Cévní problémy

Zdraví-AZ — https://forum.zdravi-az.com/forums/topic/cevni-problemy/
Evelína — pon dub 04, 2011 1:11 pm

Dobrý den, mám problém s praskáním žilek na nohách,také mě bolí lýtka. V srpnu minulého roku jsem podstoupila kolonoskopii kvůli krvácení při stolici. Byl mi odstraněn nezhoubný polyp, měla jsem větší vnitřní hemoroidy,absolovala jsem tedy elastickou ligaturu. Nyní stav klidný, hemoroidy menší, nekrvácí. Stolice nepravidelná,někdy obden,jindy za tři dny. Pobolívají mě záda v oblasti krční a hrudní. Necítím se dobře psychicky,mám strach z vážné nemoci. Moc děkuji za odpověď.

Petr 2 — pon dub 04, 2011 3:06 pm
Evelína píše:
Dobrý den, mám problém s praskáním žilek na nohách,také mě bolí lýtka. V srpnu minulého roku jsem podstoupila kolonoskopii kvůli krvácení při stolici. Byl mi odstraněn nezhoubný polyp, měla jsem větší vnitřní hemoroidy,absolovala jsem tedy elastickou ligaturu. Nyní stav klidný, hemoroidy menší, nekrvácí. Stolice nepravidelná,někdy obden,jindy za tři dny. Pobolívají mě záda v oblasti krční a hrudní. Necítím se dobře psychicky,mám strach z vážné nemoci. Moc děkuji za odpověď.

Moje dlouhodobe perspektivni reseni zni takto:
Zacit byste mela celkove od psychiky, doporucuji vyhledat skryte stresory - patologicke pretezovani, prace, rodina, pratele, chaba seberealizace, malo relaxace v prirode, cokoliv co cloveka trapi (predevsim dlouhodobe) a ani o tom nemusi vedet a uvedomovat si to. Nastudovat si hodne z ruznych zdroju o psychosomatice, cirkadilanich rytmech ale hlavne se tim nenervovat. Dodrzovani cirkadialnich rytmu je v dlouhodobe perspektive dost zasadni. Nastudovat si to. Praskovani cimkoliv nedoporucuji! Neresi to primarni pricinu.
Preventivne a pro jistotu se docasne dokud se metabolismus nezlepsi vyhybat chemii v cemkoliv-potraviny (konzervanty, aditiva, prislis prepracovavane potraviny, preferovat domaci zakladni suroviny...), kosmetika, domaci chemie, nepolykat zubni pastu, vyhybat se alkoholu v cemkoliv.
Az se to zlepsi, je mozno postupne zase zkouset a zarazovat vyrazene veci.

Vševěd — pon dub 04, 2011 3:21 pm

Opravdu bych zvážil Petře, jestli by někdy nebylo lepší držet hubu, než tláskat stejné abstraktní nesmysly pořád dokola, a konkrétního neříct vůbec nic.

Petr 2 — pon dub 04, 2011 4:32 pm
Vševěd píše:
Opravdu bych zvážil Petře, jestli by někdy nebylo lepší držet hubu, než tláskat stejné abstraktní nesmysly pořád dokola, a konkrétního neříct vůbec nic.

pane PseudoVsevede jake je vase konkretni reseni? Povidejte prehanejte? Sem jedno ucho (oko). Komplexni problem nelze resit trivialne.

Vševěd — pon dub 04, 2011 5:21 pm

žádné nemám, usoudil jsem, že k tomuto konkrétnímu tématu nemám co říct, chybí mi osobní zkušenost s tou nemocí a tak bych radil hovadiny. tak jako to děláš ty. ovšem tady jde o lidské
zdraví, a proto si myslím, že si žádný člověk nezaslouží, aby se stal obětí rad psychicky narušeného jedince, bez jakýkoliv konkrétních zkušeností.

Petr 2 — pon dub 04, 2011 6:29 pm
Vševěd píše:
žádné nemám, usoudil jsem, že k tomuto konkrétnímu tématu nemám co říct, chybí mi osobní zkušenost s tou nemocí a tak bych radil hovadiny. tak jako to děláš ty. ovšem tady jde o lidské
zdraví, a proto si myslím, že si žádný člověk nezaslouží, aby se stal obětí rad psychicky narušeného jedince, bez jakýkoliv konkrétních zkušeností.

Jak muzes tvrdit ze s tim nemam zkusenosti? Oooo jiste zapomnel sem ty si preci Vseved.

Dede Vsevede pred tvou moudrosti se vsechno v prach riti,
chtel bych vedet zda se neocitnem v riti?
:))

Tim se vysvetluje vse i tvuj Nick. :))

Vševěd — pon dub 04, 2011 6:39 pm

Petře najdi si holku, už je ti dost roků než abys po světě běhal jako panic.

Petr 2 — pon dub 04, 2011 6:44 pm
Vševěd píše:
Petře najdi si holku, už je ti dost roků než abys po světě běhal jako panic.

No koukam ze uz asi nic inteligentnejsiho nevymyslis... tak budu reagovat alespon na to malo co trousis, si si jisty na 100% ze sem panic? Si si jisty na 100% ze nemam holku? Si si jisty ze se ted neridis heslem: "Podle sebe soudim tebe." ?

Sybilla — pon dub 04, 2011 9:26 pm
Evelína píše:

Zvláštnu pozornosť si zaslúži rutín nachádzajúci sa v pohanke, ktorý má vynikajúce liečebné účinky na cievy. Konzumáciu pohánky sa im vracia pružnosť a prirodzene sa reguluje krvná zrážanlivosť.. S vitamínom E lieči chorobné zmeny na cievach. Rutín významne zlepšuje, dokonca môže aj vyliečiť kŕčové žily na nohách. Rutín a vitamín C si navzájom zvyšujú účinnosť, čo súvisí s problematikou adrenalínu v organizme.

Pravidelná konzumácia pohánky (aspoň trikrát týždenne) spolu s pitím odvaru z ľanového semena a zvýšeným príjmom vlákniny, vraj vylieči behom mesiaca hemoroidy.
Pohanka je taktiež veľmi výhodná k detoxikácii v tehotenstve a vôbec pri akejkoľvek intoxikácii. Známy je liečebný účinok pohanky pri praskaní žiliek v oku, tvári, aj inde na tele, pri zvýšenej krvácavosti, vredoch, črevných nádoroch, či pri silnej či dlhotrvajúcej menštruácii.
Veľmi dôležitým vitamínom obsiahnutým v pohánke je cholín, ktorý regeneruje pečeňové bunky po poškodení chorobami a alkoholom. Zároveň napomáha odbúravaniu tuku v pečeni.
Ako prvé by som začala očistami hrubého čreva, potom pečene/játra a pritom sa cpala pohankou a ľanovým semienkom na všetky možné spôsoby.

Petr 2 — stř dub 06, 2011 7:05 am
Sybilla píše:
Zvláštnu pozornosť si zaslúži rutín nachádzajúci sa v pohanke, ktorý má vynikajúce liečebné účinky na cievy. Konzumáciu pohánky sa im vracia pružnosť a prirodzene sa reguluje krvná zrážanlivosť.. S vitamínom E lieči chorobné zmeny na cievach. Rutín významne zlepšuje, dokonca môže aj vyliečiť kŕčové žily na nohách. Rutín a vitamín C si navzájom zvyšujú účinnosť, čo súvisí s problematikou adrenalínu v organizme.

Pravidelná konzumácia pohánky (aspoň trikrát týždenne) spolu s pitím odvaru z ľanového semena a zvýšeným príjmom vlákniny, vraj vylieči behom mesiaca hemoroidy.
Pohanka je taktiež veľmi výhodná k detoxikácii v tehotenstve a vôbec pri akejkoľvek intoxikácii. Známy je liečebný účinok pohanky pri praskaní žiliek v oku, tvári, aj inde na tele, pri zvýšenej krvácavosti, vredoch, črevných nádoroch, či pri silnej či dlhotrvajúcej menštruácii.
Veľmi dôležitým vitamínom obsiahnutým v pohánke je cholín, ktorý regeneruje pečeňové bunky po poškodení chorobami a alkoholom. Zároveň napomáha odbúravaniu tuku v pečeni.
Ako prvé by som začala očistami hrubého čreva, potom pečene/játra a pritom sa cpala pohankou a ľanovým semienkom na všetky možné spôsoby.

O pohance se to rika ale nejsem si uplne jist estli je to tak silny lek. je mozne ze po cas oslabeneho metabolismu kdy neni telo harmonizovane pomuze ale jako uplnou nahradu pestreho jidelnicku na dlouhou dobu bych to nevidel. Mam pro to par duvodu, zaprve lide ji sice v davnych dobach jedli pravdepodobne casto ale nikdo nevi v jakych mnozstvich a jak presne upravovanou? Navic tehda lide nesedeli celej den u pocitace ale makali na polich a nespali v betonovych krabicich a nechodili v betonovych ulicich a nekoupali se v chlorovane vode, tedy upne jiny zivotni prostredi, jiny prijem necistot nebo chcete-li slozek prostredi, jak zkrz kuzi tak potravou, vodou, dychanim... to vse ma vliv na to jak je metabolismus nastaven...a kdo si toho este nevsiml tak je uplne slepej jak vuci prirode tak sobe. O vlivu masmedialni masaze ani nemluve. Demagogie nicici dlouhodobe zdravi na kazdem rohu.
Problemy s cevami docela dobre popsal jeden alternativni lekar co se zabyva ozonoterapii...doporucuji precist jeho knihu...ale brat ji tez s nadhledem a cist mezi radky....jmenuje se Ozonoterapie a reflexni terapie a k stazeni je v tomto archivu spolu s dalsimi zajimavymi knizkami
http://www.ulozto.cz/5008995/knihy-pro- ... zdravi-rar

Jarda — stř dub 06, 2011 9:36 pm
Evelína píše:

Tak Sybilla vám to píše dobře, jde o nedostatek hořčíku, rutinu a céčka k tomu patrně slušné překyselení a problém je na světě. Nasaďte velké dávky hořčíku v akutním stavu krvácivosti Ascorutin z lékárny, srovnat pH na život podporující hodnoty 7,5-7,8 pH a každopádně čistit, čistit a zase čistit.

Evelína — čtv dub 07, 2011 9:45 am

Začala jsem užívat 1tabletu C 1000 se šípky a 1 tabletu Rutinu nebo je lepší Ascorutin? Ten horčík by byl nejlepší v jaké formě? Žačala jsem pít také zeleninové a ovocné štávy,jím saláty dle vašich rad, vyhýbám se bílým jedům. Mohu se pročistit i tímto způsobem, na ta ostatní,jak popisujete si moc netroufám. Moc děkuji za odpověď.

Jarda — čtv dub 07, 2011 11:26 am
Evelína píše:
Začala jsem užívat 1tabletu C 1000 se šípky a 1 tabletu Rutinu nebo je lepší Ascorutin? Ten horčík by byl nejlepší v jaké formě? Žačala jsem pít také zeleninové a ovocné štávy,jím saláty dle vašich rad, vyhýbám se bílým jedům. Mohu se pročistit i tímto způsobem, na ta ostatní,jak popisujete si moc netroufám. Moc děkuji za odpověď.

Toho céčka můžete brát tak velkou dávku, která nevyvolá průjem, což může být možná i třicet těch tablet v průběhu dne. U toho rutinu to máte jedno, funguje oboje a na hořčík je nejvhodnější chlorid hořečnatý, který zde má samostatné vlákno. Ten váš uvedený postup je také možný, ovšem pomalý a záleží jak moc spěcháte, jinak je to asi jedno.

Evelína — čtv dub 07, 2011 2:24 pm

Nezlobte se,že Vás ještě obtěžuji, ale toho Rutinu můžu jen 1 tabletu, jak doporučují? Děkuji za ochotu.
Ještě jsem to správně nepochopila s tím chloridem hořečnatým, ten je součástí toho rutinu nebo si ho mám koupit v lékarně? Moc moc děkuji.

Jarda — čtv dub 07, 2011 3:03 pm
Evelína píše:
Nezlobte se,že Vás ještě obtěžuji, ale toho Rutinu můžu jen 1 tabletu, jak doporučují? Děkuji za ochotu.
Ještě jsem to správně nepochopila s tím chloridem hořečnatým, ten je součástí toho rutinu nebo si ho mám koupit v lékarně? Moc moc děkuji.

Jednu až dvě a k tomu hodně vitamínu C, ten totiž jeho účinky zásadně umocňuje. Chlorid hořečnatý je hořčíková sůl a pochybuji, že ji v lékárně koupíte, nicméně koukněte se do nabídky na konci fóra, tam ji nabízím a mohu vám ji poslat.

Evelína — čtv dub 07, 2011 3:27 pm

Moc děkuji za odpověď. Zkusím nejdříve dodat hořčík vylisovanými šťávami, pokud to bude málo, objednám si u Vás sůl. Ještě bych se Vás chtěla zeptat, co si myslíte o hemeopatii? Léčím se tak už 3/4 roku a zatím se cítím hůř než před léčbou. Škoda, že jsem Vaše stránky neobjevila dříve. Díky Vám.

Jarda — čtv dub 07, 2011 3:31 pm
Evelína píše:
Moc děkuji za odpověď. Zkusím nejdříve dodat hořčík vylisovanými šťávami, pokud to bude málo, objednám si u Vás sůl. Ještě bych se Vás chtěla zeptat, co si myslíte o hemeopatii? Léčím se tak už 3/4 roku a zatím se cítím hůř než před léčbou. Škoda, že jsem Vaše stránky neobjevila dříve. Díky Vám.

Ze šťáv deficity nesrovnáte, nebo za moc dlouho, to si raději dělejte mandlové mléko, to jsem zde již také popisoval. Homeopatie je výborná metoda, ovšem musíte narazit na dobrého homeopata, jinak to je pouze trápení bez výsledku, což tuto metodu dost poškozuje.

Evelína — pát dub 08, 2011 9:18 am

Dobrý den, mléko jsem si udělala,mandle naložila přes noc do vlahé vody,tu ráno na lačno vypila,mandle dala opět do vody a rozmixovala,drť snědla. Kolik bych měla vypít mléka a jak často? Ten hořčík nemá smysl kupovat jako potravinový doplněk,případně s vapníkem či jiným minerálem? Mám totiž pocit,že mi chybí i ten vápník, vlastně mi po dvou dětech chybí snad všechno. Díky moc.

Jarda — pát dub 08, 2011 9:02 pm
Evelína píše:
Dobrý den, mléko jsem si udělala,mandle naložila přes noc do vlahé vody,tu ráno na lačno vypila,mandle dala opět do vody a rozmixovala,drť snědla. Kolik bych měla vypít mléka a jak často? Ten hořčík nemá smysl kupovat jako potravinový doplněk,případně s vapníkem či jiným minerálem? Mám totiž pocit,že mi chybí i ten vápník, vlastně mi po dvou dětech chybí snad všechno. Díky moc.

To se dá pít dle chuti, ale na srovnání těch minerálů to asi stačit nebude. Vhodné je aplikovat chlorid hořečnatý v roztoku a i tak se stav rovná tak 2-4 měsíce. Vápník nemá cenu nyní řešit, pokud po hořčíku nemáte průjem, tak ho máte zatím dostatek.

Evelína — úte kvě 10, 2011 1:33 pm

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, užívám denně 1000C 1tabletu a 1tabletu rutinu. Zároveň bych ale potřebovala organismu dodat selen, jak to nejlépe provést,aby se nevylučovalo jejich vstřebávání? Děkuji moc za odpověď.

Jarda — stř kvě 11, 2011 7:57 am
Evelína píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, užívám denně 1000C 1tabletu a 1tabletu rutinu. Zároveň bych ale potřebovala organismu dodat selen, jak to nejlépe provést,aby se nevylučovalo jejich vstřebávání? Děkuji moc za odpověď.

Vitamín C se udrží v organizmu zpravidla pouze dvě hodiny a maximálně, pokud jde o C komplex, tak 12 hodin, čili použijte tento odstup a není problém.

Evelína — stř kvě 11, 2011 1:20 pm

Děkuji za odpověď,akorát tedy nechápu proč se prodává selen společně s vitamínem C a E,lepší je tedy koupit pokud možno jen samotný selen nebo může být se zinkem z důvodu bílých teček na nehtech? Díky.

Petr 2 — stř kvě 11, 2011 5:11 pm
Evelína píše:
Děkuji za odpověď,akorát tedy nechápu proč se prodává selen společně s vitamínem C a E,lepší je tedy koupit pokud možno jen samotný selen nebo může být se zinkem z důvodu bílých teček na nehtech? Díky.

Proc? Protoze existuje pojem paradigma. Do vyzkumu totiz vstupuji tezko ovlivnitelne slozky jako lidska vira a presvedceni. Vse se da dohloubky nastudovat v literature ktera je uz stara pres pul stoleti od T.S. Kuhna Struktura vedeckych revoluci.
neco malo o tom:
http://antropologie.zcu.cz/thomas-samue ... revoluca-2
K stazeni kniha zde:
http://www.uloz.to/4110845/kuhn-struktu ... voluci-rar

Protoze nekdo vytvori lek na zaklade subjektivne statisticky hodnoceneho vyzkumu nebo teoreticke predpojatosti a za cas po nekolika studiich a novych poznatcich nemusi byt vse tak presvedcive, jak bylo na zacatku nebo kdykoliv v prubehu. Vse se da vycist z historie vyzkumu.

Jarda — čtv kvě 12, 2011 9:33 am
Evelína píše:

To zde píšu prakticky stále, zásadně nekupovat nějaké multi-super sajrajty, které se vzájemně vytloukají, brání vstřebávání látek a vlastně tak do těla nedodáváte prakticky nic. Proč se to prodává, no to je snad jasné. Každý obchod vede většinou ke zisku a zde ne zrovna malému a pokud to debilní ovčané kupují, tak proč by se jim to nemělo prodávat, jde přeci o peníze a o ti jde vždy až v první řadě.

Evelína — čtv kvě 12, 2011 11:40 am

Promiňte asi patřím k těm nechápavým blbcům, ale když si dělám pomerančovou šťávu, tak ta obsahuje mimo jiné vitamín C, dodává selan atd. V tomto případě se to vstřebávání vitamínů a minerálů vzájemně netluče? Moc děkuji za objasnění pro méně chápavé.

Jarda — čtv kvě 12, 2011 8:10 pm
Evelína píše:
Promiňte asi patřím k těm nechápavým blbcům, ale když si dělám pomerančovou šťávu, tak ta obsahuje mimo jiné vitamín C, dodává selan atd. V tomto případě se to vstřebávání vitamínů a minerálů vzájemně netluče? Moc děkuji za objasnění pro méně chápavé.

Na tom není nic k nepochopení, ale možná vás mate, že v jakékoliv potravině je to vlastně smíchané všechno, ovšem to má poněkud jinou logiku a naprosto jiné složení. V potravině je vše nějak vzájemně vázáno a využitelnost se tím neruší jako u produktů moderní chemie, nebo farmacie.

Evelína — pát kvě 13, 2011 10:39 am

Dobře, a co když člověku chybí většina vitamínů a minerálů? Pouze pitím šťáv deficit nelze dohonit, tak jak postupovat? Co třeba pití zeleného nápoje a užívání chlorely? Děkuji za rady.

Jarda — pát kvě 13, 2011 8:00 pm
Evelína píše:
Dobře, a co když člověku chybí většina vitamínů a minerálů? Pouze pitím šťáv deficit nelze dohonit, tak jak postupovat? Co třeba pití zeleného nápoje a užívání chlorely? Děkuji za rady.

Ono dost záleží co chybí a kolik toho chybí. Vzhledem k tomu, že některé prvky se rovnají i mnoho měsíců, tak je vhodná celková suplementace na vysokých dávkách a to se zajistit přes šťávy sice dá, ale trvá to dost dlouho. Vhodné je tedy uměle je dodávat, ideálně formou chloridů a také ty zelené kytky umějí dost srovnat, čili ty určitě ano.

zdravyzivot — čtv kvě 19, 2011 9:56 am
Jarda píše:
Vitamín C se udrží v organizmu zpravidla pouze dvě hodiny a maximálně, pokud jde o C komplex, tak 12 hodin, čili použijte tento odstup a není problém.

Dobrý den,

příjde mi divné, že doktoři a reklamy do nás cpou všechny možné léky a vitamíny, aby co nejvíce vydělali, proč by tedy zrovna u vitamínu C bylo všude napsáno , aby člověk bral maximálně 1000 C denně a hlavně nepřekračoval doporučenou dávku. Když by každý člověk bral mnohem více až do průjmu, jak říkáte vy, vydělali by na tom mnohem víc. To mě trochu mate....

To samé například zinek...

Není přece jen rozdíl v tom, dostat do sebe obrovské množství vitamínu C denně z přirozených zdrojů nebo z tablet?

Jarda — čtv kvě 19, 2011 8:32 pm
zdravyzivot píše:
Dobrý den,

příjde mi divné, že doktoři a reklamy do nás cpou všechny možné léky a vitamíny, aby co nejvíce vydělali, proč by tedy zrovna u vitamínu C bylo všude napsáno , aby člověk bral maximálně 1000 C denně a hlavně nepřekračoval doporučenou dávku. Když by každý člověk bral mnohem více až do průjmu, jak říkáte vy, vydělali by na tom mnohem víc. To mě trochu mate....

To samé například zinek...

Není přece jen rozdíl v tom, dostat do sebe obrovské množství vitamínu C denně z přirozených zdrojů nebo z tablet?

Tak to jste celkem vedle, protože ono to odstraní tolik potíží, že by pak zase nebyl odbyt na jiné a mnohem dražší pilule. Dostat do sebe dostatek těchto látek z přirozených zdrojů je možné v přirozeném prostředí, třeba v amazonském pralese, ale zde to dokážete těžko, protože v těch podtržených a uměle dozrávaných plodinách z hyper-super marketů není zhola nic.

Evelína — čtv kvě 26, 2011 5:30 pm

Dobrý den, dnes se při stolici hemoroidy zase ozvaly krvácením, asi by bylo potřeba kromě rutinu a céčka ještě hořčík, je potřeba dodržet nějaký časový odstup při užívání? Případně co byste mi ještě doporučil? Moc,moc děkuji za odpověď.

Jarda — čtv kvě 26, 2011 8:16 pm
Evelína píše:
Dobrý den, dnes se při stolici hemoroidy zase ozvaly krvácením, asi by bylo potřeba kromě rutinu a céčka ještě hořčík, je potřeba dodržet nějaký časový odstup při užívání? Případně co byste mi ještě doporučil? Moc,moc děkuji za odpověď.

Tyto doplňky se netlučou, ale vzájemně doplňují, čili zde je to jedno a užívat se dají dokonce společně. Nejvhodnější je dávat si jako pití C askorbát a jako druhou várku třeba za hodinu zase hořčík a takto to střídat v průběhu dne.

Evelína — pát kvě 27, 2011 7:08 am

Dobrý den, předem děkuji za odpověď. Takže půl čajové lžičky práškového C a půl lžičky sody do kolika vody přibližně? Můžu pít i několikrát denně? K tomu rutin a asi za hodinu hořčík, v jaké formě nejlépe? Jestli jako koupelovou sůl, tak stačí si večer udělat koupel? To asi ne, prosím objasněte mi to ještě. Moc děkuji za vše.

Jarda — pát kvě 27, 2011 7:18 am
Evelína píše:
Dobrý den, předem děkuji za odpověď. Takže půl čajové lžičky práškového C a půl lžičky sody do kolika vody přibližně? Můžu pít i několikrát denně? K tomu rutin a asi za hodinu hořčík, v jaké formě nejlépe? Jestli jako koupelovou sůl, tak stačí si večer udělat koupel? To asi ne, prosím objasněte mi to ještě. Moc děkuji za vše.

Ten váš uvedený poměr je ale vysoce zásaditý, čili netuším zda chcete zvedat pH, za normálních okolností se dává poměr 2:1, který je neutrální. Míchá se to tak do 0,3-0,5 litru vody a pije několikrát denně, přičemž jediné omezení je průjem. Hořčík také jako pití, chlorid hořečnatý ve vodě, je to zde mnohokrát popsáno, nebo koupele, případně hořčíkový olej-postřiky pokožky.

milo1 — sob čen 04, 2011 12:22 am
Evelína píše:

zásadne by som to neriešil hlavne na začiatku tabletkami ani chloridmi a všeljakymi gebuzinami.
Začnite od seba so psychikou, ak ste zdravá myslím vyšetrenia krv, moč a td. tak. Strach vám bude stav len zhoršovať. Preto začnite na sebe pracovať. Rôzne cviky, pobyt v prírode, radosť v rodine, partner to všetko vám može pomocť. Škoda že ste sa skor nevenovali viac príznakom, mohli sme to liečiť ináč.

smajliss — pon říj 10, 2011 12:14 am

Dobrý den,
už asi týden mě trápí: V levé části hlavy mezi okem a uchem mi stále zní tep srdce. Takové šumivé tepání. Mám docela strach, že je to něco vážného.

Měl jsem problém s dráždivým tračníkem - zlepšil jsem stravu a už jsem ho díky vám vyléčil a teď se vyskytlo tohle, jsem z toho docela špatný.

Díky za radu

Jarda — pon říj 10, 2011 7:25 am
smajliss píše:
Dobrý den,
už asi týden mě trápí: V levé části hlavy mezi okem a uchem mi stále zní tep srdce. Takové šumivé tepání. Mám docela strach, že je to něco vážného.

Měl jsem problém s dráždivým tračníkem - zlepšil jsem stravu a už jsem ho díky vám vyléčil a teď se vyskytlo tohle, jsem z toho docela špatný.

Díky za radu

Zase bych hnedle nepanikařil, prostě si nějak zjistěte jaký máte krevní tlak a hladinu hořčíku, pokud bude tlak nižší, tak dejte draslík a omega 3 mastné kyseliny, třeba rybí olej a na nízký hořčík dejte chlorid hořečnatý, což rozpouští vápenné úsady, častou příčinu šumu v uchu.

smajliss — čtv říj 20, 2011 7:05 am

Tak už je to pryč ... Začal jsem brát hořčík, za studena pít čaj na lepší krev a jedl jsem celý týden lněné semínko, tak zřejmě některá z těch věcí zabrala. Děkuju

Jarda — čtv říj 20, 2011 7:59 am
smajliss píše:
Tak už je to pryč ... Začal jsem brát hořčík, za studena pít čaj na lepší krev a jedl jsem celý týden lněné semínko, tak zřejmě některá z těch věcí zabrala. Děkuju

Tak vidíte a ani to nebolelo, já bych vsadil na ten hořčík.

dorka — čtv lis 10, 2011 7:41 pm
Jarda píše:
To se dá pít dle chuti, ale na srovnání těch minerálů to asi stačit nebude. Vhodné je aplikovat chlorid hořečnatý v roztoku a i tak se stav rovná tak 2-4 měsíce. Vápník nemá cenu nyní řešit, pokud po hořčíku nemáte průjem, tak ho máte zatím dostatek.

Dobrý den, sice je uvedený příspěvek už starší, ale prosím o vysvětlení toho, že pokud nemám po hořčíku průjem, mám vápníku dostatek. Nerozumím tomu. Když užívám vysoké dávky hořčíku v podobě chloridu, tak průjem jednou přijít musí. Jak poznám, jestli je průjem způsoben nedostatkem vápníku, nebo příliš vysokou dávkou hořčíku? Možná je to hloupá otázka, ale vrtá mi to hlavou.
A jak vůbec poznám (kromě vlasové analýzy), že už mám hořčíku dostatek? Když budu dostávat průjem při stále nižších dávkách hořčíku - opět - je to už dostatek hořčíku, nebo naopak stále větší nedostatek vápníku? :roll:

Moc díky.

Jarda — čtv lis 10, 2011 8:56 pm
dorka píše:
Dobrý den, sice je uvedený příspěvek už starší, ale prosím o vysvětlení toho, že pokud nemám po hořčíku průjem, mám vápníku dostatek. Nerozumím tomu. Když užívám vysoké dávky hořčíku v podobě chloridu, tak průjem jednou přijít musí. Jak poznám, jestli je průjem způsoben nedostatkem vápníku, nebo příliš vysokou dávkou hořčíku? Možná je to hloupá otázka, ale vrtá mi to hlavou.
A jak vůbec poznám (kromě vlasové analýzy), že už mám hořčíku dostatek? Když budu dostávat průjem při stále nižších dávkách hořčíku - opět - je to už dostatek hořčíku, nebo naopak stále větší nedostatek vápníku? :roll:

Moc díky.

Ono to není tak komplikované, jak se domníváte a také není nic snazšího, než si dojít do laboratoře na odběr krve a jako samoplátce si i bez lékaře nechat vyšetřit hořčík a vápník, ideálně i sodík, draslík, fosfor a železo, případně také chloridy a celkovou bílkovinu, což je všecko za cca 250,-Kč a máte jasno hned. Jinak v naprosté většině případů mají lidé deficitní hořčík a ten se předávkovat prakticky nedá, čili jít až do stavu průjmu a pak trochu ubrat je naprosto logické vychytání nejvyšší možné dávky.

borisek — sob pro 24, 2011 11:23 am

prepacte trochu od temi ale lepsiu som nenasil ....
rano som sa zobudil a ako zvicajne som pocitoval v hrdle hlieny ...tak som ich vykaslal a bola v nich krv ...povecine zrazena a bolo jej tam pomerne dost ... o co sa moze jednat ? ...uz sa mi to raz stalo ale vtedy jej bolo menej a len tak torchu zafarbila slinu na ruzovo ...tejto bolo viac a bola na miestach zrazena a sita cervena ...dakujem ...

Jarda — sob pro 24, 2011 12:29 pm
borisek píše:
rano som sa zobudil a ako zvicajne som pocitoval v hrdle hlieny ...tak som ich vykaslal a bola v nich krv ...povecine zrazena a bolo jej tam pomerne dost ... o co sa moze jednat ? ...uz sa mi to raz stalo ale vtedy jej bolo menej a len tak torchu zafarbila slinu na ruzovo ...tejto bolo viac a bola na miestach zrazena a sita cervena ...dakujem ...

To takto neposoudím, ale většinou se to týká kapénkového krvácení z nějaké periferní cévky a nejedná se o nic vážného. Pokud problém nepozorujete denně, tak bych tomu asi velkou pozornost nevěnoval, prakticky každý krvácí občas do střeva, žaludku, močového měchýře, nebo i na různých jiných místech.

jani — stř pro 28, 2011 7:31 pm
borisek píše:

Napadá mě jedno slovo, se kterým mám osobní zkušenosti - HEMOPTÝZA

Hemoptýza je vykašlávání krve nebo krví potřísněné sputum (chrchel), vycházející z průdušek, hrtanu, průdušnice nebo z plic (například tuberkulóza nebo další infekce dýchacích cest).

bodhisutfa — čtv dub 23, 2020 12:44 pm

toto je velice zajímavé téma, a měl bych k němu dotaz: které potraviny, nebo druhy potravin, nejvíce škodí cévnímu systému? tipoval bych smažené potraviny a cukrovinky, jako jsou různé oplatky. Může být?

Jarda — čtv dub 23, 2020 12:58 pm
bodhisutfa píše:
toto je velice zajímavé téma, a měl bych k němu dotaz: které potraviny, nebo druhy potravin, nejvíce škodí cévnímu systému? tipoval bych smažené potraviny a cukrovinky, jako jsou různé oplatky. Může být?

Takové svinstvo škodí určitě, ale obecně cokoliv co zvyšuje zánět, tedy i některé potraviny prohlašované za zdravé například různé ořechy a semínka s vysokým obsahem omega 6 mastných kyselin. Tělo pak musí do míst zánětu valit vápník, cévy tvrdnou a zanáší se tedy vše co zlepší zánět prakticky zlepší i cévy.

bodhisutfa — čtv dub 23, 2020 1:02 pm

oey děkuji za odpověď. takže jednoduché cukry a zánětlivé oleje.