Práškový chlorid hořečnatý
Jde o vhodný a levný zdroj dobře vstřebatelného hořčíku. Je použitelný jako koupelová sůl.
Chlorid hořečnatý
Magnesium chloride hexahydrate
MgCl2• 6H2O
Kvalita Ph.Eur.6th – Farmaceutická
Jde o vhodný a levný zdroj dobře vstřebatelného hořčíku. Je použitelný jako koupelová sůl.
Chlorid hořečnatý
MgCl2• 6H2O
Isiel by pouzit ako nahrada Epsomskej soli pri Ociste Jater, alebo toto uz nie? Ako nahrada Epsomskej soli v remineralizacnom kupely so sodou a himalajskou solou v pohode?
Průjem by určitě vyvolal v tom není problém, ale s tou sírou to je určitě lepší a u této látky navíc nemám dostatečně vyzkoušené dávkování pro toto použití, čili můj názor je držet se osvědčených postupů. Mám to vyzkoušené na dodávání hořčíku, ne na vyčištění střeva. Do koupele nevidím problém, ale dávkování také nemám ověřené, nicméně bude asi podobné, ale vidím to zbytečné, protože je trochu dražší, než epsomská sůl a muselo by se ho dávat asi i trochu více.
Pokial sa chlorid horecnaty natiera v 2,5% roztoku na kozu, rata sa aj tato davka k celkovej davke, ktora vyvolava hnacku, alebo sa rata iba ten, ktory sa uziva vnutorne?
Natrel som si na polku tela asi 10ml tohto roztoku, z toho by som mal prijat 250mg horciku, pokial sa vsetko vstrebe.
Kedze horcik ma preniknut hlavne do tkaniv, akym postupom by sa tomu dalo pomoct? Napadla ma masaz, alebo si to na seba natret pred a po intenzivnejsom fyzickom cviceni, alebo isla by pouzit aj DMSO ci ako sa to vola?
Hořčík se obecně velice problematicky vstřebává a je vhodné ho dodávat více cestami. Je klidně možné, že orálně dodaná dávka vyvolá průjem, zatím co rozdělená stejná dávka, dodaná orálně a na pokožku, nebo koupelí se bez průjmu vstřebá. Vstřebává se pokožkou velice snadno dokonce mnohem lépe, než přes trávicí trakt a není nutno mu v tom pomáhat. Aplikace DMSO také není zcela bez rizika, a můžete do sebe takto napumpovat sajrajt, který by jinak tělo pokožkou dovnitř rozhodně nepustilo, čili to bych dělal pouze v případě veliké nouze.
K tomuto dělení jsem také došla. Pokud jsem hořčík jen baštila stačilo poměrně málo a střeva jej ráda plivala. A to jsem ho polykala ve 3 denních dávkách. Proto jsem se dala i na koupele. Moc mi to tedy nejde a potřebuji chladnější vodu, ale i tak je to účinné. Jen jsem pak nemožná a zralá leda ke spaní. ![]()
Aha dakujem, lebo akurat som si dal rano nalacno do vody asi 1/4 malej moka lyzicky, dokonca asi aj menej, co moze byt odhadom takych 300mg horcika, a za 15 minut som dostal hnacku. Ja si nemyslim, ze patrim k tym 2% ludi, so zrovnanym deficitom horciku, tak je mozne, ze moja traviaca sustava netoleruje ani takto nizke davky. Preto si budem horcik radsej natierat na kozu. Natieranie na kozu moze sposobit hnacku, alebo priznaky predavkovania? Alebo si telo pusti len tolko, kolko potrebuje?
Dalej ma napadlo, ci je mozne horcik rozmiesat k himalajskej soli, a tento roztok rano nalacno vypit. Predpokladam, ze by sa to nemalo spolu bit.
To je opravdu nízká dávka a je docela divné, že to již vyvolává průjem, ale vyzkoušejte to ještě jednou, tím nic nezkazíte, aby to bylo jisté, že se nejednalo o jinou příčinu. Natírání by průjmy vyvolávat nemělo a předávkování se projeví bušením srdce, kde by pak bylo vhodné to utlumit šumivým kalciem. Tělo si celkem dobře hlídá vstup látek přes kůži, ale jistota je jistota. Já to takto v roztoku používám, dávám na celou PET láhev osmotické vody cca 1/4 -1/2 čajové lžičky himalájské soli a celou vrchovatou moka lžičku chloridu hořečnatého. Je to chuťově docela dobré a piji to každý den.
Tak som v koncoch. Dnes som si dal take male mnozstvo horcika, ze mensie uz pomaly neviem namerat. Pouzivam na to taku mini-lyzicku, ktora bola k vitaminu C od DM. A tej som dal asi 1/2. Je asi 10x mensia od malej moka lyzicky. Tak som zobral gramovu vahu a navazil 100 tych mini-lyzic, vyslo mi 10g, cize jedna mini-lyzicka ma 100mg. Takze, dal som si 50mg horcika, a hnacka!!! Rano po vypiti 3/4 litra vody hnacku nemavam, a kedze prisla 15 minut po vypiti vody, presne ako minule, urcite to muselo byt z toho horcika. Neviem, moja traviaca sustava sa tejto zlucenine zjavne brani, a tak prechadzam na vyhradne vonkajsie pouzitie. Na fore UPramene hovorili, ze inak ako do kupelov/masazi je tento horcik uzivat blbost, na mojom pripade sa to len potvrdzuje.
Ja urcite nemam prebytok horcika, som ten posledny clovek na planete, co by som mal jeho rezervy v poriadku, cely zivot som podvyziveny, stresoval som sa, a do roku 2004 som nevedel, co je to ovocie a zelenina, iba sladkosti, maso a pecivo, a do roku 2009 som to stale jedol, akurat som uz zaradil aj nejake ovocie a zeleninu. Som v koncoch z tejto horcikovej zalezitosti.
Uz posledny dovod, preco to moze byt, je dzusovy post, som 17 dni na dzusovom poste, teda dnes ho uz hodlam ukoncit, takze jedine rozumne vysvetlenie je, ze telo pri tomto poste tento druh horcika v traviacej sustave odmieta. Vyskusam to teda po par dnoch navratovky znovu, ako uplne poslednu sancu.
Xion, ma tak napadlo, že ako si na tom s užívaním vitamínov E,C,B2,B6 či užívaš dostatočné množstvá, alebo ti nechýba nejaký iný, ktorý podporuje jeho vstrebávanie.
Ja s tabletkami zas tak neblbnem, ani nechcem. Vitamin E nebudem uzivat vobec, ani B6, B2 uz vobec nie, to ani neviem kvoli comu. Pangamin chcem tiez vysadit, nepaci sa mi, ze davam do seba kvasinky. Cize, jedine co chcem brat je horcik a vitamin C, B12 a zinok, viac uz ani gram syntetickeho naviac.
Ako, som po 17-tich dnoch dzusoveho postu, a stavy som pil vo velkom mnozstve i dovtedy. Pochybujem, ze by mi zas tak velmi nieco chybalo. Problem bude proste niekde inde, mne sa bezne stava, ze patrim k 0,0001% ludi, u ktorych vsetko funguje nejak inak, preto ma to aj naucilo davat vzdy na svoje zmysly, a rady ostatnych brat len ako voditko. Co viem, tak vstrebavanie horcika podporuje jod, a ja do tej vody davam malu zdibku vlociek Dulse.
Xion jak jsi to prosím tě myslel s tím, že jsi trochu jiný ? Já se snažím jíst jen zeleninu, ovoce ... a je mi celkem divně. Mám pocit, že mi něco chybí . je možné, že někteří lidi to nesnesou v tak přísném měřítku ? Myslim být králikama.
Toto sme myslim dost OT, takze to tu nebudem rozvadzat, ale kludne zaloz inu temu.
Jarda, chcem sa opytat, ci vidite ako vhodnu moznost rozpustit chlorid horecnaty do kokosoveho oleja, alebo kokosoveho masla (z Angel Juiceru) a natierat sa tym. Moze sa tym urychlit vstrebavanie? Moze sa ten horcik takto znehodnotit? Zaroven by to mohol byt dobry "krem na opalovanie" pred dlhsim pobytom na slnku.
Je určité procento lidí, kteří mají velmi sníženou schopnost přijímat hořčík běžnou orální cestou, protože jim to střeva neberou, ale to se mi u vás nezdá. Osobně se domnívám, že jde o nevhodnou kombinaci a při půstu jsem to také zatím nikdy nepokoušel. Pokud vám to střeva nebudou brát ani na běžné stravě, tak bych se to do těla snažil dostat tím mazáním, nebo koupelemi. Takto vyrobený kokosový olej obsahuje celkem dost vody a dobře se vstřebává, čili dle mého názoru by to mělo fungovat. Čistě teoretická je i jiná možnost a to natlačit do pokožky větší dávku pomocí DMSO. To by se již muselo provádět dost opatrně a hlavně na naprosto čistou pokožku, těsně po umytí, začít s menší plochou pokožky a sledovat reakci těla. Takto by asi šlo použít i relativně silný roztok, ale pozor na předávkování.
Nene, DMSO urcite na to nechcem pouzivat, maximalne tak olej. Totiz, pouzivam 3% roztok vody, ale blbo sa mi to rozotiera, steka mi to vselikde... tak na napadlo ,ze olej by bol prijemnejsi, a navyse by mal aj mnoho inych blahodarnych ucinkov. Ano, to co vytecie z Angela ma dost vody, je to take tekute maslo, pomaly idealne na to. Len ako ho skladovat, zmrazene sa to zle rozotiera, idealne by bolo v ladnicke. Ale, vlastne ked sa to neje, mozno by to stacilo skladovat mesiac niekde v tme pri izbovej teplote, snad by mierne skazenie vonkajsiemu pouzitiu nevadilo. Co myslite? Alebo radsej do ladnicky?
Nejake znehodnotenie chloridu tam teda nehrozi, ak som to spravne pochopil.
To by chtělo si nadělat větší množství toho tuku a dát ho zmrazit v nějaké kovové vaničce. Potom si vždy nadloubat pouze trochu, do toho po rozpuštění rozmíchat ten chlorid hořečnatý a použít. Do zásoby bych tu směs asi nedělal, protože se blbě odhaduje co to bude dělat. Jinak podle mého názoru by to v ledničce mělo vydržet minimálně týden, ale musíte to vyzkoušet. Žluklé bych to nedával ani na kůži, to by také asi moc zdravé nebylo.
Napadlo ma k roztoku, alebo pripadne do tohto masla, pridat aj Himalajsku sol. Ved i ine mineraly sa asi dobre vstrebavaju cez pokozku. Ta Himalajska sol mi moc nechuti, ked to pijem vo vode.
Takze, bolo by vhodne natierat si takyto remineralizacny roztok na telo?
2,5% chlorid horecnaty
2,5% Himalajska sol
Povedzme 10ml roztoku denne, to by znamenalo 250mg horciku, a 250mg himalajskej soli.
Respektive, ako by ste nastavili tie davky, popripade co by islo este pridat (mozno Epsomska sol alebo jedla soda?). Predpokladam, ze takyto roztok by isiel urobit aj do zasoby, a Himalajska sol nebude z chloridom horecnatym nijak reagovat.
Takze, bolo by vhodne natierat si takyto remineralizacny roztok na telo?
2,5% chlorid horecnaty
2,5% Himalajska sol
Povedzme 10ml roztoku denne, to by znamenalo 250mg horciku, a 250mg himalajskej soli.
Respektive, ako by ste nastavili tie davky, popripade co by islo este pridat (mozno Epsomska sol alebo jedla soda?). Predpokladam, ze takyto roztok by isiel urobit aj do zasoby, a Himalajska sol nebude z chloridom horecnatym nijak reagovat.
Pravděpodobně to nebude činit žádný problém, ale asi se to bude na těle lepit a to může být nepříjemné. Podle mého názoru se bude himalájská sůl vstřebávat pomaleji, ale je to jenom názor, vyzkoušené to nemám. Přidat se tam dá celkem cokoliv, ale já se domnívám, že účinnost nahoru nepůjde, protože ne všechno se vstřebává pokožkou tak snadno, jako ten hořčík a teoreticky to může celý proces spíše brzdit. Do zásoby se ten roztok určitě připravit dá v tom bych problém neviděl, ale chce to dělat třeba do reverzní vody, aby nedocházelo k rozkladu nějakých látek ve vodě z vodovodu. Jedná se přeci jen o relativně slabou koncentraci a konzervační účinky soli nebudou tedy příliš veliké.
Prosím o radu, jak uchovávat chlorid hořečnatý, aby nedocházelo k jeho vlhnutí a tvrdnutí. Mám ho doma asi měsíc uložený v papírové dóze, ale přesto vlhne a hrudkovatí. Epsomská sůl zatím stále zůstává sypká.
Děkuji Tonina
Jednoznačně je nutné jej uchovávat ve velice dobře uzavřených nádobách, třeba v igelitovém sáčku se zipem, navíc ještě v zavařovací sklenici se šroubovacím víčkem a pouze malou část si nechat v jiné nádobě k postupné spotřebě. Sám jsem s tím dělal pokus, kdy jsem se zvlhlý chloritan pokoušel jako každou jinou sůl v troubě vysušit a bohužel je u této soli i relativně nízký bod tavení. Patrně by se to muselo dělat velice opatrně, jinak se to speče do kusu kamene a je to nepoužitelné, případně z toho vyrobit do lahve koncentrovaný roztok a dávkovat pak ten roztok.
Toto sa stalo aj mne.
Ked to skvaplním tak v akom pomere?
Vodu použijem z RO a potom to nadávkujem do PET flašiek a dám do chladničky alebo inak?
Ked to takto zatial používam, ztvrdnuté je to nejako škodlivé?
Tá Epsomská sol zatial nezvlhla, no keby náhodou tak tiež z nej vyrobit tento roztok?
Tá Epsomská sol zatial nezvlhla, no keby náhodou tak tiež z nej vyrobit tento roztok?
Udělejte to co nejhustší, klidně to může být jako kaše, ale aby se to dalo dávkovat, také je vhodné to namíchat na nějaký standardní poměr, ne náhodný, to by potom šlo blbě odhadovat, kolik toho máte denně brát. Pokud to jde nabrat, tak to nijak nevadí a ničemu to neškodí. Epsomská sůl není tak hygroskopická a patrně vám ani nezvlhne.
Děkuji za radu, udělám z toho solanku a pak budu dávkovat podle reakce organizmu. Snad to odhadnu a nic tím nepokazím. Tonina
Mohli byste mi poradit, kde Chlorid hořečnatý koupit?
Napište mi do soukromé správy adresu a mohu vám ho poslat.
Jak se užívá chlorid hořečnatý? Myslím tím roztok, jestli na lačno nebo před nebo po jídle? A toto stále platí? "obecně na pití tak plná moka lžička do 0,3-1,5 litru vody a na mazání 2,5 % roztok, čili plastová malá lžička, což je tak 2,5-3 g, do 1 dcl vody a dát do rozprašovače. Používá se stejně jako olej na opalování, postříkat, rozetřít a nechat uschnout"
Ideální aplikace je v malém množství vody nalačno, tedy brzo ráno a pozdě večer, ale klidně se dá tato voda pít v průběhu celého dne. Je to možná i lepší, protože to tak snadno nevyvolává průjem a hořčík se tím pádem lépe a rovnoměrněji vstřebává. Jinak to ostatní je tak, jak to píšete.
Je prosim mozno brat nalacno spolecne tyto latky?:
magnesium chlorid
+DM odkyselujici(zasaditou) smes(nebo Tepperweinovu)
+jeste zaroven s 1caj.lzickou solanky z himalaj.soli kterou doporucujete taky brat nalacno(rano)... Dekuji
PS: ta solanka himalaj.soli ma zasadity charakter? Nenarusuje efekt zasaditych smesi?
PS: ta solanka himalaj.soli ma zasadity charakter? Nenarusuje efekt zasaditych smesi?
Hořečnaté sole se likvidují kyselinami, čili v kombinaci s vitamínem C nejde o moc vhodný postup. Může dojít k nějaké reakci, kterou nedokážu odhadnout, čili bych tyto látky bral raději samostatně. Solanka a Tepperweinova směs není problém, tam se nic negativního předpokládat nedá.
Má chlorid hořečnatý na jazyku pálivou a pak silně hořkou chuť. Jeho konzistence se podobá mokrému sněhu? Pro jistotu.
A jak bych ho měl vzhledem k potřebě odstranit kalcifikaci těch ramenních kloubů dávkovat? Podobně jak jste popisoval, začít kávovou lžičku do 0,5 l studené vody pít ráno a večer na lačno a ještě případně lžičku do 1 dcl vody, do rozprašovače a přes den na kůži a dávku zvětšovat do průjmu?
A jak bych ho měl vzhledem k potřebě odstranit kalcifikaci těch ramenních kloubů dávkovat? Podobně jak jste popisoval, začít kávovou lžičku do 0,5 l studené vody pít ráno a večer na lačno a ještě případně lžičku do 1 dcl vody, do rozprašovače a přes den na kůži a dávku zvětšovat do průjmu?
Samotný jsem ho nikdy do úst nedával, čili netuším, ale v roztoku určitě hořký je. Za normálních okolností jde o prášek, který ochotně přijímá vodu a po nějaké době se začne lepit, což by mohlo sníh připomínat. V užívání je jediným omezením průjem, jinak je jedno jaké dávky a kterou cestou.
Ked sa premeni na taky vlhky lepivy sneh, ma to nejaky vplyv na kvalitu, mozem ho kludne nechat tak a pouzivat ho nadalej?
Pokud nabere vodu, tak se kvalita nijak nesnižuje, akorát se s ním špatně pracuje. Když se vlhkost stane příliš vysokou, je vhodnější přidat trochu vody, vyrobit hustou kaši a dávkovat z lahve tu kaši s kterou se pracuje lépe a jinak je to zcela jedno. Sám chlorid hořečnatý se kontaminovat prakticky nedá, protože sám vytváří skoro sterilní prostředí a má neomezenou životnost.
Doporučil byste podobně jako aplikaci rozprašovačem na kůži, omývat si chloridem hořečnatým i hlavu a vlasy jako prevenci před vypadáváním, remineralizace apod? Případně jak často?
Na vlasy je lepší čaj z kopřiv a pro lidi bez předsudků je ideální vlastní urina.
Dobře. Díky.
Ten čaj je z čerstvých kopřiv, jak ho připravit a užívat?
Vy neumíte udělat čaj? Prostě vezmete hrst kopřiv zalijete je vařící vodou a necháte vyluhovat. Po vychladnutí si tím umyjete vlasy, toť vše. Můžete ho dělat i z kořínků, což je účinnější, ale to vyžaduje nějakou dobu varu a pak stejný postup.
Díky. Jasně. Ale někdy se raději zeptat jako vůl než pak dělat zbytečnou chybu. Jak se tu už několikrát podobně psalo. (I když by vás člověk nerad zbytečně obtěžoval). Zdraví je zdraví. Třeba s tím kořenem bych to zřejmě neřešil.
Tak čaj jsem udělal, kopřiby zalil horskou vodou, nechal vystydnout, polil hlavu a po půl hodině opláchnul vodou. Je možné nechat zbytek v pet lahvi a několikrát týdně používat nebo je nutná čerstvá várka?
Tak zvenku by asi starší čaj, uskladněný v lednici, zase tolik nevadil, ale vzhledem k ceně kopřiv, bych si raději dělal čerstvý.
Dá se namíchat chlorid hořečnatý i do ovocných nebo zeleninových šťáv? Nebo se musí pít samotný a mezi jídlem? Moc valnou chuť to nemá
Asi by to také nevadilo, ale ideální je rozpuštěný ve vodě s trochou solanky z himalájské soli, to potom chutná jako minerálka.
Je zajímavé, jak se dá krásně vyprázdnit po celý den po chloridu hořečnatém. Já ho brala ze začátku cik cak. Pár krát do týdne jednu lžičku ve vodě. Ted jsem zkusila dávkování jak tu pan Jarda radí, čili po jedné lžičce přidávat každý den až do stavu průjmu, pak ubrat. Takže jsem začala od jedné kávové lžičky do 1L vody a pila malými doušky po celý den. Skončila jsem už při pěti lžičkách. Večer mne to pěkně dalo prohnat, pak ještě chvíli i v noci. Zkusla jsem dát ještě další den šest lžiček, jestli ten průjem je opravdu tím, a to už můj žaludek prakticky netrávil vůbec a byl to jak průtokáč po celý den. Jen bych se chtěla zeptat a upřesnit, jak snižovat. Četla jsem dobře, že zase úplně stejně jako při zvyšování? Čili snížit na den vždy o jednu lžičku? A pak třeba na těch čtyřech lžičkách vydržet, dokud nebude znova průjem, pak zase snížit o jednu lžičku? Nebo snižovat rychleji třeba každý den o jednu lžičku? To pak ve finále může být i na jedné lžičce průjem? A jaká je pak udržovací dávka? Nebo zcela hořčík na čas vynechat?
Ještě mne napadla jedna věc. Když má člověk průjem, pak by to mělo ovlivnit i ph, že? Já celé léto jsem prakticky kromě snídaně většinou na melounech, takže ph odpoledne je dost vysoké, někdy až na hraně, ale ted když mám průjem, tak mám ph jen kolem šesti. Je možné, že při průjmu žaludek vůbec netráví a střeva okamžitě veškerou stravu vyloučí, tím se potrava nestačí vstřebat, tudíž ani živiny z ní?
Ještě mne napadla jedna věc. Když má člověk průjem, pak by to mělo ovlivnit i ph, že? Já celé léto jsem prakticky kromě snídaně většinou na melounech, takže ph odpoledne je dost vysoké, někdy až na hraně, ale ted když mám průjem, tak mám ph jen kolem šesti. Je možné, že při průjmu žaludek vůbec netráví a střeva okamžitě veškerou stravu vyloučí, tím se potrava nestačí vstřebat, tudíž ani živiny z ní?
Co je na tom nepochopitelného, každý den o lžičku nahoru, na pěti se pokadím, tak tedy je jasné, že vydržím čtyři lžičky a ty beru tak dlouho, dokud nedostanu další průjem, což může trvat 2-4 měsíce a pak zase uberu, dokud se nedostanu z deficitu. Udržovací dávka je většinou jedna lžička a u někoho i méně, to záleží na spotřebě, kterou vyvolá hlavně stres. Průjem vás demineralizuje a tím tělo nemá adekvátní zásobu zásaditých minerálů na neutralizaci vznikajících kyselin. Není tedy vhodné ho mít delší dobu, protože se tělo zásadním způsobem oslabuje a to je dost nebezpečné, čili pokud nejde o průjem z otravy, tak se okamžitě snažit ho zastavit, třeba bílou rýží s banánem.
Po té hořčíkové bombě se mi stále nedaří dát střeva do pořádku a zvýšit ph. PH je pořád kolem šesti, a stolice stále řidší. Každý den jím banány a meloun a večer piji kefír. Energie přes den jde, ale večer mám v těle horkost a chodím brzo spát, protože se mi brzo zavírají oči. I ten hořčík jsem přestala pít. Musím zvolit poslední možnost sodu do klystýru, abych zvýšila ph, když ani meloun nepomáhá?
Nyní se vyprdněte na pH, to neudržíte pokud bude průjem, protože zásadité minerálie vyjdou při průjmu spodem a nemáte čím to pH vytvořit. Také jsem vám psal, že není vhodné ho mít delší dobu, protože se tělo zásadním způsobem oslabuje a to je dost nebezpečné, čili pokud nejde o průjem z otravy, tak se okamžitě snažit ho zastavit, třeba bílou rýží s banánem.
Bánany jím každý den asi pět. Ale s rýží jsem to nezkoušela. A nepomohlo by třeba černé uhlí? Nebo jednodenní půst?
Tak třeba to uhlí i hladovění zabere, ale proč ne běžná rýže, to nechápu co vymýšlíte, prostě bych to zastavil třeba sušenýma borůvkama, to je jedno čím, ale zastavit.
Vzhladom na to ze mam kamene v zlcniku (chirurg tvrdil ze plny, okamzite vybrat, do konca leta neprezijete, dostanete zltacku, zapal slinivky etc...) a ja som zatial (hoci s bolestami) spokojna tak ako som so vsetkymi svojimi organmi, rozhodla som sa riesit to. Tak som chcela pre zaciatok skusit brat co najviac horcika, nech sa kusok kamene porozpustaju a niekedy v zime skusit prvu ocistu jater.
Zacala som rano 1 kavovou lyzickou do 0.5l vody, to som mala 3 dni, dnes som skusila dve a prisiel rovno prujem. Je mozne pit ten horcik vo vode aj vo vacsich mnozstvach, alebo posobi ako prehanadlo? Neviem teraz ci to bolo teda sposobene tym ze bolo tej soli privelka koncentracia, alebo skor tym ze moje telo uz vacsiu davku samotneho horcika neznesie.
Este (kym som zohnala chlorid) som posledny mesiac miesto toho na kamene pila chanca piedra, moze to mat suvis s tym? (aj ked ten ani neviem ci dodava telu horcik, alebo posobi nejak inak) Aj ked neverim ze 1 mesiac by mal taky vplyv na pripadny deficit, ktory vzhladom na mnozstvo tych kamenov budem mat asi naozaj velky.
Chlorid hořečnatý není vhodné brát nárazově ve větším množství, ale ideální je dát si ho do PET lahve s vodou a pít ho po celý den průběžně, což zajistí rovnoměrné vstřebávání. Ve větších dávkách se chová jako projímadlo, což také není u většiny lidí na škodu, ale tak se toho hořčíku vstřebá opravdu minimum. Je vhodné to udržet těsně před stavem průjmu a dorovnání deficitu trvá zpravidla 2-4 měsíce. Také se dá použít jako mazání na kůži, což jsem zde také popisoval, tak si to dohledejte.
Pôvod názvu horčík je práve od horkej chuti jeho solí, ale že je to tak hnusne horké, to som netušil.
Mám zarobený roztok MgCl2x6H2O ( hexahydrát, ten už nie je hygroskopický) tak, aby 1ml roztoku obsahoval 100mg horčíku, ale kopnúť do seba povedzme 5ml doliatych vodou na 50ml v poldecáku je docela výkon, bléééé.
A priliatie do pollitra odšťavenej šťavy zničí komplet šťavu - hnusne zhorkne.
Je to priam masochizmus. ![]()
Nechápem ako dostávate do tela také dávky.
Vhodný postup není to do sebe valit koncentrované, ale dát třeba lžičku práškové hořečnaté soli do 1,5 litru vody, přidat trošku himalájské soli a pak jde o skoro normální hořkou minerálku, kterou popíjíte v průběhu dne. Postup jsem zde již popisoval a mnoho lidí potvrdilo, že chuť se tím zásadně změní.
Rozmýšľala som nad tým, koľko toho horčíka vlastne v tejto forme vypijem, a pokial je 1 lyžička prášku 1 gram, tak po zrátaní atómových hmotností to vychádza na 120mg horčíka na 1 lyžičku. Všade sa uvádza ako odporúčaná denná dávka horčíka okolo 400mg, ale mňa napríklad už pri 2 lyžičkách tohto roztoku preháňa. Je tá odporúčaná denná dávka počítaná ako počet atómov horčíka, či v nejakej zlúčenine? Lebo takto mi to naozaj nesedí.
Nejako zle rátate...chlorid horečnatý bezvodý obsahuje 25% Mg. ( Mr MgCl2 je 95,2 a Mr Mg je 23,4 teda 23,4/95,2=cca 0,25)
Jedna moja mokka lyžička kopcovitá je cca 2,5g a normálna čajová kopcom je cca 5g, takže mokka dá 625mg Mg a plná čajová 1250mg Mg.
V podstate Vás ale nijako nemusí zaujímať hmotnosť ani percentá, keď ste pod preháňacou dávkou a blížite sa k nej zo spodnej strany, dostáva Vaše telo ideálne množstvo Mg a to je to čo potrebujete, čísla neriešte.
Akurat ze tento chlorid je hexahydrat, tak som tam zaratala aj tych 6H2O.
Vahy tu nemam, tak neviem odmerat kolko presne ma plna lyzicka, ak +- 2.5g tak je to stale menej ako odporucana denna davka. Ale zas je jasne ze kazde telo funguje inak a denna davka pre 50kg zenu bude ina nez pre 80kg chlapa
Atman vám to píše v zásadě správně, mimo tu vodu a ta se vzhledem k silné hygroskopické vlastnosti chloridu hořečnatého stejně nedá správně odhadnout a také to považuji za zbytečné. Jinak uvedený objem a váhy lžiček jsou správně, ale opravdu jediný podstatný je opravdu ten průjem a ostatní nemusíte řešit.
Doporučená denní dávka je scestný údaj a tak, jak někdo dostane průjem po minimálním množství tohoto chloridu, tak deficitní jedinec se nepokadí i při opravdu hovadských dávkách. Jediné spolehlivé diagnostické zařízení je střevo a průjem tu dávku měří opravdu spolehlivě.
Já si dnes namíchal 11gramů, každý den navyšuji o 1 g, ale průjem zatím žádný, tak jsem fakt zvědavý,kdy to přijde. A to jsem si myslel, že půlka čajové lžičky ráno je pro mě dostačující ![]()
Někdy, při vysokém deficitu, jsou dávky opravdu velké, ale toho se nijak bát nemusíte, pokud to srovnáte, tak bude dávka zase nízká, ale trvá to tak dva, až čtyři měsíce.
nasla som u nas v drogerii magneziovu sol, je to podla vzorca chlorid horecnaty, no je tam, ze sa pouziva na kupele, nic o vnutornom pouziti, tiez v drogerke maju himalajsku sol, to iste - na kupele. su to tie, co mozem pouzit aj vnutorne, ci hladat nieco ine? su v krystalickej podobe.
To je otázka, jak jsou chemicky čisté. Rozlišuje se mnoho kvalit od technické, přes potravinářskou, až po farmaceutickou, nebo chemicky čistou, tedy p.a. a to ani nevím, zda jsem vypsal všechno. Na koupel je to celkem jedno, ale já jako nejhorší prodávám potravinářskou a raději farmaceutickou, ale to vždy nejde z technických důvodů, protože pak se třeba sůl lepí a nedá se s ní normálně pracovat.
mohla by som to nejako "vycitat" z obalu?
Většina výrobců i prodejců chemikálií čistotu celkem běžně na svých produktech uvádí, čili by to tam mělo jít vyčíst. Možná nejjednodušší je se přímo zeptat a pokud to není určeno k orální aplikaci, tady minimálně kvalita FCC potravinářská, tak bych to raději nejedl, pak je to vhodné opravdu pouze na povrch těla.
Jarda, dakujem. Pozriem sa na to.
dobry vecer Jarda, pozrela som sa na tie udaje na soli z drogerie a odfotila, no z mobilu to je rozmazane - necitatelne - ale toto je ich stranka - http://www.zivasol.sk a pisu tam zlozenie, ja som z toho jelen, nic mi to nehovori, nic o kvalite tam nepisu, ale mozno vycitate zo zlozenia, ci by to bolo ok. prosim, pozrite sa na to.
som strasne chora, po nedoliecenej chorobe - dutiny a nadcha, sa na mna navalilo este cosi, pomohol by mi kupel v soli?
Tam konkrétně o čistotě produktu a vhodnosti pro vnitřní užívání není nic, ale pro koupele jednoznačně vyhovuje. Koupele, hlavně zásadité a s obsahem hořčíku, řeší mnoho zdravotních problémů, čili předpokládám, že by vám to pomohlo.
Dobrý deň Jarda, opäť som si prešla celú diskusiu a z toho, čo som vyčítala, je vlastne horčík lepšie vstrebateľný cez kožu, prečo ho potom neaplikovať iba týmto spôsobom? Ja ho samozrejme piť nemôžem, teda zatiaľ, pokiaľ nezoženiem nejaký čistý. Takže dnes začínam večer s natieraním na kožu. Treba natrieť vždy celú dávku naraz, alebo je tiež lepšie rozdeliť to na viackrát za deň, kvôli vstrebatelnosti.
To nemá lepší nebo horší vlastnosti, jde pouze o způsob suplementace, akorát přes kůži se to lépe kontroluje, ale zase pomaleji dodává. Natírá se co největší plocha a jde to i několikrát denně, prostě si uděláte roztok ze 3 g chloridu hořečnatého v 1 dcl vody, ten rozprašovačem nastříkáte na co největší plochu kůže a rozetřete jako opalovací olej. Látka se pomalu vstřebává i několik hodin a kdykoliv se to dá zopakovat.
zdravym vas nasiel som u nas tento clorid neviem ci zodpoveda na vnutorne pouzitie http://centralchem.sk/?IDe=40419 vdaka
Já to sice dodávám ve farmaceutické kvalitě a toto je pouze p.a., ale to bohatě vyhovuje a je tedy bez problémů použitelný.
Tento link tu už bol dávaný, no problém je, že to predaju iba spoločnosti s chemickým zameraním.
nie je problem uz mi prislo par veci od nich a rozpraval som aj s chemikom a ten mi povedal ze maju aj veci co na nete niesu takze mozem objednat aj telefonickya podohovore mi to dovezie aj ich sofer ak ma cestu kolem.
to iba tebe, alebo vseobecne predaju? skusila by som, maju aj HCl, to sa mi nechce behat po lekarnach. takze da sa telefonicky.... pripadne by som aj osobne skocila, ak uz bude treba.
myslim ze kazdemu aj o tu Chl som mal zaujem mal aj v potravinovej kvalite stala do 2 eur 1liter ale na shope ju neponukaju iba s dohovorom s chemikom takze pytaj sa na odbornika chemika ak budes volat.
super! tak ja tam volam! vdaka ![]()
no ten chlorid je ten co si dal link? tu hcl mi namiesa v 3,5%, to asi treba spomenut? ozaj, kolko toho mam asi kupit? kilo chloridu bude stacit pre dvoch na denne uzivanie na nejaky cas? hcl je sice OT, ale aj tak sa opytam, jej kolko budem potrebovat, tiez pre dvoch. temu hcl som este nestihla citat ![]()
Ja som to prave kupil (bez problemov) pricom som telefonoval priamo so sefom firmy. Pytal som sa ho na kvalitu a on povedal, ze je to vlastne lekarenska kvalita, ale oni ju mozu oficialne deklarovat len ako p.a. kvalita, bo ich uskladnovacie podmienky danej chemikalie nezodpovedaju normam pre vyssiu kvalitu.
Co mna ale zarazilo, cital som nalepku, kde je napisane: napr.:
Tazke kovy max: 0,001%
Arzen: max: 0,0001%
Fosforecnany max: 0,001%
Chcem sa spytat niekoho znaleho, je to v poriadku,mozem to konzumovat, nenatiahne ma z toho? ![]()
ja som tam dnes telefonovala, budem dnes objednavat, s tymi hodnotami by ma totiez zaujimalo.
tiez sa to taka hcl, maju na stranke ze s arzenom a bez a vobec nejake 4 typy.
S tím arzénem není problém, ten je tam v homeopatickém množství a tak spíše dělá dobře bílým krvinkám, než by nějak výrazně škodil.
Dobrý deň, rada by som sa spýtala na pár nejasností, ktoré som tu nikde nenašla. Včera som začala dorovnávať horčík cez chlorid horečnatý, 1 mokka lyžička do vody. Ten "môj" chlorid je tiež snehovitej konzistencie, zrejme viac vody a teda menší objem účinnej látky na lyžičku. Za prvý deň som dala 5 lyžičiek, celkom mi to chutí, mierne horká voda a popíjala som to po dúškoch priebežne, teda stále. Len treba byť v blízkosti wc, močenie nonstop. Večer kúpeľ epsom, soda, chlorid, plus v strave - orechy, semená, strukoviny, ovocie a zelenina. Mi bolo jasné, že budem mať deficit, ale teda som valila oči a asi ešte budem...
Pritom nejaké zdravotné problémy, také "pre doktora" som nemala a nemám. Vlastne u doktora som bola za posledných 6 a viac rokov raz, na preventívnej prehliadke, sestrička chcela môj cholesterol a doktor všetky moje výsledky. Mám to teda chápať tak, že telo funguje celkom v pohode lebo išlo na zásoby a mám "špajzu" vyžranú, akurát som o tom nevedela ?
Zaujímalo by ma -kam ten dodaný horčík v tele vlastne ide, alebo ako a pri čom sa spotrebuje ?
A ešte - asi budem horčík dodávať dlho a veľa, nemá niekto na to zlepšovák ako piť menej vody? Lebo čím vyššia koncentrácia, tým nepitnejší produkt.
Jeden postreh zo včera - 2 dni späť som si odrezala pri krájaní šalátu kus kože na prste, opuch a bolesť, včera som na noc dala obklad z čerstvej uriny. Odpuchlo, nebolí, tú rýchlosť teda nechápem. Ale - tá vyschnutá gáza ráno bola cítiť po "chémii", asi tom horčíku, ale silne. Čiže ako to je vlastne s tým vstrebávaním ? Nevyplavujem ho zbytočne tými litrami vody ? Včera asi 4 litre tekutín za deň, bežne pijem 2-3. Radšej sa teda opýtam, predsa len budeme s tým pánom horčíkom v kontakte asi dlho. Vďaka za trpezlivosť.
Chlorid hořečnatý je pořád stejný, jde o chemikálii s konkrétním složením a maximálně může nasát nějakou vodu, což na jeho účinku nic nemění. Dodávat pouze tolik, aby se nedostavoval průjem a kolik ho reálně máte, na to si budete muset nechat udělat vlasovou analýzu. Látka se páruje s vápníkem a ukládá se do tkání, většinou to trvá 2-4 měsíce, než se deficit srovná. Na hojení ran má jednoznačně pozitivní vliv a vyplavování močí se nekoná, spíše odchází při průjmu stolicí.
ok, tú vlasovú analýzu si chcem dať spraviť, len mi musia dorásť ne-farbené vlasy, cca nejaké dva mesiace, dovtedy chcem dodávať aj ten horčík, ale hlavne chcem urobiť očistu jater, a čo som čítala diskusiu, tak ľudia so značným deficitom horčíka mávajú problém, že telo vcucne horčík aj z epsomky, nenahodí sa vyprázdňovanie a vyplavený sajrajt potom ostáva dlhšie v tele a čreve, než je vhodné. radšej chcem preventívne ten horčík trochu dorovnať, lebo som pár mesiacov čistila črevá a teraz si ich nechcem zbytočne rozbiť. vďaka za vysvetlenie.
Dobry den Jarda, konecne mam doma chlorid, zajtra zacinam aj s manzelom s kurou.
zaujima ma ale, ci treba davat aj nejaky vapnik k chloridu, dalsia vec, pridanie himalajskej soli je iba chutova zalezitost, alebo to ma aj nejaky iny vyznam? pisali ste trosku himalajskej soli, znamena to asi stipku, alebo je to odmeratejne lyzickou, treba nejaky presny pomer?
dakujem.
Toho se bát nemusíte, prostě dáte té epsomské soli více, tak aby se průjem dostavil, není nezbytné se držet přesně uvedeného dávkování.
Upřesněte jakou kůru, pokud jde o pouhé dorovnání deficitu hořčíku, tak jediné omezení je stav průjmu, čili dávkování tak, aby jste byla těsně před průjmem. Dodávat vápník je samozřejmě hovadina, toho máte právě přebytek a dodat musíte na srovnání hořčík. Himalájská sůl je tam kvůli chuti a sodíku, protože nějaký sodík tělo také potřebuje, já dávám na 1,5 litru tak 1/3-1/2 kávové lžičky. Pokud jde o jaterní kůru, tak na tu se dává sůl epsomská, nikoliv tato.
Vidíte, a mně obvodní lékařka říkala, že brát hořčík bez vápníku je nesmysl a prý musí být mezi nimi minimálně 4hodinová pauza (např.mléčné výrobky). Zato nabídla hořčík v injekcích. No a když jsem chtěl předepsat b12ku a vit.D, tak to odmítla udělat s tím,že b12 se tvoří v žaludku a injekce jsou prý placebo, k D3 opět kvanta vápníku. Takže obvo'dáci jsou docela vtipní lidé.
Áno, mala som na mysli dorovnanie horčíka, o tom nadbytku vápnika som tu už čítala, len som mala dojem, že to bol nejaký konkrétny prípad, kedy sa vápnik užívať nemal.
A nie len obvoďáci..
Vitamín D3 váže do těla prakticky veškeré vápno z potravy, čili pokud k němu dáte kvanta vápníku a nedodáte hořčík, tak vám zanese vápno i nějaké měkké tkáně, což je docela dobrá finta, jak získat další blbě řešitelnou nemoc, jako vtip sice dobré, ale mě připadá ten vtip špatný. Mnoho lidí si B12 vůbec netvoří, protože to zajišťují určité bakterie, které jim chybí a pak je veškerá teorie o jeho tvorbě v žaludku a střevě k ničemu, kde nic není, ani smrt nebere.
Jedná se bohužel o obecný problém a právě nedostatek hořčíku s současným přebytkem vápníku vytváří spoustu nemocí, tak proč lidem takovou hovadinu neporadit.
zdravym vas jardo zohnal som zatial tento horcik http://centralchem.sk/?IDe=40419 moze byt na vnutorne ? vdaka lebo z ciek su priserne postovne palky inak by som objednaval od vas vdaka
Ano, to je kvalita p.a., čili plně vyhovuje. Poslat přes hranici pouze jednu surovinu je samozřejmě nesmysl, ovšem pokud je jich více, tak se to určitě vyplatí, protože i u vás zaplatíte nějaké poštovné a navíc k tomu to blbnutí, ale určitě nikoho k ničemu nenutím.
potrebujem len toto a pripadne epsonsku sol ked dojde uvidim majte sa krasne akurat doliecujem asi zapal priedusiek a vykasliavam raz hnedobiele hlieny a potom zelene neviete preco ta farba a co znamena pocul som ze su to uhynute biele krvinky ,vdaka este raz
Hleny jsou opravdu mrtvé buňky z nějakých soubojů s breberkami a tělo je vytlačuje ven, nejde o nic nenormálního, nějak se toho balastu zbavit musí a patrně máte zanesená střeva, tudíž to valí vrchem, jedná se totiž o náhradní kanál. Vypucujte si střevo a zmizí vám ten problém nahoře.
A jak je to tedy s tím odstupem ( hořčík od mléčných výrobků a ost.zdrojů vápníku)? má smysl se tím zabývat? třeba když vezmu ráno nalačno MgCl2 a třeba za hodinu patlanici?
no crevami to nebude lebo pred tyzdnom som skoncil ocistu uz druhu pecene aj criev a chytil som od manzelky bakterialnu nakazu to je znak tych sfarbenych hlienov,a creva citm uz zasa druhy den a bez hlienotvornych potravin ,mysli ze to ma m spojene s tym detoxom a tou bakteriou uz tyzden ,teda 5 dni drhneme ale manzelka z prace este vycerpala hlasivky a tak steka uz cely tyzden a nic nevykasliava iba kasle neviete nieco na to ci obklady alebo zvlhcujuce prostriedky a este berieme NAC,zinok 90mg,selen 400,vitamin C 6g,oreganovy olej s 55% carvacolom takze na odhlienenie tazke zbrane a popritom struhany zazvor s medom ,a stavy s citrusov takze neviem uz co musim byt asi trpezlivejsi vdaka
ja ho mam tiez.
To neřešte, vždy dodáte v jídle nějaký vápník, ale důležité je dodat co nejvíce hořčíku a je jedno kdy, hlavně hodně.
Vyzkoušejte na odhlenění křenovou kašičku, je zde určitě popsána.
rada by som si ujasnila velkost lyziciek, ktorymi sa davkuje chlorid. ja som pouzila cajovu malu lyzicku, tu sa tusim spominala mokka, to je polovicna velkost, ak sa nemylim? pretoze praskam tam toho asi vela, vcera som znizila zo styroch cajoych na 3 a zda sa, ze je to stale vela, to by ale znamenalo, ze som na 6 mokka lyzickach.
kolko mg je jedna lyzicka asi?
Ideální je zarovnaná moka lžička a ta pak dává zhruba jeden gram. Většinou není problém si dávku převážit na digitální kuchyňské váze, která jeden gram umí a stojí dnes pár korun. Rozumná dávka je tak do 3 gramů denně, ale u velkých deficitů se může jednat i o několikanásobek této dávky.
Aké množstvo horčíku je asi v tom 1 grame chloridu horečnatého? Ja by som ten horčík mala rada pod kontrolou, pretože som sa dostala po niekoľkých mesiacoch z veľkých už na dosť nízku dávku chloridu, čo by zodpovedalo tej mokka lyžičke. Keď zvážim, že sa vstrebe iba určité percento magnézia bolo by fajn vedieť si to nejako prepočítať aj vzhľadom k ostatným užívaným doplnkom.
Pokud by se jednalo o čistý bezvodý chlorid hořečnatý, MgCl2, tak by to bylo 0,255 g čistého hořčíku v jednom gramu látky, ale normálně obsahuje i vodu, čili jde o chlorid hořečnatý hexahydrát, tedy MgCl2+6H2O a zde je to 0,12 g čistého hořčíku v jednom gramu látky.
uzivam chlorid uz 2 tyzdne a od vcera mierne hnackujem - rozmyslam, ze ci som prehnala davku - naraz vela, nepravidelne rozlozenie pocas dna (pijem cely den liter a pol), no manzel mi hovori, ze mozno sa mi to uz v tele dorovnva a mam znizit. to mi naozaj nenapadlo
je toto mozne, aby bolo potrebne znizit davku uz po 2 tyzdnoch? teraz som na 4 lyzickach, co uz sa javi ako vela.
Určitě uberte a snažte se to držet těsně před stavem průjmu, jinak se toho ve vás moc neusadí a jenom prochází, což význam nemá. Ono se do tkání dostane pouze nějaké množství a prostě ho do sebe nemůžete cpát jako peří do polštáře, chce to spíše pomalu a déle, většinou srovnání trvá tak 2-4 měsíce.
uberiem, dakujem. len som to nepripisovala omu horciku, kedze ho berem taku kratku dobu, no aspon vidim, ze telo reaguje.
On se předávkuje celkem snadno, ovšem to není cílem, je nutné ho v těle naopak udržet, což jde pouze při rozumné denní dávce, kterou tělo bez průjmu snadno snese.
Dobrý den,
Jardo jen pro jistotu se zeptám, když dám dle vašeho doporučení do osmotické vody půl lžičky himalájské soli a malou lžičku hořčíku, již by se nemělo jednat o "mrtvou" vodu a neměl by být problém jí nalít do běžné petky že?
Díky za odpověď
Do PET lahve opravdu dávat jde, ale to dávkování máte trochu blbě. Dává se celá, nebo i několik celých lžiček chloridu hořečnatého, dle snášenlivosti, tedy nesmí vyvolat průjem a čtvrt, až půl lžičky himalájské soli.
Chlorid hořečnatý popíjím v 0,5l PETce, kterou si beru do práce a piju po doušcích od odpoledne až do půl noci vždy s odstupem od jídla, štáv, kefíru. Můj první průjem nastal po týdnu (7 lžiček) nějak jsem to předtím nevážil, takže bylo to vždy od oka. Je už to dva měsíce a jsem ted na cca 5 lžičkách když jsem to vážil je to uctihodných 25g. Vcelku vysoké číslo oproti zbytku lidí na fóru. ![]()
Opravdu obdivuhodná dávka, ale pak jste měl ten deficit obrovský a srovnat ho bude chvilku trvat. Pokud se hořčík dostane všude do tkání, kam se dostat má, tak budete vnímat celkem podstatné změny a z hlavně celkové zlepšení stavu.
Chlorid hořečnatý
MgCl2• 6H2O
Dobrý den, předpokládám správně, že objednat si tento produkt u Vás můžu přes SZ?
Ano, předpokládáte správně.
Mohl by chlorid hořečnatý poškodit mráz?
Zapomenutý přes noc v autě.
Pochybuji, je to prostě sůl, čili zmrzne a rozmrzne prakticky bez nějaké významné změny. Nějaký rozdíl by se dal patrně zaznamenat pokud by již byl zvodnatělý, aler ani tak to na jeho účinky nemá žádný vliv.
Dobrý den
již delší dobu sleduji Vaše stránky a snažím se jimi řídit, ale poslední dobou nemůžu přijít na to, kdy se má brát samotný hořčík a kdy v kombinaci s vitamínem D3 a B6.
V současné době se snažím vyřešit problém s křečovými žilami. Denně beru hořčík, vitamín c, rutin 50 mg., jím borůvky, rakytník a piju půl až litr grepové šťávy.
předem děkuji za odpověď
již delší dobu sleduji Vaše stránky a snažím se jimi řídit, ale poslední dobou nemůžu přijít na to, kdy se má brát samotný hořčík a kdy v kombinaci s vitamínem D3 a B6.
V současné době se snažím vyřešit problém s křečovými žilami. Denně beru hořčík, vitamín c, rutin 50 mg., jím borůvky, rakytník a piju půl až litr grepové šťávy.
předem děkuji za odpověď
Samotný kdykoliv a pokud berete D3, tak musíte dát i ten hořčík a B6, protože jinak se vám začne ukládat vápník do tkání. Na ty křečáky jdete dobře a zvenku můžete vyzkoušet masírování jablečným octem, což je velice účinné.
Magnezium, D3 a B6 sa zjedia naraz spolu, alebo sa môže ráno magnézium a okolo obeda D3+B6? D3 na obed preto, lebo človek zje viac tukov a D3 je rozpustná v tukoch.
Zase v tom nehledejte složitosti, většinou se chlorid hořečnatý pije v průběhu celého dne a kdy tam šoupnete ty ostatní komponenty je celkem jedno, dokonce pokud máte moc silnou variantu B6, tak stačí jednou za dva dny, ale prostě pravidelně.
A prosím ještě v jakých případech je dobré brát ten vitamín D3. Jenom když je málo sluníčka ?
Vzhledem k tomu jak omezené jsou jeho zdroje v potravě, tak určitě vždy, když nechodíte denně na sluníčko, nebo alespoň hodinu denně ven, třeba na procházky lesem.
No vzhledem k tomu že je to v přepočtu na čistý hořčík cca 3 g tak to není až tak strašné a když se podle informací z knih a internetu vstřebá při nejlepší vůli 70% ale mnohdy podstatně méně tak to není zas tak moc.Také jsem se vysokých dávek bál ale teď už je nějak neřešim,a poznám že fungují i menší.
Hořčík funguje vždy, ale zpočátku je opravdu potřeba přitlačit a dorovnat velký deficit, což trvá tak 2-4 měsíce, pak již stačí menší dávky.
Ak som správne porozumel, tak v 1000g chloridu horečnatého sa nachádza okolo 250g horčíku. Je tak ? Dnes nalačno som si dal 2g chloridu horečnatého do 3dcl vody. Žiadna reakcia. Môžem si urobiť z takého istého množstva (2g chloridu horečnatého) soľanku (čiže pridať pár štipiek himalájskej soli) a popíjať to počas dňa ? Zajtra by som si chcel dať 3 gramy chloridu horečnatého na lačno, a keď sa dnes "nepokadím" po tých ďalších 2 gramoch, tak by som si dal aj zajtra počas dňa (popíjanie počas dňa) dva gramy, čiže 3+2 = spolu 5 gramov.
Napozajtra by som skúsil 3g+3g, a chcel by som pokračovať až dovtedy, dokiaľ nebude hnačka (4+3....4+4.......5+4........5+5.... a podobnou úmerou, možno už pri 4g + 4g bude hnačka, to je len príklad).
Môže byť tento postup ? Zdá sa mi taký "zlatý stredný". Na jednej strane nalačno určitá dávka, a k tomu tá istá dávka behom celého dňa...
Ešte jednoduchá podotázka : keď si dám napríklad 2g chloridu horečnatého spolu s možno 2ml citrónovej šťavy... bude to ničiť účinok choridu horečnatého ? Totiž, odkedy som sa dočítal, že je dorbé do čistej vody dávať citrón, už inú ani nepijem (no môžem to zmeniť, ak sa bude citrón byť s chloridom horečnatým), mňam... je to úplne iný pocit, taká voda s citrónom tak neunavuje, ako obyčajná čistá voda (hoci aj z reverznej osmózy).
Ďakujem za odpoveď.
To netuším, kde jste k tomu výpočtu došel, ale správně je tam 12% čistého hořčíku. Při větším deficitu se dá brát i gram čistého hořčíku denně, tak si spočítejte, kolik je to sloučeniny. Jinak postup je dobrý a přidáváte do té doby, dokud velká dávka nevyvolá průjem. U toho citrónu si nejsem jistý, ale asi by to ničemu vadit nemělo.
Asi ma pomýlil Xion, z doby (ne)dávno minulej...
Pomýlil si chlorid horečnatý s horčíkom (ktorý, ako už viem, tvorí 12% z obsahu chloridu horečnatého).
Ale Atman napríklad písal (v tomto vlákne na stránke č.4) : "...Nejako zle rátate...chlorid horečnatý bezvodý obsahuje 25% Mg. ( Mr MgCl2 je 95,2 a Mr Mg je 23,4 teda 23,4/95,2=cca 0,25)
Jedna moja mokka lyžička kopcovitá je cca 2,5g a normálna čajová kopcom je cca 5g, takže mokka dá 625mg Mg a plná čajová 1250mg Mg.
V podstate Vás ale nijako nemusí zaujímať hmotnosť ani percentá, keď ste pod preháňacou dávkou a blížite sa k nej zo spodnej strany, dostáva Vaše telo ideálne množstvo Mg a to je to čo potrebujete, čísla neriešte...."
Takže od Atmana mám informáciu, že 100g chloridu horečnatého obsahuje 25g horčíku.
Takže je to 12g horčíku / 100g chloridu horečnatého, alebo 25g horčíku / 100g chloridu horečnatého ?...
Atman hovorí, že čísla neriešiť, lebo hnačka určí, kedy ubrať. O.K. ![]()
Pomýlil si chlorid horečnatý s horčíkom (ktorý, ako už viem, tvorí 12% z obsahu chloridu horečnatého).
Ale Atman napríklad písal (v tomto vlákne na stránke č.4) : "...Nejako zle rátate...chlorid horečnatý bezvodý obsahuje 25% Mg. ( Mr MgCl2 je 95,2 a Mr Mg je 23,4 teda 23,4/95,2=cca 0,25)
V podstate Vás ale nijako nemusí zaujímať hmotnosť ani percentá, keď ste pod preháňacou dávkou a blížite sa k nej zo spodnej strany, dostáva Vaše telo ideálne množstvo Mg a to je to čo potrebujete, čísla neriešte...."
Takže od Atmana mám informáciu, že 100g chloridu horečnatého obsahuje 25g horčíku.
Takže je to 12g horčíku / 100g chloridu horečnatého, alebo 25g horčíku / 100g chloridu horečnatého ?...
Atman hovorí, že čísla neriešiť, lebo hnačka určí, kedy ubrať. O.K. ![]()
Atman tam asi neuvažuje s váhou vody a počítá to z čistého stavu dle základního vzorce, což je nesmysl, protože v takové formě ho nelze distribuovat, jedná se v reálu o chlorid hořečnatý hexahydrát vzorec MgCl2.6H2O a jak vidíte té vody je tam celkem dost. Nicméně zbytek je již zcela správně, pokud není laxírka, tak stále přidávat.
Chuť chloridu hořečnatého ve vodě mi nečiní žádný problém,ale manželka ho odmítá.Dal by se něčím dochutit-džusem,rozmix.ovocem atd?
Jistě, klidně jí ho můžete přidávat do čerstvé šťávy, tam se to celkem vytratí.
S tými manželkami je to divné, ani mne ho nechce
skúsim tiež tie štavy....
Ono to zase tak divné není, ženské jsou na sladké, jak vosa a hořké chutě se jim nezdají dobré, také pivo pije málo která.
Tak s tým pivom sa mi podaril jeden humorný kúsok. Manželka si kupuje nealkoholické pivo. Otvoril som jedno nealko a jednu plzeň. Nalial do sklenených pohárov a podal jej oba poháre s tým, že neviem kde som čo nalial a nech si sama určí ktoré chce. Samozrejme, že som jej ako prvé podsunul plzeň. Ovoňala, ochutnala a bez emócií zobrala druhý pohár s nealkom. Ovoňala a hneď sa pýtala, že čo to je, lebo to smrdí. Ochutnala a ďalšia poznámka bola, že to chutí ako voda. Zvyšok nealka dopila s veľkým odporom ![]()
Alespoň již ví, co je dobré.
Chlorid hořečnatý mi způsobuje při dávkování cca. 2 g denně katastrofální nadýmání a je to chvílemi na hranici průjmu.
Naproti tomu 10 tablet denně alternativně doporučovaného MAGNESII LACTICI mi nedělá vůbec nic.
Chlorid hořečnatý 2g .................................................obsahuje cca. 240mg hořčíku ( 12% váhy...zdroj Jarda )
10 tablet MAGNESII LACTICI 0,5 TBL.............................obsahuje cca. 510mg horčíku ( 51mg v jedné tabletě- dle příbal.inf. )
Pokud nepočítám špatně, tak z toho vyplývá, že se MAGNESII LACTICI zřejmě vstřebává podstatně lépe ( aspoň pro někoho ).
Samozřejmě, že MAGNESII LACTICI je podstatně dražší nežli chlorid hořečnatý.
alebo sa vstrebáva menej ![]()
Pokud nepočítám špatně, tak z toho vyplývá, že se MAGNESII LACTICI zřejmě vstřebává podstatně lépe ( aspoň pro někoho ).
Možná to bude jak píše mohy, protože dávka hořčíku je prostě omezena stavem průjmu, ničím jiným.
Mám na vás pár otázek
, jestlipak někdo poradí?
Přemýšlím, zda je lepší pořídit pro dodání především hořčíku Eps. sůl, nebo chlorid hořečnatý - pro koupele.
Nebo zda není lepší dělat koupele v Eps. soli (pro komplexnější mineralizaci, pokud si z ní tělo vezme více minerálů??) a chlorid hořečnatý užívat orálně, popř. trochu přidávat do koupele v Eps.?
Nejraději bych se v Eps. soli koupala, postačí patrně snad 30 min, 2x týdně - doplním si takto potřebný hořčík v optimální míře?
- co si navíc vezme tělo ještě z koupele v Eps. soli?
- co je účinější pro dodání hořčíku, Eps. sůl nebo chlorid hořečnatý?
Abych věděla, jak to mám nmožstevně napočítat...
Děkuji ![]()
Je to tady, už několikrát zmiňované epsomská sůl je dobré projímadlo. Na koupele a pití chlorid hořečnatý.
Přemýšlím, zda je lepší pořídit pro dodání především hořčíku Eps. sůl, nebo chlorid hořečnatý - pro koupele.
Nebo zda není lepší dělat koupele v Eps. soli (pro komplexnější mineralizaci, pokud si z ní tělo vezme více minerálů??) a chlorid hořečnatý užívat orálně, popř. trochu přidávat do koupele v Eps.?
Nejraději bych se v Eps. soli koupala, postačí patrně snad 30 min, 2x týdně - doplním si takto potřebný hořčík v optimální míře?
- co si navíc vezme tělo ještě z koupele v Eps. soli?
- co je účinější pro dodání hořčíku, Eps. sůl nebo chlorid hořečnatý?
Abych věděla, jak to mám nmožstevně napočítat...
Děkuji ![]()
To řešíte celkem zbytečně a plyne to přímo z těch názvů, chlorid hořečnatý, dodá chlór a hořčík a síran hořečnatý dodá síru a hořčík, na dodání hořčíku se hodí obě soli, akorát ten síran je projímavější, protože i síra na rozdíl od chlóru je projímavá. Oboje jde jak konzumovat, tak se v tom koupat, čili jste zase na začátku a rozhodnout se musíte sama. Já osobně používám síran na koupele a kůry a chlorid na denní doplnění hořčíku.
Přesně to jsem potřebovala vědět, děkuji
Užívam chlorid horečnatý takto :
3 x denne
Ráno 18 mini naberačiek z vit. C značky DM (mierne kopcovité) - cca 3,8g chloridu horečnatého (sypem to množstvo naraz, nie po naberačkách, váha ukáže najprv 3g, a dve sekundy už je tam 4g, čiže to muselo byť na rozmedzí, z toho mi vyšlo tých napr. 3,8g)
Poobede tiež 18 mini naberačiek (3,8g)
Večer tiež 18 mini naberačiek (3,8g chloridu horečnatého).
Spolu je to teda 11,4g chloridu horečnatého denne = približne 1,37g horčíka denne.
Pri 22 mini naberačkách v jednej dávke už mám "prújem", začal som u 27 naberačiek pred dvoma týždňami (približne).
Takže ostávam teraz pri užívaní chloridu horečnatého 3x denne (rovnaké diely), pričom denne prijmem okolo 1,4g horčíka takouto formou.
Znamená to veľký deficit, malý deficit, "stredný" deficit ?
Ďakujem za odpoveď.
Spolu je to teda 11,4g chloridu horečnatého denne = približne 1,37g horčíka denne.
Pri 22 mini naberačkách v jednej dávke už mám "prújem", začal som u 27 naberačiek pred dvoma týždňami (približne).
Takže ostávam teraz pri užívaní chloridu horečnatého 3x denne (rovnaké diely), pričom denne prijmem okolo 1,4g horčíka takouto formou.
Znamená to veľký deficit, malý deficit, "stredný" deficit ?
Ďakujem za odpoveď.
Postup máte dobrý a spotřeba nad jeden gram čistého hořčíku znamená dost vysoký deficit, předpokládám z vlasové analýzy výsledek tak 50-70% deficitu.
Dobrý den, nevíte někdo, kde se dá koupit v Praze chlorid hořečnatý? Našla jsem nějakou firmu VERKON, ale ti chtějí při prodeji vidět živnosťák a ten nemám.
Také jsem se chtěla poradit, kolik si toho tak kupujete. Momentálně mám velké starosti a z toho vyplývající plačtivou náladu. Potřebuju se dát dohromady.
Ono se to blbě sežene, všude s tím dělají problémy, buď živnostenský list, nebo toho prodávají minimálně pytel. Podívejte se sem
Dobrý den, Jardo.
Mám teď docela stresy a vůbec nervy a proto užívám chlorid hořečnatý. Je možné, že bych měla tak malý deficit, že mi stačí asi 1,25 lžičky za den? Při 1,5 už mám průjem. Když se dívám na to, že Vy máte 3 lžičky za den, tak je mi to divné... Ještě mě napadlo, jestli to není tím, že si to množství rozdělím jen na 2 dávky (ráno a večer). Ale psychika je na tom opravdu líp. Děkuji za odpověď.
Ono docela dost závisí na schopnosti vstřebávání přes střeva, čili pokud s tím máte problém, tak vyzkoušejte i postřiky na pokožku, tak se dá do těla také dostat mnoho hořčíku. Ideální je nijak to nedávkovat, ale rozpustit do plné PET lahve vody a pít celý den jako normální minerálku.
Může se chlorid hořečnatý skladovat normálně v místnosti v otevřeném sáčku?
To ne, natáhl by Vám vodu ze vzduchu
A to voda v něm vadí? Já už ho tak právě v tom obalu, jak mi ho poslal pan Jarda cca necelý měsíc skladuju.
Pokud ho neotevřete, tak i v tom sáčku vydrží také relativně dlouho, ale po otevření je vhodné ho nasypat do PET lahve a tam uzavřený vydrží i desítky let.
Dobry den Jarda, mam uz oar dni krce v lytkach, ako je toto mozne, ked uzivam pravielne horcik? momentalne som na cca 8-9g denne. z vacsej davky ma naduva, aj ked do prujmu to nejde.
To nemusí být pouze od hořčíku i když je to nejpravděpodobnější, ale i deficit draslíku to umí také, tak vyzkoušejte něco bohatého na draslík, třeba bramborovou šťávu, nebo nejvíce ho obsahují fazole.
Ďakujem. Ja som pijavala takmer denne šťavu zo zemiaku, fazuľu si občas dám, no medzitým som dospela k zisteniu, že to bolo z nadmerného záťaženia cvičením. Musím si teda trochu toto zregulovať a neísť do všetkého s prehnaným nasadením ![]()
No vidíte, většinou to není tak složité jak se to na první pohled zdá.
Na doplnění hořčíku jsem opakovaně vyzkoušela doporučenou kombinaci Epsomská sůl + Himalájská sůl + bezhliníková jedlá soda.
Na internetu jsem našla koupelovou sůl pod obchodním názvem „Živá magnéziová sůl“ (chlorid hořečnatý). Link: http://www.velba.cz/velba/eshop/0/0/5/1 ... -5-5-litru
V popisu se uvádí, že tato sůl obsahuje téměř dvojnásobek hořčíku než sůl z Mrtvého moře. Základní chemické složení: MgCl2 ……….427 g/l Na ……….1205 mg/l K ……….677 mg/l Mg …………..109 g/l Bromidy ...8282 mg/l Ca ………199 mg/l Chloridy …….320 G/l B …………...65 mg/l Cr ………..7,1 mg/l.
Byl by účinek „Živé magnéziové soli“ srovnatelný s uvedenou trojkombinací? Bylo by třeba také dodat Himalájskou sůl (pozn.: výhodná by byla Himalájská koupelová sůl) a bezhliníkovou jedlou sodu?
Tak určitě by to používat šlo a himalájská sůl tam není potřeba, sodíku je tam až dost, jediné co bude potřeba, je zvednout pH jedlou sodou a nevidím v tom problém.
Dobrý den, chlorid hořečnatý mi trochu zvlhnul. Myslíte, že mu to uškodilo? Že je míň účinný?
Urcite sa mu nic nestalo. Ak je tak zvlhnuty, ze sa neda davkovat - naberat, rozpustite ho v malom mnozstve vody a uzivajte obvyklim sposobom tekuty.
Děkuji, měla jsem strach, že se ten hořčík nějak vytratil:-). Zdá se mi totiž, že je to pití z něj čím dál tím méně hořké. Asi jsem si jen zvykla.
Nebojte se, ten se nijak neztrácí, akorát se s tou navlhlou solí hůře manipuluje. Je vhodné ji rozpustit v malém množství vody, udělat takovou hustou kaši a dávkovat tu kaši jako třeba řídkou zubní pastu.
Mám s tabletama odzkoušeno, že když dám ráno 10 a večer 10 tablet tak už mám průjem. Stejný efekt (škručení v trubkách) mám po celodenním příjmu 4 lžiček á 2,5g chloridu, takže u mě je aktuální limitní dávka do střev 1g hořčíku bez ohledu na to, jestli ji beru v tabletách nebo prášku.
Jinak jsem si hrál s kalkulačkou a vyšlo mi (kdyžtak mě opravte), že levnější a pohodlnější je prášek, kdy za 1kg dám 260 Kč bez poštovného a v něm mám 120g čistého hořčíku což je ~2 Kč za gram. V těch 1000 tabletách je (mimo bramborového škrobu a jiných sajrajtů) 51g čistého hořčíku a stojí cca 800 Kč s poštovným což je ~15 Kč za gram. To je celkem rozdíl...a že jsem se těch tablet naobjednával ![]()
a nie naopak ? to je predsa pekný príklad toho, že laktát má horšiu využiteľnosť telom, než chlorid. lebo ho treba 2x VIAC, aby sa dostavil ten istý efekt, než s polovičnou dávkou chloridu. čiže chlorid by mal byť účinnejší.
Tak já jsem zde již mnohokrát psal, že ty pilule jsem vyřadil právě z důvodu ceny a velkého příjmu balastních látek, které navíc některým lidem nemusí ani dělat dobře.
Nevadí ničemu, že doplňuju hořčík prakticky jen rozpuštěným chloridem hořečnatým rozprašováním na kůži?
Ne, je to velice vhodný postup, který se například v USA praktikuje naprosto běžně.
Dobrý den pane Zajíčku. Chlorid horecnaty mam od vas a beru uz mesic rano a vecer vetsi cajovou lzicku.
Dnes jsem ale konecne zacal cist ovozelove stavy od Normana jak doporucujete a trochu mi zatrnulo pri cteni kapitoly o stave z pampelisky.
Cituji:
"Organicky horcik se da ziskat jen z zivych, cerstvych rostlin, ktere se musi jist cerstve a syrove.
Nesmi byt zameren za prumyslove preparaty, ktere jako organicke mineraly telesne funkce rusi.
Vcechny horcikove chemicke preparaty, at uz ve forme prasku, nebo takzvanych mlecnych preparatu, vedou k usazeni anorgatickeho odpadu v organizmu,
Mohou sice snad okamzite zapusobit, coz se jim prisuzuje, ale tento ucinnek je len prechodny.
Pozdeji ucinky takovych anorgatickych usazenin v tele mohou byt katastrofalni."
Predpokladam, ze to neni pro vas zadna novinka. Jaky je vas nazor, jak to je s anorgatickymi mineraly co "sypeme" ?
Meri takova vlasova analyza hodnoty mineralu organickych, nebo taky tech anorgatickych usazenych v tele?
Dekuji
Predpokladam, ze to neni pro vas zadna novinka. Jaky je vas nazor, jak to je s anorgatickymi mineraly co "sypeme" ?
Meri takova vlasova analyza hodnoty mineralu organickych, nebo taky tech anorgatickych usazenych v tele?
Dekuji
Ne, novinka to pro mě určitě není, ty jeho knihy mám mnohokrát pročtené, ovšem uvědomte si jak dlouho je mrtvý a kolik se toho za tu dobu již změnilo. Hořčík skoro v ničem není a pokud máte dostatečný zdroj pampelišek, tak tam určitě je, ale k těm se mnoho městských lidí už bohužel nedostane a v produktech z obchodní sítě hořčík prakticky vymizel. Chloridy jsou tedy nevhodnější náhradní řešení, ale tím rozhodně nezavrhuji přírodní organické zdroje. Vlasová analýza měří reálné zásoby prvků v nejobjektivnějším místě na těle, nic přesnějšího neexistuje, ale i zde jsou nějaké nepřesnosti, nicméně já to považuji za dostatečně vypovídající.
Pán Jarda,kolko mokka lyziciek sa povazuje za normálnu dennú dávku? Ked pijem stavu zo spenátu malo by to stacit na príjem calcia vedla horcíka? Zatial som na 4lyzickách asi uz mesiac, niekedy si dám 5 a nic sa nedeje, moze to takto kolísat? Ak by som si odstavovala púpavu pampelisku tak nebrat prások? Co by ste radili?
dakujem
U chloridu hořečnatého dávku zkoumat nemusíte, jediné omezení je stav průjmu a pokud ho tělo bez průjmu bere, tak můžete pořád dávku zvyšovat. Šťáva z pampelišek má hořčíku také hodně, a pak se to sečte, čili zase průjem.
Mam takovy zajimavy problem nebo spis poznatek. Beru chlorid horecnaty, rozmicham si davku do 1,5 litru vody a popijim z PET flasky v prubehu dne. Postupem casu jsem se ustalil na davce dve zarovnane cajove lzicky, pri ktere jsem nemel prujem, ale stolice byla ridka.
Pozdeji, kdyz jsem z vlasove analyzy zjistil, ze mam deficit drasliku, jsem pridal i ten, a to jednu vrchovatou cajovou lzicku (cca 6g KCL). Po pridani KCL do me "mineralky" ridka stolice absolutne zmizela. Zacal jsem tedy horciku pridavat a sel az na 3 vrchovate lzicky a posledni tyden na 4 vrchovate. Bez jakekoliv odezvy ve strevech. Zda se ze bych mohl jit i na 5 ale uz ty 4 byly dost hnusne, tak jsem to dal nehrotil.
No a ted o vikendu jsem byl u pritelkyne a ta sice ma chlorid horecnaty ale nema KCL, Takze jsem si rano namichal svou PETku, ale dal jsem "jen" 3 vrchovate lzicky. No uz u ni jsem videl vysledek a domu jsem vecer z vlaku letel jako vitr. Paradni prujem. Nikdy jsem neslysel o zadne synergii horciku a drasliku ale zda se ze kdyz smicham oba chloridy dohromady, muzu tam toho horciku navalit cely kybl. Je pro to nejake vysvetleni?
Jinak jeste takova "malickost". Pres brani horciku, drasliku i vitaminu B6 (100mg denne), mi nejenomze krece v lytkach neustaly, ale jsou cim dal tim horsi.
No a ted o vikendu jsem byl u pritelkyne a ta sice ma chlorid horecnaty ale nema KCL, Takze jsem si rano namichal svou PETku, ale dal jsem "jen" 3 vrchovate lzicky. No uz u ni jsem videl vysledek a domu jsem vecer z vlaku letel jako vitr. Paradni prujem. Nikdy jsem neslysel o zadne synergii horciku a drasliku ale zda se ze kdyz smicham oba chloridy dohromady, muzu tam toho horciku navalit cely kybl. Je pro to nejake vysvetleni?
Jinak jeste takova "malickost". Pres brani horciku, drasliku i vitaminu B6 (100mg denne), mi nejenomze krece v lytkach neustaly, ale jsou cim dal tim horsi.
Jj taky sem se s tim u nekoho nejednou setkal, problem muze byt v poruse traveni nebo metabolismu, zrovna v takovych detailech ktere ani moderni medicina nemusi znat nebo umet odhalit.
Nebot jak uz sem rikal nejdenou suplementace muze prospet jenom tomu kdo ma traveni a metabolismus a imunitu v cajku. A prehanet to s horcikem a draslikem v takovych davkach muze vest prave k te poruse metabolismu, protoze spousta jinach esencialnich prvku muze byt ve strevech blokovana prave temi nadbytky horciku, jak sis vsiml draslik strebavani horciku pravdepodobne podporuje, ale k cemu ten horcik v krvi bude kdyz je pak diky poruse metabolismu nevyuzit a prakticky online vyloucen spolu s draslikem do moci, kde tak vysoke koncetrace horciku a dalsich prvku jako fosforu a mocoviny mohou za jistych poruch metabolismu vytvaret krasne mocove kameny. Takze opakuji je to o jinych faktorech, psychika hraje prim.
Pri dodavani horciku samotneho prijem je, s draslikem prujem neni. S psychikou to nema nic spolecneho.
Prujem muze nevznikat diky tomu ze draslik podpori nejakym mechanismem resorpci horciku ve strevech. Podle mne je to lepsi nez kdyz projde strevy nevyuzit a zpusobi prujem, jenze kdyz neodejde nadbytek strevy tak nejspis jinudy, potem (nejsem si jist) nebo moci a tam muze zadelavat potencialne na mocove kameny.
Nedovedu posoudit, s tím jsem se zatím nesetkal, ale pravděpodobně by tam žádná souvislost být neměla, ovšem to může být zdánlivé, třeba se tam cosi děje v oblasti iontů a to nevím co. Také u těch křečí mě momentálně nic smysluplného nenapadá.
Mne napada, vynechat suplementaci a zkusit taky neco normalniho jako relaxaci v prirode, koupani v rece nejlepe tam kde je voda okyslicena treba pod jezem nebo perejemi nebo kdyz uz nic tak alespon v rybniku, samozrejme je nutne relaxovat na slunicku, chozeni v prirode naboso a vynechat moderni vydobytky. Pokud se to ani po 2 dnech takoveho relaxace nezlepsi tak vam asi poslu sek na 200 dolaru. Samozrejme je nutno podporit psychiku, cimkoliv ale hlavne ne vycitkami ci jinymi debilnimi pocity, vse se da vycist z knih jak na to, jako ve vsech pripadech doporucuji naucit se branit manipulativnim osobnostem ve vasem okoli, ziskana svoboda nejen mysli je k nezaplaceni ![]()
je normální že jsem po vypiti unavený? Micham ted 10g/1litr a piju postupne tak 3-5 hodin, vetsinou se mne po par douscich uz zaviraji oci.
Průjem nemám.
Našla jsem zajímavou informaci ohledně dodávání hořčíku při borelioze (zdroj - Dr. Klinghardt's Protocol na boreliozu - velmi dobrý alternativní protokol):
"Common deficiencies in Lyme: magnesium: has to be given transdermal or via injection. Oral Magnesium feeds spirochetes"
- hořčík by měl být dodáván přes kůži nebo injekčně, protože jeho "orální dodávání" krmí spirochety.
To by možná vysvětlovalo, proč i já mám po hořčíku horší křeče v nohách než bez něj..?
Odteď radši zkusím už jen transdermální aplikaci nebo si řeknu o injekce.
Sice jsem se s tím zatím nesetkal, ale to co píše členka Lenie by to opravdu mohlo vysvětlovat a není nic snazšího, než to vyzkoušet. Každopádně, pokud to bude fungovat, dejte vědět, to by šlo o dost potřebnou informaci.
Pane Jardo, můžu pít chlorid hořečnatý spolu s vitamínem c? Mám pocit, že jsem někde zde na fóru četla že ano a jinde zas že ne. Díky
Ano, to by nijak vadit nemělo, nicméně chuťově to není zrovna gurmánský zážitek.
Kolik je vlastně čistého hořčíku v jednom gramu chloridu hořečnatého? Někde jsem to už četl, ale nemůžu to najít.
120mg
vcera som si rozpustila 25g MgCl2 v 100ml vody, chcela somsi pripravit roztok na aplikaciuv spreji. podla mojich maximalne amaterskych vypoctov (aj som to niekde na fore citala), by to mal byt 3% roztok.na aplikaciu sa pouziva 2,5%(
). no nastriekala somna seba asi 25ml a stipalo to hodne, teda musela som to zmyt asi po 5 minutach. je toto normalne?
na druhy den som sidala toho na seba uz opatrnejsie, lenze takto do seba toho horciku moc nedostanem
pit ho uz nemozem, sposobil mi problemy.
Tak je to jako s každou jinou solí, někomu vadí, jinému ne, třeba já u moře za celý pobyt sprchu se sladkou vodou nepoužiji a jsem celé dny stále nasolen, ovšem tento postup nemusí každému vyhovovat. Také to na různých místech pokožky může působit různě a navíc pokožka si časem zvykne, čili je třeba trochu laborovat.
dakujem.ten pomer je predpokladam, spravny...?
potom som si toho dalana seba uz menej a naozaj pozorujem, ze to stipe iba na niekztorych castiach tela. kazdopadne, to vstrebanie je pravdepodobne zalezitost peknych par hodin, niekde som citala ze tak aj 8 hodin, nez to cele telo vcucne.?
nemozee dlhodoba aplikacia posobit zle na pokozku? nejake drazdenie po case, vysusovanie? momentalne mam prave z toho dobry pocit, koza je mierne akoby lepkavo naolejovana.
Běžně se dává tak lžička, tedy 2,5 g do 0,1 l vody, ale to není nijak důležité, jakýkoliv roztok funguje a ničemu to nevadí. Dle mého názoru ani dlouhodobá aplikace nebude vyvolávat problém, ono se to v zahraničí prodává i v lékárnách a to by si nikdo nedovolil, pokud by s tím mohl problém nastat.
tak to som dala 10 nasobok. ja som myslela, ze ma byt 2,5g cisteho horcika ( obsahu v chloride). 2,5g chloridu sa mi zda malo, to toho do seba moc nedostanem.
Já píšu, že jde o běžnou koncentraci, nikoliv, že je to jediná použitelná koncentrace a pokud se tím člověk maže stále, tak toho do sebe dostanete až dost.
ok, ja budem teda pokracovat v mojich davkach, este by som sa chcela opytat, ako poznam, ci sa vsetko vstrebalo, podla stavu pokozky na dotyk, je to vobec mozne takto poznat?
Já ho takto nepoužívám, ale mělo by se to přestat chovat jako olej, tedy pokožka bude patrně zdánlivě suchá.
Co rikate pane Zajicek na toto telove magnezium?
114 g nejčistšího magnézia v 1 l tělového magnézia nenajdete v žádném moři ani žádných lázních.
http://magnezium.eu/index.php?page=produkt
Jinak me prijde 3g naseho MgCl2 6H20 na 100ml taktez dosti malo, aby to melo efekt.
Treba wikipedie rika, ze obsah magnesia je v mrtvem mori 45,900mg/L a lide se v tom koupaji.
To je proti 1200mg/L v nasem roztoku nejak pramalo nemyslite?
114 g nejčistšího magnézia v 1 l tělového magnézia nenajdete v žádném moři ani žádných lázních.
http://magnezium.eu/index.php?page=produkt
Jinak me prijde 3g naseho MgCl2 6H20 na 100ml taktez dosti malo, aby to melo efekt.
Treba wikipedie rika, ze obsah magnesia je v mrtvem mori 45,900mg/L a lide se v tom koupaji.
To je proti 1200mg/L v nasem roztoku nejak pramalo nemyslite?
Co na to říkám, že to je drahé až hanba a není problém si tu uvedenou koncentraci namíchat z chloridu hořečnatého a používat. Na pokožku vám bohatě stačí i v nějaké běžné kvalitě, tam je farmaceutická kvalita zbytečná a cena tedy bude dost nízká. Efekt má jakákoliv dávka a také si to musíte vyzkoušet, on totiž ne každý má pokožku jako hroch, aby snesl tak silný roztok, mnoho lidí to pálí a nesnesou to. Já třeba u moře za 14 dní pobytu zásadně nepoužívám sprchování sladkou vodou a úmyslně na sobě mám stále zaschlou mořskou sůl a mohu tvrdit, že tento postup by moje žena nevydržela ani náhodou. Nicméně se tam nasaju celým spektrem minerálů jako houba a vydrží to v těle i dost dlouho po dovolené.
Na zahraniční diskuzi jsem vyčetla radu přidávat k hořčíku pro aplikaci na tělo aloe (aby to tak neštípalo). Co si o tom myslíte? Já mám citlivou pokožku a to štípání je opravdu utrpení...
Tak, to jsem nikdy neslyšel, ale fungovat by to mohlo, ona docela dost zklidňuje pokožku.
Je nutné pít chlorid hořečnatý v roztoku v doporučeném poměru nebo je možné jej prostě polknout a bezprostředně poté zapít - nemůže takto podráždit sliznici? Ptám se, protože mi vyloženě chutná ![]()
A dále, snáší se dobře s jablečným octem?
A dále, snáší se dobře s jablečným octem?
Pokud vám to tak chutná, což jste asi jediná, tak v tom nehledejte problém, patrně by to nijak vadit nemělo. S jablečným octem jsem ho nikdy nezkoušel, ale předpokládám, že ani zde nebude problém.
nevadi nejako dlhodoba aplikacia iba na pokozku chloridu horecnateho urceneho na kupele?
Před pár měsíci jsem se ptal v podstatě na stejný dotaz- prý to nevadí.
To nemá jak vadit, pokud vám to nijak nedráždí pokožku, tak to je zbytečné zkoumat.
Dobry deň,ma problem a to že sa mi trasu ruky(ne furt len občas).A čital som že môže pomôcť horčik.Skušal som tieto tablety http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/de ... 25612.html ale nejak mi nepomohli(možno obsahuju male množstvo horčika).
Mohol by mi tento chlorid horečnaty pomôcť,a či by sa dalo poslať na slovensko a za koľko?
To Jany:
Zkuste se poptat:
http://centralchem.sk/?IDe=40419
Tak hořčík by vám pomoci určitě mohl, ale také některé byliny jako třeba schizandra čínská a další. Jako vhodné vidím zjištění minerálních deficitů rozborem krve v laborce, což stojí pár korun a pokud budete mít hořčík deficitní, tak určitě dodávat. Zaslat se na Slovensko dá, ale vyplatí se to pouze v rámci větší objednávky, poštovné je pak cca 250-300,-Kč dle váhy balíku.
Na test krvi som bol asi pred 2 mesiacmi.Že vraj mam všetko v poriadku.Ako sa ma tento horčik davkovať?A k tej firme napisal som im,uvidime čo odpišu,ale je to spravny chlorid horečnaty?
Ten link na Centralchem je správny a tiež aj označený chlorid horečnatý je správne. Ja ho tam tiež chodím kupovať. Tie magnéziové tabletky, ktoré si označil vyššie, sú tiež dobré, pretože je v nich horčík vo forme laktátu, ktorý sa takto tiež dobre vstrebáva, ibaže tie tabletky výjdu dosť draho oproti chloridu.
To, že se vejdete do jejich rozmezí, vůbec neznamená, že to je v pořádku, ty výsledky bych musel vidět. Hořčík se dodává těsně před stavem průjmu, to je zde mnohokrát popsáno, tak si to dohledejte.
No tak dnes mi to prišlo v takej modrej flaške.Je tam napisane ,že nesmie prisť do styku s pokožkou,noste rukavice ,nejedzte a nepite.Určite sa to ma piť Sybilla?A načo sa vlastne použiva?
Je to balené v modrej plastovej fľaši so žltým uzáverom. Ak tam máš napísané na štítku Chlorid horečnatý hexahydrát p.a. - MgCl2 6H2O, tak je to ono. Používa sa to ako výborne vstrebateľný a lacný zdroj horčíka. Len to nezabudni rozpustiť vo vode, určite sa to pije
.
A prečo je tam napisane? http://imageshack.us/photo/my-images/44 ... 0764d.jpg/
Tak něco strašidelného vám tam napsat musejí, jinak by si to kupoval každý a kam by mocná farmacie přišla. Nebojte se, je to správně a v roztoku bez problémů pitné, nebo aplikovatelné na pokožku.
Chtěla bych se zeptat, zda máte ten chlorid hořečnatý tekutý nebo v prášku, já jsem dostala přesně tuto láhev a je v ní tekutina, údajně v ní byl prášek a ten zvodnatěl, že chlorid hořečnatý velmi pojímá vlhkost až do rozpuštění se na kapalný stav. Beru toho jednu až jednu a půl lžičky do vody brrr, při dvou lžičkách už u mě nastává průjem ( občas toho využívám místo cečka, které také při dvou lžičkách u mě projímají, ten chlorid hořečnatý používám hlavně, když beru zrovna mms )
Je v ňom prašok,doslova tvrdy kameň.Ja nemožem ani pol lyžičky.
Já ho lidem posílám jako prášek, nicméně opravdu snadno vodnatí a je schopen přejít do kašovitého stavu. Jinak to děláte blbě, užívat několik věcí, po kterých můžete mít průjem, je blbost, to pak nevíte po čem je vlastně průjem. Vždy musíte dojít u jedné věci správné dávkování a teprve poté zařadit další.
Děkuji, pane Jardo, za odpověd. Ráda bych se zeptala, zda jedna zarovnaná lžička sypkého chloridu hořečnatého je rovna síle jedné zarovnané lžičce mé tekuté formě ? Psal zde někdo, že v sypké formě nedá ani půl lžičky, pochopila jsem-li dobře, má už z půl lžičky sypkého průjem, zatímco já až ze dvou lžiček tekutého chl. hoř.
U vyvolání průjmu jsem se možná špatně vyjádřila. Mám odzkoušenou míru magneska i cečka, takže vím, kolik množství je u mě bezpečně pod hranicí průjmu a že dvě lžičky jak chlor. hořeč. tak cečka u mě ten průjem celkem bezpečně už vyvolají. Toho občas vědomě využívám, když mám pocit, že potřebuji pročistit, vyvolám průjem bud chloridem hořečnatým ( pokud zrovna beru MMS) nebo cečkem ( pokud zrovna neberu mms - abych nerušila jeho účinky), návštěva toalety je vždy jen zhruba 3x, pak se průjem zastaví a nepokračuje více, poté dám klystýr a mám z toho všeho pocit, že jsem provedla jakoby " vzdálenější náhradu " šankprakšalány - tedy očistu. Dalo by se to tak chápat nebo se mýlím? Samozřejmě, že když jsem byla na vitariánské stravě nebo na džusovém půstu, nebylo nutné toto provádět, to je člověk čistý. Nyní dělám kůru K. Eidama, kde používám chleba i máslo ( recept uvedu v příslušném vlákně ) habaneros+česnek,proto mám nutkání občasné očisty.
Cítím se po tom všem velmi dobře. Dnes jsem poprvé zkombinovala taurin (1000 mg ) a kávový klystýr - měla jsem pocit, že snad budu lítat, super nabuzení organismu, dobrá kondice, nemít srdeční tachykardie - se kerými se snažím bojovat a zatím ne příliš účinně, tak je to stav podobný nirváně nebo jak já říkám jupííí, v létě do toho všeho dát ještě zelený nápoj a myslím, že by to byl maximalismus bytí ![]()
Již asi rok provádím koupele v živé magnesiové soli - působí velmi blahodárně, taktéž si z ní dělám " magnesiový olej, kterým se poté potírám - postříkám se jemným rozprašovačem a důkladně vetřu do pokožky, zvláště v oblasti srdíčka. Uvedená kůra mi přijde zbytečné mrhání financemi -" rychle spotřebuj a kup novou " Na padlo mě, zda by se mohla tato živá magnesiová sůl užívat i vnitřně, jako např. epsomka či chlorid hořečnatý ???
http://sumpersky.rej.cz/clanky/ziva-magnesiova-sul/
Vyčerpaný člověk podává mnohonásobně nižší výkony než ten, který věnuje své regeneraci alespoň trochu času. Proto Vám pod obchodním názvem Živá magnéziová sůl představujeme vzácný přírodní dar – sůl s neobyčejným obsahem a regeneračními vlastnostmi. Tato sůl byla objevena ve velkých hloubkách (víc než 2000 m pod zemí) při průzkumných vrtech v Ruské federaci.
Její specifické složení (hlavně s ohledem na množství magnézia (hořčíku), ale i jiných minerálů) dává reálné předpoklady na léčení jako podpůrný regenerační prostředek.Živou sůl doporučujeme využívat hlavně při kožních, revmatických a zánětlivých problémech:
kožních onemocněních (psoriáze, chronických ekzémech, akné, ichtióze, zánětlivých onemocněních kůže)
revmatizmu a artritidě (Bechtěrevově chorobě, osteoporóze)
cévních a nervových problémech (neurastenii)
srdečně–cévních onemocněních (ateroskleróza, hypertonie)
ženám v klimaktériu
při léčbě ženských pohlavní orgánů (zánětech, hormonálních poruchách)
stomatologických onemocněních (zánětech ústní dutiny, paradentóze)
Působení na organismus:
Optimální složení minerálů v této soli pomáhá buňkám zlepšit látkovou výměnu a přispívá k jejich regeneraci. Obsažené minerály odstraňují z pokožky škodliviny. Mají antialergický, dezinfekční a vysušující účinek.
Dominantou je magnézium (hořčík), který má nezastupitelnou úlohu v životě organismu. Reguluje srdeční činnost a svalové kontrakce, chrání nervy, je známý jako proti-stresový iont, pomáhá tělu využívat vitamíny C a E a také zabraňuje ukládání vápníku v ledvinách a žlučníku.
Základní chemické složení:
MgCl2 ……….427 g/l
Na ……….1205 mg/l
K ……….677 mg/l
Mg …………..109 g/l
Bromidy ...8282 mg/l
Ca ………199 mg/l
Chloridy …….320 G/l
B …………...65 mg/l
Cr ………..7,1 mg/l
Příznaky nedostatku hořčíku v těle:
Typickými příznaky nedostatku hořčíku jsou křeče v lýtkách a stehnech, tupá bolest hlavy, závratě a pokles koncentrace. V mnohých případech se přidává srdeční arytmie, žaludeční křeče, nevolnost a zvracení. Jestliže máte také kožní problémy, splňujete všechny důvody pro urychlený zvýšený přísun hořčíku.
Použití:
Tuto sůl je možné používat ve formě koupele nebo jako nasycený roztok. Ve formě koupele sůl používáme tak, že ji ve vaně rozpustíme, přičemž máme na zřeteli koncentraci a množství vody – čím víc vody, tím větší množství živé soli. Obecně platí, že na jednu vanu vody (cca 60 litrů vody) přidáme asi 250 g živé soli. Teplota vody by měla být 38 – 45°C. Doporučujeme ponořit zejména bolestivé části těla. Pokud je ve vaně prostor k pohybu, tak jej určitě využijte. Délka koupele by měla být od 15 do 25 minut. Při pohybu ve vodě nad 25 minut dochází k vyluhování látek s hydrogiroskopickými vlastnostmi a pokožka ztrácí schopnost vázat vodu.
Po ukončení koupele nepoužívejte mýdlo ani šampóny. Minerály dostatečně odstraní nadbytečné tuky a špínu. Opláchněte tělo čistou vodou a ještě asi hodinu zůstaňte zabalení v teple, čímž se zvýší účinek živé soli.
V případě, že máte bolestivou pouze část těla, kterou potřebujete přeléčit, udělejte si koncentrovanější roztok (do 500 g živé soli vlijte cca 2 l vody), namočte do roztoku gázu nebo vatu a obklad si přikládejte na postižené místo.
Všeobecně se doporučuje používat živou sůl ve formě koupele 2 - 3krát týdně po dobu 2 – 4 týdnů. Ani několikanásobné překročení denního limitu (cca 300 mg) hořčíku zdravému člověku neuškodí, protože nadbytečné množství se automaticky z těla vyloučí.
Velmi účinná je magnéziová kůra, která probíhá po dobu 4 týdnů formou koupele:
1. týden – 3krát týdně - 500g na koupel
2. týden – 3krát týdně - 500g na koupel
3. týden – 2krát týdně - 500g na koupel
4. týden – 2krát týdně - 500g na koupel na tuto magnéziovou kůru je třeba 5kg magnéziové soli.
Jako výrobci jsme pro Vás připravili jedinečnou nabídku :
Při zakoupení 5 kg balení na magnéziovou kůru zaplatíte pouze 352,- Kč. (běžná cena 590,-)
U vyvolání průjmu jsem se možná špatně vyjádřila. Mám odzkoušenou míru magneska i cečka, takže vím, kolik množství je u mě bezpečně pod hranicí průjmu a že dvě lžičky jak chlor. hořeč. tak cečka u mě ten průjem celkem bezpečně už vyvolají. Toho občas vědomě využívám, když mám pocit, že potřebuji pročistit, vyvolám průjem bud chloridem hořečnatým ( pokud zrovna beru MMS) nebo cečkem ( pokud zrovna neberu mms - abych nerušila jeho účinky), návštěva toalety je vždy jen zhruba 3x, pak se průjem zastaví a nepokračuje více, poté dám klystýr a mám z toho všeho pocit, že jsem provedla jakoby " vzdálenější náhradu " šankprakšalány - tedy očistu. Dalo by se to tak chápat nebo se mýlím? Samozřejmě, že když jsem byla na vitariánské stravě nebo na džusovém půstu, nebylo nutné toto provádět, to je člověk čistý. Nyní dělám kůru K. Eidama, kde používám chleba i máslo ( recept uvedu v příslušném vlákně ) habaneros+česnek,proto mám nutkání občasné očisty.
Cítím se po tom všem velmi dobře. Dnes jsem poprvé zkombinovala taurin (1000 mg ) a kávový klystýr - měla jsem pocit, že snad budu lítat, super nabuzení organismu, dobrá kondice, nemít srdeční tachykardie - se kerými se snažím bojovat a zatím ne příliš účinně, tak je to stav podobný nirváně nebo jak já říkám jupííí, v létě do toho všeho dát ještě zelený nápoj a myslím, že by to byl maximalismus bytí ![]()
Nedovedu posoudit, to jsem nikdy nezkoušel. Prakticky to jako šanka funguje, ale kvalita dočištění nebude taková. Jinak samé pozitivní zprávy, čili jste patrně na dobré cestě.
http://sumpersky.rej.cz/clanky/ziva-magnesiova-sul/
Vyčerpaný člověk podává mnohonásobně nižší výkony než ten, který věnuje své regeneraci alespoň trochu času. Proto Vám pod obchodním názvem Živá magnéziová sůl představujeme vzácný přírodní dar – sůl s neobyčejným obsahem a regeneračními vlastnostmi. Tato sůl byla objevena ve velkých hloubkách (víc než 2000 m pod zemí) při průzkumných vrtech v Ruské federaci.
Její specifické složení (hlavně s ohledem na množství magnézia (hořčíku), ale i jiných minerálů) dává reálné předpoklady na léčení jako podpůrný regenerační prostředek.Živou sůl doporučujeme využívat hlavně při kožních, revmatických a zánětlivých problémech:
kožních onemocněních (psoriáze, chronických ekzémech, akné, ichtióze, zánětlivých onemocněních kůže)
revmatizmu a artritidě (Bechtěrevově chorobě, osteoporóze)
cévních a nervových problémech (neurastenii)
srdečně–cévních onemocněních (ateroskleróza, hypertonie)
ženám v klimaktériu
při léčbě ženských pohlavní orgánů (zánětech, hormonálních poruchách)
stomatologických onemocněních (zánětech ústní dutiny, paradentóze)
Působení na organismus:
Optimální složení minerálů v této soli pomáhá buňkám zlepšit látkovou výměnu a přispívá k jejich regeneraci. Obsažené minerály odstraňují z pokožky škodliviny. Mají antialergický, dezinfekční a vysušující účinek.
Dominantou je magnézium (hořčík), který má nezastupitelnou úlohu v životě organismu. Reguluje srdeční činnost a svalové kontrakce, chrání nervy, je známý jako proti-stresový iont, pomáhá tělu využívat vitamíny C a E a také zabraňuje ukládání vápníku v ledvinách a žlučníku.
Základní chemické složení:
MgCl2 ……….427 g/l
Na ……….1205 mg/l
K ……….677 mg/l
Mg …………..109 g/l
Bromidy ...8282 mg/l
Ca ………199 mg/l
Chloridy …….320 G/l
B …………...65 mg/l
Cr ………..7,1 mg/l
Příznaky nedostatku hořčíku v těle:
Typickými příznaky nedostatku hořčíku jsou křeče v lýtkách a stehnech, tupá bolest hlavy, závratě a pokles koncentrace. V mnohých případech se přidává srdeční arytmie, žaludeční křeče, nevolnost a zvracení. Jestliže máte také kožní problémy, splňujete všechny důvody pro urychlený zvýšený přísun hořčíku.
Použití:
Tuto sůl je možné používat ve formě koupele nebo jako nasycený roztok. Ve formě koupele sůl používáme tak, že ji ve vaně rozpustíme, přičemž máme na zřeteli koncentraci a množství vody – čím víc vody, tím větší množství živé soli. Obecně platí, že na jednu vanu vody (cca 60 litrů vody) přidáme asi 250 g živé soli. Teplota vody by měla být 38 – 45°C. Doporučujeme ponořit zejména bolestivé části těla. Pokud je ve vaně prostor k pohybu, tak jej určitě využijte. Délka koupele by měla být od 15 do 25 minut. Při pohybu ve vodě nad 25 minut dochází k vyluhování látek s hydrogiroskopickými vlastnostmi a pokožka ztrácí schopnost vázat vodu.
Po ukončení koupele nepoužívejte mýdlo ani šampóny. Minerály dostatečně odstraní nadbytečné tuky a špínu. Opláchněte tělo čistou vodou a ještě asi hodinu zůstaňte zabalení v teple, čímž se zvýší účinek živé soli.
V případě, že máte bolestivou pouze část těla, kterou potřebujete přeléčit, udělejte si koncentrovanější roztok (do 500 g živé soli vlijte cca 2 l vody), namočte do roztoku gázu nebo vatu a obklad si přikládejte na postižené místo.
Všeobecně se doporučuje používat živou sůl ve formě koupele 2 - 3krát týdně po dobu 2 – 4 týdnů. Ani několikanásobné překročení denního limitu (cca 300 mg) hořčíku zdravému člověku neuškodí, protože nadbytečné množství se automaticky z těla vyloučí.
Velmi účinná je magnéziová kůra, která probíhá po dobu 4 týdnů formou koupele:
1. týden – 3krát týdně - 500g na koupel
2. týden – 3krát týdně - 500g na koupel
3. týden – 2krát týdně - 500g na koupel
4. týden – 2krát týdně - 500g na koupel na tuto magnéziovou kůru je třeba 5kg magnéziové soli.
Jako výrobci jsme pro Vás připravili jedinečnou nabídku :
Při zakoupení 5 kg balení na magnéziovou kůru zaplatíte pouze 352,- Kč. (běžná cena 590,-)
Zda jde užívat vnitřně, to nedovedu posoudit, záleží na čistotě produktu a procesu při výrobě a balení, což by vám měl na vznesený dotaz odpovědět dodavatel.
Je možné použít chlorid hořečnatý k léčbě ledvinových kamenů a jak.
Ano a zásadně v co největší dávce, těsně před stavem průjmu a brát k tomu i vitamín B6 a čaj chanca piedra.
Dobrá proháněčka po chloridu hořečnatým.
Včera večer jsem po třech dnech postupně došel ke dvěma kávovým lžičkám a nic se nedělo, jen škrondání v břiše. Dneska ráno ta samá dávka a dostavily se docela nepříjemný bolesti břicha no a v práci to na mě přišlo... Snížim dávku a udělám si i směs do rozprašovače.Mám i trochu podezření na slabou vstřebatelnost..
To bude problém spíše jinde, nepijete to celé najednou, dávka má být rozložena do celého dne.
No jo, tak potom je mi to jasný.
Aspoň mě to pěkně pročistilo
Každopádně si dám chvilku pauzu od orálního užívání a zkusim to zatim přes kůži, pak bych se k němu po malých dávkách vrátil.
Dobrý den, pane Zajíček, lze chlorid smíchat s ALKALA-N a popíjet během dne?
děkuji
V tom není problém a pokud vás to neprožene, tak klidně.
Dobry den,
uzivam chlorid horecnaty od Vas, 4mokka lyzicky do salky vody rano na lacno a vypijem pocas par minut, v podstate mi to aj celkom chuti ![]()
otazka znie, je mozne ze telo znesie vacsiu davku horciku ked to budem pit pocas celeho dna v 1,5L vody?
alebo mozem to riesit napr tak ze budem tu moju salku pit rano a vecer?
dakujem
uzivam chlorid horecnaty od Vas, 4mokka lyzicky do salky vody rano na lacno a vypijem pocas par minut, v podstate mi to aj celkom chuti ![]()
otazka znie, je mozne ze telo znesie vacsiu davku horciku ked to budem pit pocas celeho dna v 1,5L vody?
alebo mozem to riesit napr tak ze budem tu moju salku pit rano a vecer?
dakujem
Tak to máte asi solidní deficit, jde o dost koňskou dávku a v průběhu celého dne by tělo vzalo určitě větší množství, aniž by nastal průjem. I užívání dvakrát denně by bylo pro vás prospěšnější, tím se deficit srovná efektivněji.
Myslel som si ze ho budem mat nedostatok, ked ste mi napisali ze pri hemoroidoch treba zrovnat deficit horcika ![]()
Dakujem za odpoved, vyskusam
Dobry den,
mel jsem za to, ze chlorid horecnaty by mel pH spis zvedat, ale kdyz jsem ho meril ve vode (ktera ma pH pres 6) tak to kleslo asi na 5,5, mozna jeste nize. Je to tim, ze pri mereni je kysely ale pusobi zasadotvorne?
Diky
mel jsem za to, ze chlorid horecnaty by mel pH spis zvedat, ale kdyz jsem ho meril ve vode (ktera ma pH pres 6) tak to kleslo asi na 5,5, mozna jeste nize. Je to tim, ze pri mereni je kysely ale pusobi zasadotvorne?
Diky
Takto se nedá zjistit co daná látka v těle dělá, mnohdy extra kyselé tekutiny a potraviny působí zásadotvorně a rozhodně toto není cesta k zjištění uvedeného stavu. Jde to pouze vypozorovat a ještě výsledek platí pouze pro vás, nemusí nutně stejně fungovat u každého.
Včera som po prvá krát vyskúšal MgCl2• 6H2O a musím povedať, že je to pekne hnusné i s himalájskou soľou;-) Dnes som to vyskúšal do odštaveného melóna (hlavne tú zelenú časť) a už sa to ako tak dalo popíjať. Hľadám nejaký zlepšovák, aby sa z toho stalo chutné pitie? Má niekto? Môžem to kombinovať s ovocnými (napr. citrón) alebo zeleninovou štavou (mrkva)?
Mně stačí pár kapek citrónu a nepoznám, že tam ten chlorid hořečnatý je.
Tak to víte, hořčík asi bude od slova hořký, čili já bych do něj dal Sladík, což je od slova sladký a mělo by se to chuťově neutralizovat, přičemž kyselá z citrónu určitě nezaškodí.
Značí niečo zvýšená horkosť moču? Zatiaľ som na 15g MgCl2• 6H2O bez problémov (len pociťujem mierne riedšiu stolicu).
Ne, tam není problém, patrně jste již na horní snesitelné dávce a tělo se přebytky snaží vyloučit.
Konečne som sa dozvedel čo mam robiť.Piť horčik.
Moj problem je ukladanie vapnika v obličkach.Bol som na vyšetrni na urologii a tam my to zistili USG.CT to potvrdilo.Nefrologicke vyšetrenie že vraj v poriadku.Na moju otazku čo s tym mam robiť my bolo povedane že mam prisť o rok na kontrolu.
Dobry den,
horcik beriem od maja (4mokka lyzicky rano a vecer), od 18.6 (3mokka lyzicky rano a vecer) a tie beriem doteraz.
Moze mi chybat nejaky vitamin co podporuje jeho vstrebavanie (co mi moc nedava logiku pretoze keby sa nevstrebava tak mi sposobi prujem) ?
Alebo kedze mam "solidny deficit" moze mi trvat kludne aj rok kym ho dorovnam?
Dakujem
No vidíte jak vám bylo odborně pomoženo, ale pít hořčík je velice dobrý nápad, ještě dejte B6 a čaj chanca piedra.
horcik beriem od maja (4mokka lyzicky rano a vecer), od 18.6 (3mokka lyzicky rano a vecer) a tie beriem doteraz.
Moze mi chybat nejaky vitamin co podporuje jeho vstrebavanie (co mi moc nedava logiku pretoze keby sa nevstrebava tak mi sposobi prujem) ?
Alebo kedze mam "solidny deficit" moze mi trvat kludne aj rok kym ho dorovnam?
Dakujem
Ano , dorovnání trvá velice dlouho, tedy nic divného.
Ešte by som mal otazku.davku horčika si mam nastavit rannym vypitim a každy den navyšovat ,alebo si to mam namiešat do tej pol litrovej flaše a popijat cez den každy den navyšovat až kym sa neposeriem a takto si určit davku.Alebo je to jedno ktory sposob si vyberiem.
Platí ta druhá možnost, ale do 1,5 litrové PETky a do posarání to denně být nutně nemusí, tím pouze zjistíte maximální aplikovatelnou dávku a tedy i stav vašeho deficitu.
Ďakujem tak nejak som to aj začal robiť .
Zdravim Jardo,
mam od Vas chlorid horecnaty (uz cca rok dva, jeste je jakztakz sypky), je na nem napsano kvalita ph.eur.6th a pouzitelne jako koupelova sul, jen chci od Vas potvrzeni, ze ho muzu pouzivat vnitrne dle tady uvedenych postupu? Dekuji z aodp.
Také ho mám a normálně ho používám vnitřně
Ta kvalita je farmaceutická, čili na vnitřní aplikaci zcela bez problémů, ale pokud se bojíte není problém vzít polévkovou lžíci prášku, dát do ní cca 2 ccm vody a rozmíchat na olej zhruba jako je kokosový olej a tím namatlat větší plochu kůže, třeba celé nohy. Necháte působit cca 20-30 minut a pak osprchujete. Jde to dělat i několikrát denně a doplní se tím hořčíku opravdu hodně.
Dobrý den,
prosím, mohl by mi někdo zopakovat, jak se hořčík dávkuje?
Nemohu to ani za pomocí funkce vyhledávání najít.. Vzpomínám si, že jsem to tu kdysi zahlédla..
jak se postupně přidává množství a zda před jídlem či kolikrát denně.. Ale už nevím, kde to bylo a nechci zbytečně experimentovat. Děkuji!
kemp píše:
Zdravim Jardo,
mam od Vas chlorid horecnaty (uz cca rok dva, jeste je jakztakz sypky), je na nem napsano kvalita ph.eur.6th a pouzitelne jako koupelova sul, jen chci od Vas potvrzeni, ze ho muzu pouzivat vnitrne dle tady uvedenych postupu? Dekuji z aodp.
Ta kvalita je farmaceutická, čili na vnitřní aplikaci zcela bez problémů, ale pokud se bojíte není problém vzít polévkovou lžíci prášku, dát do ní cca 2 ccm vody a rozmíchat na olej zhruba jako je kokosový olej a tím namatlat větší plochu kůže, třeba celé nohy. Necháte působit cca 20-30 minut a pak osprchujete. Jde to dělat i několikrát denně a doplní se tím hořčíku opravdu hodně.
2 ccm to jsou 2 mililitry, neni to na polevkovou lzici chloridu hor. trochu malo?
aha, tak už vím něco k zevní aplikaci. jak je to prosím s tou vnitřní?
Vyzkoušejte popíjení malých panáků 0,2 dcl hořkosladkého „fernetu“ vyrobeného z chloridu hořečnatého a Sladíku, tedy extraktu ze stévie. Do půllitrové PET lahve nasypete 50 g práškového chloridu hořečnatého a přidáte Sladík, tak cca deset přiložených odměrek. Dolijte vodou na půllitr a protřepte. Vzniklý roztok aplikujte tak, že si dáte několikrát za den malého panáka 0,2 dcl roztoku a zapijete alespoň 2 dcl čisté vody, jinak koncentrát vyvolává průjem. Počet panáků průběžně zvyšujte, stejně jako dávkování lžiček chloridu hořečnatého v PET lahvi v předchozím zde uvedeném návodu až do stavu průjmu a pak se vrátíte o jednu až dvě dávky zpět.
2 ccm to jsou 2 mililitry, neni to na polevkovou lzici chloridu hor. trochu malo?
Není, spíše až moc.
Dobrý den Jardo,
předevčírem jsem si vzala víc hořčíku než jsem měla a dostala jsem dvoudenní průjem a ke konci druhého dne jsem se cítila divně. Motání, slabost apod. Asi dehydratace nebo tak něco. Udělala jsem si rýži s banánem abych průjem zastavila, což se podařilo. Od té doby mě ale bolí ledviny a teď i v levém podžebří. Může to mít souvislost? Mám kromě zvýšeného pitného režimu ještě něco udělat? Předpokládám, že takovýto průjem není moc vhodný pro tělo. Díky za odpověď
jak nejlepe dodavat telu horcik ?
videl sem ze tu Jarda radil nejake to baleni lactici ve kterem je 1000 tablet, je treba k tomu brat i B6 ?
nebo je lepis brat nejaky ten siran horecnaty nebo co to presne bylo?
jde mi o to ze horcikovych tablet je v lekarnach plno ale brat horcik a s tim do tela dostavat plno dalsich chemickych sracek asi takyneni idealni
proto me zajima jak v dneni dobe nejlip dodavat telu horcik ?
Buď si v lékarně, nebo od Jardy objednej chlorid horečnatý, lžičku a půl do 1,5l vody a popíjet přes den, ne najednou, to by ses posral.
Lactii je zbytečně drahý, já ho piju druhým dnem a už se mi celkem příjemně sladila defekace.
je treba k tomu chlroidu horecnatemu brat i B6 pro lepsi vstrebavani nebo u tohodle to neni treba ?
je mozne ten chlorid horecnaty uzivat tak ze do 1,5 litrove PETky dam lzici a pul chloridu horecnateho a popijim cely den ?
pripadne muzu tam dolit stavu z citronu ? protoze chutove to je pekne hnusne
pripadne muzu tam dolit stavu z citronu ? protoze chutove to je pekne hnusne
Takhle to asi užívá většina lidí,nedokážu si představit někoho,kdo by to pil čisté,já místo citronu dávám stevii.
Já si dávám lžičku a půl do deci a půl vody a hned to naráz vypiju, zapiju to pak kozím mlíkem s banánama a karobem, hnusná chut se vytrácí hned.
ja to pil ciste ![]()
ale dal sem lzicku a pul na litr a pul vody a bylo to asi trosku moc , bylo to teda jizda na zachode ![]()
ale dal sem lzicku a pul na litr a pul vody a bylo to asi trosku moc , bylo to teda jizda na zachode ![]()
Já to taky piji čisté - při dobrém ředění to má chuť jako mlíko
.
Dobrý den,
přestěhovali jsme se do Anglie a potřebovali bychom nutně doplnit hořčík. Bohužel veškerou medicínu mám v ČR a budu proto muset koupit MgCl2 zde. Chtěla jsem se zeptat zda by byl tento vhodný na vnitřní užití, i když v popisu píší že není. Musí být farmaceutické kvality?
http://mistralni.co.uk/products/magnesi ... exahydrate
ještě jsem objevila jeden na ebay, ale tam je zase uvedeno jen 46%, tak nevím:
kolik horciku je v davce 1,5 kavove lzicky ?
co sem bral sumive tablety tak tam bylo treba psane 300 mg , ale zajima me kolik je v te kavove lzicce a jestli k tomu mam brat i B6 pro vstrebavani ?
Ano i k němu berte B6.
Napadá mě otázka, jestli tělu nevadí při popíjení chloridu hořečnatém to kvantum chlóru? Zvlášť ještě pokud člověk užívá ještě jiné chloridy nebo třeba MMS. Koupil jsem teď hořčík v potravinářské kvalitě, můžu ho bez obav pít? Vždycky předtím jsem kupoval přímo od Vás(Jardy) ve pharma kvalitě, tak nevím. Děkuji.
upraveno: Koupil jsem ho ve Fichemě a osobně vyzvedl(abych právě ušetřil za poštovné, protože žádné jiné doplňky zrovna nepotřebuju), na stránkách měli napsané, že je pharma kvalitě, ale skladník mi podal ten v potravinářské kvalitě, když jsem mu říkal, že jsem si objednal ve pharma, tak řekl, že jinej nemají a že to ničemu nevadí, tak nevím..
Dobrý den
Chtěl bych se zeptat, jestli jste někdo nezkoušel vytvořit dávkování hořčíku stejné jak jsem se dočetl o manganu nebo zinku, čili v tekuté podobě. Mám chlorid hořečnatý a ten se prostě neustále navlhčuje, nepomáhají moc ani ty zipovací sáčky, po pár dnech se to vždy začne lepit. Proto by mě zajímalo řešení v podobě roztoku, nehledě na to, že by se to rozhodně lépe dávkovalo a vysledovala se potřebná dávka, takhle nikdy není dávka úplně stejná. Pomocí lahvičky s kapátkem by to bylo ideální.Jak tedy vyrobit koncetrát, kde by jedna kapka představovala 25 nebo 50 mg a jestli je to vůbec možné?
Tom
Tak chlór je základní obranný prvek těla, toho se zase tolik bát nemusíte a na orální aplikace je vždy vhodná co nejvyšší čistota, ale potravinářská kvalita by měla pochopitelně stačit, pokud to tak opravdu je.
Chtěl bych se zeptat, jestli jste někdo nezkoušel vytvořit dávkování hořčíku stejné jak jsem se dočetl o manganu nebo zinku, čili v tekuté podobě. Mám chlorid hořečnatý a ten se prostě neustále navlhčuje, nepomáhají moc ani ty zipovací sáčky, po pár dnech se to vždy začne lepit. Proto by mě zajímalo řešení v podobě roztoku, nehledě na to, že by se to rozhodně lépe dávkovalo a vysledovala se potřebná dávka, takhle nikdy není dávka úplně stejná. Pomocí lahvičky s kapátkem by to bylo ideální.Jak tedy vyrobit koncetrát, kde by jedna kapka představovala 25 nebo 50 mg a jestli je to vůbec možné?
Tom
Výborná možnost je popíjení malých panáků 0,2 dcl hořkosladkého „fernetu“ vyrobeného z chloridu hořečnatého a Sladíku, tedy extraktu ze stévie. Do půllitrové PET lahve nasypeme 50 g práškového chloridu hořečnatého a přidáme Sladík, tak cca deset přiložených odměrek. Dolijeme vodou na půllitr a protřepeme. Vzniklý roztok aplikujeme tak, že si dáme několikrát za den malého panáka 0,2 dcl roztoku a zapijeme alespoň 2 dcl čisté vody, jinak koncentrát vyvolává průjem. Počet panáků průběžně zvyšujeme až do stavu průjmu a pak se vrátíme o jednu až dvě dávky zpět.
Děkuji za odpověď, toto jsem již četl a ptal jsem se dále proto, že tady stejně nevím, jakou dávku do sebe tímto dostanu.
A jaký je dobrý odstup v podávání další dávky hořčíku? Přeci jen je lepší než lítat na záchod si to přerozdělit.
těch 50 g v sobě skrývá kolem 6 g čistého hořčíku, jestli se nepletu že? Ale kolik to je na tu jednu dávku ?
Tom
tak už jsem to vyřešil, kdyby to někdo chtěl použít
80 g na 100 ml vody by mělo dát na jednu metrickou kapku + -5 mg čistého hořčíku.
80 g chloridu by v sobě mělo mít 10 g čistého hořčíku. takže ve 100 ml by bylo těch 10 g čistého hořčíku, 1 ccm 100 mg a je to 20 metrických kapek, takže 5 mg. Pokud uvažuji správně.
S pozdravem
Tom
co se porad pocita ?
nestaci vzit sklenku , nalit tam kapku vody, sypnout lzicku chloridu horecnateho , rozmichat a vypit ? dam si dve davky denne a hotovo ne
80 g na 100 ml vody by mělo dát na jednu metrickou kapku + -5 mg čistého hořčíku.
80 g chloridu by v sobě mělo mít 10 g čistého hořčíku. takže ve 100 ml by bylo těch 10 g čistého hořčíku, 1 ccm 100 mg a je to 20 metrických kapek, takže 5 mg. Pokud uvažuji správně.
S pozdravem
Tom
Jdete na to moc vědecky, prostě ho berte v takovém množství, ať stále nemusíte hlídat záchod a je to. Jinak chlorid hořečnatý hexahydrát MgCl2.6H2O má v sobě cca 12 % hořčíku, ale to je stejně přibližně, protože je silně hygroskopický a to procento je plovoucí, dle nasycení soli vodou.
Zdravim,chcela by som kupiť chlorid horečnaty ,možte mi ho poslať na Slovensko?
Napíšte p- Jardovi mail .
Dobrý den, trpím nadýmáním, špatným vyprazdňováním - kvasinkou. Povětšinou jím jen zeleninu, vejce, ořechy, sýry, občas maso, ol.+lněný olej, máslo. Obecně myslím, že s jídlem už si umím celkem poradit, ale trápí mě to, že když si občas zajdu na víno, pivo tak druhý den je opět všechno špatně. Nafouknuté břicho, stolice žádná. Snažím se to řešit klystýry a dost často i pomocí hořčíku. Tzn. taková minišanka jednou za 14 dní řekněme. Pak hned nasadím hodně laktobacilů. Ptám se na to, jestli nevadí si vyvolat takhle často průjem a předávkovat se hořčíkem. Jen se bojím, abych si tím neuškodila zase někde jinde. Díky
Vše na co se ptáte je zde již mnohokrát zodpovězeno, čili si to projděte a dejte mu udělat vyšetření na stav vitamínu D3, konkrétně 25-OH vitamín D3, jinak nemá cenu do něj cpát nějaké vápno, tím mu akorát můžete vyvolat problémy.
Tak to víte ideální to pochopitelně není i když jednou za čas proč ne. Osobně bych zůstal u toho vína, navíc musíte pít červené a suché a na pivo bych zapomněl.
dá se použít tento http://www.fichema.cz/cs/chlorid-hoenat ... mgcl2.html ???
Na vnitřní užití?
Patrně ano, ale ptát by jste se měl u nich, oni vědí co prodávají.
To že máte po alkoholu zácpu není zdaleka jediný problém. Pivo obsahuje velké množství cukrů a plísní, víno méně ale také. Obojí má samozřejmě alkohol. Candida tvoří látky podobné alkoholu a další, které mohou těžce zatěžovat
ahoj, teda, myslim si ze ano ale kolko toho vsypat do detskej vanicky? dakujem
bolo by prospesne a bezpecne pridat do kupela 3 tyzdnovemu babetku stipku chloridu horecnateho pripadne aj epsokny na revitalizaciu a prijemny spanok????
Dobrý den, je dologran dobrý zdroj hořčíku?
teda, myslim si ze ano ale kolko toho vsypat do detskej vanicky?
dakujem
V tom nebude patrně žádný problém, malé dítě také můžete vykoupat v mořské vodě a nic se mu nestane. Přepočetl bych dávku na objem koupele, normálně se uvažuje vana jako 100 litrů vody.
Tak zdroj ano, ale zda dobrý, to bych již netvrdil, je tam mnoho vápníku a je tedy otázkou, kolik si ho tělo vůbec může z toho získat.
ahoj,
ako je vhodne kombinovať vyššie dávky vit. C a horčíka ?
treba časový odstup cca 1hodinu medzi užívaním ?
Existuje názor, že vysoké dávky céčka mohou snižovat vstřebatelnost většiny vitamínů a minerálů, ale nedostala se mi do ruky studie, která by to potvrdila.
Otázkou také je co si představujeme pod pojmem vysoké dávky, pokud půjde o gram či dva tak tam se trápit nemusíte a naopak může fungovat synergicky. Odstup v tomto případě bych držel asi jen u zinku.
tak ide o bezne davky cecka a horcika. ( resp. davky maximalne ale pod hranicou hnacky )
len som mal pocit, tusim som to niekde cital ze cecko spolocne s magneziom
by sa uzivat nemalo, len v casovom odstupe.
Trochu se v tom zacinam zamotávat co a jak užívat a s cim aby se to nemlatilo. Driv jsem to neresil, nebral jsem brani vitaminu a mineralu nejak vazne. Doted beru rano a vecer vitC, B komplex, vitE, zinek, selen, vitD a probiotika. Od pristiho tydne k tomu chci pridat lugol, chlorid horecnaty a před kazdym jídlem betain. Chlorid je jasny, ten dam do petky s trochou ruzove soli a budu popijet během celého dne, jen me zajima jestli to mam pit spis po jidle nebo před jídlem a hlavne nemam jasno v tom lugolu. Ten budu brat rano a vecer s betainem před jídlem a po jidle rano a vecer ty doplňky co jsem zde vypsal. Muze to tak byt? Hlavne jestli je ok davat ten lugol s betainem, rovnou bych ty tablety betainu zapijel tou vodou s lugolem před jídlem..
Stoupa nejak vyrazne spotřeba jinych prvku, když dotycny uziva vetsi davky horciku? Jde mi hlavne o matku, která se stravuje nezdrave, kouri atd.. Ma ledvinovy kamen a bere prasky na vysoky tlak.. Na stravu atd. kasle jako většina lidi znate to.. Tak aspoň bere Ccko a mycham ji každý den chlorid horecnaty a hymalajskou sul do petky a v prubehu dne popiji. Ted je na 18 gramech chloridu. Muze teda v pohode pokracovat az do prujmu, pak snížit, zase pokracovat a tak dokola? Predpokladam, ze prijem horciku ze stravy ma minimalni a stylem života toho horciku dost vyplavuje, tak by ji to skodit nemelo, bude teda lepsi ještě něco k tomu horciku pridat? Dcko?
Dobrý den,
pane Zajíčku, potřeboval bych poradit ohledně užívání hořčíku. Koupil jsem bioaktivní hořčík/vápník z 4fitness, složení: Vápník, Hořčík, Fosfor 2:1:1 (Tri-magnesium citrát anhydrát, fosforečnan trojvápenatý), farmaceutická čistota. Chtěl bych se zeptat, jestli je vhodné tuto směs užívat dlouhodoběji ve větších dávkách k dorovnání hořčíku v těle. Jak čtu Vaše stránky, dověděl jsem se, že v běžné stravě je vápníku až moc a mám trochu strach, aby se z této směsi při větších dávkách neusazoval v těle. Na druhou stranu, hořčík a fosfor, který tam je, by tomu mely zabránit ne? Můžu to teda užívat dlouhodoběji?
A druhý dotaz. Pokud je teda vápníku v těle dostatek, doporučujete spíše koupit u vás samotný chlorid hořečnatý a dávkovat ve vyšších dávkách denně až do stavu průjmu a poté udržovat snesitelnou dávku třeba pár měsíců v kuse? Není teda třeba přidávat vápník? Původně jsem tu směs z 4fitness koupil právě kvůli vápníku, ale pokud být nemusí, cenově se to vyplatí více od Vás. Popř. uvažuji také o tabletové formě Magnesii Lactici od Medicamenta. Cena je myslím v pořádku a využitelnost by měla být jedna z nejlepších na trhu. Také bych dávkoval až do stavu průjmu. S těmito tabletami už má velmi dobrou zkušenost moje sestra, prý perfektně působí na nervy, ale mám trochu strach, abych to nepředávkoval, když je tak vysoká využitelnost. Při náznaku průjmu bych dávky samozřejmě okamžitě snížil. http://www.lekarna.cz/magnesii-lactici- ... 000x0-5gm/
Kterou formu by jste mi doporučil na dlouhodobé užívání? Mockrát děkuji za skvělé stránky ![]()
ahoj,
pre dobru vstrebatelnost horcika je tu odprucane natriet roztokom chl.horecnateho napr. nohy, pockat 20-30min. a potom oplachnut.
co poviete ked si navyse nohy obalim igelitom pocas doby posobenie a tym sa vyrazne zvysi celkova vstrebatelnost horcika ?
![]()
Dobry den,mam nedostatek horciku. S jakym doplnkem mate nejlepsi zkusenosti? Mam Magnesii lactici tbl.ale jak jsem zjistila je tam horciku velmi malo. Chlorid horecnaty bohuzel nemuzu pit,vubec me to nechutna. Mate tipy na konkretni doplnek stravy s horcikem? A jak je to s tou vstrebatelnosti a vapnikem? Toho mam nadbytek. Dekuji za tipy!
Při potížích používám tento: MAGNOSOLV sáčky 30, ale je jen na předpis. Je docela chutný, ale opravdu používám jen při příznacích nedostatku.
Odstup není nutný, ale tou kombinací se dá snadněji vyvolat průjem.
Tak můžete to tak brát i když asi v uvedené kombinaci vynechat laktíky, ty dát před jídlem a vše ostatní po jídle. Jinak betain s lugolem se patrně nijak netluče, ale osobně bych to oddělil tak alespoň o půl hodiny.
Já myslím, že tím žádný vyšší nárok na jiné prvky nevzniká, možná vápník, ale toho mají lidé obecně spíše moc než málo. Jinak hořčík mnoho reakcí a využitelnost látek spíše zlepšuje, čili hořčíku bych se nebál a dodat k němu můžete hlavně B6.
pane Zajíčku, potřeboval bych poradit ohledně užívání hořčíku. Koupil jsem bioaktivní hořčík/vápník z 4fitness, složení: Vápník, Hořčík, Fosfor 2:1:1 (Tri-magnesium citrát anhydrát, fosforečnan trojvápenatý), farmaceutická čistota. Chtěl bych se zeptat, jestli je vhodné tuto směs užívat dlouhodoběji ve větších dávkách k dorovnání hořčíku v těle. Jak čtu Vaše stránky, dověděl jsem se, že v běžné stravě je vápníku až moc a mám trochu strach, aby se z této směsi při větších dávkách neusazoval v těle. Na druhou stranu, hořčík a fosfor, který tam je, by tomu mely zabránit ne? Můžu to teda užívat dlouhodoběji?
A druhý dotaz. Pokud je teda vápníku v těle dostatek, doporučujete spíše koupit u vás samotný chlorid hořečnatý a dávkovat ve vyšších dávkách denně až do stavu průjmu a poté udržovat snesitelnou dávku třeba pár měsíců v kuse? Není teda třeba přidávat vápník? Původně jsem tu směs z 4fitness koupil právě kvůli vápníku, ale pokud být nemusí, cenově se to vyplatí více od Vás. Popř. uvažuji také o tabletové formě Magnesii Lactici od Medicamenta. Cena je myslím v pořádku a využitelnost by měla být jedna z nejlepších na trhu. Také bych dávkoval až do stavu průjmu. S těmito tabletami už má velmi dobrou zkušenost moje sestra, prý perfektně působí na nervy, ale mám trochu strach, abych to nepředávkoval, když je tak vysoká využitelnost. Při náznaku průjmu bych dávky samozřejmě okamžitě snížil. http://www.lekarna.cz/magnesii-lactici- ... 000x0-5gm/
Kterou formu by jste mi doporučil na dlouhodobé užívání? Mockrát děkuji za skvělé stránky ![]()
Ano, ten můžete užívat a má trochu více hořčíku, než chlorid, ale zase hůře využitelného. Každý z uvedených přípravků funguje dobře a prakticky nemá nějaké vedlejší nepříznivé účinky, toho se zase tolik bát nemusíte. Já bych asi volil nejlevnější variantu a ten citrát pouze pokud se potřebuji odkyselit.
Já myslím, že s tím bude asi problém se zapařením a podrážděním pokožky, ale pokud vám to nebude dráždit pokožku, tak klidně ano.
Zdravíčko,
po požití 10 tablet Magnesii Lactici se strašlivě nadýmám, ale co mi vadí nejvíce...po dvou dnech mi na zádech vyrašilo strašné množství
akné. Nikdy jsem na akné netrpěl (občas jeden dva nežidy), ale teď.. ![]()
Může to býti způsobeno tím hořčíkem?
Uctviě díky za odpověď
Vše z lékárny je drahé a pokud jde o chuť chloridu hořčíku, ta opravdu není nic moc, ovšem dá se na ní zvyknout, nebo ji překrýt sladíkem. Pokud ho ani tak nedokážete pozřít, mohu vám poslat citrát hořčíku, ten má mnohem lepší chuť, prakticky jako roztok vápna a hořčíku je v něm dokonce o trochu více než v chloridu, cca 16 %. Jediná nevýhoda je cena, ta je skoro dvojnásobná jako u chloridu, ale i tak si ho lidé kvůli chuti kupují.
po požití 10 tablet Magnesii Lactici se strašlivě nadýmám, ale co mi vadí nejvíce...po dvou dnech mi na zádech vyrašilo strašné množství
akné. Nikdy jsem na akné netrpěl (občas jeden dva nežidy), ale teď.. ![]()
Může to býti způsobeno tím hořčíkem?
Uctviě díky za odpověď
Nadýmání může být důsledek jiné práce střeva, ale po nějaké době zmizí. Akné bych do přímé souvislosti s hořčíkem asi nezařazoval, to je spíše reakce na ta střeva, vyzkoušejte klystýr, nebo šanku a vnitřně dobře fungují velké dávky vitamínu B5.
cca 3 mesiac uzivam chlorid horecnaty aj ked s nepresnostou a nepravidelnostou.
sem-tam hnacka tak uberem
sem-tam natriem na pokozku.
(podotykam ze pocity: vybusnost a nervozita sa akoby zmiernuju tak dufam ze to nieje placebo a horcik
pomoze urobit trosku poriadok v tele a hlavne v mojej hlave
)
dalej uzivam sem-tam zvyseny vit.C hlavne ked pride viroza, himalaj. solanka a 0,5 l zeleninovej stavy cca denne.
malo by toto zrejme stacit, alebo potrebujem este co to doplnit ohladom vitam. a mineralov ? ( povedzme B6 alebo pangamin,... )
.
dalej uzivam sem-tam zvyseny vit.C hlavne ked pride viroza, himalaj. solanka a 0,5 l zeleninovej stavy cca denne.
malo by toto zrejme stacit, alebo potrebujem este co to doplnit ohladom vitam. a mineralov ? ( povedzme B6 alebo pangamin,... )
To asi není dobré dodávat jen tak od oka, vždy je vhodné mít vyšetření stavu uvedených látek v těle i když nic fatálního se tím způsobit asi nedá.
Ucite by bolo idealne urobit si analyzu stavu latok v tele. Neuvazoval som zatial. Pise sa a odporuca bud krv alebo vlasy. Ale akosi neviem, tak zatial zostnem iba u toho magnezia a cecka a cerstvych stavach. ![]()
Tak pouvažujte, já vždy klientům vysvětluji zdravotní problém mysliveckou latinou i když myslivec určitě nejsem. Víte, že v lese je jelen, kterého chcete trefit a máte tedy dvě možnosti. První lovec vezme kulomet a začne do toho lesa střílet, což sice určitou pravděpodobnost zásahu skýtá, ale dle mého názoru nic moc. Druhý si sedne na posed, vyčkává, dobře pozoruje a jak jelena uvidí, má ho na jednu ránu. Vidíte zde také dvě cesty ke zdraví a která se vám zdá logičtější a s větší pravděpodobností na trefu.
Ucite by bolo idealne urobit si analyzu stavu latok v tele. Neuvazoval som zatial. Pise sa a odporuca bud krv alebo vlasy. Ale akosi neviem, tak zatial zostnem iba u toho magnezia a cecka a cerstvych stavach. ![]()
Zistenie mineralov z krvy je absolutny blud ktory podporuje alopaticka banda lekarov. Z krvi sa zisti iba momentalny stav mineralov v tu chvilu odberu. O hodinu to uz budu uplne ine vysledky. Zistit sa to skutocne da jedine z analizy vlasov.
Takze mi plne odporucate urobit si tu vlasovu analyzu ( konkretne to polske labolatorium ) a nasledne podla vysledkou
mi pomozete ma navigovat a pripadne trafit ciel jednou ranou ?
Tak ja by som do toho isel ak su teda dobre referencie ohladne tejto metody. Zrejme budem musiet prebehnut vlakno
ohladne vlas.analyzy ci su tam nejake novinky, typy, rady a hlavne skusenosti tych co sa podujali na toto vysetrenie.
![]()
S priateľským pozdravom ![]()
Dobrý den, už dlouho užívám chlorid hořečnatý ráno v čerstvé ovocné šťávě a teď jsem si přečetla na naprameni.cz, že se nemá míchat s džusem a ovocnými šť. Chtěla bych vědět, jestli to skutečně ve šťávách vadí. Děkuji za radu.
Vadi to v stiaviach ktore obsahuju vitamin C ktory sa nema rad s horcikom. Takže do citrusovych a s vyssim obsahom vitaminu C dzusov nedavat.
Vitamín C se nemá rád s hořčíkem....... a jak to platí pro askorbovou ?
Vyrábím si askorbát hořečnatý z askorbové a hydrogenuhličitanu hořečnatého..... a domnívám se, že to funguje. No ni ?
Zdravímz Eichwaldu ![]()
Samozrejme som mal na mysli ze sa horcik nema rad s kyselinou askorbovou (kyselina ktora ciastocne nici horcik) v jednom roztoku.
Po směsi hořčíku a céčka se akorát tak maximálně poserete když přeženete dávku.Ve světě je to považováno spolu v kombinaci s psiliem jako skvělé projímadlo. Ale také se to v menších dávkách dá v kombinaci s mořskou solí a draslíkem použít jako revitalizér po nachlazení-dá se vit.C, mořská sůl, chlorid hořečnatý a chlorid draselný do mixu a bere se několikrát denně.
Zajímavé zkušenosti...... patlám 30g askorbové s 15g MgHCO3 v litru vody denně, vychází mi to neutrální, proháněčka není ( konzistence příjemně vláčná ![]()
Příležitostně střídám s 8g borité a 20 kapek 3,5% HCl v litru......
Zdraví všem !
Tak je pravda, že přesnost vyšetření hladiny minerálů z krve je dost orientační, nicméně na zjištění konkrétního deficitu většinou bohatě stačí a navíc jde o haléřové položky, což dává možnost si testovat stav opakovaně. Nicméně mnoho dalších vyšetření z krve naopak vykazuje velice stabilní a poměrně dobře vypovídající hodnoty, tedy bych vyšetření krve určitě nezavrhoval.
Tak ja by som do toho isel ak su teda dobre referencie ohladne tejto metody. Zrejme budem musiet prebehnut vlakno
ohladne vlas.analyzy ci su tam nejake novinky, typy, rady a hlavne skusenosti tych co sa podujali na toto vysetrenie.
![]()
S priateľským pozdravom ![]()
Já myslím, že tím nic nepokazíte a určitě se o svém stavu dozvíte zajímavé věci.
Dobře vám odpovídá člen Pavel Veselý, myslím, že nic zásadně špatného neděláte, možná trochu snížíte vstřebatelnost. Jiná věc je, že si tím zbytečně kazíte chuť šťáv, je lepší ho vypít samostatně oslazený třeba sladíkem.
Moc nerozumím, nejsem chemicky zdatný - askorbová ničí hořčík..... to jako že vzniká třeba oxid hořečnatý , nevstřebatelný ?
Domníval jsem se, že analogicky jako při askorbové a sodě kdy vzniká askorbát sodný, tak může askorbová s hydrogenuhličitanem hořečnatým dát askorbát hořečnatý....... ?
Uvítám názor odborníka.
Díky + pozdrav z Eichwaldu
Nevím sice co jste přesně řešil, ale askorbová s hydrogenuhličitanem hořečnatým by měla zreagovat na askorbát hořčíku.
kolik chloridu horecnateho se musi nasypat do vany aby to melo nejaky ucinek ? teda pokud to nejaky ucinek vubec bude mit, anebo radeji normalne himalaj + epsomka + sodu ( 30+30+30 ) ? jde mi o to ze sem byl vcera na bezne kontrole u dr a tam mi zjistila arytmii, tak mi natocila EKG ktere to potvrdilo, pichla mi horcik, a asi po deseti minutach se to zlepsilo, poslala me na kardio jenze tam maji mesic casu, uz kdysi sem to mel podobne a po brani horciku se to upravilo a pak sem udelaql tu chybu ze sem horick vynechal
jinak sem ted zacal brat horcik v tabletach ale je tu jeste nejaka pul kilovka chloridu tak bych to spotreboval
chlorid mam od Jardy
jinak sem ted zacal brat horcik v tabletach ale je tu jeste nejaka pul kilovka chloridu tak bych to spotreboval
chlorid mam od Jardy
Tak dá se dávat do koupelí, ale jde celkem o plýtvání, lepší je aplikovat na pokožku hořčíkový olej, což se v zahraničí naprosto běžně používá, ale zde se o tomto postupu moc neví. Vezmete vrchovatou polévkovou lžíci chloridu hořečnatého cca 10-12 g a dáte do malé misky. Přikápnete minimální množství vody a gumovou stěrkou na nádobí třete tak dlouho, až se krystalky rozpustí a vznikne olejovitá tekutina. Tou pak stejně jako olejem na opalování namažete třeba celé nohy a necháte vcucnout, což trvá tak 15-20 minut. Poté znovu zaschlou pokožku namažete, tentokrát již pouze vodou, tím zbytky sole rozmydlíte opět na olej a necháte opět vcucnout. Následně pokožku osprchujete a celý postup můžete klidně zopakovat i třikrát denně. Pokud se vám bude zdát práce se samotným olejem problematická, on totiž dost teče, můžete do misky před roztíráním přidat ještě malou lžičku jedlé sody a pak vám vznikne po rozetření něco jako sádlo, které se nanáší snadněji než zmíněný olej. Tento způsob má tu výhodu, že se nedá předávkovat a průjem nevyvolává, pokožka si prostě vezme pouze tolik, kolik tělo potřebuje.
Dobrý den pane Jardo, píšete - Já to takto v roztoku používám, dávám na celou PET láhev osmotické vody cca 1/4 -1/2 čajové lžičky himalájské soli a celou vrchovatou moka lžičku chloridu hořečnatého. Je to chuťově docela dobré a piji to každý den.
Chci se jen ujistit, kávovou lžičkou a moka lžičkou myslíte jedno a to samé? A pak se chci zeptat, k čemu je dobré přidání hymalájské soli, je to jen kvůli chuti, nebo to má i jiný význam?
Chtěl bych se zeptat jestli je tento postup "pro každého". Když jsem to takto zkoušel, tak mě z toho někdy svědila kůže a zdálo se mi, že všechna sůl jen zaschla na kůži. Alergii žádnou si myslím nemám. Co dělat na lepší přijatelnost kůží? Jinak určitě mám hořčíku málo, takže to nebude od toho, že by tělo nechtělo další hořčík.
co je to minimalni mnozstvi vody ?
To není to samé, čajová lžička a moka lžička se objemově docela dost liší. Moka lžička je ta úplně malá do malého šálku kávy. Přidání té soli je dobré jak chuťově, tak z hlediska doplnění minerálů.
Tak pro některé lidi s citlivou pokožkou může tento postup představovat po nějakou dobu trochu problém, ale to si sedne. Pokud jde o to vyschnutí sole na povrchu těla, znamená že jste dehydrovaný, prostě držíte v těle málo vody, jinak se drží stále rozpuštěná a mastná jako olej.
Pár kapek, chlorid hořčíku se velice ochotně rozpouští i v nepatrném množství vody na kaši podobnou hustému oleji.
Dobry den rada bych se zeptala, jestli je lepsi popijet horcikovou vodu (ve forme citratu) v prubehu dne mezi jidli na prazdny zaludek anebo je lepsi ho brat s jidlem? Nejsem si jista, jestli nejak neneutralizuje HCL v zaludku jako treba soda?
A jak hodne ovlivnuje soda (misto kypricoho prasku) v domaci buchte nebo chlebu traveni?
Dekuji za odpoved
A jak hodne ovlivnuje soda (misto kypricoho prasku) v domaci buchte nebo chlebu traveni?
Dekuji za odpoved
Tak pít do jídla je celkem nesmyslné, tedy raději mimo jídlo. Sice si zcela jistý nejsem, ale citrát podle všeho bude tlumit HCl. Soda je totéž jako kypřící prášek a to včetně účinků na trávení.
dobry den, chcela by som Vas poziadat o radu. Uz dlho studujem Vase rady na fore. Vcera som zacala prvykrat uzivat chlorid horecnaty. Do 1 l flase som dala 15 malickych odmerok z praskoveho vitaminu C z DM chloridu horecneho a vodu a stavu z citronu . To som pila cely den po troxu. Rano som vstala cela opuxnuta. Co si o tom myslite?Mozem este uzivat chlarid horecnaty alebo ako. Dakujem.
je lepsi pit chlorid horecnaty nebo kupovat Magnesii Lactici ? nejde o penize ale o to co vic telu zabere, a k tomu chloridu je treba brat i b6 ?
Dobry den,
chcem poprosit o radu, opat sa jedna o chlorid horecnaty od centralchemu, konkretne tento
http://www.centralchem.sk/?IDe=225180
Dostala som na otazku o vhodnosti jeho konzumacie takuto odpoved:
"naša spoločnosť predáva látky určené na laboratórne účely, nie ako výživové doplnky. Preto Vám ani nevieme odporučiť látky ako požadujete. Ak sa ich rozhodnete užívať, je to len na Vaše riziko"
Na obale je samozrejme varovanie o pouzivani iba na laboratorne ucely.
Takze je alebo nie je vhodny tento konkretny vyrobok na "bezne" uzivanie? A ak ano, ako o tom presvedcit rodinneho prislusnika, ktory sa boji, ze sa z toho otravim?
Dakujem.
Pijem to už 2 roky a som tu ![]()
Nasla som v dm drogerii magnezium + vit B6 forte... Obsahuje mliecnan horecnaty 1000mg (123,3 mg horcika) + vit. B6 (piridoxin hydrochlorid) 1,7 mg.... Vyrobca dr.chen patika.... Cena bola asi 4 € za 30 tbl... Co vy na takyto zdroj Mg. http://webaruhaz.drchenpatika.com/magne ... -tabletta-
Dobrý den,
prosím vás, proč nikdo nepoužívá chlorid vápenatý jako zdroj vápníku? Má mnohem lepší rozpustnost než laktáty i citráty, a podle tohoto vlákna soudím, že chloridy mají dobrou vstřebatelnost. Chápu, že většině lidí chybí spíše hořčík, ale když má někdo naopak nedostatek vápníku, nebyl by chlorid vápenatý ideální volba pro jeho doplnění?
no,myslim ze se Jarda a i ostatni chloridem vapniku moc netrápí..Je treba v orechovem mleku asi dostatek a nejprijatelnejsi forma..Takze tam to bude o tom.Nicmene premyslim o chloridu vapenatym do koupele spolecne s horcikem.Na zaklade toho ze si telo vezme co potrebuje by se mohl dobre srovnat pomer mezi vapnikem a horcikem v tele..Ale taky v tom litam protoze kdyz chybi horcik tak se musi ubrat vapnik..ale mozna by ty koupele fungovaly..Navic by to zvedllo ph vody-tedy doufam-)vapnik neni drahej..Urcite by me zajimalo i dalsi prvky do koupele krome vapniku..Treba Laktat zinku taky neni moc drahej..Tech chloridu je cela rada..Nevim jak moc je to problematicke,ale zajimalo by me jaky nazor ma Jarda na pouzivani druhu chloridu do koupele tedy vapniku a i dalsich a ktere druhy by se mohli aplikovat.Omlouvam se ze jsem presel ke koupelim-vim ze je vlakno..Ale nemate spatnou otazku-)
To bych spíše viděl na ten vitamín C, chlorid hořčíku otoky běžně nevyvolává, spíše průjem a odvodní.
Vždy je třeba brát bór a B a jde spíše o peníze vstřebatelnost je prakticky stejná. Pokud chcete vyšší příjem, tak transdermálně pomocí koupelí.
Dostala som na otazku o vhodnosti jeho konzumacie takuto odpoved:
"naša spoločnosť predáva látky určené na laboratórne účely, nie ako výživové doplnky. Preto Vám ani nevieme odporučiť látky ako požadujete. Ak sa ich rozhodnete užívať, je to len na Vaše riziko"
Na obale je samozrejme varovanie o pouzivani iba na laboratorne ucely.
Takze je alebo nie je vhodny tento konkretny vyrobok na "bezne" uzivanie? A ak ano, ako o tom presvedcit rodinneho prislusnika, ktory sa boji, ze sa z toho otravim?
Dakujem.
Tak co jste čekala, že vám napíše prodejce chemikálií, který by za odpověď že to můžete sníst dostal pokutu jako hrom. Rodinného příslušníka přesvědčíte nejlépe příkladem, prostě to použijete na sobě a když nedojde k úmrtí, což je skoro jisté, je to bezpečné a může začít také.
Nesmyslná cena, jinak proč ne.
Pokud by opravdu vápník chyběl, proč ne, ale to je málo pravděpodobné.
Tak do koupelí jde namíchat skoro všechno co vám neoloupe pokožku, ale asi ideální je držet se zhruba složení vody z mrtvého moře, to najdete na netu.
Dobry den, zadovazil som si chlorid horecnaty hexahydrat farma kvality. Uzivam asi len tyzden, postupne som zvysoval davky teraz beriem asi 1PL denne rospusteneho chloridu vo vode. Avsak uz 2 dni som mal v noci krc v pravom lytku, ani pred uzivanim chloridu som nemal krce tak casto. Kde moze byt chyba prosim? za odpoved dakujem.
krce sa objavuju aj pri nedostatku draslika... pozri si ako suvisi horcik s draslikom, ako jeden druheho ovplyvnuje... a tiez B6
do ja som si pridaval aj himalajsku sol 1čl takze vobec tym krcom nerozumiem
Křeče dělá nedostatek hořčíku, draslíku a sodíku, tady musíte vypozorovat co je blbě.
Zistil som ze Vzdy ked uzijem chlorid horecnaty staci aj lyzicka tak mam pocas celeho dna skarede vetry a plynatost. A tento ,, problem,, mam uz dlhodobo vzdy ked ho uzijem a dost mi to vadi. Neviete mi povedat preco mi tak ,,reaguju creva,, na horcik ? vdaka
Dobrý den,
zkusila jsem si natřít na nohy zmíněný hořčíkový olej. Měla jsem potom hodně suchou kůži. Omylem jsem se dotkla rukou i tváře a ihned jsem měla červený fleky na obličeji...
Nevysušuje taktéž i trávicí orgány při jeho pití?
Tak on střeva rozpohybuje, což vypudí breberky a tedy jdou i prdíky. Nic se na tom nevymyslí, pouze ho brát pravidelně a tělo si to porovná.
Někdo má dost citlivou pokožku, vyzkoušejte si do něj přidat glycerýn z lékárny, 50 g stojí tuším cca 50,-Kč a dává se malá lžička na čtvrt litru. Jinak na střeva se ho bát nemusíte, tam zdaleka nejde o tak silné koncentrace a ještě si je schopen obrátit osmózu střeva, tedy si bere na doředění vodu z těla.
někde jsem četl o vzájemném podávání hořčíku a sacharidů. Nevíte o tom někdo něco bližšího?
Jinak moje poznatky při podávání hořčíku: 32 let jsem měl tep 65. Po prvních třech tabletách mag. lactici mi tep skočil na 100. Držel se asi 3 dny. Teď mám tep 95 a když si dám dávku hořčíku, tak se sníží zpět na 65. A do tří hodin se zase zvýší. Tak s tím dost laboruju, snad se to zlepší. (vlas. anylýza vápník +500%, Mg +2%
Jinak moje poznatky při podávání hořčíku: 32 let jsem měl tep 65. Po prvních třech tabletách mag. lactici mi tep skočil na 100. Držel se asi 3 dny. Teď mám tep 95 a když si dám dávku hořčíku, tak se sníží zpět na 65. A do tří hodin se zase zvýší. Tak s tím dost laboruju, snad se to zlepší. (vlas. anylýza vápník +500%, Mg +2%
Nepíšete v jakém smyslu řešíte hořčík a sacharidy? Jinak srovnání hořčíku je dosti dlouhodobý proces a zpočátku, jak si tělo postupně zapíná jednotlivé vypnuté procesy, jeho stav dost lítá, tedy to co popisujete je normální. Nicméně při daném stavu to určitě neřeší nějaké tři tabletky denně, člověk s takovým deficitem by měl brát nad gram čistého hořčíku denně, tedy cca 20 tablet a více.
Měla bych dotaz, někde na 15. stránce tohoto vlákna někdo upozorňoval na vnitřní užívání hořčíku v souvislosti s boreliozou. Že se jím prý živí spirochety. Bohužel toto upozornění zůstalo bez reakce.V případě boreliozy se má prý užívat pouze vnějšně nebo nitrožilně. Piju hořčík od pana Jardy už cca 4 měsíce. Mám hraniční výsledky boreliozy, tak bych ji nerada živila.... díky za odpověď
Protože tu není téma vyloženě na citrát hořečnatý, tak se zeptám tady: Můžu doplňovat hořčík formou citrátu hořečnatého zcela bez rizika? Vstřebá se tento hořčík správně, nebo se bude někde v těle ukládat podobně jako třeba nestravitelné formy vápníku. A ještě jsem někde četl, nevím jestli přímo tady nebo jinde, že doplňky ve formě citrátu jsou vždy škodlivé. Díky za odpověď.
tak už jsem z toho jelen.. (analýza Ca +500%, hořčík +- Ok)
před 14 dny jsem začal hořčík natírat 2x za den vrchovatou lžíci a brát chelát orálně asi 300mg za den.
Dostavil se vyšší tep - kolem 100 - říkám si, že jsou to "detoxikační" projevy-pobolivani u srdce. Do toho beru vitamín D1000 spolu s vitamin K2 mk7 100ui, E -200, C-1000, omega3, lecitin, b-complex silny aj.
Po tydnu odjizdim na kretu, prijedu tam a nemuzu spat - hořčíkem jsem se už nemazal (jinak spim normalne). Proste jsem 3 noci nespal, musel jsem za doktorem, rekl mi ze jsem ve stresu..dal mi neco na nervy. Spal jsem asi 2 hodiny. Dalsi den vubec atp. (muj stav byl strasneho napeti, ne stresu - proste neco se ve mne delo).
Prijel jsem z te priserne dovolene nazpet. A nespim zase. Pridalo se k tomu bolest zad a kycle.
Uprostred noci jsem si ze srandy vzal 500mg vapniku a behem minuty stav hlavy v poradku, za hodinu se to vratilo, vzal jsem dalsich 500 a usnul jsem jak spalek. Rano bylo po bolesti zad, kycle i srdce. Pokud by jste nekdo mel nejake info, nebo vas cokoli napadlo, budu nesmirne vdecny... uz vazne nevim.
Dobrý deň,
chcel by som Vás poprosiť o radu, či je tento produkt vhodný na každodenné užívanie, resp. či je to farmaceutická kvalita?
http://www.chloritansodny.sk/Chlorid-horecnaty-400g-d40.htm
Resp. ak to nieje vhodné, máte Vy pán Jarda nejaký eshop, prípadne iné tipy, odkiaľ nakúpiť chlorid hořečnatý?
chcel by som Vás poprosiť o radu, či je tento produkt vhodný na každodenné užívanie, resp. či je to farmaceutická kvalita?
Resp. ak to nieje vhodné, máte Vy pán Jarda nejaký eshop, prípadne iné tipy, odkiaľ nakúpiť chlorid hořečnatý?
http://www.pro-zdravi-az.cz/37-chlorid-horecnaty
No nevím, osobně bych nevěřil na duchy, hořčík zapíná podle některých zdrojů až 700 enzymatických procesů v těle a pokud chodí dobře enzymy, nemá v těle šanci žádný patogenní šmejd. Jiná věc je přechodné období na počátku léčby, ale krátkodobé zhoršení je skoro pravidlem u jakéhokoliv postupu. Není to ani tak dáno progregací nemoci, jako zmatkem který zavládne v těle a to zvyšuje nestandardně některé procesy.
Citrát hořčíku patří k velice dobře vstřebatelným formám a škodlivost, toť otázka, je silně zásadotvorný to je pravda, ale jinak bych na něm zase tolik negativních vlastností neviděl.
Uprostred noci jsem si ze srandy vzal 500mg vapniku a behem minuty stav hlavy v poradku, za hodinu se to vratilo, vzal jsem dalsich 500 a usnul jsem jak spalek. Rano bylo po bolesti zad, kycle i srdce. Pokud by jste nekdo mel nejake info, nebo vas cokoli napadlo, budu nesmirne vdecny... uz vazne nevim.
Tam je patrně problém jinde, pokud dodáváte za daných výsledků vlasovky hořčík ve velkém, může se zapnutím některých vypnutých pochodů zvyšovat i potřeba vápníku, ale ta je pouze přechodná. Každopádně vápník i hořčík silně zklidňují, tedy asi jste stav trochu vybalancoval a tím problém odezněl. Určitě to neznamená že by jste měl hořčík přestat dodávat, ty stavy způsobuje stále přebytek vápníku a tedy tím vznikající horší schopnost organizmu využívat sacharidy. Jejich nedostatek v krvi způsobuje docela masivní problémy, silné úzkosti, bušení srdce, nespavost a mnoho dalších nepříjemných projevů. Většinou se to dá přežrat, což jste asi nevyzkoušel a předpokládám, že by se stav po jídle skoro okamžitě výrazně zklidnil. Dobře se v tom dá zorientovat i podle nutriční kalkulačky, třeba cronometer.com. Pokud si stav dodávaných živin spočítáte a budete vidět dlouhodobě nějaké deficity, dokážete na ně operativně reagovat.
Tak můžete ho koupit u mě jak vám píše člen Danny_70 a na první pohled ani ten zmíněný produkt asi nebude problematický, samozřejmě za předpokladu že je pravda to co se tam píše a to již ověřit nedovedu.
Jak se tedy vyrabi ten roztok k potirani kuze?
cca vrchovatou polevkovou lzici chl. horecnateho dat do hrnicku, pridat trosku vody aby vznikla hustejsi olejova hmota (vetsinou to odpovida asi 1-2 polevkovym lzicim vody). Cim je roztok hustejsi, tim vic kouse. Natrit na cele telo (ne na genit. a ksicht
Ctvrt hodinky nechat pusobit, potom zbytky horciku co zustanou na tele lehce rozetrit troskou vody, pockat dalsi ctvt hodinky.. pak uz vetsinou na tele nezustane nic - alespon u me. Moje mati, ktera zije cely zivot hodne zdrave to na sebe naplacala, ze to zkusi a vypadala po deseti minutach jako od mouky (vsechno na ni zustalo). Tedy dle meho se uz z "absorbce" horciku pri potirani da poznat stupen nedostatku. Otec to zkousel zaroven a 2 noci z toho nespal. Je to tedy dost individualni.
Hlavne bych se nenatiral vecer, ani oralne moc horciku nebastil vecer. Byt je horcik fajn na spani, tak na nektere lidi to muze pusobit zcela opacne viz treba zde:
A je lepsi pouzit chlorid nebo siran horecnaty?
ja myslim ze vyuzitelnost pro organismus je porad stejna, at se ti mazu, polivam, jim nebo piju..
Mel bych dotaz na pana Zajicka: nasel jsem stovky stranek s projevy nedostatku horciku i vapniku. Problem je v tom, ze jsou vsechny skoro stejne - zaskuby svalu, nespavost, brneni koncetin, poruchy koncentrace, deprese.... Je nejake voditko pro odliseni techto dvou? Nejaky specificky priznak?
(Ptam se proto, zda jsem nahodou nadbytek vypniku nezvratil na druhou stranu.. vypnik mi merili v patek v laborce a mel jsem 2,45 a ionizovany 1,05 - coz je uz pod hranici).
jeste dovetek.. nevim zda se da telovym magnesiem predavkovat. Nikde jsem nenasel zadnou overenou informaci o tomto. Pouze se da "doufat" ze kuze si nevezme vice nez potrebuje. Otazkou je zda kuze "premysli" a pozna to ![]()
tak už asi vím, že moje nespavost která vznikla ze dne na den vzešla z tablet magnesii. Přítelkyně si včera odpoledne vzala 1 tabletu a nespala celou noc. Jinak stejně jako já spala vždycky normálně. Máti po něm taky nespala- taky vzala navečer. Neviděl bych se nejradši.. se tím rvu od rána do večera, mažu se abych se nespavosti zbavil... a ona je to příčina. Budu muset brát buď jěnom ráno, nebo vyzkoušet jiný druh hořčíku.. nebo se jen mazat...nevím. Ale jsem tím nespaním tak vysílen, že teď nebudu brát chvíli žádný a snad to pomůže. Třeba tato informace někomu pomůže aby se nezřídil jako já.
síran slouží k detoxikaci a chlorid k doplnění, jaké tablety bereš že po nich nespíš? není to náhodou citrát? ten to někdy dělá.
Po mnoha měsících práce a bojů s různými úřady se mi podařilo otevřít lázně na Mělníku (na základě inspirace od pana Jardy) - kde bude opravdická hořčíková koupel á la Mrtvé moře (sůl z Mrtvého moře a silně hořčíková sůl z Kavkazu). Více na webu na téma Mrtvé moře v Česku.
Ahoj, prosím poradíte mi jak dávkovat chlorid hořečnatý?
Chodím 4x týdně do posilovny. 20 let, 187 cm, 78 kg
Beru multivitamin/meniral nexgen (2 kapsle - kde je - Hořčík (hořečnatá sůl kyseliny citronové) 100mg), dále k tomu beru 4g Cčka + 2g sody.. ráno a po tréninku
Ale asi by to chtělo doplňovat i hořčík.. když jdu více dnů v kuse do posilovny přichází větší únava a jsem pak nervní. Nebo ještě přemýšlím o tomto produktu http://www.ptservis.cz/vitaminy-mineral ... 61005.html
Předem děkuji za opověď.
Do koupelí je to skoro jedno, koupel s epsomkou jsem zde již uváděl.
Mel bych dotaz na pana Zajicka: nasel jsem stovky stranek s projevy nedostatku horciku i vapniku. Problem je v tom, ze jsou vsechny skoro stejne - zaskuby svalu, nespavost, brneni koncetin, poruchy koncentrace, deprese.... Je nejake voditko pro odliseni techto dvou? Nejaky specificky priznak?
(Ptam se proto, zda jsem nahodou nadbytek vypniku nezvratil na druhou stranu.. vypnik mi merili v patek v laborce a mel jsem 2,45 a ionizovany 1,05 - coz je uz pod hranici).
Vlasová analýza vám odpoví celkem směrodatně, jinak se dá orientovat i dle výpočtů z nutriční kalkulačky.
To by pak přeci musel být omezený pobyt v moři, to je roztok solí a hořčíku tam je opravdu hodně.
Chlorid hořečnatý, lze rozpustit ve vodě. Začneme jednou kávovou lžičkou do 1,5 l vody, kterou vypijeme v průběhu celého dne, nikoli v krátké chvíli! Tím by totiž došlo k vyvolání průjmu okamžitě a to cílem rozhodně není. Prostým navyšováním dávky (každý den jednu lžičku navíc) se propracujeme ke stavu průjmu. V ten moment snížíme dávku na předchozí stav „bez průjmu“. Například dostaví-li se průjem na 8 lžičkách, vrátíme se na 7 lžiček. A na této dávce opět setrváme, dokud se nedostaví průjem. Snížíme o další lžičku a tak nejprve srovnáme deficit a postupně se dostaneme ke své denní dávce (zpravidla 1 až 2 lžičky).
To jsem rád že to někoho zaujalo, jde o výborný postup ke srovnání mnoha zdravotních komplikací vzniklých z deficitu hořčíku.
Dobrý den pane Jardo, předem se omlouvám za možná úplně blbý dotaz, ale není v mých silách to samostatně vyzkoumat, proto Vás prosím o radu. Chlorid hořečnatý užívám již asi rok, dle návodu, ale cca po měsíci jsem začala přibírat, doteď je nárůst asi 5 kg. Beru již přes rok antidepresiva, jejichž vedlejším účinkem může být zadržování vody, ale protože je beru o 3 měsíce déle, napadá mě, že za to zadržování vody může právě chlorid hořečnatý? Nejsem chemik, ale je to vlastně sůl? Zkusila jsem přidat draslík, ale efekt nebyl nijak výrazný. (Vše ostatní beze změny, jím stejně, cvičím víc atd.) Dále mi nejde do hlavy, jak to, že mám pořád tak brutální nedostatek hořčíku, na průjmovou dávku se nedostanou snad ani kdybych do sebe dostala deset lžiček chloridu denně, přitom z posledního rozboru někdy z roku 2013 jsem měla hodnotu 0,78 mmol. No ale aspoň by nedostatek hořčíku vysvětloval ty deprese, které netuším proč je mám.
Předem moc díky za Váš čas.
zkusim vam poradit ja, treba vam neco pomuze
Hořčík je myslim hydroskopicky, tedy ve střevech do sebe natahuje vodu a někdy způsobuje mírnou dehydrataci (jelikož voda nemá čas se dostat přes střevní sliznici). Tedy ve vašem případě tomu tak nebude, efekt by byl zcela opačný. Nepíšete kolik vody za den vypijete a kolik hořčíku za den přijmete. Pokud si chcete být 100% jistá a vyloučit hořčík ze seznamu viníků, aplikujte hořčík formou oleje přes kůži - hořčík jde přímo do krve a neprochází pře zařívací trakt. Navíc elimunujete řídkou stolici po hořčíku apod.
Téměř každé antidepresivum má jako vedlejší účinek kromě zadržování vody jak píšete, také změnu hladiny sodíku v těle a následnou otravu vodou. K rozřešení celé situace je potřeba udělat vlasovou analýzu prvků v těle. Zjistíte tam vše potřebné a kromě stavu sodíku především stav hořčíku, který je pro vás vypovídající. Výsledky Mg z krve jsou nevypovídající. V krvi je jen asi 0,5% hořčíku z celkového množství a je přísně regulován tělem. Pokud tělo má stále zásoby kde brát (z kostí, dásní, zubů atd), tak bere a vyrovnává tím nedostatek v krvi. Tedy v krvi můžete mít klidně 20 let správné hodnoty. Přitom v těle hodnoty stále a stále klesají. Až už není kde brát, třeba po těch 20-ti letech, skončíte pravděpodobně v nemocnici. Tam to zjistí jako velkou novinku, že je to přece jasný- takovej velkej deficit.
Ale třeba před týdnem mohl být plně v normě
Tedy výsledek z krve je naprosto nepodstatný. (ne jenom hořčíku). Ne že by to v nemocnicích nevěděli, ale jiné testy jsou zbytečně drahé ![]()
Čili lze hořčík doplňovat pouze mazanim skrze kůži? Bude to mít stejný efekt jako orální forma?
Já doplňuji hořčík jen přes kůži (koupele + hořčíkový olej) a funguje to, ale myslím, že asi nikdo nedokáže na 100% říct, jak to bude fungovat u Vás.
Pane Zajíčku,
dělám si koupele z chloridu sodného a síranu hořečnatého.Potřebuji se ale zároveň odkyselovat a chtěla bych zabít dvě mouchy jednou ranou.Mám bazickou koupel z DM a ta obsahuje hydrogenuhličitan sodný,uhličitan sodný a uhličitan vápenatý, ta se samozřejmě finančně vůbec nevyplatí takže bych si tyto tři složky koupila také ve velkém 25 kg balení.
Dotaz zní: 1, Koupel z chloridu sodného a síranu hořečnatého také odkyseluje? Pokud ne, můžu ke koupeli přidat sodu,NA2CO3 a CACO3 nebo se to moc bije. Nebo je lepší dělat odkyselující koupel zvlášť třeba obden to střídat?
díky
Dobře vám radí člen JanV a já jenom doplním, že deprese a blbá psychika se dá většinou přežrat a to obdivuhodně úspěšně. Zvláště pokud jíte kaloricky a nutričně málo a blbě bude to fungovat asi výborně. Vyzkoušejte si spočítat stravu na nutriční kalkulačce cronometer.com a klidně zavolejte vysvětlím vám co děláte blbě.
Tak jistě, v tom není problém, ideální je celý den se máčet v Mrtvém moři v Jordánsku, ale v dnešní době bych do toho asi nešel, pravděpodobnost velice akčních zážitků je v těchto zemích poslední dobou zbytečně vysoká. Jde o nasycený roztok, tedy zhruba 50 kg soli na 100 litrů vody a mazání funguje pochopitelně stejně.
dělám si koupele z chloridu sodného a síranu hořečnatého.Potřebuji se ale zároveň odkyselovat a chtěla bych zabít dvě mouchy jednou ranou.Mám bazickou koupel z DM a ta obsahuje hydrogenuhličitan sodný,uhličitan sodný a uhličitan vápenatý, ta se samozřejmě finančně vůbec nevyplatí takže bych si tyto tři složky koupila také ve velkém 25 kg balení.
Dotaz zní: 1, Koupel z chloridu sodného a síranu hořečnatého také odkyseluje? Pokud ne, můžu ke koupeli přidat sodu,NA2CO3 a CACO3 nebo se to moc bije. Nebo je lepší dělat odkyselující koupel zvlášť třeba obden to střídat?
díky
Tak koupel z chloridu sodného a síranu hořečnatého neodkyseluje, ta pouze rovná hořčík a nadlevinky dodáním sodíku, ale nic vám nebrání tam dávat třeba jedlou sodu, technická je také levná a mělo by to fungovat. Dodávat tam i vápno vidím jako kontraproduktivní, to se bije s hořčíkem.
Nakoupila jsem si od Fichemy hydrogenuhličitan sodný, uhličitan sodný a uhličitan vápenatý dle složení bazické soli z DM. Poradil by jste mi jaké množství dávat jednotlivých složek na 100 litrů? Koupele můžu střídat? Odkyselující z uvedených ingrediencí a pak tu na suplementaci hořčíku? Ještě bych se chtěla zeptat zda po koupelích ze sody + sodu užívám i vnitřně ráno s melasou můžu mít problémy s otékáním?kvůli nadbytku sodíku? Mám zásaditou směs ale ta mě do zásady nehodí jen soda. děkuji
Na to odpovědět nedovedu, nedohledal jsem složení té soli a pokud není ani na krabičce co máte doma tak se nedá nic dělat a musíte to vyzkoušet odhadem. Koupele střídat můžete a nedovedu si představit proč by jste po tom otékala, to by musel otékat každý kdo se vykoupe v moři, tam jsou přeci sodíku vlaky. Teoreticky by mohl mít problém člověk s nějakou ledvinovou nedostatečností, ale i tam většinou nevadí sodík, ale draslík, nebo hořčík.
Mám dotaz ohledně solí, jelikož v tom mám trochu hokej.
Teď jsem si zakoupila epsomskou, ale přemýšlím i nad Chloridem hořečnatým, je možné použít právě tuhle sůl? viz odkaz -> http://www.medicatus.cz/levne/ziva-magneziova-sul-5l/
Máte někdo konkrétně s touhle zkušenosti?
A nebylo by lepší pořídit spíš rovnou sůl z mrtvého moře? zdravim, citam postupne cele vlakno, no som len nazaciatku, tak neviem, ci sa to tu uz riesilo... skusal niekto podavat psovi? ak ano, aka davka/gramaz a v akejforme? (predpokladam ze cez kozu to bude lahsie..) a aky bol priebeh?
Teď jsem si zakoupila epsomskou, ale přemýšlím i nad Chloridem hořečnatým, je možné použít právě tuhle sůl? viz odkaz -> http://www.medicatus.cz/levne/ziva-magneziova-sul-5l/
Máte někdo konkrétně s touhle zkušenosti?
Tak na to odpovědět nedovedu, ale domnívám se že pes vám chlorid hořčíku asi žrát nebude a pokožkou, no nevím, vzhledem k tomu že se potí jazykem, tak nemusí fungovat ani tento postup.
Nevidím z toho kolik tam té soli za tu částku je, ale pokud jde o cenu za kilo, tak to není zase tolik. Nicméně dá se koupit i zhruba za polovinu této částky, ovšem v pytlích po 25 kg.
Dobrý deň, viete mi poradiť kde sa kúpiť táto živá soľ v 25 kg balení, za polovicu ako uvádzate (čiže cca 0,8 EUR/500g)? Na internete som našiel ale veľmi drahé balenie živej soli (25 kg za 69 EUR). Rozmýšľal som aj nad kúpou 25 kg balenia himalájskej soli resp. morskej soli, ale nikde sa neuvádza ani približné množstvo obsiahnutých prvkov. Je možné takéto soli použiť formou mazania v kombinácií s glycerolom?
Tak kde koupit tuto konkrétní sůl nevím, to jsem nezkoumal, ale základem té soli je chlorid hořčíku a ten se dá koupit třeba zde http://eshop.eurosarm.cz/technicka-chem ... gramu.html, do něj tam lze koupit i chlorid sodný za cca 160,-Kč pytel a případně i jiné sole pokud by jste honil to konkrétní složení. Výsledná směs pak vyjde na zlomek té uvedené ceny protože chlorid hořčíku je nejdražší a i tak je mnohem levnější než ta sůl zde uvedená. Pro koupele vám tyto dvě sole stačí bohatě a cena bude směšná.
Dobrý deň! Potrebovala by som poradiť. Začala som piť chlorid horečnatý v prášku tak ako ho odporúčate Vy. Do 1,5 litra vody som pridala jednu kávovú lyžičku horčíka v prvý deň a každý deň som zvyšovala o jednu lyžičku, kým som sa dostala na 5 lyžičiek a na druhý deň ráno som mala hnačku, tak som dávku znížila na 4 lyžičky. Ale tie 4 lyžičky pijem už týždeň aj dva dni a hnačka nikde, je to takto vporiadku, alebo som to zle odhadla?
Ešte sa chcem spýtať, píšete na fóre, že dávate každý deň do 1,5 litra vody jednu kávovú lyžičku horčíka a jednu lyžičku soli, môže to byť himalájska soľ? A prečo tú soľ tam dávate? Nestačí pre telo toľko soli čo konzumujeme počas jedla?
Ďakujem Vám pekne za odpoveď!
Aneta
Ten hořčík děláte správně, prostě nejvyšší možná dávka která nevyvolává průjem a dá se tak brát až do dalšího průjmu a pak zase trochu snížit. Celé to je na měsíce až rok, tedy zatím v pohodě. Dává se himalájská sůl a to hlavně kvůli dobrému fungování nadledvinek, které může vysoké dávkování hořčíku někdy oslabovat. Každopádně sůl nemusí dávat každý a ani ne v uvedeném množství, záleží hodně na momentální potřebě organizmu a na stavu sodíku v těle.
Dobrý den pane Jardo,
měl bych tři (možná hloupé) otázky:
1) když se hořčíkem pouze natírám, dostává se hořčík do nadledvinek stejně jako při ústním podání?
2) píšete, že se nadledvinky při podání hořčíku oslabují, všude v zahraničí se píše, že se hořčíkem nadledvinky posilují.. nevím tedy co si vybrat ![]()
3) beru ještě vitamin c v prášku 1g - 3 x den na únavu nadledvinek. Kdybych hořčík i pil, mohu ho míchat s vit c dohromady?
děkuji děkuji
děkuji děkuji
1) Tak jistě, kam by asi šel než do krve a tím pádem do celého těla.
2) Hořčík sice zklidňuje a rovná psychiku, ale odbourává sodík, což zase nesvědčí nadlevinkám a všude se dočtete, že se má na nadlevinky dost solit.
3) Tento duh céčka může snižovat ceruloplazmin a měď to jsem zde již určitě psal a přírodní zdroje to nedělají. Jinak míchat se to dá v tom není problém.
tak to jsem asi v pasti. Měl bych teda doplňovat měď?
Když nebudu brát C-čko tak budu ve stresu a budu mít vysokej kortizol a také nízky ceruloplazmin.
A když budu vitamin C brát, tak bude taky nízký? Jedině brát přírodní C-čko ale teď beru 6g a nenapadá mě jak toto do sebe dostat přírodní cestou. Jediný co jsem našel je tento extrakt ze šípku kde píšou že má 100mg - ekvivalent 2g vitaminu C, čemuž moc nevěřím - co myslíte- http://www.shop-darky-kosmetika.cz/VIES ... u-30kapsli
vlasová analýza: Cu -5%, Zn/Cu +10%
vlasová analýza: Cu -5%, Zn/Cu +10%
To takto nefunguje přírodního céčka bohatě stačí 800 mg a pokud dáte více jak gram bude to více k užitku jak to co dáváte nyní. Nejlepší zdroje céčka jsou camu camu, acerola a šípek, přičemž 5 g camu camu a 15 g šípku dá těch 800-900 mg.
skvělé, to zní dobře - nečekal jsem že mezi kys. askorbovou a přírodní C je takový (desetinásobný) rozdíl.
Mám tu acerolu v prášku, tak zkusím dát tu.
každopádně jsem našel camu camu 500g za cca 500 kč, tak ji koupím a uvidíme co to udělá. Chápu to dobře, že když má 12% obsah vitaminu C, tak když si zobnu 10g, dostanu 1,2g céčka?
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je možné smíchat kys. askorbovou s chloridem hořečnatým a takto to popíjet během dne. Známá mi řekla, že mít smíchaný hořčík s Cčkem je toxické. Že se mohou popíjet jen zvlášť. Ale o tom, že by to bylo toxické či jinak škodlivé, jsem nikde nic nenašla. Tak se pro jistotu ptám Vás, přece jen máte víc vědomostí o těchto věcech.
Nikde jsem tu nezahlédl informaci, že chlorid hořečnatý se doporučuje lidem
s poruchami trávení, protože tvoří v žaludku HCL, což je třeba pro mě dost podstatná informace.
Zabiju 2 mouchy jednou ranou. Měl by se brát jenom s jídlem - což nechápu - asi aby tam nebylo kyseliny moc nebo nevím... pokud tady tato informace někde je, tak se omlouvám že jsem přehlédl.
každopádně jsem našel camu camu 500g za cca 500 kč, tak ji koupím a uvidíme co to udělá. Chápu to dobře, že když má 12% obsah vitaminu C, tak když si zobnu 10g, dostanu 1,2g céčka?
Tak záleží pochopitelně i na kvalitě, ale zhruba tak to bude.
Toxické asi těžko, ale hnusné to bude určitě. Asi bych to raději oddělil, ale jinak v tom nevidím zase tak nepřekonatelný problém.
To píšete nějak zmatečně, dejte sem zdrojovou stránku ať se vyjasní jakým způsobem by to mělo fungovat.
Dobry den, zacala jsem pouzivat chlorid horecnaty rozpusteny ve vode pod pazdi - funguje je to velice ucinny deodorat, neutralizuje pach. Rada bych vedela, jak to presne funguje? Jak to, ze neutralizuje pach? Nerada bych zabranila prirozenemu vytoku toxinu z tela (predevsim podpazdi, jelikoz babicka mela rakovinu prsu!), stejne tak bych nerada, aby mel horcik vstrebavany v prubehu dne pod pazdi vice negativnich ucinku, nez pozitivnich, napr. narusovani prirozeneho toku lymfy ...
Dobry den. Nenasel jsem tu vlakno tykajici se pouze horciku, tak zakladam. Rád bych znal vase nazory a zkusenosti s jeho doplnovanim. Docetl js se ze oxid je temer neucinny, ze je jeho vyuzitelnost v radu jednotek procent. Doporucuje se citrat, jeste lepe chalat horciku, udajne vyuziti 80-90%. Mate s tim nekdo zkusenosti? Chci prave objednat chalat, cetl jsem uzasne zmeny:)
Podle mě tam problém není a působení je logicky odvoditelné od vysoké koncentrace soli na pokožce v daném místě, což breberkám které tam běžně rejdí určitě dobře nedělá. Nakonec třeba plíseň na nohách také často odstraní mořská voda a mnohé jiné kožní komplikace, právě působením vyšších koncentrací solí. On obsah hořčíku v mořské vodě není také zrovna zanedbatelný, ale fungovala by asi jakákoliv sůl.
Každá forma hořčíku je specifická a jde o to co vlastně člověk upřednostní, ne vždy musí být vysoká vstřebatelnost výhodou. Cheláty jsou hodně drahé a mají specifické vlastnosti, tedy doporučuji si to pořádně nastudovat.
Lze doporučit pití neperlivé přírodní minerální vody Magnesia pro správné dodání hořčíku tělu?
Jedna 1,5l láhev v sobě ukrývá dle výrobce 170 mg hořčíku.
http://www.magnesia.cz/produkty
Otázkou je, zda se obsah hořčíku v láhvi výrazně neliší kus od kusu, šarže...?
Jak dlouho vydrží v plastové láhvi hořčík v deklarovaném množství?
Lze považovat dodávání hořčíku pitím Magnesia za ideální, nebo je nutností dodávat hořčík i jinou formou?
Mattarello: Co tak chlorid horecnaty?
Dobrý den, je velký rozdíl mezi kvalitou farmaceutickou a chemicky čistou?
Jedna 1,5l láhev v sobě ukrývá dle výrobce 170 mg hořčíku.
http://www.magnesia.cz/produkty
Otázkou je, zda se obsah hořčíku v láhvi výrazně neliší kus od kusu, šarže...?
Jak dlouho vydrží v plastové láhvi hořčík v deklarovaném množství?
Lze považovat dodávání hořčíku pitím Magnesia za ideální, nebo je nutností dodávat hořčík i jinou formou?
Hořečnaté minerálky jsou nejlepší zdroj hořčíku vůbec, ale jsou dost drahé. Uvedené množství máte blbě, to je uvedeno na litr, tedy ve flašce Magnesie je 250 mg čistého ideálně přisvojitelného hořčíku. Zdroje vody mají stabilní kvalitu a nedomnívám se že by se obsah hořčíku nějak zásadně pohyboval.
Tak z hlediska procenta obsažených nečistot skoro žádný, nicméně některé nečistoty mohou i v minimálních množstvích při dlouhodobé aplikaci znamenat problém a o které konkrétní rozdíly jde to by jste zjistil z certifikátů, já jsem to nikdy nezkoumal.
Dobry den. Bude tento chlorid horecnaty vhodny na oralne uzivanie?
http://www.pgchem.sk/sk/ponuka/718/chlorid-horecnaty-mgcl2--900-g
ano
ale zkus promyslet jeste ustni uzivani horciku nejakou organickou formou...
Co mas konkretne na mysli?
napriklad citrát, malát, chelát. staci k tomu precist zde temata na foru a chvili googlit..
Dobrý deň. Chcem sa opytat, či môžem brať vysoké dávky, ked kojim 4,5m bábätko. Ďakujem.
Je otázkou co to jsou vysoké dávky, ale pokud nebudete mít průjem nemělo by to představovat žádný problém.
Dobrý den, omlouvám se za asi nevhodné umístění dotazu.
Rád bych si vyrobil domácí hořčíkový sprej. Mohu na výrobu místo chloridu použít síran (epsomku)?
Rád bych si vyrobil domácí hořčíkový sprej. Mohu na výrobu místo chloridu použít síran (epsomku)?
Moc dobře to nefunguje, na kůži budete mít spoustu krystalků. To se s chloridem nestane.
Jak píše členka Gamina tak síran moc ideální není, ten do kůže zdaleka tak ochotně neprochází, vcucne se pouze trocha a nějaká voda a zbytek bude jako když vylezete z moře a necháte to na sobě uschnout.
Dobrý den,
nakoupil jsem chlorid hořečnatý v Eurosharmu, ale při pohledu na pytel jsem trochu znejistěl - jsou tam uvedeny ochranné prostředky pro manipulaci.
Je to kvalita technická.
Zaslal jsem dotaz na Eurosharm a poslali mi toto:
TECHNICKÁ SPECIFIKACE ZBOŽÍ
Název: CHLORID HOŘEČNATÝ
Ostatní názvy: Magnesium chloride hexahydrate
CAS: 7791-18-6
EINECS: 232-094-6
Vzorec: MgCl2x 6 H2O
Vzhled: Krystalická látka; perličky (pelety) nebo šupinky bílé až světle šedé barvy
s nažloutlými až světle hnědými odstíny
Specifikace jakosti, parametry:
Parametr MJ Hodnota
Obsah Mg2+ (jako MgCl2 * 6H2O)* % Min. 97
Obsah Mg2+* % Min. 11,8
Na+ * % Max. 0,8
K+ * % Max. 0,8
MgCl2 % Min. 46,5
Fe % Max. 0,0015
Obsah vody % Max. 0,2
Sulfáty % Max. 0,1
Chemie mi moc nejde, ale nerozumím tomu, že součet obsahu látek je přes 100%.
Zároveň nevím, jaké procento sulfátů, či jiných škodlivin zde neuváděných je problém.
Kůže sice chrání proti škodlivinám, ale i zároveň je i přijímá. jinak by se asi neřešily sulfáty v kosmetice.
Otázka zní, zdali je stále vhodný na koupele?
Pár už jsem jich provedl, a zatím jsem neumřel...
Bettak: součet je přes 100% protože něco je tam uvedeno několikrát.
První řádek - hexahydrát chloridu hořečnatého - 97%. Takže z 97% jde o chlorid hořečnatý a na něj navázanou vodu.
Druhý řádek říká, že je tam minimálně 11,8% hořčíkových iontů. Ale ty jsou samozřejmě uvedeny už v tom prvním řádku.
Pátý řadek říká, že chloridu hořečnatého je tam 46,5%. Takže kdybys ten prášek, co máš, vysypal na pánev a opražil, tak by se z něj uvolnila ta voda, která je uvedena v 1. řádku, a zbyl by chlorid hořečnatý, a to v cca poloviční hmotnosti.
Jinak já osobně bych si do vany v klidu nasypala hrnek této soli, nevidím v tom problém.
TECHNICKÁ SPECIFIKACE ZBOŽÍ
Název: CHLORID HOŘEČNATÝ
Ostatní názvy: Magnesium chloride hexahydrate
CAS: 7791-18-6
EINECS: 232-094-6
Vzorec: MgCl2x 6 H2O
Vzhled: Krystalická látka; perličky (pelety) nebo šupinky bílé až světle šedé barvy
s nažloutlými až světle hnědými odstíny
Specifikace jakosti, parametry:
Parametr MJ Hodnota
Obsah Mg2+ (jako MgCl2 * 6H2O)* % Min. 97
Obsah Mg2+* % Min. 11,8
Na+ * % Max. 0,8
K+ * % Max. 0,8
MgCl2 % Min. 46,5
Fe % Max. 0,0015
Obsah vody % Max. 0,2
Sulfáty % Max. 0,1
Chemie mi moc nejde, ale nerozumím tomu, že součet obsahu látek je přes 100%.
Zároveň nevím, jaké procento sulfátů, či jiných škodlivin zde neuváděných je problém.
Kůže sice chrání proti škodlivinám, ale i zároveň je i přijímá. jinak by se asi neřešily sulfáty v kosmetice.
Otázka zní, zdali je stále vhodný na koupele?
Pár už jsem jich provedl, a zatím jsem neumřel...
Na koupele v pohodě jak vám správně píše členka Gamina, ale orálně bych to neviděl ideální.
díky oběma..
ale bohužel jste mě ještě neuklidnili.
Na pytli je varování. Při zasažení pokožky, je třeba ji omýt velkým proudem vody. A způsobuje Vážné podráždění očí.
Navíc to pochází z Ruska a tak nějak tuším nižší kvalitativní nároky než v EU.
Je to dost v rozporu, s tím, na co to chci použít - koupele, detoxikační koupele a masti na klouby.
Tzn. je to přirozená vlastnost hořčíku, že způsobuje výše uvedené?
zatím jsem se koupal vždy ve slabém roztoku. (miska na vanu)
Na dotaz na vhodnost koupele, paní z Eurosharmu neodpověděla - což jsem čekal.
Přemýšlím, že si hooodně připlatím za potravinářskou kvalitu.
Přikládám fotky z pytle.
| Přílohy: |
![]() P1140596.jpg [ 173.54 KiB | Zobrazeno 23499 krát ] |
![]() P1140597.jpg [ 242.47 KiB | Zobrazeno 23499 krát ] |
Bettak: Jde o přirozené vlastnosti chloridu hořečnatého, na tom potravinářském jsou ta varování taky.
Na koupeli mně osobně nejvíc vadí tristní kvalita teplé vody, která teče z kohoutku - není pitná a chlor v ní je toxický. Když se člověk koupe v něčem takovém, tak ho nezachrání potravinářská kvalita použité soli. Já se v tom koupu, ale ideální to rozhodně není. Pokud chcete do něčeho investovat, tak do uhlíkového filtru na vodu, co Vám teče do vany.
Na pytli je varování. Při zasažení pokožky, je třeba ji omýt velkým proudem vody. A způsobuje Vážné podráždění očí.
Navíc to pochází z Ruska a tak nějak tuším nižší kvalitativní nároky než v EU.
Je to dost v rozporu, s tím, na co to chci použít - koupele, detoxikační koupele a masti na klouby.
Tzn. je to přirozená vlastnost hořčíku, že způsobuje výše uvedené?
zatím jsem se koupal vždy ve slabém roztoku. (miska na vanu)
Na dotaz na vhodnost koupele, paní z Eurosharmu neodpověděla - což jsem čekal.
Přemýšlím, že si hooodně připlatím za potravinářskou kvalitu.
Přikládám fotky z pytle.
Vy koukám musíte za každou cenu řešit nesmysly a zbytečně vyhazovat peníze i když to není nutné. Jak vám píše členka Gamina podobné kraviny se dnes dozvíte i z informací na 25 kg balení o kuchyňské soli. Vyargumentuji to tedy ještě jinak a musím pro snazší pochopení dost natvrdo. Koupal jste se někdy v Chorvatsku v moři? Asi ano že a tam vám nevadilo že kolem vás občas proplave hovno, použitý prezervativ, či použitá dámská vložka, nebo posraná pemprska, to vše sice není na debilním štítku na pláži uvedeno, ale o to zajímavější "složení" mořské vody se vám tam nabízí. Viděl jste někdy někoho to řešit, každý si tu pohodu užívá a nějaké to hovno zase tolik neřeší pokud s ním nevyleze v vody rovnou na zádech, což je už opravdu moc. Chápete to že na štítku prostě musí být plno těchto kravin uvedeno a nové předpisy se stále zdokonalují jak populace postupně debilní a za pár let bude muset mít restaurace varování podobného rozsahu i na slánce na stole tomu věřte. Zrovna tak je to s balením zboží. Dříve za mého dědečka, majitele malého koloniálu, stačil kornout z novin a dnes by za to prodejce šel pomalu sedět jak šíleně tím ohrozil zákazníka. Svět prostě zblbnul a pak se tím obalovým materiálem, většinou plastem, zavážejí celá údolí a tam tiká časovaná bomba v podobě zamoření spodních vod. Nebylo lepší si ty noviny přečíst, pak v nich prodat zboží a nakonec je doma nacpat do kamen. Cítíte tu schopnost našich předků vše dokonale zužitkovat, nic nezamořovat a bezezbytku využít, ale na to je potřeba vlastnit i mozek, což je dnes již vzácný jev.
Zdravim vsechny,
Nejprve jen kratce o me. Je mi 46 let. V obdobi 2013-2015 jsem intenzivne cetl toto uzasne Jardovo forum, vsechna mozna temata, avsak aktivne jsem prispevky nevkladal. Zkousel jsem na sobe ruzna doporuceni, od zlepseni jidelnicku az po nektere zde popsane ocistne postupy, jako jaterky, sanku atd. Motivace byla predevsim trochu zvysit energii a eliminovat unavu.
A ted muj dotaz. Pred 3 roky jsem u Jardy zakoupil celkem dost Chloridu horecnateho. Ted nebudu rozebirat, proc jsem jej tehdy nespotreboval, kdyz jsem si jej koupil (stejne bych se zmohl jen na vymluvy)…zkratka mi vetsina zasob zbyla, ve spajzu trochu ztvrdnul, ale rikal jsem si ze to snad nevadi a ze ho zkusim ted dobrat, nebot si chci doplnit hladinu Mg. Osvezil jsem si Jardovy rady, o (vy)parovavani horciku s vapnikem atd…cimz jsem si uvedomil, ze jim hodne syru, a nepravidelne ale dlouhodobe jsem uzival mineralovy suplement kde je pomer Ca : Mg 3.5 : 1. Takze kdo uz jiny nez ja bych mel mit dlouhodoby nedostatek Mg a naopak prebytek Ca.
A protoze k tomu vsemu spis inklinuji k zacpe nez k prujmum, bez obav jsem se pustil do uzivani. Davkovani jsem chtel dle rad pomalu navysovat. Zacal jsem 1 cajovou lzickou, nalacno. Jake ale bylo moje prekvapeni, ze se prujmy dostavily v podstate hned druhy den, celkem asi 4x v ruzne denni hodiny. Pokracoval jsem jeste 1 den, abych eliminoval nejaky jiny duvod, a se stejnym vysledkem. Velmi me to zaskocilo. Tak jsem zase na par dni vysadil, a moje frekvence se vratila k drivejsimu stavu.
Nemohlo by to byt tim “starsim” chloridem, nebo to by nemelo mit vliv? Pokud ne, nemate nekdo nejaky tip ?
Diky predem.
Andre2
Nejprve jen kratce o me. Je mi 46 let. V obdobi 2013-2015 jsem intenzivne cetl toto uzasne Jardovo forum, vsechna mozna temata, avsak aktivne jsem prispevky nevkladal. Zkousel jsem na sobe ruzna doporuceni, od zlepseni jidelnicku az po nektere zde popsane ocistne postupy, jako jaterky, sanku atd. Motivace byla predevsim trochu zvysit energii a eliminovat unavu.
A ted muj dotaz. Pred 3 roky jsem u Jardy zakoupil celkem dost Chloridu horecnateho. Ted nebudu rozebirat, proc jsem jej tehdy nespotreboval, kdyz jsem si jej koupil (stejne bych se zmohl jen na vymluvy)…zkratka mi vetsina zasob zbyla, ve spajzu trochu ztvrdnul, ale rikal jsem si ze to snad nevadi a ze ho zkusim ted dobrat, nebot si chci doplnit hladinu Mg. Osvezil jsem si Jardovy rady, o (vy)parovavani horciku s vapnikem atd…cimz jsem si uvedomil, ze jim hodne syru, a nepravidelne ale dlouhodobe jsem uzival mineralovy suplement kde je pomer Ca : Mg 3.5 : 1. Takze kdo uz jiny nez ja bych mel mit dlouhodoby nedostatek Mg a naopak prebytek Ca.
A protoze k tomu vsemu spis inklinuji k zacpe nez k prujmum, bez obav jsem se pustil do uzivani. Davkovani jsem chtel dle rad pomalu navysovat. Zacal jsem 1 cajovou lzickou, nalacno. Jake ale bylo moje prekvapeni, ze se prujmy dostavily v podstate hned druhy den, celkem asi 4x v ruzne denni hodiny. Pokracoval jsem jeste 1 den, abych eliminoval nejaky jiny duvod, a se stejnym vysledkem. Velmi me to zaskocilo. Tak jsem zase na par dni vysadil, a moje frekvence se vratila k drivejsimu stavu.
Nemohlo by to byt tim “starsim” chloridem, nebo to by nemelo mit vliv? Pokud ne, nemate nekdo nejaky tip ?
Diky predem.
Andre2
Tak že by se chlorid nějak pokazil je nemožné, má sice schopnost nasávat vodu, tedy by při špatném skladování zvodnatěl, nicméně ani tak by neměl žádné negativní účinky jenom by se s ním blbě pracovalo. Spíše jde o dvě možnosti a to buď velice špatnou schopnost přisvojitelnosti v daném případě si ho prostě tělo nevezme vlivem zanesení střevní stěny, ale pravděpodobněji to vidím na vysokou a nárazovou dávku což je oboje špatně. Na čajovou lžičku se dá v pohodě nabrat 5-10 g chloridu, tedy asi by to nechtělo lžičkovat, ale vážit a pracovat s nějakým konkrétním objemem a pak je nezbytně nutné dodávat ho v tekutině po dobu celého dne, tedy maximálně rozprostřít tu dávku. Většina lidí to tam kopne jak panáka a pak se diví jak mají běhavku, ale to jinak dopadnout nemůže, každá vyšší nárazová koncentrace vyvolává průjem.
Dekuji Jardo za rychlou reakci.
Ano, zvazil a ma 7.5g, trefil jste to. Samozrejme neco muze vazit ta voda v nem.
Me i napadlo, zda (zrovna v mem pripade) by to neresil a nebyl vhodnejsi z duvodu zvyseni vstrebatelnosti ten citrat horciku. Pred temi 3 lety tusim jeste nebyl v eshopu v nabidce.
Mj. moje mama (76 r.) bere po odstraneni stitne zlazy (pred lety) vapnikovy doplnek naordinovany lekarem (v nem Mg neni), a protoze rovnez dost trpela na krece (hlavne v noci), zacala pouzivat citrat Mg s vit B6 (zakoupene v lekarne, 60 tablet za cca 180 Kc), a velmi se ji od te doby ulevilo, krece ma vyjimecne, ale prujmy take ne a pritom taky tabletu do sebe kopne s trochou vody. Doposavad brala 1 tabletu denne (nalacno pred veceri), ted pred 2 tydny pridala pul tablety nalacno pred obedem a rikala ze se citi jeste o kousek lepe.
Tak treba jestli tam nehraje roli i ta B6. Jak moc rozhoduje, ze si B6 (soucasti ovocneho koncentratu, ve kterem je obsazen) vezmu rano, zatimco Mg treba vecer nalacno pred veceri nebo pres usnutim?
Dekuji,
A.
Ano, zvazil a ma 7.5g, trefil jste to. Samozrejme neco muze vazit ta voda v nem.
Me i napadlo, zda (zrovna v mem pripade) by to neresil a nebyl vhodnejsi z duvodu zvyseni vstrebatelnosti ten citrat horciku. Pred temi 3 lety tusim jeste nebyl v eshopu v nabidce.
Mj. moje mama (76 r.) bere po odstraneni stitne zlazy (pred lety) vapnikovy doplnek naordinovany lekarem (v nem Mg neni), a protoze rovnez dost trpela na krece (hlavne v noci), zacala pouzivat citrat Mg s vit B6 (zakoupene v lekarne, 60 tablet za cca 180 Kc), a velmi se ji od te doby ulevilo, krece ma vyjimecne, ale prujmy take ne a pritom taky tabletu do sebe kopne s trochou vody. Doposavad brala 1 tabletu denne (nalacno pred veceri), ted pred 2 tydny pridala pul tablety nalacno pred obedem a rikala ze se citi jeste o kousek lepe.
Tak treba jestli tam nehraje roli i ta B6. Jak moc rozhoduje, ze si B6 (soucasti ovocneho koncentratu, ve kterem je obsazen) vezmu rano, zatimco Mg treba vecer nalacno pred veceri nebo pres usnutim?
Dekuji,
A.
Vitamín B6 a bór dost zásadně zvyšují přisvojitelnost hořčíku a nemusí se to brát najednou, stačí v průběhu dne. Citrát má sice spoustu dobrých vlastností nicméně jednu docela zásadně špatnou a to že snižuje ceruloplazmin a tím ovlivňuje hospodaření s mědí. Pokud neznáte jak jste na tom s mědí je s otazníkem zda ho doporučovat. Jinak v nabídce na e-schopu je stále a lidé ho berou. Také je možno aplikovat ten chlorid hořčíku potíráním pokožky, vstřebává se poměrně dobře a to pochopitelně průjem vyvolat nedokáže.
Pěkný den, pochopil jsme správně způsob aplikace testu na Mg.
Do 1,5 l vody přidávám postupně každý den jednu moka lžičku chloridu hořečnatého ve farmaceutické kvalitě a tento koktail popíjím během dne?
A čekám při jakém počtu lžiček dostanu průjem a vrátím se o jednu lžičku zpátky. A to tak dlouho snižuji, až se dostanu na počet dávek bez průjmu.
Prozatím jsem "ochutnal" půl moka lžičky ve dvou decích vody a je to hořké ( už aspoň vím, proč se Mg jmenuje hořčík :=)).
Jarda doporučuje přidat himalajskou sůl, to jsem taky zkusil, ale hořkost zůstala. Je možné nějak to hořkost potlačit?
Chápete to vcelku správně akorát objem vody by měl být větší, určitě ne dvě deci, což sníží i tu hořkou chuť, dával bych to do plné PET lahve tedy do 1,5 litru. Pokud by vám ta chuť z nějakého důvodu zásadně nevyhovovala, dá se aplikovat citrát, ten je také na e-schopu, ten hořký není, ale zase má jiné mouchy, nebo nějaká jiná forma hořčíku je jich hodně.
Co nechtěji, abyste věděli o hořčíku
Misled and Misfed, What they don't want you to know about Magnesium
https://www.youtube.com/watch?v=CYuMXm-Sui0
Ahojte.
Mozte mi prosim niekto z vas napisat, kolko percentny roztok CHLORIDU HORECNATEHO sa pouziva na prikrmovanie organizmu horcikom cez kozu ? Mam moznost sa roztokom natierat X krat do dna, takze mi ide skor o to, aby bol TEKUTY, a nie "kasovity"/"pastovity".
Dakujem pekne za odpoved. ![]()
Běžně se používá nasycený roztok, ale funguje jakékoliv množství. Také to lze zrychlit a aplikovat ho jako lihové hořčíkové mazaní, které si připravíte tak, že do 160 ml Francovky nasypete 120 g chloridu hořčíku a přidáte 2 ml glycerinu z lékárny. Směs důkladně protřepete a tuto čirou tekutinu mažete na bolavá místa, třeba klouby. Funguje velice rychle, protože alkohol tlačí při odpařování hořčík intenzivně do těla, tedy skoro jako injekce.
Pan Jarda, a ake ja davkovanie? 2,5ml (najmensia odmerka aku mam) denne by slo ? Ci je to malo ? Vela ?
Prave som si to "mazanie" vyrobil. Cast som prelial (po opätovnom pretrepani) do skleneneho minirozprasovacu, nastriekal si tym stehna, dobre porozotieral.
"Nebije" sa to so slnkom ? Je mozne to aplikovat aj na vlasovu pokozku (vecer) ? Mozno aj na tvar (mimo oci, vecer, ked nehrozi potenie sa a stekanie do oci z cela) ?
Prave som si to "mazanie" vyrobil. Cast som prelial (po opätovnom pretrepani) do skleneneho minirozprasovacu, nastriekal si tym stehna, dobre porozotieral.
"Nebije" sa to so slnkom ? Je mozne to aplikovat aj na vlasovu pokozku (vecer) ? Mozno aj na tvar (mimo oci, vecer, ked nehrozi potenie sa a stekanie do oci z cela) ?
Mazat vyloženě dle potřeby na to není žádné konkrétní dávkování. Slunce tomu nijak nevadí a ani ho nevidím jako kontraindikaci. Na obličej to nevím, já to nikdy nezkoušel jinde než na ruce a nohy, je to dost vysušující, tedy to citlivé pokožky může dělat problém.
pusobí to nějak i na bolavé klouby? Nebo který prudukt by jste mi doporučili?
Hořčík celkově zklidňuje jak psychiku, tak tkáně v těle a dokonce se dá aplikovat i jako mazání v lihu to jsem zde již také někde popisoval.
Co sa chute tyka, mne sa osvecilo rozmiesat potrebnu davku v deci vody a pocas dna davkovat po lyzicke a zapit vodou.
To je dobrý postup, pachuť na jazyku tak je jenom chvilku.
Zakoupil jsem chlorid hořčíku přímo zde na eshopu. Prvně jsem dával do petky 1,5l tak cca dvě obyčejné lžičky... Průjem sice uplně nebyl, ale řidké to bylo, menší kousky, asi uberu. Ale asi bych měl začít uplně odznovu, od menších dávek. Mocca lžičku asi nemám, ale to se má opravdu začít na 1g chloridu hořčíku? Nějaká mini lžička. Ale asi to tak bude, když mám u dvou lžiček skoro průjem. Ale snad to není z Céčka (max 2 000mg den). Zítra začnu na 3g chloridu hořčíku, protože podle mě mám velký deficit.
Ale je pravda, že cukání svalu/špatné cévky-propustné může mít spojitost i s nedostatkem draslíku?
Takové křečovité záškuby může vyvolávat deficience více látek, ale nejběžnější je hořčík, sodík, draslík. Pokud jde o chlorid hořčíku pokud není vyloženě průjem asi bych ani neubíral to si patrně sedne. Ono tělo mnohdy zareaguje zmatečně a dále se tomu již nebrání.
Tak cukání je vždy jen když jsem absolutně v klidu - ležím, sedím,.. Ale po nasazení hořčíku je to o dost mín. Asi to už prujem bude, raději uberu. Navíc řeším špatné cévky - propustné, lámavé,..
A když jsem byl u doktora, tak mě poslal na test na tetánii (pokud to píšu správně), podvázali/uškrtili mi ruku, čekalo se 10min na mravenčení, pak povolili a já měl zhluboko dýchat.. a na tom přístroji to jakože praskalo, což byl deficit hořčíku. Jestli je v tom i sodík nebo draslík nevím, ani nevím, jak by to šlo zjistit.
Zkusím na sebe ten hořčík i patlat, jaká varianta je nejlepší? Dát do 100ml 3g a natírat se.. nebo udělat tu hustou kaši - lžíce hořčíku a trochu vody? Nebo je ten poměr, užítí uplně jedno? Včera jsem dal lžičku do 100ml a nacákal to na sebe a šel spát.
Počítám správně, že ve 3g chloridu hořčíku je 0,5g hořčíku?
Zkusím na sebe ten hořčík i patlat, jaká varianta je nejlepší? Dát do 100ml 3g a natírat se.. nebo udělat tu hustou kaši - lžíce hořčíku a trochu vody? Nebo je ten poměr, užítí uplně jedno? Včera jsem dal lžičku do 100ml a nacákal to na sebe a šel spát.
Počítám správně, že ve 3g chloridu hořčíku je 0,5g hořčíku?
1 gram chloridu hořčíku obsahuje 120 mg čistého hořčíku a je celkem jedno kolik dáte vody může to být hodně koncentrované. Problém je že pokud se tím namažete a lehnete si do postele všechno se tím zasviní a bude lepit jako mucholapka. Lepší je se tím mazat přes den a před spaním zbytek osprchovat, nebo si roztok nasát do obkladu a ten si nějak připevnit na stehna nebo jinde. Lze použít takovou tu jednorázovou plínku pod děti která má na sobě nepropustnou vrstvu tedy se tím nic nezasviní.
Mám odměrku 4,5g, tak jí používám. Včera 4 odměrky (18g) a bez průjmu. Dnes 5, tak uvidím. Ale začíná mě to děsit...
Původně jsem himalájsou sůl nedával, ta hnusná chut mi zas tak nevadí. Ale ono je to i kvůli podpoře nadledvinek. At už dám jakékliv hořčíku, mám teda přidat max 1g soli? Stačí v supermarketu koupit himalájskou sůl? Děkuji
Tak to je slušná nálož, ale sám mám zkušenost že 2 g čistého hořčíku nemusí být zase tak moc. Podle všeho ho tělo potřebuje tedy si ho bere a průjem se nekoná. Jinak himalájská sůl se dá koupit skoro kdekoliv, mám i na e-schopu a aplikovat dle potřeby i když je otázkou co je ta potřebná dávka, někdo bere i 10 g denně zdánlivě bez problémů a to i dlouhodobě.
Je chlorid hořčíku alkalizující látka? Mně po něm někdy jako kdyby pálí břicho a střeva, tak se bojím aby neokyseloval tělo a to pálení aby nebyl zánět. Děkuji
Hořčík by měl reagovat zásaditě, ale to ještě neznamená že vám nemůže dráždit střeva, vyzkoušejte tedy jiný druh hořčíku a uvidíte.
Horčíku je na trhu spousta variant, tak doplním přehled toho co jsem průběžně zjistil:
Malát hořečnatý
Obsah elementárního magnesia v 1000 mg sloučeniny: 11-12% = 115 mg
Vstřebatelnost: 70-80%
Magnesium bisglycinát
Obsah elementárního magnesia v 1000 mg sloučeniny: 12-14% = 130 mg
Magnesium citrát
Obsah elementárního magnesia v 1000 mg sloučeniny: 15% = 150 mg
Vstřebatelnost: 80-90%
Chlorid hořečnatý
Obsah elementárního magnesia v 1000 mg sloučeniny: 12% = 120 mg
Vstřebatelnost: až 89%
Oxid hořečnatý
Obsah elementárního magnesia v 1000 mg sloučeniny: 60% = 600 mg
Vstřebatelnost: cca 4%
Přesné ceny neuvádím, ale orientačně tabletované doplňky mají v 1 tabletě cca 100 mg hořčíku kdy 100 tablet vyjde na nějakých 300-500 Kč (10 g hořčíku za cca 400 Kč).
Pro srovnání 2 kg pharma chloridu hořečnatého stojí kolem 300 Kč a při 12% obsahu je to 240 g hořčíku za 300 Kč (zhruba 30x levnější varianta než tablety).
Malát hořečnatý
Magnesium bisglycinát
Magnesium citrát
Chlorid hořečnatý
Oxid hořečnatý
Přesné ceny neuvádím, ale orientačně tabletované doplňky mají v 1 tabletě cca 100 mg hořčíku kdy 100 tablet vyjde na nějakých 300-500 Kč (10 g hořčíku za cca 400 Kč).
Pro srovnání 2 kg pharma chloridu hořečnatého stojí kolem 300 Kč a při 12% obsahu je to 240 g hořčíku za 300 Kč (zhruba 30x levnější varianta než tablety).
To máte pravdu, vždy je levnější prášková forma, ale zase se s ní hůře pracuje pokud ten prášek člověku nechutná a musel by se třeba tobolkovat, což také není zrovna zdarma a sežere to navíc dost času.
Malát hořečnatý
Magnesium bisglycinát
Magnesium citrát
Chlorid hořečnatý
Oxid hořečnatý
Zabudol si laktat (magnesium lactate), tiez patri medzi najlepsie formy
https://www.skillcollector.com/assets/m ... -table.png
Plus existuje niekolko dalsich ako orotate, hoci tieto su financne drahsie.
U oxidu sa nazory na vyuzitelnost lisia, nie vsetci suhlasia s tym, ze je to iba 4%, ale vsetci sa zhodnu, ze je to vyrazne menej nez ostatne.
Víte někdo, jaká je vstřebatelnost hořčíku v podobě mléčnanu hořečnatého?
Laktát hořčíku má celkem příjemnou lehce nakyslou chuť, obsahuje 101 mg čistého hořčíku v jednom gramu, tedy zhruba 10% a vstřebatelnost má poměrně dobrou, tedy jde určitě o jeden z doporučitelných zdrojů hořčíku.
Aha, děkuji. Vůbec mi nedošlo, že mléčnan je laktát.
Ved hned nad tvojim prispevkom som ho spomenul, dokonca je aj v tabulke co som dal, oznaceny cervenym, ako najlepsia forma. To je ono magnesium lactate = mlecnan horecnaty.
Chtěl jsem se zeptat na Hořčík navázaný na malát (kyselina jablečná) - kolik denně tohoto hořčíku můžu vzít, aniž by to mělo nějaké negativní efekty v dlouhodobém horizontu?
Beru denně:
4 tablety magnesium malátu (1000mg tableta, 115mg hořčíku v tabletě ) - co jsem našel, tak příjem kyseliny jablečné denně v suplementu by měl být cca 200mg, při fybromyalgii může být až 3g (3000mg). Dám 2 tablety po probuzení a 2 v průběhu dne.
2 tablety magnesium bysglicinát (100mg hořčíku v tabletě) - dávám před spaním.
Takhle jak to dávám je mi dobře, říkal jsem si ale že takový příjem kyseliny jablečné v dlouhodobém horizontu nemusí být ideální. Máte někdo zkušenosti? Díky
Beru denně:
4 tablety magnesium malátu (1000mg tableta, 115mg hořčíku v tabletě ) - co jsem našel, tak příjem kyseliny jablečné denně v suplementu by měl být cca 200mg, při fybromyalgii může být až 3g (3000mg). Dám 2 tablety po probuzení a 2 v průběhu dne.
2 tablety magnesium bysglicinát (100mg hořčíku v tabletě) - dávám před spaním.
Takhle jak to dávám je mi dobře, říkal jsem si ale že takový příjem kyseliny jablečné v dlouhodobém horizontu nemusí být ideální. Máte někdo zkušenosti? Díky
Jaké pH má vzniklý roztok? Hořčík by měl vůči kyselině působit jako alkalický pufr.
Dobrý den,
chci se zeptat zda je normální při užívání Chloridu hořečnatého řídká stolice.
Chlorid užívám 4 den cca. 2 čajové lžičky na 3l vody bez průjmu, ale po užívání mám ráno i večer hodně řídkou stolici.
Při prvním užití jedné čajové lžičky v 1,5l vody jsem vypil půl flašky a okamžitě nastal průjem.
Teď ani po 2 čajových lžičkách nemám průjem.
Má se teda dávka snížit? Nebo jak řešit řídkou stolici?
Děkuji
Míra dvě čajové lžičky je natolik variabilní pojem že není jak posoudit zda je to moc nebo málo. Na lžičku se dá nabrat klidně 5 i více gramů a při obsahu 12% čistého hořčíku by mohlo teoreticky jít i o dávku 1200-1800 mg a to je už celkem dost, ale jde opravdu jenom o odhad. Měl by jste brát cca 10 mg na kilo váhy a den to je dávka která funguje a tělo ji většinou bez problémů snáší. Pokud by jste měl metrák tak prostě 1000 mg tedy gram čistého hořčíku což představuje 8,333 g chloridu hořčíku. Pochopitelně to nebudete vážit na tisíciny to je pouze příklad, ale zhruba v tomto rozpětí je potřeba se držet. Pokud by i tak byl dále průjem je dobré vyzkoušet i jinou formu hořčíku, třeba laktát, ne každá sedí každému.
Děkuji za reakci.
Zkoušel jsem to dnes vážit a celkově ty dvě lžičky opravdu vychází na cca. 10mg chloridu hořčíku.
Zkusím tedy dávku snížit.
Nevím zda hořčík dokáže tak rychle fungovat, ale před tím než jsem začal užívat hořčík jsem byl úplně vysílený a ospalý i když jsem prospal třeba celý den.Při práci jsem dostával křeče do prstů a chvílemi mi brněly prsty, dokonce mi škubalo jedno víčko.
Teď tyto problémy nepozoruji.
Ještě se zeptám můžou tak vysoké dávky hořčíku zatěžovat žlučník? Protože po tom co vypiji hořčík tak cítím v pravém podžebří tlak. Četl jsem, že hořčík rozpouští žlučníkové kameny je tedy možné, že hořčík dělá pořádek ve žlučníku nebo si tak velkou dávkou zadělávám na další problém?
Tak křeče mizí po dodání hořčíku prakticky okamžitě to fungovat určitě může a že by zatěžoval žlučník to si nemyslím, spíše tělo reaguje na ten chlorid on je dost hnusný tedy než si zvykne. Problém si tím nemáte jak vytvořit, teoreticky by mohl mít problém člověk s poruchou funkce ledvin, ale to se bavím o lidech kteří mají opravdu velké problémy.
U těch šumivých tablet citrátu hořčíku + béček, které se ve vodě rozpustí beze zbytku, zůstává na dně sklenice smytelný šedivý povlak. Bůhví, co to udělá v těle bez dostatku HCl.
Tableta většinou nejde vyrobit bez pojiva a kluziva tedy je tam patrně stearan hořčíku a něco jako pojivo třeba maltodextrin, nebo něco jiného a ten nerozpustný zbytek je z těchto přídatných látek.
Co se týče potravních doplňků, není maltodextrin jako maltodextrin. Stejně jako vedle modifikované (nepřirozené) srágory (při zanášení cév, pro nás nestravitelným, pro bakterie využitelným tudíž zánětlivým odpadem, si notuje s homogenizovaným tukem) hojně používané ve zpracovaných potravinách existuje přírodní (nativní, nerafinovaný) rezistentní škrob.
Digestion-Resistant Maltodextrin: The Facts
https://primaforce.com/blogs/articles/digestion-resistant-maltodextrin-the-facts
https://www.bezpecnostpotravin.cz/az/termin/92062.aspx
https://www.cargill.com/doc/1432087949297/back-to-basics-native-starches.PDF
https://www.hlavnezdrave.cz/obchod/acerola-extrakt/
Digestion-Resistant Maltodextrin: The Facts
https://primaforce.com/blogs/articles/d ... -the-facts
https://www.hlavnezdrave.cz/obchod/acerola-extrakt/
Ten maltodextrin jsem uvedl pouze jako příklad a to ještě jako ten lepší případ protože existuje celé spektrum látek běžně přidávaných do tablet od těch v zásadě neškodných až po silně sporné a zjevně potenciálně škodlivé.
Novodobý azbest oxid titaničitý, jeho rakovinotvorná vlákna v mastku kosmetiky Johnson & Johnson a podobně působící nanočástice oxidu křemičitého, proto je místo tablet výhodnější čistá prášková a tekutá forma s odměrkou, případně dávkování do průhledné želatinové kapsle.
Tak snaží se narvat nějaký šmejd pomalu do všeho, dnes je již opravdu celkem obtížné najít potraviny a doplňky stravy bez nějakého chemického zlepšovadla.
Zdravím, je možné brát zároven chlorid hořečnatý a citrát hořčíku v jedné směsi? Děkuji.
Sice netuším jakou by to mělo mít výhodu, ale předpokládám že by v tom nemusel být problém. Vyzkoušené to pochopitelně nemám, jste první kdo něco takového řeší.
Zdravím, lze použít k ochucení chl. hořečnatého i xylitol, případně i jiná zdravá sladidla?
Předpokládám že v tom problém nebude. V zásadě by problém mohl nastat až v případě že by daná směs začala chemicky nějak reagovat, ale ten chlorid je poměrně stabilní a tak snadno s něčím nereaguje.
Dobrý den, je možné, tak jako u chl. hořečnatého, aplikovat přes kůži i ostatní chloridy, konkrétně chl. zinečnatý a měďnatý? Děkuji.
Tady odpověď s jistotou neznám a nikdy jsem to nezkoušel, ale spíše předpokládám že ne. Ono ani tak nejde o to zda se jedná o chlorid jako spíše o schopnost konkrétního minerálu se vstřebat pokožkou a nejsem si jistý zda u mědi a zinku je to možné. Zase ale nic nebrání tomu vyzkoušet zda se vůbec něco vstřebá, možná se mýlím.
Urcite to tu je, ale nechci to hledat 2 hodiny tak se zeptam. Kolik ze je toho horciku v 1g chloridu horecnateho? Jinak protoze si nasava vlhkost, tak predpokladam, ze to mnozstvi horciku na gram chloridu horecnateho se bude postupne menit kdyz mam treba 3kg baleni a delaji se postupne hrudky?
Chlorid hořčíku obsahuje 12% hořčíku a je otázkou o kolik se procentuálně může měnit po zvlhnutí protože té vody stačí opravdu málo a již z toho máte kaši která se běžně prodává jako hořčíkový olej. Osobně si myslím že vlhkost řešit nemusíte bral bych ta procenta ze suchého stavu.
Tak kase z toho jeste nikdy nevznikla. Mam to v zavrene velke PET flasce jak to prodava fichema.. Jen se to zacne vzdycky po delsi dobe hrudkovatet. Ok budu tedy brat furt ze to ma kolem 12%. Ptam se proto abych pak vedel kolik si toho mam dat do 500ml flasky s vodou do lednice z ktere bych si pak bral po lzickach, abych mel aspon tech 300mg horciku denne..
Jeste jsem se chtel zeptat. Na nejakem foru se vedla debata, ze chlorid horecnaty diky tomu obsahu chloridu muze hazet telo do acidozy. Je na tom neco pravdy? Kdyz nekdo bere vyssi davky tak to muze met nejaky negativni dopad? Kdyz je v 1000mg cca 120mg horciku, tak ja bych bral cca 3000mg toho chloridu horecnateho, abych mel aspon tech 360mg horciku. Neni to moc chloridu kdyz k tomu pripoctu jeste morskou sul do jidla?
Jeste jsem se chtel zeptat. Na nejakem foru se vedla debata, ze chlorid horecnaty diky tomu obsahu chloridu muze hazet telo do acidozy. Je na tom neco pravdy? Kdyz nekdo bere vyssi davky tak to muze met nejaky negativni dopad? Kdyz je v 1000mg cca 120mg horciku, tak ja bych bral cca 3000mg toho chloridu horecnateho, abych mel aspon tech 360mg horciku. Neni to moc chloridu kdyz k tomu pripoctu jeste morskou sul do jidla?
Nevím s tím jsem se nesetkal, lidi naprosto běžně berou 10 mg/kg váhy/den což u metrákového chlapa dělá dávku nad 8 g denně a není s tím problém. Pokud neznáte jak si s hořčíkem stojíte měl by jste se na té denní dávce na kg váhy zhruba pohybovat.
Ja to prave s horcikem driv prehanel a to taky neni dobre. Jelikoz mam diky te toxicite medi problemy s nadledvinkama(spatna produkce aldosteronu, takze telo ma problem zadrzovat sodik=dehydratace) a horcik je antagonista sodiku, ktery ho snizuje.. Takze ja se pekne dlouhou dobu udrzoval v dehydrovanem stavu diky nadmerne konzumaci nebo patlani horciku na sebe a taky diky tomu, ze driv jsem poslouchal rady o tom, ze sul je jed a nemela by se konzumovat. Coz je pro lidi s adrenalni unavou smrt..
Tak vzhledem k tomu jak snadné a levné je nechat si z krve měřit základní položky jako sodík a draslík nevidím důvod k tomu proč by to měl mít člověk špatně.
Zdraví, mam dotaz.
Chlorid hořečnatý znám, ale jak je na tom laktát hořčíku? Jakou má konzistenci a chuť?
Je to jemný bílý prášek bez chuti s horší rozpustností a s mírným křoupáním mezi zuby?
Jaké má výhody a nevýhody proti chloridu?
Díky
Laktát obsahuje trochu méně hořčíku, konkrétně 10%, má vápenatou chuť a rozpouští se trochu pomaleji, ale jinak bych nějaký zcela zásadní problém neviděl, vzhledem k lepší chuti než chlorid se dá určitě doporučit citlivým jedincům kteří s hořkou chutí chloridu mívají problém.
Některé zdroje laktát hořečnatý příliš nedoporučují, ale nenašel jsem nikde ten důvod proč ho nebrat, nesouvisí to nějak s laktátovou acidozou?
Je otázkou o jak validní zdroje jde, já jsem za celé roky negativní účinky mimo průjmu při vysokém dávkování nezaznamenal. Dokonce si dovolím tvrdit že průjem vyvolá mnohem pomaleji než třeba chlorid hořčíku tedy je uživatelsky celkem příjemný. S tím laktátem je to také trochu jinak než u laktátu vytvořeného přetížením svalů. Laktát v této formě je vázán na hořčík a tělo ho metabolizuje jinak než laktát vzniklý při anaerobním metabolismu. Neexistují důkazy, že by běžné dávky hořčíku laktátu vedly k laktátové acidóze. Riziko by mohlo vzniknout při extrémním předávkování nebo u lidí s těžkým selháním jater či ledvin, kdy se laktát nedokáže správně odbourat. Pokud to shrnu tak vidím vysokou míru bezpečnosti při běžném dávkování mimo jedince výše vyjmenované a ani u nich bych neřekl že jde o absolutní kontraindikace v rozumném množství asi nebude škodit nikomu.
Ta informace je odtud: https://svetnontoxic.org/netoxick-svt#/magnesium/ a některé eshopy, ale tam je to asi dané třeba nízkou marží u toho laktátu
Tak celé jsem to nečetl tolik času nemám a naprostou většinu těch informací znám tedy z mého pohledu asi ztráta času, ale vyhledáváním jsem v textu nalezl pouze že jde o nedoporučenou formu bez jakéhokoliv logického vysvětlení. Protože nikdo není neomylný a evidentně tahají informace od Morleyho Robbinse, musím upozornit že i on své názory v čase upravuje a také není neomylný i když osobně ho uznávám za kapacitu.
Jak působí chlorid horečnatý na pH? A která forma hořčíku působí alkalicky?
Nejvíce kyselý je chlorid a z použitelných forem nejzásaditější laktát který jen těsně následuje bisglycinát. Existují i další formy ale ty nejsou běžně použitelné.
Díky, jak hodně je chlorid kyselý? Pořád zásaditý a hodně kyselé?
Nebo úplně kyselý a kyselinotvorný?
To jde o celkem nepodstatné odchylky protože regulace pH v těle je hodně složitá záležitost kdy celý proces zásadně ovlivňují především bakterie ve střevě, hladiny stresu a mnoho dalších faktorů čili působení minoritní dávky hořčíku bych vůbec nezkoumal.