EFT terapie

Zdraví-AZ — https://forum.zdravi-az.com/forums/topic/eft-terapie/
sakul — stř bře 04, 2015 1:38 am

Milí přátelé,

je to již nějakou dobu, kdy jsem byl zde na fóru aktivní. Během této doby jsem odpovídal pouze na Vaše soukromé zprávy.
Během této doby jsem se také věnoval intenzivní práci na sobě. Přestože už několik let zpátky byla velká část mých fyzických obtíží, se kterými jsem se potýkal i celoživotně, z významné části vyřešena, nebo byla na ústupu, stále jsem hledal další způsoby a metody možnosti řešení psychických a fyzických obtíží a také cesty, které mohou přinést do života i více než jen „pouhou“ absenci negativních příznaků.

Vyzkoušel jsem opravdu mnohé, včetně technik, které nejsou běžně veřejnosti přístupné a zasahují ty nejhlubší struktury naší osobnosti. Abych se tomuto procesu mohl věnovat naplno, opustil jsem pracovní dráhu a absolvoval takřka každý týden nějakou metodu, způsob, výcvik či techniku práce na sobě.

Stále více jsem opouštěl cestu potravinových doplňků, fyzických očist, laboratorních vyšetření a střídání stravovacích směrů a soustředil se na souvislosti mezi tím co je na povrchu – tedy fyzické zdraví + životní situace a tím co je pod touto vrstvou – psychické procesy na vědomé a nevědomé úrovni, emoce, energie.

Hledal jsem nástroj, který by zasahoval všechny tyto sféry a byl přístupný nejen pro mě, ale byl použitelný i pro práci s druhými lidmi. Vyzkoušel jsem a pro sebe objevil řadu metod, kterých si velmi cením a které myslím, že budou v blízké době stále rozšířenější a přístupnější.

Nicméně pro svoji další práci jsem si vybral EFT terapii – techniku emoční svobody – a to pro její účinnost, jednoduchost, rychlost, obrovskou škálu možností použití a především pro její snadnou dostupnost. Výsledky, které jsem pozoroval a pozoruji na sobě a na ostatních lidech byly a jsou velmi přesvědčivé.

Způsoby jakým jsem řešil své fyzické a psychické trable v minulosti měly své místo a své výsledky, avšak ve srovnání touto technikou, která pracuje s emocemi, energií v těle a také s obsahem naší mysli, to byla cesta relativně náročná, do jisté míry riziková, občas nevyzpytatelná a celkově trochu komplikovaná. Navíc práce s EFT mi přináší právě onen další rozměr, po kterém jsem tolik pátral. Rozměr radosti, lehkosti, uvolnění, klidu, pohody, rozvíjení potenciálu, který v sobě máme a především rozměr kvalitnějšího prožívání života v mnoha ohledech.

Přestože EFT metoda není univerzálním lékem na všechny problémy, je pro mě velkou radostí, že mohu její doporučení a výsledky sdílet s Vámi.

Více informací můžete najít na stránkách zakladatele metody: http://www.emofree.com

Více o mně, mé cestě a o tom jak já EFT využívám v praxi, naleznete na http://www.eftporadnabrno.cz nebo na mém blogu http://www.eftporadnabrno.cz/blog/

Se svolením Jardy je tohle vlákno založeno pro Vaše dotazy, zkušenosti či postřehy k metodě EFT.

Lukáš Srbecký

martina72 — stř bře 04, 2015 7:00 am

EFT terapie má zcela fysikální podstatu, je hluboce fysiologická a přirozená. Vpravdě trivialita. Tož držíme palce.

pv33 — stř bře 04, 2015 4:44 pm
martina72 píše:
EFT terapie má zcela fysikální podstatu, je hluboce fysiologická a přirozená. Vpravdě trivialita. Tož držíme palce.

A na rozdil od doplnku stravy a bylinek ji aspon jako samolecbu nedokazou tak snadno zakazat :D . Tedy EFT poradnu zakazat dokazou :( , ale aby si clovek klepal na oblicej a neco si u toho mumlal snad jeste nejakou dobu inkvizice necha.

sakul — stř bře 04, 2015 10:20 pm
pv33 píše:
A na rozdil od doplnku stravy a bylinek ji aspon jako samolecbu nedokazou tak snadno zakazat :D . Tedy EFT poradnu zakazat dokazou :( , ale aby si clovek klepal na oblicej a neco si u toho mumlal snad jeste nejakou dobu inkvizice necha.

A i kdyby se tak náhodou stalo, existují verze EFT, kde se "ťukání" provádí jen mentálně a to už systém bude mít opravdu těžké postihnout:)

sakul — stř bře 04, 2015 10:22 pm

Zde je co k tématu souvisejícím s EFT říká Bruce Lipton http://www.eftporadnabrno.cz/bruce-lipt ... t-terapii/

sakul — stř bře 04, 2015 10:35 pm
martina72 píše:

Děkuji Martino. Kouzlo této metody je opravdu v jednoduchosti a přirozenosti.

martina72 — stř bře 04, 2015 10:53 pm
sakul píše:
Děkuji Martino. Kouzlo této metody je opravdu v jednoduchosti a přirozenosti.

Je to tak jednoduché a přirozené, že se o žádný vědecký poznatek a o žádnou metodu nejedná. Provozuje to každý z nás, mimoděk, dnes a denně, myslím, že i ve spánku. Je ale pravdou (a lidskou přirozeností), že když se z něčeho udělá věda, spoustě lidem to hnedle funguje lépe. V tomto smyslu mohou být proklamace o "metodě" lidem užitečné. A mohou být "přínosné" i "léčitelům".

sakul — stř bře 04, 2015 11:12 pm
martina72 píše:
Je to tak jednoduché a přirozené, že se o žádný vědecký poznatek a o žádnou metodu nejedná. Provozuje to každý z nás, mimoděk, dnes a denně, myslím, že i ve spánku. Je ale pravdou (a lidskou přirozeností), že když se z něčeho udělá věda, spoustě lidem to hnedle funguje lépe. V tomto smyslu mohou být proklamace o "metodě" lidem užitečné. A mohou být "přínosné" i "léčitelům".

Vidím právě velký rozdíl v tom dělat to mimoděk a dělat to se záměrem a zaměřením energie a pozornosti na určitou oblast, problém, aspekt toho co chci řešit.

Výsledky když jsem to dělal celý život mimoděk a výsledky, když jsem postupoval cíleně a s pomocí člověka, který mi mohl poskytnout náhledy na věci, které jsem u sebe sám nebyl schopný vidět, byl zcela jiný.

Tohle je ale moje zkušenost, protože já jsem to tímto způsobem u sebe potřeboval a ke mě se dostávají lidé, jejíž potřeba je také taková. Lidé co to vyřeší mimoděk nemají potřebu mojí společnost vyhledat.

culka — pát bře 06, 2015 7:33 am

Práve skončil "tapping summit", vedú ho Jessica a Nick Ortner.
Klepal sa dá aj len po končekoch prstov. Vtedy človek nevyvoláva toľko pozornosti ako keď robí healing code.

sakul — pát bře 06, 2015 9:56 pm
culka píše:
Práve skončil "tapping summit", vedú ho Jessica a Nick Ortner.
Klepal sa dá aj len po končekoch prstov. Vtedy človek nevyvoláva toľko pozornosti ako keď robí healing code.

Tady Nick Ortner mluví s Waynem Dyerem o EFT: http://www.eftporadnabrno.cz/doktor-wayne-dyer-o-eft/

Elene — pon bře 16, 2015 11:55 pm

EFT je úžasně jednoduchá a efektivní metoda. Absolvovala jsem u sakula a pomohlo mi např. rychle odstranit akutní menstruační bolesti, bolest hlavy, nejistotu z létání letadlem, momentální emoční napětí. Ze zkušeností z okolí vím, že stejně efektivně funguje i na hlubší a dlouhotrvající problémy a bloky.

Kosican87 — stř bře 25, 2015 9:58 am

EFT poznám niekoľko rokov.... Dokopy som sa mu povenoval niekoľko hodín, možno 3.
Problém je u mňa v tom, že akonáhle si začnem "vyklepkávať", tak ma to neskutočne unavuje, a najradšej by som spal.... Únavou inak netrpím, deje sa to len pri EFT.... Viem si vyklepkať aj niekoľko kôl, ale doslova pri tom TRPÍM, lebo od prvých pár klepnutí sa mi zatvárajú oči, a chcem "odfukovať"...
Má niekto podobný problém ???
Preto svoje problémy pomocou EFT riešim veľmi zriedka, a aj tak sa mi nepodarilo ich dotiahnuť do konca... :(

sakul — stř bře 25, 2015 6:58 pm
Kosican87 píše:
EFT poznám niekoľko rokov.... Dokopy som sa mu povenoval niekoľko hodín, možno 3.
Problém je u mňa v tom, že akonáhle si začnem "vyklepkávať", tak ma to neskutočne unavuje, a najradšej by som spal.... Únavou inak netrpím, deje sa to len pri EFT.... Viem si vyklepkať aj niekoľko kôl, ale doslova pri tom TRPÍM, lebo od prvých pár klepnutí sa mi zatvárajú oči, a chcem "odfukovať"...
Má niekto podobný problém ???
Preto svoje problémy pomocou EFT riešim veľmi zriedka, a aj tak sa mi nepodarilo ich dotiahnuť do konca... :(

Únava je při EFT terapii a především po ní zcela běžným jevem.

Je třeba si uvědomit, že EFT pracuje s energií a ta se během procesu může dostat na vrchol (zvláště po uvolnění dlouholetých bloků), ale také na své dno.

Zpravidla se únava projevuje v těchto případech:
1. na stimulaci bodů při ťukání reagují centra mozku, která mají na zodpovědnost reakci na stres, tedy už jen pouhým ťukáním může dojít ke zklidnění a takovému uvolnění, že by člověk nejraději hned usnul
2. po náročné terapii, kdy došlo k uvolnění silných emocí či traumat
3. zívání a přechodná únava značí, že právě dochází k uvolňování nějakého problému nebo jeho části
4. pokud byla únava součásti nějaké problému v minulosti (a ani si jej člověk nemusí být nyní vědom), může po začátku ťukání únava vyvstat jako téma k řešení
5. únava a tendence usnout je také jedna z únikových strategií nevědomí jak se vyhnout otevření a řešení problému.
Pravidelně se setkávám s tím, že pokud se s klienty dostáváme k jádru problému, začínají být mimo, usínají, jakoby je mozek začal vypínat. Jednoduše se to dá vysvětlit tak, že nevědomé části mysli vyhodnocují, že není bezpečné otevírat tohle téma a podnikají různé způsoby, jak odvést pozornost. To je pro mě signál, že jsme na správné cestě.

Zdá se mi pravděpodobné, že ve Vašem případě se bude jednat o důvod číslo 1 nebo 3. Pokud by se jednalo o bod 4, tedy že únava je součást hlubšího problému/tématu k řešení, doporučuji postupovat s terapeutem.

Zdej je pár tipů jak dále postupovat:
Prozkoumejte, zdali opravdu Váš organismus nepotřebuje více odpočívat a usínání při EFT neukazuje na jeho vyčerpanost.
Dejte si otázku, zdali byly projevy únavy součástí či průvodním jevem některé z Vašich náročných životních situací v minulosti.
Položte si také otázku: Kdyby tahle únava měla nějaký důvod, jaký by to byl? (signál k odpočinku, odvedení pozornosti od řešení něčeho závažného, co je uloženo hluboko ve Vás ...?)
Po prvních příznacích únavy se několikrát zhluboka nadechněte a vydechněte. Zakoulejte očima, podívejte se do stran, aniž byste hýbal hlavou.
Můžete zpočátku ťukat a u toho chodit, nebo alespoň stát, což by projevy únavy mohlo zmírnit.

Hodně štěstí

sakul — čtv bře 26, 2015 12:22 pm

Louise Hayová v tomto videu říká o EFT: "Nevím jak, ale EFT funguje".

http://www.eftporadnabrno.cz/louise-hay ... t-funguje/

Kosican87 — úte bře 31, 2015 11:13 am

Čau Sakul, díky za odpoveď/e.
Chcem vytrvať v EFT.... Len nech ma to neuspáva.....
Čo sa týka tej Hayovej, už asi pred rokom/dvoma som videl to videjko, kde radí kombinovať EFT s pozeraním sa do zrkadla do vlastných očí.
Finta v EFT je asi fakt to, aby človek bol veľmi presný...
Napríklad ja som si jednu dobu "EFT-čkoval" niečo v zmysle "Aj keď sa bojím usmievať sa na "cudzie slečny" a dať im kompliment, plne sa prijímam a rešpektujem". Lenže nemalo to váhu, totiž tu šlo o to, že to chcel len môj rozum, ale duša nie... Proste som nemal záujem to robiť. Pointa je v tom, nastaviť sa na to, aby aj jeho duša mala záujem robiť to, čo od neho chce rozum. Že u mňa nie je problém s odvahou (možno vďaka EFT...neviem...) čo sa týka oslovenia slečien, to som zistil minulé leto v autobuse, keď som sa jednej pre mňa veľmi atraktívnej (inak objektívne skôr peknej, než atraktívnej) po tom, ako sme sa chvíľu predtým na seba usmievali. A odprevadil som ju ku jej bráne kde býva (blok, bytovka...). Necítil som ani trošku neistotu, žiadna tréma, stres.... Lebo som ju proste chcel spoznať (ale je zadaná) AJ BEZ TOHO, aby som o nej niečo vedel, a ešte dôležitejšie - aj bez toho, aby ona niečo vedela o mne. A tu je môj problém - za roky chatovania na zoznamkách som sa vždy stretol len s takou slečnou, o ktorej som toho veľa vedel, a ona veľa vedela o mne... A keďže by mi prišlo "nedotiahnuté" sa na nejaké neznámu slečnu na ulici len usmiať a pozdraviť sa, a nič viac (čiže by som sa chcel rovno už zoznámiť), tak to moja duša nechcela, a zle formulované EFT mi tento problém nepodarilo odstrániť.
Lenže už som sa do určitej miery zbavil potreby aby som pred zoznámením o dotyčnej veľa vedel (a ona veľa vedela o mne), možno vďaka EFT, takže je čas vystupovať z komfortnej zóny, chodiť po ulici, vyskytovať sa v blízkosti autobusových zastávok, obchodných centier (a dnu), atď, kde je možnosť usmiať sa a pozdraviť (minimálne) neznámej slečne, alebo sa jej prihovoriť s dôrazom dať jej najavo že sa mi páči (opýtať sa koľko je hodín - to je pre úplných začiatočníkov, neprosím ) a tešiť sa takto z prekonávania zóny komfortu, z prekonávania vlastného strachu.

Už je tu len jeden problém, Sakul .... Často zachmúrené slečny, slečny pozerajúce do zeme pri chodení, večne telefonujúce či so zapnutým facebookom na mobile a čumiac doň, takže sa mi ani nepozrie do očí predtým, než sa usmejem a oslovím ju............ TO JE PREKÁŽKA, s ktorou mi EFT nepomôže :D

ZMENA PRIEZVISKA A EFT : Zajtra alebo vo štvrtok podávam žiadosť o zmenu priezviska (bude to zajtrajším dňom doporučené psychológom - bez toho to vraj nejde, takže mi iné neostáva) z dôvodu, že súčasné priezvisko priťažuje mojej duši (stroskotanie otca, dedka, chcem sa zbaviť možnej kliatby), veľmi nerád počujem moje celé meno (krstné mi neprekáža) z niekoho úst, a nerád ho čítam.
Idem si zmeniť priezvisko na mnou vymyslené (5 písmenové, končiace na "A", nepíšem tu ako znie, ale nesie v sebe symbol práce na oboch póloch človeka - užívanie si života na zemi všetkými zmyslami a fyzické prejavy s tým spojené + duchovný život k tomu ruka v ruke), ktoré má určit môj smer, s ktorým súhlasím roky, len sa ťažko k nemu "dokopať", lebo vyžaduje veľa ČINOV (fyzicky veľmi ľahko zvládnuteľných, čiže prekážka je len v hlave). Chcem využiť EFT pri tom, ako sa budem vzdávať starého priezviska, a prijmem nové. Zároveň chcem využiť aj rituál spálenia (papier) starého priezviska s dopísanými vlastnosťami ktorých sa chcem zbaviť (až tak veľa ich nie je, ale sú). Potom rituálne sa chcem pomodliť za nové priezvisko napísané na papieri, aj s novými vlastnosťami, ktoré chcem nadobudnúť (nebojácnosť a všetky vlastnosti s ňou spojené, ktorých je teda dosť :-)) + ďalšie ciele, ktoré v skutočnosti nie sú ťažko uskutočniteľné.
Myslíš si, že spojenie EFT a prijatím nového priezviska ktoré som si zvolil a od ktorého očakávam, že ma "nakopne" meniť svoj život "na obraz priezviska" je dobrý nápad ? Ja som presvedčený že áno.
A hoci ešte to priezvisko oficiálne nemám (schválené ale bude na 99,9%, na matričnom dotyčná pani s ním problém nemala, len potrebuje od psychológa potvrdenie, že zmena priezviska mi ako osobe pomôže sa cítiť lepšie...), už sa tým menom chcem nazývať. Moje súčasné priezvisko ma robí na základe veľkej nespokojnosti s ním pasívnejším než by som chcel.
MENO (PRIEZVISKO) MÁ VEĽKÚ SILU, HLAVNE, KEĎ SI HO NIEKTO URČÍ SÁM.

sakul — úte bře 31, 2015 3:19 pm
Kosican87 píše:
Čau Sakul, díky za odpoveď/e.
Chcem vytrvať v EFT.... Len nech ma to neuspáva.....
Čo sa týka tej Hayovej, už asi pred rokom/dvoma som videl to videjko, kde radí kombinovať EFT s pozeraním sa do zrkadla do vlastných očí.
Finta v EFT je asi fakt to, aby človek bol veľmi presný...
Napríklad ja som si jednu dobu "EFT-čkoval" niečo v zmysle "Aj keď sa bojím usmievať sa na "cudzie slečny" a dať im kompliment, plne sa prijímam a rešpektujem". Lenže nemalo to váhu, totiž tu šlo o to, že to chcel len môj rozum, ale duša nie... Proste som nemal záujem to robiť. Pointa je v tom, nastaviť sa na to, aby aj jeho duša mala záujem robiť to, čo od neho chce rozum. Že u mňa nie je problém s odvahou (možno vďaka EFT...neviem...) čo sa týka oslovenia slečien, to som zistil minulé leto v autobuse, keď som sa jednej pre mňa veľmi atraktívnej (inak objektívne skôr peknej, než atraktívnej) po tom, ako sme sa chvíľu predtým na seba usmievali. A odprevadil som ju ku jej bráne kde býva (blok, bytovka...). Necítil som ani trošku neistotu, žiadna tréma, stres.... Lebo som ju proste chcel spoznať (ale je zadaná) AJ BEZ TOHO, aby som o nej niečo vedel, a ešte dôležitejšie - aj bez toho, aby ona niečo vedela o mne. A tu je môj problém - za roky chatovania na zoznamkách som sa vždy stretol len s takou slečnou, o ktorej som toho veľa vedel, a ona veľa vedela o mne... A keďže by mi prišlo "nedotiahnuté" sa na nejaké neznámu slečnu na ulici len usmiať a pozdraviť sa, a nič viac (čiže by som sa chcel rovno už zoznámiť), tak to moja duša nechcela, a zle formulované EFT mi tento problém nepodarilo odstrániť.
Lenže už som sa do určitej miery zbavil potreby aby som pred zoznámením o dotyčnej veľa vedel (a ona veľa vedela o mne), možno vďaka EFT, takže je čas vystupovať z komfortnej zóny, chodiť po ulici, vyskytovať sa v blízkosti autobusových zastávok, obchodných centier (a dnu), atď, kde je možnosť usmiať sa a pozdraviť (minimálne) neznámej slečne, alebo sa jej prihovoriť s dôrazom dať jej najavo že sa mi páči (opýtať sa koľko je hodín - to je pre úplných začiatočníkov, neprosím ) a tešiť sa takto z prekonávania zóny komfortu, z prekonávania vlastného strachu.

Už je tu len jeden problém, Sakul .... Často zachmúrené slečny, slečny pozerajúce do zeme pri chodení, večne telefonujúce či so zapnutým facebookom na mobile a čumiac doň, takže sa mi ani nepozrie do očí predtým, než sa usmejem a oslovím ju............ TO JE PREKÁŽKA, s ktorou mi EFT nepomôže :D

ZMENA PRIEZVISKA A EFT : Zajtra alebo vo štvrtok podávam žiadosť o zmenu priezviska (bude to zajtrajším dňom doporučené psychológom - bez toho to vraj nejde, takže mi iné neostáva) z dôvodu, že súčasné priezvisko priťažuje mojej duši (stroskotanie otca, dedka, chcem sa zbaviť možnej kliatby), veľmi nerád počujem moje celé meno (krstné mi neprekáža) z niekoho úst, a nerád ho čítam.
Idem si zmeniť priezvisko na mnou vymyslené (5 písmenové, končiace na "A", nepíšem tu ako znie, ale nesie v sebe symbol práce na oboch póloch človeka - užívanie si života na zemi všetkými zmyslami a fyzické prejavy s tým spojené + duchovný život k tomu ruka v ruke), ktoré má určit môj smer, s ktorým súhlasím roky, len sa ťažko k nemu "dokopať", lebo vyžaduje veľa ČINOV (fyzicky veľmi ľahko zvládnuteľných, čiže prekážka je len v hlave). Chcem využiť EFT pri tom, ako sa budem vzdávať starého priezviska, a prijmem nové. Zároveň chcem využiť aj rituál spálenia (papier) starého priezviska s dopísanými vlastnosťami ktorých sa chcem zbaviť (až tak veľa ich nie je, ale sú). Potom rituálne sa chcem pomodliť za nové priezvisko napísané na papieri, aj s novými vlastnosťami, ktoré chcem nadobudnúť (nebojácnosť a všetky vlastnosti s ňou spojené, ktorých je teda dosť :-)) + ďalšie ciele, ktoré v skutočnosti nie sú ťažko uskutočniteľné.
Myslíš si, že spojenie EFT a prijatím nového priezviska ktoré som si zvolil a od ktorého očakávam, že ma "nakopne" meniť svoj život "na obraz priezviska" je dobrý nápad ? Ja som presvedčený že áno.
A hoci ešte to priezvisko oficiálne nemám (schválené ale bude na 99,9%, na matričnom dotyčná pani s ním problém nemala, len potrebuje od psychológa potvrdenie, že zmena priezviska mi ako osobe pomôže sa cítiť lepšie...), už sa tým menom chcem nazývať. Moje súčasné priezvisko ma robí na základe veľkej nespokojnosti s ním pasívnejším než by som chcel.
MENO (PRIEZVISKO) MÁ VEĽKÚ SILU, HLAVNE, KEĎ SI HO NIEKTO URČÍ SÁM.

Přijetí a sebepřijetí je velmi časté téma u EFT a nevidím důvod, proč by jsi jej neměl využít i při přijímání nového jména, pokud cítíš potřebu jeho změny.

Mé doporučení by však bylo jít očistou negativních asociací a událostí, které máš spojené se svým současným jménem, což by zřejmě mohlo sahat i do dětství. A až poté, z platformy pročištění a přijetí, se rozhodovat, zdali si ponechat stávající jméno či jej změnit.
Tento proces by bylo vhodné projít se zkušeným terapeutem.

Neznám podrobnosti tvé situace a je možné, že ti pouhá změna jména přinese úlevu a kýženou změnu, stejně jako někdy prospěje vyhodit a spálit staré oblečení a obléci se zcela do nového.
Často však se člověk cítí mizerně i v nově vybraném obleku, protože to co způsobuje problémy, zůstalo - jen je převlečeno do jiného kabátu.

Tak jako tak ti přeji hodně dobrého.

Kosican87 — úte bře 31, 2015 4:42 pm

sakul : Ďakujem.
Inak tá zmena mena - viac než o "krivdu" k rodine z otcovej strany (to je v podstate len detail...) mi ide o NAPLNENIE posolstva nového priezviska... Až potom mi ide o zbavenie sa starého priezviska. Tým pádom, že získaním nového priezviska začnem OVEĽA VIAC konať to, čo konať chcem celé roky, tak práve TÝMTO si zlepším život. Samotné priezvisko by mi ho nezmenilo, keby som jeho prijatím nespravil veľké zmeny :) .

Takže o.k., dopomôžem si pri tom EFT-čkom.

Inak pozri správu čo som ti poslal.

Maj sa, čau :wink:

sakul — čtv dub 02, 2015 9:47 am

Louis Hay mluví o EFT. Mimo jiné říká, že jí EFT funguje a zdůrazňuje roli odpuštění v životě. V odkaze najdete i video s rozhovorem a ukázkou EFT procesu v angličtině.

http://www.eftporadnabrno.cz/louise-hay ... t-funguje/

sakul — pát dub 10, 2015 12:42 pm

V průběhu minulých let byla řada studií potvrzujících účinky EFT.

Velmi stručně:
- snižení hladiny stresového hormonu kortisolu o 25% za pouhou hodinu EFT
- snížení projevů depresí a úzkostí o cca 50% za hodinu terapie
- snížení projevů posttraumatické stresové poruchy o 63% za 5 dní terapie
a další ...

Podrobnosti najdete zde: http://www.eftporadnabrno.cz/studie-pro ... t-terapie/

Jarda — ned dub 26, 2015 1:07 pm
sakul píše:
V průběhu minulých let byla řada studií potvrzujících účinky EFT.

Velmi stručně:
- snižení hladiny stresového hormonu kortisolu o 25% za pouhou hodinu EFT
- snížení projevů depresí a úzkostí o cca 50% za hodinu terapie
- snížení projevů posttraumatické stresové poruchy o 63% za 5 dní terapie
a další ...

Podrobnosti najdete zde: http://www.eftporadnabrno.cz/studie-pro ... t-terapie/

Tak EFT má nezpochybnitelně velice solidní účinky na to o jak jednoduchou a snadno dostupnou metodu jde. Člověk se až diví jak něco tak jednoduchého vůbec může fungovat a proč se to nepoužívá již celá staletí.

jimikluk — čtv čen 04, 2015 12:10 pm

Dobrý den, mohli byste mi prosím doporučit nějaký kvalitní odkaz na internetu, podle kterého se můžu naučit praktikovat EFT sám doma, aniž bych musel chodit k poradcům? Našel jsem tento manuál - http://www.jiri-kadlec.cz/download/eft- ... aklady.pdf

Je podle vašeho názoru ok?

Díky

Jarda — ned čen 21, 2015 10:47 am
jimikluk píše:
Dobrý den, mohli byste mi prosím doporučit nějaký kvalitní odkaz na internetu, podle kterého se můžu naučit praktikovat EFT sám doma, aniž bych musel chodit k poradcům? Našel jsem tento manuál - http://www.jiri-kadlec.cz/download/eft- ... aklady.pdf

Je podle vašeho názoru ok?

Díky

Tak proč ne, ale lépe se to pochopí z videa, třeba zde to paní předvádí i vysvětluje docela berně. http://www.mojeeft.cz/video-EFT

sakul — čtv čen 25, 2015 1:05 am

Pro zajímavost uvádím několik častých chyb při EFT.

http://www.eftporadnabrno.cz/caste-chyby-pri-eft/

SemTamTuPrídem — čtv čen 25, 2015 10:22 am
sakul píše:

Sakul, ďakujem, článok si idem práve vytlačiť, lebo s ním absolútne súhlasím.....

sakul — čtv čec 16, 2015 5:01 pm

Návod jak si sami můžete zpracovat náročné životní události ze svého života tak, aby Vás již déle negativně neovlivňovaly

http://www.eftporadnabrno.cz/zpracovani ... omoci-eft/

Jarda — ned čec 26, 2015 7:03 pm
sakul píše:

Dobře zpracováno, lidé chtějí výsledky hned a dál nedělat nic, což nefunguje.

sakul — pát srp 28, 2015 6:21 pm

Připojuji odkaz na oficiální EFT video, kde o EFT hovoří nejen zakladatel metody, ale také řada lékařů terapeutů a klientů, kterým metoda byla užitečná.

http://www.eftporadnabrno.cz/oficialni-eft-video

sakul — úte zář 15, 2015 12:21 pm

Návod jak si pomocí EFT ulevit od bolesti nebo jiných nepříjemných tělesných pocitů.

http://www.eftporadnabrno.cz/jak-na-bol ... terapie-2/

sakul — stř lis 04, 2015 11:28 pm

Není zatím příliš časté, aby přímo z lékařských kruhů zaznívalo potvrzení základů, na kterých stojí EFT terapie – tedy že existuje přímá souvislost mezi naším fyzickýn zdravým a našimi emocemi.

MUDr. Jarmila Klímová v tomto rozhovoru objasňuje jak se nezvládnuté myšlenky a emoce podílejí na vzniku nemocí a potvrzuje to, co uživatelé EFT mohou sami na sobě zažít takřka kdykoli.

http://www.eftporadnabrno.cz/mudr-jarmi ... -rakovinu/

catcher — čtv lis 05, 2015 8:48 am
sakul píše:
MUDr. Jarmila Klímová

Myslím, že názory této paní doktorky rozhodně stojí za pozornost.
http://video.aktualne.cz/dvtv/klimova-n ... 590604f2e/
Více v její nové knize

Jarda — sob lis 21, 2015 2:31 pm
sakul píše:

Tak jistě, člověk si promítá různé vize a dle nich se bohužel i řídí, což mnohdy vede až sebedestrukci. Navíc je zajímavé že většina lékařů pacienta tak vystraší, že mu rovnou vlastně naordinuje smrt. Stačí mu oznámit, že je mrtvý do třech měsíců, on to vezme jako závazný plán a jak za komančů splní úkol. Vůbec nad tím nepřemýšlí, jakou že blbost mu to právě lékař řekl a kde proboha tu jistotu bere, když vše závisí na pacientovi, ne na lékaři.

sakul — úte bře 08, 2016 10:04 pm

Připojuji Vám jednoduchý návod, jak v základní podobě použít EFT terapii pro běžné denní trable a problémy, které nás mohou potkat na fyzické i emoční rovině.

Věřím, že Vám bude k užitku.

http://www.eftporadnabrno.cz/eft-manual/

Jarda — sob bře 26, 2016 9:38 pm
sakul píše:
Připojuji Vám jednoduchý návod, jak v základní podobě použít EFT terapii pro běžné denní trable a problémy, které nás mohou potkat na fyzické i emoční rovině.

Věřím, že Vám bude k užitku.

http://www.eftporadnabrno.cz/eft-manual/

Návod výborný a mnoha lidem může pomoci, jde o relativně snadno zvládnutelnou techniku, která určitě funguje.

SemTamTuPrídem — úte čen 21, 2016 11:07 am

Sakul, máš skúsenosti s praktikovaním EFT pri pozeraní sa do zrkadla na seba - do očí ?

martina72 — úte čen 21, 2016 12:32 pm
SemTamTuPrídem píše:
Sakul, máš skúsenosti s praktikovaním EFT pri pozeraní sa do zrkadla na seba - do očí ?

Samozřejmě, že nemá ... a nemůže mít. EFT funguje jen když to dělá "někdo s někým". Sám musíš věci dělat trošku jinak.

SemTamTuPrídem — úte čen 21, 2016 1:42 pm
martina72 píše:
Samozřejmě, že nemá ... a nemůže mít. EFT funguje jen když to dělá "někdo s někým". Sám musíš věci dělat trošku jinak.

Martina72, naštuduj si o EFT niečo.... Lebo bežne si ľudia robia sami EFT a funguje to (v niektorých prípadoch). A aj bez zrkadla.
Druhá vec však je, že sa mi vyslovene prieči robiť EFT.... Neviem sa k tomu dokopať.... UŽ ROKY sa ho snažím robiť, ale hneď ako začnem, okamžite v tom cítim takú nezmyselnosť, akoby som sa pokúšal zodvihnúť vlastnými rukami balvan vážiaci tonu...... A PRITOM PLNE VERÍM, ŽE SPRÁVNE PREVEDENÉ EFT FUNGUJE.... Len keď ho začnem robiť, cítim sa absolútne diskomfortne až nezmyselne (a to pritom som presvedčený o funkčnosti rôznych ozdravných postupov, ktorým väčšina bežných ľudí neverí, takže nie v tom bude problém...), takže do minúty-dvoch prestanem... Neviem si s tým rady :roll:
Je možné, že EFT je niečo, čo mi absolútne nesadlo ??? Videl som aj kopu videí v českom a slovenskom jazyku o tom.... Proste keď začnem s EFT, pociťujem k nemu TOTÁLNU NECHUŤ už po pár sekundách..... A je mi to ľúto, nemám proti nemu NIČ, len sa mi proste hnusí ho praktizovať... A ja vôbec neviem prečo...

martina72 — úte čen 21, 2016 2:03 pm

STTP, to je přece proto, že jsi nekonformní, svobodomyslný .... Nelze býti takový a zároveň mít užitek z toho, co je založeno na předání zodpovědnosti druhému člověku. Ostatně. EFT funguje o dost lépe, když ho zaplatíš, dokonce se účinek zvyšuje s cenou. Really. Stačí?

SemTamTuPrídem — úte čen 21, 2016 3:24 pm
martina72 píše:
STTP, to je přece proto, že jsi nekonformní, svobodomyslný .... Nelze býti takový a zároveň mít užitek z toho, co je založeno na předání zodpovědnosti druhému člověku. Ostatně. EFT funguje o dost lépe, když ho zaplatíš, dokonce se účinek zvyšuje s cenou. Really. Stačí?

Neviem presne ako si to myslel (či v tom bolo trochu irónie, či nie), ale....EFT nie je cesta pre mňa, a to ani zadarmo... Pomocou EFT som chcel zničiť svoj nezmyselný strach (taký, ktorý mám spoločný s 99,X% ľuďmi), ktorý mi znemožňuje byť úplne spontánnym za každých okolností (možno s výnimkou pred šéfom), nadväzovať rozhovory s kým chcem a ako chcem, a robiť čo chcem a kde chcem (konečne ukázať ako sa viem penke hýbať na diskotéke tancovaním NAPLNO, zaspievať v karaoke bare, A HLAVNE, OSLOVIŤ AKÚKOĽVEK SLEČNU LEN CHCEM, KDEKOĽVEK, A SAMOZREJME LEN A LEN NAŽIVO)... Len kvôli tomu som to skúšal s EFT...... No vždy pri začatí ťukania som cítil ospalosť (inak nie som ospalý nikdy, ani po jedle, akurát večer, čo je prirodzené, keď nie som rozptyľovaný čítaním, nejakým videjkom, hudbou).....a tá ospalosť mi voči EFT vytvorila odpor.
Držím každému prsty s EFT (či u terapeuta, či EFT sám na sebe zadarmo), ale musí to byť v harmónii s vašou dušou..... S mojou to v harmónii nie je. Bohu žiaľ.

martina72 — úte čen 21, 2016 4:20 pm

S těmi slečnami .... proč je prostě neoslovíš, kdykoliv, kdekoliv, za všech okolností? Může se ti vůbec něco stát? Proč to neděláš denně? Stokrát denně?

Jarda — ned čec 03, 2016 9:16 am
SemTamTuPrídem píše:

Za Sakula odpovědět nedovedu, ale proč zrovna civět do zrcadla, není lepší pro uvolnění dělat EFT třeba za chůze někde venku a koukat do přírody.

SemTamTuPrídem — ned čec 03, 2016 1:54 pm
Jarda píše:
Za Sakula odpovědět nedovedu, ale proč zrovna civět do zrcadla, není lepší pro uvolnění dělat EFT třeba za chůze někde venku a koukat do přírody.

Robil som to pán Jarda, pravidelne asi 4x mesačne aspoň hodinu.......... Emotívne to fakt fungovalo, robilo sa mi to v prírode za pochodu PRÍJEMNE (ale ťukal som vtedy väčšinou len na "karate chop")......No nijak to nepomohlo.

Jarda — sob srp 27, 2016 8:18 am
SemTamTuPrídem píše:
Robil som to pán Jarda, pravidelne asi 4x mesačne aspoň hodinu.......... Emotívne to fakt fungovalo, robilo sa mi to v prírode za pochodu PRÍJEMNE (ale ťukal som vtedy väčšinou len na "karate chop")......No nijak to nepomohlo.

Ono je otázka zda to dokážete ihned zaznamenat, EFT působí relativně pomalu, ale o to jistěji.

sakul — sob zář 10, 2016 8:17 pm
SemTamTuPrídem píše:

Ano, mám. Především jej tak v praxi používám v případech, kdy lidé mají odpor/nepřijetí ke svému vzhledu nebo části těla.
Pohledem na sebe/danou část těla v zrcadle a použitím EFT je možné dosáhnout změny vnímání a úlevy.

Při EFT na práci na jiných věcech však není důvod používat zrcadlo.

sakul — sob zář 10, 2016 8:22 pm
martina72 píše:
SemTamTuPrídem píše:

Nevím, kde jste vzal tuto informaci nebo jak jste k ní dospěl, nicméně EFT bylo vyvinuto také jako "self help tool" - tedy nástroj kterým člověk může pracovat sám na sobě. A je takto běžně používáno.

Já sám jsem jej použil na sobě nesčetněkrát s výsledky, které byly excelentní.

Ostatně skvělé je, že to jestli mu EFT funguje si může každý kdykoli a kdekoli ověřit. Třeba zrovna teď.

sakul — sob zář 10, 2016 8:54 pm
SemTamTuPrídem píše:
Jarda píše:

EFT nebude fungovat nebo bude fungovat pouze dočasně pokud jej používáte na symptom/projev něčeho hlubšího.

Podle toho co píšete chápu, že se potýkáte s nejistotou při kontaktu s lidmi či možná s jistou formou sociální fobie.
Pokud EFT zaměřujete například na"strach oslovit holku" nebo "nervozitu při jednání se šéfem" tak se pohybujete na úrovni symptomu/projevu.
Je třeba si uvědomit, že takto není reálné problém vyřešit ani kdybyste ťukal roky v kuse. Reálné je (ale ne jisté), že si přinesete dočasnou a částečnou úlevu, ale pokud příčina zůstane nedotčená, problém se bude vracet.

Vy potřebujete jít hlouběji - k příčině toho, proč se cítíte v těchto situacích nejistý, nervózní anebo úzkostný.
Můžete se to týkat toho jak vnímáte sám sebe - Vaší sebehodnoty. Je možné, že máte nějaká limitující přesvědčení týkající se Vaší osobnosti a toho jaký jste. Dalo by se odhadovat, že máte nějaké zkušenosti z minulosti související s blízkými, kolektivem apod, na základě, kterých nyní takto reagujete. A je mnoho dalších možností, které mohou stát za Vaším současným stavem.

Úspěšná EFT práce musí každopádně jít do minulosti - ke konkrétním situacím ve Vašem životě, kde jste si utvořil tato limitující přesvědčení a kde vznikly strachy které Vás svazují. Budou to situace kde jste mohl zažívat strach, ponížení, odmítnutí atd. nebo kde jste nedostal to, co jste v určité fázi života potřeboval (lásku, pozornost, přijetí apod)

Zde EFT poskytuje dramaticky větší výsledky. A tohle je důvod, proč EFT dokáže vyřešit i těžké úzkosti, deprese, fobie. A dokáže změnit to jak my vnímáme sami sebe a jak poté interagujeme s okolím.

Ťukání na symptomy podle manuálu je jen pár procent toho co EFT umí a dokáže (i když většinou je velmi nešťastně prezentováno, že "manuálové" EFT je to, jak EFT celkově funguje).
Pro využití celého potenciálu je však buď třeba se ponořit hlouběji do jeho studia anebo aspoň do začátku využít zkušeného EFT praktika.

SemTamTuPrídem — pon říj 31, 2016 9:26 am

EFT A NEBOJÁCNOSŤ...
|
Poznáte niekoho, kto sa stal nebojácnym vďaka EFT... ??? Proste niekto, kto stratil absolútne všetok neinteligentný strach (akékoľvek strachy súvisiace s komunikáciou medzi ľuďmi blízkymi, cudzími, neznámymi, strach zo zmien v živote neohrozujúcich život ani jeho kvalitu, atď...)... ? URČITE NIE............. Podľa mňa sa nedá vyťukať niečo také........ Ak áno, bol by to OBROVSKÝ FENOMÉN. No hoci ako sa hovorí, to čo ľahko získaš (niekto s bežnými strachmi by sa za jedno sedenie za dajme tomu 50€, 1500Kč... zrazu stal nebojácnym...), to si nevážiš..... A 50,100, 500, ale aj 1000 a oveľa viac Eur...... TO JE "H*VNO CENA" za nebojácnosť. Tá má nevyčísliteľnú hodnotu.... Preto proste neverím tomu, že EFT by to dokázalo vyriešiť. A ... je aj na lamentovanie, či by som vôbec chcel byť zo dňa na deň, bez toho, aby som na tom pracoval s veľkým odhodlaním, nebojácny...

ctihodnymuz — pát lis 04, 2016 8:41 am

Bázlivost či nebojácnost úzce souvisí se sebevědomím a dosebezahleděností. Člověk, který je zaměřen příliš na sebe, zveličuje svou důležitost nad rozumnou mez, je sebestředný (nemyslím narcis), posuzuje své konání především odezvou na ně, odezvou od druhých. Příliš mu tedy záleží na mínění lidí o něm (kteréžto je třeba spoustě jiných lidí úplně ukradené). Tím pádem příliš zvažuje každý svůj krok, čin, každé gesto, leckdy i každé slovo. Nejedná se o bázlivost v pravém slova smyslu.
Pak jest ještě bázlivost ve smyslu iracionálnícho strachu z toho či onoho, to je ale spíše patologická záležitost, něco "z minulých životů".
To první se snadno odstraňuje opakovanými pokusy o normální jednání s lidmi, až ta sebestřednost okorá, až opadne zlozvyk, je nahrazen zvykem a nakonec se stane už součástí temperamentu. Lze to prostě cvičit a cvičit a cvičit - šup mezi lidi a ještě víc a ještě víc, co nejvíc jednat s cizími, co nejvíc se seznamovat, přátelit, obchodovat, jednat, mluvit, konat. Žádný psycholog na to není třeba.
To druhé je věc pro "šamana". Nějaká ta regresní terapie a případně třeba i to EET pomoci může.

SemTamTuPrídem — pát lis 04, 2016 12:14 pm
ctihodnymuz píše:
Bázlivost či nebojácnost úzce souvisí se sebevědomím a dosebezahleděností. Člověk, který je zaměřen příliš na sebe, zveličuje svou důležitost nad rozumnou mez, je sebestředný (nemyslím narcis), posuzuje své konání především odezvou na ně, odezvou od druhých. Příliš mu tedy záleží na mínění lidí o něm (kteréžto je třeba spoustě jiných lidí úplně ukradené). Tím pádem příliš zvažuje každý svůj krok, čin, každé gesto, leckdy i každé slovo. Nejedná se o bázlivost v pravém slova smyslu.
Pak jest ještě bázlivost ve smyslu iracionálnícho strachu z toho či onoho, to je ale spíše patologická záležitost, něco "z minulých životů".
To první se snadno odstraňuje opakovanými pokusy o normální jednání s lidmi, až ta sebestřednost okorá, až opadne zlozvyk, je nahrazen zvykem a nakonec se stane už součástí temperamentu. Lze to prostě cvičit a cvičit a cvičit - šup mezi lidi a ještě víc a ještě víc, co nejvíc jednat s cizími, co nejvíc se seznamovat, přátelit, obchodovat, jednat, mluvit, konat. Žádný psycholog na to není třeba.
To druhé je věc pro "šamana". Nějaká ta regresní terapie a případně třeba i to EET pomoci může.

Dokonalá odpoveď.
Dúfam, že si na ceste za nebojácnosťou, a že deň keď budeš nebojácny aj ty (možno si blízko, ale ešte nebojácny nie si), sa blíži.
Ahoj :-)

ctihodnymuz — pát lis 04, 2016 12:37 pm

Nebojácnost je velmi blízká postoji "seru na lidi, vždyť vidím, že oni serou na mne". Jde v překladu o elementární zdvořilost - nechtít po lidech to, co jim ani ty nemůžeš dát. Nesoudit je, nenutit je ku nějaké pozitivní odezvě na tvou osobu atd. Smířit se s tím, že jsi jim u prdele. V tom spočívá zdvořilost, zásada slušnosti v soužití, respekt k druhým a tam i začínají velmi dobré vztahy s lidmi a tím pádem končí bázlivost ve smyslu přehnaných očekávání a zklamání, ve smyslu strachu ze zklamání.
Je dobré výše napsané bráti poztivně, ve smyslu touhy po narovnání = zlepšení vztahů k lidem.

Jarda — sob lis 19, 2016 2:38 pm
SemTamTuPrídem píše:
EFT A NEBOJÁCNOSŤ...
|
Poznáte niekoho, kto sa stal nebojácnym vďaka EFT... ??? Proste niekto, kto stratil absolútne všetok neinteligentný strach (akékoľvek strachy súvisiace s komunikáciou medzi ľuďmi blízkymi, cudzími, neznámymi, strach zo zmien v živote neohrozujúcich život ani jeho kvalitu, atď...)... ? URČITE NIE............. Podľa mňa sa nedá vyťukať niečo také........ Ak áno, bol by to OBROVSKÝ FENOMÉN. No hoci ako sa hovorí, to čo ľahko získaš (niekto s bežnými strachmi by sa za jedno sedenie za dajme tomu 50€, 1500Kč... zrazu stal nebojácnym...), to si nevážiš..... A 50,100, 500, ale aj 1000 a oveľa viac Eur...... TO JE "H*VNO CENA" za nebojácnosť. Tá má nevyčísliteľnú hodnotu.... Preto proste neverím tomu, že EFT by to dokázalo vyriešiť. A ... je aj na lamentovanie, či by som vôbec chcel byť zo dňa na deň, bez toho, aby som na tom pracoval s veľkým odhodlaním, nebojácny...

Tak určitě, je to emoční terapie a vy se bavíte o emocích.

sakul — sob pro 16, 2017 7:55 pm

Pokud byste chtěli vyzkoušet EFT, ale nemáte žádný problém, zde najdete 8 zaručených tipů, jak si problém vytvořit. A jak se stát a zůstat klientem (EFT) terapie.

http://www.eftporadnabrno.cz/8-zarucenych-tipu-jak-se-stat-a-zustat-klientem-eft-terapie/

JednorazovyNICK — sob pro 30, 2017 12:30 pm
sakul píše:
Pokud byste chtěli vyzkoušet EFT, ale nemáte žádný problém, zde najdete 8 zaručených tipů, jak si problém vytvořit. A jak se stát a zůstat klientem (EFT) terapie.

http://www.eftporadnabrno.cz/8-zarucenych-tipu-jak-se-stat-a-zustat-klientem-eft-terapie/

Super článok :)

Jednorazovy_Nick — stř lis 21, 2018 12:42 pm

EFT........Vychodne a Stredne SLOVENSKO....

Poznate niekto DOBREHO EFT TERAPEUTA (idealne muz, nie je podmienka) zijuceho na vychodnom ci strednom Slovensku ???

ctihodnymuz — stř lis 21, 2018 5:11 pm

Život? Život!

Pustíme - li se na tenký led opravdového života bez výčitek, projekcí minulosti a budoucnosti, nemáme o svém cíli vůbec jasno. Odhodlání žít tento život jest nutně slabé a notoricky pravidelně se mýlí v účelu. Lidský tvor, doufaje v odměnu, která zákonitě nepřichází, nemůže nic tušit o skutečných obtížích, jež ho očekávají.
Začínáme žít. Kousek po kousku. A tvorovy myšlenky brzo narazí. Co žije, není to, co očekával nebo to, co si představoval. Přichází strach. Nemilosrdný a nekonečný. Tvora čeká bitva. Strach se skrývá za každou zákrutou cesty. Číhá. A člověk, poděšen jeho neustálou přítomností, obrátí se na útěk. Takže tento nepřítel ukončil jeho cestu za životem. Tvor už jen přežívá. Tvorovi se nic nestane. Jen jeho cesta končí. Poražený člověk.
Jest dáno člověku tuto bitvu vyhrát? Ano.
Bát se je nejen povoleno, nýbrž i žádoucno. Tvor se musí bát doopravdy a celou svou bytostí a zároveň nesmí přestat žít, nesmí uhnout či utéct. Nakonec přijde okamžik, kdy nepřítel ustoupí. Člověk se přestane života bát.
Strach mizí pomalu, postupně, a pak zmizí najednou a to velmi rychle.
Abychom se nemýlili, jen člověk bázlivý je tvor společenský a společnost objímající. Nikoliv cílem, ovšem nutným následkem touhy po opravdovém nebojácném životě, je samota. A nekonečná odpovědnost za sebe a za doslova vše kolem.
Lidské žití lavíruje mezi dvěma polohami. Jedna jest - celý svět je tu pro mne, druhá - jsem tady pro celý svět. Zlatá střední cesta jest lidským tvorům odepřena neb takový jest účel a touha a radost pana bigbenga. Rozpuštěn do nejmenších částeček každého z nás, nekonečně se raduje z hemžení těl i duší. Snad výše psaným nebo podobně dala by se vyjádřit a zdůvodnit neutuchající touha tvorů po identifikaci s lecčíms a někým, kterážto má své náznaky i v nejprimitivnější hospodské debatě?

Tolik můj příspěvek ku tématu nebojácnosti.

Xrazovy_nick — úte úno 09, 2021 8:05 pm

EFT už nejak "nefičí" ? Chcem sa do toho konečne naplno pustiť, ale nemám inšpiráciu, pretože je to stále po celé roky "underground" záležitosť, pričom je to možné praktizovať aj ZADARMO ....

Jarda — úte úno 09, 2021 8:39 pm
Xrazovy_nick píše:
EFT už nejak "nefičí" ? Chcem sa do toho konečne naplno pustiť, ale nemám inšpiráciu, pretože je to stále po celé roky "underground" záležitosť, pričom je to možné praktizovať aj ZADARMO ....

Proč myslíte že nefrčí to usuzujete že vlákno dříme a nikdo nepřispívá nebo myslíte že o něj není obecně zájem. Já bych řekl že jede stejně jako kdykoliv dříve pouze zde se o něm zrovna nepíše.

Xrazovy_nick — stř úno 10, 2021 5:07 pm
Jarda píše:
Proč myslíte že nefrčí to usuzujete že vlákno dříme a nikdo nepřispívá nebo myslíte že o něj není obecně zájem. Já bych řekl že jede stejně jako kdykoliv dříve pouze zde se o něm zrovna nepíše.

Pretože už ani na YouTube o tom v slovenčine ani v češtine prakticky nič nevychádza posledné dlhé mesiace. Kopu videjok na tú tému má češka Sindy Katayama, ale ona ma absolútne nepresvedčila o funkčnosti EFT... Človek by si pomyslel, že z osoby, ktorá EFT roky vyučuje a má na tú tému 200+ videí na YouTube, bude niečo príjemné vyžarovať, ale ja nedokážem pozerať jej videá, pretože mi na nej niečo vrcholne vadí.
Musím sa priznať aj v tom, že by som radšej videl sériu videí nejakého FAJN muža (srší z neho dobrá energia) zo SR, ČR na tému EFT. Ale nenašiel som takého.

Jarda — stř úno 10, 2021 11:01 pm
Xrazovy_nick píše:
Pretože už ani na YouTube o tom v slovenčine ani v češtine prakticky nič nevychádza posledné dlhé mesiace. Kopu videjok na tú tému má češka Sindy Katayama, ale ona ma absolútne nepresvedčila o funkčnosti EFT... Človek by si pomyslel, že z osoby, ktorá EFT roky vyučuje a má na tú tému 200+ videí na YouTube, bude niečo príjemné vyžarovať, ale ja nedokážem pozerať jej videá, pretože mi na nej niečo vrcholne vadí.
Musím sa priznať aj v tom, že by som radšej videl sériu videí nejakého FAJN muža (srší z neho dobrá energia) zo SR, ČR na tému EFT. Ale nenašiel som takého.

Tak v zahraniční provenienci určitě existují videa mužů na dané téma.

neti — stř úno 10, 2021 11:23 pm
Xrazovy_nick píše:
ona ma absolútne nepresvedčila o funkčnosti EFT

Urob si vlastnú skúsenosť a sám uvidíš, či to funguje.

Xrazovy_nick — sob říj 15, 2022 10:40 am
neti píše:
Urob si vlastnú skúsenosť a sám uvidíš, či to funguje.

Akrát že "vlastná skúsenosť" s EFT môže trvať celé mesiace.... V minulosti som si skúsil EFT urobiť dokopy v čase niekoľko hodín.... A nič to nespravilo. Pretože ide asi príliš o DETAILY, čiže urobiť kvalitné EFT je v podstate podľa všetkého UMENIE.

neti — sob říj 15, 2022 1:41 pm
Xrazovy_nick píše:
Akrát že "vlastná skúsenosť" s EFT môže trvať celé mesiace

Lenivosť je smrteľný hriech.

Xrazovy_nick píše:
V minulosti som si skúsil EFT urobiť dokopy v čase niekoľko hodín.... A nič to nespravilo. Pretože ide ..

.. o blbosť.

Xrazovy_nick — sob říj 15, 2022 2:13 pm
neti píše:
Xrazovy_nick píše:
Akrát že "vlastná skúsenosť" s EFT môže trvať celé mesiace

Lenivosť je smrteľný hriech.

Xrazovy_nick píše:
V minulosti som si skúsil EFT urobiť dokopy v čase niekoľko hodín.... A nič to nespravilo. Pretože ide ..

.. o blbosť.

Znova "začínaš", Neti? :D
Nazvať lenivým toho, kto 15 rokov pravidelne cvičí, 17 rokov si pravidelne varí (dokopy asi len 40x od toho obdobia som jedol iné jedlo než sebou navarené), denne robí dychové cvičenia a študuje si veci ktoré ho zaujímajú, to je dosť smiešne.
Pozri aj na toto vlákno.... Vzniklo pred 7,5 rokmi.....a má len 5 strán, z toho kopu príspevkov sem dal jeho autor - Sakul a niekoľko ja a ty.
Keby bolo EFT také super aj v zmysle "spravím si to sám, ZADARMO", tak NEVERÍM, že by sa sem neprišli o svoje úspechy podeliť nejakí ľudia (bez toho, aby ponúkali svoje služby)...
93 TISÍC POZRETÍ má toto vlákno... Aj keby tých 93 tisíc pozretí tvorilo len tisíc ľudí (ale podľa mňa ich bude najmenej dvetisíc), bolo by veľmi, veľmi nepravdepodobné, že EFT (mimo terapií nejakého skutočného profesionála) skutočne FUNGUJE, ale ľudia sa sem neprišli pochváliť s tým, ako si sami pomohli, čo by naštartovali do praktizovania EFT aj iných.
Pozri si aj YOUTUBE, EFT videá zo Slovenka a Čiech... Mimo Katayami je ich žalostne málo, a čím bližšie k roku 2022, tým je ich menej (pretože "EFT BOOM" tu bol pred tuším vyše 10 rokmi)...
Porieš ty seba pomocou EFT, a potom mi vyvráť moje tvrdenie.

Spomínaš si na to, ako sa napríklad rôznym "superpotravinám" prisudzovali/prisudzujú super účinky na ľudské telo? Goji, chia, avokádo, acerola, atď....... TOTÁLNY BLUD, je to len marketing. Také isté výsledky majú slovenské plodiny zo záhrad.....
Urinoterapia má podľa kníh vyliečiť takmer úplne každú chorobu sveta...........TOTÁLNY BLUD.......... Pomôže, ale MNOHONÁSOBNE MENEJ INTENZÍVNE, než sa píše v knihách.....
Rovnako to bude aj s EFT. A rovnako je to aj s uzemňovaním (vidíš, nemám problém priznať). Uzemňovanie je super, ale nie až tak super, ako sa píše v knihách. Rovnako pôstovanie. Pomôže, ale X násobne menej, než píše "megapreháňač" Malachov.
Pretože človek je tvor SAMOOJEBÁVAČSKÝ........ Keď sa pre niečo nadchne, tak to nadhodnotí X násobne.........(hlavne, keď na tom môže zarobiť).

neti — ned říj 16, 2022 10:53 am
Xrazovy_nick píše:
Znova "začínaš", Neti?

To isté som sa chcel opýtať ja. Lebo vždy keď začneš svoj komentár slovom "akurát", viem, že si v bojovnej nálade :D.

Xrazovy_nick píše:
Nazvať lenivým toho, kto ..

Ale ja netvrdím, že si lenivý, ale že lenivosť je smrteľný hriech. That's all.

Xrazovy_nick píše:
Porieš ty seba pomocou EFT, a potom mi vyvráť moje tvrdenie.

Nemusím nikomu nič dokazovať. EFT som zo zvedavosti vyskúšal a IMHO je to nefunkčná stupidná metóda založená na novosti a placebe. Vlastná skúsenosť je neprenosná a má väčšiu hodnotu ako akákoľvek skupina na facebooku a 1000 vedeckých štúdií - preto som ti poradil, aby si to jednoducho vyskúšal a o nejaký čas môžeš vyhodnotiť výsledok.

Xrazovy_nick píše:
Keď sa pre niečo nadchne, tak to nadhodnotí X násobne

Konečne si to pochopil. Keď sa pre niečo nadchneŠ, tak to nadhodnotíS X násobne :). Tomu sa hovorí "získanie nadhľadu" t.j. nabudúce, keď sa pre niečo nadchneš, tak sa môžeš pýtať, či to nenadhodnocuješ X násobne napr. na sociálnych sieťach. Pretože primeranosť a trpezlivosť sú kardinálne cnosti.

Xrazovy_nick — ned říj 16, 2022 9:11 pm
neti píše:
...Pretože primeranosť a trpezlivosť sú kardinálne cnosti.

Má to ale jeden obrovský problém.... Pre každého je "primeranosť" niečo iné...... A ak sa má "primeranosť" odvíjať z priemernosti (napríklad priemerné sledovanie televízie spriemerovaním jej sledovania spomedzi 1000 náhodných ľudí), tak "ďakujem pekne".....
Lebo čo je to napríklad "primerané cvičenie"? Chápem, ž "ani veľa, ani málo"........Ale ČO JE VEĽA A ČO JE MÁLO? Kde KONČÍ "málo" a kde ZAČÍNA "veľa"? .....Na to už má každý iný názor...... Preto slovo "primeranosť" neznášam. Je to totiž asi NAJMENEJ PRAKTICKÉ slovo na svete.

neti — ned říj 16, 2022 9:41 pm

Nick, je to presne tak ako píšeš :!: Primeranosť má každý človek inde. Preto ju človek spoznáva. Je to proces. Pridáš, následne zisťuješ, či ti to vyhovuje; ak nie, uberieš; ak áno, pridáš viac. Je to ako s plynom/brzdou na aute.

Nechcem, aby to bolo o tebe, ale keď už si to načal.. Nejakú skúsenosť s rôznymi metódami máš. Väčšinou si sa pre ne nadchol (princíp novosti), na začiatku možno výraznejšie pomohli (placebo), a tak si na internete presviedčal o ich funkčnosti ako nejaký kazateľ až mám chuť napísať, že si tie metódy ostatným násilne vnucoval. A nakoniec si sám zistil, že až tak úžasné neboli a že si ich účinnosť výrazne nadhodnotil (panacea), napr. keto stravovanie.

Výstupné dáta teda máš. Je už na tebe, ako ich vyhodnotíš. Môžeš si v duchu naplánovať, čo urobíš, keď narazíš na ďalšiu úžasnú vesmírnu liečebnú metódu. Alebo môžeš opakovať pattern. Držím palce :wink:..