Enterosgel, Sanogel

Zdraví-AZ — https://forum.zdravi-az.com/forums/topic/enterosgel-sanogel/
muflon — pát srp 20, 2010 6:28 pm

http://www.sanogel.eu

http://www.enterosgel.eu

----------
Další info co a na co je Sanogel nebo Enterosgel,
včetně akčních slev viz zde:

Jarda — pát srp 20, 2010 8:55 pm
muflon píše:
Mat1 — pát srp 20, 2010 11:24 pm
Jarda píše:
Sanogel, kromě ceny je opravdu dobrý, ale zda zlikviduje ten váš problém, to opravdu netuším. Tam bych spíše vyzkoušel pití před jídlem a po jídle tedy nechával velký odstup, aby se to nedělo.

Vyskúšal som to a nič. Jednoducho v tom žalúdku nič neudržímk ed sa napijem o X-hodín po nemá to žiaden význam, proste to hned spláchnem.
Sanogel začínam používat, od pondelka(nestihol som predajcu) a som zvedavý čo to urobí.
Ďakujem

Mat1 — úte srp 24, 2010 11:55 pm
Jarda píše:
Sanogel, kromě ceny je opravdu dobrý, ale zda zlikviduje ten váš problém, to opravdu netuším. Tam bych spíše vyzkoušel pití před jídlem a po jídle tedy nechával velký odstup, aby se to nedělo.

Podal mojej osobnej skúsenosti možem povedat, že to nefunguje.
Dávkujem to podla návodu.
Ked to na mna príde cca 2 - 3h po jedle dám tam kopcom plnú lyžicu vypijem to s vodou, počkám, som plný očakávania masívnej úlavy a nič a nedeje. Vravím si počkám pol hodinu, možno to zaúinkuje neskor ako uhlie, ale výraznejšie.
A čo sa deje? Nič! Jednoducho nič, stále je mi zle stále cítim špliechanie v črevách, je mi na odpadnutie, ledva chodím a dám tam dalšiu plnú lyžicu po pol hodine a opat čakám na úlavu a nič. Potom sa zo zúfalstva najem, na chvílu sa mi ulaví a znova opakujem to isté čo predtým. A opat nič!
Nerozumiem tomu, ako je možné, že to nefunguje?
Ďakujem

Jarda — stř srp 25, 2010 8:46 am
Mat1 píše:
Podal mojej osobnej skúsenosti možem povedat, že to nefunguje.
Dávkujem to podla návodu.
Ked to na mna príde cca 2 - 3h po jedle dám tam kopcom plnú lyžicu vypijem to s vodou, počkám, som plný očakávania masívnej úlavy a nič a nedeje. Vravím si počkám pol hodinu, možno to zaúinkuje neskor ako uhlie, ale výraznejšie.
A čo sa deje? Nič! Jednoducho nič, stále je mi zle stále cítim špliechanie v črevách, je mi na odpadnutie, ledva chodím a dám tam dalšiu plnú lyžicu po pol hodine a opat čakám na úlavu a nič. Potom sa zo zúfalstva najem, na chvílu sa mi ulaví a znova opakujem to isté čo predtým. A opat nič!
Nerozumiem tomu, ako je možné, že to nefunguje?
Ďakujem

Většinou je potřeba podle stupně intoxikace organizmu to brát nejméně týden, čili vyhodnocovat výsledky po pár dnech je asi nesmysl. Sorbent nemůže nefungovat, pouze nasává toxické zplodiny a záleží pouze na jejich objemu a objemu sorbetu, pokud je dokáže nasát musí se vám ulevit.

Mat1 — stř srp 25, 2010 10:23 pm
Jarda píše:
Většinou je potřeba podle stupně intoxikace organizmu to brát nejméně týden, čili vyhodnocovat výsledky po pár dnech je asi nesmysl. Sorbent nemůže nefungovat, pouze nasává toxické zplodiny a záleží pouze na jejich objemu a objemu sorbetu, pokud je dokáže nasát musí se vám ulevit.

Skutočne neviem čo si mám o tom mysliet.
Dávam si to vzdy ked to na mna príde, kopcom plné lyžice, 3 - 6 krát denne a minimálna úlava. v porovnaní s uhlím, je to slabota.
Ale beriem to tak, že vydržím a budem sa tím cpat dalej, len vo mne panuje skepsa z pomalého a nevýrazného účinku.
Mám teda stále zvyšovat dávku alebo proste čakat a zostat pri tej ktorú si akt. dávam?
Ďakujem

Jarda — čtv srp 26, 2010 7:47 am
Mat1 píše:
Dávam si to vzdy ked to na mna príde, kopcom plné lyžice, 3 - 6 krát denne a minimálna úlava. v porovnaní s uhlím, je to slabota.
Ale beriem to tak, že vydržím a budem sa tím cpat dalej, len vo mne panuje skepsa z pomalého a nevýrazného účinku.
Mám teda stále zvyšovat dávku alebo proste čakat a zostat pri tej ktorú si akt. dávam?
Ďakujem

Je to sorbent, nasává zplodiny a toxické látky, čili to může nějakou dobu trvat, než se účinek projeví, ale zabrat by to mělo. Vyšší dávka by patrně zabrala ještě rychleji, ale na to by bylo vhodné se zeptat výrobce, já s tím žádnou osobní zkušenost zatím nemám i když to hodlám také vyzkoušet, abych věděl, zda to opravdu funguje tak, jak v návodě popisují.

muflon — čtv srp 26, 2010 4:26 pm
Jarda píše:
Mat1 píše:
Ďakujem

Je to sorbent, nasává zplodiny...

Mat1 prosím o Sanogelu(Enterosgelu) piš do vlákna které je na to určené..

Anna — ned srp 29, 2010 10:25 pm

Sanogel na detoxikaci organismu. Má s ním někdo zkušenost ?

Mat1 — ned srp 29, 2010 10:29 pm
Anna píše:

Áno mám bohužial negatívnu. Vobec ním nešetrím a žiadny účinok. Začínam nadobúdat dojem, že je to nejaký šmejd alebo čo, ale dávam mu ešte šancu a zatial pokračujem v aplikácii. Má to ale jednu "výhodu", že pokial to nezaberie aspon to neuškodí.

Jarda — ned srp 29, 2010 10:43 pm
Anna píše:

Zrovna ho zkouším a nezdá se mě to špatné, ale chce to chvilku vytrvat, jinak celkové zvýšení dobrého pocitu nastává prakticky ihned.

Kometa — čtv zář 02, 2010 11:35 am

Tak jsem se také přidala ke zkoušení Enterosgelu. První poznatek - opravdu se nestráví :lol: Na záchodě ho prostě poznáte.
Druhý poznatek - zdá se, že už po 3.užití mám lepší pleť, méně akné. Tak snad to není náhoda a vzestupná tendence bude pokračovat.
Užívám jednu vrchovatou lžíci ráno, 2 hodiny před snídaní (pro mě utrpení, ale co se dá dělat).

Sybilla — čtv zář 02, 2010 5:20 pm
Kometa píše:
Tak jsem se také přidala ke zkoušení Enterosgelu. První poznatek - opravdu se nestráví :lol: Na záchodě ho prostě poznáte.
Druhý poznatek - zdá se, že už po 3.užití mám lepší pleť, méně akné. Tak snad to není náhoda a vzestupná tendence bude pokračovat.
Užívám jednu vrchovatou lžíci ráno, 2 hodiny před snídaní (pro mě utrpení, ale co se dá dělat).

No ja neviem, s tou dávkou. V návodoch píšu, že sa má brať čajová lyžička a 2 hodiny po jedle. Tak isto ako Sanogel.

Kometa — čtv zář 02, 2010 6:03 pm

2 hodiny po jídle, pokud sním něco těžšího jako třeba oříšky, ještě mám v žaludku jídlo. Ten dvou hodinový odstup od jídla je ale myšlen asi tak, že by se Enterosgel neměl s jídlem míchat, aby nevstřebával věci ze stravy, ale ze střev.
Co se dávkování týče - nevymyslela jsem si ho, doporučuje to tak snad skoro každý kromě výrobce. Předávkovat se to asi nedá, v nejhorším vyplácám tubu příliš rychle.

Jarda — pát zář 03, 2010 8:09 am
Kometa píše:

Určitě to výborně funguje o tom není pochyb, akorát mě se jeví, že nejvyšší účinky to má v noci a podle mého názoru je ideální tam šoupnout tu lžíci těsně před spaním.

Jarda — pát zář 03, 2010 8:11 am
Sybilla píše:
No ja neviem, s tou dávkou. V návodoch píšu, že sa má brať čajová lyžička a 2 hodiny po jedle. Tak isto ako Sanogel.

To jiné dávkování žádný problém nepředstavuje, sám jsem vyzkoušel dávat tu lžíci také a asi nejvíce funguje při užití těsně před spaním, ale je to pouze můj osobní závěr z pozorování vlastních reakcí.

Jarda — pát zář 03, 2010 8:15 am
Kometa píše:
2 hodiny po jídle, pokud sním něco těžšího jako třeba oříšky, ještě mám v žaludku jídlo. Ten dvou hodinový odstup od jídla je ale myšlen asi tak, že by se Enterosgel neměl s jídlem míchat, aby nevstřebával věci ze stravy, ale ze střev.
Co se dávkování týče - nevymyslela jsem si ho, doporučuje to tak snad skoro každý kromě výrobce. Předávkovat se to asi nedá, v nejhorším vyplácám tubu příliš rychle.

Opravdu ideální je dát si ho těsně před spaním a dávkování můžete i dost přehánět, s tím není problém. Dokonce to dokáže z člověka rychle odstranit i zbytkový alkohol po večerní oslavě a pokud bych měl po pijatice ráno řídit, je ideální toho do sebe nacpat klidně i tři lžíce v nějakém krátkém sledu, on naváže alkohol a nic se nedá naměřit, ani z dechu, ani z krve.

muflon — pát zář 03, 2010 10:10 am
Jarda píše:
Opravdu ideální je dát si ho těsně před spaním a dávkování můžete i dost přehánět, s tím není problém.... je ideální toho do sebe nacpat klidně i tři lžíce v nějakém krátkém sledu, on naváže alkohol a nic se nedá naměřit, ani z dechu, ani z krve.

Myslíte že ta první kůra jak doporučuje B.Nový by měla být aspoň 3 týdny, a brát nikoli 1x denně ale 3x denně 15g (pol.lž.), tj 45g denně po celou dobu 3týdnů? (další kůry třeba za půl rok, by měly stačit už jen 12 dní..., nejspíš také těch 45g denně).

Samozřejmě nějaký(menší´účinek by mělo mít i těch 15g 1x denně, ale lépe podle mne si našetřit a raději 45g(3x15g) denně.

Otázka časem z praxe...zda bude účinnější 45g (3pol.lž) brát VEČER, 2h po jídle nebo lépe před spaním, najednou celých 45g, nebo to raději rozložit na 3 dávky po 15g během dne(časově náročnější je toto sladit s braním všech dalších doplňků a vejít se do 2h odstupu...).

Kometa — pát zář 03, 2010 11:37 am

Já si neumím představit, že bych to užívala 3x denně... by to řídilo celý můj život. Nemám ráda prázdný žaludek, raději jim malé porce a často, hladovění mi nesvědčí.

Gel užívám ráno proto, že večer před spanim do sebe cpu cibuli a česnek.

Mat1 — pát zář 03, 2010 12:07 pm
Sybilla píše:

Debilný návod.
Pri takejto dávke nepocítite nič. Až ked to začnete "prehánat", tak to pocítite, ale nič extra to nie je aspon u mna ešte stále nie.
Zrejeme som masívne intoxikovaný alebo čo.

Jarda — pát zář 03, 2010 7:48 pm
muflon píše:
Myslíte že ta první kůra jak doporučuje B.Nový by měla být aspoň 3 týdny, a brát nikoli 1x denně ale 3x denně 15g (pol.lž.), tj 45g denně po celou dobu 3týdnů? (další kůry třeba za půl rok, by měly stačit už jen 12 dní..., nejspíš také těch 45g denně).

Samozřejmě nějaký(menší´účinek by mělo mít i těch 15g 1x denně, ale lépe podle mne si našetřit a raději 45g(3x15g) denně.

Otázka časem z praxe...zda bude účinnější 45g (3pol.lž) brát VEČER, 2h po jídle nebo lépe před spaním, najednou celých 45g, nebo to raději rozložit na 3 dávky po 15g během dne(časově náročnější je toto sladit s braním všech dalších doplňků a vejít se do 2h odstupu...).

Tak zrovna hluboké zkušenosti v tomto směru nemám a je otázka, zda si mohu dovolit nějak radit. Ovšem i z toho mála, co vyzkoušené mám, se domnívám, že více nemůže škodit, ale je to otázka vašich finančních možností. Jednoduše vyhodnoceno, jde o sorbent a čím více si ho denně dáte, tím více toho ze sebe zase logicky dostanete. Fungovat to ovšem bude opravdu vždy a dokonce pomohou i ty malé dávky doporučené přímo na obalu výrobku. U té poslední otázky vám nepomohu, to neodhadnu, já vím jenom, že večer to funguje podle mého názoru nejlépe a také se to nejsnáze skloubí s denním režimem, přičemž stačí jedna polévková lžíce a již ráno uvidíte značný rozdíl.

Jarda — pát zář 03, 2010 7:52 pm
Kometa píše:
Já si neumím představit, že bych to užívala 3x denně... by to řídilo celý můj život. Nemám ráda prázdný žaludek, raději jim malé porce a často, hladovění mi nesvědčí.

Gel užívám ráno proto, že večer před spanim do sebe cpu cibuli a česnek.

To neděláte dobře, žaludek musíte naučit odpočívat a ta moderní hovadina, stále do sebe něco ládovat, dovede hodně lidí k vážným zdravotním problémům. Osobně se domnívám, že ráno vám zase tolik nepomůže, naprosto největší bordel se vylučuje v nočních hodinách a tam tedy pomáhá nejvíce.

Jarda — pát zář 03, 2010 7:56 pm
Mat1 píše:
Debilný návod.
Pri takejto dávke nepocítite nič. Až ked to začnete "prehánat", tak to pocítite, ale nič extra to nie je aspon u mna ešte stále nie.
Zrejeme som masívne intoxikovaný alebo čo.

On ten návod není tak debilní, ale hodně záleží na výchozím stavu z něhož se člověk hrabe, čím horší stav, tím větší dávky a delší doba aplikace. Jinak i to malé množství toho vymete z organizmu opravdu hodně.

Sybilla — sob zář 04, 2010 8:09 am

Princípom je, že sa musí brať vždy na prázdny žalúdok! Preto je najlepšie ráno a potom večer pred spaním.
Doporučuje sa užívať v časoch medzi 5-7 hod. (jesť je možné už 1 hodinu po užití), ďalej medzi 13-15 hod. a cca o 19 hod. . Preto, lebo v týchto časoch je najväčšia aktivita hrubého a tenkého čreva. Myslí sa biologický čas, nie ten posunutý.
V prípade očistnej kúry sa má užívať Sanogel pravidelne 14 dní 2x denne.(3x denne doporučujú pre pacientov s chronickými ťažkosťami ).
Bola som osobne konzultovať s alternatívnym MUDrcom, ktorý nielen že o ňom vedel, ale sám ho používa. Vyššie dávky ako napr. kopcom polievková lyžica aj dve, sú naozaj vhodné na jednorázové upratovanie napr. po alkoholickom dýchanku. Na ostatné stačí menšia dávka, ale hlavne pravidelne. Účinky sa dostavia u niekoho takmer hneď u niekoho neskôr, ale dostavia sa určite. Musím povedať, že som mala 6 dní rýchly problém po použití jednorázového ATB, ktoré som musela užiť kvôli urodynamickému vyšetreniu a nič nepomáhalo to zastaviť. Zabrala u mňa okamžite už jedna čajová lyžička a začalo sa to stabilizovať.
Som zvedavá na váš názor. čo zobrať skôr,horčík a zinok alebo Sanogel?

Jarda — sob zář 04, 2010 9:12 am
Sybilla píše:
Princípom je, že sa musí brať vždy na prázdny žalúdok! Preto je najlepšie ráno a potom večer pred spaním.
Doporučuje sa užívať v časoch medzi 5-7 hod. (jesť je možné už 1 hodinu po užití), ďalej medzi 13-15 hod. a cca o 19 hod. . Preto, lebo v týchto časoch je najväčšia aktivita hrubého a tenkého čreva. Myslí sa biologický čas, nie ten posunutý.
V prípade očistnej kúry sa má užívať Sanogel pravidelne 14 dní 2x denne.(3x denne doporučujú pre pacientov s chronickými ťažkosťami ).
Bola som osobne konzultovať s alternatívnym MUDrcom, ktorý nielen že o ňom vedel, ale sám ho používa. Vyššie dávky ako napr. kopcom polievková lyžica aj dve, sú naozaj vhodné na jednorázové upratovanie napr. po alkoholickom dýchanku. Na ostatné stačí menšia dávka, ale hlavne pravidelne. Účinky sa dostavia u niekoho takmer hneď u niekoho neskôr, ale dostavia sa určite. Musím povedať, že som mala 6 dní rýchly problém po použití jednorázového ATB, ktoré som musela užiť kvôli urodynamickému vyšetreniu a nič nepomáhalo to zastaviť. Zabrala u mňa okamžite už jedna čajová lyžička a začalo sa to stabilizovať.
Som zvedavá na váš názor. čo zobrať skôr,horčík a zinok alebo Sanogel?

Ono je to sice vše celkem jasné, ovšem jak to má člověk dodržovat, tak s tím je spousta nepředvídatelných potíží, protože se pořád začne na něco narážet, jako na těžko překonatelný problém. To je také hlavní důvod, proč se mě jeví naprosto optimální užívání Sanogelu na noc, kdy již se to ničím nekomplikuje. Jinak tento problém nyní již také řeším a snažím se vyspekulovat nějaký jiný přijatelný zdroj zinku, který se nebude muset brát jako ty chelátové tablety zcela nalačno. Zatím to vypadá na chlorid zinečnatý, který je navíc i velice levný a proti tabletám se jím dá tedy dost plýtvat. U toho hořčíku, pokud nepoužíváte tablety, ale chlorid hořečnatý, je naprosto nejvhodnější pít jeho roztok v průběhu celého dne, což se mě velice osvědčilo. Postě si celodenní dávku rozpustíte do plné PET lahve a pijete dle potřeby. S tím zinkem se to budu snažit řešit obdobně, protože se zatím jedná o naprosto nejlepší způsob aplikace, který se s ničím netluče, ovšem je to možné praktikovat pouze s chloridy a některé už zrovna nejbezpečnější nejsou, čili případné předávkování může být dost problematické. Zinek v chelátové vazbě musíte brát opravdu vždy zcela nalačno a podle mého názoru je třeba držet odstup od následné aplikace Sanogelu minimálně 30 minut, ale spíše mnohem více, aby se zinek vstřebal a nepohltil ho ten Sanogel. Obráceně to asi nepůjde vůbec, to se zinek vždy odstraní tím Sanogelem a nemá ho význam takto užívat.

muflon — sob zář 04, 2010 10:06 am
Sybilla píše:
V prípade očistnej kúry sa má užívať Sanogel pravidelne 14 dní 2x denne.(3x denne doporučujú pre pacientov s chronickými ťažkosťami ).....

Sybilla +1... :wink: za podniknutý výzkum...

Pro ostatní(možná zbytečně, koukám že nějak moc často mentoruju, musim se krotit :wink: ):
Biologický čas=zimní čas...(tj,teď když máme letní čas, a je dejme tomu deset dopoledne, tak pro tělo je to ale biologicky 11hodin dopoledne...)

Takže: V zimě nepřepočítávat, v létě +1hod a je to skutečný biologický čas. :idea:

(ps: samozřejmě důležitější je vůbec začít a hlavně nepřerušovat kůru, a i když to vezmete některý den jinou hodinu než doporučuje Sybilla, tak to není žádná katastrofa a taky to nějak fungovat bude pokud to je nalačno....a snažit se příště tak nějak vejít do doporučených časů ale hlavně bez dalších zbytečných stresů...ty za to nestojí...).

PS: pane Jardo co říkáte na tu možnost jíst jídlo už 1h po užití Sanogelu(Enterosgelu)? Já sem zatím viděl spíš doporučení 2h odstup..., ale z hlediska nabitého prac.dne by ta 1h byla ideální...
A pití je nejspíš možno kdykoli, i když možná lépe nejdřív půl hod.po užití Sanogelu, a je otázka zda není lepší voda RO(nebo destilka) kvuli tomu aby absorpční účinnost Sanogelu zbyla co nejvíc na jiné neřády v těle, než jsou minerály ve vodě a jejich případné sloučeniny chloru(pokud někdo pije třeba převařenou vodu nebo ještě hůř-něco jiného než čistou vodu).

Sybilla — sob zář 04, 2010 12:27 pm
Jarda píše:
Zinek v chelátové vazbě musíte brát opravdu vždy zcela nalačno a podle mého názoru je třeba držet odstup od následné aplikace Sanogelu minimálně 30 minut, ale spíše mnohem více, aby se zinek vstřebal a nepohltil ho ten Sanogel. Obráceně to asi nepůjde vůbec, to se zinek vždy odstraní tím Sanogelem a nemá ho význam takto užívat.

To isté povedal aj doktor, lebo som sa na to špeciálne pýtala. Zhodli sme sa, ža ráno o tých 6 hod. najlepšie bude zjesť tabletu 30g chelátového zinku, zapiť rozpusteným chloridom horečnatým, vybehnúť s hafkom, čo nám trvá cca 40 min. a potom si dať Sanogel. Kým sa vychystám a dorazím do práce, to je asi za hodinku, bude práve čas na raňajky. Potom pekne výjde obed na cca 14 hod. nalačno a večer, to už nie je problém. Takže som reparáciu útrob nastavila v prvej fáze na 3x denne.

Jarda — sob zář 04, 2010 8:21 pm
muflon píše:

Pro ostatní(možná zbytečně, koukám že nějak moc často mentoruju, musim se krotit :wink: ):
Biologický čas=zimní čas...(tj,teď když máme letní čas, a je dejme tomu deset dopoledne, tak pro tělo je to ale biologicky 11hodin dopoledne...)

Takže: V zimě nepřepočítávat, v létě +1hod a je to skutečný biologický čas. :idea:

(ps: samozřejmě důležitější je vůbec začít a hlavně nepřerušovat kůru, a i když to vezmete některý den jinou hodinu než doporučuje Sybilla, tak to není žádná katastrofa a taky to nějak fungovat bude pokud to je nalačno....a snažit se příště tak nějak vejít do doporučených časů ale hlavně bez dalších zbytečných stresů...ty za to nestojí...).

PS: pane Jardo co říkáte na tu možnost jíst jídlo už 1h po užití Sanogelu(Enterosgelu)? Já sem zatím viděl spíš doporučení 2h odstup..., ale z hlediska nabitého prac.dne by ta 1h byla ideální...
A pití je nejspíš možno kdykoli, i když možná lépe nejdřív půl hod.po užití Sanogelu, a je otázka zda není lepší voda RO(nebo destilka) kvuli tomu aby absorpční účinnost Sanogelu zbyla co nejvíc na jiné neřády v těle, než jsou minerály ve vodě a jejich případné sloučeniny chloru(pokud někdo pije třeba převařenou vodu nebo ještě hůř-něco jiného než čistou vodu).

Tak patrně by to vadit ničemu nemělo, ale dost to záleží na rychlosti metabolizmu daného jedince i na jídle které jíte. Čistě teoreticky by se to potkávat nemělo, ovšem vyjít to nemusí, jde o opravdu minimální odstup. Pití odstup nevyžaduje, ba právě naopak, je vhodné hodně pít, aby se tělo mohlo čistit. Samozřejmě je jako pití ideální osmotická voda s vysokou čistotou i když podle návodu si to minerálů údajně nevšímá, ale vše nemusí být pravda.

Jarda — sob zář 04, 2010 8:23 pm
Sybilla píše:
To isté povedal aj doktor, lebo som sa na to špeciálne pýtala. Zhodli sme sa, ža ráno o tých 6 hod. najlepšie bude zjesť tabletu 30g chelátového zinku, zapiť rozpusteným chloridom horečnatým, vybehnúť s hafkom, čo nám trvá cca 40 min. a potom si dať Sanogel. Kým sa vychystám a dorazím do práce, to je asi za hodinku, bude práve čas na raňajky. Potom pekne výjde obed na cca 14 hod. nalačno a večer, to už nie je problém. Takže som reparáciu útrob nastavila v prvej fáze na 3x denne.

To je tak na hraně s tím nutným minimálním odstupem, ale na nabitý denní program nic jiného bohužel není možné.

muflon — ned zář 05, 2010 8:28 am

Já se vztekat s tím kam protlačit do rozvrhu Sanogel nebudu...prostě nejpraktičtější a možná i nejúčinnější bude asi opravdu ten B.Nový když říká že užít na noc(třeba jen 1x denně ale 1,5 pol.lž!!!) a pak možno ještě po pěti hodinách(tj. lépe takto 2x denně a prostě si přivstat...).

(musím žel kvůli odpolední šichtě večeřet dost pozdě :( -okolo 19-20h...nejraděj bych to tedy bral okolo 22h a pak až v 5h ráno...)

Jarda — ned zář 05, 2010 8:38 am
muflon píše:
Já se vztekat s tím kam protlačit do rozvrhu Sanogel nebudu...prostě nejpraktičtější a možná i nejúčinnější bude asi opravdu ten B.Nový když říká že užít na noc(třeba jen 1x denně ale 1,5 pol.lž!!!) a pak možno ještě po pěti hodinách(tj. lépe takto 2x denně a prostě si přivstat...).

Nevím jak ty orgánové hodiny střev okolo půlnoci, v kolik mezi 22-24 vzít ten Sanogel?...(nejraděj bych to bral okolo 23h a pak až v 5h ráno...)

Tak vidíte, že nakonec vyjde nejlépe to, co zde dobu tvrdím a brát ho na noc opravdu nic nekomplikuje. Nemusíte se pak stále stresovat, zda vám nějaký odstup vyjde, nebo nevyjde, což je v konečném důsledku možná škodlivější, než si ho vzít jinak, než je doporučeno, nebo odstupy prostě nedodržet.

muflon — ned zář 05, 2010 9:02 am
Jarda píše:
Tak vidíte, že nakonec vyjde nejlépe to, co zde dobu tvrdím a brát ho na noc opravdu nic nekomplikuje. Nemusíte se pak stále stresovat, zda vám nějaký odstup vyjde, nebo nevyjde, což je v konečném důsledku možná škodlivější, než si ho vzít jinak, než je doporučeno, nebo odstupy prostě nedodržet.

Našel sem v googlu že večer pracují střeva takto: -že MINIMUM(nikoli maximum!) činnosti je mezi 17-19h biol.času.

TCM ohledně org.hodin např.říká:
17.00-18.00 večeřte, lehce a s rozumem, žádné teplé jídlo
po 20. hodině(tj.21h let.času) skončil den pro vaše trávicí orgány, se vším, co teď sníte bude mít vaše tělo hodně práce....

tak asi to bude lépe upravit takto:
pokud to budete brát večer, tak JÍST nejlépe cca nejpozději DO 19H večer zimního=biolog.času (tj.do osmé h večer letního času),
a pak večer vzít Sanogel(Enterosgel) v letním čase v osum večer(což je biologicky 19h večer...) - nebo prostě těsně před ulehnutím ke spánku...., a pak podruhé vzít Sanogel v těch 5-7h ráno(v létě 6-8).

Jak říká pan Jarda, lépe usnout(zařezávat spánkem spravedlivých) před půlnocí - nikoli až po půlnoci jak se mi mnohdy přihodí...z toho pak vyplývá časem ta chronická únava...No a samozřejmě jíst pokud možno večer tak, aby to bylo aspoň 2-3h před spánkem...což při braní Sanogelu nejspíš si ohlídáme, pokud někdo nechce ještě hodinu či dvě hodiny po večerním užití Sanogelu chodit do ledničky něco uždibovat.... :lol:

Po užití Sanogelu nejlépe podle mne už vůbec nejíst, když by byl pocit hladu, tak se raději napít...

Jarda — ned zář 05, 2010 9:56 am
muflon píše:
Našel sem v googlu jak večer pracují střeva-že MINIMUM(nikoli maximum!) činnosti je mezi 17-19h biol.času.

TCM ohledně org.hodin a jídla dále např.říká:
po 20. hodině(tj.19h let.času!) skončil den pro vaše trávicí orgány, se vším, co teď sníte bude mít vaše tělo hodně práce....

pokud to budete brát večer, tak JÍST nejlépe cca nejpozději DO 19H večer zimního=biolog.času (tj.do šesté h večer letního času),
a pak večer vzít Sanogel(Enterosgel) v letním čase v osum večer(což je biologicky 21h večer...) - nebo prostě těsně před ulehnutím ke spánku...., a pak podruhé vzít Sanogel v těch pět ráno(v letn.č.ale už ve čtyři ráno..., ale je tam to rozpětí orgán.hodin od 5 do 7h, takže proč se trápit ranním vstáváním, když to stačí v zimě i v létě vzít v pět(max.6h)ráno... :wink:

Jak říká pan Jarda, lépe usnout(zařezávat spánkem spravedlivých) před půlnocí - nikoli až po půlnoci jak se mi mnohdy přihodí...z toho pak vyplývá časem ta chronická únava...No a samozřejmě jíst pokud možno večer tak, aby to bylo aspoň 2-3h před spánkem...což při braní Sanogelu nejspíš si ohlídáme, pokud někdo nechce ještě hodinu či dvě hodiny po večerním užití Sanogelu chodit do ledničky něco uždibovat.... :lol:

Po užití Sanogelu nejlépe podle mne už vůbec nejíst, když by byl pocit hladu, tak se raději napít...

Po užití Sanogelu určitě nejíst, to ho nemusíte brát, ono také do sebe pořád něco ládovat rozhodně moc zdravé není, zvláště večer je to vyloženě škodlivé a po 20,00 hodině již jednoznačně sebelikvidační. Zajímavé na celé této věci je, že trest přichází až po delší době, ale o to s větší razancí a zpravidla se nám to vymstí na dost dlouhou dobu, pokud ne napořád. Navíc je známé, že hlad je převlečená žízeň, skoro vždy tedy stačí vypít vodu a je po hladu.

Kometa — úte zář 07, 2010 4:59 pm

Btw.snažím se vypozorovat účinek Enterosgelu a ještě mě tak napadá, zdali to, co mu přisuzuju (tzn.lepší pleť) není způsobeno jen tím, že kvůli jeho večernímu užívání jím naposledy cca ve 20h. Protože až doposud jsem si klidně před spaním nacpala břicho. Takže pokud jste někdo jako já a chcete začít užívat Enterosgel, zkuste napřed týden fakt ty 4 hodiny před spánkem nejíst, aby se vám ty účinky nemíchaly dohromady a abyste si mohli posoudit, jestli vám to za ty prachy stojí.

Ono možná by pro mě bylo opravdu lepší užívat ho 3x denně právě jen proto, abych i někdy přes den byla nalačno a nezatěžovala to trávení tolik. Ale když já holt jím ráda :oops:

Možná i k tomu časem dospěju, kdo ví. Ale zatím by to bylo znásilňování se.

Jarda — úte zář 07, 2010 7:19 pm
Kometa píše:
Btw.snažím se vypozorovat účinek Enterosgelu a ještě mě tak napadá, zdali to, co mu přisuzuju (tzn.lepší pleť) není způsobeno jen tím, že kvůli jeho večernímu užívání jím naposledy cca ve 20h. Protože až doposud jsem si klidně před spaním nacpala břicho. Takže pokud jste někdo jako já a chcete začít užívat Enterosgel, zkuste napřed týden fakt ty 4 hodiny před spánkem nejíst, aby se vám ty účinky nemíchaly dohromady a abyste si mohli posoudit, jestli vám to za ty prachy stojí.

Ono možná by pro mě bylo opravdu lepší užívat ho 3x denně právě jen proto, abych i někdy přes den byla nalačno a nezatěžovala to trávení tolik. Ale když já holt jím ráda :oops:

Možná i k tomu časem dospěju, kdo ví. Ale zatím by to bylo znásilňování se.

Oba účinky jdou v tomto případě naráz a pak to musí fungovat opravdu dobře. Narvat se na noc, je vyloženě ideální postup, jak se co nejrychleji připravit o zdraví a za ty prachy vám to stojí i v případě, že pouze pochopíte, jakou jste dělala kravinu. Není silnější léčba než hlad, ale toto léčení lidem hrozně vadí, protože oni tak rádi marodí, že se raději pořádně narvou, aby to léčení bylo snesitelné, když je to tak nekonečně dlouhé.

Kometa — úte zář 07, 2010 7:30 pm

Pozoruju na sobě, že na věci potřebuju čas. Třeba doposud jsem odmítala jaterní očistu jako něco pochybného a pracného a prostě něco, co dělat nechci. Tak jsem čistila střevo, baštila ostropestřec, alkalizovala... a najednouzjišťuju, že se nemůžu dočkat, až si objednám empsonku a študuju návod, jak na to. Možná že tělo bylo moudré a vědělo, že by bylo příliš brzy, zato teď dává najevo, že je připravené.

Což je asi dost zcestná poznámka do tohoto tématu, když asi nikdy není dost brzy na to, aby člověk přestal žrát večer. Ale prostě nejde vše změnit najednou. Bude dobré si to zapamatovat a vzpomenout si ve chvíli, kdy se budu snažit někoho dalšího přivést ke zdravé stravě a budu netrpělivá z jeho malých pokroků.

Vtipné je, jak pro všechny lidi okolo sebe jsem radikál, co jí až příliš zdravě(či nezdravě, když nežeru maso), a já přitom vidím, kolik toho mám ještě před sebou... ale už teď se cítím lehká jak ptáček a nabitá energií... díky moc, pane Jardo :-)

Jarda — úte zář 07, 2010 9:02 pm
Kometa píše:
Pozoruju na sobě, že na věci potřebuju čas. Třeba doposud jsem odmítala jaterní očistu jako něco pochybného a pracného a prostě něco, co dělat nechci. Tak jsem čistila střevo, baštila ostropestřec, alkalizovala... a najednouzjišťuju, že se nemůžu dočkat, až si objednám empsonku a študuju návod, jak na to. Možná že tělo bylo moudré a vědělo, že by bylo příliš brzy, zato teď dává najevo, že je připravené.

Což je asi dost zcestná poznámka do tohoto tématu, když asi nikdy není dost brzy na to, aby člověk přestal žrát večer. Ale prostě nejde vše změnit najednou. Bude dobré si to zapamatovat a vzpomenout si ve chvíli, kdy se budu snažit někoho dalšího přivést ke zdravé stravě a budu netrpělivá z jeho malých pokroků.

Vtipné je, jak pro všechny lidi okolo sebe jsem radikál, co jí až příliš zdravě(či nezdravě, když nežeru maso), a já přitom vidím, kolik toho mám ještě před sebou... ale už teď se cítím lehká jak ptáček a nabitá energií... díky moc, pane Jardo :-)

No vidíte, konečně nějaké rozumné rozhodnutí, on ten bordel určitě tělu nesvědčí, to si můžete být jistá. Zda to najednou jde, nebo ne, to dost záleží na stavu pacienta, já je dělím na připravené a nepřipravené. Dobře připravený člověk je ve stavu, kdy z něho něco teče a naprosto ideální je, když teče krev. To už většině lidí lehce dojde, že mají vybráno a do toho šuplíku zbývá poslední krok, čili se ho celkem usilovně brání udělat. Nikoho se nesnažte přesvědčovat, to se vždy obrátí proti vám, dotyčný musí uzrát sám, jiná cesta prostě není.

Sybilla — ned zář 12, 2010 9:36 am

V piatok bol týždeň, čo som začala brať Sanogel. V tento piatok mi vybehla večer teplota na 38,6 a držala sa celú sobotu, až večer klesla na 37,7 C. Dnes ráno teplota už normálna. Tak neviem, mohla by to byť nejaká detoxikačná reakcia, alebo to mohla byť nachladnutie v tomto nemožnom počasí? Nekýcham ako tradične pri nádche, ani mi netiečie z nosa, iba odchádzajú nie príliš pekné hlieny skôr zelené a husté jednak z nosa a jednak ich vykašliavam. Dúfam, že by to bola reakcia na tan Sanogel a nie nejaký parazit, čo sa prejavil.

Jarda — ned zář 12, 2010 7:35 pm
Sybilla píše:
V piatok bol týždeň, čo som začala brať Sanogel. V tento piatok mi vybehla večer teplota na 38,6 a držala sa celú sobotu, až večer klesla na 37,7 C. Dnes ráno teplota už normálna. Tak neviem, mohla by to byť nejaká detoxikačná reakcia, alebo to mohla byť nachladnutie v tomto nemožnom počasí? Nekýcham ako tradične pri nádche, ani mi netiečie z nosa, iba odchádzajú nie príliš pekné hlieny skôr zelené a husté jednak z nosa a jednak ich vykašliavam. Dúfam, že by to bola reakcia na tan Sanogel a nie nejaký parazit, čo sa prejavil.

Tak to neodhadnu, ale zdá se mě to docela divné, dle mého názoru by Sanogel neměl vyvolávat žádné detoxikační reakce, pouze by měl do sebe nabrat toxiny a vyloučit je se stolicí. Je to vlastně pouze taková nákladní souprava, která se cestou naloží a co posbírá, to odveze, ale nic nikde nezabíjí, jako jiné přípravky, nebo potravinové doplňky.

Kometa — ned zář 12, 2010 8:36 pm

Jdu zítra dopoledne na odběr krve - může Enterosgel nějak ovlivnit hodnoty, co mi naměří? Myslím si, že by neměl, ale je to docela důležitý odběr a fakt bych ho nerada ovlivnila. Děkuji

Jarda — ned zář 12, 2010 8:42 pm
Kometa píše:
Jdu zítra dopoledne na odběr krve - může Enterosgel nějak ovlivnit hodnoty, co mi naměří? Myslím si, že by neměl, ale je to docela důležitý odběr a fakt bych ho nerada ovlivnila. Děkuji

Tak určitě může, protože čistí právě krevní řečiště od toxinů, čili hodnoty budou výrazně lepší. Jinak pokud jde o minerály a další látky, tak zde by neměl být výrazný rozdíl, ale u těch krevních zplodin určitě ano.

Kometa — ned zář 12, 2010 9:44 pm

Počkat, ona medicína měří nějaké krevní toxiny? Vždyť ona snad ani nějakou zanesenost a detoxikaci neuznává.

Budou mi dělat krevní obraz a nějaké autoimunitní ukazatele. Ale tak asi ho raději neužiju, ať mi tam nevisí otazník (jde o to, že dnes večer už ho užít nestíhám, nejsem nalačno a jdu spát a myslela jsem, že bych ho teda místo toho užila zítra ráno, když vstávám v 5 hodin a budu muset být nalačno až do 8h).

Jarda — pon zář 13, 2010 4:32 pm
Kometa píše:
Počkat, ona medicína měří nějaké krevní toxiny? Vždyť ona snad ani nějakou zanesenost a detoxikaci neuznává.

Budou mi dělat krevní obraz a nějaké autoimunitní ukazatele. Ale tak asi ho raději neužiju, ať mi tam nevisí otazník (jde o to, že dnes večer už ho užít nestíhám, nejsem nalačno a jdu spát a myslela jsem, že bych ho teda místo toho užila zítra ráno, když vstávám v 5 hodin a budu muset být nalačno až do 8h).

Medicína toxiny sice neměří, ale měří některé látky metabolického rozkladu, ty může samozřejmě aplikace sorbentu eliminovat a vyšetření je potom zkreslené. Asi bych to opravdu raději nebral a budete vědět, jak si stojíte i když je otázkou, jak přesné ty metody vyšetřování vlastně jsou.

muflon — pon zář 13, 2010 6:20 pm

http://www.enterosgel.com/rus/
(vpravo uprostřed záložka Instrukcii...=Návod k dávkování)

Skutečně to má být polévková lžíce...a ne čajová...(jak je špatný překlad na obalu Enterosgelu)
...1-3x denně. Ta čajová lžička píšou že je pro děti.... :wink:

Способ применения и дозы. Энтеросгель® пасту принимают внутрь за 1-2 часа до или после еды или приема других лекарств, запивая водой. Дозировка для взрослых - по 1 столовой ложке (15 г) 3 раза в сутки (45 г).
Детям в возрасте до 5 лет -1 чайная ложка (5 г) 3 раза в сутки (15 г), а от 5 до 14 лет - одна десертная ложка (10 г) 3 раза в сутки (30 г). Для профилактики хронических интоксикаций – в сутки 30 г или в 2 приёма по 15 г в течение 7-10 дней ежемесячно. При тяжелых интоксикациях в течение первых трех суток доза препарата может быть увеличена вдвое. Продолжительность лечения при острых отравлениях - 3-5 суток, а при хронических интоксикациях и аллергических состояниях - 2-3 недели. Повторный курс по рекомендации врача.

muflon — stř zář 15, 2010 9:38 am
muflon píše:
TCM ohledně org.hodin např.říká:
po 20. hodině(tj.21h let.času) skončil den pro vaše trávicí orgány, se vším, co teď sníte bude mít vaše tělo hodně práce....

pokud to budete brát večer, tak JÍST nejlépe cca nejpozději DO 19H večer zimního=biolog.času (tj.do osmé h večer letního času),
a pak večer vzít Sanogel(Enterosgel) v letním čase v osum večer(což je biologicky 19h večer...) - nebo prostě těsně před ulehnutím ke spánku...., a pak podruhé vzít Sanogel v těch 5-7h ráno(v létě 6-8).
...

...Pokud někdo dodržuje orgánové hodiny, tedy biologický čas(=zimní),
tak si to snad dovede spočítat lépe než já-tento příspěvek cituji už opravený(tak teď to snad už je správně), kde jsem zjistil že sem měl chybu a zaměnil sem +1 za -1h....(to mně lidi nemůžete někdo opravit...to je právě to riziko internetu že pak se něčím člověk řídí co si někde přečte, a nepřefiltruje to vlastní hlavou...). Riziko kopírování chyb jinými vzrůstá o to víc, když se sekne někdo nám důvěryhodný, ale holt platí chybama se (snad) i učíme... :wink:

Elegantní je proto řešení brát Sanogel těsně před spánkem, a min.2h po jídle nebo lécích...

muflon — stř zář 15, 2010 9:48 am
muflon píše:
Sybilla píše:
V prípade očistnej kúry sa má užívať Sanogel pravidelne 14 dní 2x denne.(3x denne doporučujú pre pacientov s chronickými ťažkosťami ).....

Biologický čas=zimní čas...(tj,teď když máme letní čas, a je dejme tomu šest ráno, tak pro tělo je to ale biologicky pět hodin ráno...)

Takže: V zimě nepřepočítávat, v létě -1hod a je to skutečný biologický čas. :idea:

...

:lol: opět opravena citace- korekce zimní/letní čas...(měl sem to tam špatně).

(ps: posouvání je pro zopakování- poslední víkend v říjnu(-1h) a v březnu(+1h)...)

Jarda — stř zář 15, 2010 2:50 pm
muflon píše:
...Pokud někdo dodržuje orgánové hodiny, tedy biologický čas(=zimní),
tak si to snad dovede spočítat lépe než já-tento příspěvek cituji už opravený(tak teď to snad už je správně), kde jsem zjistil že sem měl chybu a zaměnil sem +1 za -1h....(to mně lidi nemůžete někdo opravit...to je právě to riziko internetu že pak se něčím člověk řídí co si někde přečte, a nepřefiltruje to vlastní hlavou...). Riziko kopírování chyb jinými vzrůstá o to víc, když se sekne někdo nám důvěryhodný, ale holt platí chybama se (snad) i učíme... :wink:

Elegantní je proto řešení brát Sanogel těsně před spánkem, a min.2h po jídle nebo lécích...

Dle mého názoru nemocný člověk má ukončit jídlo minimálně 4 hodiny před spaním a pak i ten Sanogel funguje lépe i když ty časy přesně nedodržíte.

john26 — pon lis 22, 2010 8:04 pm

Sanogel sa ma podavat v cajovych lyzickach alebo polievkovych? Niekde pisu tak niekde tak.

Jarda — pon lis 22, 2010 9:32 pm
john26 píše:
Sanogel sa ma podavat v cajovych lyzickach alebo polievkovych? Niekde pisu tak niekde tak.

To záleží na tom, jak moc spěcháte a co řešíte, dle mého názoru léčebné dávky jsou po celých lžících a udržovací po lžičkách.

john26 — pon pro 27, 2010 11:39 am

Chcel by som sa spytat aky je vas nazor na colonix. Ci je medzi nim a sanogelom daky znacny rozdiel.

Jarda — pon pro 27, 2010 1:40 pm
john26 píše:
Chcel by som sa spytat aky je vas nazor na colonix. Ci je medzi nim a sanogelom daky znacny rozdiel.

Jedná se o naprosto jiný produkt, ten Colonix je spíše srovnatelný s Lepicolem, ale oboje pracuje na stejném principu, ovšem Sanogel, nebo Enterosgel pracují naprosto jinak a myslím si, že jsou mnohem účinnější i když cenově jsou také někde jinde.

john26 — stř pro 29, 2010 1:38 pm
Jarda píše:
Jedná se o naprosto jiný produkt, ten Colonix je spíše srovnatelný s Lepicolem, ale oboje pracuje na stejném principu, ovšem Sanogel, nebo Enterosgel pracují naprosto jinak a myslím si, že jsou mnohem účinnější i když cenově jsou také někde jinde.

Len pre istotu - Sanogel aj ked je lacnejsi je podla vas ovela ucinnejsi?

Jarda — stř pro 29, 2010 2:19 pm
john26 píše:
Len pre istotu - Sanogel aj ked je lacnejsi je podla vas ovela ucinnejsi?

Ono nejde srovnávat pouze konečnou cenu, ale musíte si to přepočítat na denní dávku a pak vám vyjdou jiná čísla. Sanogel funguje ve střevech jako vysavač a je opravdu dobrý i přes tu vysokou cenu.

NOWOCAYN — pát led 21, 2011 10:47 am

Zakladám túto tému, pretože sa mi tieto dva produkty zdajú byť veľmi zaujímavé. Nemajú neznesiteľne nepríjemnú chuť (na rozdiel od MMS), a aj cenovo sú dostupné, najmä ak detoxikačná kúra s nimi trvá len dva týždne (Joalis kúra vyjde na MNOHOnásobok ceny a trvá dlhooo, ale čo už, pred 5-timi rokmi som bol hlúpy...).
Otázky k týmto produktom :
Dá sa Sanogel a Enterogel používať aj inak ako len perorálne ?
Napadajú mi totiž tieto možnosti : Pridávať Sanogel, alebo Enterogel do klystíru (prefiltrovaná voda + Sanogel či Enterogel, ak sa nedá so soľou, tak bez soli), urobiť si "pleťovú masku" pomocou Sanogelu či Enterogelu, v prípade ochorenia pokožky hlavy (týka sa mňa, neviem o čo ide....) doslova si nagélovať pokožku hlavy (a vlasy zároveň - inak to nejde :D ) týmito dvoma produktmi... Určite lepšie, ako patlať si na hlavu 10 dňovú moč i keď s výbornými účinkami, a čakať dva týždne, kým ten smrad opustí pokožku hlavy... nie ?
Je to všetko možné ? Ako sa budú správať Sanogel a Enterogel na povrchu pokožky tela, hlavy, v hrubom čreve ?
Ďakujem(e) za odpoveď.

Jarda — pát led 21, 2011 10:57 am
NOWOCAYN píše:
Zakladám túto tému, pretože sa mi tieto dva produkty zdajú byť veľmi zaujímavé. Nemajú neznesiteľne nepríjemnú chuť (na rozdiel od MMS), a aj cenovo sú dostupné, najmä ak detoxikačná kúra s nimi trvá len dva týždne (Joalis kúra vyjde na MNOHOnásobok ceny a trvá dlhooo, ale čo už, pred 5-timi rokmi som bol hlúpy...).
Otázky k týmto produktom :
Dá sa Sanogel a Enterogel používať aj inak ako len perorálne ?
Napadajú mi totiž tieto možnosti : Pridávať Sanogel, alebo Enterogel do klystíru (prefiltrovaná voda + Sanogel či Enterogel, ak sa nedá so soľou, tak bez soli), urobiť si "pleťovú masku" pomocou Sanogelu či Enterogelu, v prípade ochorenia pokožky hlavy (týka sa mňa, neviem o čo ide....) doslova si nagélovať pokožku hlavy (a vlasy zároveň - inak to nejde :D ) týmito dvoma produktmi... Určite lepšie, ako patlať si na hlavu 10 dňovú moč i keď s výbornými účinkami, a čakať dva týždne, kým ten smrad opustí pokožku hlavy... nie ?
Je to všetko možné ? Ako sa budú správať Sanogel a Enterogel na povrchu pokožky tela, hlavy, v hrubom čreve ?
Ďakujem(e) za odpoveď.

Více čtěte a nezakládejte zbytečně duplicitní témata, dá to dost práce slučovat. Určitě se jinak používat dají, prostě budou jako vysavač fungovat i jinde v těle nebo po těle, ale mě se zdají pro takové použití příliš drahé.

NOWOCAYN — pát led 21, 2011 11:30 am

to Jarda : Prepáčte pán Jarda, vôbec som si nevšimol, že vlákno "Enterosgel, Sanogel" existuje.
Vravíte, že sa Vám zdá príliš drahé používať Sanogel aj (podotýkam AJ) zvonku ? Hmmm... Také 225ml balenie toho gélu za 13 Eur... to by mi vystačilo ako vlasový gél (nepoužívam gél 8 rokov) na riadne dlho... nepoviem, kebyže sa jedná o vodičku vo fľaštičke s obsahom 10ml za 13 Eur... ale 13 Eur za 225ml Sanogel sa mi nezdá vôbec veľa. Bavíme sa o tom istom Sanogeli a Enterosgeli ? Veď kebyže ho pužívam na tvár ako masku, tak mi vystačí (typujem) na cca 40 použití jedno balenie... nie je to za 13-14 Eur (niekde aj 15,50€) dosť použití, hlavne ak to ničí všetko patogénne ? Veď si už len zoberte takú šťavu "Noni", Aloe Vera a ostatné, ktoré sa môžu pred Sanogelom a Enterosgelom klaňať, a stoja mnohonásobne viac (kúra prostredníctvom nich).
Nechcel som totuto otázkou rýpať, dúfam, že to tak neznie... Preto položím "protiotázku". Ak sa Vám zdá Enterosgel a Sanogel ako príliš drahé riešenie "vysávača patogénov" po tele (ich nanášanie na kožu konkrétne), tak čo sa Vám zdá ako dobré riešenie z hľadiska ceny, čo by mohlo nahradiť Sanogel a Enterosgel práve na povrchu tela - pri aplikácii na kožu ? Moč ? Ďakujem, neprosím. Nemám k nemu odpor, ale natierať sa dve hodiny močom a potom sa modliť, aby to nikto v MHD či v práci nezacítil... to patrí tak na domáce liečenie po dobu 2 mesiacov, keď som si na ten čas vybral dovolenku, lebo mám rakovinu, alebo niečo podobné...
Edit : Po naštudovaní tohto vlákna už chápem, prečo táto kúra nie je tak lacná, ako sa mi zdalo (pri používaní 3 kopcovitých čajových lyžičiek po dobu 14 dní). Totiž, treba toho pužiť oveľa viac. Áno, bude to potom niekoľkokrát drahšie, ale na základe toho mi prídu Enterosgel a Sanogel už viac dôveryhodné, lebo sa mi nezdalo, žeby stačilo nejakých približne 20€ na to, aby som sa naozaj kvalitne prečistil pomocou nejakého prípravku, a ešte bez vedľajších účinkov (čo sa s istotou nemôže povedať o iných prírodných produktoch, i keď sú omnoho lepšou voľbou, ako lieky na predpis z lekárne od "doktora").

Jarda — pát led 21, 2011 1:11 pm
NOWOCAYN píše:
to Jarda : Prepáčte pán Jarda, vôbec som si nevšimol, že vlákno "Enterosgel, Sanogel" existuje.
Vravíte, že sa Vám zdá príliš drahé používať Sanogel aj (podotýkam AJ) zvonku ? Hmmm... Také 225ml balenie toho gélu za 13 Eur... to by mi vystačilo ako vlasový gél (nepoužívam gél 8 rokov) na riadne dlho... nepoviem, kebyže sa jedná o vodičku vo fľaštičke s obsahom 10ml za 13 Eur... ale 13 Eur za 225ml Sanogel sa mi nezdá vôbec veľa. Bavíme sa o tom istom Sanogeli a Enterosgeli ? Veď kebyže ho pužívam na tvár ako masku, tak mi vystačí (typujem) na cca 40 použití jedno balenie... nie je to za 13-14 Eur (niekde aj 15,50€) dosť použití, hlavne ak to ničí všetko patogénne ? Veď si už len zoberte takú šťavu "Noni", Aloe Vera a ostatné, ktoré sa môžu pred Sanogelom a Enterosgelom klaňať, a stoja mnohonásobne viac (kúra prostredníctvom nich).
Nechcel som totuto otázkou rýpať, dúfam, že to tak neznie... Preto položím "protiotázku". Ak sa Vám zdá Enterosgel a Sanogel ako príliš drahé riešenie "vysávača patogénov" po tele (ich nanášanie na kožu konkrétne), tak čo sa Vám zdá ako dobré riešenie z hľadiska ceny, čo by mohlo nahradiť Sanogel a Enterosgel práve na povrchu tela - pri aplikácii na kožu ? Moč ? Ďakujem, neprosím. Nemám k nemu odpor, ale natierať sa dve hodiny močom a potom sa modliť, aby to nikto v MHD či v práci nezacítil... to patrí tak na domáce liečenie po dobu 2 mesiacov, keď som si na ten čas vybral dovolenku, lebo mám rakovinu, alebo niečo podobné...
Edit : Po naštudovaní tohto vlákna už chápem, prečo táto kúra nie je tak lacná, ako sa mi zdalo (pri používaní 3 kopcovitých čajových lyžičiek po dobu 14 dní). Totiž, treba toho pužiť oveľa viac. Áno, bude to potom niekoľkokrát drahšie, ale na základe toho mi prídu Enterosgel a Sanogel už viac dôveryhodné, lebo sa mi nezdalo, žeby stačilo nejakých približne 20€ na to, aby som sa naozaj kvalitne prečistil pomocou nejakého prípravku, a ešte bez vedľajších účinkov (čo sa s istotou nemôže povedať o iných prírodných produktoch, i keď sú omnoho lepšou voľbou, ako lieky na predpis z lekárne od "doktora").

Tak vidíte a na ten povrch jde použít mnohem tvrdší prostředky než dovnitř, čili kosmeticky se dají aplikovat zábaly z bílého jílu, urina přes noc jako španělský plášť, což jsem zde už také popisoval a potírání pomocí roztoku MMS. Asi vůbec nejlacinější a velice účinné bude potírání velice zředěnou kyselinou chlorovodíkovou, což i v naprosto homeopatické koncentraci hubí prakticky veškeré šmejdy, od hub, plísní, kvasinek, přes většinu bakterií a dalšího neřádu.

NOWOCAYN — pát led 21, 2011 1:12 pm

A čo tak Sanogel a čistenie zubov ? Napríklad po vyčistení zubov urinou (alebo zmesou himalájskej soli a sódy bikarbóny - lebo MMS proste nemôžem ani cítiť...) by som si ešte prečistil zuby Sanogelom a nechal ho pôsobiť v ústnej dutine hoci aj niekoľko minút ? Malo by to efekt aj napríklad pri kloktaní na mandle, ktoré stále nemám vyliečené (i keď nebolia a nehnisajú) ?

Jarda — pát led 21, 2011 1:24 pm
NOWOCAYN píše:
A čo tak Sanogel a čistenie zubov ? Napríklad po vyčistení zubov urinou (alebo zmesou himalájskej soli a sódy bikarbóny - lebo MMS proste nemôžem ani cítiť...) by som si ešte prečistil zuby Sanogelom a nechal ho pôsobiť v ústnej dutine hoci aj niekoľko minút ? Malo by to efekt aj napríklad pri kloktaní na mandle, ktoré stále nemám vyliečené (i keď nebolia a nehnisajú) ?

Určitě se takto dá používat, sám jsem ho takto chvilku testoval a fungovalo to dobře. On vysává bordel a bakterie prostě všude, čili je naprosto jedno, kde ho použijete.

NOWOCAYN — ned led 23, 2011 4:22 pm

to Jarda : Pán Jarda, kebyže zjem napríklad náhodou surové vajíčko, ktoré napadla salmonela.... (netvrdím, že také kvôli tomu vyhľadám, mám kvalitný zdroj...) tak ak hneď na to zjem lyžicu Sanogelu, eliminuje to baktérie z vajíčka ? Ďakujem za odpoveď.

Jarda — ned led 23, 2011 9:47 pm
NOWOCAYN píše:
to Jarda : Pán Jarda, kebyže zjem napríklad náhodou surové vajíčko, ktoré napadla salmonela.... (netvrdím, že také kvôli tomu vyhľadám, mám kvalitný zdroj...) tak ak hneď na to zjem lyžicu Sanogelu, eliminuje to baktérie z vajíčka ? Ďakujem za odpoveď.

To se asi s jistotou prohlásit nedá, ale určitě výborně funguje česnek a pokud by jste to zapil kyselinou chlorovodíkovou, nebo aktivovaným MMS, tak bych si dovolil tvrdit, že jdete na jistotu.

NOWOCAYN — pon led 24, 2011 11:39 am

to Jarda : Pán Jarda, považujete pri Sanogel či Enterosgel kúre (cca 14 dní) za prospešné vykonať aj pár (aspoň dva) urinových klystírov ? Dnes (tretí deň užívam Sanogel podľa návodu v tomto vlákne - polievková lyžica, nalačno a pred spaním) som si uronový klystír spravil, a chcem minimálne ešte jeden do tých 14-tich dní urobiť. Dopomôže to detoxikačným účinkom Sanogelu ?
Ďakujem za odpoveď.

Jarda — pon led 24, 2011 11:48 am
NOWOCAYN píše:
to Jarda : Pán Jarda, považujete pri Sanogel či Enterosgel kúre (cca 14 dní) za prospešné vykonať aj pár (aspoň dva) urinových klystírov ? Dnes (tretí deň užívam Sanogel podľa návodu v tomto vlákne - polievková lyžica, nalačno a pred spaním) som si uronový klystír spravil, a chcem minimálne ešte jeden do tých 14-tich dní urobiť. Dopomôže to detoxikačným účinkom Sanogelu ?
Ďakujem za odpoveď.

Nezbytně nutné to není, ale ničemu to vadit nemůže, Sanogel odvádí z těla velké množství kyselých toxinů a pokud tomu pomůžete i klystýrem, rozhodně se tělo zlobit nebude.

muflon — pon led 24, 2011 9:18 pm

Ve svém hlásání (pravidelných info mailem) od dědka kořenáře, je že mu zavolal nějaký (prej výhradní)distributor v ČR enterosgelu vyráběného v Rusku(s azbukou na obale),....takže dědek kořenář ukončuje prodej enterosgelu s azbukou na obale, skrze svůj e-shop. Ale v tom hlásání říká, že licencovanému enterosgelu s českým popisem na tubě a obalu, nevěří....tak sem zvědav co místo toho bude nabízet...nejspíš sanogel. :wink:

Jarda — pon led 24, 2011 10:43 pm
muflon píše:
Ve svém hlásání (pravidelných info mailem) od dědka kořenáře, je že mu zavolal nějaký (prej výhradní)distributor v ČR enterosgelu vyráběného v Rusku(s azbukou na obale),....takže dědek kořenář ukončuje prodej enterosgelu s azbukou na obale, skrze svůj e-shop. Ale v tom hlásání říká, že licencovanému enterosgelu s českým popisem na tubě a obalu, nevěří....tak sem zvědav co místo toho bude nabízet...nejspíš sanogel. :wink:

Ono ve východních zemích je většina zboží levná a ta láce je zase logickým důsledkem diskutabilní kvality, čili je vhodné s tím vždy počítat a takové zboží kupovat maximálně ostražitě.

NOWOCAYN — sob led 29, 2011 3:54 pm

.. i keď som písal vo fóre o kyseline chlorovodíkovej (na tejto stránke), že mám stolicu bez zápachu, tak v podstate posledných 8 dní čo beriem SANOGEL to tak nie je... stolicu za tieto dni som mal dva krát každý druhý deň (normálne mávam 1-2 krát denne), potom každý deň raz (5-6 deň) a posledné dva dni dva či tri krát denne. Lenže stolica už nie je o.k., od prvého "kakania" asi dva dni po použití SANOGELu - akoby mi "rezala" "výfuk" (je tvrdšia), čo je pre mňa jav už možno dva roky nepoznaný + už je tam zápach, taký "štipľavo-tlmivo-drevito-umelohmotný", a nie "popolavo-zemitý" pach, aký som vnímal u mojej stolici (pri samodiagnostikovaní jej pachu - čo robím sem-tam pre zistenie či mám normálnu stolicu) do dní, čo som ešte SANOGEL nepoužíval.
Je tak preto, že SANOGEL vo mne upratuje, alebo ten zápach vytvára prostá spojitosť SANOGELu so stolicou ?
Totiž... ak je to ten odpad, ktorý zo mňa SANOGEL odpratáva, tak...pochybujem, že pochádza z hrubého čreva... myslím, že 20 urinových klystírov (plánujem ešte mnoho, každý týždeň 1, doživotne) čo som za rok absolvoval, už malo hrubé črevo pekne vyčistiť...
Ľudia, cítite (doslova a dopísmena) tiež takú zmenu čo sa stolice týka, pri používaní SANOGELu ?
Pán Jarda, veľmi si vážim Vašich odpovedí, a ja dúfam, že Vaše odpovede (aj) na moje otázky pomôžu zorientovať sa s touto problematikou veľa ľuďom, ktorí budú čítať toto fórum, pretože sa kľudne môžu stretnúť s tým istým javom.
Ďakujem za odpoveď. :)

Jarda — sob led 29, 2011 6:47 pm
NOWOCAYN píše:
.. i keď som písal vo fóre o kyseline chlorovodíkovej (na tejto stránke), že mám stolicu bez zápachu, tak v podstate posledných 8 dní čo beriem SANOGEL to tak nie je... stolicu za tieto dni som mal dva krát každý druhý deň (normálne mávam 1-2 krát denne), potom každý deň raz (5-6 deň) a posledné dva dni dva či tri krát denne. Lenže stolica už nie je o.k., od prvého "kakania" asi dva dni po použití SANOGELu - akoby mi "rezala" "výfuk" (je tvrdšia), čo je pre mňa jav už možno dva roky nepoznaný + už je tam zápach, taký "štipľavo-tlmivo-drevito-umelohmotný", a nie "popolavo-zemitý" pach, aký som vnímal u mojej stolici (pri samodiagnostikovaní jej pachu - čo robím sem-tam pre zistenie či mám normálnu stolicu) do dní, čo som ešte SANOGEL nepoužíval.
Je tak preto, že SANOGEL vo mne upratuje, alebo ten zápach vytvára prostá spojitosť SANOGELu so stolicou ?
Totiž... ak je to ten odpad, ktorý zo mňa SANOGEL odpratáva, tak...pochybujem, že pochádza z hrubého čreva... myslím, že 20 urinových klystírov (plánujem ešte mnoho, každý týždeň 1, doživotne) čo som za rok absolvoval, už malo hrubé črevo pekne vyčistiť...
Ľudia, cítite (doslova a dopísmena) tiež takú zmenu čo sa stolice týka, pri používaní SANOGELu ?
Pán Jarda, veľmi si vážim Vašich odpovedí, a ja dúfam, že Vaše odpovede (aj) na moje otázky pomôžu zorientovať sa s touto problematikou veľa ľuďom, ktorí budú čítať toto fórum, pretože sa kľudne môžu stretnúť s tým istým javom.
Ďakujem za odpoveď. :)

To bude jednoznačně bordel z tlustého střeva, protože 20 klystýrů za rok není nic, při základním čištění to většina lidí udělá za půl měsíce a pak se dá o jakés takés čistotě střeva mluvit, ale takto určitě ne. Čili z mého pohledu je jasné, že Sanogel jednoznačně uklízí a uvidíte, jak se to bude dále vyvíjet.

NOWOCAYN — sob led 29, 2011 9:53 pm

to Jarda : No, a to si potom predstavte ľudí, ktorí čítali a riadili sa článkom o urinoterapii v jednom slovenskom časopise zameranom na zdravie, kde autor (nemenovaný) spomínal, že na dokonalú očistu čriev stačí 5 urinových klystírov.... a doteraz si myslia, že postačí 5 urinových klystírov v priebehu mesiaca (o opakovaní tejto klystírovej kúry tam nepadla ani zmienka), a bude dokonalá očista hrubého čreva... Autor sa to snažil asi až príliš zjednodušiť a uveriť sám sebe...alebo si to naštudoval asi veľmi povrchne.... takže ako vidno, ani do časopisu (čo je už tlačivo) sa nemusí dostať kvalitný článok (čo je asi každému jasné)...

Jarda — sob led 29, 2011 10:52 pm
NOWOCAYN píše:
to Jarda : No, a to si potom predstavte ľudí, ktorí čítali a riadili sa článkom o urinoterapii v jednom slovenskom časopise zameranom na zdravie, kde autor (nemenovaný) spomínal, že na dokonalú očistu čriev stačí 5 urinových klystírov.... a doteraz si myslia, že postačí 5 urinových klystírov v priebehu mesiaca (o opakovaní tejto klystírovej kúry tam nepadla ani zmienka), a bude dokonalá očista hrubého čreva... Autor sa to snažil asi až príliš zjednodušiť a uveriť sám sebe...alebo si to naštudoval asi veľmi povrchne.... takže ako vidno, ani do časopisu (čo je už tlačivo) sa nemusí dostať kvalitný článok (čo je asi každému jasné)...

Tak do časopisů se dostává mnoho polopravd, nebo lží a totéž platí i pro různé internetové stránky, také proto radím každému, „Nevěř nikomu, ani mě, jenom sám sobě“. Víra je vlastně důkazem nevědomosti, protože kdo věří, neví a kdo ví, ten ví a věřit tedy nemusí.

NOWOCAYN — úte úno 01, 2011 8:41 pm

Vraj nemá Sanogel vedlajšie účinky ? No neviem.... ja mám pri jeho používaní "knedlík v krku", mamu páli z toho žáha...
Napadlo mi, že to môže brzdiť tvorbu HCL.... Tak si dávam Betain HCL... dnes som si dal až 6 tabliet (v priebehu dňa) po 350 (približne) mg HCL v 1 tablete... a ... nič. Necítim zmenu.... akurát dostanem DEPKU.... už ma to nebaví... (sorry za vylievanie si duše).

Jarda — úte úno 01, 2011 10:14 pm
NOWOCAYN píše:
Vraj nemá Sanogel vedlajšie účinky ? No neviem.... ja mám pri jeho používaní "knedlík v krku", mamu páli z toho žáha...
Napadlo mi, že to môže brzdiť tvorbu HCL.... Tak si dávam Betain HCL... dnes som si dal až 6 tabliet (v priebehu dňa) po 350 (približne) mg HCL v 1 tablete... a ... nič. Necítim zmenu.... akurát dostanem DEPKU.... už ma to nebaví... (sorry za vylievanie si duše).

Sanogel vedlejší účinky opravdu nemá a to, co popisujete, bych spíše viděl na detoxikační příznaky.

Martina46 — pon úno 07, 2011 12:48 am

mozno dat sanogel aj 3 rocnemu dietatu na odhlienenie, kedze klystiry mu robit nechcem?
pokial mam zapchu, ma zmysel aby som uzivala sanogel?

Jarda — pon úno 07, 2011 12:36 pm
Martina46 píše:
mozno dat sanogel aj 3 rocnemu dietatu na odhlienenie, kedze klystiry mu robit nechcem?
pokial mam zapchu, ma zmysel aby som uzivala sanogel?

Podle mého názoru není problém ho užívat a na ty zácpy je možná ještě lepší Lepicol.

NOWOCAYN — pon úno 07, 2011 7:12 pm

Ja som pri užívaní Sanogelu (dva krát denne 40-45g) po dobu dvoch týždňov.... mal takú "tvrdú bobkovatú stolicu", a nie len ja, ale aj moja mama (lebo to užívala dva týždne tiež). Je to bežné ? Nepamätám na dobu, keď som mal tak tvrdú stolicu ako počas užívania Sanogelu.

Jarda — pon úno 07, 2011 8:58 pm
NOWOCAYN píše:
Ja som pri užívaní Sanogelu (dva krát denne 40-45g) po dobu dvoch týždňov.... mal takú "tvrdú bobkovatú stolicu", a nie len ja, ale aj moja mama (lebo to užívala dva týždne tiež). Je to bežné ? Nepamätám na dobu, keď som mal tak tvrdú stolicu ako počas užívania Sanogelu.

Tak jediný problém, který v tom asi je, je malá spotřeba tekutin, ono totiž i na obalu Sanogelu se píše, že pokud u toho nebudete hodně pít, tak si můžete vyvolat zácpu.

Martina46 — pon úno 07, 2011 10:40 pm
Jarda píše:
Tak jediný problém, který v tom asi je, je malá spotřeba tekutin, ono totiž i na obalu Sanogelu se píše, že pokud u toho nebudete hodně pít, tak si můžete vyvolat zácpu.

no znamena to, ze niekto, kto ma problem pri sanogeli som zapchou a pije bezne 3-4 litre, mal by teda este pridat, dajme tomu az na 5-6 litrov vody denne? predpokladam, ze prave nowocayn si urcite strazi svoj pitny rezim.

Jarda — úte úno 08, 2011 10:24 am
Martina46 píše:
no znamena to, ze niekto, kto ma problem pri sanogeli som zapchou a pije bezne 3-4 litre, mal by teda este pridat, dajme tomu az na 5-6 litrov vody denne? predpokladam, ze prave nowocayn si urcite strazi svoj pitny rezim.

Ano, opravdu hodně tekutin, protože Sanogel na sebe váže spoustu vody.

Elliška — pon úno 28, 2011 1:40 pm

Doporučujete spíš Sanogel než Enterosgel? A pak ještě otázka - může Sanogel/Enterosgel nahradit aspoň částečně šanku a jaterní očistu? Obojí jsem už prováděla, kromě toho, že skoro nic nevyšlo (dělala jsem třikrát) mně po očistách trvá týden až dva, než začne fungovat normální vyprazdňování.

Jarda — pon úno 28, 2011 9:31 pm
Elliška píše:
Doporučujete spíš Sanogel než Enterosgel? A pak ještě otázka - může Sanogel/Enterosgel nahradit aspoň částečně šanku a jaterní očistu? Obojí jsem už prováděla, kromě toho, že skoro nic nevyšlo (dělala jsem třikrát) mně po očistách trvá týden až dva, než začne fungovat normální vyprazdňování.

Já Sanogel, ale rozdíl není dle mého názoru příliš velký. Tento křemíkový gel se dá v mnoha směrech s mechanickou formou očist srovnávat a v některých ukazatelích je i předčí. Navíc by patrně vyprazdňování zlepšil, čili to můžete vyzkoušet.

Elliška — úte bře 01, 2011 9:21 am

Tak to je potěšující zpráva, protože situace po očistách u mě nic moc.

Milan — ned bře 06, 2011 12:28 pm

Pěknou neděli Jardo. Prosím,: Sanogel beru 2 hod. před a 2 hod. po jídle, jak jste doporučoval. Vím že se při tomto užívání má i hodně pít. Pít se může i mezi těmi dvěma hodinami? Tedy téměř stále během Dne? Dále, po využívání celé dávky, t.j. 450ml. pokračovat znovu dál a kolik dávek? Jak dlouho má tato očistná kůra Sanogelem trvat? Pročistí se tělo po té jedné dávce Sanogelu? (Není to levná záležitost).Dík, Milan.

Jarda — pon bře 07, 2011 10:17 am
Milan píše:
Pěknou neděli Jardo. Prosím,: Sanogel beru 2 hod. před a 2 hod. po jídle, jak jste doporučoval. Vím že se při tomto užívání má i hodně pít. Pít se může i mezi těmi dvěma hodinami? Tedy téměř stále během Dne? Dále, po využívání celé dávky, t.j. 450ml. pokračovat znovu dál a kolik dávek? Jak dlouho má tato očistná kůra Sanogelem trvat? Pročistí se tělo po té jedné dávce Sanogelu? (Není to levná záležitost).Dík, Milan.

Pití klidně je možné s tím se ten gel nepere, pouze bobtná a kolik dávek to neodhadnu, záleží na stavu pacienta, ale obecně se doporučuje jedno balení na deset let zanášení. Levný určitě není, ale cena odpovídá jeho možnostem, nicméně klystýry jsou zdarma a po určité době odvedou stejnou službu, čil volba je na vás.

Milan — pon bře 07, 2011 10:36 am
Jarda píše:
Pití klidně je možné s tím se ten gel nepere, pouze bobtná a kolik dávek to neodhadnu, záleží na stavu pacienta, ale obecně se doporučuje jedno balení na deset let zanášení. Levný určitě není, ale cena odpovídá jeho možnostem, nicméně klystýry jsou zdarma a po určité době odvedou stejnou službu, čil volba je na vás.

Díky.

Sikora — ned kvě 15, 2011 2:16 pm

Dobry den,rad bych se zeptal jestli je mozne uzivat sanogel hned rano po probuzeni? Dale se chic zeptat jestli muzu zacit s polevkovou lzici ( nikdy jsem ho zatim neuzival).musi se ho rozmichat ve vode?Muzu ho uzivat vickrat denne?a posledni vec jestli behem tech 2 hodin
muzu pit s vodou smichany bud vit.c nebo chlorid horecnaty. Dekuji

ovekyska — ned kvě 15, 2011 4:31 pm

užívam sanogel šiesty deň. Idem podľa uvedeného návodu, 3x denne. Je tu však problém so zápchou, ktorá, ako sa zdá, vychádza z dlhodobého stresu. Preto musím robiť tak každý štvrtý deň klystír, aby som nejako vyprazdnila čreva, ináč to zo seba nedostanem von (už je aj však toto problém, včera som sa nevyprazdnila ani pomocou klystíru), môže sa však robiť klystír počas kury sanogelom?
Ďalej sa obávam, že v tomto mojom stave mi dve malé balenia nebudú stačiť, no čo už, financne to nie je ľahké utiahnuť.

Jarda — ned kvě 15, 2011 8:44 pm
Sikora píše:
Dobry den,rad bych se zeptal jestli je mozne uzivat sanogel hned rano po probuzeni? Dale se chic zeptat jestli muzu zacit s polevkovou lzici ( nikdy jsem ho zatim neuzival).musi se ho rozmichat ve vode?Muzu ho uzivat vickrat denne?a posledni vec jestli behem tech 2 hodin
muzu pit s vodou smichany bud vit.c nebo chlorid horecnaty. Dekuji

Asi by jste si měl vlákna o Sanogelu nejdříve přečíst, je to tu vše již několikrát napsáno a jde tedy o zbytečně položené otázky. Jediné, co se tu neřešilo, je to užívání v uvedených kombinacích a to bych jako moc ideální neviděl, je to vlastně vysavač, tak proč jeho funkci omezovat a součastně si snižovat využitelnost těch doplňků stravy.

Jarda — ned kvě 15, 2011 8:49 pm
ovekyska píše:
užívam sanogel šiesty deň. Idem podľa uvedeného návodu, 3x denne. Je tu však problém so zápchou, ktorá, ako sa zdá, vychádza z dlhodobého stresu. Preto musím robiť tak každý štvrtý deň klystír, aby som nejako vyprazdnila čreva, ináč to zo seba nedostanem von (už je aj však toto problém, včera som sa nevyprazdnila ani pomocou klystíru), môže sa však robiť klystír počas kury sanogelom?
Ďalej sa obávam, že v tomto mojom stave mi dve malé balenia nebudú stačiť, no čo už, financne to nie je ľahké utiahnuť.

Tak Sanogel je potřeba bohatýrsky zapíjet a pokud to neděláte, tak je zákonitě problém. Jinak klystýr nijak nevadí a naopak ho lze na odvod toxinů jenom doporučit.

mariar — ned kvě 15, 2011 9:34 pm

Pred spaním už nezvyknem veľa piť, aby som v noci "nemusela". Aby Sanogel splnil svoju funkciu, potrebuje väčšie množstvo vody. Akým množstvom vody je vhodné zapiť nočnú dávku? Ďakujem

Jarda — ned kvě 15, 2011 9:57 pm
mariar píše:
Pred spaním už nezvyknem veľa piť, aby som v noci "nemusela". Aby Sanogel splnil svoju funkciu, potrebuje väčšie množstvo vody. Akým množstvom vody je vhodné zapiť nočnú dávku? Ďakujem

Tři deci jsou naprosté minimum, spíše bych nechodil pod půl litru.

Sikora — ned kvě 15, 2011 10:28 pm
Jarda píše:
Asi by jste si měl vlákna o Sanogelu nejdříve přečíst, je to tu vše již několikrát napsáno a jde tedy o zbytečně položené otázky. Jediné, co se tu neřešilo, je to užívání v uvedených kombinacích a to bych jako moc ideální neviděl, je to vlastně vysavač, tak proč jeho funkci omezovat a součastně si snižovat využitelnost těch doplňků stravy.

děkuji, jaký musí být časový odstup po užití sanogelu na podávání céčka a chl.hořečnatého?

Jarda — pon kvě 16, 2011 8:30 am
Sikora píše:
děkuji, jaký musí být časový odstup po užití sanogelu na podávání céčka a chl.hořečnatého?

Většinou je vhodný odstup dvě hodiny i když to je myšleno hlavně od jídla a u tekutin tohoto charakteru si myslím bohatě stačí čas poloviční, protože ty se vstřebávají do těla v řádu 20-30 minut. Pokud by jste je ovšem chtěl brát po aplikaci Sanogelu, tak určitě ty dvě hodiny dodržujte.

vladěna — sob čec 09, 2011 11:54 pm

Dobrý den,
je možné zapít sanogel na noc kefírem nebo se bere kefír jako jídlo?
Předem se omlouvám za možná hloupý dotaz,
ale nedokáži si sama nějak vydedukovat odpověď.

Jarda — ned čec 10, 2011 7:32 am
vladěna píše:
Dobrý den,
je možné zapít sanogel na noc kefírem nebo se bere kefír jako jídlo?
Předem se omlouvám za možná hloupý dotaz,
ale nedokáži si sama nějak vydedukovat odpověď.

Kefír je určitě potravina, Sanogel vždy zapíjejte pouze čistou vodou, jinak se účinek značně snižuje.

jojoba — stř lis 30, 2011 9:01 pm

Dotaz laika ( nechemika ) :
Enterosgel/Sanogel je forma kyseliny křemičité ..... jak má daleko/blízko k silikagelu...?
Určitou podobnost bych tam viděl, hlavně pak dostupnost.....
Prosím znalé o jejich názor, moc děkuji !

Jarda — čtv pro 01, 2011 10:03 am
jojoba píše:
Dotaz laika ( nechemika ) :
Enterosgel/Sanogel je forma kyseliny křemičité ..... jak má daleko/blízko k silikagelu...?
Určitou podobnost bych tam viděl, hlavně pak dostupnost.....
Prosím znalé o jejich názor, moc děkuji !

Tak, pokud ho seženete v čisté podobě, tak by to patrně neměl být problém, ale vyzkoušené to nemám. Většinou totiž obsahuje nějaký barevný sajrajt a vzhledem k tomu, že se neuvažuje s vnitřní aplikací, tak by to mohlo být dost nebezpečné.

jojoba — pát pro 02, 2011 12:28 am

Čistý by mohl být tento :

Název Silikagel

Katalogové číslo Kvalita Balení Cena
60743G0500 pro CC 500 g 330,- Kč

....ale ke zkoušení nemám odvahu - tedy znalosti, abych přesvědčil sám sebe..... :(

Jarda — pát pro 02, 2011 9:45 am
jojoba píše:
Čistý by mohl být tento :

Název Silikagel

Katalogové číslo Kvalita Balení Cena
60743G0500 pro CC 500 g 330,- Kč

....ale ke zkoušení nemám odvahu - tedy znalosti, abych přesvědčil sám sebe..... :(

Kde jste to našel, to chce dávat prolink, takto to nedovedu posoudit a hledat to půl dne, na to nemám čas.

jojoba — sob pro 03, 2011 12:37 pm

Omlouvám se, děkuji za reakci, zde předmětný link :

Jenik2011 — ned pro 04, 2011 12:06 pm

http://cs.wikipedia.org/wiki/Silikagel
Tak zatím jsem pod tímto označením našel kuličky tvrdé jako sklo.
Po hydrataci stále tvrdé jako sklo.
(Silikagel pytlík z MSM balení)

http://www.silcarbon.eu/cz/silica_gel.php
"Adsorbované látky
Organické a nepolární látky se absorbují na silikagelu. Tyto látky se adsorbují na aktivním uhlí silněji než na silikagelu. Na druhou stranu polární molekuly vody jsou adsorbovány silikagelem selektivnějí a efektivnějí ve srovnání s jinými adsorbčními médii, jako je aktivní uhlí. Proto je silikagel používán jako vysoušedlo, které ostraňuje vodu ze vzduchu a dalších plynů. Dokonce i když je nasycen vodní párou, silikagel má stále vzhled suchého produktu, jeho tvar je beze změny. Silikagel je jedním z nejstarších a nejpopulárnějších vysoušedel a adsorbentem používaným pro širokou řadu průmyslových a spotřebitelských aplikací.
http://www.silcarbon.eu/cz/silica_gel_overview.php
(Existuje i práškový typ)"

http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=25472
(Domácí výroba silikagelu - tady vzniká z prášku gel)
(Vodní sklo + voda + HCl)

Jenik2011 píše:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Silikagel
Tak zatím jsem pod tímto označením našel kuličky tvrdé jako sklo.
Po hydrataci stále tvrdé jako sklo.
(Silikagel pytlík z MSM balení)

http://www.silcarbon.eu/cz/silica_gel.php
"Adsorbované látky
Organické a nepolární látky se absorbují na silikagelu. Tyto látky se adsorbují na aktivním uhlí silněji než na silikagelu. Na druhou stranu polární molekuly vody jsou adsorbovány silikagelem selektivnějí a efektivnějí ve srovnání s jinými adsorbčními médii, jako je aktivní uhlí. Proto je silikagel používán jako vysoušedlo, které ostraňuje vodu ze vzduchu a dalších plynů. Dokonce i když je nasycen vodní párou, silikagel má stále vzhled suchého produktu, jeho tvar je beze změny. Silikagel je jedním z nejstarších a nejpopulárnějších vysoušedel a adsorbentem používaným pro širokou řadu průmyslových a spotřebitelských aplikací.
http://www.silcarbon.eu/cz/silica_gel_overview.php
(Existuje i práškový typ)"

http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=25472
(Domácí výroba silikagelu - tady vzniká z prášku gel)
(Vodní sklo + voda + HCl)

HAKmet — úte led 24, 2012 1:12 pm

Dobrý den pane Zajíček,
Chtěl bych si jenom u Vás ověřit. Chci si taky pořídit Sanogel na očištění střev. Je mi jasné, že dávkování je nejlepší na prázdný žaludek (je to vhodné ráno hned po probuzení?). Moje dilema je to, že potřebuju nutně doplnit křemík kvuli poníčené sliznici v jícnu. Když jsem byl v obchodě dědka kořenáře a ptal se na sanogel, tak mi bylo prodavačkou řečeno, že když se s.gel užívá na lačno, tak čistí ale když s jídlem, tak prý je to dobrý zdroj právě toho křemíku. Chci se Vás zeptat co je na tom pravdy a jestli by se takhle dal také využívat anebo je jako přísun křemíku zvolit nějaký jiný vhodnější zdroj.

Děkuji!

Jarda — úte led 24, 2012 10:35 pm
HAKmet píše:
Dobrý den pane Zajíček,
Chtěl bych si jenom u Vás ověřit. Chci si taky pořídit Sanogel na očištění střev. Je mi jasné, že dávkování je nejlepší na prázdný žaludek (je to vhodné ráno hned po probuzení?). Moje dilema je to, že potřebuju nutně doplnit křemík kvuli poníčené sliznici v jícnu. Když jsem byl v obchodě dědka kořenáře a ptal se na sanogel, tak mi bylo prodavačkou řečeno, že když se s.gel užívá na lačno, tak čistí ale když s jídlem, tak prý je to dobrý zdroj právě toho křemíku. Chci se Vás zeptat co je na tom pravdy a jestli by se takhle dal také využívat anebo je jako přísun křemíku zvolit nějaký jiný vhodnější zdroj.

Děkuji!

V tom má asi pravdu, jako zdroj křemíku je určitě použitelný nicméně dost drahý a pokud se nechcete čistit a jde vám pouze o křemík, tak okurky, bílý jíl, přesličkový čaj a nebo čaj cola de caballo.

roberts — pát led 27, 2012 11:41 pm
Jarda píše:
mariar píše:

Tři deci jsou naprosté minimum, spíše bych nechodil pod půl litru.

to myslíte vážně? ptám se protože vypít půllitr a nejspíš i ty tři deci těsně před spaním je tutovka nočního výletu z vyhřátého pelechu, což zrovna nemusím :mrgreen:

Jarda — sob led 28, 2012 8:32 am
roberts píše:
to myslíte vážně? ptám se protože vypít půllitr a nejspíš i ty tři deci těsně před spaním je tutovka nočního výletu z vyhřátého pelechu, což zrovna nemusím :mrgreen:

Sorbenty musíte dobře zapít jinak sice nepůjdete na malou v noci, ale asi pak ani nepůjdete na velkou ráno, což je dost na prd a budete mít patrně zácpu.

Sikora — pon úno 06, 2012 2:38 pm

Zdravím, užívám Sanogel tzn.ráno si po probuzení si vemu lednu lžíci pak za 1hod. 20 tabletek Chlorelly do 2 hodin se mi dostaví průjem, je něco špatně p. Jardo?děkuji

Jarda — stř úno 08, 2012 10:59 am
Sikora píše:
Zdravím, užívám Sanogel tzn.ráno si po probuzení si vemu lednu lžíci pak za 1hod. 20 tabletek Chlorelly do 2 hodin se mi dostaví průjem, je něco špatně p. Jardo?děkuji

Tak je to sice nestandardní, ovšem je to čistič, tak čistí, vyzkoušejte chlorelu vynechat a dávku snížit a uvidíte, ale jinak mě nic nenapadá.

Host — pát úno 10, 2012 8:45 pm

Zkoušel tím někdo řešit ekzémy, které by měly být ze špatné krve/toxinů/candidy atd.? Uvažuju, že testnu na noc polévkovou lžíci Enterosgelu. To balení 225g by mohlo vydržet tak měsíc, takže se to snad nějak projeví...

Jarda — pon úno 13, 2012 8:48 am
Host píše:
Zkoušel tím někdo řešit ekzémy, které by měly být ze špatné krve/toxinů/candidy atd.? Uvažuju, že testnu na noc polévkovou lžíci Enterosgelu. To balení 225g by mohlo vydržet tak měsíc, takže se to snad nějak projeví...

Tak fungovat patrně bude, ovšem také dávky budou muset být jiné, minimálně tři lžíce denně, tím se to dá řešit za opravdu dlouhé peníze, lepší je změna stravy.

stejski — stř bře 07, 2012 10:02 pm

Jardovi:Jaký je rozdíl v působení sanogelu a chlorelly?

Jarda — čtv bře 08, 2012 11:59 am
stejski píše:
Jardovi:Jaký je rozdíl v působení sanogelu a chlorelly?

Jde o velice podobné účinky i když na rozdílném principu. Sanogel je vlastně vysavač ve střevě a absorbuje bordel do svého obsahu a chlorela ho spíše váže na sebe a pomocí chlorofylu, který čistí krev působí i jako chelační prostředek a valí bordel ven třeba i močí a jinudy.

stejski — sob bře 10, 2012 12:01 pm

Jardovi:Takže pokud člověk delší dobu užívá chlorellu, třeba v dávkách 3x15 ks a jde mu o pročištění střev, má smysl koupit sanogel nebo je to vyhození peněz?

Jarda — ned bře 11, 2012 10:50 am
stejski píše:
Jardovi:Takže pokud člověk delší dobu užívá chlorellu, třeba v dávkách 3x15 ks a jde mu o pročištění střev, má smysl koupit sanogel nebo je to vyhození peněz?

Ono to stejně funguje každé jinak, čili to po mě chcete nějaké rozhodnutí, které ani snad udělat nejde, já osobně bych to minimálně v začátku střídal, ale pokud jde vyloženě o peníze, tak chlorela patrně stačí.

Sikora — pát dub 06, 2012 11:19 am

Dobrý den, je vhodné sanogel užívat v těhotenství?děkuji

Jarda — pát dub 06, 2012 9:45 pm
Sikora píše:
Dobrý den, je vhodné sanogel užívat v těhotenství?děkuji

Neměl by ničemu vadit.

Kristinazdravo — sob dub 14, 2012 1:12 am

Prave som si obzerala enterosgel, ktory ponukaju na internetovom trhu e-bay Ukrainci. Ma to zlozenie Active substance: hydro gel of methyl monosilane acid 70 g/100 g. Kedze neviem najst nikde preklad tak by ma zaujmalo ci je to presne ta ista formula ako je napisana na stranke enterosgel.eu, cize 70g kyseliny metylkremicite na 100g. Mozno sa niekto vyzna? Dakujem

Jarda — stř dub 18, 2012 10:51 pm
Kristinazdravo píše:
Prave som si obzerala enterosgel, ktory ponukaju na internetovom trhu e-bay Ukrainci. Ma to zlozenie Active substance: hydro gel of methyl monosilane acid 70 g/100 g. Kedze neviem najst nikde preklad tak by ma zaujmalo ci je to presne ta ista formula ako je napisana na stranke enterosgel.eu, cize 70g kyseliny metylkremicite na 100g. Mozno sa niekto vyzna? Dakujem

Je to totéž, akorát v jiném jazyce, čili jde o stejný produkt.

Kristinazdravo — ned dub 22, 2012 11:26 am

Mozem sa Vas spytat akym sposobom ste si zadovazili Sanogel? Na stranke sanogel.eu sa neda kliknut na 'pridat do nakupneho kosika' tlacitko, bud nastala nejaka chyba alebo to nejde iba mne? Posielala som im mail este par dni dozadu, ale teda ziadna odpoved....

Bohuš — ned dub 22, 2012 12:33 pm
Kristinazdravo píše:
Mozem sa Vas spytat akym sposobom ste si zadovazili Sanogel? Na stranke sanogel.eu sa neda kliknut na 'pridat do nakupneho kosika' tlacitko, bud nastala nejaka chyba alebo to nejde iba mne? Posielala som im mail este par dni dozadu, ale teda ziadna odpoved....

Ja som ho kupoval zo stránky darzdravia.sk. Tiež mi nejde kupovať zo sanogel.eu cez prehliadač Firefox, ale cez Internet Explorer to ide.

Kristinazdravo — ned dub 22, 2012 12:53 pm
Bohuš píše:
Ja som ho kupoval zo stránky darzdravia.sk. Tiež mi nejde kupovať zo sanogel.eu cez prehliadač Firefox, ale cez Internet Explorer to ide.

Dakujem za radu, bud sa mi to zda alebo na stranke darzdravia je Sanogel lacnejsi ako na stranke sanogel.eu? Alebo je to mensie balenie? Aku mate vy skusenost s touto formou detoxifikacie organizmu?

Kristina

Bohuš — ned dub 22, 2012 1:28 pm
Kristinazdravo píše:
Dakujem za radu, bud sa mi to zda alebo na stranke darzdravia je Sanogel lacnejsi ako na stranke sanogel.eu? Alebo je to mensie balenie? Aku mate vy skusenost s touto formou detoxifikacie organizmu?

Na slovenskej stránke predávajú polovičné balenie (225 g), ale jednotková cena po prepočte na EUR mi stále vychádza nižšia ako na sanogel.eu.
S dlhodobým braním sanogelu nemám skúsenosti, lebo keď chce človek brať p. Jardom odporúčané množsvto, tak to vychádza dosť draho. Bral som ho len jednorázovo (napr. po vybratí amalgánovej plomby) a to som nestihol pocítiť vyrázné účinky.

Kristinazdravo — stř dub 25, 2012 10:58 pm
bludicka píše:
Neprečítala som celé vlákno, tak neviem, či to tu bolo spomenuté. Ale dá sa kúpiť nemecký výrobok od firmy Hubner "Silicea Magen Darm Gel", 500 ml za ca. 13 až 15 Eur, je tam presne uvedené na obale, že 100 ml obsahuje 3,5 g oxidu kremičitého. Ja som nevedela, že existuje u nás sanogel a enterosgel, ja si už dlhšie kupujem tento nemecký, ja to používam ako doplnok k chelácii ortute. A zistila som, že ho predávajú aj v Česku:

http://www.lekarnapetrinach.cz/index.ph ... 0160054433
http://www.silicea.com/de/produkte/sili ... ?locale=de

Určte by som mu viac dôverovala ako ukrajinským a ruským produktom, hlavne, čo sa týka čistoty.

http://www.silicea.com/cz/produkte/sili ... n_darm.php

Je to skutocne ta ista formula ako enterosgel ?????
Ake mate s tym skusenosti co sa tyka travenia, pleti?

bludicka — čtv dub 26, 2012 6:46 am

Je to presne tá istá formula, dá sa to prečítať aj na stránkach toho nemeckého výrobcu - ide o koloidný silicový gel, ktorý sa vyrába z kremeňa, ak som to správne preložila a na rozdiel od sanogelu a enterosgelu má uvedené presné množstvo oxidu kremičitého. Ide o anorganické formy, ktoré sa nevstrebávajú do krvi, ale zostávajú v čreve.

Ja ho nepoužívam na pleť a trávenie, ale ako črevný absorbent pri chelácii ortute. Zo všetkých črevných absorbentov - zeolity, bentonity, uhlie, mikrovlákniny sa mi zdá najlepší spolu s chlorelou, chlorela možno pre môj účel je ešte lepšia, len žiaľ väčšina chlorel na trhu je nekvalitná a zamorená.

Vo svete je dostať viac takýchto podobných produktov a kvalitnejších ako enterosgel a sanogel, hlavne čo do veľkosti častíc, napr. špeciálne upravená mikrosilica, o ktorej dosť píše nemecký lekár Dr. Klinghardt pri chelácii ťažkých kovov, liečbe boreliózy, autizmu.

http://www.biopureeurope.com/microsilica.html

Veľmi zaujímavé info o mikrosilici:

http://www.klinghardtacademy.com/images ... 202009.pdf

Silica sa tu používa na prerušenie pečeňovo-črevného obehu, kedy mobilizovaná ortuť chelačnými látkami sa dostáva do pečene, žlčových ciest a odtiaľ do čreva, kde môže dôjsť k jej reabsorbcii do krvného obehu, aby sa tomu zabránilo, používa sa na tento účel mikrosilica, ktorá sa podáva v pravidelných intervaloch, ideálne každých 6 hodín.

Ďalší produkt mikrosilica vyrobená z planktónu (niektoré druhy planktónu sú veľmi bohaté na silicu):

http://www.syclovir.com/more-candida.html

Všetky tieto produkty spadajú do kategórie kremičité enterosorbenty, len môže byť možno u niektorých problém s čistotou, veľkosťou častíc a pod. A samozrejme ako je u nás zvykom, opäť sa tu ponúkajú predražené produkty, za 30 Eur 450 ml Sanogelu a Enterosgelu, keď v Nemecku stojí tento gel 500 ml ca. od 9 do 12 Eur, ja si ho objednávam aj odtiaľ, napr. jeden zdroj, poštovné je drahšie, takže sa oplatí toho objednať viac:

http://www.violey.com/de/huebner-silice ... 13347.html

Renka — pát dub 27, 2012 7:24 am

SILICEA BALSAM nápoj 500ml-100ml kremičitý gél obsahuje 28mg naštiepeného koloidného kremíka (oxidu kremičitého) http://www.docsimon.sk/tovar/silicea-balsam-napoj-500ml s poštovným stojí 20 €.

bludicka — pát dub 27, 2012 10:54 am
Renka píše:
SILICEA BALSAM nápoj 500ml-100ml kremičitý gél obsahuje 28mg naštiepeného koloidného kremíka (oxidu kremičitého) http://www.docsimon.sk/tovar/silicea-balsam-napoj-500ml s poštovným stojí 20 €.

Silicea Balsam sa pouziva len ako doplnok vyzivy - zdroj kremíka, je to v podstate to iste ako ten Magen-Darm Gel, len ten má vyššiu koncentráciu toho kremíka. Takže treba na detox kupovať ten Magen-Darm Gel.

"Was Original silicea-Balsam enthält: Der Wirkstoff ist: 100 ml Gel enthalten:
100 ml Kieselsäuregel mit 2,8 g gefälltem, disperskolloidalem Kieselsäureanhydrid (Siliciumdioxid)"

"Silicea Magen-Darm Gel: Wirksamer Bestandteil: 100 ml Gel enthalten 100 ml Kieselsäure-Gel mit 3,5 g Siliciumdioxid"

V Nemecku stoji ten Balsam 9 Eur, da sa kupit bez problemov cez ebay.de.

bludicka píše:

Tak cena je určitě dobrá i když s tou nedůvěrou bych nepospíchal, celá věc se dostala na světlo po Černobylu, kde se tím zachránilo mnoho lidí po výbuchu a nikdo jiný to tedy tak dobře vyzkoušené mít ani nemůže, tak masívní pokus se již doufám ani nikdy konat nebude.

bludicka — ned dub 29, 2012 8:40 am

No Rusi všeobecne sú preborníci, čo sa týka vývoja látok ako chelátory ťažkých kovov - ich priekopný objav DMPS, takisto na liečbu rádioaktivity ich super produkt zosterin - špeciálne upravené vysokomolekulárne výťažky z rias, ktoré sa dostávajú do krvi, tým je tento produkt možno ešte zaujímavejší ako tie kremičité gely, ktoré pôsobia len v čreve:
http://www.zosterin.spb.ru/en/product/1.html

"The sorbent has a multi-sided action: cleanses gastrointestinal tract and blood (low-molecular fractions up to 35 - 40 иDч will penetrate into blood)."

Ale ja osobne som už veľmi opatrná na zdroje a ich čistotu, hlavne keď už tretí rok robím cheláciu ťažkých kovov a dôverujem viac produktom, ktoré podliehajú nejakým kontrolným štandardom ako napr. v Amerike GMP, v Nemecku sú tiež dosť prísne štandardy na kontrolu doplnkov výživy, u nás tie štandardy nie sú ešte tak prísne a rozhodne som opatrná pri slovách ako zdroj pôvodu Ukrajina. Takisto je pre mňa rozhodujúce, aby výrobca presne deklaroval obsah účinných látok na obale. Keď napíšem zahraničnému predajcovi, aby mi poslal napr. certifikát o obsahu ťažkých kovov u chlorely - väčšina to bez problémov urobí, na Slovensku mi predajca ani neodpovie.

bludicka — ned dub 29, 2012 10:03 am

Takže nejaký rozdiel som presa len našla, ale chemicky tomu moc nerozumiem, zloženie sanogelu:

SANOGEL 450ml - účinná detoxikace organismu
Složení:
10% hydrogel kyseliny metylkřemičité, 90% voda, hydrogel polymethelsiloxanu (prostorově zesíťovaná porézní matrice s tvrdou globulární strukturou), balení po 450ml"

definícia polymethelsioloxanu na wikipedii:

http://en.wikipedia.org/wiki/Polydimethylsiloxane

"Polydimethylsiloxane (PDMS) belongs to a group of polymeric organosilicon compounds that are commonly referred to as silicones.[1] PDMS is the most widely used silicon-based organic polymer, and is particularly known for its unusual rheological (or flow) properties. PDMS is optically clear, and, in general, is considered to be inert, non-toxic and non-flammable. It is occasionally called dimethicone and is one of several types of silicone oil (polymerized siloxane). Its applications range from contact lenses and medical devices to elastomers; it is present, also, in shampoos (as dimethicone makes hair shiny and slippery), food (antifoaming agent), caulking, lubricating oils, and heat-resistant tiles."

Dimetikóny sa používajú bežne v kozmetike - je to čiste syntetický produkt, takže sanogel nie je prírodná silica ale umelo vyrobený produkt. Predstava, že do seba dávam dimetikóny sa mi teda rozhodne moc nepáči. Skúsim nájsť o tom niečo na ruských stránkach.

Na týchto ruských stránkach píšu, že enterosgel je umelo vyrobený silicový produkt:

http://enterosgel.com.ua/en/products/products_01.html

"Unlike other sorbents (carbon-based, or other containing silicon dioxide, white clay components, hydrolytic decomposition elements etc), which have natural materials as their active substance, this medicine is a synthetic material with determined properties, and therefore it has a number of advantages while being devoid of defects of other sorbents."

Táto umelo vyrobená silica by mala fungovať ako absorbent lepšie, než prírodné zdroje silice - rôzne zeolity, bentonity, hydrokoloidné silice...

Enterosgel je methylsilikón kyseliny hydrogelovej (Methylsiliconic Acid Hydrogel) :

bludicka píše:
No Rusi všeobecne sú preborníci, čo sa týka vývoja látok ako chelátory ťažkých kovov - ich priekopný objav DMPS, takisto na liečbu rádioaktivity ich super produkt zosterin - špeciálne upravené vysokomolekulárne výťažky z rias, ktoré sa dostávajú do krvi, tým je tento produkt možno ešte zaujímavejší ako tie kremičité gely, ktoré pôsobia len v čreve:
http://www.zosterin.spb.ru/en/product/1.html

"The sorbent has a multi-sided action: cleanses gastrointestinal tract and blood (low-molecular fractions up to 35 - 40 иDч will penetrate into blood)."

Ale ja osobne som už veľmi opatrná na zdroje a ich čistotu, hlavne keď už tretí rok robím cheláciu ťažkých kovov a dôverujem viac produktom, ktoré podliehajú nejakým kontrolným štandardom ako napr. v Amerike GMP, v Nemecku sú tiež dosť prísne štandardy na kontrolu doplnkov výživy, u nás tie štandardy nie sú ešte tak prísne a rozhodne som opatrná pri slovách ako zdroj pôvodu Ukrajina. Takisto je pre mňa rozhodujúce, aby výrobca presne deklaroval obsah účinných látok na obale. Keď napíšem zahraničnému predajcovi, aby mi poslal napr. certifikát o obsahu ťažkých kovov u chlorely - väčšina to bez problémov urobí, na Slovensku mi predajca ani neodpovie.

Tak máte pravdu, že východní státy ten bordel přímo milují a rozhodně se ho nesnaží řešit, což ovšem ne vždy je jenom špatně, ale zde máte určitě pravdu.

Jarda — pát kvě 04, 2012 8:59 am
bludicka píše:
Takže nejaký rozdiel som presa len našla, ale chemicky tomu moc nerozumiem, zloženie sanogelu:

SANOGEL 450ml - účinná detoxikace organismu
Složení:
10% hydrogel kyseliny metylkřemičité, 90% voda, hydrogel polymethelsiloxanu (prostorově zesíťovaná porézní matrice s tvrdou globulární strukturou), balení po 450ml"

definícia polymethelsioloxanu na wikipedii:

http://en.wikipedia.org/wiki/Polydimethylsiloxane

"Polydimethylsiloxane (PDMS) belongs to a group of polymeric organosilicon compounds that are commonly referred to as silicones.[1] PDMS is the most widely used silicon-based organic polymer, and is particularly known for its unusual rheological (or flow) properties. PDMS is optically clear, and, in general, is considered to be inert, non-toxic and non-flammable. It is occasionally called dimethicone and is one of several types of silicone oil (polymerized siloxane). Its applications range from contact lenses and medical devices to elastomers; it is present, also, in shampoos (as dimethicone makes hair shiny and slippery), food (antifoaming agent), caulking, lubricating oils, and heat-resistant tiles."

Dimetikóny sa používajú bežne v kozmetike - je to čiste syntetický produkt, takže sanogel nie je prírodná silica ale umelo vyrobený produkt. Predstava, že do seba dávam dimetikóny sa mi teda rozhodne moc nepáči. Skúsim nájsť o tom niečo na ruských stránkach.

Na týchto ruských stránkach píšu, že enterosgel je umelo vyrobený silicový produkt:

http://enterosgel.com.ua/en/products/products_01.html

"Unlike other sorbents (carbon-based, or other containing silicon dioxide, white clay components, hydrolytic decomposition elements etc), which have natural materials as their active substance, this medicine is a synthetic material with determined properties, and therefore it has a number of advantages while being devoid of defects of other sorbents."

Táto umelo vyrobená silica by mala fungovať ako absorbent lepšie, než prírodné zdroje silice - rôzne zeolity, bentonity, hydrokoloidné silice...

Enterosgel je methylsilikón kyseliny hydrogelovej (Methylsiliconic Acid Hydrogel) :

Kristinazdravo — pon kvě 07, 2012 8:27 pm

Vymenila som si par e-mailov s clovekom od tej firmy Hubner http://www.silicea.com/en/index.php?locale=en, opisala som im svoje problemy-ekzem, akne, plynatost a zena ktora so mnou komunikovala mi povedala ze ten Gastrointestinal alebo teda Magen-darm gel http://www.silicea.com/en/produkte/sili ... n_darm.php je cisto LEN na traviace problemy na nic ine a vraj s mojimi problemami by mi silica teda asi nepomohla....tak teda neviem,ako je mozne ze firma ktora vyraba sanogel, ktory by mal mat to iste zlozenie ako ten magen-darm gel tvrdi ake ma blahodarne ucinky na kozne problemy a ina firma tvrdi nieco insie? Hmmm

Jarda — čtv kvě 10, 2012 5:25 pm
Kristinazdravo píše:
Vymenila som si par e-mailov s clovekom od tej firmy Hubner http://www.silicea.com/en/index.php?locale=en, opisala som im svoje problemy-ekzem, akne, plynatost a zena ktora so mnou komunikovala mi povedala ze ten Gastrointestinal alebo teda Magen-darm gel http://www.silicea.com/en/produkte/sili ... n_darm.php je cisto LEN na traviace problemy na nic ine a vraj s mojimi problemami by mi silica teda asi nepomohla....tak teda neviem,ako je mozne ze firma ktora vyraba sanogel, ktory by mal mat to iste zlozenie ako ten magen-darm gel tvrdi ake ma blahodarne ucinky na kozne problemy a ina firma tvrdi nieco insie? Hmmm

To je těžké, ono spíše jde o to, jak kdo daný dotaz chápe, čili pokud jde o přímé působení na povrchu těla, to opravdu neumí, nicméně pokud dáte do dobrého stavu střeva, spraví se jako doprovodný efekt i pokožka, čili to asi také umí.

bludicka — úte kvě 22, 2012 7:07 pm

Magen-Darm gel nie je to isté ako Enterosgel, Magen-Darm gel je čisto prírodná anorganická silica a Enterosgel je umelo vyrobená špeciálne upravená organická silica, ktorá by mala mať efektívnejšiu schopnosť absorbcie rôznych škodlivín, ťažkých kovov a pod., takže tie vlastnosti tam môžu byť trochu odlišné. Viď môj obšírny odkaz a hlavne dokument o enterosgele. V praxi netuším, skúšala som oboje brať navečer - ja som po tom necítila nič, ani nejaké zlepšenie kvality vlasov a kože prísunom silice, myslím, že na výživu je lepšia určite organická silica napr. z prasličky. Keď budem chorá vyskúšam ten enterosgel, ale na ťažké kovy sa mi viac pozdáva chlorela - po nej cítim znateľnú úľavu, keď mám v sebe rozvírené kovy užitím chelátorov a chlorela pôsobí takisto len v čreve podobne ako hentie kremičité gely. Niektoré veci treba len vyskúšať.

Ja by som skúsila na akné, plynatosť napr. kvalitné práškové zeolity, tie sa mi ešte celkom pozdávali:

http://www.iherb.com/HealthForce-Nutrit ... wder/19357

Príp. aj chlorela, tu pozor na kontamináciu. Chlorofyl všeobecne veľmi dobre čistí. Ja beriem chlorelu v kvantách, denne okolo 20 gramov a vedľajší efekt z nej je, že sa mi vyčistila pleť.

Jarda — pát kvě 25, 2012 10:29 pm
bludicka píše:
Magen-Darm gel nie je to isté ako Enterosgel, Magen-Darm gel je čisto prírodná anorganická silica a Enterosgel je umelo vyrobená špeciálne upravená organická silica, ktorá by mala mať efektívnejšiu schopnosť absorbcie rôznych škodlivín, ťažkých kovov a pod., takže tie vlastnosti tam môžu byť trochu odlišné. Viď môj obšírny odkaz a hlavne dokument o enterosgele. V praxi netuším, skúšala som oboje brať navečer - ja som po tom necítila nič, ani nejaké zlepšenie kvality vlasov a kože prísunom silice, myslím, že na výživu je lepšia určite organická silica napr. z prasličky. Keď budem chorá vyskúšam ten enterosgel, ale na ťažké kovy sa mi viac pozdáva chlorela - po nej cítim znateľnú úľavu, keď mám v sebe rozvírené kovy užitím chelátorov a chlorela pôsobí takisto len v čreve podobne ako hentie kremičité gely. Niektoré veci treba len vyskúšať.

Ja by som skúsila na akné, plynatosť napr. kvalitné práškové zeolity, tie sa mi ešte celkom pozdávali:

http://www.iherb.com/HealthForce-Nutrit ... wder/19357

Príp. aj chlorela, tu pozor na kontamináciu. Chlorofyl všeobecne veľmi dobre čistí. Ja beriem chlorelu v kvantách, denne okolo 20 gramov a vedľajší efekt z nej je, že sa mi vyčistila pleť.

Tak chlorela je superčistič, ale ne každý si může dovolit zpočátku takové dávky jaké uvádíte.

Kristinazdravo — sob kvě 26, 2012 5:33 am

Po konzultacii s Dr. Fesenkom z noe centra ktori predavaju sanogel,som sa rozhodla objednat si zasobu na 3 mesiace,lacny spas to teda vobec nebol ale urcite dam vediet ze aky bol ucinok. Dnes je to uz 6 den,moze to byt nahoda ale plynatost zatial zredukovana na minimum

pajahu — stř kvě 30, 2012 5:47 pm

Dobrý den, přečetla jsem si celé téma a děkuji za cenné rady a doporučení. Chtěla bych se Vás však zeptat, jaký máte názor na vliv Enterosgelu na hormonální antikoncepci? Chtěla bych ho užívat dvakrát denně a hlavně na noc, jak jste uváděl. Problém je v tom, že antikoncepci užívám ve 20:00 hod. a nevím tedy, kdy mohu užít Enterosgel, aniž by došlo ke snížení účinku antikoncepce. V příbalovém letáku u HA je uvedeno, že účinek je snížen, došlo-li do dvou hodin po užití tabletky ke zvracení nebo průjmu. Nevím však, zda jsou ty dvě hodiny naprosto spolehlivé. Děkuji za radu.

Kristinazdravo — stř kvě 30, 2012 6:43 pm
pajahu píše:
Dobrý den, přečetla jsem si celé téma a děkuji za cenné rady a doporučení. Chtěla bych se Vás však zeptat, jaký máte názor na vliv Enterosgelu na hormonální antikoncepci? Chtěla bych ho užívat dvakrát denně a hlavně na noc, jak jste uváděl. Problém je v tom, že antikoncepci užívám ve 20:00 hod. a nevím tedy, kdy mohu užít Enterosgel, aniž by došlo ke snížení účinku antikoncepce. V příbalovém letáku u HA je uvedeno, že účinek je snížen, došlo-li do dvou hodin po užití tabletky ke zvracení nebo průjmu. Nevím však, zda jsou ty dvě hodiny naprosto spolehlivé. Děkuji za radu.

Dobry den, Sanogel by sa mal uzivat hodinu pred a dve hodiny po jedle ci uziti liekov, takze pokial antikoncepciu uzijete o 20:00 a enterosgel/sanogel uzijete o 22:00 nebal by byt s tym ziaden problem

Jarda — ned čen 03, 2012 10:30 pm
pajahu píše:

Člen Kristinazdravo to píše správně ovšem já bych ten odstup raději ještě trochu protáhl, aby byla plná jistota.

kemp — úte srp 21, 2012 3:02 pm

Dobry den, pokud k veceru vypiju 3 piva (nespekuluji o tom, jestli to prospiva memu zdravi, alespon usnu bez prasku...), ma smysl si vecer vzit Sanogel? Nebude odbouravat ten alkohol a ostatni ucinky to oslabi? Je dost drahy na to, aby se s nim plytvalo.

Jarda — stř srp 22, 2012 8:40 pm
kemp píše:
Dobry den, pokud k veceru vypiju 3 piva (nespekuluji o tom, jestli to prospiva memu zdravi, alespon usnu bez prasku...), ma smysl si vecer vzit Sanogel? Nebude odbouravat ten alkohol a ostatni ucinky to oslabi? Je dost drahy na to, aby se s nim plytvalo.

Tak bere do sebe toxiny, tedy patrně i něco z toho piva a zplodiny činnosti kvasinek z toho piva, tedy patrně o plýtvání půjde, nicméně to neznamená, že vám nebude pomáhat i když o dost méně.

Andyxx7 — úte srp 28, 2012 10:26 am

Dobry den Jardo,
syn 8 roc. dostal salmonelozu, berie antibiotika. Myslite, ze je vhodne mu podavat Sanogel? Resp. co by ste odporucili? Dakujem

bludicka — úte srp 28, 2012 10:45 am

Ja som raz dostala salmonelu z nejakéhé pokazeného vajca, čo som zjedla namäkko. Našťastie som mala pri sebe jód a GSE.
Treba hneď nakvapkať do vody asi 8-10 kvapiek lugolu a vypiť. Aj GSE a koloidné striebro a oregánový olej pomáhajú.
Čím skôr sa to urobí, tým je väčšia šanca na čo najmenšie komplikácie, mne to prešlo behom pár hodín.

Enterosgel je len črevný absorbent, teda nezlikviduje salmonelu, len pomôže vyniesť jej toxíny z tela von, čo skráti dobu liečby.

Ešte citujem z jedného fóra:

"Dr. Clarkova vo svojej knihe „ Revoluce v leceni vsech nemoci“ uvadza, ze 6 kvapiek Lugolovho roztoku postaci k uplnemu zniceniu Salmonel." Ona používala ale 5% lugol. Tuto davku uzivajte po 3 dni 4x denne, vzdy po jedle a pred spanim, a potom podla potreby.Malo by to potlacit aj tu najupornejsiu Salmonelu."

U malého dieťaťa by som použila nižšie dávky.

Xeelee — úte srp 28, 2012 2:41 pm
bludicka píše:
Ja som raz dostala salmonelu z nejakéhé pokazeného vajca, čo som zjedla namäkko. Našťastie som mala pri sebe jód a GSE.

Já narazil na informaci, že se má syrový vajíčko rozkvrdlat s česnekem a sníst až po několika minutách. To by mělo bejt bezpečný.

bludicka — úte srp 28, 2012 4:26 pm
Xeelee píše:
Já narazil na informaci, že se má syrový vajíčko rozkvrdlat s česnekem a sníst až po několika minutách. To by mělo bejt bezpečný.

Účinné to možno je, aj keď podľa mňa je lugol silnejší, veď ten sa používa na dezinfekciu hocijakej závadnej vody (vojaci to nosievajú so sebou), ale teda gurmánsky zážitok podľa mňa nulový. Zo surového vajíčka mám rada len žĺtko vyšľahané s medom alebo musí byť to vajíčko tak rozmixované, že ani neviem, že tam je napr. v nejakom kréme štýlu tiramisu.

Tak to ja radšej zjem to vajíčko namäkko a zapijem ho potom hneď lugolom.

A čo tento proteínový nápoj B. Leeho? :)

Pomixovať 120 g kvalitného vysokoproteínového hovädzieho mäsa, 2 veľké surové vajcia, 1/4 šálky arašídového masla a 1 šálka 1-2% mlieka.

But, if you made a meat shake using 3 oz. of highest protein beef, 2 large eggs, 1/4-cup of peanut butter and 1 cup of 1-percent or 2-percent milk, your meat shake would contain a total of 63 g of protein. The only question left is whether you are tough enough to drink it.

Jarda — úte srp 28, 2012 9:55 pm
Andyxx7 píše:
Dobry den Jardo,
syn 8 roc. dostal salmonelozu, berie antibiotika. Myslite, ze je vhodne mu podavat Sanogel? Resp. co by ste odporucili? Dakujem

Členka bludicka vám radí dobře, jód nevydrží prakticky žádná bakterie, je to jen otázka dávkování, ale hlavně nevím jak to do dítěte bez velkého zápolení dostat. Moje vyženěná starší dcera tím děti běžně láduje, nicméně skoro nikdy to není bez násilí, ale vždy to funguje. Také je vhodné dodat ve velkém laktobacily, ty salmonelám určitě nedělají dobře.

Jarda — úte srp 28, 2012 9:58 pm
bludicka píše:
Účinné to možno je, aj keď podľa mňa je lugol silnejší, veď ten sa používa na dezinfekciu hocijakej závadnej vody (vojaci to nosievajú so sebou), ale teda gurmánsky zážitok podľa mňa nulový. Zo surového vajíčka mám rada len žĺtko vyšľahané s medom alebo musí byť to vajíčko tak rozmixované, že ani neviem, že tam je napr. v nejakom kréme štýlu tiramisu.

Tak to ja radšej zjem to vajíčko namäkko a zapijem ho potom hneď lugolom.

A čo tento proteínový nápoj B. Leeho? :)

Pomixovať 120 g kvalitného vysokoproteínového hovädzieho mäsa, 2 veľké surové vajcia, 1/4 šálky arašídového masla a 1 šálka 1-2% mlieka.

But, if you made a meat shake using 3 oz. of highest protein beef, 2 large eggs, 1/4-cup of peanut butter and 1 cup of 1-percent or 2-percent milk, your meat shake would contain a total of 63 g of protein. The only question left is whether you are tough enough to drink it.

Ten nápoj by porazil i slona, na to musí mít člověk žaludeční šťávy silné jako šelma, nebo ho zapíjet kyselinou.

bludicka — čtv srp 30, 2012 8:30 am
Jarda píše:
....ale hlavně nevím jak to do dítěte bez velkého zápolení dostat. Moje vyženěná starší dcera tím děti běžně láduje, nicméně skoro nikdy to není bez násilí, ale vždy to funguje. Také je vhodné dodat ve velkém laktobacily, ty salmonelám určitě nedělají dobře.

Inak forma jódu SSKI je prakticky bez zápachu a farby, nie je to vôbec cítiť, občas to chytí farbu, keď to človek zamieša napr. s chlórovou vodou a začne sa uvoľňovať z toho voľný jód. Pre deti ideálne, ako keby pili vodu.

Andyxx7 — čtv srp 30, 2012 5:01 pm

Dakujem vam za rady (vsetkym), ja Lugol pouzivam, ale asi do deti to nedostanem :(

Alex — pát srp 31, 2012 4:11 am
bludicka píše:
Treba hneď nakvapkať do vody asi 8-10 kvapiek lugolu a vypiť. Aj GSE a koloidné striebro a oregánový olej pomáhajú.
Čím skôr sa to urobí, tým je väčšia šanca na čo najmenšie komplikácie, mne to prešlo behom pár hodín.

No k tomu ti poviem asi len jedno, ze ty musis byt riadny expert na rozlisovanie chorob .) Salmonelu som mal raz v zivote a nemyslim si, ze by jej liecba trvala kratko a uz toboz by ju nevyklatilo 8-10 kvapiek lugolu :lol:
Vysetrenie stolice potom endiaron 10-14 dni. Prve balenie endiaronu som odflakol lebo mi to zabralo uz asi po polke krabicky. Ale o tydzden sa ozvala znovu cize potom som musel poctivo vyzrat dalsie balenie a cele. Az potom bol pokoj. A vychytit salmonelu na zaciatku ? Ako si vedela, ze je to salmonela ? To pri kazdom prehnani a pichnunti v bruchu vies, ze je to urcite salmonela a davas si lugol a gse ? :) Dalsia kamoska co mala tiez so salmonelozou skusenost skoncila na infekcnom na kramaroch na 2 tydzne. Ale 8-10 kvapiek lugolu ju urcite poriesi :D

bludicka — pát srp 31, 2012 9:22 am
Citace:
No k tomu ti poviem asi len jedno, ze ty musis byt riadny expert na rozlisovanie chorob .) Salmonelu som mal raz v zivote a nemyslim si, ze by jej liecba trvala kratko a uz toboz by ju nevyklatilo 8-10 kvapiek lugolu
Vysetrenie stolice potom endiaron 10-14 dni. Prve balenie endiaronu som odflakol lebo mi to zabralo uz asi po polke krabicky. Ale o tydzden sa ozvala znovu cize potom som musel poctivo vyzrat dalsie balenie a cele. Az potom bol pokoj. A vychytit salmonelu na zaciatku ? Ako si vedela, ze je to salmonela ? To pri kazdom prehnani a pichnunti v bruchu vies, ze je to urcite salmonela a davas si lugol a gse ? Dalsia kamoska co mala tiez so salmonelozou skusenost skoncila na infekcnom na kramaroch na 2 tydzne. Ale 8-10 kvapiek lugolu ju urcite poriesi

Pokazené vajíčko môže obsahovať rôzne hnilobné baktérie, medziiným aj teda tú salmonelu. Ja som po zjedení toho vajíčka mala priamu reakciu, doslova v priebehu pol hodiny, následne na to som niekoľko hodín vracala a bolo mi tak zle, že bolo viac, než jasné, že to vajíčko bolo niečím kontaminované, nebola to len "bolesť brucha".

Ak sa ale tie hnilobné baktérie zlikvidujú okamžite ešte v žalúdku, nedostanú sa ďalej do organizmu. Najdôležitejšie je to okamžite podchytiť a vtedy je šanca, že sa to rýchlo zlikviduje a toto neplatí len u salmonely, ale aj iných infečných ochoreniach.

Aj keď neviem presne aký typ hnilobných baktérií to vajíčko obsahovalo, je to vlastne jedno, pretože lugol má veľmi široký záber účinku a ja som použila kombináciu lugol-GSE-oregáno, čo sú tri antibakteriálne látky s veľmi širokým záberom. Veď lugol používajú napr. vojaci na dezinfekciu hocijakej kontaminovanej vody, čím myslíš, že napr. chirurgovia dezinfikujú rany? Jódom. Jód patril v histórii a patrí medzi najefektívnejšie antibakteriálne prostriedky, to, že sa dnes naň "pozabudlo" a používajú sa namiesto neho ATB a iné chemické lieky, nič neznamená a nie je nič nového v dnešnej dobe. Farmácia potrebuje zisky a nie, aby ľudia používali lacné a účinné prostriedky.

Prečítaj si niečo o jóde a na čo sa všetko používa:

http://www.olaloa.com/the-healing-power ... -sski.html

Niečo o lugole a salmonele:

http://drclarkstore.com/lugols-research.html

Dr. Clark was an avid user of Lugol’s. She claims that it is so effective in killing Salmonella bacteria because the overgrowth of Salmonella is concentrated in the top region of the stomach, near the esophagus. “It floats on top and triggers the body to throw up as it putrefies and expands,” she claimed. Drinking a glass of water containing a prescribed number of drops of Lugol’s will therefore immediately kill much of the Salmonella the moment it enters the stomach.

Píšu tam, že ak sa rýchlo vypije lugolov roztok, okamžite ničí salmonolu v žalúdku. Je preto taký efektívny v zabití salmonely, pretože namnožená salmonela je koncentrovaná v hornej časti žalúdka, blízko pažeráku. Pláva navrchu a spúšťa vracanie ako sa rozkladá a expanduje.

Alex — pát srp 31, 2012 12:51 pm
bludicka píše:
Pokazené vajíčko môže obsahovať rôzne hnilobné baktérie, medziiným aj teda tú salmonelu. Ja som po zjedení toho vajíčka mala priamu reakciu, doslova v priebehu pol hodiny, následne na to som niekoľko hodín vracala a bolo mi tak zle, že bolo viac, než jasné, že to vajíčko bolo niečím kontaminované, nebola to len "bolesť brucha".

Ak sa ale tie hnilobné baktérie zlikvidujú okamžite ešte v žalúdku, nedostanú sa ďalej do organizmu. Najdôležitejšie je to okamžite podchytiť a vtedy je šanca, že sa to rýchlo zlikviduje a toto neplatí len u salmonely, ale aj iných infečných ochoreniach.

Aj keď neviem presne aký typ hnilobných baktérií to vajíčko obsahovalo, je to vlastne jedno, pretože lugol má veľmi široký záber účinku a ja som použila kombináciu lugol-GSE-oregáno, čo sú tri antibakteriálne látky s veľmi širokým záberom. Veď lugol používajú napr. vojaci na dezinfekciu hocijakej kontaminovanej vody, čím myslíš, že napr. chirurgovia dezinfikujú rany? Jódom. Jód patril v histórii a patrí medzi najefektívnejšie antibakteriálne prostriedky, to, že sa dnes naň "pozabudlo" a používajú sa namiesto neho ATB a iné chemické lieky, nič neznamená a nie je nič nového v dnešnej dobe. Farmácia potrebuje zisky a nie, aby ľudia používali lacné a účinné prostriedky.

Prečítaj si niečo o jóde a na čo sa všetko používa:

http://www.olaloa.com/the-healing-power ... -sski.html

Niečo o lugole a salmonele:

http://drclarkstore.com/lugols-research.html

Dr. Clark was an avid user of Lugol’s. She claims that it is so effective in killing Salmonella bacteria because the overgrowth of Salmonella is concentrated in the top region of the stomach, near the esophagus. “It floats on top and triggers the body to throw up as it putrefies and expands,” she claimed. Drinking a glass of water containing a prescribed number of drops of Lugol’s will therefore immediately kill much of the Salmonella the moment it enters the stomach.

Píšu tam, že ak sa rýchlo vypije lugolov roztok, okamžite ničí salmonolu v žalúdku. Je preto taký efektívny v zabití salmonely, pretože namnožená salmonela je koncentrovaná v hornej časti žalúdka, blízko pažeráku. Pláva navrchu a spúšťa vracanie ako sa rozkladá a expanduje.

No hej to plati zrejme o kazdej neziaducej bakterii, cim skor tym lepsie az na to, ze salmonela ma inkubacnu dobu 6-48h. A ked ma nieco inkubacnu dobu 6-48h nemozes to citit pol h po zjedeni.

Xeelee — pát srp 31, 2012 1:31 pm

Stejně jako lugolův roztok by měl fungovat propasírovanej česnek rozkvrdlanej s vajíčkem a zkonzumovanej po pár minutách. Tak to dělám já.

bludicka — pát srp 31, 2012 2:04 pm
Citace:
No hej to plati zrejme o kazdej neziaducej bakterii, cim skor tym lepsie az na to, ze salmonela ma inkubacnu dobu 6-48h. A ked ma nieco inkubacnu dobu 6-48h nemozes to citit pol h po zjedeni.

Ale je zásadný rozdiel, ak napr. skonzumujem zmrzlinu, kde dajme tomu tá salmonela je, ale nie až tak rozmnožená, takže príznaky sa objavia neskôr a pokazené vajíčko, ktoré už v sebe môže obsahovať veľa toxínov z hnilobných baktérií a rozmnoženej salmonely a tie fungujú prakticky okamžite ako ich človek do seba dostane. Takže záleží aj od toho aké množstvo tých mikróbov sa do človeka dostalo, určité množstvo telo dokáže spracovať relatívne v pohode, kedy príznaky sa objavia až neskôr, keď sa mikrób rozmnoží priamo v tele. Takže to bolo vlastne aj moje šťastie, že mi to rýchlo vyvolalo dávivý reflex.

Inkubačná doba ochorenia sa uvádza ako čas, kedy sa v organizme prejavia príznaky infekcie už systémovo - kedy sa už infekcia v tele rozmnožila. U mňa sa ale nič nerozmnožilo, lebo som to hneď všetko vyvrátila a dala som si ten lugol, gse a oregáno, ktoré to zničili ešte v žalúdku.

Alex — pát srp 31, 2012 2:33 pm
bludicka píše:
Ale je zásadný rozdiel, ak napr. skonzumujem zmrzlinu, kde dajme tomu tá salmonela je, ale nie až tak rozmnožená, takže príznaky sa objavia neskôr a pokazené vajíčko, ktoré už v sebe môže obsahovať veľa toxínov z hnilobných baktérií a rozmnoženej salmonely a tie fungujú prakticky okamžite ako ich človek do seba dostane. Takže záleží aj od toho aké množstvo tých mikróbov sa do človeka dostalo, určité množstvo telo dokáže spracovať relatívne v pohode, kedy príznaky sa objavia až neskôr, keď sa mikrób rozmnoží priamo v tele. Takže to bolo vlastne aj moje šťastie, že mi to rýchlo vyvolalo dávivý reflex.

Inkubačná doba ochorenia sa uvádza ako čas, kedy sa v organizme prejavia príznaky infekcie už systémovo - kedy sa už infekcia v tele rozmnožila. U mňa sa ale nič nerozmnožilo, lebo som to hneď všetko vyvrátila a dala som si ten lugol, gse a oregáno, ktoré to zničili ešte v žalúdku.

Takze ty bezne konzumujes pokazene surove vajicka ? Lebo v uvarenom by salmonela nemohla byt a surove by neuveritelne smrdelo ak je pokazene. Ja som to napr fasol z tresky ktoru som si dal v nemocnici na Smidkeho, ked som bol na navsteve za kamosom. Priznaky som citil az druhy den. A bolo to asi tak, ze ked som daco vypil hned to islo aj von - spodkom. Cize riziko dehydratacie tam urcite je. Ziadne vracanie, len bolest brucha a hnacky. A mal som to vysetrene a na papieri, ze je to salmonela. U teba to nevyzera na salmonelu s takym priebehom. A inkubacna doba ano ako pises ale pred nou telo neciti nic lebo nema dovod. Inkubacna doba chripky je tiez nejaka a ked ju dostaneme necitime v podstate nic, az jedneho dna vsaneme a je tam. A potom mozeme robit hocico a aj tak prejde az za tyzden. Vcasnym vychytenim sa da skratit doba liecby dajme tomu na 4 dni z odretymi usami. Inkubacna doba je proste doba kedy sa uz v tele mnozi nez zacne sposobovat citelne problemy. To by si tych pokazenych vajec musela zjest kvantum aby to malo taku reakciu. Ale ked myslis, ze to bola salmonela tak prosim, len mi proste nesedi ten priebeh.

bludicka — pát srp 31, 2012 2:46 pm
Citace:
Takze ty bezne konzumujes pokazene surove vajicka ?

To vajíčko bolo namäkko, takže tam sa nemusia usmrtiť všetky tie baktérie, ale nie vždy to asi musí byť tak evidentné, že by výrazne zapáchalo, ak sú tam prítomné nejaké mikróby.
Inak neviem ako sa dá odpovedať na tak hlúpu otázku, či konzumujem bežne pokazené vajíčka....

Niečo o salmonele:

http://www.romwell.com/cookbook/guide/salmonella.html

Je tam znázornené, ako sa salmonela masívne množí, stačí jedna hodina a 20 minút na to, aby človek vážne ochorel zo salmonely. Práve tam dobre píšu o tom, že ak máš 100 mikróbov na mäse, za hodinu z toho môže byť v tvojom organizme 1600. To je práve o tom, čo som písala, že záleží aké množstvo tých mikróbov v danej potrave človek do seba dostane a o od toho sa odvíja potom priebeh.

Alex — pát srp 31, 2012 3:25 pm
bludicka píše:
To vajíčko bolo namäkko, takže tam sa nemusia usmrtiť všetky tie baktérie, ale nie vždy to asi musí byť tak evidentné, že by výrazne zapáchalo, ak sú tam prítomné nejaké mikróby.
Inak neviem ako sa dá odpovedať na tak hlúpu otázku, či konzumujem bežne pokazené vajíčka....

:lol: zrejme aby som s teba vytiahol informaciu, ze si jedla to vajicko namakko. Tak chytit salmonelu z vajicka uvareneho namakko je o dost tazsie ako suroveho. Predsa nejake to teplo do zltka prejde pri vareni. Tym padom vieme, ze si to vajicko nekonzumovala surove, takze na taku otazku ani nemusis odpovedat :) A tym padom moznost silnej intoxikacie vajicka salmonelou je diskutabilne. Ono internet ma jedu chybicku, clovek spociatku veri vsetkemu co cita, ale neskor zisti, ze polka ak ne 80% su blbosti. Proste inkubacna doba salmonely je 6-48 h ale ty si ju identifikovala do 0,5 h a do par hodin bolo po nej. V podstate sa podla teba ani nemala sancu inkubovat - nemala sancu prejavit sa, ze ja som salmonela a uz bola aj znicena :)

bludicka — pát srp 31, 2012 3:36 pm

Na toto už naozaj nemá zmysel reagovať.

Jarda — čtv zář 06, 2012 8:44 am
bludicka píše:
Inak forma jódu SSKI je prakticky bez zápachu a farby, nie je to vôbec cítiť, občas to chytí farbu, keď to človek zamieša napr. s chlórovou vodou a začne sa uvoľňovať z toho voľný jód. Pre deti ideálne, ako keby pili vodu.

To máte sice pravdu, ale dostupný je bohužel pouze na předpis, jinak bude tento produkt pro většinu lidí představovat problém i když je doma celkem snadno vyrobitelný při elementárních znalostech chemie.

Xeelee — čtv zář 06, 2012 11:33 pm
Jarda píše:
bludicka píše:

To máte sice pravdu, ale dostupný je bohužel pouze na předpis, jinak bude tento produkt pro většinu lidí představovat problém i když je doma celkem snadno vyrobitelný při elementárních znalostech chemie.

Jak se dá vyrobit?

bludicka — sob zář 08, 2012 9:03 am
Jarda píše:

Ja som si kúpila SSKI na ebay.com, dá sa bez problémov objednať z internetu z rôznych obchodov.
Dávala som sem aj link vo vlákne vitamíny a minerály.

Dnes človek zoženie prakticky všetko, ak hľadá. Ja som takto zohnala prakticky všetky lieky a chelátory, ktoré sú len "na predpis" - ako kde, niekde nie sú a to nemyslím nejaké Thajsko, Čína, India, ale krajiny, kde sú tieto lieky dostupné, lebo majú iné predpisy a stojí to tam bagateľ, lebo ten liek sa tam napr. objavil a iné krajiny len od nich odkúpili licenciu na výrobu a predávajú to potom draho.

Xeelee píše:
Jak se dá vyrobit?

Opravdu snadno, prostě rozpustíte jodid draselný do destilované vody tak, aby vznikl nasycený roztok, je to popsané na netu v lékopisu, stačí trochu pohledat. Větší problém bude patrně sehnat ten jodid draselný protože v malém balení se běžně neprodává a je docela drahý.

Jarda — úte zář 18, 2012 7:06 am
chost — úte zář 25, 2012 3:00 pm

Dobrý deň, chcem sa spýtať na časový odstup medzi pitím ovocných a zeleninových štiav a užitím (pred a po) sanogelu???? Ďakujem

Magda — ned zář 30, 2012 12:15 pm

Dobrý den,

již zde byla řeč o Magen-Darm Gel, který je k sehnání třeba na: http://www.lekarnapetrinach.cz/index.ph ... 0160054433

Chtěla jsem se zeptat, proč kupovat dražší Sanogel, když Magen-Darm Gel (500ml za 347,-Kč) by měl mít stejné složení a tedy účinky? Nebo mi něco uniklo?

Děkuji a zdravím,
Magda

Jarda — pát říj 05, 2012 9:45 pm
chost píše:
Dobrý deň, chcem sa spýtať na časový odstup medzi pitím ovocných a zeleninových štiav a užitím (pred a po) sanogelu???? Ďakujem

To by mělo být docela dost, minimálně půl hodiny, protože jinak Sanogel do sebe natahuje zbytečně látky ze šťáv, což je vlastně drahé a také se tím jeho schopnosti sanace nečistot snižují, což je druhé mínus, já bych ho zapíjel pouze vodou.

Jarda — pát říj 05, 2012 9:59 pm
Magda píše:
Dobrý den,

již zde byla řeč o Magen-Darm Gel, který je k sehnání třeba na: http://www.lekarnapetrinach.cz/index.ph ... 0160054433

Chtěla jsem se zeptat, proč kupovat dražší Sanogel, když Magen-Darm Gel (500ml za 347,-Kč) by měl mít stejné složení a tedy účinky? Nebo mi něco uniklo?

Děkuji a zdravím,
Magda

Nedovedu zodpovědět za na výrobku uváděná kyselina křemičitá je totéž jako polymetylkřemičítá kyselina, která je v Sangelu, ale pokud ano, je to opravdu stejné a výrobce musí mít nastavenou jinou hladinu cen.

Magda — sob říj 06, 2012 8:44 pm

Dobrý den,
na Enterosgel.eu jsem našla následující dotaz a odpověď. Nejsem z toho moudrá, ale asi se z toho dá vyvodit, že se nejedná o stejné produkty (Sanogel (event. Enterosgel) x Magen-Darm Gel):

Dotaz: Dobrý den, hledala jsem na internetu, co to je vlastně kyselina metylkřemičitá a našla jsou pouze tyto informace: Kyselina metakřemičitáVzorec této kyseliny je H2SiO3. Její molární hmotnost je 78,1 g/mol. Tato kyselina existuje pouze experimentálně, protože rychle odštěpuje vodu, jelikož atom křemíku má malou schopnost na sebe vázat více hydroxylových skupin. Můžeme ji prokázat v produktech hydrolýzy chloridu křemičitého nebo rozkladem křemičitanu sodného kyselinou chlorovodíkovou nebo sírovou. její molekuly se však rychle kondenzují. Má velkou schopnost tvořit koloidní roztoky. Její soli se nazývají křemičitany (metakřemičitany). Kyselina ortokřemičitá. Je druhou známou kyselinou křemičitou. Podobně jako kyselina metakřemičitá existuje pouze přechodně. Její vzorec je H4SiO4. Podle jejího vzorce by se také mohla nazývat kyselina tetrahydrogenkřemičitá. Její molární hmotnost je 96,1 g/mol. Možná je produktem hydrolýzy jejího esteru Si(OC2H5)4. Podobně jako kyselina metakřemičitá má velkou schopnost tvořit koloidní roztoky. její soli se nazývají ortokřemičitany. Prosím o informaci o jakou kyselinu (obsaženou v enetosgelu) se tedy jedná. Děkuji.

Odpověď:
Dobrý den, Enterosgel je polyhydrát polymetylsiloxanu, polymer, který vzniká jako výsledek polykondenzace methylsiantriolu s vytvořením siloxanových vazeb Si-O-Si a interglobulárních vodíkových vazeb Si-O...НО-Si, díky nimž probíhá svinutí lineárních struktur do globulí, které představují koloidní částice s číslem fragmentů СН3SiO1,5 od 17 do 35. Na povrchu globule se nacházejí methylové skupiny a nevelké množství nekondenzovaných koncových hydroxylových skupin. Povrch globulí je solvatovaný molekulami vody. Globule, které se spojují týmiž siloxanovými vazbami, tvoří póry. Vytvořené póry přežívají dlouho (více než 3 roky) prakticky beze změn díky tvrdé struktuře (matrici) s organickou podstatou povrchu.

chost — úte říj 09, 2012 12:42 pm
Jarda píše:
To by mělo být docela dost, minimálně půl hodiny, protože jinak Sanogel do sebe natahuje zbytečně látky ze šťáv, což je vlastně drahé a také se tím jeho schopnosti sanace nečistot snižují, což je druhé mínus, já bych ho zapíjel pouze vodou.

Takže ak by som večeral o 18:00, potom o 21:00 by som si spravil ovocnú alebo zeleninovú šťavu a o 21:30 - 22:00 by som si dal sanogel tak by to malo byť OK???

Píšem pretože som zamestnaný nechcem chodiť spávať neskoro kvôli rôznym časovým odstupom. (trávenie, sanogel,...).

Ďakujem za odpoveď.

NOWOCAYN_2 — úte říj 23, 2012 12:48 am

Odkaz pre tých, ktorý nemajú za sebou viac ako pár očísť pečene za pomoci oleja a citrónovej šťavy (+ epsomská soľ)...
NAJPRV VYČISTITE PEČEŇ, AŽ POTOM POUŽITE SANOGEL ČI ENTEROSGEL......
V tom prípade bude mať užitie týchto dvoch preparátov určite oveľa lepší účinok, lebo pečeň už bude plniť svoju funkciu oveľa lepšie.
Najprv popratať šaty zo zeme, smetie z jedla, papieriky od žuvačiek, atď, až potom vysávať.
:)

Jarda — úte říj 30, 2012 10:27 am
Magda píše:
Dobrý den,
na Enterosgel.eu jsem našla následující dotaz a odpověď. Nejsem z toho moudrá, ale asi se z toho dá vyvodit, že se nejedná o stejné produkty (Sanogel (event. Enterosgel) x Magen-Darm Gel):

Dotaz: Dobrý den, hledala jsem na internetu, co to je vlastně kyselina metylkřemičitá a našla jsou pouze tyto informace: Kyselina metakřemičitáVzorec této kyseliny je H2SiO3. Její molární hmotnost je 78,1 g/mol. Tato kyselina existuje pouze experimentálně, protože rychle odštěpuje vodu, jelikož atom křemíku má malou schopnost na sebe vázat více hydroxylových skupin. Můžeme ji prokázat v produktech hydrolýzy chloridu křemičitého nebo rozkladem křemičitanu sodného kyselinou chlorovodíkovou nebo sírovou. její molekuly se však rychle kondenzují. Má velkou schopnost tvořit koloidní roztoky. Její soli se nazývají křemičitany (metakřemičitany). Kyselina ortokřemičitá. Je druhou známou kyselinou křemičitou. Podobně jako kyselina metakřemičitá existuje pouze přechodně. Její vzorec je H4SiO4. Podle jejího vzorce by se také mohla nazývat kyselina tetrahydrogenkřemičitá. Její molární hmotnost je 96,1 g/mol. Možná je produktem hydrolýzy jejího esteru Si(OC2H5)4. Podobně jako kyselina metakřemičitá má velkou schopnost tvořit koloidní roztoky. její soli se nazývají ortokřemičitany. Prosím o informaci o jakou kyselinu (obsaženou v enetosgelu) se tedy jedná. Děkuji.

Odpověď:
Dobrý den, Enterosgel je polyhydrát polymetylsiloxanu, polymer, který vzniká jako výsledek polykondenzace methylsiantriolu s vytvořením siloxanových vazeb Si-O-Si a interglobulárních vodíkových vazeb Si-O...НО-Si, díky nimž probíhá svinutí lineárních struktur do globulí, které představují koloidní částice s číslem fragmentů СН3SiO1,5 od 17 do 35. Na povrchu globule se nacházejí methylové skupiny a nevelké množství nekondenzovaných koncových hydroxylových skupin. Povrch globulí je solvatovaný molekulami vody. Globule, které se spojují týmiž siloxanovými vazbami, tvoří póry. Vytvořené póry přežívají dlouho (více než 3 roky) prakticky beze změn díky tvrdé struktuře (matrici) s organickou podstatou povrchu.

Nějak nechápu, zde jde pouze o informaci, nebo dotaz.

Jarda — úte říj 30, 2012 10:29 am
chost píše:
Takže ak by som večeral o 18:00, potom o 21:00 by som si spravil ovocnú alebo zeleninovú šťavu a o 21:30 - 22:00 by som si dal sanogel tak by to malo byť OK???

Píšem pretože som zamestnaný nechcem chodiť spávať neskoro kvôli rôznym časovým odstupom. (trávenie, sanogel,...).

Ďakujem za odpoveď.

Tak asi ano, ale obecně se doporučuje odstup dvě hodiny.

Jarda — úte říj 30, 2012 10:30 am
NOWOCAYN_2 píše:
Odkaz pre tých, ktorý nemajú za sebou viac ako pár očísť pečene za pomoci oleja a citrónovej šťavy (+ epsomská soľ)...
NAJPRV VYČISTITE PEČEŇ, AŽ POTOM POUŽITE SANOGEL ČI ENTEROSGEL......
V tom prípade bude mať užitie týchto dvoch preparátov určite oveľa lepší účinok, lebo pečeň už bude plniť svoju funkciu oveľa lepšie.
Najprv popratať šaty zo zeme, smetie z jedla, papieriky od žuvačiek, atď, až potom vysávať.
:)

To píšete správně, nemá cenu dělat věci na přeskáčku, to se pouze honí za velké peníze bordel z jednoho místa na druhé.

Barča — úte bře 19, 2013 10:24 am

Nemá podobný účinek jako Sanogel i bentonit?

Jarda — úte bře 26, 2013 10:21 pm
Barča píše:
Nemá podobný účinek jako Sanogel i bentonit?

Ano, má, ale opravdu jenom podobný.

Noel — čtv čen 06, 2013 3:45 pm
Magda píše:
Dobrý den,

Odpověď:

To je teda paskvil :D

postcd — čtv pro 05, 2013 7:22 pm

Prosím, je možné koupit tento gel někde levněji, třeba i ve větším množství?
- polymethylsiloxane polyhydrate (methylsilicic acid hydrogel)
- polymetylsiloxan polyhydrát (hydrogel kyseliny metylkřemičité)

Jarda — stř pro 25, 2013 2:39 pm
postcd píše:
Prosím, je možné koupit tento gel někde levněji, třeba i ve větším množství?
- polymethylsiloxane polyhydrate (methylsilicic acid hydrogel)
- polymetylsiloxan polyhydrát (hydrogel kyseliny metylkřemičité)

Obávám se že nikoliv, sám jsem to kdysi hledal, ale možná se od té doby něco změnilo.

Ÿura — sob led 04, 2014 6:17 pm

Uziva někdo enterosgel, zaznamenal někdo nejake výsledky? Ještě pockam az provedu druhou sankhu a ocistu jater a zacnu užívat enterosgel. Doufam, ze ta plna lzice cca 20g denne před spaním po dobu aspoň 30 dnu něco zmuze..

ehanas — sob led 04, 2014 11:47 pm

Pan Zajíček, prosím o radu. Je Sanogel vhodný aj pre pacientov, ktorí majú polypy v črevách, ktoré už aj krvácajú? Akú liečbu by ste doporučil na ich zničenie až je to vôbec možné, ich zlikvidovať bez lekárskeho zákroku. Ďakujem za odpoveď.

redbat — sob led 11, 2014 11:44 pm

Mozem sanogel rozmiesat vo vode prefiltrovanej britou alebo to musi byt fakt len prevarena voda?

redbat — ned led 12, 2014 1:55 pm

posuvam

Michalll — sob bře 08, 2014 11:22 pm

ahoj vsem,chtel bych vas pozadat o radu.Bude stacit kura Enterosgelu misto
klystyru pred ocistou jater?
Jednou denne pred spanim?
Delam vicesmenny provoz takze vecer pro me byva i rano.
A jak dlouho ten gel uzivat popripade by jste doporucili neco jineho?
Zaradil bych behem uzivani i jaterni dietu(tyden urcite postaci,myslim) .

Edit- Sankhapraksalana na očistu před JO postačí?

Jarda — ned bře 30, 2014 8:56 pm
Ÿura píše:
Uziva někdo enterosgel, zaznamenal někdo nejake výsledky? Ještě pockam az provedu druhou sankhu a ocistu jater a zacnu užívat enterosgel. Doufam, ze ta plna lzice cca 20g denne před spaním po dobu aspoň 30 dnu něco zmuze..

Tak mívá slušné výsledky, jde o poměrně silný detoxikační produkt.

Jarda — ned bře 30, 2014 9:05 pm
ehanas píše:
Pan Zajíček, prosím o radu. Je Sanogel vhodný aj pre pacientov, ktorí majú polypy v črevách, ktoré už aj krvácajú? Akú liečbu by ste doporučil na ich zničenie až je to vôbec možné, ich zlikvidovať bez lekárskeho zákroku. Ďakujem za odpoveď.

Sanogel vám uškodit nemůže, nicméně zde je třeba čistit střevo pomocí klystýrů, nebo dalších postupů a obnovit střevní mikroflóru. Odstranit se pochopitelně dají, ale musíte si uvědomit jednoduchou logiku. Představte si, že jste jako dítě jezdila na kole, spadla a odřela si koleno. Pak jste běžela za maminkou a ta s tím udělala co? Umyla odřeninu vodou a vyčistila, nebo ji napadlo tu ránu natřít stolicí? Stolici asi vyloučila jako špatný nápad a nyní, jak myslíte, že to máte ve střevě? Tam máte také odřenou ránu, ale natřenou patrně kvasící, nebo hnijící stolicí. No představa nic moc a podle toho také vypadá ten stav a přitom to stačí umýt a dezinfikovat.

Jarda — ned bře 30, 2014 9:05 pm
redbat píše:
Mozem sanogel rozmiesat vo vode prefiltrovanej britou alebo to musi byt fakt len prevarena voda?

Můžete, v tom není problém.

Jarda — ned bře 30, 2014 9:07 pm
Michalll píše:
ahoj vsem,chtel bych vas pozadat o radu.Bude stacit kura Enterosgelu misto
klystyru pred ocistou jater?
Jednou denne pred spanim?
Delam vicesmenny provoz takze vecer pro me byva i rano.
A jak dlouho ten gel uzivat popripade by jste doporucili neco jineho?
Zaradil bych behem uzivani i jaterni dietu(tyden urcite postaci,myslim) .

Edit- Sankhapraksalana na očistu před JO postačí?

Tak cokoliv je lepší než nic, čili vše uvedené můžete klidně použít a dokonce i kombinovat.

Seung — stř bře 02, 2016 9:25 pm

Objednával si už niekto z tejto stránky http://www.chloritansodny.sk/Sanogel-c10_0_1.htm%20 sanogel? Je to dôveryhodný dodávateľ kvalitného sanogelu? Ak nie, ktorá z internetových stránok uvedených v tomto vlákne má kvalitný a cenovo prijateľný sanogel, ktorý by som si mohla kúpiť?

Alopat — čtv bře 03, 2016 7:30 am

To už se pančuje i Sanogel a Enterosgel?
od Batles » ned 16. úno 2014: "Čištění střev dělám pomocí Sanogelu, nebo Křemeliny. To vždy rozhodnou testy na mých přístrojích, co je vhodnější. Křemelina má jednu výhodu a to tu, že dovede "rozkrájet" parazitální červy, pokud jsou ve střevech přítomny. Ono všechno má své výhody i nevýhody...." http://jdem.cz/b66mx2

Jarda — ned bře 06, 2016 3:06 pm
Seung píše:
Objednával si už niekto z tejto stránky http://www.chloritansodny.sk/Sanogel-c10_0_1.htm%20 sanogel? Je to dôveryhodný dodávateľ kvalitného sanogelu? Ak nie, ktorá z internetových stránok uvedených v tomto vlákne má kvalitný a cenovo prijateľný sanogel, ktorý by som si mohla kúpiť?

Nepředpokládám, že by Sanogel v originálním obalu byl nějak upravovaný, nebo nekvalitní. Podle mě se jeho kvalita drží stále hodně vysoko a je spíše otázkou ceny kde ho nakoupíte.

ZanyK — pát kvě 25, 2018 2:19 pm

Hezký den,
mám dotaz ohledně sanogelu. Chtěla bych ho zkusit, ale mám podezření na oslabenou slinivku, řeším docela dlouhodobě plynatost a celkově problémy s trávením (největší problémy mám od doby, co mám sedavé zaměstnání, což už řeším od července změnou). Mohla bych si tím nějak ublížit nebo je to celkově bezpečné, pokud člověk neví o nějakém vnitřním problému? Díky za odpověď.

Jarda — pát kvě 25, 2018 7:57 pm
ZanyK píše:
Hezký den,
mám dotaz ohledně sanogelu. Chtěla bych ho zkusit, ale mám podezření na oslabenou slinivku, řeším docela dlouhodobě plynatost a celkově problémy s trávením (největší problémy mám od doby, co mám sedavé zaměstnání, což už řeším od července změnou). Mohla bych si tím nějak ublížit nebo je to celkově bezpečné, pokud člověk neví o nějakém vnitřním problému? Díky za odpověď.

Nevím o tom že by si tím někdo vyvolal nějaký problém, navíc jde o zdroj křemíku a ten slinivka vyloženě potřebuje.

ZanyK — úte kvě 29, 2018 10:14 am

Díky za odpověď. Ještě nedávno jsem do sebe cpala křemelinu, která mi dělala celkem dobře, ale pak se mi zhoršily víc trávicí problémy, díky čemuž jsem došla na SCD dietu, kde je křemelina asi zakázaná? (mám pocit, že jsem někde četla, že třeba jíl není dobrý, takže jsem z toho vydedukovala, že ani křemelinu nesmím).
Asi to zkusím, vím, že křemelina je na delší používání, ale ráda bych tu dobu trošku zkrátila, což předpokládám, že mi Sanogel zajistí.

Jarda — úte kvě 29, 2018 7:44 pm
ZanyK píše:
Díky za odpověď. Ještě nedávno jsem do sebe cpala křemelinu, která mi dělala celkem dobře, ale pak se mi zhoršily víc trávicí problémy, díky čemuž jsem došla na SCD dietu, kde je křemelina asi zakázaná? (mám pocit, že jsem někde četla, že třeba jíl není dobrý, takže jsem z toho vydedukovala, že ani křemelinu nesmím).
Asi to zkusím, vím, že křemelina je na delší používání, ale ráda bych tu dobu trošku zkrátila, což předpokládám, že mi Sanogel zajistí.

Tak uvidíte, někomu dělá křemelina vyloženě dobře a jinému vyloženě zle a nedá se odhadnout jak kdo bude reagovat. U SCD se domnívám je ten zákaz pouze pro lidi s problémem ve střevě jinak si myslím že to je celkem jedno.

Margareta — pát čen 21, 2019 12:28 pm

Dobry den prajem.
Moze prosim Sanogel aj 10 rocne (33kg)? Dakujem.

Jarda — sob čen 22, 2019 4:04 pm
Margareta píše:
Dobry den prajem.
Moze prosim Sanogel aj 10 rocne (33kg)? Dakujem.

Nepředpokládám že by věk nějak omezoval možnost užívání tohoto přípravku, podle mě v tom není problém.

Margareta — ned čen 23, 2019 7:14 am

Dakujem velmi pekne za odpoved, mozme zacat Sanogel podavat </p

Jarda — ned čen 23, 2019 7:48 am
Margareta píše:
Dakujem velmi pekne za odpoved, mozme zacat Sanogel podavat </div
eliota — sob zář 07, 2019 12:27 pm

Dobrý deň prajeme,

chcel by som sa v mene manzelky spytat, ci sa da vyrobit suspenzia ako je zmienený enterosgel, hľadáme rôzne návody na internete ale nikde sa neviem dopátrať ako by som si takú emulziu vedel vyrobiť doma, chcel by som si do toho namiešať vlastný prášok , len neviem ako to spraviť tak, aby to malo takú konzistenciu.

dakujem

holčíkovci

Jarda — sob zář 07, 2019 2:57 pm
eliota píše:
Dobrý deň prajeme,

chcel by som sa v mene manzelky spytat, ci sa da vyrobit suspenzia ako je zmienený enterosgel, hľadáme rôzne návody na internete ale nikde sa neviem dopátrať ako by som si takú emulziu vedel vyrobiť doma, chcel by som si do toho namiešať vlastný prášok , len neviem ako to spraviť tak, aby to malo takú konzistenciu.

dakujem

holčíkovci

Tak na to odpovědět nedovedu, spíše asi ne. Jde o poměrně úzce specializovaný výrobek a předpokládám že i technologicky náročný když ho dělá tak málo producentů.

eliota — pon zář 30, 2019 9:22 am

dakujeme za odpoved, chcel by som sa opytat poslednu otazku, mozeme enterosgel naozaj vazne vyuzivat aj 30 dni ? na pribalovom letaku

Citace:
Dávkování více než 1 x denně, dávkování u dětí a dlouhodobé užívání (déle než 15 dnů) doporučujeme konzultovat s lékařem.

myslite ze by si tym manzelka mohla uskodit ? chcela by to brat 2-3x denne , počas celého mesiaca na detox čreva.

Jarda — pon zář 30, 2019 9:26 am
eliota píše:
dakujeme za odpoved, chcel by som sa opytat poslednu otazku, mozeme enterosgel naozaj vazne vyuzivat aj 30 dni ? na pribalovom letaku

Citace:
Dávkování více než 1 x denně, dávkování u dětí a dlouhodobé užívání (déle než 15 dnů) doporučujeme konzultovat s lékařem.

myslite ze by si tym manzelka mohla uskodit ? chcela by to brat 2-3x denne , počas celého mesiaca na detox čreva.

Nepředpokládám že by mohl nastat nějaký problém, pokud vím tak po havárii v Černobilu se tím krmil každý kdo se na místě vyskytoval a to opravdu ve velkém a negativa nikdo nezaznamenal.

eliota — úte říj 01, 2019 10:28 am

dakujeme za odpoved ... nepada vas este nejaký iný sposob ako vycistit tráviaci trakt človeka okrem klystýra ? existuju nato este nejaké doplnky ako je napríklad enterosgel ?

Jarda — stř říj 02, 2019 1:06 pm
eliota píše:
dakujeme za odpoved ... nepada vas este nejaký iný sposob ako vycistit tráviaci trakt človeka okrem klystýra ? existuju nato este nejaké doplnky ako je napríklad enterosgel ?

To jde o to formulovat co vlastně chcete vyčistit protože něco jiného jsou těžké kovy, něco jiného paraziti a něco jiného třeba vadné bakterie.

eliota — stř říj 02, 2019 2:05 pm

dakujeme zas za tak promptnú odpoved.

chceli by sme hlavne vycistit črevo od nánosov, bakterií , upravit crevný mikrobiom. ( odkovenie zatial nie )

Margareta — stř říj 02, 2019 5:03 pm

Dobry den.
Ja by som tiez rada vedela cim sa cisti crevo od -

Tazke kovy - Sanogel, Enterosgel
Parazity - Vermox, Clarkia, cesnak, cibula
Zle bakterie - Klystir, Citricidal

Ale kedze som uplny laik, bola by som velmi rada, keby ma opravite a doplnite moje nevedomosti. Dakujem.

Jarda — stř říj 02, 2019 5:54 pm
eliota píše:
dakujeme zas za tak promptnú odpoved.

chceli by sme hlavne vycistit črevo od nánosov, bakterií , upravit crevný mikrobiom. ( odkovenie zatial nie )

Pak je ideální kombinace šankaprakšalány případně klystýrů s pojídáním kvašených potravin jako je kimchi, kysané zelí, brynza a další. Čím širší spektrum takových potravin aplikujete tím spíše se trefíte do problému a obnovíte mikrobiom do normálu.

Jarda — stř říj 02, 2019 6:01 pm
Margareta píše:
Dobry den.
Ja by som tiez rada vedela cim sa cisti crevo od -

Tazke kovy - Sanogel, Enterosgel
Parazity - Vermox, Clarkia, cesnak, cibula
Zle bakterie - Klystir, Citricidal

Ale kedze som uplny laik, bola by som velmi rada, keby ma opravite a doplnite moje nevedomosti. Dakujem.

Na to je širší spektrum možností s tím že těžké kovy vytahuje třeba kyselina alfa lipoová, nebo EDTA, parazity řeší celé spektrum opatření od bylin až po antihelmintika, ale zrovna cibule a česnek moc ne a bakterie je potřeba ani ne tak hubit jako přeformátovat do jiné skladby tedy mimo čištění střeva dodávat co nejširší spektrum pomocí kvašených potravin nebo probiotik, ale to je dost drahé.

Margareta — stř říj 02, 2019 6:10 pm

Dakujem velmi pekne za odpoved pan Zajicek.
Tou cibulou a cesnakom som sa sekla a tak som si myslela, ze pisem spravne :)

Margareta — čtv říj 10, 2019 8:25 am

Dobre ranko.
Mam na Vas jednu otazku a rada by som Vas poprosila o odpoved :)
Ja uz desiatky rokov trpym aftami. Afty sa mi neobjavovali iba pocas tehotenstva a teraz pri podavani Sanogelu. Sanogel som si uz raz davala asi tak pred pol rokom a vtedy som bola tiez bez aftov. Co si prosim o tom myslite? V ustach mam momentalne 3 amalganove plomby, ich odstranenie by mohlo poriesit moj problem - afty? A este by som rada napisala, ze pri uzivani Sanogelu som nic ine nezmenila, to znamena, ci si davam Sanogel alebo nie rovnako sa stravujem... zmena je iba Sanogel.
Dakujem za odpovede.

Jarda — čtv říj 10, 2019 9:27 pm
Margareta píše:
Dobre ranko.
Ja uz desiatky rokov trpym aftami. Afty sa mi neobjavovali iba pocas tehotenstva a teraz pri podavani Sanogelu. Sanogel som si uz raz davala asi tak pred pol rokom a vtedy som bola tiez bez aftov. Co si prosim o tom myslite? V ustach mam momentalne 3 amalganove plomby, ich odstranenie by mohlo poriesit moj problem - afty? A este by som rada napisala, ze pri uzivani Sanogelu som nic ine nezmenila, to znamena, ci si davam Sanogel alebo nie rovnako sa stravujem... zmena je iba Sanogel.
Dakujem za odpovede.

Afty lze pokládat za virový problém i když najdete i jiné názory, ale nevidím důvod nevyzkoušet doplňky nebo byliny blokující viry. Běžně doporučuji na viry humáty a lyzin, ale fungují i některé antivirově působící byliny. Jinak zdravá ústní sliznice má svou specifickou bakteriální skladbu s tím že pokud by byl zastoupen laktobacilus sakei tak se asi nic takového stávat nebude. Uvedená bakterie se dá získat z kimchi a většinu problémů sliznic ústní dutiny řeší relativně rychle. Sanogel v takovém případě pouze stahuje bordel který působením šmejdů vzniká tedy problém samotný neřeší, ale pomůže.

Margareta — čtv říj 10, 2019 10:09 pm

Dakujem pan Zajicek za odpoved, Vy nikdy nesklamete, vzdy odpoviete :wink:
Ajajaj to nestastne Kimchi. Raz som ho jedla priamo urobene od Korejcov, velmi, velmi mi chutilo, preto som ho skusala aj doma, ale uz to nebolo ono. Ledva sme ho s manzelom zjedli. Nemam odvahu ho robit dalsi raz. Neviem kde som urobila chybu. Neexistoval by prosim nejaky pripravok - probiotikum, ktore by obsahovalo dany Lactobacillus sakei.
A este by som Vas poprosila o tipy na antivirově působící byliny. To som este ani nepocula, ze nejake take byliny existuju.
Dakujem.

Jarda — pát říj 11, 2019 8:04 am
Margareta píše:
Dakujem pan Zajicek za odpoved, Vy nikdy nesklamete, vzdy odpoviete :wink:
Ajajaj to nestastne Kimchi. Raz som ho jedla priamo urobene od Korejcov, velmi, velmi mi chutilo, preto som ho skusala aj doma, ale uz to nebolo ono. Ledva sme ho s manzelom zjedli. Nemam odvahu ho robit dalsi raz. Neviem kde som urobila chybu. Neexistoval by prosim nejaky pripravok - probiotikum, ktore by obsahovalo dany Lactobacillus sakei.
A este by som Vas poprosila o tipy na antivirově působící byliny. To som este ani nepocula, ze nejake take byliny existuju.
Dakujem.

Kimchi je tak jednoduché na výrobu že na tom snad ani nic pokazit nejde. Jednoduchý návod je zde

Dakujem za odpoved pan Zajicek, Ste velmi mily.
Ja som robila Kimchi podla ineho receptu (na internete ich je tooolko, ze som si nevedela vybrat a mozno som prave vybrala nie prave ten najchutnejsi recept pre nas). Tento Vami odporucany postup vyroby Kimchi vyzera zaujimavo asi ho vyskusam.
Dakujem aj za tip na caj "muňa muňa", myslim ze ho nebude problem kupit.
Tak uz sa tesim na boj proti virusom :)

Tony210 — ned úno 16, 2020 2:44 pm

Zdravim, je Lyzin a Lysin to samé?

Jarda — ned úno 16, 2020 6:58 pm
Tony210 píše:
Zdravim, je Lyzin a Lysin to samé?

Ano.

Alopat — stř čec 29, 2020 2:01 pm
Jarda píše:
Margareta píše:
Dobre ranko.
Dakujem za odpovede.

Afty lze pokládat za virový problém i když najdete i jiné názory, ale nevidím důvod nevyzkoušet doplňky nebo byliny blokující viry. Běžně doporučuji na viry humáty a lyzin, ale fungují i některé antivirově působící byliny. Jinak zdravá ústní sliznice má svou specifickou bakteriální skladbu s tím že pokud by byl zastoupen laktobacilus sakei tak se asi nic takového stávat nebude. Uvedená bakterie se dá získat z kimchi a většinu problémů sliznic ústní dutiny řeší relativně rychle. Sanogel v takovém případě pouze stahuje bordel který působením šmejdů vzniká tedy problém samotný neřeší, ale pomůže.

Afty jsou spojeny s nedostatkem vitamínu B12 (příčina výživové chyby, tvorba žaludeční kyseliny a porucha vstřebávání, zamoření šmejdy), který je zapojen do syntézy hemu ovlivňující (stejně jako vitamín C) tvorbu antimikrobiálního oxidu dusnatého. Probiotické bakterie si dokáží vitamín B12 (a dále K2) vyrobit a nemusí nám ho krást, ale stejně bych v tradičně připravovaném korejském kimchi rád viděl fermentovanou rybí omáčku anebo pečenáče. Z globálního porovnání stoletých vyplývá, že 150 cm Asiat vážící 50 kg si vystačí s převážně rostlinnou (domácí nikoli průmyslově upravenou) stravou. Funkčnost alternativních postupů a Jardovy léčitelské praxe se dá potvrdit i z hlediska biochemie a parazitologie, tentokrát si na přiložených odkazech zgustnete. Pak je dobré se zaměřit také na vitamíny (A/D3/K2) a minerály plus stopové prvky, které ovlivňují imunitu a chod štítné žlázy (potažmo žlázy s vnitřní sekrecí včetně pohlavních hormonů).

Discovery of Novel Sources of Vitamin B12 in Traditional Korean Foods from Nutritional Surveys of Centenarians
https://www.hindawi.com/journals/cggr/2010/374897/
Amino Acid Derivatives: Synthesis of Neurotransmitters, Nitric Oxide, and Additional Derivatives
https://themedicalbiochemistrypage.org/amino-acid-derivatives-synthesis-of-neurotransmitters-nitric-oxide-and-additional-derivatives/
Vitamin B12 synthesis in Lactobacillus reuteri
https://www.researchgate.net/publication/230910570_Vitamin_B12_synthesis_in_Lactobacillus_reuteri
Možnosti využití vysokodávkovaného vitaminu C v cílené onkologické léčbě
http://www.edukafarm.cz/data/soubory//c ... 20onko.pdf
Immune Function and Micronutrient Requirements Change over the Life Course
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6212925/
INHIBITION OF NITRIC OXIDE SYNTHASE BY COBALAMINS AND COBINAMIDES*
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2745708/
Case Report: Recurrent aphthous stomatitis responds to vitamin B12 treatment
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1479540/
Treatment of recurrent aphthous stomatitis. A literature review
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4002348/
Microbial production of vitamin B12: a review and future perspectives
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5282855/
B12 – KYANO/METYL/HYDROXO/ADENO – JAK SE V TOM JEN VYZNAT?
https://www.gaea.cz/b12-formy

Sikora — pon úno 12, 2024 2:08 pm

Dobrý den,
je možné brát ráno bentonit a večer enterosgel?nepere se to? a jak dlouho můžu enterosgel užívat třeba měsíc i víc?
děkuji

Jarda — úte úno 13, 2024 1:21 pm
Sikora píše:
Dobrý den,
je možné brát ráno bentonit a večer enterosgel?nepere se to? a jak dlouho můžu enterosgel užívat třeba měsíc i víc?
děkuji

Ten postup je v pohodě, oboje funguje jako sorbent a zdroj křemíku a doba užívání podle mě bez omezení.