Zdravím.
Obávám se, že žiji jako každý průměrný čech a rozhodně bych s tím chtěl něco dělat.
Hlavním důvodem toho je můj problém s extrémním pocením, které se u mne vyskytuje již cca 10 let. Jedná se opravdu o obrovské množství potu, které se vylučuje především v teple, při sebemenší fyzické aktivitě nebo při nějaké náhlé psychické zátěži a způsobuje zásadní společenská omezení. Raději se straním společnosti. Podotýkám, že netrpím nadváhou.
Je mi 32 let, jsem velice aktivní člověk, sportující, živící se hodně ovocem a zeleninou, ale jím a piji prakticky vše.
Doktoři mne již obhlíželi a vyšetřovali ze všech stran a na nic v této souvislosti nepřišli.
Zkouším MMS, jezdím na měření přístrojem Salvia a vlastním Super Ravo Zapper, který používám dle doporučení a na základě naměřených hodnot přístrojem Salvia.
Zajímal by mne Váš názor na věc.
Děkuji a přeji vše dobré.
Jirka
Jako prvotní opatření bych se v takovémto případě snažil srovnat pH moče na hodnoty 7,5-7,8 pH. Většinou se za nadměrným pocením skrývá jednoduchý problém přebytku kyselin, kterých se tělo nemůže nijak jinak zbavit a tak v pudu sebezáchovy otevírá náhradní kanál pro toxiny. Další možnost představuje deficit zinku, který by bylo vhodné si přezkoumat a případně ho začít dodávat, přičemž nezapomeňte i na měď a železo.
Děkuji za rady. Včera jsem zakoupil papírky na měření pH, takže dnes na tom začnu dělat.
Co se týče zdrojů zinku, mědi a železa, tak prostuduji řádně fórum, abych si našel to správné.
Jak na přezkoumání zinku?
Jirka
Nejvhodnější je vlasová analýza, ovšem při tak silném pocení je deficit prakticky jistý, nicméně zaměřte se na příznaky nedostatku, ty jsou na netu obecně popsány.
Myslim ze sem o zinku toho hodne precetl, docela odborne informace nejen o zinku ale i dalsich soucasnou vedou povazovanych dulezitych stopovych prvku sou na: http://ciselniky.dasta.mzcr.cz/cd_ds4/h ... /AJBYH.htm
Doporucuju cele prostudovat ikdyz pochybuji ze clovek bez spetky chemickeho vzdelani z toho bude moudry a pochopi ze stopovymi prvky udrzeni kvalitni homeostazy mozna jen zacina.
Lidske traveni zivin a nasledny metabolismus techto zivin se vyvinul interakci s okolim, strevni mikroflora se udrzuje interakci s okolnimi mikroorganismy. Radikalni zmeny okoli, treba uz jen tim ze clovek nechodi na prochazky do lesa a neprijima stopove latky ale i dalsi latky ktere mohou byt mnohem esencialnejsi a veda se o ne nezajima pac na tom se neda bud co zkoumat, nebo spis zbohatnout.
Dalsim faktorem muze byt uzkostliva hygiena sebe i kolem sebe, pouzivani neprirozenych cistidel at uz na okoli nebo na sve telo. Zkratka clovek nezije tak jak ma naprogramovano v DNA, protoze ta prave vznikla interakci s okolnimi latkami, napr. pocinaje od patogenu, parazitu a zivocichu, rostlin konce. Chapete o cem mluvim? Vite veda vetsinou nezkouma nic z ceho se nedaji vytriskat prachy. Takze aplikovany vyzkum je dobry tak akorat pro budovatelske ambice, technicke zalezitosti ale pro zdravi populace je takovou cestou do neznama nebo spis zkazou.
Lidske traveni zivin a nasledny metabolismus techto zivin se vyvinul interakci s okolim, strevni mikroflora se udrzuje interakci s okolnimi mikroorganismy. Radikalni zmeny okoli, treba uz jen tim ze clovek nechodi na prochazky do lesa a neprijima stopove latky ale i dalsi latky ktere mohou byt mnohem esencialnejsi a veda se o ne nezajima pac na tom se neda bud co zkoumat, nebo spis zbohatnout.
Dalsim faktorem muze byt uzkostliva hygiena sebe i kolem sebe, pouzivani neprirozenych cistidel at uz na okoli nebo na sve telo. Zkratka clovek nezije tak jak ma naprogramovano v DNA, protoze ta prave vznikla interakci s okolnimi latkami, napr. pocinaje od patogenu, parazitu a zivocichu, rostlin konce. Chapete o cem mluvim? Vite veda vetsinou nezkouma nic z ceho se nedaji vytriskat prachy. Takze aplikovany vyzkum je dobry tak akorat pro budovatelske ambice, technicke zalezitosti ale pro zdravi populace je takovou cestou do neznama nebo spis zkazou.
Máte pravdu, tělo nestresovaného člověka si udrží homeostázu i za obdivuhodně nesmyslných okolností, což není problém vidět třeba u mnichů v Tibetu a přesto žijí vysoce kvalitní život. Naše tělo totiž není pouze laboratoř chemická, ale vlastně i alchymistická, navíc si umí mnoho látek vytvořit prakticky z ničeho a ovlivňují to mnohdy i takové zdánlivé nesmyslnosti, jako pouhé zastavení v chaosu života, nebo prohrábnutí hlíny holou rukou.
Pocení u mne začalo prakticky po pubertě a rovněž po prodělání infekční mononukleózy - s tím si to určitě spojuji.
Již několik let u sebe pozoruji také změny v chování a psychice. Jsem celkem dost podrážděný, roztěkaný, nedokážu se delší dobu na něco soustředit, velká nervozita i z maličkostí apod.
Rovněž mi před 5 lety lékaři diagnostikovali sarkoidosu plic - http://www.solen.cz/pdfs/int/2007/06/06.pdf, ale ona se velice ráda šíří i do dalších orgánů. Jedná se o autoimunitní onemocnění (tvorba granulomů) s nevyjasněným důvodem jejího vzniku.
Již nějakou dobu užívám MMS a používám zapper.Jakmile jsem objevil tyto stránky, tak jsem začal uvažovat o tom, zda není důvod mých potíží někde jinde.
Zmiňovaná nemoc mi nezpůsobuje žádné komplikace - nemám potíže s dechem ani žádné jiné, což ale nemusí trvat věčně.
Pane Zajíčku rád bych se u Vás zastavil pro pH papírky, které inzerujete, případně pro nějaké další věci, které mi doporučíte, ale rovněž bych celou věc s Vámi rád konzultoval i co se týče úpravy stravy a dodávání chybějících prvků do organismu.
Bylo by to možné a za jakých podmínek? Jsem z Hradce Králové, ale často jezdím do Prahy, takže prakticky stále kolem Vás.
Děkuji.
Stav, který popisujete, patrně znamená velice oslabená játra a v takovém případě asi zrovna MMS není zcela ideální, to játra dále přetěžuje a vy je potřebujete spíše odlehčit. Navíc veškeré potíže plic mají základ v tlustém střevě a vlastně jde o vrchol řetězce změn v organizmu vlivem silného překyselení tlustého střeva. Vše, co navrhujete je možné, ale náhodné setkání možné není, musíme se na termínu předem dohodnout, mám to většinou na nějakou dobu plné. Nejjednodušší je mě zavolat na číslo uvedené na hlavních stránkách pod mojí fotografií a pak není problém se nějak dohodnout
Zeptam se jednoduse:
Jezdite k mori? k rybniku? na vodu? do lesa? pracujete obcas na zahradce nebo v prirode? Jite sezoni ovoce a zeleninu? Jite domaci ovoce a zeleninu, bucek, kvasenou zeleninu? Nestresujete se casto? Zijete v pohode? Nesledujete prilis zpravy? Nepracujete ve stresu? Podle mne neni lepsiho leku.
To máte naprostou pravdu, ale dnešní člověk nežije jako rolník v minulém století, je bohužel svázán komercí celého systému a těžko z toho může zcela vyskočit, potom mu nezbývá, než najít přijatelný kompromis, který mu zajistí zdraví i šťastný a spokojený život.
Dobrý den, rád bych se poděli o svoji zkušenost s nadměrným pocením. Tento problém mne trápí už od puberty a rozhodl jsem se s tím konečně něco dělat. Prostudoval jsem množství knih, studií a prezentací a jednoznačně došel k závěru, že se jedná o stav vyvolaný nadměrným stresem nebo pouze špatným snášení stresové zátěže organismu. Spojení s nedostatkem hořčíku se mi zdá velmi silné. Z vlastní zkušenosti toto mohu jen potvrdit, i když dostat se ze stavu nedostatku hořčíku je běh na dlouhou trať a výsledky ještě nejsou zcela ideální. Dalším faktorem může být zvýšená činnost štítné žlázy, takže nějaký přirozený zdroj jódu (oblíbil jsem si řasu kombu) taky není k zahození. A pokud k tomu ještě přidáte šalvěj, výsledky by se měly dostavit minimálně jako v mém případě.
Stav permanentního stresu je také možná varianta a vaše řešení je velice rozumné. Hořčík se opravdu rovná pomalu, tak dva, až čtyři měsíce. Ovšem bacha na jednu věc a to jsou nadledvinky, které musí být v takovém případě dost oslabené, čili bych mimo uvedené věci vyzkoušel ještě lékořici a selen a možná budete mít výsledky zase lepší.
Me se odmala potily ruce,a nejvice pri stresu kdy z nich kapal pot. Ve skole jsem musela pouzivat kapesnik,ktery to odsal,jinak byl sesit pri pisemce i s pijakem doslova nacucany. tyto obtize mi zmizely po pustech. Dneska kdyz jsem hodne nervozni,tak se me ruce trebas zpoti,ale jsou jen navlhle pripadne vlhke,ale vic nic.
Ano, na úpravu hladiny hormonu kortizolu je hladovění opravdu účinné, při zvýšené psychické zátěži celý den nejím a prolívám se vodou, avšak dle mého názoru je to pouze zmírňování následků, ne léčba příčiny. Zdravé tělo s dostatkem všech důležitých stopových prvků si poradí se stresovou situací daleko lépe. Pokud chceme tělu pomoci, oblíbil jsem si ašvagandu, bazalku nebo Phosphatidylserin pro redukování vysoké hladiny kortizolu. Také silný černý čaj po náročném dni není k zahození.
Děkuji za tip, selen je skvělý prvek, celkem často se láduji řasou kombu, kde je hojně přítomen. Bor prý zvyšuje vstřebávání hořčíku a navíc detoxikuje brom, takže avokáda jsou na denním pořádku. S lékořicí nemám zkušenosti, ale nadledvinky podporuji vitaminem C a správnou rovnováhou mezi omega 3 a 6 mastnými kyselinami.
To je otázka, zda je podporujete správně, protože zde se obecně doporučuje nesmyslný poměr mastných kyselin, který je pro zdraví člověka nebezpečný. Podle Dr. Budwig má být v těle omega 3 mastné kyseliny 3x víc než omega 6, ovšem doktoři to běžně tvrdí obráceně. Sice asi tuším proč, ale to zde nebudu rozebírat, nicméně základem je pochopit, že omega 6 mastné kyseliny vytváří záněty, převážně slinivky. Nedostatek omega 3 mastné kyseliny prostě znamená špatné zdraví a mimo jiné zdravotní potíže z toho vzniká i rakovina.
Ano, máte pravdu, názory na tuto tematiku se liší. Podle mě je problém v příliš velké konzumaci potravin bohaté na omega-6 mastné kyseliny. Souhlasím s Vámi, většina z kyselin z rodiny omega-6 opravdu spouští inflamaci, na druhé straně je třeba si uvědomit, že jednáme o více kyselinách. Například k. gama linolenová (GLA) je dle mého názoru tělu velmi prospěšná.
Pokud se na problematiku omega 3 a 6 mastných kyselin podíváme z hlediska historicky-biologického, tedy z potravinových zdrojů v minulosti běžně dostupných v naší zeměpisné poloze, nechce se mi věřit tvrzení, že bychom měli přijímat více omega-3 m.k. Ale rád uslyším názor jiný, člověk nikdy nemůže vědět tolik, aby si mohl být něčím stoprocentně jist.
Pokud se na problematiku omega 3 a 6 mastných kyselin podíváme z hlediska historicky-biologického, tedy z potravinových zdrojů v minulosti běžně dostupných v naší zeměpisné poloze, nechce se mi věřit tvrzení, že bychom měli přijímat více omega-3 m.k. Ale rád uslyším názor jiný, člověk nikdy nemůže vědět tolik, aby si mohl být něčím stoprocentně jist.
Většina lidí tomu sice věřit nechce, ale pokud se nad tím nezaujatě zamyslíte, tak takových 300 let zpět si chasa při nástupu do služby vymiňovala, že losos bude k jídlu maximálně 2x-3x týdně. Většinou se jedly kachny, husy a nějaký krocan, což je zase velice dobrý zdroj a jako kvalitní olej se běžně používal olej lněný, čerstvě vyrobený, na kterém se běžně smažilo, třeba vdolky. Co se ihned nespotřebovalo, tím se natřela chalupa, čili se domnívám, že to nebylo větším problémem udržet zmíněný poměr mastných kyselin ve prospěch omega 3 mastných kyselin, ale nějaké omega 6 mastné kyseliny jsou určitě potřeba, ovšem v rozumné míře.
Stále se mi tomu věřit nechce, 300 let není z pohledu vývoje člověka zase až tak dlouhá doba...
V každém případě, pokud se posune na časové ose ještě o nějakou tu řádku století dříve... Naši předkové se určitě mohli ládovat lososem, ten k nám táhl krom léta prakticky nepřetržitě a obsahuje asi 4x více omega 3 než omega 6. Ale kolik jich bylo ve srovnání se sladkovodními rybami?
Dále jsem se podíval na kachnu, husu a krocana. Všechny obsahují znatelně více omega 6 m.k., jen husí vejce je na tom s mastnými kyselinami vcelku vyrovnaně. Zachránit to mohl pouze len, avšak je to jediná plodina z obrovského množství, které u nás rostlo. Lněný olej je opravdu silný argument, jen by mne zajímalo, od jaké historické epochy se tento olej vyrábí a masově používá.
V každém případě, pokud se posune na časové ose ještě o nějakou tu řádku století dříve... Naši předkové se určitě mohli ládovat lososem, ten k nám táhl krom léta prakticky nepřetržitě a obsahuje asi 4x více omega 3 než omega 6. Ale kolik jich bylo ve srovnání se sladkovodními rybami?
Dále jsem se podíval na kachnu, husu a krocana. Všechny obsahují znatelně více omega 6 m.k., jen husí vejce je na tom s mastnými kyselinami vcelku vyrovnaně. Zachránit to mohl pouze len, avšak je to jediná plodina z obrovského množství, které u nás rostlo. Lněný olej je opravdu silný argument, jen by mne zajímalo, od jaké historické epochy se tento olej vyrábí a masově používá.
Tak mě se zdá, že hlavně za posledních padesát let jsme předvedli excelentní skok ve smyslu změny našeho jídelníčku k nepřirozené stravě. Nicméně změny k horšímu probíhají již minimálně 150-200 let, ale před 300 roky se jedlo ještě celkem normálně. Pokud půjdeme mnohem dále do historie lidstva v našich končinách, tak se jedlo nekontaminované zvířectvo z lesa, nějaké ryby a sem tam nějaký domácí pták. Ostatní maso bylo celkem výsadou panstva a také jejich zdravotní stav podle toho vypadal. Len byl základní surovinou na výrobu látek a jeho semena významný zdroj živin chudého lidu. Olej se nedělal lisováním, ale trochu jinak, pouze tepelnou metodou a vyráběl se vždy čerstvý, pouze k okamžitému použití, zbytek byl jako nátěr chalupy. Je to možná nejstarší zdroj čistého oleje vůbec, ale to pouze spekuluji.
Tuto debatu bych raději přenechal historikům, ale jsem rád, že jsem slyšel zase jednou nový názor. Ještě bych se chtěl zeptat na Vámi konzumované potraviny/suplementy s obsahem omega 3 krom lnu. Můj oblíbenec, doktor Mercola, tvrdí, že len není zrovna ideální zdroj EPA a DHA v porovnání s rybím tukem nebo třeba krill olejem. Jelikož se zříkáte kupovaného masa a v českých řekách dnes příliš na lososa nenarazíte, zajímá mne alternativa.
Když už jsem u toho vývoje stravování: dle mého názoru se ty nejdrastičtější věci dějí posledních 50 let, zejména kontaminace jedy a těžkými kovy je opravdu kritická. Toto téma mne velice oslovilo a strávil jsem vcelku velké množství času jeho studiem, ale rozhodně to nebyla ztráta času, to propojení zejména s psychickými poruchami a nemocemi je nepřehlédnutelné. Bez těžkých kovů bychom také měli podstatně menší (ne-li žádné) problémy s patogeny ve střevech, což je pro naše zdraví klíčový orgán.
Taký lis na ľanový olej sa dá vidieť aj v Zuberci v muzeu Oravskej dedinky.
Olejárne
Olejárne boli manufaktúrne zariadenia, v ktorých sa lisovalo ľanové semeno na ľanový olej. Olejáreň sa skladala z pece, stúp a lisovacieho stroja. Ľanové semeno sa najprv stĺklo v drevených stupách. Stupy boli diery v drevených kladách, do ktorých sa nasypalo semeno a drvilo šľapadlovými drevenými kladivami. Takto sa získala ľanová múčka, ktorá sa v peci pripražila a ešte za horúca sa nasypala do lisovacieho stroja. V lise sa vyvinutím veľkého tlaku vytlačil so semennej ľanovej múčky ľanový olej. Lisy boli dvojakého druhu. Na skrutku (šróbu) alebo na taran. Lis na skrutku stláčal múčku tlakom skrutky na kovové panvice, obalené plsťou z konského chvosta, kde bola múčka nasypaná. Plsť zo srsti konského chvosta mala úlohu cedidla. Pri taranovom lisovacom stroji boli panvice s múčkou stláčané klinmi, ktoré boli zatĺkané mohutnými drevenými kladivami – taranmi. Ľanový olej sa používal na mastenie jedál a hlavne kapustnice v pôstnom období.
Niečo sa mi marí, že pri tom lise bolo napísané, že sa používal aj na svietenie?..ale nie som si celkom istý.
Když už jsem u toho vývoje stravování: dle mého názoru se ty nejdrastičtější věci dějí posledních 50 let, zejména kontaminace jedy a těžkými kovy je opravdu kritická. Toto téma mne velice oslovilo a strávil jsem vcelku velké množství času jeho studiem, ale rozhodně to nebyla ztráta času, to propojení zejména s psychickými poruchami a nemocemi je nepřehlédnutelné. Bez těžkých kovů bychom také měli podstatně menší (ne-li žádné) problémy s patogeny ve střevech, což je pro naše zdraví klíčový orgán.
Osobně rybí oleje opravdu nemusím, když vidím kolik bordelu vypouštíme do řek a ty samozřejmě tečou do moře, kde žijí ty ryby z nichž je ten olej. Holt všechno co my vyhazujeme do přírody nám ona zase servíruje na naše talíře s tím nic nenaděláte a lněný olej je z tohoto pohledu nekontaminovaný. Alternativu tedy neznám, snad pouze olej z jednoznačně aljašského nekontaminovaného lososa, ale to bude cenově někde jinde. Jinak opravdu za posledních 50 let jme nad přírodou opravdu zdánlivě zvítězili, ovšem pouze zdánlivě. Nyní nám to dává vyžrat s plnou parádou a za pár let tady nebude poživatelné bez rizika skoro nic. Já to vidím na návrat k drobnému hospodaření a bude to nutné, protože jinak budeme stádo neduživých trosek a ne lidé.
Jak vidíte naši předci si téměř bez vybavení dovedli poradit opravdu s mnoha problémy a někdy nám nad jejich jednoduchou moudrostí zůstává rozum stát.
Před 300 lety chasa jedla převážně husy a kachny, ale jí se to nelíbilo a chtěli lososa? V kterém království to bylo?
![]()
Přečtěte si to ještě jednou, máte to obráceně a bylo to tady, stačí se podívat do nějakých historických záznamů.
aha, už to vidím, oni se rozčilovali, že jim dávali lososa příliš často.
Co já vím, tak viděli maso tak jednou za týden, většinou jedli suché brambory a nebo chleba a podmáslí a podobné jídla. Že by si je sedlák vykrmoval masem, to se mi teda nechce věřit. A husu viděli tak o posvícení, jednou za rok.
U té skladby stravy a u husy máte pravdu a toho lososa si nastudujte. Nejvíce nemocí bylo u bohatých lidí krmených vepřovým masem a zvěřinou, holt tam puriny a kyseliny udělaly svoji práci.
Máte vzácný talent naprosto převrátit svoje tvrzení během několika okamžiků.
Tak nejdřív tvrdíte, že chasa jedla krocany, husy a kačeny a bouřili se, když jim dávali 3x týdně lososa.
Teď zase tvrdíte, že s tou skladbou jídla mám pravdu.
Už se v tom nevyznám.
že se říká dně nemoc králů, to asi víme všichni, a taktéž proč se jí tak říká.
Ale s tou chasou mi to opravdu uniká.
U sedláka, který by mně cpal masem, bych docela rád sloužil.
To není důležité, vyprdněte se na to, případně si moje příspěvky přečtěte ještě jednou. Já se nedomnívám, že bych něco otočil a pokud to tak chápete, tak je mě to jedno, stejně se bavíte stále o hovadinách a chytáte se naprosto nepodstatných blbostí.
máte pravdu, prdím na to.
Existuje určitá skupina diskutérov,kotrí onanujú nad svojimi príspevkami, tzv. trollovia...
Už ste tu dávali zbohom hned niekolkokrát, hmm ![]()
Zaujímalo by ma že či sa pomocou pohybu dá ovplyvňovať ph ako to píšu v tomto článku http://www.regeneracnecentrum.sk/index.php?menu=1197 a sa mi zdá aj celkom zaujímavé že, správne ph krvi má mať 7,35-7,4 teda ak klesne pod 7,35 človek zomiera
Ani tak ne pomocí pohybu, ale pomocí správného dýchání, které se dá konat i bez pohybu třeba s použitím Frolova trenažéru a ovlivní pH opravdu zásadně. Hodinová svižná chůze se správným dýcháním zvedne pH o 1-1,5 stupně pH. O pH krve píšu na hlavních stránkách a je to pravda, že zde musí být pH velice stabilní jinak končíme, protože krev není schopna přenášet kyslík.
Zdravím. Beru veškeré doplňky dle Vašich návodů (jód, chloridy, bór, peroxid hořčíku, oregano, lichořeříšnici), ale stále mám problém s velkou plynatostí a nadýmáním, které má silný zápach. Strava z 85 % syrová, 3x denně. Mám za sebou jednu očistu střev a začal jsem s klistýry (kde sehnat jablečný ocet s mateční kulturou?).
Patrně nevhodně kombinuji ovoce a zeleninu nebo se to nějak tluče s těmi doplňky. Patrně candida přežívá a zlobí.
Co s tím? Děkuji
Napište si do vyhledavače „jablečný ocet s matkou“ a bude vše jasné. Patrně opravdu něco děláte zásadně blbě, protože ty doplňky by to měly odstranit, čili to určitě nemohou způsobovat. Dejte si větší množství syrového kyselého zelí, nebo vypijte ten zelný lák, případně jezte pickles, nebo pijte domácí kefír, prostě musíte ve střevech nějak namnožit ty breberky, co tam mají bydlet.
Dobrý den,
i já mám podobný problém který trvá od dětství. Ve stresu se mi příšerně potí dlaně, přímo z nich odkapává pot, čeho se dotknu tak je mokré, podat někomu ruku je pro mě mučení a už jen fakt, že si mám za chvíi s někým potřást rukou, znovu vyvolá stres atd. A to ani nemluvím o dobách kdy jsem randila s klukama a oni se chtěli vodit za ruce... Kromě dlaní mám stejný problém i s pocením nohou a v podpaží. A navíc mám v takových situacích vždy úplně rudý obličej, rudé fleky na krku, přestávám se soustředit, bolí mě hlava.
Po zkoumání na netu jsem dospěla k závěru, že se jedná o stav označovaný jako hyperhydroza. Nedopátrala jsem se příčiny, snad by se mohlo jednat o nějakou poruchu hypothalamu který "řídí" pocení ale myslím, že si tím nikdo není jistý. Jako řešení hyperhydrozy se doporučují botulotoxinové injekce do postižených částí těla a nebo chirurgický zákrok (ETS), kterým se provede přerušení nervových spojení k potním žlázám. ETS prý řeší také to červenání v obličeji. No a taky jsem četla něco o "odsátí" potních žláz v podpaží...
Nevím jak vám, ale mně osobně všechna tato řešení přijdou naprosto šílená. Faktem ale je, že jsou tyhle problémy extra nepříjemné a ačkoliv je mi už 43, nedokázala jsem se s nimi smířit. Dokonce pozoruji, že se vše postupně zhoršuje. U mě se v poslední době přidal ještě vysoký krevní tlak a nedivila bych se, kdyby to spolu všechno nějak souviselo. Je jasné, že společným jmenovatelem je stres, ale tomu se bohužel vyhnout nedokážu ![]()
To, co vymýšlí pro své klienty moderní medicína je opravdu šílené a nikomu bych do toho nedoporučoval chodit. Souvislost se stresem může mít opravdu i ten tlak, ale že by se nedal řešit vysoký tlak, nebo i ten prvotní problém, to bych netvrdil. Minimálně můžete vyzkoušet velké dávky hořčíku a srovnání nadledvinek, což jsem zde již několikrát popisoval.
V poslední době procházím větším stresem, což se projevilo slabým třesem rukou a pocením. Pocení na břiše a na zádech bylo intenzivní zejména při fyzické námaze či sportování.
Vše vyvrcholilo v nedávných parných a dusných dnech, kdy jsem se začal trochu obávat jestli nemám něco se zdravím.
Podle návodů na internetu jsem vysadit pití čaje (předtím až 2 litry denně) místo kterého jsem začal pít obyčejnou vodu (první den jsem do ní přidával trochu jablečného octa).
Kromě toho jsem si koupil cca. 100 gramový sáček mandlí, které jsem na posezení s velkou chuti snědl.
Po asi třech dnech zatím třes rukou a pocení na břiše a na zádech výrazně ustoupilo. V klidu se nepotím skoro vůbec a při sportování je to také mnohem lepší.
Třeba moje zkušenost pomůže i někomu dalšímu.
Jablečný ocet s matkou je k dostání v DM drogerii viz foto, myslím kolem 50 kč ( zdražovali )
| Přílohy: |
![]() Jablčný ocot apfelessig z DM.gif [ 10.29 KiB | Zobrazeno 36272 krát ] |
Vše vyvrcholilo v nedávných parných a dusných dnech, kdy jsem se začal trochu obávat jestli nemám něco se zdravím.
Podle návodů na internetu jsem vysadit pití čaje (předtím až 2 litry denně) místo kterého jsem začal pít obyčejnou vodu (první den jsem do ní přidával trochu jablečného octa).
Kromě toho jsem si koupil cca. 100 gramový sáček mandlí, které jsem na posezení s velkou chuti snědl.
Po asi třech dnech zatím třes rukou a pocení na břiše a na zádech výrazně ustoupilo. V klidu se nepotím skoro vůbec a při sportování je to také mnohem lepší.
Zkusila bych ještě pridat koupele v dubové kůře, popř. pití čaje z ní. Do koupele se může přidat i heřmánek k dubové kůře.
Podle všeho jste trochu zvedl hořčík a jak vidno, svůj kus práce to vykonalo.
Mé pocení se zmenšilo, ale ve stresu nebo při fyzické zátěži se potím stále.
Včera jsem dostal zajímavý námět, podívat se na problém pocení z jiného úhlu pohledu:
Pocení je fyziologická reakce organismu na strach. Strach může být vědomý (něčeho se fyzicky bojíme) a nebo nevědomý (např. jsme prožili nějaké trauma, na které jsme už "zapoměli").
Já jsem se třeba o sobě shodou náhod dozvěděl, že jsem se při svém narození trochu dusil (komplikace při porodu).
Tuhle událost si nepamatuji, ale je možné, že dnes, když jsem ve stresu, může mé zapomenuté trauma mít nějaký vliv na to, že se v určité situaci začnu potit.
Máte někdo zkušenost s nějakými metodami, které odstraňují (napravují) emoční bloky a nevědoná traumata?
Včera jsem dostal zajímavý námět, podívat se na problém pocení z jiného úhlu pohledu:
Pocení je fyziologická reakce organismu na strach. Strach může být vědomý (něčeho se fyzicky bojíme) a nebo nevědomý (např. jsme prožili nějaké trauma, na které jsme už "zapoměli").
Já jsem se třeba o sobě shodou náhod dozvěděl, že jsem se při svém narození trochu dusil (komplikace při porodu).
Tuhle událost si nepamatuji, ale je možné, že dnes, když jsem ve stresu, může mé zapomenuté trauma mít nějaký vliv na to, že se v určité situaci začnu potit.
Máte někdo zkušenost s nějakými metodami, které odstraňují (napravují) emoční bloky a nevědoná traumata?
Tak to je již vyšší dívčí, tam je třeba opravdu dobrého terapeuta, který vás vrátí v čase třeba i do minulých životů, ovšem je opravdu těžké někoho kvalitního najít, aby jste z toho neměl větší problém než máte.
Ahoj, zkoušel jsem vyhledat, jestli už se to tady neřešilo, ale nenašel jsem nic přímo o dlaních. Velmi se mi potí dlaně a chodidla (ty tolik nevadí). V podstatě jediný moment ve dne, kdy mám ruce suché je ihned po probuzení. Jakmile vstanu a začnu nový den, ruce "najedou" do svého režimu a potí se o sto šest. Potí se stále, někdy je to lepší, někdy horší. Právě dnes se ruce potily extrémně. Zrovna teď, zatímco píšu tuhle zprávu je mám stále velmi vlhké a musím je každou chvíli otírat. Každopádně to vůbec nepomáhá a přijde mi, že jediné místo na mém těle kde se potím opravdu bez přestání jsou právě dlaně...
Hodně mě to omezuje v sociálním životě, ale např. i při sportu. Ovšem u sportu bych to ještě pochopil. Budu velmi vděčný za jakoukoli radu, která by mně mohla pomoci.
Hodně mě to omezuje v sociálním životě, ale např. i při sportu. Ovšem u sportu bych to ještě pochopil. Budu velmi vděčný za jakoukoli radu, která by mně mohla pomoci.
Muze to byt prekyseleni, stres, vycerpani, deficit horciku a zinku.
Mimo to co vám radí členka miram bych se určitě zaměřil na štítnou žlázu, která s pocením také hodně souvisí a pokud běží rychle je pocení dost extrémní, nicméně není na závadu, ba právě naopak. Tělo se pocením dobře čistí a třeba v sauně se zbavíte obrovského množství škodlivin. Nechte si laboratorně změřit TSH a uvidíte.
Dlaně se mi potili dlouho. Vyzkoušela jsem kde co a nakonec mi pomohla až iontoforéza Antipe. Poradila mi ji moje lékařka. Jsem ráda, že jsem na ni dala.
Děkujeme za vložení nevyžádané reklamy, paní dealerko.
Dle mého názoru je přístroj iontoforéza Antipe jen obyčejný podvod. Nevěřím těmto "zázračným" přístrojům.
Dobry den prajem,
rad by som poziadal o radu najme pana Jardu.
Mam problem s nadmernim potenim, takmer vzdy pri kazdej manualnej praci sa spotim az do nikty, takmer cele telo, a to nemusi byt ani extra namahava praca a ked si to porovnam s ostatnymi ktorymi pracujem ktory niesu poriadne ani ,,oroseny,,
Taktiez sa niekedy spotim len ked sa nachadzam v nejakej neprijemnej konverzacii s ludmi, zacnem sa potit z nicoho nic a to nemusi byt ani teplov kde sa nachadzam.
Dakujem za rady
Dakujem za rady
Projděte si celé vlákno, nemusel jste zakládat nové a pár možností zde najdete. Jinak osobně bych se soustředil na hladiny hormonů, protože pokud se potíte i v nějakých psychicky náročnějších situacích aniž by k tomu byl důvod patrně nestíhají nadledvinky a totéž může souviset i s vyšší námahou ke které je potřeba vyšší hladina kortizolu. Pokud není tělo schopno vytvořit kortizol, produkuje jako náhradní hormon adrenalin a ten nutí člověka na močení a u některých lidí zvyšuje pocení.
Co si prosím Vás myslíte o přípravku driclor proti nadměrnému pocení? Kvůli pocení nemohu nosit normální oblečení, musím se pořád sprchovat....On ten driclor nějak asi zalepí ty potní žlázy, opravdu pomáhá. Ale bojím se, že to bude mít vedlejší účinky. V lékárně mi řekli, že se toho bát nemusím, že ten pot se dostane ven jinudy, že to nemusí být přes podpaždí. Je pravda, že se potím celá.
https://driclor.eu/nejcastejsi-otazky
Složení, účinné složky
20% hexahydrátu chloridu hlinitého Ph. Eur.(185 mg/ml), ethanol a čištěná voda.
Děkuji pane Jardo za info.
Složení, účinné složky
je to zbytecne drahe. tohle je za par korun a funguje stejne:
http://www.dubrava.cz/bytova-chemie/kos ... po-holeni/
v drogerii to stoji par korun a vydrzi velmi dlouho. osobne jsem pouzival a mam vyzkousene proti poceni v podpazi a proti zapachu funguje dokonale... staci namocit tu kostku a otrit ji do podpazi, nebo kam chcete
ale hlavne nemyslim ze nadmerne poceni je dobre resit timto zpusobem, ta pricina nekde je a lepsi ji najit. navic je v tech pripravcich hlinik a takto se vyborne dostane do tela a dost se veri tomu ze skodi - napriklad zpusobuje rakovinu. taky jsem mel a nedoporucuji.
Složení, účinné složky
Pokud se člověk potí má k tomu tělo nějaký důvod a je naprostá blbost ten pot zatlačovat dovnitř, to je jako bránit se kadění a prostě v sobě uchovávat bordel. Musíte odstranit příčinu ne řešit důsledek.
Nadměrné pocení je často příznakem zaplísnění organismu přemnoženou candida albicans.
A o jakou se jedná příčinu? Nebo jich bude víc? Mám kolem sebe hodně lidí, kteří se stravují daleko hůř a tolik se nepotí. :-O Hodně se potím ze stresu, s tím ani změna stravy nepomůže?
Děkuji.
Tak proč se ptáte když příčinu znáte, stres eliminujte a bude po pocení.
Mám kolem sebe hodně lidí, kteří se špatně stravují a jsou ve stresu a nepotí se. Proč tedy já ano?
Co si pane Jardo myslíte o tom kamenci? Je nebezpečné jeho užívání?
Na internetu píší, že potasium alum i ammonium alum jsou sloučeniny hliníku, které by měly být vlastně soli. Mají velkou molekulu, ta je větší než molekula kůže, takže se ta sůl nedostane dovnitř a reagujes potem jen na povrchu těla, takže je neškodná - narozdíl od aluminium hydrochloridu - který se dostane do těla a ucpává potní žlázy. - ten je v antiperspirantech, a deodorantech (komerčních).
Na internetu píší, že potasium alum i ammonium alum jsou sloučeniny hliníku, které by měly být vlastně soli. Mají velkou molekulu, ta je větší než molekula kůže, takže se ta sůl nedostane dovnitř a reagujes potem jen na povrchu těla, takže je neškodná - narozdíl od aluminium hydrochloridu - který se dostane do těla a ucpává potní žlázy. - ten je v antiperspirantech, a deodorantech (komerčních).
U hliníku vám nikdo není schopen jednoznačně říci jak moc která forma škodí a je skoro jisté že většina evidentně škodí, tak proč si zahrávat.
Tak jsem našla nějakej jinej přípravek bez hliníku. Vyznáte se tu někdo v tom složení? Zdali neobsahuje jiné nebezpečné látky? Děkuji.
Složení:
Aqua (Deionized Water), Ethylhexyl Stearate, Glycerin, Steareth-2, Steareth-21, Fatty Acids Group (F.A.G.®: Palmitic Acid, Stearic Acid, Oleic Acid, Linoleic Acid, N-(2-Hydroxyethyl) Hexadecanamide), Zinc Ricinoleate, Triethyl Citrate, PPG-25-Laureth-25, Benzyl Alcohol, Cyclomethicone, Glycosaminoglycans, Isoamyl Cocoate, Isoamyl Laurate, Linum Usitatissimum Seed Oil (Linseed Oil), Xanthan Gum, Olea Europaea Oil Unsaponifiables (Olea Europaea Oil (Olive Oil) Unsaponifiables), Farnesol, Theobroma Cacao Seed Butter (Cocoa Butter), Dimethiconol, Ethyl Linoleate, Parfum/ Profumo (Fragrance), Disodium EDTA, Prunus Amygdalus Dulcis Oil (Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil), Dehydroacetic Acid, Lecithin, BHT, Lysine, Benzoic Acid, Sorbic Acid, Caprylyl Glycol, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Linalool, Butylphenyl Methylpropional, Citric Acid, Benzyl Salicylate, D-Limonene (Limonene), Alpha-Isomethyl Ionone (Alpha- Isomethylionone), Citronellol, Citral, Geraniol, Benzyl Benzoate, Isoeugenol, Anise Alcohol.
Složení:
Aqua (Deionized Water), Ethylhexyl Stearate, Glycerin, Steareth-2, Steareth-21, Fatty Acids Group (F.A.G.®: Palmitic Acid, Stearic Acid, Oleic Acid, Linoleic Acid, N-(2-Hydroxyethyl) Hexadecanamide), Zinc Ricinoleate, Triethyl Citrate, PPG-25-Laureth-25, Benzyl Alcohol, Cyclomethicone, Glycosaminoglycans, Isoamyl Cocoate, Isoamyl Laurate, Linum Usitatissimum Seed Oil (Linseed Oil), Xanthan Gum, Olea Europaea Oil Unsaponifiables (Olea Europaea Oil (Olive Oil) Unsaponifiables), Farnesol, Theobroma Cacao Seed Butter (Cocoa Butter), Dimethiconol, Ethyl Linoleate, Parfum/ Profumo (Fragrance), Disodium EDTA, Prunus Amygdalus Dulcis Oil (Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil), Dehydroacetic Acid, Lecithin, BHT, Lysine, Benzoic Acid, Sorbic Acid, Caprylyl Glycol, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Linalool, Butylphenyl Methylpropional, Citric Acid, Benzyl Salicylate, D-Limonene (Limonene), Alpha-Isomethyl Ionone (Alpha- Isomethylionone), Citronellol, Citral, Geraniol, Benzyl Benzoate, Isoeugenol, Anise Alcohol.
Většina těch složek problematická není, ale některé vůbec neznám a netuším jak se chovají, tedy odpovědět nedovedu. Každopádně nechápu vaše uvažování, pocení je důsledek nějaké příčiny a pokud příčinu odstraníte odstraníte i pocení. Vůbec mě není jasné proč nejdete touto cestou a snažíte se mocí mermo problém pouze kosmeticky zahladit na úrovni důsledku, když tím tělo upozorňuje na nějaký a možná i závažnější problém.
To pocení mám od malička, má ho i moje mamka a babička. Nevím, jestli to nemůže být dědičné. Samozřejmě to chci vyřešit správně, ale nevím jak, jak zjistit příčinu u tohoto problému. Někdy je prostě potřeba se vůbec nepotit, proto hledám i druhou cestu, bohužel.
Pokud je potřeba se potit, tak se člověk potí, nikdy to není jen tak z ničeho, prostě to tělo potřebuje a je nesmysl tomu bránit bez ohledu na společenské konvence. Vždy je potřeba najít cestu jak to vypnout a ne jak to nacpat zpět.
A jak mám u tohoto problému najít příčinu?
Možná si přiděláváte problímy vlastními postoji ku svému tělu. Jaké případy máte na mysli? Většina lidí se prostě občas (nebo i docela často) potí (znám člověka, který se nepotí vůbec). Co je na tom špatného?
Musíte vypozorovat co vám to pocení spouští.
Nejčastější příčina nadměrného pocení je přemnožená candida.
Proč?
dobry den ... vedeli by ste nam poradit cim podporit hypotalamus a zamedzit nadmernemu poteniu a teplote ktora trva uz skoro 2 roky?
Mimo postřehů uvedených v tomto vlákně je potřeba si uvědomit že jde o orgán který připravuje orgány pro plnou zátěž a to jak fyzickou tak psychickou tedy z mého pohledu zde bude nejvíce fungovat nasazení absolutně klidového režimu. Je potřeba docílit i klidu v duši tedy vynechal bych i ty moderní vyzařující krámy jako mobil, počítač, televizor a další zdroje špatné energie které tento orgán doslova drtí a není pak divu že blbne. Pokud nebude schopen vše dokonale eliminovat tak určitě minimalizovat to kam jenom je možné.
Ahoj, mám poslední několik měsíců velký problém s pocením chodidel, ostatní části těla se mi moc nepotí, hlavně ta chodidla, napadá vás čím to může být? Nikdy jsem to neměl začalo to před nějakou dobou, aktuálně špatná psychika u mě určitě hraje roli ale proč zrovna víceméně jen ta chodidla?
Tak stres spouští pocení a tělo si v zásadě určuje kudy pot teče, proč vám upřednostňuje zrovna chodidla opravdu nemám jak odhadnout, ale na nohách to nevyřešíte musíte vypnout ten stres. Zcela zásadní je vyladěni střevního mikrobiomu tedy bych začal ladit střevo a vyklidnit si hlavu pomocí bylin.
Díky, střeva se snažím lepšit, vím že moje strava z vašeho pohledu ideální není ale jim česnek cibule probiotika hodně vlákniny v podobě zeleniny piju celkem dost taky.
V souvislosti s tím pocením nohou samozřejmě přišla i Mykóza nohou, která ne a ne odejít, chápu že budete asi směřovat na Candidu.
Tak je to možné je jste si namnožil kandidu, ale na nohách se ujme i mnoho jiných šmejdů. Vyzkoušejte na to aplikovat chytrou houbu. Dá se běžně koupit a pokud si trochu toho prášku rozředíte vodou, nasajete ten roztok do gázy, omotáte ty olezlé části nohy, na to bych dal igelitový sáček a na něj ponožku a nechal přes noc makat, většinou se tím dá stav docela dost zlepšit. Stolici je potřeba vyladit na formovanou kaštanově hnědou šišku a pokud to máte na řídko aplikujte sacharomyces boulardii což je oponentní kvasinka která funguje jako tužidlo na stolici a zároveň potlačuje kandidu a co vše dovede a jak ji pěstovat jsem vysvětlil v tomto videu https://herohero.co/zealoustoqpzfbbjvojb/post/toqpzfbbjvojbqyueynsjylyvycojua a na e-schopu ji máme zde https://pro-zdravi-az.cz/?ex=zbo2&ia=47&ib=0&ic=0&id=5378