Epsomská sůl

Zdraví-AZ — https://forum.zdravi-az.com/forums/topic/epsomska-sul/
haddock — stř úno 03, 2010 6:44 pm

shanim epsomskou sul a zatim se mi nedari. kdyby nekdo mel tip na zdroj, prosim o SZ. dekuji.

Jarda — stř úno 03, 2010 8:05 pm
haddock píše:
shanim epsomskou sul a zatim se mi nedari. kdyby nekdo mel tip na zdroj, prosim o SZ. dekuji.

Lékárníci v naší republice se kvůli naprosté nenažranosti odmítají zabývat obyčejnou projímavou solí za pár korun a prodávají hezky balené sajrajty za dlouhé peníze. V tomto momentě musí nastoupit zdravý rozum a člověk si ji prostě musí sehnat jinak. Protože takto tápe mnoho lidí, tak jsem to vyřešil za vás a epsomskou sůl v kvalitě p.a. , tedy naprosto čistý a orálně použitelný produkt, koupíte zde:
http://www.pepinuvutes.cz/store/goods_b ... x7h2o.html
Posílají to na dobírku a dobrá správa je, že s tím nedělají žádné ciráty, jako recept a podobné blbosti s nimiž se v lékárně běžně setkáváte bohužel i u obyčejného projímadla. Docela to vypadá, že již nám začínají regulovat i to kadění a kadit bez podpisu lékaře bude asi trestné.

haddock — pát úno 05, 2010 1:06 am
Jarda píše:
Lékárníci v naší republice se kvůli naprosté nenažranosti odmítají zabývat obyčejnou projímavou solí za pár korun a prodávají hezky balené sajrajty za dlouhé peníze. V tomto momentě musí nastoupit zdravý rozum a člověk si ji prostě musí sehnat jinak. Protože takto tápe mnoho lidí, tak jsem to vyřešil za vás a epsomskou sůl v kvalitě p.a. , tedy naprosto čistý a orálně použitelný produkt, koupíte zde:
Posílají to na dobírku a dobrá správa je, že s tím nedělají žádné ciráty, jako recept a podobné blbosti s nimiž se v lékárně běžně setkáváte bohužel i u obyčejného projímadla. Docela to vypadá, že již nám začínají regulovat i to kadění a kadit bez podpisu lékaře bude asi trestné.

bajecne, diky moc! hledat vyraz siran horecnaty je snad to posledni co jsem pres google nezkusil.

Xion — pát úno 05, 2010 12:07 pm
haddock píše:
bajecne, diky moc! hledat vyraz siran horecnaty je snad to posledni co jsem pres google nezkusil.

mudrost dnesnej doby:
Ten kto zvlada umenie "googlovania", uspech zozne na internete. :-)

joz — pát úno 12, 2010 8:52 pm
Jarda píše:

Další kontakt na epsomskou sůl /www.pentachemicals.eu
Kontakt je ověřený ,bez problémů ji poslali do 4 dnů,stačí se jen přihlásit a vybrat si čistotu
Je to výrobce farmaceutických chemikálií -cena za 1 kg cca 460 kč včetně dopravného

volny — sob úno 13, 2010 9:07 am

Tak nevím - šel jsem do lékárny a zeptal se na epsomskou sůl, lékarnice na mne zírala jak kdybych spadl z měsíce... když jsem dodal, že je to síran hořečnatý, přinesla v bílém kelímku se štítkem "hořká sůl" 250g za 56,60 Kč. Je to vůbec ono? V případě že ano, vystačí mi to na 4 jaterní kůry?
Děkuji moc za odpověď.

Jarda — sob úno 13, 2010 10:13 am
volny píše:
Tak nevím - šel jsem do lékárny a zeptal se na epsomskou sůl, lékarnice na mne zírala jak kdybych spadl z měsíce... když jsem dodal, že je to síran hořečnatý, přinesla v bílém kelímku se štítkem "hořká sůl" 250g za 56,60 Kč. Je to vůbec ono? V případě že ano, vystačí mi to na 4 jaterní kůry?
Děkuji moc za odpověď.

Lékárníci bohužel používají z pohledu chemie naprosto nesmyslný název magnesium sulfuricum, který není z hlediska chemického opodstatněný, stejně jako název Epsomská sůl, ale měli by reagovat na běžné chemické názvy a vzorce. To už pouze ti starší a nová generace jsou podavači krabiček o nichž naprosto netuší, co vlastně obsahují. Pokud vám tedy neprodala Glauberovu hořkou sůl, tak to množství stačí na 4 kůry a v nejhorším funguje i ta Glauberova, ale více zatěžuje ledviny.

Jarda — pát úno 26, 2010 10:19 pm

Vzhledem k tomu, že kontakt, který jsem zde před časem uvedl, vyhodnotilo několik zájemců o epsomskou sůl jako nespolehlivý, tak jsem to vyřešil sám.

Práškový síran hořečnatý-epsomskoá sůl

Jde o vhodný a levný zdroj dobře vstřebatelného hořčíku a síry. Je použitelný jako koupelová sůl.

Epsomská sůl-síran hořečnatý
Magnesium sulphate heptahydrate
MgSO4•7H2O
Kvalita Ph.Eur.6th – Farmaceutická

ettelea — stř bře 10, 2010 1:31 pm

Pro pražské: dneska se mi podařilo sehnat Epsomskou sůl (na tento název lékárnice nereagovala, ale naštěstí jsem měla sebou lísteček s chemickým vzorcem a názvem), chvíli si počkáte než to naváží a je to. Bylo to v lékárně Dejvická. V lékárně kousek od ní (ve Verdunské, Pharmaland) jí mají taky, ale musí se objednávat

Veverka — stř bře 10, 2010 1:51 pm
ettelea píše:
Pro pražské: dneska se mi podařilo sehnat Epsomskou sůl (na tento název lékárnice nereagovala, ale naštěstí jsem měla sebou lísteček s chemickým vzorcem a názvem), chvíli si počkáte než to naváží a je to. Bylo to v lékárně Dejvická. V lékárně kousek od ní (ve Verdunské, Pharmaland) jí mají taky, ale musí se objednávat

Zdravím,
Síran hořečnatý / dost odkazů i na netu /= epsomská sůl / neznámý pojem pro většinu dotazů /
= MGSO4-7H2O / pod chemickým vzorcem se rozvzpomenou starší generace

mohu potvrdit. Sama jsem ji scháněla dost dlouho. Objížděla jsem kvanta lékáren a marně. Podle chemického vzorce ji znají starší lékárnice. Mladí reagují vcelku divoce.
Nicméně dobře se hledá i po netu jako potřeba k mořským akváriím.
http://pmdd.mrp-cz.com/siran-horecnaty- ... y-koupit-8

Nevada — pát dub 02, 2010 8:51 am

Dobrý den, Jardo,
tak jsme si s Láďou - už také váš "pacient" pořídili konečně epsomskou sůl. Mohl byste nám poradit na co všechno je využitelná.
Zdravím

Jarda — pát dub 02, 2010 10:05 am
Nevada píše:
Dobrý den, Jardo,
tak jsme si s Láďou - už také váš "pacient" pořídili konečně epsomskou sůl. Mohl byste nám poradit na co všechno je využitelná.
Zdravím

To se tady rozebíralo velice podrobně, ale shrnu to. Jednoznačně na jaterní kůry, dále na koupele, kde porovná jak hořčík tak síru i pH, vše je velice potřebné pro správné fungování organizmu. Navíc může sloužit jako celkem neškodné projímadlo a vlastně se pouze předávkujete hořčíkem, což vyvolá průjem.

Nevada — ned dub 04, 2010 7:03 am

Děkuji za odpověď.
Dávkování zkusím najít v textech. Ještě se omlouvám za špatné vložení dotazu, ale fakt jsem se snažila.
PŘEJI VESELÉ VELIKONOCE :D

Lukáš — pon dub 12, 2010 12:25 pm

Oni v těch lékárnách zřejmě epsomskou sůl mívají, jen to nevědí. Když jsem obcházel lékárny, tak jsem v jedné narazil na starší lékárnici, a ta mi řekla že epsom sůl nevedou, ale že ji mají v lékárně kde pracovala před tím. Tam mi "prodavačka" z fleku podala krabičku nějakých cucavých pastilek, že prý to je ono.
Zašel jsem do nemocniční lékárny v České Lípě, a tam mi opět lékárnice podala tu samou cucavou krabičku. Mělo to nějaký podobně znějící název. Pak otočila monitor tak abych na něj viděl a ukázala mi že nic pod názvem epsom... na skladě nemají. Tak jsme se trochu pobavili o chemických vzorcích, a paní usoudila že chci Magnesium sulphate heptahydrate. Byl to od ní obdivuhodný výkon, protože jsem si ten vzorec nepamatoval. Jel jsem kolem náhodou, jinak bych si ho asi napsal na kus papíru. Předříkala mi tedy pár vzorců, až mi byl jeden povědomý. Přinesla mi ukázat pětikilový kýbl ze kterého to rozvažují a prodala mi 200 gramů za 54,-
Na krabičce je MAGNESII SULFAS, na příbalu Síran hořečnatý MgSO4 (bez toho 7H2O). Vydávají ho na recept před vyšetřením tlustého střeva.

Dave — úte dub 27, 2010 11:31 am

Po mailovem dotazu na epsomskou sul mistni lekarny mi prisla tato odpoved:
Dobrý den, zmíněná látka se kdysi používala jako hořká sůl jako
projímadlo, v současnosti je již překonaná a používají se jiná, účinnější,
vesměs v kapkách. Síran hořečnatý ale můžeme najít v minerálkách typu
Šaratice, které jsou taky velmi účinné. Pokud nás navštívíte, rádi Vám vše
vysvětlíme a předvedeme. Lékárna

Nakonec se jim podarilo sehnat a jeste ten den prodat tento produkt,ktery je snad ono!250g za 105kc.

Jarda — úte dub 27, 2010 6:58 pm
Dave píše:
Po mailovem dotazu na epsomskou sul mistni lekarny mi prisla tato odpoved:
Dobrý den, zmíněná látka se kdysi používala jako hořká sůl jako
projímadlo, v současnosti je již překonaná a používají se jiná, účinnější,
vesměs v kapkách. Síran hořečnatý ale můžeme najít v minerálkách typu
Šaratice, které jsou taky velmi účinné. Pokud nás navštívíte, rádi Vám vše
vysvětlíme a předvedeme. Lékárna

Nakonec se jim podarilo sehnat a jeste ten den prodat tento produkt,ktery je snad ono!250g za 105kc.

Ano, je to ono a to co píšete zní až neuvěřitelně, vše co pro vás znamená problém, je pro lékárníka zisk a jdou na můj vkus opravdu dost daleko.

Beladona — pon kvě 17, 2010 9:48 am

Poté, co jsem v Praze neúspěšně obešla asi 20 lékáren v centru, jsem sehnala epsomskou sůl na Vinohradech na Korunní. Ochotný pan lékárník mi ji objednal do 2. dne. Podle vzorce i latinského názvu je to ta správná, ale on tomu říkal glauberova sůl.

Kubajz — pon kvě 17, 2010 2:10 pm

Měl bych otázečku, Chci dělat očistu jater, a tak jsem se začal shánět po epsomské soli, u nás ve všech lékárnách bohužel neměli (ukazoval jsem jim i vzoreček i latinský název :D ) a tak jsem koukal na odkaz který zde byl zmíněný, a v ceníku jsem našel tyto ... akorát nevím jaký je mezi nima rozdíl. Tak prosím o radu kterou popřípadě vzít, Děkuji.

Jarda — pon kvě 17, 2010 4:09 pm
Kubajz píše:
Měl bych otázečku, Chci dělat očistu jater, a tak jsem se začal shánět po epsomské soli, u nás ve všech lékárnách bohužel neměli (ukazoval jsem jim i vzoreček i latinský název :D ) a tak jsem koukal na odkaz který zde byl zmíněný, a v ceníku jsem našel tyto ... akorát nevím jaký je mezi nima rozdíl. Tak prosím o radu kterou popřípadě vzít, Děkuji.

Tak to je naprosto jedno, pokadíte se po každé, ale již se to tu nějak řešilo a mám dojem, že tam s tím byl nějaký problém.

Kubajz — úte kvě 18, 2010 5:01 pm
Jarda píše:
Vzhledem k tomu, že kontakt, který jsem zde před časem uvedl, vyhodnotilo několik zájemců o epsomskou sůl jako nespolehlivý, tak jsem to vyřešil sám. Prodám práškový síran hořečnatý-epsomskou sůl 1 kg za 220,-Kč plus dobírka. Jde o vhodný a levný zdroj dobře vstřebatelného hořčíku a síry. Je použitelný jako koupelová sůl.

MgSO4•7H2O

Měl bych zájem, zda to ještě platí. Psal jsem Vám Soukromou Zprávu. :wink:

6ma — pát zář 03, 2010 11:30 am
Jarda píše:
Vzhledem k tomu, že kontakt, který jsem zde před časem uvedl, vyhodnotilo několik zájemců o epsomskou sůl jako nespolehlivý, tak jsem to vyřešil sám.

Práškový síran hořečnatý-epsomskoá sůl

Jde o vhodný a levný zdroj dobře vstřebatelného hořčíku a síry. Je použitelný jako koupelová sůl.

MgSO4•7H2O

Dobrý den,
měl bych zajem o 1kg epsomské soli

Díky

Jarda — pát zář 03, 2010 2:48 pm
6ma píše:
Dobrý den,
měl bych zajem o 1kg epsomské soli

Díky

Není problém, napište mě soukromou právu s adresou a manželka vám ji pošle.

tina — úte zář 21, 2010 11:28 pm

je možné pít např. denně nějakou malou dávku epsomské soli na doplnění hořčíku? Množství by bylo individuální, že?

Jarda — stř zář 22, 2010 8:58 am
tina píše:
je možné pít např. denně nějakou malou dávku epsomské soli na doplnění hořčíku? Množství by bylo individuální, že?

Na to je chlorid hořečnatý, který tělo lépe snáší, epsomská sůl je hlavně projímadlo a není tedy vhodná na pravidelnou konzumaci, hodí se spíše na očisty jater.

Martina46 — pon lis 29, 2010 10:22 pm

vyhovuje tento siran horecnaty na vnut. uzitie?
http://centralchem.sk/?IDe=40878

Jarda — úte lis 30, 2010 10:00 am
Martina46 píše:
vyhovuje tento siran horecnaty na vnut. uzitie?
http://centralchem.sk/?IDe=40878

Celkem ano, ale lepší by byl v kvalitě p.a. nebo farmaceutické.

Martina46 — úte lis 30, 2010 10:28 am
Jarda píše:
Celkem ano, ale lepší by byl v kvalitě p.a. nebo farmaceutické.

dakuem.
aha, ja som si nevsimla, ze tam maju aj v p.a. kvalite, tak objednavam ten.

esie — pát úno 25, 2011 11:01 am

Dobrý den pane Jardo - prosím Vás laskavě o sdělení - zda lze nějakým způsobem zužitkovat
"magnesium sulfuricum". Prodali mi ho v lékárně jako epsomskou sůl před několika měsíci.
Pak jsem na Vašich stránkách objevila kontakt a od té doby "pravou" epsomku kupuji.
Ale to magnesium sulfuricum mi doma leží - a tak nevím co s ním - dá se použít do koupele? Či je lépe ho vyhodit? Děkuji předem za odpověď a přeji krásný den :D

Jarda — pát úno 25, 2011 11:35 am
esie píše:
Dobrý den pane Jardo - prosím Vás laskavě o sdělení - zda lze nějakým způsobem zužitkovat
"magnesium sulfuricum". Prodali mi ho v lékárně jako epsomskou sůl před několika měsíci.
Pak jsem na Vašich stránkách objevila kontakt a od té doby "pravou" epsomku kupuji.
Ale to magnesium sulfuricum mi doma leží - a tak nevím co s ním - dá se použít do koupele? Či je lépe ho vyhodit? Děkuji předem za odpověď a přeji krásný den :D

To vám asi prodali správně, ale nedovedu to přesně odhadnout, nicméně ten název je lékárnický název pro epsomskou sůl, síran hořečnatý. Do koupelí se to určitě použít nechá i kdyby šlo o něco jiného, tak si tím nijak uškodit nemůžete.

esie — pát úno 25, 2011 12:10 pm

Moc děkuji - použiji do koupele a zbavím se toho. :D

luxel — úte dub 12, 2011 8:34 pm

Poradíte prosím, ako by sa dal zúžitkovať síran sodný? Pod pojmom Glauberová soľ sa na jednej stránke uvádzal síran sodný, na iných sa ale uvádza síran horečnatý. Niekde sa uvádza ako nebezpečná látka.

Jarda — stř dub 13, 2011 8:57 pm
luxel píše:
Poradíte prosím, ako by sa dal zúžitkovať síran sodný? Pod pojmom Glauberová soľ sa na jednej stránke uvádzal síran sodný, na iných sa ale uvádza síran horečnatý. Niekde sa uvádza ako nebezpečná látka.

To opravdu netuším, nikdy jsem se touto látkou nezabýval.

jafi — pát kvě 06, 2011 12:55 pm

Ja nšel levný síran hořečnatý (dokonce potravinářský) na

Jarda — sob kvě 07, 2011 7:39 am
jafi píše:
abuben — stř čen 01, 2011 7:43 pm

Dobrý den.Kolik je vhodné nasypat soli do vany na koupel.Jaké mužou být výsledky po delším užívání ,myslím do koupele.Děkuji

Jarda — čtv čen 02, 2011 10:11 am
abuben píše:
Dobrý den.Kolik je vhodné nasypat soli do vany na koupel.Jaké mužou být výsledky po delším užívání ,myslím do koupele.Děkuji

Dává se 30 g jedlé sody, 30 g himalájské soli a 30 g epsomské soli, délka koupele minimálně 30 minut, ale to je zde vše mnohokrát popsáno. Výsledky jsou velice dobré, to uvidíte.

JanaB — sob srp 06, 2011 1:35 pm

Dobrý den,
je možné epsomskou sůl rozprašovat na kůži? Děkuji

Jarda — ned srp 07, 2011 8:28 am
JanaB píše:
Dobrý den,
je možné epsomskou sůl rozprašovat na kůži? Děkuji

Tak také by to mělo jít, ovšem vstřebatelnost, na rozdíl od chloridu hořečnatého, bude patrně nižší.

kate — pát zář 16, 2011 8:05 pm

Dobry den,
dnes sa mi po dlhom patrani podarilo kupit v lekarni "Epsomovsku sol". Po citani predoslich prispevkov by som sa chcela spytat, ci je vhodna na kupele - a ci sa moze dat/ako som citala na internete/ az 200g na jednu kupel.

Jedna sa o: Magnesium sulfuricum Ph.Eur. 7.2
MgSO4.7H2O Mr246,47

Kupel by som potrebovala na detoxikaciu.
Dakujem!

Jarda — sob zář 17, 2011 8:17 am
kate píše:
Dobry den,
dnes sa mi po dlhom patrani podarilo kupit v lekarni "Epsomovsku sol". Po citani predoslich prispevkov by som sa chcela spytat, ci je vhodna na kupele - a ci sa moze dat/ako som citala na internete/ az 200g na jednu kupel.

Jedna sa o: Magnesium sulfuricum Ph.Eur. 7.2
MgSO4.7H2O Mr246,47

Kupel by som potrebovala na detoxikaciu.
Dakujem!

Vhodná určitě je, ale to dávkování je nějaké vysoké i když to asi ničemu také vadit nebude, já jsem zde postup již několikrát popisoval, tak si to dohledejte.

kate — sob zář 17, 2011 9:17 am
Jarda píše:
Vhodná určitě je, ale to dávkování je nějaké vysoké i když to asi ničemu také vadit nebude, já jsem zde postup již několikrát popisoval, tak si to dohledejte.

Ano, dakujem pekne, citala som tu, ze najvhodnejsie je skombinovat 30gEpsom+30gsodabikarbony+30ghimalajsku sol. Takze potom ak by som pouzila ciste iba epsomovsku, tak by jedna varka bola do tych 100g. Len som nevedela, ci je to vhodna sol, kedze ma inu PH nez ktoru ste uviedli Vy - a tiez sa nezhodovalo to mnozstvo s tym, co som citalana internete. Budem ju pouzivat teda podla Vas - a mozno aj s tymi ostatnymi ingredienciami. A da sa do nich nakvapkat aj nejaka silica?

Jarda — sob zář 17, 2011 10:12 am
kate píše:
Ano, dakujem pekne, citala som tu, ze najvhodnejsie je skombinovat 30gEpsom+30gsodabikarbony+30ghimalajsku sol. Takze potom ak by som pouzila ciste iba epsomovsku, tak by jedna varka bola do tych 100g. Len som nevedela, ci je to vhodna sol, kedze ma inu PH nez ktoru ste uviedli Vy - a tiez sa nezhodovalo to mnozstvo s tym, co som citalana internete. Budem ju pouzivat teda podla Vas - a mozno aj s tymi ostatnymi ingredienciami. A da sa do nich nakvapkat aj nejaka silica?

Tak pH bude mít samotná epsomka určitě jiné, ale to záleží na tom, co tím chcete řešit, pokud překyselení, tak to je asi nevhodné, pokud plísně a dorovnání síry a hořčíku v těle, tak ideální.

kate — sob zář 17, 2011 2:53 pm
Jarda píše:
Tak pH bude mít samotná epsomka určitě jiné, ale to záleží na tom, co tím chcete řešit, pokud překyselení, tak to je asi nevhodné, pokud plísně a dorovnání síry a hořčíku v těle, tak ideální.

Chcela by som riesit oboje. Tak tie kupele budem striedat. A na to Ph je potom ta trojkombinacia epsom+sodabikarbona+himalajska sol? Sodabikarbona je ta, ktoru predavaju aj v potravinach?

Jarda — ned zář 18, 2011 6:57 am
kate píše:
Chcela by som riesit oboje. Tak tie kupele budem striedat. A na to Ph je potom ta trojkombinacia epsom+sodabikarbona+himalajska sol? Sodabikarbona je ta, ktoru predavaju aj v potravinach?

Ano, pH řeší ta trojkombinace a soda je lepší farmaceutická, která neobsahuje hliník. Ten určitě k ničemu nepotřebujete, jenom na alzheimera a toho také nepotřebujete. Koukněte se do nabídky na konci fóra, tam je v potřebné kvalitě nabízena.

kate — ned zář 18, 2011 7:49 am
Jarda píše:
Ano, pH řeší ta trojkombinace a soda je lepší farmaceutická, která neobsahuje hliník. Ten určitě k ničemu nepotřebujete, jenom na alzheimera a toho také nepotřebujete. Koukněte se do nabídky na konci fóra, tam je v potřebné kvalitě nabízena.

:) Dakujem pekne! Poyrela som si - a prosim Vas kolko by stalo postovne a dobierka na SLovensko - viem, ze z CR to byva aj okolo 300 Kc iba postovne na tazsie veci. Alebo sa mam pozriet v lekarnach tu u nas najprv?

Jarda — ned zář 18, 2011 8:45 am
kate píše:
:) Dakujem pekne! Poyrela som si - a prosim Vas kolko by stalo postovne a dobierka na SLovensko - viem, ze z CR to byva aj okolo 300 Kc iba postovne na tazsie veci. Alebo sa mam pozriet v lekarnach tu u nas najprv?

Poštovné na menší balík je opravdu cca 250,-Kč, ale pokud si vezmete více zboží, tak se vám to vyplatí, posílám na Slovensko docela často. Jinak v lékárnách to patrně mají, tak je vyzkoušejte.

petrpo — sob pro 10, 2011 10:53 am

Z brnenskeho okoli se da poridit horka sul u firmy fichema.cz (

Katrina Nováková — čtv led 19, 2012 11:49 am

Dobrý den,

na základě Vaší nabídky si Vás dovoluji požádat o zaslání níže uvedeného zboží na dobírku
/ adresu mám uvedenou ve své registraci /
Prosím o dvě balení / 2000 g /. Moc děkuji.

MgSO4•7H2O

Jarda — čtv led 19, 2012 9:56 pm
Katrina Nováková píše:
Dobrý den,

na základě Vaší nabídky si Vás dovoluji požádat o zaslání níže uvedeného zboží na dobírku
/ adresu mám uvedenou ve své registraci /
Prosím o dvě balení / 2000 g /. Moc děkuji.

MgSO4•7H2O

Ok, manželka vám zítra zboží pošle a příště to dejte normálně do emailu, nebo napište soukromou zprávu.

pecador — čtv led 19, 2012 10:11 pm
petrpo píše:
Katrina Nováková — úte led 24, 2012 7:50 pm

Zdravím, jaká je, prosím, vhodná četnost koupelí pouze s epsomkou / 30 g na koupel ???? / na doplnění hořčíku a síry? Děkuji za info

Jarda — stř led 25, 2012 10:04 am
Katrina Nováková píše:
Zdravím, jaká je, prosím, vhodná četnost koupelí pouze s epsomkou / 30 g na koupel ???? / na doplnění hořčíku a síry? Děkuji za info

Omezení neexistují a pokud máte dost času, tak klidně denně.

Kučis — pát led 27, 2012 6:32 pm

Dobrý den, ráda bych se zeptala na dávkování této soli, při použití jako projímadla.

Igi — pát led 27, 2012 7:15 pm
Kučis píše:
Dobrý den, ráda bych se zeptala na dávkování této soli, při použití jako projímadla.

Zhruba 30ml, závisí jak máte srovnaný hořčík, nejlepší bude asi vyzkoušet.

Kučis — pát led 27, 2012 7:30 pm

30 ml do sklenice vody ráno na lačno, chápu do správně? A děkuji za odpověď

Jarda — sob led 28, 2012 8:42 pm
Kučis píše:

Těch 30 ml jsou dvě polévkové lžíce, dává se jedna a pokud nezabere, tak cca za půl hodiny druhá.

ivekor — čtv bře 01, 2012 2:12 pm

Dobrý deň,
je na očistu pečene vhodná Epsomská soľ, ktorú máte v ponuke?
V inzeráte je uvedené: "Je použitelný jako koupelová sůl".
Tak neviem, či si ju môžem použiť aj vnútorne. Obišla som lekárne a nikde to nepoznali.
Ďakujem za odpoveď.

janin — čtv bře 01, 2012 3:26 pm
ivekor píše:
Dobrý deň,
Tak neviem, či si ju môžem použiť aj vnútorne. Obišla som lekárne a nikde to nepoznali.
Ďakujem za odpoveď.

Ano je vhodná,viac než Glauberova soľ.Pýtajte si ju ako magnesium sulfuricum-MgSO4+7H20 alebo síran horečnatý

ivekor — čtv bře 01, 2012 7:08 pm

Práve preto mám dotaz, či si môžem objednať soľ, ktorá je u p. Zajíčka v Nabídke, ale je u nej uvedené, že je vhodná len ako kúpeľová soľ, tak kvôli tomu mám pochybnosť, či je vhodná.. Vo všetkých lekárňach som si pýtala epsomskú soľ aj s chemickým názvom - tak ako je uvedené v Nabídke. V jednej lekárni mi oznámili, že to majú len na lekársky predpis pred kolonoskopiou a v ostatných nemali.

Sybilla — čtv bře 01, 2012 11:07 pm
ivekor píše:
Práve preto mám dotaz, či si môžem objednať soľ, ktorá je u p. Zajíčka v Nabídke, ale je u nej uvedené, že je vhodná len ako kúpeľová soľ, tak kvôli tomu mám pochybnosť, či je vhodná.. Vo všetkých lekárňach som si pýtala epsomskú soľ aj s chemickým názvom - tak ako je uvedené v Nabídke. V jednej lekárni mi oznámili, že to majú len na lekársky predpis pred kolonoskopiou a v ostatných nemali.

Asi ju v žiadnej lekárni nedostaneš a skutočne ju majú iba v takej lekárni, kde v jej blízkosti sa robí kolonoskopia a iba na predpis. Obvolala som svojho času mnoho lekární, až ma to prestalo baviť a kúpila som ju normálne v štandardnom lekárnickom balení v laboratórnych surovinách á 1kg, tu:

ivekor píše:
Dobrý deň,
Ďakujem za odpoveď.

Té se bát nemusíte, jde o farmaceutickou kvalitu a je to tam také uvedené, čili ideální pro očisty. Ovšem nejsem lékárník a tak to nemohu prodávat pro účely vnitřního použití, ale pokud to i přes upozornění na obalu někdo pozře, tak to už není na mě, což zákonu vyhovuje, tedy vlk se nažere a koza zůstane celá.

ivekor — pát bře 02, 2012 8:33 am

Super, veľmi pekne ďakujem :D

dzinak — ned bře 11, 2012 10:23 am

MgSO4•7H2O

Dobry den prajem,
chcel by som sa opytat na Epsomsku sol. Pod tymto nazvom to v lekarni nepoznali ale pod vyssie uvedenym vzorcom ano ale problem nastal ked som povedal ze potrebjem 60ml. Nevedela ci mi ma namiesat roztok alebo to dat v prasku. Nebol som si potom isty ci som si to spravne pozrel. Nakoniec som kupil 100g. V akom pomere to mam namiesat s vodou alebo mam radsej zajst do lekarne?
Ak je to hlupa otazka a nieco som domotal tak sa vopred ospravedlnujem.
dakujem pekne

Tolar — stř bře 21, 2012 3:09 pm

zeptam se Jardo známá koupila v lekarne síran hořečnatý,ale uvedla jen znacku MgSO4. To jí navážili a napsali ji na ten sáček MgSO4.Má tedy epsomskou sul a nebo je rozdil mezi MgSO4 a MgSO4•7H2O ?Moc dekuji Tolar

Xeelee — stř bře 21, 2012 3:22 pm

dzinak: V prášku se s ní mnohem líp manipuluje.

Tolar píše:
zeptam se Jardo známá koupila v lekarne síran hořečnatý,ale uvedla jen znacku MgSO4. To jí navážili a napsali ji na ten sáček MgSO4.Má tedy epsomskou sul a nebo je rozdil mezi MgSO4 a MgSO4•7H2O ?Moc dekuji Tolar

Epsomská sůl není síran hořečnatý, ale jeho hydrát, ve kterém na každou molekulu připadá sedm molekul vody. To ale neřeší otázku, jestli v lélárně napsali MgSO4 na sáček se síranem hořečnatým nebo nesprávně na sáček s epsomkou. MgSO4 se používá asi dvakrát až třikrát míň. Někdy si to zkusím spočítat.

Tolar — čtv bře 22, 2012 2:10 am

Mam pocit Xeelee,ze mas pravdu.A ze tedy epsomskou sul opravdu nema.Zdelila mi,ze se ptala na epsomskou sul,ale to nic lekarnici nerikalo a tak ji z papirku rekla,ze znacka je MgSO4.Coz asi rekla blbe,nebo spise nedotahla ten nazev dokonce čili MgSO4•7H2O.Prinesla mi ukazat 250g MgSO4 s tim,ze ma epsomskou sul.Trochu jsem ji nastval,protoze jsem ji rekl,ze to neni epsomska sul,ale uvidime co na to Jarda.Nerad bych se pletl-) Tolar

dzinak — čtv bře 22, 2012 5:58 am
Sybilla píše:
Tých 100g ti stačí na jednu očistu. Mieša sa to s vodou. Keď sa chceš v epsomskej soli kúpať, dáš dve polievkové lyžice na kúpeľ. Keď ju chceš na pečeňovú očistu, odvážiš 60 g, čo je asi 60ml, nemusíš to mať lekárnicky presne navážené. Ak chceš tej epsomskej soli viac na rôzne iné očisty napr. na šanku, a nie platiť v lekárni predraženú cenu, obráť sa sem:
http://www.centralchem.sk/?IDe=40879
Pokiaľ viem, posielajú aj poštou.

Dakujem za odpoved
ale aj tak tomu nerozumiem. mam namiesat 60g MGSO4 s akym mnozstvom vody asi to nebude to iste nie?
co sa mysli tym 60ml epsomskej soli vnavode na ocistu pecene potom?
dik pekne

Jarda — čtv bře 22, 2012 1:05 pm
Tolar píše:

Jak píše člen Xeelee, je to tentýž produkt, akorát jde o objem vody. Vzhledem k tomu, že jako bezvodý se prakticky nevyskytuje, tak máte podle všeho správnou sůl, nicméně lékárny spíše užívají jiné výrazy, než chemici a to konkrétně, magnesium sulfate heptahydrate, magnesium sulfate, nebo magnésium sulfuricum, aby to kupující neměli tak jednoduché, to by si to pak mohl nakupovat každý blbec a kam by pak farmaceuti přišli.

Jarda — čtv bře 22, 2012 1:08 pm
dzinak píše:
Dakujem za odpoved
ale aj tak tomu nerozumiem. mam namiesat 60g MGSO4 s akym mnozstvom vody asi to nebude to iste nie?
co sa mysli tym 60ml epsomskej soli vnavode na ocistu pecene potom?
dik pekne

60 ml sole je zhruba 60 g, čili je to prašť, jako uhoď.

nikagol — úte čen 19, 2012 1:50 pm

Dobrý den, můžete někdo kouknout na odkaz níže? Jestli jsem si koupila správně. Děkuji moc. M.

http://www.fichema.cz/siran-horecnaty-h ... p-578.html

Jarda — stř čen 20, 2012 10:11 pm
nikagol píše:
Dobrý den, můžete někdo kouknout na odkaz níže? Jestli jsem si koupila správně. Děkuji moc. M.

http://www.fichema.cz/siran-horecnaty-h ... p-578.html

To je otázka, není tam uvedena kvalita, čili do koupelí ano, ale orálně to již tak jisté není, nicméně patrně by se nic dít nemělo.

Callas — čtv čen 28, 2012 11:25 am

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, kolik přibližně je třeba epsomské soli zkonzumovat, aby došlo k vyvolání průjmu?
A také kolik by se mělo použít do koupele, aby mohla efektivně doplnit hořčík a síru.
Díky

Jarda — stř čec 04, 2012 9:53 pm
Callas píše:
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, kolik přibližně je třeba epsomské soli zkonzumovat, aby došlo k vyvolání průjmu?
A také kolik by se mělo použít do koupele, aby mohla efektivně doplnit hořčík a síru.
Díky

Na tento dotaz se nedá odpovědět nějakým číslem, jde o velice individuální potřebu těla související se stavem deficitu, který má každý jinak velký. Většinou stačí na vyvolání průjmu jedna, nebo dvě lžíce, ale někdy je třeba o dost více.

petrafido — čtv led 03, 2013 10:07 am

Dobry den,

zhanam Glauberovu alebo Epsomsku Sol. Aky je medzi nimi rozdiel? Nasla som stranku centralchem.sk
kde maju siran horecnaty cize predpokladam ze to je Epsomska sol. Ale ktoru kvalitu si mam vybrat?
Potrebujem to jak na oralne pouzitie na ocistu tak na kupel. Maju tam tieto druhy:

Síran horečnatý heptahydrát MgSO4.7H2O
čistý / pure

p.a. / G.R.

Síran horečnatý bezvodý MgSO4
čistý / pure

Velmi pekne Vam dakujem,

PS: Mohli by ste mi prosim doporucit nejaku overenu stranku kde opisuju priebeh ocisty?

Jarda — čtv led 03, 2013 10:48 am
petrafido píše:
Dobry den,

zhanam Glauberovu alebo Epsomsku Sol. Aky je medzi nimi rozdiel? Nasla som stranku centralchem.sk
kde maju siran horecnaty cize predpokladam ze to je Epsomska sol. Ale ktoru kvalitu si mam vybrat?
Potrebujem to jak na oralne pouzitie na ocistu tak na kupel. Maju tam tieto druhy:

čistý / pure

p.a. / G.R.

Síran horečnatý bezvodý MgSO4
čistý / pure

Velmi pekne Vam dakujem,

PS: Mohli by ste mi prosim doporucit nejaku overenu stranku kde opisuju priebeh ocisty?

Glauberka je sodíková sůl a epsomka hořčíková, čili rozdíl dost velký, ale projímavé jsou obě. Pokud jde o kvalitu vyhovují první dvě uvedené sole, ale asi bych si vybral tu p.a. Návod je na hlavních stránkách a i na jiných serverech najdete skoro totéž.

petrafido — čtv led 03, 2013 11:23 am

Dakujem Vam za radu. Mam na Vas este jednu otazku. Ked chcem zacat s ocistnymi kurami, s ktorou je najlepsie zacinat?
Viem ze ich je viacej napr. Lymfatická kúra, Obličková kúra, Pečeňová kúra, Žlčníková kúra....V akej postupnosti by som
mala zacat?

Amy — čtv led 03, 2013 4:20 pm
petrafido píše:
Dakujem Vam za radu. Mam na Vas este jednu otazku. Ked chcem zacat s ocistnymi kurami, s ktorou je najlepsie zacinat?
Viem ze ich je viacej napr. Lymfatická kúra, Obličková kúra, Pečeňová kúra, Žlčníková kúra....V akej postupnosti by som
mala zacat?

Jako první se čistí střeva. Za prvé to většinou dost potřebují. Za druhé je to významná cesta, kterou se dostává nepořádek z těla pryč a při dalších očistách je fajn, když je volný průchod.

Zároveň s kúrou pro střeva lze zařadit i očistu dutin (džala néti) a žaludku (gesto slona).

Jarda — pát led 04, 2013 1:32 pm
petrafido píše:
mala zacat?

Členka Amy vám to píše správně, vždy se čistí první střevo.

anela — pát led 11, 2013 1:12 pm

chtěla jsem po doktorce epsomskou sůl a dostala jsem toto
MAKROGOL 4000 (MACROGOLUM 4000)
ATC skupina
A06AD15
Název ATC skupiny
Makrogol
Léčivá látka:

Macrogolum 4000*.................................................... 64,000 g

* P.E.G. 4000 = Polyethyleneglycol 4000

Má to cenu použít? toto asi bude mít projímavý účinek, ale e.sůl váže i škodliviny, jestli se nepletu?

pv33 — pát led 11, 2013 1:53 pm
anela píše:
ATC skupina
A06AD15
Název ATC skupiny
Makrogol
Léčivá látka:

Má to cenu použít? toto asi bude mít projímavý účinek, ale e.sůl váže i škodliviny, jestli se nepletu?

To jim vrat nebo zahod nebo nekomu venuj. Tedy nemam poneti co to je, ale epsomska sul to neni.
Epsomska sul neni oficialni nazev. Kdyz uz necemu v lekarne rozumeji tak mozna hořká sul, ale NEJLEPSI je chtit síran hořečnatý heptahydrát, vzorec MgSO4 + 7H2O.

Nebo si to objednej v super kvalite od Jardy

nebo na http://www.fichema.cz/siran-horecnaty-h ... p-732.html

artep — pon úno 25, 2013 11:50 pm

dobrý den, prosím o návod na použití epsomské soli jako projímadla.
nikde to zřetelně nemohu najít, děkuji moooooc.

fox — úte úno 26, 2013 12:25 am
artep píše:

jo, třeba podle JO :: http://www.zdravi-az.cz/Dalsi_druhy_ocisty00.php
Připravte si Epsomskou sůl na rozpuštění. Do 1 litrové nádoby nalijte 720 ml vody, přidejte 60 ml Epsomské soli, zamíchejte a nádobu dejte do ledničky. Po chvilkách, cca 30 minut, promíchávejte slaný roztok, aby došlo k plnému rozpuštění Epsomské soli. Nádobu uchovávejte v ledničce, protože studená slaná voda se snadněji pije, ale není to podmínkou. ...

Jarda — stř bře 13, 2013 11:04 pm
artep píše:

Klidně i tak jak vám píše člen fox a jinak prostě polévkovou lžíci do sklenice vody a naráz vypít. Je to extra hnusné, ale funkční a pokud jdna nezabere, tak dejte za hodinu druhou a ta už zabere určitě.

Belov — pát dub 26, 2013 6:40 pm

Dobrý den
Lze použít k očistě jater Hořkou sůl prodávanou v zahradnictví ? Je na ni uvedeno, že se jedná o Síran hořečnatý .
Děkuji

Elkimek — pát dub 26, 2013 7:03 pm

No, raději bych ti doporučil, aby to byla farmaceutická kvalita.

Radmila — pát kvě 03, 2013 9:16 am
Jarda píše:

No v lékarně je to fakt marný. Ale našla jsem toto http://www.fichema.cz/siran-horecnaty-h ... p-732.html

což je v pohodě Jardo?

Jarda — ned kvě 05, 2013 1:31 pm
Belov píše:
Dobrý den
Lze použít k očistě jater Hořkou sůl prodávanou v zahradnictví ? Je na ni uvedeno, že se jedná o Síran hořečnatý .
Děkuji

Osobně to nevidím jako dobrý nápad, jednoznačně pro orální aplikace používejte farmaceutickou kvalitu.

Jarda — ned kvě 05, 2013 1:38 pm
Radmila píše:
No v lékarně je to fakt marný. Ale našla jsem toto http://www.fichema.cz/siran-horecnaty-h ... p-732.html

což je v pohodě Jardo?

Doba pokročila a dnes je prodejců celkem dost, čili každý si může vybrat. Dnes to myslím ani není o ceně konkrétního produktu, ale spíše o celkovém servisu, který vám daný prodejce poskytne, tedy o jednom poštovném, což se dnes stává limitující položkou pro výhodnost nákupu.

ladyzaba — stř kvě 08, 2013 3:20 pm

Dobrý den,
když už tu epsomskou sůl (snad) nějak seženu, nerozumím úplně tomu pokynu "Do 1 litrové nádoby nalijte 720 ml vody, přidejte 60 ml Epsomské soli, zamíchejte a nádobu dejte do ledničky." Měřit sůl na mililitry mně přijde dost zvláštní. Mám jí napřed odměřit 60 ml v sypkém stavu a pak nasypat do vody? Nebo sypat do vody tak dlouho, až objem kapaliny vzroste o 60 ml? A kolik si jí tedy musím koupit na váhu, abych jí měla přiměřené množství?

Díky a odpověď

Igi — čtv kvě 09, 2013 1:21 pm
ladyzaba píše:
Dobrý den,
když už tu epsomskou sůl (snad) nějak seženu, nerozumím úplně tomu pokynu "Do 1 litrové nádoby nalijte 720 ml vody, přidejte 60 ml Epsomské soli, zamíchejte a nádobu dejte do ledničky." Měřit sůl na mililitry mně přijde dost zvláštní. Mám jí napřed odměřit 60 ml v sypkém stavu a pak nasypat do vody? Nebo sypat do vody tak dlouho, až objem kapaliny vzroste o 60 ml? A kolik si jí tedy musím koupit na váhu, abych jí měla přiměřené množství?

Díky a odpověď

Tak ono to vyjde na stejno, ten objem se neztratí, tj. klidně do vody o objemu 720ml sypte dokud ryska nebude na 780ml. Taky mi to kdysi přišlo divné měřit sůl na objem. Koupit stačí i 300g, ale proč nekoupit třeba kilo, cena není vysoká a ta sůl se nezkazí.

Jarda — ned kvě 12, 2013 12:09 pm
ladyzaba píše:
Dobrý den,

Díky a odpověď

Podívejte se sem

dobry den mela bych zajem o sul je jeste mozne si ji u vas objednat?

Jarda — ned zář 01, 2013 8:10 pm
bleidovka píše:
dobry den mela bych zajem o sul je jeste mozne si ji u vas objednat?

Ano, napište do soukromé zprávy nebo do emailu kolik, čeho a kam chcete poslat a manželka vám zboží dobírkou pošle.

ZuzkaBr — sob lis 16, 2013 11:55 am
Jarda píše:
To se tady rozebíralo velice podrobně, ale shrnu to. Jednoznačně na jaterní kůry, dále na koupele, kde porovná jak hořčík tak síru i pH, vše je velice potřebné pro správné fungování organizmu. Navíc může sloužit jako celkem neškodné projímadlo a vlastně se pouze předávkujete hořčíkem, což vyvolá průjem.

Zdravím vás, nějak jsem se té soli bála použít, přišlo mi to drastický... našla jsem jinde na webu i postup pro očistu jater jen o oleji a citronové/grepové šťávě. Zkusila jsem to tedy bez té soli, 180 ml citr.šťávy + 120 ml olivového oleje, časování a další postup (poloha, nahřívání) jako píšete tu na webu. A ráno nic... Žádný průjem, žádná stolice, jen mi bylo trochu těžku (po předchozích asi 7 dnech velmi lehké stravy - rýže, spařená zelenina, pátek před očistou jen dopo zeleninová šťáva a pak už jen voda. Bylo to vážně tím, že jsem nepoužila tu e.sůl? Mám docela problémy s játry, trochu prý zakřivený žlučník, že by se mohl hůř vyprazdňovat, docela jsem se bála nějaké koliky...
Díky za odpověď a přeju vše dobré.

ladyzaba — sob lis 16, 2013 1:15 pm
ZuzkaBr píše:
Zdravím vás, nějak jsem se té soli bála použít, přišlo mi to drastický... našla jsem jinde na webu i postup pro očistu jater jen o oleji a citronové/grepové šťávě. Zkusila jsem to tedy bez té soli, 180 ml citr.šťávy + 120 ml olivového oleje, časování a další postup (poloha, nahřívání) jako píšete tu na webu. A ráno nic... Žádný průjem, žádná stolice, jen mi bylo trochu těžku (po předchozích asi 7 dnech velmi lehké stravy - rýže, spařená zelenina, pátek před očistou jen dopo zeleninová šťáva a pak už jen voda. Bylo to vážně tím, že jsem nepoužila tu e.sůl? Mám docela problémy s játry, trochu prý zakřivený žlučník, že by se mohl hůř vyprazdňovat, docela jsem se bála nějaké koliky...

No, vzhledem k tomu, že se tady jasně píše, že ta sůl je projímavá a je zařazena právě proto, aby vyčistila trávicí trakt a urychlila odchod toho svinčíku, co se z jater uvolní, tak ano, myslím, že to tím být může a je.

Jarda — ned lis 24, 2013 6:31 pm
ZuzkaBr píše:

Jaterních očist je mnoho druhů a mají pochopitelně různou účinnost, nicméně tak nějak fungují všechny. Tato je bez epsomky problematická, je celkem podmínkou vyčistit trávicí trakt a to bez epsomky skoro nejde. Rozhodně se ale nemusíte ničeho obávat, kontraindikace prakticky neexistují, pouze bych ji nedělal těsně po operaci a se žlučníkem plným zvápenatělých šutrů i když i ty mnohdy vyjdou bez problémů.

ZuzkaBr — pon lis 25, 2013 12:23 pm
Jarda píše:
Jaterních očist je mnoho druhů a mají pochopitelně různou účinnost, nicméně tak nějak fungují všechny. Tato je bez epsomky problematická, je celkem podmínkou vyčistit trávicí trakt a to bez epsomky skoro nejde. Rozhodně se ale nemusíte ničeho obávat, kontraindikace prakticky neexistují, pouze bych ji nedělal těsně po operaci a se žlučníkem plným zvápenatělých šutrů i když i ty mnohdy vyjdou bez problémů.

Zdravím Vás, "mise" se solí byla úspěšná, i když nějak velké šutry se neobjevily, jen drobný zelený štěrk. Ten projímavý účinek soli se projevil ale o dost později, ca v 10 hod ráno v sobotu, pak velmi zvolna a někdy dost překvapivě i v neděli... Je to normální, nebo se střeva uklidní normálně dřív?
A pokud bych chtěla střídat s očistou střev, jaký je nejvhodnější rozestup? (chtěla bych nějaký víkend fungovat i normálně : )) díky a hezký den.

elzee — pát úno 07, 2014 3:50 pm

Dobrý den, je možné užívat každodenně Epsomskou sůl jako zdroj hořčíku?

Jarda — sob úno 22, 2014 10:51 pm
ZuzkaBr píše:
Zdravím Vás, "mise" se solí byla úspěšná, i když nějak velké šutry se neobjevily, jen drobný zelený štěrk. Ten projímavý účinek soli se projevil ale o dost později, ca v 10 hod ráno v sobotu, pak velmi zvolna a někdy dost překvapivě i v neděli... Je to normální, nebo se střeva uklidní normálně dřív?
A pokud bych chtěla střídat s očistou střev, jaký je nejvhodnější rozestup? (chtěla bych nějaký víkend fungovat i normálně : )) díky a hezký den.

Většinou účinky odezní tak v poledne druhý den a očisty se běžně dají dělat po 14 dnech, ale zpravidla v delším intervalu.

Jarda — sob úno 22, 2014 10:53 pm
elzee píše:
Dobrý den, je možné užívat každodenně Epsomskou sůl jako zdroj hořčíku?

Tak pokud vám nebude vyvolávat průjem, tak proč ne, ale lepší je chlorid, nebo citrát hořčíku.

adi — čtv bře 20, 2014 4:20 pm

pre Prazakov - konecne som zohnala Epsomsku sol v lekarni. Maju ju v Kartouzskej 6. treba si pytat Siran horecnaty. navazia vam kolko poviete. Patri do siete Medifin, tak mozete skusit pripadne aj v inych.

pv33 — čtv bře 20, 2014 6:46 pm
adi píše:
pre Prazakov - konecne som zohnala Epsomsku sol v lekarni. Maju ju v Kartouzskej 6. treba si pytat Siran horecnaty. navazia vam kolko poviete. Patri do siete Medifin, tak mozete skusit pripadne aj v inych.

Jeste by mne zajimalo kolik za to chteji? Treba za kilo. Jestli to nevyjde lip z Fichemy, i kdyz platim dopravu. Ale v kazdem pripade dik za info.

marrynes — ned dub 13, 2014 6:39 pm

Dobrý den,

po přečtení Vašich informací na stránkách se nyní zabývám přípravou na očistu jater pomocí Epsomské soli. Je to všechno perfektní a už nechybí moc a pustím se do očisty. Jen mám stále v hlavě jesnu nezodpovězenou otázku.. Na všech serverech kde se popisuje tato skvělá metoda se používá MgSO4. Pořád mi zajímalo zda je potřeba do sebe dávat i síru, když projímavé účinky tvoří především hořčík. Po delším pátrání jsem objevil, že pro veterinární účely se používá MgO2 oxid hořečnatý kde není síra vůbec obsažena. Nenašel jsem však tento produkt v potravinářské kvalitě. Chtěl bych Vás poprosit zda máte informace o tom, zda síra obsažena v epsomské soli má nějaký pozitivní vliv při očistě či je tam pouze navíc a mohl by se se stejným výsledkem použít i MgO2.

předem děkuji za reakci na tuto zprávu,

Martin V.

pv33 — pon dub 14, 2014 7:39 am
marrynes píše:
Dobrý den,

po přečtení Vašich informací na stránkách se nyní zabývám přípravou na očistu jater pomocí Epsomské soli. Je to všechno perfektní a už nechybí moc a pustím se do očisty. Jen mám stále v hlavě jesnu nezodpovězenou otázku.. Na všech serverech kde se popisuje tato skvělá metoda se používá MgSO4. Pořád mi zajímalo zda je potřeba do sebe dávat i síru, když projímavé účinky tvoří především hořčík. Po delším pátrání jsem objevil, že pro veterinární účely se používá MgO2 oxid hořečnatý kde není síra vůbec obsažena. Nenašel jsem však tento produkt v potravinářské kvalitě. Chtěl bych Vás poprosit zda máte informace o tom, zda síra obsažena v epsomské soli má nějaký pozitivní vliv při očistě či je tam pouze navíc a mohl by se se stejným výsledkem použít i MgO2.

Martin V.

Mozna nechapes, ze vlastnosti chemickych prvku a sloucenin mohou byt velmi odlisne. Takze i kdyz budes mit v MgO2 horcik, nemusi pusobit stejne jako MgSO4, tedy roztahovat zlucovody a cistit streva. Kdybych si mel tipnout, tak ty vlastnosti mit MgO2 nebude, ale nevim to.
U rady jinych lecebnych protokolu jsem cetl trochu vic o tom jak je autor vytvoril a zjistil jsem, ze i na prvni pohled prkotiny v tom protokolu maji svuj smysl a autor tu cast postupu dlouho vybiral a ladil. Takze kdyz k tomu pak prijde nekdo kdo o tom nema sebemensi poneti a zacne to upravovat, tak teoreticky muze najit obdobne ucinny postup, ale pravdepodobne najde postup mnohem horsi. A urcite nenajde postup, ktery uz byl 100 tisickrat overeny jako je ten nas.

Konkretne v pripade ocisty jater se na prvni pohled asi nic nestane, protoze kameny se vylucuji predevsim diky olivovemu oleji a protokol funguje i bez epsomky, ale mozna hur a je min bezpecny. Ta epsomka se doporucuje i v pripade, ze se nekde nejaky sutr blokne a pomaha, takze podle mne smysl urcite ma.
A i kdyby bylo mozne najit nejaky lepsi postup bez epsomky, tak ja bych to nezkousel, protoze preferuju to, co je nejvic otestovane na lidech a o tom, ze by nekdo nahradil epsomku MgO2 jsem neslysel. Jestli ti tolik vadi sira, ktera je jinak pro telo velmi uzitecna, tak muzes zkusit epsomku vynechat, to uz jsem mnohokrat cetl. A mimochodem, co ti na te sire tak vadi?

Samozrejme je to tvuj problem co pouzijes a v kazdem pripade ti drzim palce :) .

Jarda — sob kvě 03, 2014 10:58 pm
marrynes píše:
Dobrý den,

Martin V.

Nějak nemohu pochopit, proč lidé bez znalostí problematiky mají stále ambice vymýšlet něco, co zdokonalí stovky let vyzkoušený postup. Myslíte si, že naši předci neměli mozek, no nevím, mnohdy se spíše utvrzuji, že ten bohužel většinou chybí nám. Prostě ji buď nepoužívejte vůbec, to je také varianta, nebo ji použijte, ale nesnažte se ji nahradit, dokonce i glauberka již funguje jinak i když také ne zrovna špatně, ale určitě hůře.

juro9 — sob čec 12, 2014 4:19 pm

Dobry den prajem pan jardo chcem sa informovat objednal som si z CZ epsomsku sul. prikladam foto mozte mi potrvrdit ze som si objednal sol na ocistu jatra.

Přílohy:
P1060978.JPG
P1060978.JPG [ 32.08 KiB | Zobrazeno 23126 krát ]
juro9 — ned čec 13, 2014 11:39 am

vie mi niekto odpovedat na hore uvedenu otazku????????

pv33 — ned čec 13, 2014 12:11 pm
juro9 píše:
vie mi niekto odpovedat na hore uvedenu otazku????????

Jo, je to v poradku, presne to co potrebujes, epsomskou sul = siran horecnaty heptahydrat, mas to tam napsany. pro zajimavost, kolik to stalo? Predpokladam, ze to je trochu predrazene, ale uz to stejne mas, tak neni co resit.

juro9 — ned čec 13, 2014 12:46 pm

Dakujem za odpoved je to balenie 1 kg cele to stalo aj postovne spolu 9 eur samotna sul 4 eura

Anna007 — pát čec 18, 2014 3:35 pm
anela píše:
ATC skupina
A06AD15
Název ATC skupiny
Makrogol
Léčivá látka:

nevím, jestli je to epsomská sůl, ale je to geniální očista střeva, měla jsem to před kolonoskopií a pak jsem koukala, jak ta sonda jde střevem, to bylo dokonale čistý, naprosto perfektní očista a celkem příjemná.

Jarda — sob srp 02, 2014 9:23 pm
juro9 píše:
Dobry den prajem pan jardo chcem sa informovat objednal som si z CZ epsomsku sul. prikladam foto mozte mi potrvrdit ze som si objednal sol na ocistu jatra.

Tak předpokládám, že to je správně, alespoň dle popisu na obalu.

Jarda — sob srp 02, 2014 9:29 pm
Anna007 píše:
anela píše:
ATC skupina
A06AD15
Název ATC skupiny
Makrogol
Léčivá látka:

nevím, jestli je to epsomská sůl, ale je to geniální očista střeva, měla jsem to před kolonoskopií a pak jsem koukala, jak ta sonda jde střevem, to bylo dokonale čistý, naprosto perfektní očista a celkem příjemná.

Není to epsomka, ale jde o docela dobré projímadlo. Pracuje trochu jinak, ale má poměrně dobrý efekt při čištění střeva. Jinak sonda má vyplachovací hlavici, kterou si vyšetřující střevo dočistí a přifoukne, to pak nejde porovnávat s běžnou očistou střeva, tam se podobného stavu většinou nedocílí.

maricio — pon říj 06, 2014 1:31 pm

poprosím Vás o dvě rady.

1) Kolik epsomske soli mohu nasypat do 1L vody, pokud si chci provést klystýr?

2) Při 3 denní očistě k. lymfy ze mě začal jít bordel až 3. den, mohl bych příště půst a pití epsomky a džusu prodloužit? např. +den, nebo dva?

Děkuji za odpověď

Sybilla — úte říj 07, 2014 5:07 pm
maricio píše:
ze mě začal jít bordel až 3. den,

Môžeš tak nejak bližšie popísať ako vyzeral ten bordel? Aby bolo čo porovnávať.

D. Valentová — čtv říj 09, 2014 11:59 am
maricio píše:
poprosím Vás o dvě rady.

Děkuji za odpověď

Z epsomské soli si můžete na klystýr udělat klystýr fyziologický roztok, což je 9 gramů soli na litr.

maricio — sob říj 11, 2014 8:06 pm

3. den začaly ze mne jít takové černé kousky a podlouhlé rosolovité provazce...ale nakonec jsem právě dokončil ten třetí den.

Sybilla — sob říj 11, 2014 8:14 pm
maricio píše:
3. den začaly ze mne jít takové černé kousky a podlouhlé rosolovité provazce...ale nakonec jsem právě dokončil ten třetí den.

Dík za odpoveď, bola som zvedavá. Zo mňa nič také ako popisuješ nešlo.

Jarda — sob říj 18, 2014 8:19 pm
maricio píše:
poprosím Vás o dvě rady.

2) Při 3 denní očistě k. lymfy ze mě začal jít bordel až 3. den, mohl bych příště půst a pití epsomky a džusu prodloužit? např. +den, nebo dva?

Děkuji za odpověď

1)Dá se jít až na polévkovou lžíci na litr, ale ne často, sole obecně při pravidelné aplikaci vysušují střeva a to dobré není.
2)Tak mohl, pokud vám nebude blbě.

evuska.antonuska — čtv říj 30, 2014 10:16 am

sul se pouziva pri ociste jater a zlucniku, ale co jsem tak nejak zjistila a chtela bych slyset nazory ostatnich je to, ze pri ociste jater vylezou i ledvinove kameny. sama jsem ocistu delala 2x a prvni kaminky malinke jako vetsi zrna pisku ze me vylezly uz pri poziti epsomske soli a ze jich nebylo malo, jeste pred pouzitim oleje a grepove stavy. dle toho co jsem vygooglovala vcetne pitvy organu, nejprve tedy vylezou ty malike kaminky velke cca 2 mm piskove barvy, ktere by udajne mely byt z ledvin, potom vyleze z jater zelene kaminky, ktere jsou cerstve nezpracovany tuk a nakonec obri ze zlucniku piskove barvy kulate, stary nahromadeny zkrystalizovany tuk.

muze mi tedy nekdo objasnit, zdali jde opravdu o ledvinove kaminky, pokud ano, jaktoze se vylouci ne moci ale strevama, musi to byt viditelne diky epsomske soli,.... ale rada bych nejak pochopila jak to funguje, na co vsechno ta sul a taky proc se rika ze je nebezbecna? pokud dehydratuje amy musime diky ni hodne pit aby se nam ledviny neposkodily, pak neni nebezpecna sul ale my ze dost nepijeme preci at uz se soli nebo bez, za pitny rezim jsme odpovedni sami, pokud je jinak nebezpecna tak jak? slysela jsem ze nekteri lide ji piji treba lzicku kazdy den smichaji s vodou 3l, ze to tak horke neni, pro lepsi chut smichaji jeste treba nejaky cerstvy citrus a piji napriklad mesic aby se kaminky vyoucily postupne. diky piti 3l denne dehydratovani nejsou. Pro me osobne je epsomska sul tak hnusna ze pri ociste je to pro me to nejhorsi vypit.

muze teda nekdo objasnit a rici veskere informace o teto soli? udajne se kdysi pouzivala bezne po troskach do mineralnich vod a i jidla....

http://www.webmd.com/kidney-stones/ss/s ... s-overview

sanimirza — pát pro 05, 2014 11:14 am

muze teda nekdo objasnit a rici veskere informace o epsomské soli? udajne se kdysi pouzivala bezne po troskach do mineralnich vod a i jidla....

Jarda — sob pro 06, 2014 11:19 pm
evuska.antonuska píše:
sul se pouziva pri ociste jater a zlucniku, ale co jsem tak nejak zjistila a chtela bych slyset nazory ostatnich je to, ze pri ociste jater vylezou i ledvinove kameny. sama jsem ocistu delala 2x a prvni kaminky malinke jako vetsi zrna pisku ze me vylezly uz pri poziti epsomske soli a ze jich nebylo malo, jeste pred pouzitim oleje a grepove stavy. dle toho co jsem vygooglovala vcetne pitvy organu, nejprve tedy vylezou ty malike kaminky velke cca 2 mm piskove barvy, ktere by udajne mely byt z ledvin, potom vyleze z jater zelene kaminky, ktere jsou cerstve nezpracovany tuk a nakonec obri ze zlucniku piskove barvy kulate, stary nahromadeny zkrystalizovany tuk.

muze mi tedy nekdo objasnit, zdali jde opravdu o ledvinove kaminky, pokud ano, jaktoze se vylouci ne moci ale strevama, musi to byt viditelne diky epsomske soli,.... ale rada bych nejak pochopila jak to funguje, na co vsechno ta sul a taky proc se rika ze je nebezbecna? pokud dehydratuje amy musime diky ni hodne pit aby se nam ledviny neposkodily, pak neni nebezpecna sul ale my ze dost nepijeme preci at uz se soli nebo bez, za pitny rezim jsme odpovedni sami, pokud je jinak nebezpecna tak jak? slysela jsem ze nekteri lide ji piji treba lzicku kazdy den smichaji s vodou 3l, ze to tak horke neni, pro lepsi chut smichaji jeste treba nejaky cerstvy citrus a piji napriklad mesic aby se kaminky vyoucily postupne. diky piti 3l denne dehydratovani nejsou. Pro me osobne je epsomska sul tak hnusna ze pri ociste je to pro me to nejhorsi vypit.

muze teda nekdo objasnit a rici veskere informace o teto soli? udajne se kdysi pouzivala bezne po troskach do mineralnich vod a i jidla....

http://www.webmd.com/kidney-stones/ss/s ... s-overview

No nevím, nedovedu si představit jediný možný způsob jak dostat kameny z ledvin do střeva, mě se to zdá blbost a nikdy jsem o tom neslyšel. Zda epsomka dovede vyčistit ledviny, to je jiná, hořčík rozpouští usazeniny vápníku v celém těle a v ledvinách o to intenzivněji, protože tam se ho dostává hodně.

Jarda — ned pro 07, 2014 1:21 pm
sanimirza píše:
muze teda nekdo objasnit a rici veskere informace o epsomské soli? udajne se kdysi pouzivala bezne po troskach do mineralnich vod a i jidla....

Veškeré informace a poznatky o epsomce jsou na knihu, tu vám psát určitě nebudu, ale opravdu se dá v rozumné koncentraci pít v tom by problém být neměl, doplníte tak trochu hořčík a síru, tedy zvýšíte motilitu střeva a zlepšíte klouby a vazy. Obecně se dá tvrdit, že hořké chutě, běžné u našich předků, jsou nyní ze stravy vyřazeny a tím se rozmohl epidemiální rozměr hořčíkových deficitů a zdravotních problémů z nich plynoucích.

evuska.antonuska — ned pro 07, 2014 10:17 pm

vyloucila jsem 3 druhy kamenu. prvni byly vyloucenu jen voda a ty kameny snad 200ks o velikosti 2mm jako velka zrna pisku, kdyby nebyly zmekceny dzusem, tak by byly ostre ty hrany a vyloucily se jeste pred pitim oleje a grep. stavy. pri tom a i nekolik dni po, me bolely ledviny "jako prase" asi jako prostrilene. pak se vyloucily zelene z jater a pak mega 5cm nejvetsi ze zlucniku. bohuzel nemam foto, kde jsou ty kameny zvlast, protoze jsem brala fotky az druhy den pri vylucovani po oleji, ale na sitku lze videt ty male ostre bezove. pokud to teda neni z ledvin,z ceho to je? a proc se to vyloucilo jeste pred olejem?a ze jich bylo tolik :shock: mohlo to byt nekde zasekle ve strevach? ale pritom se to vyloucilo s vodou ne ses stolici :roll:

Přílohy:
10653464_1510607362521878_5879702440035602924_n.jpg
10653464_1510607362521878_5879702440035602924_n.jpg [ 41.05 KiB | Zobrazeno 26363 krát ]
10347495_1510607445855203_6715935145544119635_n.jpg
10347495_1510607445855203_6715935145544119635_n.jpg [ 29.68 KiB | Zobrazeno 26363 krát ]
9465_1510607029188578_913476177857516822_n.jpg
9465_1510607029188578_913476177857516822_n.jpg [ 43.2 KiB | Zobrazeno 26363 krát ]
Jarda — stř led 28, 2015 9:41 pm
evuska.antonuska píše:
vyloucila jsem 3 druhy kamenu. prvni byly vyloucenu jen voda a ty kameny snad 200ks o velikosti 2mm jako velka zrna pisku, kdyby nebyly zmekceny dzusem, tak by byly ostre ty hrany a vyloucily se jeste pred pitim oleje a grep. stavy. pri tom a i nekolik dni po, me bolely ledviny "jako prase" asi jako prostrilene. pak se vyloucily zelene z jater a pak mega 5cm nejvetsi ze zlucniku. bohuzel nemam foto, kde jsou ty kameny zvlast, protoze jsem brala fotky az druhy den pri vylucovani po oleji, ale na sitku lze videt ty male ostre bezove. pokud to teda neni z ledvin,z ceho to je? a proc se to vyloucilo jeste pred olejem?a ze jich bylo tolik :shock: mohlo to byt nekde zasekle ve strevach? ale pritom se to vyloucilo s vodou ne ses stolici :roll:

To nevím, ale nepředpokládám, že by se tímto postupem dalo docílit vyloučení ledvinových kamenů.

miram — čtv led 29, 2015 4:17 am
Jarda píše:
No nevím, nedovedu si představit jediný možný způsob jak dostat kameny z ledvin do střeva, mě se to zdá blbost a nikdy jsem o tom neslyšel. Zda epsomka dovede vyčistit ledviny, to je jiná, hořčík rozpouští usazeniny vápníku v celém těle a v ledvinách o to intenzivněji, protože tam se ho dostává hodně.

Tady na tomto blogu http://samsobedoktorem.blog.cz/1408/oci ... a-zlucniku je to nejak zmatene napsane, to kdyz si precte nekdo, kdo s ocistama nema jeste zadne zkusenosti, tak si bude myslet, ze ledvinove kaminky skutecne odchazeji pri jaterni ociste.

- Nejprve vyloucite malinke kaminky, ktere jsou tezke a opravdu jako pisek, bezove barvy. Rika se, ze jsou z ledvin.Kdo chce, muze dat do zachodu sitko aby tyto kaminky zachytil, kdo nechce, pocka si na jaterni kameny, ktere jak uz popsano vyse, budou plavat na vode, zelene barvy, ruznych rozmeru a velikosti a jsou to cerstve kameny.

- vetsina lidi ma strach jak se tak velke kameny muzou dostat ven a kudy a plete si je s ledvinovymi kameny ktere se vylucuji moci.

- a nize, moje zkusenost a kameny - prvni vylouceni kamenu, jde o ledvinove kaminky, velke asi jako velka zrnka pisku, bezove barvy, pak zacnou chodit i zelene cerstve z jater jak lze videt

mives — pát úno 13, 2015 8:08 pm

Sehnal jsem epsomskou sůl na objednání do druhého dne na Hlavním nádraží v Praze - lékárna v drogerii Teta.

pv33 — pát úno 13, 2015 10:08 pm
mives píše:
Sehnal jsem epsomskou sůl na objednání do druhého dne na Hlavním nádraží v Praze - lékárna v drogerii Teta.

Kolik toho mas a za kolik?

mives — sob úno 14, 2015 8:02 pm

100g asi za 70 korun, takže dost drahé, ale zmiňuju to spíš kvůli té rychlosti a dostupnosti...

miram — sob úno 14, 2015 9:57 pm

Divim se, ze v CR mate problem s epsomkou. To snad neni ani mozne, to jako proc? Vazne to nechapu. Vzdyt tady v USA je volne v regale v uplne kazde drogerce. Za tuto jsem dala necelych $5,00 a vaha je 1,8 kg.

Příloha:
epsomka - 1,8kg - $5,00.jpg
epsomka - 1,8kg - $5,00.jpg [ 174.86 KiB | Zobrazeno 25996 krát ]
Vl@do — ned bře 15, 2015 5:04 pm

Tá sůl je běžně k dostání taky zde http://www.fichema.cz/56-sran-hoenat--hok-sl
Když uz budete platit poštovné, prohlédněte si tento e-shop, určitě tam najdete ještě něco do kuchyně či koupele.

Nakupoval jsem tam vegetable glycerol i propylenglykol na míchání liquidu do elektronické cigarety a poslali to ještě v den objednávky .

kobra23 — ned bře 15, 2015 10:23 pm
miram píše:
Divim se, ze v CR mate problem s epsomkou. To snad neni ani mozne, to jako proc? Vazne to nechapu. Vzdyt tady v USA je volne v regale v uplne kazde drogerce. Za tuto jsem dala necelych $5,00 a vaha je 1,8 kg.

V CR je nedostatek vseho cim by se lidi mohli vylecit bez Farmaceuticke mafie.

ZdeněkS — úte dub 07, 2015 7:13 pm

Dobrý den,použil jsem epsonskou sůl jako projímadlo,do 0,5l vody jsem si dal 1 polévkovou lžíci.Po 2 hodinách se nedostavil výsledek,tak jsem si namíchal 2 polévkové lžice epsomské soli do 0,5l vody.Po dalších 2 hodinách žádný výsledek,pouze se mi hodně nafouklo břicho a mám celkem bolestivé křeče.Nevíte proč nedošlo k vyprázdnění?Stolici jsem neměl 2 dny.Děkuji

Jarda — ned dub 12, 2015 5:28 pm
miram píše:
Tady na tomto blogu http://samsobedoktorem.blog.cz/1408/oci ... a-zlucniku je to nejak zmatene napsane, to kdyz si precte nekdo, kdo s ocistama nema jeste zadne zkusenosti, tak si bude myslet, ze ledvinove kaminky skutecne odchazeji pri jaterni ociste.

- Nejprve vyloucite malinke kaminky, ktere jsou tezke a opravdu jako pisek, bezove barvy. Rika se, ze jsou z ledvin.Kdo chce, muze dat do zachodu sitko aby tyto kaminky zachytil, kdo nechce, pocka si na jaterni kameny, ktere jak uz popsano vyse, budou plavat na vode, zelene barvy, ruznych rozmeru a velikosti a jsou to cerstve kameny.

- vetsina lidi ma strach jak se tak velke kameny muzou dostat ven a kudy a plete si je s ledvinovymi kameny ktere se vylucuji moci.

- a nize, moje zkusenost a kameny - prvni vylouceni kamenu, jde o ledvinove kaminky, velke asi jako velka zrnka pisku, bezove barvy, pak zacnou chodit i zelene cerstve z jater jak lze videt

To je opravdu nějaké zmatečné.

Jarda — ned dub 12, 2015 5:32 pm
ZdeněkS píše:
Dobrý den,použil jsem epsonskou sůl jako projímadlo,do 0,5l vody jsem si dal 1 polévkovou lžíci.Po 2 hodinách se nedostavil výsledek,tak jsem si namíchal 2 polévkové lžice epsomské soli do 0,5l vody.Po dalších 2 hodinách žádný výsledek,pouze se mi hodně nafouklo břicho a mám celkem bolestivé křeče.Nevíte proč nedošlo k vyprázdnění?Stolici jsem neměl 2 dny.Děkuji

Epsomka je z tohoto pohledu docela pomalá, většinou si ji lidé dávají večer a k vyprázdnění dojde až ráno, ale zase to dobu trvá než se to zastaví, tedy pokud chcete rychlost, tak raději klystýr.

Stopkaeu — ned říj 11, 2015 10:58 am

Podle tohoto navodu si chci vyrobit domaci horcikovy sprej.

Jurgen — sob bře 19, 2016 5:51 pm

Může se hodit. Tolik epsomky sem v lékarně ještě nesehnal.

mirec — stř dub 20, 2016 8:59 pm

Dobrý den,
dá se doplňovat espomská sůl i jako zdroj hořčíku? Funguje v těle zásaditě nebo kyselotvorně? Ve foru Jarda píše, že citrát působí zásaditě, tak by mě zajímalo jestli i ES? Pokud je v názvu síran, jedná se o zdroj organické síry jako v msm?
Pokud to je zdroj organické síry, pak by se to dalo použít se lněným olejem jako směs pí.Budwig místo tvarohu?

diky za odpovědi a vysvětlení.

Jarda — sob dub 23, 2016 8:38 pm
mirec píše:
Dobrý den,
dá se doplňovat espomská sůl i jako zdroj hořčíku? Funguje v těle zásaditě nebo kyselotvorně? Ve foru Jarda píše, že citrát působí zásaditě, tak by mě zajímalo jestli i ES? Pokud je v názvu síran, jedná se o zdroj organické síry jako v msm?
Pokud to je zdroj organické síry, pak by se to dalo použít se lněným olejem jako směs pí.Budwig místo tvarohu?

diky za odpovědi a vysvětlení.

Jako zdroj hořčíku se aplikovat dá, ale je více projímavá, tedy asi tím nedodáte hořčíku tolik jako třeba chloridem hořčíku. Nikdy jsem její reakci v těle nezkoumal, ale síra je kyselá tedy předpokládám kyselou reakci. Organická síra tam určitě není, ale vstřebávat se bude určitě. Aplikace s tím olejem to už je asi blbost, ani nevím zda by se tím nesrazil na nějakou divnou hmotu.

mfilip2 — úte srp 23, 2016 7:39 pm

Dá se koupit v Jihlavě v lékárně na náměstí. Prodali mi 100g za 61 Kč, nicméně podle paragonu sůl samotná stojí 26,7 Kč - zbytek je kelímek za 22, etikety za 5 a "odsypání" za 7 Kč.

Jarda — sob zář 17, 2016 10:19 am
mfilip2 píše:
Dá se koupit v Jihlavě v lékárně na náměstí. Prodali mi 100g za 61 Kč, nicméně podle paragonu sůl samotná stojí 26,7 Kč - zbytek je kelímek za 22, etikety za 5 a "odsypání" za 7 Kč.

To je tedy cena "pro přítele" já ji dodávám za 220,-Kč kilo, ale lékárny vám to nedají do sáčku, je třeba prodávat hodně obalů. Nakonec si všimněte jak se balí farma produkty, nepatrné množství účinné látky a obrovské množství umělé hmoty ve velké papírové krabičce, ovšem ta cena je pak prostě "vyšší". Tam se životní prostředí zcela ignoruje a tuny toxického bordelu jdou pak do zavážek, nebo končí ve spalovnách, nebyl za starých časů ekologičtější papírový kornout, nebo sklenička.

Dracek — pát bře 10, 2017 10:10 pm

Dobrý den, pane Jardo, prosim Vás o radu, ráda bych použila epsomskou sůl ke koupeli nohou, (vykoupala bych se v tom 30+30+30 celá, ale nemame vanu) zajima mě, jesti do toho lavoru mam dat menší množství a jestli to vůbec bude fungovat, trápí mě neustále se vracející plíseň na nehtech. Jako zdroj horčíku mam denně kapsli peroxidu hořčíku a jestli mi chybí síra to nevím, jak poznat, ale jím ořechy a semínka. Mám tu půl kila farm. kvality, tak jsem přemýšlela, jak to zužitkovat, očisty teď dělat asi není dobré, když kojím. Děkuji

Jarda — ned bře 19, 2017 11:59 am
Dracek píše:
Dobrý den, pane Jardo, prosim Vás o radu, ráda bych použila epsomskou sůl ke koupeli nohou, (vykoupala bych se v tom 30+30+30 celá, ale nemame vanu) zajima mě, jesti do toho lavoru mam dat menší množství a jestli to vůbec bude fungovat, trápí mě neustále se vracející plíseň na nehtech. Jako zdroj horčíku mam denně kapsli peroxidu hořčíku a jestli mi chybí síra to nevím, jak poznat, ale jím ořechy a semínka. Mám tu půl kila farm. kvality, tak jsem přemýšlela, jak to zužitkovat, očisty teď dělat asi není dobré, když kojím. Děkuji

Klidně to tam dejte stejně jako na vanu v tom problém není, mrtvé moře obsahuje mnohem koncentrovanější roztok a lidé se tam koupou klidně celý den. Jinak to množství hořčíku které dodáváte orálně je podle všeho malé, vyzkoušejte se natírat roztokem chloridu hořečnatého, ten se vstřebává velice dobře.

Dracek — pon bře 27, 2017 8:44 pm
Jarda píše:
Klidně to tam dejte stejně jako na vanu v tom problém není, mrtvé moře obsahuje mnohem koncentrovanější roztok a lidé se tam koupou klidně celý den. Jinak to množství hořčíku které dodáváte orálně je podle všeho malé, vyzkoušejte se natírat roztokem chloridu hořečnatého, ten se vstřebává velice dobře.

Ok. Dekuji vam.