Ahoj, rad bych se podelil o sve zkusenosti a treba se najde nekdo, kdo me nasmeruje jak dal..
Je mi 31 let, 176 cm, 64 kg. Byl jsem dost aktivni cely zivot, podnikal jsem, pracoval v zahranici apod. Dost jsem nezvladal stres, myslel jsem si sice ze ano, ale byl jsem porad v napeti cely den. Moc jsem nedbal na potreby sveho tela, jedl jsem i pil kdyz bylo potreba a kdyz jsem JA mel cas. Po praci konicky, naplno swuash, badminton apod.
Asi pred pul rokem jsem zmenil praci na fyzickou - stavba, sice je to "bez stresu" ale ja si ho nejakym zazracnym zpusobem dokazu vytvorit. Takze opet vse naplno, sice zdrave jim ale dost malo a v mem pripade - jsemtyp VATA - asi neni uplne nejlepsi volba. Pred ctvrt rokem jsem jel do norska - na turistiku, pres den litani po horach a vecer to prislo - vecer v posteli se mi zacala tocit hlava jak po 10 pivech. Usnul jsem a neresil jsem. To se opakovalo, na par vyletech se k tomu pridala trosku slabost ale jinak ok.
Vratil jsem se, udelal si vlasovku a mam vapnik +500%, horcik +2% (pomer ca/mg 900%)
Skocil jsem si do laborky a vse v norme (vim ze vlasovka a krev je neco jineho). Zacal jsem hledat na netu co mi vsechno muze byt, dost se z toho stresoval, nakoupil vsechny produkty co mi byly doporuceny + spousty dalsich. Krkaci test ok, plivaci test ok, homocystein 10, kortizol rano mereny myslim 500 nebo tak nejak-pry ok, vitamin D tatal 60 - nizsi- ten ani nevim jestli mam brat aby mi nezvyšoval vápník), pH 6,5 - 7,5 se pohybuje
Zasel jsem za doktorkou co s tim, udelala mi odbery, stitnou zlazu, ekg, aj.. zjistila ze jsem simulant a at jdu domu, pripadne psychiatrie. Chtěla mi v té mé příšerné slabosti píchnout propadlou tetanovku - bez komentáře
(to tedy neproběhlo). Pred 3 týdny jsem jel na dalsi dovolenou, tam se to vyhrotllo, myslel jsem ze si odpocnu ale opak byl pravdou - prestal jsem spat ze dne na den. Nespal jsem 2 tádny. Teď se to zlepšuje.
(pravděpodobně to bylo způsobeno moc velkým příjmem hořčíku, který váže vodu a dost mě dehydroval, navíc jsem se natíral magnesiem a navíc dělám očistu střev třetím týdnem pomocí balíčku od naturall swiss, která taky dost dehydratuje). Začal jsem hodně pít, vodu s hym. solí, s citronem apod.. Předtím jsem hodně močil, měl jsem pocit že jsem vymočil víc než vypil, byl jsem jako průtokáč, suchý rty co jsem bral hořčík, sucho v ústech, brnění nohou. Po vodě se solí se ve mně neco bloklo... vypil jsem asi 3 litry norm. vody a nebyl na zachode ani jednou. Začal jsem mít energii trošku, měl jsem pocit že se mi konečně dokrvily končetiny, brnění přestalo. Takže jsem hořčík předevčírem vysadil a usnul jsem tvrdě večer -poprvé.
Teď jsem ve stavu, že nepracuji, jsem doma a dost unavenej z toho nespaní. Teď sice spím, večer usnu, spím 5 hodin, vzbudím se s pocitem že mi něco chybí.. takový ten stav když přijdete vyřízení ze sportu a musíte letět do ledničky něco zbaštit... nevím jak to popsat.. asi nedostatek cukru, nebo co. Předpokládám, že to budou bílkoviny--? Pak jsem si koupil ještě aminokyseliny, nějaké koloidní minerály, zelené potraviny v prášku.. Bastim lekorici, ashawangu, brahmi, občas kozlík,rozchonice, regevit, b-complex silny, vit C, E, K2, multivitamin aj. Snazim se zklidnit, prochazky, joga, meditace, psychowolkman..
Ani nevím na co se zeptat, tak kdyby Vás někoho něco napadlo v čem dělám zásadní chybu, budu rád. Doktorka mi dala prášky na spaní a nějaký AD tritico na spani... vzal jsem si jednu ctvrtku a byl jsem vylecenej - minimalne z prasku
Nikdy vic. Jo doktorka mi dělala ještě test na vápník ionizovanej a měl jsem pod hraniční hodnotou - tomu jsem moc nerozumněl... když mám mít +500% (jestli uz jsem to zvratil?!) a vapnik v krvi 2,49, tedy vyssi ale dle nich v norme.
Ted mam tedy spatny spanek, obcas mi brni koncetiny, obcas je mam studene (nemel jsem), vyšší tep cca 85, měl jsem 60. Tlak mám stejný pořád asi 110/70
p.s. chtel bych si udelat ocistu jater ale moc se na to necitim.. je mozne pouzit metodu dr. Wolkera?
ještě mě napadla jedna věc, možná je to blbost. Kdysi jsem pil kafe normálně čas od času. Teď když si dám presso, tak mě to odrovná. Je mi slabo, slabo i od srdce, musím si lehnout a 2 hodiny počkat... nevím zda to s tím nějak souvisí
Zdá se, že jsme si dost podobní a dokonce máme stejný osud (alespoň v tom, co líčíte). Věřte, že jsem úplně "překvapivě" a ze dne na den skončil v nemocnici a málem umřel. Přitom šlo jen a jen o důsledek enormního a dlouhodobého soustředění se bez odpočinku, fysické, psychické a finanční zátěže, spojené s obrovskou mírou dosebezahleděnosti, která produkuje právě zmíněný "stres".
Víte co? Vysaďte, dejte tomu čas. Klidně se zadlužte, klidně hodně moc. Pak to vyděláte. Ale musíte přijít na jiné myšlenky a dát tělu šanci. Ono se to srovná. Nic neužívejte, žádná rychlá řešení. Neexistují.
je to možný, ale i tak mi to nedá. Ještě mě napadla jedna věc, že jsem den před tím než jsem přestal spát byl na odběrech v synlabu na nějaké preventivní akci na kosti. Brali mi asi 6 strikacek,z toho jednu hodne tlustou- určitě tak 2,5cm průměr a ještě mi vzali další 2 když jsem chtěl přidat nějaký extra prvky.. Maso jsem nikdy moc nejedl..jím ho až posledních 14 dní. Ve vlasovce mám poměr Ca/fe +350%, sklon k anémii. To by mohlo vysvětlovat moje bušení srdce, zrychlený tep, brnění v nohách i tu nespavost.. Co myslíte? Jaký je vhodný způsob doplnění? Koloidní železo? Včera jsem měl i
Je mi 31 let, 176 cm, 64 kg. Byl jsem dost aktivni cely zivot, podnikal jsem, pracoval v zahranici apod. Dost jsem nezvladal stres, myslel jsem si sice ze ano, ale byl jsem porad v napeti cely den. Moc jsem nedbal na potreby sveho tela, jedl jsem i pil kdyz bylo potreba a kdyz jsem JA mel cas. Po praci konicky, naplno swuash, badminton apod. Asi pred pul rokem jsem zmenil praci na fyzickou - stavba, sice je to "bez stresu" ale ja si ho nejakym zazracnym zpusobem dokazu vytvorit. Takze opet vse naplno, sice zdrave jim ale dost malo a v mem pripade - jsemtyp VATA - asi neni uplne nejlepsi volba. Pred ctvrt rokem jsem jel do norska - na turistiku, pres den litani po horach a vecer to prislo - vecer v posteli se mi zacala tocit hlava jak po 10 pivech. Usnul jsem a neresil jsem. To se opakovalo, na par vyletech se k tomu pridala trosku slabost ale jinak ok. Vratil jsem se, udelal si vlasovku a mam vapnik +500%, horcik +2% (pomer ca/mg 900%) Zasel jsem za doktorkou co s tim, udelala mi odbery, stitnou zlazu, ekg, aj.. zjistila ze jsem simulant a at jdu domu, pripadne psychiatrie. Chtěla mi v té mé příšerné slabosti píchnout propadlou tetanovku - bez komentáře Teď jsem ve stavu, že nepracuji, jsem doma a dost unavenej z toho nespaní. Teď sice spím, večer usnu, spím 5 hodin, vzbudím se s pocitem že mi něco chybí.. takový ten stav když přijdete vyřízení ze sportu a musíte letět do ledničky něco zbaštit... nevím jak to popsat.. asi nedostatek cukru, nebo co. Předpokládám, že to budou bílkoviny--? Pak jsem si koupil ještě aminokyseliny, nějaké koloidní minerály, zelené potraviny v prášku.. Bastim lekorici, ashawangu, brahmi, občas kozlík,rozchonice, regevit, b-complex silny, vit C, E, K2, multivitamin aj. Snazim se zklidnit, prochazky, joga, meditace, psychowolkman.. Ani nevím na co se zeptat, tak kdyby Vás někoho něco napadlo v čem dělám zásadní chybu, budu rád. Doktorka mi dala prášky na spaní a nějaký AD tritico na spani... vzal jsem si jednu ctvrtku a byl jsem vylecenej - minimalne z prasku Ted mam tedy spatny spanek, obcas mi brni koncetiny, obcas je mam studene (nemel jsem), vyšší tep cca 85, měl jsem 60. Tlak mám stejný pořád asi 110/70 p.s. chtel bych si udelat ocistu jater ale moc se na to necitim.. je mozne pouzit metodu dr. Wolkera?
Podle mě na to jdete blbě, protože podle všeho vůbec netušíte co řešíte a to pak těžko něco vyřešíte. Celé to vaše konání musí mít nějaký jasný řád a od něho se moc neodchylovat. Prvně vápník a další hodnoty z krve vůbec nemá cenu srovnávat z výsledkem z vlasovky, jde o dvě naprosto odlišné veličiny, kdy jedna je trvale nejsrovnanější, tedy krev, tu tělo drží dokud může srovnanou na úkor ostatních tkání a ten stav v tkáních právě vyjadřuje ta vlasovka. Vápník tedy máte vysoký i když je v krvi srovnaný a způsobuje problémy v celém těle, včetně neschopnosti buněk pracovat se sacharidy a z toho ty malátné stavy, nebo klepačky, prostě normální hypo jako mají cukrovkáři. Základ je vše si spočítat na nutriční kalkulačce, dostatečně a správně jíst, aby bylo možné porovnat ty deficity a přebytky a hlavně jednoznačně omezit psychickou i fyzickou zátěž na minimum. Klidně mě zavolejte, pokud bude cokoliv nejasné a problém poladíme i když jsem to zde popisoval již mnohokrát stačí hledat. Kafe zrychlí štítnou, tedy nároky těla na přísun sacharidů a buňky to nedávají, zásadně si dávejte kafe silně oslazené a s tukem, třeba smetana, nebo máslo, to by problém dělat nemělo.
Skocil jsem si do laborky a vse v norme (vim ze vlasovka a krev je neco jineho). Zacal jsem hledat na netu co mi vsechno muze byt, dost se z toho stresoval, nakoupil vsechny produkty co mi byly doporuceny + spousty dalsich. Krkaci test ok, plivaci test ok, homocystein 10, kortizol rano mereny myslim 500 nebo tak nejak-pry ok, vitamin D tatal 60 - nizsi- ten ani nevim jestli mam brat aby mi nezvyšoval vápník), pH 6,5 - 7,5 se pohybuje
(to tedy neproběhlo). Pred 3 týdny jsem jel na dalsi dovolenou, tam se to vyhrotllo, myslel jsem ze si odpocnu ale opak byl pravdou - prestal jsem spat ze dne na den. Nespal jsem 2 tádny. Teď se to zlepšuje.
(pravděpodobně to bylo způsobeno moc velkým příjmem hořčíku, který váže vodu a dost mě dehydroval, navíc jsem se natíral magnesiem a navíc dělám očistu střev třetím týdnem pomocí balíčku od naturall swiss, která taky dost dehydratuje). Začal jsem hodně pít, vodu s hym. solí, s citronem apod.. Předtím jsem hodně močil, měl jsem pocit že jsem vymočil víc než vypil, byl jsem jako průtokáč, suchý rty co jsem bral hořčík, sucho v ústech, brnění nohou. Po vodě se solí se ve mně neco bloklo... vypil jsem asi 3 litry norm. vody a nebyl na zachode ani jednou. Začal jsem mít energii trošku, měl jsem pocit že se mi konečně dokrvily končetiny, brnění přestalo. Takže jsem hořčík předevčírem vysadil a usnul jsem tvrdě večer -poprvé.
Nikdy vic. Jo doktorka mi dělala ještě test na vápník ionizovanej a měl jsem pod hraniční hodnotou - tomu jsem moc nerozumněl... když mám mít +500% (jestli uz jsem to zvratil?!) a vapnik v krvi 2,49, tedy vyssi ale dle nich v norme.
zdravím Vás. Po asi roce píšu aktualizaci.
Poměr vápníku s hořčíkem dle vlasovky se mi podařilo srovnat na +5% pouze natíráním hořčíku. Dle vlasovky mám teď vápníku asi +80% a hořčíku asi +130%. V krvi stále 0,8. Celý rok se můj stav zlepšoval, respektive jsem byl normální
Nicméně mám stále pocit vnitřního napětí, žaludeční neurózy při stresu. Teď jsem skončil ve stresující práci s tím že si najdu klidnější - což se mi zatím nedaří. Nespím z toho samozřejmě zase. Zkusil jsem si udělat kortizol ze slin když jsem měl rozbrnkané nervy a měl jsem v 8hod - 18,7, 16 hod 4,6, 22hod 6,7. Večer by měl klesat, ale už jsem nervozni ze nebudu zase spat...
Mel bych tedy otazku: horcikem se natiram 2x denne po 10g - myslite ze se muzu natirat 4x? Vim ze se neda horcikem predavkovat, ale lide s adrenalni unavou uvadeji ze po vysokych davkach horciku se jim jeste pritizi..
Dekuji dekuji
To záleží na stavu ostatních prvků hlavní čtyřky, tedy srovnat se musí proti sobě ne pouze vápník s hořčíkem, ale i sodík s draslíkem proti vápníku a hořčíku, tedy od určitého momentu by jste měl i více solit a případně dodávat draslík, aby se do normálu srovnalo vše. Jinak je pochopitelně problém s tím že vysoký hořčík vytlačuje sodík a draslík, prostě je to houpačka a je nutné vyvážit obě strany. Dost pomáhá aplikace malých dávek hydrokortizolu, nebo adrenal cortexu, oboje podrží v těle sodík a můžete valit hořčík natvrdo.
Adrenal cortex je mozne brat i pri vysokem kortizolu?A jakou davku cca? Moje symptomy skoro zmizely. Nespavost taky pryc. Jen ta unava celodenni se se mnou stale vlece.. ze zacatku na to horcik zabiral dobre, pak to spis zhorsoval, pridal jsem draslik a sodik, ale nepomohlo. Beru 400-600mg malatu, kdyz dam vic tak se dostavi bolest slavu a unava, kdyz mam malo tak horsi spanek a lehka hlava a jako kdyby trosku se toci..
děkuji za radu
děkuji za radu
Tak jistě kortizol musí odpovídat hladině stresu a pokud na to vaše produkce nestačí je problém. Pochopitelně vysoký kortizol není nic dobrého a je potřeba ten stres tlumit, ale krátkodobě je to jedno. Nárazově se dá aplikovat opravdu velké množství klidně i 5-10 tablet, prostě podle potřeby. Pokud jde o hořčík záleží jakou budete brát formu a jakým způsobem, obecně pokud jedna varianta dělá problém můžete vyzkoušet jinou a také jinou cestu, třeba koupele v hořčíku, nebo mazání.
Aha.. já myslel že cortex zvyšuje kortizol a když ho mám už vysoký tak je to špatná cesta. Jestli ti teda dobře chápu tak když můj kortizol je třeba placnu 8/10 a můj stres 10/10 , tak musím zvýšit kortizol taky na 10/10 být už je vysokej.. pak budou nadledvinky mít možnost nějaké regenerace. O cortexu nikde žádný článek není, tak vlastně nikdo moc neví, co vlastně dělá..
Tak jistě, ale je celkem snadné to pochopit, když to nadlevinky prostě nedávají musí se podpořit, ale lepší je snížit ten stres. Jinak pochopitelně adrenal cortex kortizol zvyšuje, ale neznamená že vždy nad hranici potřebnou k relativně normálnímu fungování. Dlouhodobě bych velké dávky určitě nebral, to je stejná hovadina jako do sebe valit kortikoidy, ale krátkodobě je to dobré řešení.
Prosím Vás, máte tady někdo zkušenosti s dlouhodobým užíváním adrenal cortexu a s jeho vysazením? Jde mi o to, zdali se po vysazení vrátí adrenální únava a tím i spojené potíže.
Děkuji.
Adrenal cortex nic neléčí jde pouze o suplementaci hormonů, tedy pokud ho budete brát hodně a dlouho je dobré vysazovat postupně a pokud ho budete brát pouze v momentě deficitu, tedy občas, tak jak je jeho funkce primárně nastavena nevzniká problém. Pochopitelně pokud jeho suplementací budete pouze překrývat deficity hormonů tak se problém s vysazením vrátí, je potřeba v průběhu suplemtace řešit problém výživově, aby to umožnilo nadledvinkám zvládat rozumnou zátěž, nerozumnou jste již vyzkoušela to nezvládnou.
Podle mnoha studií je při adrenální únavě jedna z nejdůležitějších věcí vyhnout se kofeinu a alkoholu.
Potravní doplňky pro povzbuzení vyčerpaných nadledvinek
https://www.deliciousliving.com/health/conditions/fight-exhaustion-adrenal-support-supplements/
Alternativa za mořem došla ke stejným závěrům jako my tady na fóru:
Dr Joel Rosen's Adrenal Fix
https://www.youtube.com/user/YourAdrenalFix
http://adrenalfatiguesociety.com/category/podcast/
The Stomach Acid, Adrenals and Parasite Connection
https://www.youtube.com/watch?v=eadq4U58Q60
https://www.greatplainslaboratory.com/select-a-test
Dysbióza se dá dnes za dlouhé peníze potvrdit i rozborem organických kyselin v moči, komu již nestačí určení pH, konzistence a barvy zapáchající stolice:
Clinical applications of urinary organic acids. Part I: Detoxification markers.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18950247
Clinical applications of urinary organic acids. Part 2. Dysbiosis markers.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19152477
http://www.analutos.com/shop/index.php?catname=Urine%20Tests&id=305
Alternativa za mořem došla ke stejným závěrům jako my tady na fóru:
Dr Joel Rosen's Adrenal Fix
https://www.youtube.com/user/YourAdrenalFix
http://adrenalfatiguesociety.com/category/podcast/
The Stomach Acid, Adrenals and Parasite Connection
https://www.youtube.com/watch?v=eadq4U58Q60
https://www.greatplainslaboratory.com/select-a-test
Dysbióza se dá dnes za dlouhé peníze potvrdit i rozborem organických kyselin v moči, komu již nestačí určení pH, konzistence a barvy zapáchající stolice:
Clinical applications of urinary organic acids. Part I: Detoxification markers.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18950247
Clinical applications of urinary organic acids. Part 2. Dysbiosis markers.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19152477
http://www.analutos.com/shop/index.php?catname=Urine%20Tests&id=305
Tak ono není divu že za mořem mají stejné, nebo ještě větší problémy než máme zde. Tam je "demokracie", nebo lépe řečeno demokratické ožebračování většiny minoritní menšinou daleko rozvinutější než zde a také celá země je jeden "Velký bratr", prostě totálně profízlovaná, což psychice nepřidá a východisko v nedohlednu. Nakonec stačí si projít pár ulic v jakémkoliv větším městě v USA a uvidíte všude obézní a duševně deformované tělesné trosky toho co kdysi představovalo člověka. Svobodně a zdravě žijící jedinec by tak nejen nevypadal, ale ani by nikdy tak nemyslel, prostě Adolf budoval tábory s plotem a okolo byla relativní svoboda, ale nyní celý západ žije v táboře sice bez plotu, ale jinak je to totéž a táborem je vždy celý stát, nebo nějaké územní celky složené z více států. Jenom pár vyvolených sedí v důstojnickém klubu, který ke každému táboru vždy patřil a určují pravidla pro přežití.
Dobrý den,
s manželkou bychom se taky moc rádi účastnili Vašeho kurzu.
s manželkou bychom se taky moc rádi účastnili Vašeho kurzu.
Zatím tvrdě nestíhám, ale nyní již končím s podnikáním v truhlařině, prodám firmu a snad budu mít více času a pak by mě již nemělo nic bránit se kurzům věnovat.
Gratuluji.
Děkuji, pokud jde o rozhodnutí to bylo již dlouho, ale ta praktická část se vlekla ovšem nyní již je vše na spadnutí tak snad vše dopadne podle představ.
Prosím Vás, mám problém s hypoglikémií, je pravda, že se stavuji hrozně. Ale znám hodně lidí, co se stravují hrozně a hypoglikémií netrpí.
Je to způsobeno adrenální únavou nebo to může být nečím jiným? Třeba problém se slinivkou?
Co třeba inzulínová rezistence?
Na tento stav se obvykle doporučuje jíst pomalé sacharidy, tedy pokud snášíte lepek dal bych oves, prostě kroupy s hráškem, posolit a trochu tuku a uvidíte. Tato kombinace má glykemický index pod 25 a vydrží vám dodávat cukr do krve i půl dne. Navíc dobře okořeněné to má solidní chuť a tuto kombinaci lze jíst skoro stále. Nakonec ne nadarmo vznikla písnička, "Hrách a kroupy to je hloupý to my máme každý den".
Čím je ta hypoglikémie způsobena? Jak spolu souvisí adrenální únava a canida?
Děkuji.
Tělo jede na cukry a pokud dojdou pomocí kortizolu zajistí jejich produkci z tuku a bílkovin jako z rezervních zdrojů. Pokud není kortizol k dispozici tělo začne produkovat adrenalin a vynutí si dodávku energie, nicméně ty stavy nejsou nic moc. Kandida žere cukr a nechá vám pouze něco tedy ten problém určitě souvisí, ale nepřímo.
Pořád mi uniká ta souvislost kandidy a nadledvinek. Při přemnožené kandidě se tedy nikdy nadledvinky nedají do pořádku? Adrenální únava asi přemnožení candidy nezpůsobí?
To už nevím jak bych vám to napsal když jsem popsal celý mechanizmus obou problémů a vy máte pouze jejich kombinaci. Kandida je důsledek ne příčina, příčina je stres tím zvýšený kortizol a následně snížená HCl. Dále pak rozhození imunit TH1 nebo TH2, prostě imunita nemaká nebo maká, ale jde proti vlastním buňkám.
1) A ta snížená produkce žaludeční kyseliny způsobuje candidu?
2) Imunita nemaká z důvodu zvýšeného kortizolu?
3) To že jde proti vlastním buňkám tak tím myslíte co?
4) Přemnožená candida musí být pro nadledvinky také asi dost stresem, takže se musí udělat něco i s kandidou, aby se dali nadledvinky do pořádku? Protože nyní nejsem už dlouho ve stresu, jsem zklidněná a hypoglikémií trpím pořád.
Děkuji.
2) Imunita nemaká z důvodu zvýšeného kortizolu?
3) To že jde proti vlastním buňkám tak tím myslíte co?
4) Přemnožená candida musí být pro nadledvinky také asi dost stresem, takže se musí udělat něco i s kandidou, aby se dali nadledvinky do pořádku? Protože nyní nejsem už dlouho ve stresu, jsem zklidněná a hypoglikémií trpím pořád.
Děkuji.
1) Ne přímo, ale tím jak stravu špatně trávíte umožníte kandidě se množit.
2) Ano vysoká kortizol způsobený stresem ji vypíná.
3) Z lékařské terminologie jde o autoimunitní onemocnění tam vlastní imunita napadá zdravé tkáně.
4) Pod pojem kandida si lidé zařazují i množství jiných problémů tedy o kandidě bych se bavil pouze v případě že ji mám laboratorně potvrzenou a do té doby řešit skutečný problém, což je většinou deficit HCl a malá produkce žluče a pankreatických sekretů. Jinak systémová kandida pochopitelně stres vytváří a hypoglykémie je zase něco pod co lidé schovávají spoustu věcí to by jste si musela půjčit na pár dní glukometr a stav zmonitorovat. Každopádně stavy hypoglykemie poměrně slušně odstraňuje chození, ale minimum je hodinu denně a raději dvě a více.
3) Ano, tomu rozumím, ale nevím, o čem se v mém případě bavíte? Já nemám autoimunitní onemocnění.
4) Co to znamená laboratorně potvrzenou? Krevní testy nebo testy ze stolice? Asi před 10-ti lety mi u doktora ve stolici vyšla. Nebo stačí plyvací test? Protože tam mi vychází.
Co jiného než hypoglikémie by to mohlo být? Klepou se mi ruce, je mi slabo, mám pocit, že mi lezou oči ven. Protože pokud se najím, udělá se mi lépe.
Ano, problém mám s HCl a malou produkcí žluče a pankreatických sekretů. Ale s tím nevím jak pohnout. O hcl jsem si toho přečetla dost. Je tady někdo, komu opravdu dodávání HCL pomohlo? Protože jsem si ji od vás koupila a brala jí i moje babička a nepomohlo nám to a hlavně jsem se dočetla i o tom, že si tím může někdo zažívání pěkně zničit, takže v tomhle se mi riskovat nechce a nevím co s tím. Možná jsme zvolili špatné dávkování, ale nemám čas a nervy na to každý den zkoušet kolik jí brát....Je to pro mě a mojí babičku dost komplikované. Někde zase píší, že se to nemá užívat po jídle bez bílkovin....
Měla byste si udělat test na jodovou skvrnu, protože oči vylézající z důlků souvisí se štítnou žlázou a potažmo hormonální soustavou. Sice pak vypadáte jako králíček roztomile, ale spolu s ostatními tělesnými projevy to pro Vás musí být nepříjemné.
http://www.epochtimes.cz/2016020923122/ ... 55VXZikTwE
https://www.mojezdravi.cz/nemoci/hypertyreoza-zvysena-funkce-stitne-zlazy-1984.html
https://www.novinky.cz/zena/zdravi/300902-graves-basedowova-nemoc-aneb-kdyz-se-stitna-zlaza-vymkne-kontrole.html
http://www.galen.cz/idistrik/vydav/?PHPSESSID=104f2578faa8cb33a377dd131474a570&page%5Battach%5D=20&page%5Bbook%5D=2365
Co jiného než hypoglikémie by to mohlo být? Klepou se mi ruce, je mi slabo, mám pocit, že mi lezou oči ven. Protože pokud se najím, udělá se mi lépe.
Ano, problém mám s HCl a malou produkcí žluče a pankreatických sekretů. Ale s tím nevím jak pohnout. O hcl jsem si toho přečetla dost. Je tady někdo, komu opravdu dodávání HCL pomohlo? Protože jsem si ji od vás koupila a brala jí i moje babička a nepomohlo nám to a hlavně jsem se dočetla i o tom, že si tím může někdo zažívání pěkně zničit, takže v tomhle se mi riskovat nechce a nevím co s tím. Možná jsme zvolili špatné dávkování, ale nemám čas a nervy na to každý den zkoušet kolik jí brát....Je to pro mě a mojí babičku dost komplikované. Někde zase píší, že se to nemá užívat po jídle bez bílkovin....
3) Jen jsem uvedl jak to funguje já nevím zda je to i váš problém.
4) Prostě laboratorní testy které jsou pozitivní.
Klepat se nemusíte jenom z hypoglykémie, ale třeba z nervů a když se najíte sníží se potřeba kortizolu a stav se zklidní.
Ono je opravdu těžké odhadnout dávkování to se prostě bez zkoušení trefit nedá. Zničit by šlo zažívání pouze nějakou vysokou dávkou a to ještě aplikovanou dlouhodobě. Co je jídlo bez bílkovin netuším, prakticky každé jídlo obsahuje bílkoviny.
1.Môžete mi prosím vysvetliť ako súvisí zvýšený kortizol s následným znižovaním HCL, aká je medzi nimi spojitosť?: "příčina je stres tím zvýšený kortizol a následně snížená HCl"
2. Môže vyčerpané nadľadvinky následne problém s kortizolom a hypoglykémiou spôsobovať nedostatok HCL, žlče a pankreat. enzýmov?Akým mechanizmom?
Chcem pochopiť ten mechanizmus ako to so sebou súvisí navzájom a vy to viete tak zrozumiteľne napísať.
Chcem pochopiť ten mechanizmus ako to so sebou súvisí navzájom a vy to viete tak zrozumiteľne napísať.
1) Kortizol je stresový hormon a tělo musí v případě boje, nebo útěku vypnout trávení, tedy jde o přirozenou reakci která v civilizovaném světě vzniká nepřirozeně.
2) Ne, to vše už je důsledek, prvotní je stres pak nárůst kortizolu a následuje snížení HCl a dalších sekretů které se váží na stav kyselosti v žaludku.
Ďakujem za vysvetlenie
Adrenální únava může klidně způsobit přemnožení kandidy.
Dobry den, docela by me zajimalo kde sehnad adrenal cortex. Dik
Naprosto běžně se dá koupit v USA, zde nejde o tak běžné zboží, ale měl by jít sehnat i zde.
A konkretne u nas kde? Predepise to treba obvodni lekar? Dik
sem tam nejake eshopy. na lekare bych prilis nesazel...
zkus zadat do googlu: "adrenal cortex cena"
Zavítala jsem na tyto stránky náhodou, děkuji, že je pan Zajíček vytvořil, pročítám všechno, co se dá, ale těch informací je tolik, že bych chtěla poprosit o radu. Omlouvám se, že bude příspěvek hodně dlouhý. Už asi 5 let pátrám po tom, že jsem stále unavená, ztráta energie, zhoršila se migréna, která trvá od 10 let, a že mi narůstá váha. Samozřejmě, že jsem několikrát navštívila lékaře a podle krevních výsledků vše ok. Vyzkoušela jsem už tolik přírodních preparátů a některé další možnosti, které někdo poradil, ale výsledky nejsou pro mě uspokojující. Proto jsem ráda, že tyto stránky existují, snad najdu příčinu svých nemocí. Nejdříve jsem si myslela, že je moje únava ovlivněna stravou, tak jsem si nechala jsem zpracovat jídelníček výživovým specialistou, ale po navrhované stravě jsem byla ještě více unavená a nezvládala běžné činnosti, stále se mi chtělo spát, neměla jsem energií. Ta strava je u mě problémem, protože jen v případě, když nejím a nebo strašně málo (cca 600-800kcal/denně), tak nejsem tak unavená. Když se zamyslím zpětně, tak vlastně jím strašně málo už několik let (cca 20 let), jen proto, abych vůbec mohla dělat běžné věci. Jenže po těch 20-ti letech si tělo řeklo, že asi je už tak vyhladovělé, že musí začít více jíst a s tím přineslo i tu hroznou únavu, stálou ospalost, úbytek energie a přibývání na váze (únava je tak velká, že musím denně spát cca 12 hodin a stejně jsem ospalá a chuť na jídlo je taky velká).
Několik základních informací:
věk 45 let, váha 90 kg, výška 168 cm, test na hcy - výsledek 10,7umol/L, test na vitamín D z moče - výsledek 44,8 nmol/L,
krkací test - netvoří se HCl, měření teploty ráno po probuzení 35,5 C, pak teploty v průběhu dne 36,0 C, 36,2 C, 36,3 C, 36,5 C, více, jak 36,5 C to nikdy nepřešlo, kvasinkový test se slinou pozitivní, , stolice průjmovitá, nikdy nebyla kaštanově hnědá tuhá šiška, stále studené nohy, ruce, nos, uši, migréna (bolest hlavy tak 1-2x týdně a bez léků to neustoupí).
Další potíže, které se dostavily během 5 let: když mám vyjít pár schodů, tak se strašně zadýchávám a bolí mě svaly, je to jako kdyby mi bylo 70 let, bolesti zad v bederní oblasti, únava se zhoršila, otoky, vypadávání vlasů, zvonění v uších, brnění v obličeji, zhoršující migréna, špatné trávení. V rodině máme několik úmrtí na: leukémií, na nerozklad bílkovin a tvoření amyloidu (druh rakoviny), na alzheimerovu chorobu.
Zatím jsem podnikla toto:
1) nechala jsem si zpracovat analýzu vlasů - čekám na výsledky,
2) doplnění kyseliny HCl
3) testy na kortizol, progesteron, testosteron - objednávám
4) testy z krve, tady poprosím, co bych si měla nechat udělat,
5) jak se stravovat - zkoušela jsem se stravovat 4 měsíce jenom syrové ovoce, zelenina, semínka, ale to přineslo jenom, že jsem nepotřebovala spát 12 hodin denně, ale stačilo 7 hodin, ale váha dolů nešla (cca 2 kg/4měsíce) a energie nepřibyla, já se většinou stravovala jenom bílkoviny (maso, houby, vajíčka) + zelenina, bez sacharidů, bez tuků, ale po tom strašná chuť na tuky a na sacharidy, takže váha se vrátila a přibyly další kilogramy navíc, od mala nejím žádné mléčné výrobky, sýry, mléko, nesnáším tofu,
v současnosti se snažím se jíst 1g bílkovin, 2g pomalých sacharidů a 1g tuků na váhu (1500kcal), vyřadila jsem semínka a z tuků jím pouze kokosový olej, ale tady se vyskytl problém, jak jsem začala jíst pouze kokosový olej, tak jsem se začala strašně potit a hlavně v noci a to nevím jestli je správně
6) jestli můžu doplnit už nyní některé vitamíny a minerály, něco, co by mě nastartovalo energii
7) jestli začít dělat klystýry, očisty
jakou pít vodu, nesnáším vodu z kohoutu, má někdo zkušenost, co by se dalo zakoupit v rozumné cenové relaci a nemuselo se to montovat na vodovodní řád?
Předem děkuji za všechny rady a za to, že si najde někdo čas, aby mi odpověděl.
Zkuste kompletně vysadit lepek aspoň na 14 dní a uvidíte, zda do cca týdne nezmizí migrény. Pokud si nevaříte sama, tak pozor na zahuštění v omáčkách a polévkách, člověk občas dostane lepek tam, kde ho vůbec nečeká. Nejjednodušší je kompletně vysadit pečivo a těstoviny a kalorie dohánět tukem.
Místo pečiva lze často použít jako přílohu list salátu nebo kus papriky (takto se dají jíst pomazánky).
Pokud to bez pečiva nezvládnete, tak hodně dobrý je tmavý bezlepkový chléb z Lidlu, ale pečiva i bezlepkového se snažte jíst minimum.
Pokud sladíte cukrem, tak zkuste nejen vysadit lepek, ale taky přestaňte sladit.
Pokud to nedokážete, tak zkuste redukovat množství sacharidů postupně - závislost na sacharidech je drogová závislost, první tři měsíce jsem byl jak narkoman bez své dávky (chuť na pečivo byla šílená).
"4 měsíce jenom syrové ovoce, zelenina, semínka, ..."
Na dobrém tuku není vůbec nic špatného, potenciálně špatné mohou být spíš sacharidy, než tuk. S tukem je problém hlavně pokud to člověku netráví tuky.
Maso + vejce + zelenina + tuky jsou velmi dobrá strava. Vy jste udělala tu zásadní chybu, že jste omezila nejen sacharidy, ale i tuky. Váhu totiž nenabíráme z tuků, ale ze sacharidů (případně z kalorické bomby "sacharidy + tuky"). Kdybyste vyřadila sacharidy a jedla bílkovinu + zeleninu + tuky, tak budete hubnout, protože z tuků nepřiberete, tuky se totiž bez sacharidů nikdy nepřejíte - jakmile sníte dost, tak vám tučné jídlo přestane chutnat, což se vám se sacharidy nestane. Tučné pomazánky se zeleninou se najím, ale tučné pomazánky s chlebem (nebo bramborem) se bez problémů dokážu nacpat.
Na chuťově slušném másle nebo sádle není vůbec nic špatného, ale pozor, levná másla nebo sádla jsou mnohdy chuťově odporná.
Z krve ve vašem případě štítnou žlázu (TSH, FT4, FT3) a "metabolismus železa".
Ten váš vitamín D asi nebyl z moče ale ze séra. Snažte se dostat se někam poblíž 100 nmol/L (80 až 120 nmol/L).
A akej farby je stolica ? Je v nej tuk ? Je mastná ? Špiní záchod ? Ja mávam tiež unavy strašne, a určite u vás budu nadobličky v nejakom stupni oslabenia.. podla toho čo píšete skôr nízky kortizol..
ako sa cítite počas dňa ? Cítite sa najlepšie večer ? Ja sa cítim rano najhoršie a večer je to dakedy tak fajn že som uplne v pohode. Spánok máte aky ? Máte tendenciu chodiť spať neskoro v noci ? Insomnia?
Strava na nadobličky je taká že udržujete nízku hladinu cukru počas dna a určite su dobre saturované tuky.. pretože z tých si telo vie vyrábať steroidne hormony atď... Ak sa to potvrdí tak Adrenal cortex može byt dobrý pre vás.. Tunak ide len o to či vaše telo vie tráviť ako má... nejake problémy so žlčníkom ? Bolest v pravej oblasti ? Ja neviem ja by som do tých testov na krv ešte prihodil enzýmy pečenové - AST,ALT,GMT,ALP, pozrite si cenník ale ja som za tieto 4 testy dal 2 eura.. možno amyláza alebo lipáza (sice neviem ako sa to testuje či stolica atď..) No može to niečo povedať o funkcii pankreasu a tým sa da odvodiť či vam trávy tuky.. Podla mna je klučové trávenie tukov k náprave nadobličiek... a paradoxne trávenie tukov začina až v čreve... Nedostatok HCL treba buď Betain HCL alebo Kyselinu chlorovodikovu 3,5 % par kvapiek (ja osobne som si dal dakedy aj 300 čiže neni to nejake rizikové pokial nemáte vred žaludočný.. ) do poldecáku vody...
Ja sa trápim s unavou roky a čudoval som sa prečo sa neviem dať za boha dokopy... mal som ketogenicku stravu kde som išiel fakt super potraviny kvalitné.. tuky vo väčšiom množstve a ešte som bol viac unavený.. a nasraty že sa moje telo nevie dať dokopy... dôvod je že proste neviem poriadne tráviť.. (hlavne tuky) Dokonca aj v enzýmoch pankreatických je Lipázy povedzme 4000 USP a Amylázy a Proteazy je 50 000 USP.. dalši faktor je to že enzýmy sa ničia v žaludku.. (pankreatické) a čo som sledoval nejake doplnky tak žiadny nemal acido vzdorný obal.. čiže aj to male množstvo sa degraduje... Základ je jesť dobre potraviny ako pisal pefi.... vajička, zeleninu, mäso (najlepšie čo najkvalitnejšie) a sacharidy menej ale pri nadobličkach ich treba proste.. Ja tieto enzýmy planujem riešit tak že som si objendal tento doplnok
https://www.iherb.com/pr/Now-Foods-Panc ... psules/716 a lipázu v prášku ktorý si plánujem dávať do enterických kapsulí nech sa to dostane až do čreva.. Moja stolica je "bledá" a mastná čiže jasný priznak nedostačností žlče a pankreasu..
To že sa unavíte do schodov je jasný priznak oslabených nadobličiek.. ked sa rýchlo postavíte tiež pravdepodobne mávate točenie hlavy a pocit že odpadnete ? Adrenalín sa zučastnuje zvyšovania krvneho tlaku ked sa postavíte potrebuje vaše telo krv pumpovať viacej tak sa potrebuje zvýšit tlak.. ak to vaše telo nedáva tak proste príde pocit ako som písal.. Určite vysadit pečivo a cestoviny a všetky výrobky z neho.. aj bezlepkové.. bezlepkové je často nahradzovane nekvalitnými zdrojmi a je tam aj viac fruktozy .. čiže nič moc.. pre pečienku určite... pre črevo tak isto...
Tiež vam nemusí dobre vstrebávať črevo potraviny.. alebo dizbakrerioza čreva.. alebo oboje.. kedže nemáte HCL tak je to pravdepodobne.. formou doplnku možno brat probiotika ale tak isto v enterickom obale aby sa dostali až do čreva, z potravín fermentované vyrobky.. domáca bryndza, kimchi, fermantovaná soja - natto, tempeh, kefír alebo aj vodný kefír, klasicke pickles alebo kapustu kvasenu.. pripade aj domáci jogurt, ale to vam bude zrejme tažšie tráviť si myslím.. poradil by som viac ale ešte nemám skusenost s tými enzýmami ale verím že dôležité je aby fungoval motor tela.. bez toho to nejde.. Jednak sa premnožia bakterie v čreve bez kyseliny a potraviny sa nevstrebavaju tým padom ste podvyživená a možete jesť aj zlato..
Na migrény neviem, možno elektrolytová disbalancia... máte opuchy.. možno máte malo sodiku a vela drasliku v tele.. kolko soli primate a aký typ ? Najlepšie himalajsku, ak mávate málo soli, tak si možete ráno robiť "elektrolytový nápoj" 1/4 čajovej lyžičky do 0,5 litra vody (ja si dávam 0,5 niekto može menej) + citron alebo limetku.. ja si tam dávam aj vitamín C.. radšej zo začiatku menej lebo možno sa vam zvyši tlak... ale typicky príznak oslabených nadobličiek je nízky tlak.. ( ja mávam a dost nízky) a velka chuť na slane.. ak je to aj váš prípad určite začinte soliť daleko viac ako ste zvyknutá.. ja som schopny za den dat aj 30 gramov soli a je mi to akurát.. a to nemam ani vysoký tlak.. ked vam stupne tlak vtedy viete že už ste si dala viac.. Je to preto lebo nadobličky maju pravdepodobne nízky hormon aldosteron ktorý je zodpovedný za hospodárenie s elektrolytmi.. typicky nevie primať sol.. je to možná príčina prečo aj vaše telo produkuje menej kyseliny... pretože protonova pumpa v žaludku vdaka disbalancii elektrolytov nefunguje tak ako ma.. samozrejme je to laicky povedané.. neviem komplexny proces.... Prípade na bolst hlavy magnézium.. mávate krče ? napriklad v lýtkach v noci? nad ránom? napäte svaly? ak ano tak možno nedostatok megnézia.
vodu ak máte nejaký medokýš pri vás tak možete chodiť čerpať vodu tam.. prípade vodu citronom.. to aspon prekysluje žaludok
Kokosový olej je super, maslo tiež , olivový olej napriklad tiež. Avokádo ma tiež dobrý tuk.
Ak sa stresujete tak vam radím byt viacej na slnku a občas alebo aj viac meditovať... dobrá kniha na toto može byť Moc pritomneho okamžiku alebo ak vás zaujímaju tie nadobličky tak - Adrenal Fatigue James Wilson - je to anglicky ale neni to zložita angličtina.. čiže ak máte zaklady tak by to šlo. Ja meditujem čo sa dá a musím priznať že to vie dakedy dosť pomôcť... taka psychicka hygiena.. ale aj to slnko a vitamín D vie velmi dobre pomôcť s psychikou a stresom.. ja typicky cez zimu som na tom daleko horšie ako cez leto psychicky.. dokonca aj energeticky som na tom horšie..
věk 45 let, váha 90 kg, výška 168 cm, test na hcy - výsledek 10,7umol/L, test na vitamín D z moče - výsledek 44,8 nmol/L,
krkací test - netvoří se HCl, měření teploty ráno po probuzení 35,5 C, pak teploty v průběhu dne 36,0 C, 36,2 C, 36,3 C, 36,5 C, více, jak 36,5 C to nikdy nepřešlo, kvasinkový test se slinou pozitivní, , stolice průjmovitá, nikdy nebyla kaštanově hnědá tuhá šiška, stále studené nohy, ruce, nos, uši, migréna (bolest hlavy tak 1-2x týdně a bez léků to neustoupí).
Další potíže, které se dostavily během 5 let: když mám vyjít pár schodů, tak se strašně zadýchávám a bolí mě svaly, je to jako kdyby mi bylo 70 let, bolesti zad v bederní oblasti, únava se zhoršila, otoky, vypadávání vlasů, zvonění v uších, brnění v obličeji, zhoršující migréna, špatné trávení. V rodině máme několik úmrtí na: leukémií, na nerozklad bílkovin a tvoření amyloidu (druh rakoviny), na alzheimerovu chorobu.
2) doplnění kyseliny HCl
5) jak se stravovat - zkoušela jsem se stravovat 4 měsíce jenom syrové ovoce, zelenina, semínka, ale to přineslo jenom, že jsem nepotřebovala spát 12 hodin denně, ale stačilo 7 hodin, ale váha dolů nešla (cca 2 kg/4měsíce) a energie nepřibyla, já se většinou stravovala jenom bílkoviny (maso, houby, vajíčka) + zelenina, bez sacharidů, bez tuků, ale po tom strašná chuť na tuky a na sacharidy, takže váha se vrátila a přibyly další kilogramy navíc, od mala nejím žádné mléčné výrobky, sýry, mléko, nesnáším tofu,
v současnosti se snažím se jíst 1g bílkovin, 2g pomalých sacharidů a 1g tuků na váhu (1500kcal), vyřadila jsem semínka a z tuků jím pouze kokosový olej, ale tady se vyskytl problém, jak jsem začala jíst pouze kokosový olej, tak jsem se začala strašně potit a hlavně v noci a to nevím jestli je správně
6) jestli můžu doplnit už nyní některé vitamíny a minerály, něco, co by mě nastartovalo energii
jakou pít vodu, nesnáším vodu z kohoutu, má někdo zkušenost, co by se dalo zakoupit v rozumné cenové relaci a nemuselo se to montovat na vodovodní řád?
To co popisujete nejvíce odpovídá adrenální únavě a rozhozené střevní mikroflóře. Patrně se spolupodílí i zpomalená štítná žláza a nízká tvorba energie na mitochondriích. Předpokládám že by to chtělo srovnat hořčík, což by samo o sobě patrně dost zmírnilo některé popisované projevy a pochopitelně odstranit příčinu tedy hlavně zlepšit práci mitochondrií. Z testů z krve bych se podíval hlavně na hormony, štítnou žlázu, hodnoty jaterních testů a položky ukazující stav železa a mědi. Syrová strava je poměrně dost vláknitá a může dráždit střevo, což ve vašem případě nemusí být výhoda, spíše bych vlákninu ve stravě omezil a snažil se revitalizovat střevní výstelku, dost pomáhá glutamin. Kokosák silně zrychluje štítnou tedy někdo na něj takto reagovat může, což se po nějaké době srovná, ale je to nepříjemné. Z hlediska energie mohou zafungovat čisté aminokyseliny místo proteinů a podpora mitochondrií, třeba na e-schopu máme EGCG a PQQ s tím že bych dal od každého krabičku a vyzkoušel co to dělá. Většinou se dá aplikovat 3x EGCG a 1x PQQ vždy nalačno a EGCG rozdělit do průběhu dne. Klystýry patrně dost pomohou s migrénou ta je většinou ze špatných brouků ve střevě. Voda to je složitý obor a určitě není možné odpovědět jednou větou. Pokud chcete cokoliv probrat hlouběji klidně zavolejte vysvětlím, nebo prostě koupit uhlíkovou filtrační konvici a tím začít.
Vlasova analyza ukazuje se efektivita kury nadledvin je dobra. Znamena to tedy, ze netrpim adrenalni unavou? Nebo co to znamena?
Znamená to že minerálně jste na tom tak že nadledviny dobře pracovat mohou.
A proc tedy nepracujou dobre? Stejne to nechapu, kdyz mam tech mineralu ve vlasovce opravdu nedostatek, skoro vsech.
Nezáleží na hladině minerálů, ale na jejich poměru a mimo to se hry účastní vitamíny, mikrobiom střeva, hladina stresu a mnoho dalších faktorů.
Dobrý deň prosím a ako ukľudniť telo, aby na všetko nereagovalo tak prehnane, všetko ma znervozni, začnú mi tuhnut trapezy a chytá ma migréna? Proste sa po strese aj minimálnom nedokážem ukľudniť.Sympatický nerv. systém je v obrovskej nerovnováhe s parasympatickým.
Tam máte mnoho možností od bylin a minerálů až po dechová a fyzická cvičení s tím že metody se dají kombinovat a lze docilovat útlumu stresu až na úrovni běžných benzo prášků. Naprostá většina těch postupů se zde probírala tak se podívejte, nebo mě můžete klidně zavolat a vše vysvětlím.
2) doplnění kyseliny HCl
To co popisujete nejvíce odpovídá adrenální únavě a rozhozené střevní mikroflóře. Patrně se spolupodílí i zpomalená štítná žláza a nízká tvorba energie na mitochondriích. Předpokládám že by to chtělo srovnat hořčík, což by samo o sobě patrně dost zmírnilo některé popisované projevy a pochopitelně odstranit příčinu tedy hlavně zlepšit práci mitochondrií. Z testů z krve bych se podíval hlavně na hormony, štítnou žlázu, hodnoty jaterních testů a položky ukazující stav železa a mědi. Syrová strava je poměrně dost vláknitá a může dráždit střevo, což ve vašem případě nemusí být výhoda, spíše bych vlákninu ve stravě omezil a snažil se revitalizovat střevní výstelku, dost pomáhá glutamin. Kokosák silně zrychluje štítnou tedy někdo na něj takto reagovat může, což se po nějaké době srovná, ale je to nepříjemné. Z hlediska energie mohou zafungovat čisté aminokyseliny místo proteinů a podpora mitochondrií, třeba na e-schopu máme EGCG a PQQ s tím že bych dal od každého krabičku a vyzkoušel co to dělá. Většinou se dá aplikovat 3x EGCG a 1x PQQ vždy nalačno a EGCG rozdělit do průběhu dne. Klystýry patrně dost pomohou s migrénou ta je většinou ze špatných brouků ve střevě. Voda to je složitý obor a určitě není možné odpovědět jednou větou. Pokud chcete cokoliv probrat hlouběji klidně zavolejte vysvětlím, nebo prostě koupit uhlíkovou filtrační konvici a tím začít.
Zdravím všechny, moc děkuji za všechny příspěvky, snažím se jíst hlavně bez lepku, objednala jsem, to co mi radil pan Zajíček, trochu se únava zlepšila, vkládám sem výsledky vlasové analýzy, výsledky krve a výsledky ze slin. Třeba se najde někdo, kdo mi poradí s čím začít, ať to nepokazím. Ještě doplním ke stravě, asi tak cca 10 let nejím červené maso, neboť mi bylo po něm hrozně špatně, ale nyní ho už zase zařazuji, ale dle doporučení z laboratoře vlasové analýzy mám jíst pouze bílé maso a tyto další potraviny: vařenou zeleninu, bílé maso (kuře, krocan, králík), pečivo a kaše bez lepku, rýže, mléčné výrobky a vejce. Má někdo zkušenost jestli se tomu dá věřit?
Ještě doplním krev, která se mi tam už nevešla vložit: S_fT3 5,38 pmol/L, S_anti TPO více jak 600 IU/mL, S-TSH 2,50mU/l, S-fT4 16,20 umol/l.
Všem moc děkuji za rady a jsem ráda, že tyto stránky existují.
Ještě doplním krev, která se mi tam už nevešla vložit: S_fT3 5,38 pmol/L, S_anti TPO více jak 600 IU/mL, S-TSH 2,50mU/l, S-fT4 16,20 umol/l.
Všem moc děkuji za rady a jsem ráda, že tyto stránky existují.
Pokud jde o ta stravovací doporučení z vlasovky ta jsou nastavena podle konkrétní diety která nemusí vyhovovat každému, ale jinak celkem logická. Výsledky ukazují poměrně dost citelnou vyčerpanost mnoha položek přičemž tam máte stav označovaný jako 4 minima tedy snížený hořčík, vápník, sodík a draslík, což není stav zrovna ideální. Je potřeba se zaměřit na porovnání těchto prvků, které řídí pochody prakticky v celém těle. Patrně by bylo vhodné masivní doplňování hořčíku nějakým suplementem protože ten se stravou zvedá pomalu a citelné zvýšení příjmu sodíku formou solení. Čistého hořčíku bych dal cca 10 mg/kg váhy/den případně i více pokud nebude průjem a sůl si vyzkoušejte odvážit klidně i 20-50 g denně a v průběhu dne sníst případně vypít v osolené vodě nebo džusu. Toto zpravidla člověka silně zklidní a umožní snížit stresovou zátěž která je hlavní příčinou nutričního vyčerpání. Z ostatních prvků bych určitě dodával křemík a bór a asi by bylo rozumné zvednout i selen a jód. Ostatní nemá nyní moc význam řešit protože pokud se vám povede srovnat tu hlavní čtyřku vše se začne rovnat celkem samo, nebo se pak stav lehce dorovná. Dále bych tlumil čímkoliv zánět v těle tedy se zaměřit na protizánětlivé potraviny a doplňky a zlepšil
Dobrý den, několik měsíců mám horší spaní. Často se probouzím třeba ve 4 hodiny a nemůžu usnout do rána, či mám lehké spaní = nekvalitní. Honí se mi v hlavě blbosti. To vlastně celý den. Cejtím se psychicky hůře. Někdy mě brni jazyk. Cca před 6 měsíci jsem měl problémy se střevy, proto zkouším Gaps dietu (plynatost, bolesti střev, hemeroidy, průjem, zácpy). Výrazně zlepšení zažívání na Gaps. Také mám problém s usinamim, melou se mi myšlenky, snad i strach a úzkost. Asi za vším bude stres a nemožnost ho odbourat, nějak mi nejde relaxovat. Jde to nějak? Jsou na to doplňky? Taky si myslím ze mám únavu nadledvinek neboť se rychle naseru, unavený jsem bez chuti a šťávy do života a apaticky. Předem dekuji.
Cejtím se psychicky hůře. Někdy mě brni jazyk.
Cca před 6 měsíci jsem měl problémy se střevy, proto zkouším Gaps dietu (plynatost, bolesti střev, hemeroidy, průjem, zácpy). Výrazně zlepšení zažívání na Gaps.
Také mám problém s usinamim, melou se mi myšlenky, snad i strach a úzkost.
Asi za vším bude stres a nemožnost ho odbourat, nějak mi nejde relaxovat. Jde to nějak? Jsou na to doplňky?
Taky si myslím ze mám únavu nadledvinek neboť se rychle naseru, unavený jsem bez chuti a šťávy do života a apaticky.
Předem dekuji.
Kupte si v lékárně Guajacuran a dejte si ho tolik aby fungoval, což je v extrémních případech klidně 10 tablet. Pokud pocítíte výraznou úlevu můžete buď pokračovat, ale to vyjde docela draho, nebo přejít na kombinaci schizandry čínské a rozchodnice růžové přičemž schizandry se dá brát v zásadě neomezeně a rozchodnice maximálně 5 g za den ideálně rozděleno do více dávek. Pochopitelně je vhodné více jíst, více solit a déle spát s tím že ne déle vstávat, ale dříve chodit spát, ideálně ihned jak zaleze sluníčko tedy nyní klidně i dříve než v 8 hodin večer.
Štítnou žlázu máte (zatím) celkem v pohodě, ale to "Anti TPO" byste určitě měla sledovat - jsou to zvýšené protilátky vašeho imunitního systému proti vašemu tělu (interpretace hodnoty závisí na metodě jakou laboratoř použila, nicméně tyto hodnoty jsou zjevně zvýšené.
Co s tím:
- Protizánětlivá strava (tj. další důvod proč se vyhýbat nebo aspoň radikálně omezit lepek)
- dodávat selen a to určitě víc než 50 mikrogramů za den (já bych na vašem místě bral cca 200 mikrogramů/den)
- dodávat vitamín D
- dodávat hořčík
K vaší vlasovce a tomu, co jste uvedla - pouze doplním k tomu, co již napsal pan Jarda:
Pokud dlouhodobě nejíte červené maso, hrozí vám deficit zinku a vitamínu B12. V důsledku deficitu zinku vám hrozí akumulace mědi. A tohle potvrzuje i vaše vlasovka:
- Minimálně mírný deficit zinku naznačuje i vlasovka poměrem Zn/Cu
- Minimálně mírnou akumulaci mědi naznačuje již relativně nízká hladina molybdenu (poměr Cu/Mo)
- Potenciální deficit vitamínu B12 naznačuje nízká hladina kobaltu (Co) a poměry, kde se Co vyskytuje.
- Váš deficit manganu může způsobovat, že jste bez energie, protože mangan souvisí s fungováním hormonů štítné žlázy, takže můžete mít příznaky jako že jste hypotyroidní.
Pokud vám chybí zinek nebo B12, nebo dokonce oboje, tak se vám mj. nemůže tvořit HCl, takže pak vám červené maso ani chutnat nemůže protože ho nedokážete dobře trávit.
Stejně tak vám to nebude dobře trávit ani syrovou zeleninu - zkuste se ve značné míře cpát co nejpestřejší zeleninou tepelně zpracovanou (já jsem si nakonec oblíbil dušenou zeleninu na másle a máslem nešetřím).
Migrény mohou souviset s chronickým zánětem (že ho máte indikuje zvýšený cholesterol LDL), měla by vám pomoci protizánětlivá bezlepková dieta. Migréna vyvolaná zánětlivou stravou se dostaví tak za 12 až 36 hodin po té, co jste závadnou stravu snědla, což si člověk často nespojí. Mohl by vám pomoci vitamín B3 v podobě kyseliny nikotinové v dávkách vysokých desítek až stovek mg/den, zda vám pomůže B3 v podobě nikotinamidu nevím, mi se jako protizánětlivá a protimigrenózní osvědčila forma kyseliny nikotinové a dál jsem nepátral.
Pokud po dodání zinku pocítíte intenzivní nevolnost, tak je potřeba zinek:
- brát s jídlem v malých dávkách
- zapíjet ho malým množstvím tekutiny
Nevolnosti zmizí jakmile zinek doplníte.
Jelikož se vám špatně tvoří HCl, tak potřebujete minerální doplňky v lepší formě, než je oxid. Tzn. doplňky jako oxid zinečnatý nebo oxid hořečnatý se vám budou vstřebávat mizerně, lepší je zkusit jinou formu než oxidy, byť jsou oxidy nejlevnější.
Cejtím se psychicky hůře. Někdy mě brni jazyk.
Cca před 6 měsíci jsem měl problémy se střevy, proto zkouším Gaps dietu (plynatost, bolesti střev, hemeroidy, průjem, zácpy). Výrazně zlepšení zažívání na Gaps.
Také mám problém s usinamim, melou se mi myšlenky, snad i strach a úzkost.
Asi za vším bude stres a nemožnost ho odbourat, nějak mi nejde relaxovat. Jde to nějak? Jsou na to doplňky?
Taky si myslím ze mám únavu nadledvinek neboť se rychle naseru, unavený jsem bez chuti a šťávy do života a apaticky.
Předem dekuji.
Tohle vypadá jako přemnožená candida albicans. Všechny příznaky tomu plně odpovídají.
Jsem paty měsíc jen na zelenině a mase ![]()
Ani na této bezsacharidové dietě příznaky nezmizely? Potom to tedy candida není, protože ta potřebuje ke svému životu sacharidy.
Zkuste zda nebudete lépe fungovat, když budete brát pár dní B-komplex. Celkem slušný je na první vyzkoušení tento - obsahuje 8 různých B vitamínů a nestojí mnoho:
https://www.benu.cz/b-komplex-forte-tbl-20-generica
Zkuste to brát ráno, když to po týdnu nic neudělá, zkuste si ho brát večer. Za 14 dnů budete vědět, jestli to na vás nějak působí. Důvod proč to má smysl zkusit je ten, že celou řadu B-vitamínů by vám měla vyrábět vaše střevní mikroflóra a pokud nevyrábí, tak z jídla se pak potřebné dávky B vitamínu získat nedají.
Budit se můžete taky proto, že vám v noci klesne hladina cukru - to pak chce zkusit dát si večer jídlo, které stabilizuje hladinu cukru (obsahuje proteiny a tuky).
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat zda při adrenální únavě kdy kortizolu je už málo hořčíku je málo, je vhodné ho doplňovat hned v té vyšší dávce 10 mg na kilo a nebo je lepší najíždět postupně v menších dávkách?
Beru na noc glycinát hořčíku 3 tablety cca po 115 mg a ráno 3 tablety malátu také cca po 115 mg, ale bolí mi nohy a přijde mi že natékám. Tak nevím jestli to muze byt spojeno s tím.
děkuji
chtěla bych se zeptat zda při adrenální únavě kdy kortizolu je už málo hořčíku je málo, je vhodné ho doplňovat hned v té vyšší dávce 10 mg na kilo a nebo je lepší najíždět postupně v menších dávkách?
Beru na noc glycinát hořčíku 3 tablety cca po 115 mg a ráno 3 tablety malátu také cca po 115 mg, ale bolí mi nohy a přijde mi že natékám. Tak nevím jestli to muze byt spojeno s tím.
děkuji
Většinou není důvod dávat méně pokud podávaná dávka nevyvolává průjem. Navíc se bavíme o nejnižší dávce tedy mohla by být ještě vyšší. Otoky hořčík zrovna nedělá ty většinou souvisí s regulací sodíku.
Když tedy doplňuji hořčík je něco špatně se sodíkem?Jak to poznám, jak to vyřešit?
Obávám se že bez krevních testů docela těžko. Jak deficit hořčíku tak deficit sodíku může vyvolávat křeče a pokud nevíte zda máte hořčík srovnaný je levnější nechat si udělat v laborce sodík a draslík a dle poměru se lze částečně zorientovat co je asi blbě. Jinak hořčík z krve nemá moc valnou vypovídací hodnotu, tam je potřeba udělat vyšetření hořčík v erytrocytech což není zrovna běžné vyšetření a dovede ho udělat třeba Spadia která má celkem slušnou síť odběroven po celé republice.
Zdravím ,a jaká sůl je teda nejlepší při adrenalni únavě, jaký druh.
Dik
To je zcela jedno, prostě chlorid sodný.
To chápu no ,ale já jsem spíš myslel jestli běžnou kuchyňskou sůl a nebo himalájskou a nebo nějakou kamennou, protože jsem slyšel že ta himalájská zase toho sodíku tolik neobsahuje.
I himálajská sůl má majoritní obsah chloridu sodného, je pouze bohatší o další minerální složky a lze ji tedy bez problémů použít.
Na to by byla dobrá i Vincentka ne?
Záleží na množství, ona obsahuje ne zrovna zanedbatelné množství jódu a dalších prvků které při předávkování už zrovna ideální být nemusí.
Můžete mi prosím poradit, ohledně krevních testů, jestli z toho něco vyčtete? Ještě příští týden dodám zinek a měď. Jak srovnat ten cholesterol? To znamená, že jím málo omega 3? A jak to mám prosím s tím železem?
Děkuji
S_C-peptid 955 pmol/l ( 260-1730 )
[ ]
V_Non-HDL cholesterol 3.29 mmol/l ( <3.80)
[ ]*
B_Erytrocyty 4.92 10^12/l ( 3.80-5.20 )
S_Transferin 3.32 g/l ( 1.80-4.00 )
[ ]*
[ ]
[ ]*
[ ]*
Ono nejde vše přečíst protože některé podstatné položky třeba měď a zánětlivé faktory zde nejsou, tedy pouze to co číst jde. Takto to vypadá že by nebylo špatné trochu snížit železo což by zároveň snížilo zánět na který ukazuje více položek a pohlídal bych si krevní cukr zda někdy nelítá ještě výše. V zásadě vše co nemáte v ideálních číslech ukazuje na nějaký chronický zánět patrně nejspíše ve střevě tedy třeba si nechat zjistit zda nemáte nějaké potravní intolerance nebo třeba IBS. Také by patrně pomohla podpora jater i tam by šlo položky zlepšit. Každopádně jak jsem vám říkal v telefonátu zásadní je utlumit stresovou zátěž protože tím klidně můžete rozhazovat většinu těch položek.
Jaká testy na ty zánětlivé faktory bych si tedy měla nechat ještě udělat? Děkuji
Tak měď mám ok, jesti tomu dobře rozumím
S_Ceruloplazmin 1) 0.30 g/l ( 0.20-0.60 )
Tak měď mám ok, jesti tomu dobře rozumím
Běžně se dělá CRP a ASLO a pokud jde o tu volnou měď tu máte v pohodě máte 0,63 přičemž interval je od 0 do 1,6.
Tady mám výsledek na zinek.
S_Zinek 11.71 µmol/l ( 9.80-18.00 )
To je ok? Nebo bych jí měla trochu zvýšit? Tím bych si zase mohla rozhodit ale měď, že?
Děkuji
To je ok? Nebo bych jí měla trochu zvýšit? Tím bych si zase mohla rozhodit ale měď, že?
Děkuji
Ten výsledek je dobrý, sice by zvednout šel, ale k tomu by jste ideálně měla zvednout i měď a na její navázání by zase nemusel stačit ceruloplazmin ten by se musel zvednout také.
Děkuji
Většina potravin, co obsahují zinek, obsahují současně i měď.
To sice ano, ovšem záleží v jakém poměru a jak přisvojitelnou protože bez ceruloplazminu se měď nenaváže a vzniká depozit volné mědi tedy ve své podstatě otrava mědí.
Z čeho prosím usuzujete, že ten zánět bude ve střevě? Pomůže na to doplnění dobrých bakterií? Z jakých testů se zjistí IBS? IBS asi také způsobuje přemnožení špatných bakterií? Podle doktorů mám sice IBS, ale usoudili to pouze z kolonoskopie, kdy vyloučili Crohna, ul. kolitidu, takže podle nich to je IBS. Ale podle doktoru je IBS všechno cim se nechteji vice zabývat. Prosím Vás, jaké krevní testy jsou na zánět?
Cukr mi dobře lítá, ale nevím, čím to je a jak ho srovnat? Podle všeho mám málo dobrých bakterií, vyhořelý nadledviny, málo hořčíku, rozházený hormony, takže je těžký to tělo srovnat.
Děkuji
[ ]
[ ]*
[ ]*
Jarda píše: Ono nejde vše přečíst protože některé podstatné položky třeba měď a zánětlivé faktory zde nejsou, tedy pouze to co číst jde. Takto to vypadá že by nebylo špatné trochu snížit železo což by zároveň snížilo zánět na který ukazuje více položek a pohlídal bych si krevní cukr zda někdy nelítá ještě výše. V zásadě vše co nemáte v ideálních číslech ukazuje na nějaký chronický zánět patrně nejspíše ve střevě tedy třeba si nechat zjistit zda nemáte nějaké potravní intolerance nebo třeba IBS. Také by patrně pomohla podpora jater i tam by šlo položky zlepšit. Každopádně jak jsem vám říkal v telefonátu zásadní je utlumit stresovou zátěž protože tím klidně můžete rozhazovat většinu těch položek.
Čtu Root Cause Protocol (RCP) od Morley Robbinse.
Chci si dělat adrenální kokteil. On doporučuje:
375 mg draslíku (Alternativní zdroje draslíku, které lze použít, zahrnují
hydrogenuhličitan draselný, chlorid draselný nebo glukonát draselný
460 mg sodíku
Prosím Vás, jaký ten draslík použít? Je z toho něco přírodní forma? Dále se chci zeptat sodík a draslík podle krve mám ok. Ve vlasové analýze mám více draslíku, takže tohle uvedené množství by pro mě mělo být ideální?
Děkuji.
Prosím Vás, můžete mi to vysvětlit s tím železem? Pořád to nechápu. Z čeho poznáte, že ho mám uložené ve tkáních? Vždyť mám výsledky dobré. Mám trochu zvýšené železo v séru a to možná bude tím, že jsem před odběrem krve užívala během menstruace železo v doplňkách, protože jsem si myslela, že ho mám málo (podle vlasové analýzy). Děkuji
[ ]*
Cukr mi dobře lítá, ale nevím, čím to je a jak ho srovnat? Podle všeho mám málo dobrých bakterií, vyhořelý nadledviny, málo hořčíku, rozházený hormony, takže je těžký to tělo srovnat.
Děkuji
[ ]
[ ]*
[ ]*
To střevo jsem jenom odhadl, ale pokud i od doktorů máte uvedenou diagnózu IBS pak jsem to odhadl dobře. Dodávání bakterií stav nemusí řešit pokud nevíte jaké bakterie vám reálně chybí tedy bez rizika by šlo vyzkoušet bifidobakterie a zvednout akkermansii, případně psylliem namnožit faecalibecteium prausnitzii která produkuje protizánětlivý butyrát. IBS se nejspolehlivěji zjistí pomocí genetických testů a zánět se běžně kontroluje přes více položek tedy ty základní jsou CRP, ASLO, sedimentace a pokud to nic neukáže tak teprve další. Krevní cukr se dá vyladit pomocí následujících položek.
Velké dávky hořčíku potíráním roztokem chloridu hořečnatého, nebo orálně cca 10 mg/kg váhy/den
Skořice cejlonská 2 x 3 g denně
Kyselina alfa lipoová až 1 g denně (Pouze pokud člověk nemá amalgámové plomby)
Kyselina HCA – Hydroxycitronová – Garcinie 3 g denně
B1 až 4 g denně
Chci si dělat adrenální kokteil. On doporučuje:
375 mg draslíku (Alternativní zdroje draslíku, které lze použít, zahrnují
hydrogenuhličitan draselný, chlorid draselný nebo glukonát draselný
460 mg sodíku
Prosím Vás, jaký ten draslík použít? Je z toho něco přírodní forma? Dále se chci zeptat sodík a draslík podle krve mám ok. Ve vlasové analýze mám více draslíku, takže tohle uvedené množství by pro mě mělo být ideální?
Děkuji.
Draslík je stále draslík tedy na formě nezáleží a přírodní není ani jeden, přírodní je třeba v bramborách, melounech, nebo okurkách. Chlorid draslíku máme na e-schopu tedy v tom bych problém neviděl a množství je silně individuální podle toho kolik dáváte ve stravě, ale bez počítání na nutriční kalkulačce to těžko zjistíte. Pokud si to spočítáte měla by jste se včetně doplňků dostat na zelenou barvu tedy alespoň 100%.
[ ]*
Stav železa zjistíte z hladiny feritinu, tu máte dobrou, ale protože feritin je zároveň ukazatel zánětu směrodatná je v takovém případě saturace transferinu a ta by se ideálně měla motat kolem čísla 0,20.
Já to pořád nechápu. Takže trochu železa mám tedy uloženého v tkáních? Ale jak je to možné, když mám měď v pořádku? Co s tím tedy mám dělat?
Děkuji
No ale když mám ve vlasovce více draslíku než sodíku, tak i když si to budu počítat na nutriční kalkulačce, stejně bych asi měla trochu více solit, abych to srovnala?
Akorát si nechávám dělat test tech probiotických bakterií v tom Rakousku. Můžu sem pak dát výsledky. Mě jde hlavně o to, že trpím hroznými úzkostma, panikama a vyčerpáním, problém být uklidněná, někdy hrozný vztek, takže už zase začínám brát AD, jinak mi fakt totálně hrabe. Nevím, jestli to je způsobené hormonama (to by odpovídalo, protože úzkost mám většinou stejné dny v měsíci). Mám průjmy a nevím, jestli to je kvůli hormonální nerovnováze, nebo už z toho stresu s tím spojeného, nebo že mám vyhořelé nadledviny a nebo že mám nedostatek hořčíku, to jsem četla, že to taky může způsobovat IBS, změny nálad, paniky, vztek. Snažím se srovnat všechno. Ale pořád nechápu, že moje tělo prostě nezvládá zátěž a nevím, kde je u mě ten základní problém. Vím, že jste proti antidepresivům. Já taky, jenže po tom všem čím jsem si prošla už nevěřím sama sobě a svému tělu a začla jsem nesnášet život.....
Zajímá mě, co je ten základní problém, že jsou nadledviny vyčerpané? Je to tedy hlavně nedostatek hořčíku? Protože jsem četla ten protokol od Robinse a z toho jsem to tak pochopila. Až srovnám hořčík, sodík a draslík, srovnají se nadledviny?
Dále nechápu, co mi způsobuje hypoglikémii, jestli to jsou ty vyhořelé nadledviny, nedostatek hořčíku nebo stres? Dříve jsem vydržela bez jídla klidně celý den a ted musím jíst každé 3 hodiny.
Dále nechápu, proč mi pomáhají antidepresiva. Mají obnovovat v mozku nějaké neurony. Četla jsem, že cukrovka, deprese, demence spolu souvisí.....Neznamená to tedy, že mi chybí nějaké antioxidanty? Četla jsem že úzkozt může způsobovat nedostatek antioxidantů. Nebo nebudu mít narušenou mozkovou bariéru? Nerada bych kvůli tomu, že užívám antidepresiva, tím zamaskovala nějaký problém a v budoucnu měla třeba demenci. Nebo ta mozková bariéra souvisí se střevama a srovná se až srovnám střeva?
V jaké formě užívat ten B1? Všude čtu, jak se nemají užívat dlouhodobě a ve velkých dávkách syntetické vitamíny B.
Děkuji
Tak já vám nepíšu že je to zásadní problém jenom že ideální číslo je jiné. Snížit lze třeba pitím malého množství kávy těsně po jídle.
Tak jistě, ale pokud je rozdíl malý asi bych to zase tak nehrotil.
Děkuji
Můžete zachovávat systém dotazů a odpovědí jak je zde zvykem nemám čas to po vás předělávat a je to navíc pro nové členy blbě pochopitelné tak jak to předěláváte. Jinak motáte páté přes deváté a pohybujete se v kruhu. Uvědomte si že příčina všeho co člověka činí nemocným začíná ve střevě tedy vždy je první střevo a poté cokoliv dalšího. Jak budete mít ten mikrobiom pošlete mě ho do emailu já vám udělám překlad a pak se o tom můžeme pobavit. Zde se na ten rozbor nedá reagovat to i telefonem zabere minimálně hodinu. Každopádně jakákoliv medikace jako ATB, AD, psychotika, kortikoidy a mnoho dalších léčiv mikrobiom poškozuje tedy ono pak je těžké něco vyladit. Ten hlad ukazuje na vysoký adrenalin tedy je potřeba si vzít na noc kousek vařeného batátu s kokosovým tukem a máznout na sebe cca 50 mg progesteronu formou krému a mělo by se to utlumit. B1 se bere čistý prášek aby v tom nebylo mnoho zbytečných přísad, ten vám můžeme poslat, máme ho skladem i když na e-schopu není uveden.
Já nevím, jestli ten systém teď zachovám.
Chtěla jsem sem vložit ty výsledky mikrobiomu, ale je to velký soubor a nejde mi zmenšit, pošlu Vám ho na email, kdyby jste se chtěl mrknout a něco mi k tomu říct. Vůbec nechápu, proč mám červený ten tryptofan a Vitamin B6, B7, folat a vitamin K a co s tím. Pokud nejsem slepá, tak mi tam nepíšou, jaké bakterie tyto vitamíny produkuji. ![]()
Děkuji. ![]()
Děkuji. ![]()
Já moc nechápu ten váš způsob uvažování, každý uživatel ihned pochopí že odpověď na předchozí příspěvek se píše za ten předchozí příspěvek jenom vy odpověď píšete před ten předchozí příspěvek. Jak má kdo chápat k čemu ten váš příspěvek patří když se při jeho čtení před tím předchozím příspěvkem dostane k té podstatě věci až nakonec. Všichni to chápou, vy jste také až dosud používala stejný postup a nyní s tím máte problém, to je jak když to děláte naschvál. Rozbor vám v překladu do češtiny pošlu do emailu a poté mě o víkendu zavolejte a vše probereme. Vzhledem k tomu že v případě mikrobiomu vše souvisí se vším vám těžko někdo může napsat vezměte si tohoto brouka v tomto množství a stane se zázrak, tak určitě mikrobiom nefunguje.
Zdravím Vás. Je to zhruba 8 měsíců co se mi přihodila tato nešťastná situace. Buď jsem něco špatného snědl, nebo něco chytil, každopádně jsem celou noc zvracel a druhý den přestal cca po 10 letech kouřit.
Následující dny jsem začal být malátný a unavený, což jsem několik týdnů připisoval abstinenčním příznakům.
Začal jsem se několikrát za noc budit ze spaní, mít kruhy pod očima a vícero červených žilek v očích vlivem neregeneračního spánku.
I když sny se mi zdají stále a několikrát za noc, ráno vstanu a do půl hodiny začnu zívat, být ospalý a k odpoledni mám to čemu se říká Brain Fog-mozek v mlze.
Takhle to trvá už přes osm měsíců...
Obvoďačka mi dělala krevní obraz a ten vyšel v pořádku. Nasadila mi antidepresiva na spaní, ale ty neřeší příčinu. CRP mám v pořádku, takže podle ni testy na skrytý zánět nebo markery nemá cenu dělat.
Doplňuji Omega3, multivitamin a na noc Hořčík se Zinkem.
Pokud se někdo s něčím podobným setkal, nebo prodělal něco podobného budu rád pokud mě nasměrujete, jak z toho ven.
Následující dny jsem začal být malátný a unavený, což jsem několik týdnů připisoval abstinenčním příznakům.
Začal jsem se několikrát za noc budit ze spaní, mít kruhy pod očima a vícero červených žilek v očích vlivem neregeneračního spánku.
I když sny se mi zdají stále a několikrát za noc, ráno vstanu a do půl hodiny začnu zívat, být ospalý a k odpoledni mám to čemu se říká Brain Fog-mozek v mlze.
Obvoďačka mi dělala krevní obraz a ten vyšel v pořádku. Nasadila mi antidepresiva na spaní, ale ty neřeší příčinu. CRP mám v pořádku, takže podle ni testy na skrytý zánět nebo markery nemá cenu dělat.
Pokud se někdo s něčím podobným setkal, nebo prodělal něco podobného budu rád pokud mě nasměrujete, jak z toho ven.
Na první pohled bych stav odhadl jako nějaký stupeň adrenální únavy vyvolaný trvalou změnou mikrobiomu střeva. Samozřejmě to berte jako hrubý nástřel, podstatných detailů popisujete naprosté minimum, ale pokud není stolice ideální což předpokládám není pak by jste měl začít vyšetřením střevního mikrobiomu a na základě tohoto vyšetření poladit bakterie ve střevním traktu. Pokud jde o názor lékařky že hledat zánět nemá cenu ten bych řekl že je mylný, právě ze zánětu uvedené stavy zpravidla pramení i když má pravdu že je to docela těžko dohledatelné. Pokud máte mozek v mlze jste v zásadě přiotrávený což koreluje s propustným střevem a to zase s nějakou variantou zánětu. Rozhodně takový problém nevyřešíte dopisováním na fóru to by bylo opravdu na hodně dlouho ale klidně mě můžete zavolat a probereme detaily.
Co takhle přemnožená candida albicans?