Dá sa nejako eliminovat zastavovanie stolice u banánov?
Banány sa odporúčaju pri hnačke, takže spomalusú stolicu.
Na druhej strane sú chtné a vídatné a obsahujú doležité minerály, sacharidy atd.
Je možné ich nejako oklamat?
Ďakujem
Je pravda, ze ked ma niekto alergiu na kravske mlieko, banany mu mozu sposobovat traviace problemy? Povedala to jedna teta detoxifikacneho strediska dr. Jonasa. Aj to nejako zdovodnovala, ale uz si to nepamatam presne. Viete o tom nieco?
Banány jsou velice chutné a výživné plody, jejich schopnost srovnat trávení při průjmech, je mylně nazývána zastavováním stolice a naprostá většina lidí je vnímá jako potravinu vyvolávající zácpu. Můžete si udělat celkem jednoduchý pokus, zda to je , či není pravda a jeden, nebo i několik dní nejezte nic jiného než banány. Předpokládám, že žádná zácpa se konat nebude a navíc, takto dodané obrovské množství vitamínů skupiny B, Vám velice dobře porovná nervy.
O tomto jsem dosud nic neslyšel, ale docela pochybuji, že by zralý banán mohl cokoliv vyvolávat, je to jeden z nejlepších dietních prostředků, které znám a dá se doporučit i v případech, kdy se již nic jiného, kromě mrkvového pyré, doporučit nedá. Právě tyto dvě potraviny velice dobře rovnají střeva a to se o jakékoliv alergizující potravině rozhodně tvrdit nedá.
Možem to skusit, ten test. Len mám trochu obavu či by to nemohlo provokovat tu kandiluzu.
Viem,že ovocie by nemalo ale su dost sladke.
Možem ich jest s cesnakom?
Ďakujem
V česneku není problém, je to dokonce dobré a pokud kandidu v sobě nyní nemáte, tak by stejně několik dnů na to nemělo mít žádný negativní vliv. Ono totiž z ničeho, se také dokáže namnožit pouze nic.
Dnes so mal na ranajky 2 avokada, melon červený o 3 hodiny obed. Mal som pohanku 100g v survovom stave+ šalát(ladový, ciublka,kyslá kapusta,repkový olej koreniny(zmes kari) konk. túto http://www.biologika.sk/e-produkt-577-5 ... ladke.html
dokopy cca 300g. Planujem vypit 2h po obede 0,5l uhorkovej al. melonovej ev. repno/mrkvovej stavy. Možno potom pochrúmem tie dynové semená. A veceru planujem o cca 17.00 ev. 17.30. Medzi obedom a vecerou je to cca 4-4,5h odstup.
Chcem sa spýtat či by bolo vhodné si dat banány roztlačené do ktorých dám cesnak, prípadne ešte vela kokosu.
Či sa to nebude nejako bit. Ovovcnú večeru som nemal už si ani nepamatám.
Mimochodom keby som jedol celý den iba avokádo a banány, vždy s cesnakom a kokosom tak by to nemalo vyvolvat kvasenie, a prip. podporovat nejaky "candiluzy" apod. Alebo?
Avokado sa s bananom da kombinovat, myslim taká pomazánka avokadovo/bananova+ kokos+ cesnak napr.
Je to fakt dobre na nervy a odstranuje to unavu.
Ďakujem
To koření je bez problému, ale já používám čistou kurkumu, kari velice málo, prakticky pouze pokud mi kurkuma dojde.
Avokádo a banány se míchat dají, také s kokosem není nejmenší problém, ten naopak vzhledem k obsahu kyseliny kaprylové kvasinky potírá. Všechno se dá míchat s česnekem a to je jeden z nejsilnějších likvidátorů kvasinek. Také to opravdu pohladí nervy a dodá kvantum energie, jiná věc je pomazánka, tady nechápu, na co by jste ji mazal.
To som mal na mysli skor takú mixáž, ktorú iba zjem.
Zmixoval som 5 banánov a 3stručiky cesnaku a vela kokosu, ktorý som dochutil melon. štavou. Obed planujem vynechat.
Dam si asi len nejaké rozmix. semená.
Este sa vrátim ku tomu koreniu. Ludia z mojho okolia mi tvrdia, že vela korením. To kari čo som sem dal má 35g a vydrží mi max týžden.
Robím to tak, že si urobím šalát z prevažne listovej zeleniny, do toho zamiešam tú kyslú kapustu, niekedy dám lyžicu repkového oleja a vela kari. Okrem toho mám aj tú čistú kurkumu, ktorú tam dávam tiež no už menej, pretože je dost výrazná.
Ku tomu si dám tú jasmin ryžu do ktorej dám repkový olej a vela korenia. Do šalátu este 2-3 stručiky cesnaku.
Nevadí toho korenia tolko? Mne to proste takto chutí. Ked to tam nedám, tak to proste nie je ono.
Ked sa prepojí chut tej kapusty s tým olejom a kari, kurkumou cesnakom atd, tak si musim davat pozor aby som to "nezožral".
Proste mi to tak mimoriadne chutí. Ale toho korenia tam dávam vraj až moc. Včera dokonca som dal ostrú zmes kari s chili paprikou. Mám teda ubrat?
Hned sa spýtam na tieto oleje
konopný http://www.biologika.sk/e-produkt-746-1 ... -olej.html
avokádový - http://www.biologika.sk/e-produkt-1711- ... -olej.html
Máte s nimi nejaké skúsenosti?
Ďakujem
To uváděné množství koření je skutečně nesmyslné a dle mého názoru to může být i škodlivé, koření je pro chuť a ne náhražka jídla.
Co se týká konopného oleje, to je prakticky to samé jako olej lněný, akorát je podstatně dražší a avokádový olej jsem dosud nikdy nezkoušel, tak nevím, ale dle mého názoru to bude olej velice zdravý, chuť nejsem schopen posoudit.
Tak to zredukujem. Neerobil som to doteraz, pretože ma to nijak v podstate nedráždilo, teda okrem toho cesnaku, ale aj to potom ustúpilo.
Ďakujem
Konopný som ešte nevyskúšala, ale chystám sa. Avokádový olej používam. Kvalitný, je dosť drahý, ale oplatí sa investovať. Tu ti prikladám link, kde o ňom píšu a z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že neklamú.
Konopný som ešte nevyskúšala, ale chystám sa. Avokádový olej používam. Kvalitný, je dosť drahý, ale oplatí sa investovať. Tu ti prikladám link, kde o ňom píšu a z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že neklamú.
Konopný olej i lněný olej, velice rychle oxidují a po oxidaci jsou docela zabijákem jater. Z tohoto důvodu doporučuji v lednici skladovat pouze malé množství a větší zásobu jednoznačně zmrazit, což oxidaci velice zpomalí. Kokosový olej je opravdu vynikající, ale tady se velice blbě shání, osobně si vyrábím na dvouhřídelovém odšťavňovači kokosové máslo, to se také dá rozetřít na tác do rovnoměrné vrstvy, poté zchladit, kolečkem na pizzu nakrájet na kostičky, zmrazit a používat vždy po rozmrazení jako běžné máslo. Je to velice chutné a navíc mimořádně zdravé, hlavně kvůli obsahu kyseliny kaprylové, která je zabijákem kvasinek.
Mate pravdu co se tyka tech dvou oleju (konopny a lneny). Ja si kupuji v mensim baleni 236ml ma to asi 16 polivkovych lzici a mam to na tech 16 dni. Kdyz jsem zacinal ze syrovou stravou tak jsem byl jak blaznivy a nakupoval nekolik ruznych oleju najednou. Co se pak stalo popisujete ve svem textu. Nedalo se ten olej ani pozrit jaky hnus to s prominutim byl a to jsem to mel v lednici asi mesic, jiz nacnute a samozrejme zazatkovane.
Zoxidované oleje jsou nesmírně nebezpečné a je třeba stále neznalé spotřebitele varovat, protože pokud neznají skutečnou chuť nezoxidovaného oleje, vlastně ani nedokážou odlišit olej dobrý od zkaženého. Pokud člověk již správnou chuť zná, je prakticky nemožné, že by spotřeboval olej zkažený, to by opravdu musel být magor, aby to udělal. Chuťové buňky se na syrové stravě poměrně rychle upraví a člověk pak vnímá cokoliv divného mnohem lépe než na stravě vařené, do níž je mnoho nepřirozených látek zařazeno a chuťově mohou být vnímány jako normální i potraviny dosti jeté, pro konzumaci již nevhodné.
Dobrý den,
Tři banány denně rozhodně nijak vadit nemohou, to byste jich musela sníst opravdu veliké množství a pak je reálné, že vám můžou tvořit zácpu. Jinak jsou velice bohaté na vitamíny skupiny B, proto dobře rovnají nervovou soustavu. To také není zrovna k zahození, protože v dnešní uspěchané, vynervované době, jsou srovnané nervy úplným podkladem. Jak člověk této zeměpisné šířky dokáže strávit banány? S čím by se rozhodně neměly míchat? Jaké cizokrajné ovoce se u nás dá bežně jíst s tím, že se dobře stráví - myšleno obecně
Banány nepředstavují žádný problém a míchat se dají prakticky s každým ovocem, jsou velice snadno stravitelné, pokud jsou zralé. Ty kombinace neplatí nikdy univerzálně, to jsem vám již psal a nejlepší je si vždy udělat pokus sám na sobě. Já jím prakticky veškeré cizokrajné ovoce zcela bez potíží. Jaký projev lze považovat za nemožnost strávení toho či onoho? Jak poznám, že toto ovoce není pro mě stravitelné, když nemám na mysli, že mi je po tom zle...
Špatné trávení signalizuje nadýmání, pokud nadýmání, ani žádný jiný nepříjemný pocit nemáte, trávíte dobře. muzete prosim popsat jak chutna zoxidovany olej? mam doma lneny olej cca 2 tydny a jeho chut je pomerne trpka. skladuji v lednicce.
Lněný olej, zrovna ideální chuť skutečně nemá, proto ho doporučuji používat formou té sirné patlanice, ale zkažený by jste snadno poznal, pokud je již zoxidovaný a špatný, je velice hořký. Možná nejjednodušší porovnání, je opatrně ochutnat fermež, což je také lněný olej, akorát za tepla lisovaný a samozřejmě žluklý. Môj názor : Banány sa do našich končín dostanú nezrelé, a dozrievajú buď chemickým spôsobom ( v nejakel plynovej komore ), "umelým" dozrievaním iného druhu - teda odtrhnuté, alebo Bio banány, u ktorých sa tiež nedá naisto zistiť, či dozreli na strome, alebo "niekde inde"... Preto ja osobne banány ( aj v letnom období, pretože ja len vtedy jem trop. ovocie, i keď banán nebude príliš JIN, kedže je dosť tuhý ) nejem. Trochu sa bojím ich konzumácie. To je môj názor na banány - a navyše sa nemám čoho obávať ich nekonzumáciou - sú totiž ľahko nahraditeľné. Možno nie jendou potravinou, ale to predsa nie je podstatné, kedže denne jem viac druhov potravín, asi ako každý z vás...
Banány jsou určitě nahraditelné z nutričního hlediska, ale jako dietní potravina jsou nahraditelné velice obtížně.
Ja naopak jem najviac bananov v zime, ked chyba sezonne ovocie. Cez leto zase banany vynechavam, a jedavam sezonne ovocie. Lahko nasytia, a co sa tyka chladu a jin, staci trochu pohnut kostrou a otuzovat sa. Mne sa vidi nelogicke vyvazovat jin a jang stravou, myslim, ze lepsie je ked je strava vitarianska (tym padom jin) a jang sa vyvazuje pohybom (v lete aj slnkom). Dobrý den,
Na tu rovnováhu jin a jang máte dobrý názor, takto to dělám mnoho let a oponentům se mnohdy dost divím.
Tak dobré to určitě není, ale něco jíst musíte a nakonec naprostá většina potravin z obchodní sítě je zamořena mnohem více. Konkrétně banány zase tak velký problém nepředstavují, ale třeba to víno docela ano, kromě velice důkladného omytí kuliček v horké vodě, se s tím nic lepšího udělat nedá, ale určitě to představuje menší problém jak třeba čerstvý chléb, který je mimo širokého spektra plísní ještě doladěn chemikáliemi, je silně kyselinotvorný a v organizmu kvasí opravdu dokonale, což se o silně zásadotvorném víně říci rozhodně nedá. Kvasinky nemají rády správné pH a pokud to člověk pochopí a dodá navíc probiotické bakterie, tak potíže nemá. Zdravím, s banány mám dobrou zkušennost. Ako mám uskladnit banány tak, aby mi na povrchu celé zčernaly a vnútri boli biele?
Zcela černé banány již moc zdravé nejsou, pokud je správně zralý, má na povrchu hodně černých drobných flíčků, ale uvnitř musí být zcela beze změn. Docílí se to v běžné pokojové teplotě, nic jiného stejně nefunguje.
Skutočne? Podľa mňa sa líši takto "doma" dozretý banán od správne dozretého na strome asi tak, ako sa líši dieťa ktoré sa narodí v piatom mesiaci a 4 strávi v inkubátore, od dieťaťa, ktoré sa narodilo v deviatom mesiaci... sorry za taký "drsný" príklad, nič iné mi nenapadlo. Ja sa musim priznat, ze odkedy som vylucil banany, je mi lepsie. Nikdy mi po nich nebolo prilis fajn, naopak, vzdy som sa citil horsie, a tak ich ponechavam ako dezert na dochutenie sladkych maskrt, ale casy, kedy som ako jeden chod zjedol 4-5 bananov u mna uz urcite pominuli. To je fakt. Asi záleží na dodavateli a v jakém stádiu zrání je trhají a převáží. Také mi někdy chutnají banány báječně a jindy nic moc. Mně je občas po nezralých banánech strašně zle, skoro jako bych měla žlučníkový záchvat. Co kdybych je nechala dozrát na balkóně na sluníčku?
Na sluníčku to asi nebude nejlepší nápad, ale nikdy jsem to nezkoušel, pokud je necháte volně na kuchyňské lince v běžné teplotě, tak bez problémů dozrají i do vysoké cukernatosti. Na "případu banán" je to obzvlášť pikantní. Jeho malá odolnost vůči parazitům totiž vznikla jako nepříznivý důsledek přešlechtění prováděného klasickými metodami. Přitom i klasické šlechtění, které se provádí už po tisíce let, není vlastně nic jiného než genové manipulace. Navzdory tomu stále trvá mohutná kampaň západoevropských "ochránců životního prostředí" proti geneticky modifikovaným potravinám. O její absurdnosti nejlépe svědčí skutečnost, že v našem jídelníčku prakticky není nic, co by neprošlo umělými genovými změnami ........... Na "případu banán" je to obzvlášť pikantní. Jeho malá odolnost vůči parazitům totiž vznikla jako nepříznivý důsledek přešlechtění prováděného klasickými metodami. Přitom i klasické šlechtění, které se provádí už po tisíce let, není vlastně nic jiného než genové manipulace. Navzdory tomu stále trvá mohutná kampaň západoevropských "ochránců životního prostředí" proti geneticky modifikovaným potravinám. O její absurdnosti nejlépe svědčí skutečnost, že v našem jídelníčku prakticky není nic, co by neprošlo umělými genovými změnami ...........
Tato informace je dosti zavádějící, pokud šlechtím plodinu stovky let a je nějaká naděje, že se tělo člověka stíhá přizpůsobit, asi to nebude tak velký problém, jako moderní metody, kdy se třeba plodina již v další generaci vůbec nemnoží, má odstraněny některé přirozené obranyschopné vlastnosti a na organizmus je schopna působit třeba tak, že vyvolává například až sterilizaci žen. Klasickým příkladem těžkých omylů vědců je třeba moderní pšenice, ta stojí za takovým množstvím zdravotních potíží, že by se jí člověk měl obloukem vyhýbat a přesto je nám doporučována jako základní potravina. Doporučuje te banány jíst ? dělám si ho třeba s na mletýma semínkama ,nebo raději bez banánu ?furt lepší banán než rohlík ne ?
Rozhodne lepsie nez rohlik, da sa fungovat aj bez nich. Jedz ich, ked ti chutia, ale nie na silu. Urcite nerob ako ta veganska fitness stranka 30bananas/day, to pre nase pasmo nieje dobre, kedze je to dovoz a exotika. Problem bananov je ten, ze ich zbieraju zelene, dozrievaju 2 plynoch, su prehnane preslachtene a casto nekvalitne. Tie v beznych obchodoch.
Jak píše člen Xion mají své výhody i nedostatky a v období kdy se dá konzumovat místní čerstvé ovoce bych je asi nejedl, to mě připadá nesmyslné jíst něco co zde neroste. Lehce nazelenalé banány a podtržené ovoce s mírnou kyselinkou ... Pro: https://cs.medlicker.com/1137-banany-a-zdravi#nezrale-banany-mohou-zvysovat-citlivost-bunek-na-inzulin Stojí extra přísun rezistentní škrobu a Vitamínu C z nich za riziko vyplývající z přítomnosti tříslovin, kyseliny šťavelové a ostatních organických kyselin rozpustných ve vodě, které se zráním enzymaticky odbourávají stejně rychle jako se škrob přeměňuje na jednoduché cukry? http://bezpecnostpotravin.cz/stavelany-v-kakau-a-cokolade.aspx Alopat : vidíš, a NWO sa snaží pretlačiť, aby ľudia konzumovali čo najviac ovocia.... a tak aby sa im ničili kosti... A aby zaplnili bruchá ovocím, a už neostalo miesto na výživné potraviny bez obsahu kyselín (fytová, citrónová, atď), alebo s ich maličkým obsahom... Mám otázku.... čítal som to desatoro MUDr. Lukeše..... Jeden odšťavený citrón denne predstavuje problém ? V horúcej vode ako prvé pitie ráno (6dcl teplo-horúcej vody, šťava z jedného citróna, dve štipky himalájskej soli, trochu vitamínu C v prášku)... Budem rád, ak niečo k tomu napíšeš... Nejaký tvoj postreh... Doufám, že sis všiml odkazu na obsah kyseliny šťavelové v čokoládě, který z kakaa ve velkém dělá docela problematický zdroj hořčíku a nelze vyloučit, že je ho v něm hodně právě ve vazbě na zmiňované organické kyseliny. To samé může platit pro máčením neaktivované dýňové semínko a kyselinu fytovou, které mě napadá jako další zdroj hořčíku. Přesně jak jsi zmínil, odšťavování ovoce a zeleniny asi ano, ale nárazově, když je potřeba rychle dodat nemocnému léčivé látky (antioxidanty, salvestroly, přírodní barviva, atd.), podpořit očistnou (odčervovací) kůru a srovnat konkrétní nedostatky ve výživě (jako nedostatek draslíku při zasolení organismu), i když je otázka, zda to v některých případech nejde lépe z živočišných produktů. Pokud by bylo kvůli antinutrientům (např. tříslovinám a organickým kyselinám) potřeba konzumovat pouze správně zralé ovoce, tak kolik si jej stačíš utrhnout během zrání na zahradě? Větší množství pak odpadá a přezrálé plody se již rychle kazí. Mám otázku.... čítal som to desatoro MUDr. Lukeše..... Jeden odšťavený citrón denne predstavuje problém ? V horúcej vode ako prvé pitie ráno (6dcl teplo-horúcej vody, šťava z jedného citróna, dve štipky himalájskej soli, trochu vitamínu C v prášku)... Budem rád, ak niečo k tomu napíšeš... Nejaký tvoj postreh...
Zelenina v povodnom stave (utrpenie): Ovocie v povodnom stave (raj): Za asi 20 sekund ziskal z ovocia viac kalorickej hodnoty, i nutricnej hodnoty, nez z jedenia zeleniny za 6 minut. Plus cas stravenia je tiez polovicny - telo strati menej energie. Zelenina je len doplnok, ovocie je zaklad. Dalsia vyhoda duchovna: ovocie je prakticky jedina potravina, kde pri jej konzumacii neublizujes ziadnemu zivemu tvoru. Ovocie vitazi na plnej ciare. A zuby narusaju len niektore druhy ovocia, ako citron, grapefruit, kysle jablka. Na to si treba dat pozor, to ano. A na nezrele ovocie. Banany napr. zubnu sklovinu nenarusaju. Porovnaval som len povodny stav, tak ako to dala priroda. Aj ked, brokolica asi v prirode sama od seba nerastie. Ale to ani mrkva, ktoru kupujeme, prakticky nic, vsetko je tazko preslachtene. Ovocie ma aj svoje povodne odrody, ktore su prave najzdravsie a najodolnejsie. Su to vsetko vyse 10 metrov vysoke stromy, ktore sa dozivaju aj 100 rokov. Plodia az tak po 10 rokoch od vysadenia. Pre ekonomicky priemysel niesu velmi vhodne, aj sa zle oberaju (nedaju sa strojovo). Preto ich nahradili zakrskami. To ale nieje dobre. Mali by sme jest povodne odrody, ktore ani netreba chemicky osetrovat. Take ovocie treba porovnavat, nie to "zdegenerovane". Povodne druhy zeleniny, su ale vacsinou este horsie konzumovatelne, nez to co sa bezne kupuje. Pozri si napriklad z coho bola vyslachtena mrkva. A to skus jest surove. Dobru chut, ak to chces mat ako zaklad stravy. Dalsia vec, to co ma supku. Nepotrebujes ani minat vodu, da sa to osupat a zjest. Popripade ceresne zo stromu atd... zelenina... musis cistit, ked ju jes surovu, hrozia ti parazity, alebo nakaza.
Za sebe můžu říct, že vitariánská nebo vegetariánská strava pro mně není a nepřinesla mi mnoho výhod - vyzkoušeno. Při konzumaci většího množství ovoce se necítím dobře fyzicky ani psychicky, žádný problém, prostě to jen není ono. Věčný hlad, co chvíli jsem musela něco jíst. A mám dojem, že když jsem si vyplňovala na této stravě cronometer, že to teda nebylo nic moc.
Viem o com hovoris, mal som to tak isto. Obrat nastal po urcitom detoxe a hlavne po ociste od parazitov. Ked sa snazis jest ovocie v zamorenom tele, tak vysledok su burlive boje, ktore nemusia nutne viest k zlepseniu (ak nadalej porusujes prirodne a duchovne zakony, prebiehaju vlastne vacsne). Na tej strave co mas, ale bude koniec pomerne dost zly. Pokial sa niekomu netravi kvalitne ovocie (neprestriekane chemiou, kvalitne odrody, dozrete), tak jeho telo ma obrovsky problem. Este jedna vec... to ovocie, ktore som pisal (kvalitne, atd...) treba stravit nalacno. A zaludok musi byt prazdny a cisty. Inak to narusi travenie ovocia. Nalacno neznamena cisty zaludok. Prave preto mi byvalo sprvu cele roky zle po ovoci, ze som mal kandidu, a zamoreny zaludok... az pri vyplachu zaludka joginskou metodou, kedy vo vode vyblujes vsetko, co tam mas, som videl, kolko bordelu som tam maval po noci. Boli tam chuchvalce hlienu, zlc... nebolo to ciste. Mal som tak zamorene telo, ze pocas noci vytlacalo toxiny do zlce, a zlc mi v noci odchadzala (to som aj citil niekedy ked som bol hore), a rano som mal uz jej cast v zaludku. A to bola zlc plna toxinov. Ked som o tom nevedel, a najedol som sa do toho ovocia a pomiesalo sa to, tak hotova katastrofa. Ale po vyplachu zaludka, sa mi hned ovocie travilo vyrazne lepsie. A casom, po antiparazitlanych kurach a ked mi ustupila kandida... hura... ovocie uz nesposobuje ziaden problem a mozem ho jest aj vo velkom mnozstve. Ovocie proste potrebuje tym ze sa travi rychlo, ciste travenie, a ciste telo. Inak, ak nieje ciste, moze zacat pri jeho konzumacii burliva ocista, ale co je horsie, moze sa narusit aj jeho travenie, a potom kvasi a rastu na nom kvasinky ako kandida. To vsetko treba vycistit, a potom je to uz jedlo Bohov, tak ako to bolo planovane. Vsetko slape ako hodinky. Vsetok ten hnev a spina, co sa hadze na ovocie, je neopravnena. Vzdy je v tom clovek, co nieco spackal a narusil. Priroda nam dala plody ovocia ako dary, ktore mame jest, je to jedine jedlo, ktore dobre vyzera, voni, a nesposobuje ziadnu karmu. Uz ziadne take jedlo v prirode nieje. Vsetko treba zlozito a narocne modifikovat a upravovat. Je to dar z prirody. Děkuji za odpovědi
Udělala jste dobře, nízkosacharidová strava je z evolučního hlediska pro člověka nejlepší. Banány dle pátera Ferdy zvyšují počet leukocytů.To znamená ,že mohou způsobit leukémii.Samozřejmě se to netýká těch zralých utržených ze stromů a hned zkonzumovaných.Ale bohužel banánovník u nás neroste.
Je to možné, stejně jako u všech zemědělských plodin s rezidui herbicidů a pesticidů a zpracovaných potravin prosycených chemickými konzervanty. V podstatě to funguje tak, že infekční agens v případě výše popsané venkovní sloty nebo jiného oxidačního stresu (způsobeného volnými kyslíkovými radikály, ultrafialovým zářením, přítomností velkých parazitů, atd.) zalézá do buněk, kde se narychlo množí a vyvádí mladé a v případě nasazení nevhodně vybrané chemoterapie (v poslední době farmakomafie ustupuje od drastických ozářek k finančně výhodnějšímu stylu léčit, ale záměrně nevyléčit - většinou pouze mírnit ataky a potlačovat příznaky) se stává odolnějším, virulentním a nebezpečným i pro okolí nemocného. Toto je dle mého soudu podstata rakoviny - moderního skorbutu v době hojnosti paradoxně na vitamíny a klíčové minerály podvyživeného těla (a proto napadeného) s přetíženými játry, což má za následek tělo zaplavené toxiny a vyčerpání vlastního antioxidantu. Jediné, co zatím přesně nevím, jestli antitumorózní ochranu těla patrně společnou pro všechny eukaryoty (jednobuněčné organismy i buňky) vypíná samotný patogen nebo se jej tělo snaží obklíčit, ale vzhledem k tomu, že zapouzdření vypadá jinak, tak se momentálně přikláním k tomu, že patogen převezme nad napadenou buňkou kontrolu. Nasvědčoval by tomu i způsob šíření obého - napadání a prostupování dosud zdravých buněk prostřednictvím cholesterolu, neboť metastázování a množení vnitrobuněčného parazita má prokazatelně společného pomocníka. Lymfomy a leukémie se na snímcích neliší od akutní fáze napadení prvoky a u pevných nádorů je zase zjištěno, že se mikroskopická larvální stádia velkých parazitů chovají jako rakovinné kmenové buňky. Cholesterol byproduct hijacks immune cells, lets breast cancer spread
S tím antioxidačním vlivem nelze než souhlasit a není nakonec tak složité si na netu dohledat úspěšnost léčby pomocí silných antioxidantů, vitamínů, enzymů a hormonů. Existuje na to spousta studií a efekt je procentuálně velice slušný, tedy je s podivem že se medicína stále drží velice sporných postupů a klienty spíše mrzačí než léčí.
Z neurofibromatózy víme, že něco vypíná antitumorózní geny znemožňující nekontrolované množení, což se neznalým naoko mylně jeví jako náhodné leč systémové genové mutace a pak už jen stačí násobit oxidační stres k propouknutí nádorového bujení / množení patogenních eukaryot a možná, že právě stav organismu z hlediska Vámi výše popsaných tělesných zásob rozhoduje o tom, zda-li bude zhoubné nebo nezhoubné. Ovocie v povodnom stave (raj): Za asi 20 sekund ziskal z ovocia viac kalorickej hodnoty, i nutricnej hodnoty, nez z jedenia zeleniny za 6 minut. Plus cas stravenia je tiez polovicny - telo strati menej energie. Zelenina je len doplnok, ovocie je zaklad. Dalsia vyhoda duchovna: ovocie je prakticky jedina potravina, kde pri jej konzumacii neublizujes ziadnemu zivemu tvoru. Ovocie vitazi na plnej ciare. A zuby narusaju len niektore druhy ovocia, ako citron, grapefruit, kysle jablka. Na to si treba dat pozor, to ano. A na nezrele ovocie. Banany napr. zubnu sklovinu nenarusaju. Porovnaval som len povodny stav, tak ako to dala priroda. Aj ked, brokolica asi v prirode sama od seba nerastie. Ale to ani mrkva, ktoru kupujeme, prakticky nic, vsetko je tazko preslachtene. Ovocie ma aj svoje povodne odrody, ktore su prave najzdravsie a najodolnejsie. Su to vsetko vyse 10 metrov vysoke stromy, ktore sa dozivaju aj 100 rokov. Plodia az tak po 10 rokoch od vysadenia. Pre ekonomicky priemysel niesu velmi vhodne, aj sa zle oberaju (nedaju sa strojovo). Preto ich nahradili zakrskami. To ale nieje dobre. Mali by sme jest povodne odrody, ktore ani netreba chemicky osetrovat. Take ovocie treba porovnavat, nie to "zdegenerovane". Povodne druhy zeleniny, su ale vacsinou este horsie konzumovatelne, nez to co sa bezne kupuje. Pozri si napriklad z coho bola vyslachtena mrkva. A to skus jest surove. Dobru chut, ak to chces mat ako zaklad stravy. Dalsia vec, to co ma supku. Nepotrebujes ani minat vodu, da sa to osupat a zjest. Popripade ceresne zo stromu atd... zelenina... musis cistit, ked ju jes surovu, hrozia ti parazity, alebo nakaza.
Xion, akurát je tu jeden taký "detailík"..... na ktorom závisí schopnosť reprodukcie homo sapiens sapiens, a dlhodobé zdravie toho istého živočíšneho druhu...... Ovocie neobsahuje vitamín D, vitamín A, K2, železo, zinok (a keď hej, vo veľmi zlých formách), B12, B6 (a ak, tak totálne minimálne), a hlavne...neobsahuje CHOLESTEROL (čo je životne dôležitá látka ktorá udržuje organizmus v zdraví) a bielkovín fakticky len stopové množstvo... Píšeš o "duchovnej strave", na to radšej nebudem reagovať, podľa teba teda "duchovný človek" musí jesť stravu, ktorá mu nedodá všetky živiny a nie je vhodná na úspešné prežitie rodu.... Naletel si "veggie" propagande, čo už s tebou. Píšeš o "duchovnej strave", na to radšej nebudem reagovať, podľa teba teda "duchovný človek" musí jesť stravu, ktorá mu nedodá všetky živiny a nie je vhodná na úspešné prežitie rodu.... Naletel si "veggie" propagande, čo už s tebou.
Ovocie je zaklad. Vsetko ostatne doriesis v doplnujucej/vedlajsej strave (zelenina, obiloviny strukoiny, orechy, mliecne vyrobky - to su vsetko doplnujuce stravy) Vitamin D jest zo stravy, je nevedomost. Ludia maju byt tam, kde je slnko, tam maju zit. A tam je vitamin D s potravy len sekundarny a velmi maly prijem (ktory staci tak akurat na to, aby sa ti nezacali rozsypavat kosti)
Ovocie jest nalacno, nie ho miesat s ryzou a podobne, to robis chybu. Nalacno, 500g denne minimalne, v jednom jedle. Idealne je jest 2x za den, 1 ovocne jedlo a 1 veggie jedlo, so zeleninou. Ja to volam 1,5 jedla denne, kedze ovocny chod pocitam za pol, kedze je straveny za pol hodinu. Je to zatial najlepsi system stravovania aky som objavil, kazdy den 20 hodinovy post, a v 4 hodinovom slede zjest 1,5 jedla (1 ovocne, 1 vegetarianske). A potom pokoj na 20 hodin pre telo.
konopný http://www.biologika.sk/e-produkt-746-1 ... -olej.html
avokádový - http://www.biologika.sk/e-produkt-1711- ... -olej.html
Máte s nimi nejaké skúsenosti?
Ďakujem
Kdyz jsem prechazel z varene stravy na syrovou dobre si pamatuji jak mi chutnalo avokado a jak chutna ted. Cloveku se uplne zmeni chutove bunky. Dnes si avokado vychutnam, tenkrat mi to nic nerikalo, pouze to byl druh nasyceni. To same je s tim olejem, kdyz uz se to neda konzumovat, tak by se nasli i takovy co by to vypili a mysleli si, ze konzumuji tu nejkvalitnejsi pitnou vodu na svete.
S tim kokosovym olejem co delate je docela dobre. Nikdy jsem nad tim nepremyslel. Dobra myslenka. Tady se da koupit i ve vetsim mnozstvi 3,78 litru za $75. Mensi mnozstvi cca 700 ml za $30 i levneji. Zalezi na firme co to vyrabi.
Kokosovy olej je take dobry na hydrataci pokozky nez pouzivat nejake chemikalie.
Kdyz jsem prechazel z varene stravy na syrovou dobre si pamatuji jak mi chutnalo avokado a jak chutna ted. Cloveku se uplne zmeni chutove bunky. Dnes si avokado vychutnam, tenkrat mi to nic nerikalo, pouze to byl druh nasyceni. To same je s tim olejem, kdyz uz se to neda konzumovat, tak by se nasli i takovy co by to vypili a mysleli si, ze konzumuji tu nejkvalitnejsi pitnou vodu na svete.
S tim kokosovym olejem co delate je docela dobre. Nikdy jsem nad tim nepremyslel. Dobra myslenka. Tady se da koupit i ve vetsim mnozstvi 3,78 litru za $75. Mensi mnozstvi cca 700 ml za $30 i levneji. Zalezi na firme co to vyrabi.
Kokosovy olej je take dobry na hydrataci pokozky nez pouzivat nejake chemikalie.
Banány sa odporúčaju pri hnačke, takže spomalusú stolicu.
Na druhej strane sú chtné a vídatné a obsahujú doležité minerály, sacharidy atd.
Je možné ich nejako oklamat?
Ďakujem
může nějak škodit přemíra banánů? Všeho moc škodí, tak proto se ptám. Banány miluju a jsem schopná sníst třeba 3 denně, nemůže mi to způsobit nějaké problémy?
Předem díky za odpověď,
zdravím
Jana
může nějak škodit přemíra banánů? Všeho moc škodí, tak proto se ptám. Banány miluju a jsem schopná sníst třeba 3 denně, nemůže mi to způsobit nějaké problémy?
Předem díky za odpověď,
zdravím
Jana![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
jaký je Váš názor na exotické ovoce z pohledu, že se k nám vozí velké dálky a dozrává až ve skladech, že tím vlastně nedozrává, ale hnije (banány). Dále, že mohou být plné plísní a co postřiky dá se jich nějak zbavit? Třeba pomeranč se oloupe, ale hroznové víno, dá se to nějak vymýt?
Další věcí je přemnožení kvasinek- candida....svědění kůže, ekzémy, akné...
Podotýkám, že jsem příznivec ovoce.
jaký je Váš názor na exotické ovoce z pohledu, že se k nám vozí velké dálky a dozrává až ve skladech, že tím vlastně nedozrává, ale hnije (banány). Dále, že mohou být plné plísní a co postřiky dá se jich nějak zbavit? Třeba pomeranč se oloupe, ale hroznové víno, dá se to nějak vymýt?
Další věcí je přemnožení kvasinek- candida....svědění kůže, ekzémy, akné...
Podotýkám, že jsem příznivec ovoce.
Kór u dětí, které jedly jako malé v běžném stravování, mívaly zažívací poroblémy průjmového tipu.
Kombinace banánů a mrkve jim zažívání v tomto směru srovnala.
Jináč těžko říct, co je jak zdravé a nezdravé, pokud si to sami nevypěstujeme. ![]()
Já mám banánovník doma 3 roky. Je to dycky na dvoře monstrum jak baldachýn. Letos by měl začít rodit, tak jsem zvědavá, co nám dá.
![]()
Pokúšal som sa to nechat v relatívnom teple na kuchynskej linke, no boli síce čierna na povrchu no bohužial aj vnútri(flaky).
Urobil som zrejme niekde chybu. Pýtam sa preto, že ja osobne mám najradšej banány čo najzrelšie sú vraj vtedy aj najzdravšie, mimo toho že sú najchutnejšie.
Ďakujem
Pokúšal som sa to nechat v relatívnom teple na kuchynskej linke, no boli síce čierna na povrchu no bohužial aj vnútri(flaky).
Urobil som zrejme niekde chybu. Pýtam sa preto, že ja osobne mám najradšej banány čo najzrelšie sú vraj vtedy aj najzdravšie, mimo toho že sú najchutnejšie.
Ďakujem
Doteraz som bol presvedčený že ano.
Tak ich nechám dozriet iba do toho štádia s bodkami.
Ďakujem za objasnenie
Inak, dost casto sa mi stalo, ze supka bola uplne cierna, ale pod nou boli krasne biele banany, bez zmien, a fakt chutili vytecne. Podarilo sa mi to pri izbovej teplote, ale asi dost zavisi na kvalite bananu, tie menej kvalitne skor zhniju.![]()
Banány nevymřou díky genovému inženýrství ![]()
Banány nevymřou díky genovému inženýrství
Videl som vsak aj dobre banany (niektore BIO banany, takisto ak na to mas, podpor fair-trade banany). Ja osobne na nich mam taky nazor, ze dobra chutovka (aj priamo, aj v receptoch), dobre na creva, dobre sa na nich mnozia probiotika (zjest s kuskom bryndze, alebo probiotickou tabletkou), takze v rozumnej miere ich pouzivam. Videl som dobre banany napriklad v predajni Yeme... su BIO, fair trade, naozaj kvalita, a dovazane su viacmenej uz dozrete. Teda nepouzivaju umele dozrievanie 2 dvoch plynoch, nezbieraju sa nezrele zelene, su z fair-trade hospodarstva (teda nevykoristuje sa lacna pracovna sila v afrike), a su BIO, bez postrekov. Cena je vsak vyssia. No videl som ich v akcii za 2eura/kilo. Za tuto cenu sa rozhodne oplatia. Od beznych, ktore stoja 1,60/kilo, su ovela lepsie.
Netreba zabudat aj na deti, pre ne je to pochutka, vacsina ich miluje. Rozhodne lepsie, ako cpat ich rohlikmi, fastfoodmi atd. Casto, ked sa do nich da horkotazko natlacit ovocie a zelenina, banany vacsinou idu. Takze zachrana. Taka zdrava miera je, jeden banan denne, spriemerovatn a tyzden, cize kludne 1 den aj 4 banany naraz, a dalsi 3 a potom nic. Ja ich mam rad, a nemyslim si, ze by 7 bananov za tyzden skodilo. Nesnazim sa ich jest vsak vo vacsej miere, lebo treba aj tuzemske ovocie, hlavne to, a takisto, nechcem nimi vytlacit este zdravsie druhy ovocia, ako je ananas, grapefruit ci granatove jablko, ktore su tiez exoticke, takze uz by tam neostavalo miesto na tuzemske ovocie. V zime ich vsak konzumujem vo vacsej miere, kedze tuzemske ovocie chyba, v lete pomenej.
Proti: http://leva-net.webnode.cz/products/desatero-mudr-lukese-z-boskovic/
http://e-chembook.eu/teorie-acidobazickych-reakci#index
http://www.agronavigator.cz/service.asp?act=print&val=27094
http://www.toxicology.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=935
Výrobce odšťavovačů: https://www.zdravinadlani.cz/zeleninove-stavy/10-33-kyselina-stavelova
http://www.nasevyziva.cz/sekce-vlaknina/clanek-rezistentni-skrob-nerozpustna-vlaknina-333.html![]()
Asi by bolo fajn založiť topic s názvom "POTRAVINOVÉ KYSELINY"... Ak máš viac vedomostí o kyselinách v jedle (REÁLNE kyseliny, čiže prakticky kyseliny "ako také" v ovocí, a kyseliny (asi len fytová) v obilninách/strukovinách, čiastočne v orechoch...
Ja o tom teda veľa neviem, v žiadnej z kníh ktoré mám, sa o tom nepíše... o škodlivosti kyselín z ovocia, mám na mysli. Tam sa vždy píše (ak sa píše), že kyslosť v ovocí neutralizujú minerály v ňom... Akurát, nejak sa mi to nezdá... pretože keby tam bolo toľko minerálov, bolo by to cítiť aj na chuti - už automaticky by ovocie nebolo kyslé, ani kyslasté... ![]()
Sám sa pýtam, načo je dobré jesť ovocie, keď samo o sebe leptá sklovinu.... Mäso, vajcia, surové mlieko, maslo, masť, ryby, zelenina.......tie zubnú sklovinu neleptajú..........
Aby neleptalo sklovinu, treba ho odšťaviť, a jednoducho piť tú šťavu... hoci jeden glg za minútu (aby sa rýchlo nezdvihol cukor)... ale zas, potom nebude mať potravu (vláknina) črevný mikrobiom...
Ovocie je veľmi kontroverzné... Jednak ho vo veľkom odporúča WHO (ktoré určite nemá o zdravie ľudí záujem), každý druhý článok o výžive vo svete vyzdvihuje nejaké ovocie, a pritom to s ovocím také ružové teda nie je...
Prídem mi to tak, že ovocie je LIEČIVO NA CHVÍĽU.... Nejaký ovocný detox, ktorý do určitej miery vytiahne vápnik z organizmu, ale na druhej strane telo prečistí (napr. citrusové šťavy)... Ale nie, aby sa jedlo PRAVIDELNE, každý deň, alebo každý druhý deň...
Videl som raz dokument o dvoch bratov žijúcich v Kanade, ktorí za život (až na pár výnimiek, doslova pár) nedali do úst ovocie a zeleninu... Jedli len mäso, hlavne ryby, iné živočíšne potraviny, ovsenú kašu... proste žiadnu zeleninu a ovocie... Jeden mal tesne pred 90tkou, druhý po 90tke...pýtali sa ich na vek, preto si to pamätám (hoci už nie presný vek)... Takže ovocie a zelenina asi vôbec nie sú nutné.... Myslím, že oveľa nutnejšie (z rastlinných potravín) sú fermentované obilniny (napr. ovos) ako zdroj sacharidov, vlákniny (vitamínov, minerálov), a potom rôzne BYLINY rastúce v našom okolí... Ako DOPLNOK...
Hmm...
Asi by bolo fajn založiť topic s názvom "POTRAVINOVÉ KYSELINY"... Ak máš viac vedomostí o kyselinách v jedle (REÁLNE kyseliny, čiže prakticky kyseliny "ako také" v ovocí, a kyseliny (asi len fytová) v obilninách/strukovinách, čiastočne v orechoch...
Ja o tom teda veľa neviem, v žiadnej z kníh ktoré mám, sa o tom nepíše... o škodlivosti kyselín z ovocia, mám na mysli. Tam sa vždy píše (ak sa píše), že kyslosť v ovocí neutralizujú minerály v ňom... Akurát, nejak sa mi to nezdá... pretože keby tam bolo toľko minerálov, bolo by to cítiť aj na chuti - už automaticky by ovocie nebolo kyslé, ani kyslasté... ![]()
Sám sa pýtam, načo je dobré jesť ovocie, keď samo o sebe leptá sklovinu.... Mäso, vajcia, surové mlieko, maslo, masť, ryby, zelenina.......tie zubnú sklovinu neleptajú..........
Aby neleptalo sklovinu, treba ho odšťaviť, a jednoducho piť tú šťavu... hoci jeden glg za minútu (aby sa rýchlo nezdvihol cukor)... ale zas, potom nebude mať potravu (vláknina) črevný mikrobiom...
Ovocie je veľmi kontroverzné... Jednak ho vo veľkom odporúča WHO (ktoré určite nemá o zdravie ľudí záujem), každý druhý článok o výžive vo svete vyzdvihuje nejaké ovocie, a pritom to s ovocím také ružové teda nie je...
Prídem mi to tak, že ovocie je LIEČIVO NA CHVÍĽU.... Nejaký ovocný detox, ktorý do určitej miery vytiahne vápnik z organizmu, ale na druhej strane telo prečistí (napr. citrusové šťavy)... Ale nie, aby sa jedlo PRAVIDELNE, každý deň, alebo každý druhý deň...
Videl som raz dokument o dvoch bratov žijúcich v Kanade, ktorí za život (až na pár výnimiek, doslova pár) nedali do úst ovocie a zeleninu... Jedli len mäso, hlavne ryby, iné živočíšne potraviny, ovsenú kašu... proste žiadnu zeleninu a ovocie... Jeden mal tesne pred 90tkou, druhý po 90tke...pýtali sa ich na vek, preto si to pamätám (hoci už nie presný vek)... Takže ovocie a zelenina asi vôbec nie sú nutné.... Myslím, že oveľa nutnejšie (z rastlinných potravín) sú fermentované obilniny (napr. ovos) ako zdroj sacharidov, vlákniny (vitamínov, minerálov), a potom rôzne BYLINY rastúce v našom okolí... Ako DOPLNOK...
Hmm...
https://www.youtube.com/watch?v=ujX-StFvFdY
https://www.youtube.com/watch?v=95AfylzsE4s
Nehovoriac o tom, ze ked pokuses zle zeleninu, je to katastrofa, nic neziskas. Ked pokuses zle ovocie, stale ziskas dostatocne vela, oproti zelenine. Aj pri letmom pozuvani, vytlacis vacsinu stavy z ovocia, a ta obsahuje velku cast cennych zivin.
Neni o com, ovocie vychadza ako najlepsia potrava.
Přešla jsem na nízkosacharidovou stravu - zelenina, maso, vhodné tuky, vejce, ořechy a je mi blaze. Vynechán cukr, všechny mouky, mléko (kromě kozích produktů) Jídlo 2-3x denně, hlad necítím. Cronometer jásá a já také. Psychiku cítím jen já, ale fyzicky mi to ukazuje "můj přítel" ekzém, který po této stravě mizí doufám, že do nenávratna. Ovoce mám pouze jako dezert nebo doplněk snídaně - občas. Na zeleninu - ať syrovou nebo tepelně upravenou nedám dopustit. Řídím se tím, co cítím a hledám jednoduché postupy. Velký dík v tom patří i panu Jardovi a většině přispěvatelů.
Takže tak. Jen jsem chtěla oponovat, že ovoce může být pro někoho dobrá volba, zatímco jinému moc dobrého nepřinese.
Přešla jsem na nízkosacharidovou stravu - zelenina, maso, vhodné tuky, vejce, ořechy a je mi blaze. Vynechán cukr, všechny mouky, mléko (kromě kozích produktů) Jídlo 2-3x denně, hlad necítím. Cronometer jásá a já také. Psychiku cítím jen já, ale fyzicky mi to ukazuje "můj přítel" ekzém, který po této stravě mizí doufám, že do nenávratna. Ovoce mám pouze jako dezert nebo doplněk snídaně - občas. Na zeleninu - ať syrovou nebo tepelně upravenou nedám dopustit. Řídím se tím, co cítím a hledám jednoduché postupy. Velký dík v tom patří i panu Jardovi a většině přispěvatelů.
Takže tak. Jen jsem chtěla oponovat, že ovoce může být pro někoho dobrá volba, zatímco jinému moc dobrého nepřinese.
Z mojej skusenosti s parazitmi, ked sa nahadzu tazkou potravou (Z ktorej sa nasytia), tak nachvilu prestanu vyvadzat. Mal som to tak isto. Aj sladkosti tak funguju, nachvilu daju pokoj. A cloveku je zdanlivo lepsie. Ale potom to musi robit zas a zas... a nakonci to nieje prave najlepsie. Ten odchod zo sveta. Rob ako myslis, ale daj na moju radu... ak sa ti netravi ovocie dobre = velky problem. Ci uz mas alergiu, alebo prebieha burlivy detox, v oboch pripadoch telo uz nieje v poriadku a v buducnosti ocakavaj problemy. Hlavne si davaj pravidelne hladovky, tie to este vedia dost dobre udrzat.
V kazdom pripade na ovocie nedam dopustit. Treba si vyladit telo tak, aby vedelo stravit ovocie. To je zaklad. Pokial neviem stravit ovocie = problem.
- jejich znění jsem předpokládala, přece jen tě tu čtu a tak trošku znám. Já jedu podle svého nejlepšího přesvědčení a pocitu, Ty zase podle svého - a tak to má být. Hezký den a dobrou chuť i zažití všeho, co dáme svému tělu
. H.
https://news.illinois.edu/view/6367/565979
Cholesterol byproduct encourages spread of breast cancer, metastasis
https://www.cardiovascularbusiness.com/topics/lipids-metabolic/cholesterol-byproduct-encourages-spread-breast-cancer-metastasis
STATINS LINKED TO DRAMATIC REDUCTION IN CANCER DEATH RATES, RESEARCH SUGGESTS
https://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/health-news/statins-cancer-death-rates-cure-reduction-research-statistics-a7127711.html
High cholesterol fuels growth, spread of breast cancer
https://www.sciencedaily.com/releases/2013/11/131128141357.htm
High cholesterol diagnosis tied to lower breast cancer risk
https://www.medicalnewstoday.com/articles/319199.php
http://www.unium.cz/materialy/0/0/eukaryoticka-bunka-m19454-p3.html
https://www.youtube.com/watch?v=ujX-StFvFdY
https://www.youtube.com/watch?v=95AfylzsE4s
Nehovoriac o tom, ze ked pokuses zle zeleninu, je to katastrofa, nic neziskas. Ked pokuses zle ovocie, stale ziskas dostatocne vela, oproti zelenine. Aj pri letmom pozuvani, vytlacis vacsinu stavy z ovocia, a ta obsahuje velku cast cennych zivin.
Neni o com, ovocie vychadza ako najlepsia potrava.
Takže.... neviem čo chceš tým ovocím povedať....
Ako zdroj sacharidov - O.K., nič proti (ak je to zrelé ovocie). Ale ako hlavná zložka potravy ??? ANI OMYLOM...
Zo zeleniny jem len 100-120g zeleniny denne (kvasená kapusta alebo kvasená červená repa)... Z ovocia jem šťavu z polky citróna vo vode, v sezóne marhule, černice, maliny, hrozno, čučoriedky, ríbezle (všetko okrem citróna z dedkovej záhrady). Plánujem teraz (zvýšil som sacharidy tak na 180-190g/deň, STÁLE JE TO na moju váhu cca 80kg, nízkosacharidová strava) zaradiť každý druhý deň jeden dobre dozretý banán, popučený zmiešať s rozvarenou (ale koncentrovanou - čiže riadne hustou) ryžou natural, a k tomu 50g surového masla (proste čisto sacharidovové jedlo s trochou tuku, po ktorom človek "za chvíľu" je pripravený zjesť hlavný chod).
Takže.... neviem čo chceš tým ovocím povedať....
Ako zdroj sacharidov - O.K., nič proti (ak je to zrelé ovocie). Ale ako hlavná zložka potravy ??? ANI OMYLOM...
Zo zeleniny jem len 100-120g zeleniny denne (kvasená kapusta alebo kvasená červená repa)... Z ovocia jem šťavu z polky citróna vo vode, v sezóne marhule, černice, maliny, hrozno, čučoriedky, ríbezle (všetko okrem citróna z dedkovej záhrady). Plánujem teraz (zvýšil som sacharidy tak na 180-190g/deň, STÁLE JE TO na moju váhu cca 80kg, nízkosacharidová strava) zaradiť každý druhý deň jeden dobre dozretý banán, popučený zmiešať s rozvarenou (ale koncentrovanou - čiže riadne hustou) ryžou natural, a k tomu 50g surového masla (proste čisto sacharidovové jedlo s trochou tuku, po ktorom človek "za chvíľu" je pripravený zjesť hlavný chod).
Ked mas vyladenu crevnu mikrofloru, K2 uz nieje problem, mas ho dostatok. B12 s odretymi usami takisto. Ale ten sa da poriesit aj v doplnujucej strave. Cisto na ovoci moze byt len cista bytost (aj duchovne). Tie ostatne veci niesu problemom, v cistej bytosti. B12 ti najviac beru parazity, tie maju najviac necisti ludia (ktori neziju duchovne). preto potreba B12 u nich rastie niekolkonasobne, lebo im ho kradnu parazity.