Včera dávali príspevok v tleveízii o premnožených líškach a nebezpečenstve choroby ktorú prenášajú.
Ide o typ pásomnice ktorý sa ukldá a rastie v pečeni a nokniec ju zničí. V tejeto súvislosti odporučili dobre umývat zeleninu a to aj z vlastnej záhrady. Čo sa myslí pod pojmom dobre umyt? Ja to umývam pod vlažnou vodou.
Niekede som čítal, že by sa to malo malo namočit na chvílu do vriacej vody. To by ale bola tá zelenina už "mŕtva" nie?
To umývnie zdoraznili preto, že ked sa zle umyje tak sa možu preniest vajíčka pasomnice do človeka.
Pasomnica dokaže kolonizovat aj uplne zdraví organizmus, npr. Váš a acidobazická rovnováha jej v tom asi nezabráni.
Alebo sa mýlim? Dá sa vobec proti ničomu takému ako pasomnica, hlist a dalši cudzopasníky vobec bránit?
Ďakujem
Tato tasemnice se vyskytuje stejně dlouho, jako na této planetě žijí lidé a pokud vy ještě žijete tak to bude zřejmě tím, že se jedná o naprosto okrajový problém, který se Vás samozřejmě týkat může, ale pravděpodobnost je srovnatelná s tím, že Vás zabije například blesk. Netuším kolik Vám na Vaší zahradě běhá lišek, ale zde bych to vůbec neřešil a co se týká například borůvek, tak ty nepochybně nakažené být mohou, ale například já je ani neproplachuji vodou, natož abych je nějak složitě ošetřoval před konzumací. Takto postupuji po většinu svého dosavadního života a zjevně jsem dosud nic nechytil. Přitom jenom borůvek sníme v naší tříčlenné rodině 100-200kg ročně a dosud se nenakazil nikdo. Spařování zeleniny není zase tak likvidační jak se domníváte, ale něco se rozhodně zničí, záleží na čase který aplikujete. Tasemnice a ostatní paraziti žijí hlavně ve střevech a bránit se jim dá velice snadno. Většinou by mělo stačit několik výplachů, v krátké době po sobě jdoucích a také na tyto neřády platí papájová semínka, není to sice nic chutného, ale zlikviduje to opravdu docela dost. Vámi uvedená tasemnice, je trochu problém a pokud by ji člověk dostal, je otázkou zda by ji papain, případně bromelin ve velké koncentraci zlikvidoval, acidobazická rovnováha na ni vliv sice nemá, ale již například chlordioxid by podle mého názoru zabrat mohl, ale vyzkoušené to nemám.
Zaujala ma tá reportáž. To či človek má v sebe parazita sa dá zistit ako zo stolice nie?
Pasomnica može mat dlžku aj niekolko metrov. Tie výplachy urinou a papajin na to stačia?
Ja osobne nemožem sam doma zistit či mám alebo nemám takéto niečov v sebe nie?
Ako prevencia je to snád dobré. Tie semená čo s nimi. Rozmliet a zjest alebo zapit štavou?
Ďakujem
Na běžné parazity žijící ve střevech to stačí, ale na ten druh, co jste zmiňoval, to opravdu nevím. Při těch vyšetřeních, která jste absolvoval, by se s největší pravděpodobností na tento problém přišlo, ale doma to objektivně asi nezjistíte. Semena papáji se pouze dobře rozkoušou a spolknou, ale je to docela síla, já to dělám jinak, aby to šlo spolknout. Na dvouhřídelovém odšťavňovači odšťavním 1/6-1/4 nezralého, zeleného plodu, včetně slupky a semínek. K tomu přimíchám mrkvovou a pomerančovou šťávu a pak to vypiji. Takto se to dá konzumovat i když je to také chuťově dost bídné.
Ok. tie klystyry stale robievam, takže...
Stačí objem 1l uriny? Robievam to s tým 1l ako ste mi doporučili.
Ďakujem
Jeden litr, zadržet cca 20 minut, je naprosto v pořádku a velice dobře to upraví stav celého organizmu, od konečníku, až po psychiku.
Takto to presne robievam. Akurát necítim velký rozdiel pred a po. Je tam pocit ulavy, ale žiadny extremny prival energie.
Ale klystyrujem pravidelne. Vždy urinou.
Ďakujem
Berte to tak, že klystýry Vás zbavují hlenů a Vy je zase obilnou stravou vytváříte, tak se není čemu divit.
Berte to tak, že klystýry Vás zbavují hlenů a Vy je zase obilnou stravou vytváříte, tak se není čemu divit.
![]()
Ked som nejedol ryžu(to jediné varímú), iba zeleninu a ani pohanku, tak pocit som mal úplne rovnaký.
Neviem, možno je to tým, že to robím skoro ráno a som nie vždy vyspaný.
Inak Ďakujem
Nevyspalý člověk na sobě nepozná nic, protože je na šrot i když je zdravý, Vy jste nemocný, tak proč se pořádně nevyspíte, to je nejlepší servis poškozeného těla, který znám.
Už začínam mat silné tušenie, že podstata mojich problémov nie je v strave ale v tom, že som "na šrot".
Nechápem to. Idem spat o 10.00 a vstanem o 6.00. A necítim sa nevyspatý. Právve naopak.
Potom odstavujem a medzi tým jem, mixujem atd. A stojím alebo chodím cca 3hodiny. A ked to vsetko mám za sebou tak na mna dolahne únava. Kvoli týmto procedúrm vstávam tak skoro. Počas dna, bývam unavený po jedle. Potom to za chvílu prestane. Neviem sa poriadne vyspat. Neviem preco. Predtým sa mi to nestávalo. Na druhej strane neodstavoval som také kvantum. Možno ma vyčerpáva tá rýchlochodza alebo čo. Pravdou však je, že s po nej cítim dobre a vobec sa necítim vyčerpaný. Vždy večer cca o 21.00 na mna dolahne strašná únava, že nevládzem pomaly ani vstat. Potom sa mi stáva, že zaspím na cca 10-15min a tá únava úplne opadne, a zase by som išiel niečo robit. Neviem čo to má znamenat. Mám dojem, že moj spánok je síce z pohladu dlžky vporiadku, no z pohľadu kvality mizerný. ![]()
Spánek je nejlepší a nejúčinnější do 12,00 hodin, potom již takový význam nemá. Z tohoto pohledu, je velice vhodné se řídit podle slepic a chodit spát i vstávat se slepicemi. Naši dávní předkové jinou možnost než slepice také neměli, dokud nezačalo existovat umělé světlo. Tato úprava spánkového režimu, zpravidla velice rychle vyladí poškozený motor psychiky a ten pak dává nejvyšší výkon, jaký si člověk dokáže představit.
Tak to dodržujem.
Len neviem prečo som po tých rannýcch procedúrach unavený.
Dovečeriam v 6.00 tak sa snažím dodržat ten 4h odstup. Preto som hore do 22.00, iked by som zlalhol uz o 21.00.
Ďakujem
Pokuste se opravdu pochopit spíše logiku a ne slepě dodržovat nějaké 4 hodinové rozestupy mezi jídly a pak spaním. V předchozí odpovědi jsem Vám doporučil, řídit se podle slepic a ty určitě také nedodržují nějaké exaktně zadané odstupy, ale řídí se instinktem, tak se ho pokuste také sám používat. Jinak se tomu říká poslouchání svého těla a pokud mi velí spát, tak se vykašlu na nějaký odstup a omdlím kdy je potřeba, ne až zazvoní budík, že už můžu i když se nesmyslně hodinu přemáhám abych sebou nepraštil.
Ja sa strašne premáham. To je fakt. Nejdem spat ked sa mi žiada ale čakám do 22.00.
Nechcem porušovat tú zásadu. Ide mi o to trávenie počas noci.
Mám štastie, že nechodím do práce.
Neviem si predstavit ako budem žit vitariánskym sposobom života ked budem mat stanovený fixný pracovný čas od 8.00 do 16.00. Tento typ stravovania zaberá enormné množstvo času. Ved kvoli tomi vlastne stávam tak skoro. Ked skončím s odstavovaním, mixovaním popr. jedením tak mi to zaberie min. 4h. Ved to určite poznáte. Vy máte výhodu, že ste SZČO, takže Vaša časová flexibilita je relatívne dobrá. Ale nie každý si može dovolit byt "pánom svojho času". Tak neviem ako budem stíhat tie štavy atd. Vzdat sa tohto stravovania nemienim. Tak poradte ak sa dá ako to aplikovat v aktívnom prac živote.
Ďakujem
To se musíte zeptat někoho, kdo se v běžném pracovním procesu, od do, vyskytuje a má s tím zkušenosti. Osobně se domnívám, že s tím je zhruba stejná časová zátěž jako s každým jiným typem stravování, akorát si to musí člověk velice dobře rozplánovat a zbytečně se s ničím nezdržovat. To, že jsem podnikatel pokládám spíše za nevýhodu, protože si tím vytvářím zbytečný stres a pracuji naprosto celý den, což se zaměstnancům opravdu stává málokdy.
Nech si to akokokolvek dobre rozplánujem čísla sú exatné a tie nepustia.
Ked zoberim do úvahy iba fakty a sice: je potrbné ráno skoror vstat, telo primerane hydratovat a to každú pol hodinu O,5l tekutiny- (už tam máte min 2 h), potom jedlo cca 30-60min, odstavovanie a príprava nan dokopy cca 1h(čistenie zelelniny, umývanie odstavovoaču,). Ked to všetko zosumarizujem tak mi vychádza niekolko hodín. A to som iba pri jedele. Keby som tam zarátal este sprchu, čistenie zubov, atd, tak by sa to zase predlžilo.
Moj otec napr podnikal v PR oblasti a keby sa mal takto stravovovat,tak by mu firma zanedlho skrachovala.
Bol časovov extrémne vytažený. Ked nat tým tak uvažujem, tak sa budem pozerat po zamestaní, kde je prac doba od obeda do včera. Alebo začnem s podniakním aj ja. Váš výkon je skutočne obdivuhodný. ![]()
Vy jste taky obdivuhodný v tom, jak pomalu Vám to jde, já na vypití 1,5 litru tekutiny nepotřebuji více jak 1 hodinu a 10 min, do toho se mi pohodlně vejde jak odšťavňování, tak opláchnutí odšťavňovače, sprcha, mytí zubů i záchod. Potom jídlo a pohodlně jsem do dvou hodin nachystaný k odchodu z baráku. Většina lidí dosahuje podobných časů i při "normálním" stravovacím režimu.
No, ale ja odstavujem viac. Vypijem min 2l. Okrem toho radíte vypit O,5l každú pol hodinu a to čo ste napísali tak nevychádza.
Zdoraznujete aké doležité je pit v priebehu dopoludnia a 1.5l je na túto dobu (sparno) málo nie?
Okrem toho nechápem ako dokážete dat to všetko za tak krátky čas? Ved jedlo si má človek vychutnat? A to sa musíte potom s tým jedením velmi ponáhlat, čo sa mi nezdá zdravé. Alebo? Rád sa nechám edukovat ![]()
Ja osobne som radšej ked mám defekáciu, čo njarýchlejšie za sebou aby ma to nechytilo napr v sprche apod. Potom to človek musí zadržiavat a to je to najhoršie. Čo sa týka toho čistenia tak to už vobec nechápem. Ved ked si zoberiete takú mrkvu napr, to trvá celkom dlho+ tam máte to umývanie. Ja ho čistím po každom odštavení, aby to tam neprischlo. Nech to akokolvek rátam, tak mi to nevychádza. Netreba zabúdat ani na odstavovoanie a prípravu štiav, čo si zoberiete do práce.
Jedine že by ste to pripravili večer a uzavreli v tých flašiach bez vzduchu. A ešte tu som pozabudol na klystyr. Ten robievate tiež často. Takže to sa nám opat predlžilo. No, je to heroický výkon! Snád sa to tiež raz naučím. ![]()
Proč by to nevycházelo, 0 minut, 0,5 litru, 30 minut, dalších 0,5 litru a 60 minut, dalších 0,5 litru, ať počítám, jak počítám, tak za 60 minut, 3 x 0,5 litru, je 1,5 litru. Jídlo dalších 30 minut a pokud sečtu 60 minut a 30 minut, tak mám dalších 30 minut rezervu do 2 hodin. Body jsem nepsal v pořadí, jak je konám.
Zvolte opravdu přesný režim, po probuzení ihned defekace, to se dá naučit, pak klidně může následovat klystýr. V průběhu času, nutného na zadržení tekutiny, cca 20 min, bohatě pořídíte připravit šťávu a vypít první dávku, případně vyrobíte i další šťávu a pak si klidně dojdete na záchod. Vypijete druhou várku šťávy a můžete se vysprchovat, poté možná znovu na záchod a příprava další šťávy, které uděláte víc pro použití v době oběda. Vypijete třetí várku šťávy a vyčistíte odšťavovač, ihned po vyčištění přístroje snídaně, po snídani vyčistíte zuby pomocí MMS a máte hotovo. Jak vidíte moc času to opravdu nezabere, akorát se s tím nesmíte moc s**t.
To je málo 1,5l. Vy osbne ste písali, že teraz vypijete cca 6-12 l. Písali ste, že po jedle nepijete. Tak kedy toto množstvo teda vypijete? Defekácia sa može aj predlžit a vobec nemusí. S tým treba rátat. Okrem toho ked to už ide načo to prerušovat klystýrom. Najprv sa vyprázdnik a 2-3 krát a potom, to dám nie. Okrem toho je to risk, pretože po tom klystýre Vás to može chytit v tej najnevhodnejšej dobe. Ten postup je velmi stresujúci. Aspon teda pre mna. Okrem toho jest popri tom všetkom, to by som si asi ani nevychutnal. Niečo zaberia aj príprava jedla. Sú to možno iba "chvílky", ale ked to všetko zrátate, tak to dá celkom impozantný (čo sa časovej náročnosti týka) výsledok. Vyskúšam to tak. Uvidíme, či sa popri tom nepo.... ![]()
Já Vás do ničeho necpu a pokud Vám moje tempo nevyhovuje, tak si zvolte svoji variantu. Po jídle skutečně zásadně nepiji a 6, výjimečně až 12 litrů, piji pouze v nadprůměrných vedrech v létě a nic jiného tam také nepíšu. Nyní stále prší a vedro rozhodně vypadá jinak než současné teploty, tak proč bych se tak nalíval tekutinami.
Nejaký kompromis sa snád nájde. Bude musiet.
Dvanáct litrů? Tak horký den si neumím představit... i když v létě makám v lese na dřevě a samozřejmě jsem na vita stravě, nevypiju za den víc jak půl litru vody, protože nemám potřebu, nemám žízeň ani sucho v krku - stačí živá voda obsažená v ovoci a zelenině. Je mi jasné, Jardo, že vypijete-li 12 litrů, jde jistě o hodně extrémní den, ale stejně, 12 litrů? Nepřepsal jste se? To je šíleně moc ![]()
Píšu výjimečně a tak to také myslím, nicméně třeba na dovolené v Chorvatsku, ve vedrech kolem čtyřicítky, je i toto možné, ne li dokonce vhodné. Tady v Čechách, se mi to ještě nepřihodilo, ale například dnes jsem jel s jedním pacientem do Brna a celkem bez potíží jsem již od rána vypil 5,5 litru a jak vidíte ještě nespím, takže určitě doplním tekutiny před spánkem, tak 0,5-1 litr.
Doufám nejsem otravný, ale pět, šest litrů je přece až až
To jste (konkrétně cestou do Brna) pil vodu, nebo lisovanou ščávu (s vodou)? Jo, beru to, taky někdy přes den vypiju 4 litry čisté vody, ale to asi jen při půstu, kdy vlastně piji jen vodu. Za běžného dne, na ovoci a zelenině, bych ale tolik vody do sebe patrně nedostal (a přitom kontrolka - moč - je samozřejmě bezbarvá, zdravá, čili tekutin má tělo dost).
Vámi uváděné množství vody už pijete např. z důvodů nějaké profylaxe, ne?
Co je dost, nebo málo, neurčuje nějaké konkrétní množství, ale pocit vnitřní pohody. To signalizuje, že buňky se nesuší v koncentrovaném prostředí, ale mají dostatek čité tekutiny pro svoji práci. Jel jsem s pacientem v jeho tmavé dodávce, celou cestu do nás pražilo slunce a vedro tam bylo opravdu zbytečně velké. Pil jsem ráno 0,5 litru ořechového mléka a 1,5 litru osmotické vody, čili ještě před jízdou jsem měl vypito 2 litry tekutin. V průběhu cesty jsem pil pouze osmotickou vodu a po příjezdu zase osmotickou vodu. Co se týká moči, tak i při těchto velkých dávkách tekutin, je to jen tak, tak, aby se udržela bez zabarvení. Člověk se sice nepotí, jako ostatní, ale tělo vodu o to rychleji prožene přes tkáně, jako chladící médium a vyjde močí, čili nevím jak často chodíte močit, ale já v takovémto vedru velice často, na rozdíl od ostatních vysušených dehydrovaných lidí. Dle mého názoru je lepší vypít o litr více, než se sušit a ničit tělo.
Nedokážem si to vysvetlit, ale už dlhšiu dobu sa ráno prebúdzam s úplne krvavými očami. Velmi ma režú pália.
Počas dna to trochu ustúpi. Okrem toho ich mám suché. Som stále unavený, spím cca 8 h a aj tak sa cítim nevyspaný. Darí sa mi pribrat už som pribral 3 kg a je to svalová hmota, žiaden tuk. Včera som mal dokonca teplotu skoro 39 a tie oči ma boleli tak strašne, že som nimi nevládal vobec hýbat ani pozerat. Nemohol som kvoli tomu ani spat ako ma boleli. Napadlo ma či nemohlo dost ku nejakému rozšíreni candidy a týmto očným prejavom. Čítal som, že ludí ktorí ju majú premnoženú majú často tento problém s očami. Možem sa mýlit ale, opatovné vyšetrenie absolvujem. Už som sa jej zbavil, no mám strach či sa tá lúza nevrátila.
Ďakujem
Pokud tam už budete, tak si dejte udělat také jaterní testy. Oči v naprosté většině případů souvisí s játry a těm Vy některými excesy dáváte docela zabrat.
To samozrejme dám. Po tých kvantách antibiotík čo do mna cpali celé roky, by som sa tomu vobec nedivil.
V tejto súvislosti sa hned spýtam na to či je nevyhnutné ich brat po lahkom chirurgickom zákroku.
Zajtra som objednaný na plastiku ložka na palci nohy a lekár tvrdil, že ATB sú kvoli zabráneniu infekcii a rýchlejšiemu hojeniu.
Ja sa ich užívani obávam hlavne z dovovdu vplyvu na candidu. Cchcem si dat urobit opatovné vyšetrenie a neviem či to má význam pri užívaní ATB. Dá so to niečím nahradit?
Ďakujem
Na jakoukoliv poškozenou tkáň se dá aplikovat koloidní stříbro, mrtvá voda, případně chlordioxid, co se týká účinnosti, tak jsou s ATB naprosto srovnatelné a navíc bez jakýchkoliv vedlejších účinků. Naši předci aplikovali na ránu vlastní moč, kostival lékařský a velice dobrá je kašička z papay, která hojí tkáně neuvěřitelně rychle.
Presne to ma aj napadlo, ale nechcel som dopredu rozvíjat polemiku.
Mimochodom, o lekároch si myslím svoje. Naposledy mi radil, aby som pil vodu z vodovodu, že to človek potrebuje.
To je no comment. A, že mám jest chleba. Najlepší doktor, žiadny doktor. Moj názor,ktorý nikdy nezmením.
Ešte ku tým očiam, možno to vynie zvláštne, ale dnes som spal dlhšie a žiadne červené žilky a ani pocit suchosti sa nekonal.
Tak neviem, či to nie je spos jednoducho nedostatkom spánku. Možno mi tá doba, ktorú som uviedol nestači. Neviem.
Inak počas dna ked mám to oko už velmi suché a ma reže, tak ked si na cca 3O min lahnem tak to prejde, no potom to za CCa 4 h zasa začne. Mohlo by to mat nejaký súvis?
Ďakujem
Měl jsem takřka identické problémy, oční lékař nepomohl (respektive pomáhal, ale bezvýsledně) a postupem času a sledováním jsem zjistil totéž: šlo o nedostatek spánku. Takže: kápl jsi na to! KOnkrétně u mne, co se týče oční pohody, hodně záleží na kvalitě spánku. Věřím, že to bude platit pro širší vzorek obyvatel. Rozhodně Ti doporučuju dostatek spánku, to já osobně považuju za základ zdraví (nejen zdraví očí).
Ještě uvedu konkrétní příklad: když spím řekněme o dvě tři hodiny kratší dobu (výjimečně se mi nepodařilo jít včas spát), vidím ráno lehce neostře a samozřejmě mám s očima problémy, které popisuješ.
Když si na ty problémy s očima vzpomenu, znovu a znovu nechápu, jaktože se mne tenkrát oční lékař během vyšetření nezeptal "a co spánek, máte ho dostatek?". No jak píšeš, "Najlepší doktor, žiadny doktor".
Jaroslave prosím Vás, včera jsem zažil nepříjemnou zkušenost. Začla mi téct krev z nosu a nedařilo se mi krvácení zastavit něco přes hodinu! To už je hodně dlouho a u mne naprosto, naprosto nezvyklé. Začal jsem se obávat, že dělám ve stravě nějakou chybu a mám tedy zhoršenou srážlivost krve, asi. Kdysi jsem kdesi četl, že člověk i může vnitřně vykrvácet, když má moc řídkou krev. Nechci dělat rozruch, ale radši se zeptám
Pokud se nepletu, srážlivost hodně ovlivňuje dostatek vitamínu K, ale jako celkem ucházející vitarián (sem tam prohřešek) bych ho neměl mít na té ovo-zeleninové stravě nedostatek...
Odhaduji, že abyste řekl úsudek, budete potřebovat nějaké vstupní údaje, tak napíši, co mne napadá jako podstatné. 43 let, 186 cm, 74 kg, sedavé zaměstnání, rekreačně denně sportuji. No a to asi nejpodstatnější - moje typická strava... snad na nic nezapomenu... ráno jen co vstanu dávám půllitr filtrované vody. Asi po hodině snídaně: litr až litr a půl čerstvé šťávy (mrkev+jablko nebo z citrusových plodů) nebo místo toho takhle v létě hromada vodního melounu, pak během dopoledne 1-1,5 litru filtrované vody (zatím jen filtruji vodovodní, ale plánuji zavést osmózu), na chuť cca 30 nebo i 50 g sezamového neloupaného semínka, občas pozobu dýňové či tykvové semínko. Oběd: denně si čerstvě chystám ovocný salát popsaný jako "Snídaně" ve Vašem článku "Příklad denního jídelníčku". Odpoledne zpravidla zapomínám pít, takže piji jen půl až litr vody (ale za dopoledne vypito min. 2 litry, takže to ujde). Večeře: pokud nezapomenu, dám si prvně doušek konopného oleje, protože mi chutná. Pak domácí šopský salát = okurka, rajčata, papriky, brokolice nebo květák, cibule, přidám olivový olej a 3 stroužky česneku. Máme-li zrovna naklíčeno, přidám klíčené mungo. Pokud nezapomenu, přidám čerstvě namleté lněné nebo slunečnicové semínko. Před spaním opět půllitr filtrované vody.
Odpoledne a navečer mne někdy honí chutě, takže pár zrn nepraženého kakaa (Lifefood), pár sušených oliv (Lifefood), pár sušených datlí (Lifefood), výjimečně (když cítím potřebu sníst něco "hutného") dva tři plátky celozrnného či grahamového pečiva (sem tam kousek másla, posypu konopným neloupaným semínkem, ale vždy se zeleninou), tady by mne zajímalo, čím chuť na něco "hutného" zahánět vitariánsky, ať skoncuju se závislostí na pečivu); taky si rád namelu jeden dva (makové) mlýnky sezamového neloupaného semínka, smíchám se sirupem (vyberu javorový nebo jakon nebo agave), to je dobrotka. Nebo čokoláda (Lifefood). Sem tam jedno pivko (nepasterované nefiltrované samozřejmě, když už).
Dneska hledám, jak si pomoci, našel jsem ve Walkerovi, že vitamín K vyrábějí játra... což mi připomíná možná důležitý fakt, že játra mne lehce, maloučko pobolívají asi týden! Jestli jsou teda takhle vpravo dole na boku břicha trochu vzadu (někde tam jsou játra a ledviny, ne?). Anebo jím hodně něčeho, co krev dělá řídkou? Anebo mi chybí něco, co tělo potřebuje ke vstřebávání vitamínu K...
Jaroslave prosím Vás o názor na můj jídelníček a aktuálně na srážlivost krve. Děkuji moc!
Sice to neuvádíte, ale pokud koukáte delší dobu do monitoru, tak jsou tyto problémy normální. Já to řeším tak, že vypláchnu oči urinou a mám zase na delší dobu klid, kam se hrabou oční kapky. Spánek je samozřejmě stěžejní a je nutné ho chápat jako servis těla. Pokud nejezdíte s autem pravidelně na servis, tak také pojede blbě, nebo vůbec a s tělem to není jinak.
No než by jste vykrvácel z nosu, to by opravdu chvilku trvalo a pokud to není opakovaná záležitost, tak bych z toho zase takový vyplašený nebyl. Netuším o jak masivní krvácení šlo, ale předpokládám, že by stačilo nasát do nosu naředěné aktivované MMS, případně pouze slanou vodu a zřejmě by se to zastavilo. Řídkou krev zpravidla signalizuje nízký tlak, to by jste se patrně motal a byl celkově slabý. Játra jsou vpravo pod posledním žebrem a ledvina níže, více vzadu. Ve velkém počtu případů je ale příčinou krvácení nedostatek křemíku, tak ho preventivně doplňte. Krev ředí hlavně lignany z lněného semínka a oleje s omega 3 mastnými kyselinami. Při jejich konzumaci je vhodné dodržovat přesná pravidla a nesnažit se je dávkovat bezhlavě. Také velká konzumace cibule, více jak 5 dkg denně a česneku není zcela ideální. Tvorba vitamínu K je závislá na bakteriích ze zakysaných produktů a navíc se dá aktivovat také konzumací fytoncidních rostlin. Můj názor, změřit si opakovaně v průběhu dne tlak a pokud bude v normě tak se s tím nenervovat. Teprve když se bude krvácení opakovat, bych řešil nedostatek, či přebytek nějaké látky.
Nieje to uplne vitarianske, hoci je to surova strava, ale ja toto zahanam bryndzou. Zakusnes sa do 5-10 dkg bryndze posypanej trochou pomleteho lneno-sezamoveho semienka (alebo inej orechoviny), a chute na nieco hutneho su uspokojene.
Potom ma este napada nepeceny chlieb, ale to asi nieje tiez vyhra. Co tak lnene placky? Najdes ich vo vitakucharke, ved vies kde.
Ne, krvácení z nosu se neobávám, šlo mi o patrně řídkou krev a tedy možnost vnitřního krvácení. Krvácení z nosu bylo "střední", tj. ani slabé, ani masivní, ale trvalo přes hodinu, což se mi v životě nestalo, proto jsem se nad tím chtěl zamyslet. Popravdě mne to nějak extra nevzrušuje, ovšem pokud se to nebude opakovat. Zmínil jste ale, Jaroslave, možnost nízkého tlaku. To jste trefil a to jsem měl napsat už v úvodní otázce, zapomněl jsem. Já jsem nízkotlaký, a to odjakživa. Myslím, že mne to nijak neobtěžuje, nezabývám se tím. Samozřejmě při prudkém stoupnutí např. z lůžka se mi občas mírně zamotá hlava, ale jen málo, to je u nízkého tlaku klasika. Teď, co jsem pár týdnů až měsíců vitarián, řekl bych, že se to ještě malilinko "zhoršilo", ale jen takřka zanedbatelně, nestojí to za řeč. Podstatné je, že nízký tlak mne nijak neobtěžuje a nechal bych to být, pro jistotu se ale ptám: nízký tlak celkem nijak nevadí, nebo ano? Jaroslave doporučil byste mi řešit to, nebo to mám klidně nechat plavat? Já jen, aby to dlouhodobě nesignalizovalo nějaký problém hodný řešení, ale opakuju, dle doktorů jsem nízkotlaký odmalička. Děkuji Vám předem za názor. Fajn den!
Tento dotaz jsem nějak přehlédl, tak odpovím se zpožděním. Chuti na tepelně upravené obilí jsem se nezbavil za celý svůj život a je to pouze o nadřazenosti rozumu nad hmotou. Musíte si uvědomit, že chleba je rafinovaně vymyšlené droga a jako taková závislost prostě droga vytvoří. Překonat se to nedá abstinencí, jak to dělají například alkoholici, ale schopností se ovládat a to je opravdu těžké. Já to řeším tak, že prakticky do každého jídla přidávám půl avokáda a zeleninová jídla dělám tříchlapová. Prostě tam dám tolik pálivé papriky, že když to jeden jí, tak ho u toho dva musí držet, aby to s ním neseklo. Zpravidla se při tom zapotím jako tažný kůň a po takovém držkopalu velmi dlouho nemám chuť na nic. Pokud se chutě přeci jen dostaví, tak si vezmu 1 paraořech, 3-4 mandle a tak 10 dýňových semínek. Tuto kombinaci žvýkám velice pomalu a důkladně co nejdéle a je klid. Po ovoci to jde vylepšit ještě několika rozinkami a zase žvýkat velice dlouho. Vše co popisuje Xion jsou jen kompromisy a jak sám uvádí, vždy nějak škodlivé, je to opravdu vše v hlavě, tak se raději starat o tuto část těla, než o žaludek.
Nízký tlak není zase tak nebezpečný jako tlak vysoký, ale bagatelizovat ho není dobré. Nepíšete o jaké hodnoty jde a u vitariánů je obecně tlak nižší než u ostatní populace, ale snažte se o úpravu k přijatelným hodnotám. Většinou to není problém stravou srovnat.
Je normálne, že ked ráno pijem destil. vodu, tak sa mi pri tom nafukuje brucho?
Mám ho už pred tým nafúknuté a ked pijem tak so to nafúkne este viac. Nafukuje ma zrejme z tej vláknitej stravy alebo čo.
Može to byt aj niečo iné. Momontálne čakám na tie výsledky pečenových testov,candidy atd. Potom budem múdrejší.
Núti ma to potom íst na stolicu, hoci som bol už 2-3 krát. Nutkanie síce tým pitím vodu a následným nafúknutím brucha síce príde, no stolica nie. Zvláštne je, že po nejakej dobe cca 2-3h to brucho splasne. Je síce este trošku nafúknuté ale to je nič, takmer neviditelné oproti tomu zdúvaniu ráno. Je to normálne, že to pitie tak nafukuje?
Mimochodom laktobacily jem vo forme stravy aj vo forme tabliet.
Ďakujem
Mimochodom laktobacily jem vo forme stravy aj vo forme tabliet.
Ďakujem
Většinou tento stav vyvolá jak velké množství jídla, tak jídlo ve špatném čase. Ve Vašem případě bych vsadil na ten objem, voda sama nijak nafukovat nedokáže, ta pouze dokončí již započatý kvasný proces. Pokud se večer najíte více, nebo pozdě, tak Vás to nafoukne až ráno a voda to ještě umocní. Vyzkoušejte jíst poslední jídlo dříve, nebo jezte večer méně, to by mělo popisované potíže odstranit.
Ja jem cca o 17.00 do 18.00.
Spat idem o cca 21-22h.
Obedujem o 12.00 do 13.00.
Je to zvláštne ale obsahujú niečo výnimočné z čoho je človeku dobre rajčiny?
Dnes som to s nimi totálne prehnal. /plne som sa ich prežral. A čakal som, že mi bude zle atd.
A čo sa stalo? Dovtedy som bol unavený a stále ospalý. Dnes mi povedal doktor, že to može byt anémia(čomu by som sa vobec nedivil). No a čo sa stalo po tých rajčinách? Okamžite sa mi zlepšila nálada vobec sa mi zrazu nechcelo spat necítil som žiadnu únavu. Cítil som sa tak blbo že som "žral z nervozity". To samozrejme nebolo najmúdrejšie jest ich také množstvo, ale niečo na nich bude. Tak ma napadá či by sa to dalo odštavit?
Už som vysadil všetko varené a som iba na surovej strave. Vobec mi nechýba varená a nemám chut ani na chleba atd.
Je to zvláštne ako sa zmenia človeku chute.
ďakujem
Je to zvláštne ale obsahujú niečo výnimočné z čoho je človeku dobre rajčiny?
Dnes som to s nimi totálne prehnal. /plne som sa ich prežral. A čakal som, že mi bude zle atd.
A čo sa stalo? Dovtedy som bol unavený a stále ospalý. Dnes mi povedal doktor, že to može byt anémia(čomu by som sa vobec nedivil). No a čo sa stalo po tých rajčinách? Okamžite sa mi zlepšila nálada vobec sa mi zrazu nechcelo spat necítil som žiadnu únavu. Cítil som sa tak blbo že som "žral z nervozity". To samozrejme nebolo najmúdrejšie jest ich také množstvo, ale niečo na nich bude. Tak ma napadá či by sa to dalo odštavit?
Už som vysadil všetko varené a som iba na surovej strave. Vobec mi nechýba varená a nemám chut ani na chleba atd.
Je to zvláštne ako sa zmenia človeku chute.
ďakujem
Tak vyzkoušejte jíst o hodinu dříve, nebo menší večeři.
Rajčata obsahují organický sodík, vápník, draslík a hořčík, další významná látka je lykopen, což je nejsilnější karotenoidní antioxidant. Šťáva z nich je velice dobrá, akorát se docela blbě odšťavňují. Není to zelenina, jak se lidé mylně domnívají, ale ovoce a je naprostý nesmysl je jíst s jakoukoliv tepelně upravenou obilovinou, nebo s čímkoliv s cukrem. To obrátí jejich velice zásaditou povahu a jejich reakce v organizmu je pak jednoznačně kyselá. To, že se Vám změní chutě, je celkem logické a jak vidíte, tak Vám to docela trvalo, nyní již máte konečně dobrou šanci regenerovat své tělo a být zase zdravý.
Drzim palce.
Este sa chcem opytat, ja skusam tu metodu jedenia citrusovych plodov ako posledne jedlo (uvadza sa tak 2 hodiny po veceri), asi to nieje celkom vhodne dat si veceru napriklad o 18:00 a potom o 20:00 este napr. grapfruit, alebo to v tejto kure nevidite ako problem?
To by nemělo ničemu vadit, akorát si vždy po snědení grapefruitu důkladně vypláchněte ústa vlažnou vodou ať si nezkazíte tímto postupem zuby.
Jasne, to robim, a neumyvam si zuby skor ako hodinu po jeho zjedeni.
Je to zvláštne ale, zase ma začali strašne boliet svaly na nohách a začalo mi lúpat v kolenách.
Myslel som,že sa sa to po klystýroch zlepší ale nič. Začalo to potom čo som vysadol na bicykel.
Po chvíli ttahania som došiel domov "úplne na šrot". Strašné ako keby som robil v bani.
Už som sa toho zbavil a zase sa to vrátilo. Čo to može sposobovat? Okrem toho som stále unavený celý den by soim iba spal.
Už som sa cítil dobre a zase sa to nejako sku....o! Nehápem to. Lekár poveda, že je to z podvýživy.(63kg/185cm aktuálne)
Ďakujem
Pokud Váš motor nejede tak jak má, není se čemu divit, že jste po chvíli jízdy na kole unavený. Musíte naladit motor na plný výkon a poté není s ničím problém. To, co popisujete může způsobovat například nedostatek sodíku, nejvydatnější zdroj je v celeru a hlavně celerové šťávě. Před nějakou zátěží vyzkoušejte vypít minimálně 0,25 litru celerové šťávy, kterou můžete smíchat s mrkvovou. Váhu sice máte na hranici podváhy, ale jde spíše o vlastní pocit na jaké váze se cítím nejlépe, než o úsudek kohokoliv jiného, případně nějaké tabulkovém číslo. Také doporučuji vitamín C ve vyšší dávce, většinou to s únavou úzce souvisí.
Ok vyskúšam to. Práve to idem nakúpit.
Ďakujem
Tak ma napadlo poznáte tento liek
http://www.lekarna.cz/espumisan-porcpsmol50x40mg-bl/
je to podla Vás vhodné na odstránenenie plynatosti bez nejakých vedlajších účinkov na zdravie?
Tá plynatost je niekedy naozaj neznesitelná.
Ďakujem
Každý lék má nějaká negativa a ty načtete v příbalovém letáku, akorát nechápu, proč nejdříve nepoužijete přírodní karminativa, používat můžete k přípravě nápojů fenykl, anýz a kmín, také se dají uvedená koření použít do jídel. Teprve potom bych se pouštěl do pilulek a vyzkoušet můžete i toto, http://www.levnalekarna.cz/pancreolan-f ... 76711.html, již se to mnoha lidem osvědčilo. Musím ovšem podotknout, že správné stravování se těmito pilulemi trvale suplovat nedá.
Ja mám dojem, že mám hrubé črevo v dezolátnom stave. Práve čítam knihu od Walkera "Omládnete" a podla toho čo tam píšu musí byt moje črevo v totálne dezolátnom stave(ked uvážim ako som sa niekedy stravoval). Nechám si urobit to sono brucha, rentgen hrubého čreva a kolonoskopiu. Som zvedavý, čo z toho vzíde.
Robievam tie urinové klystýry ale podla Walkera sa klystýrom nedá dosiahnut to čo asistovaným výplachom.
Je ten výplach nevyhnutný(mám trochu strach) alebo sa dajú použit tie urinové klystýry ako vhodná alternatíva.
Ďakujem
Robievam tie urinové klystýry ale podla Walkera sa klystýrom nedá dosiahnut to čo asistovaným výplachom.
Je ten výplach nevyhnutný(mám trochu strach) alebo sa dajú použit tie urinové klystýry ako vhodná alternatíva.
Ďakujem
Domnívám se, že opakovaným použitím klystýru po delší dobu, se dá docílit naprosto srovnatelného efektu, ale pokud se Vám to zdá nedokonalé, tak si nastudujte šankaprakšalánu a vyzkoušejte jak se Vám bude jevit tato technika. Asistovaný výplach je skutečně dobrý, ale není nezbytně nutný, bát se ho nijak nemusíte o nic tak nebezpečného nejde, ale musíte po něm jednoznačně nastartovat střevní mikroflóru větším množstvím laktobacilů.
Ďakujem
Naprostý souhlas. Na asistovaném výplachu (color-hydro-terapie, CHT) jsem byl několikrát a Mat, nijak se neobávej, skoro se dá říct, že je to příjemné, opravdu. Bezbolestné, neobtěžující a asistuje-li (jako bonus) pěkná ženská, tak jednoznačně příjemné. Toto jsem absolvoval před rokem a od té doby jsem se dobře naučil klystýry (až do tenkého střeva), takže už asi budu i nadále aplikovat sám, neboť mám stejný názor, jako pan Jarda.
Na internete som našiel radu, že vraj kávový klystýr je velmi účinný na rozne "potvory" v hrubom čreve.
Máte s tým nejaké skúsenosti?
Ten urina klystýr robím cca týžden každý den. Ako dlho by to malo trvat aby sa to dalo považovat za ekvivalent ku asist. výplachu? Je nutná doba 60 dní?
Ďakujem
To je pravda, ale sám jsem to nikdy nezkoušel, kávu nemusím ani jako nápoj a pil jsem ji snad 3x za 50 let, což je také důvod, proč jsem to nikdy nezkusil. Urinu jde aplikovat celkem bez problémů i velmi dlouhou dobu. Není nutná nějaká přesná doba, spíše jde o správné provedení a sledování vlastního stavu po delší denní aplikaci klystýrů.
Zrejme to vyskúšam.
Včera som bol u lekákrky a povedal som jej, že používam urinu na klystýr a skoro tam omdlela.
Vraj sa tým vymývajú soli a prospešné baktérie z hrubého čreva. Vraj je to odpad atd.
Pokial viem tak jediné čo sa tým vymýva sú odpadové a tox. látky nahromadené v hrubom čreve.
Alebo?
Povedala dokonca, že ludia sú predisponovaný aby jedli maso, lebo z neho majú silu a vraj ked jedli iba ovo/zel tak nemali dostatok energie. Ked som sa jej spýtal, prečo ked som zjedol hrušky hrozno som mal kopu energie na niekolko hodín a vobec som sa necítil ospalý, tak povedala že to sú rýchle cukry po ktorých človek rýchlo vyhladne. No tak ja som vyhladol asi za 5,30h. No ked je toto rýchlo.... Musím ale povedat, že som mal aj sezam. mlieko ale tým to asi nebude. Tie cukry sú podal mna hlavným motorom. Ked vyhladnem tak nie je problém tam dodat dalšie. No názor som si vypočul,ale to je všetko.
Jedna vec v čom sa bohužial nemýlila bolo to že v rybách je kopu železa. To je bohužial tak.
Namerala mi velmi nízky tep. Hodnota 40. Vraj to je na odpadnutie.
Nasledovala nekonečná debata s matkou o mojej strave. Niektorí ludia si nedajú nič vysvetlit ani ked používa oponent vecné argumenty. Jednoducho to s nimi nehne.
Úplná čerešnička na torte bolo ked sme cestou z nemocnice stretli matkinu známu,ktorá nás pozvala a všetko jej začala rozprávat.
Hroza. Hned začali na mna pozerat ako na exota. A čo som sparavil. Od nervozity som sa začal ponúkat "dobrotami čo mi núkali". Jasné, že som jedol jedno cez druhé. Obilovina,rajčiny, alkohol, sladkosti. Zlátanina, že mi doma až zle bolo.
Ale malo to jednu výhodu, stopol som tým tie stupídne reči a počas celého popoludnia a bohužial aj večru dali pokoj.
Dnes som nahodil klystýr a na včerajšok sa snažím čo najrýchlejšie zabudnút. Oni si myslia, že takto sa budem teraz "cpat" permanentne. Nech si len myslia...Fakt nemusím.
Na toto téma nemá většinou cenu se s lékařem bavit a je opravdu veklice málo těch, kteří si sami alespoň jednou klystýr vyzkoušeli, čili nechápu na základě čeho jeho aplikaci kritizují. Co se urinou dá, nebo nedá vymýt, jste si již vyzkoušel, zde je tedy další komentář zcela zbytečný.
Také Vám k tomu všemu měla říct, jak tělo, které jede jenom na cukry, tyto cukry získá z masa.
V rybách možná je dost železa, ale je tam také rtuť, olovo, arzén a kadmium, což z nich tvoří velice diskutabilně zdravou potravinu, já osobně je nejím a vím proč.
U vitariánů je relativně čisté krevní řečiště, které je navíc dobře zásobeno kyslíkem a tep je tedy nízký ze zcela logických důvodů. Prostě vyšší není potřeba a pokud se nemotáte, což by svědčilo o nízkém tlaku, tak se tím není třeba zabývat.
Občasné přežrání nijak organizmu nevadí, ale denní přísun plastického žrádla vadí velice, to snad již vidíte kolem sebe sám i bez upozorňování. Nesmí se to však dělat moc často, ale na jednorázový exces tělo rychle zapomene a nic se neděje.
Bola to sprška nezmyslov.
Dokonca som sa jej spýtal na Walker, manželov Diamondovcov a pod.
A nechcela o tom ani počut. Miesto toho povedala, rozhadzovala rukami až som mal miestami pocit, že má nejakú psych. poruchu. Posobila nepríčetne. Neviem, ale povedala, že som zelený(akože mi je zle). Zvláštne, lebo dovtedy som nebol.
Akonáhle som vstúpil do tej ambulancie tak mi došlo zle. Čím to asi bude...
Mat:
nemáme to lehký ![]()
- tedy my, co jsme se nesmířili s osudem chcípáka do konce života. Na mě kouká jako na exota kompletně celá rodina a štávy a jídla který dělám nikdo ani neochutná, natož, aby to taky jedli.
(a to viděli na vlastní oči moje zdravotní pokroky)
S doktory o alternativách nemá cenu vůbec mluvit. Máš zvýšený cukr - dostaneš průkazku diabetika, a tu hlavně musíš do konce života nosit u sebe!
Brát pečlivě prášky a chodit na kontroly. A zbytečně nepřemýšlet.
Medicína má svoji víru a tu neopustí, ani nechce.
![]()
Čo znamená ak mám na ľavej strane pod sánkou zvačšené lymfatické uzliny?
Včera večer som to nahmatal a je to dost bolestivé.
Ďakujem
Jasnovidectví neovládám, to tu píšu poměrně často. To, co uvádíte, může mít mnoho příčin a bez přesnější diagnózy se to takto řešit nedá. Zpravidla bolestivost vykazují zánětlivá ložiska, která se konkrétně v ústní dutině a jejím blízkém okolí dají celkem dobře a rychle léčit pomocí pravidelného kloktání MMS, což odstraní navíc i téměř veškeré potíže se zubama a dásněmi. Jinak pokud nejde o hluboko uložený problém, tak se dá aktivované MMS aplikovat jako obklad, vždy na cca 3 minuty a potom omýt vodou. V případě hlubšího problému se dá aplikovat aktivované MMS smíchané s pár kapkami DMSO, to pak látka proniká opravdu velice hluboko a může řešit i velmi vážné problémy.
To je fajn, že MMs sa dá použit aj takto externe.
Zabudol som uviest, že sa mi tvoria trochu hlieny v nose, ale to je sposob. zrejme mnou.
Často sa mi stáva, že sa vnocí zobudím úplne spotený a neprezlečiem sa. Tak zrejme preto.
Ďakujem za tip.
Pokud se budíte v noci mezi 1 - 4 hodinou ranní a jste zpocený, tak to signalizuje celkem velké překyselení organizmu. Tomu odpovídá i zahlenění nosu, které také vychází z likvidace překyselení Vaším tělem. Zaměřte se na srovnání acidobazické rovnováhy a oboje zmizí. Jinak aktivované MMS se dá trochu přiředit vlažnou vodou a potom nasát do nosu jako to dělají jogíni se slanou vodou, není to nijak moc nepříjemné a problémy to celkem slušně rychle řeší.
Nie, to spotenie nie je spos len tak, ale preto, že sa zvyknem hodne pozakrývat. Používam Na zakrytie ovčiu vlnu v kombinácii s perovým paplónom. Niekdy zvyknem dat aj dva paplony alebo dve vlnené deky. To je z toho. Stane sa mi to ale napr. aj ked sa mi prsnie niečo negatívne. Ale to je vynimka, pretože mne sa skoro nikdy nesníva. Proste zavriem oči a hned zaspím a ráno zase otvorím.
Možno to nie je ani minúta čo zaspím.
Matka mi vyčíta, že sa privelmi zakrývam, ale ja mám rád to teplo, dobre sa pod tým spí. Mne osobne ked je zima tak nedokážem vobec zaspat. Čo je značne nepríjemné. Vinou mojej pohodlnosti sa neprezlečiem a potom v tom mokrom spím. Radšej teda uberiem z tých prikrývok.
To príp prekyselenie sa snažím kompenzovat uhorkovou štavou. Vypijem aspon 1,7l denne.
Inak ku tomu prekyselniu.Lekári radi pit vodu "Fatra", ktorú určite poznáte.
Pripadá mi to ako úplne stupídny nápad, pit perlivú vodu.
Ved perlivá voda dráždi žalúdok a nielen to, tak potom aká zásaditá minerálka?
Prečo neporadia molónovú alebo uhorkovú štavu, prip. citrónovú.
Ved to musia vediet, že tieito štavy posobia takto.
Minule som poradil tú uhorkovú matke a nechcela o tom ani počut.
Radšej si dá Fatru.
To príp prekyselenie sa snažím kompenzovat uhorkovou štavou. Vypijem aspon 1,7l denne.
Inak ku tomu prekyselniu.Lekári radi pit vodu "Fatra", ktorú určite poznáte.
Pripadá mi to ako úplne stupídny nápad, pit perlivú vodu.
Ved perlivá voda dráždi žalúdok a nielen to, tak potom aká zásaditá minerálka?
Prečo neporadia molónovú alebo uhorkovú štavu, prip. citrónovú.
Ved to musia vediet, že tieito štavy posobia takto.
Minule som poradil tú uhorkovú matke a nechcela o tom ani počut.
Radšej si dá Fatru.
Spát ve velkém teple není zdravé, já pokud to vůbec venkovní teplota dovoluje, spím při otevřeném okně a také se snažím v ložnici držet teplotu velice nízko. To, co popisujete Vy, mi zrovna ideální nepřipadá, ale každému vyhovuje něco jiného.
Co se týká překyselení, je potřeba sledovat oba extrémy, kterých lze dosáhnout. Jeden je acidóza, ten je běžný u naprosté většiny současné, běžně se stravující, populace a druhý je alkalóza, která se příliš nevyskytuje a je spíše vlastní některým specifickým stravovacím směrům, pokud se provádějí extrémně tvrdě. Jak přebytek kyselin, tak přebytek zásad je špatný a vede k nemocem, případně i smrti jedince, akorát vzniknou jiné zdravotní potíže. Důležitá je právě ta rovnováha, 80% zásad : 20% kyselin, to je ta správná zlatá střední cesta, není dobré se příliš přibližovat ani k jednomu z extrémů. Z tohoto logicky plyne, že ani veliké dávky čistě zásaditých látek nemusí být zdravé, to platí pouze za nějakých okolností. Například člověk, který se nachází v alkalóze, může na krátkou dobu použít i potraviny z fasfoodů jako velice zdravé jídlo vhodné pro srovnání tohoto stavu. Vodu Fatra konkrétně neznám, ale určitě bude mít také své stinné stránky.
Ja sa o ten pomer snažím.
Občas tam ale zkonzumujem značné množstvo mandlí.
Najma večer pred telelvízorom(velmi zlý zlozvyk).
Potom idem ale dost neskoro spat cca 0.00-0.30h.
zvláštne je, že ked sa večer "nacpem", tak ráno vstanem v pohode bez únavy a ked sa najem menej tak vstanem ako "zdochlina", úplne bez energie. Začal som sa venovat viac športu(rýchlochodza, bicykel), tak snád som to tým vykompenzoval.
Obvykle dojedám o 18.00. Ten krátky spánok počas dna mi pomáha viac sa koncentrovat a podat potom adekvátny výkon.
Už sa nepremáham. Ked cítim, že to potrebujem tak si lahnem.
Už nemusím ani pohanku napr. Odkedy jem tie orechy a semená do šalátu, tak to vobec nepotrebujem. Ten šalát som sa naučil pripravit tak, že je z mojho pohladu "prudko jedlý". Musím sa kontrolovat aby som ho "nezožral" za 5min., no občas sa mi to stane. Tie šalátové variácie sú neprekonatelné. Ked to porovnám s varenou stravou tak mi to pripadá ako niečo z iného sveta. Nemám absolútne potrebu konzumovat saldkosti, chipsy, chleba atd. Kto tvrdí, že šalát nie je jedlo a orechy jedia vrabce, bud vedome klame alebo je idiot. Alebo ked ma lekárka presvidčala, že cukry z ovocia sú oničom atd.
Zvláštne, že u mna to tak nefunguje. Z nemocnice mám úplnú fóbiu. Brrrrrrrrr.....
Tie másla a mlieka z orechov a semein, zelenina, ovocie sa dajú tak fantasticky kombinovat, že potreba konzumácie "normálnej" stravy úplne zaniká. To je moj subjektívny názor. Viem si predstavit to kvantum oponentov.
Vobec si neviem predstavit, že by som sa vrátil ku varenej strave. Minule som napr. po relatívne dlhom čase ochutnal tú ryžu a vobec mi to nechutilo. Je to síce klišé,ale život je skutočne zmena.
A neni zdravsie poriadne sa nahnevat? ![]()
Už nemusím ani pohanku napr. Odkedy jem tie orechy a semená do šalátu, tak to vobec nepotrebujem. Ten šalát som sa naučil pripravit tak, že je z mojho pohladu "prudko jedlý". Musím sa kontrolovat aby som ho "nezožral" za 5min., no občas sa mi to stane. Tie šalátové variácie sú neprekonatelné. Ked to porovnám s varenou stravou tak mi to pripadá ako niečo z iného sveta. Nemám absolútne potrebu konzumovat saldkosti, chipsy, chleba atd. Kto tvrdí, že šalát nie je jedlo a orechy jedia vrabce, bud vedome klame alebo je idiot. Alebo ked ma lekárka presvidčala, že cukry z ovocia sú oničom atd.
Zvláštne, že u mna to tak nefunguje. Z nemocnice mám úplnú fóbiu. Brrrrrrrrr.....
Tie másla a mlieka z orechov a semein, zelenina, ovocie sa dajú tak fantasticky kombinovat, že potreba konzumácie "normálnej" stravy úplne zaniká. To je moj subjektívny názor. Viem si predstavit to kvantum oponentov.
Vobec si neviem predstavit, že by som sa vrátil ku varenej strave. Minule som napr. po relatívne dlhom čase ochutnal tú ryžu a vobec mi to nechutilo. Je to síce klišé,ale život je skutočne zmena.
Pohyb jednoznačně tělu prospívá a nic tím nezkazíte, pokud se to nepřehání, ba spíše naopak. Tělo se prokysličí, vydýcháte metabolické zplodiny a srovnáte psychiku, co víc člověk k životu potřebuje.
Adekvátní konzumace kyselinotvorných potravin je životně důležitá, jinak uvedete tělo do alkalózy a to je stejně nebezpečné jako acidóza. Ani jeden extrém nevede ke zdraví člověka, to Vám zajistí pouze rovnováha.
Asi není, pokud se člověk rozčiluje, tak to psychiku zrovna nevyladí, ale pořádně se nažrat Vám psychiku spíše srovná. Oboje je sice zdrojem kyselin, ale asi ne adekvátně rizikových, mě osobně ty kyseliny z rozčílení a stresu, připadají mnohem nebezpečnější, než ty ze špatného jídla.
To je pravda. Ja by som sa ale aj tak radsej prekyselil bryndzou, nez fastfoodom.
Alebo bryndza + nejaky rozumny kvaskovy chlieb, a ktomu cibulka, to by si clovek este aj pochutnal. ![]()
Já to neuvádím jako ideální možnost, jenom jako příklad, že i takto nezdravé jídlo může být, za nějakých okolností, tělu prospěšné. Ten Váš příklad je samozřejmě lepší.
Matkin priatel má chorbu "vitiligo".
Na rukách prevažne.Úplne konkrétne, na vrchnej časti prstov a takisto na vrchnej časti dlaní.
Ja si myslím, že by sato dalo upravit stravou. Ide vraj o nejakú reakciu organizmu.
Jeho stravovanie je príšerné, to je je bez debaty. Dá sa s tým niečo, alebo je to už vopred prehrané?
Ďakujem
Tato ztráta pigmentace se léčí docela obtížně, ale nic není nemožné. Důležité je vyhýbat se stresům a rozhodně bych v tomto případě vsadil na velice dobrou životosprávu. Je nutné zcela perfektně pokrýt veškeré potřeby těla z pohledu dodávky prvků, minerálů, vitamínů a enzymů. Jakékoliv kosmetické vady na kůži jsou vždy projevem vnitřního selhání organizmu.
Vyhýbat sa streseom je v jeho prípade asi nemožné, kedže je SZČO. Skusim mu navrhnut tú zmenu životosprávy.
Uvidíme ako to vezme.
Táto strata pigmentácie(nemyslím iba vitiligo) je celkovo velmi nepríjemná vec.
Ked to niekto zdedí tak tam s tým neurobí nič ani strava ani pokrytie deficitu minerálov napr.
Je to škoda. Veľká. V jeho prípade ale neprichádza do úvahy dedičný faktor, takže tu by ev. mohla nastat zmenou životosprávy aspon nejaká korekcia.
Ďakujem
Je otázkou zda existuje nějaká dědičná choroba, dědí se většinou špatné životní a stravovací návyky. Naprostá většina zdravotních problémů se dá úpravou životního stylu a stravy celkem bez potíží a ve velice krátkém čase odstranit.
Dnes mi prišiel výsledok z gastra a síce, laktóza - negatívny, celiakia sa tiež nepotvrdila.
Jediná vec ktorej nerozmuiem bolo toto: SLIZNICA DVANÁSTNIKA S MIERNOU PREVAŽNE CHRONICKOU ZÁPALOVOU CELULIZÁCIOU, BEZ SIGNIFIKANTNEJ INTRAEPITELIÁLNEJ LYMFOCYTÓZY, ATROFIE KLKOV A BEZ ZRETEĽNÉHO
PREDLŽENIA KRÝPT. BEZ JEDNOZNAČNÝCH MIKROSKOPICKÝCH PREJAVOV MALABSORČNÝCH ZMIEN VO VYŠETROVANÝCH VZORKÁCH.
Bol tam záver: VÝSLEDOK PRIAZNIVÝ, SYMPTOMATICKÁ LIEČBA A VITAMÍNY SK. B.
Nemal som čas si to vydiskutovat s lekárom, kedže mi to prišlo až popoludní.
Neviem čo presne to znamená.
Keby ste sa mohli ku tomu vyjadrit bol by som povdačný.
Ďakujem za čas.
Bol tam záver: VÝSLEDOK PRIAZNIVÝ, SYMPTOMATICKÁ LIEČBA A VITAMÍNY SK. B.
Nemal som čas si to vydiskutovat s lekárom, kedže mi to prišlo až popoludní.
Neviem čo presne to znamená.
Keby ste sa mohli ku tomu vyjadrit bol by som povdačný.
Ďakujem za čas.
K tomu já se vyjadřovat nemohu, to je závěr vašeho lékaře. Můj názor je, že máte žaludek celkem v pořádku a syrovou stravou si ho rozhodně poškodit nedokážete. Medicína se zabývá drobnými rozdíly projevů překyselení a naprosto nezkoumá překyselení samotné, po jeho odstranění, dříve, nebo později, zmizí i ty projevy ať jsou jakékoliv.
Jarda, chcel by som sa podelit o jeden moj chronicky zdravotny problem a poprosit Vas o radu, alebo Vas nazor.
Ide o problem, ktory je popisat trochu zlozitejsie, nejde o nejake konkretne ochorenie.
Uz dlhe roky mi je kazde rano zle, teda nevolno. V podstate to je ten problem, samozrejme, z toho sa neda zistit nieco viac, takze popisem priznaky a indicie, ktore by mohli byt napomocne. Nevolnost prichadza z brusnej dutiny, takze je zrejme, ze ide o nejaky problem vyvolany traviacou sustavou. Prejavuje sa tak, ze som rano malatny, otapeny, casto ma pobolieva hlava a prebudim sa so zahmlenou myslou, teda nie jasnou, ako by to malo byt. Zaroven, niesom vobec hladny, ani nemam chut do jedla, pochopitelne, kedze mi je nevolno. Tento stav postupne odznieva, podla toho, nakolko bol intenzivny. Totiz, niekedy mi je nevolno viac, niekedy menej, a zatial som nenasiel ziadnu suvislost, za akych okolnosti nastane ktora moznost. Zda sa mi to teda nahodne.
Vacsinou mam kvoli tomu zabite rano, doobeda je to o nieco lepsie, no stale bieda. Na obed uz niekedy prijde pocit pohody, a zacinam byt hladny, no niekedy nie, a trva az do skoreho poobeda. Tento moment volam Zlom, a odvtedy ta nevolnost pomerne rychlo odznieva, vracia sa mi pocit pohody, zacinam mat energiu a chut do jedla. Pocas tej nevolnosti je akakolvek fyzicka aktivita hotove peklo. Pripomina mi to tie rady za kazdu cenu, ako je rano prospesne cvicit... asi u zdraveho cloveka, ale ja musim pockat na ten Zlom, kym sa mi vyriesi v bruchu ten cudny problem, a az potom som schopny podat nejaky fyzicky vykon.
Tento problem som v detstve nemal. Este si matne pamatam na super prebudenia, kedy som sa zobudil cerstvy, s energiou vyskocit hned z postele, a s dobrou naladou. No postupne sa plizivo nepozorvane do mna vkradal. Neviem teda povedat presny vek, kedy sa to stalo, pretoze za mlada som nebol schopny vnimat co sa v mojom tele deje. Vsimol som si to, az to bolo do oci bijuce a kazdodenne, a prvy krat, kedy si to pamatam, bolo ked som mal okolo 16 rokov, je mozne, ze som to mal uz aj par rokov dovtedy, no v tom veku som take veci nevnimal, vnimal som len akutne problemy. Ide teda o problem, ktory mam vyse 10 rokov, a znechucuje mi kazde jedno rano. Dostavi sa teda vzdy, so 100% pravdepodobnostou, teda este som odvtedy nemal rano, kedy by som si pamatal, ze som tuto rannu nevolnost nemal (no ako som pisal, niekedy je len mierna, odijde pomerne rychlo a niekedy je to aj na pol dna, kym odijde).
Teraz asi najdolezitejsie indicie. Vzdy vecer mam presny opak tohto stavu. Okolo poobedia zacinam mat chut do jedla a pomerne vela energie. Najvacsiu chut do jedla mam vecer, a pretrvava az tak do polnoci, kvoli comu mam problem nejest neskoro vecer. Ked sa ale vecer nenajem, teda idem spat nalacno, ranna nevolnost je vzdy badatelne vacsia.
Za tie dlhe roky sa mi vela krat stalo, ze som prebdel noc, takze som si vsimol jednu velmi dolezitu indiciu, ktora ma aj priviedla na predpoklady, cim by to mohlo byt. Vzdy medzi 3-4 hodinou, sa zmeni ten stav chuti do jedla, na nevolnost. Zrazu mi zacnu akesi procesy v bruchu, a niecim sa mi zaplni brusna dutina. Zacne to lodzgat a citim tlaky, ze sa tam nieco hybe. Postupne po 4 hodine rannej spolu s tym vylucenim nejakej tekutej hmoty do brusnej dutiny, prichadza ten pocit nevolnosti, o 5 ho uz mam. Teda ziadna chut do jedla, menej energie. Toto sa deje zase zo 100%tnou pravdepodobnostou, kazdy den.
Dlho som nevedel, co to moze byt, no samozrejme, kedze ide o kazdodenny problem, som nad tym uz vela krat rozmyslal. 3 indicie ma viedli k predpokladu, ze by to mohlo byt sposobene zlcou.
Prva: Ide o vylucenie faktu, ze by mohlo ist o hmotu zo zaludka, teda o zaludkom stravene posledne jedlo. Pocas jednodnovej hladovky, ked som od rana nejedol, a rano previedol vyplach zaludka, zaludok musi byt prazdny. Teda, nemoze ist o potravu vylucenu do criev
Druha: Bol som 2 krat na endoskopii zaludka, a dvaja nezavisli gastroenterologovia si pri prehliadke (rano nalacno) zamrmlali popod nos, ze mam v zaludku akosi vela zlce.
Tretia: Podla cinskej tradicnej mediciny pracuje zlcnik medzi 23-1 hodinou, a pecen medzi 1-3 hodinou. Je teda mozne, ze vdaka nejakej disfunkcii vyprodukuju zbytocne velke mnozstvo zlce, ktore sa po skonceni ich cinnosti vyluci do criev.
Samozrejme, to ze ide o zlc, je len moj predpoklad, no ako vidno, mam padne dovody mysliet si to. Na to som prisiel len nedavno, cele roky som vobec netusil, co to moze byt, pretoze som nemal potrebne informacie o traviacej sustave. Uz dlho neviem najst odpoved na jednu otazku, a to, ako by sa prejavoval problem, keby sa do traviacej sustavy zbytocne vylucila zlc.
Teraz nedavno, ako som si zacal robit vyplach zaludka, sa mi len potvrdilo, ze mam v podstate kazdy den v zaludku zlc. Takisto plati kamenne pravidlo, cim vacsia nevolnost, tym viac zlce zo mna vyjde (horkejsia voda a viac sfarbena do zelenozlta)
Co vlastne zbytocna zlc sposobuje v crevach? Naco by ju telo zbytocne vylucovalo kazdy den? Co sposuje, ked sa dostava do zaludku. Nemoze byt ten "tlak", ze nieco mam v brusnej dutine sposobeny, ze cast ostane aj v zlcniku, alebo dvanastniku.
Dalej, ked som si cital o sankhapraksalane, zistil som, ze telo tam tiez vylucuje zlc. Po vlastnej skusenosti som zistil, ze mne aj pomerne dost, lebo aj po vypiti 6 litrov vody zo mna isla stale zlta tekutina, a koncentracia zltej sa posledne 3 litre vobec nemenila. Zaroven som sa docital, ze pecen spolu s tym vyluci zasoby glukozy, takze clovek je potom zoslabnuty. To ma prividlo na myslienku, ci to nieje dovod toho, ze som rano vzdy taky zoslabnuty, ze sa vlastne udeje to iste. Vyluci sa zlc naprazdno do criev a zaroven, pecen vypusti zasoby glukozy. Nenapada ma totiz iny dovod, preco by som rano bol tak zoslabnuty, ked vecer (teda tak 10 hodin predtym) som hyril energiou a v tele sa este stale nachadza vecera plna zivin. Moze to byt sposobene tymto, teda ze ranna nevolnost je vlastne odstranovanie tela zbytocnej zlce a zaroven, doplnanie zasob glukozy do pecene, ktoru nezmyselne pocas tej nestastnej stvrtej hodiny rannej vylucila?
Ide pomerne o vycerpavajucu odpoved, no viem, ze nieste jasnovidec, a tak som sa snazil tento problem popisat co najlepsie, a kedze ide o problem, ktory mi poslednych 10 rokov pokazil kazde jedno rano, rozmyslal som nad nim viac nez dost a u gastroenterolov som to neriesil proste preto, ze som necitil potrebny priestor a cas, ktory by bol potrebny na popis tohoto problemu.
Nejde o jediny problem mojho travenia, chronicky zapal criev, gastritida, a akesi drazdenie v lavej casti brucha (z mojho pohladu) su tiez problemy, no na tie mam pocit, ze uz mam riesenia, teda zivotosprava, klystir, ocista hrubeho creva, vyplach zaludka, no z tohto problemu co som Vam popisal mam mierne obavy, pretoze sa deje so 100% pravdepodobnost a vobec netusim, co by to mohlo sposobovat a ako by som mohol prijmet svoje organy, aby to nerobili.
Takisto sa Vas chcem opytat, pokial by skutocne mohlo ist o zlc, ci je vhodne rano pit nejaky olej a v akom mnozstve. Velmi rad by som nasiel sposob, ako co najrychlejsie neutralizovat tento pocit, je to sice len naplast, nie riesenie korenu problemu, ale i tak by mi to kazde rano velmi pomohlo.
Z dlhodobeho hladiska ma napadla snad jedina procedura, nejest neskoro vecer, a jest jedine kvalitne tuky s omega-3 mastnymi kyselinami (teda teplom nespracovana sirna patlanica kazdy den a ziadne ine tuky), popripade bolo by vhodne pred spanim vypit nejaky olej, respektive zjest male mnozstvo tuku? Zaroven ma napada, ze problem moze byt emocneho charakteru, potlaceny hnev, stres, v tomto by mohla pomoct cinska tradicna medicina, ci nejake meditacie, alebo akupunktura, ktora by stabilizovala energiu v drahe pecene a zlcnika?
Som objednaný na kontrolu, tak si to budem moct vydiskutovat s lekárom.
Snažím sa dat priestor viacerým názorom.
V každom prípade ďakujem.
Samozrejme, to ze ide o zlc, je len moj predpoklad, no ako vidno, mam padne dovody mysliet si to. Na to som prisiel len nedavno, cele roky som vobec netusil, co to moze byt, pretoze som nemal potrebne informacie o traviacej sustave. Uz dlho neviem najst odpoved na jednu otazku, a to, ako by sa prejavoval problem, keby sa do traviacej sustavy zbytocne vylucila zlc.
Teraz nedavno, ako som si zacal robit vyplach zaludka, sa mi len potvrdilo, ze mam v podstate kazdy den v zaludku zlc. Takisto plati kamenne pravidlo, cim vacsia nevolnost, tym viac zlce zo mna vyjde (horkejsia voda a viac sfarbena do zelenozlta)
Co vlastne zbytocna zlc sposobuje v crevach? Naco by ju telo zbytocne vylucovalo kazdy den? Co sposuje, ked sa dostava do zaludku. Nemoze byt ten "tlak", ze nieco mam v brusnej dutine sposobeny, ze cast ostane aj v zlcniku, alebo dvanastniku.
Dalej, ked som si cital o sankhapraksalane, zistil som, ze telo tam tiez vylucuje zlc. Po vlastnej skusenosti som zistil, ze mne aj pomerne dost, lebo aj po vypiti 6 litrov vody zo mna isla stale zlta tekutina, a koncentracia zltej sa posledne 3 litre vobec nemenila. Zaroven som sa docital, ze pecen spolu s tym vyluci zasoby glukozy, takze clovek je potom zoslabnuty. To ma prividlo na myslienku, ci to nieje dovod toho, ze som rano vzdy taky zoslabnuty, ze sa vlastne udeje to iste. Vyluci sa zlc naprazdno do criev a zaroven, pecen vypusti zasoby glukozy. Nenapada ma totiz iny dovod, preco by som rano bol tak zoslabnuty, ked vecer (teda tak 10 hodin predtym) som hyril energiou a v tele sa este stale nachadza vecera plna zivin. Moze to byt sposobene tymto, teda ze ranna nevolnost je vlastne odstranovanie tela zbytocnej zlce a zaroven, doplnanie zasob glukozy do pecene, ktoru nezmyselne pocas tej nestastnej stvrtej hodiny rannej vylucila?
Ide pomerne o vycerpavajucu odpoved, no viem, ze nieste jasnovidec, a tak som sa snazil tento problem popisat co najlepsie, a kedze ide o problem, ktory mi poslednych 10 rokov pokazil kazde jedno rano, rozmyslal som nad nim viac nez dost a u gastroenterolov som to neriesil proste preto, ze som necitil potrebny priestor a cas, ktory by bol potrebny na popis tohoto problemu.
Nejde o jediny problem mojho travenia, chronicky zapal criev, gastritida, a akesi drazdenie v lavej casti brucha (z mojho pohladu) su tiez problemy, no na tie mam pocit, ze uz mam riesenia, teda zivotosprava, klystir, ocista hrubeho creva, vyplach zaludka, no z tohto problemu co som Vam popisal mam mierne obavy, pretoze sa deje so 100% pravdepodobnost a vobec netusim, co by to mohlo sposobovat a ako by som mohol prijmet svoje organy, aby to nerobili.
Takisto sa Vas chcem opytat, pokial by skutocne mohlo ist o zlc, ci je vhodne rano pit nejaky olej a v akom mnozstve. Velmi rad by som nasiel sposob, ako co najrychlejsie neutralizovat tento pocit, je to sice len naplast, nie riesenie korenu problemu, ale i tak by mi to kazde rano velmi pomohlo.
Z dlhodobeho hladiska ma napadla snad jedina procedura, nejest neskoro vecer, a jest jedine kvalitne tuky s omega-3 mastnymi kyselinami (teda teplom nespracovana sirna patlanica kazdy den a ziadne ine tuky), popripade bolo by vhodne pred spanim vypit nejaky olej, respektive zjest male mnozstvo tuku? Zaroven ma napada, ze problem moze byt emocneho charakteru, potlaceny hnev, stres, v tomto by mohla pomoct cinska tradicna medicina, ci nejake meditacie, alebo akupunktura, ktora by stabilizovala energiu v drahe pecene a zlcnika?
Na to abych z toho mohl udělat nějaký smysluplný závěr, je i přes délku příspěvku podstatných informací málo. Velice podstatné informace chybí, jako kdy naposledy jíte, co jíte, kdy chodíte spát, jaké máte pH moče a slin, měřeno optimálně v intervalu 2 hodin po celý den a ideálně po celý týden a mnoho dalších. Ze stávajících informací se zdá, že skutečně nějakým způsobem donutíte játra a žlučník k extrémnímu výkonu a následné masivní překyselení žlučovými šťávami vás vyřadí na dost dlouhou dobu. Současně to může vyvolávat i vaše další zdravotní potíže. Ověřit se to dá docela snadno, pokud je tento závěr správný, tak to rychle zmizí po následujícím pokusu. Vyzkoušejte při tom stavu nevolnosti rozmíchat do cca 0,5 litru vody o tělové teplotě cca 10g jedlé sody a vypijte to. Pak mi napište jak to dopadlo a uvidíme co dál. Na odstranění problému vám zatím nic neporadím, na to toho zatím vím příliš málo a rozhodně by bylo mnohem lepší ozvat se mi přes Skype a doplnit potřebné informace.
To, že monitor počítača dráždi oči je mi jasné, ale platí to aj pre LCDmonitory?
Neviem čím to je, ale už po pol hhidne ma neznesitelne režú oči a a začnú ma boliet očné nervy/sval až do takej miery, že mi to prechádza do hlavy a to ma pritom hlava bolela naposledy pred cca 10 rokmi min.
Proste od tých očí to prejde rovno do hlavy a musím ihned ukončit prácu s PC a íst si lahnút alebo sa preist, proste preč od PC.
Tie oči mám po tom pozeraní do PC úplne krvavé, samé žilky. Ked nie som pri pc tak oči sú ok, akonáhle som iba chvílu pri PC tak sa to spustí. Može to sposobovat nedostatok nejakého vitamínu alebo minerálu?
Vápnik a horčík sa snažím dodat prost orechov a semien, vit A prost. mrkvy.
Čo to može sposobovat?
Ďakujem
Neexistuje bezpečný monitor, všechny druhy ničí zrak už jen tím, že lidi u toho nemrkají a to trvalé napětí očních svalů oku velice vadí. Na minerály a prvky je vhodné si občas nechat udělat rozbor a víte na čem jste.
To sedí, to napatie.
Zvláštne je, že pri sledovaní TV to nie je také markantné, doknci si dovilím tvrdit, že takmer vobec.
Možno to je psychosomatické, neviem, každopádne sa snažím obmedzit prácu s PC na minimum.
Ten rozbor tminerálov zvážim. Možno tam je predsa nejaký deficit.
Ďakujem
Najděte si na netu pojem Himálajská sůl a vyzkoušejte si z ní udělat zdroj minerálů-Solanku. Solanka z Himálajské soli obsahuje přes 80 minerálů a připravuje se takto. Dejte si 1 čajovou lžičku solanky do 500ml sklenice, dolijte 450-500ml čisté vody a pijte obden po troškách vždy jen na lačný žaludek. Zpočátku můžete i více, než se deficit v těle srovná.
To spravím.
Ďakujem pekne
Dnes som zostal úplne šokovaný, po tom čo som nahmatal na vyústení hrubého čreva na lavo dolu tvrdé, hrče.
Je to tá oblast takmer úplne dolu, pri močovom mechúre.
Defekáciu mám 2-5x denne a vždy sa mi po tom ulaví. Toto som tam nahmatal iba dnes úplnou náhodou.
Vydesilo ma to. Pretým som to vobec neregistroval.Napadlo ma či by to nemohli byt "klustry" myslím, z nahromadenej stolice.
Klystýry robievam cca 1x do týždna. Necítim potrebu to robit viac, ale moje črevo zrejme áno.
Iróniu je, že známa ma požiadala o radu ohladne defekácie, ktorú som jej rád ponúkol a sám mám zrejme problém.
Toto som skutočne nečakal. Čo by to mohlo byt?
Ďakujem
V této oblasti se jedná v naprosté většině případů o hemeroidy, ale pro jistotu je vhodné se nechat vyšetřit, ať nejste zbytečně nervózní z nějaké banality. Jako jídlo na hemeroidy vyzkoušejte pohanku s listovým špenátem a jemně strouhanou mrkví.
To radšej urobím. Doktor mi síce povedal, že tá kolonoskopia nie je nutná, no vtedy som mu o tomto nehovoril.
Pravdou však je, že tútp oblast prehmatal a nič nezistil. Celkom ma to rozhodilo, pretože,ked robím napr klystýr, tak žiadnu prekážku necítim. Ten 1-1,5l do mna natečie cca 12 skúnd odhadom, možno aj menej. Žiadnetlaky pri tom necítim, aby som bol presný vobec nič, mám dojem ako keby do mna nič neprúdilo. Proste to vpustím a potom vypustím(záchod).
Tie hemoroidy by som nerád...brrrr.
Sám sa divím, že som to registroval až teraz.
Ďakujem
Že toto platí po konzumaci grapefruitu, to už vím. Nevím ale a ptám se, platí toto pravidlo i u ostatních citrusových plodů? Po pomeranči (nebo pomerančové šťávě), po citronu (nebo citronové šťávě) postupovat kvůli zubům taky takto opatrně, nebo zubní sklovinu naleptává pouze grapefruit? Děkuji předem, Jardo.
Ne u ostatních citrusů tento problém není, za ten je zodpovědná kyselina salicylová, která je pouze v grapefruitech.
Dobré ráno Jardo,
mám prosbu. Od začátku ledna jsem 100%ně na vitastravě, měřím pravidelně PH a všímám si i ostatních hodnot. Co se týká bílkovin, ketonů - nemám zcela negativní, ale v pohodě se vejdu do prvních políček na HeptaPHANU, kde u bílkovin uvádí hodnotu 0,3/30a ketonů 1,16/16. Jenže navíc dneska se mi objevila i krev v moči - ca.5-10. To už sem se nad tím pozastavila, protože kvůli tomu jsem Vás před rokem navštívila a problému, i když ne zcela 100% vitastravou - jsem se zbavila. Někde jsem se dočetla, že při zvýšených těchto hodnotách tělo hladoví a měla bych omezit ovoce. Což si vůbec neumím představit, protože se zeleninou mám teď v zimě problém. Váhy jídla dle Vašeho jídelníčku nesplním, ale to nikdy předtím. Týden jím asi sirnou patlanici z normálního tvarohu - někdy ani ne 10 dkg denně. Mám i problémy se svěděním pokožky, kdy jsem si myslela, že jsem alergická na jídlo, ale pak jsem to sledovala a zjistila jsem, že mi naskakujou pupínky a za chvíli mizí - bylo to po detoxikačních kapkách od MUDr. Jonáše. Když jsem je přestala brát, pupínky zmizely, i když občas pokožka byla citlivější. Teď je častěji svědivá. Jsem opět po pravidelném výplachu střev. Co se týká tý krve v moči, přikládám to taky tomu, že sedíme v práci v buňkách a od podlahy je tam dost zima, takže už dva měsíce cítím intenzivněji močový měchýr - občas i pálení. Poradíte něco? Ráno a večer beru vitamín C 1000 a zinek v chelátový vazbě. Chtěla bych zařadit i hořčík - můžu ho rovnou vzít najednou se všemi ráno a večer - a kolik? Díky
Pokud tu krev zjistíte pomocí orientačních proužků, tak je sice potřeba to sledovat, ale vzhledem k velmi nízké přesnosti měření, by se problém musel vyskytovat pravidelně a pak by ho musela potvrdit laboratorní přesná vyšetření. Proto lidem radím koupit si proužky co nejjednodušší, aby se zbytečně neděsili ze všeho možného. Zde bych asi skutečně řešil to prochladnutí, protože může vyvolávat zánětlivé procesy a tím pádem i krvácení. U toho svědění a pupínků po detoxikačních kapkách se mi zdá, že tělo stejně nestíhá odstranit veškeré metabolické zplodiny a žene to přes kůži. Nepíšete, zda se s tělním pH vejdete do údajů z té tabulky co jsem vám dal, ale pokud ano, tak to chce vygruntovat jak střeva, tak játra. Dost by pomohlo i pravidelné jednodenní hladovění, ale chce to pořád ve stejný den, za cca dva měsíce se tělo na to naučí a ví, že třeba v pátek se uklízí. To dělá celkem divy a když si uvědomíte, že to je vlastně hladovka trvající za rok přes 50 dní, tak kolik lidí to dokáže a pokud to dokážou, tak se dostanou téměř ze všeho. Navíc, po návyku, to člověk ani necítí a s pravidelnou měsíční očistou jater musíte fungovat jak za mlada.
U vitamínů a minerálů netuším kolik toho berete, ale hořčík i zinek ráno a večer nalačno, ostatní po jídle a dávkovat na horní hranice zvláště teď v zimním období, kdy se tělo dost vyčerpává.
Díky, o jednodenním hladovění už jsem přemýšlela - jedná se o to být jen o vodě, nebo možno i šťávy?
Voda, nebo osmotická voda a naprosto nejlepší je destilovaná voda z lékárny, šťávy jsou již jídlo a na vnitřní trávení vás nepřehodí, čili úklid prakticky neprobíhá, nebo jen velmi pomalu a dost se trápíte.
Čím sa dá efektívne odstránit opuch tváre,(najmarkantnejší nad pravým viečkom), po prebdenej noci?
No už nebudem čítat pred spaním, tie myšlienky mi nedali spat...ani med to nevyriešil.
Ďakujem
Nejlepší je studená voda, nebo vlastní urina a pak samozřejmě normálně spát a nemusíte nic řešit.
Niektoré knihy sú ako droga...
Dám si na to pozor.
Ďakujem
To by nemělo ničemu vadit, akorát si vždy po snědení grapefruitu důkladně vypláchněte ústa vlažnou vodou ať si nezkazíte tímto postupem zuby.
Dobry den,muzete tuto metodu rozvest,prosim.Nebo me navest na spravny link.Snazila jsem se hledat...Dekuji
Nejde vlastně o nějakou zázračnou metodu, ale o rozpouštění anorganického vápníku, usazeného v tkáních, pomocí kyseliny salicylové obsažené v grepech. Podobného efektu se dá dosáhnout i pomocí větších dávek hořčíku, případně i jinými postupy. Zajímejte se tedy o odstranění anorganického vápníku z těla a pochopíte vše potřebné.
Dobrý den.
Poslední dobou mě bolí jazyk. Je to taková bolest, jako by byl jazyk namožený. Je to jako když člověk zvrací nebo kloktá, tak má tendence dávat jazkyk dozadu a když je v takové poloze delší dobu je potom takový - prostě namožený, jestli mi rozumíte. Tak taková bolest to je. Nejsem si jistá jestli to nemůže souviset se zablokovanou krční páteří, kdy mě bolí krk, ramena i lopatky. Nebo že by mi snad chyběl nějaký vitamín? Jinak na jazyku nic nemám jen bledší povlak, který souvisí se zahleněním. Dokázal byste, pane Jardo, odhadnout příčinu případně nějakou radu, jak se toho nepříjemného pocitu zbavit?
Jazyk je perfektní orgánová mapa a také podle stavu orgánů upravuje svoji citlivost. Pokuste se k tomu něco nastudovat a snažte se pak najít orgán odpovídající místu, kde to bolí. Pak se ovlivněním tohoto orgánu dá bolestivost, či jiné projevy celkem rychle odstranit. Mimo jiné také sliznice ovlivňuje významně vitamín B 12.
Dnes bolo mojej matke mimoriadne zle, nešla kvoli tomu ani do práce.
Poradil som jej klystýr, výplach žalúdku a hladovku(aspon ten 1 den) alebo klystýr, výplach žalúdku.
Dočkal som sa iba výsmechu a vulgarizmov.
Den pred tým som jej hovoril nech neje tú s-k-u-r-v-e-n-ú tresku.
Zo širokým úsmevom sa mi smiala do xichtu a dnes bola, ako som predpokladal na šrot.
Prišli sme ku "lekárke" a tá jej povedala aby už nič podobné nejedla a dala si odlahčovací den na pečive(starom), príp. suchároch, a samozrejme tablety a tablety. P-i-č-a.
Moja matka ju samozrejme poslúchla a ked sme prišli tak si hned dala chleba so slaninou+čokoládu.
Ved jej to už minule požehnala pani "odborníčka".
Matka ma nútila aby som šiel dnu, no musel som sa velmi krotit, aby som jej niečo pekné nepovedal("lekárke").
Toto ma skutočne nebaví...
Nedivte ani matce, ani lékařce, nějak se peníze v systému přelévat musejí a informace předávané v odborných kruzích a médiích to spolehlivě zajišťují, jak jste se sám měl možnost přesvědčit.
Mat, odputaj sa od svojej matky, nechaj ju zit (ci skor prezivat), ist vlastnou cestou. Natlakom nic nezmozes, proste ries seba, a ked na tebe uvidi vysledky, tak podla stavu jej mysli to bud prijme, alebo bude slepo verit v to svoje, to uz ty neovplyvnis. Nechapem, preco ju stale riesis, proste jej povedz, ze si za to moze sama, a bodka.
V budúcnosti si dám pozor, aby som nikdy nikomu už nič neporadil, bez ohladu na to či by mu to pomohlo a bez ohladu na jeho prosbu.
Občas, když se nadechnu cítím v nose aceton. Nikdo jiný ho necítí a není ani cítit ze mě. Dřív se mi to stávalo po cvičení, ted se mi to stává i když nemám žádnou fyzickou zátěž a ještě k tomu mě občas pálí v nose, tak nevím jestli to spolu nějak souvisi. Cukrovku nemám, byla jsem na testech. Nevíte, v čem by mohl být zakopaný pes?
Většinou jde o slabou funkci slinivky břišní a na kompenzaci můžete vyzkoušet Pankreolan, který je volně prodejný v lékárně. Dejte si dvě tablety po každém jídle a uvidíte zda se to vytratí.
Pred chvílou sa vrátila matka z nemocnice, dala si tam púštat do žily nejaké "lieky", vraj ju neznesitelne bolia platničky, odvápnujú sa jej kosti a pýta sa ma čo má robit. Tak som jej teda poradil klystýr,odkyselenie, masívny prísun vápniku v org. forme(sezamové mlieko),horčík. Poslala ma do.... Ešte som sa jej opýtal čo jedla, treska z konzervy aj s tým chutným olejom na to syr,banán, jablko. A čuduje sa, že jej je zle. Práve si dáva rezne, už asi štvrtý a zajtra plánuje íst znovu do nemocnice.
Je to pre mna nepochopitelné, vidí, že je jej s tých sračiek na p-i-č-u a stále má potrebu to žrat. Hroza.
Poradil som jej aspon dobre?
Viem, že takýmto ludom asi nemá vobec zmysel čokolvek radit, no predsa sa pýtam.
Ďakujem
Ano, ty rady jsou celkem správně, akorát na zánětlivé procesy je potřeba dodat omega 3 mastné kyseliny. To co jedla, to jednoznačně stav pouze zhoršuje a také jakákoliv chemie od lékařů má velice diskutabilní účinky a pokud vůbec nějaké, tak velice krátkodobé. Ono někdy nemá smysl se angažovat a radit, ti lidé si to prostě musí protrpět. Potřebují se dostat do role připraveného pacienta a teprve když z nich teče krev, tak dokáží změnit své uvažování a ještě ne všichni, někdo to prostě vydrží až do konce a neubere.
Tak dnes išla opat do špitálu, samozrejme sa pred tým dobre pohostila, tentokrát kačicou čo plávala v tuku.
Samozrejeme, že lieky majú diskutabilný účinok, ved to sama vidí.
Správne ste poznamenali, že nemá zmysel im niečo radit, no ja vol im vždy odpoviem,ked sa pýtajú.
No tentokrát to bolo naposledy.
Ďakujem
Dobrý den, zhruba před 3 týdny jsem si vyčistila střeva sankou a opakovanými klystýry urinou, zhruba týden snídám patlanici, večer piji kefír, stolice dle Vašich popisů naprosto vpořádku akorát pouze 1krát denně. Urinu používám večer i na pokožku obličeje, dočetla jsem se o hodinové aplikaci, což spočívá v opakovaném potírání a zasychání po dobu hodiny, zkusila jsem to 3 dny po sobě. K tomu jsem zkoušela urinu kloktat a kapat do nosu, protože všichni v okolí marodí, urinu i piji ale pouze minimální množství - asi deci. Tento týden byl i poměrně psychicky náročný. Včera se mi najednou opět zhoršila pleť - akné ( spíše na pravé polovině obličeje), spustila se mi rýma ( no nejspíš jsem to taky chytila) a navíc s močí ochází i trocha krve, vždy jen po ránu nebo dopoledne. Již po první sance po ránu odešla i trocha krve, tehdy ale spíš takové " špinavé" nyní je to jasná krev. Jinak se cítím se dobře, můžou být tyto příznaky způsobeny třeba silnou detoxikací vlivem použití uriny ? Tento víkend se chystám na další sanku a klystýry.
Díky za odpověď Michala
Pozor na jednu důležitou věc a to je překyselení při aplikaci urinoterapie. Technika je to jistě velice dobrá, ale je nutné ji provádět správně a ani při ní se nesmíte překyselit, což se vám zřejmě povedlo a to vyvolá podráždění tkání a zánětlivé procesy. Hlídejte si pH a pokud bude pH nízké, tak vypijte třeba melounovou, nebo okurkovou šťávu, případně se dá aplikovat rovná lžička jedlé sody a trochu melasy v teplé vodě. Podobně negativní důsledky může mít i vysoké pH, čili je nutné to měřit a zjistit, co vlastně děláte špatně.
Dobrý den,
potřebovala bych radu pro mou 83 letou babičku. Donedávna čiperka i přes v mládí prodělanou revmatickou horečku, dvě mozkové příhody asi před deseti lety, vždy rok po sobě, dále asi před patnácti lety operace štítné žlázy. Užívá léky na srdce a proti otékání nohou, říká " na čůrání" - často se po nich močí. Ještě má křečové žíly.
Nyní to stáří postupuje nějak moc rychle, je nejistá i s holí, moc už toho neujde, trápí ji zhoršení sluchu. Samozřejmě pomalejší metabolismus a tedy problémy s vyprazdňováním.
Mohu ji udělat třeba na týden dopředu patlanici, nakoupit kupovaný kefír ( dělat vlastní by už babička nezvládla a já ji mohu vidět, tak jednou týdně), psyllium.
Teď užívá Geriavit, ale asi by to chtělo odkyselit, zřejmě formou jedlé sody a určitě dodat nějaké minerály..... Co bych mohla dál ?
Nejvíc ji teď trápí ten sluch, je jí nepříjemné ptát se znova, cítí se "hloupě".
Poraďte, jak prodloužit a zkvalitnit život. Vím, že toho chci moc, ale šance je přeci vždy.
Díky za radu Michala
Na to srdce by stačil v rozumných dávkách chlorid draselný, ale při předávkování to může být nebezpečné. Dává se tak 2-4 gramy denně v několika dílčích dávkách a rizikové je to až v dávce 18 g, čili je zde dost slušný prostor. Ty ostatní potíže by vylepšilo dodávání hořčíku, třeba jí dávat oboje do pití a máte to vyřešené, ona to prostě bude pít celý den, vy máte dávky pod kontrolou a není co zkazit. Jde to namíchat i na několik dnů dopředu a uskladnit v lednici s tím, že vypije každý den jednu láhev. Ta patlanice je také vhodná a také jde namíchat dopředu i na těch 7 dní, ale uchovávat v lednici a každý den sní jednu porci. Na odkyselení můžete raději používat Alkala-N, který koupíte v lékárně a dodá to i nějaké minerály, případně i Dologran, což je vyloženě směs minerálů.
Děkuji,
takže koupím v lékárně chlorid draselný a hořčík ( v chelátové vazbě, kolik na den ?) rozmíchám ve vodě a pít v průběhu dne (asi mimo jídlo).
Na každé ráno připravím patlanici, pak bude jíst ovoce, oběd (asi, co si babička připraví), zelenina a večer kupovaný plnotučný kefír.
Alkala-N nebo Dologran užívat třeba při obědě.
Bude to tak správně, nemám přidal ještě Bifi Pangamin a vitamín C a s kterým jídlem?
Moc děkuji Michala
Chlorid draselný normálně nekoupíte, ale příští týden ho asi budu mít a mohu vám ho tedy poslat. Jinak to ostatní píšete celkem správně a nic se tím zkazit nedá, vitamíny a další tabletky je vhodné dávat po jídle, ať si tím nedráždí žaludek.
Moc děkuji, ozvu se tedy příští týden a ještě k tomu hořčíku, dá se také sehnat v chelátové vazbě a kolik ho mám dávat, nevím, jestli je vhodné zkoušet to na babičce vzhledem k věku až do průjmu?
Michala
Hezký den, chtěla jsem se zeptat...už dva roky mě trápí bolesti v pravém boku. Žlučník to nebude, nereaguje to na jídlo, objevilo se to dva měsíce po porodu spolu mžitkami spojenými s výpadkem zorného pole trvale asi půl roku jsem viděla lidem jenom levou půlku obličeje.Taky jsem měla každou zorničku jinou.Problémy i se čtením, začátek slova tam jakoby nebyl.Po užívání doplňků kalivita a přísné dietě se to částečně spravilo. Tak deset procent mžitek trvá dodnes. Oficiální medicínu ani nebudu zmiňovat, absolvovala jsem milion vyšetření a nenašli nic, chválabohu. Teď mě tak trochu znervozňuje ta bolest v boku v oblasti jater. Mám za sebou dvě očisty jater ale nemělo to příliš vliv na tu bolest.Homeopat říkal že to mohou být borélie, absolvovala jsem injekce homeopatické , bez nějakého efektu. Ostropestřec užívám průběžně.Můj dotaz je jestli jste se s něčím podobným setkal-máte zkušenosti. Co s tím? Ještě jsem také vypozorovala tmavší skvrnu na obličeji v oblasti pravého koutku úst. Ta mě teda taky štve.Díky moc, Azul
Také vám mohu poslat chlorit hořečnatý, který je k tomu účelu vhodný a dávkovat se to dá podle potřeby také do pití. Průjem se tím vyvolá pouze jednou a skončí ihned po snížení dávky, čili v tom nevidím problém.
Sice nepíšete zda z vás při očistách něco vyšlo, či nikoliv, ale pokud to nebudou játra, tak já bych z toho, co píšete, spíše usuzoval na kvasinky. Udělejte si plivací test, ten jsem zde již několikrát popisoval a pak se ozvěte, jak to dopadlo.
Díky za tip, plivací test podniknu hned zítra dnes jsem již jedla. Při první očistě vyšlo asi deset velikých až 3 cm šutrů a spousta malých, při druhé jen pár malinkých několikamilimetrových. Na další se chystám až budu mít Epsomskou sůl od vás. Možná ta druhá byla v nevhodnou dobu. díkxy.
Tak hlásím výsledky plivacího testu žádná candida tam není. Což mi je záhadou. Protože jsem opravdu vypozorovala že zabírá lichořešišnice. Brala jsem ji před tím v zimě a na bolesti v boku pomohla. Pak jsem nedělala nic a ony se vrátily. Nějak jsem zapomněla nebo co. No včera večer jsem prostudovala forum candida a nacpala jsem se lichořežišnicovou tinkturou grepovými kapkami a kokosem. Myslíte že se to mohlo do rána projevit tak, že v plivacím testu se candida již neukázala? To mi příjde strašně rychle.Tak nějak nevím. díky.
Plivací test se musí dělat opakovaně, jinak má dost malou vypovídající hodnotu, ovlivní to opravdu mnoho faktorů a na jeden pokus se nedá spolehnout.
Máte pravdu dneska tam byla potvora candida. Dál už se zařídím podle rad na fóru Candidoza a chlamydioza. jen bych ještě měla dotaz jaké jsou vaše zkušenosti s užitím živé-alkalické vody v boji s touhle potvůrkou.Během tohoto týdne by mi měla přijít mašinka . Díky Azul.
Ona umí žít ve vysoce kyselém i vysoce zásaditém prostředí, ale naštěstí neumí ten zlatý střed, který pro nás znamená perfektní zdraví. Netuším sice jaké zařízení myslíte, to bych musel vidět , dejte sem odkaz, ale pokud stejné jako já, tak to fungovat bude. Pokud tedy konzumací této vody, která neobnáší pouze zásaditost, ale i vysoké ORP a prokysličení vytvoříte adekvátně nepříznivé prostředí, bude celkem rychle chřadnout a postupně vymizí.
Je to home made zařízení vyrobeno z kyblíku na marmeládu s květináčem, elektrody z kvalitního nemagnetického nerezu.Tož s tím okysličením a ORP nevím.Ale bublinky z toho lítají když uvařím.
Ano, to je v pořádku, jde tedy o normální živou a mrtvou vodu, kde živá voda se pije a mrtvá většinou vylévá, případně se používá v různých venkovních aplikacích na kožní choroby, kloktání ústní dutiny a bércové vředy. Tato voda obsahuje vše, co jsem vám popsal a je tedy vhodná na celkovou stimulaci organizmu i úpravu pH těla.
Vyhovuje zarizeni na vyrobu zive vody od uzivatele cimirek z fora u pramene? (uziva ho vice uzivatelu na forum u pramene, a jsou spokojeni...jaky jiny pristroj pripadne doporucujete(chce si jej koupit kolega v praci)-pokud nechcete delat reklamu tak mozno pres SZ.Dekuji)
Prikladam popis toho co mame:
-pro vyvíječ je použit plastový kbelík od marmelády(tam je mrtvá voda),
jako vnitřní nádoba na živou vodu je nový hliněný květináč.
Elektrody jsou z nemagnetického antikora.
Ve víku je přívod 230V ze zásuvky plus potřebné součástky včetně dvou mikrospínačů, které při odkrytí víka odpojí síť 230V do elektrod, aby nemohlo dojít k úrazu el. proudem.
PS:mrtvou vodu pouzivame na vyplachnuti pusy a zubu vecer pred spanim, a na kozni problemy. Jake jeste doporucujete jine vyuziti?
PS:mrtvou vodu pouzivame na vyplachnuti pusy a zubu vecer pred spanim, a na kozni problemy. Jake jeste doporucujete jine vyuziti?
Tak živou a mrtvou vodu to nepochybně vyrobí, ale je tam z toho květináče pořád cítit taková cihlová chuť. Mnohem vhodnější je jako diafragma použít celofán, případně u komfortnějších zařízení sintrované sklo. Ani jeden z těchto materiálů chuť nijak negativně neovlivňuje, ale je to trochu složitější jak na výrobu, tak na údržbu. Mrtvá voda se dá přidávat i do klystýrů a jedná se o velice dobrý prostředek pro sterilizaci čehokoliv.
Dnes som bol opat na sone, pretože som mal bolesti v obasti brušnej, dost intenzívne.
Nenašlo sa nič, rovnako ako minule ale tentokrát som si to prečítal aj sám a predsa tam bolo niečo, pankreas obalený trochou tuku (mi bolo povedané, nerozumel som tomu termínu tak som si to nechal pretlmočit lekárom) a vraj je to normálne nepredstavuje to žiadne nebezpečenstvo. No mne osobne sa to nezdá, kedže tam bola tá bolest.
Je to teda naozaj banalita alebo to mám začat riešit ak ked áno tak ako?
Ďakujem
Dobrý den, máte nějaký tip na léčbu bradavic ? Všimla jsem si, že jich má můj 13 letý syn na nohou hned několik, i poměrně velké, on to zatím neměl potřebu řešit, takže se mu pěkně rozlezly.
Zatím mu na ně přikládám vždy na noc plátek cibule.
A ještě jsem se chtěla zeptat, zda může mít pangamin vliv na zlepšení pubertálního akné nebo jestli nemáte nějaký jiný nápad.
Díky Michala
Lékařům do karet nevidím, ale jakákoliv bolest, nebo jiný diskomfort je projevem podobným jako rozsvícení kontrolky na palubní desce auta a je nutné ho řešit. Jediný správný stav je necítit nic, pouze toto představuje zdraví. Slinivka trpí kvůli zaneseným játrům, čili vyčistit játra a netuším zda jste je již čistil a pokud ano, tak jak to proběhlo. Můžete vyzkoušet i ostropestřec mariánský, což jsem zde již také popisoval.
Na bradavice se celkem osvědčuje čerstvá šťáva z vlaštovičníku. Bylinu utrhnete a bílé mléko, které ihned vytéká, natřete na bradavici. Pozor na umytí rukou, je to rostlina dost jedovatá. Jinak se jedná o virové onemocnění a pokud to takto nezmizí, tak je nutné hledat příčinu, ne odstraňovat důsledek, jak je u lékařů běžné, třeba vypalováním. Pangamin zabrat může, ale klystýry budou určitě lepší a výsledek se dostaví rychleji.
Díky, vyzkoušíme.
Michala
Som rovnakého názoru.
Ostropestrec som skúšal, tiež pijem repnú štavu alebo resp. pil som, momentálne nie, vyskúšal som dokonca 1l čistej repy na ex a nestalo sa nič, žiadne nepríjemné pocity.
Po tej očiste zo mna nič nevyliezlo(zatial) teda nič podobného ako na brázkoch tu uverjnených.
Ale, že by som mal pečen vporiadku o tom pochybujem(podla toho ako som doslova žral), hoci podla lekárky je vporiadku a nič tam opat nebolo. Ale to ma neprekvapilo to som vedel už z minule.
Tak jsem si asi poridil neco jako karpalni tunel
, ruka za zapestim je napuchla a uz asi tyden to pekelne boli. Pokud je ruka v klidu tak to jde, ale jak se zacne namahat zapesti tak to zacne bolet a napuchat. Proti ostatnim vecem je to banalita, ale nevite nekdo jak si od toho pomoct? Asi to zavazu a necham par dni uplne v klidu.
Vyzkoušejte obklady urinou, případně nyní je snadno dostupný kostival lékařský. Stačí pár listů trochu rozdrtit na kaši tu dát na postižené místo a zavázat. Nechte nějakou dobu působit a opakujte třeba dvakrát i třikrát denně. Pokud by ani toto nepomohlo, tak stejnosměrný proud, systém se jmenuje Godzila, tak projděte internet.
Jardo moc diky, vyzkousim a pak napisu jak to dopadlo.
Tak jsem vcera s dětma vyhledal na zahradě kostival lékařský, roste ho teď fakt hodně. Rostlina má dost dlouhý a silný kořen, použil jsem listy i kořen. Rostlinu s kořenem jsem dal do igelitového sáčku, rozdrtil kamenem, přiložil na ruku, obvázal gázou a přesto igelitový sáček. Po druhé aplikaci zmizel otok i bolest. Jsem na ruku ještě opatrný, ale už to skoro vůbec nebolí. Zbytek kostivalu jsem dal do salátu. Moc díky Jardo. Dost zajímavá je i ta Godzilla, zkusím to postavit - až mě teda děti pustí k páječce.
Dobrý den Jardo, diagnoza "lupavý prst" - myslíte, že by se s tím dalo něco dělat bez operace? Díky
http://www.tornero-ul.cz/lupavy-prst.php
Dle mého názoru se na tento problém hodí stejné postupy jako na předchozí problém, čili kostival a Godzila. Mimo to bych přidal sirnou patlanici, která tlumí zánětlivé procesy.
Po melounové očistě se mi hned ten den na rukou objevila nějaká vyrážka, která pálí. A na nohou mne svědí kůže. Je to jen náhoda nebo to může souviset? Mažu si to různými dětskými zásypy, ale moc to nepomáhá. Na sluníčku to pálí ještě víc. Já doufám, že to je jen od repelentu, co se mi to omylem dostalo i na ruce. Ale zase nechápu, proč by mě svědila i kůže pod hadrama.
Není to běžné, ale souviset to může, třeba jste začala masivně vylučovat nějaké toxické úsady a ženou se ven přes kůži. Patrně by pomohlo mazání kokosovým olejem a sluníčkem bych to nyní nedráždil. Repelenty nepoužívejte, jedná se hrozné svinstvo a také může být příčinou těch vašich potíží. Když se nacpete vitamínama skupiny B a česnekem, tak si vás žádní hmyzáci ani nevšimnou.
Exisistuje nejaké komplexnejšie a relevantné vyšetrenie pečene?
Aj napriek opakovanému sonu sa mi nechce verit, že je vporiadku.
Jednducho to tak bojužial necítim.
Ďakujem
Ta zde vás bohužel zklamu, žádná moderní medicínská metoda neuvažuje s energetikou daného orgánu a řeší pouze mechanické změny, čili vaše játra mohou na tom být hodně špatně, ale z pohledu moderních lékařů není nic vidět, čili jsou zdravá. Je to sice naprosto nesmyslný pohled na věc, ale s tím nic nenaděláte. Dokonce ani při operativním zákroku, kdy si je mohou celé zblízka prohlédnout, nemusí zjistit nic podstatného a budou je považovat za zdravá, přestože to tak nebude.
Tak v tomto prípade mi už zostáva "len" pokračovat v očistách(mechanická+ostropestřec) a spoliehat sa na ich zvyšujúcu sa účinnost.
Ďakujem
Dobrý večer, mému synkovi se vedle kolen udělalo cosi, co pravděpodobně mohou být molusky. Už to tam nějakou dobu má, nemizí to, ale ani se nezvětšuje počet. Má jen dvě. A jeho bráška má také něco, co by mohlo být to stejné. Má také jeden kus, a ty další podezřelé útvary ještě nevím, zda nejsou od komára. Ale jsou to takové velmi vystouplé útvary, bezbarvé.
Kvůli čemu se to vůbec udělá? A jak to mohu vyplenit? Je jiný způsob než laštovičník? Nevím, kde bych ho sháněla a několikrát denně u obou aplikovala. U molusek se doporučuje propichovat a vymačkávat, pak potřít jódem, nepomůže třeba jíst více zásadité stravy a to vymizí samo? I když nedokážu si představit více zásaditého, než již máme.
Děkuji Vám za pomoc.
Hezký den Lenko, nejsem Jarda ale s moluskami mám bohaté zkušenosti u obou dětí. Jde o bradavice virového původu. Rozhodně nepomůže žádné drastické seškrabování jak mají leckteří lékaři v oblibě. Co pomůže je radikálně zvyšovat a posilovat imunitu- my jsme používali céčko výtažek z hlívy ústřičné a kdeco co mi přišlo pod ruku.Tělo je pak zlikviduje samo. Zevně se molusky potírají octem ve kterém je naložená cibule. smrdí to ale účinkuje. Je to však běh na dlouhou trať, klidně půl roku, jde však o to vytrvat. Nakonec zmizí. vím že snad na západě se s tím nedělá vůbec nic a nakonec to zmizí samo.
Ono to není o zásadité potravě, ale o zásadité reakci moče, která musí být v případě léčby nastavena na hodnoty 7,5-7,8 a to i za cenu, že to budete držet třeba chemicky, například jedlou sodou, nebo nějakou odkyselovací směsí. Za těchto podmínek zmizí cokoliv jak v těle, tak na těle, co tam nemá co dělat a je naprosto jedno, jak to moderní medicinmani nazývají. Patlat něco na ten útvar sice může pomoci, ale dlouhodobé výsledky při překyseleném organizmu rozhodně neočekávejte. To, co píše Azul je také cesta, ale moc zdlouhavá, což mě připadá zbytečné.
Dobrá, a jaké zbraně mám tedy nasadit u 2- a 4-letých dětí? Přidávat sodu do jídla nějak? Nebo to bude to vlákno o zásaditosti moči?
A ta hladina pH moči má i přes Vámi doporučovanou sílu sledovat křivku, tedy ráno nízké, večer nízké? Já nedávno po celý den pojídala meloun, mimo i zakyselovače, po dobu dvou dnů, a měla jsem pH 8 2 dny v kuse.
A poděkuje jim tělíčko, že tu zásaditost navodí i jinak než pro nás přírodou sestrojeným jídlem?
My právě jíme docela přírodně, až sem tam na nějaké to "normální jídlo", tak si nárokuji mít méně všelijakých problémků než ti ostatní.
Nebo je to tak, že čím víc jíme přírodně, tím více tělo reaguje divoce, když tam lupnem rohlík?
No, nejspíš jsem si odpověděla sama.
Také existuje obor, který se zabývá symptomy těla, a třeba moje impetigo se prý vyloženě ukazuje jako strádání duše, tak něco. A každý projev těla poukazuje na něco jiného. No a co třeba ty molusky, když všechno děláme tak správně
. Co ty se nám snaží ukázat...
Milý Azule, děkuji za Váš názor. Tak já zkusím po zápaďácku nedělat nic, když si to tělo samo vytvořilo, ať si to i samo odtvoří
. Nějakou dobu tomu ještě dám, abych zjistila, co to je, a zda se to množí. Ale i ten jeden mi tam vadí, je to docela veliké.
Pardon, milá Azul ![]()
Tak jsou i jiné odkyselovací možnosti, třeba drogerie DM prodává celkem slušnou směs, jinak v lékárně třeba Alkala-N a mnohé další. Soda rozhodně není ideální, je to spíše východisko z nouze. Hodnoty jsou zde určitě již uvedené, tedy ráno cca pod 6 pH, odpoledne vystoupat cca na 7,5-7,8 pH a večer klesnout na cca 6 pH, nicméně při nemoci držet trvale 7,5-7,8 pH do odeznění potíží, ale nechodit na vyšší hodnotu, než 8 pH. Tělo za to určitě poděkuje a bude fungovat zcela ideálně. Určitě existují psychické příčiny nemocí, ale já bych to zatím hledal v nefunkčnosti orgánů.
Dobrý den Jardo, mám za sebou po půlroce 3 očisty hydrocolonem (při posledním odcházela čistá voda) - v mezidobí průběžně klystýr, čtyři jaterní očisty - naposledy pár kamínků, chystám ještě jednu. Pleť na obličeji je pořád nečistá, hlavně v dolní části na tvářích až krku, očisty asi moc na to nezabraly. Navíc únava, už tak měsíc, hlavně ráno po ovocným salátu s patlanicí, místo aby mě to nakoplo..Moc toho teď nevypiju, vůbec nemám žízeň, ani v těch hicech a nedokážu to přepít. Mohla by únava souviset jenom s pitným režimem? Jinak pH si držím. Díky za radu, kam se nasměrovat ..
Pitný režim je základ, bez něho vám buňky energii vyrábět nemohou a únava s tím souvisí celkem jednoznačně. Stav pokožky záleží také na správné funkci žláz a dokonalé mineralizaci pokožky. Pokud udržíte správné pH a střeva i játra jsou čistá, tak může problém být ve žlázách, což zjistíte tak, že 6x-8x v průběhu dne si změříte teplotu v ústech a vypočítáte z těch naměřených hodnot matematický průměr. V případě, že výsledné číslo bude nižší, než 36,6°C, tak je snížená funkce štítné žlázy a nadledvinek celkem jistá a je nutno ji řešit. Většinou stačí i pouze ranní náměr a když je nižší jak 36,5°C, tak se to dá považovat také za vypovídající. Další možností je nedostatek křemíku, což je látka nutná pro mnoho pochodů v těle a je vhodné ho dodávat. Pro tento účel je ideální bílý jíl-kaolín, který koupíte v lékárně, ale je to surovina a lékárníci se trochu kroutí. Používá se zpočátku polévková lžíce denně rozpuštěná ve sklenici vody a po základní kůře, která obnáší 25 dkg přejdete na kávové lžičky jednu denně a to se bere stále.
Děkuji, hledala jsem na netu, našla jsem spíš zelený jíl http://www.drpopov.cz/produkty/prirodni ... 280-g.html. Bude také pro to vhodný?
Bílý jen tento, ale není k tomu detailní rozpis. http://www.cattier-bio.cz/product.php?id_product=56
Co se týká dalšího-zinek, hořčík, vit.C, B6,B12, kys.listovou, které beru, dá se to k tomu užívat nebo se zaměřit jen na jíl? Díky.
Patrně by fungoval i ten zelený jíl, nebo i schindeleho minerály, ale bílý jíl je naše domácí surovina a jde prostě o čistou hlínu na výrobu porcelánu. Normálně se neprodává, ale pokud ho budete vyžadovat, tak vám ho objednají. Dodává to velkoobchod s léčivy konkrétně ten můj je od Dr. Kulich Pharma, s.r.o. Ostatní popisované látky užívejte dál, tím jílem se ni nemění, jde pouze o zdroj křemíku a ostatní látky v něm obsažené vám rozhodně škodit nebudou.
Dobré ráno, shodou okolností mě kvůli plánovanému těho kvůli únavě nabral lékař krev na štítnou žlázu. Zeptám se asi blbě, ale nevím, co se tímto odběrem všechno zjistí, ale dá se z výsledků 100%ně vycházet? Myslím tím, že když budu sledovat teplotu, jak jste mi psal a výsledky budou nízké a krev potom v pořádku? Ještě mi doporučil měsíc brát http://www.lekarna.cz/orissa-pupalkovy- ... -e-cps-90/ a pak http://www.docsimon.cz/zbozi/elevit-pronatal-tbl-30. Ostatní co beru dle Vašich rad, brát nemám. Mohl by jste mi říct k těmto přípravkům svůj názor? Můj lékař jako jeden z mála je nakloněn zdravé výživě včetně očist apod. takže bych nerada jeho doporučení hned zavrhla. Děkuji moc
Co všechno se tím zjistí, nemám tuchy, ale test bazální teploty ráno v ústech je velice spolehlivý. Ty přípravky vám doporučil někdo jiný, čili ten vám musí říci, co tím sleduje, já multi přípravky vyloženě zavrhuji, tím se nic srovnat nedá, pouze udržujete stále stejný stav a o to vám asi nejde. Dle mého názoru to navíc daný problém určitě neřeší, tady jde pravděpodobně o deficit jódu a selenu v kombinaci s hořčíkem, vápníkem a vitamínem B6. Počkejte si, co vám řekne a pak se ozvěte.
Mám takový malý dotaz. Takové malé výrůstky na kůži, ve stejné barvě jako kůže. Takové čudlíčky. Pod paží, mezi prsy - co to je za projev? Vy asi napíšete, že při správném pH všechno zmizí, co tam nepatří... Dobře, pořád na to myslím, ale přecejen, co tím kůže sleduje? Není to přece žádný shluk toxinů nebo tak...
Většinou jde o virové záležitosti, které reagují na změny pH velice dobře, jako například bradavice, které při správném pH prostě zmizí a nemusíte je dále řešit, což jak uznáte je o dost lepší řešení než nesmyslné operace a vypalování dusíkem, které stejně nic neřeší a problém stále recidivuje.
Dobrý večer Jardo, snažím se hledat, ale tlačí mě čas. Manžel odjíždí za dva dny na měsíc do zahraničí a dostal dnes pěknou chřipku. Má přes 39 st.C teplotu, potřebovala bych poradit, jak se toho nejrychleji zbavit. MMS (kapky) mám doma, ale nevím, jak s dávkováním, abych mu neublížila. Navíc nebere vitamín C. Poradíte? Každý týden dělá klystýr urinou, ráno melounová šťáva, oběd zeleninový salát, jinak běžné jídlo. Prášek zatím žádný neměl a nevím, jestli něco dát. Dnes jen vitastrava, jinak zázvorový čaj a teď mu jdu udělat šťávu okurka, řepa, cibule. Prosím poraďte. Díky
U chřipky je MMS nejlepší aplikovat jako systém Klára, kdy se dává pravidelně každé dvě hodiny určité množství aktivovaných kapek, řádově 3-6, po dobu celého dne, nebo do vyvolání nevolnosti a většinou je za 8-12 hodin problém vyřešen. Klystýry dělat dvakrát denně a optimálně zásadité, třeba s přídavkem jedlé sody. Celkově vyhnat pH na hodnoty 7,5-7,8 a tam je držet.
Dobré ráno Jardo, ještě jednou k té chřipce. Vyčetla jsem příspěvek, jak radíte Jindrovi na chřipku dávat MMS i po hodině, tak jsme zkusili od 15 hodin odpol do 21 hodin 3-4-5-5-5-5-5 a pak po dvou hodinách zase 5 kapek. To už manžel vyzvracel. Bohužel zvracel ještě i před užíváním MMS, a to ráno, neboť do sebe za celý den nedostal nic než šťávy a tak mu bylo na zvracení celý den, takže nevíme jestli to byla reakce na MMS, nicméně nic jiného jako průjem atd., co by potvrdilo reakce na MMS nezaznamenal. Další dávku cítil, že půjde ven, tak jsme ji už nedali a ukončili užívání. Prosím poraďte, zda to bylo tak v pořádku, nebo jestli začít kůru hned od rána znova. Stav neměnný, šílená bolest hlavy a teplota kolem 37,5 - 37,9 stále během dne. Mimo to urinový zábal v igelitu a proplachování nosu urinou, 2x denně urinový klystýr, inhalování červeného vína. Bolest hlavy nepřestává. Rýma, kašel - nic. Prosím poraďte. Odjíždí až v neděli ráno, tak by se dalo ještě něco stihnout, aby nemusel zítra doktorce, která by mu dala stejně ATB. Děkuji moc za rychlou odpověď.
To by mělo stačit, ale klidně se dá celá kůra zopakovat, ovšem nechodil bych nad to dávkování 5 kapek, to je až dost, patrně by stačily 3-4 kapky. Nepíšete čím MMS aktivujete, ale pokud to není kyselina chlorovodíková, tak to dost oslabuje aktivitu bílých krvinek, což také nemusí být ideální. Je to špatné hlavně kvůli nízké vlastní tvorbě kyseliny chlorovodíkové v žaludku a v takových případech je velice vhodné ji dodávat. Dala by se koupit v lékárně v koncentraci 35 %, nebo z nouze i technická v drogerii 32%. Obě fungují naprosto stejně a u tak homeopatického množství, které se aplikuje, nemáte co zkazit. Jeden můj pacient si dokonce tu technickou píchal v injekcích a uspěl u velice vážné choroby. Dává se jedna kapka plné 35 % tní koncentrace na 0,5 litru vody a to se pak celý den pije místo normální vody. Vhodnější je ovšem si ji naředit 1:9 s vodou a používat 10 kapek této ředěné 3,5% tní verze, což jsem zde již popisoval. Antibiotika moc velký význam nemají a chřipka s s nima léčit nedá, navíc zbytečně si ještě namnoží v těle kvasinky, nebo plísně, kterým antibiotika připravují živnou půdu, čili já je rozhodně nedoporučuji. Naprosto stěžejní je držet pH moče na hodnotách 7,5-7,8 pH, pokud možno celý den.
Aktivovala jsem 10%ní kys.citronovou, jak uvádí základní informace o přípravě roztoku. Moc odpovědi nerozumím, kdybych stále pokračovala a aktivovala kys. citronovou, k tomu jste myslel pít tu jednu kapku plné 35%tní koncentrace na 0,5 l, jinak bez ní rozumím, že to není nic moc. Nevím zda to v práci vyřeším, pokud nebude pokračovat v kůře, nasadit alespoň megadávky C? Díky
Vhodnější je aktivovat 3,5 %tní kyselinou chlorovodíkovou v poměru 1:1, po této variantě se nedělá lidem blbě a snesou toho mnohem více, přičemž se ani tolik nelikvidují bílé krvinky. Průběžné popíjení kyseliny také dost zlepší stav bílých krvinek, čili to mohu pouze doporučit. Jinak lze jít i do megadávek vitamínu C a tady, aby se nepřekyselil, používejte formu askorbátu, kterou si připravíte z práškového vitamínu C, dva díly s jedlou sodou, jeden díl.
Jardo, ještě si matně vzpomínám, když jsem u Vás byla, nějaký fígl na chřipku s červeným vínem a česnekem. Nevzpomínáte si?
Dík
To není zase tak složité, prostě si rozmixujete do trochy vody česnek, minimálně tři stroužky, případně pokud snesete více, tak podle vaší úvahy. Víno ohřejete, ale nesmí se dostat na teplotu odpařování alkoholu, stačí tak teplota, co se dá ještě vypít, pak vypijete česnek, ihned na to víno, zalezete pod dvě peřiny a potíte se, co to jde. Vysoké teploty viry, které jsou termolabilní, bez potíží likvidují, prostě se rozpadnou a je pokoj. Jediný problém je, že to není vhodné pro žlučníkáře, ale to musí odhadnout každý sám.
Barometr?
Slavek Krepelka napsal(a):
Už to slyším: "Blbá bradavice, na tu je spousta účinných přípravků". Je. Jenže, povrchový přípravek odstraní sice bradavici, ale otázka je, jestli odstraní taky tu plíseň z těla. Ono je to jak podhoubí a houba. Do houby, zvláště pak mochomůrkovité (včetně tří druhů jedlých a dvou z nich výtečných), spousta pitomců kopne. Ona samozřejmě zmizí, ale to podhoubí tam dříme a za týden, měsíc, za rok, dva, tři, je tam zase mochomůrka a možná 2, 3, 10.
Takže, v podstatě jsem si z ní udělal barometr plísňové infekce v těle a jejích reakcí na kde co a naposledy HCl. Nemyslím si sice, že její smrtelnost je naprosto representativní pro jiné plísně, co se týká času nutnému k zahubení, ale je to přeci jenom dost odolná houbička a alespoň je na ní vidět, co se s plísněma v těle děje. Moc se mi to líbilo. Takže, bradavice původně jako čočka, je jak zrnko máku, a kdo ví, jak dlouho ještě přežije, ale moc jí nedávám.
Hanka píše:
To děláš moc dobře, Slávku. Když jsem před několika lety navštěvovala kurz..., lektorka nám mimo jiné radila, abychom si našli na těle nějakou takovou "pohyblivou" bradavičku či znamínko, a občas na ni koukli, jak se chová - když se zvětšuje, naše kondice se zhoršuje. Nejlepší je, když má tendenci se ztrácet. Je to výborný barometr.
Slavek Krepelka napsal(a):
Už to slyším: "Blbá bradavice, na tu je spousta účinných přípravků". Je. Jenže, povrchový přípravek odstraní sice bradavici, ale otázka je, jestli odstraní taky tu plíseň z těla. Ono je to jak podhoubí a houba. Do houby, zvláště pak mochomůrkovité (včetně tří druhů jedlých a dvou z nich výtečných), spousta pitomců kopne. Ona samozřejmě zmizí, ale to podhoubí tam dříme a za týden, měsíc, za rok, dva, tři, je tam zase mochomůrka a možná 2, 3, 10.
Takže, v podstatě jsem si z ní udělal barometr plísňové infekce v těle a jejích reakcí na kde co a naposledy HCl. Nemyslím si sice, že její smrtelnost je naprosto representativní pro jiné plísně, co se týká času nutnému k zahubení, ale je to přeci jenom dost odolná houbička a alespoň je na ní vidět, co se s plísněma v těle děje. Moc se mi to líbilo. Takže, bradavice původně jako čočka, je jak zrnko máku, a kdo ví, jak dlouho ještě přežije, ale moc jí nedávám.
Hanka píše:
To děláš moc dobře, Slávku. Když jsem před několika lety navštěvovala kurz..., lektorka nám mimo jiné radila, abychom si našli na těle nějakou takovou "pohyblivou" bradavičku či znamínko, a občas na ni koukli, jak se chová - když se zvětšuje, naše kondice se zhoršuje. Nejlepší je, když má tendenci se ztrácet. Je to výborný barometr.
Takto se dá postupně zlikvidovat kdejaký šmejd na pokožce a především ženy to určitě ocení.
Minulý rok som bol na plastike ložka na palci na nohe a jeden necht na palci vyrástol opat hrozne.
Je hrbolatý, hrubý a pri tom ložku je hnedo sfarbený,ale nijako sa nedrobí, je extrémne tvrdý.
Ten druhý a aj vštky ostatné sú vporiadku a iba tento jeden tak blbo rastie a je, do hneda pri ložku zfarbený.
Problémi s ložkom a nechtom som mal už dávno,vždy po odstránení časti nechtu,zle vyrástol, no nečakal som, že opat takto blbo vyrastie aj po plastike. Nikdy som mykózou nechtov a noh neptrpel, nohy sa mi nepotia, obuv nosím iba kožennú,príp kombi.(hodváb,zamat,bavlna,koža) avšak z orto. hladiska nevhodnú(špicatú,úzku, opatok 2-3 cm).
Ponožky nosím vlnené a bavlnené. Športovú obuv výlučne na volnočasové ativity.
Čo sposobuje toto neestetické sfarbenie a hrubnutie nechtu?
Mohla by to byt aj napriek starostlivosti mykóza?
Ďakujem
Čo sposobuje toto neestetické sfarbenie a hrubnutie nechtu?
Mohla by to byt aj napriek starostlivosti mykóza?
Ďakujem
Tento problém způsobuje v naprosté většině případů přítomnost plísní a můžete vyzkoušet mnoho postupů, od sypání mletého pepře do bot, přes koloidní stříbro, koupele v MMS, až po stabilně přiložené navlhčené tampóny v kyselině chlorovodíkové s naředěním 1 : 1500 ze základní koncentrace 35 %. Z dalších opatření už jde o postupy ovlivňující krev a to se zde všechno již rozebíralo, nebo mohou velice dobře zabrat ponožky se stříbrným vláknem, třeba takovéto http://ikvido.com/sportovni-antibakteri ... obsahe-989 , což plísně naprosto nemusí.
Tie ponožky hned vysúšam a tiež mms,alebo kyselinu.
Treba po kúpeli v MMS ešte nohy opláchnut?
Ja osobne konzumujem velké množstvo prírodných fungicídov(cenak,cibula), no je pravda ,že si dám aj ryžu,(obilovinu).
Možem byt teda v tomto kontexte zaplesnení(zvnútra)?
Ja osobne konzumujem velké množstvo prírodných fungicídov(cenak,cibula), no je pravda ,že si dám aj ryžu,(obilovinu).
Možem byt teda v tomto kontexte zaplesnení(zvnútra)?
Opláchnutí je po koupeli určitě vhodné a co se týká toho zaplísnění, to je spíše otázka plísní v krvi, což by se dalo diagnostikovat na vyšetření živé krve, pod mikroskopem s temným polem, ale podle příznaků je to skoro jisté. Za těchto podmínek by asi nebylo od věci vyzkoušet peroxid hořčíku a uvidíte.
Jasné.
Ako je možné, že ked som jedol v podstate iba zeleninu a pil kvantum štiav+kvantum fungicidov,(terau už nie som taký striktný),
a popritom som rapídne schudol(čo som tu už X- krát preberal) som stále zaplesnený v krvi?
Mal som teda dalej vydržat na zleninovej strave, alebo som jednoducho bol tak zaneřádený, že tá dieta nestačila?
Ďakujem
To je otázka, něco se dá udržovat i psychikou a to za vás neposoudím, ale každopádně by se mělo zaplísnění zásadně zlepšit po striktním dodržování pravidel stravování.
Áno,logicky to tak vychádza, zrejeme som mal vydržat dlhšie i ked to bývalo "husté", kedže som súčasne likvidoval aj kvasnice a zároven sa dostal až do anorexie. Teraz som už rozsiahlejšie edukovaný a na základe predošlého stavu si dokážem vydedukovat, čo to bude obnášat, no je pravdou, že organizmus sa niekedy správa odlišne.
Nemohlo by íst o nemykotickú onychopatiu?
Akú relevanciu majú vyštrenia, pri ktorých sa zoberie resp. zoškriabe povrch toho nechtu, na postihnutom mieste a lekár (mikroskopicky a kultivačne) potvrdí alebo vylúči, či sa jedná o mykózu?
Nemohlo by íst o nemykotickú onychopatiu?
Akú relevanciu majú vyštrenia, pri ktorých sa zoberie resp. zoškriabe povrch toho nechtu, na postihnutom mieste a lekár (mikroskopicky a kultivačne) potvrdí alebo vylúči, či sa jedná o mykózu?
Tak přímý stěr v místě nálezu by měl být dost vypovídající a určitě je vhodné ho podstoupit.
dobry vecer, neviem, kde tento moj "problem" zaradit, tak pisem tu.
ide o moje jedenie zeleniny. k obedu si urobim salat a jem ho zhruba hodinu az dve, mam totizto problem prehltnut rozzuty salat, pritom je uplne na kasicku. akonahle ho chcem prehltnut, mam v hrdle hrcu a ide to velmi tazko. ja viem, ze zelenina nie je kaša, neda sa hltat a tiez, ze dokladne pozutie je super, ale toto je naozaj problem, hlavne z casovych dovodov.
je mozne, ze je to ozvyku a zmeni sa to? na takmer 100% surovu stravu som presla nedavno, vzdy som bola "odporca" ovocia (to sice menej) a zeleniny, bola tam vyrazna nechut.
trochu mi pomahalo zajedat salat rozotretym avokadom s cesnakom, pomahalo to konzistencii, no nebolo to vyrazne lepsie.
snad tento prispevok nevyznieva hlupo, ale naozaj ma to dost trapi..... mozno potrebujem iba pocut, ze niekto mal podobny problem a casom sa to zmenilo....
No to si patrně zbytečně pěstujete psychický blok a s tím bych si nehrál. Raději volte pomalejší postup, nebo si dávejte čerstvé šťávy, které snad vypijete bez problémů. Osobně bych volil nějakou kompromisní variantu a jedl tedy i vařené potraviny, ovšem vždy by měla syrová strava váhově převažovat nad stravou vařenou. Pokud neřešíte zásadní zdravotní problém, tak jde o vhodné řešení, které udrží tělo zdravé, ale nemá léčebnou sílu.
no urcite sa nebudem silit, ak by som mala mat z toho uz od rana pokazeny den, ze obed - salat - och hroza!
takze na toto si davam pozor. je pravda, ze som do toho vhupla dost zhurta, ja som taky dost extremista vo vsetkom. dnes som mala ale super obed, spravila som si jednohubky - vas tip - zemiaky, pasta zavokada a kusok olomouckeho
ten mi tam napriklad super padne a je to jedna z potravin, co mi zlepsuju konzostenciu. no este som dala aj platok cvikle, bolo to super ![]()
co sa tyka mojho zdravia, ziaden zjavny problem nemam, az na byvale zapchy, ktore uplne neskoncili, nejako sa mi stav skomplikoval po vysadeni pitia tepleho mlieka rano a nahradenia kefirom. kefir som neskor prestahovala na vecer, doobeda iba ovocie, no po absolvovani sankapraksalany som mala skor problem nabehnut na normalnejsiu stolicu. co je ale teraz problem - mam pocit, zer sa ozvalo slepe crevo, domnievam sa teda, ze je to slepak. popichavanie v pravej asi slabine. no neboli to v klude a mala som to dost vyrazne v obohc tehotenstvach, po porodoch okamzite odoznelo, vracia sa po pripadnych pardnovych zapchach. chystam sa na klystiry, kedze ste ma upozornili, ze sankhu iba rano, ja rano nestiham (robila som ju vecer), no obsavam sa aj klystirov, aby mi nenahodili opat nejaku zapchu. urcite mam premnozene kvasinky, s tym som este zial nic nerobila, aj cas na studium tychto stranok mam velmi obmedzeny, zatial vo vsetkom tapam. no pomaly a postupne podocitavm, co treba. idem si najst hlavne vlakno o klystiroch. no a este, viem, ze zapchu mozem mat prave z kvasiniek.
co sa tyka mojho zdravia, ziaden zjavny problem nemam, az na byvale zapchy, ktore uplne neskoncili, nejako sa mi stav skomplikoval po vysadeni pitia tepleho mlieka rano a nahradenia kefirom. kefir som neskor prestahovala na vecer, doobeda iba ovocie, no po absolvovani sankapraksalany som mala skor problem nabehnut na normalnejsiu stolicu. co je ale teraz problem - mam pocit, zer sa ozvalo slepe crevo, domnievam sa teda, ze je to slepak. popichavanie v pravej asi slabine. no neboli to v klude a mala som to dost vyrazne v obohc tehotenstvach, po porodoch okamzite odoznelo, vracia sa po pripadnych pardnovych zapchach. chystam sa na klystiry, kedze ste ma upozornili, ze sankhu iba rano, ja rano nestiham (robila som ju vecer), no obsavam sa aj klystirov, aby mi nenahodili opat nejaku zapchu. urcite mam premnozene kvasinky, s tym som este zial nic nerobila, aj cas na studium tychto stranok mam velmi obmedzeny, zatial vo vsetkom tapam. no pomaly a postupne podocitavm, co treba. idem si najst hlavne vlakno o klystiroch. no a este, viem, ze zapchu mozem mat prave z kvasiniek.
Ten kefír používejte co nejmladší, ten projímá, starší staví, měl by být starý do 24 hodin. Jinak kvasinky to pochopitelně zásadně ovlivňují a vhodná je i konzumace sirné patlanice, nebo lněného semínka, tak do dvou lžic denně. Nijak to s ním nepřehánějte, dost silně ředí krev a snižuje tlak.
kefir pijem vacsinou hned po scedeni. lanove semiacka si asi pol lyzice zalievam vecer horucou vodou a rano vypijem + dalsie tekutiny. snazim sa nasadit ranne mega pitie, sice vzdy nezvladnem ten liter a pol, ale liter urcite. je vhodne pit rano teplu vodu s citronom? na lacno si davam zo dve lyzice olivoveho oleja.
To lněné semínko bych přidal, ale nejlepší by to bylo přes tu sirnou patlanici. Objem tekutin vyhovuje a ta voda s citrónem také. Olivový olej mě moc nesedí, ale asi neškodí, tak proč ne.
sirnu patlanicu chcem co najskor. preco nie olivovy olej? myslite tym, ze vam nesedi rano na lacno, alebo vseobecne?
Olivový olej, zde prodávaný, je značně nekvalitní a navíc není ani dobrým zdrojem omega 3 mastné kyseliny, čili neuškodí, ale ani nic nevyléčí.
Máte pane Jardo pár tipů na nějaké (asi dražší) panenské olivové oleje jaké jsou možná kvalitnější? (člen rodiny není schopen dělat jaterní očisty, a chce užívat 1pol.lž citr.šťávy a 1pol.lž.kvalitního oliv.oleje na lačno každý den...na rozpouštění žlučových kamínků - sice je to na dlouhé lokty, ale lepší něco než nic... ![]()
Tak v tom vám asi nepomohu, protože olivový olej používám naprosto minimálně a tedy jeho kvalitu zase tolik neřeším. Nicméně opravdu kvalitní oleje jsou velice drahé, čili bych se kouknul po těch dražších variantách, takové ty běžné opravdu nejsou nic moc. Naprosto špičkový olej se vůbec nelisuje, ale pouze z oliv vykape, tak si představte kolik se ho reálně získá a kolik pak asi stojí. Bohužel tento olej místní většinou ani neprodávají a zde se jako nejdražší koupí už druhák, tedy olej vylisovaný z takto odkapaných oliv.
Prosím o radu - co může způsobovat tvorbu OTOLITŮ (krystalky, které vzniknou snad poruchou metabolismu vápníku, ale to nevím jistě). Prostě babička má problémy s hybností krku a údajně je to způsobené otolity. Ze začátku i omdlévala, nemohla ráno hodinu vstát z postele atd. Děkuju.
Pokud jde o vápennou usazeninu, tak hlavní důvod je většinou v nedostatku hořčíku, čili bych jí začal dávat větší dávky hořčíku, což by mohlo problém stabilizovat, nebo i odstranit.
Dobrý den, Jardo.
Co si Vy myslíte o lécích proti bolesti? Říkala jsem si, že tu bolest způsobuje např. otok bolavé části těla - tlačí na nervy atd. A právě ten otok je vlastně způsob, jak se tělo léčí, aby tam mohly volně probíhat ozdravné procesy (mám to vyčtené z knížky o enzymech atd.). A pokud si někdo vezme lék, který odstraní otok (a tím i bolest), tak odstraní i možnost sebeléčení. Možná by u imunitního systému prošlo, kdyby si vzal lék skutečně jen na utišení bolesti (ale který to je?). Ale i tak nevím, jestli to je pro uzdravení dobře. Třeba se tam děje ještě něco, o čem nevím. Jak to vidíte Vy? Moc Vám děkuji za názor a případně návod, co dělat, když se bolest nedá vydržet.
Bolest je rozsvícená žárovka na palubní desce a signalizuje poruchu, prášek proti bolesti je kladívko, kterým tu žárovku rozbiji a ona nesvítí, což s odstraněním poruchy nemá nic společného a zařízení se po čase zničí mnohem více. Lék o kterém sníte nikdo nevyrábí a nikdy vyrábět nebude, je to totiž správné pH tělních tekutin a pokud ho docílíte, tak nic nebolí. Já to vidím tak, že pokud vás cokoliv bolí vyžeňte pH na hodnoty 7,5-7,8 pH a nic bolet nebude.
Prosím, kamarádovi před rokem zjistili enterococcus faecalis (který má být jen ve střevě) v močovém měchýři a rok bere antibiotika - samozřejmě bez úspěchu. Poradíte prosím?
Na veškeré koky je výborná lichořeřišnice a již mnohokrát jsem zde o ní psal, dokonce mu ji mohu poslat. Jinak pokud se nebojí experimentovat, tak by mohl nasadit MMS a výsledek bude pravděpodobně výborný.
Pozor na jednu důležitou věc a to je překyselení při aplikaci urinoterapie. Technika je to jistě velice dobrá, ale je nutné ji provádět správně a ani při ní se nesmíte překyselit, což se vám zřejmě povedlo a to vyvolá podráždění tkání a zánětlivé procesy. Hlídejte si pH a pokud bude pH nízké, tak vypijte třeba melounovou, nebo okurkovou šťávu, případně se dá aplikovat rovná lžička jedlé sody a trochu melasy v teplé vodě. Podobně negativní důsledky může mít i vysoké pH, čili je nutné to měřit a zjistit, co vlastně děláte špatně.
Dobrý den, Jardo.
Tady mě zaujalo to překyselení při aplikaci urinoterapie. Co mohla udělat Michala špatně? Jak by to mělo být správně? A jaké pH byste u tohoto problému už bral jako překyselení? Uriniterapii doma také používáme a také se občas zdá, že to přináší i bolesti, otoky a zvýšenou teplotu, případně i horečku. Je to možné? Moc děkuji za odpověď.
Urinoterapie je velice mocná léčba a má tedy jako každá další léčba i svá negativa, která se týkají hlavně zvýšení kyselosti v těle. Uvolní totiž obrovská množství sedimentovaných odpadů a ty pak oslabené vylučovací orgány nejsou schopny odstranit, čímž stoupá kyselost a tělo musí otevírat náhradní vylučovací kanály, jako třeba v tomto případě a to přes kůži. Správné pH moče by v žádném případě nemělo klesat pod 5,5 pH, nebo jenom opravdu krátkodobě a pokud se cokoliv zdánlivě špatného děje, tak okamžitě zvednout pH na hodnoty 7,5-7,8 pH.
Dobrý den pane Jardo...tak jako všichni tady i já vás moc prosím o rady...ptám se za jednu mladou ženu (36 let.).už asi 3 roky bojuje s rakovinou prsu,která metastázovala do mozku...ona sama se alternativě nevyhýbá spíš naopak, ale těch metod je moc,a nedají se všechny uplatnovat naráz..chtěla jsem vás moc poprosit,vím ,že vy sám jste se vyléčil z vážné choroby a za to vděčíte jen sám sobě....tak vás prosím ,jestli by jste byl tak moc hodný a poradil nějaké konkrétní kroky nebo plán léčby,podle kterého by se mohla řídit...sama to nemá lehké ,má navíc trápení s bydlením atd..takže je toho na ni moc a do toho tato ošklivá nemoc..děkuji za případnou odpověd .mějte se hezky...Vladka
Obávám se, že v tomto případě budou mé rady celkem zbytečné, rakovina mozku není vlastně metastáza původního problému, ale představte si to jako domovní rozvaděč poničený trvalým přetížením, které představuje to trvalé trápení, nebo nějaké přemýšlení nad neřešitelným problémem. Pak prostě přetížená část selže a začne bujet, což se dá zastavit pouze odstraněním příčiny, tedy se okamžitě uvést do absolutního klidu. Samozřejmostí jsou další zde uvedená opatření, ale toto je naprosto stěžejní, přičemž bez splnění tohoto bodu jsou vyhlídky celkem bídné.
neviem, kam napoisat dotaz, tak pisem sem.
na lytkach sa mi urobili male akoby podliatinky , roztrusene hlavne po vonkajsej strane lytok. su to akoby male zrazeninky, ktore postupne blednu, ale straca sa to priserne pomaly. Tusim, ako som k rtomu prisla, mam pocit, ze po prilis zanietenom rajbani si noh drsnejsou zinkou.
hoci je to drasticke, v minulosti sa mi nic take nestalo, az teraz.
davam si to do sucvisu so zmenou stravy, ale to skor tak v podvedomi, logiku to nema, za posledny polrok som takmer vylucne na surovej strave, posledne 2 tyzdne konecne s pravidelnostou doplnam rvky podla nedostatkov z vysledku vlasovej analyzy. kazdopadne, ak sa moja pokozka nejako stala citlivejsou, v com to moze byt? nechapem to...
Teoreticky můžete mít i přeředěnou krev omega 3 mastnou kyselinou a pak se cévky celkem lehce trhají, ovšem většinou to doprovází nízký tlak, ale nemusí to tak být vždy.
jem sírnu patlanicu, iný zdroj omega 3 nemám, čiže tu by nemal byť problém. Nízky tlak mám. Až moc, celý život.
Tak vyzkoušejte lékořici, jednak zvedá tlak a další velká výhoda je, že rovná nadledvinky, což má ve špatném stavu pomalu každý.
Dobrý den, před půl rokem manžel přešel na zdravější stravu (mnohem více vlákniny, ovoce, zeleniny, méně masa, přestal pít pravidelně 3-4 piva denně), před 2 týdny jsme nasadili chybějící minerály dle vaší rady - tedy hořčík, selen, vitamín B, bílý jíl, vit.C bere už dlouho. Přesto se mu právě v těchto 2 týdnech začaly tvořit bércové vředy, nejprve 2, nyní už 5. Může to spolu nějak souviset? Prosím - jak postupovat, aby se jich zbavil? Děkuju.
Tak může, tělo se čistí a někudy to musí hnát ven, což dělá pouze pokud je zanesené střevo, čili vyčistit střeva a na bércáky je vhodné dát obklad z mrtvé vody, koloidní stříbro, nebo funguje i MMS.
Dobrý den, před půl rokem manžel přešel na zdravější stravu (mnohem více vlákniny, ovoce, zeleniny, méně masa, přestal pít pravidelně 3-4 piva denně), před 2 týdny jsme nasadili chybějící minerály dle vaší rady - tedy hořčík, selen, vitamín B, bílý jíl, vit.C bere už dlouho. Přesto se mu právě v těchto 2 týdnech začaly tvořit bércové vředy, nejprve 2, nyní už 5. Může to spolu nějak souviset? Prosím - jak postupovat, aby se jich zbavil? Děkuju.
Tak není k tomu sice žádný důvod, ale souviset to může, protože se tím vlastně vytěsňuje nepořádek z tkání a ten možná unavené a roztažené tlusté střevo není schopno odvést z těla ven. Také pokud padá váha, tak jde o velké zamoření toxiny a zdánlivě se mohou choroby chvilku zhoršovat, nicméně po nějaké době se stav stabilizuje a tělo se vyčistí. Velice dobře funguje mrtvá voda a koloidní stříbro, nebo MMS, tak to vyzkoušejte.
Prosím, může na bercáky pomoct také Godzilla? Kam nejlépe přiložit elektrody - pod chodidla? Děkuju.
Ano, Godzila by měla na tento problém fungovat dobře, ale daleko lépe zabere pravidelné čištění střeva, protože problém je z narušeného vylučování škodlivin a tělo tak otevírá náhradní kanály. Bohatě by mělo stačit dát ty elektrody pod obě chodidla, ale můžete to jet i přímo přes to otevřené místo.
Pane Jardo, úplně na začátek chci napsat, že moc oceňuju, co děláte, je to opravdu k nezaplacení. Vaše forum znám už delší dobu, ale holt mi muselo začít být fakt ještě blbějc než dříve, abych začla zvažovat, že to tentokrát opravdu vezmu z gruntu. Léta už laškuju s vitariánstvím (každé jaro to na mě přijde
), mám zkušenosti se šankou, hydrocolonterapií, klystýry a půstem (nejdelší ale jen týden, navíc s obyčejnou vodou, k destilce jsem neměla přístup), ale až dosud mi chyběla důslednost...jak se mi ulevilo, tak jsem pomalu zas přešla ke starým zvykům ![]()
nyní jsem si uvědomila, že krom všech ostatních problémů, které mám, je mé tělo zcela jistě kvasinkové eldorádo a pochopila jsem o sobě najednou celkem hodně...mám načteno spoustu vitariánské literatury a vůbec kdeco o zdravém životním stylu, ale holt mi kvasinky pěkně řádí v těle (a zjevně i na mozku
) a některé věci docvakly až teď, áááách jo...
mám velkou nadváhu, nefunkční štítnou žlázu, cca pět let nemohu otěhotnět (bez gynekologického nálezu), mám velmi dlouhé cykly, bolestivý otok uzlin pod jednou paží, dost mi šediví vlasy (je mi 35), mám velmi bolestivé klouby, trpím chronickou únavou atd...před dvěma týdny mi taky dle krve vyšly velmi špatné jaterní testy (zatím jsem ještě neabsolvovala další vyšetření, takže se neví, jestli je to něco konkrétního nebo "jen" zhuntovaná játra špatnou stravou-což by mi lékaři stejně takto neřekli, že jo, ale vsadila bych na tuto možnost)
v tuto chvíli jedu očistu střev klystýry, následně chci provést očistu jater. nevím si rady s jednou věcí - vím, že při problémech s játry je vhodné radikálně omezit tuky a nepřehánět to s fyzickou námahou, ale zároveň bych ráda užívala kokosák na ty kvasinky a když mám lepší den, tak bych také ráda zařadila nějaký ten pohyb.
můžete mi prosím napsat, jaké množství tuku by pro oslabená játra mohlo být ok nebo zda ho mám dočasně vynechat úplně a také jak s tím pohybem? předem děkuji za odpověď.
určitě plánuji domluvit si u vás časem konzultaci, protože vzhledem k tomu, že se na mě vztahuje většina doporučení na tomto foru, tak si chci ujasnit zejména pořadí a smysluplnost jejich zavádění, asi nemá smysl dělat vše najednou a jistě máte u spousty věcí vysledovanou vhodnou posloupnost. počkám ale až po základních očistách, teď mám osnovu dobrou ![]()
aspoň, že nemám problémy s vysokým tlakem a cholesterolem, to už bych si připadala na odpis
. dost věřím na půsty, ale zatím je zařazovat nebudu, vzhledem k velké nadváze mám špatné zkušenosti s následnou rozežraností a tak si s jejich zařazením počkám až než bude moje tělo a mysl o něco čistější a lépe schopno sebekontroly ![]()
nyní jsem si uvědomila, že krom všech ostatních problémů, které mám, je mé tělo zcela jistě kvasinkové eldorádo a pochopila jsem o sobě najednou celkem hodně...mám načteno spoustu vitariánské literatury a vůbec kdeco o zdravém životním stylu, ale holt mi kvasinky pěkně řádí v těle (a zjevně i na mozku
) a některé věci docvakly až teď, áááách jo...
mám velkou nadváhu, nefunkční štítnou žlázu, cca pět let nemohu otěhotnět (bez gynekologického nálezu), mám velmi dlouhé cykly, bolestivý otok uzlin pod jednou paží, dost mi šediví vlasy (je mi 35), mám velmi bolestivé klouby, trpím chronickou únavou atd...před dvěma týdny mi taky dle krve vyšly velmi špatné jaterní testy (zatím jsem ještě neabsolvovala další vyšetření, takže se neví, jestli je to něco konkrétního nebo "jen" zhuntovaná játra špatnou stravou-což by mi lékaři stejně takto neřekli, že jo, ale vsadila bych na tuto možnost)
v tuto chvíli jedu očistu střev klystýry, následně chci provést očistu jater. nevím si rady s jednou věcí - vím, že při problémech s játry je vhodné radikálně omezit tuky a nepřehánět to s fyzickou námahou, ale zároveň bych ráda užívala kokosák na ty kvasinky a když mám lepší den, tak bych také ráda zařadila nějaký ten pohyb.
můžete mi prosím napsat, jaké množství tuku by pro oslabená játra mohlo být ok nebo zda ho mám dočasně vynechat úplně a také jak s tím pohybem? předem děkuji za odpověď.
určitě plánuji domluvit si u vás časem konzultaci, protože vzhledem k tomu, že se na mě vztahuje většina doporučení na tomto foru, tak si chci ujasnit zejména pořadí a smysluplnost jejich zavádění, asi nemá smysl dělat vše najednou a jistě máte u spousty věcí vysledovanou vhodnou posloupnost. počkám ale až po základních očistách, teď mám osnovu dobrou ![]()
aspoň, že nemám problémy s vysokým tlakem a cholesterolem, to už bych si připadala na odpis
. dost věřím na půsty, ale zatím je zařazovat nebudu, vzhledem k velké nadváze mám špatné zkušenosti s následnou rozežraností a tak si s jejich zařazením počkám až než bude moje tělo a mysl o něco čistější a lépe schopno sebekontroly ![]()
Tak hodně tuku na játra je určitě špatně i když zrovna ten kokosový je zatěžuje až tak nejméně. Vhodné množství je tak do m4 polévkových lžic denně a pohybu se bránit určitě nemusíte a nejvhodnější je chůze. Ohledně té konzultace mě klidně zavolejte a nějak se domluvíme. Posloupnost střeva, játra a při tom stále fungicidní rostliny. Půsty jsou určitě dobré, ale to sebeovládání je opravdu základ, dále klid a pohoda, žádné stresy.
opat pisem, zrazeninky tam mam stale, nezmizlo to, bola som dnes u lekara, v piatok idem na krv, tak sa uvidi, co sa uvidi. bola som aj u koznej, ta mi dala nejake prasky - je tam uvedene- latky stabilizujuce kapilary, flavonoidy. toto uzivam, no dostala som aj mat kortikoidy a to teda chut mazat na seba nemam
no mam trochu strach, dr sa vyjadrila, ze sa to asi bude rozsirovat, co mam pocit, ze sa pomalilinky deje a hlavne, ze to uz nezmine, z coho som v soku ![]()
teraz, kd sa na to pozriem spatne, tak problem vznikol pravdepodobne mojim zanietenym cvice nim, kedy som nadmmerne pretazovala nohy a samozrelme uz spomenute rajbanie noh zinkou, kedy sa to mohlo narusit.
co sa tyka patlaniny, momentalne ju nejem, nemam olej a nejaky kratky cas asi este nebudem mat (financie nepustia), no co som ho jedla takmer denne, nebolo to z mojho pohladu velke mnozstvo, toto mi mohlo skutocne zriedit krv natolko, ze v kombinacii s uvedenymi skutocnostami by mi popraskali zilky? ved prave kvoli tomu, aby bolo mozne uzivat vacsie mnozstvo oleja a neola hrozba toho zriedenia, preto sa to miesa s tvarohom... ci som zle nieco pochopila?
takze cakam teda na tu krv a caka ma vysetrenie na cievnom a hematologii, na co sa prenesmierne tesim ![]()
EDIT: v lekarskej sprave mam uvedene purpura vascularis.
EDIT: v lekarskej sprave mam uvedene purpura vascularis.
Ono se to takto špatně odhaduje, tam může být neuvěřitelné množství příčin a ta sirná patlanice by opravdu krev zásadně ředit neměla, ale vše je možné, proto to uvádím. Určitě by bylo vhodné pojídat potraviny s rutinem, tedy borůvky, pohanku, rakytník , případně si koupit v lékárně Ascorutin a mělo by to krvácení zastavit.
ascorutin je to, co mi predpisala, len stale vaham s tymi kortikoidmi, co ked by predsa pomohli, v kombinacii s ascorutinom?
pohanku jem teraz castejsie, tiez som sa docitala, ze treba doplnat hodne cecka a v tejto suvislosti aj vitami nK, s tym kackom, potravin, co ho obsahuje, jem dost, podla mna, ma zmysel este pridat umele kacko? trochu sa tu bojim predavkovania, ak ano, ake davk? cecko som predtym nedoplnala, terza zacinam. aj kvoli mms2.
este by som sa rada opytala, ci tieto moje problemy mozu suvisiet s prilisnou fyzickou namahou a prilis velkym ubytkom hmotnosti, mam 48kg/172cm, pred polrokom 62kg. je pravda, ze pri zmene stravy sa mi vaha zastavila na 52kg, co bola moja povodna vaha. tie 4 kila sli rychlo dole potom, ako som zacala cvicit.
Tak kortikoidy jsou hlavně proti zánětům a tam jde o vyčerpané nadledvinky, čili načtěte si zde jak podpořit nadledvinky a nemusíte ty kortikoidy. Céčko bych dodal jednoznačně a káčko pouze krátkodobě, dlouhodobě bych ho v umělé podobě nebral. Námahu bych z toho asi nevinil, spíše špatné spalování látek, nebo nějaké deficity, ale to se takto špatně odhaduje. Snažte se obnovit buněčné spalování a uvidíte, jak se vše bude vracet do normálu.
lekoricu mam objednanu, cize par dni to potrva, zial s beckami si teraz neporadim, uzivam iba B50 od swansonu (tam je B5 iba 50mg), financne si totiz tento mesiac nemozem dovoli tuz nic objednavat, sme v minuse ![]()
no aspon nieco.
Tak bude to lepší než nic a pokud se týká těch béček nemusí se dodávat společně, klidně s nimi můžete začít později, ale vždy to má naráz větší efekt. Mám zde všechno, čili jak se finančně srovnáte a pokud to budete chtít, tak vám to mohu poslat, případně i s jiným zbožím.
Jarda, urcite budem neskor objednavat, minaju sa mi zasoby ![]()
este pri tomto probleme uvazujem nad slezinou, niekde som citala (bolo to v duchu TCM), ze za oslabenou slezinou byva porucha krvotvorby, vcetne zrazenin - moj pripad - no nie len to, mne tento mesiac poriadne meska menzes a to sam vzdym mavala velmi kratke cykly, toez, co sa tyka stravy, slezine vraj (ved aj pankreasu) robi problem surova strava, pokial je oslabena, uvazujem preto docasne zaradit viac vareneho - myslim dusenej zeleniny, ci na pare - v duchu delenej stravy.
ved ale darmo tu dumat, zajtra idem na krv, tak dufam, ze skoro budem mat jasnejsie. potom sa opat ozvem.
dakujem.
Pravdepodobne ste už zaregistrovali toto
http://spravy.pravda.sk/europu-ohrozuje ... k_svet_p12
a zaujíma ma ako sa pred tým chránit.
Stačí tam dávat MMS, preventívne,každý den povedzme 5 aktiv. kavapierk po jedle?
Aleebo viac, menej?
Je vohodnejšie používat tabelty OXY-OXC a "prehánat" to s užívaním, aby sa zabránilo prip. nákaze?
Priznám sa,že ma to dost znepokojilo, kedže sa mi vybavila jedna moja dávnejšia skúsenost z črevnou nákazou s ktorou som vtedy bojoval a malo to velmi zlý priebeh, ale naštastie velmi krátky, zato intenzívny. Odvetdy som sa už nikdy nestravoval v rešt. a ani nikdy nebudem,no napriek tomu si dávam pozor.
Ďakujem
este pri tomto probleme uvazujem nad slezinou, niekde som citala (bolo to v duchu TCM), ze za oslabenou slezinou byva porucha krvotvorby, vcetne zrazenin - moj pripad - no nie len to, mne tento mesiac poriadne meska menzes a to sam vzdym mavala velmi kratke cykly, toez, co sa tyka stravy, slezine vraj (ved aj pankreasu) robi problem surova strava, pokial je oslabena, uvazujem preto docasne zaradit viac vareneho - myslim dusenej zeleniny, ci na pare - v duchu delenej stravy.
ved ale darmo tu dumat, zajtra idem na krv, tak dufam, ze skoro budem mat jasnejsie. potom sa opat ozvem.
dakujem.
Tak možné je ledasco, ale osobně bych to spíše viděl pouze na deficity některých prvků a následné zamoření těla nějakou breberkou, vlivem špatné tvorby enzymů. Krátkodobě se dá ta vařená strava vyzkoušet, ale ta tělo moc nepodpoří a regenerační procesy nenahodí. Nakonec uvidíte, co vám řeknou v laborce a pak dejte vědět.
http://spravy.pravda.sk/europu-ohrozuje ... k_svet_p12
a zaujíma ma ako sa pred tým chránit.
Stačí tam dávat MMS, preventívne,každý den povedzme 5 aktiv. kavapierk po jedle?
Aleebo viac, menej?
Je vohodnejšie používat tabelty OXY-OXC a "prehánat" to s užívaním, aby sa zabránilo prip. nákaze?
Priznám sa,že ma to dost znepokojilo, kedže sa mi vybavila jedna moja dávnejšia skúsenost z črevnou nákazou s ktorou som vtedy bojoval a malo to velmi zlý priebeh, ale naštastie velmi krátky, zato intenzívny. Odvetdy som sa už nikdy nestravoval v rešt. a ani nikdy nebudem,no napriek tomu si dávam pozor.
Ďakujem
Nenechte se vyblbnout takovou kravinou, jakou je úmrtí pár lidí na průjem. Na to umírá ročně mnoho tisíc lidí a nikde neslyšíte ani slovo, tak se zamyslete a určitě vám dojde, že jde o další čmoudík, prostě prasečí a slepičí chřipky už lidem nevoní, tak co jim nenabídnout krvavé průjmy, nebo dobrý by byl třeba mor, ten už dlouho nebyl. Pokud chcete mít jistotu, tak si dávejte to MMS, ale myslím si, že to bude zbytečné.
Tak, to ma samozrejme napadlo, no práve pre tú negatívnu skúsenost som bol "predposratý".
Ďakujem
Zdravím Vás Jarda, dnes som si bola pre výsledky krvi, krvný obraz v poriadku, anemická nie som, jedine čo som mala veľa kyseliny askorbovej v moči, čo na doktorka sprdla, že na čo si dávam céčko, keď jem veľa ovocia a zeleniny
no nehádala som sa ![]()
čo však nebolo dobre, mám hyperfunkciu štítnej žľazy, údaje čo sú vo výsledkoch- norma je 0.50-5.00, ja mám 9.085 mIU. Doktorka povedala, že to nie je moc, ale že by to s mojim problémom mohlo súvisieť. Takže idem na endokrinológiu. Čaká ma ďalej návšteva cievneho a hematológie. Dnes som išla dlhšie pešo a večer som začala mať divný pocit v nohách, ktorý vyustil až do hraničného stavu, kedy som mala pocit, že mi nohy úplne odídu. Na hranici kŕču, mravenčenie. Na manželov podnet som si dala lexaurin (!) a do krátkeho času problém takmer vymizol, to len pre obraz, v akom stave sa nachádza moja psychika. Som dlhodobo v strese a mám pocit, že odkedy sa snažím zdravo žiť a veci okolo toho, kopia sa mi zdravotné problémy. Vyním z toho však psychiku, ktorú budem musieť riešiť.
Lugol som zrovna pred pár dňami prestala brat,
lebo som si namerala teplotu 36.7 dva dni so sebe. Mohla som niečo prešvihnúť ?
Už ste sa tu pár krát vyjadrili, že mleté čierne korenie, je dobré sypat do "bot", ked má niekto napr v nich pliesen, alebo na nohách(tým pádom aj v bote) a zaujíma ma, či ked je to korenie účinné v "bote", tak či to nemá podobný účinok napr. aj v čreve, aplikované formou klyst. Je to možné? Myslím dat povedzme jednu lyžičku do uriny a urobit s tým klystýr.
Mimochodom, nevadí, ked preventívne sypem do každého páru topánok č.m.k. a nechám to tam po celú dobu,až kým ich nepoužijem? Ja to tak robievam, no a nechal som to tam už dost dlho a nie som si istý či je to dobre.
Ďakujem
Osobně bych zatím nikam nechodil, protože pokud jste brala jód tak štítná žláza je zatím vyblbnutá tolik jódu neměla ani nepamatuje a nyní potřebuje chvilku na srovnání. Navíc jste evidentně silně demineralizovaná, čili jednoznačně dodávat hořčík, patrně i draslík a možná i další látky.
Mimochodom, nevadí, ked preventívne sypem do každého páru topánok č.m.k. a nechám to tam po celú dobu,až kým ich nepoužijem? Ja to tak robievam, no a nechal som to tam už dost dlho a nie som si istý či je to dobre.
Ďakujem
Tak to tedy není dobrý nápad, patrně by vám po takovém pokusu bylo docela blbě. U těch bot to nijak nevadí a sypat ho tam klidně můžete.
Tak by som nerád. Škoda, že sa nedá použit.
Ďakujem
tak mam za sebou navstevu hematologie, kedze krv mam v poriadku, moje flaky na nohach dr obzrela a skonstatovala, ze koznou dr stanovena diagnoza purpura vascularis t teda nie je, ale ze to je ekzem, alebo nejake plesne, takze som sa savojim sposobom zaradovala. kazdopadne koznej, ktora diagnozu stanovila , sa pojdem ukazat a kedze po niekolkodnovej aplikacii mms1 v spreji sa flaky neporovnatelne zlepsili - velmi zosvetleli a vyzera to, ze zmiznu, odovzdam jej srdecny pozdrav, kedze mi prorokovala, ze to uz nezmizne. no a dnes vecer sa chystam nohy vykupat v mms2, takze ak by to boli plesne, verim, ze to zabere, ak nie, aspon sa otestujem ![]()
na endokrinologii som zatial nebola, chystam sa vsak a s tym, ale len som zvedava, co a ako bude.
No vidíte, ale moc bych se z plísní v krvi neradoval, to kámoši určitě nejsou. Nicméně pokud vám koupele v MMS 2 zaberou, tak k té chytré doktorce už chodit nemusíte a máte klid.
no ja by som k tej pani doktorke praveze sla a s radostou jej ukazala vysledok mms ![]()
oni mali na mysli nie plesen v krvi ale na kozi, dufam teda... ![]()
Pokud je plíseň na kůži je automaticky v celém těle, tedy i v krvi, protože to imunita netvládá.
takze mam za sebou navstevu cievneho chirurga. 3. doktor, 3. diagnoza
ale tato uz vyzera, ze je to ono. proste zacinajuce krcove zily. dostala som nejake prasky a ze to prejde, nic viac mi nepovedal, musela som z neho dolovat, co teda mozem a co nemozem robit (fyzicka namaha). na stravu a doplnky som sa ho radsej nepytala
idem sa pustit do temy krcove zily.
takze som vcelku spokojna, pretoze to nie je ekzem, teda ani plesne ale obycajne petechie.
vcelku mi z toho vychadza, ze som vlastne ok, len som to presvihla s cvicenim.
Dejte hodně hořčíku a uvidíte co to udělá.
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat,co by bylo vhodné užívat na střevní potíže z dovolené v Asii,trochu bolesti břicha,lehký průjem. Brala jsem tam hodně laktobacillu a HCl ale asi tomu stejně neujdu.
Je nějaká alternativa abych nemusela brat antibiotika?
děkuji
Dovolím si napísať,čo nám pomohlo pri črevných problémoch,kým Vám p.Jarda odpovie.
Do 0.5dcl vlažnej vody dáme 15-25 kvapiek 5%jodovej tinktúry/v lekárni by mali pripraviť/ a zapije sa 0.5dcl vody.U detí sa dáva na každý rok veku jedna kvapka tiež do 0.5dcl vody a zapiť tiež 0.5dcl vody.Väčšinou zaberie hneď.Ak nie,možno ešte raz počas dňa zopakovať.
Pokud jde o nějaké malé šmejdy, zabere postup, který popisuje členka janin, ale pokud nezabere, půjde patrně o velké parazity a pak jenom antihelmintika, nebo trojčátko.
Dobrý deň,
chcela by som Vás poprosiť o pomoc pri liečbe mojej 79 ročnej mamky. Doktorom už veľmi neverím, zdá sa mi, že im je jedno, či človeka vyliečia alebo mu krátkou cestou dopomôžu do hrobu, čo sa týka starších ľudí asi dvojnásobne.
Pred 3 týždňami jej zlyhala posledná ľadvina. Pravú ľadvinu už má roky nefunkčnú, na ktorej je pravdepodobne kameň. Bola hospitalizovaná. Pri vyšetreniach sa zistilo, že mala kreatín vyše 800 jednotiek a kameň na ľavej ľadvine. Na základe týchto vyšetrení a zhoršujúcom sa stave (voda sa jej dostávala aj do pľúc, ocitla sa na áre) bola odporúčená na dialýzu. Bol jej zavedený katéter, keďže nevedela sama močiť. Neskor jej bola zavedená hadička priamo z ľadviny cez ktorú močila. V nemocnici dostala aj infekciu močových ciest, boli jej nasadené antibiotiká. Dnes je už doma, močí prirodzene, ale má hnačky, necíti sa dobre., stále je príšerne unavená. Užíva tabletky na rozpustenie obličkových kameňov, antibiotiká, na krvný tlak a draslík. Bola by som Vám veľmi vďačná za akúkoľvek užitočnú radu, ktorá by jej mohla zlepšiť zdravotný stav. Veľmi pekne ďakujem ![]()
Dakujem krasne za reakcie
uz studujem hodne materialov. Aj ja si myslim, ze by bolo najvhodnejsie najskor precistit creva, mamka mavala pred tymito liekmi zlu stolicu, nepravidelnu a dost casto sa striedali hnacky a tvrda stolica. Pred nedavnom jej bol zisteny nalez zo stolice a tak sa bojim nejakej ocisty criev, klystiru. Netusime co to je a mama uz nechce ist k lekarom, co sa jej ani necudujem pri tom ich pristupe.
Stav sa jej po liekoch nejak nezlepsuje, zacala chudnut, niekedy zvykne dost opuchnut, stale je priserne unavena (minule zaspala na stolicke, kym som sa otocila s vecerou) a nedari sa jej vypit ani 1,5 l tekutin. Tlak ma nizky 100/60 obcas vysoky pulz okolo 90. Za poslednych par dni nejak stratila chut do jedla, zo vsetkeho ju boli zaludok. Casto mava hnacky.
Sme zufale, neviem ako zacat. Najradsej by som jej nasadila len surovu stravu, potom ocistu, aspon criev, nasledne Chanca piedra, dzusovu kuru a urinu. No nie som si ista, ci je to vhodne pokial bere lieky a ma ten nalez. Porada s jej lekarkou ohladom alternativnej liecby dopadla bezuspesne, skoro vyhadzovom z oridnacie, takze Vas prosim o nejaku radu, postup, ako zacat.
Dakujem
Dobrý den,
a nedalo by se použít něco jiného třeba stříbro nebo jiný preparát? Já jsem před tím jód užívala a rozhodilo mi to štítnou žlázu,pak se půl roku rovnala a teď je o.k.,takže se toho jodu bojím,navíc je to dost velká dávka....
děkuji
Bez čištění střeva se nehnete z místa, to je základ a nemá cenu nic zkoumat, dokonce i u rozjeté rakoviny střeva se docílí naprosto nejlepších výsledků pravidelným čistěním střeva za použití fungicidně působících prostředků.
Tak asi dalo, ono na malé šmejdy působí také velice dobře, čili to vyzkoušejte, tím nic nemůžete pokazit.
Asi dám svůj dotaz sem do vlákna různých chorob...
Jardo dobrý den, prosím Vás neřešil jste už nějakého klienta s touhle nemocí motýlích křídel? A i kdyby ne, mám věřit tomu, že je to nemoc nevyléčitelná? No, pro alopatickou medicínu možná nevyléčitelná je, ona ta klasická medicína moc nefunguje, ale co alternativní medicína? Jak to vidíte...?
Jardo dobrý den, prosím Vás neřešil jste už nějakého klienta s touhle nemocí motýlích křídel? A i kdyby ne, mám věřit tomu, že je to nemoc nevyléčitelná? No, pro alopatickou medicínu možná nevyléčitelná je, ona ta klasická medicína moc nefunguje, ale co alternativní medicína? Jak to vidíte...?
Jak bys chtěl léčit genetická onemocnění? Myslím, že na tohle je alternativní medicína i úprava životního stylu a stravování krátká.
no můj problém je, že jaksi moc nevěřím na genetická onemocnění. To, že jde o genetiku, vyslovili doktoři a to pro mne osobně vůbec neznamená, že to musí být pravda. Co když je to "jen" nemoc jako každá jiná a dá se v pohodě vyléčit, nikoli však klasickou medicínou...
no můj problém je, že jaksi moc nevěřím na genetická onemocnění. To, že jde o genetiku, vyslovili doktoři a to pro mne osobně vůbec neznamená, že to musí být pravda. Co když je to "jen" nemoc jako každá jiná a dá se v pohodě vyléčit, nikoli však klasickou medicínou...
Jsme asi offtopic - genetika nebude o nemocích ale o dispozicích a to je trošičku rozdíl.
Jak s těmito dispozicemi jedinec naloží, to bude to podstatné. A tyto stránky budou možná právě o tom správném nakládní... ![]()
Naprosty souhlas. Az na zanedbatelne vyjimky je zduvodnovani nevylecitelnosti nemoci uplne obycejny podvod za ucelem celozivotni lecby priznaku choroby - financne mnohem vyhodnejsi nez jednorazove vyleceni. Cilem podvodu s nevylecitelnosti nemoci je za prve aby nebyla medicina za blbce ze nic neumi a za druhe aby se lidi nelecili sami a verili, ze neni sance. Taky mi dr vypravela, ze se astma do konce zivota nezbavim protoze ho mam v genech a stacily dve kratsi hladovky
.
Xeelee, kdyby sis i sam precet tu Cinskou studii co doporucujes ve svem podpisu, tak treba pochopis, jak je to s tou genetikou. A nebo nepochopis
![]()
Tohle je ale genetická porucha, se kterou se člověk narodí. Nejde o větší nebo menší dispozice k něčemu. O tomhle Čínská studie není. Jak se ve článku správně píše, jde o mutaci 13 genů. Jak chcete čímkoliv tu mutaci zvrátit? Alternativní medicínou neupravíte geny.
Stejnej problém je s bublinovými dětmi. Ty nemaj z obdobnejch důvodů funkční imunitní systém. Jediným způsobem je genetické korekce poškozených genů a genová terapie rozhodně nespadá pod alternativní medicínu. Našel sem o tom jeden starší článek http://www.osel.cz/index.php?clanek=1212.
Tady jsem na rozpacích, sám na neléčitelnost nemocí také nevěřím, vše je o vysoko nastavené imunitě a tu zpravidla naruší působení plísní, případně parazitů z důvodu deficitu určitých látek, nebo specifických vibrací, které jim za normálních okolností v tom napadení organizmu brání. Celé úsilí bych tedy v takovémto případě věnoval co nejširší obnově funkčnosti imunitního systému a srovnal demineralizaci a avitaminózu.
Tady ale jde o lidi, kteří se kvůli genetický poruše narodilili bez imunity. Nikdy neměli funkční imunitní systém.
To sice ano, nicméně osobně nevěřím, že jde o neřešitelný problém, dle mého názoru takto příroda nejedná, ta slabé jedince zlikviduje prakticky ihned, čili pokud je někomu umožněno žít, jeho problém má téměř vždy i nějaké řešení.
Ti lidé by taky nepřežili, kdyby je nidko neudržoval při životě ve velmi speciálním prostředí. Vlastně by nepřežili ani tělesně postižení, kteří jsou naprosto odkázáni na okolí.
Tělesné postižení způsobené třeba úrazem je jiná věc, tam jsou funkce imunity zachovány a to že jim někdo pomáhá, je normální, nicméně máte pravdu, že příroda by je v takovém případě asi opravdu zlikvidovala. Jde o přirozenou selekci s tím, že vše má stoupat spíše k větší kvalitě a odolnosti, což přežití a zachování slabých jedinců dost narušuje a pokud se dokonce mohou množit, může se tím určitý druh dost geneticky poškodit, nebo dojde i k jeho vymření.
Kamarád pracuje jen s lidmi, kteří jsou mentálně a těžce fyzicky postižení od narození a s vozíčkáři (nejsem si jistej, jestli jsou mezi nimi i lidé po úrazu). Bez sociálního státu by asi žádný z jeho klientů neměl šanci přežít.
To je těžké, zde jde o dva odlišné pohledy na problematiku. Jeden je ten lidský, který každému říká musíš pomáhat a chránit, druhý má příroda a evoluční vývoj říká bez milosti zlikvidovat slabé jedince. Těžko najdete lidi, kteří budou mít jasný a vyhraněný názor na tuto problematiku, většinou v nich bude panovat vnitřní rozpor a nebudou se schopni jasně vyjádřit.
Dost casto by nebyli mentalne postizeni, kdyby se nemuseli povinne ockovat, diky tomu cemu hezky rikas socialni stat, vakcinama obsahujicima mimo jine jedovatou rtut, hlinik, DNA z opicich zarodku a co ja vim co jeste. a kdyby nebylo pece statu, tak by se treba snadno vylecili konopim nebo nejakymi nyni zakazanymi vitaminy.
Problematika medicínsko-farmaceutickýho průmyslu je mimo rámec týhle diskuze. Problémem totiž není sociální stát, ale průmysl a úplatky jednotlivcům, kteří ten stát řídí.
To jste uhodil hřebík na hlavičku, opravdu o dost velké procento postižených se postará moderní medicína a nemyslím si že půjde o nějaké minoritní procento.
Dobry deň pán Zajíček,
Chcel by som vás poprosiť o radu. Po prechode na živú stravu sa nám každú zimu strašne vysuší pokožka na rukach podľa priloženej fotky. V lete je všetko v pohode, no keď príde chladné počasie je to naspäť. Pokožka sa strašne vysuší, popraská, vytvoria sa ranky, ktoré krvácajú a štípu. Zaujímavé je, že sa to stalo ešte dvom ľuďom v mojom okoli, ktorí zmenili stravu. V čom môže byť problém?
| Přílohy: |
![]() IMG_20160423_074845_HDR_1461395067006.jpg [ 204.59 KiB | Zobrazeno 13692 krát ] |
Může jít o nějaký nutriční deficit, většinou za tím stojí nedostatek kolagenu, nebo glycinu, případně dalších aminokyselin. Další možností je prostě reakce na chlad, což je bohužel celkem běžné a lze to řešit pravidelným mazáním citlivých míst třeba kokosákem, nebo indulonou.