Energie potravin a její vliv na zdraví
Energie potravin jde zhruba rozdělit na dvě složky. Jedna je hrubá energie, spalná hodnota, vyjádřená v kaloriích, nebo joulech a druhá je jemná energie vyzařování potravin, zvaná radiovitalita, vyjádřená jednotkou menší než mikron, nazvanou angström a označenou velkým Å s kroužkem nahoře. První z nich není tak podstatná pro náš život a zachování zdraví. Potvrzují to někteří jedinci, jejichž stravovací dávky jsou kaloricky hluboko pod doporučenými hodnotami a přesto bez problémů žijí, což by nemělo fungovat. U nich lze většinou vysledovat právě vysoký příjem radiovitality ve stravě a právě tato, naprosto nezbytná, životodárná energie jim umožňuje bez problémů žít a vesměs jsou ve vynikajícím zdravotním stavu. Já osobně sleduji již mnoho let v každé potravině právě reálnou radiovitalitu a kaloriemi se vůbec nezabývám. Moje kaloricky chudá strava, je ovšem schopna poskytnout mi dostatek energie na fyzickou i duševní zátěž o níž se mým vrstevníkům většinou již jenom zdá.
Dobrý den pane Zajíček,
před týdnem v neděli jsme u Vás byli s manželkou a dozvěděli se spoustu zajímavých informací. Většina z nich byla logicky jasná o některých stále musím přemýšlet. Říkal jste, že vše nad 50 stupňů ztrácí radiaci. Ptal jsem se Vás, jak je to s vařenou pšenicí, která moji ženu uzdravila a která by tedy měla být radiačně slabá.. Odpověděl jste mi, že to zřejmě byla forma a způsob detoxikace. Na Vašich webových stránkách (Energie potravin a její vliv na zdraví), jsem však dnes zjistil, že tam uvádíte, že ..." Vařením obilí jeho radiace stoupá, až na 9-10 000 A". Jak to tedy prosím Vás je ?
Dále prosím o sdělení názoru, proč druhý den po provedení klystýru, není stolice - pocit úplného vyprázdnění ještě však není. Děláme něco špatně ?
V některých bodech, se bohužel citace MUDr. Kahudy, DrSC: Fundamentální záření hmot, 1980, liší od mých názorů, na vhodnost pro aplikaci na nemocném organizmu, ale nevyvracím a nezpochybňuji jeho měření. Je třeba si uvědomit, že laboratorní výsledky mají od vlastního vaření, nějaký minimální odstup a při delším odstupu, se výsledek může zásadně lišit. Také je třeba si uvědomit, že hledisko radiovitality není jediný pohled na vhodnost, té které potraviny pro danou nemoc. Například se zároveň varem odstraní živé enzymy, organické minerály se promění na anorganické, dále se lepek stane nestravitelný a pokrývá pak lepivou hmotou stěnu střeva. Všechny tyto aspekty, jsou u Vaší zdravotní komplikace velice důležité a dokonce bych se více staral o dokonalé vyprazdňování, než o radiovitalitu. Opakuji proto, pokud chcete jíst pšenici, tak pouze klíčenou, ale vařenou Vám rozhodně nedoporučuji. Já osobně bych v případě Vašich zdravotních potíží, obiloviny nejedl vůbec v žádné formě. Právě obiloviny velice brzdí defekaci a to je hlavní důvod, pro jejich vyřazení ze stravy.
Nepíšete zda je problém s defekací po stravě, tak jak je popsána v (Příkladu denního jídelníčku), či po jiné stravě. Předpokládám, že po jiné a není se pak čemu divit. Pokud je to přesto po stravě, tak jak ji doporučuji, tak zařaďte do stravy ve větším množství strouhanou mrkev a listový špenát. Nyní v zimním období je čerstvý špenát těžko dostupný a i pokud ho seženete, tak je zbytečně drahý, ale dobře funguje i špenát mražený do formy vajíček, od firmy Bonduelle v balení 450 g za cca 25,- kč, krájený a porcovaný. Je to výhodné na rozmrazování a použijete vždy jedno, až tři vajíčka do jídla, bez jakékoliv další úpravy. Pak by s vyprazdňováním neměl být žádný problém, ale pokud ano, tak se znovu ozvěte.
Pane Jardo, to myslíte vážně? Vždyť tomu někteří lidi věří, není Vám hanba, takhle dezinformovat občany? Tento příspěvek vkládám jako někdo, kdo je v tomto oboru expert a nikoliv pouhý amatér. Máte alespoň základní fyzikální vzdělání?
Pokuste se jasně specifikovat, v čem vidíte moje dezinformace poskytované občanům. Fyzikální expert rozhodně nejsem a nechám se rád poučit, kde se mýlím, abych si mohl případně poopravit některé své špatné názory. Předpokládám, že za základní fyzikální vzdělání, lze považovat povinnou školní docházku a zde jsem opravdu absolvoval celý rozsah výuky, tak jak se v daném období běžně vyučovala i fyzika. Opravdu zatím nechápu, co to má společného s tímto tématem.
Pokuste se jasně specifikovat....
Na to Vám já přesně a konkrétně nedokážu odpovědět, protože nejsem pisatelem tohoto příspěvku, pouze se sním souhlasím. Takže to nežádejte ode mne.
Nemile překvapený čtenář Napsal: čtv bře 05, 2009 6:38 pm, Předmět příspěvku: Re: Energie potravin a její vliv na zdraví : Pane Jardo, to myslite vazne? Vzdyt tomu nekteri lidi veri, neni Vam hanba, takhle dezinformovat obcany? Mate alespon zakladni fyzikalni vzdelani?
Pouze jsem na tento příspěvek reagoval, má reakce byla vymazána, tento příspěvek, jste odstranil, a vložil tak, aby to budilo dojem, že jsem jeho autorem. Bohužel jste zřejmě udělal chybu, protože jsem nalezl autora tohoto příspěvku, tam kde je diskuze vedená s lékaři. Vložil jsem tam lin, na zdejší web, abych nemusel zdlouhavě rozepisovat mé dotazy jednotlivě, zbytečně nepapouškoval, a odpověď kvalifikovaného lékaře byla ve shodě té, zde vložené. Pro pravdu se i zabíjí.
Pouze jsem na tento příspěvek reagoval, má reakce byla vymazána, tento příspěvek, jste odstranil, a vložil tak, aby to budilo dojem, že jsem jeho autorem. Bohužel jste zřejmě udělal chybu, protože jsem nalezl autora tohoto příspěvku, tam kde je diskuze vedená s lékaři. Vložil jsem tam lin, na zdejší web, abych nemusel zdlouhavě rozepisovat mé dotazy jednotlivě, zbytečně nepapouškoval, a odpověď kvalifikovaného lékaře byla ve shodě té, zde vložené. Pro pravdu se i zabíjí.
"Pro pravdu se i zabíjí", to teda máte pravdu, ale já pro pravdu rozhodně nikoho zabíjet nebudu. Naopak Vás pochválím, dobře jste zde popsal, jak to celé proběhlo, ale ne celé a já se pokusím doplnit zbytek. Bohužel se v rámci mého zájmu o zvýšený uživatelský komfort, přenosem stránek na jiný placený server, povedlo součastně správci těchto stránek, vymazat omezení oprávnění přístupu k těmto diskusím, neregistrovaným osobám. Tato omezení jsou tam z jednoduchého důvodu, abych nemusel reagovat na podobné nekonkrétní hovadiny, jako uvedl neregistrovaný "Nemile překvapený čtenář čtv bře 05, 2009 6:38 pm". Protože jste s ním souhlasil, tak snad víte proč a připadalo mi logické, že pokud neregistrovaný příspěvek vymažu a přiřadím dotaz Vám, jako registrovanému, tak víte s čím souhlasíte a budete to schopen konkretizovat. Pokud ani nevíte s čím vlastně souhlasíte a proč, tak to se nezlobte, ale to zrovna normální není.
Spíš je zajímavé z hlediska prosté logiky, že i když já jsem příspěvek vymazal a Vy jste ho nepsal jak tvrdíte, kde jste tento příspěvek mohl znovu okopírovat v plném znění i s časem do vteřiny přesně. No nebudu si hrát na detektiva, to mě nikdy živit asi nebude, ale znovu Vás poprosím, pokuste se jasně vyjádřit s čím to vlastně souhlasíte i kdyby jste to měl "zdlouhavě rozepisovat a papouškovat", to je vždy lepší, než si hrát na chytrého a nekonkretizovat nic.
Takže budu reagovat postupně, abych získal konkrétní odpověď, vždy na jedinou otázku. Na dotaz jsem dosud nedostal konkrétní odpověď, jaký má význam zde používané slovo radiovitalita. Který z čitatelů těchto stránek, dokáže pochopit význam, co chtěl básník tímto slovem říci. Osobně význam slova znám, bylo by dobré je vysvětit ostatním, aby věděli ,co slovem radiovitalita chcete čitatelům sdělit. Pokud to nedokážete, tak tímto slovem pouze oblbujete čtenáře. Snad, je to jasný a konkrétní dotaz, proto odpověď pouze týkající se tohoto slova.
Dobrý den viliro,
srozumitelně je význam tohoto slova popsán v odstavci Potraviny jako jedy a léky pod tlačítkem Energie potravin a její vliv na zdraví. Tady návštěvníci tohoto fóra pochopí, co chtěl autor řici. Jinak význam slova radiovitalita lze najít i v internetových vyhledávačích. Prosím Vás, nechte pana Zajíčka pracovat a přemýšlet nad radami pro lidi, kteří o ně stojí. Některé Vaše dotazy mne udivují a zdá se mi zbytečné je v tomto fóru řešit.
Milá paní Andreo 81,
to musím být slepý jako patrona, naprostý srozumitelný význam tohoto slova nejsem chopen nalézt naprosto v žádném odstavci. Já jako registrovaný návštěvník, mám zájem být také správně a plně informován, když zadám dotaz, získat též naprosto srozumitelnou odpověď, a ne takovou „co chtěl básník říci“. Najít význam tohoto slova v internetových vyhledávačích, je taková blbost jako slovo samé. Budu rád když mě zadáte link, kde se to mohu dozvědět. Já jsem si dokonce sestrojil radiovitalitometr, a ten měří naprosto přesně( nepřekonatelnou lidskou blbost).
Vždyť i Vaše dotazy postrádají logiku. Nevím o nikom, kdo si mele mák do zásoby. Na Vaše otázky, nepotřebujete pana Zajíčka, když si pořídíte knihu http://nd.blog.cz/f/fot312.blog.cz/obrazky/40572962.jpg
tato pojednává o jídle, kde máte vše naprosto jasně a srozumitelně popsáno.
Dotaz je jasný, ale odpověď nebude jednoduchá, protože pro jednoduché čtenáře nejsou jednoduché odpovědi srozumitelné. Ve svém dotazu píšete "Osobně význam slova znám, bylo by dobré je vysvětit ostatním, aby věděli ,co slovem radiovitalita chcete čitatelům sdělit. Pokud to nedokážete, tak tímto slovem pouze oblbujete čtenáře." a vidíte, tak to si zrovna myslíte jen Vy. Spíš to vypadá, že o tomto slovu víte prdlačku a vlastně tady oblbujete sám. Pro nestraného pozorovatele, této diskuse o hovně, je vhodné upozornit na následující link
To: viliro Dobrý den,
nebudu to celé kopírovat, ale sama bych neodpověděla lépe. Co se týče mých dotazů, jsou ze života a denního užívání. Pokud tento směr nepraktikujete, zdaleka nevíte o čem se tady bavíme. V časovém presu je pro mne nejrychlejší sáhnout pro informace k autorovi stránek. Řešíme tady podstatné věci dané problematiky a ne slovíčkaření. Jen tak pro zajímavost, místo slova radiovitalita jsem včera do textu napsala něco úplně jiného. Než jsem to stačila opravit, udělal to pan Zajíček. A vidíte tu nějakou sálodlouhou diskusi o mé chybě?? Neřešíme to.
To: Andrea 81
Ani já nerad citace celé papouškují, jak je tady zvykem zde.
Zde byl problém, naprosto jednoduchý, stačilo odpovědět, že slovo radiovitalita je pseudovědecký pojem, nikomu nic neřekne, co slovo znamená, protože neschopnost přesné a jasné definice je pro pseudovědu typická. Nevím co by Vám, řekl výraz , že mák je radiovitalitohaluzinační. Dokázala byste také věřit tomuto tvrzení, když věříte na radiovitalitu potravin, proč by u máku nemohla existovat radiovitalitohaluzinace. Zde se zajisté nedovíte, že Kahuda pěstoval okultní vědy, rád vytvářel různé názvy, které neměly žádné opodstatnění, jako mentionů, částic myšlení. Takže, rozum do hrsti, těch nepřesností je zde více.
Podívejme se na problém jinak, ať si to Vaše dilema zjednodušíme. Vy například nevěríte, že nějaká blbost jako radiovitalita existuje a je to pro Vás pseudovědecký pojem, já tomu věřím a oba máme na svůj názor nezpochybnitelné právo. Je to naprosto stejné jako s vírou v Boha a ten, na rozdíl od radiovitality, nejde ani nijak naměřit. Přesto se veliká část lidské populace domnívá, že existuje, je schopen jim pomáhat a asi jim opravdu pomáhá. Já jsem ateista a na boha nevěřím, nicméně rozhodně lidem víru nehaním, někdy je dobré něčemu věřit i když si na to nemohu přímo sáhnout. Toto jsem zjistil již jako mladý, když jsem na vodopádech řeky Krky v Chorvatsku zkoušel podplavat vodopád, opustil jsem své tělo na 4 hodiny a duše se courala někde jinde. Tento zážitek si musí bohužel prožít každý osobně, aby se jako ateista mohl dozvědět, že něco, čemu nevěří možná existuje a to se bavím o veličině podstatně méně hmotné, než je radiovitalita. Čili pokud nevěříte, je to Váš problém, ne můj a ostatních členů tohoto fóra a pokuste se najít jiné téma, jako ateista pevně věřím, že máte nějakou možnost v záloze.
...Musím zareagovat i na druhý dotaz, zřejmě jste slepý jako patrona a nebo neumíte ani pracovat s internetem, pokud do http://www.google.cz/ napíšete radiovitalita, tak získáte 46 položek a v rozšířeném hledání 208 položek, což mi na tento atypický výraz připadá slušné. Dále jste celkem hulvát a i když jsem Vás nechtěl s ohledem na věk napadat,
Já jsem měl zájem odkaz na stránky, kde se mohu dozvědět, co píší konkrétně o radiovitalitě, nikoliv na stránky, kde se nabízejí knihy, které obsahují výraz radiovitalita. Mně je naprosto lhostejné v jakém jsou stránky jazyce, protože se mně otevírají přeloženy do češtiny. V položkách sice slovo radiovitalita je, ale vždy se jedná o knihu starou 60 let.

Pokud jsem podle Vás hulvát, co teda musíte být sám. Nikdy bych ani největšímu nepříteli neodeslal email s přílohou hovno. Já se tomu pouze zasměju, když se někdo nedokáže ovládat. Napadat mně docela klidně můžete, na můj věk nehleďte, Vám to může prospět, mě to bolet nebude, není to hůl.
Osobně jsem radiovitalitu v laboratorních podmínkách nezkoumal i když na základě svých letitých zkušeností s různými potravinami, mám mnoho dobrých důvodů věřit, že existuje. Vycházím z uvedených autorů a pokud pro Vás jsou André Simoneton a MUDr. Kahuda DrSC šarlatáni a slovo radiovitalita je pseudovědecký pojem, pak nemohu sloužit, je to Váš názor, já Vám ho neberu a svůj si také vzít nenechám. Abychom tuto diskusi o hovně, (opakuji se proto, že to tak cítím a ne proto, že jste můj nepřítel) mohli konečně ukončit, navrhuji Vám, předložte jasné důkazy o tom, že tento jev neexistuje, nebo berte tímto, tuto diskusi za ukončenou.
Hulvát nepochybně jste, protože nazývat Vám osobně neznámou mladou ženu Andreu 81, člověkem s nepřekonatelnou lidskou blbostí, hulváctví nepochybně je a osobně se divím, že Vás neposlala někam, což vyžaduje velkou míru shovívavosti vůči Vaší osobě. Navíc Vás zklamu i v tom, kdo se ovládá a kdo ne. Čtenáři tohoto fóra mi opakovaně sdělili, abych Vás jako obtížného provokatéra z diskuse odstranil a není lepší důkaz mé schopnosti se perfektně ovládat, než že tady s Vámi o této blbosti diskutuji a ztrácím tak drahocenný čas.
Nie som si celkom istá, či prispejem k veci, lebo moje znalosti z fyziky sú iba na gymnáziálnej úrovni 70-tich rokov minulého storočia
ale myslím si, že sa bavíme o bio-elektrických impulzoch s urcitou frekvenciou, čomu by výraz radiovitalita zodpovedal. Možno ti to pomôže lepšie pátrať po nete prípadne v knižnici. V skratke pre ostatných aspoň toľkoto:
·Kazdy zivy organizmus funguje na baze bio-elektrickych impulzov s urcitou frekvenciou, ktora sa uz dnes da merat. Cim vyssia frekvencia, tym vyssia zivotna energia. Pozrite si na internete Kirlianovu fotografiu - fotografie energetickeho pola rastlin, ludi a zivocichov (http://www.alkavision.com/research.html, http://www.kirlian.com).
Priemerny zdravy organ ma energiu cca 70 MHz, super-zelene napoje 150 - 400 MHz, zelenina 70 - 90 MHz, rakovina 30 MHz, hamburger 5 MHz, cokolada 3 MHz. Smrt zacina na hranici priblizne 20 MHz.
Ak chceme mat viac energie a zdravia, musime jest jedla s vysokou frekvenciou (cerstva zelenina, vyhonky, klicky).
3-5 MHz - hamburger, cokolada, kolace, cukrovinky
20 MHz - frekvencia organizmu tesne po smrti
30 MHz - rakovina
30 MHz - vyprazana strava
50 MHz - varena strava
70 MHz - energeticka uroven zdraveho organizmu
80 MHz - cerstva zelenina
90 MHz - klicky, zelene zito
150 MHz a viac - super-zelene napoje (napoj zo susenej travy)
Ak som sa odklonila od témy, ospravedlňujem sa. Obrázky mi nešli sem prekopírovať.
Ak som sa odklonila od témy, ospravedlňujem sa. Obrázky mi nešli sem prekopírovať.
Téma je celkem v pořádku, každý živý organizmus, skutečně emituje záření, stačí se dotázat senzibilní osoby, která toto záření běžně vidí a na základě rozdílu barev, celkem bez potíží diagnostikuje chorobu.
Obrázky vložíte tak, že při psaní příspěvku sjedete níže, pod tlačítko (Odeslat), tam máte celé pole (Příloha), tlačítkem (Procházet), si vyberete obrázek v potřebné velikosti a tlačítkem (Přilož soubor), ho přiložíte k příspěvku.
....
Velice by mně zajímalo jaký druh měřicího přístroje by mně pisatelka doporučila abych tyto hodnoty mohl naměřit. Hlavně aby to nebyl nějaký Megaherzometr, protože ten zatím neznám, jinak s měřidly rád měřím.
Ked sme uz pri pseudovedach, napriklad aj cela psychiatria je pseudoveda.
To máte plnou pravdu, naprostá většina psychických potíží souvisí ze zaneřáděným tlustým střevem a pouhopouhý pravidelný denní výplach střeva klystýrem velice rychle potíže zahání. Bohužel se naprostá většina lidí mylně domnívá, že to mohou vyřešit nějaké pilule na uklidnění a jedí jich ve finále víc než ostatního jídla. Tento postup je naprosto sebevražedný, na závěr celého uklidňování je masivní dávka těchto jedů uklidní definitivně a mají co chtěli "boží klid".
Myslel som to skor ako, ze si vymysla choroby a diagnostikuje ich na zaklade "odhadu" lekara, nie na zaklade testov, ktore by mohli byt povazovane za exaktne, avsak tvari sa ako vysoko exaktna veda, pretoze len na (vymyslenu) chorobu moze predat liek. Pritom, ako pisete, drtiva vacsina psychickych ochoreni suvisi s crevom a prekyslenim.
Dobrý den. V poslední době jsem si všimla, že se mi začínají dělat světle hnědé a červené tečky na kůži, větší i menší velikosti (nejsou vystouplé). Našla jsem je i na obličeji. Pihy jsem nikdy neměla, tak je mi to divné. Nevíte, čím by to mohlo být a jak to zastavit? Ještě mám problém s tím, že mi k večeru bývá dost často zima, i když doma topíme, hlavně na dolní končetiny a někdy se do mě pustí na chvíli taková zimnice, že se klepu. Dokážete odhadnout, čím to může být a čím by se to dalo napravit? Díky za odpověd. Ted mě napadá, že jsem možná dotaz vložila do špatného tématu, tak se omlouvám.
Sice jsem vás neviděl, ale vyzkoušel bych sirnou patlanici, ta působí jak na pokožku a různé skvrny, tak velice zlepšuje prokrvení a udržuje zdravé tělo i tkáně.
Byla jsem u Vás 13. ledna.
ale tu patlanici zkusím
To ano, ale teď jsem vás neviděl, tak netuším jak momentálně vypadáte.
Dobrý den.
Dnes, asi čtyři hodiny po jídle, jsem začala cítit takovou nahořklou chut v krku, postupně mě začalo pálit v nose a ústech a začala mi tuhnout levá tvář. Vůbec si nedokážu vysvětlit čím by to mohlo být? K obědu jsem měla, trochu nakrájené cibule, cherry rajčata, červenou papriku, salátovou okurku, kysané zelí, do toho lžíci jablečného octa a lžíci panenského olivového oleje, salát jsem posypala bazalkou. Asi půl hodiny po jídle jsem vypila asi 3 dcl mrkvové štávy. Nevím jestli to pálení a tuhnutí tváře nemůže souviset s tímto obědem? Neměl byste nějakou radu, jak pálení odstranit? Díky za odpověd.
Jak by to mohlo souviset mě nenapadá, dle mého názoru je tam vše správně a netuším proč se to stalo. Vše je zásadité a na tento problém zabírají zásady, což jste jedla, tak nevím.
tak tutomu vůbec nerozumim. tedy to se budu pročítávat dlouho, než si dám vše z tohoto webu do kupy a pochopim souvislosti
Od doby, co jsem na syrové stravě mám neustále průjem. Piju kefír (starý více jak dva dny), jak jste mi doporučil. Napadá mě jestli to nemůže být tím, že přes den vypiju hodně ovocných a zeleninových štáv a pevné ovoce a zeleninu jím málo, jen ráno a večer a určitě to není dávka 400 g jak doporučujete v příkladu jídelníčku. S tím souvisí i to, že vlastně nedokážu rozeznat jestli si správně dávkuju hořčík, když mán neustále průjem. Nedávno jsem měla noční křeč do lýtka a to spíše asi vypovídá o nedostatku hořčíku, než o předávkování. Asi jediný možný způsob jak zjistit, kolik mám v těle hořčíku budou krevní testy, Je to tak?
To velké množství šťáv je také špatně, musíte jíst nějakou normální pevnou stravu. Navíc pokud máte průjem, tak se stále demineralizujete a vlastně spíše o minerály přicházíte, než je doplňujete. Hořčík přestaňte pít a berte ho přes pokožku, buď jako mazání, nebo jako koupele a dejte si nějaké normální jídlo, které ten průjem zastaví. Musíte docílit normální spontánní defekace s formovanou nepáchnoucí stolicí. Ty krevní testy nic nezkazí, ale také vám toho mnoho neřeknou, protože z krve se dá zjistit pouze momentální stav, což není vypovídající. O dlouhodobém stavu by vám řekla vlasová analýza, která vám odpoví i na mnoho jiných otázek
Len pre informáciu pre ostatných si Vás dovolím ešte trošku doplniť o jeden konkrétny prípad, ktorý som si zapamätal z prednášky o vlasovej analýzy. Pani trpela podvýživou a nemohla pribrať aj keď do seba ládovala hromadu jedla. Dala si spraviť krvné testy a z nich jej dr. zistil, že má akútny nedostatok vápnika a tak jej predpisoval veľké dávky vápnika. Ona však ďalej chudla. Až keď si dala spraviť vlasovú analýzu sa zistil pravý opak, že má niekoľkonásobný prebytok vápnika a akútny nedostatok horčíka. Po vyrovnaní týchto dvoch extrémov sa jej podarilo pribrať na normálnu váhu.
Krv slúži ako transportná diaľnica pomocou ktorej telo prepravuje aktuálne potrebné suroviny z jedného konca tela na druhý. Môže sa tiež stať, že ak vám v krvi zistia prebytok vápnika, tak to naznačuje, že telo ho z jedného miesta, napríklad z kostí a zubov, presúva na iné miesto, kde je ho akútny nedostatok. Teda nesvedčí to o prebytku vápnika v tele ale jeho nedostatku. Krvné testy teda majú iste svoj význam pri rôznych iných vyšetreniach, ale čo sa týka prebytku alebo deficitu prvkov v našom telo, to asi nie.
A ešte by som na záver doplnil, že koncentrácia prvkov vo vlasoch je niekoľkonásobne vyššia ako v krvi. V prípade vápnika je koncentrácia vo vlasoch oproti krvi vyššia 200x, horčíka 30x, zinku 100x a medi 10x. Aj z týchto dôvodov sa ľahšie určujú množstvá prvkov z vlasov,pretože v krvi sa nachádzajú len vo veľmi nepatrných množstvách a je obtiažne z takého malého množstva určiť v akej koncentrácií sú prvky zastúpené v organizme.
Ako tak sa dá teda zistiť koncentrácia makroprvkov, to sú tie ktorých koncentrácia v 1g čerstvého tkaniva je VIAC ako 1 mikrogram.
Patria sem: vápnik, fosfor, horčík, draslík, sofík, chlór
A čo sa nedá zistiť z krvi alebo len s veľmi skreslenými údajmi sú mikroprvky a stopové prvky, ktorých koncentrácia v 1g čerstvého tkaniva je MENŠIA ako 1 mikrogram.
Sú to: meď, selén, železo, zinik, flór, jód, mangán, cín, chróm, kobalt, vanád, nikel, arzén, molybdén, lítium a kremík
Niekto sa rád vŕta do hĺbky veci, tak pre takých ľudí som si to dovolil tak trošku doplniť.
Dobrý den,
myslíte, že hrnky a dózy s pravotočivou spirálou opravdu zvyšují energii nebo je to jen klamavá reklama ?
Michala
Pro šťouraly je to opravdu dobrá informace, ale podstatné je stejně nechat si tu analýzu udělat, což je vždy největší problém, každý s tím váhá a ani neví proč. Mě to připomíná takové pštrosí strkání hlavy do písku a co nevidím, to neexistuje.
To opravdu funguje, ale dost záleží jak je to provedené, čili chce si o tom něco nastudovat.
Díky za odpoved, ale proč si myslíte, že bych měla ten hořčík vysadit? Bojím se, že se mi vrátí psychické potíže. Jakou pevnou stravu máte na mysli? Já jsem stále spíše zakyselená a doháním to jedlou sodou, která mi pH zvedne kolem odpoledne, protože jen zásaditou stravou se mi to zatím nedaří. Co by pro mě tedy bylo nejvhodnější pevného jíst? Třeba brambory pečené ve slupce? A co se týče těch koupelí, kolik toho hořčíku mám dát do vany a mám se potom ještě opláchnout ve sprše nebo to nesmývat?
Ne napořád, ale na to zastavení průjmu. Pokud ho budete dodávat přes kůži, tak se nic nevrátí. Klidně si dejte uvařenou rýži a pH dožeňte větší dávkou sody, hlavně zastavte ten průjem. Jako další třeba ty brambory, případně vařené fazole, pohanka a jáhly. Do té koupele se míchá epsomská sůl, himálajská sůl a jedlá soda, vše stejným dílem a 90 ml směsi se dá do vany horké vody, kde se máčíte 30 minut. Dodá to hořčík, síru, draslík a mnoho dalších minerálů, celým povrchem těla, doslova se minerály nasajete jako houba. Potom opláchnout vlažnou vodou a žádné mýdlo.
Ta koupel stačí jednou denně nebo víckrát? Můžu jíst banány a taky nějakou zeleninu k těm fazolím, bramborám a rýži (předpokládám, že rýži NATURAL)? Můžu dál pít ten brusinkový džus na močovou infekci? Ty ovocné azeleninové štávy mám ted úplně vynechat nebo jen omezit?
Ještě bych se ráda zeptala jestli je opravdu možné, že by různé psychické poruchy, úzkosti, deprese a celkové chatrné duševní zdraví mohl způsobit nedostatek hořčíku? Spousta lidí s těmito psychickými poruchami se totiž třeba celý život léčí antidepresivy a stejně nic nevyléčí a přitom Vy říkáte, že je to celé o tom dodat tělu hořčík. Připadá mi to tak hrozně jednoduché, že jsem v rozpacích, jestli se tomu dá skutečné věřít. Děkuju za Vaše odpovědi.
Koupel stačí jednou, přece nebudete celý den ležet ve vaně. Jezte takové potraviny, které staví a teprve potom řešte, co je vhodné z jiných hledisek. Klidně můžete jeden den jíst i běžnou bílou rýži a až se to zastaví, tak zase pomalu přidávejte vhodné potraviny, ale nevyvolávejte zase průjem. Brusinky klidně pijte, to nijak nevadí, ty spíše staví a průjem tlumí. Šťávy omezte tak na 0,5-1 litr denně a nepijte takové co projímají, vhodná je třeba mrkev, nebo pomeranče a grepy.
Hořčík je na deprese nejtěžší kalibr a právě z jeho nedostatku většinou vznikají. Samozřejmě to může mít více příčin, ale vždy se v tom nějak motá hořčík. Na plné vyléčení je to trochu složitější a pokud to zcela neodstraní hořčík, což se vede u velkého počtu případů, tak se musí jít do štítné žlázy a nadledvinek, ale zase je tam nutný hořčík a ovšem také další látky. Ono to jednoduché je, ale moderní medicína to musí mít složité, protože na jednoduchých nemocech se nic nevydělá, tak si to vyzkoušejte a uvěříte. Mimo jiné antidepresiva nic neléčí, to je prostě pouhá výroba otupělých robotů bez vlastního úsudku a schopnosti nějak se o sebe postarat. No uznejte, není to ideální objekt pro moderní medicínu?
Dobrý den. Tak ten průjem se mi podařilo zastavit celkem rychle. Jediné, co mě trochu zaráží je to, že stolice je dost úzká. Nevíte, co by mohlo být příčinou?
Tak sice netuším, co je to dost úzká, to chce nějaký rozměr od něhož lze něco odvodit, ale já bych v tom nehledal problém, to je po delším průjmu docela normální, než si to zase sedne do normálu. Asi pár dní počkejte a pokud to nebude ok, tak teprve potom by to bylo vhodné řešit.
Dobrý den. Viděla jsem v tv reportáž o klíštové encefalitidě, kde tvrdí že je možné ji získat z nepasterizovaného mléka. Z tohoto mléka dělám kefír, který denně piju a pak také sirnou patlanici. Chtěla bych vědět jestli je zde nějaké riziko, že bych se mohla nakazit encefalitidou?
Pasterizace vás neochrání před žádnou chorobou, tu si vymyslel pouze potravinářský průmysl pro delší životnost prodávaných produktů. Proti chorobám vás chrání vaše imunita, čili nezkoumejte pasterizaci, ale vlastní imunitu, to je jediná cesta ke spolehlivé ochraně proti všem neřádům včetně encefalitidy. Také kefírky likvidují kdejaký neřád a předpokládám, že dokážou v průběhu kvasného procesu zlikvidovat i zárodky encefalitidy.
Encefalitida je virove ochorenie, pokial viem... akym sposobom by mohli kefirky nicit virusy? To mi nejak nesedi.
Je známé že kefírky se v trávicím traktu dokážou vypořádat s různými nežádoucími přemnoženými kvasinkami, bakteriemi a viry a také výrazně stimulují imunitní systém. Nevidím proto nejmenší důvod, proč by to neměly dokázat i mimo střevní trakt, naopak se mi to zdá mnohem reálnější, protože tam jejich schopnosti nelikviduje naše debilní chování při jídle a špatné pH střeva, které jim v jejich činnosti dost silně brání.
Díky za odpověd. Jak ale poznám, že moje imunita je v pořádku? Pomocí hodnot pH? Jestliže jednou denně vystoupá moje pH na hodnotu 7 pak je moje imunita v pořádku a to i v případě, že si na tuto hodnotu pomůžu okurkovou štávou nebo jedlou soudou?
Tak podle pH imunita rozhodně jednoznačně odvozovat nelze, ale je hotovou věcí, že s ním velice souvisí. Spíše to lze postavit na faktu, že se vás nic nechytne po poměrně dlouhou dobu, což pokud se v zamořeném prostředí běžně vyskytujete je dostatečným potvrzením dobré imunity.
Takže tomu mám rozumět tak, že pokud v tom mléce je cokoliv špatného, tak ta tibetská houba to dokáže zničit a tudíž ten kefír, co piju nemůže mít žádné škodlivé účinky na organismus?
No zcela přesně to není, zničí to kvasinky, plísně, bakterie a viry, ale třeba rtuť a jiné reziduální látky určitě ne, čili je to pouze částečná pravda. Čili za určitých podmínek může i takto připravený kefír být škodlivý, ale ne v tom smyslu na který jste se ptala.
Chtěla bych se zeptat jaký olej je nejvíce vhodný na smažení. Vím, co si myslíte o smažení, ale ostatní členové rodiny si myslí, že zelenina je sprosté slovo, takže jedí hlavně maso a mě zajímá na jakém oleji ho připravit, aby to bylo nejmín nezdravé. Taky bych chtěla vědět jestli je možné nahradit běžnou kuchynskou sůl solí himalájskou? Díky za odpovědi.
Na tu sůl vám odpovědět dokážu, to je jednoznačně možné v jakémkoliv jídle a prakticky to nepoznáte ani když o tom budete vědět. Na ten olej odpovědět nedovedu, protože přírodní oleje s k tomuto účelu vyloženě nehodí a já s jinými oleji zkušenosti nemám a dlouhodobě jiné ani nepoužívám, je to zcela mimo spektrum mého zájmu. Ty vysoké teploty vydrží pouze nějaké umělohmotné sajrajty a ty zásadně nepoužívám.
Pane Jardo, co si myslíte o výživě podle krevních skupin? Dává to nějaký smysl? Třeba skupina A má zákaz jíst pomeranče a pít pomerančovou štávu. Mě tahle štáva moc chutná a cítím se po ní dobře. Navíc dobře odkyseluje, atakdále. Takže bych chtěla znát Váš názor. Díky za odpověd.
Zdánlivě to smysl dává, ale já mám vyzkoušeno, že to zrovna moc nefunguje, například já bych měl být podle krevní skupiny vyložený masožravec a když jsem to v mládí dodržoval, tak mě to málem stálo život. Co se týká té pomerančové šťávy, tak ta dost slušně vyživuje kvasinky v čemž vidím její jediné negativum.
Dobrý den, chtěl bych vyzkoušet Tibetskou houbu a používat čerstvě nadojené kravské mléko ale nevím jak je to s několikrát překročeným obsahem kaseinu aby se dalo vysledné mléko bez problému ztrávit. Děkuji za odpověd Míra
Pokud mléko zpracuje kefírová houba, tak se kaseinem nezabývejte, tento produkt se tráví naprosto ideálně a málokdy je s tím nějaký problém, většinou se tím dá odstranit dokonce i alergie na mléko, nebo jeho složky.
Je možné robiť kefír aj z mlieka kupovaného v obchode?
Ano v nouzi vyhovuje Selské plnotučné mléko s obsahem 3,5% tuku, ale určitě lepší je mléko čerstvě nadojené, nijak neošetřované.
Pěkný článek k tématu http://www.celostnimedicina.cz/radiovit ... travin.htm
Prakticky stejný text je umístěný na hlavních stránkách v záložce Energie potravin a její vliv na zdraví , http://www.zdravi-az.cz/Potraviny_jako_ ... eky_03.php .
Sice sem už nejspíš nechodíte, ale mohlo by to zajímat i někoho jiného. Nejsem si jist, jestli se jedná o elektromagnetické vyzařování(což nejspíš ano, protože i různé pochody v lidském těle jsou na elektrické bázi), tak byste to vyzařování změřil anténou s dobrým ziskem na daných frekvencích, dále citlivý vf zesilovač přivedený do spektrálního analyzátoru. Akorát je tu problém, že na těchto frekvencích vysílají i rádia apod, takže byste to musel měřit v nějaké stíněné komoře.
Trochu fyziky:
http://en.wikipedia.org/wiki/Angstrom
1 m=10 dm=100 cm=1.000 mm=1.000.000 um=1.000.000.000 nm=10.000.000.000Å
nebo obracene
1 Å=0,000.000.000.1m=0,1nm=0,000.1um=0,000.000.1mm=0,000.000.000.01m
Takze pokud se pohybujeme v oblasti 1.000 az 10.000 Å, tak se nejedna o oblast MHz, ale oblast 3.300THz az 330THz, coz je oblast svetelneho a tepelneho zareni.
To uz smysl dava, protoze telo vyzaruje v oblasti tepelneho zareni.
Cituji z clanku: "Zjistili, že lidský organismus emituje vlny v rozsahu 6200 Å až 7000 Å, což odpovídá růžové barvě slunečního spektra."
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... ectrum.png
Proto se tam take hovori o mereni techto vlnovych delek spektrometrem. ![]()
http://en.wikipedia.org/wiki/Angstrom
1 m=10 dm=100 cm=1.000 mm=1.000.000 um=1.000.000.000 nm=10.000.000.000Å
nebo obracene
1 Å=0,000.000.000.1m=0,1nm=0,000.1um=0,000.000.1mm=0,000.000.000.01m
Takze pokud se pohybujeme v oblasti 1.000 az 10.000 Å, tak se nejedna o oblast MHz, ale oblast 3.300THz az 330THz, coz je oblast svetelneho a tepelneho zareni.
To uz smysl dava, protoze telo vyzaruje v oblasti tepelneho zareni.
Cituji z clanku: "Zjistili, že lidský organismus emituje vlny v rozsahu 6200 Å až 7000 Å, což odpovídá růžové barvě slunečního spektra."
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... ectrum.png
Proto se tam take hovori o mereni techto vlnovych delek spektrometrem. ![]()
Aha, tak to jo. Já četl jen ten příspěvek na fóru, takhle to dává lepší smysl. No tak to už by se dost obtížně měřilo na takových frekvencích..
Dobrý den,
velice mě zaujala radiovitalita v potravinách. Jsem laik, ale dá se přístroj nějak vyrobit zakoupit?
Děkuji
Tak to vás zklamu, na to je potřeba vybavení za opravdu dlouhé peníze.
Nejsem sice žádný fyzik, možná se tedy šíleně pletu, ale v úvodním článku mi jedna věc nesedí (nechci ale tímto říct že se jedná o nesmysl, nebo něco podobného, jen mi to nějak nezapadá). Jak se píše o tom, že "...Zjistili třeba, že bulva cukrové řepy vykazuje radiaci 8000 Å, ale kostka cukru z řepy průmyslově vyrobená vykazuje záření téměř neměřitelné, blížící se k nule....." Podle mě, pokud se hodnota veličiny vyjádřené jednotkou Å bude blížit nule - tedy zmenšovat, bude to znamenat zkracování vlnové délky, tedy zvyšování frekvence - a podle mě tedy spíše nárůst energie, než její vymizení.
Podle přepočtu, který tady popsal Igy by vycházelo, že pokud lidský organizmus emituje vlny v rozsahu 6200 až 7000 Å, pak tento člověk bude svítit žlutým až červeným světlem. A pokud bulva cukrové řepy vykazuje radiaci 8000 Å, měla by na dotek hřát, či pálit, protože opět tato vlnová délka odpovídá vlnové délce IR záření.
Z toho mi vyplývá jasná otázka - Záleží tedy jen na vlnové délce, tedy hodnotě veličiny vyjádřené jednotkou Å, nebo i na něčem dalším (třeba na tom co způsobuje, že bežný člověk nevidí kolem lidského těla barevnou záři nebo že cukrová řepa nehřeje; podle mě tedy na amplitudě daného záření)?
Tak a teď kde sem udělal chybu....
Nějak mi to pořád vrtá hlavou, tak se omlouvám, že to tak rozpatlávám.
No, máte skoro pravdu. Nezáříme barvami a potraviny nehřejí, protože to asi není elektromagnetické záření, ale nějaké esoterické kdovíco. Jenom to má odpovídající vlnovou délku.
Zajímavé je, že jak jste správně poznamenal, opravdu zde se považuje nižší vyzařovaná frekvence za lepší, což odporuje snad všem jiným esoterickým teoriím, kde je naopak žádoucí vyšší frekvence, ale asi se jedná zase o frekvence něčeho jiného (čeho, to vám asi nikdo neřekne:-)
Tvrzení "....se považuje nižší vyzařovaná frekvence za lepší, což odporuje snad všem jiným esoterickým teoriím...." není zase tak pravda, pokusím se vše trošku rozepsat, snad to bude logické. Jen pozor, neplést si frekvenci s vlnovou délkou. S růstem vlnové délky se frekvence snižuje.
Pokud to "kdovíco" je měřitelné spektometrem, jak je popsáno v úvodním článku, pak by se mělo jednat o elektromagnetické záření. Dle mého názoru lidé nesvítí a potraviny nehřejí kvůli tomu, že se jedná o elmag.záření s tak malou amplitudou - intenzitou, že je běžný člověk nedokáže zaregistrovat (registrují ho pouze velmi citliví jedinci - například senzibilové, kteří kolem člověka vidí barevnou záři, či jakousi auru, podle které dokáží odhadnout mimojiné i zdraví člověka). Jinými slovy: Veličina, kterou zde nazýváme jako radiovitalita není nic jeného než naprosto běžné elektromagnetické vlnění s vlnovou délkou cca 50 - 1200 nanometrů (tedy 500 - 12000 Å)(tedy přesně to samé, co my vnímáme jako UV záření, kterému se vystavujeme při opalování na sluníčku, viditelné světlo a IR záření, které sálá z infrazářičů, infratopidel nebo i z ohně, když opékáme špekáčky.
Této mé teorii by nasvěčoval i fakt, že i zářeřní (s amplitudou tak vysokou, že ho naše tělo rozpozná) s vlnovou délkou menší než 4000 Å (jedná se o UV záření) které lidskému tělu bezpodmínečně škodí, kdežto na druhou stranu záření o vlnové délce vyšší než 7000 Å vnímáme jako teplo, které lidskému tělu do určité míry naopak prospívá. A stejně tak je to i s potravinama. 4000 Å a méně- nepříliš prospěšné jídlo, 4000 - 7000 Å - běžné jídlo, 7000 Å a více - velmi zdravé jídlo.
A jen tak na okraj, pro úplnost věci:
Se snižující se vlnovou délkou energie neklesá, jak je popsáno na úvodní stánce.Právě naopak - energie tohoto záření roste - ovšem jedná se o růst energie která je pro lidské tělo škodlivá (UV záření) na úkor energie pozitivní. Se snižující se vlnovou délkou tedy klesá pouze ta lidskému organizmu prospěšná energie.
Pokud to "kdovíco" je měřitelné spektometrem, jak je popsáno v úvodním článku, pak by se mělo jednat o elektromagnetické záření. Dle mého názoru lidé nesvítí a potraviny nehřejí kvůli tomu, že se jedná o elmag.záření s tak malou amplitudou - intenzitou, že je běžný člověk nedokáže zaregistrovat (registrují ho pouze velmi citliví jedinci - například senzibilové, kteří kolem člověka vidí barevnou záři, či jakousi auru, podle které dokáží odhadnout mimojiné i zdraví člověka). Jinými slovy: Veličina, kterou zde nazýváme jako radiovitalita není nic jeného než naprosto běžné elektromagnetické vlnění s vlnovou délkou cca 50 - 1200 nanometrů (tedy 500 - 12000 Å)(tedy přesně to samé, co my vnímáme jako UV záření, kterému se vystavujeme při opalování na sluníčku, viditelné světlo a IR záření, které sálá z infrazářičů, infratopidel nebo i z ohně, když opékáme špekáčky.
Této mé teorii by nasvěčoval i fakt, že i zářeřní (s amplitudou tak vysokou, že ho naše tělo rozpozná) s vlnovou délkou menší než 4000 Å (jedná se o UV záření) které lidskému tělu bezpodmínečně škodí, kdežto na druhou stranu záření o vlnové délce vyšší než 7000 Å vnímáme jako teplo, které lidskému tělu do určité míry naopak prospívá. A stejně tak je to i s potravinama. 4000 Å a méně- nepříliš prospěšné jídlo, 4000 - 7000 Å - běžné jídlo, 7000 Å a více - velmi zdravé jídlo.
A jen tak na okraj, pro úplnost věci:
Se snižující se vlnovou délkou energie neklesá, jak je popsáno na úvodní stánce.Právě naopak - energie tohoto záření roste - ovšem jedná se o růst energie která je pro lidské tělo škodlivá (UV záření) na úkor energie pozitivní. Se snižující se vlnovou délkou tedy klesá pouze ta lidskému organizmu prospěšná energie.
Zhruba stejně, jako jste to nyní popsal, vnímám problém také, mě připadá celá věc jako jakési zakonzervování životodárné energie v tělech lidí, živočichů, rostlin a dalších látek, kterou jsme pak schopni využívat ve svůj prospěch, pokud je hodnota vyšší než ta naše momentální hodnota. Nikdy jsem ovšem věc nepitval do detailů, mě stačí pouze holý fakt, že to funguje a tato energie může člověka léčit, nebo zabíjet.
Chtěl jsem poukázat na skutečnost, že člověk při svém daném stylu života přichází do styku a konzumuje věci s hodnotou jak vyšší, tak nižší. Tyto energie se poté vzájemně eliminují a "průměrují", a výsledkem je záření jednotlivého člověka.
Jak bylo popsáno, zdravý člověk vyzařuje energii o vlnové délce 6500 Å. Vyhýbáním se věcem a potravinám s energií nižší a vyhledáváním energie s vyšší vlnovou délkou než 6500 Å by mělo zapříčnit nárůst energie člověka jako takového. (Například krmit se pouze čerstvým ovocem a zeleninou, zajídat to pečenými brambory, zapíjet čerstvou přírodní minerálkou a nahřívat se infrazářičem....)
Nejde jen o energii ale i o spoustu dalších faktorů. Bílé jedy ti můžou dodat energii, ale překyselení z toho plynoucí výhody určitě víc než jen eliminuje.
Dá se tohle měřit s běžným lidem dostupnými přístroji? Pro mě je pořád radiovitalita dost abstraktní pojem. Nezměřím si ji, nedokážu zjistit, jak na co reaguju a musím věřit datům, který prý někdo nějak naměřil. Sice mi to dává smysl, ale to ještě neznamená, že to tak opravdu je.
Podle mě to je měřitelné, ale multimetrem to nejspíš nezměříš, protože se, dle mého názoru, jedná o světlo, případně IR záření (jak sem to popsal výše). Intenzita obou veličin se běžně dá měřit. Problém je pouze v tom, že se jedná o světlo či IR s tak nízkou intenzitou, že to bude chtít kapánek citlivější přístroje.
A proč, když zdravý člověk má 6500 Å, by větší vlnová délka měla být lepší? Jakékoliv vychýlení ze správné vlnové délky (nemusí to být nutně těch 6500) asi bude špatné - a to jakýmkoliv směrem. Není to rozhodně tak, že čím menší frekvence, tím líp.
Každá konkrétní frekvence má jiné účinky a všechny nutně potřebujeme, to vůbec není tak, že některé bezpodmínečně škodí (třeba UV) a jiné prospívá (třeba IR), jde jen o další jejich parametry - hlavně "množství". A vzhledem k tomu, že se tady bavíme o extra malých intenzitách, tak stejně všechno bude úplně jinak než u "normálního" UV/světla/IR atp.
Navíc nejen záření s méně než 4000 Å mohou být škodlivá, co třeba takové mikrovlny (wifi atd.)? Ty mají víc než 10000000 Å, tak to asi budou superzdravé
- měly by mi silně zvyšovat tu energii, která se tady nesmyslně měří v Å...
Nenapadá mě jediný rozumný důvod, proč by při malých dávkách mělo být všechno úplně jinak než při vyšších. Stejně tak mě teď nenapadá situace, kdy by třeba UV záření mělo být pro lidský organizmus přínosem. Pokud teď pominu situaci, kdy se člověk chce opalovat. A právě proto že se zde jedná o malé intenzity, tak se jedná i o pomalý proces, například, že při pravidelném požívání jídla vyzařujícího UV záření nám energie klesá postupně pomalu, třeba 20let. pokud by šlo o vysokou intenzitu, pak by to zřejmě byl i rychlejší proces. Třeba si představ situaci, kdy člověk spolkne zapnutou UV lampu. To pak bude sakra rychlý proces.
Já od začátku předpokládal, že se zde bavíme o jídle a bězných věcech se kterými přicházime do styku - tedy v určitém rozpětí frekvencí. Nikde jsem netvrdil že pojídání satelitů, TV antén, mikrovlnek a wifi routerů je zdraví prospěšné. A jen bych si dovolil poopravit: jednotkou Å se neměří energie, ale pouze vlnová délka záření - a to jsou dvě naprosto odlišné věci.
No ale to tak opravdu je - stejně jako se vším ostatním. Třeba radioaktivní záření v minimálních dávkách rovněž prospívá - pouze aktivuje určité vhodné procesy v buňkách, ale nestihne nic poškodit. Na takových věcech je založena spousta léčebných postupů. Ostatně i jídlo, třeba minerály ve správných dávkách jsou pro život nezbytně nutné (stejně jako i to UV záření), ale ve vyšších dávkách dokážou i spolehlivě zabít.
Myslíte si, že k tomu, aby na vás působilo elmag. záření, musíte to (mobil, notebook, atp.) sníst? Opravdu nerozumím... Sám píšete, že považujete za zdravé nahřívat se infrazářičem (to máte maximálně 100 000 Å).
Prostě si zavolejte mobilem a hned do sebe dostanete několik desítek milionů Å. Nebo používejte wifi.
No právě - ono to ale vyznívá jako kdyby se tím měřila nějaká energie, nebo intenzita/množství záření. Jarda třeba píše, že něco má záření blízké 0 Å a tedy skoro vůbec nezáří. Nebo že snížením počtu Å se "snižuje" radiace atp. Je toho plný celý ten článek. Ve skutečnosti málo Å znamená akorát větší frekvenci, vyšší vibrace.
Taky mi připadá podezřelé, že se používá jakási jednotka Å - jako kdyby tím někdo chtěl schválně mást. Proč nepoužít obyčejné nanometry ať je jasné o co jde...
Přesně to tvrdím taky, že čím méně Å, tím vyšší frekvence a tedy i energie. však jsem to tady tak už popisoval - někde výše.
Možná proto, že vlnová délka světla se uvádí v Angstromech, stejně tak jako v nanometrech. Teda aspoň nám to na základce říkali
Jak bylo popsáno, zdravý člověk vyzařuje energii o vlnové délce 6500 Å. Vyhýbáním se věcem a potravinám s energií nižší a vyhledáváním energie s vyšší vlnovou délkou než 6500 Å by mělo zapříčnit nárůst energie člověka jako takového. (Například krmit se pouze čerstvým ovocem a zeleninou, zajídat to pečenými brambory, zapíjet čerstvou přírodní minerálkou a nahřívat se infrazářičem....)
Problém je také v tom, že ezoterické disciplíny používají stejné pojmy jako fyzika, ale s jiným nebo posunutým významem. Zářným příkladem je "energie", ve fyzice je to veličina charakterizující schopnost systému konat práci, v ezoterice se druží spíše k vitalitě. Z rukou léčitele zcela nepochybně nevychází tato fyzikální veličina.
Nicméně i v ezoterice máme docela dobré a prakticky použitelné vodítko, jak se v tom vyznat. A tím je kineziologický test, kterým poměrně jednoduše stanovíme, zda nám určitá potravina, určitá věc či určité místo prospívá či nám škodí. A zjistíme, že to, co prospívá jednomu, je neutrální vůči druhému a třetímu a čtvrtému škodí. Bez ohledu na to, co říká teorie.
To je des, co se tady clovek obcas docte.
Jednotkou energie je 1Joule = 1Ws, to s vlnovou delkou merenou v Å nema vubec nic spolecneho.
Clovek vyzaruje cele spektrum energii o ruznych vlnovych delkách, pocinajicich treba generaci tepla v infra oblasti, nebo treba elektrickymi impulsy generovanymi mozkem:
Beta vlny, Alfa vlny, Theta vlny, Delta vlny
Beta vlny (13 - 30 Hz)
Tyto vlny převládají v normálním bdělém stavu vědomí. Při vyšších frekvencích nastávají stresové stavy nebo stavy napětí. Zde probíhá logicko-analytické myšlení, často se projevují neklidem, stresem, zlostí nebo strachem. Pozornost je vedena vně a směřuje k problémům spojeným s okolím.
Alfa vlny (8 - 13 Hz)
Převládají v uvolněných a současně bdělých stavech. Klid a mír bez pocitu ospalosti nebo únavy jsou charakteristické pocity pod vlivem alfa frekvencí. Zde vznikají představy, kreativní řešení problémů a idejí. Mozek pracuje harmonicky a bez vysokých ztrát vzniklých třením.
Theta vlny (4 - 8 Hz)
Tyto mozkové vlny charakterizují stav hlubokého uvolnění, meditace, určité fáze spánku. Při theta frekvencích lze nacházet v bdělém stavu vědomí neobvyklá řešení problémů, mohou nastat hluboké náhledy, rozvoj intuice a vize.
Delta vlny (0 - 4 Hz)
Delta frekvence se vyskytuje hlavně v hlubokém spánku nebo stavu hlubokého uvolnění. Tyto mozkové frekvence doprovázejí procesy obsahující tělesnou regeneraci.
U frekvence pulzu ridicich srdce je to pri 60 tepech za minutu 1Hz.
Jinak podle nejnovejsich poznatku fyziky je hmota pouze jista forma energie.
NECO s absolutne nulovou energii zatim neobjevili, protoze zatim stale plati vzorec Alberta Einsteina E = m c2. Protoze pokud by byla energie toho NECO nulova, tak by i hmotnost toho NECO musel byt nulova, protoze rychlost svetla je konstanta. Takze to NECO by vlasne bylo NIC. ![]()
Inzenyr
To chce klid. Hlavně se nerozčilovat
NECO s absolutne nulovou energii zatim neobjevili, protoze zatim stale plati vzorec Alberta Einsteina E = m c2. Protoze pokud by byla energie toho NECO nulova, tak by i hmotnost toho NECO musel byt nulova, protoze rychlost svetla je konstanta. Takze to NECO by vlasne bylo NIC. ![]()
Inzenyr
Včera jsem se zmínil trochu výše o tom, že velkým problémem vztahu ezoteriky je používání stejných pojmů, jakých užívá fyzika a technika, ale s posunutým či odlišným významem. Třeba ve výše uvedeném příspěvku (pánové, promiňte mi to hnidopyšství):
"Hmota je pouze jistá forma energie." Zde jsou hmota a energie kategorie jsoucna (nenapadá mne lepší vyjádření)
"E = m c2": Zde je E fyzikální veličina energie a m fyzikální veličina hmotnost. Prosím, všiměte si, hmotnost, ne hmota. A mají se k sobě tak, že hmotnost vyjadřuje určitou vlastnost hmoty.
A ona "nulová energie" je taktéž kategorie jsoucna a není to totéž jako E = O (nula).
Bude-li se to stále zaměňovat či házet do jednoho pytle (oko v plotě = oko v hlavě), nemůžeme se divit, že bude docházet k nedorozumněním, udělováním bludných balvanů a podobným věcem.
To je pořádně starej poznatek vyplývající z teorie relativity. Samotnej fakt ale moh bejt (a myslím že byů) známej už dřív.
"Hmota je pouze jistá forma energie." Zde jsou hmota a energie kategorie jsoucna (nenapadá mne lepší vyjádření)
"E = m c2": Zde je E fyzikální veličina energie a m fyzikální veličina hmotnost. Prosím, všiměte si, hmotnost, ne hmota. A mají se k sobě tak, že hmotnost vyjadřuje určitou vlastnost hmoty.
A ona "nulová energie" je taktéž kategorie jsoucna a není to totéž jako E = O (nula).
Bude-li se to stále zaměňovat či házet do jednoho pytle (oko v plotě = oko v hlavě), nemůžeme se divit, že bude docházet k nedorozumněním, udělováním bludných balvanů a podobným věcem.
Včera jsi naprosto chybně definoval co je z fyzikálního pohledu práce. Z toho nejspíš vyplynul názor, že existují různé energie. Nehmotná energie nedává smysl ať se na ni dívám z jakýhokoliv úhlu. Jakoukoliv informaci se dá přenést jen elektromagnetickým vlněním (i mezi léčitelem a pacientem). To je forma energie/hmoty. Kdyby léčitel vyslal k pacientovi nějaký teoretický nehmotný záření, tak jak by něco bez hmotnosti mohlo s čímkoliv co mu stojí v cestě interagovat?
Předpokládejme, že tu je nějaký jsoucno, na jehož principu funguje tebou zmiňovaná esoterika. Mohl bys ho definovat a zdůvodnit, proč si myslíš, že popírá fyzikální zákony? Proč by esoterika nemohla fungovat na fyzikálních principech (přenos elmag. vln)? Proč myslíš, že by na dostatečné vědecké úrovni nešla vysvělit čistě fyzikálně*? To co tu píšeš mi nedává smysl.
* To vyplývá z tebou řečenýho a pokud přijmeme, že jde o přenos energie, tak na dostatečný technologický úrovni bysme měli být schopni jev detekovat a popsat jak funguje.
Předpokládejme, že tu je nějaký jsoucno, na jehož principu funguje tebou zmiňovaná esoterika. Mohl bys ho definovat a zdůvodnit, proč si myslíš, že popírá fyzikální zákony? Proč by esoterika nemohla fungovat na fyzikálních principech (přenos elmag. vln)? Proč myslíš, že by na dostatečné vědecké úrovni nešla vysvělit čistě fyzikálně*? To co tu píšeš mi nedává smysl.
* To vyplývá z tebou řečenýho a pokud přijmeme, že jde o přenos energie, tak na dostatečný technologický úrovni bysme měli být schopni jev detekovat a popsat jak funguje.
"Definoval" jsem energii a nikoli práci, a to ještě v té nejjednodušší podobě. Ale netuším jak jsi přišel na to, že mám za to, že ezoterika nefunguje na fyzikálních zákonech. Naopak, i když za současného stavu znalostí neumíme ještě vše vysvětlit. Poukázal jsem však na zmatené používání fyzikálních pojmů v ezoterice, čiliže to samé slovo nemusí znamenat totéž v ezoterice jako ve fyzice či technice.
Když to trochu nadnesu, tak fyzik říká, že pohybující se auto má kinetickou energii, ezoterik zpravidla říká, že pohybující auto je kinetická energie.
A to, že hmota je jistou formou energie - no já vím, že se to v kdejaké knížce píše a bere se to tak nějak samozřejmě. A svádí se to na Einsteina. Ale kdo z autorů se podíval, jak k tomu Einstein přišel a co svou "slavnou" rovnicí mínil?
Stejně nikdo neví, co je to energie nebo hmotnost ve skutečnosti. Jedno definujeme pomocí druhého a naopak, u těchhle elementárních pojmů se vždycky točíme v kruhu. Fyzika nemůže popsat nějakou skutečnost (a ani se o to nesnaží, to dělá možná filozofie), pouze nějaký jakž takž fungující model toho co vnímáme smysly (tedy pouze model obrazu skutečnosti).
Shrnuto - fráze "hmota je forma energie" je pouze filozofický/ezoterický "blábol", který vůbec nic neříká. Nehledě na to, že E=mc2 nemluví o energii a hmotě, ale o energii a hmotnosti, což jsou spíš jen vlastnosti hmoty, ale co je to vlastně ta hmota, že?
Když to trochu nadnesu, tak fyzik říká, že pohybující se auto má kinetickou energii, ezoterik zpravidla říká, že pohybující auto je kinetická energie.
A to, že hmota je jistou formou energie - no já vím, že se to v kdejaké knížce píše a bere se to tak nějak samozřejmě. A svádí se to na Einsteina. Ale kdo z autorů se podíval, jak k tomu Einstein přišel a co svou "slavnou" rovnicí mínil?
Myslel sem energii. Všechno logicky vyplývá z tvý teze o dvou různých energiích a jedné z nich s nulovou hmotností. Snažil sem se ti vysvětlit, že ve fyzice i ezoterice je energie totožná. Jen se k ní odlišně přistupuje.
Pohybující se auto nemůže bejt kinetická energie protože není pouze kinetickou energií, která sama o sobě existovat nemůže. Vzniká až pohybem jednoho tělesa vůči druhýmu v daný vztažný soustavě.
Tvou poslední otázku nechápu. Rovnicí nic nemínil, prostě mu vyšla a vyplývá z ní strašně moc věcí vč. toho, že hmota je formou energie a naopak.
Shrnuto - fráze "hmota je forma energie" je pouze filozofický/ezoterický "blábol", který vůbec nic neříká. Nehledě na to, že E=mc2 nemluví o energii a hmotě, ale o energii a hmotnosti, což jsou spíš jen vlastnosti hmoty, ale co je to vlastně ta hmota, že?
Xeelee promiň, ale zmatek v tom máš ty (narozdíl třeba od Jirika.TK), obzvlášť ten poslední příspěvek - mohl bych ti vyvrátit úplně každou větu, ale pokud vůbec nerozumíš fyzice (což mám silný dojem), radši bych toho nechal. Se středoškolskými znalostmi "fyziky" (to co se učí na střední nemůžu nazývat fyzikou) se tyto věci dají těžko pochopit z wikipedie a neodborných populárních článků.
Tvý protiargumenty bych si rád přečet. Považování jednoho ze základů fyziky za filosofickej/esoterickej blábol vážně nepobírám.
Jak to co píšeš koresponduje s duální povahou částic? Tzn. že se můžou chovat jako částice, nebo jako vlnění.
Pokud si postupne prectu Vase prispevky, tak smeruji ke konstatovani "Vim, ze nic nevim."
Ani tady se presne nevi, zda tento vyrok pripsat Sokratovi nebo Platonovi.
Z timto konstatovanim bych si ale ja osobne netroufal nekomu neco vyvracet, kdyz podle Vas fyzika popisuje pouze nějaký jakž takž fungující model toho co vnímáme smysly.
Inzenyr
Jenom mne udivuje, co dokazi lide v dobe internetu, kdy je mozne bez problemu informace ziskat, jeste tvrdit za bludy.
Staci si zjistit podle vlnove delky o jake kmitoctove pasmo se jedna a vyjde to celkem logicky.
Nejnovejsimi poznatky myslim to, ze hmota je jistou formou energie.
Dokonce se to poznani shoduje s poznatky starych vychodnich ucencu.
Takze pokud lecitel pusobi svoji rukou, tak pusobi pouze jistou formou energie. ![]()
To energeticke pusobeni lecitele jsem si vyzkousel na vlastnim tele a byl docela problem tu teplotu vydrzet a necuknout.
Inzenyr
Ono patrně té energie ani nebude více druhů, zřejmě pouze budou asi jenom jiné formy, protože už to působení jednoho člověka na druhého, nebo působení stromu, stravy či prostředí na člověka je zase jen o přenosu energie a patrně stále té samé.
Dobrý den,
potřebuji se Vás zeptat na pár věcí:
1a) když si v bioprodejně koupím zrno pšenice, namelu si ho a upeču z něj chleba (nevím jaký bude bez droždí ale i to píšete že škodí), je tedy tento chleba vhodný? Mně se totiž po chlebu stýská a chuti na něj se mi stále nedaří zbavit.
1b) Stejný dotaz mám pro oves, zakoupený vcelku v bioprodejně. Mohu si ho tam navločkovat nebo namlít.
2) vitariáni používají často lahůdkové droždí, je v pořádku nebo podporuje kvasinky?
3) během půstu jsem použila Vašich rad, pít vodu s citronem. Bolelo mě břicho, když jsem pila pouze vodu, ale po napití roztoku s citronem ta bolest vždy polevila. Ale na stránkách ww.pust.cz jsem četla, že se konzumuje jen a jen voda. Bez citronu bych ale asi bolestí nevydržela déle než den. Proto jsem Vám v duchu mnohokrát děkovala za tuto radu, jen nevím, zdali se jednalo skutečně o půst.
4) píšete, že i maso a vejce je potřeba zkonzumovat do 4 hodin, ale my bydlíme v paneláku, manžel je rád že má práci a stěhovat se na venkov kvůli mým pěstebním touhám odmítá. Můžeme jídlo tedy pouze kupovat (jen bylinky si pěstuji doma). Pediatři tvrdí, že děti maso potřebují, a ve školce to do nich "hustí". Já nechci děti ponechávat v izolaci od ostatních. Už tak jsme dost podezřelí, že odmítám pečivo a mléko.
zdravím,
lucie
1)Je to lepší, ale stále škodí a totéž platí pro ty vločky, vše zahleňuje.
2)Kvasnkářům zrovna moc nesvědčí.
3)To máte jedno jak to nazvete, přesně šlo o specifickou dietu, ale svůj účel určitě splní.
4)Na dětech toho mnoho nezměníte pokud se stravují ve školných vývařovnách a nejde konkrétně o maso, prostě potřebují bílkoviny.
Dobrý den,
mám další dotaz, hodně odšťavňujeme, je vhodné použít tuhé zbytky? Používám je do polévky nebo na zalaninové karbanátky, ale nepoužívám bio zeleninu (mrkev, červená řepa, celer). Asi obsahují herbicidy atd..
Tak něco málo se využít i dá, ale rozhodně ne celý objem. Daleko lepší je to prohnat přes slepice a máte super vejce.
Da se to take prohnat pres zizaly a mate z toho super hnojivo. ![]()
Inzenyr
Dobry den vsemtam u vas!
Nahodou jsem prisla na vase stranky - marne jsem se snazila totiz najit nejake informace v cestine o pristupu k zivotosprave, ktere znam pouze z knih a prednasek v anglictine. Rada bych se podelila s temi, kteri materialum v anglictine rozumi a treba i budou schopni material prelozit. Pod jmenem: Dr. Joel Fuhrman, najdete na Googlu jeho prednasky v textu i na Youtube, jeho Webove stranky a knihy. Ja jsem se o zdrvi a jidlo zajimala jiz davno (ped 13 lety jsem prodelala operci rakoviny), ale teprve tenhle clovek mi byl schopen objasnit logicky a na vedeckych podkladech s informacemi od mnoha laboratori celeho sveta, jak vlastne vse zapada dohromady i proc se stale opakuje situace, ze nam je doporuceno dnes tohle jidlo a zitra prave ono je to nejhorsi. Vysvetluje svetovou epidemii srdecnich chorob i rakoviny naprosto jednoduse a pro lidi, kteri byli na konci moznosti - tudiz i ochotni zmenit sve zvyky - se jeho navody staly propustkou do zivota, bez ohledu na dany stav a stari, bez pocitani kalorii a vazeni porci.
http://www.youtube.com/watch?v=cc6Lg57Gdxo (jeden malicky priklad), knihy ktere mam se jmenuji 'Eat to live', 'Super imunity' - prosim, podivejte se na to. Ja poze doufam, ze se najde prekladatel nebot jsem zoufala ze zdravotniho stavu mych rodicu v Cesku a vim, ze sama jim to 'prednaset' nedokazu a vim, jake tendence ma normalni smrtelnik se branit zmene a 'kritice' toho, co zna a zije od detstvi. Jsou to inteligentni lide, a knihy s tak logickymi dukazy, ktere osvetli nase dilema jsou proste nenahraditelne; nevim jak je mozne, ze prelozeny nebyly. Mohu se mylit. Ale i napr. PYRAMIDA POTRAVIN propagovana v US pro orientaci co a kolik se ma jist byla vyvinuta v zajmu propagace vyrobku zemedelcu po valce..a dodnes tytez informace jsou zakladem misinformovanosti a hruzneho stavu zdravi lidi v US.
Preju vam pocit, ze mate vladu nad svym zivotem a zdravim bez srachu z nemoce a stari ktery se mne osobne pomalu zmocnuje. Jak me rozcilovalo neustale badani kolik a jakych vitaminu koupit a kdy je mit ci nemit a lusteni kdo ma vlastne pravdu - otresne. Neustale se ptam: tolik geniu je na svete - proc se nedaji jejich hlavy dohromady? Odpoved je jasna: vzdy v zajmu zisku nekoho - kdo nam zlepseni proste nedaruje ... i chytri lide se daji KOUPIT. A proto verim, ze tak jako revoluci podniknou lide kteri jiz nemaji co ztratit, i 'revoluci' v pristupu k vyzive dokazou prave lide zklamni a bez vychodiska. Preju vam take abyste se prestali hadat - preni je ovsem dulezite ale to je neco jineho. Dobromila z Kanady.
Já myslím, že cesta k poznání zde nepovede přes informovanost, na to jsou lidi moc líní a mocipáni je informovat ani nechtějí, ale přes hladomor, který zcela nepochybně bude v brzké době cíleně vyvolán, na čemž usilovně pracuje genetické inženýrství. Pak lidé pochopí snadno podstatu problému, ale bohužel dost pozdě, nicméně neznalost zákona neomlouvá.
Jarda má (bohužel) pravdu, vše je již v běhu http://www.zvedavec.org/komentare/2013/ ... leniny.htm
a je otázka jestli z toho hrnce dokáže vyskočit aspoň někdo, když už tupouni, kterých je v populaci drtivá většina se informacím tohoto druhu zatím jen smějí.
Ale říká se 'Bad for Good', a třeba ten pád na držku k něčemu bude...
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli informace uvedené v článku jsou jen z knihy od Prof. Kahudy nebo i z některé knihy od André Simonetona? Sehnal jsem Fundamentální záření hmot od Kahudy, ale zkoušel jsem sehnat i nějakou knihu od Simonetona po všech možných knihovnách a databázích a nikde nic. Máte někdo nějaký tip?
Pan Kahuda byl magor. Víc nemá cenu řešit.
Jiná věc jest energie potravin, zvláště lidskou silou zpracovaných. Tedy pěstovaných, ošetřovaných, manipulovaných, krájených, drcených, restovaných, dušených, vařených, pečených ...
Ta péče (a energie a ty její barvy a formy), kterou tomu člověk dá, jest koncentrována ve finálním pokrmu, a jest TÍM, co jíte. Jíte energii, nikoliv to, co vidíte na talíři.
Proto 40 let každý den opravdu s láskou vařím (na rozdíl od většiny žen, které to jen nějak smíchají). Má to smysl. Dát něco ze sebe.
Na druhou stranu tím druhé lidi zákonitě ovlivňujete.
Tedy je možno sobě i druhým naordinovat úplnou svobodu a jíst jen to, co svobodně roste. Tedy se "pást".
Tady je článek od Prof. Kahudy, ale on ze závěrů André Simonetona vycházel, nicméně na trhu se opravdu ta původní literatura prakticky nevyskytuje.
Vážení, uvedenou literaturu od prof. Kahudy jsem si nechal vyhledat v knihovně a celou jsem si přečetl. O radiovitalitě potravin tam není ani slovo. Z toho plyne, že se pouze na internetu kopíruje uvedená informace bez toho, že by někdo ověřil její pravdivost. Simeonova kniha patrně o radiovitalitě pojednává, ale byla vydána pouze ve francoužštině a kdo by se dnes s tímhle jazykem obtěžoval. Pracuji v organizaci, která má přístroje i za mnoho milionů, ale musím přesně vědět na co se mám ptát, abych nebyl za blbce. jaký přístroj je tedy konkrétně potřeba?
Na to nedovedu odpovědět, nikdy jsem postup měření do větší hloubky nezkoumal, nicméně formu záření potravin znalo množství našich dávných předků a třeba stačí vyzkoušet rozdíl obyčejné vody a vody upravené malou pyramidou. Stejná pravidla platí i pro potraviny, nebo klíčivost zrna, ta je za určitých podmínek naprosto nepochopitelně prodloužena.