Dobrý den přeji
, chci se zeptat jaký teploměr u vás vede? Potřebuji koupit nový a nevím zda digitální nebo bezkontaktní, vzhledem k tomu že jsme s ženou v očekávání tak aby byl vhodný i pro děti (miminka).
Jen pro upřesnění, 99,9% bezkontaktních teploměrů je digitálních. O co vám tedy vlastně jde?
Myslel jsem jestli bezkontaktni nebo ten klasický digitální co se musí měřit v podpaží nebo puse.
Nemocnice užívají oba druhy, záleží na zvyku či rozmaru sestry či oddělení. Kupte si obojí, můžete alespoň dělati vědecké pokusy a porovnávati naměřené hodnoty v a na různých částech těla (budou se lišit).
Co tak poslední dobu čtu tak se mi pro děti zdá lepší ten bezkontaktní, hlavně kvůli rychlosti měření. Na trhu je jich spoustu.
Jediný teploměr, který vám poskytne skutečně správné hodnoty je rtuťový a žádný jiný se s tím nedá srovnávat. Mnoho těchto digitálních krámů má tak mizernou přesnost, že to lépe odhadnete položením nasliněného prstu na čelo dítěte.
S tou přesností souhlasím rtuťový je klasika, ale u nás se ale například bezkontaktní osvědčil. Záleží také asi jaký se vybere náš měří dobře. Syn je dost neposedný a měřit mu v podpaží je skoro nemyslitelné
Toho se právě taky bojim, zatím u malého miminka to jde, ale až poroste. A jaký máte vy?
Kouknu doma nepamatuju si značku. My jsme používali klasiku cca do roka malého, pak už to fakt nešlo ![]()
Sorry za tu pauzu, nějak jsem zapoměl odpovědět
. Koukni na truelife, nám k malému vyhovuje a měří nám ho bezproblémů.
Jo dík, já jsem mezi tím objednal ten stejný.