léňa_87 píše:
Ahoj, zdravím Vás! Platba juiceru se stále vleče, ale pozitivní zprávou je, že mi již volali na telefon a domlouvali jsme se, že mi pošlou jejich bankovní spojení na mail, abych mohla platbu konečně dokončit. Přestože mají moji správnou e-mailovou adresu, zatím ani po týdnu jsem se ničeho nedočkala. Včera večer mi ale opět volali, ale byla jsem ve vaně, tak jsem to nevzala a když jsem volala z5, už to nikdo nebral. Telefonní číslo je +441 707 649 033. To jen tak pro zajímavost. Pane Zajíčku, mám na Vás další malou otázku. Já si totiž nejsem jistá, jestli je ten champion 2000 úplně dobrá volba...a to po zhlédnutí videa na youtube, přesněji řečeno pasáž kolem 4. minuty :
http://www.youtube.com/watch?v=AFhVogJ7Eh0Asi to je dobrý odšťavňovač (z 1kg mrkve odšťaví 0,55 litru šťávy a když se to prožene strojem ještě jednou, je z toho 0,65l nebo tak nějak)...Co je blbý, že asi opravdu zvládá jen úzkou škálu zelenin
...To asi nemá cenu moc rozebírat, Angel je pro mě už moc drahý.
Vidíte, takhle jsem dosud nikdy Champion 2000 pracovat neviděl, je to velice zajímavé a mohu Vám potvrdit, že Angel juicer tak rychlý určitě není, ale zase to dokáže podstatně lépe vyždímat. Již z počátku našeho kontaktu, jsem Vám psal, že Champion 2000 není ideální řešení, ale přijatelný kompromis tím, že jde o legendární přístroj, jehož kvality jsou nezpochybnitelné. Jedná se ovšem, již o poměrně staré řešení, které je dnes v mnoha směrech překonáno. Nicméně se stále domnívám, že vzhledem k velice přijatelné ceně, to není zase tak špatný přístroj i když je již koncepčně rozhodně překonaný. Mnoho nově vyvinutých přístrojů i podstatně dražších, nenabízí bohužel ani podobné možnosti. Minule jsem Vám v jedné odpovědi doporučoval to, že přesně Vám na dotaz, co všechno uvedený přístroj umí, nebo neumí, rádi odpoví místní prodejci, kterých si na internetu snadno najdete veliké množství z různých měst a většinou se nebrání ani předvedení přístroje. Není nic lepšího, než předpokládané druhy zpracovávaných plodin vzít s sebou, zkusit je odšťavnit v prodejně, pak říci, že si to ještě rozmyslíte a je to.
Jediné skutečně dokonalé řešení je bohužel podstatně dražší a bude potřeba sáhnout do kategorie dvou hřídelových lisů, které opravdu zvládnou téměř vše. Jako rozlišení musíte v popisu funkce přístroje nalézt "Způsob odšťavňování: lis (twin gear)", toto označení mnoho typů přístrojů bohužel nemá, ale je to jediná možnost, jak mít přístroj, který je téměř nezničitelný. Jako extrém možností uvedu, že moje 10 letá dcera, na mém Angel juiceru "odšťavnila" dokonce nerezový nůž, ten ho asi 15 mm nastříhal na 3 mm kousky a pak se zasekl. Docela mě tím vytočila, protože jsem se domníval, že budu muset shánět nový přístroj, ale po lehkém reverzu otáček, jsem nástavec sundal a rozebral, kusy nože vyšťoural šroubovákem a s údivem zjistil, že až na nepodstatné škrábance se soukolí nijak neponičilo a po 10 minutách se vesele odšťavňovalo dál, jako by se nic nestalo. To podle mého názoru dokazuje, že jsem opravdu peníze nevyhodil zbytečně a vysoká cena se v tomto případě jeví jako vítězství, protože toto by většina přístrojů patrně neustála bez vážnější újmy.
Budete muset popřemýšlet, zda volit kompromis a laborovat s kombinacemi jednotlivých surovin, které samotné Champion 2000 odšťavňit neumí, s něčím co umí a nebo koupit dražší přístroj. Vždy to není nutné a jako příklad uvedu, že Angel juicer také teoreticky neumí odšťavňovat suchý mák a dodavatelé před tím vyloženě varují, aby se neroztrhlo sítko. Já sypu mák přímo při odšťavňování k mrkvi a teče mi vynikající mrkvovo makové mléko, sítko je stále dobré a nezdá se, že by mu to nějak vadilo. Jak vidíte tak zdravý selský rozum a ono to možná půjde i když ostatní tvrdí, že to není možné.