Zdravím,
Nevím, jestli můj příběh někomu pomůže, možná spíš čekám, že najdu člověka se stejným problémem. Už od narození jsem byla hubená( porodní hmotnost 2,70 kg).Do prvního porodu jsem o nějaké zdravé stravě ani neslyšela, ani jsem neměla zájem, mohla jsem sníst cokoliv a nebylo to na mě poznat, váhu jsem měla vždy kolem 58 kg při výšce 171 cm. Naprosto mi to vyhovovalo.Po prvním porodu jsem najednou měla 65 kg, a cítila se děsně.Rozhodla jsem se vynechat uzeniny a začít jíst víc zeleniny a ovoce, po roce jsem měla zpět svých krásných 58 kg. Pak sem otěhotněla podruhé, a to jsem se rozhodla více věnovat stravě.Narazila jsem na tyhle stránky. Docela mě inspirovaly, tak jsem si upravila jídelníček,jen obědy jsem si dělala normální ( vařené ).Byla jsem spokojená a plná energie, miminko bylo naprosto zdravé, přibrala jsem jen 6 kg. Zlom nastal po propuštění z porodnice ( tam jsem jedla vše,co přede mě postavili,hlad byl děsně velký a nepohrdla jsem ani nudlemi s cukrem či co to bylo) Po návratu domů jsem se zvážila, 58 kg,bylo mi to děsně divné,čekala jsem přece jen větší váhu,hlavně po těch úžasných obědech v nemocnici, ale dál jsem to neřešila. Po 3 dnech jsem si na váhu stoupla znovu a zděsila se, 55 kg !!. No šok. A to jsem jedla ve velkém,kvůli kojení.Tak nastal boj,udržet svou váhu aspoň na těch 55 kg.Byly dny,kdy jsem nechtěla jídlo ani vidět a musela se nutit něco sníst, bohužel jsem nemohla setrvat na zdravé stravě, to bych si k snídani musela dát tak 1 kg sladkého ovoce. Radši jsem se přestala vážit, jenže na kontrole po šestinedělí,jaké překvapení, váha 53 kg...Sestřička mi poradila úžasnou věc,přestat se hýbat a jíst sladkosti, skvělý přístup.Doktorka byla o něco sdílnější, mám to dispoziční a 90% ženských by to se mnou vyměnilo. A já jsem v koncích, nevím, co mám jíst,aby mi ta váha neklesala,reklamu na anorexii dělat nehodlám. A nechci se cpát sladkostmi, bučkem a podobnými věcmi. Jediné řešení je přestat kojit, protože je to prý způsobeno tím, ale to se mi příčí dávat dítěti umělé mléko,když mám svoje. Jinak ovoce zeleninu jím pořád dost,ořechy, jáhly,pohanku,kuskus,rýži, bulgur,brambory, chleba si peču, dělám si ovocné koktejly s manga,to je dost syté, a popíjím ovocné šťávy. Beru pupálkový olej, občas si koupím čokoládu, kvůli kojení nesmím nadýmavé věci. Beru jakoukoliv radu, pokud vůbec jde v tomhle případě pomoct, pokud ne,tak jsem se alespoň vypsala
.Děkuji.