Dobrý den, pane Zajíček. Můj problém začal v roce 2002. Bolest křížové kosti, s iridací přes l. hýždi ke kyčli. Snědla jsem spoustu ortopedických léků a nic. Problém se jen zhoršoval. Každý měsíc se přidalo něco nového a každý rok bolesti velmi sílily. Neurologie, ortopedie, rehabilitace a nic. Nakonec to dopadlo tak, že pro šílené a nesnesitelné bolesti celého těla ze zadu- od temene hlavy, neustále migrény, přes páteř, svaly, úpony a nesnesitelnou bolest v bedrech jsem se musela vzdát práce. Taky jsem se dostala k psychiatrovi, kde se léčil tento můj problém jako psychosomatické potíže. Po třech letech psychiatr konstatoval, že tato diagnóza je nesprávná. Vyšetření krve bylo v pořádku, nikde žádná abnormalita. Asi před dvěma měsíci jsem došla k lékaři docela vydšená, protože se v noci začínám hodně dusit. EKG v pořádku. A tímto skončilo.I když velmi zřetelně mne začala bolet játra a slezina, ale krev nic abnormálního nevykazuje. Na neurologii léta výsledky v moči krev a nyní i bílkovina. CT v pořádku, m.m. zevnitř taktéž. Pálení kůže a následná svědivost, je už poslední kapka, která mne přesvědčila, že to musím chytit do rukou sama. Ale netuším jak a ani co mi je. Bolesti jsou doslova paralyzující. Analgetika už téměř nereagují, musím je brát již co dvě hodiny. Poprosila jsem urologa ať ještě něco pro mne zkusí udělat, tak vzhledem k tomu,že hematurie přetrvává a ery jsou 60% poškozených mne odeslal ne nefrologii, která ovšem bude až za měsíc. Popravdě se už nesnažím ani skrývat své nejčernější myšlenky, kde by to bylo pro mne nejlepší vše ukončit, protože už bolestma nevím co dělat. Snad mi pomůžete a porádíte. Budu velmi ráda. S pozdravem Iva
Já jsem na tom podobně a proto jsem ráda, že jsem našla toto téma zde. Také si se mnou lékaři něvědí rady a léky proti bolestem už mám všade po kapsách a jím je jak bombóny. Trvá to u mě 3 roky a nikde nic neobjeveno. Přesto mě to trápí a chci s tím skoncovat. Díky, že jste tu a snad nám pomůžete. Anička
Pro tento stav jsem přesvědčen, že děláte dvě zásadní chyby. Promyslete si jak to začalo a zjistíte, že patrně překyselením. Logické je se tedy tělo odkyselit a vy naopak do sebe cpete kvanta kyselinotvorných pilulí. To se potom nedivte, že se váš stav pouze zhoršuje. Další jsou ty psychické komplikace, které opět krmíte pilulemi a zase stoupají potíže. Dejte si na to kvanta hořčíku a máte klid na duši. Moje rada tedy zní denně čistit střeva, minimálně tři dny, případně i týden k jídlu a pití pouze okurky, nebo melouny a šťávu z těchto plodin, nic jiného ani kousek ničeho jiného. Dále tolik vstřebatelného hořčíku, až to vyvolá průjem a pak to držet těsně před tím průjmem. Dodávat ho můžete jak vnitřně, tak pomocí koupelí, ale udržet to těsně před tím průjmem a dávku si musíte vysledovat, je u každého jiná.
Dobrý den,
očistu střev jsem přečetla a zvládnu. Jen musím koupit potřebné pomůcky.
Hořčík mám doma a zvýším dávky.
Okurky ke koupi jsou, ale molouny ? To teď bohužel neseženu.
Začnu tedy aspoň okurkami a dodělám v létě při melounech.
Koukala jsem i na solné koupele, co tu uvádíte a to také zvládnu.
Mohu si tedy dovolit vysadit všechny léky ? A vyléčit se pouze zeleninou ?
Bylo by to vcelku jednoduché, ale zdá se mi to až neuvěřitelně jednoduché.
Děkuji Anička
Z počátku můžete střeva čistit i dvakrát denně, ráno a večer, tím nic nezkazíte. Hořčík berte vnitřně i zvenku v podobě koupelí a takém se dá tělo mazat roztokem chloridu hořečnatého. Ten chlorid hořečnatý je dobré užívat i vnitřně v podobě roztoku ve vodě, jako minerálku a na mazání je vhodné si udělat 2,5% roztok chloridu hořečnatého a mazat tím velkou plochu kůže, čímž se vstřebá také veliké množství hořčíku. U velkých deficitů hořčíku, což bude váš případ, se stav rovná 2-3 měsíce. Melouny se dají naprosto běžně koupit celou zimu a to obě varianty, jak vodní, tak sladké. Vnitřek sníte a slupku zbavte té tvrdé zelené kůže a odšťavněte, chutná to jako něco mezi okurkou a melounem. Takto skoro nic nevyhodíte a tělu to prospívá. Léky se snažte omezit na minimum nezbytné pro své přežití, já vám je vysadit nemohu, ani nevím, co používáte, ale jděte na nejnižší snesitelnou mez. Vypadá to jednoduše a taky to tak jednoduše funguje, právě proto, že se to jeví neuvěřitelně jednoduché, tomu lidé nevěří, čili to vyzkoušejte a pak to sem napište, jak jste uspěla.
Dobrý den pane Zajíček, děkuji Vám za odpověď, jenom si teda musím na Vašem fóru najít očistu střev, koupele. Mám dost strašný problém i psát a číst, jak se třesu bolestí, ale musím to zvládnout. Jen to magnézium si můžu koupit jakékoliv? Beru pravidelně už léta tři tablety denně. Ale je pravda, že jsem také dospěla k názoru překyselení organismu. Léky se snažím už nebrat. Stejně mi nepomáhly a jen jsem se dál likvidovala. Horší je to ze záchvatama migrén. Jsou téměř tři v týdnu a bolestí nemůžu ani ležet. Musím si to odtrpět ve stoje. Zdravím moc Iva M.
A taky nevím, jak mám udělat 2,5 % roztok chloridu hořečnatého? A ten koupím v lékárně? Děkuji za odpověď a zdravím Iva
Ještě jednou moc zdravím, ale jsem tady zase s otázkou. Nemůžu sehnat ani jednu sůl. ani epsomskou ani himalájskou, dokonce ani na internetu ne. Chlorid hořečnatý také ne. Mohl byste být tak laskav a dát mi nějaký tip, kde bych to mohla sehnat? S díky Iva
Melouny jsou celou zimu k dostání v hypermarketech Albert v celkem dobré kvalitě. Himalajskou sůl vedou prodejny zdravé výživy a dá se snadno objednat i na internetu. Ostatní soli si objednejte přímo u pana Zajíčka, dle návodu v inzerci zde ve fóru.
Přeji co nejrychlejší obrat k lepšímu.
Střeva jsou na hlavních stránkách tady, http://www.zdravi-az.cz/Ocista_tlusteho_streva_00.php . Hořčíku musíte jíst relativně hodně, opravdu až do stavu průjmu. Tři tablety ve vašem stavu jsou naprosto k ničemu, mě nic není a pokud beru tablety, tak jich beru 16-20 u vás to může být i mnohonásobek této dávky. Nejvhodnější zdroj hořčíku je chlorid hořečnatý a to jak ho pít i se jím potírat a také dávat zásadité hořečnaté koupele s epsomskou solí. Oboje vám může manželka poslat, pokud to budete chtít napište to do soukromé správy. Migrény jsou téměř vždy ze zaneseného tlustého střeva a doporučuji jak to přijde okamžitě vyprat střevo, což zpravidla ihned zabere a prášky nejsou potřeba. U toho 2,5% tního chloridu hořečnatého jde o váhový poměr, ale zase nijak vysokou přesnost řešit nemusíte, prostě je to roztok soli a pokud bude trochu slabší, nebo trochu silnější, tak se celkem nic neděje. Normálně to je 2,5g na 97,5 g vody, přeloženo do jazyka běžných uživatelů, zhruba plastová lžička cca 3 g na 1 dcl vody.
Dobrý den, tak už jsem pročetla očistu střev. Dnes na to budu večer připravena. Od pátka jsem na okurkách. Melouny v Albertu opravdu neměli a i se mi prodavačka vysmála.
Léky jsem vysadila a příšerně mi bolí hlava. Ale chci to zvládnout bez léků co to půjde vydržet.
Děkuji všem, co přispívají do těchto stránek.
Střeva je vhodnější čistit ráno nalačno a jakmile vás rozbolí hlava, což je od střeva, je nutné to okamžitě vyklystýrovat. Co se týká těch melounů, tak netuším odkud jste, ale tady v Poděbradech je mají celý rok, jak v Albertu, tak i v ostatních obchodech, čili podívejte se i někde jinde a neměl by to být problém je sehnat.
dobrý den pane Zajíček, psala jsem dvakrát sz, ale odpověď nedorazila. Nevím, jestli jsem to odeslala správně. Prosím Vás o odpověď, ohledně zaslání soli, nevím, jestli mám čekat nebo jít shánět do jiného města. Tak se nezlobte, že jsem nedočkavá. díky Iva
Manželka to má zabalené a zítra to odesílá.
Dobrý večer, chtěla jsem se ještě zeptat. Bolesti dopoledne už nejsou, ale okolo 16 hodiny začíná dost velké zhoršení a večer už není ani snesitelný. Hlavně hlava a okolí páteře a kolem lopatek. Jsem ovšem taky dost slabá a nejsem schopná jít ani na procházku.Pár kroků po bytě a sednout. Změnila jsem i jídelníček. Je vhodné po tomto všem udělat jaterní očistu nebo mám počkat několik dní? A pokračovat dál na syrové stravě? To mi žádný problém nedělá. Nevím, jestli je vhodné nasadit MMS, už jsem ho jednou měla, ale dostala jsem se jen na 22 kapek denně. Potom už mi bylo pořád špatně. Pomůžete mi? Děkuji Iva Píšete i o sodě, nevím jestli bych měla použít, myslím nárazově vypít?
Jak to začne bolet, tak udělejte klystýr a mělo by se to zmírnit. Na jaterní očistu musíte mít čistá střeva, jinak to bude docela utrpení a líbit se vám to asi nebude. V syrové stravě jednoznačně pokračovat a měřit si pH moče a slin, to musíte dostat do život podporujících hodnot, nebo raději na nějakou dobu spíše velmi vysoko, moč můžete mít třeba týden 7,5-7,8 pH. MMS můžete užívat, ale menší dávky vícekrát denně, nechoďte do velkých dávek. Jedlá soda se rozpustí cca 5-8 g do sklenice teplé vody a vypije nic jiného, ale stále sledujte pH moče ať to nepřeženete. Stejnou službu udělá meloun a okurka.
Dobrý den, děkuji za odpověď opravdu moc. Mám ještě jeden problém, se kterým si nevím rady. Byla jsem na měřícím přístroji celostní medicíny Joalis. Tam teda naměřili toho opravdu hodně, ale kromně zátěží těžkými kovy a zubními materiály, alergie,onemocnění srdce a cév,střevní karcinogeny, toxoplasmový toxin, parasympaticus, zhoubné onemocnění krve, lymfy a také diagnostikovali tumor za očima. Za levým okem 5 teček a pravým 3.Co k tomuto vyděšení více dodat. Dorazilo mně to úplně.
Také se mi díval do očí lupou a potom řekl, že se nemýlí. Po týdnu stresů mi dala kamarádka kontakt na jednoho léčitele, který to spíš všechno vyvrátil a řekl mi, že se mi z těla špatně dostává kys. močová. A o acidóze mluvil také. Z krve nic takového, co bylo naměřeno na přístroji potvrzeno nebylo. Tak já už nevím. Mám to vůbec brát v podtaz nebo ne? Chtěla bych se zbavit stresu, který je už dost velký, protože pochopitelně mám strach o svůj život a když ty bolesti byly strašlivé, tak jsem se tomu i poddala, což není správné, já vím. Zajímal by mne Váš názor a nezlobte se za stálé otázky. Děkuji a s pozdravem Iva
Já se nezlobím k tomu není důvod, ale pokuste se myslet logicky. Připusťme, že mezi těmito měřiči existují blbci, stejně jako v každé jiné oblasti lidského konání a není jich zrovna málo. Proto já, pokud někomu vůbec na tyto lidi kontakt dávám, tak pouze na naprosté špičky v této oblasti diagnostiky, protože moula napáchá spíše mnoho škody na psychice pacienta. Osobně jsem vás sice neviděl, ale podle mého názoru je správný spíše závěr toho druhého člověka. Mimo jiné i kdyby to byla pravda, tak nejde o nijak podstatný problém a úpravou pH se ty diagnostikované onkologické potíže, které vás zjevně zbytečně děsí, dají celkem lehce odstranit. Zatím bych se tím nezabýval, nacpal bych tělo hořčíkem, což zklidní nervy a snažil se žít v pohodě. To vám ukáže, že své tělo dokážete ovládat a vše ostatní vás celkem rychle přestane trápit.
Děkuji Vám za odpověď. Je dostačující. Takhle nějak jsem to i vnitřně cítila. Chtěla jsem se ještě zeptat, dnes mne bolí hodně břicho,respektivě před pánevními kostmi. Je to taková spazmatická bolest. No a páteř, to je šílené. Může ta páteř takhle reagovat na tyto moje problémy? Protože je fakt, že to podpírá celé tělo a jsem k vůli tomu taky nahromadě. Jen to neumím pořád dát nějak dohromady. tolik toho je. Hlava pálí dál, ale míň. -Stále jsem na okurkách a melounech. Můžu i něco přidat? Děkuji za Váš čas a vůbec děkuji, že jste tady.Iva M.
Jak něco bolí, tak to vyperte klystýrem, je to známka přebytku kyselin v dané oblasti. Jinak páteř na překyselení reaguje bolestmi zcela určitě. Přidat by se dalo pouze silně zásadité jídlo, třeba ve slupce nasucho opečené brambory, nebo vařené fazole. Také by bylo vhodné si měřit pH moče a cokoliv přidávat, až se dostanete alespoň jednou za den nad hodnotu 7,5 pH.
Děkuji moc. Ph mám stále na 6. Ale měla jsem už i 5. Teď se to začalo spravovat. Dobře, tak já máknu na sobě, co to dá. A děkuji Vám ještě jednou moc. Iva
Dobrý večer, zítra to bude týden, co dodržuji vše. I klystýry. Bolesti opravdu polevily. Jen k večeru se stále objevuje slabé pálení kůže, ale i na obličeji. Hlava bolí na temeni. Ale když jdu ven, dnes jsem šla aspoň na chvilku s dítětem, začalo to levostraně. Prudké výboje od kyčle, pánevní kost a kostrč. Hlava začala pálet a táhlo se to přes páteř a kolem lopatek. Jinak děkuji moc za sůl. došla v pořádku. Ale vrací se mi radost ze života. Děkuji. Iva
Za týden je i toto slušný výsledek z toho stavu, který jste popisovala a pokud budete pokračovat, tak jste zdravá celkem rychle. Rozhodně to předpokládám funguje lépe jak oficiální léčby pilulemi, které nic neřeší a také je zajímavá cena této jednoduché léčby, která podle lékařů prostě fungovat nemůže, ale o tom jste se již měla možnost přesvědčit.
Tak, já budu pokračovat ve vše stále dál. Jen bych měla ještě otázku. Ten chlorid hořečnatý mám vypít jednu skleničku denně? Teda je to pro mne dost slanohořké brrrrrrrrr. Vitamín C jsem dala na 3g denně, ale v krvi mám úbytek vápníku, je možné ho dodat mákem a sezamem? Já jenom, abych něco nepokazila. Děkuji
Jako každý jiný zdroj hořčíku se aplikuje tak, že se dávky stále zvyšují, až do stavu, kdy se objeví průjem a další den se vrátíte na předchozí dávku, kterou tělo akceptovalo a tu berete pořád. Vhodné je začít na cca 0,5 moka lžičky třikrát denně a postupně stoupat, například já beru 2-3 moka lžičky denně. Chuť se výrazně mění s množstvím použité vody. Pro ilustraci mě nic není a vitamínu C beru dvoj až čtyřnásobek té dávky, kterou užíváte vy jako velmi nemocný člověk, zdá se vám to logické? Nechápu, kde by jste vzala, že máte úbytek vápna, ale pro klid duše si ty potraviny klidně jezte, tím se nic nepokazí.
Asi pred pol rokom ma začali bolieť kolena. Teraz sa k tomu pridali aj lakťe a iné klby. Pomáha mi keď sa vymočím v horúcej vode. Potom konská masť. Mám 44 rokov. ešte pred tým som hrával futbal. Skúšam různe preperáty na kĺby. konsku masť a pod. Chvíľku to pomáha. V noci bolesti ústúpia a je to OK. Začal som chodiť k revmatologovi. Urobil mi nejaké vyšetrenia, tak uvidím čo bude. Som z toho nešťastný. Už si dosť namýšľam ,že je to niečo horšie. Mám aj svalové bolesti. Chvíľami až pálivé. Pobolievajú ma aj trieslá. Neviem od čoho to je. nemám veľkú fyzickú záťaž. Viac stresy v práci. Ďakujem za nejaku povzbudivu radu. Užívam asi mesiac každe ráno Javorový sirup zmiešaný zo sódov. 1 lyžičku ráno.
Poraďte nejakú medicínu. Užívam antirevmatika. Ale mám už žalúdočné potiaže.
Nejhorší je, že vás nenapadlo se pořádně odkyselit, prostudujte si předchozí příspěvky v tomto vlákně a to by vám mělo zatím bohatě odpovědět, co děláte špatně. Té sody musíte dávat tolik, aby se vám srovnalo pH moče do život podporujících hodnot, jinak je to k ničemu. Stres odblokujte hořčíkem a upravte stravu tak, aby jste docílil solidní defekaci. Prášky pokud možno neberte, to situaci pouze zhoršuje a o to déle se budete léčit.
Dobrý večer. Pokles vápníku byl zjištěn na krevním rozboru. A ten chlorid hořečnatý můžu už brát jako samotný nebo k tomu mám dodávat i magnézium v tabletách? Vitamín C jsem dnes zvýšila. Děkuji Iva
V krvi můžete mít vápníku málo, ale jinde v těle moc, právě hořčík vám ho dostane do krve a všude, kde je ho potřeba. Tablety brát nemusíte, toto je dobrá a lehce vstřebatelná forma, ale berte také hořčík přes kůži jako mazání a koupele.
Pane Zajíček, děkuji ještě jednou za odpovědi. Ale potřebuji se zeptat ještě na dítko a manžela. Doma mám 16 měsíčního chlapečka. Chtěla jsem se zeptat, co mu mám dávat nejvíc ze stravy a co vůbec ne. A u manžela se projevilo masívní praskání žilek, zejména na hrudi. Jsou to takoví pavoučci, ale je jich opravdu hodně. vím, že se podává ascorutin, ale nějak nepomáhá. Sám se začal dívat na Vaše stránky a zatím uvažuje také o změně stravy. Jinak žádné potíže nemá. Předem děkuji
U dětí je vhodný velký podíl syrové stravy, doplněný domácím kefírem a ořechy. Pokud možno se vyhnout zcela cukrům v kombinaci s tukem a tepelně upravenou moukou. Na ty žilky poskytujete málo informací, to je vaření z vody, já bych se zaměřil na srovnání kyselosti těla a dodávku rutinu, dobrá je pohanka, borůvky, případně rakytník.
Tak dneska jsem šla opět ven, celá natěšená, po dvou hodinách mne sklepala zimnice a tak jsem šla radši domů, Samozřejmě jsem dostala zimnici, ale třesavku ne. Začala jako klasicky bolet hlava a šlo to přes páteř dolů. Je to devátý den, co dělám klystýry. Nevím, jestli ještě v tom pokračovat nebo obden. Taky nevím, jestli jsem vše provedla tak, jak má být nebo mám vyzkoušet urinu? Jak jsem si tady přečetla na fóru - od prvního dne to nešlo ani nijak zvlášť na WC cítit. Vycházely především takové hleny. Klystýr mi nepomáhá ani na bolest hlavy, zabírá meloun. Je to stále lepší a lepší, ale vždy mne vyleká ta bolest. Taky jsem uvažovala na šakanprakšalánou, jestli by nebyla lepší, ale nevím, jestli v tomto stavu do toho můžu jít. Děkuji Iva
Devět dní nic neznamená, spočítejte si ty roky po které jste si tento problém vytvářela, tak tomu dejte trochu času a nebuďte netrpělivá. Pokud budete dělat klystýry vlastní urinou, což vřele doporučuji, tak je můžete dělat každý den, celkem neomezenou dobu. Já osobně mám vyzkoušeno více jak 60 dní a jeden můj pacient dokonce 120 dní v kuse. Bolestí se vylekat nenechte, to jsou normální detoxikační reakce, které se běžně dostavují, žádná léčba není bezbolestná a vzhledem k tomu, co jste spolykala prášků si myslím, že to jde zatím až moc dobře. Na tu šankaprakšalánu je vhodné mít normální defekaci a pokud ji zatím nemáte, tak bych ještě počkal a pokračoval v klystýrech.
Dobře. Já vím, že nemám být netrpělivá, ale tak strašně toužím se zařadit do běhu života. Udělám proto cokoliv, ať se uzdravím a už nikdy nedovolím, abych do toho znovu spadla. A hlavně nikomu. Protože tak můj problém začal a následné stresy a hrůza se nedala zvládnout. Budu se dál léčit a pak se zase ozvu, jak mi to jde. A děkuji.
Iva, prajem vela zdaru. Ano, vela ludi prijde k rovnakemu nazoru ako Ty, ze su uz ochotny urobit cokolvek pre zdravie a konecne objavia jeho cenu. Ludia, co nezaziju zdravotne problemy, si zdravie nevazia, a vacsinou to musia riesit v neskorom veku, ale vtedy to uz casto vzdaju a podvedome sa vlastne rozhodnu "doprezivat" a zomriet. Je dobre, ze si sa tomu postavila.
Tiez sa stale zamyslam nad sebou, aj nad ostatnymi, co si len uzivaju, vsak mohlo by sa uzivat, keby sa len trochu rozumu pouzilo, mohlo by sa uzivat si, a aj ostat zdravy.
Dobrý den, jsem tu po několika dnech a hlásím úspěch.
Očistu střev už zvládám bravurně. K okurkám a melounům jsem přiada ještě brambory a banány.
Musím konstatovat, že bolesti opravdu ustupují a je mi lépe i jsem pohyblivější. Tak vydržím a budu se snažit dále.
Můžete mi prosím poradit, co bych ještě mohla zdravě zařadit do jídelníčku, abych to nepokazila, když je to na dobré cestě ?
Pročítám tady webové stránky a už asi navždy zůstanu u syrové stravy a zdravé vody.
Nerada bych se vrátila k tomu, že budu ,,vstávat hrobníkovi z lopaty".
Je to pro mě vše nové a mnohdy nepochopitelné. A popravdě, mám v tom mnohdy značný zmatek. ![]()
Musí to být jednoznačně pouze zásadité potraviny a pokud vám chybí tepelně upravené jídlo, tak brambory nasucho upečené ve slupce, na plechu v troubě s bylinkami, nebo uvařené bylinkami dochucené fazole s nakrájenou syrovou paprikou. Snažte se dostat co nejrychleji na pH moče 7-7,5 pH a vydržte tam tak cca 10 dní, dobré je pokud si v odpoledních hodinách pH moči ťukne o pH 8. Teprve poté se vraťte na normální hodnoty a snažte se nespadnout zpět do acidózy.
Děkuji. Snažím se a Ph si hlídám několikrát za den. K vařenému, klasickému jídlu se už vrátit nechci. Takto mi mé tělo vykazuje positiva a budu ráda, pokud to tak bude pro vždy a vlasně nebude nikdy mít chuť umírat.
Je to báječný pokrok a pomohlo mi to hodně i psychicky.
Děkuji Xione za pěkné řádky a za podporu. Je fajn, slyšet zase pěkná slova povzbuzení. Chtěla bych jen říct, že je mi už jedno, jak se druzí lidé ničí, dala jsem známým odkazy na tyto stránky a pár věcí jsem vysvětlila. Ovšem zbytečně. Myslím si, že si budu svou energii udržovat jen sama pro sebe, snad jen v případě rodiny. Já se totiž nechci bavit a užívat si takhle, jako oni. Co mám z chvilkové zábavy? Akorát poničený žaludek a uši na prasknutí. Neustálý chvat a pracovní nasazení, v kombinaci s nesprávnou stravou mne dostalo až sem. Ale asi, jak se říká, všechno zlé je k něčemu dobré a konečně jsem otevřela oči. Důvěra k medicíně byla u mně příliš vysoká a taky velmi naivní. Ale to nevadí, teď jen se uzdravit. Od malička jsem byla dítko přírody, denně jsem byla já, louka a les. Potom tím blázincem, co tady nastal, nějaké odtržení a asi to nebylo pro mne to pravé ořechové. Jinak děkuji moc ještě jednou. Zdravím Iva
Zdravím, došla jsem k Vašemu tématu a smekám před Vámi. Jste šikulky. Určitě to není jednoduché, ale pro Vaše těla přínosné. Uvědomily jste si zavčasu, že se dá dělat i cosi bez lékařů a to je báječné. Je však stále spousty lidí, kteří na stravu a sebeuzdravení nevěří. Jděte jim zdárným příkladem, ať jich nemusí tolika trpět neustávajícími bolestmi. Držím Vám pěstičky. Teď už bude jen líp a líp a v létě budete nádhernými růžemi v zahradě a příroda Vám pomůže zapomenout na utrpení. ![]()
Veverko děkuji. Je to někdy těžké. Hlavně psychicky odolávat starému způsobu žiovota. Ale daří se mi to a jsem moc ráda, že to jde. Rozhodla jsem se, že budeme už všichni používat k léčení přírodu a ne léčiva. Ta nám udělala v tělech pěkný nepořádek a než je teď vyženem máme co dělat, ale zvládneme to.
Pane Zajíček, dobrý večer. Bolesti opět o něco mírnější, palčivost také. Ph k večeru je 8 někdy i 9. Ale páteř je pořád hodně bolestivá. Tkáně po těle se začínají hojit. Jen ten večer to dušení je příšerné. Nevíte, jak na to ještě nějak jinak? Chlorid hořečnatý beru třikrát denně a ještě 10 tbl. Přesto jsem nedosáhla stavu průjmu, takže mi je jasné, že to asi potřebuji. Děkuji za odpověď Iva
Čím to pH měříte? Takto vysoké hodnoty, pH 9, pokud je to na moči, jsou již dost nebezpečné, snažte se aby to nepřesahovalo 8,4 pH a do této hodnoty se to dostávalo jen občas. Ideální je to udržet na 7,8-8,1 pH na moči a dál se nedostávat. To dušení doprovází hleny, nebo jak to popsat? Pokud jsou to hleny, tak to chce večer provést klystýr a budete mít na noc pokoj. Ta páteř chce ten hořčík a na ty tablety se vyprdněte, ty mají dost přidaných látek, bertě jen ten chlorid a stále dávku zvyšujte, až do průjmu i kdyby to mělo být jakékoliv množství.
Na měření moči jsou to universální indikátorové papírky pro 0-12. Žádný jiný název to nemá a taky tady žádné jiné jsem nesehnala. Je fakt, že ta 9 je po vypití jedlé sody a je večer. Celý den se to drží na 6 nebo 6,5, poslední tři dny večer okolo osmé hodiny je to těch 8 Ph. Jinak to dušení nastává přesně ve vteřině, kdy mám usnout, už se prostě ztratit a v ten moment se začnu dusit. Žádné hleny to neprovází. Prostě je to, jako když se dlouho nenadechnete. A najednou lapám po dechu a je to tak prudké, že si pomáhám rukama i nohama. Když chodím nebo sedím, tak nic, vždy jen když mám usnout, to samé je i odpoledne, když si chci jít na chvíli lehnout, tak v ten moment to začne, tak radši ten spánek vzdávám. Ael vyspat bych se teda potřebovala moc. Děkuji Vám za Váš čas a zdravím.
Ty proužky jsou na prd, to je značně nepřesné, kupte si v lékárně proužky Albu Phan, nebo Tri Phan, kde si každý proužek podélně rozstřihněte a pak je cena celkem únosná. Tu sodu pijte hlavně dopoledne, ať po celý den máte vysoké pH. To dušení si spouštíte asi psychikou a je potřeba se narvat hořčíkem, co to půjde a pokud ani to nepomůže, tak do sebe nacpěte Melatonin a mělo by to fungovat.
Dobrý den, mohla bych se prosím zeptat, jak je to s měsíčky ? Dříve chodily pravidelně i přes bolesti a léky. Teď už dlouho nic. Je možné, že moje razantní změna je zaskočila ? Nebo je v tom nějaký fígl ? Mám čekat a být trpělivá, nebo něco dělat. Děkuji.
Tím bych se nyní nezabýval, tělo se musí z těch hrůzných zážitků porovnat a pokud toto vyhodnotilo jako momentálně nepotřebné, tak se mu to nesnažte nějak mařit. Zamořené tělo ženy se paradoxně touto cestou docela rádo zbavuje sajrajtu, který vždy do této oblasti nastřádá a pak vypudí, proto to tyto orgány tak často odnesou. Nyní jste patrně bez přebytečného bordelu, tělo to tedy vyhodnotilo jako zbytečné vás připravovat o nedostatkovou energii a zastavilo pravidelné krvácení. To se upraví jak se kompletně vyčistíte.
Zdravím , taky jsem se takto obávala, když jsem přecházela z klasického jídla na králika.
Ale spravilo se to. Vynechaly mi dvoje měsíčky. Už jsem měla strach, co to bude za paseku v ogranismu, zda mi nechybí to, co jsem jedla dříve. I jsem si tehdy koupila těhotenský test. Doma do mě pořád hučeli, že vypadám nezdravě a copa kdybych byla zas těhotná, no hrůza je pojímala.
ALe fakt se to spravilo samo. Po třech měsících čekání se dostavily a ani to nebylo kruté jak dříve. Nebolely mi prsa, neměla jsem návaly horka, nebolelo břicho a i oproti dřívějšku, kdy jsem se s nimi otravovala týden, tak byly fuč za 4 dny. Do půl roka se to vše ustálilo, že choději opět pravidelně a bezproblémově. Věřte, že i u Vás se to objeví a budete spokojené. ![]()
Tak dobre som sa zasmial, ked si spomeniem, ako som manželku presviedčal, že nech to do seba kopne a nerobí drahoty, že je to trocha viac horké, tak sa skoro poblila. Až teraz som zistil, že užívame 2,5% roztok. Nejak mi uniklo v akom množstve sa to má rozrobiť a tak som usúdil, že keď je to také horké, tak toho predsa nebudem piť pol litra, ale kopnem do saba 1-1,5 dcl. Skúsim teda tie 3g aspom do pol litra vody.
Tady pozor, to je návod pro mazání na pokožku, tedy pro vstřebávání povrchem kůže, ale pro orální aplikaci se dávají dávky sice podobné, nicméně dost rozředěné a klidně je lze popíjet i po celý den.
Dobře. Já vím, že nemám být netrpělivá, ale tak strašně toužím se zařadit do běhu života. Udělám proto cokoliv, ať se uzdravím a už nikdy nedovolím, abych do toho znovu spadla. A hlavně nikomu. Protože tak můj problém začal a následné stresy a hrůza se nedala zvládnout. Budu se dál léčit a pak se zase ozvu, jak mi to jde. A děkuji.
Dobrý den pane Zajíček, tak se hlásím po dalším týdnu. Dnes jsem byla na nefrologii. Pro výsledky. Pan doktor se pozastavoval na vysokém Ph moči, to jsem měla 7,453 a další zvýšené hodnoty jako B-pCo2 4, 63 , B-pO2 7, 7 , S Urea 1,8 a další jako U Urea, U Kreatinin, U Na , U K. Nepíšu ani hodnoty, stejně nevím, co to je, ale závěr je, že mikroskopická hematurie etiologicky neuzavřena, t.č. snížená funkce ledvin etiologicky. Nemůže posoudit podíl dřívější analget. nefropatie či akutní zásadní změnu režimu. tubiulární funkce v normě. Hodnocení za 3 měsíce. Vůbec nemohl pochopit, jak jsem mohla za necelý měsíc shodit 10 kg. Přitom dělal i výpočetní hodnoty dle Dr. Boise, kde vyšlo už téměř vše v normě, BMI 22,66, při výšce 160 a váze 56kg.
Víte, chtěla bych se zeptat, proč lékaři nepřišli na mé onemocnění? A jak daleko by to mohlo až zajít, než by vůbec na něco přišli? Proč hodnoty krevního obrazu byly v normě? Vždyť jsem tolik roků nesnesitelně trpěla, o posledním půl roku ani nemluvím. Nemůžu říct, že bych se nějak ploužila v bolestech po bytě. Přestala jsem fungovat úplně. Neschopná zajít do obchodu, neschopná udělat pár kroků, aniž by se nedostavila prudká ataka. Sama řešit situaci odchodem z práce a stejně ani tento odpočinek nepomohl. Stále se to zhoršovalo. O psychickém stavu naprosté hrůzy, ani nemluvím. Nehledě na to, že od okolí jsem taky dost často slýchávala, jak si vymýšlím. a že to není možné, že lékaři by na něco přišli. Další psychický výsměch. Dnes, v tuto chvíli, se cítím o 70% lépe. Bolesti pomalu, ale jistě odcházejí. Migrénu jsem měla jen jednu a ze začátku, bolesti hlavy ustupují. Přestává neskutečná palčivost na těle i v orgánech. Nemusím spát v kleče. Můžu se s klidem položit na záda, aniž by mne to nutilo rychle vstát. Hojí se mi kyčle, celá pánev, páteř, svaly, úpony i tkáně. Bolest, která tekla doslova po těle je fuč. Zůstávají jen některá místa, která už zvládám. Přestali zimnice a děsné třesavky. Na tváři mám úsměv a říkám si, že je mi to už úplně jedno, co si druzí lidé myslí. Důležité je, že to pomohlo. A díky tímto za Vaše cenné rady, které podle mně, mi zachránily život. Samozřejmě, vím, že z toho nejsem ještě venku, hodně věcí se musí ještě dát do pořádku. Koupila jsem si i knihu Sám sobě doktorem. Ještě poprosím o radu, jak dlouho setrvávat na okurkách, melounech. Přidala jsem opravdu jen banán a v troubě na sucho opečené brambory. Děkuji Iva
Protože to není žádné onemocnění, je to pouze toxemická otrava a ta se v tabulkách lékařů nevyskytuje. Až do Pelhřimova a stejně by nepřipustili, že toxémie existuje. Vše mohlo být zhruba v normě, která je opravdu dost benevolentní, ale pH určitě v normě nebylo a to je to jediné, co je podstatné. Co si o vás myslí kdokoliv, včetně lékařů, na to se vyprdněte, důležité je pouze jak se cítíte a co si o svém stavu myslíte vy. Ta kniha je dobrá, ale v té oblasti, která vám pomohla zrovna má díru, tam se pH vůbec nerozebírá. Jak dlouho ještě jíst to co vám odstraňuje potíže, to já vám odpovědět nemohu, jste svéprávná a máte předpokládám občanský průkaz, čili o tom co se svým tělem budete konat musíte rozhodovat vy, nikoliv já. Ale jednu radu vám dám, pokud udržíte to pH na správných hodnotách, tak to klidně můžete občas proložit i něčím jedlým, nicméně velice opatrně, protože návraty zpět k problémům bývají sakramentsky rychlé.
Chtěla bych se zeptat ještě jednou na ph moče. Nemůžu to ve vyhledávači najít. Takže, když je ráno ph moče 7,5 - tak je to špatně? A jak je to s tou jedlou sodou. Někde se píše, že se může užívat, někde že moc ne. Mohu si třeba občas tu jedlou sodu dát? na 500ml tři plastové lžičky a vypít? Nebo se jí raději vyhýbat. Myslím, v případě kdy bych potřebovala zvednout ph? Jednorázově je to na psychiku? Nějak to nechápu. Myslím, dávat si ji po dobu, než se mi to upraví.
Normálně to špatně je, ale ve vašem případě to je v pořádku a do vyřešení problému to je potřeba držet takto vysoko. Jedlá soda je pro organizmus nepřirozená látka, ale dá se používat podle potřeby, nicméně by neměla suplovat přirozenou stravu, což si mnoho lidí myslí a rovnají tak excesy svého nezřízeného přežírání. To množství, co popisujete, je dost velké, normálně se používá rovná lžička sody, rovná lžička melasy s betaglukanem a trochu citrónové šťávy do m3 dcl vody a vypít. Po cca 30 minutách změřit pH a pokud to není ok, tak znovu stejná várka i několikrát denně. Psychiku rovná nejlépe hořčík v dostatečném množství a pH je u psychiky pouze podpůrný prostředek.
Aha. Takhle to tedy je. Ještě by mne zajímalo to s tím hořčíkem? Já už ho beru 6 krát denně, polovinu plastové lžičky do 200 ml vody, koupu se denně v těch solí a několikrát denně se hořčíkem potírám. Stav průjmu vůbec žádný. Od začátku chodím ráno sama spontáně na stolici a potom až aplikuji klystýr. Mám stále přidávat hořčík? To budu muset už asi pít co hodinu. Děkuji za Váš čas
Podle stavu psychiky, ve kterém jste se nacházela, lze usuzovat na velice masivní deficit a není se tedy čemu divit. Věřte tomu, že tělo se bude po dosažení svojí dávky hlásit samo a nadbytečné množství vypudí. Nemusíte to pít tak často, ale můžete zvýšit dávku, dejte třeba celou lžičku a zase stačí stejný počet dávek pro dosažení dvojnásobného celkového množství. To by ale znamenalo velký skok, čili zpočátku snižte počet dávek a stoupejte nahoru plynule.
Já nevím, ale to Ph nejde udržet, padá dolů. ráno je 5 a odpoledne vyleze pod 6.Jakoby se rozhodlo, že už nechce jít výš. Jedlou sodu piju, ale poslední tři dny mne hodně bolí žaludek. Dost úporná bolest je v pravém boku, mezižebří a hodně bolí štítná žláza, zejména po ránu. Záda bolí od ramen a lopatek, svalstvo, páteř, nejhorší je únava těla, stále se nedá nic dělat. Umytí nádobí mne vyřadí z provozu. Celá se třesu. Večer únavou bych padla do peřin, což taky udělám a je dvě ráno, nespím a dušení je stále. Hořčík beru teda 6 sklenic po 1 lžičce. A vitamíny C, E, B komplex a panagamin bifi plus. No, chvilku jsem nahoře - ale to opravdu nesmím nic dělat, potom zase dole a je mi tedy fakt mizerně. Tento stav trvá i dlouhodoběji, třeba několik měsíců, než se to spraví? Díky
Při takto nízkém pH je logické, že vás všechno bolí, představte si, že se koupete v kyselině a musí vám dojít, jak se vaše tělo zevnitř cítí. Prostě svoje buňky koupete v kyselině a to, co cítíte je jejich pláč, až řev o pomoc, kterou vy jim máte poskytnout a vy to stále neděláte. Použijte naprosto stejný postup jako když jste začínala a přejděte zase pouze na melouny. Také je stěžejně důležitá defekace a pokud nekadíte dobře, což si myslím, že ne, tak si sama kyseliny produkujete i ze zásadotvorné stravy pomocí kvasných procesů ve vlastním těle. To se nejlépe odstraní pomocí klystýrů a v tomto stavu by jste je měla dělat i dvakrát denně.
Ale já jsem vůbec ještě nezměnila stravu, stále jsem na melounech a na okurkách. Jen jsem dopoledne přidala ovoce, banán, pomeranče a z nich šťávy, přidávám k tomu mrkev. Tak je mi úplně záhadou, proč to Ph nejde zvednout. Ale ze začátku to šlo normálně. ráno chodím spontáně na stolici. Potom dávám klystýr. Večer už nedávám. Přidám tedy i večer. Ten melatonin není prodejný v naší republice. Nevím, kde ho sehnat. Děkuji
Stav průjmu ještě vůbec žádný. Přidala jsem dnes 7 sklenici. Jinak kefír už jsem se pokoušela dělat, ale zasmrádl mi. Dělala jsem to ze selského mléka. Tak zkusím znovu. Jinak se zaměřím znovu cíleně na to Ph i s jedlou sodou. Tato změna počasí se mnou dělá divy, dnes celý den těžká migréna, klystýr nezabral. Večer okolo 21:30 se to začalo uklidňovat. Jinak Vám znovu děkuji.
Dobrý večer pane Zajíček, od pondělí jsem dostala dost velké průjmy, asi 6 krát za den, dnes už se to zastavilo, byla i normální stolice večer. Ale trápí mne břicho, hodně bolí nad pupkem a podbřišek. Nevěděla jsem na kolik mám snížit hořčík, protože ty průjmy byly dost bolestivé, tak jsem to dala na 5 sklenic po půl lžičce. Břicho je velmi citlivé na dotek, dá se rozmasírovat, na chvilku úleva, potom znovu bolest. Kleslo včera i Ph, nedalo se to zvednout. Ph bylo 5 až 5,5. Dnes zvednutí odpoledne na 7, 8 až 8 večer. Denně piju 3 skleničky sody. Jinak to moc reagovat nechce. Klystýry jsem v průjmu nedělala. Co ještě můžu udělat? Jinak stav hlavy je hodně lepší, páteř ještě bolí, ale také lepší. Děkuji
Nyní je špatná lunární fáze z hlediska pH, tři dny před černým měsícem a tři dny po je pH o dost nižší, protože se organizmus zbavuje bordelu a značně to ovlivňuje i stavy organizmu, čili musíte vydržet ještě tři dny, ale již to bude slábnout, dnes to bylo nejhorší. Ten hořčík držte tak, aby se průjem nedostavoval i když toto mohl klidně vyvolat i ten měsíc a hořčík na to nemusel mít vliv. Na tu páteř můžete vyzkoušet teplo a to se aplikuje tak, že plátěný pytlík se solí nahřejete v troubě na cca 40 °C a položíte v leže na bolavé místo. Hřeje to neuvěřitelně dlouho a pokud dáte mořskou sůl, tak působí i složky, které pronikají do tkání, teplotu nepřežeňte, lze se tím snadno spálit.
Dobrý večer, pane Zajíček průjmy stále trvají, 4 denně, není to už osm. Ale první průjem proběhne hned po ranní dávce hořčíku, dávám půl lžičky a vždy, když ho vypiju. Fakt nevím, kolik ho mám dávat nebo z čeho to je. Od pátku jsem začala mírně krvácet, měsíčky jsem měla 2. 4. Zvýšila se mi celková nervozita. Nevím, nedokážu to nějak ovládnout. Strašně mne rozbolela štítná žláza a levá očnice. Na oko si nemůžu ani šáhnout a palčivá bolest se táhne až nad obočí a spánek. Střílí to levého oka. Vše je doprovázeno třesem těla a naprostým vyčerpáním. Na páteř teplo aplikuji, je to úleva, ale ve chvíli kdy začnu chodit, křížová kost začne velmi silně bolet a z kostrče jdou prudké výboje, které mi podlomí nohu a už moc chodit nejde, protože to střílí neustále. Taky mám velký pocit hladu, stále jím okurky, meloun, občas přidám banán a pomeranč s mrkví jako šťávu. Od hladú mne pobolívá žaludek, ale když si dám opečené brambory na sucho v troubě, sním jednu a půl a začíná mne natahovat, jakobych měla plný žaludek. tu jedlou sodu jsem začala brát třikrát denně 3 lžičky v javorovém sirupu. Není to moc? Ale takhle se Ph začíná udržovat na těch 7,6 - 8. Tak nevím. Děkuji mockrát předem za odpověď
Ten průjem nemůžete udržovat, dávky musí být takové, aby se průjem nedostavoval. Pokuste se to přijímat v průběhu celého dne a ne nárazově, což může také vadit. Dejte si to do lahve s vodou a pomalu to popíjejte v průběhu celého dne. Průjem vás demineralizuje a pak se není čemu divit, že vám je špatně. Když to i takto vyvolá průjem, tak jednoznačně aplikace pouze postřikem na kůži, či pomocí koupelí. Ta štítná žláza asi potřebuje jód a selén, vyzkoušejte mořské řasy, konkrétně vločky Nori, nebo Dulse v objemu cca 1 vrchovatá lžička denně po dobu jednoho týdne a pak to snižte na 0,5 lžičky denně. Na selén stačí sníst 2-4 paraořechy denně a zpočátku můžete tak týden cca 8 kusů denně. To by vám mělo zvýšit i pocit tepla. To pH je v pořádku, ale nechápu, kde pořád berete ty kyseliny a jediné rozumné vysvětlení, které mě napadá, jsou buď trvalé velké stresové zátěže, nebo paraziti, konkrétně kvasinky. Ty dokážou vyvolávat kyseliny až neuvěřitelně a dost neuvěřitelně likvidují i tělo a psychiku. Možná by to sneslo pokusit se opatrně aplikovat klystýr s MMS, ale velice opatrně a navyšovat po 1 kapce, protože účinky mohou být velice silné. To likviduje kvasinky neobyčejně účinně a pokud je ten váš problém z tohoto důvodu, tak odezní velice rychle s jejich likvidací.
Do té lahve mám dát kolik toho hořčíku? 1 lžičku nebo víc? Myslím do 1, 5 l vody? Pravda je, že cítím hodně velký stres, moc mi nepomáhá rodina a jsem na to úplně sama. Hádky taky moc nepřidají, respektivě nějaká nervozita z jejich strany, kterou přenášejí na mně. Dost mne to vyčerpává. vždy jsem také trpěla nějakým divným pocitem strachu i z práce a tak to šlo roky. Ale je taky pravdou, že v břiše se mi všechno honí a mám silné nadýmání i masívní plynatost, vždy po jídle, okurky i melouny i po banánu, prostě cokoliv sním. Takže jednoznačně se asi musím uklidnit, i když nevím jak a od zítřejšího dne, začnu dávat MMS. 1 kapku na 1l? bude to stačit? A do kolikati kapek přidávat? Děkuji ještě jednou.
Do toho pití dejte tak 1-2 moka lžičky a 0,3-0,5 kávové lžičky himalájské soli. Vhodné je to používat i jako mazání na pokožku, kdy cca 1 plastovou lžičku tedy 2,5-3 g rozpustíte v 1 dcl vody, dáte to do rozprašovače na kytky a jako v létě při opalování si s tím lehce navlhčíte pokožku, pak to rozetřete jako olej a necháte uschnout. Toto se dá opakovat i několikrát denně na velkou plochu pokožky a velice dobře se to vstřebává. Ta plynatost je od kvasinek a to vás vlastně překyseluje, čili na to bude to MMS asi to pravé ořechové. Začněte pomalu, tedy tu jednu aktivovanou kapku na litr a každý den přidejte jednu kapku s tím, že se dostanete na 10 kapek na litr a to by mělo asi stačit, ale dá se používat i více, podle individuální snášenlivosti.
Dobrý den, jsem tu zase s dotazem. Vločky Nori zabraly na štítnou žlázu a užívám denně půl lžičky. Stále pokračuji v klystýrech MMS, nadýmání skončilo. Ale stav hlavy a páteře se stále nelepší. Už jsem z toho úplně zničená. Tři dny je velmi dobře a potom to znovu začne.Začíná to dost silnou atakou na celý pohybový aparát. V každém případě je to vždy před jakoukoliv změnou počasí. Tenzní bolest hlavy, která buď slábne nebo sílí. V noci hodně velká bolest a ostrá bolest očí. Nesoustředím se, motají se mi nohy i hlava. Stále mám problémy se spánkem. Melatonin užívám 2 tbl. na noc, nepomáhá vůbec. Spím 6 hodin týdně, jinak aspoň jen ležím a mám zavřené oči. Ph někdy dobré 7,5 někdy se z 5 nejde pohnout. Stále si pomáhám jedlou sodou, potom je zlepšení. Budu vám vděčná za jakoukoliv radu. Děkuji a zdravím Iva
Ještě bych chtěla dodat, že znovu jsem s hořčíkem na 5 krát denně půl lžičky a dávám ho i na tělo i do koupele.
Napadá mě také pár dotazů, první co bych potřeboval znát, je to zda se spontánní stolice bez klystýru koná a pokud ano, jak vypadá. Dále zda jste si již čistila játra a pokud ano, kolikrát. Ta spotřeba hořčíku je obdivuhodná, ale asi odpovídá vašemu stavu. Celý problém se může také odvíjet od parazitů a patrně by bylo vhodné se pokusit buď zjistit zda to tak je, nebo se je preventivně pokusit zlikvidovat.
Spontání stolice je ráno a je taková měkká a do žluta. Játra jsem nečistila ještě vůbec. Preventivně zlikvidovat parazity - vůbec nevím, jak na to. Děkuji
Ještě doplňte zda lepí, nebo se spláchne bez problémů. Ty játra bych viděl velice rozumné začít gruntovat co nejdříve a to do té doby, dokud z nich cokoliv poleze. Paraziti jsou rozsáhlé téma a nedá se to vysvětlit pár větami, jako první krok po očistě jater bych aplikoval Vermox, po tři dny 2 tablety ráno a 2 tablety večer, pak 14 dní pauza a znovu zopakovat. Tím máte vyřešená střeva a uvidíte zda to pomohlo. Jde o první kroky a pak by se pokračovalo dál.
Stolici spláchnu bez problémů, nelepí. Takže, co nejdřív se dám do těch jater. Vermox pravděpodobně dostanu jen na lékařský předpis - předpokládám, že? Je možné zaslat ještě hořčík a epsomskou sůl? v žádné lékárně jsem to nesehnala a už jsem dost na dně. Děkuji a zdravím
Ano na ten Vermox musíte ukecat doktora, ale jinak je to levné. Dnes vám to manželka poslala, na stejnou adresu.
Dobrý den pane Zajíček, tak zítra jsem si naplánovala ta játra. Píšete, že to mám dělat, pokud bude z jater stále něco vycházet. Myslíte tím, že tu očistu mám třeba dělat tři dny? Vermox mám, ale jen jedno balení, kde je jen 6 tablet. Nevím, čím bych mohla ještě Vermox nahradit. Koloidním stříbrem? Co myslíte? Ještě bych měla znovu dotaz. A to ohledně té štítné žlázy. Po vločkách Nori to přestalo úplně bolet, ale teď po tři dny to znovu začalo. Zase to střílet do ucha a štítná žláza výrazně bolí. Včera jsem přidala znovu 1 lžičku vloček. Para ořechy také jím. Čím to, že stále tak hodně bolí? A taky mne stále bolí výrazně svalstvo, hlavně na nohách. U šlapek nohou, jak je klenba chodidla vnitřně u paty jsou výrazné otoky a namodralé. Bolí to jako silná naraženina. Je to něco nového, tak se jen ptám. Nikde jsem nespadla, ani jsem nešlapala pěšky. Ph se stále drží za pomocí jedlé sody na 7,5. Ráno je kyselejší. Děkuji za odpověď.Iva
Tak jsem to nemyslel, proceduru provedete podle návodu a pak ji opakujete každých 14 dní, dokud z vás bude něco vycházet, což může i po celý rok, pokud jsou játra řádně zanesena a u vás je k tomu solidní předpoklad. Vermox se ničím nahradit nedá a potřebujete 4 balení, jinak je to k ničemu. Koloidní stříbro je pro jiný druh parazitů, jako třeba plísně a další, ale na vícebuněčné parazity jsou nutná antihelmintika. Ty mořské řasy se nedají náhodně dávkovat, je tam hodně jódu a ten je ve velkých dávkách nebezpečný na srdce, pravidelná denní dávka je cca ½ lžičky, maximálně celá, ale více rozhodně ne. Také selen z paraořechů je ve velkém množství toxický, takže také dodržovat 2-4 kusy denně, ne více. U toho pH je tato hladina již dost dlouho, tak mi napište denní minimum a maximim a také dobu kdy to docilujete, případně celý denní průběh, ať se nad tím mohu zamyslet.
Dobrý večer, tak Vám napíšu dnešní měření moče, ale dnes jsem teda nepoužila vůbec jedlou sodu. Ráno - no v 10 hodin - usnula jsem totiž o půl šesté ráno - byla Ph moče 7,5 , ve 12 hodin - 7,2 , 14 hodin 7 , 16 hodin něco těsně před 7 Ph a ve 20 hodin 6, 1 Ph. Tak, teď si myslím, že to zítra půjde ještě více dolů a já budu zase někde na 5 Ph. No, budu hlídat. Svalstvo trochu povolilo na nohách, ale bolí hodně podbřišek, ovšem už nevím, jestli to není způsobeno nějakým předmenstruačním syndromem. Měsíčky zatím nepřišly. Ale bolí to spíš na stranách podbřišku. Temeno hlavy tlačí a bolí páteř. Děkuji moc za hořčík a sůl. Moc zdravím Iva
To pH je relativně dost vysoko, ale pokud vám klesne alespoň na nějakou dobu pod 6,5 pH, tak by to mohlo fungovat a dá se to takto udržovat. Časová křivka sice neodpovídá, ale to může být tím posunem spánku. Vyzkoušejte dodávat ty řasy a paraořechy na srovnání té štítné žlázy.
Takže už nemám dávat tu jedlou sodu? Nebo jen jednou denně 1lžičku s javorovým sirupem?
Jedlá soda není jediný, ani nejvhodnější odkyselovač, čili můžete použít jiné, třeba ty melouny a okurky v syrovém stavu, nebo uvařené fazole, či pečené brambory, dá se užívat Alkala-N, nebo Dologran z lékárny a další. Každopádně soda dlouhodobě není ideální a je vhodná pro rychlé a levné srovnání pH. Není to o nějakém přesném dávkování, ani o konkrétním druhu odkyselovače, prostě musíte udržet to pH, na což budete potřebovat stále menší dávky a postupně by jste se měla udržet na správném pH i bez odkyselování.
Dobrý večer pane Zajíček, píšu vám po očistě jater. Zvládla jsem to vcelku dobře, žádné kamínky ale neodešly a den a půl jsem měla dost velký vodnatý průjem, kde odcházelo dost velké množství jakoby kuliček žlutých až lehce nazelenalých, ale bylo to jako uvařený hrách ve slupce. Ovšem dál mne bolí játra a štítná žláza taky. Znovu se objevila plynatost po veškerém jídle. Jsem už dlouho na klystýrech, mám v nich pokračovat dál? Nemůže mi to nijak ublížit? Ph moče po tři dny bez jedlé sody je asi něco mezi 6 - 6, 5 po celý den, nevím čtvereček je jasně žlutý a teď večer ve 22:00 hod mírně zezelenal, tak podle mého odhadu asi 6, 7 Ph. Dál bych se chtěla zeptat na ještě jeden můj problém, ale také dost zásadní. Nezmiňovala jsem se o něm, protože jsem se domnívala, že už odešel, ale neodešel. Kdysi - je to asi 10 let jsem měla hodně gynekologických zánětů(téměř každý měsíc) a do nějaké doby se přidaly i urologické problémy. stabilně mi vycházely E. Coly. I na gynekologii. Toto se řešilo vždy antibiotiky a pořád dokola. Po uplynutí asi 6 roků jsem brala přes dva roky chemoterapeutikum, které začalo už také být resistentní včetně antibiotik. Dva roky zpět, jsem stále navštěvovala ženskou lékařku, pro potíže typu kvasinek, ale jen to tak vypadá, protože vždy výtěr už byl negativní. Žádná antibiotika už jsem v té době nebrala. Takže ani výsledek nemohl být ovlivněn. Poslední dobou se křeče v podbřišku tak zvýraznily, že jsem navštívila znovu ženského lékaře. vzhledem k tomu, že jakékoliv dodání laktobacilů do pochvy můj stav výrazně zhoršil, lékařka diagnostikovala přemnožení laktobacilů, tzv. Laktobacilozu. Zapomněla jsem napsat, že mi vždy pomohl výplach jedlou sodou, téměř okamžitě, ale to se taky nedalo dělat pořád. Po sodě to zabralo a za pár dní se to vrátilo. Teď jsem znovu dostala antibiotika, ale podle mé zkušenosti ta nikdy výrazně nezabrala, teď je mám brát znovu a vzhledem k tomu, že tedy řeším dost bolestný stav, už nemám chuť se pouštět do dalších antibiotik. Tak Vás moc a moc prosím o radu, jak bych měla pokračovat dál. Děkuji a s pozdravem
Ještě bych chtěla napsat, že nespavost stále trvá a je to fakt strašné. Prostě neusnu celou noc.
To, že kameny neodešly je omyl, to co popisujete kameny jsou a je tedy potřeba játra ve 14 denním intervalu čistit do té doby, dokud bude cokoliv vycházet. Že to vycházelo den a půl je velice špatně a není divu, že je vám blbě, všude tady radím ten vyplavený sajrajt ze sebe co nejrychleji dostat, protože to je extrémně toxické a zamořilo vám to celé tělo. To se za pár dní srovná, ale příště po proceduře extrémně pijte a provádějte klystýry, ať se toho rychle zbavíte. Plynatost je patrně od přemnožených kvasinek a doporučuji si přidávat do nálevu na klystýr koloidní stříbro. Začněte od jedné kávové lžičky a postupně navyšujte až na 5 polévkových lžic. Klystýry se dají dělat prakticky stále, třeba Napoleon jich absolvoval tak 300 ročně. To pH je nízké a musíte ho zvýšit nějakou z dříve doporučených variant. Vše, co popisujete s tím souvisí, ale také můžete mít nedostatek žaludečních kyselin, což by ovšem stav komplikovalo a srovnat se to bez nich nedá. Zavolejte mi telefonem a já si vás vyzpovídám, takto to budeme řešit do nekonečna a nikam se nedostaneme.
Řeším menší problémek a nechci zakládat nové vlákno. Jde o bolest, tak zapíši sem. Utrpěl jsem menší poranění - ušmikl jsem si špičku prstu při storuhání jablka na hrubém (tom nejhrubším) struhadle. Ranka není velká, prstu chybí dva tři milimetry, ale teda tý bolesti, no neuvěřitelný. Ošetřování urinou přináší perfektní výsledky, ale rána se zacelila a uvnitř trochu hnisala a tím se "tlakovala", to moc bolelo. Takže jsem vždycky večer zaťal zuby, ránu obnažil, hnis vymáčkl a byla úleva. Fakt perfektně působí urina.
Kdysi jsem na takový rány mazal tu jakousi zinkovou hnědou mast, která hnis a nečistoty pěkně "vytáhla", ale čím nechemickým (tedy čistě přírodním) ji nahradit dnes, nevím. Nic lepšího (z hlediska přirozeného žití), než ošetřování urinou, zatím neznám. Prosím Vás, Jardo, měl byste k tomuhle radu? Děkuji.
Velice dobré výsledky u různých ran má kašička z papáy. Prostě kousek papáye rozmixovat, namazat na ránu a přes to dát gázu, případně igelit. Enzymy z papáye se již postarají o zbytek a rána se hojí neuvěřitelně rychle.
Dobrá den pane Zajíčku,
prosím o radu, mívám tlaky v oblasti nad pupkem většinou po jídle, někdy i když se delší dobu nenajím. Většinou se jedná o tlaky, někdy pociťuji píchání, pálení. V poslední době se mi tyto symptomy přesouvají blíže k levému žebru a někdy i do zad. Také se mi stává že když si na sebe obléknu tričko, nebo mikinu tak to v tom místě nad pupkem taky cítím, není to bolest spíš je to nepříjemné, nevím jak bych to lépe popsal. Byl jsem na sonu i na CT ale nic se nezjistilo. Můžete mi prosím poradit co by to mohlo být a jak se mohu vyléčit? Tyto příznaky pociťuji zhruba 3 roky, CT jsem absolvoval před rokem a půl a sono před půl rokem. Jinak jsem podstoupil i endoskopii žaludku zhruba před 2 lety kde se také nic nezjistilo. Předem děkuji ( Jarda 26 let )
prosím o radu, mívám tlaky v oblasti nad pupkem většinou po jídle, někdy i když se delší dobu nenajím. Většinou se jedná o tlaky, někdy pociťuji píchání, pálení. V poslední době se mi tyto symptomy přesouvají blíže k levému žebru a někdy i do zad. Také se mi stává že když si na sebe obléknu tričko, nebo mikinu tak to v tom místě nad pupkem taky cítím, není to bolest spíš je to nepříjemné, nevím jak bych to lépe popsal. Byl jsem na sonu i na CT ale nic se nezjistilo. Můžete mi prosím poradit co by to mohlo být a jak se mohu vyléčit? Tyto příznaky pociťuji zhruba 3 roky, CT jsem absolvoval před rokem a půl a sono před půl rokem. Jinak jsem podstoupil i endoskopii žaludku zhruba před 2 lety kde se také nic nezjistilo. Předem děkuji ( Jarda 26 let )
Na smysluplnou odpověď dáváte málo detailů, potřebuji vědět, zda vás občas nadýmá, jak probíhá defekace a hlavně dost podrobně, jak stolice vypadá. Takto na první nástřel bych se přikláněl ke kvasinkám, které si můžete i otestovat. Zadejte si do vyhledávání „plivací test“, což jsem zde již několikrát psal a napište, co zjistíte i s těmi ostatními údaji.
Dobrý den,
mohu se zeptat, zda se vločky Nori musí uchovávat v lednici? Nebo stačí ve skříni za pokojové teploty, Předpokládám, že když je nasypu na vařené horké jídlo, tak jsou na nic, že....?
Předem díky za odpovědi
Jana
mohu se zeptat, zda se vločky Nori musí uchovávat v lednici? Nebo stačí ve skříni za pokojové teploty, Předpokládám, že když je nasypu na vařené horké jídlo, tak jsou na nic, že....?
Předem díky za odpovědi
Jana
Jsou sušené a v pokojové teplotě vydrží opravdu dlouho, čili dávat je do lednice je nesmysl. Dokonce jim nevadí ani nasypání na teplé jídlo, pokud se to již nebude pohybovat kolem bodu varu, ale posypete jídlo na talíři, které má mnohem nižší teplotu, tak jim nijak neuškodíte.
Mohli by ste mi prosím poradit ako najrýchlejšie odstránit otlaky na pate?
Sú velké cca 1.5cm a velmi bolestívé, už mi to išlo až do krvi a je to děs-běs.
Ďakujem
Vyzkoušel bych dvě věci, jednak urinové obklady, které to celkem rychle zklidní a pak pravidelně namazat kokosovým olejem, což uvede pokožku zase do normálního pružného stavu.
Ďakujem, hned sa do toho dám.
Mnoho lidí má problémy různého typu, které ani neví že jsou od bloklé páteře (krční, bederní atd..)....
Příklad:
http://www.dedekkorenar.cz/poradna/tema/165.html
DOTAZ:
Dobrý večer dědečku kořenáři,měla bych na vás prosbu,můj přitel,kterému je 30 let,měl v pondělí 25.1. srdeční slabost,měl ztrnulé,studené ruce,mravenčení v rukou, a srdíčko mu rychle bušilo.byl nucen přestat řídit, a vyhledat lékaře, naměřili mu tlak 160/95. Po podání léků( Apaurin i.m. + Isoptin 40mg p.o.) se mu ulevilo.je odeslán na vyš,Holter.za 4 dny se vracelo mravenčení v rukou,a bušení srdce. Chtěla bych poprosit o radu, a pomoc,co zakoupit a jak mu pomoci,vzhledem k jeho věku.šlo o infarkt?děkuji zy vaši pomoc i odpověď.
Odpověď dědka kořenáře:
je to obvyklý následek blokády páteře, který se časem zhoršuje na trvalou křeč věnčité cévy. Někdy ho vezměte ke mně do poradny.
MK před jídly, JK po jídlech a CK mimo jídla. 3xD lžíci OO-KH do jídla. Sifon 6 2-3xD, novpoklony 6xD10-20, lehsedy 3xD 10, zadbalon 6xD minutu. Na noc masáž zad K1+MO, případně masážní koulí.
a
Ještě v takových případech doporučuji přelézt na sedadlo spolujezdce a lehnout si na něj na záda tak, že na sedadle řidiče jsou nohy a hlava a ruce přečnívají z otevřených dveří ven do záklonu s oporou o okraj sedadla někde kolem Th3, tedy na dolní úrovní ramen. Ruce spojené háčky z ukazováků zesilují vis a tudíž trakci páteře a roblokování. Může se ozvat mírné zachrupnutí nebo i nic, ale posečkat doporučuji asi 2-3 minuty se zcela uvolněnými vazy a svaly zad. Byla-li by tam hrana, například židle v kanceláři, budete bolestí napínat svaly a k rozbloku nedojde. Změkčete tedy případnou hranu čímkoliv (polštář, šat, molitan, složená deka, karimatka...).
V případě automobilu to doporučuji na straně spolujezdce jen proto, aby se nějaký jiný vůkoljedoucímu řidič nesplašili koně pod kapotou i v hlavě. Chápejte ho. Jinak je možné, že ho pak budete zachraňovat vy...
a Další (hlavně ty rady s cviky na odblokování páteře!) :
http://www.dedekkorenar.cz/poradna/tema/708.html
DOTAZ:
Již přes měsíc mě píchá dole v pravém podbřišku. Zašla jsem si na gynekologickou prevenci /prý vše o.k./ - mám 49 let. Aplikuji od té doby 2 x týdně výplach střev, užívám OO-KH,pocvičuji, dýchám. Není to každý den, ale když jo,tak to píchá celý den. Zajímavé je, že když si dřepnu a stlačím tak břicho, /mám 64 kg/, bolí to intenzívněji a jakoby nějaká bolest vedla do pravé ledviny, možná páteře. Připadá mi to, že to s tím souvisí. Fakt nevím. Trochu se obávám že ,když zajdu k lékaři, že mě pošle na nějakou tu kolosko...Manžel tvrdí, že ho obdobně bolívalo slepé střevo,než mu ho vytáhli, ale prý daleko akutněji. Prosím,prosím, poraďte,co s tím.
Odpověď dědka kořenáře:
Popisujete typickou blokádu bederky. Lehněte na záda na postel a zvedněte nohu ke stropu, uchopte za nohavici u kolene a překlopte přes druhou s postele dolů. To kontrolujte tou krajní rukou, aby to nebolelo. Uvolňujte svaly. Záda rovně na matraci druhá ruka to jistí. Až se v pohodě dotknete země. Otočit se na posteli a na druhou. Potom si kleknete a sednete mezi paty a na 5 minut předkloníte hlavou na zem. Potom nosit bederní pás od kostrče výš neustále půl roku. Mazat doporučuji K1+MO směrem k hlavě. Břicho mazat MO ve směru hodin. Zadbalon 4xD. Novpoklony od za týden 4xD 10. 4xD 1 lžíci MO mimo jídlo polknouti. Zapít to lze 12K 1/2 lžičky v 1 dcl vody...
Pozn.:
Pořadí mazání je důležité!
První mazání jsem nazval „první“ proto, že je důležité s ním mazat ještě před Měsíčkovým olejem MO, který by v obráceném pořadí ucpal póry a účinné látky z K1 by se do pokožky nedostaly.
VYsvětlivky:
K1 = PRVNÍ MAZÁNÍ (kostivalové první)
http://www.dedekkorenar.cz/zbozi-a-prod ... i-p20.html
MO = Měsíčkový olej - Lymfolej ® Masáže nepohyblivostí všeho na těle; hemeroidy, záněty, uzliny, prsa, spodek, lymfa
http://www.dedekkorenar.cz/zbozi-a-prod ... j-p32.html
12K = Zeměžlučový koncentrát
http://www.dedekkorenar.cz/zbozi-a-prod ... ty-k7.html
Ostatní používané zkratky:
http://www.dedekkorenar.cz/obchodni-inf ... caste.html
http://www.dedekkorenar.cz/obchodni-info/zkratky.html
Odpovědi DK na dotazy o zablokované bederní páteři:
http://www.dedekkorenar.cz/poradna/tema/327.html
Dědek kořenář (B.Nový) u zadbalonu říká :
Přiskřinutí nervů odstupujících od páteře ztuhlým vazivem bývá příčinou mnoha drobnějších i prudších bolestí či brnění převážně v trupu nebo v končetinách. V důsledku přiskřinutí totiž povrchová část nervového svazku přenáší nervové impulzy jen omezeně, což bývá příčinou i nedostatečného napětí (tonu) hladké svaloviny dutých orgánů. Svalovina se povoluje a protahuje do šířky i do délky a vzniká vak s městnavým obsahem. Typické jsou poruchy peristaltiky trávicího i urologického potrubí, výdutě, výchlipky a rozšíření, křečové žíly, ale také zcela opomíjené protažení podélné svaloviny, což může být například u střeva příčinou vstřebání většího množství vody s následkem špatného vyprazdňování a zácpy.
V některých případech útlakem podrážděný nerv, obvykle v hrudní oblasti, navozuje srdeční, žlučníkové a žaludeční potíže. Za poruchy prokrvení rukou, bolesti hlavy a migrény může zase krční páteř. Za křečové žíly, křeče v nohách, hemeroidy a problémy se slepým střevem pak odpovídá hlavně bederní úsek páteře.
Jak se pomocí Zadbalonu zmasírovati:
Masáž i rozblokování probíhá velice jednoduše. Lehnete si zády na Zadbalon položený na zemi a poválíte se na něm od zadku až k šíji několikrát sem a tam, asi půl minuty až minutu, a je to.
Tuto činnost doporučuji provádět během dne podle potřeby vždy, když vás bolí záda, většinou v důsledku typického zatuhnutí svalů v nahrbené poloze (a ženy zvláště). Čiňte tak tedy 1-4×D 1 minutu a rozhodně na noc, protože v noci se má páteř povolit přirozeně sama, což se jí ale mnohdy pro nadměrnou únavu a otoky okolních svalů nedaří. A to je velice špatné, zvláště pro dobrou funkci vnitřních orgánů.
Při tomto cvičení se z vás mohou ozývat chrupnutí, jako když si praskáte klouby na prstech rukou. V páteři jde o podobný proces, tedy i podobné zvuky. Znamená to, že jste byli dosti ztuhlí, zablokovaní a že to bylo hodně potřeba. A s těmi prsty si takto nehrajte, cítíte-li potřebu jejich uvolnění, natahujte je klidně, pomalu a bez praskání. Budete-li se válet na míči zvolna, tak to také nebude chrupat nahlas.
Mnoho lidí bolí záda a přitom proti tomu stačí jenom se pravidelně poválet na Zadbalonu od kostrče po šíji a potíže nebudou. Osobně se domnívám, že toto cvičení a masáž je prevencí nejen zánětů slepého střeva, zaražených prdů, rakoviny střev a mnoha chorob zažívání i oběhu, včetně křečových žil, hemeroidů, astmatu a infarktů, ale i předpokladem dobré nálady, potřebného fyzického výkonu, schopnosti soustředění a pevného zdraví.
-------------------------
Pořídily jsme do rodiny už několik zadbalónů pro snadné a krátké cvičení (cca 1m. párkrát denně 2-10x), na odblokovávání a masáž pateře od kostrče až po krk.... :
http://www.dedekkorenar.cz/zbozi-a-prod ... n-p96.html
(lze koupit i jinde než u dědka kořenáře pokud chcete...a používají tento typ i na rehabilitačních pracovištích!)
Dědek kořenář nabízí podle něj "Nejlepší popisný atlas pro laiky", který se kdy objevil v CZ na trhu.
Kromě jednoduchých a srozumitelných anatomických obrázků jsou tam koncipované popisy pro laiky a zájemce.
Kniha je doplněna praktickým aplikačním souborem nepermanentně vlepených poznámek dědka kořenáře na daná témata:
http://www.dedekkorenar.cz/zbozi-a-prod ... -p191.html
Dobrý deň, minule som sa tak zaškriabol do ucha a išlo mi len trochu krvi, vôbec nič zvláštne ale na druhý deň tam vôbec nebola chrasta ale zaschnutá biela vodička ktorá stále vytekala a sa hromadila a utvárala takú bielu chrastu. Asi som urobil veľkú hlúposť keď som ju strhol lebo to vyzeralo otrasne ale stále to pomaličky vyteká, taká biela vodička. Aj tu pomôže obklad z uriny?
Je to jedna z možností, ale vhodnější by asi byl slabý roztok kyseliny chlorovodíkové, nebo aktivované MMS, to zánětlivý proces v ráně zastavuje celkem spolehlivě.
Tú kyselinu ani MMS nemám tak skúšam urinu ale veľmi to nepomáha a vodička stále pomaly vyteká a tvorí takú bielu chrastu. Ono to nieje veľké ale stále sa to hromadí ako keby to mokvalo. Podobný problém mám aj v nose, hneď v tej prepážke na tej kostičke tam mám tiež nejakú ranku a hromadia a vysychajú mi tam hlieny a je to dosť bolestivé, tie hlieny zaschnú a potom aj keď rozprávam ma to bolí. Skúšal som to zlúpnúť a dalo sa ale po 2 hodinách to tam bolo znovu proste niečo podobné ako na uchu. Čím to vlastne že že sa mi také niečo tvorí, stravou?
Ano, podle všeho jde o nadbytečné kyseliny, které tělo tlačí ven, osobně bych vyčistil střevo a odkyselil organizmus. Je dost pravděpodobné, že po srovnání kyselin bude problém minulostí.
Veď každý deň robím Vamana Dhautí a už som aj dva krát vyskúšal Sankhapraksalanu ale dobre skúsim to znovu
Ale určitě také něco jíte, čili se nedivte, že to jde pomalu, pokud se stále zamořujete.
Ráda bych se zeptala, zdali vás napadá, čím ještě mému tělu pomoci.
Dnes jsem ráno vypila hořčík, pak 2 zásadité tabletky, chlorella, po pauze snídala ovocný salát, svačila kefír se lněným olejem. K obědu jsem měla jáhly s troškou strouhané syrové mrkve a celeru a trochou sterilované kukuřice. Odpoledne jsem hrála 50 min velmi aktivně squash, během kterého jsem vypila litr a půl čisté vody a zapila 3 zásadité tabletky. Doma užila chlorelu a večeřela to samé co v poledne.
Ph ráno cca 6,4 , přes den vylezlo lehce nad 7, večer zase slézalo na cca 6,4. Pila jsem dost, 3-4 litry určitě.
Ale přes to všechno mě celý večer docela otravně bolí hlava. Vím, že to je z toho squashe, byl náročný, hodně jsem se zadýchala a hrála na hranici mých možností. Ale to už tak někdy ve sportu bývá. Ale všechny sportovce snad nebolí hlava, ne? Je pravda, že jsem nebyla uplně nalačno, mezi obědem a squahem bylo jen 2,5 hodiny. Může to být tím? Nebo co ještě pro tělo udělat, aby zvládalo zátěž, která mě baví? Děkuji
Dnes jsem ráno vypila hořčík, pak 2 zásadité tabletky, chlorella, po pauze snídala ovocný salát, svačila kefír se lněným olejem. K obědu jsem měla jáhly s troškou strouhané syrové mrkve a celeru a trochou sterilované kukuřice. Odpoledne jsem hrála 50 min velmi aktivně squash, během kterého jsem vypila litr a půl čisté vody a zapila 3 zásadité tabletky. Doma užila chlorelu a večeřela to samé co v poledne.
Ph ráno cca 6,4 , přes den vylezlo lehce nad 7, večer zase slézalo na cca 6,4. Pila jsem dost, 3-4 litry určitě.
Ale přes to všechno mě celý večer docela otravně bolí hlava. Vím, že to je z toho squashe, byl náročný, hodně jsem se zadýchala a hrála na hranici mých možností. Ale to už tak někdy ve sportu bývá. Ale všechny sportovce snad nebolí hlava, ne? Je pravda, že jsem nebyla uplně nalačno, mezi obědem a squahem bylo jen 2,5 hodiny. Může to být tím? Nebo co ještě pro tělo udělat, aby zvládalo zátěž, která mě baví? Děkuji
To děláte docela dobře, akorát tu zásaditost bych se snažil více dorovnávat stravou. Zbytečná zátěž při sportu je také zdroj kyselin a lépe vás odkyselí rychlá chůze kombinovaná se správným endogenním dýcháním. Sportovce možná hlava nebolí, ale to je hlavně o čistém střevě a pokud ho čisté nemáte, tak tělo řeší naráz více věcí, což dá najevo třeba bolením hlavy.
Zdravím Vás Jardo a chtěl bych Vás poprosit o radu .
Mám zánět podčelistní slinné žlázy , z vývodu do dutiny ústní vytéká hnis , žláza je zduřelá a je to docela bolestivé .
Bohužel mám ještě k tomu ve vývodu kamínek , který zmenšuje průchodnost , naštěstí ne úplně .
Před nějakým časem m vyšly ven dva malé kamínky ale ten co tam zůstal je o dost větší takže nevím , nerad bych to řešil chyrurgicky .
Docela často brouzdám po Vašich stránkách a sbírám cenné informace , moc Vám za ně dík .
Vyzkoušejte velké dávky hořčíku a také bych ho i přes jeho celkem hnusnou chuť přežbluchoval v ústech. On má několik výhod, rozpouští sedimentovaný vápník, je protizánětlivý a zklidňuje, ovšem nechutná. Tak vždy je něco za něco, ale pokud vám chutnat nebude, zánět tlumí i šalvěj a možná by pomohlo i prožbluchovat tak 20 minut denně kostivalový kořen, ale také chuť nic moc. Jinak celkově jsou kameny většinou z vysoké kyselosti, čili odkyselit se, zjistit si deficity a přebytky látek vlasovou analýzou a srovnat stav.
Tak nějaké hořčíkové tablety jsem sehnal a ta chuť není zas tak hrozná , znám i horší
.
Jen bych se chtěl ještě zeptat jak velké dávky máte na mysli , jedna tableta má 51 mg hořčiku .
Kolik jich můžu za den spořádat ?
Užívají se zásadně postupným navyšováním do stavu průjmu a pak se trochu ubere, aby průjem nebyl, což vám stanoví vaši denní dávku, která je u každého zásadně jiná a není nic mimořádného užívat i 60-70 tablet denně.
Zdravím Vás Jardo , omlouvám se že píši až nyní , hořčíková kůra zabrala a vše se vrátilo k normálu .
Ještě jednou moc děkuji .
Dobré zprávy vždy potěší, tak ať se daří.
Pane Zajíček,obracím se na Vás opět s prosbou o radu.Mimo mých potíží s hyperfunkcí a zvětšením štítné žlázy mne asi měsíc bolí část páteře při napřímení a též při doteku na bolestivé místo.Když nepomohly různé městi,gely,tablety,obrátila jsem se na orthopeda,který mi vyšetřil páteř a do zprávy napsal,že je přítomna hypermobilita,entesopathie interspin lg Th,L páteře a posla mne ještě na rentgen.Popis rentgen.snímku je:nápadnější sinostrotoskoliosa L páteře s vrcholem ve výšce L 1-2,lordotická křivka je plynulá a přiměřená.Nejsou tvarové ani ložiskové změny strukturální včetně spin výběžků, ploténky nejsou snížené.Orthoped chtěl provést obstřik,ten jsem prozuatím odmítla,tak mi doporučil rehabilitaci,ale neví,jestli bude mít nějaký účinek.Obracím se proto na Vás,zda byste mimohl s tímto mým problémem nějak poradit.Chtěla bych se ještě zmínit,že po užívání léku THYROSOL 10 mg 1xdenně se hladina hormonuFT4 snížila z původních 31,4 na 11,8 -(hraniční rozmezí 12,00-22,00) ale hormon THS je stíále ve stejně nízké hodnotě 0,005/hraniční rozmezí 0,350-4,0/.Lékař zatím ponechal dávku léku nezměněnou.Při kontrole -odběru krve - mi byl zjištěn i vyšší výsledek jaterních testů - ALP 2,39.Je možné,že k tomuto zvýšení jater.testů mohla přispět i hyperfunkce štít.žlázy,resp.užívání léků?Snad mi promnete,že do zvoleného tématu týkající se bolestí páteře- zminuji i tyto okolnosti,ale věřím,že mne pochopíte a poradíte mi,co bych měla podniknout,aby se mé zdr.potíže zlepšily.Čekám na podzim,kdy jsem rozhodnuta Vás osobně navštívit-samozřejmě,že po včasném objednání/to už budou moji příbuzní z chaty v PRAZE,a tam bych pro vzdálenost mého bydliště přespala/.Děkuji Vám za Vaši odpověd a zdravím a přeji hezký den.
Nedovedu posoudit co, proč a jak vám ovlivňují pomocí těch léků, ale pokud máte špatné jaterní testy, což při dnešní diagnostice znamená pomalu nefungující játra, tak bych se nad užíváním těch pilulek dost zamyslel. Pokud jsem správně vyrozuměl tak nikdo nic zásadního nezjistil a pro jistotu do vás ládují pilule. Já bych asi vůbec neřešil tu páteř, ale játra a ledviny, což je častou příčinou bolestí páteře.
Pane Zajíček,zdravím a děkuji za Vaši odpověd.Prosím o radu,jak zlepšit funkci jater a ledvin.Na měření Ph moče používám papírky od Vás a stále se pH pohybuje dosti nízko,jen málokrát jsem docílila po užítí sody pH 7.Když jsem si měřila ph moče papírky -koupené v lékárně -pro kontrolu cukru a bílkovin,tak mi papírky ukazovaly bílkovinu v moči.Když jsem toto zjistila -to bylo možná už před 5 lety,žádala jsem po lékaři,aby mi provedl vyšetření.Řekla jsem mu,že mi papírky ukazují v moči bílkovinu,na to on pravil,abych ty papírky vyhodila,posléze pak dodal,že je mohu použít na měření příp.hladiny cukru.Na moji žádost mi tehdy pro můj klid-jak pravil-zkontroloval moč /vyšetřením moči/ a konstatoval,že v moči nic závadného není,žádná bílkovina.Ale když jsem si během té doby někdy udělala opět test papírkem,tak jsem měla"stále" dle papírku bílkovinu v moči.Nikdy nevyhověl mé žádosti,aby mi nechal vyšetřit funkci ledvin,přestože jsem mívala často bolesti v bederní části.Ve své odpovědi jste psal,že bych se měla zaměřit na játra a ledviny.Pro informaci uvádím,že trpím dlouholetými bolestmi hlavy,někdy se bolest objeví i několikrát do týdne.Toto jsem vždy řešila a řeším tabletky proti bolesti.Když se nad tím vším zamýšlím,tak se ani nemohu divit,že se toto vše "projevuje" i na játrech i ledvinách.Na můůj současný zdr.problém - onemocnění štítné žlázy- hyperfunkce štítné žlázy a zvětšení obou laloků štít.žlázy,hlavně levého,užívám lék THYROSOL,jak jsem Vám již psala.V příbalové informaci tohoto léku se uvádí jako možné nežádoucí účinky - /velmi vzácně/ - i porucha jater nebo zánět jater.Píše se dále,že pokud se kterýkoliv nežádoucí účinek vyskytne v závažné míře,má se kontaktovat ihned lékař.Pane Zajíček,když řeknu endokrinologovi,že mám zvýšené jaterní testy,tak mi místo dosud užívaného léku může napsat jiný a ten může mít zase jiné vedlejší účinky.Zkusím proto dosud užívaný lék Thyrosol vynechat a nahradit ho přírodními elixíry na štít.žlázu a to KARBINEC a SVÍZEL SYŘIŠTOVÝ a uvidím,jaké hodnoty štít.žlázy budu mít po jejich užívání.Vás prosím o doporučení,jak zlepšit funkci již zmíněných orgánů-jater a ledvin.Děkuji Vám moc za Vaši odpověd.Přeji hezký den.
Ohledně jater a ledvin jsou zde celá vlákna, tak si je musíte přečíst. Bílkoviny se mohou vyskytnout v moči i při velkém momentálním přetížení větší dávkou bílkoviny potravě a i já lidem radím to nezkoumat. Bolest hlavy spolehlivě zažene klystýr, tak to vyzkoušejte. Každý lék má vedlejší účinky, ale nárazové vyřazení tohoto léku nevidím jako zrovna dobrý nápad u toho by jste musela dávky pomalu snižovat.
Pane Zajíček,moc děkuji za Vaši odpověd - radu.Také jsem uvažovala,zda vysadit lék na štítnou žlázu zcela nebo jeho dávkování snížit.Děkuji za radu,pokusím se dávku léku postupně snižovat.Jinak ohledně jater a ledvin si potřebné vyhledám v příslušných odkazech na Vašich stránkách.Na bolest hlavy budu aplikovat doporučený výplach/krystýr/.Ještě jednou moc děkuji a přeji hezký den.
Dobrý deň.
Mám pol-roka po operacii žlčníka a mávam záchvaty pripucha mi to a mám zvýšené teploty.
A mám v krvi zvýšené ERP. Čo by ste mi prosím vás poradili ?
Mám pol-roka po operacii žlčníka a mávam záchvaty pripucha mi to a mám zvýšené teploty.
A mám v krvi zvýšené ERP. Čo by ste mi prosím vás poradili ?
Operovat žlučník je hovadina, ale to už nevyřešíte, čili nyní jednoznačně dostat se do správného pH tedy na hodnoty 7,5-7,8 a tam to držet. Strava by měla obsahovat maximum protizánětlivých potravin, hlavně se zaměřte na omega 3 mastné kyseliny, jako sirná patlanice a rybí tuk.
Diki za radu. Skusim.
Dobrý den. Poslední asi tři měsíce mám problémy s paty. Každé ráno když vstanu, mně při každém šlápnutí bolí paty, když to rozchodím, tak to už pak jde, při sportu to přejde úplně. Ale ráno z těch pat to jde až do achilovky, které též bolej a jsou bolestivé trochu i na dotek. Ty achilovky nejprve musím ráno pořádně napnout, třeba opřít nohu o stěnu, tak to pak přejde. Ale paty přejdou až po delší chůzi. Z vlasové analýzi mi před cca 8měsíci vyplinulo, že mám přebytek vápníku a 25% deficit hořčíku. Tři měsíce jsem brala v co nejvyšších dávkách chlorid hořečnatý, pak jsem dala pauzu delší pauzu, horčík není zrovna moc dobrý. Teď když začali bolet ty paty, tak beru každé ráno vit.C+síru+hořčík. Ale hořčíku nemohu brát moc. Zřejmě mé tělo touto cestou nechce hořčík brát. U dvou lžiček nastává průjem. Po jedné lžičce jsem jen trochu nafouklá. Jak hodně dostanu do sebe hořčík, když zkusím 2xdenně do sebe ho dostávat ne přes žaludek ale mazáním přes kůži? Nebo ty bolesti může způsobovat něco jiného? Děkuji za rady
Zdroj problému takto nezjistím, ale patrně budete mít pravdu, pokožkou se toho dá do těla dostat celkem hodně, ale záleží jak ji máte odolnou, ono to ve větších koncentracích některé lidi dost štípe. Například já vezmu do dlaně cca 10g toho prášku, vlezu do sprchovacího koutu, do toho prášku přikápnu pár kapek vody a důkladně tu kaši rozetřu po celém tele až do prakticky suchého stavu. Na pokožce se vytvoří drobné krystalky, jako když vylezete u moře z vody a ty se pak řadu hodin vstřebávají. Takto se průjem vyvolat nedá, tělo si bere tolik, kolik potřebuje.
Dobrý den Jardo,
jsem tady na doporučení z webu U Pramene.
Dva roky mě trápí bolesti zad, které se stupňují. Nález zjednodušeně-vysychající plotýnka, snížená meziobratlová těla. Prý degenerativní. Vyhlídky prý nic moc. 3x rehabilitace, lázně, cvičím. Zkusila jsem Dornovu metodu, McKenzie cvičení, cvičení dle Smíška. Tablety proti bolesti už ani nezkouším, nezabírají. Takže pátráním na webu jsem se dopracovala k MMS resp. CDS. To užívám teprve 6 dní. K CDS mi poradil "Batles" vitamín C s rajčetem 2 hodiny po dobrání denní dávky CDS a večer minerály - koupila jsem tekuté koloidní. Pojídám kustovnici čínskou a vitamín B6. Denně odpoledne 2,5 deci čerstvé zeleninové šťávy. Co jsem začala užívat CDS, tak nejím maso - jen ryby, nejím salámy, vysadila jsem i sýry a pečivo jím jen žitné.
Před 2 lety byla operace polypu v tlustém střevě (kus mi odebrali)a od té doby špatněji chodím na WC a to spořádám zeleniny a bílých jogurtů mraky. No a před měsícem jsem byla na operaci s ramenem. A už toho mám dost. Takhle se přece nedá žít. Denně bolesti. Chodím z práce přímo domů a musím si lehnout. Až tak za 2 hodiny mohu po chvílích něco dělat. Mám sedavé zaměstnání. Už 10 let jdu z nemoci do nemoci. Kvasinky, bolesti v krku, zvýšený cukr, kolísavý tlak, bušení srdce atd. atd...Někde je problém a já musím přijít na to, kde.
Moc Vás prosím o další rady.
S díky zdraví Mirka
No, je zajímavé, že o problému přímo píšete, ale nějak ho neřešíte, nebo nevidíte. Je to to to střevo a vše co popisujete pramení od střeva, čili jednoznačně musíte to střevo řešit, jinak nemůžete vyřešit nic jiného. Jakékoliv bolesti, tedy dle MUDrců "itidy" pramení z překyselení a všimněte si jak je řeší, dodáváním kyselých pilulek, což problém ještě zhoršuje. Vyčištěním a rozpohybováním střeva a lymfy odstraníte sice bolesti a změny na orgánech, ale pouze na těch ve kterých se nikdo nešťoural, to ostatní budete mít bohužel až do smrti. Minimálně se pokuste na nějakou dobu vyřadit ze stravy obiloviny jakéhokoliv druhu a hodně pijte. Také dostaňte svoje pH moče na hodnotu 7,5-7,8 pH, což bolestem uleví prakticky okamžitě.
Teď nevím, kde se mi má odpověď ztratila, tak ji napíšu ještě jednou... Omlouvám se.
Jasně, že mě napadlo, že příčina bude střevo... Bolesti zad začaly po operaci. Ale lékaři tvrdili, že po operaci mám ochablé svaly a musím cvičit.
Je to dva roky. Zkusila jsem toho už tolik... A až po týdenním hledání pomoci na internetu, jsem se dopracovala k CDS a teď tady k vám.
Rozumím tedy vaši odpovědi správně, že vysazením obilovin a odkyselením mi bolesti ustoupí, ale problémy se střevem zůstanou? Takže jsou pro mě obiloviny problém? To ale ostatně poznám, až je opět třeba začnu jíst, že jo...
Děkuji a hezký víkend.
Dobrý den pane Zajíčku,
prosím o radu. Můj současný problém je, že nechodím vůbec na stolici. Dříve pravidelně, stolice ukázková (pomocí zeleného ječmene, tedy). Trvá to více jak týden, samozřejmě jsem nafouklá, určitě samá přemnožená kvasinka (po tom co jsem 2 dny hodně hřešila)větry a pod., ale teď už jsem víceméně zase jen na zelenině, tucích a bílkovinách a pořád nic. Dělám si denně klystýr (jinak bych asi praskla). Další věc je, že mě pobolívá na pravé straně pod žebrem. Je to den ode dne větší bolest. Takové pálení a píchání. Mám za sebou 2 jat. očisty(poslední před 14 dny) a jediné co mě napadlo, jestli se mi neuvolnil žlučový kámen a nezasekl se někde ve žlučovodech. Jestli je to vůbec možné. Taky mně hodně píchlo v zádech a nemůžu se moc hnout, ale to s tím asi nesouvisí. Nemáte nějakou radu. Moc díky.
Přemýšlíte správně, ale já se domnívám, že se k původní stravě již nevrátíte. Také není důvod, proč by střevní problémy měly setrvávat, ty zmizí také.
Vážený pane Jardo, Ahoj, Doporučuji Vám, pročíst si poradnu v odkazu
Dobrý den, pane Zajíčku,
Tak to jsem rád, že vám to funguje, jak vidno ne vše se dá zjistit vyšetřením, na něco je třeba i zdravý selský rozum. Dobrý den,pane Zajíčku,přeji vše nej,nej do nového roku,především zdraví a prosím o radu pro moji maminku-82 let.je ve velmi špatném stavu.Má mnoho zdravotních neduhů,vím,že je překyselená,zahleněná,zanesené střevo,ale očisty by nezvládla.Jde mi o to,jestli mi pro ni nedoporučíte něco na bolesti svalů na nohou-asi se zkracují,myslela jsem doplnit hořčík-ten ji občas kupuji v tabletách,maže všelijakýmí mastmi-nepomáhá,má také srůsty na střevech,bojím se abych ji ještě neublížíla-mám na mysli takové nouzové řešení,které by aspon trochu pomohlo.Moc děkuji
Tak v uvedeném věku ji těžko předěláte, ale hořčíkem nic pokazit nemůžete, pokud se ho nebude dodávat nesmyslně mnoho, což by vyvolávalo průjem. Další možnost je prostě srovnat pH, tím bolesti většinou celkem rychle ustoupí. Dobý deň. pred pol rokom ma začala boleť krčná chrbtica a trpnuť a paliť cele telo, na neurologii nezistili nič okrem vysunutej platničky. neskôr prišli na nezhubný nádor v nadladvine( vysoký kortizol) ktorú mi vybrali a dúfala som že to spôsobovalo všetky problémy no tie neustúpil. mám neustále bolesti krčnej chrbtice ktorá mi ide do ramien, lopatiek. telo mi stále trpne a bolí ma a po novom sa mi pridala aj bolesť klbov, hlavne prstov ktoré už ani nemôžem zohnúť. už nejaké lieky beriem preto nechcem dalšie a chcem to vyriešiť inou cestou. začala som zatial piť grepovú a zelerovomrkvovú šťavu a prestala jesť maso. čo by mi mohlo pomocť? ďakujem Ahoj Anomis, Tady je sakulova candida dieta ke stahnuti http://www.ulozto.cz/xk5XkTA/protikvasi ... -sakul-xls ďakujem miriam:) lieky sú bohuzial na epilepsiu a injekcie kvôli tomu ze som mala plúcnu emboliu..tak tie sa bojím vysadiť..možno po čase ked zmenim stravu a poupravuje sa mi stav..dufam že to teda pôjde aj napriek tomu že beriem lieky přeji vám ať se to podaří
Upravte stravu, vynechte hlavně obilí a mléčné výrobky mimo tvrdých sýrů, pokud to i tak neodezní, tak vyzkoušejte bezsacharidovou dietu, nebo SCD, tím se zánět utlumí a bolest by měla zmizet.
Tak to pak pro vás platí vynechání složitých sacharidů určitě, tím se vám zlepší i uvedené nemoci. Chronická bolest svalů, šlach, kloubů.
Tak v první řadě vysazení lepku nemusí být dostatečné, osobně bych vyřadil veškeré složité sacharidy a vyzkoušel dietu SCD, GAPS, nebo paleo. Sice se trochu liší, nicméně ne zase tak zásadně a fungují všechny dobře. Dále určitě vyzkoušejte v potřebném pořadí zde uvedené očisty těla a orgánů, to by mohlo také zásadně stav zlepšit a v neposlední řadě se zaměřte na nutriční deficity, například výpočtem na nutriční kalkulačce cronometer.com, nebo si nechte udělat potřebná vyšetření, což již může stát dost peněz. Výborná je z tohoto pohledu vlasová analýza, tam se o sobě toho dozvíte opravdu hodně i když také není zrovna zadarmo. Jinak mě klidně zavolejte a poladíme co se dá. Dobrý den, je mi 41 a jsem deset měsíců po porodu. Ke konci těhotenství mi začali bolestí pod levým zebrem,které po porodu odezněli a letos v květnu se vrátili a trvají do teď. Bolesti mám každý den. Absolvovala jsem gastroskopii, endoskopii slinivky kolonoskopii, ct břicha, MR tenkého střeva a našla se jen zvětšené
Rozpisem jednotlive moznosti, kedze ste navstivili lekarov, ktori Vam poskytli vystupy v sulade s ich moznostami a mentalnymi schopnostami. Bolest v zaludku je neprijemny pocit, ktory moze byt trvaly alebo sa pravidelne vyskytujuci vo forme zachvatov. Existuje mnoho pricin nastupu, preto Vam o nich v skratke napisem. Bolesti toho typu su vo vseobecnosti rozdelene do dvoch skupin. 1. Bolest suvisiaca priamo so znizenou cinnostou zaludka alebo gastrickou patologiou. Ak sa podrobne uvazuje, patologicke stavy z prvej skupiny, ktore sposobuju bolest, zahrnaju tieto ochorenia. a. Chronicka alebo akutna gastritida Druha skupina bolesti je menej rozsiahla a moze ju sposobovat. a. Hepatitida Bolest moze mat roznu povahu. Gastritida – bolestive pocity sa spravidla vyskytuju s nizkou intenzitou, hlavne po jedle. Gastricky vred – intenzita bolesti moze byt odlisna, od nizkej az po vysoku. Bolest sa moze objavit nejaky cas po jedle (1-1,5 hodiny) alebo na prazdny zaludok. Polypy – v tomto pripade clovek zaziva tupu bolest, co nie vzdy prinuti pacienta vyhladat lekara. Rakovina – bolestive pocity mozu byt nizke, ale pravidelne. Virusove infekcie – charakterizovane bolestami krcoveho typu. Cervy – clovek citi tazkost, nahlu bolest, palenie, palenie zahy. Zvlast sa prejavuje pri hladovani, nadmernej fyzickej namahe, prejedani. Vykazuje sa zapcha alebo porusenie travenia potravy. Otrava – bolest je ostra, silna, objavi sa 1 alebo 2 hodiny po poziti nekvalitneho jedla. Moze sa objavit vracanie alebo hnacka. Potravinove alergie – bolesti, ktore nie su zamerane na jeden bod, ale akoby sa prelievali cez brusnu dutinu. Neznasanlivost na laktozu (mliecny cukor) – bezny fenomen, najma u starsich ludi. Po konzumacii mliecnych vyrobkov sa moze vyskytnut nevolnost, vracanie, opuch a hnacka. Ako vidite, pricina moze mat mnoho foriem a na ucinne liecenie je potrebne stanovit ich presnu etiologiu. Nie je spravne, ked Vas lekari posielaju na psychiatriu, pretoze je bolest priznak, ktory varuje pred vyskytom choroby. Zial, ich moznosti a mentalne schopnosti su limitovane zakonmi a v druhom rade ich poznanim. Spomenuli ste zvacsenu pecen a ubolenu slinivku. Tak napriklad patologia pecene moze sposobovat zazivacie poruchy a zapal celeho gastrointestinalneho traktu a ako dosledok gastritidu, nasledne riziko vzniku infekcie sposobenej Helicobacterom, co nasledne vedie k vredom, nielen zaludku, ale aj dvanastniku. Ak potom liecite len vznikajucu gastritidu, vred a sucastne ignorujete hlavnu pricinu – patologiu pecene – ucinnost takejto liecby bude extremne nizka. K dnesnemu dnu hlavné a najnebezpecnejsie patogeny patologie pecene a slinivky brusnej su larvy cervov prenasane napr. rybami – opisthorchiasis a clonorchiasis. Alebo aj nie, pripadne iny patogen. Citacia z knihy O.I.Eliseeva - Cervy a parazity "Jak vypadá pacient s opistorchózou? Stěžuje si na silné bolesti v podžeberní oblasti. Má časté bolesti hlavy a závratě. Někdy s krátkodobou ztrátou vědomí. Nevolnosti, křeče, hubnutí, únava. Játra jsou zvětšena, bolí. Při sledování dvanácterníku při všech testech zvýšené leukocyty a změněné buňky epitelu /ve slizniční vrstvě jsou paraziti/. Žlučník zvětšený, silně bolestivý. Dál sledujte pozorně. Na ultrazvuku se ukáže, že kameny v něm nejsou, ale přesto je žlučník zvětšený, jeho stěny jsou nerovnoměrně ztluštělé. Játra zvětšená, tkáň nesourodá. Analýza stolice na vajíčka motolic je NEGATIVNÍ. Je to často dáno tím, že motolice ucpou žlučovody a vajíčka se pak nedostanou se stolicí ven." Dorazne upozornujem, za ucelom vytvorenia presneho obrazu priciny gastrointestinalenho zapalu alebo jej specifickej casti, by mala byt stanovena presna a spolahliva diagnoza. Cez internet Vas nikto spravne nediagnostikuje. Najefektivnejsie metody diagnostiky su VTR – cize vegetativny rezonancny test IMEDIS. Uspesnost diagnostiky priciny je cca 80%-90%, overit si to mozete na tejto webstranke http://imedis.ru/pages/41. Ide o dlhotrvajuci vyskum velmi talentovanych ludi. V regione CR a SVK nepoznam ziadneho odbornika, ktory pracuje so spomenutou technologiou a preto sa skuste obratit na ich partnera v Rakusku http://ibbu.at/kontakt/. Mozno Vam odporucia schopneho lekara alebo cloveka, ktory disponuje hlbokymi znalostami potrebnymi na dokladne uzdravenie Vasho organizmu. Danou technologiou zistite napr. prekyslenie, nedostatok HCL, chybajuce nutricne deficity, stanovia sa ucelene postupy ocist, ktore sa v tomto pripade neodporucaju urobit do casu, kym sa zisti presna pricina patologie, pretoze ta pricina moze mat velmi vela podob. Dovetok. Nepredavam danu technologiu, nikoho nepoznam, kto s takou technologiou pracuje v regione CR a SVK, aby som sa dopredu vyvaroval zbytocnemu obvineniu z propagacie vyrobkov. Sprostredkuvam Vam moje poznanie len ako radu, o ktoru ste poziadali. Cteny pan Zajicek Vam k tomu urcite povie svoje. Nech sa dari. Vím,že není správné,že mě lékaři posílají na psychiatrii i když mé obtíže se zhoršují,ale odmítají mi dále cokoliv napsat a řešit,prý jsem měla až nad rámec všechny mírně vyšetření,které se běžně nedělají a dál už nic není.
Medicína uznává vlastně tři léčebné postupy v pořadí vypráškovat, uříznout a vypnout palici. Ve vašem případě můžete mluvit o velkém štěstí že vám zatím nechtějí nic uříznout a doživotně vás zmrzačit, pouze se vás chtějí zbavit, tedy vypnout tu palici aby jste je stále neotravovala. Ten poslední postup je poměrně univerzální a funguje prakticky vždy, klient s vypnutou palicí sice svůj problém stále má, ale už mu nevadí. Já totiž měla hodnoty štítné žlázy Muj vydledek 0,062 a norma(0,35-4,94) a ja brala na to letrox 100 a podle toho prý lékař špatně davkoval, tan mám strach jestli nedošlo k poškození funkce slinivky....Mohu Vám tedy zavolat? DR. JASON-YEARS Of Back PAIN Helped With CHIROPRACTIC Care
Jen na okraj: Vyšetření štítné žlázy by mělo být důkladnější, než jen vyšetřit TSH. Pokud je TSH mimo normální rozsah, měli vás poslat na endokrinologii, kde by udělali TSH, FT4 a protilátky. Nad rámec toho, co udělají na endokrinologii, to pak chce ještě jednou udělat TSH, FT4 a FT3, dát všechny výsledky na jednu hromadu a zkusit je interpretovat vlastními silami. Než se nechat léčit nějakými drastickými metodami, je lepší zkusit se dát celkově do normálu. Rozhašená štítná žláza je totiž obvykle důsledek, málokdy příčina. Nízké TSH naznačuje hypertyroidismus (přebytek hormonu T4 nebo T3), Letrox (hormon T4) se dává na hypotyroidismus (tj. na nedostatek T4), takže mi to přijde jako léčit požár přiléváním benzínu do ohně - máte nadbytek T4 a oni vám předepsali T4 ... Kromě toho, co vám zde poradí ostatní, bych vám doporučil vlasovou analýzu prvků následně když tak doplněnou analýzou krve podle toho, co ukáží ty vlasy. Píšete, že se snažíte zdravě jíst - to ale může znamenat cokoliv, protože co je zdravé každý interpretuje jinak.
Tak volat můžete ale zase na druhou stranu člen pefi vám to vysvětluje naprosto logicky a mnohdy se dá problém srovnat pouze stravou, případně úpravou ostatních hormonů které jsou pro štítnou potřebné.
Pokuste se získat výsledky svých krevních testů, protože normální rozsahy mají lékaři definovány nesmyslně široce. Z normy vám hodnoty vystoupí, když máte akutní problémy, nebo když chornické problémy dojdou do takového stádia, že už vám pomalounku začíná jít akutně o život. Například hladina vitamínu D bývá udávána jako normální v rozsahu cca 25-80 ng/mL, takže dokud vám nepoklesne pod 25 ng/mL, tak jste oficiálně zdravá a vitamín D vám nechybí. Ve skutečnosti spoustě lidí začínají mizet zdravotní problémy až když se jim hladina zvedne na hodnotu kolem 50 ng/mL. A úplně stejně je to s ostatními vitamíny a minerály. Obecně je to tak, že když máte chronické problémy, tak jsou hodnoty sice v normě, ale jasu mimo optimální rozsah. Pro většinu toho, co laboratoř testuje, se dají najít optimální rozsahy a když nevíte co vám, je, tak se můžete snažit dostat hodnoty do optima a ono se dříve nebo později někde něco vynoří. Já jsem měl celý život v normě jak jaterní testy, tak hodnoty pro štítnou žlázu, ale když se dnes novýma očima podívám na své staré výsledky, tak vidím, že mi podle všeho
chtěla bych Vás požádat o pomoc s diagnostikou.
Již 20 let mě trápí bolesti břicha.Je to nad pupkem uprostřed, při zmáčknutí vpravo bolí opět uprostřed, při zmáčknutí vlevo nebolestivé
Potíže trvají od 14 let se závěrem, že se jedná o bolest nervového původu a fyzicky nic nenalezeno
2007 – nalezen reflux, ale slabý. Reflux se projevil v prvním těhotenství silným pálením žáhy.To ale bylo zanedbatelné, spíše jen nepříjemné.
Nynější potíže jsou ale zcela odlišné. Netrpím ani pálením žáhy, ani říháním, žádné nadýmání, větry.
K břichu se přidala opravdu velmi silná bolest zad, nejvíce v hrudní oblasti mezi žebry, mezi lopatkami a pod žebry. Není to bolest páteře ani svalů, spíš jakoby nervová zakončení, tupá a pálivá bolest.
Sono a moč bez nálezu (PH testuji = 7), v krvi 3/2012 zjištěn zvýšený bilirubin celk. 21,4, konjug.9,3
Bolest začíná někdy v noci, ráno již na lačno, jako by bolelo břicho z hladu, bolí i záda
Po najedení chvilku úleva, ale při několikátém soustu se horší, pak pocit přejedenosti, až tlaku, někdy pálení
Potíže, které by možná mohly souviset: Nevysvětlitelná bolest zubu šestka vpravo nahoře, žlutý jazyk, někdy bílý povlak (téměř nelze odstranit), pálivá bolest prstů na pravé noze, skřípání zuby, mazlavá světlejší stolice, velká úleva, pokud se pohne žaludek, někdy úleva při pohybu
Užívání deganu, omeprazolu, pancreolanu, pangrolu, bylinné čaje žaludek a střeva, žlučník a slinivka,
tak bolesti zad a pálením zad a nejen tam, trpím taky. S trávením mám taky potíž. Byla jsem na měření a je to způsobeno parazity. Skřípání zuby je možný příznak parazitů. Bolest břicha může být z nedostatku HCl v žaludku. Zvýšený bilirubin mohou být zanešená
http://jtvesely.txt.cz/clanky/104330/v- ... -ustrojim/
Většina příznaků, co uvádíte, se tam vyskytuje v každém druhém dotazu.
chtěla bych Vás požádat o pomoc s diagnostikou.
Již 20 let mě trápí bolesti břicha.Je to nad pupkem uprostřed, při zmáčknutí vpravo bolí opět uprostřed, při zmáčknutí vlevo nebolestivé
Potíže trvají od 14 let se závěrem, že se jedná o bolest nervového původu a fyzicky nic nenalezeno
2007 – nalezen reflux, ale slabý. Reflux se projevil v prvním těhotenství silným pálením žáhy.To ale bylo zanedbatelné, spíše jen nepříjemné.
Nynější potíže jsou ale zcela odlišné. Netrpím ani pálením žáhy, ani říháním, žádné nadýmání, větry.
K břichu se přidala opravdu velmi silná bolest zad, nejvíce v hrudní oblasti mezi žebry, mezi lopatkami a pod žebry. Není to bolest páteře ani svalů, spíš jakoby nervová zakončení, tupá a pálivá bolest.
Sono a moč bez nálezu (PH testuji = 7), v krvi 3/2012 zjištěn zvýšený bilirubin celk. 21,4, konjug.9,3
Bolest začíná někdy v noci, ráno již na lačno, jako by bolelo břicho z hladu, bolí i záda
Po najedení chvilku úleva, ale při několikátém soustu se horší, pak pocit přejedenosti, až tlaku, někdy pálení
Potíže, které by možná mohly souviset: Nevysvětlitelná bolest zubu šestka vpravo nahoře, žlutý jazyk, někdy bílý povlak (téměř nelze odstranit), pálivá bolest prstů na pravé noze, skřípání zuby, mazlavá světlejší stolice, velká úleva, pokud se pohne žaludek, někdy úleva při pohybu
Užívání deganu, omeprazolu, pancreolanu, pangrolu, bylinné čaje žaludek a střeva, žlučník a slinivka,
chtěla bych Vám moc poděkovat za Vaši radu ohledně kvasinek. Vlákna o kvasinkách průběžně pročítám a musím říci, že DÍKY VÁM se mi daří držet obtíže na uzdě alespoň do té míry, že jsem schopna se postarat o své dítě. Mívala jsem stavy, kdy jsem jen ležela v bolestech. Úspěch slavím s česnekem, jedlou sodou, snažím se jíst hodně zásadotvorných potravin a naprosto se vyvarovat cukru a obilnin. Je tedy fakt, že mám často pocit obrovského hladu a v těhotenství jsem zatím moc nepřibrala, ale aspoň nemám již ty kruté bolesti. Takže jsem Vám opravdu vděčná. Děkuji za Vaši dobrotu a posílám Vám touto cestou andělské a boží požehnání. Píši i proto, že třeba bude tato zpětná vazba inspirací pro další lidi, kteří mají bolesti a pomůže jim být zdravější.
PS: MUDr. gastroenteroložka, u které jsem byla, se na kvasinky tvářila velmi odmítavě a vzhledem k negativním nálezům na sono a v krvi mi v podstatě bylo sděleno, že mi nic není, že jsem jen citlivější k některým potravinám. Toto opravdu nepřispělo k mé důvěře v současné tradiční lékařství...
chtěla bych Vám moc poděkovat za Vaši radu ohledně kvasinek. Vlákna o kvasinkách průběžně pročítám a musím říci, že DÍKY VÁM se mi daří držet obtíže na uzdě alespoň do té míry, že jsem schopna se postarat o své dítě. Mívala jsem stavy, kdy jsem jen ležela v bolestech. Úspěch slavím s česnekem, jedlou sodou, snažím se jíst hodně zásadotvorných potravin a naprosto se vyvarovat cukru a obilnin. Je tedy fakt, že mám často pocit obrovského hladu a v těhotenství jsem zatím moc nepřibrala, ale aspoň nemám již ty kruté bolesti. Takže jsem Vám opravdu vděčná. Děkuji za Vaši dobrotu a posílám Vám touto cestou andělské a boží požehnání. Píši i proto, že třeba bude tato zpětná vazba inspirací pro další lidi, kteří mají bolesti a pomůže jim být zdravější.
PS: MUDr. gastroenteroložka, u které jsem byla, se na kvasinky tvářila velmi odmítavě a vzhledem k negativním nálezům na sono a v krvi mi v podstatě bylo sděleno, že mi nic není, že jsem jen citlivější k některým potravinám. Toto opravdu nepřispělo k mé důvěře v současné tradiční lékařství...![]()
Leky jsou kyselinotvorne, je potreba se jim vyhnout. Chce to delat ocisty streva, jater a postupne vsechny dalsi. A take zmenit jidelnicek. Candida dieta velmi pomaha. Vyhledej si vlakno o candide a poradne si to nastuduj, najdes tam i Sakulovu candida dietu. Dokud nedostanes toxiny z tela ven, budes mit bolesti krcni patere. Take jsem tento problem mela, pred rokem. Ale me jeste navic bolelo i v krizich a to ukrutne. Zacala jsem chodit nejdriv denne na prochazky, zpocatku jen 30 minutove, protoze me to opravdu hrozne bolelo. Pak jsem postupne pridavala. Po mesici jsem uz chodila 2 hodiny denne. Toto jsem provozovala cele 2 mesice, pak me to po techto prochazkach, zdrave strave a po ruznych ocistach uplne odeslo, nejak az po 6 mesicich, takze je potreba vydrzet a nevzdavat to. Pak jsem to zase zacala ten cas snizovat a tedka chodim uz jen tak 1-1,5 hodiny a staci to. Zvykla jsem si na to a chodim pravidelne, uz me znaji vsichni psi v okoli a prestali na me stekat za plotem.
Chozeni ti pekne srovna pater, rozdychas se a okyslicis sve bunky.![]()
Dobrý den, chtěla bych se podělit o svůj příběh. Už skoro rok trpím velkými bolestmi rukou, horní části zad, a občasně také kolen, kotníků a vůbec svalů po těle. Pracovala jsem pár let jako masérka a asi jsem se trochu přemohla. I když tuto práci už dávno nevykonávám, mám trvalé bolesti rukou. Lékaři vyloučili revmatologickou, neurologickou i infekční příčinu, takže nemám vůbec žádnou diagnostikovanou příčinu svých obtíží. Někdy mám takové problémy, že skoro nemohu hýbat rukama, nic neuzvednu a o sportu není ani řeč. Bolest chodí ve vlnách, týden je docela dobře, pak týden úplně hrozně a musím proležet. Léky žádné neužívám (nemám žádnou diagnostikovanou příčinu, tudíž ani žádné léky a možná je to i dobře). Jediné co, tak jsem brala wobenzym, chodím na plazmový generátor a zkouším užívat MMS, ale mám pocit zhoršení po pár dávkách. Také jsem vyzkoušela L-askorbát (ph 7,5) a zaznamenala jsem zlepšení. Tuším, že dobře mi budou dělat zásadité věci. Vůbec nepiju alkohol, nejím sladkosti, nic špatného, snažím se i bez lepku. Po čemkoliv nezdravém se stav výrazně zhoršuje. Trpěla jsem také hodně na záněty močových cest, ty už jsem ale překonala, bolestivé svaly ovšem zůstaly.
Zítra si jdu koupit ječmen a chlorellu a uvažuji o nasazení zeleninového šťávování, mysím, že je potřeba nasadit více přírodních věcí, které obsahují enzymy. Můžete mi poradit cokoliv dalšího ? Například jestli je vůbec vhodné užívat MMS a jaké šťávy kombinovat na tak silné bolesti svalů a šlach. (Podotýkám, že dle klasické medicíny mi nebyl žádný zánět v těle nalezen, ovšem cítím často horkost, jakoby i horečku i když teplotu nemám, dále také škubání, někdy i brnění ve svalech). Za jakýkoliv tip budu moc ráda, chtěla bych zase pracovat a sportovat, ani nevíte, jak se na to těším. Je mi 27 a necítím se ještě na důchod
Moc děkuji.
Dobrý den, chtěla bych se podělit o svůj příběh. Už skoro rok trpím velkými bolestmi rukou, horní části zad, a občasně také kolen, kotníků a vůbec svalů po těle. Pracovala jsem pár let jako masérka a asi jsem se trochu přemohla. I když tuto práci už dávno nevykonávám, mám trvalé bolesti rukou. Lékaři vyloučili revmatologickou, neurologickou i infekční příčinu, takže nemám vůbec žádnou diagnostikovanou příčinu svých obtíží. Někdy mám takové problémy, že skoro nemohu hýbat rukama, nic neuzvednu a o sportu není ani řeč. Bolest chodí ve vlnách, týden je docela dobře, pak týden úplně hrozně a musím proležet. Léky žádné neužívám (nemám žádnou diagnostikovanou příčinu, tudíž ani žádné léky a možná je to i dobře). Jediné co, tak jsem brala wobenzym, chodím na plazmový generátor a zkouším užívat MMS, ale mám pocit zhoršení po pár dávkách. Také jsem vyzkoušela L-askorbát (ph 7,5) a zaznamenala jsem zlepšení. Tuším, že dobře mi budou dělat zásadité věci. Vůbec nepiju alkohol, nejím sladkosti, nic špatného, snažím se i bez lepku. Po čemkoliv nezdravém se stav výrazně zhoršuje. Trpěla jsem také hodně na záněty močových cest, ty už jsem ale překonala, bolestivé svaly ovšem zůstaly.
Zítra si jdu koupit ječmen a chlorellu a uvažuji o nasazení zeleninového šťávování, mysím, že je potřeba nasadit více přírodních věcí, které obsahují enzymy. Můžete mi poradit cokoliv dalšího ? Například jestli je vůbec vhodné užívat MMS a jaké šťávy kombinovat na tak silné bolesti svalů a šlach. (Podotýkám, že dle klasické medicíny mi nebyl žádný zánět v těle nalezen, ovšem cítím často horkost, jakoby i horečku i když teplotu nemám, dále také škubání, někdy i brnění ve svalech). Za jakýkoliv tip budu moc ráda, chtěla bych zase pracovat a sportovat, ani nevíte, jak se na to těším. Je mi 27 a necítím se ještě na důchod
Moc děkuji.
2. Bolest zapricinena v dosledku poruchy inych traviacich organov umiestnenych v dutine brusnej.
b. Zaludocny vred
c. Bakterialne alebo virusove infekcie (napr. Helicobacter)
d. Rakovina
e. Cervy
f. Otrava
g. Polypy
h. Fyzicky alebo emocionalny stres
i. Alergia alebo neznasanlivost urcitych potravin
b. Poruchy funkcie tenkeho a hrubeho creva
c. Krce branice
d. Zapal pankreasu
e. Zapal slepeho creva
f. Niektore ochorenia kardiovaskularneho systemu![]()
https://www.youtube.com/watch?v=_FuPD0HXxXA
Co konkrétně jíte a co naopak nejíte ? Co vám chutná a co naopak nechutná ?