Dobrý deň už asi 7 rokov mam problém z jazykom, pravidelne sa mi naňom robí hrubý povlak, zo začiatku som tomu nevenoval pozornosť ale teraz som začal byť aj chorý stále niekedy aj 5x do roka nemám vôbec žiadnu imunitu . Strašne ma svrbí koža a konečník. Dal som si spraviť testy krv, stolicu, moč, výtery z hrdla, gastro. Z krvi mi zistili že mam malo draslíka a veľa kyseliny. Na gastre zistili že mam začervenaný žalúdok vďaka kyseline. Vôbec sa tomu nečudujem hoci som nejedol nikdy sladkosti ale požral som toľko bieleho pečiva toľko mäsa a žiadnu zeleninu že sa čudujem že ešte žijem. Dal som si preto prísnu diétu bez sacharidov, bral som mms, oreganovy olej kokosovy tuk vlakninu,. Z mms som mal neuveriteľné hnačky. Svrbenie prešlo asi po týždni jazyk bol ružovy ako nikdy predtým ale povlak bol stále pri korení. Nemohol som ďalej vydržať ta diéta ma vyciciavala ešte viac jak moja imunita. Myslel som že som z toho vonku tak som začal pomaly pridávať sacharidy ako pohanku vločky a vrátilo sa to zase. Neviem vôbec o čo sa jedna preto sa vás chcem spýtať či je to na 100% candida? Ďakujem.
Tak je to vysoce pravděpodobné, nicméně ono je jedno o jakého šmejda se jedná, jisté je, že se ho musíte zbavit a pokud na to existuje postup, což jak jste zjistil existuje, tak ho holt budete muset použít, nic jiného asi nevymyslíte.
Taku krutu dietu ako som držal jednoznačne držať nemožem,,bez sacharidov sa proste žiť neda,,biela muka,cukor,alkohol to všetko som obmedzil uplne, jem iba pohanku ta sa vraj da a vločky zemiaky atd nie ? aky je medzi nimi rozdiel ?
To je na vás, já takto žiji mnoho let, pokud nějaké sacharidy přijímám, tak ze zeleniny, kde je jich opravdu málo a nevidím v tom problém, všude tady dokola opakuji, že obilí by člověk jíst neměl. Jinak je potřeba si uvědomit jak rychlý je ten sacharid obsažený v dané potravině a pohanka je sice z tohoto pohledu nejpomalejší, nicméně i tak jde o vysokosacharidovou potravinu. Čistě teoreticky se dá i zpracovat jiným technologickým postupem a pak by tolik vadit nemusela, ale to je v místních podmínkách zatím nedostupné.
Je možne že mam candidu aj keď mi ju nezistili? a keby som ju nemal je možne že tieto problémy spôsobuje prekyslenie organizmu? Asi týždeň späť ma neuveriteľne svrbela koža tak som začal brať mms. Dostal som sa na 30 kvapiek ale bolo mi veľmi zle,hnačky bolesť hlavy slabosť. Začal som piť sodu bikarbonu a jedol som vločky a pohanku mäso a asi 2 litre kefiru na deň. Nikdy mi nebolo lepšie stav sa zlepšil oveľa viac ako pri 2 tyždnovej diete. Jazyk sa vyčistil ako nikdy predtým. Prišiel však jeden deň plny hnevu a stresu a som tam kde som bol.
Ano, není ji tak snadné zjistit, většinou je na to třeba mnohonásobné opakování testů a jednoznačně to souvisí s kyselostí. Pokud máte vysledované, že je to ze stresu, tak nezbude nic jiného, než se mu cíleně vyhýbat.
Keď sa chcem z toho dostať prve čo musím urobiť je odkyseliť telo a stravovať sa tak aby som ho nezakyselil zase ale ako ? Treba prestať jesť mäso vajcia atd. a jesť zasadotvorne potraviny ale tu patry vela potravin ktore obsahuju cukor tak čo mam vlastne jesť ? koľko gramov uhľohydratov na deň koľko bielkovin ? Už som toho toľko prečital o protik.dietach a väčšinou sa piše že strava by sa mala skladať len z bielkovin a zeleniny ale bielkoviny silno zakyseluju a určite sa človek takto nevylieči..
Ale vyléčí, základ je syrová, nebo tepelně upravená zelenina, mimo velkých dávek mrkve, k tomu cca 0,8-1 g bílkovin na kilo ideální váhy a den a cca 3x tolik tuku, přičemž ten tuk by měl mít vyvážený poměr omega kyselin a pak nevidím důvod, proč by jste se neměl vyléčit. Z ovoce fungují citróny, papaya a grepy.
Dobrý deň. Veľmi by som Vás chcel poprosiť o radu. Mám 23 rokov a od malička mám problém so zapálenými viečkami. Posledné 4 roky mám problém aj s pokožku na tvári. Červené miesta so žltými šupinkami ktoré dosť svrbia. Na kožnom by doktorka diagnostikovala, že je to seboroická dermatitída. Ale proste nič mi nato nepomáha. Jeden krém čo mi predpísala ( Skinorem) mi to troška zlepšuje, resp. potláča prejavy. Dosť ma to trápi pretože predsa je to na tvári a každý to vidí a hambím sa takto chodiť niekam do spoločnosti preto ani nikam poriadne nechodím iba sedím doma
Prešiel som dve alergologičky, 2 kožné doktorky, 3 očné, bol som aj na gastroskopii a kolonoskopii ale nič mi nezistili. Vačšinou ma lekári odbili s tým že možno z toho vyrastiem alebo nech sa s tým naučim žiť. Po prečítaní veľa článkoch na internete si myslím že by to mohlo byť sposobené candidou ale nie som si istý. Spravil som si ten test s pľúvaním do pohára, a podľa neho mi vyšlo že mám candidu. Tiež posledný rok som si všimol že mám stále biely povlak na jazyku, vačšinou mám aj riedšiu stolicu, aj plynatosť, a niekedy som aj dosť náladový. ( hlavne hnev alebo smútok). Veľa sa píše na tejto stránke o diete ale nikde sa mi nepodarilo násť kompletný zoznam potravín, ktoré odporučate a ktoré nie...všimol som si že na moj stav majú veľký vplyv niektoré potraviny...stav mi zhoršujú hlavne sladkosti na ktoré mám často veľkú chuť a tiež mlieko a mliečne výrobky. Chcel by som Vás poprosiť o radu može to byť naozaj candida? mohli by ste prosím dať tu odkaz na potraviny ktoré sú vhodné a ktoré nie alebo to skopírovať tu...za každú radu Vám budem vešľmi vďačný
Ďakujem veľmi pekne Sybilla aj Vám pán Jarda za odpoveď, celý víkend som stravil čítanim o candide na tejto stránke aj iných. Mám aj tú tabuľku potravín, ktorú tu dal sakul. Chcem sa však spýtať, može sa pri tejto diete jesť pohánka? pretože v tej tabuľke nieje, a našiel som na internete že obsahuje dosť sacharidou, našiel som však že vy ste písali že sa može namočena?a to je aká?
Mám ešte jednú otázku....čo by som mal používať ako prílohu k jedlu kedže zemiaky ani rýža ani obilniny sa nemožu jesť? za každú odpoveď ďakujem
Pohanka v tabulce je zahrnutá pod pseudoobiloviny. V prvních fázích ji určitě vynechte - min prvních 4-6 týdnů, pokud se příznaky po této době výrazně zlepší, můžete pohanku začlenit, společně s trochou topinambur, batat, grepu papaji a dalších potrain které jsou v tabulec va ktaegiri 0-2, případně občas 3.
HOdně štěstí
Člen sakul vám to píše správně, obilí v jakékoliv formě zpočátku určitě vynechat a přílohy na to zapomeňte, prostě třeba výborná kachna se zeleninou, dost omaštěnou kachním sádlem, nemá chybu.
Od pondelka držim dietu bez sacharidou, dosť mi pomáha aj tabuľka na ktorú som tu našiel odkaz. Denne jem tri lýžičky kokosového oleja, kupil si si tiež MMS1, bolo tu o tom veľa popísane že je dobré proti kvasinkám, Stav sa mi zatiaľ nijako nezlepšil, cítim sa skor trošku unavený, to bude asi z nedostatku sacharidou , jem aj dosť cibule,cesnaku, kapusty(zelí) a aj kyslej a tiež pijem aj čaj lapacho a ešte nejaký bilinkový čaj ktorý mi poradila predavačka v obchode so zdravou výživou, že je dobrý proti kvasinkam aj candide. Dietu sa snažim dodržiavať v súlade so zásadami delenej stravy. Chcem sa spýtať:
1. keď kapustu udusým tak už asi ztratí všetký doležite látky proti kandide však? surová mi stále nechutí, a tiež
2.poradíte mi nejaké dobre probiotiká, ktoré sú naozaj dobré a niesu zbytočne predražené? a ako ich užívať aby mali čo najlepší efekt?
3. a je nutný aj ten oreganový olej? veľa ľudí píše že je dobrý ale je dosť drahý ![]()
4.čo by ste mi ešte poradili, čo je učinné?
Budem vďačný za každú odpoveď.
Dúfam, že toto mi už konečne pomože
1)Uvařené zelí likviduje játra, tedy je nesmysl ho používat.
2)Já používám firmu Swiss 5 kmenů, nebo Kurungovity, nicméně dají se určitě používat i jiné s podobnou charakteristikou.
3)Je určitě dobrý, nicméně většinou stačí i dost používat oregano.
4)Jednoznačně rybí tuk, zpočátku klidně dvě polévkové lžíce denně a tak po 14 dnech jednu lžíci denně.
Dakujem Vám, že mi na moje otázky vždy odpoviete.
Na iných vláknach som sa dočital aj o mono diete a ste sa k nej aj vy vyjadloval.
Čo je teda podla Vás príčina kandidy?
A držím vobec správnu dietu(nízkosacharidovú) keď na inom vlákne ľudia píšu že toto nieje riešenie ale naopak že proti kandide pomože monodieta?
Kandida má mnoho příčin, přičemž hlavní důvod je dle mého názoru stres a pak teprve následuje špatná strava a další. Základem léčby by měl být tedy maximální klid a strava prostá sacharidů, nebo monodiety, což oboje umožní dobré trávení a v konečném důsledku kvasinky umravní. Je to tedy skoro jedno a funguje prakticky oboje i když snazší je to dle mého názoru na bezsacharidové dietě, ale bez přežírání a se správnou skladbou tuků ve stravě, což lidé nedodržují a pak tvrdí, že to nefunguje.
Čo presne by som mal rozumieť pod pojmom správna skladba tuku? ja teraz pri diete jem iba kuracie maso a to iba na obed so zeleninou. Raňajky aj večere su čisto o zelenine, sem tam si dám trošku tvrdého syru ale takého kde je čo najmenši obsah sacharidou ako je písane v tej tabulke alebo uvarené vajíčko. V tabuľke potravín pri protikvasinkovej diete, ktorú pridal sakul kde sú potraviny zoradené pod číslami od 0 do 5, nechápem prečo tam je tuniak z konzervy pod číslom 4 teda ako dosť nevhodná potravina. Pretože ja som si kúpil tuniaka v konzerve vo vlastnej štave(nie v oleji), a bolo tam v zložení napísane že je tam iba maso z tuniaka, voda a jedlá soľ. Teda žiadne cukry ani nič podobne ani konzervačné látky, E-čka nič také a videl som aj tuniaka v konzerve ktorý je v SÓJOVOM oleji nie obyčajnom. Možem teda jesť aj ryby z konzervy keď sú ako hovorím iba vo vlastnej štave alebo v sojovom oleji, predsa len sú zdrojom omega 3 mastných kyselín.
To vám zde nemohu vysvětlovat, jde o příliš širokou problematiku o tom si budete muset dost načíst, prostě třeba kuřecí maso má málo tuku, ale tak škodlivého, že třeba tučná kachna je daleko lepší. Pokud jde o konzervy, ty určitě zdravé nejsou, ale jednou za čas se pochopitelně nic neděje.
Dobrý deň, dnes je to už 19. deň čo držím protikvasinkovú dietu. Schudol som asi 3 alebo 4 kila, pričom s nadváhodou som nemal nikdy problémy žiadne. Pri výške 188 som mával pribliežne váhu od 73 až 76 kíl. Teraz mám sotva 70 takže som fakt vychudnutý. cítim sa aj unavený bez energie a tiež som bledý. Dnes som bol aj u doktorky a požiadal som ju či mi spraví testy na kandidu, keď som jej ukázal biely jazyk tak mi povedala že to nič nieje, že to je normálne, že keby som mal kandidu tak by som ju mal aj na ďasnách a tak ale keď ju tam nemám takže to isto nebude ona ale povedala že mi spraví testy v pondelok nech prídem na krv a spraví mi aj vytery z jazyka... . V diete však by som chcel ešte pokračovať, len ako hovorím schudol som, som unaveny bez energie a bledý. čo mám teda robiť podĺa vás? pokračovať v diete?
Tam musíte něco dělat blbě, buď jíte málo tuků, nebo tuky špatné a další možnost je, že nemáte antioxidanty, tedy vyzkoušejte brát větší dávky céčka, nebo i jiné antioxidanty.
Kupil som si aj ten ryby tuk ako ste mi odporučil aj uživam antioxidanty. Este som si kupil psylium. Čo ma trapi že posledne dva týždne nemám stolicu každý den ale každy tretí. Čím to može byť? ako to zmenim? písal som že moj stav pokožky zhoršuje konzumácia mliečnych výrobkoch preto rozmýšľam či by mi to mohol sposobovať aj kefir, pretože rozmýšlam nad tybetskou mliečnou hubou a výrobou kefíru ale tiež nad japonskými kryštálikmy TIBI? ktoré by ste mi odporučili. Inak bola mi zistena intolerancia na laktázu ale nemám žiadne prejavy ako bolesť žalúdka, hnačky a podobne ako je to písané. Niekto písal, že mu bola tiež zistena a keď pol roka pil mliečny kefír tak sa to napravilo.
Na tu defekaci dejte, mimo dostatečného množství tuku, také hořčík a musíte si překontrolovat i jód, ten defekaci může také brzdit, pokud je deficitní. Většinou kefír, nebo domácí jogurt problémy nevyvolává, ale to musíte vyzkoušet, každý reaguje jinak.
Pán Jarda, držím túto bezsacharidovu diétu už piaty týždeň. Stav sa mi trošku zlepšil asi o 20 percent mám lepšiu pokožku ale inak biely povlak na jazyku je skoro taký istý ako aj pred tým. Prečítal som tu už skoro všetky diskusie o kandide aj sakul čo písal, a predsa podľa toho ako písal tak tu diétu drží už naozaj že fakt dlho a predsa keď začal zaraďovať tie potraviny stav sa mu zhoršil...ako píše. Predsa keď sa všade píše že kandida 3 týždne bez sacharidou začne hynuť tak pokiaľ niekto drží takúto dietu 2 mesiace tak ta kandida musí už byť riadne fuč...a aj tak nieje. Ja som cez vianoce skúšal dietu kde som jedol hlavne naturálnu ryžu( hnedu) zemiaky a veľa čerstvej zeleniny.... žiadne maso, salamy, ryby ani nič take kysle a jazyk som mal za 3 týždne úplne čisty aj pokožku najmenej o 60% lepšiu ale potom som to prestal dodržiavať a stav som mal zas taký ako predtým. Nemyslíte si teda že keď to telo takto poriadne odkyslím tak aj kandidy sa zbavím? predsa keď veľa ľudí písalo že túto bezsacharidovu diétu držia tak dlho a aj tak sa im to vracia alebo že nemajú nejake väčšie úspechy. Dokonca použivam aj mms1 čo je silne na kandidu(ževraj) ale nejako moc to zatial po trojtýždňovej kúre nezabralo. Vsade sa píše že kvasinky sa rozmnožia v kyslom prostredí tak keď telo odkyslím tak hádam aj kvasinky zas dostanem pod kontrolu. Inak tiež rozmýšľam že v lete pojdem k Mrtvému moru ak sa mi to podarí, myslíte že to by mohlo zabrať?
Ono to je i dost o srovnané psychice, čili zde není možné řešit jen fyzično, ale vždy se podílí i duševno. Kvasinku z těla odstranit nejde, to špatně chápete problém, jde ji pouze dostat pod kontrolu a to je vše. Pokud jde o koupání v Mrtvém moři, to si myslím bude dobré, tam se zklidní jak tělo, tak nervy. Zatím můžete vyzkoušet koupele ve slané vodě, což je podobné a dost se to zde již rozebíralo.
Jestliže jste na protivkasinkové páty týden, tak to také můžete být stále na samém začátku. Zlikvidovat kandidozu za tri týdny je možné vyjímečně za určitých podmínek. Nepíšete jaké potraviny jíte a jak jste na tom s fungicidy, ph, dýcháním, pohybem, psycickou pohodou apod, ale doba první fáze léčby je dost individuální a může trvat i řadu měsíců.
Mě se podařilo dosáhnout výraznějších úspěchů až po čtvrt roce a to jsem jel poměrně tvrdě včetně bohatých kombinací těch nejsilnějších fungicidů které jsou běžně dostupné. Přičemž první dva měsíce byly kritické a stav se rapidně zhoršoval v mnoha ohledech.
Teprve nyní po půl roce, kdy zmizela většina akutních problémů a mám poprvé co sleduji (cca 2 roky) negativní plivací test a minimum kvasinky v krvi si občas dovoluji věci jako grep, sem tam pivo nebo kávu, bátáty, topinambury, papáju či sirnou patlanici. I tak předpokládám že přechod zabere ještě pár měsíců.
Buďte tedy trpělivý, pokud se stav za měsíc a něco zlepšil o dvacet procent tak, za půl roku bude lepší o sto procent. Nemůžete chtít něco co jste se pěstoval řadu let zvrátit za pár dní.
Možem sa teda spýtať? teda pri tejto diete keď nechcem schudnúť tak musím jesť veĺa tukov? Pretože vlastne energiu mam asi iba z tej zeleniny čo zjem a v nej je minimum sacharidov a z toho tuku. Predtým som jedol 3 polievkové lyžice kokosového oleja denne, teraz je 2 rybieho a 1 panenského olivoveho a ešte jem 3 lyžičky pomletých ľanových semienok, ale aj tak sa citím že nemám moc energie a ani sa mi moc dobre nedá učiť ( asi mozgu chýba glukoza), a ešte vážne rozmýšlam nad tou monodietou iba s bananmi na 1 týždeň čo to spraví. sakul skúšal si to?
čital som si aj o tom deficite minerálov..mám si ich teda kupovať v lekárni? a ktoré presne? ale ako sa dajú inak doplniť prirodzenou cestou?
A ta najhoršia vec že dneska som asi pokazil celú moju 5 tyždňovú dietu, pretože sme mali doma oslavu a ja som zjedol 2 chlebičky a 3 zákusky....fakt som sa snažil ale nedokázal som im odolať, po 5 týždňoch čo som vydržal bez nich a je už asi teraz všetko v ťahu
(( strašne ma to mrzí...neviem fakt čo robiť, myslíte si že som to celé pokazil? ![]()
Ja viem moc otázok však? prepáčte ale fakt mi na tomto záleži.
Takto to pokazíte ještě tak minimálně tisíckrát, ale stále máte možnost vždy vše napravit, matka příroda je velice mocná a svědomitě se o nás stará, toho se bát nemusíte. Ohledně té únavy po větších dávkách tuku, dávejte si hodně antioxidantů, třeba velké dávky vitamínu C.
Dobrý deň. Chcem povedať že po niekoľkých týždňoch na tejto diete naozaj možem povedať že moj stav sa zlepšil. Túto dietu som začal držať koli problémom s pokožkou, ale celkovo pokožku mám už celkom lepšiu, rovnako predtým aj keď som sa snažil dodržiavať pitný režim vždy proste za krátko ako som vypil vačšie množstvo tekutín tak som musel íst na WC ako by to moje telo vobec nevedelo tie tekutiny urdržať v sebe a použit ich vo svoj prospech ale teraz práveže už je to skor opak že telo udržiava dlhší čas tekutiny, myslím si že to bolo tiež candidou. každopádne už som mal po takomto dlhom čase určite pochybnosti či má ešte zmysel držať túto dietu ale ako vidím tak má. Okrem tých tekutin vidím zlepšenie napríklad aj že ráno vstanem svieži aj keď neprímam toľko energie zo sacharidiu aj náladu mám lepšiu a tak.
Chcem sa spýtať čítal som si že slnečnicove, sezamove, tekvicove, 'lanove atd. semienka su dobre zdroje minerálov takže či je dobré ich konzumovať pravidelne pri tejto diete a tiež aký je váš názor na obyčajný strúhany kokos v sáčku čo sa dá normálne kúpit a pridáva sa do koláčov a tak. Može mať aj on aspoň z časti také účinky ako kosový olej, alebo by som sa mu mal radšej vyhýbať?
Ono to ani tak není o tom co sníte, ale o dodržení některých logických zásad v denním režimu, čili držet uvedený poměr bílkovin, sacharidů a tuků, třeba dle kalkulačky na flora.cz. Ta vám patrně odpoví, že semínek zrovna moc jíst nemůžete.
Sakul, chcel by som sa ťa spýtať či si skúšal držať aj dietu podľa dr. Grahama, a aj Vás pán Jarda, oplatí sa to vyskúšať?. Može byť candida naozaj problém tukov že su nahromadené v cievách? Mávam studené ruky pravidelne, doktorka my povedala že je to raynaudov syndrom, teda mám zle prekrvené cievy tak potom by to mohlo fakt byť aj tým tukom.
Sakul a ty keď píšeš že protikvasinkovú diétu držíš už tak dlho tak máš ešte candidu alebo nie? aký je stav tvojho ekzému lebo ja držím túto dietu tiež koli problémom s pokožkou na tvári. Viem že zbaviť sa kandidy nedá zo dňa na deň ale na zahraničných weboch píšu že túto dietu držia niektorý ľudia niekoľko rokov a aj tak ju stále majú.
Čítal som že zdravé sú aj klíčky preto rozmýšľam, že by som si dal naklíčiť šošovicu, myslíte si že je to dobrý nápad? A chystám sa aj na tú sankhapraksalanu len trochu váham na tým ale hádam podľa toho postupu ako je tu napísany je to bezpečne. Čoho sa viac bojím sí tie klystíry, možno sa vám bude zdať moja otázka hlúpa ale sú tie klystíry bezpečné? nemožem si tam nejako poškodiť to hrube črevo s tou hadičkou? Nikdy som to ešte nerobil ani som nikoho nevidel ako to robil preto sa bojím vyskúšať.
Ďakujem za odpoveď.
Já si myslím, že by jste sacharidovou dietu zkoušet neměl, tím kvasinky ještě více vydráždíte a pokud jde o klystýry, tak nevím o jediném případu, kdy by si tím člověk spáchal nějakou újmu.
O Grahamově dietě a dalších variantách je zde celé vlákno, kde lidé popisují své zkušenosti. Na zahraničních forech je možné dohledat příspěvky řady lidí, kteří takto kandidu řešili a vyřešili, nicméně je to specifická záležitost, která vyžaduje specifický přístup a nebude fungovat u každého.
Já jsem jí zatím nezkoušel, čekám na pokročilejší dobu léta a přísun kvalitního bio ovoce, nicméně je dost možné že díky krevní skupině 0 nebudou výsledky dobré. To se ale ještě uvidí. Co vím že u mě nefunguje zcela určitě je míchání bežné stravy a cukrů, tam se mi vrací trable s kandidou během desítek hodin.
Řešení lehkých forem kandidozy může být otázka týdnů a vypuštění pouze jednoduchých cukrů, u těžších forem, kdy kandidoza trvá desítky let jako u mě, může léčba trvat opravdu roky. Mě například po půlroční přísné fázi stačilo dva týdny si užít trochu jarního lákání v podobě ovoce, piva a nějakých menších dobrot a projevy byly poměrně razantně zpět. Nicméně při přísnějším režimu a fungicidech se stav zlepšuje rychleji než dříve a projevy už nejsou tak drastické.
Nevím jaký je Váš stav, pokud ale máte kandidozu potvrzenou a s dietou začínáte, vyhněte se luštěninám a klíčenou čočku můžete v menším zařadit jako přechodovou potravinu po stabilizaci stavu. Přechodové potraviny, tedy ty které můžete opatrně a jednolitvě zařazovat poté, kdy už nemáte projevy kandidozy a testy jsou víceméně negativní, jsou především pohanka, topinambury, bataty, rajčata, olivy, celozrnná rýže (třeba basmati) a také později luštěniny nebo sirná patlanina. Někomu nebude vadit ani ovoce jako borůvky, papaja, grepy apod.
Klystýry spíše na počátku léčby pro pročištění střev, poté už obnovovat a chránit mikrofloru pomocí prebiotik a probiotik z kefíru, pilulí, kysaného zelí, domácího jogurtu, lepicolu apod.
V prnvích fázích léčby je klíčová dieta, tu je potřeba dodržovat striktně. Později přichází na řadu silni fungicidní přípravky, které je potřeba dávkovat minimální do konce přechodové fáze a pravidelně je střídat.
Dobrý deň, chcel by som sa Vás spýtať, v článku NEKRMTE MRCHOŽROUTA VE SVÉM TELE píšete, že kandidu získa človek tak že si zalepí tukom bunečné membrány a tým zníži ich prepustnoť a tak cukry a hlieny ktoré ostanú a nevstrebú sa sú potravou pre candidu. Takže keď budem budem každý den jesť podľa dr. budwigovej lanovy olej so semienkami a stvarohom presne ako píšete v tom druhom článku ZDRAVÝM TUKOM PROTI TUKU ŠKODLIVÉMI tak by sa mal tým ostrániť aj ten tuk na tých bunečných membránach či nie? a tým by sa zlepšila piepustnosť bunečných membrán a cukor sa dostane do buniek a candide neostane nič. Može to byť tak?
Uvažujete správně, je tam sice více souvislostí, ale v zásadě to takto funguje.
Asi skusím aj to trojčatko, hádam tým nič nepokazím.
To určitě ne, tím se nic pokazit nedá.