Dobrý večer pane Jardo. Chci Vás poprosit o pomoc. Lékař mi před 3mi měsíci našel na vaječníku endometriozu. 3 měsíce jsme čekali, jestli se nevstřebá..naopak se ještě zvětšila. Takže mi řekl, že pokud bychom ji nevyndali pryč, tak by se mohlo stát, že by mi vaječník zanikl. Dále mi sdělil, že po vyjmutí endometriozy mě čeká užívání antikoncepce, to prý na zaléčení. Samozřejmě se mi do operace nechce a už vůbec ne brát nějakou antikoncepci. Předem Vám děkuji za odpověď.
Endometrióza je chronické benigní (nezhoubné) onemocnění, při kterém nacházíme ložiska děložní sliznice i mimo děložní dutinu. Již sám tento proces velice připomíná šíření rakoviny v těle a je založen zřejmě na podobném principu. Osobně bych tedy vyzkoušel stejné postupy které zabírají v boji s rakovinou a teoreticky by to mělo fungovat. Celkové vyčištění těla prakticky vždy vede k normalizaci vnitřních buněčných pochodů a podobná ložiska si tělo pak snadno srovná do normálu.
Zdravím všechny - není něco nového na endometriózu? Očistu jsme začali a k tomu jsme přidali vnitřně měsíčkový olej a konopný vně - máme něco přidat? Jetel nebo drmek lékařský?
Děkuji za zkušenosti a rady.
Endometrióza je autoimunitní choroba, jedna z hlavních příčin je reakce imunity na lepek. Nutná je bezlepková dieta. Léčbu může urychlit transplantace střevní mikroflóry, která imunitu rychle srovná. Bez diety se to však neobejde, to je základ.
Děkuji za radu - bezlepek je dobrá rada a za zkoušku to stojí.
O transpl. mikroflory jsem četla - než bolesti tak raději toto.
Našla jsem na netu v souvislosti s endometriózou toto - myslíte, že je to možné:
,,V organizmu jsou např. škrkavky v raných stadiích (mimo střeva), dál se nevyvíjí (nejsou ve svém prostředí) ale škodí. Tak třeba vzniká endometrióza (červíci roznesou buňky děložní sliznice do břišní dutiny). ´´
Ty nesmysly o parazitech rozšířila po Česku jedna mimořádně schopná podvodnice, která si na tom založila velmi výnosnou živnost. Podvod s parazity je geniálně propojen s dalším podvodem, což jsou biorezonanční přístroje a plazmové generátory, které parazity údajně diagnostikují a někdy i odstraňují z organismu.
Tak nového snad ani ne, prostě srovnat imunitu jak píše člen Willis. Jinak uvedené prostředky také nijak škodit nemohou a třeba mohou i pomoci, tak proč je nevyzkoušet.
No tak to si vobec neporadil.
Tu sa musím zastať tej "podvodnice", nakolko naozaj mnohe choroby suvisia s parazitmi,pred ktorými lekari zatvaraju oči a nechcu sa nimi zaoberať. Vo svojej knihe tato" podvodnica"
píše aj o endometrioze a diagnostike.
Mne osobne aj mnohým známym diagnostika pomohla vyriešiť zdravotné problémy.
Niesom poradca a nepíšem to tu pre reklamu, ale ak má človek šťastie na dobrého poradcu, tak si vie veľa pomôcť aj sám.
Na mnohé ženské problémy pomáha melasa. Najlepšie bio, bez ecok. Kuknite na stránke earthclinic (anglicky molasses) kde na ňu dávajú recenzie mnohé ženy, ktorým výrazne pomohla. Je jedno aká značka, len aby bola čistá. Užíva sa 1 polievková lyžica denne. Ja ju dávam do alchemilkoveho (kontryhel) čaju. Môže sa dat aj do kávy alebo len tak do teplej vody. Není to zas tak drahé, jedno balenie 600g v lekárni v akcii bolo myslím 3,5€ a vydrží mesiac.
Tohle už je dávno vědecky potvrzeno, že výměšky parazitů ponoukají rakovinné bujení, ovládají chování člověka skrze lidskou hormonální soustavu a způsobují malnutrici odčerpáváním životně důležitých látek z krve a střev - v době hojnosti a přebytku prázdných kalorií bude vznikat nedostatek především v řadách vitamínů a minerálů. Nejlepší by bylo za jejich pomoci - přepínáním buněčné diferenciace laboratorně nastartovat růst poškozených tkání, dělá to tak i čolek. Do té doby si budeme muset vystačit se zárodečnými buňkami z výstelky vepřového močového měchýře, vlastní tukové tkáně a lidské pupečníkové krve. Pekelný kníže Karel Schwarzenberg, zdegenerovaný a perverzní, možná využije bilderberskou síť Pizza gate. http://www.rozhlas.cz/zpravy/clovek/_zprava/643154
Tak jistě, ovšem stále nikdo nedal jasnou odpověď na otázku co je primární, zda parazit, nebo oslabený organizmus, který pak paraziti obsadí. Jak jinak by bylo možné že se daří amozonským indiánům přežít a poměrně dobře v pralese, kde našinec uloví nějaké parazitní šmejdy prakticky i ze vzduchu.
Dobry den, mam na Vas obrovsku prosbu. Bojujem od r. 2013 s cystami na vajecnikoch, ktore mi vyoperuju a do 3 mesiacov ich mam znova. Pri laparoskopii mi bolo zistene, ze mam aj endometriozu nie velku. Uz vyse roka nejem lepok, uzivam Serapeptazu 2 tabletky nalacno, vecer Wobenzyn 5 tabletiek, robim si ricinove obklady 3krat do tyzdna, derivacne kupele kazdy vecer a mam homeopatika na vajecniky. Aromaolej bazalka si potieram na brucho a Geranium na pecen. Toto vsetko robim od oktobra No neviem ci to zabera nakolko v poslednom case mam bolesti az v chrbte. Prosim poradili by ste mi nieco? Co mozem este spravit? Dakujem pekne
Cysta je většinou útvar plný tekutiny a plísní, tedy operovat to nemá moc smysl, musíte zjistit proč se vám to tvoří, jinak je to nekonečné blbnutí vždy se špatným koncem. Osobně bych pokud špatně kadíte řešil hlavně tento problém, protože odtud se do těla šíří kontaminace a pak tělo musí vytvářet podobné depozity-smetiště a čeká že to snad jednou bude moci odstranit, až bude lépe. Mrkněte na přiložený obrázek a pokud nejste v normě tak se zaměřte tímto směrem protože řešit pouze důsledek je celkem prd platné. Trochu si načtěte jak fungují humáty a možná to bude řešení jak toho kadění tak tohoto problému.
| Přílohy: |
![]() Stupnice kvality stolice-BristolStoolChart.png [ 348.57 KiB | Zobrazeno 35627 krát ] |
Ano mam s tym obcas problem. Prave höadam info jak funguji humaty ale nic mi nenaslo. Ked mi maly zaspi budem hladat dalej. Ja praveze chcem prist na pricinu z coho sa mi to opakuje ja viem, ze hormony doslova vyvadzaju ale ja som vzdy menzes mala nacas. Ako sa da zistit z coho sa mi to opakovane robi? Lekari vravia, ze su to hormony Ano v to verim ale preco az taky extrem? Predtym ako tento "blazninec" zacal som bola vo velkom stress v praci. Obmedzujem aj cukor nakolko sladke mam rada ale to mam rada od mala a cysty, ktore mi nezmiznu sa ma drzia od 2013. Som vdacna za kazdu radu nakolko jedna doktorka navrhovala vyoperovat vsetko Vraj potom budem mat pokoj. Ha, ha s tym nesuhlasim tak na endometriozu mi dali hormonalnu spiralu nakolko hormony neznesiem kvoli migrenam. Dakujem
To se obávám že jdete spíš dále do problému než od problému. Kupte si knížku Přírodní hormonální léčba třeba zde https://knihy.heureka.cz/prirodni-hormonalni-lecba/ a myslím že vám bude celkem rychle jasné že to co vám tvrdí jsou většinou nesmysly. Oni rádi vyndávají z klientů nějaké součásti, to je dobrý kšeft, ale že by je uměli i montovat zpět to už nějak pokulhává, tedy nad tím je potřeba hodně přemýšlet. Jinak o humátech toho na místních stránkách bohužel moc není, tedy musíte hledat venku, mrkněte třeba sem.
https://www.onnit.com/academy/fulvic-ac ... e-effects/ Testosteron
https://tracebotanicals.com/pages/scien ... lvic-acids HIV neutralizace
https://www.nature.com/articles/srep34496 Jaterní selhávání
http://www.info-archive.com/fulv%20medi ... 0value.htm Čínské závěry
Dobrý den,
ráda bych Vás požádala o radu a Váš názor. Byla mi potvrzena endometrioza, která mi, mimo jiné, vytvořila srůst mezi tlustým střevem a dělohou. Tento srůst je cca 20cm hluboko a je asi 10 centimetrů douhý. Vzhledem k tomu, že srůst už zasahuje i do střeva, je tak aktuálně snížena jeho průchodnost zhruba na polovinu. Je v takovýchto případech bezpečné provádět klystýry?
Také bych měla nějaké otázky ohledně bezezbytkové stravy, pokud s tím máte nějaké zkušenosti. Jsem 2 roky na čistě rostlinné stravě, ale teď kvůli plánované operaci a snížené průchodnosti střeva dodržuji bezezbytkovou stravu. V kombinaci s tím, že nejím nic živočišného je výběr potravin celkem omezený a chtěla bych se ujistit, že tělo dostane veškěré živiny (na téhle "dietě" budu celkem 5 měsíců). Pokud byste mi s tímhle mohl poradit, ráda bych si s Vámi domluvila telefonickou konzultaci. Je potřeba rezervace termínu a času nebo můžu zavolat kdykoli?
Předem Vám moc děkuji za odpověď
S pozdravem
Eliška
ráda bych Vás požádala o radu a Váš názor. Byla mi potvrzena endometrioza, která mi, mimo jiné, vytvořila srůst mezi tlustým střevem a dělohou. Tento srůst je cca 20cm hluboko a je asi 10 centimetrů douhý. Vzhledem k tomu, že srůst už zasahuje i do střeva, je tak aktuálně snížena jeho průchodnost zhruba na polovinu. Je v takovýchto případech bezpečné provádět klystýry?
Také bych měla nějaké otázky ohledně bezezbytkové stravy, pokud s tím máte nějaké zkušenosti. Jsem 2 roky na čistě rostlinné stravě, ale teď kvůli plánované operaci a snížené průchodnosti střeva dodržuji bezezbytkovou stravu. V kombinaci s tím, že nejím nic živočišného je výběr potravin celkem omezený a chtěla bych se ujistit, že tělo dostane veškěré živiny (na téhle "dietě" budu celkem 5 měsíců). Pokud byste mi s tímhle mohl poradit, ráda bych si s Vámi domluvila telefonickou konzultaci. Je potřeba rezervace termínu a času nebo můžu zavolat kdykoli?
Předem Vám moc děkuji za odpověď
S pozdravem
Eliška
Prováděním klystýrů si nemůžete uškodit v tom bych problém neviděl. Pokud jde o srůst tak by možná šel minimálně částečně vyřešit pomocí enzymů zvláště těch co rozpouštějí fibrin a stravu je nutné si spočítat na nutriční kalkulačce cronometer.com což poskytne dostatečný přehled o tom co v ní případně chybí. Jinak klidně zavolejte a probereme možnosti které jsou určitě širší než zde píšu.
Obávám se, že endometrióza se operací vyřešit nedá, ty srůsty se po operaci znovu vytvoří. Je to autoimunitní choroba, proto pomáhá bezlepková dieta a moc dobrá je také transplantace střevní mikroflóry. Operace určitě není řešením příčiny, ale jen následku.
Já beru za jeden z nejlepších léčebných postupů různé druhy půstů. Sám se už řadu let léčím půsty a vždy velmi rychle a úspěšně. A v jedné knize o léčbě půsty bez jídla a pití se v části o nemocech, u kterých je tento půst nejúčinnější, píše i o endometrioze
Překládal jsem to kdysi z ruštiny a překlad není dokonalý. V případě zájmu o detaily a víc informací pošlete SZ.
Přesně tohle nyní zkouším, bezlepkovou dietu a transplantaci střevního mikrobiomu. Zatím se to jeví velmi slibně, po transplantacích mi mizí i moje další zdravotní problémy, takže snad konečně porazím i tu endometriózu.
Tahle nemoc je oficiálně nevyléčitelná, přesto já se z ní vyléčila. Stačila jen transplantace střevní mikroflóry od zdravé dárkyně.
Oficiální medicína se nás neustále snaží přesvědčovat, že bez doktorů se nedá vyléčit vůbec nic. V poslední době nás dokonce oficiální medicína přesvědčuje, že pokud nebude každý člověk na této planetě chodit opakovaně po půl roku na vakcínu, tak celé lidstvo vymře na chřipku. Já jsem přitom přesvědčen, že skutečně nevyléčitelných nemocí je minimum. Ale musí se použít medicína, která vychází z přírody.
endometrioza sa radi medzi automunitne ochorenia a ked vyriesis zdravie mitochondrii, poriesis aj vela autoimunitnych ochoreni
docitas sa napr. tu
Podle mě dostupných informací je endometrioza (zrovna tak jako cysty) způsobena estrogenovou dominancí. naopak polycystická ovaria způsobuje nadbytek testosteronu. Poměrně podrobně se tématem endometriozy zabývá Gabriela Tuatti, která si tímto onemocněním sama prošla. https://gabrielatuatti.cz/ Jinak osobně nemám moc v lásce výraz "autoimunitní onemocnění" , v mých očích je to takový výraz, který používá klasická medicína v okamžiku, kdy si s něčím neví rady.
V zásadě máte pravdu, navíc mnoho takzvaně autoimunit představuje hormonální rozvrat a zbytek zamoření nějakým parazitárním šmejdem. Prakticky vždy se dá zdroj potíží vysledovat, ale tomu se medicína nevěnuje ta potřebuje kategoricky zadané tabulky, ale ono zdaleka ne vždy se vše dá do těch tabulek nacpat. Pokud člověk přijme logiku ajurvédy která již celá staletí tvrdí že smrt přichází ze střeva pak je s podivem že prakticky žádný lékař se svých pacientů neptá na stav defekace a léčí třeba paniku nebo jiné psycho stavy, případně ty autoimunity nebo jiné v zásadě neléčitelné potíže. Téměř ve všech případech je možné tomu člověku pomoci bez léků pouhým zlepšením defekace a odstraněním prosakování střevní stěny protože ti trpící vlastně nemají žádnou konkrétní nemoc jde o stav intoxikace tedy přiotrávení které jim oblbuje mozek a vyvolává záněty v orgánech.
Na nováčka máte docela zajímavý postřeh ohledně rozhození či napadení endokrinní soustavy (pohlavní hormony totiž determinují druh imunitní reakce Th1 / Th2 zprostředkované cytokiny), když uvážím, že třeba taková cysticerkóza se doplňkově nebo chcete-li profylakticky spoluléčí blokací estrogenových receptorů tamoxifenem (s 80% účinností u žen, 50% u mužů) a latentní toxoplazmóza je podle některých studií spojována s vyšší hladinou testosteronu až hirsuitismem.
Co se týče estrogenové dominance dané poklesem DHEA-S a jeho prekurzoru pregnenolonu, ale i CoQ10 věkem, tak ta zvyšuje propustnost střev pro hůře stravitelné bílkoviny, ale i vstřebávání mědi (vzniká nerovnováha Cu/Zn a psychosomatické potíže), jež svou toxicitou pak blokuje transsulfurační enzymy (CBS cystathionine-β-synthase a CTH cystathionine γ-lyase) důležité pro recyklaci homocysteinu a tvorbu signální molekuly sirovodíku, bez kterého se zpomalí štítná žláza a krom jiného tloustnete a množíte nejenom tukové buňky.
Parasites: A Possible Cause of Endometriosis, PCOS, and Other Chronic, Degenerative Illnesses
https://www.hormonesmatter.com/parasites-possible-cause-endometriosis-pcos-chronic-degenerative-illnesses/
The association of latent toxoplasmosis and level of serum testosterone in humans
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5994116/
Co se týče estrogenové dominance dané poklesem DHEA-S a jeho prekurzoru pregnenolonu, ale i CoQ10 věkem, tak ta zvyšuje propustnost střev pro hůře stravitelné bílkoviny, ale i vstřebávání mědi (vzniká nerovnováha Cu/Zn a psychosomatické potíže), jež svou toxicitou pak blokuje transsulfurační enzymy (CBS cystathionine-β-synthase a CTH cystathionine γ-lyase) důležité pro recyklaci homocysteinu a tvorbu signální molekuly sirovodíku, bez kterého se zpomalí štítná žláza a krom jiného tloustnete a množíte nejenom tukové buňky.
Parasites: A Possible Cause of Endometriosis, PCOS, and Other Chronic, Degenerative Illnesses
https://www.hormonesmatter.com/parasites-possible-cause-endometriosis-pcos-chronic-degenerative-illnesses/
The association of latent toxoplasmosis and level of serum testosterone in humans
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5994116/
Nádhernej materiál se vám povedlo vyšťourat z netu, toto by mohlo i skalním odpíračům logiky že mnoho neřkuli naprostá většina nemocí je z parazitárních zátěží otevřít oči a ukázat že medicína neléči podstatu problému, ale překrývá pouze důsledky opravdových příčin v tomto případě parazitárních zátěží.
Já jsem vděčný LadaSva za nahrávku, kde také někdo jiný krom mě poukázal na přímý vliv pohlavních hormonů na druh imunitní reakce, z čehož pak vyplývá že důrazem na Th1 (zvýšením testosteronu) a odstraněním Th2 estrogenové dominance (systémovým doplněním prekurzorů nadledvinkových hormonů či zjednodušeným podáním požár hasícího antiestrogenu) lze udržovat v latentní fázi prvokovou nákazu toxoplazmy (ať už je tato imunitní reakce - zvýšení testosteronu dané naším organismem nebo jeho ovlivňováním parazitem z důvodu pouhého mezihostitelství) a potlačovat mikroskopická vývojová stádia tasemnice (cysticerkózu).
Pochybuji, že by to ovlivnilo rodiče, kteří nechávají své již nemocné (sýpající, zvracející) děti v prašném prostředí nekrytých pískovišť alias kočičích záchůdků. Na druhou stranu přílišná hygiena (aseptické prostředí) dokáže také zabíjet.
Prolactin as immune cell regulator in Toxocara canis somatic larvae chronic infection
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6066655/
Pochybuji, že by to ovlivnilo rodiče, kteří nechávají své již nemocné (sýpající, zvracející) děti v prašném prostředí nekrytých pískovišť alias kočičích záchůdků. Na druhou stranu přílišná hygiena (aseptické prostředí) dokáže také zabíjet.
Prolactin as immune cell regulator in Toxocara canis somatic larvae chronic infection
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6066655/
Tak je pravdou že do těch pískovišť se kočky venčí s vysokou oblibou, ale zase na druhou stranu za našeho mládí tomu podle všeho nebylo jinak a taky žijeme i když je pravdou že některým se žije docela blbě. Na těch dětských hřištích se situace zhoršila o injekční jehly a použitý materiál od norků v čemž vidím riziko ještě mnohem vyšší než u kočičinců.
Kdo by to byl řekl, že to polistopadoví papaláši a jejich přisluhovači, třesoucí se o získané pozice a z pozůstalosti bývalého průmyslově vyspělého státu Československa vytunelované majetky, dovedou do stavu, že v lékárně není penicilín, pyrvinium a endiaron, které léčí zmiňovaný důsledek dysfunce špatně živené štítné žlázy a zamoření šmejdy.
Tak musím bez uzardění přiznat že to že se náš stát dostane vlivem řitních alpinistů a matláků všeho druhu do takového šíleného stavu by mě ani ve snu nenapadlo. Československo bylo v zásadě průmyslová velmoc plná inteligentních a mimořádně zručných lidí, která by při správném řízení celkem snadno strčila do kapsy i Švýcarsko. Taky to západu dalo opravdu hodně práce ho rozkrást a dostat do tohoto zuboženého stavu kde se nyní nacházíme. Další co by mě taky nenapadlo že lidi budou natolik zmagoření z těch TV blábolů že mohou i po těch strašných zkušenostech ještě věřit že něco pozitivního se k nám dostane ze západu když po celou dohledatelnou historii z tohoto směru vždy přišel tak akorát svrab a neštovice. Netvrdím že z druhého směru to bylo za socíku o mnoho lepší, ale na rozdíl od současného bordelu se komanč o své lidi docela staral a zajistil mnoho věcí a služeb na které tito moderní vlezdoprdelisti v zásadě kálejí protože mají jiné priority. Přitom stačilo přijmout plnou neutralitu a věnovat se vlastní výrobě a obchodu na všechny strany bez ideologických předsudků a byl by zde ráj na zemi. Zatím není jenom kde bydlet, není porodnost, nejsou léky, ale brzo nebude kde najít práci a nebude ani co žrát, tak snad se těm zmagořeným lidem v hlavě rozsvítí včas. Z mého pohledu máme tak maximálně dva roky na radikální změnu a rozhodně se nedomnívám že bude stačit sametová. Naopak čím více krve poteče tím rychleji lidem dojde že nastal na tu změnu správný čas.