Dobrý den, mojí mamce diagnostikovali výše zmíněnou nemoc (nadbytek železa v těle), tak se mamka hned činila a dle rady doktora si vyhledala jídla, kde je minimum železa a jídla, které mají "větší než malé" množství železa, nejí nebo má obavy jíst. Hodně kouří cigarety, odhadem tak krabičku denně, ale přestat nechce.
Můj dotaz zní - jak poskládat jídelníček? Protože prosté vyřazení potravin s železem mi nepřijde jako rozumné, jelikož tam je prakticky veškerá zelenina, obiloviny, vločky, sója atd .... Má někdo z Vás prosím s podobným problémem zkušenosti?
Díky moc za každou radu
Aleš
To opravdu nikdo nemá žádnou ideu? ![]()
Mám opačný problém-málo železa v krvi-poradí někdo jak železo doplniz?
Ať mamka vyzkouší vlasovou analýzu, pokud bude v analýze železa víc než mědi tak začít doplňovat měď a zinek.K potravinám s rizikovým obsahem železa nebrat vitamín C ale pít kafe.Železo je obvykle velký problém protože způsobuje v přebytku extrémní oxidační stres a někdy indikuje chronickou infekci.Nejjednodušší metodou jak ho snížit je dárcovství krve.
Díky Pavle
Poradí mi někdo jak vyřešit ale nedostatek železa v krvi?
Zdenek.
Odkaz máte pár postů nahoře ...
Můj dotaz zní - jak poskládat jídelníček? Protože prosté vyřazení potravin s železem mi nepřijde jako rozumné, jelikož tam je prakticky veškerá zelenina, obiloviny, vločky, sója atd .... Má někdo z Vás prosím s podobným problémem zkušenosti?
Díky moc za každou radu
Aleš
Velice dobře vám odpovídá člen Pavel Veselý a opravdu nejednodušším způsobem, jak se ho rychle a bez problémů zbavit, je pouštění žilou, tedy darovat krev. Vysoké železo je dost nebezpečné, tedy opravdu raději snížit tímto způsobem.
Tak hlavně zelené potraviny, prostě dělat si zelený nápoj, ale pozor na jednu nepříjemnou vlastnost železa, mnohdy je ho v krvi málo a v játrech paradoxně moc, což zrovna není pro dodávání dobrý stav a je vhodné si tedy při dodávání počínat dosti obezřetně.
Mám podobný problém,ako teda zistiť,koľko je železa v pečeni. Meď mám podľa výsledkov v poriadku,zinok nikto nerobí v Ba.
Na to již nedovedu s jistotou odpovědět, ale možná to dovedou rozlišit jaterní testy, protože by vlastně šlo o otravu.