Bolesti hlavy

Zdraví-AZ — https://forum.zdravi-az.com/forums/topic/bolesti-hlavy/
hammel — ned úno 06, 2011 10:26 am

Dobrý deň Pán Zajíček, píšem vám ohľadom mojej matky, ktorú už dlhšiu dobu bolí hlava a ucho. Prechádza aj stresovým obdobím. Radil som jej, že bolo dobre skúsiť preplach čreva, že malo by to pomôcť. Ona mi veľmi neverí a chce radu od vás. Každý deň pije tak 1-3 kávy. Čo jej poradíte?

Jarda — ned úno 06, 2011 10:53 am
hammel píše:
Dobrý deň Pán Zajíček, píšem vám ohľadom mojej matky, ktorú už dlhšiu dobu bolí hlava a ucho. Prechádza aj stresovým obdobím. Radil som jej, že bolo dobre skúsiť preplach čreva, že malo by to pomôcť. Ona mi veľmi neverí a chce radu od vás. Každý deň pije tak 1-3 kávy. Čo jej poradíte?

Mohu potvrdit, že jí radíte dobře, také káva brzdí vstřebávání vody do těla a tím pádem zhoršuje defekaci, což je v tomto případě jednoznačně špatně. Chce to klidně i několik klystýrů po sobě a vysoké zavodnění těla, ideálně čistou vodou. Také je vhodné upravit pH do hodnot 7,5-7,8 pH, což funguje podobně.

monako — ned dub 03, 2011 12:48 am

Dobry den,moje 16 ti leta dcera trpi od 6 lre bolestmi hlavy ktere doprovazelo zvraceni a prujem .Doktori nikdy nic nenasli a diagnostikovali migrenu.Na kterou ji lecili ,dochazela i na neurologii ale bez nalezu.Ted uz jsou bolesti bez zvraceni a prujmu ale stale jsou.Nechci ji stale cpat chemii ale nevim co jineho by ji pomohlo.Vyzkouseli jsme i kapky od dr.jonase .
Jednou ji pomohl vitamin B6 a delsi dobu byla bez bolesti ale doktori tomu neprikladali vyznam.dekuji za vas nazor

Jarda — ned dub 03, 2011 9:49 am
monako píše:
Dobry den,moje 16 ti leta dcera trpi od 6 lre bolestmi hlavy ktere doprovazelo zvraceni a prujem .Doktori nikdy nic nenasli a diagnostikovali migrenu.Na kterou ji lecili ,dochazela i na neurologii ale bez nalezu.Ted uz jsou bolesti bez zvraceni a prujmu ale stale jsou.Nechci ji stale cpat chemii ale nevim co jineho by ji pomohlo.Vyzkouseli jsme i kapky od dr.jonase .
Jednou ji pomohl vitamin B6 a delsi dobu byla bez bolesti ale doktori tomu neprikladali vyznam.dekuji za vas nazor

Tento problém plyne vždy ze zaneseného střeva a tam je také potřeba ho řešit, čili čistit střevo a to i v době kdy přímo potíže zdánlivě nemá. Vitamíny skupiny B většinou v těle likvidují parazité, čili i zde by asi bylo vhodné podstoupit odčervení a vůbec se starat o přítomnost parazitů v těle.

monako — ned dub 03, 2011 6:31 pm
Jarda píše:
Tento problém plyne vždy ze zaneseného střeva a tam je také potřeba ho řešit, čili čistit střevo a to i v době kdy přímo potíže zdánlivě nemá. Vitamíny skupiny B většinou v těle likvidují parazité, čili i zde by asi bylo vhodné podstoupit odčervení a vůbec se starat o přítomnost parazitů v těle.

dekuji za odpoved

monako — ned dub 03, 2011 6:53 pm

hledala jsem odcerveni u lidi ale bohuzel nemuzu nic najit co by jste poradil dekuji

Jarda — ned dub 03, 2011 9:51 pm
monako píše:
hledala jsem odcerveni u lidi ale bohuzel nemuzu nic najit co by jste poradil dekuji

Do vyhledavače napište výraz „trojčátko“ a asi vám bude vše jasné.

PavlaH — pon bře 25, 2013 4:21 pm

Zdravím Vás pane Jardo,
více než 15 let trpím na migrény. V současné době min. 1 za týden, plus problémy s očima při práci na PC. Často migréna přes oči začíná. Mám za sebou trojčátko, pokračuji s udržovacími dávkami, komplet chemické odčervováky, snažím se pravidelně provádět klystýr (na akutní fázi bolesti nemá vliv), 4x očista jater (poprvé nic, podruhé asi 100 malých 1 -3 mm + tak 10 větších přes 0,5 cm, třetí očista tak 10 maličkých, čtvrtá očista nic). Na sladké chuť nemám. Detoxikuji už 3. rok (čínská medicína, jonášovky, plazma...).
Koupila jsem odšťavňovač a týden teď jedu ovoce, zelenina, ořechové mléko, sirná patlanina.....apod. Co se týče pH, jsem ranní ptáče, vrchol křivky mám kolem 10 hod. dopol. Zpravidla ráno kolem 3 - 4h. mám pH 6,00 - málokdy méně, kolem 10 hod. se dostane na 7 nebo lehce nad. Víc ani náhodou. Kolem 19 - 20 hodiny mám pH 6,0 - 6,3 a padám únavou. Dvakrát denně používám odkyselovací tablety.
Při bolesti hlavy mám pH kolem 6,6.
Zároveň před a po jídle užívám betain od Swansonu.
Po veškerém úsilí mám pocit, že někde dělám něco špatně.......

Co si o tom myslíte?

Barča — úte bře 26, 2013 4:29 pm
PavlaH píše:
Zdravím Vás pane Jardo,
více než 15 let trpím na migrény. V současné době min. 1 za týden, plus problémy s očima při práci na PC. Často migréna přes oči začíná. Mám za sebou trojčátko, pokračuji s udržovacími dávkami, komplet chemické odčervováky, snažím se pravidelně provádět klystýr (na akutní fázi bolesti nemá vliv), 4x očista jater (poprvé nic, podruhé asi 100 malých 1 -3 mm + tak 10 větších přes 0,5 cm, třetí očista tak 10 maličkých, čtvrtá očista nic). Na sladké chuť nemám. Detoxikuji už 3. rok (čínská medicína, jonášovky, plazma...).
Koupila jsem odšťavňovač a týden teď jedu ovoce, zelenina, ořechové mléko, sirná patlanina.....apod. Co se týče pH, jsem ranní ptáče, vrchol křivky mám kolem 10 hod. dopol. Zpravidla ráno kolem 3 - 4h. mám pH 6,00 - málokdy méně, kolem 10 hod. se dostane na 7 nebo lehce nad. Víc ani náhodou. Kolem 19 - 20 hodiny mám pH 6,0 - 6,3 a padám únavou. Dvakrát denně používám odkyselovací tablety.

Co si o tom myslíte?

Já jsem na tom úplně stejně, jsem zvědavá, co Jarda ještě poradí :)

Každopádně mám zkušenost, že trochu zabírají dlouhodobě mega dávky hořčíku. Nicméně pořád hledám příčinu a po vytrvalostním studiu migrén a všeho okolo nich docházím k názoru, že je to díky špatnému trávení. Tělo nestráví potravu (nedostatek HCL, oslabená slinivka apod.), ve střevech se tvoří plyny a vnitřní otrava a plyny způsobí bolest. Zkuste si tuto souvislost vypozorovat...

PavlaH — úte bře 26, 2013 9:11 pm

Test na HCl jsem dělala a je jí málo, takže zkouším ten betain. A uvidíme, co zmůže intenzivnější klystýrování. Každopádně teď zkouším sledovat pH a zjistila jsem, že před migrénou mi několik dní po sobě nejde přes noc pH pod 6, když vstávám, tak je většinou kolem 6,5.
Před půl hodinou jsem vypila 1/4 litru vepřového vývaru a pořád se drží na 6,9. Nehnulo se ani o kousek.

Jarda — ned dub 21, 2013 7:06 pm
PavlaH píše:
Zdravím Vás pane Jardo,

Co si o tom myslíte?

Členka Barča vám sice píše, že také čeká na moji odpověď, ale přitom si celkem dobře odpověděla sama. Co tam ovšem vynechala, to jsou laktobacily a ty právě mohou velice dobře potlačit projevy plynatosti, což je stěžejně důležité. Vyzkoušejte megadávky laktíků a ideálně z několika skupin, tedy kefírové, termofilní, spórující a oponentní kvasinky. Toto zní dost složitě, ale v praxi tak 5 dnů dávejte denně 2-10 tablet Ultra Laktobacily "40 mld" Forte, 1-2 tablety Lactocare, 1-2 tablety Enterol a případně i v rozumném množství kefír. Za uvedených podmínek je vysoká šance zlomit dysbiózu ve střevě a nahodit přirozené prostředí.

pisnicka12 — pon čen 24, 2013 7:20 pm

Od doby, kdy mi začala menopauza trpím na silné bolesti hlavy, jde zřejmě o hormonální nerovnováhu. Nic mi na bolesti nepomáhá a někdy mám chuť skočit z okna. Je to zoufalé!..Má někdo nějakou radu, jak si pomoct?

martina72 — pon čen 24, 2013 7:39 pm
pisnicka12 píše:
Od doby, kdy mi začala menopauza trpím na silné bolesti hlavy, jde zřejmě o hormonální nerovnováhu. Nic mi na bolesti nepomáhá a někdy mám chuť skočit z okna. Je to zoufalé!..Má někdo nějakou radu, jak si pomoct?

Mi bolela hlava odmalička a velmi často a hodně moc. Snad to bylo hormonálním bordelem, snad způsobem přemýšlení, snad životem ve velkoměstě. Od té doby, co jsem dospělý, bydlím na venkově a snad trošku zmoudřel, hlava bolí velmi málokdy. Zvostala je citlivost na změny tlaku vzduchu. Což je přesně teď, včera a dnes. Řeším to velmi jednoduše, 800 mg ibuprofenu. Za deset minut je klid a vím, že jsem si nijak neuškodil, stane se to tak jednou za rok. Ty to budeš možná mít častěji.
Bolest hlavy je strašlivá věc, teta má migrény (což má ale zcela jiné příčiny a způsoby řešení), tráví třeba dva dny v zatemnělé místnosti a chodí sem a tam než padne). Mi bolívala hlava tak, že jsem sháněl pistoli (a sehnal ji) nebo jsem stál v sedmém patře na bakoně a koukal dolů.
Za mne - vzít si Ibalgin a nic neřešit. Ono se to časem srovná, neboj.
A ještě něco. Bolest hlavy něco signalisuje, jako každá bolest. Ale je to tak strašné, že tě to může dostat do šokového stavu a zcela se ti změní metabolismus, a to je šok navrch a pak už to jede exponenciálně. Já jsem si s tím přestal hrát. Jde o to, přerušit tu dráhu, po které tělo informuje o něčem, co není v pořádku. Ty mechanismy vylepšení, či kompensace jsou již nastartovány, tělo si poradí. Jde jen o to, aby´s ty o tom nevěděla a necítila to. Protože ty sama k tomu přispěješ pravděpodobně něčím kontraproduktivním.

Damila — pon čen 24, 2013 8:32 pm

Bylo období, kdy mě po několik let šíleně bolela hlava 4 - 6 x v týdnu. Občas se do toho vyskytla migréna. Měla jsem náročné zodpovědné zaměstnání, vedla jsem menší kolektiv, do toho studovala vysokou školu. Sváděla jsem bolesti hlavy na krční páteř, kde mám degenerativní změny, chodila jsem na masáže, což vedlo k dočasné úlevě a masér se vždy podivoval, jak mám zatuhlé svaly kolem krční páteře. Když nazrál čas a já jsem se rozhodla nechat dobře placeného, ale vyčerpávajícího zaměstnání, přišla v pravou chvíli úžasná nabídka, kdy jsem se mohla vrátit ke své původní profesi. Ani chvíli jsem nezaváhala. V té době mi osvícený lékař, ke kterému jsem se dostala kvůli jinému problému po prohlídce řekl, že jsem překyselená a nepředepsal mi žádné léky :!: , ale knihu Kurta Tepperweina - Pryč s kyselostí. Kniha se pro mne stala modlou, začala jsem hledat informace na internetu, čímž jsem se dostala až na stránky pana Zajíčka. Změnila jsem zcela jídelníček, začala s očistami, beru nějaké doplňky stravy, přiměřeně sportuji a výsledek? Tři roky nevím, co je bolest hlavy, shodila jsem během prvních tří měsíců 10 kg, získala energii, zvýšila se fyzička. Začal mi nový život.

Kimina — pon čen 24, 2013 8:50 pm

Mám podobnou zkušenost jako Damila. Mívala jsem časté migrény a i další četné problémy, které se zhoršovaly s čím dál větším zápřahem v práci a stresem z debilního šéfa. Když mě chytila migréna nečekaně v práci, nestíhala jsem ani dojet domů a už cestou jsem někde zvracela. Řešení ve zkratce: dala jsem výpověď, "náhodou" našla stránky pana Zajíčka, změnila jídelníček, začala s očistami a hladovkami, zhubla, zkrásněla, mám víc energie a je mi fajn. Mám novou práci a hlava mě už bolí jen výjimečně, a to když pokazím něco ve stravování. Na to pak velmi rychle zabírá kvalitní klistýr a pro příště se líp ovládat </p

pisnicka12 — pon čen 24, 2013 9:21 pm

Díky za odpovědi. Já momentálně žádnou náročnou práci nemám, nikdo mě nebuzeruje. Taky mně lidi říkají, že mohu mít bolesti od krční páteře, ale já to cítím opačně. Jakmile mě začne bolet hlava, rozbolí se i krční páteř, ne naopak. Občas jsem mívala bolesti hlavy, na které stačil jeden šumivý Panadol extra rapid, ale právě v tomto období přechodu se mi bolesti velmi zhoršily a nepomáhá mně na to nic, ani 50 kapek algifenu a to už je silná dávka. Ibuprofen doma nemám, mám za to, že je to sajrat, někde jsem četla, že dokáže i proděravět střevo. Říkám si, že bych asi měla zajít na neurologii, ale bojím se toho, že tam zas dostanu pouze recept na chemii a půjdu...O změnu životního stylu se snažím, podle těchto stránek, jen potřebuji najít nějakou lepší práci, abych si mohla koupit to, co potřebuji pro očisty i pro jiné stravování. Jak je doma taková situace, že se musí jíst " z jednoho hrnce", tak je to na houby... :( A na druhou stranu se zase bojím najít si zodpovědnější práci, abych to díky těm bolestem hlavy vůbec zvládala. Protože jak hlava začne, tak je to fakt na skočení pod vlak :oops: Je to bludný kruh...

Kimina — pon čen 24, 2013 9:42 pm

Já to právě ze začátku taky řešila Ibuprofenem, ale to už bych ho pak musela brát skoro každý den. Na neurologii mě poslala obvodní doktorka, když jsem si jí postěžovala, ale tam mi předepsali jen prášky na bolest, u kterých bylo uvedeno jako jeden z možných vedlejších účinků oslepnutí :roll: . Když jsem se ptala obvoďačky, jestli časté kvasinkové vaginální infekce mohou souviset s kvasinkou ve střevech a migrénami (přečetla jsem si to tenkrát v časopise Regenerace), jen se tomu smála. Ale já u ní od té doby nebyla, nepotřebuju to.

Pro očisty toho není třeba mnoho, mně nejvíce pomohla Shankaprakshalana, na kterou je potřeba jen voda, sůl, heřmánek, rýže a máslo. A mám spočítáno, že když se stravuji ovocem a zeleninou, tak dost ušetřím. Maso, uzeniny a sýry jsou o dost dražší. Já příteli vařím obědy a večeře normálně a sama si jím ovoce a zeleninu. A tuhle mi večer říkal: "Kde ty ještě bereš energii něco dělat?" :-) Nic mu nenutím, snad k tomu časem dospěje sám.

Určitě bych začala nejdřív změnou jídelníčku, zodpovědnější práce je i větší zápřah na psychiku a to může být někdy problém. Když se vám uleví, bude se vám nová práce hledat líp a bude to na vás i vidět.

pisnicka12 — pon čen 24, 2013 10:03 pm

Děkuji, každá rada se hodí a jsem za ni vděčná. Když mě ale začne bolet hlava, tak je to na zbláznění. A kdyby mně někdo řekl, že mi pomůže vypít třeba benzín, tak ho vypiju, jen abych si ulevila. S hlavou potíže nebyly, pokud nepřišla menopauza, tak si říkám, že zde půjde o hormony. I to se dá srovnat změnou stravování, očistami a doplňky?

PetrJ — úte čen 25, 2013 8:08 am

Strava zásadně ovlivňuje hladinu estrogenu (mj. rizikový faktor pro rakovinu prsu):

Např.
http://nutritionfacts.org/video/relieving-yourself-of-excess-estrogen/

Vynechání živočišných produktů ze stravy bývá spojeno také s ústupem migrén.

Např.
http://nutritionfacts.org/video/fibromyalgia-vs-vegetarian-raw-vegan-diets/
http://www.youtube.com/watch?v=MD2OTLRsOtk&feature=player_embedded

jani — úte čen 25, 2013 9:10 am
pisnicka12 píše:
Děkuji, každá rada se hodí a jsem za ni vděčná. Když mě ale začne bolet hlava, tak je to na zbláznění. A kdyby mně někdo řekl, že mi pomůže vypít třeba benzín, tak ho vypiju, jen abych si ulevila. S hlavou potíže nebyly, pokud nepřišla menopauza, tak si říkám, že zde půjde o hormony. I to se dá srovnat změnou stravování, očistami a doplňky?

Jako nejjednodušší metodu bych zkusila klystýry a pití štáv především z mrkve a špenátu ( mohou chybět právě minerální látky, které tato zelenina obsahuje - dle Michaila Tombaka) mrkev + špenát 80ml + 160 ml poměr 1:2 .
Z vlastní zkušenosti bych přihodila i čisté MUMIO ne tablety. Někde se uvádí, že by na migrenu mohla pomoct i štáva z citronu. Také by mohlo být přínosem vyvěšování těla hlavou dolů třeba na autotrakčním lehátku.

Dle R. Breusse:

Bolesti hlavy
Jsou lidé, kteří jsou postiženi těžkými chorobami žaludku, aniž by pociťovali zvláštní žaludeční potíže, zato však trpí velmi silnými bolestmi hlavy, zejména v místech nad očima a nad čelem. Tyto bolesti hlavy jsou příznakem žaludeční choroby. Tito pacienti se brzy uzdraví, když během 3 až 5 týdnů vypijí denně v hodinových intervalech a po doušcích šálek studeného pelyňkového čaje.
Malá špetka pelyňku se spaří v šálku horké vody pouze na 3 sekundy.
Při jednostranné bolesti hlavy (migrény) účinkuje velmi dobře meduňkový čaj. Špetku meduňky lékařské dáme do šálku horké vody na 10 minut vyluhovat.
Při bolestech v zadní části hlavy se jedná většinou o poruchy plotének v oblasti krční páteře. Okamžitá pomoc je možná několika vhodnými hmaty. Příčinou může být i nízký krevní tlak.
Při všech těchto nemocích pomáhá i čaj z petrklíče (Primula officinalis) dohromady s třezalkou. Obě bylinky necháme v horké vodě vyluhovat. Také šálek fialkového čaje, přijímaný přes den v doušcích, pomůže někdy velmi rychle, zvláště při bolestech nervového původu. Nechá se vyluhovat také jenom 10min. v horké vodě.

Dle E. Cayce

Migréna
Bylo popsáno více případů migrény. Všechny pocházely z tlaků v břišní oblasti,
nikoliv v hlavě. „Mnoho jich, jako v tomto případě, začíná zánětem v tlustém
střevu. Tam jsou jedy zdrojem intoxikace, která tlačí na centra sympatického a
cerebrospinálmho nervového systému. Tyto tlaky jsou příčinou obrovských bolestí
hlavy a občasného, téměř iracionálního chování. Odpovědnost nese podráždění
tlustého střeva. Nejprve ho musíme zrentgenovat a ve vzestupném a příčném střevě
najít místa, v nichž existují hnilobné síly. Tato místa vypadají jako placky."
„Je třeba dát několik důkladných klystýrů, užít sůl a sodu jako Čisticí prostředek
tlustého střeva a pak zjistíme, že potíže mizejí. První očišťující roztok by měl
obsahovat 2 kávové lžičky soli a l kávovou lžičku sody na 4,5 l vody ohřáté na
tělesnou teplotu. Také voda k výplachům má mít tělesnou teplotu a má obsahovat
přinejmenších 2 polévkové lžíce glycothymolinu do 1,5 l vody."
Jako pomocnou metodu při celkovém útoku proti nemoci Cayce doporučil použití
„radioaktivního" zařízení a hodinovou meditaci pro vlastní poznání. „Přikládané
desky udržujte velmi čisté. Před každým přiložením ke kotníku a k zápěstí je
očistěte brusným papírem a totéž provedte, až je sundáte."
Doporučil také osteopatické adjustace pro uvolnění šíjové oblasti, rovněž v okolí
šestého dorzálního obratle, ve středu zad a v oblasti dolních zad provádět totéž.
„Dělejte to," řekl Cayce, „a můžete si pomoci."
Je příčinou některé z těchto potíží alergie?
„Některé potíže souvisejí s alergií, ale co je to alergie? Jde o výsledek
představivosti různých vlivů, které mohou reagovat se sympatickým a čichovým
nervstvem. Pokud organismus očistíme, mu žeme ho dostat do lepšího stavu." -
Pacient očividně nemohl uvěřit, že mučivé bolesti hlavy pocházejí z jiné části těla.
Který mentální faktor je odpovědný za poruchy v mé hlavě?
Cayce trval na svém. „Tlaky, o nichž jsem mluvil, mezi sympatickým a
cerebrospinálním nervstvem. Jsou výsledkem stavu tlustého střeva. Zrentgenujte ho
a najdete to."
Pro Cayceho neexistovalo žádné nevyléčitelné onemocnění, pokud byl pacient
připraven a terapeut schopen použít všech vědomostí. Byl důvěrně seznámen s
nevyléčitelnými bolestmi migrény. Když se ostatní domnívali, že jde o výsledek
nervového napětí a vrozených sklonů, Cayce poznamenal, že je to pouhý příznak,
nikoliv příčina. Navzdory tomu pro dlouhodobě trpící, zoufale spoutané nemocemi,
můžeme často udělat jen málo.
Případ 1: Již dříve jsem měl dlouhou rozmluvu s 45letou přítelkyní, která si hrdě,
jak jsem ji podezříval, stěžovala na migrénu, která ji trápí léta. Celou dobu, co ji
znám, tyto bolesti používala jako omluvu a důvod k dlouhému odpočinku v posteli,
s vypnutým telefonem a pyramidami krabiček prášků na nočním stolku.
Když se ze záchvatu dočasné zotavila, zavřela oči a vzdychala: „Nedokážu si
představit, jak přežiju další." Pak vzhlédla a radostně řekla: „Ty bolesti jsou
nevyléčitelné, víte, a nikdo neví, co je způsobuje, nikdo."
Tato paní se však mýlila. Zdá se, že Cayce o migréně věděl vše. Dokonce poskytl
moudrou radu: „V mentálních pochodech zůstávejte stále optimistou, i když se nic
nedaří." (J. Stearn 1967)
Případ 2: Jednou mi telefonovala přítelkyně, aby si postěžovala na své
nevysvětlitelné, nevyléčitelné bolesti hlavy. Předpokládal jsem, že by ji mohlo
zajímat, co Cayce řekl o léčbě migrény. Kdysi si o nern něco přečetla a byla
uchvácena jeho kouzelnickými schopnostmi. Nyní se zdála podivně rezervovaná a
skeptická.
„Cayce," začal jsem, „řekl, že migréna může být vyléčena, pokud člověk sám sebe
vyčistí, podrobí se osteopatickým narovnáním páteře a zlepší si celkovou mentální
úroveň. Zajímala by tě tato zpráva?"
Dlouhodobé trpící žena zadržela dech. „Jak směšné," zvolala. „Nikdo nemůže
vyléčit migrénu, nikdo."
.Když zavěsila, vzpomněl jsem si na Cayceho. Co že to řekl? Ano, tady to je: „To,
co si člověk vytvoří, jakou si o tom udělá představu, takové to je." A bylo tomu tak.
(J. Stearn 1967)

Kimina — úte čen 25, 2013 1:55 pm
pisnicka12 píše:
S hlavou potíže nebyly, pokud nepřišla menopauza, tak si říkám, že zde půjde o hormony. I to se dá srovnat změnou stravování, očistami a doplňky?

Určitě, já mívala největší problémy s migrénami vždycky těsně před menstruací.

Možností jak začít je hodně, ale nejdůležitější je určitě změna jídelníčku. Tak se tělo začne samo čistit a v tom ho lze podporovat různými způsoby (šťávami, očistami, půsty...).

Jarda — úte čec 30, 2013 12:23 pm
pisnicka12 píše:

Nehledejte nikdy problém tam kde se projevuje, naprostá většina potíží pramení z jiných míst než se projevují komplikace a speciálně pokožka a hlava pramení vždy ze střeva a špatného trávení. Rozhození hormonů tomu také moc nepřidá, ale i ty se dají porovnat. Pochopitelně od lékařů mnoho pomoci nečekejte, ti dovedou tak vypnout hlavu, což je sice také "léčba", ale jak je účinná, to vidíte v letním seriálu Blesku o naší padlé hvězdě Bartošové. Kupodivu jediný normální lékař někde na jihu ji udělal klystýr a ta tupka místo toho aby mu líbala obě ruce si stěžovala na špatné zacházení. Vyzkoušejte klystýry a uvidíte, je to dar z nebes a hlavě se uleví skoro vždy.

Gabriel — ned srp 04, 2013 9:44 pm

Odkedy som presiel na zivotny styl a la " Jarda" neviem co je bolest hlavy. Inak na bolest hlavy ako prva pomoc velmi dobre zabera sa poriadne napit slanou vodou (himalajska sol, este lepsie zelerova stava) a sucasne poriadne (straaaasne) zahydratovat telo. Toto zriedi toxiny a pride ulava. Trvale problem vsak riesi len detox a nasledne zdrava strava...

asketik — ned úno 08, 2015 4:11 am

Dobrý den. Jsem letitý (téměř celoživotní) migrenik a po zklamání z možností léčby konvenční medicínou jsem se rozhodl pro alter. postup(y). V rámci tohoto rozhodnutí bych si rád nechal udělat kompletní výchozí biochemický rozbor, abych zjistil, jak na tom jsem. V této souvislosti bych poprosil p. Zajíčka, (příp. další zdejší odborníky), o upřesnění, co vyplnit na žádance o labor. vyšetření. Viz http://www.synlab.cz/fileadmin/standort ... _CENIK.pdf, příp i http://www.synlab.cz/fileadmin/standort ... _CENIK.pdf (?) Peníze nehrají roli. Děkuji..

Jarda — ned úno 08, 2015 8:39 pm
asketik píše:
Dobrý den. Jsem letitý (téměř celoživotní) migrenik a po zklamání z možností léčby konvenční medicínou jsem se rozhodl pro alter. postup(y). V rámci tohoto rozhodnutí bych si rád nechal udělat kompletní výchozí biochemický rozbor, abych zjistil, jak na tom jsem. V této souvislosti bych poprosil p. Zajíčka, (příp. další zdejší odborníky), o upřesnění, co vyplnit na žádance o labor. vyšetření. Viz http://www.synlab.cz/fileadmin/standort ... _CENIK.pdf, příp i http://www.synlab.cz/fileadmin/standort ... _CENIK.pdf (?) Peníze nehrají roli. Děkuji..

To se takto nedá, potřeboval bych s vámi mluvit a zjistit při hovoru co všechno máte v nepořádku. Uvedený problém má většinou příčinu ve střevě, ale k tomu vede cesta přes další orgány a je třeba co nejpřesněji cílit ta vyšetření, jinak se zbytečně vyhazují peníze. Klidně mě zavolejte a všechno vám vysvětlím.

vero — ned bře 22, 2015 8:43 pm
Jarda píše:
Členka Barča vám sice píše, že také čeká na moji odpověď, ale přitom si celkem dobře odpověděla sama. Co tam ovšem vynechala, to jsou laktobacily a ty právě mohou velice dobře potlačit projevy plynatosti, což je stěžejně důležité. Vyzkoušejte megadávky laktíků a ideálně z několika skupin, tedy kefírové, termofilní, spórující a oponentní kvasinky. Toto zní dost složitě, ale v praxi tak 5 dnů dávejte denně 2-10 tablet Ultra Laktobacily "40 mld" Forte, 1-2 tablety Lactocare, 1-2 tablety Enterol a případně i v rozumném množství kefír. Za uvedených podmínek je vysoká šance zlomit dysbiózu ve střevě a nahodit přirozené prostředí.

Mohl byste mi prosím doporučit něco místo "Ultra Laktobacilů"? Výrobek se už neprodává a z popisu nejsem moudrá (různý počet kmenů, různý počet bacilů) - nevím, které místo toho vybrat.

Jaké množství kefíru je míněno slovem rozumné?
Kefír vůbec nejím, ještě tak nějaký jogurt bych zvládla - lze to nahradit?

sakul — ned bře 22, 2015 9:28 pm
vero píše:
Mohl byste mi prosím doporučit něco místo "Ultra Laktobacilů"? Výrobek se už neprodává a z popisu nejsem moudrá (různý počet kmenů, různý počet bacilů) - nevím, které místo toho vybrat.

Jaké množství kefíru je míněno slovem rozumné?
Kefír vůbec nejím, ještě tak nějaký jogurt bych zvládla - lze to nahradit?

Z mé zkušenosti jsou velmi dobré laktobacily od firmy Healthy Origins. Jedna tableta vyjde na necelých 10Kč, ale obsah je okolo 30 miliard, tedy poměr cena a množství bakterií vychází skvěle.

Nicméně je potřeba je objednat ze zahraničí třeba zde

sakul — ned bře 22, 2015 9:42 pm
asketik píše:

Střevo a mozek (hlava) jsou citelně propojené orgány, to už naštěstí většinou uznává i klasická medicína.

Nicméně při migrénách vždy zkoumám emoční, psychické a další souvislosti.

Nedáte mnoho za vyzkoušení EFT terapie, které je v těchto případech velmi účinná a celoživotní migrény mohou mizet i během jednoho setkání,pokud se zasáhne jejich příčina.

Další možnost je spolupracovat s fyzioterapeutem a NLP terapeutem, někdy je to člověk v jedné osobně. Ten prozkoumá možné fyziologické a myšlenkové souvislosti.

Proces je možné podpořit také hypnózou a někteří lidé si na migrény chválí kineziologii.

Určitě by mě zajímalo také v jakých souvislostech se Vám migréna spouští - určité situace?, lidé?, prostředí?, myšlenkové procesy? nebo jídlo (alergie na lepek, kasien apod)?. Hrát roli také mohou chemické látky, barvy, vůně a další věci, se kterými přicházíte do styku.
Co se stalo ve vašem životě, když migrény začaly?

Najděte si člověka, kterému budete důvěřovat, a s ním prozkoumejte možné souvislosti stravovací, vlivy prostředí, emoce, psychiku a další.

vero — úte bře 24, 2015 10:44 pm
sakul píše:

Z mé zkušenosti jsou velmi dobré laktobacily od firmy Healthy Origins. Jedna tableta vyjde na necelých 10Kč, ale obsah je okolo 30 miliard, tedy poměr cena a množství bakterií vychází skvěle.

Nicméně je potřeba je objednat ze zahraničí třeba zde

hlvks — ned čec 12, 2015 1:12 pm

Zdravím, je mi 22, už spoustu let mám migrény, nevěděl jsem dlouhou dobu, že jde vůbec o ně. Mám migrény skoro vždy s aurou a ta aura je povětšinou pro mě mnohem horší, než samotná bolest hlavy, která byla většinou mírná, jen párkrát opravdu nesnesitelná.

Většinou to nastane v průměru jednou za měsíc a trvá to hoďku až několik hodin. Začal jsem brát magnesium jak mi kamarád s podobnými problém poradil a četnost se opravdu o něco snížila, až do teď.

Ráno, než jsem měl nastoupit na novou brigádu jsem už cítil, že přichází aura... Vzal jsem si ibalgin, magnesium, vypil pul litru vody zavřel oči a na pul hodky si lehnul, aura postupně odezněla, lehce mě pobolívala hlava ale to za chvíli přestalo a první den proběhl bez problému.

Druhý den problémy přišly až na cestě domů, málokdy přijde aura dva dny po sobě ale tentokrát se to stalo. Tentokrát byla mnohem delší a silnější. Hned jak jsem dojel domů jsem si šel lehnout a spal až do rána.

Ráno vše v pohodě, akorát po vstanutí se mi trochu motala hlava, než jsem dojel do práce, vše se však vyrovnalo. Po pár hodinách ale cítím ten hnusný, známý pocit, aura je tu zase! Tentokrát zase spíše kratší a po ní následovala naopak o něco silnější bolest hlavy než předtím, ale dala se v rámci mezí vydržet. Doma jsem šel opět spát a prospal bolest až do rána.

Teď nastal víkend, kdy se migréna a aura (klepu na dřevo) už nevrátily, ale zůstal mi ten pocit motání hlavy a "přeblikávání světel" a to ne jen pár minut po vstanutí, ale celý den! Pokud ležím, je to v rámci únosnosti, když si dám teplou sprchu, na chvíli to taky pomine, ale čím déle jsem na nohou, tím více se mi motá hlava, někdy se to zmírní a pak zase. Musel jsem zrušit všechny plány na víkend, protože takhle nejsem schopný fungovat. Snažím se pravidelně pít dost vody, ale zatím to moc nepomáhá. Dneska (v neděli) je to o krapítek lepší, než včera, ale pořád je to tady.

Nevím, jestli je to tu vůbec ve správné kategori ale neví někdo, co s tím? A jak se toho zbavit, nebo to aspoň zmírnit na minimum?

Jarda — ned srp 02, 2015 12:48 pm
hlvks píše:
Zdravím, je mi 22, už spoustu let mám migrény, nevěděl jsem dlouhou dobu, že jde vůbec o ně. Mám migrény skoro vždy s aurou a ta aura je povětšinou pro mě mnohem horší, než samotná bolest hlavy, která byla většinou mírná, jen párkrát opravdu nesnesitelná.

Většinou to nastane v průměru jednou za měsíc a trvá to hoďku až několik hodin. Začal jsem brát magnesium jak mi kamarád s podobnými problém poradil a četnost se opravdu o něco snížila, až do teď.

Ráno, než jsem měl nastoupit na novou brigádu jsem už cítil, že přichází aura... Vzal jsem si ibalgin, magnesium, vypil pul litru vody zavřel oči a na pul hodky si lehnul, aura postupně odezněla, lehce mě pobolívala hlava ale to za chvíli přestalo a první den proběhl bez problému.

Druhý den problémy přišly až na cestě domů, málokdy přijde aura dva dny po sobě ale tentokrát se to stalo. Tentokrát byla mnohem delší a silnější. Hned jak jsem dojel domů jsem si šel lehnout a spal až do rána.

Ráno vše v pohodě, akorát po vstanutí se mi trochu motala hlava, než jsem dojel do práce, vše se však vyrovnalo. Po pár hodinách ale cítím ten hnusný, známý pocit, aura je tu zase! Tentokrát zase spíše kratší a po ní následovala naopak o něco silnější bolest hlavy než předtím, ale dala se v rámci mezí vydržet. Doma jsem šel opět spát a prospal bolest až do rána.

Teď nastal víkend, kdy se migréna a aura (klepu na dřevo) už nevrátily, ale zůstal mi ten pocit motání hlavy a "přeblikávání světel" a to ne jen pár minut po vstanutí, ale celý den! Pokud ležím, je to v rámci únosnosti, když si dám teplou sprchu, na chvíli to taky pomine, ale čím déle jsem na nohou, tím více se mi motá hlava, někdy se to zmírní a pak zase. Musel jsem zrušit všechny plány na víkend, protože takhle nejsem schopný fungovat. Snažím se pravidelně pít dost vody, ale zatím to moc nepomáhá. Dneska (v neděli) je to o krapítek lepší, než včera, ale pořád je to tady.

Nevím, jestli je to tu vůbec ve správné kategori ale neví někdo, co s tím? A jak se toho zbavit, nebo to aspoň zmírnit na minimum?

Většinou tento stav váže na patogenní mikroflóru ve střevě a pokud své šmejdy správně nakrmíte, vyprodukují kvantum toxinů, které pak ovlivní mozek a nervy. Poměrně dost pomáhá zklidnění, tedy ten hořčík, ideální je udělat si klystýr, nebo celkově se starat o správnou defekaci a pochopitelně ovlivnit to na úrovni stravy, třeba vyzkoušet SCD,GAPS, nebo paleo.

drago944 — čtv zář 17, 2015 6:34 pm

Ahojte, je mi 21 let. Mám velký strach a každý den ho mám v hlavě. Bojím se, že mám nádor mozku. Trpím každodenní bolestí hlavy, někdy se závratí s nevolností, není to typická závrať, je to spíš při pohybu očí, ta nejistota. Taky když zatřesu hlavou tak mi to v hlavě pulzuje (bolest). Někdy mě i brní levá ruka, jakoby mravenčení prstů. Byl jsem u neurologa minulý měsíc, kde mám ve zprávě napsáno: C pát rotace zkráceny o 1/5 funkce, HAZ. C2-3 bil. více vlevo. C pát 6/15 blok C4-7, oploštělá C lordosa Závěr: CC syndrom. I když sem píšu, to co mi napsal doktor a nevím, jestli tomu budete rozumět, mám velký strach. Každý mě ujištuje, že je to od páteře, ale já myslím na to nejhorší.

Díky. :( :(

Moonika — pát zář 18, 2015 1:38 pm

gúgl mi pod CC syndrómom vyhodil
"Cervikokraniálny syndróm, CC syndróm, cervikogénna cefalea, cervikogénna bolesť hlavy. Všetky tieto názvy označujú rovnaké ťažkosti – bolesti hlavy vyvolané alebo ovplyvnené z oblasti krčnej chrbtice či tzv. cervikokraniálneho prechodu (medzi krčnou chrbticou a lebkou)." tak pokiaľ sa lekár trafil , malo by to fakt byť od krčnej chrbtice, divím sa ak vám nič neodporučil. žiadnu rehabilitáciu alebo lieky?

drago944 — pát zář 18, 2015 2:32 pm

No ale, jestli se trefil neurolog s tím cc syndromem. Doporučil mi rehabilitaci. Ale já mám strach, že mám nádor mozku. :(

pv33 — pát zář 18, 2015 3:10 pm
drago944 píše:
No ale, jestli se trefil neurolog s tím cc syndromem. Doporučil mi rehabilitaci. Ale já mám strach, že mám nádor mozku. :(

Pokud mas strach z nadoru na mozku, tak prejdi na dietu dr Budwigove, viz http://zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?p=68983#p68983. Je to jak lecba rakoviny, tak i jeji prevence. A na diskuzi ze ktere je ten navod maji i radu uspesnych vyleceni nadoru na mozku. Celkove tam maji pres 500 zaznamu o uspesne lecbe podle navodu, na ktery ti davam odkaz.

Jarda — ned zář 27, 2015 9:13 pm
drago944 píše:
Ahojte, je mi 21 let. Mám velký strach a každý den ho mám v hlavě. Bojím se, že mám nádor mozku. Trpím každodenní bolestí hlavy, někdy se závratí s nevolností, není to typická závrať, je to spíš při pohybu očí, ta nejistota. Taky když zatřesu hlavou tak mi to v hlavě pulzuje (bolest). Někdy mě i brní levá ruka, jakoby mravenčení prstů. Byl jsem u neurologa minulý měsíc, kde mám ve zprávě napsáno: C pát rotace zkráceny o 1/5 funkce, HAZ. C2-3 bil. více vlevo. C pát 6/15 blok C4-7, oploštělá C lordosa Závěr: CC syndrom. I když sem píšu, to co mi napsal doktor a nevím, jestli tomu budete rozumět, mám velký strach. Každý mě ujištuje, že je to od páteře, ale já myslím na to nejhorší.

Předpokládám, že se trápíte tou utkvělou myšlenkou zcela zbytečně. Z vyšetření nic takového nevyplývá a spíše než si pěstovat nějaký komplex o nádoru v hlavě bych nasadil cvičení na zlepšení stavu páteře. Z pohledu výživy zařaďte kolagen, ten vám patrně bude také chybět a hořčík kolik snesete bez průjmu.

derkel — pon úno 06, 2017 4:16 pm

Můžete zkusit vypnout v domě(v bytě to bude horší) elektřinu, mobily a jestli se ráno budete cítit lépe, máte jasno)

ctihodnymuz — pon úno 06, 2017 4:55 pm

Právě čtu velmi zajímavou knihu o vnitřních hodinách organismů. Zkoumány (za uplynulé století) byly rostliny, rostlinné buňky, živé organismy (především bezobratlí a hmyz), živočišné buňky, bakterie atd. Závěry všech pokusů (a zvláště těěch, které na tuto khypotézu byly přímo zaměřeny) jsou jasné a jednoznačné: vnitřní hodiny organismu jsou velmi důležité a jejich narušení vede statisticky významně k rakovině či prostě rozvratu organismu a smrti. Narušení se děje různými způsoby .... u lidí je jedním z nich debilní (a neodbytná) myšlenka. Tak to s tou projekcí nádoru nepřehánějte a raději rehabilitujete krční páteř. Potřebujete ji dostat do správné polohy a pak žít, chodit, sedět, ležet, hýbat se tak, aby už v té poloze zůstala. A vůbec se nebojte léčitelů, mnozí vám to až zázračně rychle spraví bezdotykově, nemusí jít o chiropraxi. Spojil bych obojí ..... vyzkoušeno i na krku i v zádech (ploténky). Odumřela mi v podstatě půlka těla. Na žádný nádor jsem, sakra, nemyslel. Kosti a skříplé nervy to jsou.

Alopat — pát úno 10, 2017 12:12 pm
drago944 píše:

Vzhledem k tomu, že Vám to leze na mozek, tak se podívejte na příznaky evropské formy malárie: Plasmodium malariae, Plasmodium vivax, Plasmodium ovale. Vodní plochy jako jsou rybníky, jezera, vodní nádrže nebo přehrady lákají v teplých měsících ke svým břehům tisíce návštěvníků. Nenechte se odbýt výmluvou na exotickou Plasmodium falciparum, která se vyskytuje u cestovatelů.

Jarda — ned bře 26, 2017 8:53 am
ctihodnymuz píše:
Právě čtu velmi zajímavou knihu o vnitřních hodinách organismů. Zkoumány (za uplynulé století) byly rostliny, rostlinné buňky, živé organismy (především bezobratlí a hmyz), živočišné buňky, bakterie atd. Závěry všech pokusů (a zvláště těěch, které na tuto khypotézu byly přímo zaměřeny) jsou jasné a jednoznačné: vnitřní hodiny organismu jsou velmi důležité a jejich narušení vede statisticky významně k rakovině či prostě rozvratu organismu a smrti. Narušení se děje různými způsoby .... u lidí je jedním z nich debilní (a neodbytná) myšlenka. Tak to s tou projekcí nádoru nepřehánějte a raději rehabilitujete krční páteř. Potřebujete ji dostat do správné polohy a pak žít, chodit, sedět, ležet, hýbat se tak, aby už v té poloze zůstala. A vůbec se nebojte léčitelů, mnozí vám to až zázračně rychle spraví bezdotykově, nemusí jít o chiropraxi. Spojil bych obojí ..... vyzkoušeno i na krku i v zádech (ploténky). Odumřela mi v podstatě půlka těla. Na žádný nádor jsem, sakra, nemyslel. Kosti a skříplé nervy to jsou.

Člověk si vždy musí uvědomovat že život je cosi jako film a takový film jaký si promítá, takový i žije.

iceberg777 — sob pro 30, 2017 3:21 pm

mam otazku, nie pre seba, ale pre zenu vo veku okolo 30 rokov (ale deje sa to uz roky, nie len teraz). bolesti hlavy, ale vzdy v okoli menstruacie. pred a pocas. da sa na to nieco poradit, existuje nejaky "prirodny ibalgin" , alebo nejake triky okrem tehotenstva, ktoreb y ulavili tejto bolesti ?
jedalnicek je na tej zdravej strane... bolesti hlavy mimo menstruacie su skor vynimka.
Vdaka :)

Jarda — sob pro 30, 2017 4:19 pm
iceberg777 píše:
mam otazku, nie pre seba, ale pre zenu vo veku okolo 30 rokov (ale deje sa to uz roky, nie len teraz). bolesti hlavy, ale vzdy v okoli menstruacie. pred a pocas. da sa na to nieco poradit, existuje nejaky "prirodny ibalgin" , alebo nejake triky okrem tehotenstva, ktoreb y ulavili tejto bolesti ?
jedalnicek je na tej zdravej strane... bolesti hlavy mimo menstruacie su skor vynimka.
Vdaka :)

Změřit co v ten moment dělají hormony a patrně by mohl pomoci progesteron, jinak pokud blbě kadí a v daném období se to ještě zhorší tak řešit střeva.

Sikec7 — úte lis 20, 2018 8:01 pm

Dobrý den, můj bratr 18 let poslední půl roku trpí bolestmi hlavy a do toho se teď v poslední době přidalo píchání v plicích. Bratr má 18 let, 185 cm a 95 kg. Studuje gympl a takřka denně se musí učit aby dával školu na výbornou a mohl dál studovat výšku. Začalo to před půl rokem bolestí přední části temene jako by mozek tlačil na lebku po půl roce začala bolest být intenzivnější a zasáhla celé temeno hlavy + navíc do toho špatné dýchání jakoby pocit bodání do žeber a k tomu bolest srdce. Poslední pár dní je bolest méně snesitelná proto se chci obrátit sem protože vím že už v minulosti jste mi pomohli. V případě že by jste potřebovali více informací dodám. Zatím děkuji a hezký den :)

Jarda — stř lis 21, 2018 8:03 am
Sikec7 píše:
Dobrý den, můj bratr 18 let poslední půl roku trpí bolestmi hlavy a do toho se teď v poslední době přidalo píchání v plicích. Bratr má 18 let, 185 cm a 95 kg. Studuje gympl a takřka denně se musí učit aby dával školu na výbornou a mohl dál studovat výšku. Začalo to před půl rokem bolestí přední části temene jako by mozek tlačil na lebku po půl roce začala bolest být intenzivnější a zasáhla celé temeno hlavy + navíc do toho špatné dýchání jakoby pocit bodání do žeber a k tomu bolest srdce. Poslední pár dní je bolest méně snesitelná proto se chci obrátit sem protože vím že už v minulosti jste mi pomohli. V případě že by jste potřebovali více informací dodám. Zatím děkuji a hezký den :)

Podle všeho tu zátěž nedávají nadledvinky a pokud je studený jak žába tak nemaká dobře ani štítná. Zkontrolovat se stav dá měřením teploty pod jazykem postup jsem zde již dříve popisoval, nebo orientačně stačí dát ruku na tvář a ucho a pokud je ruka studenější než tvář a ucho je patrně problém. Pokud dobře tráví tak se to dá přežrat a rozchodit tedy rozpumpovat krev a zlepšit obrat energie v těle. Hodně může pomoci dodávání hořčíku, vyčištění střeva a jater. Lepší by bylo s ním mluvit telefonem, chtělo by to více podstatných informací kterých dáváte opravdu málo.

ZDENINA — stř lis 21, 2018 12:35 pm
Sikec7 píše:

Jeli příčinou hlavy zvýšená duševní činnost a stresy ,tak velmi doporučuji prostudovat knihu Sergeje Nikitina"Kniha prodlužující život".Mohu doporučit i z vlastní zkušenosti.Popisuje zde velmi účinnou metodu kryodynamiky.Knihu lze stáhnou i z uložto a docela dost informací je i na internetu.

ash — stř lis 21, 2018 7:55 pm
Sikec7 píše:

hmmm.. zjevne chce od tela spickove a mimoradne vykony. to je ok. pak ale musi mimoradne skvele vyladit zivotospravu a nebrat ty vykony jako samozrejmost... proc to lidi nevidi a ocekavaji ze telo je neznicitelne?
vim o cem mluvim, jel jsem zatez a kaslal na zivotospravu az jsem si vyrobil rakovinu. :) skoro kazdodenni bolesti hlavy jsem mel pred propuknutim raka skoro dva roky... rakovina je super zkusenost, doporucuju, ale ne vzdy to dopadne dobre... drzim palce at to pochopi a zacne o sebe pecovat...

indiga — ned kvě 19, 2019 9:56 am

Vedel by mi niekto poradiť, prípadne osobná skúsenosť s mojim problémom, ktorý sa týka častých bolestí hlavy. Stačí aby som bola 10 minút vonku keď je teplo(mám šiltovku)a začnem cítiť také tepanie v hlave. Tak isto napríklad keď si cca. 30 metrov pobehnem na autobus(žiadne extra rýchle tempo)tiež tepanie v hlave, pri návšteve infrasauny po cca.20 minútach silná migréna. Myslím si že to nejak bude súvisieť s cievami v mozgu, ale neviem čo s tým?Takisto aj ráno sa budím takmer denne dolámaná, ako pridusená(spím, pri otvorenom okne), niekedy pomôže keď sa začnem rýchlejšie zhlboka nadychovať aj vydychovať ústami asi pol minútu. :?Mám nízky krvný tlak väčšinou 90/60-100/70

Jarda — ned kvě 19, 2019 2:12 pm
indiga píše:
Vedel by mi niekto poradiť, prípadne osobná skúsenosť s mojim problémom, ktorý sa týka častých bolestí hlavy. Stačí aby som bola 10 minút vonku keď je teplo(mám šiltovku)a začnem cítiť také tepanie v hlave. Tak isto napríklad keď si cca. 30 metrov pobehnem na autobus(žiadne extra rýchle tempo)tiež tepanie v hlave, pri návšteve infrasauny po cca.20 minútach silná migréna. Myslím si že to nejak bude súvisieť s cievami v mozgu, ale neviem čo s tým?Takisto aj ráno sa budím takmer denne dolámaná, ako pridusená(spím, pri otvorenom okne), niekedy pomôže keď sa začnem rýchlejšie zhlboka nadychovať aj vydychovať ústami asi pol minútu. :?Mám nízky krvný tlak väčšinou 90/60-100/70

Všechny uvedené činnosti rozhýbou krevní oběh a předpokládám že uvolní i toxiny které pak spouští ten problém. Jako první bych viděl zaměřit se na střeva z nichž většinou bolesti hlavy pramení a docela zajímavou radu sem nedávno dala členka ZDENINA s tím že může jít o přetížení duševní činností a nepoměr stavu zátěže mozku a solar plexu z čehož se následně také spouští mnoho problémů a primárně bolest hlavy.