Dobrý den,
mohu se zeptat, jaký máte názor na chlorellu?
Děkuji
Jana
Je to velice dobrý potravní doplněk, ale na můj vkus dost předražený. V zimním období, kdy není dostatek jiné zeleně, bych její aplikaci viděl jako velice vhodnou, ale po většinu roku to vidím jako mrhání penězi. Totéž dokážete, formou zeleného nápoje, získat z naprosté většiny zelené hmoty, která roste všude kolem nás a je zcela zdarma. Například vojtěška je v tomto případě celkem rovnocennou náhražkou, jde pouze o zkonzumované množství.
Pokud je pravda většina z toho co řasa obsahuje a je to vysoce využitelné i z tablet atd., tak je po nutriční stránce ideálním zdrojem všeho, co člověk potřebuje
http://www.chlorella.cz/
Ano, je to ideální zdroj mnoha potřebných látek, ale ta cena ideální zase už tak moc není, například v minerálech je docela slaboučká, obsahuje 10 minerálů a například himálajská sůl jich obsahuje 84, to už je dost slušný rozdíl s tím, že tato sůl stojí 400g cca 25,-Kč a to je taky slušný rozdíl.
Zajímavé porovnání sladkovodních řas Chlorelly vs. Spiruliny http://www.nutri-exact.cz/article_det.php?to=146
Docela by mě zajímalo jestli lze současně brát mořské řasy (třeba Nori vločky - 1 kávová lzička/den) a k tomu ještě spirulinu/chlorellu v podobě tablet ?
Sice netuším, co s tím sledujete, ale asi v tom nebude žádný problém, jediné co si musíte hlídat, je dávkování jódu. Při případném předávkování jódu totiž nastanou docela zásadní zdravotní komplikace, které doporučuji si dopředu nastudovat, aby vás to nepřekvapilo a pokud s tím budete obeznámen, tak předpokládám, že jste dostatečně rozumný a včas uberete.
Ptám se proto, že 1 kávovou lžičku Nori beru teď v salátech, ale uvažuji o nákupu spiruliny http://www.greenlife.cz/index.php?id=4 která mi přijde co do obsahu užitečných látek výživnější. Zajímalo by mě jestli "cena odpovídá výkonu" kdy v tomto případě lžička Nori (balení 25 Kč) stojí pakatel a denní dávka 15 tablet spiruliny vyjde na cca 8 Kč. Selský rozum mi říká zkombinovat oboje ![]()
O předávkování jódem jste mi už psal v jiném vláknu a moje současná denní dávka je na hranici "oficiálně doporučeného maxima" = 600 µg.
No v zimním období, kdy zelené rostliny jsou pod sněhem, je to řešení i když dle mého názoru drahé, ale v průběhu roku, kdy je všude zelené hmoty neomezeně, tak stejnou službu poskytne například vojtěška a její cenu asi dobře znáte.
Chlorella má údajně 50x více chlorofylu než vojtěška, ale já jsem to bral spíš z pohledu komplexnosti. Chlorella i spirulina nabízejí široké spektrum potřebných látek tak si říkám pro je nevyužít. Mimo mořských řas mi přišlo zajímavé zkusit i tyto sladkovodní, navíc ani chlorella ani spirulina by neměly jód obsahovat neboť nejsou z mořské vody. Logicky by tak kombinace s Nori & spol. neměla být problém ohledně předávkování jódem...
Tak si vojtěšky, při její ceně, dáte dvojnásobné množství a je to doma. Klidně je používejte a klidně kombinujte, já samozřejmě vím, že jód mají jen mořské řasy, ale to neznamená, že ho nepředávkujete, to záleží i na případných dalších zdrojích ve vašem jídelníčku.
Jaká je denní dávka chlorelly a spiruliny aby nedošlo k předávkování.
Běžně se doporučuje tak 10-15 gramů, což představuje cca 40-60 tablet, ovšem jsou různě velké, čili před první dávkou je vhodné si dávku převážit.
Dobrý den, užívám chlorelu asi už půl roku skoro každý den do 15 malých tobolek.Nemůžu se tím předávkovat popř. může se to užívat v dlouhodobém horizontu?děkuji
Ta dávka je naprosto v pohodě, pro dlouhodobé užívání myslím ideální. Béčka které chlorela hlavně obsahuje se v podstatě předávkovat nedají
To by jste se mohl pak už předávkovat vším, dle mého názoru se bát nemusíte a dají se dlouhodobě brát i mnohem vyšší dávky.
tak to je celkom velka davka, ja mam na baleni max. 3x5 tabliet, hoci v navode je moznost brat aj 20 v jdnej davke, v pripade choroby. momentalne beriem tych 3x5 (1 tableta ma 250mg), hodlam zvysit davku aspon na tych 40 denne, pisete, ze sa da takto aj dlhsie uzivat, otazka vsak je, ak by sa to dalo predavkovat, ake znamky predavkovania to moze mat?
Dakujem.
Dle mého názoru se chlorela předávkovat nedá, prostě jde o potravinu, jako třeba špenát a toho také můžete sníst kolik ustojíte, tedy až do stavu, kdy se po něm pokadíte.
Dochádzajú mi zásoby chlorelly, bola deklarovaná ako čistá z japonských vôd. Mám obavy objedenať si ďalšiu, kvôli japonskej Fukušime, aby chlorella z novej úrody "nesvietila".
Obávám se, že na tom nic nevymyslíte, ono svítí kde co a asi v tom nebude zase tak velký rozdíl.
Pane Jardo pro výrobu chlorelly se má pracovat s teplotami kolem 40ti stupňů aby se nic nezničilo co v ní je.Myslíte že vámi nabízené tabletky jsou vyrobeny tímto způsobem?Narazil jsem na chlorellu a když porovnám ceny s tou vaší tak jste skoro 4násobně levnější.
Předpokládám, že ano, jde o bio kvalitu a tam by mělo být vše co popisujete dodrženo. Na trhu se vyskytuje mnoho spekulantů a konečná cena zboží od stejného výrobce se může zásadně lišit.
Dobrý den pane Zajíček,
Chtěl bych se zeptat: KOupil jsem si Lepicol a chci ho užívat, ale zajímá mě jestli zaroven s tím muzu uzivat i chllorelu, kterou mám od Vás (Jestli se to třeba nějak netluče anebo...)
Děkuji
Děkuji
To se v žádném případě tlouct nemůže
Děkuji
V tom nevidím problém, určitě se dají užívat najednou.
Je lepší tablety chlorelly, případně spiruliny spolknout celé nebo rozkousat?
To máte celkem jedno, někdo je sice i rozpouští ve vodě a pak roztok pije, nicméně já se domnívám, že to využitelnost zásadně neovlivní.
Někde jsem četl že stolice při užívání chlorelly má být zelená a jinde názor,že je to špatně když zelená je.Ja to asi je? Děkuji.
Mě přijde logické ji pořádně rozkousat jako každou potravu. Problém je, že zústává mezi zuby a člověk pokud se usměje tak vypadá jako by měl v oblasti obličeje nějakou ošklivou nehodu.
Ono je otázka, jak kdo vidí zelnou barvu, každopádně pokud vůbec zelená, tak velice tmavá zelená.
Dobrý den,
chtěla bych Vás poprosit o radu.
Zajímalo by mě, zda je vhodné užívat chlorellu, případně ječmen po šank prakšalaně.
Ječmen má mít příznivý vliv na střevní mikroflóru a její obnovování, tak mě napadlo, že by po ŠP mohl přijít vhod.
Chlorella prý čistí střevo mechanicky, u ní si nejsem jistá, zda by bylo vhodné jí bezprostředně po ŠP sníst, nebo naopak jí vynechat a pokračovat v ní až po jídle.
Děkuji.
chtěla bych Vás poprosit o radu.
Zajímalo by mě, zda je vhodné užívat chlorellu, případně ječmen po šank prakšalaně.
Ječmen má mít příznivý vliv na střevní mikroflóru a její obnovování, tak mě napadlo, že by po ŠP mohl přijít vhod.
Chlorella prý čistí střevo mechanicky, u ní si nejsem jistá, zda by bylo vhodné jí bezprostředně po ŠP sníst, nebo naopak jí vynechat a pokračovat v ní až po jídle.
Děkuji.
Po této kůře bych určitě neexperimentoval s ničím, jde o staletími vyzkoušený postup a není na něm, podle mého názoru, co zlepšovat. Patrně by to ničemu vadit nemělo, ale já bych to zelné jedl až druhý den a tam nevidím problém.
Dobře, budu se podle Vás řídit. ![]()
Díky!
Ještě by mě zajímalo, jestli tu někdo máte zkušenosti s tím, jak chlorella působí na zuby. Slyšela jsem, že někdo jí chroupe na noc jako takové dočištění. Údajně bělí zuby a celkově přispívá k jejich zdraví a proti paradontóze.
Mně to moc pravděpodobné nepřijde. Když se mi to nalepí na zuby, tak stejně jako zbytky jakékoliv potravy to za nějaký čas udělá neplechu, ne?
Někde jsem četl,že je dobré před spaním vzít chlorellu a cumlat. Nevzpomenu si sice proč,ale každý večer po vyčistění zubů jednu cumlám.
Ono nejde ani tak o čistotu ústní dutiny, jako o pH, které v ní máte a to tam může být správné i když je tam zdánlivě zelný bordel. Pokud máte po ní zásadité sliny a to není problém si změřit lakmusovým papírkem, tak vám plná ústa zeleného nijak nevadí, naopak to prospívá a nijak bych to neřešil.
prichadza pomali ale isto obdobie kedy nebudem mat tolko zelene a ja sa uz zacinam bat a uvazujem o kupe tejto riasi...ale chcel by som vyuzit este to malo lucerky-dateliny co mame na zahrade...kdesi som tu cital ze ju odporucate nasusit a potom zakapslovat do tabliet 00....je to nutne to kapslovanie...ja niesom ziadna fajnovka aby som nezjedol daki prasok vo vode
...
da sa takto uzivat aj nasusena zihlava ? bude to vyhodnejsie ako z nej robit caj ? .....dakujem ![]()
Určitě se to tak používat dá, nicméně nejde o nic chutného.
chcel by som sa spitat kolko jej mozem zjest za den ....davam si si ju tak 5 x dene v davkach cca6-10 tabliet (mam tie o vas ) ...
druha vec....kedy ich uzivat co sa tika odstupov od jedla ? ....aby som co najefektivnejsie vyuzil ich potencial...popripade podporil stravitelnost ineho jedla prostrednictvom nej ....
je dobre ju brat na lacno po prebudenim a na "dobru noc" s vitaminom C ??? teras to tak robim uz 3 den a nic negativne nesledujem ...
a este jeden dotaz ...nedalo sa prehliadnut ze moja ranna stolica bola silno zelena !
![]()
je dobre ju brat na lacno po prebudenim a na "dobru noc" s vitaminom C ??? teras to tak robim uz 3 den a nic negativne nesledujem ...
a este jeden dotaz ...nedalo sa prehliadnut ze moja ranna stolica bola silno zelena !
![]()
Zelených potravin se doporučuje užívat tak 10-15 gramů, což je cca 40-60 tablet denně a vhodné je rozdělit si to na dvě až tři dávky. Doba konzumace není zase tak podstatná, ale lepší je nalačno, třeba ráno a večer.
Dobrý deň,
Chcem sa opýtať,či sa môže odšťaviť aj list z repky,lopúcha a inú zmäs veľkých listov a či je to možná náhrada chlorelly.Ďakujem
No u toho se vám již experimentování nemusí vyplatit, konkrétně ta řepka je, pokud vím, dost toxická a pokud se jí nažere srnčí zvěř, tak se motají a mnohdy hynou. Rozhodně to praktikujte pouze u těch druhů, kde si jste jistý neškodností.
Dobrý večer, předem zdravím pana Zajíčka a přeji mu hodně zdaru v životě soukromém i pracovním. A teď mám pár otázek na chlorellu,popř.z.ječmen:
1. -zrychluje růst buněk, je vhodná i pro onkologické pacienty(četla jsem v jedné "přírodní"knížce že není)? Mne bylo řečeno,že po ní rostou pouze buňky zdravé a to proto,že obsahuje aminokyseliny(které nejspíš ničí volné radikály),tak nevím jestli to opravdu funguje tak dokonale? Naopak lékaři tvrdí,že její růstový faktor neni při onkolog.léčení zrovna žádoucí.
2. -chlorella prodávaná od pana Zajíčka pochází odkud a je to 100% chlorellový potr.doplněk?
3. -nesouhlasím s tím,že co se týká Japonska,vše svítí tak je to jedno, vždyť i houby u nás loňský rok byly prý podle laborator.výzkumů několikanásobně horší a nedoporučovaly se konzumovat.Já vím,že toho do sebe stahují víc,ale chlorella z Japonska je zase podstatně blíž.
4. -vojtěška je dobrá rostlinka,ale neměli by ji lidé,kteří berou nějaké hormony(např.Letrox místo štítné žlázy,tito lidé by se měli vyhýbat i výrobkům ze soji a třezalce),tak nahradí chlorellu v létě opravdu i "pouhý" jetel?
5. -předávkovat se chlorellou já myslím lze a to zejména po rychlém navýšení dávek,mělo by se začít opravdu pomalu, mám to osobně vyzkoušené- a hlavně hodně pít,aby se ten toxický odpad vyplavil a nezanášel střeva-zejména pro ty,kdo nedělají klystýry
6. -dávkování podle mě je velmi individuální, každý jsme jinak zanesen bordelem,tak ti co jsou méně by snad mohli navyšovat dávky rychleji,ale skončit na nižší hranici a naopak ti více zanesení lidé by měli navyšovat pomaleji a dostat se na vyšší hranici.Zaráží mě,že co jiná značka chlorelly,to jiné dávkování, myslím,že je to právě tím,že některé pilulky jsou stoprocentní a jiné ne.
Tohle jsou jen moje zjištění a úvahy,určitě je nikomu nepodsouvám jako fakt.
Děkuji za případné odpovědi.
1)Dle mého názoru je to chelační prostředek a protože rakovina je z bordelu v těle, tak vše co ten bordel likviduje je prospěšné. Lékaři tvrdí spoustu nesmyslů a vždy se jim věřit nedá.
2)Jde o certifikované zboží dovážené z Německa.
3)Zde nesouhlasím, radiace je rozprostřena celkem dokonale a opravdu svítí všechno, to nakonec není problém si na internetu dohledat.
4)Můj názor je takový, že jetel je velice dobrý a nedomnívám se, že by konzumentům způsoboval nějakou zásadní újmu, dokonce i uvedené zdravotní problémy léčí.
5)Nedovedu si představit o jak velkou dávku by muselo jít, většina mých pacientů bere denně 40-60 tablet a nemá problém, já sám si dávám uvedených 60 tablet ráno nalačno a také jsem problém nikdy nezaznamenal a to nemluvím o množství, které konzumuje moje manželka.
6)Pilulky se pochopitelně dost liší a velká část není čistá, což vlastně účinky snižuje. Ty pak běžně obsahují pouze 50% chlorely a zbytek jsou plniva, ale to je běžné většinou u našich výrobců v zemích původu ji lisují opakovaně a tím se dostane do stavu granulátu, který pak slisovat jde i bez přísad.
Za to duplicitní téma se omlouvám,trochu jsem se přemáčkla,moc se s PC nekamarádím.
S tím dávkováním chlorelly jsem toho názoru,že Vy i žena jste asi více čistí (jíte zcela jinak a zdravěji než většina lidí), tak to na sobě nepociťujete. Já jsem začala mít potíže už při dávce 3x denně 4pilulky (jím sice jen 3x denně ale zato nezřízeně),dávkování dodržuju ve sledu 3x denně na lačno zelenin.šťávy,za 20min.chlorellu a za dalších 20min.jídlo. Velké množství šťáv po půlhodinách ráno se mi neosvědčilo, jenom to mnou dá se říct prošlo(na to je to moc drahé), tak jsem si to rozdělila alespoň do tří dávek,odšťavňovač vyndám ráno a myji až odpoledne-piji hned po odšťavení. Na jaře bych chtěla nahradit šťávy zeleným ječmenem,ceny zeleniny jsou pak horší než u toho ječmene a časově i pracně vítězí ječmen.Nevím ale jestli je to srovnatelné v té výživě. Moje potíže u předávkování chlorellou byly- nafouklé břicho, otoky končetin,velké boláky na obličeji aj. -začalo to zhruba po týdnu až 10dnech nasazení chlorelly, tak to nepřikládám ničemu jinému. Také vím,že už více lidem se po chloreře udělala např.vyrážka. Chlorellu mám z Japonska, firmu nebudu jmenovat,ale myslím si, že je 100%.
S tou drahotou očistných a výživných věcí je mi jasné, že je více drahé plácat do sebe jedy a pak se čistit, než ceny potravin jako takové, ale je to opravdu těžké ovládat svoje chutě (ještě když do sebe musíte cpát hormony které podporují chutě + je to známo i o chloreře). To co dříve pro mě byla jedna z nejjednodušších věcí (nikdy jsem nebyla jedlík ani mlsoun) je pro mě dnes velký problém.
Hezký den všem a pevnou vůli na pomoc.
Tak ono všeho moc škodí, ovšem pár tabletek chlorely by zase tak vadit nemělo. Zelený ječmen je také výborný a z hlediska nutričních hodnot bude možná i lepší, ovšem je dost drahý. Jinak chlorela pochopitelně tělo čistí, čili nějaká vyrážka je celkem normální i když já jsem ji neměl nikdy a manželka také ne.
Pátrám po doporučených denních dávkách vitamínů a minerálů,abych si mohla stanovit vhodnou hranici pilulek chlorelly a ječmene. Víte někdo nějaký zdroj info?
Pane Jardo,Vy doporučujete 1 a půl litru šťáv denně, máte tedy zpočítanou denní potřebnou dávku? Vím,že píšete 40-60 pilulek chlorelly denně,ale všude je to jinak a záleží i na pěstiteli,ne jen na velikosti pilulky,protože mám za to,že zatím všechny mnou sledované značky chlorelly jsou s přídavky(jako např.rýží atd.),až na jednu,která to výslovně uvádí a ta patří mezi nejdražší. I obsah minerálů a vitamínů se liší u každé značky.
Spoléhám se teď více sama na sebe,tak mi nestačí většinou co kde se letmo píše nebo říká pokud to můžu a stíhám zjistit do hloubky. Vaše cena zeleného,pane Jardo,je velice lákavá,ale není uvedený(aspoň si myslím),přesný zdroj a přesný obsah vitamínů,minerálů..
Teď jsem vysadila zelenin.šťávy,piji 3x denně 2lžičky ječmene a jím 3x denně 7 pilulek chlorelly,chci vystoupat aspoň na 3x15(vzhledem k mé "nevyléčitelné" nemoci). U ječmene je to prý moc,ale nevím,abych vhodně nahradila ty zelenin.šťávy? Cena ječmene je sice vyšší,ale záleží,kolik je ho opravdu denní potřeba a taky jak jste šikovní při hledání dodavatele.
Také jsem vyčetla,že PROSITOL (složka ženšenu) má protirakovinný účinek u metastází do lymfatických uzlin,ví někdo o tom něco víc?
Také jsem vyčetla,že PROSITOL (složka ženšenu) má protirakovinný účinek u metastází do lymfatických uzlin,ví někdo o tom něco víc?
Máte pravdu, že vše je relativní i přesná dávka čehokoliv, já mám prostě odsledováno, že cca 10-15 g je akorát a to odpovídá těm 40-60 tabletkám chlorely, kterou prodávám, což nemusí zdaleka platit u jiného výrobce, protože tablety mají různou gramáž. To bych bral jako platné v zimním období, ale nyní jdeme do období, kdy bude růst vše zelené a myslím, že nehledejte zázračné byliny v cizích zemích, naše čerstvá kopřiva, pampeliška, jetel, vojtěška, jitrocel, nebo jiné nejedovaté zelené kytky toho umí tolik a zdarma, že bych se soustředil tímto směrem. Je potřeba uvažovat stejně jako naši předci, nyní o tomto budu mít článek v příštím čísle Recepty prima nápadů.
Váš článek si určitě přečtu,mám Receptář kvůli těmto Vašim článkům předplacený
. I když musim říct, že ty lidi tam podle mě hodně šetříte,mám pocit že je to vše psáno takovou lehkou stravitelnou formou.
Ty trávy si netroufnu odšťavňovat-zatím-nemám nastudováno jak to přesně funguje. Třeba vojtěšku nesmím kvůli hormonům místo štítnice a kopřiva není moc dobrá dlouhodobě,protože vyplavuje minerály? Teď nemůžu moc riskovat,dokud nejsem zcela O.K.(jde mi o hodně), tak raději vsázím na jistotu, což jsou pro mě přesné výživné hodnoty uvedené pro chlorellu a přesné pro ječmen.Doufám tedy,že když je výrobce uvádí tak by měli sedět. Navíc je v zeleném j.+ch. velké množství chlorofilu,je to i v těch našich travách? Taky obsahují složku,která ovlivňuje změny nálad,deprese..jako třeba alkohol,nikotin,drogy atd. Tím jsem zjistila, proč jsem mívala po alkoholu třes,je jí pak přebytek,ale pouze krátkodobý. A co se týká aminokyselin,tak tam určitě asi jetel atd.nezaostává. Další věc pro tento krok k odšťavení je dobrý odšťavňovač, ten je teprve v pořadí,zatím jsem si vystačila na zeleninu s obyč. Dnes se mi dostala do ruky tabulka s porovnáním vitamínů u domácí a kupované zeleniny, jestli je pravdivá,tak snad tu kupovanou nemá vůbec smysl odšťavňovat.
Musíte si uvědomit pro jakou skupinu lidí to píšu, zde jde o lidi, kteří o problematice něco vědí, ale tam zdaleka ne a mohlo by je to spíše odrazovat, než motivovat, začínat se musí pomalu. Těch zelených kytek bych se nebál, neznám případ, kdy by to člověku škodilo a chlorofil, kde jinde by měl být, než v zelených kytkách. Dle mého názoru jde o produkt naprosto srovnatelný a zadarmo, naše rodina v létě na nic jiného nejede. Odšťavňovač také zpočátku mít nemusíte, vystačíte s mixérem, prostě dělat si zelený nápoj. Tabulku mě můžete poslat do emailu, pokud jde o něco nového, docela mě ta informace zajímá.
Dobrý den pane Jardo. Ráda bych si ujasnila následující. Uvádíte denní dávku zelených rostli 10 - 15g. Je to myšleno chlorella + zelený ječmen dohromady? Nebo můžu užít 10 - 15 g chlorelly a pak ještě určité množství zeleného ječmene - prosím uveďte cca jaké množství. Děkuji a zdravím.
Myslím, že ta jedna denní dávka zeleně stačí i když více patrně neuškodí, ale to si musíte vyzkoušet, někomu to již bude vadit.
Chlorella, jelikož detoxikuje, na sebe navazuje škodliviny. Může vázat i vitamíny a minerální látky? Ptám se proto, že před jídlem užívám železo i chlorellu - jestli má tedy smysl jíst obojí zároveň nebo raději každé zvlášť.
Já mám jeneom jeden poznatek. Tabletky chlorely cucám. A jako vedlejší pozitivní účinek musím říct, že mi přijde, že velmi dobře bělí a čistí zuby. Cucám ji z důvodu, že mám uplně rozšlehaný jícen zánětem a nějakými erozemi, tak mi přijde, že chlorofyl v chlorele obsažený může alespoň trošku sliznici jícnu regenerovat. Nicméně teď mě napadá jedna otázka pro Jardu, jestli by mi mohl poradit moc by mi to pomohlo. Nenapadá Vás něco vhodnějšího než chlorella(třeba i vícero věcí), které by se takto daly cucat nebo polykat pomalu aby to léčilo ten jícen? Potřebuji ho už vyléčit, aby to nedopadlo špatně. Prostě za všechno co Vás napadne, jak ten jícen vyléčit (vím, že nějaký vysoce protizánětlivý tuk, ale mám s trávením tuků trošku problém takže tukům dávám pauzu - ted me napadá třeba pomalu upíjet aloe veru?) všechno co mi poradíte budu Vám velmi vděčný děkuji Jardo.
S přáním hezké neděle
HAKmet
Asi bych to dával samostatně i když patrně v tom velký problém nebude, železa i tak obsahuje chlorela hodně, čili ho zase tolik patrně odvádět nebude.
S přáním hezké neděle
HAKmet
Na záněty kdekoliv v těle, nebo na těle musíte primárně nahodit nadledvinky a odkyselit se. Teprve poté mají svůj význam jiné věci z nichž základ jsou omega 3 mastné kyseliny, třeba lněný olej, rybí olej a brutnákový olej a ve vašem případě bych se jednoznačně pokusil o likvidaci parazitů, toto je až nápadně připomíná. Jinak bude fungovat i jakákoliv zelená hmota z přírody ve formě zeleného nápoje.
Můj organizmus má evidentně s chlorelou problém. Pokud ji začnu brát, stačí i jen 3x2tbl. denně, tak se mi začnou tvořit neuvěřitelně smradlavé střevní plyny. Zkoušel jsem to asi pětkrát, delší dobu nebrat a pak nasadit a vždy stejný průběh. Organizmus i střeva mám už docela vyčištěné. Setkal jste se už někdo s takovou reakcí?
Plynatosť je následkom nestrávenej chlorely, niektorí ľudia majú s tým problémy. Ja som to mala tiež, ale to už som konzumovala vysoké dávky - denne 20-30 gramov.
Dá sa tomu predísť dvoma spôsobmi, ideálne je tie chlorelové tablety v ústach poriadne požuť a tým vlastne zefektívnim to strávenie. Alebo skúsiť zakúpiť enzým celuláza, ktorý pomôže stráviť tú bunkovú stenu chlorely. Alebo skúsiť chlorelu vulgaris, ktorá je stráviteľnejšia.
Ale ak človek berie chlorelu len pre výživu a nie pre detox napr. ťažkých kovov, tak tu je rozhodne lepšia spirulina, je ľahšie stráviteľnejšia. Sú dva druhy spiruliny, jedna sa pestuje v hlbokej morskej vode - veľmi bohatá na morské minerály alebo sa pestuje umelo v nádržiach, čiže v sladkej vode.
Chlorela naproti tomu je čisto sladkovodná a jej kvalita sa odvíja od toho aké hnojivá a živiny výrobca pri pestovaní používa, žiaľ často sú to aj anorganické, dusíkaté hnojivá a potom závisí od čistoty vody. V malom množstve človek nemusí až tak asi pozerať na kvalitu chlorely, ale pri väčších množstvách by som už bola veľmi opatrná, 90% chlorely je dnes na trhu kontaminovaných, niektoré obsahujú viac ťažkých kovov ako morské ryby. Chlorela je ako špongia, násava všetko zo svojho okolia a filtruje všetky nečistoty. Takisto kopec výrobcov chlorelu "sterilizuje" teplom, aby usmrtil prípadné zárodky, ak sa chlorela pestuje v otvorených tankoch, dostanú sa tam aj výkaly z vtákov a pod., čiže už to nie je surová potravina. Ak predajca chlorely napíše, že bola testovaná na obsah ťažkých kovov, treba presne vedieť koľko ppm majú normu, pretože väčšina výrobcov má tie normy postavené tak, že obsah všetkých ťažkých kovov nesmie prekročiť 20 ppm, mäso zo žraloka, často kontaminovaného ortuťou obsahuje ortuti okolo 4 ppm, samozrejme tých 20 ppm platí pre všetky ťažké kovy, čiže aj olovo, arzén a pod.
Díky, bludičko, za ty informace. To s těmi těžkými kovy je dost zneklidňující informace. Holt jsou tyhle řasy módní hit a kontaminace je cena za megaprodukci.
Asi zůstanu u normálních mořských řas a pampelišek, kopřiv, řebříčku a spol ![]()
...to je rozhodne lepšia voľba
Čistá nekontaminovaná chlorela - s ortuťou okolo 0,001-0,005 ppm, takéto chlorely sú nehorázne drahé.
Väčšina bio chlorel má normy pre ortuť okolo 0,5 ppm.
Zde vám členka bludicka odpovídá správně a v letních měsících je navíc zelené hmoty všude dostatek, nicméně v zimním období je trochu problém se k zelené hmotě dostat a zde má chlorela, nebo spirulina své místo. Také si na ní člověk zpravidla musí pomalu navykat, nejde do ní naskočit nějak rychle. Pokud u chlorely chcete zůstat, vyzkoušejte brát třeba jen jednu tabletu a velice pomalu navyšovat.
Dobrý den, delší dobu používám chlorellu, dělá mi dobře. Používala jsem zakoupenou chlorellu japan z obchodu i chlorellu od pana Jardy. Nyní jsem koupila v lékárně chlorellu pyrenoidosa, která však voní úplně jinak, než jsem byla zvyklá u předchozích dávek, tedy spíš mi smrdí po siláži. Dívala jsem se na krabičku obou chlorell (japan a pyrenoidosa) a jejich složení se lehce liší. Je tedy možné, že to je jiný druh a její "nevůně" je v pořádku? Tablety jsem vydržela používat asi týden, čekala, jsem, že kdyby byly zkažené, tak mi bude po nich šoufl, ale žádné takové příznaky nemám. Beru cca 25 - 30 malých tabletek denně. Tak nevím, zda je mohu používat dále, nebo je mám raději vyhodit. Máte někdo podobné zkušenosti s "vůní" této řasy?
Tak jednotlivé šarže se od sebe chuťově i vzhledově dost liší, já myslím, že půjde o konkrétní podmínky pěstování a sluneční svit, což dost ovlivní výsledný produkt. Patrně to ničemu nevadí, jenom to nemusí člověku šmakovat.
Dle mého názoru se nejedná o zkaženou chlorellu, nicméně se domnnívám, že jde o horší druh. Já osobně mám trochu averzi k chlorellám (a ječmenům) koupených v lékárnách a nedůvěryhodných eshopech. Jelikož existuje několik druhů (snad i desítek) je nadlidský úkol se v tom vyznat. Mě, se zorientovat na trhu, docela pomohla tato tabulka. http://www.greenfit.cz/content/12-porovnani-chlorell . Nejsou tam sice všechny chlorelly (což je škoda), ale dle autora by tam měli být ty největší a nejlepší výrobci. Třeba Vám taky pomůže při dalším rozhodování, kterou chlorellu si koupit.
Jak jsou na tom kličky alfa-alfa vojtešky take dokáži nahradit chlorellu?jake by by bylo vhodné dení množství?dvě polevkové lžíce?většinou je odštavním do zeleninového nápoje
Na to nedovedu odpovědět, nikdy jsem tyto klíčky neodšťavňoval, ale určitě jde o velice zdravou potravinu a myslím, že se její denní množství nedá tak snadno přehnat.
zatial som na diskusii nikde nenasla ktore casti rastlin mixovat alebo odstavovat..,mam namysli jetel pampelisku a koprivu.Mam toho na dvore kopec a vacsinou to kosime a vyhadzujeme.Toho roku to uz bude koncit v mojom zaludku.Najlepsie su iste z lesa alebo luky ale asi ani tie z nasho dvora nebudu zle.Len nemam tusenie ktore casti tychto rastliniek mam vlastne odstavovat,a ci je lepsie odstavovat alebo mixovat.Dakujem za odpoved
Tak většinou pouze listy, ale třeba u pampelišky je vhodné ji odšťavnit i s kořínkem, ten má obrovskou léčivou sílu.
Dobrý den, dočetl jsem se na internetu, že užívá-li se chlorella společně s mladým ječmenem, pak se jejich účinek násobí.
Že působí ve vzájemné sinergii. Chlorellu mám práškovou (Healthforce), tak si to míchám rovnou dohromady s tím ječmenem. Do sklenice vody dám ráno na lačno lžíci chlorelly, lžíci ječmene, zamíchám plastovou lžičkou a pomalu vypiju.
Dokonce mi to i docela chutná. Chci se zeptat na vhodnost tohoto postupu. Toho přímého smíchání těch dvou produktů do jednoho nápoje. Předpokládám, že to vhodné je. Že není nutné ty dva nápoje střídat.
Potom mám ještě problém s tím, jestli má smysl to užívat v týdnu ráno v 5 hodin, než jdu do práce. Takhle brzo nejsem schopen něco jíst a z toho usuzuju, že trávení se probouzí až později.
zdravím uživatele chlorelly. chtěl bych se zeptat, co to znamená, když člověk po tom, co začal užívat tabletky slisované chlorelly (pouze 6 tablet denně dle návodu), začne mít urputné zácpy (i 7 dní)? děje se to mojí máti. teď nedávno dokonce zvracela, což asi souvisí s vysokým stupněm zanešení a intoxikací krve, ale to je jen moje teorie. musela to vysadit a začla si dělat klystýry. koupil jsem jí to v dobré víře, aby to zkusila. u mě to totiž má zcela opačný efekt a od té doby co požívám tyto tablety, tak se vyprazdňuju lépe a častěji. také mám pocit, že mám víc energie, což je tedy pouze moje domněnka.
já s chlorellou nemám problém, naopak se chci zeptat, zda v návodu uvedené dávkování (3x denně po 2 tabletách před nebo při jídle) je optimální. jarda tu píše 40-60 tablet asi menších protože já to vážil a 15g mých tablet představuje asi 23 tablet. mých 6 tablet denně je asi nějakých 5-6g (váha není tak přesná)
Mám taky s chlorelou problémy. Zřejmě se jedná o nějakou formu intolerance. Moje problémy jsou sice daleko menšího rázu, ale taky zpomaluje průchod střevem a nadýmá mě. Více mi vyhovují zelené nápoje ze salátů, kapusty, kopřiv atd, ikdyž v zimě je to dost bída.
já mám taky občas větry hlavně tedy po vyprázdnění se se to obvykle rozjede, ale žádný výraznější problém s tím nemám. mě chlorella průchod střevy urychluje
Dobrý den chci se zeptat p. Jardy na uvedený odstavec:
Chlorella musí být velmi sofistikovanou a složitou technologií napřed dezintegrována. Mechanicky se naruší pevná a nestravitelná celulózová slupka. Podvodník, který tuto drahou technologii nemá, ušetří mnoho peněz a času a důvěřivý zákazník nic nepozná. Z několika jistě poctivých prodejců jsem měl možnost osobně si ověřit poctivost a kvalitu pěstitele, zpracovatele a distributora, firmu Vedan Enterprise Corporation. Chlorellu od Vedanu již od 90. let minulého století prodává poctivá česká firma Chlorella centrum s.r.o., které mohu důvěřovat.
Ani jedno by nemělo představovat zásadní problém.
já s chlorellou nemám problém, naopak se chci zeptat, zda v návodu uvedené dávkování (3x denně po 2 tabletách před nebo při jídle) je optimální. jarda tu píše 40-60 tablet asi menších protože já to vážil a 15g mých tablet představuje asi 23 tablet. mých 6 tablet denně je asi nějakých 5-6g (váha není tak přesná)
Uvedené množství by nemělo zácpou vyvolávat, jste si jistý že to je jenom z toho?
S tou úpravou je to pravda, ale jinak uvedenou firmu ani její výrobky neznám.
mam praskovu chlorellu, ktoru som kupila pre deti ( 3 a 5 rokov).
tu odporucate denne 10-15g pre dospeleho, pre dieta do 25 (40)kg - rozne podla zdroja, sa odporuca POLOVICNA DAVKA, SAMOZREJME ZACINAT OPATRNE.
ALE ZDROJ, ODKIAL SOM KUPILA CHLORELLU, UVADZA AKO doporucenu dennu davku 2-5g denne.
zaujima ma, ci v pripade tak malych deti, sa nedrzat radsej tejto opatrnejsej cesty, ake mate skusenosti s chlorellou pri detoch?
dalej ma zaujima sposob podania, bezne som citala odporucenie tak 20 minut pred jedlom, detom vsak planujem zamiesat chlorellu do rannej stavy, je potrebny ten odstup od jedla, alebo to mozem spolu s tou stavou?
dakujem.
Prosím, když nemohu zelené čerstvé ( často jezdím mimo domov ), vozím s sebou chlorellu; má se brát nalačno, nebo to nevadí, kdy? Moc děkuji,
Dag. Aha, už jsem se dočetla, že asi nevadí, kdy...
ta zatial davam 2g denne, husta kasicka na lyzicke a zjedia bez problemov, v malickom mnozstve vody to moc nechceli, cize vyhovuje viac koncentrovanejsia masa ![]()
Prosím o radu: téměř měsíc užívám chlorellu, snažím se víc pít, přesto mám stále zácpu, ač jsem na ni nikdy netrpěla, spíš naopak. Četla jsem na internetu i tady, že někdo má po ní stejné problémy; jak je to možné ? Mám ji tedy přestat brát? Cena i kvalita vyšší, slibovala jsem si od ní něco zcela jiného
... Děkuji, Dag.
Já bych řekl, že jak vám to vyhovuje, žádná omezení neznám.
Toť otázka, ono si na ní je třeba chvilku zvykat, čili spíše bych snížil dávku, přidal tekutinu, tuk a hořčík a uvidíte.
Mám dotaz ohledně zelených potravin. Momentálně (již dlouhou dobu) jím chlorellu v kombinaci s hlívou ústřičnou (vím, že to není zel. potravina). Uvažuji ještě nad mladým ječmenem a spirulinou. Můžu vše dohromady kombinovat?
Jsem vytrvalostní sportovec, běhám maratony a delší závody, i 100 a více km. Myslím, že spotřebu minerálů a podobných látek mám dost velkou.
Jsem vytrvalostní sportovec, běhám maratony a delší závody, i 100 a více km. Myslím, že spotřebu minerálů a podobných látek mám dost velkou.
Proč by měl být problém, běžně už dlouhou dobu kombinuju chlorelu spolu se spirulinou, leckdy i najednou, a hlíva je dobrá volba, jediné s čím bych houbu nekombinoval je ovoce, šťávy, mléčné výrobky...(resp.záleží jaké máte trávení, ono houby jsou sami o sobě těžší na strávení takže přidávat k nim množství čehokoli dalšího těžšího na strávení, už je pouze o stavu trávicích šťáv u daného člověka.
Jinak Vás vítám na tomto fóru...Přispějte svýma zkušenostma z běhání, nebo stravování, ve vlákně Vytrvalostní sport-úprava jídelníčku: Jsem vytrvalostní sportovec, běhám maratony a delší závody, i 100 a více km. Myslím, že spotřebu minerálů a podobných látek mám dost velkou.
Pokud tu kombinaci strávíte, nevidím v tom problém. Dlouhodobá zátěž opravdu hodně likviduje tělo a je třeba mu dost podstrojovat.
Neviete niekto, cim to je, ze po uziti chlorelly ma bolieva hlava?
Sona
Tak vaze na sebe tezke kovy a ruzne toxiny co vim.
Ted si ji chci take koupit
Většinou je to kvůli uvolňování toxinů a po nějaké době by měl tento problém odeznít.
Ahoj, možná se to někomu bude hodit. Sepsal jsem různé možnosti dávkování chlorelly pro ty, kdo vůbec netuší, jak ji brát. Je tam dlouhodobé dávkování, detoxifikace a silná detoxifikace od těžkých kovů. http://chlorella.rebelia.cz/jak-uzivat.html
Diky, to jiste hodne lidi oceni. Ja jsem napriklad vubec netusila, ze se nema chlorella brat spolu s C-eckem.
To máte pěkně zpracováno, mnoho lidí dost tápe a toto je navede.
Narazil jsem na SCD dietu
Dobrý den, již 3 měsíce užívám Chlorellu (postupné navyšování dávek, až do množství 15 tablet 3x denně). Chlorellu jsem začala brát za účelem detoxikace a doplnění látek (především, kvůli zlepšení stavu křečových žil). Současně se snažím otěhotnět a po konzultaci mi bylo sděleno toto: "Nějakou dobu bych se o miminko být vámi ještě nesnažila, minimálně půl roku, lépe rok. ženy po těhotenství a kojení bývají úplně vysáte od minerálů a dá to záhul tělu, myslím si, že by jí to teď mohlo uškodit! Ono se doporučuje každému páru alespoň 2 roky očisty a dodávání látek před tím než otěhotní. A druhé riziko je, že zdravotní stav maminky se odrazí na dítěti, bude větší riziko ekzému, alergií, ale také čehokoliv jiného. Ty křečové žíly budou chtít ještě dost času a když nejsou v pořádku, značí to velké nedostatky látek!".
Nedovedu odpovědět zda za tím může být chlorella, podobné stavy mohou být z mnoha jiných důvodů, třeba kvasinky, prvoci, améby a další šmejd, tedy těžko říci. Osobně bych před těhotenstvím určitě tělo srovnal kvalitní stravou a hladinu dodávaných nutrientů bych si hlídal na nutriční kalkulačce, např. cronometer.com. Tam nejlépe vypozorujete, co děláte blbě a můžete to snadno odstranit. sehnal jsem na ebay chlorellu za super cenu... koupil jsem 1kg za 30€
Ahoj,
To jde o to co si pod tím vůbec představujete, zda levnou nebo excelentní, ale drahou. Rozumný kompromis mám na e-schopu, ale netvrdím že nenajdete kvalitativně lepší, ovšem za naprosto jiné peníze.
Dobrý den, Jardo. Reaguji na uvedený článek a v něm zmíněné varování ohledně braní chlorelly spolu s vitamínem C. Máte s tím Vy (nebo někdo jiný tady) zkušenost, že tomu tak opravdu je? Píše se tam, že chlorellu je dobré dávkovat s min. hodinovým odstupem, tak by mě zajímaly nějaké bližší souvislosti, o co tam vlastně jde, ale na internetu jsem nic nenašla. Jestli se chlorella nesmí s céčkem "potkat" v žaludku nebo ve střevě... nebo jak to funguje? Navíc beru vit C se šípky, takže hladinka céčka by se měla držet několik hodin. Mi to přijde zvláštní. Vitamín C dokáže dostat uložené těžké kovy do oběhu, chlorela by je měla ve střevě navázat na sebe. Pokud toho vitamínu C není enormní množství, tak by vitamín C v předstihu před konzumací chlorely naopak dával smysl. Vitamín C se vstřebá ve střevě do oběhu uvolní toxické kovy a chlorela je na sebe naváže. Nemělo by ale dojít k tomu, že chlorela naváže kovy a pak na ní přístane vitamín C, který je zase uvolní. Já bych bral běžný vitamín C tak dvě hodiny před chlorelou, protože normální vitamín C je za dvě hodiny odbouraný. Reaguji na uvedený článek a v něm zmíněné varování ohledně braní chlorelly spolu s vitamínem C. Máte s tím Vy (nebo někdo jiný tady) zkušenost, že tomu tak opravdu je? Píše se tam, že chlorellu je dobré dávkovat s min. hodinovým odstupem, tak by mě zajímaly nějaké bližší souvislosti, o co tam vlastně jde, ale na internetu jsem nic nenašla. Jestli se chlorella nesmí s céčkem "potkat" v žaludku nebo ve střevě... nebo jak to funguje? Navíc beru vit C se šípky, takže hladinka céčka by se měla držet několik hodin.
Podle mého názoru vám to celkem smysluplně vysvětlil člen pefi, nedovedu si představit jak by mohl sorbent uvolnit něco co do sebe nasál, tedy spíše by to mohlo fungovat obráceně že chlorela do sebe nasaje to céčko a pak bude pobírat méně jiného svinstva, ale myslím si že i to je spíše teorie než praktický způsob fungování. Jak by bordel uvedená kombinace dovedla odněkud uvolnit a někam jinam to svinstvo natlačit mě opravdu nenapadá.
Pefi i Jardo, děkuji za odpověď. 1) Jak poznám, zdali průjem po chlorele je bud alergie, nebo ze mám problém s jejím strávením a nebo že se jedná o nějaký detoxikační projev, který je v pořádku?
1) Asi nijak, možná po delší době tak že alergie a nestravitelnost bude přetrvávat a detox odezní. Četla jsem, že s chlorellou se nesmí užívat zároveň vitamín C. Bude problém, když si chlorellu přidám do jídla, například do smoothie? Protože tam bude taky nějaký vitamín C. Nebo užívat zároveň s camu camu by tedy byl asi velký problém? Důvodem je, že vysoké množství vitamínu C narušuje vazby, na které chlorella váže těžké kovy.... Důvodem je, že vysoké množství vitamínu C narušuje vazby, na které chlorella váže těžké kovy....
Nepředpokládám že by uvedený problém vznikal vitamínem C vázaným v potravě, podle mě se řeší pouze uměle dodané céčko a to ještě ve vysoké dávce. Je možné prášek z chlorelly dávat do jídla? Protože u tablet z chlorelly je uvedeno, že se má jíst nejméně půlhodiny před jídlem.
Dávat se tam pochopitelně dá, ale nasaje do sebe i prospěšné látky a vyvede je z těla ven což určitě není dobře.
Co si o tom myslíte? Myslíte, že detoxikace může ovlivnit plod? Jak dlouho (cca) vlastně probíhá detoxikace Chlorellou (vím je to dosti individuální)? V poslední době jsem měla 7 dní naprosto atypickou zácpu s bolestmi žaludku a plynatostí, kterou běžně netrpím a jeden den horečku. Vynechala jsem tedy Chlorellu a po skončení potíží ji začala brát (15 tablet 3 x denně) - tento den mě začala bolet hlava a byla jsem malátná. Myslíte, že tyto stavy můžu přisuzovat Chlolleře?
Nevím jak mám postupovat, zda snížit dávky nebo Chlorellu úplně vyřadit.
Moc děkuji za odpověď.
Co si o tom myslíte? Myslíte, že detoxikace může ovlivnit plod? Jak dlouho (cca) vlastně probíhá detoxikace Chlorellou (vím je to dosti individuální)? V poslední době jsem měla 7 dní naprosto atypickou zácpu s bolestmi žaludku a plynatostí, kterou běžně netrpím a jeden den horečku. Vynechala jsem tedy Chlorellu a po skončení potíží ji začala brát (15 tablet 3 x denně) - tento den mě začala bolet hlava a byla jsem malátná. Myslíte, že tyto stavy můžu přisuzovat Chlolleře?
Nevím jak mám postupovat, zda snížit dávky nebo Chlorellu úplně vyřadit.
Moc děkuji za odpověď.
poradíte mi prosím nějaký kvalitní zdroj chlorelly?
Moc děkuji,
David
poradíte mi prosím nějaký kvalitní zdroj chlorelly?
Moc děkuji,
David
2) Můžete mi doporučit nějaký jiný doplněk na detox od těžkých kovů u kterého by nebyl problém ve stravitelnosti a v pravidelném užívání?
3) pokud ji nestravim, muze byt problem v nakvalitnim doplnku stravy?
4) chci chlorelu užívat hlavně kvůli těm těžkým kovům, ale říkám si, co když si zakoupím nějakou, která je také obsahuje?
5) Jak je to prosím s tím vitamínem b12 v chlorele? Máte s tím někdo zkušenosti? Někde píší, že ho tělo z chlorely stejně neumí využít.
Děkuji.
2) Můžete mi doporučit nějaký jiný doplněk na detox od těžkých kovů u kterého by nebyl problém ve stravitelnosti a v pravidelném užívání?
3) pokud ji nestravim, muze byt problem v nakvalitnim doplnku stravy?
4) chci chlorelu užívat hlavně kvůli těm těžkým kovům, ale říkám si, co když si zakoupím nějakou, která je také obsahuje?
5) Jak je to prosím s tím vitamínem b12 v chlorele? Máte s tím někdo zkušenosti? Někde píší, že ho tělo z chlorely stejně neumí využít.
Děkuji.
2) Sanogel, Enterosgel.
3) I to je možné.
4) Netuším jak by to šlo poznat.
5) Předpokládám že jde o základní formu tedy u lidí se špatnou methylací nedojde ke konverzi a využitelnost je malá nebo žádná.
Děkuji
Děkuji