Chronická únava, poruchy pozornosti atd...

Zdraví-AZ — https://forum.zdravi-az.com/forums/topic/chronicka-unava-poruchy-pozornosti-atd/
Filip08 — pát zář 30, 2011 9:52 pm

Dobrý den přeji...
Nedávno jsem se dostal na tyto stránky a jsem nadšen. Vypadá to, že jsou zde lidé, kteří skutečně chtějí pomáhat a mají zkušenosti s přirozenou a zdraví prospěšnou stravou. Zde je tedy můj příběh. Do poloviny svých 17 let (tenkrát jsem vážil cca. 75kg a na výšku 185cm) jsem se stravoval „po česku“ přesně jak popisuje Jarda na hlavní straně. Ve školních jídelnách, doma naši vařili typická česká jídla (vepřo knedlo zelo, svíčková, guláš, spousta smaženého atd atd...) Dále jsem jedl hodně mléčných výrobků, bílého pečiva, masa, sladkostí atd. Oříšky občas a že se také jedí semínka jsem snad ani nevěděl. Ovoce a zeleninu jsem přímo odmítal. Pitnému reřimu jsem také moc nedával. V mém věku jsem zkrátka měl jiné starosti, než řešit to co jím. Samozřejmě toho teď lituji. Od 15 let jsem měl problémy s únavou a udržením pozornosti, což se časem zhoršovalo, ale vysvětloval jsem si to půl krabičkou cigaret denně a víkendovými pařbami...Nicméně v mém životě přišla velká změna. Začal jsem číst knížky o duchovních cestách, poznání a životě vůbec. Došlo mi, že to co dělám mne zavede (nechci říkat kam) a že to takhle dál nejde. Ze dne na den jsem skončil s kouřením, alkoholem, odmítl veškerou moderní (farmacutickou) medicínu a stal jsem se vegetariánem. Půl roku na to veganem - Hlavně z morálního hlediska. O správném stravování jsem měl pramálo znalostí, tudíž jsem se stravoval, jak jsem uznal za vhodné. Strava byla prostá. K snídani ovesná kaše či mysli. Svačinky jsem řešil různými tyčinkami s oříšky. Na obědy jsem chodil do indické restaurace, kde vařili 3 veganská jídla (omáčky s plackami) a k večeři jsem si dělával sojové maso s rýží nebo těstovinami. Ovoce a zelenina mi pořád nic neříkala. Vitaminy a mineraly jsem „nahrazoval“ multivitaminy v kapslích. Zhubl jsem na 64kg a tak jsem se „raději“ vrátil k vegetariánství stím, že vejce a mléčné výrobky budu jíst jedině domácí. Teď v 19 letech jsem se díky této stravě dostal na 67kg při výšce 190 cm BMI 18,5 (hranice mezi podvýživou a normálem) Můj zdravotní stav se má takto: chronická únava, poruchy pozornosti, občasné výkyvy nálad a pískání v uších, náchylnost ke stavům kdy mi je zima, i když je relativně teplo, kruhy pod očima, páteř ve spodní části prohnutá do předu (v rodině to je z části dědičné a snažím se to řešit yogou) a mívám celkem často studené ruce a nohy. Jelikož nechci udělat nějakou volovinu a podnikat kroky, které by mi spíš mohli z neznalosti uškodit, tak jsem sám nic nepodnikal. Pouze jsem si upravil jídelníček podle těchto stránek: Ráno - ovocná snídaně zalitá octem balsamiko a olivovým olejem posypaná kokosem a do toho dodávám oříšky nebo semínka. Svačinky řeším samotnými oříšky nebo tyčinkami MaxiNuta, fíky či datlemi nebo čerstvým ovčím sýrem (od Lojzy) s rajčaty. Obědy střídám jeden den ovocný, druhý den zeleninový a zase zalívám olivovým olejem a octem balsamico. Večeře – zeleninová zase politá octem balsamico a oliv. olejem( Skoro všechno co jím je kupováno ze supermarketů i když sem tam něco od Lojzy seženu). Vodu budu mít do týdne přímo z přírodního pramene. Odšťavňovač bude také do týdne, konkrétné dvouhřídelový Green Star 3000. Pro suroviny na zelený nápoj chodím a ph papírky Tryphan mám objednané, takže bych sem případně dohodil ph krve, moči a stolice.
Teď nastupuji na VŠ a obávám se, že už bych to takhle dál nezvládal a také, že by mohli přijít nějaké závažnější zdravotní problémy. Chtěl bych dát tedy všechno do pořádku a takříkajíc být zdraví. Dále se dostat na BMI 22, abych nevypadal jak reklama na bídu a také aby se měla moje milovaná čím kochat tzn. pokud možno ve svalové hmotě. Uvědomuji si jak je zdraví důležité a nechci čekat až ze mne jak píše pan Jarda poteče krev horem i spodem. Jsem ochoten udělat opravdu cokoliv. Fórum čtu jak nejrychleji to jde, ale je tady spousta informací (což je jedině dobře), takže tady skáču od páteho přes deváté a vůbec nevím kde, jak a s čím mám začít vzhledem k mému zdravotnímu stavu. Prosím vás tedy o pomoc. Předem děkuji

Kometa — sob říj 01, 2011 12:45 am

Mně na únavu i pozornost nejvíce pomáhá syrová zelenina. Po všem jiném jsem více či méně unavená a mentálně utlumená.
A jako snídani si nejvíce pochvaluji klíčenou pohanku.

Určitě to chce začít s vyrovnáním pH, ale to už asi dobře víš, když máš objednané pH papírky.
Pozornost ovlivňují nedostatky mnoha minerálů a vitamínů, proto je potřeba překopat celé stravování.
A myslím, že vegetariánům, kteří nejí ryby, mohou chybět omega 3, důležité pro mozek, takže zařadit i lněné semínko/olej.

Jen mi vrtá hlavou, proč užíváš balsamico, zrovna na těchto stránkách jsem nečetla, že by ho někdo doporučoval, všichni spíš jedou v jablečném.

Whitemagic — sob říj 01, 2011 1:34 am

Tvuj pribeh je zajimavy a jiste je podobny mnoha dalsim v nasi zemi.

Mohu-li doporucit zdrave stravovani tak urcite prozkoumej sikovnou pani, ktera se jmenuje Mimi Kirk http://youngonrawfood.com/, ktera publikuje a dela osvetu syrove, zdrave strave po celem svete a nedavno vydala i kucharku (da se koupit i na http://www.amazon.de za zhruba 11EUR)
Jinak tehle stabajzne je dnes 72 let:

Příloha:
news.mimi.jpeg
news.mimi.jpeg [ 82.92 KiB | Zobrazeno 48471 krát ]

Dle toho co dale pises mas zrejme dobry smer, jedine asi opatrne s tou vodou z prirodniho pramene, netusim, zda bude vhodna k dlouhodobemu piti a take jakym zpusobem mas zajistene "zasobovani", aby byla vzdy cerstva. V tomhle ohledu je idealnim doplnkem zdraveho zivota masinka na zivou vodu, ktera se da budto vyrobit, postup najdes zde na foru nebo koupit jako hotovou vec zde http://www.zivavoda.cz.

Prosim take o vysvetleni pouzivani balsamica, proc zrovna to, a jestli pouzivas nejake drahe (tzv. archivni) nebo jakekoliv. Jsou v nem totiz dosti velke rozdily ve kvalite. Totez ten olivovy olej.

Dale jsem cetl a mam castecne vypozorovane, ze pri snidani by se nemelo telo zatezovat prave tim olejem (jatra) - naopak. Kdyz uz kase tak sucha nebo dochucena sladikem ze Stevie nebo napr. ryzovym sladem, ktery se da koupit v bio potravinach, ne vsak ve vsech, vyzkousene jsou http://www.bioprodejny.info, ty ho maji vzdy.

Mne osobne se osvedcily snidanove zelene smoothies, ktere se skladaji napr. z ananasu, bananu, stavy z pomerance a spenatu nebo zeleneho list. salatu. Vse zalite zivou vodou v rozumnem pomeru, aby smes byla dobre tekuta. Jako celek to funguje vyborne na alkalizaci a zarucene clovek minimalne cele dopoledne i pri vyssim fyz. vykonu vydrzi bez pocitu hladu a hlavne je skvele hydratovan takze bez jakekoliv zizne. Upozornuji ovsem, ze timto zpusobem svalovou hmotu nenaberes :) je to spise dobre dietni. Take traveni takove kombinace nemusi byt pro kazdeho, proto to musis na sobe otestovat. O green smoothies je na webu spousta povidani.

U orisku samozrejme pozor na plisne. Vyplati se vybirat pouze kvalitni dodavatele.

Na nastartovani do kazdeho dne zkus cvicit Pet Tibetanu. Srovnaji cakry a myslenky :) jen pozor na kratke navody na netu, je jich vsude plno a kopiruji jeden druhy. Kup si radeji knizku http://pragma.cz/kniha/vice-sily-a-uspechu-s-peti-tibetany/kategorie/pet-tibetanu, ktera obsahuje vysvetleni proc cvicit a na co si dat pozor, aby sis energeticky neublizil a harmonizoval spravne sve telo. Pokud najdes navod na cviceni sesteho Tibetana tak toho doporucuji spise az po nejakem roce cviceni prvnich peti.

Filip08 — úte říj 04, 2011 6:29 pm

Díky za tipy. U toho balsamica jsem si říkal, že by nemělo být nějak na škodu. Ale nevím. V obchodě jsem ho koupil asi za 150kč. Ale raději si koupím ten jablečný. Olivový olej mám koupený v Itálii. Než začnu pít pravidelně tu vodu tak si o ní určitě něco zjistím. Oříšky koupím radši BIO tam by snad měla být kvalita ok. Pet Tibetanu vypada velmi dobre, takže jsem je zařadil na cvičení po ránu hned po Pozdravu slunci.

Whitemagic — úte říj 04, 2011 7:27 pm
Filip08 píše:
Díky za tipy. U toho balsamica jsem si říkal, že by nemělo být nějak na škodu. Ale nevím. V obchodě jsem ho koupil asi za 150kč. Ale raději si koupím ten jablečný. Olivový olej mám koupený v Itálii. Než začnu pít pravidelně tu vodu tak si o ní určitě něco zjistím. Oříšky koupím radši BIO tam by snad měla být kvalita ok. Pet Tibetanu vypada velmi dobre, takže jsem je zařadil na cvičení po ránu hned po Pozdravu slunci.

Balsamico na skodu urcite neni, jen si myslim, ze v zemi puvodu se pouziva sice pravidelne nicmene v mensich davkach a hlavne jine kvalite.
Co se kvality tyka tak balsamico je jako vino, nejlepsi zdravotni ucinky a chut ma archivni balsamico, od 25 let a dale "extravecchio" stoji lahvicka 1.500 - 3.500 Kc, 50-ti lete balsamico je kolem 8.000 - 10.000 Kc - vylozene takovy elixir :)
To s lahvi, na ktere je napsano Balsamico z naseho supermarketu nema tolik spolecneho. Rozdily v pripade jsou minimalne nasledujici:
Oznaceni "Aceto Balsamico Tradizionale di Reggio Emilia (nebo Modena)"
Ingredience: jen varena stava z hroznu
Proces vyroby: nejmene 12 let. V prirozenem prostredi stredni Italie, kde je horko v lete, zima v zime :)

Oznaceni "Aceto balsamico di Modena"
Ingredience: vinny ocet, varena stava z hroznu nebo jen % cast, koncentrat z hroznu, casto s pridavkem karamelu nebo barviva (schvalne se podivej na lahvicku sveho balsamica)
Proces vyroby: nejmene 2 mesice.

Pak jsou dalsi oznaceni, jako napr. Balsamico zalivka atd. tam uz je to na mile vzdaleno od puvodniho balsamica.

Jinak obecne:
Balsamico je bohaté na minerály, balsamikový ocet obsahuje 7 procent doporučené denní potřeby vápníku, 10 procent železa, hořčíku 8 procent, 5 procent fosforu, draslíku 8 procent a 17 procent manganu. Balsamikový ocet je také dobrý pro srdce a krevní oběh - má nízký obsah sodíku, velmi nízký obsah nasycených tuků a žádný cholesterol. Balsamikový ocet obsahuje polyfenoly.
Balsamico je přírodní dezinfekční prostředek. Je to jedna z mála látek, které zabijí jedovaté plísně. Balsamico také ničí bakterie a další choroboplodné zárodky, pomáhá obnovit přirozené pH.

Urcite sem napis zkusenosti se cvicenim Peti Tibetanu, verim, ze jiz po 2 tydnech prijdou prvni pozitivni zmeny.

Whitemagic — úte říj 04, 2011 8:29 pm

Pro úplnost, abych byl přesný, ještě doplním k té výrobě:
Originální, pravé Balsamico se získává se z vařeného hroznové šťávy, prochází dlouhým procesem zrání, který je odvozený z přirozené fermentace a postupné koncentrace a velmi dlouhého stárnutí v řadě sudů vyrobených z různých druhů dřeva s postupným snižováním objemu, bez jakéhokoliv přídavku barviv a aromat.

Příloha:
29672_processo_prod_abtre_ing_nuovo_x_web.jpeg
29672_processo_prod_abtre_ing_nuovo_x_web.jpeg [ 48.04 KiB | Zobrazeno 48349 krát ]
Filip08 — pon říj 10, 2011 5:08 pm
Whitemagic píše:
Balsamico na skodu urcite neni, jen si myslim, ze v zemi puvodu se pouziva sice pravidelne nicmene v mensich davkach a hlavne jine kvalite.
Co se kvality tyka tak balsamico je jako vino, nejlepsi zdravotni ucinky a chut ma archivni balsamico, od 25 let a dale "extravecchio" stoji lahvicka 1.500 - 3.500 Kc, 50-ti lete balsamico je kolem 8.000 - 10.000 Kc - vylozene takovy elixir :)
To s lahvi, na ktere je napsano Balsamico z naseho supermarketu nema tolik spolecneho. Rozdily v pripade jsou minimalne nasledujici:
Proces vyroby: nejmene 12 let. V prirozenem prostredi stredni Italie, kde je horko v lete, zima v zime :)

Ingredience: vinny ocet, varena stava z hroznu nebo jen % cast, koncentrat z hroznu, casto s pridavkem karamelu nebo barviva (schvalne se podivej na lahvicku sveho balsamica)

Pak jsou dalsi oznaceni, jako napr. Balsamico zalivka atd. tam uz je to na mile vzdaleno od puvodniho balsamica.

Jinak obecne:
Balsamico je bohaté na minerály, balsamikový ocet obsahuje 7 procent doporučené denní potřeby vápníku, 10 procent železa, hořčíku 8 procent, 5 procent fosforu, draslíku 8 procent a 17 procent manganu. Balsamikový ocet je také dobrý pro srdce a krevní oběh - má nízký obsah sodíku, velmi nízký obsah nasycených tuků a žádný cholesterol. Balsamikový ocet obsahuje polyfenoly.
Balsamico je přírodní dezinfekční prostředek. Je to jedna z mála látek, které zabijí jedovaté plísně. Balsamico také ničí bakterie a další choroboplodné zárodky, pomáhá obnovit přirozené pH.

Urcite sem napis zkusenosti se cvicenim Peti Tibetanu, verim, ze jiz po 2 tydnech prijdou prvni pozitivni zmeny.

Děkuji za podrobné informace o tom balsamicu. Já používám Aceto balsamico di Modena, takže asi nic moc. Snad seženu nějaké lepší.

Až budu pociťovat nějaké "výraznější" změny z Pěti Tibeťanů, určitě je sem napíšu.

Petra2 — úte říj 11, 2011 12:35 am

V tomhle věku bývá šílená únava hlavně z nedostatku spánku (aspoň u mě to tak bylo), jinak těla takhle mladých lidí fungují obvykle bez potíží vpodstatě na stravě nezávisle. Dalším zdrojem vyčerpání bývají intenzivně prožívané nešťastné lásky.

Snad bych nasadila omega 3 - kvůli té poruše pozornosti, takže sirnou patlanici případně rybí tuk.

Filip08 — úte říj 11, 2011 5:50 pm
Petra2 píše:
V tomhle věku bývá šílená únava hlavně z nedostatku spánku (aspoň u mě to tak bylo), jinak těla takhle mladých lidí fungují obvykle bez potíží vpodstatě na stravě nezávisle. Dalším zdrojem vyčerpání bývají intenzivně prožívané nešťastné lásky.

Snad bych nasadila omega 3 - kvůli té poruše pozornosti, takže sirnou patlanici případně rybí tuk.

Díky. Sice mám teď s láskou velké problémy, ale naopak, z té beru hlavní zdroj energie. :-)
Jinak jsem včera objednal lněný olej z AGRO-EL, na patlanicu už se nemohu dočkat...

Jarda — úte říj 11, 2011 7:38 pm
Filip08 píše:
Dobrý den přeji...
Nedávno jsem se dostal na tyto stránky a jsem nadšen. Vypadá to, že jsou zde lidé, kteří skutečně chtějí pomáhat a mají zkušenosti s přirozenou a zdraví prospěšnou stravou. Zde je tedy můj příběh. Do poloviny svých 17 let (tenkrát jsem vážil cca. 75kg a na výšku 185cm) jsem se stravoval „po česku“ přesně jak popisuje Jarda na hlavní straně. Ve školních jídelnách, doma naši vařili typická česká jídla (vepřo knedlo zelo, svíčková, guláš, spousta smaženého atd atd...) Dále jsem jedl hodně mléčných výrobků, bílého pečiva, masa, sladkostí atd. Oříšky občas a že se také jedí semínka jsem snad ani nevěděl. Ovoce a zeleninu jsem přímo odmítal. Pitnému reřimu jsem také moc nedával. V mém věku jsem zkrátka měl jiné starosti, než řešit to co jím. Samozřejmě toho teď lituji. Od 15 let jsem měl problémy s únavou a udržením pozornosti, což se časem zhoršovalo, ale vysvětloval jsem si to půl krabičkou cigaret denně a víkendovými pařbami...Nicméně v mém životě přišla velká změna. Začal jsem číst knížky o duchovních cestách, poznání a životě vůbec. Došlo mi, že to co dělám mne zavede (nechci říkat kam) a že to takhle dál nejde. Ze dne na den jsem skončil s kouřením, alkoholem, odmítl veškerou moderní (farmacutickou) medicínu a stal jsem se vegetariánem. Půl roku na to veganem - Hlavně z morálního hlediska. O správném stravování jsem měl pramálo znalostí, tudíž jsem se stravoval, jak jsem uznal za vhodné. Strava byla prostá. K snídani ovesná kaše či mysli. Svačinky jsem řešil různými tyčinkami s oříšky. Na obědy jsem chodil do indické restaurace, kde vařili 3 veganská jídla (omáčky s plackami) a k večeři jsem si dělával sojové maso s rýží nebo těstovinami. Ovoce a zelenina mi pořád nic neříkala. Vitaminy a mineraly jsem „nahrazoval“ multivitaminy v kapslích. Zhubl jsem na 64kg a tak jsem se „raději“ vrátil k vegetariánství stím, že vejce a mléčné výrobky budu jíst jedině domácí. Teď v 19 letech jsem se díky této stravě dostal na 67kg při výšce 190 cm BMI 18,5 (hranice mezi podvýživou a normálem) Můj zdravotní stav se má takto: chronická únava, poruchy pozornosti, občasné výkyvy nálad a pískání v uších, náchylnost ke stavům kdy mi je zima, i když je relativně teplo, kruhy pod očima, páteř ve spodní části prohnutá do předu (v rodině to je z části dědičné a snažím se to řešit yogou) a mívám celkem často studené ruce a nohy. Jelikož nechci udělat nějakou volovinu a podnikat kroky, které by mi spíš mohli z neznalosti uškodit, tak jsem sám nic nepodnikal. Pouze jsem si upravil jídelníček podle těchto stránek: Ráno - ovocná snídaně zalitá octem balsamiko a olivovým olejem posypaná kokosem a do toho dodávám oříšky nebo semínka. Svačinky řeším samotnými oříšky nebo tyčinkami MaxiNuta, fíky či datlemi nebo čerstvým ovčím sýrem (od Lojzy) s rajčaty. Obědy střídám jeden den ovocný, druhý den zeleninový a zase zalívám olivovým olejem a octem balsamico. Večeře – zeleninová zase politá octem balsamico a oliv. olejem( Skoro všechno co jím je kupováno ze supermarketů i když sem tam něco od Lojzy seženu). Vodu budu mít do týdne přímo z přírodního pramene. Odšťavňovač bude také do týdne, konkrétné dvouhřídelový Green Star 3000. Pro suroviny na zelený nápoj chodím a ph papírky Tryphan mám objednané, takže bych sem případně dohodil ph krve, moči a stolice.
Teď nastupuji na VŠ a obávám se, že už bych to takhle dál nezvládal a také, že by mohli přijít nějaké závažnější zdravotní problémy. Chtěl bych dát tedy všechno do pořádku a takříkajíc být zdraví. Dále se dostat na BMI 22, abych nevypadal jak reklama na bídu a také aby se měla moje milovaná čím kochat tzn. pokud možno ve svalové hmotě. Uvědomuji si jak je zdraví důležité a nechci čekat až ze mne jak píše pan Jarda poteče krev horem i spodem. Jsem ochoten udělat opravdu cokoliv. Fórum čtu jak nejrychleji to jde, ale je tady spousta informací (což je jedině dobře), takže tady skáču od páteho přes deváté a vůbec nevím kde, jak a s čím mám začít vzhledem k mému zdravotnímu stavu. Prosím vás tedy o pomoc. Předem děkuji

Nyní to projíždím a vidím, že jsem váš dotaz nějak přeskočil, čili se omlouvám a k věci samé. Z výše uvedeného plyne, že děláte prakticky stejnou chybu jako mnoho ostatních lidí, kteří se v záchvatu zdravé stravy vrhnou do vegetariánství, nebo vitariánství a nevědí o tom nic, což má většinou stejné výsledky jako strava z KFC. Základ je v pH a to jediné nyní vyzkoušejte srovnat a udržet na hodnotách 7,5-7,8 pH. Uvidíte, že to bude zpočátku docela obtížné, ale dá vám to do ruky mocný nástroj k odstranění většiny zdravotních potíží. Udělejte si také plivací a krkací test a to tři dny po sobě, přičemž si ještě překontrolujte stav teploty pod jazykem, také 3x a pak se znovu ozvěte a uvidíme jak si stojíte. Jinak ty poslední kroky již jdou správným směrem, ale pokud jste zamořen kvasinkou, tak to bude třeba ještě zredukovat, hlavně z pohledu konzumace sacharidů.

Filip08 — ned lis 06, 2011 10:31 pm
Whitemagic píše:

Jinak obecne:

Zdravím. Chtěl jste abych dal vědět zkušenosti ohledně cvičení Pěti Tibeťanů... Už při prvních dnech zejména první hodiny po cvičení jsem se cítil vitálnější, ale cvičení jsem musel přerušit, protože mám bederní část páteře prohnutou celkem znatelně dopředu a tybeťani jsou pro ni velká nerovnoměrná zátěž. Takže se ji snažím narovnat jógovými asány. Nicméně 5 tybeťanů funguje na zvýšení enegie stoprocentně. Díky za radu

Whitemagic — pon lis 07, 2011 2:09 am
Filip08 píše:
Zdravím. Chtěl jste abych dal vědět zkušenosti ohledně cvičení Pěti Tibeťanů... Už při prvních dnech zejména první hodiny po cvičení jsem se cítil vitálnější, ale cvičení jsem musel přerušit, protože mám bederní část páteře prohnutou celkem znatelně dopředu a tybeťani jsou pro ni velká nerovnoměrná zátěž. Takže se ji snažím narovnat jógovými asány. Nicméně 5 tybeťanů funguje na zvýšení enegie stoprocentně. Díky za radu

Skvělé, že jste napsal, tak to jen potvrzuje jak to pěkně funguje. Cvičit se dá i několikrát denně s nižšími opakováními (třeba klidně 3x a ne hned 21x to může být dosti náročné a v průběhu týdnů nebo měsíců postupně zvyšovat) dokud nebude fyzická dispozice příznivější. Těch cvičení je celá řada a určitě se Tibeťani dají nahradit, kdybyste časem přišel co ještě dalšího pro Vás podobně funguje tak se určitě zase podělte.

ludmila — sob čen 15, 2013 8:32 pm

Dobrý den.
Já už jsem s Vámi komunikovala a taky jsem si od Vás objednala nějaké věci - schizandra, quarana, kustovnice činská. Nemůžu si vzpomnět na přihlašovací údaje, tak jsem se zaregistrovala znovu. Přípravky, které jsem si objednala, mi měly pomoct proti únavě. 17 let trpím chronickým únavovým syndromem, ale docházím jen k psychiatrovi, protože tato nemoc u nás spadá do psych. kategorie. Už snad není přípravek proti únavě, kterým bych se neléčila. Za ty roky jsem zkusila úplně všechno, co kdo na únavu nabízel. Došla jsem za tu dobu akorát o spoustu peněz a navíc se dostala do depresí. Máte pro mne, prosím, nějakou radu? Nejposlednější je Stimaral, který mi "léčitelka" úplně vnucovala. Zatím jsem si ho nepořídila, i takové věci už jsem měla. Např. jsem měla i kúru sestavenou Mgr. Podhornou, nebo panem Tichanovským a dalšími.

Za případnou odpověď děkuji.
Ludmila

Elkimek — ned čen 16, 2013 10:15 am

Zkusila jste střevní a jaterní očistu?

Možná by to chtělo zkusit nějakej silnej B-complex, a určitě zkontrolovat stav věcí v krvi, hlavně vitamín D3, stopro ho budete mít nedostatek.

jiddu — ned čen 16, 2013 3:25 pm

ano, urcite skuste pecenovu a crevnu ocistu, dalej sa odkyslite...a s chronickou unavou casto suvisi nedostatocna cinnost nadobliciek alebo stitnej zlazy...tak si prestudujte prislusne vlakna a patrajte, co moze byt tychto zdravotnych problemov pricina (kyslost, kvasinky, paraziti, toxiny, tazke kovy?...)...
a ak je naozaj problem v nadoblickach, tak na take zakladne nastartovanie by mohol pomoct napriklad tento pripravok:
http://www.iherb.com/Thorne-Research-Adrenal-Cortex-60-Veggie-Caps/18706

martina72 — ned čen 16, 2013 10:20 pm

Ludmilo, jen střílím od boku, nic o vás nevím. Ale kolik času trávíte na čerstvém vzduchu, jak často si prostě lehnete do zarosené trávy a koukáte na oblohu, ať již s měsícem či ranním sluníčkem, jak často se brouzdáte bosa ranní rosou, jak často si lehnete nahá do potoka, jak často se s někým objímáte a hladíte se (může jít o kohokoliv, nemusí to být dospělý muž)? Pro začátek předpokládám, že vše zmíněné máte denně a je to v pořádku. Pak ještě naprosto a dlouhodobě vynechte (lépe vyhoďte) televizi. (i tady střílím od boku)
S depresemi opatrně, deprese (či bipolární porucha) je závažná diagnosa a AD se berou opravdu jen a jen na depresi. Na omezenou dobu a jen v závažných případech. Nesmíte věřit každému felčaroj. Deprese neznamená to, že jste mrzutá, smutná nebo unavená. To je občas každý.
Tolik nástřel, zatím více ve vlákně nemáme.

Vševěd — pon čen 17, 2013 9:05 am
martina72 píše:
Ludmilo, jen střílím od boku, nic o vás nevím. Ale kolik času trávíte na čerstvém vzduchu, jak často si prostě lehnete do zarosené trávy a koukáte na oblohu, ať již s měsícem či ranním sluníčkem, jak často se brouzdáte bosa ranní rosou, jak často si lehnete nahá do potoka, jak často se s někým objímáte a hladíte se (může jít o kohokoliv, nemusí to být dospělý muž)? Pro začátek předpokládám, že vše zmíněné máte denně a je to v pořádku.

Jen se zeptám, ty tohle všechno máš denně? :lol: Musím říct, že ti závidím.

martina72 — pon čen 17, 2013 11:28 am
Vševěd píše:
Jen se zeptám, ty tohle všechno máš denně? :lol: Musím říct, že ti závidím.

Mám to denně, nebo to mohu mít denně, pár kroků a okamžitý rozmar ... KAŽDÝ to tak může mít ... Čechy jsou velmi specifický kraj, pravý dar z nebes, že skoro každý z Čechů to tak může mít ... jen do toho jít ... a je to skoro zadarmo!
Kdysi jsem to propočítal ... každej Čech má pro sebe túlik vody, túlik volné krajiny, túlik lesa, túlik polí, túlik luk, že by si moh prostě postavit dům, zasadit strom, jíst to svý, co se mu urodí a milovat se s fajn babou (holky s chlapem) až do smrti. Je diuný, že to Češi nedělaj. Já nejni su blbec a mý počty seděj. Dokonce seděj na 20 mil lidí. (dělal jsem propočet i na 40 mil. lidí, ale to už vycházelo jinak, šlo by to, ale nebyl by to ten komfort, ta volnost)
Ale každýmu to jeho. Tak se holt máme hůř. Naprosto uznávam právo lidí se mít blbě.

Elkimek — pon čen 17, 2013 11:41 am
martina72 píše:
Mám to denně, nebo to mohu mít denně, pár kroků a okamžitý rozmar ... KAŽDÝ to tak může mít ... Čechy jsou velmi specifický kraj, pravý dar z nebes, že skoro každý z Čechů to tak může mít ... jen do toho jít ... a je to skoro zadarmo!
Kdysi jsem to propočítal ... každej Čech má pro sebe túlik vody, túlik volné krajiny, túlik lesa, túlik polí, túlik luk, že by si moh prostě postavit dům, zasadit strom, jíst to svý, co se mu urodí a milovat se s fajn babou (holky s chlapem) až do smrti. Je diuný, že to Češi nedělaj. Já nejni su blbec a mý počty seděj. Dokonce seděj na 20 mil lidí. (dělal jsem propočet i na 40 mil. lidí, ale to už vycházelo jinak, šlo by to, ale nebyl by to ten komfort, ta volnost)
Ale každýmu to jeho. Tak se holt máme hůř. Naprosto uznávam právo lidí se mít blbě.

Takhle bydlíš/žiješ od malička, nebo si prostě zahodil "dnešní typickej život" a šel do přirody? Jestli jo, zajímal by mě alespoň trochu tvůj příběh.

martina72 — pon čen 17, 2013 12:44 pm

Já to odmítal. Myslel sem, že su městskej člověk, intelektuál, žijící mezi betonem, asfaltem, zamořenym vzduchem. Žena, rozmarná to bytost, si to vymínila. To nové, to, co ona jen někde četla.Tož sem sa přesunovál a budovál. Já chtěl doklepát život ve městě, v těch jedech. Nakonec su spokojenej i nespokojenej. Ona sa vrátila do města (asi jí to neva, mi va), já budu tady. Na venku. Jen je to pro mně nízko, 500 m navrch bych uvítal. Ale i tak je to dobré.
Choval sem (a zabíjel) kozy, králíky, koně, slepice, brouky, slimejše i morčata. Rybičky, jasné. Nakonec mám jen kocóra a babu - kamošku.

Elkimek — pon čen 17, 2013 12:53 pm

No, já mám s rodinou v plánu prodat barák ve městě, nechat si postavit montovaný domy někde na nějakym úrodnym pozemku za městem (asi nějaká zahrada). Mít kozu, ovci, pěstovat jídlo, bejt na čerstvym vzduchu a mít klid.

martina72 — pon čen 17, 2013 1:06 pm
Elkimek píše:
No, já mám s rodinou v plánu prodat barák ve městě, nechat si postavit montovaný domy někde na nějakym úrodnym pozemku za městem (asi nějaká zahrada). Mít kozu, ovci, pěstovat jídlo, bejt na čerstvym vzduchu a mít klid.

Je to velmi jednoduché. Čistě technicky. Ale nečekej nějakou duchovní (a v důsledku fysickou ) obrodu. To je fakt ještě o něčem jiném. Držím palce.
Já se každopádně do Prahy a do zaměstnání a do MHD (myšleno "systém") asi nevrátím.

Elkimek — pon čen 17, 2013 1:28 pm
martina72 píše:
Je to velmi jednoduché. Čistě technicky. Ale nečekej nějakou duchovní (a v důsledku fysickou ) obrodu. To je fakt ještě o něčem jiném. Držím palce.
Já se každopádně do Prahy a do zaměstnání a do MHD (myšleno "systém") asi nevrátím.

To nečekám, ale jako doplňek života to musí být fajn. Duchovně i fyzicky na sobě pracuju dlouho dobu v baráku vedle hlavní silnice :)

Spíš jde o prostřední (vzduch, hluk) a o prachy (náklady na bydlení). Už ten rozdíl vlastní studny s filtračním systémem napojenou na všechno a brání vody z Veolie je kurva rozdíl za rok v kč.

Rodinej zděnej barák ač zateplej a passivní dům taky. Pak odpadá nutnost šrotit peníze v nějaký fabrice, a o to si spíš vystačíš s menším obnosem. A pak jde uměrně dolů stres, a nahoru klid a duševní rovnováha. Nehledě na možnosti zdravé obživy.

Jantar — pon čen 17, 2013 7:51 pm

a nemůže ten syndrom být taky od parazitů?

martina72 — pon čen 17, 2013 8:06 pm
Jantar píše:
a nemůže ten syndrom být taky od parazitů?

Ne, je to zcela psychosomatická věc.

Vševěd — pon čen 17, 2013 8:13 pm

Ty bláho.
když pominu, že byl teď šest měsíců sníh a led /taky ses koupal nahý v potoce?/ :lol:
tak nelze opomenout, že chronický únavový syndrom je většinou důsledkem jiného onemocnění, boreliózy, chlamydií a asi sto dalších možností.
Což naprosto nemůžu odhadnout přes sklo, ale ty evidentně ano.

sakul — úte čen 18, 2013 10:06 am

Viděl jsem několik lidí s tímto problémem vyléčených skrze hlubinou psychoterapii, určitě bych se zaměřil i na tuto oblast.

janette — čtv čen 20, 2013 6:42 pm
martina72 píše:
Ne, je to zcela psychosomatická věc.

bola na Salvii alebo Diacome? nic nevyšlo?

janette — čtv čen 20, 2013 6:48 pm
Elkimek píše:
Zkusila jste střevní a jaterní očistu?

Možná by to chtělo zkusit nějakej silnej B-complex, a určitě zkontrolovat stav věcí v krvi, hlavně vitamín D3, stopro ho budete mít nedostatek.

Aky silny B-komplex si myslel? ake davky sa môžu najvyššie brat? Ja beriem B-komplex forte a tam píšu, že 1tbl denne, neprekračovať.
Vitalita je v črevach a tam treba hladat príčinu unavy., si myslím :roll:

Elkimek — pát čen 21, 2013 1:08 am

B forte je 10mg/mcg přípravek. Já mám stovkovej od Now Foods.

Jirik.TK — pát čen 21, 2013 12:26 pm

Mrkněte pro inspiraci i sem: http://www.autopatie.cz/unavovy-syndrom/

martina72 — pát čen 21, 2013 12:39 pm
Jirik.TK píše:
Mrkněte pro inspiraci i sem: http://www.autopatie.cz/unavovy-syndrom/

Jsem pevně přesvědčen, že šlo o psychickou věc a placeboefekt. Počítá se ale jen a jen výsledek, a pokud je dobrý, vše je dobré.

Jirik.TK — pát čen 21, 2013 12:58 pm
martina72 píše:
Jsem pevně přesvědčen, že šlo o psychickou věc a placeboefekt. Počítá se ale jen a jen výsledek, a pokud je dobrý, vše je dobré.

Ano, ano, také jsem měl a stále mám řadu pevných přesvědčení. Ale jak jdou léta a desetiletí, většinou z nich otřásl čas. Krásně to říká Johan Wolfgang Goethe: „Šedivé, drahý příteli, jsou všechny teorie a věčně zelený je strom života.“ Je potřeba zkoušet a zkoušet. A pokud se jedná o metody za babku, které nemohou z principu ublížit, zkoušel bych, jako by mi za zadkem hořelo. Zejména když ty drahé a sofistikované metody nezafungovaly.

Jarda — pát čec 19, 2013 9:29 pm
ludmila píše:
Dobrý den.
Já už jsem s Vámi komunikovala a taky jsem si od Vás objednala nějaké věci - schizandra, quarana, kustovnice činská. Nemůžu si vzpomnět na přihlašovací údaje, tak jsem se zaregistrovala znovu. Přípravky, které jsem si objednala, mi měly pomoct proti únavě. 17 let trpím chronickým únavovým syndromem, ale docházím jen k psychiatrovi, protože tato nemoc u nás spadá do psych. kategorie. Už snad není přípravek proti únavě, kterým bych se neléčila. Za ty roky jsem zkusila úplně všechno, co kdo na únavu nabízel. Došla jsem za tu dobu akorát o spoustu peněz a navíc se dostala do depresí. Máte pro mne, prosím, nějakou radu? Nejposlednější je Stimaral, který mi "léčitelka" úplně vnucovala. Zatím jsem si ho nepořídila, i takové věci už jsem měla. Např. jsem měla i kúru sestavenou Mgr. Podhornou, nebo panem Tichanovským a dalšími.

Za případnou odpověď děkuji.
Ludmila

Opakované registrace nejsou moc dobrý nápad, to pak dělá zbytečné problémy čtenářům. Stačí mě napsat a zatím se to vždy povedlo opravit. Uvedené potíže prakticky vždy souvisí s únavou nadledvinek a je tedy vhodné se zaměřit tímto směrem. Většina lidí si prostě nechce připustit, že proti únavě je nejlepší lék pouhý odpočinek a myslím, že ho není problém vyzkoušet. Pokud nasadíte ještě správnou stravu a odkyselení, nevidím důvod, proč by se vám neměl stav zlepšit.

janette — ned čec 21, 2013 8:00 pm
Elkimek píše:
B forte je 10mg/mcg přípravek. Já mám stovkovej od Now Foods.

to naozaj az tak silny? takze ten moj mozem kludne brat 10ks za den :shock:

Slnecnica — stř led 28, 2015 1:27 am

Dobrý deň,

chronickou únavou trpím už 3 roky. Obmedzuje ma to natoľko, že som rok po skončení vysokej školy a neviem nastúpiť do zamestania, keďže mi to veľmi komplikuje život.

Chronická únava u mňa začala s vypuknutím chrípky ktorá trvala cez 3 týždne. Mám premnožené kvasinky, mám biely jazyk a mala som kvôli nim aj gynekologické ťažkosti. Lekár mi predpísal lieky na spanie, ktoré príznaky únavy zmiernia vždy tak na mesiac a pol a potom prestanú mať účinok a predpíše mi iný druh.

Veľké zhoršenie nastáva po anitbiotikách, po nich už nie som schopná vykonávať ani bežné veci. V minulosti som bola kvôli nadmernému stresu liečená antidepresívami, naposledy som ich brala pred 4 rokmi. Žiadne psychické problémy odvtedy nemám, avšak lekárka mi ich kvôli chronickej únave predpísala znova. Na môj zdravotný stav to nemalo žiadny vplyv, skôr som po nich začala byť omnoho nervóznejšia.

Skúšala som už neskutočné množstvo liekov, bylinkových prípravkov na imunitu a nervovú sústavu, vitamínov na podporu pečene - po ktorých som prespala celý deň, omega-3 MK, horčík, koenzým Q10, vitamín B, po niektorých prišlo mierne zlepšenie ale môj problém to vôbec neodbúralo a som zúfalá. U lekárov sa pomoci nedočkám a sama už neviem čo skúsiť.

Mohli by ste mi prosím poradiť?

miram — stř led 28, 2015 7:04 am
Slnecnica píše:
Dobrý deň,

chronickou únavou trpím už 3 roky. Obmedzuje ma to natoľko, že som rok po skončení vysokej školy a neviem nastúpiť do zamestania, keďže mi to veľmi komplikuje život.

Chronická únava u mňa začala s vypuknutím chrípky ktorá trvala cez 3 týždne. Mám premnožené kvasinky, mám biely jazyk a mala som kvôli nim aj gynekologické ťažkosti. Lekár mi predpísal lieky na spanie, ktoré príznaky únavy zmiernia vždy tak na mesiac a pol a potom prestanú mať účinok a predpíše mi iný druh.

Veľké zhoršenie nastáva po anitbiotikách, po nich už nie som schopná vykonávať ani bežné veci. V minulosti som bola kvôli nadmernému stresu liečená antidepresívami, naposledy som ich brala pred 4 rokmi. Žiadne psychické problémy odvtedy nemám, avšak lekárka mi ich kvôli chronickej únave predpísala znova. Na môj zdravotný stav to nemalo žiadny vplyv, skôr som po nich začala byť omnoho nervóznejšia.

Skúšala som už neskutočné množstvo liekov, bylinkových prípravkov na imunitu a nervovú sústavu, vitamínov na podporu pečene - po ktorých som prespala celý deň, omega-3 MK, horčík, koenzým Q10, vitamín B, po niektorých prišlo mierne zlepšenie ale môj problém to vôbec neodbúralo a som zúfalá. U lekárov sa pomoci nedočkám a sama už neviem čo skúsiť.

Jste prekyselena, neboli priotravena (jste plna toxinu z nevhodneho jidla, napoju a z leku) a proto jste tak unavena. Leky vas nici, uz je neberte. Musite si upravit jidelnicek, vyradit vsechny bile jedy.
Musite zacit take s ocistou streva a pak postupne provadet dalsi ocisty, dle zdejsich navodu. Vsechno si to nastudujte, zacnete cist tady:

candida a chlamydioza -

redbat — stř led 28, 2015 7:35 am

este si prestuduj nieco o adrenalnej unave (adrenal fatigue syndrome) - ked su vycerpane nadoblicky, zvycajne sa to odrazi aj na dalsich organoch.... napr na stitnej zlaze... a darmo budes riesit stitnu ked nemas najskor v poriadku nadoblicky... len taky tip...

Slnecnica — stř led 28, 2015 10:30 am

Ďakujem za radu. O adrenalínovej únave som už čítala, je to možné keďže som dlho bola pod stresom.

Ešte som sa chcela spýtať na D-ribózu. Ľudia s chronickou únavou píšu, že po jej užívaní majú podstatne viac energie. Viem, že jej užívanie nelieči samotné ochorenie, ale zaujímalo by ma či sa jedná o povolený doplnok popri takejto diéte. Aspoň dočasný keďže ma čakajú prijímacie skúšky.

miram — stř led 28, 2015 7:36 pm

Ahoj Slunecnice, cetla jsi tento clanek?
http://www.abecedazdravi.cz/nemoci/chro ... vy-syndrom

martina72 — stř led 28, 2015 10:57 pm
miram píše:
Ahoj Slunecnice, cetla jsi tento clanek?
http://www.abecedazdravi.cz/nemoci/chro ... vy-syndrom

Článek je bezcenný.

Slnecnica — čtv led 29, 2015 7:48 pm

O chronickej únave som čítala fakt stovky článkov či už popularizačných alebo vedeckých. Uvádzali v nich, že D ribóza je veľmi efektívna v boji proti únave, ja zaspím aj po nej. Pravidelne som behávala, no musela som s tým prestať keďže po hodine a neskôr polhodine behu večer som si musela ísť ľahnúť a ležala som v posteli do rána. Držala som aj diétu, pri ktorej som vylúčila cukry, jedla hlavne ryby, zeleninu, avšak po troch týždňoch sa žiadne lepšie účinky nedostavili a k mojim problémom sa pridali ďalšie. Po dvoch balíkoch antibiotík, ktoré som brala na prelome decembra a januára, som musela prestať chodiť ešte aj na brigádu, a nedokážem vstať z postele skôr ako o 13-tej hodine.

miram — pát led 30, 2015 7:04 am
Slnecnica píše:
O chronickej únave som čítala fakt stovky článkov či už popularizačných alebo vedeckých. Uvádzali v nich, že D ribóza je veľmi efektívna v boji proti únave, ja zaspím aj po nej. Pravidelne som behávala, no musela som s tým prestať keďže po hodine a neskôr polhodine behu večer som si musela ísť ľahnúť a ležala som v posteli do rána. Držala som aj diétu, pri ktorej som vylúčila cukry, jedla hlavne ryby, zeleninu, avšak po troch týždňoch sa žiadne lepšie účinky nedostavili a k mojim problémom sa pridali ďalšie. Po dvoch balíkoch antibiotík, ktoré som brala na prelome decembra a januára, som musela prestať chodiť ešte aj na brigádu, a nedokážem vstať z postele skôr ako o 13-tej hodine.

A jake problemy se ti jeste pridaly, kdyz jsi vysadila cukry a drzela jsi dietu? Co jsi vubec vsechno jedla? Vyradila jsi vsechny bile jedy? Pokud ano, mohlo ti byt blbe z odchazejicich toxinu. Zkus tu dietu drzet znovu a delsi dobu, candida dietu. Ale ty ryby bych take vyradila. Pokud jsi byla zvykla jist dlouhe roky potraviny, ktere te prekyselovaly, tak si nemyslim, ze se dokazes odkyselit za pouhe 3 tydny, to je velmi kratka doba. Bez diety se skutecne dal neposunes. A delej zaroven i ocisty.

Slnecnica — pon úno 02, 2015 12:08 am

Ďalšími problémami pri držaní veľmi striktnej diéty boli hlavne psychické problémy, myslím že kvôli úplnému vyradeniu cukrov. ďalej extrémne zdúvanie, bolesti žalúdka, točenie hlavy.

Pečivo jedávam skutočne zriedka, nechutí mi, tak isto ako jogurty. Kávu mávam po skončení školy tiež zriedka. Solím málo, jeden čas som nesolila vôbec a odvtedy som si privykla na nižšie dávky soli. Len s tými sladkosťami mávam problém, žiadali sa mi po každom jednom obede. Potom mi niekto odporučil brať magnézium a po troch mesiacoch sa to upokojilo. Je pravda, že ak už skutočne nevládzem, tak mi stačí pohár dva sladkej vody a hneď mi je lepšie. Inak sa snažím sladkostiam taktiež vyhýbať, aj keď toto sa mi darí najmenej.

Ešte som si spomenula, že k rapídnej zmeny stravy došlo počas mojich pobytov v zahraničí (za posledný rok a pol dvakrát po dva mesiace). Varila som si ľahké jedlá, hlavne mäso so zeleninou, to čo mi strávi. Po mesiaci sa to končilo strašnou chuťou na sladké, to som potom musela mať každý deň a v neprimeraných množstvách.

Čo mi skutočne pomáha "precitnúť" z únavy sú dva litre coca-coly (praktizovala som to asi dvakrát počas školy).

miram — pon úno 02, 2015 6:01 am
Slnecnica píše:
Ďalšími problémami pri držaní veľmi striktnej diéty boli hlavne psychické problémy, myslím že kvôli úplnému vyradeniu cukrov. ďalej extrémne zdúvanie, bolesti žalúdka, točenie hlavy.

Pečivo jedávam skutočne zriedka, nechutí mi, tak isto ako jogurty. Kávu mávam po skončení školy tiež zriedka. Solím málo, jeden čas som nesolila vôbec a odvtedy som si privykla na nižšie dávky soli. Len s tými sladkosťami mávam problém, žiadali sa mi po každom jednom obede. Potom mi niekto odporučil brať magnézium a po troch mesiacoch sa to upokojilo. Je pravda, že ak už skutočne nevládzem, tak mi stačí pohár dva sladkej vody a hneď mi je lepšie. Inak sa snažím sladkostiam taktiež vyhýbať, aj keď toto sa mi darí najmenej.

Ešte som si spomenula, že k rapídnej zmeny stravy došlo počas mojich pobytov v zahraničí (za posledný rok a pol dvakrát po dva mesiace). Varila som si ľahké jedlá, hlavne mäso so zeleninou, to čo mi strávi. Po mesiaci sa to končilo strašnou chuťou na sladké, to som potom musela mať každý deň a v neprimeraných množstvách.

Čo mi skutočne pomáha "precitnúť" z únavy sú dva litre coca-coly (praktizovala som to asi dvakrát počas školy).

No jo, je videt, ze se candida vzdycky prihlasi o sladke a ty ji to prani ochotne splnis a das ji nazrat. Ty bolesti hlavy, nadouvani, toceni hlavy, to bylo tim, ze kvasinky zacaly chcipat. Z rozkladajicich telicek pak vznikaly toxiny a z tech ti bylo spatne. Mela sis delat klystyry, aby sis od tech toxinu pomohla a ne kvasinku nakrmit. Pokud nevyradis cukry, tak se ti kvasinky pekne namnozi, ten cukr ti nepomaha "precitnúť" z únavy, on pomaha candide v rustu. Zacne se v tobe roztahovat a bude to jen a jen horsi. Najed co nejrychleji na striktni candida dietu a hybej se, to kvasinkam dela zle, kyslik jim poradne zaftaci.

Ates — pon úno 02, 2015 9:43 am

Na únavový syndrom zabírá ketogenní dieta, protože tohoto příčina únavového syndromu nejsou žádné záhadné viry, ale je kandidóza. Pokud jste závislá na sladkém, tak používejte stevii. Dobré recepty v rámci ketogenní diety včetně sladkostí ze stévie jsou například tady:

http://www.protiplisnovadieta.cz/category/recepty/

redbat — pon úno 02, 2015 9:59 am

este si precitaj nieco o adrenal cortex, o pregnenolone, o bylinkach ashwaganda, shatawari...., pozri na iherbe pripravok adrenal optimizer a bylinky v nom

Slnecnica — pon úno 02, 2015 4:22 pm

Ďakujem vám všetkým za rady. Pokúsim sa teda o to ešte raz, hlavne s tou diétou. Mne na "precitnutie" pomáha hlavne čaj maté IQ, pre mňa je nenahraditeľný hlavne pri učení.

Som z toho dosť zúfalá keďže jedno vážne ochorenie som už prekonala, a len čo som sa z neho vyliečila po 4 rokoch, nalepilo sa na mňa toto.

A ešte posledná otázka, ak by mi na ňu niekto vedel odpovedať. Mám zhoršujúcu sa alergiu, na ktorú som začala brať kolostrum. Veľmi mi to pomohlo, prestala som mať hlieny, ale po prvej tabletke som mala také strašné bolesti hlavy až ma z toho napínalo a nevedela som spať celú noc. K tomu sa pridružili bolesti žalúdka. Mohlo aj toto byť spôsobené kvasinkami, môžem pokračovať v užívaní? Ďakujem.

miram — pon úno 02, 2015 4:48 pm
Slnecnica píše:
Ďakujem vám všetkým za rady. Pokúsim sa teda o to ešte raz, hlavne s tou diétou. Mne na "precitnutie" pomáha hlavne čaj maté IQ, pre mňa je nenahraditeľný hlavne pri učení.

Som z toho dosť zúfalá keďže jedno vážne ochorenie som už prekonala, a len čo som sa z neho vyliečila po 4 rokoch, nalepilo sa na mňa toto.

A ešte posledná otázka, ak by mi na ňu niekto vedel odpovedať. Mám zhoršujúcu sa alergiu, na ktorú som začala brať kolostrum. Veľmi mi to pomohlo, prestala som mať hlieny, ale po prvej tabletke som mala také strašné bolesti hlavy až ma z toho napínalo a nevedela som spať celú noc. K tomu sa pridružili bolesti žalúdka. Mohlo aj toto byť spôsobené kvasinkami, môžem pokračovať v užívaní? Ďakujem.

To je detoxikace. Zacni s tou dietou (vyrad mlecne vyrobky, cukry a mouku) a na nic necekej, zacni take s ocistou zaludku a streva, abys dostala ten bordel co nejrychleji ven, jsi prekyselena. Pokud si to tam budes skladovat, bude ti to delat stale nejake problemy.

miram — čtv úno 05, 2015 4:14 pm
Slnecnica píše:

Pises, ze ti pomahaji sladke napoje, mohlo by se jednat treba o hypoglikemii (nizkou hladinu cukru v tele).

Kosican87 — čtv úno 05, 2015 4:42 pm

Ja hypoglykému nemám, a to mám denne okolo 10 (desať) gramov sacharidov s trave............Ale miesto sacharidov KOPU ŽIVOČÍŠNEHO TUKU. A nie, nie je to tak, že by som hypoglykémiu nemal preto, lebo som "tuhý koreň", resp. odolnejší odjakživa....Omyl. Ako dieťa a čerstvo dospelý muž som bol NEDUŽIVÝ, nie extrémne, ale nazval by som to "priemerná neduživosť", čo rozhodne nie je ideálne.
Takže chronická únava ? Nasadiť kopu živočíšnych tukov (aby nebola únava), ostať so sacharidmi na minime, a stredné množstvo bielkovín.
Asi toľko sa k tomu vyjadrím. Ak niekto chce reagovať na tento môj príspevok, môže, ale ja neodpoviem, nechce sa mi to znova zamotávať VäČŠINOU do hádok. Chcel som len vyjadriť svoj názor, za ktorým si PEVNE STOJÍM.

Slnecnica — čtv úno 05, 2015 7:05 pm

Testy na cukor, hormóny, celkový stav krvi mám za sebou, dokonca aj psychiatrické vyšetrenie a všetko je v poriadku.

Podľa vašich rád som výrazne obmedzila múku, mliečne výrobky, aj cukor (veľmi malé množstvá, ale musia byť kvôli problémom ktoré mávam pri jeho úplnom nárazovom vysadení), kofeín a iné stimulanty som vysadila úplne.

Celkovo sa už ale skoro týždeň POSTÍM, jem asi dvakrát za deň veľmi malé dávky. Ako problém to vôbec nevidím keďže už teraz cítim že som trošku viac bdelá a oveľa menej nervózna a prestal ma bolieť žalúdok po každom jedle. Užívam jednu tabletu kolostra denne, veľmi mi pomáha na alergiu a čítala som že sa užíva aj proti plesniam.

Je to síce krátka doba ale cítim že niečo to so mnou robí, hlavne sa dokážem už lepšie sústrediť (horšie sa vlastne už ani nedalo). Som zvedavá ako sa to zmení o ďalšie dva týždne, v každom prípade sem prispejem. Dúfam, že to pomôže aj ďalším ľuďom. Lebo je strašné nemôcť robiť nič, žiadnu prácu a nechodiť medzi ľudí.

Jarda — ned úno 08, 2015 7:11 pm
Slnecnica píše:
Dobrý deň,

Podle toho co píšete vaše tělo nějak špatně pracuje s cukrem, patrně se nějak špatně dostává do buněk. Udělal bych si glykémii v zátěži, kdy se vypije větší množství cukerného roztoku a sleduje se jak rychle vyplaví tělo inzulín a jak rychle na to reaguje glykémie. Pokud by zde bylo něco špatně jde o inzulínovou rezistenci a při velkém stresu to není nic nenormálního, dokonce si dovolím tvrdit, že to je běžné, ale lékaři to takto neřeší. Teoreticky můžete vyzkoušet, zda váš stav zlepší větší dávky B1 a pokud ano, je téměř jisté, že jde o uvedený problém.

sony — ned zář 20, 2015 9:03 pm

dobrý den. už dlouhou dobu sem unavený a to dosti, zmůže mě i běžná činnost, jako je třeba nakupování. sem úplně bez energie, bez zájmu o cokoliv, mám špatnou náladu. špatně spím, ráno sem unavenější než večer. občas špatně dýchám, jako bych se nemohl nadechnout. vždycky najdu NĚCO, co mi pomůže, vždy ale jen krátkodobě. první co mi pomohlo bylo začít pít teplou vodu. potom mě neskutečně nakopla voda s citronem. pak lněný olej, ten mě nabil až neskutečně a asi týden sem byl jako znovuzrozený. pomohl i jablečný ocet. vždy to mělo tenhle efekt: byl sem unavený a četbou internetu sem dospěl k tomu, že vyzkouším třeba lněný olej. následoval nával energie, problémy s čímkoliv byly pryč. nemusel sem jíst, nemusel sem spát, měl sem tolik energie, že sem mohl jít na dvě hodiny do posilovny, pak běhat a pak dvanáct hodin makat a stejně sem se cítil skvěle. tenhle stav vydržel zhruba týden, pak následoval pozvolný pád a návrat tam kde sem byl. tak to bylo s citronem, s jablečným octem, se vším co sem jmenoval. volal sem panu jardovi. ten se mě zeptal co jím a poradil mi SCD Dietu. výsledek byl neskutečný, asi 12 dní sem se cítil jako už dlouho ne - po únavě a špatné náladě nebyla ani stopa. bylo mi skvěle. neskutečný příliv energie. takže sem byl toho názoru, že je to trefa - přemnožená kvasinka, která ve mě produkuje acetaldehyd, následkem čehož sem přiotrávený. od té doby uplynul asi týden a ačkoliv scd dietu stále držím, sem zas tam kde sem byl, sem prostě zase unavený jako pes. jím maso, jím ovoce a zeleninu, občas ořechy. naprosto sem vynechal rýži, brambory, pečivo, těstoviny, sladkosti. JAK JE MOŽNÉ, ŽE TO FUNGOVALO, ALE UŽ NE???? díky...

martina72 — ned zář 20, 2015 9:11 pm

To vůbec nejni o stravě. Hledejte jinde. Nebude to tak těžké. Jen být upřímný.

sony — ned zář 20, 2015 9:36 pm

dobře, a o čem to tedy je? i pan jarda hledal důvod ve stravě. a když mi něco pomohlo - byť krátkodobě - vždy to bylo něco v souvislosti s jídlem. ??

martina72 — ned zář 20, 2015 9:38 pm

admin tohoto fora je zdvořilý člověk. Já to zapotřebí nemám. Hledejte příčiny v sobě, ve svých postojích k tomu, co žijete. Ne ve stravě.

sony — ned zář 20, 2015 9:57 pm

můžete být konkrétnější a vysvětlit mi, co přesně by to mohlo způsobovat? zdvořilá být nemusíte :-)

Jurri — pon zář 21, 2015 11:09 am

Zkuste si načíst něco o nadledvinkách a adrenálním vyčerpání. Je tu toho vcelku dost, vcelku často to má spojitost.

sony — pon zář 21, 2015 11:33 am

o nadledvinkách, kortizolu a hladině hormonů sem toho tu četl mraky...ale i to přece může souviset s výživou. špatná výživa rovná se stres, stres se rovná kortizol, vyčerpání nadledvinek...já jen nechápu, že mi něco neskutečně pomohlo, ale vždy jen na krátkou dobu.

Moonika — pon zář 21, 2015 3:35 pm
sony píše:
o nadledvinkách, kortizolu a hladině hormonů sem toho tu četl mraky...ale i to přece může souviset s výživou. špatná výživa rovná se stres, stres se rovná kortizol, vyčerpání nadledvinek...já jen nechápu, že mi něco neskutečně pomohlo, ale vždy jen na krátkou dobu.

Pokiaľ vám je vždy lepšie po niečom novom čím sa práve s vierou nadchnete tak za zlepšením hľadajte psychickú stránku. (Nevravím že to nemá aj iný základ)

martina72 — pon zář 21, 2015 3:55 pm

zkusme to zrekapitulovat - jste dlouhodobě unavený, bez energie, bez zájmu o věci a běh života, bez dobrého spánku, často se špatnou náladou ...
To má téměř vždy příčinu v postojích člověka k sobě samému a v postojích k druhým lidem a světu vůbec. Samozřejmě může být i fysická příčina, jistý hendikep. Ten se jistě dá odhalit pořádnými krevními testy - alespoň něco naznačí. Pokud máte nějaké divné hladiny určitých hormonů a minerálů, pokud máte blbý tlak, bude to mít značné důsledky na vaši psychiku a komfort života. Na druhou stranu, funguje to i obráceně: pokud se nějak cítíte blbě, rozhodíte si vše zmíněné spolehlivě pouze přemýšlením. Musíte sám nalézt to, zda bylo dřív vejce nebo slepice :)

sony — úte zář 22, 2015 7:59 pm

já už fakt nevím, co by to mohlo být...nevím. scd dieta super, ale i při setrvání na ní se ten stav prostě vrátí. potíže s pokožkou taky..ekzem, sem tam nějaká strie..

Jarda — ned zář 27, 2015 9:32 pm
sony píše:
dobrý den. už dlouhou dobu sem unavený a to dosti, zmůže mě i běžná činnost, jako je třeba nakupování. sem úplně bez energie, bez zájmu o cokoliv, mám špatnou náladu. špatně spím, ráno sem unavenější než večer. občas špatně dýchám, jako bych se nemohl nadechnout. vždycky najdu NĚCO, co mi pomůže, vždy ale jen krátkodobě. první co mi pomohlo bylo začít pít teplou vodu. potom mě neskutečně nakopla voda s citronem. pak lněný olej, ten mě nabil až neskutečně a asi týden sem byl jako znovuzrozený. pomohl i jablečný ocet. vždy to mělo tenhle efekt: byl sem unavený a četbou internetu sem dospěl k tomu, že vyzkouším třeba lněný olej. následoval nával energie, problémy s čímkoliv byly pryč. nemusel sem jíst, nemusel sem spát, měl sem tolik energie, že sem mohl jít na dvě hodiny do posilovny, pak běhat a pak dvanáct hodin makat a stejně sem se cítil skvěle. tenhle stav vydržel zhruba týden, pak následoval pozvolný pád a návrat tam kde sem byl. tak to bylo s citronem, s jablečným octem, se vším co sem jmenoval. volal sem panu jardovi. ten se mě zeptal co jím a poradil mi SCD Dietu. výsledek byl neskutečný, asi 12 dní sem se cítil jako už dlouho ne - po únavě a špatné náladě nebyla ani stopa. bylo mi skvěle. neskutečný příliv energie. takže sem byl toho názoru, že je to trefa - přemnožená kvasinka, která ve mě produkuje acetaldehyd, následkem čehož sem přiotrávený. od té doby uplynul asi týden a ačkoliv scd dietu stále držím, sem zas tam kde sem byl, sem prostě zase unavený jako pes. jím maso, jím ovoce a zeleninu, občas ořechy. naprosto sem vynechal rýži, brambory, pečivo, těstoviny, sladkosti. JAK JE MOŽNÉ, ŽE TO FUNGOVALO, ALE UŽ NE???? díky...

Tak je otázka zda to fungovalo samo od sebe, nebo v kombinaci s vírou, která se nyní vytratila. Jak vám správně píše člen martina72 máme v sobě zanesená blbá schémata konání i uvažování a pokud člověk něčemu nevěří, tak to nefunguje i kdyby šlo o kdoví jak úspěšnou metodu, která pomohla skoro každému. Za daných okolností bych asi vyzkoušel metodu EFT, tím se poladí psychika a možná následně i tělo.

pepous — sob zář 10, 2016 10:44 am

Tady přeložený článek z CureTogether, ohledně toho, co lidem s chronickým únavákem pomáhá statisticky nejvíce -> http://chronickaunava.cz/2016/09/08/co- ... spondentu/

V zásadě moc věcí krom odpočinku, meditace, klidu, zdravé stravy apod. lidem nepomáhá ... Třeba to někomu přijde zajímavé.

Jarda — sob zář 17, 2016 5:08 pm
pepous píše:
Tady přeložený článek z CureTogether, ohledně toho, co lidem s chronickým únavákem pomáhá statisticky nejvíce -> http://chronickaunava.cz/2016/09/08/co- ... spondentu/

V zásadě moc věcí krom odpočinku, meditace, klidu, zdravé stravy apod. lidem nepomáhá ... Třeba to někomu přijde zajímavé.

Zajímavý výčet a většinou toho mohu potvrdit podle mých zkušeností u klientů. Ono ve své podstatě nejde ani o nemoc jak ji má zaškatulkovanou moderní medicína, ale většinou o vyčerpání nadledvinek, což bez klidu prostě dohromady nikdo nedá. Nemocná je v podstatě současná doba a přístup lidí k životu s honbou za majetkem a bez pochopení podstaty života. Není lepší než mít poslední model auta, telefonu, manželky, nebo čehokoliv jiného si lehnout do trávy a čumět bez přemýšlení kde na to vše vezmu jen tak v pohodě do oblohy jak plují mraky, létají ptáci a vnímat celým povrchem těla jak vzduch voní a všude je nekonečné množství energie.

irenka — pon říj 15, 2018 8:23 am

Zdravim pratele,

Byla mi diagnostikovana nemoc : chronicky unavovy syndrom ve velmi pokrocile forme , problémy pretrvavaji roky ale nik mi nebyl schopny nic diagnostikovat az ted.

Projevy ako Extremni unava, problemy se srdcem , extremni zadychani pri chuzi po byte a pod., nizky tlak(vrchni i spodni 90/50) a vysoky tep (90 / min) , horečka.

Dostalo se to do stavu kdy uz nemuzu ven ani nijak jinak se sama pohybovat.

Je tu nekdo kdo trpí touto nemoci ? pripadne rady jak nato ? docetla jsem se neco o nadledvinkach o ich vysileni , ale ani adrenal cortex tomu nepomohl.

Dekuji za kazdou radu :(

Irča

Alopat — pon říj 15, 2018 4:59 pm

Zajímalo by mě, co s Vámi dělá snězení syrového stroužku česneku. Aby se aktivoval alicin, musíte jej naříznout a 10 minut do rozkousání a polknutí vyčkat. Samozřejmě nejvíce olejíčku a největší grády dosáhnete těsně po aktivaci rozmačkáním lisem, ale mě více vyhovuje ho kousat. Následně se připravte na nákup exotického koření - otestujete se čerstvě rozemletým hřebíčkem, skořicí a muškátovým oříškem. My z Vás tu nemoc vyženeme, simulanti. https://nakup.itesco.cz/

ERADIKACE podle MUDr. Partykové: Ráno a večer na lačno stroužek česneku (po namáčknutí nechat 10 minut pracovat, tvoří se alicin, před kritickou 14. minutou rozmačkat a spolknout) po dobu 14 dnů - hodinu před snídaní a 2 hodiny po večeři na prázdný žaludek - velmi důležité nezapíjet, nezajídat a vydržet počáteční pálení! Na zklidnění žaludeční a trávicí sliznice je vhodná ovesná kaše nebo ovesný čaj.

• Ovesný sliz má léčebné účinky na sliznici střev, žaludku a dvanácterníku, při hemeroidech,vředech a poruchách trávení (podáváme ve formě vařených kaší z celého zrna).

Jarda — úte říj 16, 2018 8:20 am
irenka píše:
Zdravim pratele,

Byla mi diagnostikovana nemoc : chronicky unavovy syndrom ve velmi pokrocile forme , problémy pretrvavaji roky ale nik mi nebyl schopny nic diagnostikovat az ted.

Projevy ako Extremni unava, problemy se srdcem , extremni zadychani pri chuzi po byte a pod., nizky tlak(vrchni i spodni 90/50) a vysoky tep (90 / min) , horečka.

Dostalo se to do stavu kdy uz nemuzu ven ani nijak jinak se sama pohybovat.

Je tu nekdo kdo trpí touto nemoci ? pripadne rady jak nato ? docetla jsem se neco o nadledvinkach o ich vysileni , ale ani adrenal cortex tomu nepomohl.

Dekuji za kazdou radu :(

Irča

On vám ale nikdo nic nenašel pouze to co máte někdo nyní pojmenoval a je s velkým otazníkem zda správně. Pokud se do vláken začtete, tak zjistíte že váš dotaz je položen špatně měla jste ho spíše položit tak zda je zde někdo kdo takový stav vůbec nemá a možná by to byla trefa. Začněte u trávení, jinde to v daném momentě asi nemá cenu tedy stav HCl v žaludku patrně nulový a následně z toho plynoucí další potíže všude po těle i duši. Jak se rozeběhne trávení zpravidla se potíže silně zmírní a můžete pokračovat dál.