Dobrý den,
prosím o radu ohledně anální fisury v chronickém stavu..doposud léčenou pouze mastmi tj. chemicky a dle lékařů je nutná léčba chirurgicky.Lze tuto opravdu nepříjemně bolestivou a život komplikující nemoc včetně vnitřních a vnějších hemeroidů vyléčit jinou cestou? trpím už víc než rok.Děkuji
Vnitřní a vnější hemeroidy, stejně jako anální fisura, jsou jednoznačným výsledkem špatného životního stylu a následné špatné defekace z nevhodného stravovacího režimu a života bez pohybu. Co jíte špatně takto nevyřešíme, ale pro odstranění je nutná zásaditá reakce organizmu, se současným upravením stavu stolice, která musí odpovídat co nejsnazšímu a spontánnímu vyprazdňování, optimálně 2x - 3x denně. Nezbytně nutná je pravidelná údržba střevního traktu, pomocí některé z očistných technik a pak jsou Vaše šance na odstranění těchto problémů tak vysoké, že je možná rychlá změna i v řádu dvou týdnů, nebo budete pozorovat zásadní zlepšení. Musíte také pochopit a dodržovat více souvislostí, nezbytně nutných k udržení stabilního stavu. V tomto Vám samozřejmě mohu být nápomocen a formou osobní konzultace Vás seznámit se vším, co je třeba dodržovat pro zachování stálého zdraví. Aby to mělo nějaký význam, musel bych Vás vidět a vyšetřit si, co všechno Vám nefunguje, tak jak má. Pokud budete mít zájem o osobní setkání, zavolejte mi na telefon uvedený na stránkách vpravo, pod mojí fotografií a domluvíme se na termínu schůzky.
Dobry den,citala som ocistu creva podla jogy,ktoru odporucate/slanou vodou/
-prosim vas o radu-mam trhlinu v konecniku,moja homeopaticka mi
vytestovala ,ze mam v tele 16 l starych splodin,chcela by som sa ich
zbavit,ale neviem ci takuto kuru zvladne moj konecnik,mam aj zapalene
hrube crevo.
Konečník to zvládne celkem bez potíží, je ovšem otázkou, jak se na to bude tvářit to střevo. Osobně se domnívám, že to je na zánětlivé střevo, docela dost náročné a doporučoval bych spíše pravidelné provádění klystýrů, optimálně za použití urinoterapie, kde se zánětlivé potíže celkem rychle normalizují. Ideálně to funguje pokud je moč zásaditá a má pH 7 a více, ale ani jiná není na škodu, pouze funguje hůř, hlavně pomaleji. Moč si nasbíráte večer, přes noc a ráno do PET lahve a ráno pouze naředíte, běžnou horkou vodu z kohoutku, na potřebnou teplotu a množství. Poměr moči a vody není podstatný, ale čím více moči, tím lépe. Je to nejlevnější, nejdostupnější a také nejúčinnější způsob, jak se dopracovat k dobře fungujícím střevům. Pokud se Vám to nebude zamlouvat, z jakéhokoliv důvodu, tak používejte libovolný bylinný čaj, ale účinnost je, ve srovnání s urinoterapií, zlomková. Dále je nezbytné upravit stravu a dopracovat se k plastické, nepáchnoucí a nelepivé stolici. V naprosté většině případů, se stačí stravovat, podle mnou doporučeného jídelníčku a zaměřte se na listový špenát a jemně strouhanou mrkev.
Dobry den,
dakujem vam pekne za odpoved.Urinoterapia ma velmi zaujala a urcite to skusim.Problem s analnou fisurou a so zapalom hrubeho creva riesim uz 8.mesiac.Jem iba zeleninu,kase a orechy.Kazdy den mam stoliu,ale uz pol roka mam potrebu po stolici pouzit klystir-pouzivam cistu vodu s citronom.Na creva mam uz lepsi pocit-uz ma tak nebolieva brucho,aj citim viac energie;ale aj po neproblemovom vyprazdneni mam ukrutnu bolest v konecniku aj niekolko hodin.Chem vas poprosit o vas nazor,ci mam dalej vydrzat tu bolest alebo na doporucenie lekara mam podstupit roztiahnutie konecnika a zasnezenie rany.
Já se domnívám, že na chirurgické řešení, je vždy dost času. Příroda nás vybavila, neuvěřitelnými možnostmi regenerace vlastních tkání a je třeba zanesenému tělu poskytnout čas na detoxikaci a regeneraci. Tento problém, je sice nepříjemný, ale na životě Vás bezprostředně neohrožuje, tak proč to řezat. Někde tady doporučuji, jak na hemeroidy a to samé platí i pro anální fisuru. Na zavření tkání, je urina jednoznačně vhodná, dále pak můžete vyzkoušet kostival a v neposlední řadě mrtvou vodu, která je v tomto případě velice vhodná a působí i na zánětlivý proces ve střevě.
prosim vas,kde zozeniem mrtvu vodu,este som o nej nepocula a kostival-dobre si myslim poslovensky-kostihoj?
dakujem pekne
Dobry den,prepacte,este vas vyrusim-aj ja mam pocit,ze k vyhojeniu chyba velmi malo;ale pani doktorka,ktora je tiez naklonena ku konzervativnej liecbe mi povedala,ze sa mi to nehoji preto,lebo mam velmi zovrety konecnik.
Citala som aj o jelenich cvikoch,ktore odporucate..Po tychto cvikoch sa mi tonus moze upravit?
dakujem pekne
To já nevím, kde se u Vás sežene mrtvá voda, do Prahy pro ni asi nepojedete. Pokuste se v lékárně, někdy to vedou, ale je velice drahá, u nás 0,5 litru za cca 250,- Kč. Jinak pokud znáte někoho šikovného, kdo se nebojí elektřiny, lze ji doma vyrábět z běžné vody a návody nastudujte na internetu. Slovenský výraz pro kostival, přesně neznám, to musíte do herbářů, ale ten kostihoj, zní docela dobře. Je to tak 0,5 metru vysoká rostlina s chlupatými listy a má fialové květy. Pokud seženete čerstvou, jde rozemlít list a kašičku použít jako mast, to samé jde udělat s kořenem. V lékárně se běžně prodává kostivalová mast, ale účinnost je proti čerstvé plodině zlomková.
Jelení cvik, velice dobře prokrvuje celou oblast a určitě může celý problém zlepšit, nicméně bych doporučil, mimořádně dobrou hygienu konečníku, cca 4 cm do hloubky, velice důkladně vymýt, nejlépe studenou vodou a následně celou oblast ještě ošetřit olejem.
dobry den,urobila som si klystir urinou,chcem sa opytat,ci ma to mohlo stipat v konecniku..klystir si robim po vyprazdneni,je normalne ked este vyjde s tekutinou aj trochu stolice?nesvedci to o neuplnom vyprazdnovani?
-prosim vas,poradil ste mi vymyvat konecnik dokladne az do 4cm,ale kedze mam an.fisuru nie je to mozne,je to cele zapalene a bolave
-aky mate nazor na spaldu,razne vlocky a tmavy chlieb
dakujem pekne
Ano, může to pálit i ve střevě, je to silný desinfekční prostředek a funguje to, jako když ránu polijete kysličníkem. Ideální ve vašem případě je, pokud možno jenom urina, ničím neředěná, ta zánětlivé procesy odstraňuje nejlépe. To, že vyjde ještě další stolice, je normální a je to dobře, střevo se nikdy nevyprázdní zcela, ani u zdravého člověka. Ten konečník, je potřeba důkladně vymývat, ať to bolí jak chce, po krátká době to přejde, to uvidíte, je to jediná možnost jak se toho zánětu zbavit, chce to ideální čistotu. Osobně bych, ve Vašem případě, nejedl z obilí nic a pokud vůbec něco, tak pohanku a jenom zelenou. Po uzdravení špaldu, pouze klíčenou, jáhly a celozrnnou rýži, ale jakékoliv vločky, pečivo a černý chléb, již nikdy v životě, to jsou právě potraviny, které toto onemocnění vyvolávají i v malých dávkách.
Dobry den,
posledny tyzden jem iba zeleninu,ovocie,pohankovu kasu,jahly,orechy,datle,figy.
Vyprazdnovanie je velmi lahke,avsak analna fisura velmi boli aj niekolko hodin.Chcem sa opytat ci moze byt stolica kasovita z tej stravy.Dakujem pekne.
Fíky působí jako laxativum a vysoká vláknitost stravy také, kašovitá stolice tedy není problém, důležitá je spíše její lepivost, zápach a celkový objem, mimo to, je třeba také sledovat kyselost moče a pokud tato nemá 7 pH a více, tak jste stále překyselená, což nepříznivě ovlivňuje ten zdravotní problém a konečník celkově. Naprosto stěžejní je hygiena konečníku a vymývání po stolici, nebo ještě lépe i několikrát za den, je nezbytně nutné.
Dobrý den
Před pár dny jsem na okraji, na zadní straně konečníku objevil malou bulku, tak v řádu milimetrů. Podle článků, co jsem našel na netu, by to mohla být fisura, ale je možné že je to i hemeroid. Občas mívám krev na papíře pří stolici, světlou. Tak 2 krát do roka se mi stane, že krev i odkapává do mísy, nebo taky často na papíře zaznamenávám hlen. Musím přiznat, že mám docela často zažívací potíže, mám citlivé zažívání a často mívám průjmy, nadýmání, nebo jdu i několikrát za večer a taky mám po stolici mnohdy pocit nevyprázdněnosti.Občas při stolici a po ní cítím bolest na koečníku, nebo řezavé pocity. Svědění mívám někdy taky.Špatné zažívání mám už od puberty, cca od 15 let, teď je mi 22. S obtížema jsem už byl několikrát u doktora, na sonu, atd.,ale vždycky bez konkrétního výsledku! Letos v dubnu jsem byl i na rektoskopii a bral mi tam vzorky, měl podezření na nějaké bradavičky Condolymata, ale to vyvrátil lékařský rozbor. Ale kdybych měl už předtím problematické hemeroidy, tak by to snad z toho vyšetření musel zjistit, nebo ne?? Ale teď mi dělá starost ta "bulka". Jistě chápete, že po několikerém bezvýsledném "lítání po doktorech" ohledně častých zažívacích potíží a nepříjemné rektoskopii (kterou mi navíc prováděl dost nepříjemný dokotor) se mi nechce hned běhat k dokotorvi a podstupovat další nepříjemná vyšetření(bez záruky konkrétního výsledku) Mohli byste mi tedy prosím poradit, co by mohla být ona bulka, jestli hemeroid, či fisura a jestli by na to třeba pomohly nějaké ty masti (jaké?), nebo něco šetrného. Nerad bych aby se mi to dostalo do nějaké pokročilé fáze, ale pokud to nebude nutné, nechci zas lítat po doktorech. PS:Mám doma měsíčkovou mast, mohlo by to na to být dobré?
Co tam máte se nedá takto přesně určit, ale anální figuru určitě ne, to je trhlina řiti, čili určitě ne boule. Může to být hemeroid, což je nejvíce pravděpodobné a vzniká ze špatné defekace, která zase vzniká ze špatné stravy a promoření kvasinkou. Většinou jde o konzumaci pěti bílých jedů a hlavní viník jsou sladké šmejdy produkované chemicko-potravinářským průmyslem. Osobně bych nasadil pravidelné klystýry, optimálně vlastní urinou, citelnou úpravu stravy dle zdejších doporučení a větší dávky fungicidních rostlin. Velice vhodné je v tomto případě i užívání peroxidu hořčíku, který uvolní ve střevě kyslík a tím likviduje kvasinky velice účinně. Masti jsou celkem k ničemu, na hemeroidy bohatě stačí studená voda a po stolici velice důkladně vymýt anální kanál, cca 4 cm hluboko, co nejstudenější vodou., je to sice velice nepříjemné, ale zase mimořádně účinné.
A aký ma na hemoroidy vplyv sedenie?
Mne bolo povedané že ho mám zo sedenia, čo je v mojom prípade pravda, pretože pri PC trávim denne vela času.
Alebo to je len sekundárny faktor?
Ďakujem
Ne, to je pravda a sezení hemeroidům rozhodně neprospívá, nebo spíše vlastně prospívá, protože pak se tvoří. Na ně funguje pohyb, hlavně chůze a potom jelení cvik, který jsem zde již také popisoval.
Jasné.
Ked teda už berieme do úvahy to sedenie pomáha ten špeciálny vankúš pod zadok?
Bolo mi povedané, že aj cvičenie na to pomáha, myslím konkrétne, namáhavejšie cviky.
Sú účinejšie alebo je lepšie mat viac pohybu?
Ďakujem
Čím více pohybu tím lépe, nejvhodnější je chůze a pak je opravdu dobrý ten jelení cvik. Velice dobré je také vymývání análního kanálu studenou vodou, což je zde již také popsáno.
Jo jo, zrejme je ten pohyb naj.
Najlešie bude zrejeme urobit si dni, kotré venujem tomu pohybu, z vačšej časti+samozrejme pokračovanie v horčíku.
Ďakujem
Jardo prosím Vás, trošinku upřesněte Vaši zmínku o peroxidu hořčíku (hořčíku? ne vodíku?). Lze koupit v lékárně? Jakou koncentraci? A kolik ho přidat do 2 litrů vody+uriny ke klystýru? Děkuji Vám.
Ano peroxid hořčíku, běžně se sehnat nedá ale již jsem zde nějaké informace dával, tak se podívejte na OXY-OXC, což je sice drahá varianta, ale informace tam jsou. Dá se sehnat jako prášek a sám to nyní řeším, že ho dovezu, pak to nebude problém. Používá se pouze orálně, do klystýru je to přeci jen plýtvání, není zrovna levný, ale použít by se tak také dal.
Dobrý deň som žena 27 r. asi pol roka pociťujem bolesť pri vyprázdňovaní presne ako popisujú pri análnej fisúre, preto som navštívila lekára, ktorý mi ju aj diagnostikoval a hneď ma chcel objednať na operáciu, s čim som nesúhlasila. Avšak po čítaní tohto fóra neviem, či bolo moje ochorenie správne diagnostikované, pretože podľa info na nete a fotiek je to trhlina v tesnej blízkosti análu a ja ju mám trošku ďalej smerom k pošve. ďalšia nezrovnalosť všade sa uvádza že je pozdĺžneho tvaru a ja ju mám presne naopak, avšak priznaky sú rovnaké a bolesti pri vyprázdňovani neskutočne. Operáciu zásadne odmietam. prosím o radu aj čo sa liečby týka, nejaké masti, čípky...ďakujem
Dobrý den,
Na to masti a čípky nejsou k ničemu, to musíte překopat stravu a hygienu konečníku. Prostě bez velkých změn se to neobejde, ani nevyléčí a vše potřebné je zde již popsáno, tak to prostudujte. Pokud bude něco nejasné, tak se znovu ozvěte.
můj kamarád, cyklista, měl velké problémy s fisurou. Medicína nabízela jedině masti, čípky a velmi zajímavá vyšetření... za dva roky mu doktoři vůbec nepomohli, spíš způsobili deprese. Po té co odmítl operaci se k němu chovali s despektem. Zprvu mi nevěřil, že se může uzdravit jedině sám. Anální fisura způsobuje hlavně křeč svěrače. Kamarád upravil stravu podle těchto stránek a nejvíc mu pomohly dilatátory
Pavle děkuji Vám za tuto zmínku; míval jsem při delších cyklovýletech problémy s prokrvováním třísel, díky tomuto Vašemu příspěvku jsem objevil jinak tvarovaná cyklosedla, koupil a problém okamžitě vyřešen, je to paráda.
Dobrý den pane Zajíček,
poradte mi prosím Vás co dělat,již pátý měsíc mám chronickou anální trhlinu,dle obvodní doktorky je jizva zcela zhojená,na jejím konci u vstupu do konečníku je malý výrustek,nevím jak to správně nazvat,na dotyk je jizva bez bolesti,jen ten výrustek je citlivý,bral jsem nespočet detralexu,mažu jizvu měsíčkovou mastí,ale konečník je stále stáhlý,nejhorší to je po stolici,to bolest stažení přetrvává i čtyři hodiny,nedá se to vydržet,tak mi lékařka píchá na uvolnění AMIRAL a vždy to do dvou hodin odezní,měl jsem už 30 injekcí a bez nich to stále nelze,na WC jdu beze strachu,vyprázdnění proběhne bez bolesti,trhlina nepraská nic,stravu mám hlavně na bázi vlákniny,jen jsem stále zatažený,poradte mi prosím Vás co dál.Na kolonoskopii jsem byl nic tam nemám,pomohl by třeba anální DILATATOR?Už mi z toho pěkně jedou nervy,jem stále unavený.
Děkuji moc za Vaši radu
Ono hodně záleží na pH stolice a pokud je mimo hodnoty 7-8 pH, je to vždy špatně a pak se výfuk může bouřit. Srovnal bych primárně tu hodnotu pH a pak, pokud to nepomůže, je vhodné upravit nervy, protože jít to může i z této oblasti. Tam pomůže hořčík, třezalka, nebo si prostě vemte Ansilan a uvidíte.
Jaroslave prosím Vás, umím měřit pH u kapalin (používám primárně u moči), ale měřit pH stolice mne ještě nenapadlo, myslel jsem, že stačí sledovat tu moč.
Jak prosím Vás provést měření pH stolice? Přiložit pH papírek přímo na stolici může být zavádějící (nebo ne?), protože je to tuhá věc a může být tady nižší, támhle kousek vedle vyšší... proto se raději ptám, jak to konkrétně provést, děkuji a zdravím Vás.
Na to potřebujete pH metr s plochou sondou, který jsem zde několikrát zmiňoval a jde asi o jediný takto použitelný přístroj na našem trhu. Ten umí měřit moč, sliny i stolici a vše z minimálního vzorku. Pokud s týká pH papírků, ty jsou pro tento účel téměř nepoužitelné, protože pokud běžný pH papírek namáčknete na h..no, tak uvidíte h..no a to pak nemá moc dobrou vypovídající hodnotu. Čistě teoreticky by šlo použít papírky bez podkladní pásky, třeba ty co občas prodávám a po navlhčení z jedné strany odečíst hodnotu z druhé strany, ale i tak nejde zrovna o ideální postup, barva se i tak dost liší a jde o stejný problém jako měření pH krve, na to papírky také moc nefungují.
Dobry den,
Mam 27 rokov a pred 4 rokmi som bol operovany na analnu fissuru (trhlinu) a fistulu. Cele 4 roky som nemal vobec ziadny problem, avsak spravnu zivotospravu som vobec neriesil.
V novembra minuleho roka (2011) sa mi na konecniku znovu spravila hrcka, ktora po niekolkych dnoch praskla a vytieklo z nej vela hnisu a krvi. Od vtedy sa to stale opakuje a neviem sa toho zbavit.
Na zaciatku roka 2012 som si dal spravit komplexne lekarske preventivne vysetrenie. Vsetko bolo uplne v poriadku. Taktiez mi bola robena kolonoskopia ale akekolvek crevne poruchy, alebo choroby (cronhova) boli vylucene. Jedine mi bola diagnostikovana chrnoicka analna trhlina.
Za posledny pol rok co mam problem s analnou trhlinou spom uplne zmenil zivotospravu. Prestal som fajcit zo dna na den, alkohol pijem cca pohar vina za mesiac. Zacal som sa intenzivne zaujimat o zdravie a stravu. Presiel som na vegansky sposob stravovania (vylucil som vsetky zivosicne produkty, a vascinu spracovanych potravin). Kupil som odstavovac a denne pijem cca 1-2l cerstvych zeleninovych a ovocnych stiav. Taktiez aktivne sportujem. Mam sice sedave zamestanie ale striedam kancelarsku stolicku, fit loptu, vankus s dierou v strede.
Samozrejme popri tom vsetkom som 4 mesiace bral detralex a vyskusal asi vsetky mozne dostupne maste a bylinne pripravky na hemoroidy a analne komplikacie (repik, dubova kora, ...). No aj napriek tymto vsetkym zmenam sa mi nedari moj problem odstranit. Doslo to k tomu ze ma gastroenterologicka poslala na chirurgiu ze to asi bude treba riesit chirurgicky. Doktor na chirurgii mi predpisal nitroglycerinovu mast a repikove sedacie kupele. Ale problem stale pretrvava v 2 tyzdnovych opakujucich sa cykloch. Kazde 2 tyzdne sa mi spravi hrcka na konecniku, ktora nasledne praskne, vytecie hnis + krv, 2-3 dni boli potom sa zahoji a 2 tyzdne je uplny pokoj. A potom zas znovu, a to mam posledny pol rok stale dookola.
Uz naozaj zacinam byt zufaly pretoze na operaciu by som isiel nerad kedze som na nej bol tiez pred 4 rokmi a vratilo sa mi to.
Popri citani zahranicnej literatury som narazil na liecenie rakoviny a inych chorob pomocou surovej stravy a verim ze telo disponuje samoliecitelskymi schopnostami. Preto som zacal konzumovat len surovu stravu (ovocie, zelenina, orechy). Ale cim dalej tym viac zacinam byt skepticky pretoze moj stav sa mi aj napriek vsetkym moznym pozitivnym zmenam nedari napravit. Preo vas prosim o radu, cokolvek co pomahal na analnu trhlinu okrem operacie.
Dakujem za akekolvek rady
Mato
Delal jsi taky ocisty? Sanka, ocista jater, pust, pust s ovozel stavama?
Me zname pomohla kniha Rothkranz Heal Yourself 101. Zduraznuje tam, ze nestaci prejit na syrovou stravu, ale ze se clovek musi navic ocistit a delat ocisty stale, i kdyz ji syrovou stravu. Protoze s prechodem na syrovou stravu se zacnou uvolnovat sajrajty, ktere se ti tam nashromazdily za 27 let. Takze samozrejme doporucuju sanku nebo jine cisteni strev, ocistu jater a pust at uz jen o vode nebo stavy. Jestli chces tak posli SZ a poslu ti vic.
Tady kus z toho Rothkranze, vice mene to co jsem psal
Eating all the raw food in the world will not do much good unless you clean out first... and continue doing it regularly. Not doing regular colonics or enemas is the biggest mistake raw foodists make. Raw foodists need to cleanse just as much as everyone else. Why? Because when you clean house, you have massive amounts of garbage and unused stuff getting dumped out... so much it overfills your existing garbage cans.
Vdaka za radu, priznam sa ze s ocistou vo vseobecnosti nemam velke skusenosti. Jediny ocistu, ktoru som cielene absolvoval v poslednej dobe bolo pred kolonoskopiou - 2 dni len cista voda + lekarsky pripravok (nieco ako prehanadlo). Po tychto dvoch dnoch zo mna isla len cista voda.
Ohladne klystíru som tiez cital vela pozitivnych veci ale ked som to spomenul mojej gastroenterologicke tak nahodila vyraz akoze "boze chran, nikdy v zivote".
Ale este raz vdaka a urcite si nieco pozriem a samozrejme vyskusam.
Mam 27 rokov a pred 4 rokmi som bol operovany na analnu fissuru (trhlinu) a fistulu. Cele 4 roky som nemal vobec ziadny problem, avsak spravnu zivotospravu som vobec neriesil.
V novembra minuleho roka (2011) sa mi na konecniku znovu spravila hrcka, ktora po niekolkych dnoch praskla a vytieklo z nej vela hnisu a krvi. Od vtedy sa to stale opakuje a neviem sa toho zbavit.
Na zaciatku roka 2012 som si dal spravit komplexne lekarske preventivne vysetrenie. Vsetko bolo uplne v poriadku. Taktiez mi bola robena kolonoskopia ale akekolvek crevne poruchy, alebo choroby (cronhova) boli vylucene. Jedine mi bola diagnostikovana chrnoicka analna trhlina.
Za posledny pol rok co mam problem s analnou trhlinou spom uplne zmenil zivotospravu. Prestal som fajcit zo dna na den, alkohol pijem cca pohar vina za mesiac. Zacal som sa intenzivne zaujimat o zdravie a stravu. Presiel som na vegansky sposob stravovania (vylucil som vsetky zivosicne produkty, a vascinu spracovanych potravin). Kupil som odstavovac a denne pijem cca 1-2l cerstvych zeleninovych a ovocnych stiav. Taktiez aktivne sportujem. Mam sice sedave zamestanie ale striedam kancelarsku stolicku, fit loptu, vankus s dierou v strede.
Samozrejme popri tom vsetkom som 4 mesiace bral detralex a vyskusal asi vsetky mozne dostupne maste a bylinne pripravky na hemoroidy a analne komplikacie (repik, dubova kora, ...). No aj napriek tymto vsetkym zmenam sa mi nedari moj problem odstranit. Doslo to k tomu ze ma gastroenterologicka poslala na chirurgiu ze to asi bude treba riesit chirurgicky. Doktor na chirurgii mi predpisal nitroglycerinovu mast a repikove sedacie kupele. Ale problem stale pretrvava v 2 tyzdnovych opakujucich sa cykloch. Kazde 2 tyzdne sa mi spravi hrcka na konecniku, ktora nasledne praskne, vytecie hnis + krv, 2-3 dni boli potom sa zahoji a 2 tyzdne je uplny pokoj. A potom zas znovu, a to mam posledny pol rok stale dookola.
Uz naozaj zacinam byt zufaly pretoze na operaciu by som isiel nerad kedze som na nej bol tiez pred 4 rokmi a vratilo sa mi to.
Popri citani zahranicnej literatury som narazil na liecenie rakoviny a inych chorob pomocou surovej stravy a verim ze telo disponuje samoliecitelskymi schopnostami. Preto som zacal konzumovat len surovu stravu (ovocie, zelenina, orechy). Ale cim dalej tym viac zacinam byt skepticky pretoze moj stav sa mi aj napriek vsetkym moznym pozitivnym zmenam nedari napravit. Preo vas prosim o radu, cokolvek co pomahal na analnu trhlinu okrem operacie.
Dakujem za akekolvek rady
Mato
Pokud by jste více četl a méně se dotazoval, tak vše je zde již mnohokrát probráno a navíc člen pv33 vám to píše správně, základ jsou očisty a úprava stravy.
Dobrý den
bohužel žádná z metod mi nepomohla, vracím se k vegetariánství a budu jíst na co mám chuť , pardon že jsem se registroval a otravoval Vás
jsem věcný student je mi skoro 30 let,před 4 měsíci jsem zaćal mít řezavý pocit při defekaci a trochu krve, byl jsem u obvodního doktora, který mě poslal ke gastroenterologovi a ten po pouhém vyšetření prstem mi zjistil fisuru, potíže se vraceli vždy po týdnu většinou, tak před 2-1 měsícem co jsem ho znova navštívil mi zdělil že mám chronickou fisuru, bral jsem různé masti od faktu po dubovou kůru, delší dobu zhruba 2-3 roky se snaźím jíst velmi zdravě, nejim lepek, maso a potravinářské šmakulády, akorát si občas dám bio dozrávající jogurt vétšinou kozí a tvrdý sýr, každý den snídám ovoce a jím aspoň jednou denně syrovou zeleninu,krev jsem neměl už pěkně dlouho , potíže se také celkem zmírnili, akorát po defekaci která probéhne i v klidu mě půl dne potom svědí a trošku bolí svěrač, doktor říká že se to hojí a je to normální, přítelkyně se mi na to podívala a říkala že tam je na kraji svěrače vidět menší hrbolek, trošku jsem pátral a zjistil že by mohlo jít o strážný hrbolek, je to možné??co ten hrbolek může udělat za paseku??doktor mi odmítá udělat kolonoskopii, že prý to se hojí ta fisura a zmizí to, může to být nějaký jiný problém, popř jaký??dočetl jsem se že se ty hrbolky musejí pak vyříznout a sešít svěrač, z toho mám opravdu hodně velký strach, díky s pozdravem jaroslav
Já bych rozhodně nehledal za tím víc než je nutné a pokud se problém zmenšuje, neřešte zatím nic. Rozhodně ani v budoucnu není potřeba nic zbytečně řezat, tím by se situace asi nijak zvlášť nevylepšila. Stěžejně důležité je udržet kvalitní stolici, špičková hygiena konečníku a nic víc není třeba.
Dobrý den, zkoušel už někdo Healr Gel na anální fisuru ? Dotazoval jsem se výrobce a ten odpověděl:
Krevní destičky hrají centrální úlohu v srážení krve a v hojení ran. Využili jsme destičkových faktorů získaných ze zvířecích trombocytů, které jsme přidali jako aktivní biologickou substanci ke speciálně upravenému kosmetickému gelu.
Vzniklý produkt - Healer gel – je určen k posílení regenerace tkání. Kůže i sliznic.
Pracovníci VA-BIOS a také lidé, kteří Healer gel zkoušeli, jej aplikovali i na odřeniny, popáleniny, řezné rány apod. Po aplikaci docházelo k rychlejší zástavě krvácení (pokud bylo přítomno) a k rychlejšímu hojení a to minimálně o třetinu běžného času. Gel byl aplikován i na chronické rány (rektální fisury, bércové vředy) a i zde bylo zaznamenáno rychlejší hojení a dokonce hojení dlouhodobě nehojených ran. Dík za info. ![]()
A není to něco podobného jako je pro lidi Hemagel (pekelně drahý mimochodem) a pro zvířata se dělá Alaptid (ten vyjde možná lépe, platila jsem kolem 3 stovek, ale už nevím, kolik toho bylo). Co zkusit takové ty "mokré obvazy" - co se dávají na bércové vředy??
Myslíte že bude lepší než kostival, já docela pochybuji.
Nevím, tedy, jak ostatním, ale mě kostival nepomohl
, Hemagel čípky taky ne. Teď zkouším ten Healer gel a uvidím. Na afty a koutky funguje perfektně ![]()
Dobrý den, doporučujete po stolici umytí studenou vodou do hloubky 4 cm. Jak toto provádět, když po aplikaci studené vody se konečník stáhne a nejde se prstem dostat dovnitř? Nemůže být toto stažení kontraproduktivní, když vznik fisury se připisuje také staženému svěrači? Díky
To je věc zvyku, plně chápu že první polití výfuku ledovou vodu opravdu není nic příjemného, ale uvidíte že si zvyknete a funguje to dobře. Zpočátku můžete na prst nanést trochu tuku, tím se odpor snadněji překonává.
Dobrý den,
obracím se na Vás s dotazem ohledně užívání Zaječické hořké. Je mi 20 a již přes rok mám chronickou anální fisuru, která mi velmi znepříjemňuje život, poněvadž už od mala trpím na tužší stolici, která se mi moc nezměnila ani po razantní úpravě stravy. Nejím bílé pečivo, vynechávám bílou mouku,sladkosti, z masa jím jen kuřecí či ryby, zařadila jsem do jídelníčku luštěniny, hodně ovoce a zeleniny, pohanku, kefíry a jogurty, kompoty a samozřejmě dostatečné množství tekutin (2-3 litry vody). I přes všechny tyto opatření mě anální trhlinka zlobí klidně i každý týden. Jediné možné řešení, které mi opravdu stolici změkčí, je Zaječická hořká. Stačí mi i množství 80-90 ml na změkčení stolice, jenže se bojím, že není dobré brát každý den po celý život. Někteří lékárníci mi také říkali, že bych to neměla brát dlouhodobě každý den. Takže bych chtěla vědět, jak to teda doopravdy je. Mohu užívat tuto Zaječickou vodu neustále jako prevenci na změkčení stolice? Nebo jak mám tento problém řešit? Jsem z toho velmi nešťastná, bojím se že by mi lékaři chtěli udělat nějaký zákrok (např. divulzi), který mi už byl i nabízen, ale podle mého názoru, pokud se mi nepodaří změkčit tu stolici, tak se mi to přece může objevit kdykoli jindy. Minulý rok jsem byla několikrát u proktologa, který mi prodal dilatátor o průměru 22 mm a řekla bych, že je to o trochu lepší. Prosím, poradil byste mi jaký mastičky jsou na to účinné a popřípadě, jak se mám ještě stravovat?
Budu moc vděčná za jakoukoli radu.
S přáním hezkého dne Marta Dvořáková
Tak jdete na to sice celkem dobře, ale vynecháváte některé podstatné věci. Změna stravy sedí, pitný režim také a pak jsou zde tři stěžejní body, které patrně neřešíte. Funkce štítné žlázy, což mnohdy souvisí s jódem a určitě doporučuji nechat si v laborce zjistit hodnotu TSH, zvláště pokud jste zimomřivá. Dále dostatek tuku ve stravě, protože zde platí plně úsloví "Kdo maže ten jede" a pak hořčík, který změkčí a uvolní tkáně a odstraní přebytečný vápník, který je většinou příčinou tohoto problému a jde brát i dlouhodobě. Zaječická kyselka je jinak Zaječická hořká a co myslíte že je tam hořké. No správně, hořčík i když ve formě síranu hořečnatého, tedy epsomské soli a o té toho zde je napsáno až dost. Já osobně bych ale přešel na chlorid hořčíku, ten funguje ještě lépe a jeho cena proti té balené vodě je směšná. Pokud budete mít ještě nějaké nejasnosti, klidně zavolejte a vše vysvětlím.
Dilatátor o průměru pouhých 22 milimetru vůbec nic neřeší. Je potřeba sada dilatátorů o průměru 20, 30 a 40 milimetrů. V klidové fázi je potřeba svěrač postupně uvolnit pomocí dilatátorů, od nejmenšího k největšímu.
Dobry den,se stejnym problemem zapasit xlet,na operaci bych nesla.Dilatany fakt doporucuji,uvolni krec,nicmene neni to lek.mam jizvu po neustalem natrhavani a jizva me zlobi.Delam si ted klystyry z uriny a verim ze to chce cas a prejde to.
s fisurou mam nezapomenutelne zkusenosti. sice kratke ale intenzivni. doslo k tomu kdyz jsem zlikvidoval traveni chemoterapii a udelal si poradnou trhlinu a nasledne pekne vykukujici hemeroid.
v akutni fazi neprijemne, je treba si ulevit jako dokazete, masti, klystyr cokoli. ale reseni u me bylo ne na konci ale na zacatku, v tom co si davam do pusy a jestli to ve mne hnije a dela dalsi diru do ritniho otvoru. jakmile jsem zacal vyplachovat strevo klystyrem a jedl ovoce, zeleninu, maso, zivocisne tuky behem par dnu vyreseno. nyni cele tri roky po uvedem je vse perfektni a zadek jak ma byt. ![]()
Dobrý den přeji a prosím zkušené o rady.
S trhlinou se trápím xlet,kdybych tak na tyto stránky přišla dřív
Možná bych předešla mnohým problémům,je fakt že jak se mi ulevilo nebyla jsem důsledná.Asi měsíc už to tu vše pročítám a mám v mnohém zmatek.
Nutně potřebuji mít měkkou stolici,daří se mi asi 2měsíce protože jsem nasadila bezlepkovou stravu,dceři byl zjištěn lepek dědičně tak s velkou pravděpodobností ho mám i já.
Koupila jsem si lepicol,objednala chlorid hořečnatý,zinek,vit E,ascorutin a ted nevím či bkomplex,nebo jen vitaním B6?Mám i křemík a vitamín D?
Fisura se mi strašně špatně hojí,celkově se mi špatně hojí rány,mám i obličej jak puboška ve svých 40tiletech.
Klystýry jsem si dělávala,ale jak byla prasklina živá tak mě ten tlak zhoršoval,tak si dělám výplachy balonkem,s heřmánkem,kontryhelem,řepíkem.....před měsícem když jsem se začetla do těhle stránek jsem si dělala miniklysma urinou a jednou jsem dala i 2litry ale pak zase přišla stolice s něčím co mě tam škráblo a zase mě to začalo bolet.
Urina ze mě vylezla a děsně jakoby byla horká,tak jsem radši začala s bylinkma a trochu mě to uklidnuje.
Něco mě tam jakoby škube jakoby zánět,přitom když si tam mačkám prstem nic tam necítím,jen směrem ke kostrči tlak jak modřina.Doktor mě řekl že tam mám shojenou fisuru a že tam nic není,tak si říkám jestli pod fisurou se mi něco nedělá,nebo prostě nechápu co by tam mohlo tak zlobit.Nebo jestli je ta sliznice tam už nějak oslabená?Na velkou chodím v pohodě,nic mě nebolí v první chvíli,až po defekaci cítím tlak a občas mě tam zaškube jak zánět.
Na velkou chodím v pohodě díky toho že jsem si nasadila bezlekovou stravu,jinak jsem dva roky řešila co jíst a jak jíst,ale i tak dolazuji.
Na snídani jsem si dávala bezlekové vločky odmočené se sl.semínkem a ráno dala do jogurtu s bananem,svačinka jabko či banán.Oběd mívám saláty s masem,hodně jím pohanku,nebo celý vařený brambor.Polívky zeleninové,vývary občas.
Dočetla jsem se něco o tom že vločky nejsou moc dobré kvůli plísním?Je lepší snídat tu pohanku?
Kdysi jsem zkoušela stravu dle mačingové,měsíc jen zelenina a měla jsem zaděláno na zácpu,asi mě prostě jen syrová strava nesedí,mám pak bobkovitou stolici jako králík.Dlouho jsem měla problém se suchou stolicí,první bobek mi natrhnul zadek a zbytek vyšel už dobře ale léčila jsem trhlinu dokola dokola.
V prvé řadě musím řešit stravu abych chodila na toaletu měkce.To snad vyřeším tím hořčíkem,ale nemohu ho brát jak je tu psáno do průjmu,ten průjem mi zase natrhne trhlinu
Pak ten lepicol.
Piju opravdu hodně,na lačno půllitru teplé vody s oliv.olejem a kokos.olejem a citronem.Pak si dám kafe,a pak zase půllitr vody,mezitm ten lepicol,pak posnídám.Denně vypiju až 4litry,bylinné čaje,mám chutě na hořké,takže si dělám směsky a přidávám pelyněk.Nesladím ,a denně běhám a cvičím.Miluju máslo,musím si občas dát plátek másla.
Chtěla bych si nechat udělat ty krevní testy,at vím hodnoty vitamínů a minerálů at vím co mi chybí.
Ale co bych ještě mohla vylepšit?Tu urinu zase začnu,a chci jí dělat pravidelně vím že je to asi to nejlepší,ale ted mi fakt udělaly dobře ty bylinné odvary.
Promázávám žlutou mastí,masíruji ten konečník,používám dilatany na uvolnění křeče konečníku,a cvičím i jelenní cviky.
Čím vyživit ještě tu sliznici at se mi to tam dobře hojí a netrhá?Dělá mi dobře teplá voda,ta studená mi nedělá dobře,tak nevím či to nějak překonat,nebo opravdu dělat to co tělo cítí že je dobré?Mimojiné jsem se dočetla že léčí škrob ze syrového bramboru,tak jsem začala ještě na lačno dávat do sebe z brambory lžici škrobu.
četla jsem o čípcích z konopí,tak nevím zda ještě zkusit i to?známá mi dodá udajně velmi silnou domácí mast z konopí,jen nevím ještě jestli je to z rostlinky nebo ze semen.
Mám pocit že můj život je o tom,že řeším co sníst,které vitamíny jíst,pořád něco zapíjím,jo i laktobacily.....není přespříliš třeba i na škodu?
A ještě stý dotaz prosím máte někdo zkušenost s hirudoterapií?Hodně jsem o tom četla jak to léčí hemeroidy,trhliny různé záněty.....
Děkuji předem všem za rady ,které jsou mnohdy k nezaplacení!!!
Za daných okolností bych asi začal Zaječickou hořkou ta velice šetrně přiředí stolici a současně síra v ní obsažená tlumí zánět, nicméně dlouhodobě leze docela do peněz zvláště pokud jí bude potřeba pít větší množství. Pokud jde o vyřešení toho vlastního místa tak konopné čípky jsou velice dobré a předpokládám že zafungují i v CBD variantě tedy z technického konopí. Další možností jsou čípky z másla na což si musíte koupit vaginální tabletky Fermalac https://www.mujlekarnik.cz/fermalac-vag ... 10_detail/ ,které v balení obsahují aplikátor který je na to potřeba. Tabletky jsou vám v podstatě k ničemu, ale dají se také aplikovat do konečníku na zlepšení střevní mikroflóry. Aplikátor je plastová trubička s pístkem který jde vytáhnout ven, trubičku zapíchnete do másla, čímž v ní vznikne cca 4-5 cm dlouhý čípek, vsunete pístek, zasunete do konečníku a vymáčknete pístkem máslo do rekta. Máslo velice dobře vyživuje střevní stěnu dokonale promastí dané místo a většinou se normálně vstřebá. Dá se aplikovat klidně několikrát denně dle potřeby.
mel jsem akutni provedeni.. tezko rict na chronickou.. co a jak je jinak...
zkuste treba dva tydny jen v rezimu - snidane ovoce, obed zelenina/maso/zivocisny tuk, vecere zelenina/maso/zivocisny tuk a jinak vubec nic jineho. toho tuku dost a zadne brambory, obili, ryze, pecivo, mouka, cukr vubec nic takoveho... a dole odspuntovavat klystyrem/mikroklizmatem.
drzim palce at najdete cestu...
Zaječickou jsem používala poslední dva tři roky,a říkala jsem si ať si na ní nějak nenavyknu tak to přeruším.Stačil mi doušek na večer.Přesto díky mé blbé stravě se stalo že jsem měla sušší stolici a ten první tvrdší boban mi to natrhnul.Tak jí začnu zase brát,možná k té změně stravy mi to pomůže a zkusím i své oblíbené máslo dávat i do konečníku.
Pořád si říkám že vše se zahojí že to musí přeci přejít zhojit se ![]()
A tak to magnezium a další nějaké vitaminky nemám brát?myslíte že mi nepomůžou k lepšímu zhojení?
Děkuji,tu stravu se snažím,jen ty brambory teda jím.Ale cukry,pečivo vůbec,a už vůbec mouku.
Kdo toto nezažil nepochopí jaké to jsou bolesti a stavy. ![]()
ja to prave chapu.. ![]()
taky zadne mleko.. zkuste to fakt prisne tech 14 dnu drzet... ale neomezovat se. jist dobroty a dost.. ale jen z tech uvedenych veci.. zadne cokolady a sladkosti a pravidelne 3x poradne jidlo...
Děkuji!!!
A myslíte tedy ani jogurty?Ráno snídám jogurt se švastkama a vločky bezleokové.Mám tedy radši přejít na pohanku s ovocem?Udělám cokoliv aby se mi ulevilo a nemusela jsem od rána do večera řešit co jíst a co nejíst a mít strach z ranní stolice.
Dnes jsem si udělala klystýr z uriny a už při nalévání mě tam na jednom místě píchalo,a popichuje i ted,mám pokračovat nebo radši si dělat ty bylinky?
bez ohledu na fisuru jsem pocitoval prubezne jednou za cas rezani, bodani, na konci tlusteho streva, uvnitr. pocitam ze tam byl nejaky slusny problem, zanet streva apod.. uplne to odeznelo a nyni je to v poradku.
na 14 dnu proste zkuste to co jsem napsal. nehledejte v tom zadnou cestu jak tam neco co myslite ze je docela dobre pridat. zadne mlecne, zadny jogurt, nic. zadna pohanka, zadne obiloviny ani pseudoobiloviny. jak jsem napsal ke snidani ovoce /jablka, svestky, banany treba s tim platkem masla/ obed dobre maso /kruta, hovezi, idealne domaci pekne v sadle udelane/ zelenina dobre udelana jako ragu na masle treba s kokosovym mlekem a korenim pripadne i syrove prikusovat /papriky, rajcata, cuketa, kvetak, brokolice, mrkev, cibule, cesnek atd/ vecere to same. na 14 dnu vyzkouset opravdu presne a prisne jak to pisu, to vydrzite a treba to zabere.. vseho muzete jist hodne a dobre pripravene a kvalitni.
Na Zaječickou se návyk vypěstovat nedá o tom jsem neslyšel a ty věci klidně brát můžete i když s rozumem, vždy je lepší suplementovat opravdu jen to co mě objektivně chybí.
Pane Jardo,když tedy dodržuji stravu která mi byla poraděna výše/zelenina a maso a ovoce/,tak je správné podávat i urinu?četla jsem že urina aby byla tedy výživná má se vyřadit maso.Zvažuji vitariánství,a chtěla bych i nějaký půst,očistu,jen nevím kterou a jak ještě jsem si to nenastudovala.Nemůže se mi u půstu stát že bych měla pak zácpu?to už by mě asi zabilo,kdyby mi to tam zase prasklo.
Dělám si miniklyzma ranní močí denně asi už 14dní,a večer bylinky,nepřeháním to co myslíte?promázávám máslem jak jste poradil a i kokosovým olejem,mám pocit že už se mi to zlepšuje už mě tam nepíchá,a neřeže,ale stalo se mi ted 2noci za sebou že mě v noci svědil konečník.
Chci jinak moc poděkovat vám i všem tady,jsou tu rady k nezaplacní
Denně si pročítám další a další náměty.
Zase bych to tak nehrotil, pokud vyřadíte maso už nebudete mít co jíst, tedy asi urinu aplikovat i když to není ideální. Při prvních dnech půstu je potřeba dělat klystýry a tím by problém předpokládám vzniknout neměl. Klystýry jde dělat i dlouhodobě a miniklystýry snad i stále bez omezení. Svědění může dělat kokosák jak chcípají kvasinky, možná dávejte raději jenom máslo, nebo ghí.
Děkuji!!!A mohu se zeptat jaký vliv má to máslo?Vím že mě mamka mazala máslem po spálení sluníčkem jako děcko ![]()
Obsahuje butyrát, což je vysoce protizánětlivá látka a je obecně velice prospěšné v mnoha dalších ohledech.
Tak jsem se odhodlala k lekari a fisura je shojena ale udajne jizva se hoji az pulroku ,do te doby to muze byt citlivejsi mistoa to co me posveduje je kozni rasa je malinka asi 2mm.Pry se to smikne bez umrtveni a necha spontalne shojit ,jiny lekar mi nabizi laser a pak jsem se docetla ze se to da zagunickovat a ten prebytek tkane umre a upadne.Nemate nekdo zkusenosti s odstranenim kozni rasy?Jeste verim ze se ro vstreba ale doktor kyval hlavou ze ne
Vyzkoušejte enzymy, konkrétně Neprinol ten mám na e-schopu a zkušenost je dobrá i u eliminace koloidních jizev, tedy by mohl máknout. Jinak z uvedených metod to gumičkování i když zrovna příjemné není ani jedno.
Mam na nej policeno.Jak mam uzivat?staci mi ta mensi verze ?brala jsem wobenzyn ten nepomohl tak zkusim jeste toto,dekuji
Intenzívní léčebné dávkování je 9 tobolek denně a možná bych dal ještě třeba ananas a papayu, prostě opravdu to uenzymovat.
Zdravim pana Jardu a vsechny ctenare, chtel bych poprosit o radu s nasledujicim problemem:
Uz nekolik let me suzuje svedeni zadku, primo tesne kolem ritniho otvoru. Zacalo to jako docela nevinne obcasne svedeni pred par lety
kdy jsem si od toho ulevil lehkym poskrabanim rukou ale jinak jsem tomu vubec nevenoval pozornost, ani nebylo treba.
V poslednich cca 2 letech se to ale zacalo rapidne zhorsovat a v soucasnosti me to takrka denne budi v noci, a prepadava me to
i v praci. Je to neodolatelna chut si ony mista nejenom poskrabat, ale hlavne jakoby promasirovat prstem, coz prinasi az slastny pocit
a kratkodobou ulevu vedouci vsak k dalsimu svedeni a podrazdene kuzi.
Parkrat kdyz jsem podlehnul, jsem si to tam uz nehezky rozdrasal, a tim padem to jeste zhorsil, ze to pak pri kontaktu s vodou par dni palelo. Jedine co mi pomaha jako spolehliva docasna uleva je krem theranal, ktery je primarne na hemoroidy a obsahuje nejake umrtvovadlo. To zabira behem par vterin az minut, ale za par malo hodin je po efektu a neresi to pricinu.
Nevim v cem to vezi, roupy rozhodne nemam, a zde je vypis par poznatku a potencialne rizikovych faktoru:
-mnoho casu jak doma tak v praci stravim sezenim pred pc, ale obcas beham a posiluju, takze se mi nezda ze by tady bylo jadro problemu
-dohromady 1 hodinu denne stravim jizdou na kole do prace a zpet, jedine co tady lze zmenit by bylo pouzit mekci sedlo, ale taky se mi nezda ze by toto byla hlavni pricina
-denne vypiju 2 salky silne kavy, muze to mit nejaky vliv? muzu zkusit par dni vynechat
-po defekaci a pred spanim jsem zi zacal ona mista sprchovat silnym proudem vody, coz pusobi i jako jemna masaz a bezprostredne pote je to lepsi, ale nikdy ne na dlouho
-zkousel jsem si vyholit zadek, ale nezpozoroval jsem zadnou velkou zmenu
-ve strave mam urcite co zlepsovat, tusim ze ubrat jednoduchych cukru, zvysit vlakninu a prijem cerstve zeleniny by mohlo pomoci? ale mohlo by to prinest i odezneni problemu?
-podle mych symptomu, muze to byt vnitrni hemoroid, fisura, nebo neco podobneho?
-jedine delsi obdobi kdy to odezniva je kdyz se opiju nebo me kdyz me trapi neco jeste horsiho, jako napr. chripka
Slysel jsem o kremu obsahujicim kapsaicin, myslite ze by to stalo za vyzkouseni?
Nebo tento krem na prirodni bazi? https://www.hollandandbarrett.nl/shop/p ... uid=004852
(ziju v Holandsku, proto ten cizojazycny odkaz)
Uz zacinam byt opravdu zoufaly, mam kvuli toho rozhozene spani, zhorsenou naladu a schopnost se koncentrovat, takze za kazdou radu budu vdecny.
Slysel jsem o kremu obsahujicim kapsaicin, myslite ze by to stalo za vyzkouseni?
Nebo tento krem na prirodni bazi? https://www.hollandandbarrett.nl/shop/p ... uid=004852
(ziju v Holandsku, proto ten cizojazycny odkaz)
Uz zacinam byt opravdu zoufaly, mam kvuli toho rozhozene spani, zhorsenou naladu a schopnost se koncentrovat, takze za kazdou radu budu vdecny.
Ptáte se, "muze to byt vnitrni hemoroid, fisura, nebo neco podobneho", tak může nicméně já bych se zabýval spíše tím odkud problém pramení a tento stav velice často způsobují šmejdi ve střevním traktu a nemusí jít nutně o ropy. Pokud není defekace dokonalá vyzkoušel bych třeba klystýr, který uvolní toxickou zátěž v dané oblasti a problém eliminuje. Velice dobře může fungovat také zlepšení hygieny konečníku po stolici kdy celý svěrač vymyjete ideálně na bidetu cca 4 cm do hloubky tedy na dva články prstu a ideálně ještě studenou vodou, je to sice hodně nepříjemné minimálně zpočátku, ale třeba na hemeroidy tento postup zabírá velice dobře. Jinak ta mastička je asi opravdu dobrá tu můžete také vyzkoušet nicméně podstatu problému určitě řešit nebude. Tam kde žijete není problém sehnat konopí tedy za vyzkoušení stojí i konopné čípky ty dovedou zlepšit rektum naprosto špičkově.
Pane Zajíčku,neuvěříte,ale poslal mě k vám pán doktor,ke kterému jsem naklusala s bekem,ať semnou udělají už cokoliv jen ať mě té bolesti zbaví.
Měla jsem rok klid a trhlina se mi ozvala v daleko horší fází.Na velkou jít ,je to porod,bolest,krev,a po stolici štípání,pálení a tepavá bolest,asi zánět jak blázen.
Mohu začít používat urinu?
Stolici mám měkkou,beru psylium,večer zaječíckou,během dne pán doktor doporučil kokosový olej horem i spodem,tak beru.Ale i tak pořád krev,a bolesti.
Prodělala jsem covid začátkem ledna a tím to vše začalo,suchá stolice při teplotách a prásk.
Pán doktor mi řekl ať neberu žádné čípky,ať jen mažu tím kokosákem,a popř.dubovým gelem,a výplachy ledovou vodou,ale to momentálně nejde,tak strašně to bolí,že si ho musím dát,tak se zklidní.
Proto jdu pro radu opět,mohu urinu když to mám v této fázi?Beru zoloft.
Ještě dotaz,myslíte že to může mít spojitost se slezinou nebo slinivkou?Někde jsem četla že problém s konečník je spojen s jedním orgánem.....jen jsem zapoměla kterým.
Děkuji Monika
Ale uvěřil a není první ani poslední, jsou prostě některé věci které se daří lépe opravovat alternativcům a dobrý lékař řeší především to jak klientovi pomoci a když ví že existují i jiné cesty než ty oficiální tak je doporučí. Já také na konkrétní věci doporučuji oficiální medicínu prostě pokud je to v zájmu klienta není potřeba ho trápit a zkoušet něco co vím že není moje parketa. Urinu bych jako problém neviděl, ale ta asi ten problém nyní nevyřeší. Netuším proč vám zakázal ty čípky a o jaké čípky konkrétně jde, ale já bych v takovém případě čípky z konopí klidně dal a pokud neřídíte tak i ostré s THC které jednak silně tlumí zánět a velice efektivně i bolestivost. Přímo na otevřené rány se dá aplikovat roztok kyseliny chlorovodíkové v koncentraci 1:1500 tedy 1 kapka 35%tní HCl na 1500 kapek vody. V tomto případě nemusíte řešit kvalitu kyseliny klidně i z drogérie a vody protože jde o tak silné dezinfekční činidlo že vše živé tam okamžitě pochcípá, ale pokud se bojíte tak vodu převařte. Tento roztok lze podávat i několikrát denně injekční stříkačkou s tenkou krátkou hadičkou jako mini klystýr cca 10-20 ccm, což špičkově zklidní a hojí problém uvnitř a zvenku bych ten roztok nasál do tampónu a aplikoval rovnou na tu ránu. Tato koncentrace většinu lidí ani nepálí a hojení je velice rychlé, ale podmínkou je víceméně trvalé krytí tím mokrým obkladem aby rána byla stále sterilní a nemohlo se tam nic množit. Patrně by pomohlo i sádlo s medem ve stejném poměru a aplikovat rovnou na ránu a také je potřeba zajistit trvalé krytí. Bakterie likviduje tato mast také velice efektivně i když med na zadku asi nemusí každému vyhovovat. Pokud bude cokoliv nejasné klidně mě zavolejte a vše vysvětlím.