Zdravím Jardo
Měl bych na Vás jeden dotaz , mojí příbuzné diagnostikovali Crohnovu chorobu, jaký postup léčby by jste zvolil Vy??
Já bych to viděl na pravidelné výplachy střev a dietu, dá se tohoto onemocnění zbavit úplně, protože doktoři co si budem povídat jí řekli , že to má na dosmrti a lepší to nebude, ale jak oba víme doktoři jsou ve vetšině případů úplně mimo , díky za odpověd
To jsou docela mimo, protože jde o zánětlivé onemocnění, které se celkem snadno dá pomocí správné životosprávy řešit. Musíte do těla dostat, pomocí sirné patlanice, co nejvíce omega 3 mastné kyseliny a dodat střevům nezahleňující stravu. Mechanická očista střev je v tomto případě, jak správně píšete, samozřejmostí a bez ní se to opravdu asi nevyřeší z čehož vycházejí doktoři.
Jardo, az nebudete nekdy vedet, co s volnym casem, tak doporucuju tuhle diskuzi, vsech 9 stran:
http://forum.crohnclub.sk/viewtopic.php?t=977
ti nemocni lidi tam si ani myslenkou nepripusti, ze by to mohlo jit jinak, nez leky a operacemi.
Tuto stránku sice neznám, ale předpokládám, že se nebude nijak lišit od podobné české stránky, kterou jsem si prošel a máte pravdu, že ti lidé jsou zcela mimo v logice uvažování, jak naše tělo vůbec vlastně funguje. Je to jejich hrubá chyba, za kterou platí vlastním utrpením a ti kteří to pochopí, trpět již dál rozhodně nemusí.
Dobrý den, Jardo,
ráda bych se Vás zeptala, co byste mi poradil. Můj desetiletý syn má Crohnovu nemoc, jeho stav ja zatím zvládnutý, užívá Pentasu a imunosupresiva. Je bez potíží, akorát se mu teď objevila krev ve stolici z důvodu anální fisury. Defekace je bolestivá, chodí jednou za tři dny. Užívá Factu mast, zatím bez efektu. Strava je přiměřená stavu nemoci, tedy bezezbytková, bez slupek a zrníček, málo vlákniny. Pomohl by nějaký výplach nebo bylinky?
Děkuji za radu, Kamila
To, co popisujete, rozhodně není zvládnutý stav, pokud někdo defekuje jednou za tři dny, tak je to naprosto nezvládnuté a velice nebezpečné. Také se za těchto podmínek stav nemoci rozhodně zlepšit nemůže a na bezezbytkové potravě se stav bude naopak stále zhoršovat. Je naprosto nezbytné zajistit denní defekaci optimálně i dvakrát až třikrát denně. Pro první kroky, denně pít až 1 litr domácího kefíru, případně tibi a zařadit do stravy jemně strouhanou syrovou mrkev ve větším množství. Pomocí ovocných a zeleninových šťáv upravit pH moče na život podporující úroveň a zahájit denní aplikaci očistných klystýrů. Anální figura vyžaduje perfektní hygienu, kterou představuje po každé stolici perfektní vymytí análního kanálu ledovou vodou do hloubky cca 4 cm. Je to sice na dítě dost tvrdé, ale nutné, bez tohoto se nehnete z místa.
Dobrý den,
nevím jak se odstraní zánět v tenkém střevě.
nevím jak se odstraní zánět v tenkém střevě.
Na takto položenou otázku vám neodpoví asi nikde nikdo, to se budete muset dost rozepsat o vašem momentálním stavu a také o tom, co mu předcházelo. Minimálně si nastudujte vše o pH a kvasinkách.
Dobrý den pane Jardo,
obracím se na Vás s dotazem, jak se pokusit dát do pořádku svoje tělo a žít zas "normálně". Bude mi 25 let a před čtyřmi měsíci mi byla diagnostikována crohnova choroba a od té doby moje tělo funguje čím dál hůř. Půl roku (duben) zpět jsem natrefila na Vaše stránky, když jsem si nahmatala obrovskou bouli, která bolela i při ležení, bohužel jsem v té době neměla dost odvahy a odhodlání vyzkoušet s tím něco dělat sama, takže jsem skončila v nemocnici, kde jsem podstoupila operaci slepého střeva. Bohužel ani po operaci se mi neulevilo, stejná bolest, stejná boule, po asi dvou měsících jsem šla zpět k lékaři a v srpnu prodělala další operaci (resekce střev). Z nemocnice jsem odcházela o 8-10 kg chudší (už před tím jsem byla "samá ruka samá noha", teď 183 cm/53 kg), s oslabenou imunitou a špatnou psychikou. Od propuštění jsem prodělala střevní infekci, kvůli lékům mi začaly klesat bílé krvinky a já byla neustále nachlazené, psychika hodně špatná, skoro s nikým z mého blízkého okolí jsem nemohla vyjít a musela jsem pustit práci a přejít na dálkové studium VŠ. Kdyby aspoň ty bolesti, nadýmání a škrontání ve střevech přešlo, ale je to někdy stejné jako předtím, tak nevím co s tím. K tomu všemu jsem přišla před měsícem i o menstruaci...
Piji šťávy z odšťavňovače, jím denně hodně zeleniny v páře/dušené/polévky, pohanka/jáhly/trochu brambory/trochu rýže, maso i ryby, kefír, někdy trochu tvrdého sýra, rozmělněné ořechy, syrové ovoce, ale syrové zeleniny se bojím kvůli nadýmání. Pečivo tak jednou týdně. Snažím se omezit příjem lepku, laktozy i cukru, konzervy a věci s Ečkama vůbec nejím. Dopuju se probiotiky a zeleným ječmenem, vit C, ale ostatní jsem si zatím chtěla ujasnit s čím začít nejdříve, abych zbytečně neinvestovala, protože jak nemám práci, jsem "chudý student", který žije s rodiči a jehož živí. A je to dost (psychicky) náročné si cokoliv prosadit, protože neschvalují stravu na zelenině a ovoci (nedej bůh jen syrové!), dělání si šťáv a dopováním se takovým množstvím vitaminů a minerálů. Rodiče jsou rádi, že mi zas doktoři naordinovali léky, ale já tento postoj nesdílím!!!!
Test na kvasinky je pozitivní, test na HCl jsem si dělala pouze jednou a když jsem si jindy dala půl lžičky sody na snížení ph přivodila jsem si průjem. Jinak je stolice v pořádku, 2-3x denně ani tekutá ani příliš tuhá, zbarvení dle stravy s kousky potravy. Na průjem jsem nikdy netrpěla, jen ty bolesti, nadýmání a hmatatelnou bouli..
Děkuji za Váš čas a rady.
Lenka
obracím se na Vás s dotazem, jak se pokusit dát do pořádku svoje tělo a žít zas "normálně". Bude mi 25 let a před čtyřmi měsíci mi byla diagnostikována crohnova choroba a od té doby moje tělo funguje čím dál hůř. Půl roku (duben) zpět jsem natrefila na Vaše stránky, když jsem si nahmatala obrovskou bouli, která bolela i při ležení, bohužel jsem v té době neměla dost odvahy a odhodlání vyzkoušet s tím něco dělat sama, takže jsem skončila v nemocnici, kde jsem podstoupila operaci slepého střeva. Bohužel ani po operaci se mi neulevilo, stejná bolest, stejná boule, po asi dvou měsících jsem šla zpět k lékaři a v srpnu prodělala další operaci (resekce střev). Z nemocnice jsem odcházela o 8-10 kg chudší (už před tím jsem byla "samá ruka samá noha", teď 183 cm/53 kg), s oslabenou imunitou a špatnou psychikou. Od propuštění jsem prodělala střevní infekci, kvůli lékům mi začaly klesat bílé krvinky a já byla neustále nachlazené, psychika hodně špatná, skoro s nikým z mého blízkého okolí jsem nemohla vyjít a musela jsem pustit práci a přejít na dálkové studium VŠ. Kdyby aspoň ty bolesti, nadýmání a škrontání ve střevech přešlo, ale je to někdy stejné jako předtím, tak nevím co s tím. K tomu všemu jsem přišla před měsícem i o menstruaci...
Piji šťávy z odšťavňovače, jím denně hodně zeleniny v páře/dušené/polévky, pohanka/jáhly/trochu brambory/trochu rýže, maso i ryby, kefír, někdy trochu tvrdého sýra, rozmělněné ořechy, syrové ovoce, ale syrové zeleniny se bojím kvůli nadýmání. Pečivo tak jednou týdně. Snažím se omezit příjem lepku, laktozy i cukru, konzervy a věci s Ečkama vůbec nejím. Dopuju se probiotiky a zeleným ječmenem, vit C, ale ostatní jsem si zatím chtěla ujasnit s čím začít nejdříve, abych zbytečně neinvestovala, protože jak nemám práci, jsem "chudý student", který žije s rodiči a jehož živí. A je to dost (psychicky) náročné si cokoliv prosadit, protože neschvalují stravu na zelenině a ovoci (nedej bůh jen syrové!), dělání si šťáv a dopováním se takovým množstvím vitaminů a minerálů. Rodiče jsou rádi, že mi zas doktoři naordinovali léky, ale já tento postoj nesdílím!!!!
Test na kvasinky je pozitivní, test na HCl jsem si dělala pouze jednou a když jsem si jindy dala půl lžičky sody na snížení ph přivodila jsem si průjem. Jinak je stolice v pořádku, 2-3x denně ani tekutá ani příliš tuhá, zbarvení dle stravy s kousky potravy. Na průjem jsem nikdy netrpěla, jen ty bolesti, nadýmání a hmatatelnou bouli..
Děkuji za Váš čas a rady.
Lenka
Tak pokud jste zamořená kvasinkou, tak jednoznačně nasadit protikvasinkovou dietu, srovnat HCl v žaludku a nadledvinky, přičemž bych si zkontroloval i stav štítné žlázy. Jednoznačně dodat správné množství omega 3 mastných kyselin a utlumit tak zánětlivé procesy ve střevě. Vše je zde již mnohokrát popsáno, tedy začněte používat vyhledavač a studujte, určitě se to vyplatí.
Děkuji za odpověď s návodem, jak začít.
HCl jsem si měřila a dopadlo to neurčitě, čtyři ze šesti měření skončily hlubokým déle trvajícím soustavným krkáním kolem 2:50-3:30, zbylé dvě měření jsem nekrkla vůbec. Ranní náměry dopadly 4x kolem 37°C a 2x 36,4.
Konečně jsem také sehnala nehořký nežluklý lněný olej a jím několikrát denně SP a rybí olej. Dopuji se vitamíny, stopovými prvky, přesně jak tu píšete (vit C, Zn, Mg, vit E, Se, B-komplex), dále ostropestřec, zelený ječmen, probiotika, kefír a ořechová mléka. Uvažuji o koupi vloček Nori a dýňového oleje.
Jinak bych zkusila klystýr, ale mám velké obavy. Operovali mi totiž zúžené střevo prorostlé píštělí. Jedná se prý o nejhorší typ Crohnovy choroby a mám v místech operace ještě někdy bolesti, tak se mi moc nechtějí nedávno sešitá střeva dráždit klystýry...
A ještě mám dotaz, zda máte zkušenost s léčbou jizev koloidním Ag. Moc se mi nezamlouvá obrovská jizva po operaci, ale četla jsem, že kol. Ag působí jen na čerstvé rány, tak je už asi stejně pozdě.
Konečně jsem také sehnala nehořký nežluklý lněný olej a jím několikrát denně SP a rybí olej. Dopuji se vitamíny, stopovými prvky, přesně jak tu píšete (vit C, Zn, Mg, vit E, Se, B-komplex), dále ostropestřec, zelený ječmen, probiotika, kefír a ořechová mléka. Uvažuji o koupi vloček Nori a dýňového oleje.
Jinak bych zkusila klystýr, ale mám velké obavy. Operovali mi totiž zúžené střevo prorostlé píštělí. Jedná se prý o nejhorší typ Crohnovy choroby a mám v místech operace ještě někdy bolesti, tak se mi moc nechtějí nedávno sešitá střeva dráždit klystýry...
A ještě mám dotaz, zda máte zkušenost s léčbou jizev koloidním Ag. Moc se mi nezamlouvá obrovská jizva po operaci, ale četla jsem, že kol. Ag působí jen na čerstvé rány, tak je už asi stejně pozdě.
Střeva dráždí hnijící zbytky stravy a kandida, to oboje eliminují klystýry a nechápu tedy váš postoj k těmto metodám čištění. Dále je třeba vyzkoušet velké dávky domácího kefíru, nebo jogurtu a cca 60 ml kokosového oleje denně. Tak stříbro na jizvy asi nic moc, ale silně zásaditá strava s větším množstvím omega 3 mastných kyselin. to by fungovat mělo.
Děkuji opět za rychlou odpověď. Od zítřka se pustím do klystýrů, jen bych uvítala radu, jak se dají dělat tajně v malém bytě. Stále neumím čelit divným dotazům a urážkám ze strany rodinných příslušníků, se kterými bydlím... Uznávají totiž jen všeobecně uznávanou medicínu a její "léčebné" metody. Navíc všude se píše, že na Crohna jsou klystýry přímo nebezpečné.
Kefíru vypiju denně navečer kolem 1 litru, moc mi chutná. Jen mi po něm trochu kručí v břiše. Kokosový olej jsem brala v menším množství, zvýším tedy dávky. A celkové množství 150 g tuků na 54 Kg váhy je moc nebo v pořádku? Dnes jsem totiž asi přehnala množství tuků a pak jsem měla průjem.
Kromě toho mám zase problém s klesajícími bílými krvinkami, opět mi totiž nasadili imuran po tří týdenní pauze. Minule jsem jim pomohla vysokými dávkami vit. C, tak to asi zas zkusím. Nebo má ještě něco jiného tak rychlý účinek? Za týden jdu zase na pozorování, tak bych nerada, aby mudrci přišli s nějakým "zajímavým" řešením před Vánocemi..
Děkuji.
Kefíru vypiju denně navečer kolem 1 litru, moc mi chutná. Jen mi po něm trochu kručí v břiše. Kokosový olej jsem brala v menším množství, zvýším tedy dávky. A celkové množství 150 g tuků na 54 Kg váhy je moc nebo v pořádku? Dnes jsem totiž asi přehnala množství tuků a pak jsem měla průjem.
Kromě toho mám zase problém s klesajícími bílými krvinkami, opět mi totiž nasadili imuran po tří týdenní pauze. Minule jsem jim pomohla vysokými dávkami vit. C, tak to asi zas zkusím. Nebo má ještě něco jiného tak rychlý účinek? Za týden jdu zase na pozorování, tak bych nerada, aby mudrci přišli s nějakým "zajímavým" řešením před Vánocemi..
Děkuji.
Tak tajně, to nechápu, pokud jste zavřená na záchodě, nebo v koupelně, tak to snad neprovádíte veřejně. Navíc ohlížet se stále na něčí názory je blbost, je nutné přijmout, nebo si vytvořit názory svoje a okolím se nezabývat. Na crohna je nebezpečné pokud vám ve střevě cokoliv hnije a to se vám u klystýrů asi nestane. To množství tuku zhruba vyhovuje, po tom by člověk hubnout neměl. Na bílé krvinky má naprosto excelentní účinky nitrožilní aplikace zředěné kyseliny chlorovodíkové, ovšem to vám žádný doktor nepíchne, tak pokud máte odvahu, klidně mě zavolejte a já vám to vysvětlím. Používá to celkem dost mých pacientů a výsledky jsou mnohdy neuvěřitelné.
Tak rodiče mě pořád kontrolují, jak jsem v koupelně nebo na záchodě dýl jak 15 minut a ke všemu zamčená, tak hned chtějí vědět, zda jsem náhodou nezkolabovala nebo se mi nepřitížilo. Mají o mě od diagnostikování nemoci hrozný strach a to mi je 24 let. Hned taky kontrolují, co jsem si kde koupila, pokud to nestihnu rychle schovat.. Odstěhovat se teď bohužel nemohu, nemám finanční zdroje, protože jsem musela kvůli nemoci pustit práci.
Tak jsem vyzkoušela klystýr, ale moc tekutiny sem nezvládla, po půl litru na víckrát mi začalo bolet místo operace, tak jsem to utla a budu pokračovat zítra, ale splasklo mi břicho a střeva se cítí taková prázdnější. Takže z toho mám dobrý pocit.
No a HCl se bojím dost, ale třeba po novém roce najdu odvahu, že bych do toho zapojila svoji kamarádku chemičku, pokud se mi ty krvinky na testu nezlepší po vit. C. Já se experimentování s HCl nebo lugolem zatím vyhýbám, na lugola se přítel zeptal přes moje svolení jedné známé - lékárnice a ta mi vzkázala, že nemám vymýšlet kraviny, že bych si mohla ublížit a od té doby mě taky hlídají, co zas vymyslím.
Tak snad už chápete, proč vše musím dělat tajně, ignorovat moje okolí nejde totiž úplně, protože bych neměla pak kde bydlet a z čeho žít ![]()
Tak jsem vyzkoušela klystýr, ale moc tekutiny sem nezvládla, po půl litru na víckrát mi začalo bolet místo operace, tak jsem to utla a budu pokračovat zítra, ale splasklo mi břicho a střeva se cítí taková prázdnější. Takže z toho mám dobrý pocit.
No a HCl se bojím dost, ale třeba po novém roce najdu odvahu, že bych do toho zapojila svoji kamarádku chemičku, pokud se mi ty krvinky na testu nezlepší po vit. C. Já se experimentování s HCl nebo lugolem zatím vyhýbám, na lugola se přítel zeptal přes moje svolení jedné známé - lékárnice a ta mi vzkázala, že nemám vymýšlet kraviny, že bych si mohla ublížit a od té doby mě taky hlídají, co zas vymyslím.
Tak snad už chápete, proč vše musím dělat tajně, ignorovat moje okolí nejde totiž úplně, protože bych neměla pak kde bydlet a z čeho žít ![]()
To máte opravdu těžké, ale asi to tak musí být. Za sebe mohu prohlásit, že mě vadí jakákoliv kontrola mé osoby a zásadně si zametám před vlastním prahem, tedy ctím to, že každý je strůjcem svého štěstí a nikdo se mu to toho nemá hrabat. Klystýry jsou výborná věc a pokud to nebudete přehánět, tak si tím prakticky nelze ublížit.
Ahoj Lenny,
nejsi v tom sama. Málokdo z nás, kdo se zajímá o alternativní léčení, nebo jen jinou stravu, má oporu v rodině. Ani tehdy, když budeš "hlava rodiny" a dokážeš, že ti alternativa pomohla z nevyléčitelné nemoci zpět k normálu.
Nedůvěřivé pohledy rodičů nahradí názory dospělých dětí a zase budeš za blba, v lepším případě za podivína.
![]()
Všeobecně je pohodlnější věřit oficiální medicíně. Platíme si ji (musíme), ale hlavně nám víceméně pomáhala celá léta, tak jsme si zvykli. ![]()
Možná je to Tvoje důležitá životní zkouška. Totiž, jestli dokážeš prosadit svoji vůli a osobnost proti vůli rodičů a vysvětlit jim, že nastal čas, kdy o někderých věcech rozhodneš sama.
Celkově na všechno by určitě pomohla energetická cvičení s čakrami.
Dobrý den do fóra!
Máte někdo, prosím, zkušenosti s Aloe Vera (a popř. Colostra) a léčením Crohnovy choroby???
Situace je pomerne naléhavá, děkuji!!!
Máte zkušenosti s AV od LR??:
http://www.lr-czech.com/aloe-vera-gel/c-3179/
Je to dost drahé, asi pyramidový prodej, co účinnost??
Moc děkuji!!
http://www.livestrong.com/article/18734 ... s-disease/
Zkusenosti s timto bohuzel, (nebo vlastne diky Bohu!) nemam a musim to zaklepat, protoze na me leze taky celkem dost vselijakych neprijemnych pitomin,
tak sorry!
Crohnova choroba má sice projevy ve střevě ale je to nemoc imunity!!! Tedy nikoli nějakého orgánu ale organismu jakožto celku. Prodělal jsem něco obdobného, dalo by se říci jakési zhoubné bujení naruby, kdy imunitní systém z neznámých příčin začal napadat a nemilosrdně likvidovat své vlastní orgány v těle. (Játra, ledviny, plíce, kůži, sliznice, oči.... zkrátka všechno). Stejně jako u Croh choroby nikdo neví co to spouští a jaký je na to lék. U mě to lékařská věda řešila potlačením imunity. Rozhodnutí to bylo logicky zcela správné, leč naprosto chybné, protože následné záněty, zápal plic atd. mě málem zabily. Vyřešil jsem to nápadem mnohem jednodušším, který vyslovil už kdosi jiný přede mnou "mám-li umřít, at raději umřu hlady". Během 6-ti týdenního nekompromisního půstu intenzivně pracoval mozek a začal přicházet na věci zcela neuvěřitelné. Např. s naprostou jistotou jsem věděl, že navzdory všem odborným a vědecky ověřeným prognozám zůstanu naživu.
Pecadore,
jsi tu jeden z mala, kdo pise, ze si vylecil nejakou blbou nemoc takto relativne rychle a jasne definovanym postupem. Takze aspon ja bych byl rad, kdybys sem napsal o sve lecbe podrobneji. Co ti bylo? Jaky jsi delal pust (nekompromisni by naznacoval jen vodu, ale 42 dni vypada trochu na Breussovku)? Kolik meris a kolik jsi vazil na zacatku a kolik na konci pustu? Delal jsi pri tom klystyry? Chodil jsi pri tom aspon ze zacatku do prace? Dal jsi rovnou tech 6 tydnu, nebo jsi zacal kratsimi pusty? Delal jsi to podle nejakeho navodu nebo jen podle sebe? Jak jsi to zvladal? Jakou jsi delal navratovku? A cokoliv dalsiho k tve lecbe. Predem dik, Pavel
PS pokud se ti o tom z nejakeho duvodu psat nechce, tak me dotazy ignoruj.
Děkuji moc za odezvu!!!
Slyšel jsem také o kokosovém oleji a bakterii mycobacterium avium paratuberculosis, kterou by kokosáč měl spolehlivě likvidovat...
Spoléhám se celkem i na tu AV.
Děkuji!
Pěkný den!
Ahoj Jardo! Mám Crohna v tenkém střevě. Beru Pentázu a Helicid a chci se toho nadobro zbavit. Vyzkoušel jsem Wobenzim, Chlorelu, Bosvelii, Tibi krystalky a taky se snažím o zdravé stravování. Jím jen vlastní zeleninu, maso jen kuřecí a ryby a víno mi pomáhá, tak si jej také dopřeji. četl jsem o Infuzní terapii vitaminem C a zaujalo mne tvé video:Instruktážní video-Liposomy. Myslíš si,že by to mohlo vyřešit nadobro mé problémy? Dík Jarek!
Asi Tě zklamu pv33, nic z toho, co dnes dokonale propracovaná půstová metoda doporučuje, jsem nedělal. Byl jsem na nemocničním lůžku, povětšinou neschopný jakéhokoli pohybu. Tedy žádná příprava, žádné klystýry... a dnes už ani nevím, jestli jsem vůbec pil (z těch kapaček jsem byl zavodněný dost) Po umělém potlačení imunity jsem dostal zápal jako hrom a přesto že mě napojili na kyslík, tak saturace (okysličení) bývala často mimo rozsah měřícího přístroje. Dále vysoké horečky z rozpadajících se tkání a všichni kolem si mysleli, že z nich blouzním. Nikoli, moje mysl pracovala dobře a já chtěl jen sdělit věci, na které člověk obklopen materiálním světem nikdy přijít nemůže. A co se týká návratovky - tak to jsem ani nevěděl, že něco takového existuje. U mě když 41. den byla dcera, tak jsem dostal nesmírnou chuť na slepičí polévku. Poprosil jsem, že tu polévku nechci z nějakého mraženého chcípáka z obchodu, ale ze slepice, kterou má babička na zahrádce. Dcera zavolala manželce, že by se pro ní zastavila a spolu by pro tu slepici k babičce dojeli. Říkejme tomu třeba zvláštní shoda náhod když dostala odpověď: "Já u babičky byla včera, přivezla jsem si od ní slepici a právě jsem jí uvařila. Vývar dám do termosky, pojeď si pro něj". Podávali mi ho lžičkou a já cítil, jak s každou kapkou do mě vchází nesmírné množství energie.
Nechci nikomu vnucovat svojí víru, že člověk má složku nejen tělesnou ale i duševní, a že půst je tím nejúčinnějším lékem jak na tělo, tak i na duši. Jen je ho třeba držet poctivě a meditovat při tom, resp. uvádět duši do jakési harmonie s tělem, jak říkají myslitelé.
Už můj dědeček, veterám I. světové, říkával, že hlad je nejlepší lékař a mamince huboval, když v době nemoci se do mě snažila něco nacpat. Vojáci na frontě se zraněním břicha většinou nepřežili, pokud měli střeva plná.
Co takhle vyléčit Crohnovu chorobu takto pomocí transplantace střevní mikroflóry?
NÁVOD NA DOMÁCÍ TRANSPLANTACI STŘEVNÍ MIKROFLÓRY
Je nutno zakoupit COLONCLEAN- výplachová sada pro domácí hydrocolon, ke kterému během kompletace nepřiděláme napouštěcí vak s hadičkou, přiděláme pouze vypouštěcí 3 litrový vak, který v případě zákroku bude současně současně sloužit i jako napouštěcí.
Pacient, tedy příjemce střevní mikroflóry, podstoupí nejprve důkladný výplach střev, minimálně 4 klystýry po sobě.
Dárce si lehne na lůžko umístěné minimálně 40 cm na podlahou, je mu do konečníku zaveden modrý tubus a injekční stříkačkou napuštěn zajišťovací balonek, aby tubus nevyklouznul. Do vypouštěcího 3 litrového vaku (v tomto případě i napouštěcího) dáme 2 litry vody o teplotě 40 stupňů celsia a napojíme na tlustou hadici spojenou s tubusem zavedeným do rekta dárce. Vak poté nadzdvihneme asi půl metru nad tělo dárce, aby voda samospádem natekla do dárcova střeva. Dárce podrží tekutinu minimálně 5 minut ve střevě, poté sáček dáme na podlahu pod tělo dárce, takže fekálie z něj samospádem vytečou. V případě, že voda ve vaku, která vytekla ze střev dárce, obsahuje málo fekálií, znovu vak zvedneme na pár minut na tělo dárce a celý obsah mu napustím zpět do střeva.. Opět počkáme několik minut a pak opět vak položíme na zem a necháme do něj znovu vytéct obsah dárcových střev. Vyloučení fekálií též podpoříme jemnou masáží dárcova břicha (z pravé strany doleva). Postup lze opakovat tolikrát, dokud není obsah sáčku dostatečně zahuštěný fekáliemi.
Jakmile je vak naplněn dostatečně hustými fekáliemi, necháme ho ležet na zemi a vyjmeme z dárcova konečníku modrý tubus. Nyní na lůžko umístíme pacienta (příjemce) a modrý tubus a a injekční stříkačkou napustíme zajišťovací balonek, aby tubus nevyklouznul. Vak s dárcovými fekáliemi poté nadzdvihneme asi půl metru nad tělo dárce, aby jeho obsah samospádem natekl do příjemcova střeva. Po napuštění vyjmeme tubus z příjemcova konečníku, přičemž příjemce by měl zaujmout polohu, ve které udrží transplantovanou střevní mikroflóru co nejdéle ve svém střevě. Je též velmi vhodné, pokud mění polohu a několikrát si lehne na pravý bok, aby se transplantované fekálie dostaly do celého tlustého střeva, včetně vzestupné části. Ideální je, pokud příjemce udrží transplantát aspoň 15 minut.
| Přílohy: |
![]() DARMMANAGEMENTSYSTEM - Coloclean.jpg [ 28.81 KiB | Zobrazeno 27085 krát ] |
Nechci nikomu vnucovat svojí víru, že člověk má složku nejen tělesnou ale i duševní, a že půst je tím nejúčinnějším lékem jak na tělo, tak i na duši. Jen je ho třeba držet poctivě a meditovat při tom, resp. uvádět duši do jakési harmonie s tělem, jak říkají myslitelé.
Už můj dědeček, veterám I. světové, říkával, že hlad je nejlepší lékař a mamince huboval, když v době nemoci se do mě snažila něco nacpat. Vojáci na frontě se zraněním břicha většinou nepřežili, pokud měli střeva plná.
Diky, zklamal bys me jen kdybys neodpovedel. Ale trochu jsi me prekvapil
. Co se tyka toho dusevniho, vic lidi vcetne Pavla Machy (pust.cz) pise, ze nedelaji pust jen pro fyzicke zdravi, ale predevsim pro dusevni rust. Tedy to co jsi absolvoval bylo neco trochu jinyho nez normalni pust, protoze jsi dostaval vyzivu, ale mas pravdu, ze to melo hodne spolecneho. A predevsim to pomohlo. Jen zajimavost na podobne tema. Sledoval jsem starsi pani po tezke mrtvici, prvni doktor ve Stresovicke nemocnici odmital pripustit i jen moznost, ze by vydrzela do rana. Vydrzela a byla par tydnu na kapackach a na kysliku, saturaci mela rovnez mizernou. Zajimavost byla, ze mimo kapacek s vyzivou mela neustale druhou kapacku s 10% roztokem siranu horecnateho. Nasledky ma porad, ale z toho nejhorsiho ji dostali.
Máte někdo, prosím, zkušenosti s Aloe Vera (a popř. Colostra) a léčením Crohnovy choroby???
Situace je pomerne naléhavá, děkuji!!!
Máte zkušenosti s AV od LR??:
Je to dost drahé, asi pyramidový prodej, co účinnost??
Moc děkuji!!
Tak cena asi nic moc, určitě bych ji zkoušel sehnat z levnějšího zdroje. Osobně se domnívám, že zase o takový zázrak nepůjde, tam slušně funguje kolagen, křemík a kyselina hyaluronová, přičemž je nutné silně tlumit zánět.
Slyšel jsem také o kokosovém oleji a bakterii mycobacterium avium paratuberculosis, kterou by kokosáč měl spolehlivě likvidovat...
Spoléhám se celkem i na tu AV.
Děkuji!
Pěkný den!
Ten kokosák bude podle všeho lepší.
To je otázka, problém reaguje velice silně na stres a pokud je trvalý stres, není prakticky možné se ho zbavit. Jinak céčko samozřejmě možnosti léčby asi dost zlepší.
Hodně netradiční pojetí půstu i když takto podobně si představuji že hladovění probíhalo u našich dávných předků.
Děkuji moc za odezvu!!
Th.
NÁVOD NA DOMÁCÍ TRANSPLANTACI STŘEVNÍ MIKROFLÓRY
Je nutno zakoupit COLONCLEAN- výplachová sada pro domácí hydrocolon, ke kterému během kompletace nepřiděláme napouštěcí vak s hadičkou, přiděláme pouze vypouštěcí 3 litrový vak, který v případě zákroku bude současně současně sloužit i jako napouštěcí.
Pacient, tedy příjemce střevní mikroflóry, podstoupí nejprve důkladný výplach střev, minimálně 4 klystýry po sobě.
Dárce si lehne na lůžko umístěné minimálně 40 cm na podlahou, je mu do konečníku zaveden modrý tubus a injekční stříkačkou napuštěn zajišťovací balonek, aby tubus nevyklouznul. Do vypouštěcího 3 litrového vaku (v tomto případě i napouštěcího) dáme 2 litry vody o teplotě 40 stupňů celsia a napojíme na tlustou hadici spojenou s tubusem zavedeným do rekta dárce. Vak poté nadzdvihneme asi půl metru nad tělo dárce, aby voda samospádem natekla do dárcova střeva. Dárce podrží tekutinu minimálně 5 minut ve střevě, poté sáček dáme na podlahu pod tělo dárce, takže fekálie z něj samospádem vytečou. V případě, že voda ve vaku, která vytekla ze střev dárce, obsahuje málo fekálií, znovu vak zvedneme na pár minut na tělo dárce a celý obsah mu napustím zpět do střeva.. Opět počkáme několik minut a pak opět vak položíme na zem a necháme do něj znovu vytéct obsah dárcových střev. Vyloučení fekálií též podpoříme jemnou masáží dárcova břicha (z pravé strany doleva). Postup lze opakovat tolikrát, dokud není obsah sáčku dostatečně zahuštěný fekáliemi.
Jakmile je vak naplněn dostatečně hustými fekáliemi, necháme ho ležet na zemi a vyjmeme z dárcova konečníku modrý tubus. Nyní na lůžko umístíme pacienta (příjemce) a modrý tubus a a injekční stříkačkou napustíme zajišťovací balonek, aby tubus nevyklouznul. Vak s dárcovými fekáliemi poté nadzdvihneme asi půl metru nad tělo dárce, aby jeho obsah samospádem natekl do příjemcova střeva. Po napuštění vyjmeme tubus z příjemcova konečníku, přičemž příjemce by měl zaujmout polohu, ve které udrží transplantovanou střevní mikroflóru co nejdéle ve svém střevě. Je též velmi vhodné, pokud mění polohu a několikrát si lehne na pravý bok, aby se transplantované fekálie dostaly do celého tlustého střeva, včetně vzestupné části. Ideální je, pokud příjemce udrží transplantát aspoň 15 minut.
Proti tomuto postupu se nedá namítat naprosto nic a myslím, že by mohl u většiny případů pomoci, nicméně bohužel současné myšlení lidí není na to připraveno. Mě bohatě stačí když vidím jak se kroutí při nadhození téma urinoterapie a to nemyslím orálně, ale pouze do klystýru a přitom pokud předsudky někdo překoná a jedinkrát vyzkouší, už většinou jiný nálev nepoužívá.
Je to můj první příspěvek na tomto fórum a tak bych na úvod chtěl poděkovat za jeho tvorbu a údržbu panu Jardovi a také dalším za spoustu komentářů. Fórum pročítám již tři měsíce, postupně se snažím naučit základy správného stravování, které ač by měly být běžnou znalostí obyvatelstva, tak opravdu nejsou.
Nyní trochu o mě. Mám diagnostikovaného Crohna. Zhruba od konce 2013 jsem začal mít opět zdravotní problémy a postupně jsem ubýval na váze. Ze svých poměrně stabilních 65 kg při 178 cm jsem se dostal na 55 kg. Po sérii vyšetření mi byl nalezen aktivnější zánět na tenkém střevě, na který jsem bral od července Prednison. Byl jsem historicky především na vařené stravě, částečně dodržoval bezezbytkovou dietu, jedl bílé pečivo, maso. Od letošního února tento směr upravuji, vyloučil jsem uzeniny, omezil maso, pečivo a zařadil více zeleniny. Tu jsem dříve vařil, aby vláknina nedráždila tolik střevo. Po objevu odšťavňovače jsem pravidelně zařadil šťávy, zejména zeleninové.
Léky jsem postupně téměř vysadil. Problém je, že jsem začal opět hubnout. Z 58 kg, na které jsem s Prednisonem „přibral“ jsem zpět u 54 kg. Kromě toho mi z posledního odběru vyšel zánět (CRP 15, měl jsem také lehčí virózu). Připíši, že podle rad z tohoto fóra problém zkouším řešit metodicky. Krkací test je v normě. Měl jsem podezření na štítnou žlázu podle nižší teploty pod jazykem, ale krevní odběry TSH, FT4 byly v normě. Nedávný krevní obraz je v normě. Na výsledky vlasové analýzy čekám. Ph ráno přibližně 5,4, postupně se zvyšuje do zásaditých hodnot k 7,5 a večer opět ke kyselejším. Plivací test značí kandidu (to bych po loňských antibioticích a kortikoidech čekal, ale nevím jak potvrdit a případně jak protikvasinkovou dietou stav dále nezhoršovat).
Všude se řeší, jak hmotnost snížit. Já bych ji chtěl stabilizovat a postupně „správně“ zvyšovat. Vzhledem ke svým zdravotním problémům a podvýživě, bych se však nechtěl dopouštět zbytečných chyb. Proti zánětům jsem zařadil kokosový olej, kakaové máslo, kurkumu, skořici. Patrně budu mít horší vstřebávání, zejména tuků. Nevím jak jej spravit.
Snažím si na věci udělat vlastní pohled, protože jsem postupně zjistil, že protichůdná stravovací doporučení jsou dána vždy kontextem, který se řeší. Proto chápu i časté opětovné dotazy uživatelů a při množství příspěvků zde volím přímý dotaz. Přijde mi, že kolektivní inteligence tohoto fóra hodně ví a má sílu. Proto bych vás chtěl poprosit o postřehy a rady. Pokud byste k radě připsali i krátké zdůvodnění proč zrovna takto, případně mě odkázali někam, kde si to můžu načíst, budu za to jako začátečník vděčný.
Dobrý den,
koncem listopadu 2013 mi diagnostikovali Crohna v tenkém střevě a žaludeční vřed.Zpočátku jsem bral léky Pentázu a Helicid ve vysokých dávkách a přidal jsem Wobenzym a chlorelu. Zpočátku se mi přitížilo a pak se vše náhle zlepšilo. Přidal jsem vitamín C 3x1000mg denně, pangamin, spirulinu a velmi pozvolna začal jíst zeleninu a ovoce. Až jsem už mohl jíst převážně jen živou stravu, cítil jsem, že léky které beru mi zatěžují organismus, který se tak nemůže soustředit na léčbu choroby a trápí se s jedy obsažených v lécích. Tak jsem je vysadil úplně. Teď už jím jen vitamín C, spirulinu, chlorelu,pangamín s Q10, cacaové boby a česnek. Cítím se zdráv a bez potíží.
DIk za uzitecny prispevek a gratuluju, Pavel
Dobrý den,
pro všechny pacienty CCH - zkuste gel Aloe Vera od německé firmy LR:
Nejsem v žádném případě zastánce "pyramidového marketingu", LR produkty jsou dosti drahé, ovšem zřejmě i kvalitní. Ze zkušeností několika lidí v mém okolí se za použití gelu AV od firmy LR z potíží (vč. CCH) vyléčilo již "ze pár" lidí (potvrzeno biopsií střeva). Finančně náročné, ovšem lépe zkusit, než se dávkovat léky. Chce to min. 6 měsíců, vše je však dosti individuální.
Pozor: musí to být vskutku GEL (tj. min. kolem 92% AV), nikoliv šťávičky z lékáren nebo další "gely" s nižším % obsahem AV.
Hodně štěstí!
Th.
Hledal jsem všechny možnosti léčby Crohnovy choroby, ale že by zrovna Aloe byl ten správný lék, to se mi nezdá. Nikdy jsem o tom neslyšel a určitě bych to zkusil, kdybych věděl, že by mi to mohlo pomoct.
pro všechny pacienty CCH - zkuste gel Aloe Vera od německé firmy LR:
Nejsem v žádném případě zastánce "pyramidového marketingu", LR produkty jsou dosti drahé, ovšem zřejmě i kvalitní. Ze zkušeností několika lidí v mém okolí se za použití gelu AV od firmy LR z potíží (vč. CCH) vyléčilo již "ze pár" lidí (potvrzeno biopsií střeva). Finančně náročné, ovšem lépe zkusit, než se dávkovat léky. Chce to min. 6 měsíců, vše je však dosti individuální.
Pozor: musí to být vskutku GEL (tj. min. kolem 92% AV), nikoliv šťávičky z lékáren nebo další "gely" s nižším % obsahem AV.
Hodně štěstí!
Th.
Díky za tip, před pár lety jsem se k Aloe od LR dostal. Něměl jsem tenkrát takové potíže, ale měl jsem pocit, že se po Aloe gel střevo zklidnilo. Aloe mi nedávno doporučoval i jeden lékař zabývající se alternativními metodami jako doplněk stravy, s tím, že střeva zklidňuje, ale dál jsem po tom nepátral. Zkusím si něco najít případně vyzkouším znovu.
Tenkrát jsem sehnal tento produkt z Německa od jedné známé, co se tam přihlásila do jejich sítě. Nevzpomínám si přesně, ale vyšlo to odhadem tak o 30 % levněji.
Nyní trochu o mě. Mám diagnostikovaného Crohna. Zhruba od konce 2013 jsem začal mít opět zdravotní problémy a postupně jsem ubýval na váze. Ze svých poměrně stabilních 65 kg při 178 cm jsem se dostal na 55 kg. Po sérii vyšetření mi byl nalezen aktivnější zánět na tenkém střevě, na který jsem bral od července Prednison. Byl jsem historicky především na vařené stravě, částečně dodržoval bezezbytkovou dietu, jedl bílé pečivo, maso. Od letošního února tento směr upravuji, vyloučil jsem uzeniny, omezil maso, pečivo a zařadil více zeleniny. Tu jsem dříve vařil, aby vláknina nedráždila tolik střevo. Po objevu odšťavňovače jsem pravidelně zařadil šťávy, zejména zeleninové.
Léky jsem postupně téměř vysadil. Problém je, že jsem začal opět hubnout. Z 58 kg, na které jsem s Prednisonem „přibral“ jsem zpět u 54 kg. Kromě toho mi z posledního odběru vyšel zánět (CRP 15, měl jsem také lehčí virózu). Připíši, že podle rad z tohoto fóra problém zkouším řešit metodicky. Krkací test je v normě. Měl jsem podezření na štítnou žlázu podle nižší teploty pod jazykem, ale krevní odběry TSH, FT4 byly v normě. Nedávný krevní obraz je v normě. Na výsledky vlasové analýzy čekám. Ph ráno přibližně 5,4, postupně se zvyšuje do zásaditých hodnot k 7,5 a večer opět ke kyselejším. Plivací test značí kandidu (to bych po loňských antibioticích a kortikoidech čekal, ale nevím jak potvrdit a případně jak protikvasinkovou dietou stav dále nezhoršovat).
Všude se řeší, jak hmotnost snížit. Já bych ji chtěl stabilizovat a postupně „správně“ zvyšovat. Vzhledem ke svým zdravotním problémům a podvýživě, bych se však nechtěl dopouštět zbytečných chyb. Proti zánětům jsem zařadil kokosový olej, kakaové máslo, kurkumu, skořici. Patrně budu mít horší vstřebávání, zejména tuků. Nevím jak jej spravit.
Snažím si na věci udělat vlastní pohled, protože jsem postupně zjistil, že protichůdná stravovací doporučení jsou dána vždy kontextem, který se řeší. Proto chápu i časté opětovné dotazy uživatelů a při množství příspěvků zde volím přímý dotaz. Přijde mi, že kolektivní inteligence tohoto fóra hodně ví a má sílu. Proto bych vás chtěl poprosit o postřehy a rady. Pokud byste k radě připsali i krátké zdůvodnění proč zrovna takto, případně mě odkázali někam, kde si to můžu načíst, budu za to jako začátečník vděčný.
Zdánlivě na vašem postupu není co rozporovat, ovšem zdaleka nadáváte plné informace. U tohoto onemocnění velice záleží na stresu a fyzické zátěži, tedy třeba aktivní sport vidím jako těžký problém, nebo nervy při sedavém zaměstnání u kompu taktéž. Nechte si laboratorně zjistit hladinu ranního kortizolu a také hladinu estradiolu z krve, případně i celodenního kortizolu ze sbírané moče. Estradiol záněty silně provokuje a mnoho mužů ho má paradoxně zvýšený. Zjistěte si jaké jíte potraviny s vyšším obsahem tryptofanu a vyzkoušejte je ze stravy vyřadit, tím se zvyšuje serotonin a také to provokuje zánět.
Pěkný výsledek, ale dejte sem i info o případných změnách v oblasti stresu a fyzické zátěže. Radikální změna stravy je sice výborná, ale nemusí vyhovovat každému, nějaké procento lidí syrovou stravu jako jediné možné jídlo prostě nedá, protože se pak klepou zimou jak drahý pes a to je dost limituje.
Kurkuma funguje pokud se k ni přidá Caienský pepř. Stačí na špičku nože.
Při svém hledání mi některé věci začínají zapadat, žel stále vůbec ne dostatečně. Jak jsem zmiňoval, postupně jsem v půlce prosince vysadil Prednison, při kterém se zánět ztlumil, dnes jsem však byl na UZ střev a je tam opět aktivní zánět. Problém je, že mi na něj budou chtít nasadit Imuran. Mně se do něj nechce, protože nechci potlačovat imunitu.
Se stresem máte pravdu, je to určitě jeden z faktorů, který mi nemoc zhoršil. Z vlasové analýzy i z přístroje na měření variability srdeční frekvence mi vyšla převaha sympatiku. Nemám ani tak fyzický stres jako psychický a s tím spojené výkyvy nálad. Fyzickou námahu teď příliš nemám, nepravidelně zařazuji chůzi a odpočinkové cvičení. Problém je, že se mi psychickému stresu stále nedaří bránit.
Je to docela bludný kruh zbavit se psychické zátěže a nepoužít přitom potraviny a doplňky bohaté na trypthophan zvyšující tvorbu serotoninu. Na stres mi byla doporučena homeopatika Serotinin nebo kapky Avis z Finclubu, které jsou na bázi ovsa. Navíc většina potravin s tryptohhanem jako kuřecí, krůtí, losos, vejce nebo banány chápu buď jako dobře stravitelné pro střeva a důležitý zdroj bílkovin.
V čem teď po výsledcích vlasové analýzy spatřuji určité dílčí řešení je doplnění hořčíku, který je deficitní -44 % a také poměr Ca/Mg +351 %. Z krve jsem jej měl na nižší „normě“ 0,8 mmol. To by snad mohlo uvolnit napětí. Pane Jardo, napíši Vám ohledně objednávky chloridu hořečnatého, společně s kolagenem jak doporučujete výše.
Vlasová analýza také poukázala na možnou vyšší tvorbu aldosteronu kvůli Na/Mg. Sodík mám hodně zvýšený 195 %, poměr Na/Mg až na 1119 %. Ještě bych se chtěl ujistit, ty testy na ranní kortizol a estradiol jsou dostupné přes laboratoře Synlab jak máte na stránkách nebo myslíte, že by šly dotázat i u lékaře?
Děkuji
Připíši, že přechod na živou stravu nepovažuji nyní rozhodně za řešení, alespoň ne teď v zimě, protože bych organismus nezahřál. Jsem rychlý metabolický typ. Navíc ta strava je opravdu zádrhel a těžko se to dá jednoduše vše zjistit a zajistit, aby byla nasazena „ta správná“, kterou to na individuální úrovni řešit. U výše zmiňované chlorely (a spirulíny) jsem např. našel poznámku, že nevhodné při střevním zánětu.
To jste zjistil kde? Nejde náhodou o běžný pepř?
Se stresem máte pravdu, je to určitě jeden z faktorů, který mi nemoc zhoršil. Z vlasové analýzy i z přístroje na měření variability srdeční frekvence mi vyšla převaha sympatiku. Nemám ani tak fyzický stres jako psychický a s tím spojené výkyvy nálad. Fyzickou námahu teď příliš nemám, nepravidelně zařazuji chůzi a odpočinkové cvičení. Problém je, že se mi psychickému stresu stále nedaří bránit.
Je to docela bludný kruh zbavit se psychické zátěže a nepoužít přitom potraviny a doplňky bohaté na trypthophan zvyšující tvorbu serotoninu. Na stres mi byla doporučena homeopatika Serotinin nebo kapky Avis z Finclubu, které jsou na bázi ovsa. Navíc většina potravin s tryptohhanem jako kuřecí, krůtí, losos, vejce nebo banány chápu buď jako dobře stravitelné pro střeva a důležitý zdroj bílkovin.
V čem teď po výsledcích vlasové analýzy spatřuji určité dílčí řešení je doplnění hořčíku, který je deficitní -44 % a také poměr Ca/Mg +351 %. Z krve jsem jej měl na nižší „normě“ 0,8 mmol. To by snad mohlo uvolnit napětí. Pane Jardo, napíši Vám ohledně objednávky chloridu hořečnatého, společně s kolagenem jak doporučujete výše.
Vlasová analýza také poukázala na možnou vyšší tvorbu aldosteronu kvůli Na/Mg. Sodík mám hodně zvýšený 195 %, poměr Na/Mg až na 1119 %. Ještě bych se chtěl ujistit, ty testy na ranní kortizol a estradiol jsou dostupné přes laboratoře Synlab jak máte na stránkách nebo myslíte, že by šly dotázat i u lékaře?
Děkuji
Připíši, že přechod na živou stravu nepovažuji nyní rozhodně za řešení, alespoň ne teď v zimě, protože bych organismus nezahřál. Jsem rychlý metabolický typ. Navíc ta strava je opravdu zádrhel a těžko se to dá jednoduše vše zjistit a zajistit, aby byla nasazena „ta správná“, kterou to na individuální úrovni řešit. U výše zmiňované chlorely (a spirulíny) jsem např. našel poznámku, že nevhodné při střevním zánětu.
No, to nevím, trypthophan zvyšující tvorbu serotoninu vidím jako nebezpečné počínání, serotonin a zánět to moc nejde dohromady. Psychiku ovlivněte hořčíkem, ten zánět spíše tlumí, tedy je to z vašeho pohledu ideální. Srovnat základní čtyřku minerálů Ca,Mg,Na,K je nutnost, jinak se bude stále motat na místě. Uvedené hormony dělají všechny laborky, ale pouze z krve a to by přes doktora určitě šlo, ze slin to tu nedělá nikdo a mě trvalo skoro rok, než jsem to protlačil.
Ahoj,
rád bych věděl návod pana Jard, jak si píchat HCL do žíly, který zde zmiňoval.
Děkuju
rád bych věděl návod pana Jard, jak si píchat HCL do žíly, který zde zmiňoval.
Děkuju
Klidně mě zavolejte, vše vysvětlím, není to zase tak složité, ale popisovat celý postup je na několik stránek.
Mozna by nebylo spatne,kdyz by sem ten navod casem nekdo hodil..
Tak špatné by to asi nebylo, jenom kde vzít na to literární dílo potřebný čas.
Dobrý den, chtěl bych se podělit o skvělou zprávu. Byl jsem na vyšetření střev a doktoři konstatovali, že crohn je absolutně vyléčen a střevo se úplně vyhojilo.
Bezva, to Vám moc grauluji. Můžete poradit jak jste se léčil (a hlavně co jíte) ?
Jako výkřik do tmy dobrý, jako příspěvek do fóra o ničem, nechtělo by to trochu popsat pro ostatní co a jak.
Zdravíčko všem!
Nedávno jsme řešili problém s Crohn. CH, která byla diagnost. u blízké osoby.
Přes jisté "pokusy" se současnou i altern. medicínou se došlo k závěru, že velkou pomoc při léčení měl "gelovitý" (vysoká koncentrace) nápoj Aloe Vera od něm. firmy LR. Nemám v úmyslu dělat někomu reklamu, ovšem i přes počáteční pochybnosti se došlo k závěru, že pravá AV (gel) dokáže z velké části obnovit střevní sliznici a Crohna ivyléčit (alespoň při lehčím stádiu).
Ze zkušenosti doporučuji proto pacientům s touto nepříjemnou civil. chorobou, aby to zkusili a pravidelně užívali alespoň 6 měsíců, popř. i více (dle situace) Aloe Vera od firmy LR. AV této firmy je zřejmě opravdu kvalitní, i když cena není nejlevnější...
Opakuji, nejedná se o reklamu, ale o sdílení výsledků léčby.
CCH byla při další návštěvě (cca po 6ti měsísích léčby AVerou) gastro odd. s jistým pocitem "překvapení" negována.
Přeji hodně štěstí.
Th.
Dobrý den
Mám několik let crohna (ještě donedávna mi říkali, že je to ulcerózní kolitida, než jsem dostal zánět duhovky - rozšíření zánětu i na další oblasti). Nyní jsem na velkém množství léků, které mi, zdá se, vůbec nepomáhají - nynější počet stolik i třeba 25 (průjem). Krvácím už skoro celý rok v kuse, někdy se stav zlepšil, ale nikdy ne tak, aby mě to neomezovalo.
Od září jsem zkoušel dietu podle dr. Budwig (sirná patlanina + ovoce, zelenina, oříšky, žitný chléb a tvrdý sýr), bez zjevného zlepšení, počet stolic kolem 15.
Před dvouma týdny jsem na 7 dní držel dietu - pouze šťáva z ovoce a zeleniny a zelenina v parním hrnci, většinou hrášek, kukuřice, mrkev, brokolice, celer) - bez zjevného zlepšení.
Nyní zkouším následující: ráno odšťavním 0,5l ovocné šťávy (pomeranč, jablko, mandarinka, grep...), piju také zelený a heřmánkový čaj. Mé nyní jediné jídlo je sirná patlanina, do základu (tvaroh a lněný olej + rozemleté lněné semínko) přidávám půlku banánu, ořechy a rozinky, což je velmi chutné. Toto mě zasytí třeba na 5 hodin, poté si to dám ještě jednou. Mezi tím piju ovocné a zeleninové šťávy (celer, mrkev, řepa). 3x denně si dám panáka aloe vera gelu, s kterým má známá velmi dobré zkušenosti...ale beru ho 3. den, takže na výsledky je brzo.
Co se fyzické zátěže týče, žádnou teď nemám, cesta do práce a z práce mi dá dohromady 1 hodinu, což si myslím je pro tělo ideální. Také cvičím gymnastiku podle pana Norbekova, každé ráno a večer.
Momentálně mám pořád řídkou stolici a krvácení, hodně mě teď bolí břicho z důvodu plynatosti, nevíte čím by to mohlo být? Napadá mě kombinace ovoce v sirné patlanině...jak se s plynatostí vypořádat? Mamka mi doporučila odvar z kmínu, tak ho zkouším.
Klystýry mám v plánu každý den první týden, potom každý druhý...prostě podle návodu na hlavních stránkách
irigátor mi ale přijde v úterý, takže klystýry zatím neprovádím.
Prosím poraďte, co byste udělal jinak, co přidat (nějaké vitamíny?). Ještě stojí za zmínku, že od září se pravidelně otužuji, ať mám lepší imunitu ![]()
Moc vám děkuji Štefan
EDIT: Při vyprazdňování mě to bolí, ale to je spíš způsobené těmi plyny, jak se tělo nafukuje, než stolicí samotnou. Tlusté střevo jsem měl na poslední kolonoskopii poškozené v délce 40cm (vředy, prostě poškozená sliznice, která krvácí) od konečníku, dál už ne. Teď je to vylučování na hranici bolesti, nalevo a napravo pod žebry, ve vodorovné lajně s pupíkem (co se výšky týče). Jediné, co mě napadá, je odstranit ze šťáv banán a jablka, ale to mi pak zbydou pouze citrusy + zelenina.
EDIT2: Včera už byl stav lepší, plynatost nebyla, stolice však úplně řídká a stihnout dojít na wc je vždy boj
. Cestou do práce i z práce jsem se cítil plný energie. Váha mi klesla již o 6 kilo (z 65 na 59) a začíná mi být zima. Co se jídelníčku týče, ten den jsem si nedal ovocné šťávy, pouze ráno zředěnou šťávu z 1 grepu a 1 pomeranče. K obědu a svačině sirnou patlaninu a večer jsem si udělal šopák s česnekem, chili, solí a pepřem. Chodím stále alespoň 20x na wc...a krve je pořád hodně.
Nedávno jsme řešili problém s Crohn. CH, která byla diagnost. u blízké osoby.
Přes jisté "pokusy" se současnou i altern. medicínou se došlo k závěru, že velkou pomoc při léčení měl "gelovitý" (vysoká koncentrace) nápoj Aloe Vera od něm. firmy LR. Nemám v úmyslu dělat někomu reklamu, ovšem i přes počáteční pochybnosti se došlo k závěru, že pravá AV (gel) dokáže z velké části obnovit střevní sliznici a Crohna ivyléčit (alespoň při lehčím stádiu).
Ze zkušenosti doporučuji proto pacientům s touto nepříjemnou civil. chorobou, aby to zkusili a pravidelně užívali alespoň 6 měsíců, popř. i více (dle situace) Aloe Vera od firmy LR. AV této firmy je zřejmě opravdu kvalitní, i když cena není nejlevnější...
Opakuji, nejedná se o reklamu, ale o sdílení výsledků léčby.
CCH byla při další návštěvě (cca po 6ti měsísích léčby AVerou) gastro odd. s jistým pocitem "překvapení" negována.
Přeji hodně štěstí.
Th.
No nevím, nechci vám brát nadšení, ale pokud vím tak ten výrobek obsahuje cukr a nějaké další látky, což se mě zrovna ideální na daný problém tedy nezdá.
EDIT: Při vyprazdňování mě to bolí, ale to je spíš způsobené těmi plyny, jak se tělo nafukuje, než stolicí samotnou. Tlusté střevo jsem měl na poslední kolonoskopii poškozené v délce 40cm (vředy, prostě poškozená sliznice, která krvácí) od konečníku, dál už ne. Teď je to vylučování na hranici bolesti, nalevo a napravo pod žebry, ve vodorovné lajně s pupíkem (co se výšky týče). Jediné, co mě napadá, je odstranit ze šťáv banán a jablka, ale to mi pak zbydou pouze citrusy + zelenina.
EDIT2: Včera už byl stav lepší, plynatost nebyla, stolice však úplně řídká a stihnout dojít na wc je vždy boj
. Cestou do práce i z práce jsem se cítil plný energie. Váha mi klesla již o 6 kilo (z 65 na 59) a začíná mi být zima. Co se jídelníčku týče, ten den jsem si nedal ovocné šťávy, pouze ráno zředěnou šťávu z 1 grepu a 1 pomeranče. K obědu a svačině sirnou patlaninu a večer jsem si udělal šopák s česnekem, chili, solí a pepřem. Chodím stále alespoň 20x na wc...a krve je pořád hodně.
To na to jdete docela blbě, základní opatření je vynechat ze stravy složité sacharidy a hlavně dodat silně protizánětlivé látky, které střevo vyživují a umožní mu se zregenerovat. Najděte si na netu dietu SCD, je postavena speciálně pro tento problém a funguje dobře. Každopádně nyní přejděte na silné masokostní vývary a vše do nich jednoznačně pouze vařené a důkladně rozmixované. V první fázi bych tam přidával pouze rozmixovanou mrkev. Jak se stav trochu porovná, počítám nejdéle týden, pomalu přidávat další potraviny, ale to se v té dietě dočtete.
Dobrý deň,
vaše fórum študujem už dlhší čas a veľmi si vážim úprimnú snahu pomôcť tým, ktorí to potrebujú.
Úprimne Vás prosím o pomoc. Pred nedávnom mi bolo zistené, že trpím Crohnovou chorobou... po vykonaní CT, MR a USG vyšetrení je vidieť postihnutú oblasť zápalom v oblasti terminálneho ilea v rozsahu 16 cm... z krvných vyšetrení a výsledkov stolice mi bola zistená zvýšená zápalová aktivita CRP, anémia a intolerancia na laktózu.
Moja gastroenterológička mi radí, že mi momentálne môže pomôcť len resekciou terminálneho ilea, kedže črevo mám v dôsledku zápalu zúžené (prechod hrubého a tenkého čreva) a nasadením tzv. biologickej liečby. Poviem pravdu, nepáči sa mi ani jedná z tých možností. Stretnutie s chirurgom mi vybavila už na tento týždeň.
PROSÍM VÁS, SÚRNE POTREBUJEM PORADIŤ. Je nejaký iný spôsob ako sa mi dá pomôcť? Nie je to tak, že chirurgické odstránenie časti zúženého a zapáleného čreva predstavuje pre mňa fatálny spôsob riešenia tohto problému, nakoľko sa oblasťou terminálneho ilea vstrebáva vit. B12 ?
Čo ta zúžená časť čreva? čo s ňou?
Vás skúsených prosím a čo najrýchlejšiu reakciu, kým nespravím svoj chybný krok.
Ďakujem Vám.
Prosím Vás pán Jarda, viete mi s týmto problémom poradiť?
Je možné stenózu (zúženie) tenkého čreva dať do poriadku? Dá sa mi nejako pomôcť? Vraj je v mojom prípade nebezpečné odkladať resekciu, pretože mi hrozí prasknutie čreva. Vraj bunky ktoré sa pretransformovali v zápalovej oblasti čreva sa už nezmenia, teda údajne sa mi už črevo nerozšíri.
Momentálne jem len surové ovocie a strúhanú resp. mixovanú zeleninu, sírnu patlaninu a rybí olej.
Stolicu mám riedku, niekedy viackrát za deň inokedy mám zápchu. Stále mám kŕče a nafúknuté brucho, tak ako vždy.
Úprimne, neviem kde sa s týmto problémom obrátiť, neviem kto by mi pomohol alebo aspoň poradil.
Rád by som sa s Vami stretol aj osobne, no dočítal som sa, že pre vyťaženosť už nerobíte schôdzky s klientmi.
Chcem ísť do toho naplno. Som odhodlaný konzumovať všetko striktne, keďže už neviem ako ďalej.
Prosím o Váš názor. Ďakujem
Je možné stenózu (zúženie) tenkého čreva dať do poriadku? Dá sa mi nejako pomôcť? Vraj je v mojom prípade nebezpečné odkladať resekciu, pretože mi hrozí prasknutie čreva. Vraj bunky ktoré sa pretransformovali v zápalovej oblasti čreva sa už nezmenia, teda údajne sa mi už črevo nerozšíri.
Momentálne jem len surové ovocie a strúhanú resp. mixovanú zeleninu, sírnu patlaninu a rybí olej.
Stolicu mám riedku, niekedy viackrát za deň inokedy mám zápchu. Stále mám kŕče a nafúknuté brucho, tak ako vždy.
Úprimne, neviem kde sa s týmto problémom obrátiť, neviem kto by mi pomohol alebo aspoň poradil.
Rád by som sa s Vami stretol aj osobne, no dočítal som sa, že pre vyťaženosť už nerobíte schôdzky s klientmi.
Chcem ísť do toho naplno. Som odhodlaný konzumovať všetko striktne, keďže už neviem ako ďalej.
Prosím o Váš názor. Ďakujem
Tak je otázka jak moc je střevo poškozené, ale velká většina zánětlivých změn se dá jak stopnout, tak dostat do funkčního stavu i když nebudu tvrdit, že pokud je střevo zánětem zdeformované, bude vždy možné ho dostat do původního stavu. Nicméně nemyslím si, že pro další život je třeba střevo do původního stavu dostat. Pokud vám stolice prochází, tak zúžení patrně nebude natolik fatální, aby po odeznění zánětu a s ním spojeným opuchnutím střeva, které by pochopitelně také zmizelo, nemohlo fungovat k naprosté spokojenosti. Klidně mě zavolejte a vysvětlím jak se k tomu postavit.
Dobrý den Crohna mám 12 let, posledních 5 let jsem byl na BIO léčbě a nakonec ve studii kde jsem dochazel 1x za měsíc na injekci. Vypadalo to moc dobře. Nebral jsem vůbec žádné léky. Do toho jsem začal před třemi lety sportovat a jíst zdravě shodil jsem 30 kg ze 116 kg až na 86 kg. Cca před dvěma měsíci se po dlouhé době objevil průjem a krev. Nechtěl jsem to hned řešit s lékařem a začal hledat na netu co je nového. Narazil jsem na SCD dietu, kterou jsem okamžitě nasadil. Vypadalo to po týdnu nadějně, průjem umizel a bylo mi zase dobře. To bohužel trvalo jen dva dny kdy jsem musel navštívit obvodního lékaře s pásovým oparem. Nikdy jsem nevěděl jak toto onemocnění může bolet. Lékař nasadil antivirotika a lízal jsem se z toho cca 14 dnů. Samozřejmě se Crohn parádně rozjel a nepomáhala už ani SCD dieta, kterou jsem stále a přesně podle návodu poctivě držel. Dneska je to 64 dnů na SCD 10 a víc stolic za den s krví dalších 15 kg dole, aktuální váha 71 kg. Dneska jsem měl plánovanou kontrolu na gastru v UL. Samozčejmě jsem dopadl tak, že mi ukončili studii, hospitalizovali a mám 2 kapačky, antibiotika a kortikoidy. Chtěl jsem se zeptat co dál? Rád bych pokračoval s SCD dietou, ale zde v nemocnici to nepůjde hned první den do mě navíc k těm kapačkám narvali k večeři 2 nutridrinky. A mám obavu, že zůstanu na lécích, samozřejmě už se doktorka ptala jak snáším Imuran. Až mě propustí mám začít opět dietu od začátku? Léky třeba postupně vysadit? Moc děkuji za případné rady. Bašek Václav
Obávám se, že léky ani biologická léčba nejdou dohromady s SCD dietou.
Ono to není pouze o tom jakou držíte dietu, ale jak držíte tu kterou dietu. Většina lidí si z kvalitní diety vybere pár věcí a zpravidla ty nejhorší a to pak jedí, což je pochopitelně blbě. V akutních fázích-relapsu se jede pouze na vývarech, což jste asi nedělal a to byla podle mě zásadní chyba. Poškozené střevo je propustné, do krve se dostává ve větším množství bordel a toxiny, což rozjelo ten kožní problém-také zánět a do toho nějaké ty prášky od MUDrců a je vymalováno. Asi by bylo rozumné si to vše důkladně nastudovat a relativně obezřetně z toho všeho vyskočit, protože delší doba na kortikoidech je docela sebevražda, to vám zničí v těle kde co a oni to jinak řešit nedovedou. Klidně mě zavolejte a vysvětlím vše potřebné, to se dopisováním řešit nedá, to je tak na dvě hodiny telefonem.
Kamarádce brali kvůli crohnovy kus tenkého i tlustého střeva. Říkal jste, že je to velký problém. V čem je přesně ten problém? Říká, že je zdravá, že jí už nic není, samozřejmě stravu změnila, ale cítí se prý dobře.
Děkuji.
Nechat si odstranit kus střeva je zbytečné mrzačení, které často končí umělým vývodem a trvalou invaliditou. Přitom Crohnova choroba je snadno vyléčitelná, stačí obyčejná transplantace střevní mikroflóry (fekální transplantace), ze zahraničních zdrojů lze vše kolem této úspěšné léčby snadno nastudovat a pak podstoupit domácí fekální transplantaci, nebo někde na soukromé klinice (to je ovšem drahá varinata).
| Přílohy: |
![]() Fecal-Transplant-Title-Header.jpg [ 94.82 KiB | Zobrazeno 27328 krát ] |
Dobrý den, také mám crohnovu chorobu v tenkém střevě. Zpočátku jsem bral pentázu a helicid a když mi chtěli nasadit kortkykoidy, rozhodl jsem se pro vlastní léčbu. Zkoušel jsem Wobenzym,bosvélii,vilcacoru,tiby krystalky,chlorelu,spirulinu,změnil pastu na zuby,vyhodil mikrovlnku, samozřejmě živou stravu, můj zdravotní stav se zlepšil natolik, že jsem si už myslel, že jsem vyhrál.I přes to se mi stále crohn vracel. Pak jsem si načetl hladovku pro zdraví od DR. Partikové a začal jsem hladovku postupně od jedndenní praktikovat. Poslední fáze byla 24 dní za pomoci urinoterapie. Po poslední hladovce mi doktorka řekla, že to hraničí se zázrakem. Střevo mám jako kdybych nikdy crohna neměl a to mi jej už chtěli operovat, zmizely ledvinové kameny,
Detection of Taenia saginata infection mimicking Crohn's disease using video capsule endoscopy
Memma, uzemňuješ sa ? ... Robíš Derivačný kúpeľ ? Ak nie, zaraď tieto dve veci a pravdepodobne budeš veľmi milo prekvapený... Ahojte.
To je otázkou kde problém přesně má protože tato diagnóza je značně široká, ale pokud je to na nejběžnějším místě, tedy konec tenkého střeva, neměl by být problém. Každopádně řešit tento stav lze do určité míry i úpravou bakteriálního složení ve střevě případně pomocí klystýrů. Dobrý den. Kamarádka (23 let) má čerstvě diagnostikovanou crohnovu chorobu...prý zánět žaludku i střeva. Přišli ji na to v nemocnici, když bo operaci ucha začala zvracet. Jsou to už dva týdny a zvracení bohužel trvá, i několikrát denně. Aby v sobě jídlo udržela, musí si pichat helicid. Jaká je prosím přírodní cesta jak se zbavit zvracení?? Děkuji. Dobrý den. Kamarádka (23 let) má čerstvě diagnostikovanou crohnovu chorobu...prý zánět žaludku i střeva. Přišli ji na to v nemocnici, když bo operaci ucha začala zvracet. Jsou to už dva týdny a zvracení bohužel trvá, i několikrát denně. Aby v sobě jídlo udržela, musí si pichat helicid. Jaká je prosím přírodní cesta jak se zbavit zvracení?? Děkuji. Děkuji.
Je zajímavé, že Crohnova choroba jako onemocnění existuje pouze u lidí, u kočky domácí se v případě zvracení odčervuje a zkouší dávkování, dokud vhodný lék dostatečně nezabere a nevyjde mrtvá tasemnice, čehož jsem byl svědkem. Na zahradě volně lovící kočku domácí používám jako studijní materiál, pokud od myší chytne červivost, která zaměstná (daným směrem strhne) imunitu, tak okamžitě propukají mikroskopické oportunní infekce, a pak si dokážu představit i Helicid na Helicobactera pylori. Lidská medicína tohle uměla řešit ještě v 19. a začátkem 20. století. Léky k dispozici jsou, ale do ČR se díky zkorumpovanému SZÚ nedováží, tam myslí než na to, jak si neoprávněně a přednostně šlehnout vakcínu. Děkuji.
Patrně bylo spouštěčem to vystresování z operace tedy v prvním kroku bych určitě nasadil cokoliv co zklidní nervy ideálně přírodního charakteru. Z lékárny můžete vyzkoušet Novopasit, Mučenku pletní, Guajacuran máte to seřazené od nejslabšího, nebo schizandra čínská, rozchodnice růžová, L-theanin a konopí CBD, klidně i celá tato kombinace, tam je již efekt jako u benzodiazepinů. Dávkou bych moc nešetřil prostě ideálně mozek dostat do stavu kdy ji nerozhodí ani když jí bude hořet barák. Toto bych vyzkoušel tak 14 dní s tím že bych nasadil velké množství enzymů třeba wobenzym alespoň jednu tabletu na 6 kg váhy a den a po jídle hořké byliny třeba pelyněk, puškvorec, zeměžluč, hercampuri na zlepšení toku žluče a tvorby HCl. Ty hořké byliny neužívat déle než 21 dní v kuse většinou jsou po delší době toxické. Patrně by mohlo zafungovat i malé množství kvalitního piva nebo vína po jídle stačí jeden hlt. Z léků volně dostupných Kinedryl na kinetózu a podobně působí i kandovaný zázvor oboje je neškodné a pokud nepomůže neublíží. Děkuji.
Patrně bylo spouštěčem to vystresování z operace tedy v prvním kroku bych určitě nasadil cokoliv co zklidní nervy ideálně přírodního charakteru. Z lékárny můžete vyzkoušet Novopasit, Mučenku pletní, Guajacuran máte to seřazené od nejslabšího, nebo schizandra čínská, rozchodnice růžová, L-theanin a konopí CBD, klidně i celá tato kombinace, tam je již efekt jako u benzodiazepinů. Dávkou bych moc nešetřil prostě ideálně mozek dostat do stavu kdy ji nerozhodí ani když jí bude hořet barák. Toto bych vyzkoušel tak 14 dní s tím že bych nasadil velké množství enzymů třeba wobenzym alespoň jednu tabletu na 6 kg váhy a den a po jídle hořké byliny třeba pelyněk, puškvorec, zeměžluč, hercampuri na zlepšení toku žluče a tvorby HCl. Ty hořké byliny neužívat déle než 21 dní v kuse většinou jsou po delší době toxické. Patrně by mohlo zafungovat i malé množství kvalitního piva nebo vína po jídle stačí jeden hlt. Z léků volně dostupných Kinedryl na kinetózu a podobně působí i kandovaný zázvor oboje je neškodné a pokud nepomůže neublíží.
Zánět a kortizol by měl snižovat i kurkumin, ale to nevysvětluje příčinu stresu, což je stejně na vyšetření a konzultaci, běžný smrtelník z řad pacientů, ale i lékařů celostní medicínu neovládá. Interdose Elevation in Plasma Cortisol During Chronic Treatment with Alprazolam but not Lorazepam in the Elderly Interdose Elevation in Plasma Cortisol During Chronic Treatment with Alprazolam but not Lorazepam in the Elderly
Tak jistě, kurkuma je výborná z mnoha pohledů, ale asi neřeší to zvracení tedy tu jsem vynechal, ale pokud jde o záněty je to opravdu špička.
I tak jste měl velmi poučný a poměrně vyčerpávající příspěvek. Ještě mě napadlo, aby nebyla těhotná, když to zvracení trvá tak dlouho, to by pak neumožnilo aplikovat některé léky a byliny. Vlastně je to zajímavá alternativa, Wobenzym a hořké trojčátko oproti univerzálnímu odčervováku na střeva.
To je dobrá poznámka i když to by snad poznala, ale pak ty hořké byliny opravdu mohou být sporné. V tomto článku píšou, že Crohnovu chorobu dokáže vyléčit mateřské mléko.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5889248/
Moja známa (30 ročná) má crohnovu chorobu. Stravu začala v týchto dňoch riešiť podľa literatúry, ktorá sa zaoberá crohnovou chorobou. Začala sa aj uzemňovať a robiť derivačný kúpeľ, zatiaľ asi 4 dni.
Mám však otázku... Môže si 30 ročná žena s crohnovou chorobou spraviť SANKHAPRAKSALANU ? Osobne som názoru že áno, pretože 10g himalájskej soli na 1L vody, to nie je nič dráždivé.... Ale zas na druhej strane keby jej to náhodou spustilo aj žlč (ktorá by sa logicky zriedila v tej slanej vode ktorá by z nej šla von konečníkom), tak neviem ako by na to reagovalo jej črevo....
POZNÁTE NIEKOHO, KTO MÁ CROHNA A ROBIL/ROBIEVA SI SANKHAPRAKSALANU ?
Nemusí ísť nutne o 6L slanej vody, postačili by 3L (lepšie ako nič)....
Alebo kašľať v tomto prípade na Sanhkapraksalanu a len pokračovať v derivačnom kúpeli a v uzemňovaní (obe procedúry robí zatiaľ len 4 dni), a sankhapraksalanu zaradiť až o 3, 6, 12 mesiacov ?.....
Moja známa (30 ročná) má crohnovu chorobu. Stravu začala v týchto dňoch riešiť podľa literatúry, ktorá sa zaoberá crohnovou chorobou. Začala sa aj uzemňovať a robiť derivačný kúpeľ, zatiaľ asi 4 dni.
Mám však otázku... Môže si 30 ročná žena s crohnovou chorobou spraviť SANKHAPRAKSALANU ? Osobne som názoru že áno, pretože 10g himalájskej soli na 1L vody, to nie je nič dráždivé.... Ale zas na druhej strane keby jej to náhodou spustilo aj žlč (ktorá by sa logicky zriedila v tej slanej vode ktorá by z nej šla von konečníkom), tak neviem ako by na to reagovalo jej črevo....
POZNÁTE NIEKOHO, KTO MÁ CROHNA A ROBIL/ROBIEVA SI SANKHAPRAKSALANU ?
Nemusí ísť nutne o 6L slanej vody, postačili by 3L (lepšie ako nič)....
Alebo kašľať v tomto prípade na Sanhkapraksalanu a len pokračovať v derivačnom kúpeli a v uzemňovaní (obe procedúry robí zatiaľ len 4 dni), a sankhapraksalanu zaradiť až o 3, 6, 12 mesiacov ?.....
https://www.nature.com/articles/1300365?error=cookies_not_supported&code=b8c043ba-84fa-412d-9937-92d4651a8cbd
7 způsobů jak snížit hladinu kortizolu
https://www.superionherbs.cz/kortizol-jak-snizit/
Anti-inflammatory Effect of Curcuma longa and Allium hookeri Co-treatment via NF-κB and COX-2 Pathways
https://www.nature.com/articles/s41598-020-62749-7?error=cookies_not_supported&code=ff4a9b4f-507d-4a91-9fc3-094831c4c552
Curcumin Inhibits ACTH- and Angiotensin II-Stimulated Cortisol Secretion and Ca(v)3.2 Current
https://www.researchgate.net/publication/26715892_Curcumin_Inhibits_ACTH-_and_Angiotensin_II-Stimulated_Cortisol_Secretion_and_Cav32_Current
Importance of Serum Cortisol Levels in Inflammatory Bowel Disease
https://journals.lww.com/ajg/Fulltext/2006/09001/Importance_of_Serum_Cortisol_Levels_in.1197.aspx
Effect of curcuminoids and curcumin derivate products on thioredoxin-glutathione reductase from Taenia crassiceps cysticerci. Evidence suggesting a curcumin oxidation product as a suitable inhibitor
https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0220098
https://www.nature.com/articles/1300365?error=cookies_not_supported&code=b8c043ba-84fa-412d-9937-92d4651a8cbd
7 způsobů jak snížit hladinu kortizolu
https://www.superionherbs.cz/kortizol-jak-snizit/
Anti-inflammatory Effect of Curcuma longa and Allium hookeri Co-treatment via NF-κB and COX-2 Pathways
https://www.nature.com/articles/s41598-020-62749-7?error=cookies_not_supported&code=ff4a9b4f-507d-4a91-9fc3-094831c4c552
Curcumin Inhibits ACTH- and Angiotensin II-Stimulated Cortisol Secretion and Ca(v)3.2 Current
https://www.researchgate.net/publication/26715892_Curcumin_Inhibits_ACTH-_and_Angiotensin_II-Stimulated_Cortisol_Secretion_and_Cav32_Current
Importance of Serum Cortisol Levels in Inflammatory Bowel Disease
https://journals.lww.com/ajg/Fulltext/2006/09001/Importance_of_Serum_Cortisol_Levels_in.1197.aspx
Effect of curcuminoids and curcumin derivate products on thioredoxin-glutathione reductase from Taenia crassiceps cysticerci. Evidence suggesting a curcumin oxidation product as a suitable inhibitor
https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0220098