Collagen

Zdraví-AZ — https://forum.zdravi-az.com/forums/topic/collagen/
Pavluša — čtv srp 30, 2012 3:28 pm

Dobrý den,
začala jsem brát collagen od Jardy a zatím jsem nepřišla na žádnej vhodnej způsob užití, než že zamíchám do vody, což jde dost blbě, udělaj se cucky, nalepí se to na lžičku, chuť divná. Nicméně ty cucky vypiju. Tak si říkám, jestli někdo nemáte ňákou lepší vychytávku, jak to baštit. Díky Pavluša

Gabriel — čtv srp 30, 2012 4:00 pm

Ja si s nim posypavam zeleninovy salat (taky stavnatejsi je idealny, s rajcinami, uhorkou...) tak je to uplne v pohode, ani to tam nejak zvlast necitit ani nevidiet, len trochu zhustne.
Do vody/stavy jedine rozmixovat mixerom, ale komu sa chce stale vytahovat mixer. Raz som si dokonca dal za lyzicku kolagenu len tak do ust, ani neskusajte, nasal som nejak prasok do nosa, to bolo neprijemneee! :( :lol:

PavelZ — čtv srp 30, 2012 4:55 pm
Pavluša píše:
Dobrý den,
začala jsem brát collagen od Jardy a zatím jsem nepřišla na žádnej vhodnej způsob užití, než že zamíchám do vody, což jde dost blbě, udělaj se cucky, nalepí se to na lžičku, chuť divná. Nicméně ty cucky vypiju. Tak si říkám, jestli někdo nemáte ňákou lepší vychytávku, jak to baštit. Díky Pavluša

Mám něco takového asi za 100,-Kč a jde to výborně, pouzivam vlaznou vodu.

janin — čtv srp 30, 2012 5:22 pm

Tiež si dávam kolagen do vody a snažila som sa "cucky" rozmiešať,no márne.Teraz to jednoducho nasypem do vody,pomiešam a vypijem neskôr.Ono sa to rozpustí samé vo vode.

Jarda — úte zář 04, 2012 9:04 pm
Pavluša píše:
Dobrý den,

Tak rad se vám dostalo docela dost, nicméně asi nejlepší je přisypat ho do kořeněného jídla, funguje jako zahušťovadlo a vůbec ho v tom nepoznáte.

HARMON3K — ned zář 16, 2012 10:00 am
Jarda píše:
Pavluša píše:
Dobrý den,

Tak rad se vám dostalo docela dost, nicméně asi nejlepší je přisypat ho do kořeněného jídla, funguje jako zahušťovadlo a vůbec ho v tom nepoznáte.

Existuje na klouby i něco jineho než živočišného při čem by člověk mohl klouby vyživovat a dodáva vyzivu pri sportu?díky

Jarda — pon zář 17, 2012 1:18 pm
HARMON3K píše:
Existuje na klouby i něco jineho než živočišného při čem by člověk mohl klouby vyživovat a dodáva vyzivu pri sportu?díky

Velice podobně se chovají i mořské řasy, třeba agar-agar a želatina, ale kolagen bude patrně lepší.

lev — čtv říj 18, 2012 4:46 pm

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, jestli collagen, kromě toho, že působí na klouby, může při vnitříním užívání také pozitivně působit na pokožku a zpomalovat stárnutí? A dále, jakou má collagen od pana Jardy konzistenci a jak se užívá? Díky za odpověď.

Jarda — stř říj 24, 2012 9:28 am
lev píše:
Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, jestli collagen, kromě toho, že působí na klouby, může při vnitříním užívání také pozitivně působit na pokožku a zpomalovat stárnutí? A dále, jakou má collagen od pana Jardy konzistenci a jak se užívá? Díky za odpověď.

Kolagen je přeci základní stavební látkou jakékoliv tkáně, čili maká na všechno, ale je vhodné k němu dodávat i další věci, třeba MSM, lysin a další. Uvedený kolagen má jemnou práškovou formu a dá se přidávat jak do jídla, tak pít jako roztok a v případě zájmu bych ho mohl i nalisovat do tablet třeba i ve vhodném poměru s tím MSM.

fox — stř říj 24, 2012 11:36 am
Jarda píše:
... a v případě zájmu bych ho mohl i nalisovat do tablet třeba i ve vhodném poměru s tím MSM.

:arrow: první zájemce + návrh na 3v1 :shock: = Collagen+MSM+VitC ( např 1:1:4 nebo 2:2:8)

esie — čtv říj 25, 2012 10:22 am

já bych si dovolila se rovněž přidat 3v1 Collagen+MSM+Vit C dle předchozího příspěvku. :D

muflon — čtv říj 25, 2012 12:40 pm

....jen pro úplnější kombinace, zde je od pana Jardy k nabídce kolagen:

- vhodné kombinovat s bioaktivním vápníkem
- V kombinaci s malým množstvím vitaminů B a minerálů (Mg, Ca) se hydrolyzovaný Collagen poměrně úspěšně používá jako prostředek k vyléčení nebo ulehčení onemocnění kostí a kloubů

lev — pát říj 26, 2012 1:08 am

Ještě prosím o info, jak přesně se collagen lisovaný v tabletách s MSM užívá. Tzn. kolik tablet denně, po jakou dobu a jestli je nějaká potravina, vitamín nebo minerál se kterým se "nesnese" a měl by se tedy užívat s odstupem. Pokud si nechám collagen namíchat i s tím céčkem, mohu pak ještě brát céčko zvlášť? (beru preventivně 3000 mg vitaminu C s šípky). Možná se ptám hloupě, ale slyším o tom poprvé. Díky za odpověd.

Jarda — pát říj 26, 2012 9:18 pm
lev píše:
Ještě prosím o info, jak přesně se collagen lisovaný v tabletách s MSM užívá. Tzn. kolik tablet denně, po jakou dobu a jestli je nějaká potravina, vitamín nebo minerál se kterým se "nesnese" a měl by se tedy užívat s odstupem. Pokud si nechám collagen namíchat i s tím céčkem, mohu pak ještě brát céčko zvlášť? (beru preventivně 3000 mg vitaminu C s šípky). Možná se ptám hloupě, ale slyším o tom poprvé. Díky za odpověd.

Tak já to zatím nedělám, ale není v tom žádný problém, suroviny zde mám a je to jenom o tom je namíchat do sebe, přidat kluzivo a smáčknout. Nepředpokládám, žádné negativní reakce, prostě se to bude chovat stejně jako když sníte samotné suroviny. Kolagenu se dá brát až 10 g denně, cca polovina tohoto množství se dá brát v MSM a u céčka bych šel taky maximálně na stejnou dávku jako u MSM, nebo raději níže, aby po tom většina lidí neměla běhavku. Pokud by jste k tomu mohla ještě dodat další céčko, nevidím v tom problém.

BloodyJack — sob pro 01, 2012 8:46 pm

Dobrý den, Jardo.
Kolagen, co mi od Vás přišel asi před dvěma týdny vypadá zcela jinak, než ten před několika měsíci. Tenhle je hrubší, nemá čistě bílou barvu, ale spíš zažloutlou, trochu jinak voní, ale chuť je víceméně podobná. Je to v pořádku?
Další otázka, dočítám se, že je asi 12 typů kolagenů, některé zdroje uvádí i více, pro stavbu tkání a chrupavek vyzdvihují kolagen typu I a typu II. Dá se někam zařadit ten Váš?
Dočetl jsem se, že kolagen je složen z aminokyselin a v těle se z nich vyrábí za pomoci kyseliny askorbové. Jednou z těchto aminokyselin je Lysin. Vy radíte míchat Kolagen s Lysinem, nestačilo by však dodávat buď jen kolagen nebo Vit. C + Lysin? Lysin si prý naše tělo neumí samo vyrobit a získáváme ho jenom z masa, nevíte jak je to s dalšími aminokyselinami potřebnými pro tvorbu kolagenu: glycin, prolin? Z čeho je získáváme?
Uvádíte, že je dobré míchat s kolegenem Ca a Mg, MSM, lysin, C. Chci pro tátu udělat co nejvhodnější směsku proti artroze. Co byste mi navrhl a v jakém poměru? Mám trochu guláš v důležitosti jednotlivých přísad které navrhujete. A může se to všechno smíchat a udělat si svůj práškový ArtroDrink? Co jedlá soda, nebyla by tam vhodná pro snížení kyselosti vitaminu C?
Budu rád, když mi alespoň něco vyjasníte, děkuji předem.

Jarda — čtv pro 13, 2012 11:19 pm
BloodyJack píše:
Dobrý den, Jardo.
Kolagen, co mi od Vás přišel asi před dvěma týdny vypadá zcela jinak, než ten před několika měsíci. Tenhle je hrubší, nemá čistě bílou barvu, ale spíš zažloutlou, trochu jinak voní, ale chuť je víceméně podobná. Je to v pořádku?
Další otázka, dočítám se, že je asi 12 typů kolagenů, některé zdroje uvádí i více, pro stavbu tkání a chrupavek vyzdvihují kolagen typu I a typu II. Dá se někam zařadit ten Váš?
Dočetl jsem se, že kolagen je složen z aminokyselin a v těle se z nich vyrábí za pomoci kyseliny askorbové. Jednou z těchto aminokyselin je Lysin. Vy radíte míchat Kolagen s Lysinem, nestačilo by však dodávat buď jen kolagen nebo Vit. C + Lysin? Lysin si prý naše tělo neumí samo vyrobit a získáváme ho jenom z masa, nevíte jak je to s dalšími aminokyselinami potřebnými pro tvorbu kolagenu: glycin, prolin? Z čeho je získáváme?
Uvádíte, že je dobré míchat s kolegenem Ca a Mg, MSM, lysin, C. Chci pro tátu udělat co nejvhodnější směsku proti artroze. Co byste mi navrhl a v jakém poměru? Mám trochu guláš v důležitosti jednotlivých přísad které navrhujete. A může se to všechno smíchat a udělat si svůj práškový ArtroDrink? Co jedlá soda, nebyla by tam vhodná pro snížení kyselosti vitaminu C?
Budu rád, když mi alespoň něco vyjasníte, děkuji předem.

Ano, to je pravda, je jiný a také je to v nabídce uvedeno. Původní dodavatel totiž brutálně zdražil a nezbylo nic jiného než najít nového. Kvalita je, jak správně píšete, prakticky identická a cenu tak bylo možné zachovat. Na kvalitě je důležité jak vypadá po rozpuštění ve vodě a zde evidentně docílíte naprosto čirou tekutinu, což je známka dobré kvality. Typově ho zařadit nedovedu, to výrobce neuvádí. Proč zkoušet zda si ho vyrobíte, nebo ne, když je levný a dá se snadno dodat, stejně jako další uvedené látky. Pochopitelně by asi bylo vhodnější ho dodat stravou, ovšem v dnešních podmínkách to až tak jednoduché není, vše je kontaminované a vitamíny skoro v ničem, jak pak chcete zajistit ty potřebné dávky. Pokud jde o směs, tak vápník vám v tom je celkem k ničemu bez dostatku déčka a vitamínu K2, což je jiná kapitola, jinak to můžete udělat jak uvádíte a já sám vyrábím a mohu i dodat tablety kde je 10 dílů kolagenu, 5 dílů MSM a 3 díly céčka, což funguje velice slušně a cena je 450,-Kč kilo. Ostatní můžete přidat v průběhu dne, to nemusí jít do těla naráz.

Boris Godunov — ned led 13, 2013 10:18 am

dobrý den, myslíte, že Váš hydrolyzát Collagenu můžu doporučit bráchovi, který trpí dnou?
děkuji

Jarda — ned led 13, 2013 12:53 pm
Boris Godunov píše:
dobrý den, myslíte, že Váš hydrolyzát Collagenu můžu doporučit bráchovi, který trpí dnou?
děkuji

Tak můžete i když dna je z překyselení, čili jako první krok jednoznačně odkyselit.

Cernano — stř led 16, 2013 11:33 pm

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jak je na tom Vámi dodávaný Collagen co se týče nutričních hodnot. Ptám se proto, jelikož jsem se dočetl, že Collagen je jedním z nejlepších zdrojů bílkovin. Můj problém je, že po přechodu na živou stravu, jsem částečně zhubl ale rozhodně nechci přijít o svalovou hmotu a proto přemýšlím jak zdravě doplňovat bílkoviny. Užívání kolagenu mi přijde jako jeden z dobrých zdrojů. Pokud mi poradíte další zdravé zdroje bílkovin budu jedině rád :) denně bych do sebe potřeboval dostat cca 80g bilkovin.

Tom Kořenek — čtv led 17, 2013 10:47 am
Cernano píše:
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jak je na tom Vámi dodávaný Collagen co se týče nutričních hodnot. Ptám se proto, jelikož jsem se dočetl, že Collagen je jedním z nejlepších zdrojů bílkovin. Můj problém je, že po přechodu na živou stravu, jsem částečně zhubl ale rozhodně nechci přijít o svalovou hmotu a proto přemýšlím jak zdravě doplňovat bílkoviny. Užívání kolagenu mi přijde jako jeden z dobrých zdrojů. Pokud mi poradíte další zdravé zdroje bílkovin budu jedině rád :) denně bych do sebe potřeboval dostat cca 80g bilkovin.

Toto by mohlo trochu napovedet. Ja momentalne jedu system 1x denne sirna patlanina, 2x denne proteinovy prasek (2 lzice normal proteinu + lzice kolagenu). Potrebuju taky udrzovat prijem bilkovin na 1.2 az 1.5 g/kg vahy.

Přílohy:
sojovy_protein.jpg
sojovy_protein.jpg [ 35.97 KiB | Zobrazeno 24363 krát ]
Jarda — čtv led 24, 2013 8:25 pm
Cernano píše:
Dobrý den,

Myslím, že tabulka, kterou sem vložil člen Tom Kořenek je dostatečně vypovídající a dokážete si udělat představu. Kolagen se dá celkem snadno přimíchat do jídla, kde se při správném ochucení téměř ztratí.

Honzek — stř úno 27, 2013 2:03 pm

Jak to vypadá s připravovanými tabletkami? Měl bych zájem. :)

Willis — úte bře 05, 2013 8:42 am

Koupil jsem si kvalitní hydrolyzovaný kolagen od 4fitness, ale zvedá se mi z něj žaludek. Jeho příšernou pachuť nelze vůbec ničím přerazit, pořád to chutná jako močůvka. Při několika pokusech jsem se málem pozvracel. Mrzí mě to, že ho nedokážu pozřít, protože je relativně levný a kvalitní. Nezná tady někdo z vás nějaký jiný kolagenový výrobek, který je bez chuti? Předpokldádám, že příšerná pachuť vznikla procesem hydrolýzy, tedy asi hledat mezi kolageny bez téhle úpravy?

Honzek — pát bře 08, 2013 8:09 am

Já mám kolagen od Jardy. Co do chuti je vpohodě! Sním ho i samotný a přidávám ho i do jídla a nejni problem.

Luban — stř bře 13, 2013 8:48 pm

Chci se zeptat Jardy nebo i někoho dalšího znalého věci, hodně toho najezdím přes týden autem a tak jsem přišel na to, že nejlepší způsob jak přijímat kolagen bude formou nápoje, někde jserm se dočetl, že je lépe denní dávku kolagenu konzumovat v několika dílčích dávkách a já to pak popíjím celý den. Dám si 1,5l láhev pramenité vody částečně zamrazit kvůli mřížce, do toho nasypu kolagen - msm- lysin v poměru 10-5-3g, promíchám a po odstátí je nápoj čirý. Před napitím si do toho namačkám ještě citronovou šťávu, která se v těle chová zásaditě na rozdíl od kys. askorbové, která je kyselinotvorná. Tak a pak jsem zjistil, že vápník je dobré brát s kolagenem, potom se Ca lépe zabuduje do těla. Na stránkách 4fitness http://www.4fitness.cz/vyhodna-baleni-n ... cik-p-366/ jsem našel nabídku bioaktivního vápníku v kombinaci s hořčíkem a fosforem v poměru 2-1-1. Ještě bych si do toho bio Ca nechal přimíchat i glukosamin. Otázka tedy stojí takto - mohu do té 1,5l pramenité vody rozmíchat kolagen - msm- lysin v poměru 10-5-3g + Ca-Mg-P poměr 2-1-1
+ glukosamin? Už jsem byl rozhodnut, že to tak budu dělat, ale pak jsem se dočetl, že Jarda v jedné odpovědi uvádí, že vápník tam nemá cenu bez vitamínu D a K2. Mám tam tedy ty dva vitamíny ještě přimíchat a v jaké formě? A teď z toho mám pěknej hokej. Díky všem za rady, jsem v této problematice nováček, začal jsem se o to zajímat koncem roku když mně vážně onemocněla manželka a ve spolupráci s Jardou se to snažíme řešit. Nutno podotknout, že za ty cca 2,5 měsíce jsme dosáhli slušných pokroků. Jardovi věříme a velmi si ho vážíme.

Jarda — pát bře 22, 2013 1:33 pm
Honzek píše:
Jak to vypadá s připravovanými tabletkami? Měl bych zájem. :)

Tak se mě ozvěte a nějak se domluvíme.

Jarda — pát bře 22, 2013 1:40 pm
Luban píše:
Chci se zeptat Jardy nebo i někoho dalšího znalého věci, hodně toho najezdím přes týden autem a tak jsem přišel na to, že nejlepší způsob jak přijímat kolagen bude formou nápoje, někde jserm se dočetl, že je lépe denní dávku kolagenu konzumovat v několika dílčích dávkách a já to pak popíjím celý den. Dám si 1,5l láhev pramenité vody částečně zamrazit kvůli mřížce, do toho nasypu kolagen - msm- lysin v poměru 10-5-3g, promíchám a po odstátí je nápoj čirý. Před napitím si do toho namačkám ještě citronovou šťávu, která se v těle chová zásaditě na rozdíl od kys. askorbové, která je kyselinotvorná. Tak a pak jsem zjistil, že vápník je dobré brát s kolagenem, potom se Ca lépe zabuduje do těla. Na stránkách 4fitness http://www.4fitness.cz/vyhodna-baleni-n ... cik-p-366/ jsem našel nabídku bioaktivního vápníku v kombinaci s hořčíkem a fosforem v poměru 2-1-1. Ještě bych si do toho bio Ca nechal přimíchat i glukosamin. Otázka tedy stojí takto - mohu do té 1,5l pramenité vody rozmíchat kolagen - msm- lysin v poměru 10-5-3g + Ca-Mg-P poměr 2-1-1
+ glukosamin? Už jsem byl rozhodnut, že to tak budu dělat, ale pak jsem se dočetl, že Jarda v jedné odpovědi uvádí, že vápník tam nemá cenu bez vitamínu D a K2. Mám tam tedy ty dva vitamíny ještě přimíchat a v jaké formě? A teď z toho mám pěknej hokej. Díky všem za rady, jsem v této problematice nováček, začal jsem se o to zajímat koncem roku když mně vážně onemocněla manželka a ve spolupráci s Jardou se to snažíme řešit. Nutno podotknout, že za ty cca 2,5 měsíce jsme dosáhli slušných pokroků. Jardovi věříme a velmi si ho vážíme.

Tak míchat do vody vitamíny rozpustné v tuku, hlavně D3, asi nebude ideální nápad, ty prostě dodávejte dle aktuálních potřeb těla a také počítat s tím, že se na rozdíl od vitamínů rozpustných ve vodě dají i předávkovat a konkrétně u D3 to není sranda. Jinak ta směs vyhovuje a chuť nedovedu posoudit, nicméně asi nic moc a vápníkem bych šetřil, ten chce rovnat dle výsledků krevních testů, jinak ho většinou má každý spíše moc než málo.

Luban — pát bře 22, 2013 9:13 pm
Jarda píše:
Tak míchat do vody vitamíny rozpustné v tuku, hlavně D3, asi nebude ideální nápad, ty prostě dodávejte dle aktuálních potřeb těla a také počítat s tím, že se na rozdíl od vitamínů rozpustných ve vodě dají i předávkovat a konkrétně u D3 to není sranda. Jinak ta směs vyhovuje a chuť nedovedu posoudit, nicméně asi nic moc a vápníkem bych šetřil, ten chce rovnat dle výsledků krevních testů, jinak ho většinou má každý spíše moc než málo.

Jestli tomu teda dobře rozumím tak mám míchat jen kolagen - lysin - msm a nekombinovat to s ničím jiným? Co se týká chuti, tak dřív to bylo celkem neutrální a teď s tím novým kolagenem to má trochu pachuť, ale dá se na to zvyknout. Mně to takhle vyhovuje, protože pít musím a trávím hodně času v autě.

Jarda — sob bře 23, 2013 7:49 am
Luban píše:
Jestli tomu teda dobře rozumím tak mám míchat jen kolagen - lysin - msm a nekombinovat to s ničím jiným? Co se týká chuti, tak dřív to bylo celkem neutrální a teď s tím novým kolagenem to má trochu pachuť, ale dá se na to zvyknout. Mně to takhle vyhovuje, protože pít musím a trávím hodně času v autě.

Ano, chápete to správně, ale můžete tam míchat i vše co je rozpustné ve vodě, třeba céčko, nebo béčka.

Luban — sob bře 30, 2013 9:11 pm
Jarda píše:
Ano, chápete to správně, ale můžete tam míchat i vše co je rozpustné ve vodě, třeba céčko, nebo béčka.

Děkuju za vyjádření, mohu ty béčka brát ve formě pangaminu? Co jsem vyšťoural na internetu, tak by v pangaminu měla být kompletní řada vit. B. Akorát si nejsem jistej, jestli pangamin nejde k duhu kandidě.

Willis — sob bře 30, 2013 9:55 pm
Luban píše:
Děkuju za vyjádření, mohu ty béčka brát ve formě pangaminu? Co jsem vyšťoural na internetu, tak by v pangaminu měla být kompletní řada vit. B. Akorát si nejsem jistej, jestli pangamin nejde k duhu kandidě.

Kdysi jsem zkoušel brát pangamin a šíleně se mi po něm přemnožila kandida. Pangamin je imho velmi škodlivý a nezdravý.

Tom Kořenek — čtv dub 11, 2013 3:08 pm

Zdravim,
existuje nejaka alternativa ke collagenu? Neco jako agar-agar? Nachazime se v Australii a je tady nemozne sehnat collagen v praskove podobe. Pouze tady prodavaj ruzne kombinace MSM, Glukosamin a Chondroitin apod. ale za naprosto silene ceny.

Diky za jakekoliv tipy.

Jarda — stř dub 24, 2013 10:13 pm
Luban píše:

Udržovací dávka béček se tak brát dají, pokud vás nezlobí kvasinky, nicméně léčebné dávka takto do těla dostat nelze.

Jarda — stř dub 24, 2013 10:16 pm
Tom Kořenek píše:
Zdravim,
existuje nejaka alternativa ke collagenu? Neco jako agar-agar? Nachazime se v Australii a je tady nemozne sehnat collagen v praskove podobe. Pouze tady prodavaj ruzne kombinace MSM, Glukosamin a Chondroitin apod. ale za naprosto silene ceny.

Diky za jakekoliv tipy.

Tak agar-agar celkem vyhovuje a doplnil bych k němu asi i BCAA, aby tam bylo více esenciálních aminokyselin.

Mat11 — sob čec 27, 2013 11:58 pm

Tento kolagén je možné pridávať do každého jedla aj do tých menej zdravých ako napríklad klasické pšeničné, relatívne lepajzné cestoviny,chleba,atd?
Nebude sa to bit? Mne je jasné,že zo zdravotného hladiska bude asi najvhodnejšie kombinovať to so zeleninou, alebo orechmi, ale cestovina,chleba obilovina všeobecne má u vačšiny ľudí status drogy, ktorej sa nechcú vzdať. Ale aspon vidím v mojom okolí,prevažne ženy,že sa už aspoň trochu zaujímajú o zdravú výživu:)

Ďakujem za rekciu/e

Jarda — čtv srp 08, 2013 9:53 am
Mat11 píše:
Tento kolagén je možné pridávať do každého jedla aj do tých menej zdravých ako napríklad klasické pšeničné, relatívne lepajzné cestoviny,chleba,atd?
Nebude sa to bit? Mne je jasné,že zo zdravotného hladiska bude asi najvhodnejšie kombinovať to so zeleninou, alebo orechmi, ale cestovina,chleba obilovina všeobecne má u vačšiny ľudí status drogy, ktorej sa nechcú vzdať. Ale aspon vidím v mojom okolí,prevažne ženy,že sa už aspoň trochu zaujímajú o zdravú výživu:)

Ďakujem za rekciu/e

Kolagen můžete přidávat opravdu prakticky do všeho a není v tom problém, mnoho lidí přeci jí chleba s tlačenkou a ta je zdrojem kolagenu. Chleba je opravdu droga na tom není co řešit.

Milenium — pát srp 30, 2013 2:11 pm

Ten nový colLagen je o stránku nazpět komentován Jardou:
"Ano, to je pravda, je jiný a také je to v nabídce uvedeno. Původní dodavatel totiž brutálně zdražil a nezbylo nic jiného než najít nového. Kvalita je, jak správně píšete, prakticky identická a cenu tak bylo možné zachovat. Na kvalitě je důležité jak vypadá po rozpuštění ve vodě a zde evidentně docílíte naprosto čirou tekutinu, což je známka dobré kvality."

Mam od Jardy také collagen, kupovaný letos, je nažloutlý. Po rozpuštění není zdaleka čirý, je nažloutlý a dost nechutný. Pokud bych do něj nepřidal třeba céčko, nevypil bych to :(

Jarda — ned zář 29, 2013 9:07 pm
Milenium píše:
Ten nový colLagen je o stránku nazpět komentován Jardou:
"Ano, to je pravda, je jiný a také je to v nabídce uvedeno. Původní dodavatel totiž brutálně zdražil a nezbylo nic jiného než najít nového. Kvalita je, jak správně píšete, prakticky identická a cenu tak bylo možné zachovat. Na kvalitě je důležité jak vypadá po rozpuštění ve vodě a zde evidentně docílíte naprosto čirou tekutinu, což je známka dobré kvality."

Mam od Jardy také collagen, kupovaný letos, je nažloutlý. Po rozpuštění není zdaleka čirý, je nažloutlý a dost nechutný. Pokud bych do něj nepřidal třeba céčko, nevypil bych to :(

To jste měl bohužel docela smůlu, po první várce, která byla naprosto bez problémů, jsem obdržel další, ze které manželka část rozeslala a teprve když pro dceru míchala protein s kolagenem zjistila, že se chuťově liší. Okamžitě jsem tu dodávku reklamoval a nyní je zde stejná kvalita jako u první várky. Je to celkem divné a byl jsem dost překvapen, jde o materiál od farmaceutického dodavatele a je určený pro kompresi do tablet, čili by měl mít kvalitu velice stabilní, nicméně možná jim ten rozdíl v chuti u tablet tolik nevadí, no nevím. Každopádně jsem byl ujištěn, že i u té vrácené várky byla kvalita testována a v pořádku a není tedy důvod k obavám. Jinak lehce nažloutlý je po rozpuštění každý kolagen, tam se sleduje hlavně rychlost rozpouštění a nesmí být zakalený, tedy čirá tekutina bez příměsí a zákalu.

lenka 67 — úte říj 22, 2013 9:57 am

Chtěla bych se zeptat, jestli by bylo vhodné colagen s msm a s vit. C přimíchat ráno do ovocné šťávy, a jestli by bylo možné vypít takto celou dávku ( 10g colagen, 5g msm a 3g vit. C) najednou a nebo je lepší to rozdělit třeby do dvou dávek, ráno a večer.

janin — úte říj 22, 2013 11:53 am
lenka 67 píše:
Chtěla bych se zeptat, jestli by bylo vhodné colagen s msm a s vit. C přimíchat ráno do ovocné šťávy, a jestli by bylo možné vypít takto celou dávku ( 10g colagen, 5g msm a 3g vit. C) najednou a nebo je lepší to rozdělit třeby do dvou dávek, ráno a večer.

Bežne to tak pijem,dokonca dávam si to len do vody

fox — úte říj 22, 2013 1:12 pm

Jen info - to co na první stránce doporučuje PavelZ - jednoduchý ruční mixer na dvě tužkové baterky - je dnes v IKEA k mání za 25,-Kč. Kromě - podle Jardy - pašování kolagenu přímo do jídla, běžně tímto mixerem v troše vody roztočím jak kolagen a msm, tak i kaolín a další... velmi praktická věc..

Jarda — ned pro 22, 2013 10:32 pm
lenka 67 píše:

V tom není problém, pokud snesete najednou tu dávku céčka, ovšem výhodnější je dávku rozdělit, vždy je pak vyšší využitelnost.

Lazarka — pon úno 24, 2014 6:39 pm

Mám colagen od pana Jardy asi rok starý,chtěla jsem si ho dát do kapslí,ale je dost hořký.
Je to jeho normání chuť nebo je už prošlý a nedá se konzumovat?

Děkuji za odpověď

Jarda — ned bře 23, 2014 12:28 am
Lazarka píše:
Mám colagen od pana Jardy asi rok starý,chtěla jsem si ho dát do kapslí,ale je dost hořký.
Je to jeho normání chuť nebo je už prošlý a nedá se konzumovat?

Děkuji za odpověď

Pokud je správně skladovaný, tak má životnost minimálně dva roky, pouze nesmí zvlhnout. Jinak chuť kolagenu nikdy není velký gurmánský zážitek, proto se domnívám, že ten váš bude asi v pořádku.

Sagan — úte kvě 27, 2014 11:03 am
Tom Kořenek píše:
Zdravim,

Diky za jakekoliv tipy.

Dobry den,

chcem sa opytat, ci by ste mi vedeli odporucit nejaky dobry agar-agar, ktory ma dobru vstrebatelnost.
Vdaka

Janula — ned lis 30, 2014 1:10 pm

Dobry den prajem. Mam od pana Jardu kolagen, ktory je takej kremovej farby, urcite nie biely... Davam si 2 cajove lyzicky denne, ktore rozmiesam v 1 dc vody. Vobec sa to nelepi na pohar a ani na lyzicku, hned sa rozpusti, tak hadam je ten kolagen v poriadku, pretoze tu viaceri pisali ze sa im zle rozpusta a lepi sa na lyzicku, tvoria sa hrudky atd... Voda vobec nezhustne, ostane rovnaka. Pan Jarda tu pisal, ze kvalitny kolagen sa da rozoznat tak, ze ked sa rozpusti, tekutina ostane cira a ten moj ma od toho daleko. Nielenze voda cira nieje, ale je taka kalna, ze cez nu nic nevidiet :-)
Je to v poriadku? Mozno davam malo vody, skusim dat 2 dc a chvilku pockam a dam vediet :-)

Jarda — úte pro 09, 2014 11:37 pm
Janula píše:
Dobry den prajem. Mam od pana Jardu kolagen, ktory je takej kremovej farby, urcite nie biely... Davam si 2 cajove lyzicky denne, ktore rozmiesam v 1 dc vody. Vobec sa to nelepi na pohar a ani na lyzicku, hned sa rozpusti, tak hadam je ten kolagen v poriadku, pretoze tu viaceri pisali ze sa im zle rozpusta a lepi sa na lyzicku, tvoria sa hrudky atd... Voda vobec nezhustne, ostane rovnaka. Pan Jarda tu pisal, ze kvalitny kolagen sa da rozoznat tak, ze ked sa rozpusti, tekutina ostane cira a ten moj ma od toho daleko. Nielenze voda cira nieje, ale je taka kalna, ze cez nu nic nevidiet :-)
Je to v poriadku? Mozno davam malo vody, skusim dat 2 dc a chvilku pockam a dam vediet :-)

Nepíšete kdy jste ho koupila, ale kolagen se zde moc neohřeje, vždy se prodá maximálně do měsíce, přičemž životnost je minimálně dva roky. Prášek by měl mít lehounce nažloutlou barvu a mírně zavání po klihu. Kolagen se ve studené vodě nerozpouští okamžitě, ale po nějaké době cca 5-10 minut a pak by voda měla zůstat čirá, nebo s lehkým nažloutlým nádechem. Pokud si navlhčíte prsty a dáte na ně trochu toho prášku, mělo by to lepit, tím celkem spolehlivě zjistíte zda je to kolagen. V případě že by se prášek choval jinak, dejte vědět. I když je to dost nepravděpodobné, teoreticky by vám manželka mohla omylem poslat lecitin, ten by ale nelepil, spíše by se choval jako mastnota a měl by dost nažloutlou barvu.

Janula — čtv led 01, 2015 9:16 pm
Jarda píše:
Nepíšete kdy jste ho koupila, ale kolagen se zde moc neohřeje, vždy se prodá maximálně do měsíce, přičemž životnost je minimálně dva roky. Prášek by měl mít lehounce nažloutlou barvu a mírně zavání po klihu. Kolagen se ve studené vodě nerozpouští okamžitě, ale po nějaké době cca 5-10 minut a pak by voda měla zůstat čirá, nebo s lehkým nažloutlým nádechem. Pokud si navlhčíte prsty a dáte na ně trochu toho prášku, mělo by to lepit, tím celkem spolehlivě zjistíte zda je to kolagen. V případě že by se prášek choval jinak, dejte vědět. I když je to dost nepravděpodobné, teoreticky by vám manželka mohla omylem poslat lecitin, ten by ale nelepil, spíše by se choval jako mastnota a měl by dost nažloutlou barvu.

Dakujem, je to uz v poriadku, mam spravny tovar Dakujem Vam :)

Basia.m — pát led 23, 2015 6:27 pm

Dobry den,
Omlovam se,ze nepouzivam diakritiku,ale pisu z tel.mela bych zajem o tablety kolagen+msm+vit.c.Moje nemoc,revmatoidni art.mi znicila chrupaku a menysky...je mi 29let mam velke bolesti pri chuzi,tak chodim o berlich.RA je momentalne v klidu,ale skody jiz jsou napachane.Jake doporucujete slozeni a pomepror jednotlivych slozek vhodnych pro me.dekuji,bara

Ates — pon led 26, 2015 8:19 am
Basia.m píše:
Dobry den,
Omlovam se,ze nepouzivam diakritiku,ale pisu z tel.mela bych zajem o tablety kolagen+msm+vit.c.Moje nemoc,revmatoidni art.mi znicila chrupaku a menysky...je mi 29let mam velke bolesti pri chuzi,tak chodim o berlich.RA je momentalne v klidu,ale skody jiz jsou napachane.Jake doporucujete slozeni a pomepror jednotlivych slozek vhodnych pro me.dekuji,bara

Msm je pouze jedna velká reklama podložená mnoha zmanipulovanými klinickými studuemi. Stačí brát čistý kolagen. A pro obnovu chrupavek je nutná hlavně alkalizace.

miram — pon led 26, 2015 5:03 pm
Ates píše:
Msm je pouze jedna velká reklama podložená mnoha zmanipulovanými klinickými studuemi. Stačí brát čistý kolagen. A pro obnovu chrupavek je nutná hlavně alkalizace.

Ja jsem brala MSM spolu s colagenem cervenci. V srpnu se to o hodne zlepsilo a v zari jsem uz necitila vubec zadnou bolest a krapani zmizelo. Mluvim o bolesti chrupavky, ktera me bolela tak, ze jsem nemohla vstat ani ze zidle a hlasite me v ni vzdycky kruplo (v mistech, kde se nachazi trislo), jakoby tam neco preskocilo, nebylo to klasicke lupani. Dokonce me v tom zari prestalo bolet i v krizich. Nevim, jestli me pomohlo MSM a nebo Colagen ...nebo oboji dohromady? Navic jsem v te dobe chodila 2 hod. denne na prochazky a drzela jsem prisnou candida dietu, delala jsem ruzne ocisty.
Muj manzel si narazil pri softballu rameno a kdyz bolest neodesla ani po 2 mesicich, zacal brat MSM a bolest se po case uplne vytratila. On bral ale pouze MSM, colagen nebral. Takze i samotne MSM ma cosi do sebe.

Jarda — sob úno 14, 2015 12:12 pm
Basia.m píše:
Dobry den,

Tablety mají kolagen 10 dílů, MSM 5 dílů, a céčko 3 díly a je vhodně je brát na několik dávek v průběhu dne. Každopádně váš problém není o tom co budete brát, ale jak moc a často budete provokovat zánětlivý proces stresem, nebo jídlem. Vyzkoušejte zcela vyřadit jakékoliv obilí a mléčné produkty mimo tvrdé sýry a uvidíte, většinou stačí dva týdny, aby člověk zjistil že mu to pomáhá. Klidně mě zavolejte a vysvětlím vám postupy testování stavu a některá specifika potravin a rizikového chování.

MichalH — ned kvě 31, 2015 5:26 pm

Dobrý den, chci se zeptat jakou má trvanlivost kolagen a MSM? Skladuji ho v igelitovém pytlíku v krabici a mám ho tu asi tak rok, tak nevím jestli je to ještě v pořádku.

Jarda — sob čen 13, 2015 9:24 am
MichalH píše:
Dobrý den, chci se zeptat jakou má trvanlivost kolagen a MSM? Skladuji ho v igelitovém pytlíku v krabici a mám ho tu asi tak rok, tak nevím jestli je to ještě v pořádku.

Toho se tolik bát nemusíte, minimální trvanlivost je dva roky a při dobrém skladování skoro nekonečná.

matue — úte čec 28, 2015 7:26 pm

Dobrý deň,
chcel by som sa opýtať, čo hovoríte na miešnie kolagen s aminokyselinami, sírou a vitamínom C spolu ako jeden koktejl?
Totiž neviem či sa tie látky spolu nejakým spôsobom bijú ale zdá sa mi to ako rýchlejšie a praktickejšie riešenie.

Jedná sa o látky:
vitamín C
kolagen
MSM
Taurin
Zralocia chrupavka
Glycin
Syrovátkový proteín(CFM 80)
Lysin
BCAA

Tak isto bolo by vhodné to namiešať rovno s kefírom?
Ďakujem

Jarda — ned srp 16, 2015 6:08 pm
matue píše:
Dobrý deň,
chcel by som sa opýtať, čo hovoríte na miešnie kolagen s aminokyselinami, sírou a vitamínom C spolu ako jeden koktejl?
Totiž neviem či sa tie látky spolu nejakým spôsobom bijú ale zdá sa mi to ako rýchlejšie a praktickejšie riešenie.

Jedná sa o látky:
vitamín C
kolagen
MSM
Taurin
Zralocia chrupavka
Glycin
Syrovátkový proteín(CFM 80)
Lysin
BCAA

Tak isto bolo by vhodné to namiešať rovno s kefírom?
Ďakujem

Pokud tu směs dokážete i sníst, nebo vypít, tak tam není problém, ale chuť bude asi silná, zvláště ta žraločí chrupavka je vyloženě gurmánský zážitek.

Seung — stř lis 25, 2015 6:26 pm

Je pravda, že po 25. roku života sa znižuje zásobovanie pokožky živinami, spomaľuje sa látková premena a výrazne klesá tvorba kolagénu a elastínu vo fibroblastoch? A ak áno, koľko kolagénu by som mala preventívne brať? Je dobré ho kombinovať, v mojom prípade len ako prevenciu, s MSM a vit. C? A Ak áno v akom pomere?

Jarda — ned pro 06, 2015 11:06 pm
Seung píše:
Je pravda, že po 25. roku života sa znižuje zásobovanie pokožky živinami, spomaľuje sa látková premena a výrazne klesá tvorba kolagénu a elastínu vo fibroblastoch? A ak áno, koľko kolagénu by som mala preventívne brať? Je dobré ho kombinovať, v mojom prípade len ako prevenciu, s MSM a vit. C? A Ak áno v akom pomere?

Tak určitě, nikdo nemládne a navíc kolagenu se těžce nedostává i mladým lidem. Osobně doporučuji dle snášenlivosti dodávat denně 10 - 100 g , ale nesmí nadýmat, nebo vyvolávat střevní diskomfort. Pokud by se podávání kolagenu na dobrém trávení negativně podepisovalo, je vhodné přejít na glycin a brát ho pouze rozpuštěný ve vodě a nejlépe nalačno cca 5 - 10 g denně. Kombinace s MSM je vhodná a céčkem také nic nezkazíte. Někde jsem zde již psal, kolagen : MSM : C - 10 : 5 : 3, případně céčka klidně i méně, nebo vůbec pokud by někomu hodně vadilo.

Seung — čtv led 21, 2016 1:00 pm

Včera mi prišiel kolagén a msm, ale mám malý problém: Ako si mám odmerať presných 10g kolagénu, 5g msm a 3g vit. C, ak nemám doma váhu? A môžem si ho dať napríklad do čerstvej ovocnej/zeleninovej šťavy alebo len do vody? A mám ho užívať pred jedlom, počas, po alebo medzi jedlami?

freml — úte úno 16, 2016 11:38 pm
Seung píše:
Včera mi prišiel kolagén a msm, ale mám malý problém: Ako si mám odmerať presných 10g kolagénu, 5g msm a 3g vit. C, ak nemám doma váhu? A môžem si ho dať napríklad do čerstvej ovocnej/zeleninovej šťavy alebo len do vody? A mám ho užívať pred jedlom, počas, po alebo medzi jedlami?

Hele tak dej 3 žičky toho, dve toho a jednu toho...ne to byl vtip, take jsem nedavno takhle pred Jardou "žičkoval" a dostal jsem za uši :)
Fakt je nejlepší koupit si vahu, mam tuto a je zda se moc dobra, meri po desetinach gramu.
https://www.alza.cz/beurer-ks-36-d21397 ... d=18850821

Karl — čtv úno 18, 2016 5:42 am

Collagen je tu hrozne drahy a jako nelevnejsi varianta je tento. Myslite ze bude dobry ? Dekuji

http://www.gelatinaustralia.com.au/coll ... mium-grade

Jarda — ned úno 28, 2016 9:23 pm
Seung píše:

To máte blbé, obávám se že po mě chcete vyřešit neřešitelný problém. Máte dvě možnosti, buď koupit váhu, nebo to prostě dávkovat odhadem. Osobně bych to dával do šťávy z pomerančů, to bude nejchutnější.

Jarda — ned úno 28, 2016 9:25 pm
Karl píše:
Collagen je tu hrozne drahy a jako nelevnejsi varianta je tento. Myslite ze bude dobry ? Dekuji

Tak hovězí kolagen by měl být v pohodě, ale ta cena je opravdu drsná.

Karl — pon úno 29, 2016 4:25 am
Jarda píše:
Tak hovězí kolagen by měl být v pohodě, ale ta cena je opravdu drsná.

A to je poloviční cena proti několika s "nejnižší" cenou které jsem jinak našel </p

Seung — stř kvě 04, 2016 5:40 pm

Kde by sa dal zohnať 100% morský hydrolyzovaný kolagén v tekutej forme za rozumnú cenu? Má niekto skúsenosti s užívaním takéhoto alebo iného morského/rybieho kolagénu? Všade sa píše, že má lepšiu vstrebateľnosť. Ale je to pravda?

miram — stř kvě 04, 2016 10:08 pm
Seung píše:
Kde by sa dal zohnať 100% morský hydrolyzovaný kolagén v tekutej forme za rozumnú cenu? Má niekto skúsenosti s užívaním takéhoto alebo iného morského/rybieho kolagénu? Všade sa píše, že má lepšiu vstrebateľnosť. Ale je to pravda?

http://www.laboratoiresoxus.com/en/home ... iquid.html
Zkusenosti s timto nemam a cena je vysoka, jinak jsem nic nenasla.

Jarda — ned kvě 08, 2016 2:04 pm
Seung píše:

No nevím, myslíte že bylo pro naše předky přirozenější jíst kůže z ryb, nebo ovarové koleno. Já za tím vidím spíše reklamní tah na prodej rybího odpadu.

miram — ned kvě 08, 2016 7:04 pm
Karl píše:

Kolagen je hrozne moc predrazeny, mas pravdu, ja jsem se taky dost dlouho rozmyslela, ktery si mam objednat a nakonec jsem se rozhodla pro tento.
http://www.zintusa.com/grass-fed-collag ... hgod3fsFGA
Objednala jsem si dve baleni, tedy 2kg a oni me okamzite nabidli 25% slevu, pokud ho objednam znovu. Nevahala jsem, protoze se dobre rozpousti, je bez prichuti a bez zapachu, spotrebni lhuta je az do cervna roku 2019

miram — ned kvě 08, 2016 7:09 pm
Karl píše:

Jeste jsem zapomela napsat, ze jsem neplatila vubec zadne postovne!

Karl — ned kvě 08, 2016 7:10 pm

A kde bydlíš? Možná po státech je to free ale já bydlím v Au

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

miram — ned kvě 08, 2016 7:32 pm
Karl píše:
A kde bydlíš? Možná po státech je to free ale já bydlím v Au

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

Aha, tak sorry! Ja ziju na FL, to je trochu daleko od tebe.

Karl — pon kvě 09, 2016 1:35 am

No worries </p

brandebura — stř kvě 11, 2016 8:41 am

Dobrý den,

koupila jsem si druhé balení kolagenu u 4 fittnes a přišel mi kolagen vepřový předtím jsem měla hovězí. Nevíte zda je v tom nějaký rozdíl na kvalitě?Pane Jardo chtěla jsem se zeptat jestli když to míchám do vody zda do toho můžu přidat glukosamin nebo je lepší každý zvlášt? děkuji

romaneta — pon kvě 16, 2016 10:24 pm
Jarda píše:
Toho se tolik bát nemusíte, minimální trvanlivost je dva roky a při dobrém skladování skoro nekonečná.

dobry vecer,
jake je tedy dobre skladovani? zajimalo by me i jak skladovat msm a glycin.
dekuju za odpoved

Jarda — stř čec 06, 2016 4:33 pm
brandebura píše:
Dobrý den,

koupila jsem si druhé balení kolagenu u 4 fittnes a přišel mi kolagen vepřový předtím jsem měla hovězí. Nevíte zda je v tom nějaký rozdíl na kvalitě?Pane Jardo chtěla jsem se zeptat jestli když to míchám do vody zda do toho můžu přidat glukosamin nebo je lepší každý zvlášt? děkuji

Tak již jsem zaznamenal že tam hovězí kolagen od určité doby koupit nelze. Rozdíl tam pochopitelně je docela velký, ne nadarmo veškeré kapacity v této oblasti doporučují kolagen hovězí. Pokud chcete hovězí kolagen ve velice slušné kvalitě, je na mém e-schopu a pokud jde o to míchání, tam není problém, dokonce se při smísení vlastnosti obou látek vhodně doplňují.

Jarda — stř čec 06, 2016 4:35 pm
romaneta píše:
dobry vecer,
jake je tedy dobre skladovani? zajimalo by me i jak skladovat msm a glycin.
dekuju za odpoved

Dobré skladování je bez přístupu vzduchu a vlhkosti. Já doporučuji sypké látky přesypat do PET lahví a tam mají životnost prakticky neomezenou.

luky.st — stř srp 31, 2016 1:08 am

Zdravim,je ještě možnost tablet kolagenu s MSM ? Mel bych vazny zajem pro sebe i pro maminu.

Jarda — sob zář 03, 2016 6:06 pm
luky.st píše:
Zdravim,je ještě možnost tablet kolagenu s MSM ? Mel bych vazny zajem pro sebe i pro maminu.

Nyní jsem je dlouho nedělal, nebyl na to čas, ale na podzim se k tomu snad dostanu. Ozvěte se mě do emailu a nějak se domluvíme.

Host — čtv pro 29, 2016 1:04 pm

Rybí kolagen by měl být nejlépe vstřebatelný a bez rizika alergií. Pro mě je naprosto odpuzující ta pachuť vepřového. Pokaždé když piju vepřový, uvažuju o rybím, ikdyž je podstatně dražší.
Zatím nejlevnější 1kg rybího jsem našel tady tak bude snad poživatelný. Vepřového se 1kg dá hravě sehnat za polovinu.

Johnyyyyyyyyyy — stř led 04, 2017 1:29 pm

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak užíváte collagen? Když si ho smicham s vodou tak me ten smrad dost odpuzuje a ani ta chuť není extra dobrá, vždycky mě to natahuje. Beru cca 8g denně.

ash — stř led 04, 2017 1:44 pm
Johnyyyyyyyyyy píše:
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak užíváte collagen? Když si ho smicham s vodou tak me ten smrad dost odpuzuje a ani ta chuť není extra dobrá, vždycky mě to natahuje. Beru cca 8g denně.

pridavam do zeleninoveho kari. masala s prepustenym maslem nebo sadlem spolehlive chut zamaskuji.
jednoduse kolagen rovnomerne nasypu do misky na hotove kari a zamicham...

Boranam — pát led 06, 2017 3:47 pm
Johnyyyyyyyyyy píše:

Tak nejleší si myslím je, koupit si největší prázdné kapsle velikost 00 a nasypat to do nich. Pravda je, že hydrolyzovaný kolagen chutná opravdu ohavně a nepomůže ho s něčím rozředit, pořád to smrdí. Nakapslovat prášek kolegenu je podle mě jediná možnost, jak se vyhnout té hnusné chuti.

Host — ned led 08, 2017 11:46 am
Johnyyyyyyyyyy píše:

Nakonec jsem to vyřešil tak, že do dávky kolagenu přisypu lžičku raw kakaa. Jakmile se to oboje rozpustí, tak se z toho stane čoko koktejl. Stejně dobře fungují i prášky typu Maca, Lucuma, Baobab nebo Mesquite.

Jarda — sob úno 04, 2017 3:32 pm
Host píše:
Rybí kolagen by měl být nejlépe vstřebatelný a bez rizika alergií. Pro mě je naprosto odpuzující ta pachuť vepřového. Pokaždé když piju vepřový, uvažuju o rybím, ikdyž je podstatně dražší.
Zatím nejlevnější 1kg rybího jsem našel tady tak bude snad poživatelný. Vepřového se 1kg dá hravě sehnat za polovinu.

Pak dejte vědět jak jste dopadl, většina lidí s tím moc spokojena není.

Jarda — sob úno 04, 2017 3:36 pm
Boranam píše:
Tak nejleší si myslím je, koupit si největší prázdné kapsle velikost 00 a nasypat to do nich. Pravda je, že hydrolyzovaný kolagen chutná opravdu ohavně a nepomůže ho s něčím rozředit, pořád to smrdí. Nakapslovat prášek kolegenu je podle mě jediná možnost, jak se vyhnout té hnusné chuti.

To je zbytečné blbnutí, prostě ho přidejte do jídla a nemůžete ho tam ani poznat.

zuzis — stř úno 15, 2017 2:59 pm

Dobrý den. Když tady zmiňujete přidávat kolagen do jídla. Co je lepší z hlediska využití kolagenu a MSM, zda přidávat do jídla nebo vypít na lačno? Máte zkušenosti, jaká by mohla být denní dávka pro dlouhodobé užití, aby se to opravdu projevilo na zdraví člověka ať už jako prevence nebo za nějakým ozdravným účelem?

zuzis — stř úno 15, 2017 2:59 pm

Dobrý den. Když tady zmiňujete přidávat kolagen do jídla. Co je lepší z hlediska využití kolagenu a MSM, zda přidávat do jídla nebo vypít na lačno? Máte zkušenosti, jaká by mohla být denní dávka pro dlouhodobé užití, aby se to opravdu projevilo na zdraví člověka ať už jako prevence nebo za nějakým ozdravným účelem?

alexandr147 — úte bře 14, 2017 5:04 pm

Dobrý den,

mám několik zdravotních problémů, všechno syndromy bez zjevného důvodu. Lékař mi udělal testy ( např cholesterol, cukr, albumin, celk. bílovina, krevní obraz) a všechno perfektně v ve středu mezí. Takže usoudil že přijímám málo glycinu (a je to dost možné) a tak mi doporučil hydrolyzovaný kolagen 16g každý den do dvou dávek ( na lačno ráno a večer před spaním). Moje symptomy se nijak výrazně nezlepšily ale cítím se silnější. No po 3-4 týdnech jsem začal mít sucho v puse a trošku mě bolela hlava, tak jsem si testy nechal zopakovat a výsledky byly: cholesterol, albumin, celk. bílkovina, byly těžce na horní hranici, glukóza už byla zvýšená a erytrocyty a hematocrit také.

Z toho co jsem si zjistil tak může ten kolagen zvýšit růstový hormon a ten pak zvýší všechno tohle, usuzuji tedy správně že deficit glycinu asi nebude ten problém který hledám ? Zkoušet samotný glycin asi nemá smysl ? Pokud ne, tak řekne mi tento experiment něco ?

Děkuji

SemTamTuPrídem — úte bře 14, 2017 9:01 pm

As za sebou detoxikacie organizm7 typu urinove klystiry, sankhapraksalana, ocista pecene, pôsty? Ak nie, prvorade je prave toto...

Jarda — sob bře 18, 2017 7:30 pm
alexandr147 píše:
Dobrý den,

mám několik zdravotních problémů, všechno syndromy bez zjevného důvodu. Lékař mi udělal testy ( např cholesterol, cukr, albumin, celk. bílovina, krevní obraz) a všechno perfektně v ve středu mezí. Takže usoudil že přijímám málo glycinu (a je to dost možné) a tak mi doporučil hydrolyzovaný kolagen 16g každý den do dvou dávek ( na lačno ráno a večer před spaním). Moje symptomy se nijak výrazně nezlepšily ale cítím se silnější. No po 3-4 týdnech jsem začal mít sucho v puse a trošku mě bolela hlava, tak jsem si testy nechal zopakovat a výsledky byly: cholesterol, albumin, celk. bílkovina, byly těžce na horní hranici, glukóza už byla zvýšená a erytrocyty a hematocrit také.

Z toho co jsem si zjistil tak může ten kolagen zvýšit růstový hormon a ten pak zvýší všechno tohle, usuzuji tedy správně že deficit glycinu asi nebude ten problém který hledám ? Zkoušet samotný glycin asi nemá smysl ? Pokud ne, tak řekne mi tento experiment něco ?

Děkuji

Obávám se že takto učiněné závěry jsou přesně to co by jste nikdy dělat neměl. Je vysoce nepravděpodobné že by kolagen navíc v takto malé dávce mohl během jednoho měsíce rozházet tolik hodnot v těle. Hlava navíc bolí v naprosté většině případů z rozhašeného střeva tedy bych problém hledal spíše v relativně silné autointoxikaci organizmu, než v kolagenu.

krasnagadgetka — pon čen 05, 2017 1:36 am

Dobrý den,

lze kolagen vařit (přidat třeba do zeleninové polévky nebo k masu)?

Je lepší konzumovat vývary než si koupit pouze kolagen?

Kolik kolagenu denně by se mělo brát?

Kolik kolagenu obsahuje vývar?

Děkuji.

SemTamTuPrídem — pon čen 05, 2017 10:05 am
krasnagadgetka píše:

Koľko cukru je v koláči ?

:roll:

Jarda — sob čec 08, 2017 11:05 am
krasnagadgetka píše:
Dobrý den,

lze kolagen vařit (přidat třeba do zeleninové polévky nebo k masu)?

Je lepší konzumovat vývary než si koupit pouze kolagen?

Kolik kolagenu denně by se mělo brát?

Děkuji.

Vy jste nikdy nejedla masový vývar se zeleninou a omezoval vás někdy někdo při pojídání tohoto vývaru? Nebo jasněji, neřešte stále dokola hovadiny které nikdo není schopen jednoznačně zodpovědět a řešte podstatné věci třeba místo psaní těch nesmyslných dotazů si vařte ty vývary. Pokud nechcete vařit tak si dávejte ten prášek do vody, nebo do čehokoliv kde vám bude chutnat s jediným omezením, nesmíte se po tom posrat.

Rebeca611 — pon čec 17, 2017 3:45 pm

Zdravím Vás.Mám problém s bolestivým bedrovým kľbom,momentálne som neni schopná chodiť.Mohli by ste mi poradiť pomer colagénu a iných prospešných látok ?

Jarda — ned čec 23, 2017 11:03 am
Rebeca611 píše:
Zdravím Vás.Mám problém s bolestivým bedrovým kľbom,momentálne som neni schopná chodiť.Mohli by ste mi poradiť pomer colagénu a iných prospešných látok ?

Kolagen lze brát v obrovských dávkách pokud tomu nebrání střevní intolerance - průjem nebo nadýmání. Obecně se bere 10-100 g denně a je dobré přidávat MSM cca 2-6 g a vitamín C zase dle tolerance až několik gramů. Zde si dovolím upozornit že mnohem lepší výsledky lze docílit i podstatně nižší dávkou vitamínu C z přírodního zdroje, třeba camu camu, acerola, šípky. Každopádně tyto problémy to řešit nutně nemusí, dost často je vytváří adrenální únava spojená s vyšší hladinou stresu a bez jeho odstranění to jenom trochu pořešíte, ale problému se asi nezbavíte.

Bettak — sob lis 25, 2017 1:59 pm

objednal jsem od Jardy Collagen, lysin, glysin a lecitin.

Chci řešit bolest kloubů v zápěstí a obecně dlouhodobější pobolívání kloubů.
Mimo jiné také doplňuji hořčík oběma cestami. přikládám zázvor atd.
Dále doplňuji Omega 3, Selen,zinek, bcomplex, Vit C a přidám celadrin. (dle vlasové analýzy)

Otázka: Dočetl jsem se zde, že Collagen je nejlepší kombinovat s dalšími doplňky, ale už ne jakými. (krom MMS a vitC).
Jak je to tedy s kombinací Colagenu a výše uvedených doplňků?
děkuji

poznámka: se špatným zápěstím je člověk opravdu v pr...

Jarda — sob lis 25, 2017 4:10 pm
Bettak píše:
objednal jsem od Jardy Collagen, lysin, glysin a lecitin.

Chci řešit bolest kloubů v zápěstí a obecně dlouhodobější pobolívání kloubů.
Mimo jiné také doplňuji hořčík oběma cestami. přikládám zázvor atd.
Dále doplňuji Omega 3, Selen,zinek, bcomplex, Vit C a přidám celadrin. (dle vlasové analýzy)

Otázka: Dočetl jsem se zde, že Collagen je nejlepší kombinovat s dalšími doplňky, ale už ne jakými. (krom MMS a vitC).
Jak je to tedy s kombinací Colagenu a výše uvedených doplňků?
děkuji

poznámka: se špatným zápěstím je člověk opravdu v pr...

Tak mimo výše uvedené se dá přidávat glukosamin, chondroitin a kyselina hyaluronová, ale stále je primární zjistit důvod proč máte ten problém a ten odstranit. Nemá moc cenu do sebe ládovat drahé doplňky a například nesmyslně přetěžovat danou oblast třeba sportem, nebo celodenním klikáním na myš u počítače.

Tomáš 1 — ned pro 08, 2019 11:52 pm

Dobrý večer Jardo,
četl jsem Vaše články o kolagenu a glycinu. Obojí beru od Vás a beru to na střídačku, jak mne to napadne, obvykle ráno a večer. Pro lepší chuť míchám cca 20 ml kolagenu (nebo cca 5 ml glycinu) s 3 ml nepraženého kakaa, v malé skleničce rozpustím v troše vody a přidávám do šťávy z mrkve s hlávkovým salátem nebo řapíkatým celerem (asi 0,5 až 0,8 l). K tomu ještě bokem rozpustím 3 ml kyseliny askorbové a 1 ml sody a pak k tomu přidám ještě 5 ml MSM a do šťávy dám také 2 ml chloridu hořečnatého. A ještě zobnu B1, B5, B6 a K. D a B9 a B12 dávám později.
Nemám žádný akutní problém, ale 45 let jsem měl ekzémy a astma, tak si tělo a střevo něco zaslouží :-) Mimochodem z těch problémů jsem se vysekal i díky Vám - tedy vřelé díky (očisty všeho druhu, zel. šťávy, lněný krém, eliminace stresu, chůze, ...).
A rád bych se Vás zeptal, zda to takto míchat, nebo je lepší brát určitý čas jen kolagen a pak zase jen glycin? Přírodní formy (tlačenka a spol.) moc nejím, občas si dám vývar. A případně jestli v tom koktejlu něco upravit, přidat, vynechat?
Děkuji Tomáš

Jarda — pon pro 09, 2019 12:42 pm
Tomáš 1 píše:
Dobrý večer Jardo,
četl jsem Vaše články o kolagenu a glycinu. Obojí beru od Vás a beru to na střídačku, jak mne to napadne, obvykle ráno a večer. Pro lepší chuť míchám cca 20 ml kolagenu (nebo cca 5 ml glycinu) s 3 ml nepraženého kakaa, v malé skleničce rozpustím v troše vody a přidávám do šťávy z mrkve s hlávkovým salátem nebo řapíkatým celerem (asi 0,5 až 0,8 l). K tomu ještě bokem rozpustím 3 ml kyseliny askorbové a 1 ml sody a pak k tomu přidám ještě 5 ml MSM a do šťávy dám také 2 ml chloridu hořečnatého. A ještě zobnu B1, B5, B6 a K. D a B9 a B12 dávám později.
Nemám žádný akutní problém, ale 45 let jsem měl ekzémy a astma, tak si tělo a střevo něco zaslouží :-) Mimochodem z těch problémů jsem se vysekal i díky Vám - tedy vřelé díky (očisty všeho druhu, zel. šťávy, lněný krém, eliminace stresu, chůze, ...).
A rád bych se Vás zeptal, zda to takto míchat, nebo je lepší brát určitý čas jen kolagen a pak zase jen glycin? Přírodní formy (tlačenka a spol.) moc nejím, občas si dám vývar. A případně jestli v tom koktejlu něco upravit, přidat, vynechat?
Děkuji Tomáš

Kolagen obsahuje zhruba 20% gylcinu tedy dávat to oboje spíše bude záviset na dávce obou složek, ale asi je zbytečné dávat celkově více jak 10 g glycinu on má i své mouchy a může za určitých okolností vyvolat úzkostné stavy. Jinak je asi celkem jedno co tam namícháte když to ostatní v tom roztoku je víceméně spíše o chuti než o konkrétním působení. Jinak ty ostatní položky jsou v pohodě, ale nepřeháněl bych to, je dobré jet podle nutriční kalkulačky a dorovnávat pouze to co nedodám stravou.

laco — stř bře 29, 2023 4:24 pm

Zdravicko p. Jarda,

chcem sa opytat,

1. manzelka sa stazuje na suchu kozu ( vrasky :> ) ( ma problem so stinou zlazou,,zhluk na krku na pravej strane,,,,jod jej nikto netestoval O_o, najblizsie uz dohliadnem..taktiez uz 5 rokov nespala dlhsie ako 4 hodiny kvoli detom :O ...) , kazdopadne na tu suchu kozu chce zakupit kolagen, je nutne aj msm/c ak ju nebolia klby, alebo mate iny tip ?

2. za mna: liecim sa na boreliozu, rok a pol beriem ATB kombinaciu od durovskej , chcem zakupit bosweliu na klby na test, nechcem to miesat s nicim nakolko chcem otestovat vyhradne bosweliu..mate spatnu vazbu na tu ktoru mate v ponuke ?

Dakujem
L

Jarda — pát bře 31, 2023 3:21 pm
laco píše:
Zdravicko p. Jarda,

chcem sa opytat,

1. manzelka sa stazuje na suchu kozu ( vrasky :> ) ( ma problem so stinou zlazou,,zhluk na krku na pravej strane,,,,jod jej nikto netestoval O_o, najblizsie uz dohliadnem..taktiez uz 5 rokov nespala dlhsie ako 4 hodiny kvoli detom :O ...) , kazdopadne na tu suchu kozu chce zakupit kolagen, je nutne aj msm/c ak ju nebolia klby, alebo mate iny tip ?

2. za mna: liecim sa na boreliozu, rok a pol beriem ATB kombinaciu od durovskej , chcem zakupit bosweliu na klby na test, nechcem to miesat s nicim nakolko chcem otestovat vyhradne bosweliu..mate spatnu vazbu na tu ktoru mate v ponuke ?

Dakujem
L

Tak ono je otázkou od čeho vlastně tu suchou pokožku má, ale kolagenem určitě nic nepokazíte. Každopádně je vhodnější ta plná kombinace protože tam dodáváte aminokyseliny a současně tlumíte případný zánět což je vždy vhodnější. Deficit spánku je pochopitelně velký problém to se na zhoršení stavu organizmu i pokožky podepisuje určitě.
ATB užívané jak krátkodobě tak především dlouhodobě vymlátí ve střevě některé druhy bakterií a bývá pak docela složité stav porovnat, speciálně po tak dlouhé době na ATB jak uvádíte. Na boswelii nehledejte nic zázračného, jde sice o výborný prostředek, ale osobně u borelií doporučuji jiný postup jak jsem popisoval ve vlákně o borelióze. Každopádně pokud nedostanete imunitu TH1 do plného výkonu je vysoce nepravděpodobné se borelií zbavit a dostat ji do plného výkonu při aplikaci ATB je v zásadě nemožné. U té položky na kterou se ptáte doporučuji následující postup který dost zlepší pohodlnost aplikace i využitelnost suroviny. Kousky pryskyřice a tříštivý kávomlýnek ve kterém je budete drtit zmrazte v mrazáku. Ihned po vyndání z mrazáku rychle promixujte pryskyřici na jemný prášek, ten okamžitě vysypte z tříštivého kávomlýnku do mističky a zbytek v mlýnku setřete rychle prstem a následně vytřete do čista utěrkou. Pokud to takto neuděláte nalepí se vám pryskyřice na mlýnek a dostat ji pryč je skoro nemožné. Následně do toho prášku dejte trošku olivového oleje a promíchejte si směs zhruba na hustotu zubní pasty. Tento produkt již lze bez potíží dlouhodobě skladovat i dobře užívat. Směs naberete na lžičku dáte do úst, chvilku honíte v ústech a následně spolknete.

laco — pát dub 14, 2023 4:53 pm

POzdravujem p. Jarda,

dakujem za odpoved_e

ok,vezmem vsetky 3 zlozky ( kolagen,msm,c)..
len mi nieje celkom jasny postup:
zmiesam teda:
kolagen +msm + c a nasledne ---- zmrazim pryskiricu odkial zozeniem pryskriciu ? :)
-----
po zmrazeni pryskrice ju mixnem na prasok a zmiesam s olejom + kolagen+msm+c ?

asi som to nepochopil :)

Vdaka
L

Jarda — pát dub 14, 2023 5:56 pm
laco píše:
POzdravujem p. Jarda,

dakujem za odpoved_e

ok,vezmem vsetky 3 zlozky ( kolagen,msm,c)..
len mi nieje celkom jasny postup:
zmiesam teda:
kolagen +msm + c a nasledne ---- zmrazim pryskiricu odkial zozeniem pryskriciu ? :)
-----
po zmrazeni pryskrice ju mixnem na prasok a zmiesam s olejom + kolagen+msm+c ?

asi som to nepochopil :)

Vdaka
L

To jste tedy pochopil zcela špatně, první odstavec mé předchozí odpovědi odpovídá váš na první dotaz a druhý odstavec na druhý. První odpověď tedy řeší tu kolagenní směs a druhá odpověď vyloženě pouze pryskyřici. Pravé kadidlo koupíte na našem e-schopu zde http://www.pro-zdravi-az.cz/?ex=zbo1&ia=21&ib=140&ic=141 a zbytek je již snad jasný a užíváte každé zvlášť tedy myšleno první směs a druhou směs.

laco — úte dub 25, 2023 1:52 pm
Jarda píše:
To jste tedy pochopil zcela špatně, první odstavec mé předchozí odpovědi odpovídá váš na první dotaz a druhý odstavec na druhý. První odpověď tedy řeší tu kolagenní směs a druhá odpověď vyloženě pouze pryskyřici. Pravé kadidlo koupíte na našem e-schopu zde http://www.pro-zdravi-az.cz/?ex=zbo1&ia=21&ib=140&ic=141 a zbytek je již snad jasný a užíváte každé zvlášť tedy myšleno první směs a druhou směs.

aha ...teraz citam ze :
Boswellia Serrata Epigemic® obsahuje pryskyřice ze stromu Boswellia serrata (kadidlovníku pilovitého)
a teda boswelia = Kadidlo pravé ?

cize nemam kupovat bosweliu ale miesto toho radsej to kadilo ? a toto kadilo potom mixnut a zmiesat olejom?

este ak mozem otazku ohladne chlorelly ktoru ponukate,
podla Vas je kvalitna?
nakolko zvyknem kupovat tuto : https://www.gw-int.net/sk/product/green-ways-jednotlive-produkty-chlorella-green-ways-330-g ale cenovo asi to mate lepsie a viem ze smejdy by ste nepredavali...

dakujem

Jarda — stř dub 26, 2023 8:16 am
laco píše:
aha ...teraz citam ze :
Boswellia Serrata Epigemic® obsahuje pryskyřice ze stromu Boswellia serrata (kadidlovníku pilovitého)
a teda boswelia = Kadidlo pravé ?

cize nemam kupovat bosweliu ale miesto toho radsej to kadilo ? a toto kadilo potom mixnut a zmiesat olejom?

este ak mozem otazku ohladne chlorelly ktoru ponukate,
podla Vas je kvalitna?
nakolko zvyknem kupovat tuto : https://www.gw-int.net/sk/product/green-ways-jednotlive-produkty-chlorella-green-ways-330-g ale cenovo asi to mate lepsie a viem ze smejdy by ste nepredavali...

dakujem

U toho kadidla vše nyní chápete správně prostě nadrtit pryskyřici a smíchat s olejem. Chlorela kterou nabízíme je od německé firmy ve velice slušné kvalitě, sice není stejná jako ta co uvádíte, ale ve srovnání s ostatní nabídkou na trhu je určitě dobrá.

laco — stř dub 26, 2023 10:15 am
Jarda píše:
U toho kadidla vše nyní chápete správně prostě nadrtit pryskyřici a smíchat s olejem. Chlorela kterou nabízíme je od německé firmy ve velice slušné kvalitě, sice není stejná jako ta co uvádíte, ale ve srovnání s ostatní nabídkou na trhu je určitě dobrá.

ok super :))

ohladne boreliozy najdem vlakno
dakujem

este ma napadla jedna vec,,
stale plati ze na pecen je kasicka naj ? mam trosku pecenove testy zvysene, tak chcem zaradit kasicku.

vdaka