Prosím o radu. V r. 1995 jsem byl na operaci s hemeroidy, ale stav se o vrátil. Již několik let je opět mám, většinou krvácím, s různou intenztou. Dlouhodobě užívám Psyllium. Včera jsem dělal očistu střev pitím slané vody. Střeva byla zanesena, myslím, celkem běžně. Jinak ještě užíván tablety na klouby typu Condro a pod - střídám je. Asi 14 dní začínám pít hl. zeleninové šťávy, nejčastěji kombinaci mrkrv+celer+červená řepa. Někdy i zelí nebo brambor. Ve stravě se snažím vynechávat maso, což mi dělá dobře na klouby. Jinak jím běžná jídla. Jak mám pokračovat v nejbližších dnech, abych využil toho, že mám střeva čistá. ( Je mi 53 let ).
Děkuji
Hemeroidy ovlivňuje mnoho faktorů a stěžejní je nedostatek syrové vlákniny ve stravě, kombinovaný s katastrofálním nedostatkem organicky vázaného vápníku, hořčíku a zinku. Udržení zdravého prostředí ve střevě, je možné krátkodobě řešit pomocí doplňků stravy jako je Psyllium, ale na celý život to je nevhodné a problém to neřeší. Pokud Vás bolí i klouby, tak je překyselení organizmu celkem alarmující a je nezbytné to řešit systematicky. Sám jste si vyzkoušel, že maso je dobrý dodavatel kyselin, ale cukr, mouka, sůl, tuk a mléčné výrobky, tedy potraviny nazývané bílé jedy, jsou v mnoha ohledech horší než maso. Nejen, že dodají prázdnou energii a obdivuhodné množství kyselin, ale ještě dokáží škodit v mnoha dalších ohledech. Co způsobují si prostudujte pod tlačítkem (Potraviny jako jedy i léky), téma (Pohled na bílé jedy), to Vám snad napoví, co děláte špatně. Šťávy jsou zdravé, ale šťávy neobsahují vlákninu a defekaci nenavodí. Aplikujte stravu, tak jak ji doporučuji pod tlačítkem (Potraviny jako jedy i léky), téma (Příklad denního jídelníčku) a zařaďte do stravy ve větším množství strouhanou mrkev a listový špenát. Nyní v zimním období je čerstvý špenát těžko dostupný a také je zbytečně drahý, ale dobře funguje i špenát mražený do formy vajíček, od firmy Bonduelle v balení 450 g za cca 25,- kč, krájený a porcovaný. Je to výhodné na rozmrazování a použijete vždy jedno, až tři špenátová vajíčka do jídla, bez jakékoliv další úpravy. Pak by s vyprazdňováním neměl být žádný problém, ale pokud ano, tak provádějte pravidelně klystýry. Za týden proceduru zopakujte a pak již proceduru provádějte vždy po 14 dnech do odeznění potíží. Poté je frekvence očisty libovolná, ale já si myslím, že ve Vašem případě bych pod frekvenci 1x měsíčně nechodil.
Dobry den, dival jsem se, ze jste muj prispevek pangamin prehodil pod jine tema, tak snad toto nove tema jsem zaradil spravne?! Chci Vas poprosit o radu. Moji matku tento tyden hospitalizovali skrz akutni hemeroidy a samozrejme nasledovala operace a rapidni odstraneni tohoto problemu - skalpel! Myslim si, ze chyba je predevsim v jejim zpusobu stravovani a pravdepodobne to chce i celkovou zmenu zivotniho stylu, ale to se tezko matce, jako starsimu clovekovi, vysvetluje! Znate to, jsem pro ni porad jen syn, ktereho vychovavala a pro radu si jde jen za doktorem, ktery by vse jen rezal! Nevite konkretne jak si daleko jednodussim zpusobem od vyse zminenych hemeroidu pomoci? Myslim tim stravu a celkove doporuceni v takovychto pripadech. Matka leta trpela na silnou zacpu, az cca 2 roky co zacala uzivat psyllium se ji zacpa zlepsila, nekdy i uplne odstranila, ale zrejme jiz bylo pozde. Ma 52 let, netrpi nadvahou, ale ma sedave kancelarske zamestnani,...... Dekuji za radu Petr.
Hemeroidy, jsou relativně snadno odstranitelný problém, ale chce to, pravidelnou údržbu střeva, vysoce vláknitou stravu, tak jak ji doporučuji, obnovit ve střevě probiotické laktobacilární kultury a především velká množství vstřebatelného organického vápníku, vitamín C, ve značně nadlimitních dávkách, vitamín P, můžete neomezeně obě formy, jak rutin, třeba pohanka,, paprika, nebo citrin, citrusy a zejména albedo, ta bílá hmota pod horní slupkou všech citrusových plodů. Sedavé zaměstnání kompenzovat pravidelným cvičením jeleního cviku a jednoznačně sundat zbytečná kila. Operování hemeroidů je nesmysl a pomůže pouze na krátkou dobu, poté se další žíly znovu ozvou a můžete to řezat celkem do nekonečna. Naopak životospráva to řeší spolehlivě a na celý život.
Dobrý den, chtěl bych přinést svůj vlastní poznatek k prevenci vzniku hemeroidů. Po každém vyprázdnění je nutné omýt oblast konečníku studenou vodou. Tím tam dojde k silnému prokrvení cév a zároveň jejich vnitřnímu vyčištění. Podstatně lepší je i vnější hygiena. S pozdravem Ing.Ptáček
Máte plnou pravdu, hygiena konečníku, je ve vyspělých zemích velice zanedbávána a to nesmyslné otírání konečníku po stolici, za použití několikavrstvého, naparfémovaného, toaletního papíru, je opravdovým vrcholem debilního uvažování civilizovaných lidí. Ve všech východních zemích, je naprosto běžná a zažitá praktika omývání konečníku a to tak dalece, že i v autobuse si v Indii prostě při odchodu na stolici zapůjčíte konvičku s vodou a konečník perfektně vypláchnete. Je to naprostou samozřejmostí a nikdo se nad tím nepozastavuje, i když naprostá většina těch cestujících je celkem špinavá, ale na tuto oblast dbají, jako na nic jiného. Osobně doporučuji vymýt, cca 4 cm do hloubky a to pokud možno velice důkladně. Nicméně, ani toto opatření, ať je jakkoliv dobré a užitečné dlouhodobě není schopno vzniku hemeroidů zabránit, pokud je strava neživá, bez vlákniny a navíc s velkým množstvím anorganického vápníku. Také je důležitý pohyb a velice dobré opatření, je pravidelné cvičení jeleního cviku, který spočívá ve stažení zadku, zatažení konečníku, co nejvíce do těla a držet. Nic složitého to zdánlivě není, ale již po 1 - 2 minutách člověk pozná, že jde o cvik velice náročný a perfektně promyšlený. Tonizuje celou oblast pánevního dna a je dobrý na mnoho zdravotních problémů, souvisejících s touto oblastí. Patří sem hemeroidy, inkontinence, prostata, ženské orgány a spousta dalších, ne zrovna záviděníhodných chorob.
Proč rovnou nedoporučujete použít mrtvou vodu ? Je to silná desinfekční voda, která přímo zastavuje krvácení. Jak na hemoroidy, máte srozumitelně napsáno na http://www.multiweb.cz/mrtva-ziva-voda/Navody.htm
Mrtvá voda je z tohoto pohledu velice dobrá, ale je třeba si uvědomit, že ne pro každého dostupná a to je jeden z důvodů, proč se nedá běžně doporučovat. Sám jsem ji zhruba před měsícem, aplikoval u mé 30 leté neteře, která v tomto vysokém věku dostala neštovice a výsledek byl naprosto obdivuhodný. Za 24 hodin se boláky zatáhly a vyloupaly, což abych pravdu řekl, překvapilo i mě. Čekal jsem pozitivní výsledek, ale rozhodně ne v tak neuvěřitelně krátkém čase. Na hemeroidy to působí také velice rychle, ale zde je nutné si uvědomit, že na rozdíl od neštovic, se nejedná o nemoc, ale metabolický problém s venkovním projevem a zde je vždy na prvním místě se starat o kvalitu stravy a teprve poté o venkovní projevy.
Take jsem mel problemy s hemeroidy a kdyz jsem presel na syrovou stravu me problemy to uplne vyresilo. Ono je veliky rozdil mezi salaty a pizzou.
Na hemeroidy nic lepšího opravdu neexistuje a vše ostatní jsou pouze nějaké kompromisy. Nyní jsem se vrátil z dovolené u moře a tam jsem své ženě i dceři dopřál výjimečně zážitek posezení nad pizzou v místní restauraci. Jako zážitek dobrý, chuťově asi v pořádku, pokud to mohu jako laik vůbec posoudit, ale i tento jeden exces mě a manželce celkem v pohodě naboural trávení. Dcera to celkem ustála, asi se již připravila na tu ránu zmrzlinou, kterou jsme mi dospělí za celý pobyt neměli a tak to byl pro tělo o to větší šok. Je to opravdu veliký rozdíl mezi saláty a pizzou.
Zajimave. Male problemy s hemeroidy jsem mel pred 7 lety. Nyní když cca 1,5mesice jím z větší části syrovou stravu, došlo k vyhřeznutí hemeroidu velikosti třešně. Ale přisuzuji to buď víkendovému ježdění na kole v cyklistickém obleku a následném zapaření nebo konzumaci chillipapričky. Pak možná také jinému koření, které jsem přidával do zeleninových jídel...
Kolo pro chlapy není dobrý vynález a já na něm neseděl minimálně 20 let. Dostává zabrat celé pánevní dno, hlavně prostata a konečník. Jak jízda na kole všechny tyto potíže vyvolává, nebo minimálně zhoršuje, tak rychlá chůze je odstraňuje. I to je jeden z důvodů, proč na kolo nesedám a to nemluvím o bordelu na našich silnicích, zabít se můžu i jinak. Jinak hemeroidy jsou vlastně křečové žíly, téměř vždy souvisejí se sedimentací anorganického vápníku a nedostatkem vitamínu P a C. Papričky a koření bych z toho rozhodně nevinil, papriky je paradoxně naopak léčí.
Tady bych si dovolil oponovat p. Jardovi co se tyka chilli papricek. Jakekoliv ostre koreni a nebo chilli papricky drazdi jakykoliv druh hemeroidu. I kdyz se pro priklad na hemeroidy doporucuje jidlo bohate na vlakniny i tak ze zacatku se nesmi prejt na drastickou vlakninovou kuru, jelikoz by mohl nastat jojo efekt. Co se tyka chilli papricek podle mych zkusenosti neni zadny problem je konzumovat az pote, kdy hemeroidy byli uplne uzdraveny konzumaci syrove stravy po urcitou dobu. V mem pripade jsem zacal ostre papricky konzumovat asi po 6 mesicich na syrove strave a od te doby je vse v poradku.
Oponenturu přijímám, blbě jsem to formuloval a poslední věta se týkala sladkých paprik, které pomáhají jak vláknitou strukturou, tak velice vysokým obsahem potřebných látek, které jsem uváděl. Ideální kombinace je například máčená pohanka s paprikovým salátem. Ty ostré je skutečně vhodnější přidávat později, ale při rozumném dávkování s tím nebývá problém.
Blbé je, že se tam udělala trombóza a je to velikosti trešně. Navíc od včerejška krvácí. Asi si mě v úterý nechají v nemocnici a bude se řezat :/
Nechápu zda jde o dotaz či konstatování, nějak to upřesněte.
Asi spíš konstatování. Pokud se nestane zázrak, tak mě ten skalpel čeká...
Nebo i na trombózu existuje nějaké jiné účinné řešení?
Trombóza je sedimentace odpadních látek, v naprosté většině případů, z tepelně upravených obilnin. Pokuste se tyto potraviny ze své stravy zcela vyřadit, alespoň na nezbytně nutnou dobu a zařaďte ve velkém potraviny které úsady naopak rozpouštějí. Jedl bych po několik dní pouze jemně strouhanou mrkev s listovým špenátem do toho trochu cibule, případně okurkový salát s cibulí, nebo salát z mrkve, červené řepy a cibule. Pít čerstvé šťávy z těchto plodin, hlavně mrkev 300ml, okurka 100ml, červená řepa 100 ml, nebo mrkev 400 ml, špenát 100 ml. Také můžete vyzkoušet sice málo chutnou, ale účinnou šťávu okurka 450 ml, cibule 50 ml. Vše uvedené razantně rozpouští úsady a čistí krevní řečiště, ale zároveň se může snížit poměrně intenzivně tlak, tak si ho sledujte.
Ten tlak by se snizil pravdepodobne z nedostatku toxikovanych jidel. Ale ted vazne, plne souhlasim s p. Jardou. Na svete snad neni zadna nemoc, ktera by se nedala uspesne lecit stavami s cerstve syrove zeleniny.
Zvláštní. Obilniny za poslední měsíc téměř nejím. Chleba a ostatní pečivo vyřazeno úplně. Občas pouze rýže a těstoviny. A to je tak 2x týdně. Ale pokusím se vyřadit úplně vše... Každopádně dneska to vypadá, že se to zmenšuje. Ale nechci to zakřiknout....
Ale ještě mě tak napadlo. Pil jsem téměř všechny šťávy co jste psal. O červené řepě se říká, že může vyvolat krácení a razatně čistí krevní řečiště. Možná, že se mi ty úsady tak povolili a na problémovém místě se objevili.... Takto to je přeci logické, neníliž pravda?
Proto bych tyto šťávy na "čištění" raději do zhojení nepil. Krvácením mi klesl trochu tlak taky a stejně tak se mi trochu motala občas hlava. A ani jedno není teď asi dobré..
Testoviny a ryze je jako lepidlo a zbytecne si zanasite streva. Ridte se toho co Vam poradil p. Jarda s temi stavami.
Z předchozího příspěvku, obilniny tepelně upravené, skutečně bezpečné množství je jenom nulové. Jinak pokud máte takovouto zkušenost, tak řepu prostě vynecháte a vše ostatní není problém, akorát s tou cibulí nedělat žádné hrdinské pokusy. Ono Vám to stejně asi nepůjde, na to si musí člověk pomalu zvykat. Já mohu jíst většinu cibulí jako pomeranče, ale pro většinu lidí je to docela síla. Zrovna včera u nás byla na návštěvě kamarádka, učitelka českého jazyka, která normálně mluví velice slušně a spisovně. Já jsem si zrovna udělal cibulovou zálivku na zeleninový salát a ona projevila zájem ji ochutnat. Nabral jsem ji velice opatrně na špičku kávové lžičky a jen to dala do úst, tak jediné na co se zmohla bylo hlasité "Tý krávo mě snad shoří huba", což mě přesvědčilo, že jsem to uklohnil správně. Takovéto pochutiny si tedy zatím odpusťte a to ostatní klidně můžete.
Tak jsem rád, že léčím hemoroidy-úspěšně. Doktor by spíše preferoval operaci, ale se mnou to neměl jedoduché
Nakonec jsme se dohodli, že zkusím konzervativní léčbu-hygiena,mastička,Detralex prášky a koupele z dubové kůry.
Obilniny jsem také vyřadil, hodně piju.
Kéž by takto léčba pokračovala až do úplného zmizení a já mohl za 10 dní nahásit, že skutečně operaci nepotřebuji a třeba zase 7let nebo i déle potřebovat nebudu...
Tak jen takové konstatování, aby se taky vědělo, že se něco lepší ![]()
Hemeroidy nemusíte mít již nikdy, ale je třeba stále dodržovat pár opatření, jako perfektní hygiena po stolici, strava a pohyb. Osobně doporučuji vymýt, cca 4 cm do hloubky a to pokud možno velice důkladně. Nicméně, ani toto opatření, ať je jakkoliv dobré a užitečné dlouhodobě není schopno vzniku hemeroidů zabránit, pokud je strava neživá, bez vlákniny a navíc s velkým množstvím anorganického vápníku. Také je důležitý pohyb a velice dobré opatření, je pravidelné cvičení jeleního cviku, který spočívá ve stažení zadku, zatažení konečníku, co nejvíce do těla a držet. Nic složitého to zdánlivě není, ale již po 1 - 2 minutách člověk pozná, že jde o cvik velice náročný a perfektně promyšlený. Tonizuje celou oblast pánevního dna a je dobrý na mnoho zdravotních problémů, souvisejících s touto oblastí. Patří sem hemeroidy, inkontinence, prostata, ženské orgány a spousta dalších, ne zrovna záviděníhodných chorob.
Ohledně hemeroidů - má se tedy při léčbě aspoň na několik dní (snad tak 10) vyřadit ze stravy i rýže, káva , alkohol na 100%? Myslela jsem, že rýže jediná neškodí. Je tedy nutné skutečně jíst jen syrovou stravu, šťávy a tak jak to popisujete?
Stále se mi nechce rozloučit se aspoň s nějakou přílohou. Ale budu muset. Díky za všechny rady. I tak mi vyloučení chleba a housek, cukru a masa zatím velmi vyhovuje. I když hemeroidy zatím nevyléčilo. Horší je to s kávou a sklenkou vína. Musím být asi důslednější a skutečně to vyloučit úplně.
Jinak na hemeroidy také zabírá dosti účinně jogínská poloha pluhu!
Kávu a červené víno nevidím jako problém, samozřejmě v nějakém rozumném množství, jiný alkohol není vhodný. U rýže nepíšete, zda jde o rýži celozrnnou natural, ta by až tak neškodila, ale běžná bílá rýže určitě vhodná není. Pokud se bez obilovin neobejdete, tak na tento problém je velice vhodná pohanka, která obsahuje rutin, což je na hemeroidy ideální prostředek. Je ovšem důležité ji vždy konzumovat s něčím, co je zelené a v čem je vitamín C, jako ideální příklad je třeba syrový listový špenát a papriky. Jinak obecně zvyšte konzumaci vitamínu C alespoň na 3000 mg denně, ale můžete klidně brát až 8000 mg denně, pokud vám to nebude vyvolávat průjem. Při delším podávání takto vysokých dávek musíte dodávat i hořčík, jinak se mohou tvořit ledvinové kaménky.
Dobrý večer, opravdu mám tedy denně spolykat 6 tablet vitamínu C (obvyklá dávka jsou max. 2 tablety), každý s obsahem 500mg vitamínu v jedné tabletě?
To je minimální množství, doporučená denní dávka je sice 60 mg, ale to je naprosto nedostačující, zkuste si o tom něco nastudovat, například napište do seznamu Linus Carl Pauling a zjistíte informace o kterých dosud možná nic netušíte. Pro ten váš problém je vysoké dávkování vitamínu C celkem nezbytné a je otázkou, zda jste tolik vitamínu C schopna přijmout ve stravě.
| Přílohy: |
| Pokus2.zip [34.65 KiB] 1623 krát |
Děkuji, tak jdu na to. Ve stravě tolik céčka nepřijmu, i když ovoce a zelenina jsou u mne teď na prvém místě.
s cervenou repou se zrejme opravdu musi opatrne. ja si vcera udelal koktejl z cca 3 dilu mrkvove stavy, 1 dilu okurkove stavy a 1 dilu stavy z cervene repy. bylo toho nakonec tak 0,6 l, s tim, ze stavy z repy bylo vic nez 1 dl. a dnes rano krev z konecniku. hodne mne to vydesilo, ale zrejme to bylo tou repou a neprilis vlaknitou vcerejsi stravou. rano ovocna snidane (jablko+hruska+banan+hrozny+platkovy kokos+sirna patlanina), obed zminena stava, mirne naparena brokolice s avokadovou pastou a mensi porce "kapustnice" s houbama. vecer pak jablko a hrozny.
To není krev, ale ta šťáva z červené řepy, již jsem to tady také řešil a dost lidí se zbytečně vyleká pokud na to nejsou připraveni. Rozliší se to docela snadno, červená řepa je trochu do fialova a oproti krvi, není tak jasná.
ja se obavam, ze v mem pripade je to zila, byt jsem na vysetreni nikdy nebyl. mame to v rodine a nez jsem zmenil zivotospravu a stravovani, tak mne obcas trochu trapila, byt nijak vyrazne, ani bolestive. dnes rano byl papir po prvnim utreni cerveny a to celkem hodne. stolice byla pomerne hodne pevna, cast byla svetlejsi a cas tmava od repy. poprve jsem mel takhle krev u konecniku letos 19.3., opet po tvrde stolici.
Tak to je jiná, stolice tuhá být nemá a patrně jde o drobnou trhlinku, která sice problém neznamená a s tou řepou asi nesouvisí, ale může za to ta tuhost stolice. Na tento problém je vhodné konzumovat hlavně pohanku, borůvky a rakytník, vzhledem k vysokému obsahu rutinu a udržet stolici formovanou, ale měkkou.
dnes rano se situace opakovala, krve na papire bylo mene. konecnik jsem nasledne vysprchoval studenou vodou. dnes vecer byla stolice opet a konecnik uz nekrvacel.
dekuji za radu ohledne doporucenych potravin. pohanku bohuzel nemuzu, protoze jsem na ni pomerne neprijemne alergicky. rakytnik muze byt ve forme stavy nebo bych mel primo zvykat bobule?
U rakytníku můžete aplikovat jakoukoliv formu a pokud to bude problém, tak jste tam zapomněl na borůvky a ty se seženou skoro vždy. Když nebudou ani borůvky, tak skočte do lékárny a žádejte Askorutin, což funguje celkem spolehlivě.
boruvky jsem nezapomnel, ty si poridim hned dnes.
dnes rano se to opakovalo uz po treti v rade a zacina mne to docela znepokojovat. nevim jestli mi u konecniku dycky praskne nejaka cevka nebo co. stolice je cista, celkem formovana, neni uz tak tuha. aplikoval jsem ocistu konecniku studenou vodou. snad to prestane.
Můžete vyzkoušet klystýr s koloidním stříbrem, nebo mrtvou vodou, oboje velice dobře řeší tyto potíže, pokud nebudete schopen zajistit ani jedno, tak můžete do toho klystýru dát lžičku jedlé sody a mělo by se to také zlepšit.
Vymývat konečník stačí studenou vodou nebo vodou s mýdlem? A ten jelení cvik to jsou kogelovy cviky?
http://cs.wikipedia.org/wiki/Kegelovy_cviky
Vymývat pouze studenou vodou a jelení cvik je něco jiného, jde o stažení zadku, zatažení konečníku vší silou do těla a držet. Zpočátku stačí několikrát za den 30 vteřin a postupně se dá nacvičit až 10 minut na jedno zatažení. Takovou blbost ovšem zpočátku nezkoušejte, to by jste pak tak tři dny nemohl chodit, jde o mimořádně náročný cvik.
Dobry den, velice dekuji za Vase stranky, popsane postupy a zasvecene rady.
Rada bych se Vas zeptala, co muze byt pricinou krve ve stolici. Krev se objevila dnes, cerstva. Stolice se zda v poradku, mekke konzistence. Nemam zkusenost, ale rekla bych, ze jde o hemeroidy. Krome krve se objevily i delsi utvary, cca 12cm a 4cm, prumer cca 3mm. Nejsou clankovane, o parazita tedy snad nejde. Mohl by to byt kus sliznice, zvlastni je ta delka. Od rana mam pocit lehkeho rezani v brise.
Minuly ctrvtek jsem provedla podle Vaseho navodu Sankhapraksalanu, v nedeli pak jaterni ocistu.. Obe uspesne, citila jsem se pak velice dobre. Varim si ryzi basmati, repu, mrkev, ryzove kase s ovocem a medem. Mam chut na sladke, obcas si koupim pufovanou ryzi s polevou, coz asi neni nejidealnejsi, a piji ovocne stavy. Je mozne, ze jsem to s bilou ryzi prehnala? Vhodnejsi by byla celozrna?
Plivaci test jsem provedla dvakrat, na hladine jen bublinky, vse slo dolu, plus trochu plavajicich vlaken.
Chtela bych pokracovat v jaterni ociste, a udelat si i ocistu lymfy, kterou mam zablokovanou v dolnich koncetinach (je mi 31)
Mohl by jste mi prosim naznacit, co by mohlo byt pricinou krve? Budu moc vdecna za doporuceni na co se zamerit, abych telo postupne ocistila.
Rada bych se Vas zeptala, co muze byt pricinou krve ve stolici. Krev se objevila dnes, cerstva. Stolice se zda v poradku, mekke konzistence. Nemam zkusenost, ale rekla bych, ze jde o hemeroidy. Krome krve se objevily i delsi utvary, cca 12cm a 4cm, prumer cca 3mm. Nejsou clankovane, o parazita tedy snad nejde. Mohl by to byt kus sliznice, zvlastni je ta delka. Od rana mam pocit lehkeho rezani v brise.
Minuly ctrvtek jsem provedla podle Vaseho navodu Sankhapraksalanu, v nedeli pak jaterni ocistu.. Obe uspesne, citila jsem se pak velice dobre. Varim si ryzi basmati, repu, mrkev, ryzove kase s ovocem a medem. Mam chut na sladke, obcas si koupim pufovanou ryzi s polevou, coz asi neni nejidealnejsi, a piji ovocne stavy. Je mozne, ze jsem to s bilou ryzi prehnala? Vhodnejsi by byla celozrna?
Plivaci test jsem provedla dvakrat, na hladine jen bublinky, vse slo dolu, plus trochu plavajicich vlaken.
Chtela bych pokracovat v jaterni ociste, a udelat si i ocistu lymfy, kterou mam zablokovanou v dolnich koncetinach (je mi 31)
Mohl by jste mi prosim naznacit, co by mohlo byt pricinou krve? Budu moc vdecna za doporuceni na co se zamerit, abych telo postupne ocistila.
Tak krev ve stolici je dost běžná a bohužel je příčin velká spousta, od trhliny konečníku, přes hemeroidy, až k různým parazitům, čili takto se to určit nedá. Ovšem pokud z vás vychází i nějaké útvary podobné parazitům, tak možná očista něco zlikvidovala a nyní došlo k oddělení parazita ze střevní stěny, což dost často drobně krvácí. Také může jít o kusy kvasinek a plísní, to se velice špatně odhaduje. Na sliznici zapomeňte to je nesmysl. Pokud bude krvácení pokračovat, tak by se kontrola u lékaře vyplatila, ale jinak se tím zase tak netrapte, spíše se snažte střeva vyčistit a ovládnout kvasinky. Na to ovšem rýže není vůbec vhodná, ta kvasinky vyloženě krmí a jakékoliv sladké sajrajty také. Zaměřte se na chutě hořké a kyselé, to kvasinkám moc nechutná a dost rychle se dají zredukovat.
Dobrý den, ráda bych se zeptala pana Jardy na mé potíže související pravděpodobně s hemeroidy.
Dnes ráno po stolici jsem si asi po 14 dnech udělala klystýr urinou pak normálně vypila půl litru ovocné šťávy, za hodinu ovocný salát s mákem a sirnou patlanicí. Pak nutkání na WC, kde proběhlo ještě menší množství kašovité stolice, přičemž na vrchu se objevila krev v objemu asi polévkové lžíce s několika krevními sraženinami. Vzhledově jak menstruační krvácení s kousky sliznice. Hemeroidy mám už 20 let a občas se krev na stolici objeví, ale před tím jsem si nevšimla těch sraženin a zajímalo by mne zda i tento projev se může týkat hemeroidů. Já věřím, že ano, protože snad nic vážnějšího by nemělo mít šanci, stravuji se zdravě podle Vašeho jídelníčku, hlídám si správné Ph, provádím očisty střev a jater, mám pravidelnou defekací, řekla bych ve správné konzistenci a bez zápachu. Napadlo mne taky, jestli tam nemůže být nějaká souvislost s tím klystýrem, že by se něco utrhlo v konečníku nebo tračníku… Chtěla bych znát Váš názor, protože k „specialistům“ v bílých pláštích nemám důvěru, neb v minulosti se jim již 2x málem podařilo mne zkrátit pobyt na této planetě. Děkuji předem za Vaši odpověď a upřímně děkuji za Vaše stránky, které mne „osvítily“.
Tak určitě může, dost záleží jak jsou hluboko, klystýr by to nijak zavinit neměl, ale je otázkou jak jste na tom s hořčíkem a křemíkem, což může na tento problém mít také zásadní vliv. Jedním takovým krvácením bych se zase tak neznepokojoval, to zaznamenává občas kvantum lidí, ale hlavní je zda nejde o pravidelný problém. Pokud by se to ovšem opakovalo, tak bych se vyšetřit určitě nechal a nikde není napsáno, že se musíte podrobit oficiální léčbě, ale budete vědět, co vlastně řešíte.
Děkuji za bleskovou odpověď. Ten hořčík mne právě taky napadl. Objednávala jsem u Vás 12.11. chlorid hořečnatý, Ph papírky a kokosový olej, ale zatím mi nic nepřišlo. Bílý jíl jsem si už koupila, chtěla jsem také pořešit křečové žíly - ono to vlastně s hemeroidy úzce souvisí a o ten chlorid bych poprosila Vás. Když nepomůže hořčík a křemík, tak se holt nechám zkoumat. Ta krev se objevuje v nepravidelných intervalech párkrát do roka v podstatě celých těch 20 let, vždy jednorázově a pak dlouho nic, tak už jsem si možná zvykla, jen ty sraženiny mne trochu zarazily.
To je nějaké divné, manželka objednávky vyřizuje celkem obratem a toto se mě nezdá. Pro jistotu mě pošlete uvedený email znovu a já vám řeknu, jak to vypadá. Jinak minerály hrají velkou roli v pružnosti cév, ale také je důležitá omega 3 mastná kyselina.
Dobrý den Jardo,
moc Vás zdravím. Velmi ráda se vracím na Vaše stránky a pročítám to nové i to staré. Samozřejmě hlavně když mám já nebo někdo v mém okolí nějaký problém.
Vaše rady a návody - pokud jsem schopná dodržet fungují - a to velmi dobře. Tlak se mi rapidně zlepšil - bušení srdce už také nemám.
Jen stále bojuji s vyhřeznutým hemeroidem. Kamarádka zdravotnice mi tvrdí, že toho už se nezbavím - jedině operativně. Já tomu ale nevěřím. Věřím Vám a tak bych chtěla jen více utřídit informace z tohoto tématu. Tady na fóru je toho dost, ale já s v tom nějak dezorientuju.
Snad se nebudete zlobit - použiji část Vašeho textu a vložím do něj doplňující otázky
- v závorkách
Hemeroidy ovlivňuje mnoho faktorů a stěžejní je nedostatek syrové vlákniny ve stravě, kombinovaný s katastrofálním nedostatkem organicky vázaného vápníku
(Co to zanemná - organicky vázaný vápník - to řeknu v lékárně - nebo jak? a jaké mají být jeho denní dávky?)
, hořčíku a zinku
(nevím jaké dávky zinku - hořčík i céčko jsme spolu osobně probrali).
Klystýry znám dobře a vím, že fungují - frekventaci na hemoridy jsem také vyčetla.
Předem moc děkuji za odpověď
Mám s hemerody jen několikadenní mini zkušenost, ale dělalo mi na ně tuuze dobře ošetřování kokosovým olejem.
Hemeroidy ovlivňuje mnoho faktorů a stěžejní je nedostatek syrové vlákniny ve stravě, kombinovaný s katastrofálním nedostatkem organicky vázaného vápníku
(Co to zanemná - organicky vázaný vápník - to řeknu v lékárně - nebo jak? a jaké mají být jeho denní dávky?)
, hořčíku a zinku
(nevím jaké dávky zinku - hořčík i céčko jsme spolu osobně probrali).
Klystýry znám dobře a vím, že fungují - frekventaci na hemoridy jsem také vyčetla.
Předem moc děkuji za odpověď
Organicky vázaný vápník je pouze v syrové potravě, čili ten dotaz s lékárnou je zbytečný. Denní dávka vápníku je diskutabilní, protože vstřebávání je vyloženě závislé na dostatku vitamínu D3 a ten získáte buď opalováním, nebo z pilulek a denně se bere tak 2-4000 I.U., pokud se neopalujete. Toto množství vitamínu D3 vám zajistí dostatek vápníku i z celkem minimálních zdrojů a dostatkem hořčíku a vitamínu B6 ho udržíte v rozpuštěném stavu, čili ho pak máte stále dostatek. Zinek je velice deficitní a v potravě se prakticky nevyskytuje, čili tím nemusíte zase tak šetřit, běžná denní dávka je tak 20-50 mg a v případě vážných zdravotních problémů se mě osvědčilo brát 150-200 mg. Pokud budete tyto dávky brát déle, je nutné suplementovat také měď, aby nedošlo ke zhoršení krvetvorby.
Zajímavá zkušenost, to jsem ještě neslyšel.
Dobrý den Jardo,
moc děkuji za velmi rychlou odpověď.
Abych udělala co nejméně chyb a moje léčba byla účinná, chtěla bych si vše utřídit - shrnout ještě jednou.
Pokud mám někde nějakou mylnou či zmatenou info - moc prosím opravte mě.
Pro léčbu hemeroidu tedy zahájím toto:
Strava:
podle Vašeho zadaného jídelníčku s větším množstvím strouhané mrkve a špenátu (nejlépe syrového - nyní mraženého ve formě vajíček - fma Bonduel)
Vitamíny a minerály:
D3 - 2-4 000 I.U.
Hořčík - 3 tablety ráno 3 večer (0,5 g v jedné tabletě)
B6 - nevím?
Zinek - kolem 150 - 200 mg
C - mohu až 6000 mg denně
rutin, vitamín P - někde jsem vyčetla 20 - 40 mg 3 x denně (nebo jak píšete - ta bílá hmota pod slupkou citrusových plodů)
Nápoje:
denně nejméně 3 litry čisté vody
Hygiena:
po stolici vymýt až 4 cm do hloubky studenou vodou
klystýry (nejlépe urinou) -týden - týden nic - pak zase týden a poté 1 x za 14 dní..?
vyzkouším kokosový olej dle rad Komety
Pohyb:
Jelení cvik zvládám vcelku dobře
chůze denně hodina - víc jsem se zatím nezmohla
Zdravím
Pro léčbu hemeroidu tedy zahájím toto:
Strava:
podle Vašeho zadaného jídelníčku s větším množstvím strouhané mrkve a špenátu (nejlépe syrového - nyní mraženého ve formě vajíček - fma Bonduel)
Vitamíny a minerály:
D3 - 2-4 000 I.U.
Hořčík - 3 tablety ráno 3 večer (0,5 g v jedné tabletě)
B6 - nevím?
Zinek - kolem 150 - 200 mg
C - mohu až 6000 mg denně
rutin, vitamín P - někde jsem vyčetla 20 - 40 mg 3 x denně (nebo jak píšete - ta bílá hmota pod slupkou citrusových plodů)
Nápoje:
denně nejméně 3 litry čisté vody
Hygiena:
po stolici vymýt až 4 cm do hloubky studenou vodou
klystýry (nejlépe urinou) -týden - týden nic - pak zase týden a poté 1 x za 14 dní..?
vyzkouším kokosový olej dle rad Komety
Pohyb:
Jelení cvik zvládám vcelku dobře
chůze denně hodina - víc jsem se zatím nezmohla
Zdravím
Hořčík se nedává v konkrétní denní dávce, ale dávka se stále zvyšuje, až do stavu průjmu a pak se trochu ubere, aby průjem nebyl. Tímto postupem si vlastně stanovíte svoji denní dávku, která se u jednotlivých lidí značně liší. Vitamín B6 můžete 20-100 mg, zinek při dlouhodobém užívání berte s mědí a té se dává tak 2-3 mg denně, vitamín C je opět omezen pouze průjmem a dávka může být i velice vysoká, třeba i 30000 mg, nebo i více, ale to jsem zde již určitě psal. Urinové klystýry se dají provádět i denně, klidně dva měsíce i déle, ale opět se to již psalo. Ostatní body máte správně.
Dobrý den,
položím možná blbý dotaz. Ale zajímalo by mě, jak se dělá výplach konečníku po stolici. Řeč byla o nějaké konvičce...Mohla bych použít třeba balónkový irigátor nebo stačí použít prst tak, jak jsme možná někteří zvyklí?
Děkuji.
To jsou dva odlišné pojmy. V jednom případě jde o výplach konečníku, a tam je nutný irigátor, nebo v druhém případě o vymývání análního kanálu a na to vám stačí šťourat prstem.
zdravim.
chcem sa spytat...niekde som cital, ze na rozne problemy konecnika sa mozu vyuzit cesnakove struciky, ktore sa aplikuju namiesto cipok...plati to aj na hemeroidy alebo je to totalna blbost? a ak ano, tak da sa pouzit namiesto cesnakovych strukov napriklad kefirove zrna? ma to nejaky zmysel (napr. pri zapaloch hrubeho creva) alebo je to uplne kontrapruduktivne? pripadne sa chcem spytat, co sa da pouzivat ako prirodne cipky pri problemoch hrubeho creva, ci konecnika...
Tak někdo to používá, ale já bych byl u tohoto postupu velice opatrný, tím se dá konečník velice snadno poleptat a jde o velice nepříjemnou záležitost. Kefírky to je jiná, ty klidně vyzkoušet můžete, nicméně čípky jako řešení nevidím, dle mého názoru je třeba střevo čistit, upravit stravu a defekaci.
ZDRAVIM!
Ja mam hemeroidy uz dlho.Asi 4-5 krat do roka som mal krv na toaletnom.Nakoniec som siel v rakusku k lekarovi,ten mi povedal, ze mam nejaku trhlinu.Nikdy ma to nebolelo,len ta krv.Predpisal mi AGAFIN a mast:Ultralansalbe 10,0,Eucerini anhydrid,Aqua dest. aa ad40,0, D.S.M.I.ung. Ale co tu pisete...Pijavam cely zivot zeleninove stavy,(biela kapusta,peradajka,zeler,cervena repa,uhorka,petersil...),jem hodne ladovy salat s olivovim olejom, dost vela jem surovy cesnak.Pijem vela alkoholu,ale väcsina je z toho cervene vino s mineralkou.Stolicu mam permanentne mäkku,rychlu chodzu prevadzam dost casto a psychicke problemy (stres atd) viac-menej ziadne.A hemeroidy furt.Ten lekar vravel, ze sa to hodne zlepsilo po tej masti (DO KONECNIKA PRSTOM VNASAT- ODPORNE),ale posledny krat sa tvaril rozpacite,cize nezmizol.Povedal mi,ze ked to neboli, ze nemusim na operaciu,tak som tam uz viac nesiel.Mast som douzival aj Agafin a koniec.Teraz som zacal s jodom,skvrna zmizla po 7 hodinach a pod jazykom som mal 36,4.Teoreticky podla vasich prispevkov by som nemal mat hemeroidy.Selen a zinok berem z casu na cas cely zivot,vitamin E,slnecnicove jadierka jem dost casto a ako pisem,zelininovy koktail s paradajkovym dzusom, kyslu kapustu a ten ladovy salat a cesnak, to jem casto.Jablka tiez.Fazulu v konzerve,chren.Ryby.Mäso jem velmi malo.Tak jak ze ten hemeroid vobec mam? Ten jod som zacal doplnat len teraz, od piatku.A nemam sedave zamestnanie .Ak poznate odpoved,prosim dajte vediet.Ten rakusky lekar sa zmohol len na Agafin a tu mast.A este nieco, zadok si dost casto vystriekam sprcho miesto toaletneho papiera,ale nie stale (asi 35%).
Vše nasvědčuje nedostatku hořčíku, tak si ho nechte v laborce překontrolovat a pokud bude deficitní, tak jste na správné cestě. Mimo to nezmiňujete omega 3 mastné kyseliny a nastudujte si jelení cvik, který jsem zde popisoval. Jde provádět prakticky v jakékoli v situaci a velice dobře řeší celé pánevní dno.
tiez by som poprosil o radu s hemeroidmi, nacitane mam dost, ale mozno mi len nieco uniklo, tak mi niekto snad pomoze
Hodně to souvisí s nedostatečnou pevností cévních stěn a často s tím bývají spojené např. křečové žíly a pod.. Vhodný je zde i přírodní rutin (např. v pohance), křemík a vše, co pevnost cév posiluje.
no davam si posledne dni megadavky vitaminu c, z uz sa to zda sa pomaly zlepsuje...Asi to naozaj chcelo trochu casu. Kazdopadne ale rozmyslam, ze si v blizkej dobe znovu spravim sank pranksalanu, minule mi to na hemeroidy riadne pomohlo, skoda ze ma to nenapadlo skor...
Tak pravidelné čištění střeva nic nepokazí a můžete vyzkoušet i to co vám píše člen pecador, tím se také nic pokazit nedá.
Dobrý den, jsem po operaci Hemeroidů, to 3 roky zpět. Zařadila jsem živou stravu, tak na 80%. Začala jsem s klystýry a Hemeroidy začaly bolet. Není to velká bolest, ale je. Jsou klystýry na H. dobré? Nemůžu s nimi zhoršit stav?
Děkuji.
Někdy jim klystýry nedělají nejlépe, záleží na způsobu aplikace a umístění hemeroidu. Nicméně to chce kvalitní stravu dostatek tekutin, hodně hořčíku a rozumné množství tuku ve stravě. Vhodný je i pohyb, hlavně chůze a jelení cvik.
Dobrý den, děkuji za odpověď. Klystýry teď vynechám. Prosím, poradíte v jaké formě je nejlepší užívání hořčíku? Děkuji.
Pokud vám nebude dělat problém chlorid hořečnatý v roztoku, tak nic levnějšího asi neseženete a také se s ním dobře pracuje.
Dobrý den, moc děkuji za radu. Co jsem vynechala klystýry, stav se zlepšil. Chtěla jsem zkusit klystýr s urinou. Je to tak, že den sbírám urinu, následující den svařím na 1/4 a aplikuje se menší množství? Vyčetla jsem, že je to úžasná metoda proti H.. Teď, co se mi stav zlepšil, mám pokušení toto vyzkoušet. Děkuji.
Ještě, hořčík jsem narychlo koupila v lekárně. Šumivé tabl. je to organická forma s vit B6. Dávám si dvojnásobné množství. Ale určitě si radši seženu doporučený chlorid hořečnatý v roztoku.
Až se pokusíte urinu svařit na 1/4, tak pochopíte, že je to téměř neproveditelné. Ten smrad je velmi intenzivní. Použijte čerstvou urinu, nasbírejte do PETek, ohřejte ve vodní lázni na těl. teplotu a pak aplikujte. Zkuste si také před a po aplikaci (kompl. vyprázdnění) tak půl minuty sprchovat řitní otvor ledovou vodou. Podráždění se minimalizuje.
Děkuji moc za rady. Vyzkouším.
Tak dobře vám odpovídá člen OndraN, používejte čerstvou, odpařená to je již vyšší škola a v bytě skoro blbost, tím získá byt tak na dva týdny příjemnou vůni veřejných záchodků, což nutně mít asi nemusíte.
Dobrý den, asi před měsícem jsem nahmatala uvnitř řitního otvoru (asi 3 cm dovnitř) hrbolek velikosti hrášku, i tvarem to připomíná hrášek, následně se mi hned vedle udělal druhý a od té doby se tvar ani velikost nijak nezměnila. Nekrvácí, nezvětšuje se, nebolí, nevím, co si o tom mám myslet a nevím co s tím. Nevíte někdo o co jde. Jedná se o hemeroidy?
Díky Pavluša
Většinou ano, čili se z toho nehroutit, trochu sledovat a většinou stejně jako vzniknou, tyto útvary zase zaniknou.
Zdravim všechny,
jedna holčina měla dost silnou alergii na pyl atd. dělali jí nějaké speciální vyšetření a dali jí následující rady:
- je to ze zaneseného střeva
- nasadit ihned dietu
- vynechat bílé jedy
- maso maximalně jednou týdně
- doporučujou jahly, pohanku atd.
až doteď to tak nějak sedí s informacemi z tohoto fora. ještě jí ale řekli NEJÍST SYROVOU ZELENINU protože ta pak ve střevech zahnívá. zeleninu vždy tepelně zpracovat. třeba do polévky atd. je to pravda? Ptám se protože sám jsem si naordinoval porci syrové zeleniny 2x denně. dodržuju to cca půl roku a teď jsem se navíc dočkal vnitřních hemeroidů
třeba to s tim nema nic společného ale abych nenapáchal víc škody jak užitku....
díky
jedna holčina měla dost silnou alergii na pyl atd. dělali jí nějaké speciální vyšetření a dali jí následující rady:
- nasadit ihned dietu
- vynechat bílé jedy
až doteď to tak nějak sedí s informacemi z tohoto fora. ještě jí ale řekli NEJÍST SYROVOU ZELENINU protože ta pak ve střevech zahnívá. zeleninu vždy tepelně zpracovat. třeba do polévky atd. je to pravda? Ptám se protože sám jsem si naordinoval porci syrové zeleniny 2x denně. dodržuju to cca půl roku a teď jsem se navíc dočkal vnitřních hemeroidů
třeba to s tim nema nic společného ale abych nenapáchal víc škody jak užitku....
díky
kde ste boli na vysetreni? u bezneho lekara?
ee myslim že doby kdy takovehle info podá obvodní lékař se nedočkám
byla u nějakého specialisty. každopádně už po pár krátké době dodržování této diety se jí alergie zlepšila o tisíc procent! zajímá mě ale ta syrová zelenina. je to pravda?
s tou zeleninou moze byt problem, ze ju nestravi, preto asi to zahnivanie, nie kazdy stravi surovu zeleninu, toto pekne riesi ajurveda, ja by som napriklad surovu zeleninu moc nemala.
pozri video:
http://www.youtube.com/watch?v=Z13ESZafTMU
to, o com ta pani hovori, sa mi presne na surovej strave stalo ![]()
to, o com ta pani hovori, sa mi presne na surovej strave stalo ![]()
Stejné video s cz titulky zde: http://www.youtube.com/watch?v=gHeMLNqP6XE
btw... nebral bych tu paní zase tak doslovně, i když se jistě vyzná. Narážím hlavně na to, že hraje roli další spousta faktorů, které ani nemusíme být schopni zachytit a potom něco nemusí fungovat tak jak by mělo podle nějakých teorií... Proto bych jako absolutní základ viděl naslouchání svému tělu a používání mozku. Až pak všechno ostatní ![]()
zajimavé video díky za tip
To zahnívání je divný, spíš projde nestrávená, já třeba ve stolici měl kousky mrkve který by se daly opláchnout a dát někomu do misky jako salát ![]()
Spíš to bude z jiných důvodů.
A ty hemeroidy to chápu, má hodně vlákniny a ta sice čistí střevo ale zároveň ho dráždí, nemá jí být nadbytek.
no to je prave to, kopa ludi surovu zeleninu proste nestravi.
ja som bola trebars na surovej strave total zaplynena a tie plyny, to bola cista hniloba.
- nasadit ihned dietu
- vynechat bílé jedy
díky
Tohle může být užitečné doporučení, hodně ale záleží na typu člověka a jeho konstituci. Jistý návod může dát ajurvéda, udělejte test jaká je dóša (snadno najdete na webu) a také jaká je člověk krevní skupina. Samozřejmě nejlepší je sledovat jak se člověk po dané potravině cití, jak se mu tráví a co mu dělá dobře.
Pro problémy s trávením a třeba i nadledvinkami se obecně ale dá doporučit konzumace spíše lehce vařené nebo spíše spařené zeleniny, přičemž dobře stravitelná syrová zelenina jsou zelené listy - saláty, baby špenát, polníček apod, ty je možné většinou konzumovat syrové tak jako tak, případně z nich udělat smoothie
Plyny se snad vytvářej i když se krměj střevní bakterie. A když zelenina projde hrozně rychle aniž se stráví, tak pochybuju že by začla za tu chvilku hnít. Ale je jasný že se z ní nevstřebaj žádný prospěšný látky, jen by fungovala jako čistič střev.
ja se během svačin začal místo masa cpát mrkví, ředkvičkama, okurkama a paprikama. teď už v těch informacích mám takovej bordelže nevim co jíst ![]()
ted jsem si delal test doši a vyšlo mi:
nejíst:
cibule, česnek, řepa, papriky, lilek, rajčata, ředkvičky, špenát
a tím se za posledních pár měsíců právě živím ![]()
navíc tam píšou vynechat moje oblíbené maso, vejce, ořechy ![]()
- nasadit ihned dietu
- vynechat bílé jedy
díky
Nedělejte si z toho větší problém, než v tom ve skutečnosti je. Mnoho lidí má oslabené orgány a nemusí tedy syrovou stravu trávit ideálně, jak vám správně píše člen sakul. Mnohdy stačí spařit, dobře rozkousat, nebo jemně nastrouhat, někdy dodat digestivní enzymy, prostě to vyzkoušejte. Určitě se není možno dívat na syrové potraviny jako na nosný problém, ten je většinou někde jinde. Hemeroidy mohou být z přebytku vlákniny a třeba prostě jenom málo pijete a nemáte ve stravě dost hořčíku a tuku.
jj na pití už pracuju nainstaloval jsem si program do mobilu který mi připomíná pitný režim a když dlouho nepiju tak se ozve, zatim co se snažím pít tak mám příjem 2l denně. program mi dle váhy naordinoval 2,6l denně ate to snad nejde vypít
koukám ještě na tu ajurvédu a mrzí mě že na různých stránkách nacházím kontra informace. například někde píšou že vejce jsou pro mě nevhodná a někde zase píšou vhodná
jak poznám že potravina je pro mě vhodná? jako že nemám zažívací potíže, mám dobrý pocit, nejsem unavený? nemátě někdo odkaz na nějaké oveřené stranky o ajurvedě?
Dobrý den,
mám problém s hemoroidy. Nesvědí, nebolí, krvácí při vyprazdňování. Mám tak 100kg, 48 let, krevní tlak v pořádku, rád jezdím na kole či dělám 2-3 hodinové procházky lesem. Jsem fanda, zastánce a uživatel mms.
Nevím jak to léčit. Děkuji za rady a názory
Vela sa pise o hemoroidoch, ako nasledku nevhodnej stravy a zivotneho stylu. Co ale robit vtedy, ked vznikli ako nasledok tehotenstva, pricom vyprazdnovanie je v poriadku?
Tak pokud by jste zbytečně nezakládal duplicitní vlákna a četl, tak již víte že jízda na kole je hemeroidy špatná, chce to hořčík, hodně tekutin a jelení cvik.
Vše je o individuálních dispozicích, prostě vyzkoušet a buď to sedí, tak dobře a nebo nesedí, tak nepoužívat.
To není následek těhotenství, ale následek deficitu hořčíku, který se v těhotenství pochopitelně ještě prohloubí.
Dakujem za odpoved, laboratorne testy naozaj ukazali, ze mam horciku velmi malo. Vas e-shop momentalne nefunguje, tak sa idem po niecom pozriet v lekarnach. Zatial som si kupila koloidne mineraly, uzivam ich tyzden, ale budem musiet pritvdit... Testy ukazali, ze mam malo aj vapniku, zeleza, celkovych bielkovin. Celkovo sa citim dost zle. Podla dr. je stav mineralov naozaj sposobeny tehotenstvom a kojenim (kojila som 17 mesiacov). Ranajkovat som zacala podla vasich pokynov -ovocie, semienka,orechy, na dalsie opatrenia sa este len chystam - studujem vase stranky a pod.
Co znamenaju tie bielkoviny? V com moze byt problem?
Nasla som toto: http://www.centralchem.sk/?IDe=40419
bolo by to ok? Jedli by ste to vy?
dakujem
Bratislavčania si to tam chodia kupovať.
dakujem. a nevadi ze to nie je farmaceuticka kvalita? vazne to mozem uzivat? Kebyze iba ja, tak by som to riskla, ale chcem sa s tym podelit aj s mamou.
Osobne užívam od Jardu,ale na fóre sa už niekto zmieňoval,že chlorid kupujú na Plynárenskej ul.v BA.Radšej sa ešte poraďte.
Dobry den,
Chcem sa opytat ci je vhodne pri vonkajsom hemeroide posilovat, resp. robit cviky s vlastnym telom - vahou?
Chcem sa opytat ci je vhodne pri vonkajsom hemeroide posilovat, resp. robit cviky s vlastnym telom - vahou?
Dělám to patnáct let...
A to mas 15 rokov hemeroidy?
prepac ale potom od teba odpoved asi necakam...
Je milión věcí, co zhoršují hemoroidy /ne hemeroidy jak se tu píše/.
Objevily se mi v cca 23, od té doby mám občas problémy, má je skoro každej.
Před cca 3-5 lety jsem si nechal většinu odstranit, podvázáním, byl jsem asi třikrát nebo čtyřikrát,
od té doby mám pokoj, hodně dlouho jsem nezakrvácel toaletní papír. A to jím hodně hodně ostrých
jídel. Cvičení s vlastní váhou jinak nevyvíjí takový tlak na inkriminované místa.
Musim napisat postreh o horciku. Pred par dnami som zacala uzivat sest tabliet magnesii lactici denne. predtym som uz asi mesiac uzivala koloidne mineraly plus spirulinu plus schusslerove tkanivove soli. uz po troch dnoch uzivania magnesii lactici som pocitila vysledok. rozhodne mam viac energie,preslo predinfarktove busenie srdca, nervnost a predrazdenost. zaregistrovala som, ze ani mysel nie je taka mdla,ako posledne mesiace. Dnes som dokupila aj pyridoxin, ocakavam, ze mi bude stale lepsie a lepsie.
Ten postreh sa tyka preferovania niektorych chuti v suvislosti s deficitom niektorych mineralov v strave. Uz par rokov milujem horku chut. Aktivne ju vyhladavam, ale vyber nie je pochopitelne siroky. Cize oblubujem nesladenu silnu kavu, horku cokoladu a horke tekvicky - ku ktorym sa ale dostanem iba sporadicky,ked som v indickej restauracii. No a dnes som si uvedomila, ze mi horka kava aj cokolada prestali chutit! Je mozne, ze prave tuzba po horkej chuti signalizovala nedostatok horcika?
Mimochodom, bala som sa magnezia,lebo sa uvadza, ze znizuje tlak. Ja ho mam aj tak velmi nizky (napr. 70/60). Nemam doma tlakomer, cize viem napisat iba moj dojem. Tlak sa mi podla mna znormalizoval a nie znizil. Je to super. Vdaka za rady.
Chcem sa opytat ake mate skusenosti s uplnym zmiznutim resp.vyliecenim vonkajsieho hemeroidu, aku dlhu dobu to trva? Od minuleho tyzdna pondelka som zvisil prijem horcika a c vit. + strava podla doporuceni. Nakolko buduci tyzden cestujem na dovolenku a bol by som kludnejsi ![]()
Hemoroidy prakticky vždy souvisejí s přejídáním. Občasná jednodenní hladovka a nějaký ten klystýr problém vyřeší velmi rychle.
tak hemoroidy jsem ještě asi nepořešil
byl jsem na podvázání asi před dvěma měsíci a je to skoro stejné
ale dneska mám radost protože poprvé za půl roku co si měřím Ph moče mám Ph 7
jinak jsem měl vždy po celý den 6,5. zajímavé že zrovna dnes jsem snědl hamburgr. jinak jak se tu někdo ptal na posilování, chodil jsem taky zvedat dost težké váhy a myslim že to je jedna z věcí která mi k této nemoci napomohla
ubral jsem proto závaží a snažím se u cvičení správně dýchat a nezadržovat dech. taky si snažim hlídat pitný režim protože jsem zjistil že piju hrozně málo. snad nám tedy v ideálnim případě tato nemoc pomůže zlepšit nás životní styl a nakonec se jí zbavíme. škoda že jsem to do svých 30ti neřešil a žral jsem samé pi*oviny
zázrak že tělo to 30 let snášelo bez zjevných problémů....
Inak vonkajsi hemeroid sa casom strati alebo tam zostane nejaka hrcka uz navzdy? Pytam sa preto lebo raz som mal a ten sa po tyzdni stratil avsak teraz je tam uz mesiac, neboli, nekrvaca iba pri stlaceni ho trocha citim. Ake mate skusenosti? Moja strava je vhodna kedze som sa z tychto stranok uz vyliecil s kandidozy a z analnej fisury, takze je taka ako ma byt, tak isto aj stolica a dva tyzdne pravidelne cvicim jeleni cvik. Mam vsak sedave zamestnanie ale vela sportujem. Tento hemeroid mi ale vznikol z hnacky v tych velkych horucavach co boli.
Nízké bílkoviny jsou většinou v souvislosti se špatnou tvorbou HCl v žaludku, nebo je prostě v dostatečné míře nedodáváte.
V tom nevidím problém, ale dodávejte hořčík a vyzkoušejte jelení cvik, o něm se zde taky píše.
Ten postreh sa tyka preferovania niektorych chuti v suvislosti s deficitom niektorych mineralov v strave. Uz par rokov milujem horku chut. Aktivne ju vyhladavam, ale vyber nie je pochopitelne siroky. Cize oblubujem nesladenu silnu kavu, horku cokoladu a horke tekvicky - ku ktorym sa ale dostanem iba sporadicky,ked som v indickej restauracii. No a dnes som si uvedomila, ze mi horka kava aj cokolada prestali chutit! Je mozne, ze prave tuzba po horkej chuti signalizovala nedostatok horcika?
Mimochodom, bala som sa magnezia,lebo sa uvadza, ze znizuje tlak. Ja ho mam aj tak velmi nizky (napr. 70/60). Nemam doma tlakomer, cize viem napisat iba moj dojem. Tlak sa mi podla mna znormalizoval a nie znizil. Je to super. Vdaka za rady.
No vidíte jak jednoduché je mnohdy zlepšit si kvalitu života.
Dost záleží i na stravě a kvalitě stolice. Pokud je stolice tuhá, nebo patlavá, tedy vlastně zácpa klasická, nebo spastická, je to běh na dlouhou trať. Vhodné je čistit střevo pomocí klystýrů, jak vám správně píše členka sestřička, upravit stav HCl v žaludku a dodat laktobacily. Na dovolené budete mít klid a většinou se tím komplikace upraví.
Hemeroidy jsem trpěl dlouho. Vystřídal jsem hodně přípravků. Opravdu hodně. Dá se říct, že jsem znalec v oblasti léků na hemeroidy. Ale nic mi pořádně nezabralo. Poslední lék který jsem zkusil byl anurex. Název divný, ovšem pomůže jako nikdo. Na bázi kryoterapie vás vyléčí. Opravdu. Zkuste.
Ja som mal dlho problémy s hemoroidmi, trochu mi úľavu poskytol Detralex, z Rakúska som si vozil čípky a masť Hadensa a nakoniec som niekde na nete narazil na reklamu na Milaniv. Stál ma aj s poštovným asi 15€ a skutočne mi pomohol. Prestali bolesti aj krvácanie.
Pro akutní stav proč ne, ale dlouhodobé řešení to stejně nebude, je třeba upravit stravu a obnovit skladbu bakterií ve střevě.
Před dvěma měsíci jsem začal jíst zdravě, tedy převážně čerstvou zeleninu, k tomu převážně čočku , nebo i hrách a spousty česneku. K tomu cvičím. Zhubnul jsem cca 12kg. Začal jsem pít očistné čaje proti překyselení. Ale kupodivu jsem začal mít nepravidelnou stolici a začal jsem cítit tlak. Posledních 14 dní mě to nutí 8x za den a skoro vždycky krev. Ted jen okřídlenou větu ... kde udělali soudruzi v NDR chybu?
No soudruzi patrně ignorovali hořčík, toho je na vysoce vláknité stravě potřeba dodávat mnohem více. Také mimo jiné se při hubnutí pálí PUFA mastné kyseliny uložené v tkáních a to má velice špatný vliv na zánětlivé procesy v těle, čili i zde se dá mluvit o vážné chybě.
Dobrý deň, spravila sa mi asi v 2cm hlbke konecniku hrcka o velkosti hrasku,neboli ma nesvrbi nekrvaca, som aktivni cyklista a v praci obcas dviham tazke veci, za tyzden sa mi to nezmensilo ani nezvetsilo, stolicu mam pravidelnu a spravnu konzistenciu ,pouzivam hemostop probiotika a mast faktu striedam s hemostop gelom, snazim sa primat viac vitaminu C , co by ste mi este radil, som trochu zufali pretoze cyklistika je moj zivot a musim teraz prestat bicyklovat? Dakujem velmi pekne
No bicyklovanie by som obmedzil aspon na dobu kym vas hemoroid nezmizne. Uzivajte vysoke davky horciku, vitaminu C, vitaminu P (rutin) a zinku. Samozrejme vyradiť pecivo, bielu ryzu a vobec obilniny ako take. Ta mast faktu vam nepomoze. Je to o strave, nedostatku mineralov a väčšinou aj prebytku anorganickeho vapnika ktory casto sedimentuje prave v konecniku. Cievy su skrehnute a nepruzne, hlavne kvoli velkemu deficitu horciku. Treba jest vela pohanky a natural celozrnnej ryze. Po stolici najlepsie osprchovat konecnik ladovou vodu. Keď hemoroid odide, kludne sa mozete vratit k cyklistike. Ak chcete pozrite sa na moj clanok o hemoroidoch: http://www.iris-diagnostika.sk/Vsetko-pre-zdravie/Zdravotne-problemy/Hemoroidy-zlata-zila.
Pan Jarda tu casto odporuca aj jeleni cvik, ktorý tak tiež napomôže k spevneniu zil vyvodu konecnika.
Dakujem pekne za odpoved aj za Váš článok sú vhodné aj šumivé vitamíny?Myslím horčík a zinok? Kde ich inak nájdem, moc sa v tom nevyznám tak budem vdačný za každú radu, a tmavú ryžu môžem jesť k čomu? Dakujem
Ja osobne sumive vitaminy neodporucam. Su v nich velmi male davky potrebne na vyriesenie daneho problemu a hlavne obsahuju kopec zivotu zavadnych veci.
Horcik je najlepsi doplnit si chloridom horecnatym, vid clanok: http://www.iris-diagnostika.sk/Vsetko-pre-zdravie/Vitaminy-a-mineraly/Chlorid-horecnaty Ak by ste chceli chlorid horecnaty, kludne mi napiste sukromnu spravu a mozeme sa dohodnut.
Zinok je dobre doplnit zinkom v chelatovej väzbe, zial jediny dostupny u nas: http://www.prirodne-produkty.sk/minaralne-latky/95-mega-zinc.html, tu je najlepsie davkovanie 50mg rano na lacno a 50mg vecer 2 hodiny po jedle. (ak si kupite spominany mega zinc, tak 1tableta rano a 1 tableta vecer)
No celozrnnu ryzu jest najlepsie iba zo surovou zeleninou. Ryzu si mozete aj okorenit, ale pozor na pikantne korenia, tie nepouzivat pri hemoroidoch.
Super dakujem za cenne rady, ešte jedna otázočka- je vhodná na pitie Bílinská Kyselka?
O tejto bilinskej kyselke som nepocul, na mineralku by som sa vykaslal, tam je kopa anorganickych mineralov co vam len pritazia, nie som zastancom mineralnych vod. Este k tym hemoroidom, ak mate rad citrusove plody, tak papajte tu bielu hmotu pod nimi ktora sa vola albedo - obsahuje diosmin a hesperidin co su flavonoidy ktore ochranuju cievy a podporuju cinnost ciev.
A este aby som nezabudol, potierajte si ten hemoroid kokosovym olejom co najcastejsie, poriadne ho tym olejom vymasirujte.
Dobý deň, a je normálne že toto bude už ttretí týždeň a hemeroid sa mi len o trošku zmenšil? Najskor bol ako fazulka teraz má velkosť cca ako šošovica, stále nebolí ani o ňom neviem, beriem viac vitamínu C aj horčíka, kolko to môže trvať? Dakujem
Tak ked sa zmensuje ste na spravnej ceste. Kedy vam zmizne uplne bude zavisiet od vaseho deficitu horcika a ostatku mineralov.
Cim sa o hemoroid clovek dokladnejsie stara tym skor zmizne. Ak chcete pocut cas tak okolo do 2 - 3 tyzdnov (aspon podla moje skusenosti). Hlavne sa nenahlit.
Tak podla datumu co ste sem napisal tak je to tyzden co vas to trapi. Takze si este chvilu pockate. Hlavne doplnovat ten horcik, vitamin C + rutin a nic nepozkazite ani branim lecitinu a natieranim hemoroidu kokosovym olejom.
No je to vlastne tak ze mam ho asi mesiac ale staram sa o to aby zmizol cca len vyse tyzdna...
Dobrý deň, tak hemeroid už je takmer preč ,no posledné dva dni ma dosť svrbí konečník je to normálne ?do teraz to bolo bez svrbenia...
Je to mozna reakcia na miznutie hemoroidu, ale ak by to neprestalo tak do par dni tak napiste. Zatial si vzdy mozete po kazdej stolici pomazat konecnik kokosovym alebo olivovym olejom.
Dobry den, svrbi ma to uz treti den, no je to take svrbenie len ked si to poskrabem, bojim sa ci by to nemohli byt mrle ak som zle umyl ovocie ale dufam ze nie
, skor sa mi zda cela pokožka zvonku konečníka teraz trochu precitlivelá...
Takto na dialku neviem byt moc napomocny. Neviem co si na konecnik patlate, ci vas prave to nedrazdi. Na svrbenie konecnika pomaha kokosovy olej a nechtikova mast. Je ale pravda ze hemoroidy sposobuju tiez parazity - hlisty ktore oslabuju steny creva hlavne pri konecniku. Mozno prave tam je ten zdroj hemoroidu.
V pripade ze sa jedna o mrle:
Ak sa svrbenie prejavuje hlavne v noci tak sa velmi pravdepodobne jedna o mrle, ktore radi vychadzaju von v nocnych hodinach. Prejavuju sa samozrejme aj cez den. Zistit sa daju aj takym spôsobom, že ak si doslova prdnete tak vam ostanu okolo konecnika alebo na spodkoch malicke biele cervy alebo sliz. Ked prdom nevidu, neznamena to hned ze ich nemate.
Na mrle je dobry vermox ktory sa da zohnat v lekarni. Zial iba na predpis, tak bud ich ukecate alebo zistite ci nemate niekoho znameho co by vam to vybavil. Vermox sa berie 3 x denne 2 tablety rano - obed - vecer, potom 14 dni pauza a znova este raz.
Ale najprv si zistite ci naozaj tie mrli mate pred tym nez sa do niecoho pustite.
Ale mozete vyskusat este stary rusky recept na vyhnanie mrl:
Kúra sa robí 3 noci po sebe: O 24,00 hod. sa vypiju 3 polievkové lyžice kvalitného gruzínskeho koňaku a o 10 minút na to sa vypijú 3 polievkové lyžice ricínového oleja, nakoniec sa to zapije sladkým čajom. Kúra sa robí na lačný žalúdok
Dalsia moznost ze si kupite klinceky (co sa davaju do vareneho vina). Vzdy 10 minút po dojedeni obeda zapijete 1 klincek malinkom vody, len aby ste zapili ten klincek. Takto kazdy den.
No mazem si to len hemostop gelom nicim inym, mohlo by to podrazdit?ono ma nesvrbi ani tak v konecniku ale len zvonku analu a zda sa mi trosku cervena podrazdena ta koza, mrle som si nevsimol tak ako ich popisujete a ani v stolici... verim ze zdroj mojho hemeroidu bol v tom ze som roky nejedol ovocie a zeleninu iba male mnozstva...
Velice dobře vám radí člen mass a já osobně bych nejvíce tlačil na hořčík a vymývání ledovou vodou, což je sice nepříjemné, ale nejvíce pomáhá. Jakýkoliv tlak na konečník, tedy i sezení na kole je špatné, naopak pravidelná svižná chůze by mohla pomoci.
Dakujem pekne, no zatial mám už skoro mesiac pokoj hemeroid zmyzol a už aj cca 3 týždne bicyklujem a zatial je to ok, ale zmenil som trochu životosprávu...
Dobrý den,
před čtyřmi lety jsem neuváženě a zbytečně podstoupil operaci hemoroidů longovou metodou (čistě náhodou, není tu ještě někdo s podobnou zkušeností?). Bylo mi řečeno že pooperační je stav je nepříjemný ale bezbolestný. No, po operaci jsem den prozvracel v ukrutných bolestech, nicméně, přežil jsem. Po pár dnech mne pustili domů a já se těšil jak se konečně pořádně najím. UDělal jsem si chlebíčky z veky, jen s pomazánkovým máslema plátkem šunky, netušil jsem ovšem co mne čeká. V nemocnici byla stolice v pořádku, ale po chlebíčkách jsem ihned musel na velkou a bolesti které mě přitom postihly se nedaly popsat, škrábal jsem nehty o dlaždičky a modlil se at už je po všem. Po nějakém čase těchto zážitků bolesti zmizely ale nastoupil nový problém, který trvá až do ted.
Mám zácpu , jsem nafouklý, cítím časté nutkání na stolici, které ale jak se na WC ukáže je plané, ale i přesto nutkání cítím dál. Mám velký problém dojít si pořádně na WC a když už, stolice je nitkovitá a opakovaná. KDyž jsem sportovat, ještě se to dalo, ale ted, kvůli zranění jsem bez sportu a trápím se jako v počátcích. jsem unavený, pořád nafouklé břicho, stolice vychází občas ato jen a pouze nezbytné minimální množství, nehledě na to, že se opakuje co třeba deset minut když už jdu a o nějaké satisfakci se nedá ani mluvit. I při větrech, mám co dělat abych ze sebe dostal aspon něco, při tlačení mám pocit jakoby se mi v konečníku nafukoval jakýsi balonek a bylo nemožné to přes něj dostat ven. tomu odpovídá i zvuk. Přítelkyně mi poradila Vaše stránky. Zkouším už vše, žádný doktor nebyl sto mě nasměrovat ani o krok dopředu. Léky překvapivě nezabírají žádné a v nemocnici kde byla prováděna operace mě na jeden zákrok vzali, ale bez efektu. Myslíte, že by mi mohla pomoci očistná celková kúra? Jaterní, střev...? Známá přítelkyně měla obdobný problém a problémy ji zmizely, nutno ale říci, že přešla poté na vitariánství a já osobně ji neznám a těžko říci jaké příznaky měla ona, ale na operaci byla také. Jen by mne zajímal Váš názor. Děkuji, s pozdravem P.
Ahoj,
Mas zanesene strevo, hodne stresu, pravdepodobne se spatne stravujes atd. Mozna, ze mas candidu, tak si udelej test, precti si tady vsechno co se o candide pise, nasad tvrdou dietu (ta jeste nikdy nikomu neuskodila) a cisti si honem strevo. Uvidis, ze se ti ulevi.
Ano, zanesené střevo je nutné vyčistit jako první.
No, co dodat, snad jen, že jste další důkaz toho, jak moderní medicína mrzačí nevědomé klienty. Hemeroidy vytvoříte dlouhým sezením, jízdou na kole, blbou stravou, nedostatkem hořčíku a rozhozením bakteriokultur ve střevě. Tolik tedy o příčině a myslíte si, že něco takového se dá uříznout. Pokud máte alespoň minimálně zachovalé schopnosti logiky musí vám snadno dojít, že jste udělal kravinu a nyní si stále pěstujete stejný problém, zvýšený navíc o stres z každé defekace, což asi stav také zrovna nezlepšuje. Dostal jste dvě rady o čištění střeva, já je potvrdím, jsou výborné a doporučím si načíst ty ostatní věci, které jsem uvedl jako příčiny. Po jejich odstranění zmizí důsledek a pokud si nebudete jistý, klidně mě zavolejte a vše vysvětlím.
Dobrý den,
mám dotaz ohledně mega dávek hořčíku. Dávkování jsem si nějak stanovil, ale nevím jak dlouho se mají megadávka brát. Dny, týdny, měsíce, nebo do vymizení hemoridů?
Díky za odpověď.
Doplnění stavu hořčíku v těla není proces na pár dní, ale určitě měsíce, počítejte minimálně půl roku až rok.
Přeji všem krásný den a obracím se s dotazem, který mě dlouhodobě trápí. Je mi 19 let, nekouřím, nepiju, ale dlouho mě trápí boule u konečníku, nebo spíše mezi konečníkem a pochvou. Boule je tvrdá, nijak zbarvená a na dotek vůbec nebolí a ani o ní jinak vůbec nevím. Není to takový ten klasický hemeroid co vyhřezne z konečníku a jde zazlačit zpět a je bolestivý. A poád mám u konečníku, jakoby takový zapáchající výtok, tak nevím, zda to nemůže být nějaký zánět. Myslím, že to bylo zcela urrčitě způsobeno mým nevhodným stravováním- pečivo, mouka, sladké... skoro žádné ovoce a zelenina, nedostatek pohybu. Nyní jsem 100% vitarián, dělala jsem klistýry s vodou, jedla psylium, piju 2x denně zelený ječmen, jím ve velkém domácí kysané zelí, hodně sportuji, ale boule ani výtok ne a ne ustoupit. Co byste mi doporučili? K lékaři s tím jít nechci, vím jistě, že by mě poslal pod kudlu a to problémy neřeší. Existuje nějaká mast, díky které by se boule ztratila, nebo se to dá opravdu odstranit jen chirurgických zákrokem? Napadla mě živá a mrtvá voda, ale vůbec nevím, kde se taková věc dá sehnat. Jsem vděčná za každou radu a odpověď. ![]()
Tak každopádně hořčík, pak dodat dostatek tuku a pokud je stolice pastovitá, jednoznačně laktobacily. Další podmínkou odeznění potíží je správná strava, tedy zajistit aby se ve střevě nemohl množit nějaký drobný patogenní šmejd, třeba kvasinky, prvoci, améby a další šmejdi. Většinou je nutné zásadně omezit, nebo zcela vyřadit složité sacharidy ze stravy, tedy nasadit dietu, třeba SCD, GAPS nebo paleo, fungovat by měla asi každá.
Dobrý deň, je to už viac ako rok čo som si vyliečil hemeroid, no dnes som zistil že sa mi vrátil, je hlbšie a je dlhši ako pred tým no ovela menej navrety, ani nemam tazkosti len som si ho preventivne nahmatal,alebo to moze byt zostatok po tom hemeroide? niekde som čítal že vnutorny hemeroid nie je potrebne riešiť pokial nekrvaca nesvrbi, ale to sa mi nezda...mozem ho mazat kokosovym olejom?Dakujem
Ešte ma napada nie som si isty či je to hemeroid, na dotyk je to len ako zila, alebo tam take nie su? ![]()
zpráva: zbavil jsem se hemeroidu, nebyl sice moc velký, ale při sezení tlačil.
užíval jsem hořčík, jedl syrovou pohanku a syrové lněné semínko.
nevím co je nejdůležitější, asi všechno tak trochu:
1. hořčík (pomáhá změkčovat stolici, taky dobrý na nervy když je člověk podrážděný jak hemeroid při sezení tlačí)
2. syrová pohanka, loupaná pohanka namočená na asi 15 minut, pak rozmixovat s mrkví a banánem (to na chuť, nevím jestli je mrkev a banán potřeba), k tomu 1, možná 2 čajové lžičky lněného semínka pomletého v elektrickém (tříštivém) mlýnku na kávu. Jedl jsem to skoro denně k snídani, občas bez lněného semínka, místo toho kokosový olej.
3. většinu věcí co jsem jedl jsem mixoval na kašičku (pomáhá to změkčovat stolici)
... třebas to někomu pomůže, hádám, že tahle kůra trvala jeden měsíc, ale přesný záznam nemám.
Tak hemeroid je zbytnělá žíla, proto se mu také říká zlatá žíla a je to vlastně skoro stejné jako křečová žíla. Jednoznačně souvisí s nízkým stavem hořčíku a špatnou defekací. Dá se stáhnout pomocí sedacích koupelí z dubové kůry a ideální je po každé stolici ledovou vodou vymýt konečník ideálně cca 4 cm hluboko, což je silně nepříjemné, ale funguje to výborně.
nevím co je nejdůležitější, asi všechno tak trochu:
1. hořčík (pomáhá změkčovat stolici, taky dobrý na nervy když je člověk podrážděný jak hemeroid při sezení tlačí)
2. syrová pohanka, loupaná pohanka namočená na asi 15 minut, pak rozmixovat s mrkví a banánem (to na chuť, nevím jestli je mrkev a banán potřeba), k tomu 1, možná 2 čajové lžičky lněného semínka pomletého v elektrickém (tříštivém) mlýnku na kávu. Jedl jsem to skoro denně k snídani, občas bez lněného semínka, místo toho kokosový olej.
3. většinu věcí co jsem jedl jsem mixoval na kašičku (pomáhá to změkčovat stolici)
... třebas to někomu pomůže, hádám, že tahle kůra trvala jeden měsíc, ale přesný záznam nemám.
Tak hořčík, rutin a omega 3 je dobrá kombinace, proč by neměla fungovat.
Dobry den, priatelovi sa po narocnej ture spravil hemeroid. Nejedava ziadne sacharidy (pecivo, cestoviny, ryzu, sladkosti, ovocie). V jedle ma vela zeleniny a navyse sportuje takmer kazdy den (beh, plavanie, bicykel, tury). Co robit v takom pripade? Co je pricinou a ako ho odstranit?
Teoreticky může jít i o nadbytek vlákniny ve stravě, což možná střevo zbytečně dráždí a hlavně vláknina dost zásadně omezuje příjem některých nutrientů, hlavně minerálů ze stravy. Například hodně sníží vstřebávání hořčíku, to je potřeba si trochu spočítat na nutriční kalkulačce cronometer.com a dle výsledku se podívat co dělá blbě. Každopádně jízda na kole je na hemeroidy a prostatu blbost, to by měl určitě vynechat.
Dobry den,
po snezeni fazolove polevky (nesetril jsem) jsem byl totalne nafoukly, mel 1 den zacpu (vetsinou mam ridkou stolici) a vyhrezl se mi ven hemeroid (tesne u konecniku nahmatam cca 1,5x0,5x0,5cm utvar tvaru jadra vlaskeho orechu).
Parkrat se to v minulosti stalo, ale ted je to jiz 4ty den bez "splasknuti" hemeroidu, coz predtim nikdy nebylo, pali to, trochu krve na konci stolice a v prubehu spanku slaby vytok sliz+krev. Zacpu jsem jiz vyresil smoothie z okurky/mrkve.
Prosim o doporuceni/upravu postupu na zlepseni stavu (splasknuti) hemeroidu, jestli neco nedelam spatne:
Rano na lacno 2x tableta magnesii lactica 0,5 (v prubehu dne dalsi 4)
3x 0,5l Stava z mrkve s horkou vodou (50%/50%). Po ni se mi vzdy dobre defekuje. Nema se mrkev vynechat?
Potom defekace, studena sprcha konecniku.
Klistyr cca 1,2L ohrate uriny z predchoziho dne
Obed salat okurka/spenat mrkev/paprika s trochou dynoveho oleje
Zkousim i sirnou patlaninu 100g bio tvaroch + 100g cerstvy lneny olej, nemam ji vyradit?
Piju hodne vodu s citronem/magnesii a jim "bilou hmotu" z citronu pod slupkou.
Vecer smoothie okurka/spenat/voda
Obcas vana se soli z mrtveho more.
Dotaz: hemeroid jsem zkousel jemne zatlacit zpet, ale palilo to tak jsem s tim prestal. Pockat nez splaskne nebo trochu pritlacit?
Psylium a kysane zeli mohu nasadit hned nebo az bude defekace probihat bezbolestne?
Mam se vice pohybovat (nebo cvicit jeleni cvik) i kdyz to trochu pali/svedi nebo spis lezeni na boku/na brise?
Neni lepsi totalni pust nez to prestane palit (i kdyz mam hlad)?
Nemam nasadit ovoce, jake? Banan ma hodne horciku, ale asi podporuje kvasinku a tu dle plivaciho testu mam (budu resit po tomto akutnim problemu s hemeroidem).
Nejblizsi dny:
zaplatil jsem analyzu vlasu abych to resil komplexne, koupim caj z dubove kury na lazen + piti + boruvky + pohanku.
Nebudu jist orechy (nekdy mi z nich kape krev z konecniku), mouku/cukr, lusteniny (ty me silene nadymaji mimo cervene cocky). Musim si upravit zivotospravu (bile jedy, maso...). Mate prosim jeste nejake doporuceni?
K doktorum zatim jit nechci, tahali by me pod skalpel a neresili pricinu (moje strava, sedava prace) ale dusledek.
Dekuji moc za rady a prosim o cislo uctu, nenasel jsem kam mohu na tento fantasticky web prispet. Pripadne kdyby byl zajem mohu nabidnout panu Jardovi IT sluzby/server na ulozeni dat/videi apod.
po snezeni fazolove polevky (nesetril jsem) jsem byl totalne nafoukly, mel 1 den zacpu (vetsinou mam ridkou stolici) a vyhrezl se mi ven hemeroid (tesne u konecniku nahmatam cca 1,5x0,5x0,5cm utvar tvaru jadra vlaskeho orechu).
Parkrat se to v minulosti stalo, ale ted je to jiz 4ty den bez "splasknuti" hemeroidu, coz predtim nikdy nebylo, pali to, trochu krve na konci stolice a v prubehu spanku slaby vytok sliz+krev. Zacpu jsem jiz vyresil smoothie z okurky/mrkve.
Prosim o doporuceni/upravu postupu na zlepseni stavu (splasknuti) hemeroidu, jestli neco nedelam spatne:
Rano na lacno 2x tableta magnesii lactica 0,5 (v prubehu dne dalsi 4)
3x 0,5l Stava z mrkve s horkou vodou (50%/50%). Po ni se mi vzdy dobre defekuje. Nema se mrkev vynechat?
Potom defekace, studena sprcha konecniku.
Klistyr cca 1,2L ohrate uriny z predchoziho dne
Obed salat okurka/spenat mrkev/paprika s trochou dynoveho oleje
Zkousim i sirnou patlaninu 100g bio tvaroch + 100g cerstvy lneny olej, nemam ji vyradit?
Piju hodne vodu s citronem/magnesii a jim "bilou hmotu" z citronu pod slupkou.
Vecer smoothie okurka/spenat/voda
Obcas vana se soli z mrtveho more.
Dotaz: hemeroid jsem zkousel jemne zatlacit zpet, ale palilo to tak jsem s tim prestal. Pockat nez splaskne nebo trochu pritlacit?
Psylium a kysane zeli mohu nasadit hned nebo az bude defekace probihat bezbolestne?
Mam se vice pohybovat (nebo cvicit jeleni cvik) i kdyz to trochu pali/svedi nebo spis lezeni na boku/na brise?
Neni lepsi totalni pust nez to prestane palit (i kdyz mam hlad)?
Nemam nasadit ovoce, jake? Banan ma hodne horciku, ale asi podporuje kvasinku a tu dle plivaciho testu mam (budu resit po tomto akutnim problemu s hemeroidem).
Nejblizsi dny:
zaplatil jsem analyzu vlasu abych to resil komplexne, koupim caj z dubove kury na lazen + piti + boruvky + pohanku.
Nebudu jist orechy (nekdy mi z nich kape krev z konecniku), mouku/cukr, lusteniny (ty me silene nadymaji mimo cervene cocky). Musim si upravit zivotospravu (bile jedy, maso...). Mate prosim jeste nejake doporuceni?
K doktorum zatim jit nechci, tahali by me pod skalpel a neresili pricinu (moje strava, sedava prace) ale dusledek.
Dekuji moc za rady a prosim o cislo uctu, nenasel jsem kam mohu na tento fantasticky web prispet. Pripadne kdyby byl zajem mohu nabidnout panu Jardovi IT sluzby/server na ulozeni dat/videi apod.
To by chtělo nastavit asi trochu jinak. Sice vše co píšete máte správně, ale základ je jinde a i ten jste popsal, tedy sezení a stres, což ani jedno nedělá dobře na trávení a vylučování. Akutní stav předpokládám stopnou dubové koupele, ale pak bych se soustředil na uvedené věci s tím že je potřeba přepnout tělo a hlavu do klidu. Ono je to na delší rozbor stavu a celé to zde popisovat to časově nedám, tedy mě raději zavolejte a vysvětlím kudy podle mě vede cesta z problému.
Jelení cvik
Tzv. jelení cvik většina asi zná. Při jeho pravidelném provádění dochází
k masáži prostaty, zabraňuje hemeroidům, posiluje tkanivo pohlavních orgánů atd.
Donedávna jsem ho cvičil skoro pravidelně, ale jen tak 5 až 10x denně.
Před nedávnem jedna cvičitelka říkala v TV, že je třeba jelení cvik cvičit minimálně 300x
denně, aby cvik měl žádoucí výsledek. Tak to zkouším, nejlépe to jde ráno ještě v posteli,
ležím při tom na zádech a mám pokrčené nohy. Časem jsem se dopracoval k ranním 200 cvikům,
v rytmu - stáhnutí a výdrž 1 sec., potom 1 sec. uvolnění, znovu stáhnutí atd. Další cviky
provádím v průběhu dne, nejlépe v sedě - u počítače, TV apod.
Netuším zda to je či není již mimo, ale předpokládám že by se tím nic pokazit nemělo. V zásadě dochází k lepšímu prokrvení a zpevnění celého pánevního dna a to není nikdy na škodu.
Jardo prosím tě bolí mě při větší zátěži levá kostrč pak to jde do levého varlete a do stehna , a ještě při větší zátěži jsemi 2 x udělal hemeroid jinak stěma nemám problém vždy mě to chytne při námaze a sazení .fakt si nevím rady jak todle vyřešit .
Tak jde o to při jaké námaze, pokud je to nějaké sportovní blbnutí všude zde doporučuji se na to vykašlat a začít chodit, tím se podobné problémy zpravidla stanou minulostí. Chození celkově rovná cokoliv na co si vzpomenete a není ho nikdy dost. Totéž se ovšem ani zdaleka nedá tvrdit o jiným druzích pohybu, protože u nich jde o jiné vyplavování hormonů a dalších látek v organizmu a navíc se spouští sympatický systém, což určitě není dobře.
Ano když mě to chytne tak chůze mi pomáhá nebo musím ležet ale kvůli tomu nemužu ani cvičit a bolí mě to při praci stavíme dřevěný boudy občas zvedáme těžší dřeva ne moc ,napadámě jestli není u ty kostrče něco bloklého když se při té námaze uděla i hemroid .
To netuším, ale začal bych se koupat v hořčíku, nebo hořčíkem alespoň danou oblast mazat a současně ho dávat orálně. On má mnoho dobrých vlastností a hemeroidy jsou hlavně o deficitu hořčíku.
Dobrý den, pane Jardo,
sleduji Vás pár let a moc děkuji za Vaše rady! Jste třída ![]()
Protože se mi nedávno objevily jisté střevní/anální problémy, navštívila jsem proktologa, který mi řekl, že mám velké vnitřní hemeroidy, a že mi hemeorid praskl a krev se vstřebala. V září jdu na zákrok - gumičkování. Dostala jsem léky - Detralex - už dobráno. Doporučil mi bílé jogurty a probiotika - koupila jsem si Lepicol. Stolice se změnila k nepoznání (v lepším slova smyslu
Nicméně mě občas u řitního otvoru bolí, tlak cítím téměř pořád a někdy mám ostré bolesti břicha - asi ve střevech. Nemůže to být tím, že jím palivé? Hned po diagnóze jsem přestala jíst bílé pečivo, pít kávu a z 80 procent jsem omezila sladké (na němž jsem dost ujížděla celý život). Med, agavový a javorový sirup jím. Občas to nevydržím, a koupím si nesmetanovýho nanuka. Doplňuji se hořčíkem s B vitaminem a jím mnohem víc "živé stravy" než dříve.
Od roku 2015 jsem měla nárazově, nicméně často, průjmy, někdy horší někdy lepší, ale stolice pevná nebyla nikdy. Tento rok v dubnu jsem cestovala do Nepálu, kde jsem se pohybovala ve vyšších nadmořských výškách (do max 4250) a kde se mi objevila bulka velikosti špičky malíčku tělové barvy. Bolest jsem pociťovala až dovnitř konečníku.
Někde jsem od Vás četla, že operace nepomůže. Ani pokud jsem upravila stravu? Představuji si to tak, mě to uvnitř tlačí kvůli těm kusům žil "navíc". Jinak je mi 37, nekouřím, sedavé zaměstnání..skoro nepiju, myslím, že se i dost pohybuju.
A ještě jedna věc - před rokem jsem měla panickou ataku a začal mi problém s bušením srdce (ekg nic neprokázalo) , kterou jsem si samoléčila bachovkami - nevím, jestli to bylo placebo, ale myslím, že mi to částečně mohlo pomoci. Teď, co beru již 4 měsíce hořčík se cítím absolutně v pohodě. Myslíte, že za těmi hemeroidy, bušením srdce stojí dlouhodobý nedostatek minerálů v těle? Je možné si za 4 měsíce srovnat hladinu hořčíku v těle do ok stavu? Jak to vidíte s klystýrama, pokud tam pociťuji bolest, tlak? Dřív (když jsem byla dvacátnice
) jsem si dělala celkem pravidelně klystýry, teď se neodvažuji.
Od roku 2015 jsem měla nárazově, nicméně často, průjmy, někdy horší někdy lepší, ale stolice pevná nebyla nikdy. Tento rok v dubnu jsem cestovala do Nepálu, kde jsem se pohybovala ve vyšších nadmořských výškách (do max 4250) a kde se mi objevila bulka velikosti špičky malíčku tělové barvy. Bolest jsem pociťovala až dovnitř konečníku.
Někde jsem od Vás četla, že operace nepomůže. Ani pokud jsem upravila stravu? Představuji si to tak, mě to uvnitř tlačí kvůli těm kusům žil "navíc". Jinak je mi 37, nekouřím, sedavé zaměstnání..skoro nepiju, myslím, že se i dost pohybuju.
A ještě jedna věc - před rokem jsem měla panickou ataku a začal mi problém s bušením srdce (ekg nic neprokázalo) , kterou jsem si samoléčila bachovkami - nevím, jestli to bylo placebo, ale myslím, že mi to částečně mohlo pomoci. Teď, co beru již 4 měsíce hořčík se cítím absolutně v pohodě. Myslíte, že za těmi hemeroidy, bušením srdce stojí dlouhodobý nedostatek minerálů v těle? Je možné si za 4 měsíce srovnat hladinu hořčíku v těle do ok stavu? Jak to vidíte s klystýrama, pokud tam pociťuji bolest, tlak? Dřív (když jsem byla dvacátnice
) jsem si dělala celkem pravidelně klystýry, teď se neodvažuji.
Panika a jiné komplikace pochopitelně vždy souvisí s nutriční deficiencí a hlavně s deficitem hořčíku. Mnoho lidí ho ani není kvůli biofilmu ve střevě schopno přijmout orální cestou a pak je vhodnější ho podávat pomocí koupelí tam to šmejdi nedovedou blokovat jako ve střevě. Operaci bych asi jako moc rozumný nápad neviděl, nastudujte si na netu výrobu čípků z konopí, třeba zde http://www.samolecba.eu/cipky-z-konopneho-vytazku/ a začněte je pomocí vaginálního aplikátoru, který je přiložen u přípravku Fermalac https://pribalovy-letak.info/fermalac-vaginal aplikovat do konečníku. Tento postup radikálně mění prostředí konečníku, vymlátí přítomné šmejdy, zpravidla velice rychle upraví stolici a patrně zmiznou i ty hemeroidy, nicméně dodávat hořčík a dorovnání dalších deficitů je nutné i tak. Hořčík se běžně rovná 6 měsíců až rok a klystýry musíte začít pomalu ne tam toho nalít kýbl, ale třeba jen dvě deci a další den o trochu více a ono si to postupně sedne.
Děkuji za radu. Mohla bych nahradit kupovanými čípky? viz zde: https://www.shop.euforie.cz/cbd-cipky-celkem-500mg-cbd
Tak vyzkoušejte, tím se nic nepokazí, ani nevím že jdou koupit.
Zkušenosti s přístrojem HEMORON přístrojem?
Netuším co na to odpovědět, ale o čem jsou hemeroidy to se zde dočtete a nedovedu si nijak představit jak nějaký přístroj dokáže vyřešit minerální a vitamínové deficity.
Dobrý deň,
Chcel by som sa poradiť. Podľa doktora mám vnútorný hemoroid 3stupna. Beriem detralex 2 tablety denne a magnerot 3 tablety denne. Ráno sirna patlanina. Nepijem alkohol a zriekol som sa kávy aj koli Dne. Doktor Odporúča operáciu. Pracujem manuálne. Omietkar. Mal som to zapálene. Momentálne je to v klude. Našiel som si gumickovanie. Píšete že operácia je blbosť. Neviem či aj takto veľký hemoroid sa tiahne, zalezie sám. Je reálne že mi to aj bez operácie zmizne tak že budem môcť normálne dvíhať ťažké veci. Nemôžem sa v robote vyhovárať na hemoroidy.
Ďakujem Vám
Tak pokud zajistíte adekvátní podmínky neměl by být problém se ho zbavit. Vše záleží na kvalitě stolice a potřebných nutrientech, což se zde mnohokrát probíralo a mimo to co se zde probíralo tedy snížení příjmu vápníku, zvýšení příjmu hořčíku, křemíku, bóru, vitamínu B6 a vitamínu K bych ještě v úporných případech přidal B1 ve vyšších dávkách, tím se dá střevo také slušně nastartovat do normálu. Dost pomáhají i sedací koupele v dubové kůře i když záleží jak hluboko je.
Ďakujem Vám za odpoveď,
Tak hemoroid mi prekáža zvonka. Na chirurgii mi povedali že sa nedá reponovat. Ja si ho viem bezbolestne zatlačiť, ale hneď je to tak ako bolo. Pri užívaní detralexu môžem robiť urinove klistyri, alebo to nie vhodne? Dubovu kôru používam - 30 min denne. Dve polievkove Lizice na 2l vody. Povarim 10 mi. 15min luhujem
Ďakujem
Tak detralex předpokládám nemá žádné kontraindikace při aplikaci klystýrů a pokud to stále okamžitě leze vyzkoušejte kryoterapii https://www.drmax.cz/hemorex-kryo-aplik ... -hemeroidy , chlad mnohdy dovede docela zázraky.
Dakujem Vam,
Nemyslel som klystiry Ako take, ale pouzitie uriny na klystir a pitie uriny, ked beriem detralex. Myslite zeurinove klystiry budu prospesne na hemoroidy v mojom prípade alebo je to tazke povedat a treba vyskúšať?
Ďakujem
Ani v tom bych problém nehledal, ale klystýry obecně moc hemeroidy neřeší jde o problém deficitu hořčíku a zavápnění cév. Pochopitelně hygiena rekta se podílí citelně nicméně to by muselo jít o studené klystýry nebo vymývání studenou vodou.
Ďakujem za odpoveď. To som teda nevedel. Že klystiry to až tak neriešia.Kryo aplikator som si už objednal. Pangamin bifi a B1. Ešte dobrý zdroj horčíka. Bral som magnerot ale neviem to porovnať s chloridom horecnatym čo sa týka vstrebatelnosti. Otupovať chodím už viac rokov ale asi ide o pôsobenie chladu v rekte? Studenou vodou si to sprchujem ale to stačí len ako hygiena?
Ďakujem
Podstata je vymýt po stolici anální otvor cca 4 cm do hloubky co nejstudenější vodou tedy spojit hygienu se stahujícím efektem studené vody.
Dobrý den.
Hodně zde čtu o "megadávkách" různých vitamínů.
Chci se zeptat, za co se považuje taková megadávka při doplňování hořčíku například tabletami Magnesii lactas 500 mg, kde se na letáku uvádí 1 tableta 2-3x denně.
Kolik dní se doporučuje přijímat megadávky ?
Je to závislé i na tělesné hmotnosti?
Děkuji mockrát, přeji pěkný den a zdraví.
Megadávka je vše nad 10 mg / kg váhy / den + to co máte ve stravě. Uvedené tabletky obsahují 50 mg hořčíku, tedy jedna tableta pokryje 10 kg váhy tedy doporučovaných 6 tablet stačí tak s bídou pro 60 kg ženu, ale chlap nad metrák musí hodně přitlačit. Toto dávkování se dá brát poměrně dlouhodobě protože většina lidí s deficitem nemá v pořádku i další položky nutné pro dobré přisvojování hořčíku a tedy ho rychle ztrácejí.
Pozdravuji vás.
Tak jsem tady zas.
Naposledy jsem vás prosil o rady v tématu „Poruchy trávení – nucená dieta a teď jak dál?“
Obdržel jsem cenné dobré rady, zejména od pana Zajíčka, a s odhodláním jsem se pustil do jejich plnění.
Děkuji každému!
Ve zkratce napíšu, že to bylo dlouhé období, které vyžadovalo hodně trpělivosti a kázne, ale nakonec se to podařilo.
Podařilo se do takové míry, že se mi trávení v podstatě dostalo do normálu.
Povzbuzen tímto úspěchem jsem začal posilovat, neboť mé tělo bylo po dlouhém období zesláblé.
Posilování fungovalo, trávení fungovalo, začal jsem nabírat na váze.
Všechno se mi pokazilo během dlouhého „covidového období.“
Žiji na Slovensku a zde byl velmi přísný režim, na posilování nebylo ani pomyšlení, byla dlouhá období i bez vycházení z bytu, se mi objevily hemeroidy.
Jeden je vnější, ale ten v podstatě nedělá problémy.
Problémy dělají vnitřní.
Bolí.
Hlavně po toaletě. Krev neregistruji
Co se týče stravy, tak jsem ji upravil podle doporučení v tomto tématu.
Pohanka se lněnými semínky, přidám za polévkovou lžíci plodů Goji, plus lžičku lněného oleje. Mixuji.
Dále zeleninu, ovoce, špenát.
Z vitamínů C, B- komplex forte, Magnezium cca 300-450 mg.
Situace je taková, že někdy mám lepší den, někdy horší.
Ale v souhrnu je to takové, že se mi to ani nezlepšuje, ani nezhoršuje.
Díkybohu, krev jsem neregistroval.
Ale ta bolest je devastační.
Doslova mi odsává energii, a když konečně ustane, jsem maximálně ospalý.
Přísně dodržuji očistu po toaletě.
Umývám si to ve studené vodě, snažím se i o vnitřní hygienu prstem.
Dělám jelení cviky, někdy na počet i 30, jindy na čas 1-3minuty.
Koupil jsem si kryoaplikátor z Čech, od firmy Hemorex.
Když mám ty horší dny, tak použiji. Konstatuji že mně to funguje tak, že po odeznění kryoefektu po čase nastoupí opět pocit pálení, ale časem pomalu - pomalu odeznívá.
Zakoupil jsem si čípky Faktu, které také použiji pokud mám ten horší den.
Jak jsem psal, stav je takový, že se nezlepšuje ani nezhoršuje.
Nejvíce mě ničí ta fyzická bolest.
Potom to následně oslabuje celé tělo i celkově je psychika na dně.
Mám pocit, že jsem vyčerpal všechny rady, co jsem se zde dočetl.
Snad ještě kus víc zradikalizovat stravu, ale zjistil jsem, že pokud mám více syrové stravy, tak dochází k plynovatění.
A ještě jeden zajímavý poznatek. Pokud sním pohanku tak jak jsem ji popsal, tak dochází k výraznému zvýšení močení. Nevím, co to způsobuje.
Dnes jsem měl jeden z těch horších dnů, i proto sem píšu.
Víte mi něco poradit ještě?
Děkuji.
Ondřej
Tak jsem tady zas.
Naposledy jsem vás prosil o rady v tématu „Poruchy trávení – nucená dieta a teď jak dál?“
Obdržel jsem cenné dobré rady, zejména od pana Zajíčka, a s odhodláním jsem se pustil do jejich plnění.
Děkuji každému!
Ve zkratce napíšu, že to bylo dlouhé období, které vyžadovalo hodně trpělivosti a kázne, ale nakonec se to podařilo.
Podařilo se do takové míry, že se mi trávení v podstatě dostalo do normálu.
Povzbuzen tímto úspěchem jsem začal posilovat, neboť mé tělo bylo po dlouhém období zesláblé.
Posilování fungovalo, trávení fungovalo, začal jsem nabírat na váze.
Všechno se mi pokazilo během dlouhého „covidového období.“
Žiji na Slovensku a zde byl velmi přísný režim, na posilování nebylo ani pomyšlení, byla dlouhá období i bez vycházení z bytu, se mi objevily hemeroidy.
Jeden je vnější, ale ten v podstatě nedělá problémy.
Problémy dělají vnitřní.
Bolí.
Hlavně po toaletě. Krev neregistruji
Co se týče stravy, tak jsem ji upravil podle doporučení v tomto tématu.
Pohanka se lněnými semínky, přidám za polévkovou lžíci plodů Goji, plus lžičku lněného oleje. Mixuji.
Dále zeleninu, ovoce, špenát.
Z vitamínů C, B- komplex forte, Magnezium cca 300-450 mg.
Situace je taková, že někdy mám lepší den, někdy horší.
Ale v souhrnu je to takové, že se mi to ani nezlepšuje, ani nezhoršuje.
Díkybohu, krev jsem neregistroval.
Ale ta bolest je devastační.
Doslova mi odsává energii, a když konečně ustane, jsem maximálně ospalý.
Přísně dodržuji očistu po toaletě.
Umývám si to ve studené vodě, snažím se i o vnitřní hygienu prstem.
Dělám jelení cviky, někdy na počet i 30, jindy na čas 1-3minuty.
Koupil jsem si kryoaplikátor z Čech, od firmy Hemorex.
Když mám ty horší dny, tak použiji. Konstatuji že mně to funguje tak, že po odeznění kryoefektu po čase nastoupí opět pocit pálení, ale časem pomalu - pomalu odeznívá.
Zakoupil jsem si čípky Faktu, které také použiji pokud mám ten horší den.
Jak jsem psal, stav je takový, že se nezlepšuje ani nezhoršuje.
Nejvíce mě ničí ta fyzická bolest.
Potom to následně oslabuje celé tělo i celkově je psychika na dně.
Mám pocit, že jsem vyčerpal všechny rady, co jsem se zde dočetl.
Snad ještě kus víc zradikalizovat stravu, ale zjistil jsem, že pokud mám více syrové stravy, tak dochází k plynovatění.
A ještě jeden zajímavý poznatek. Pokud sním pohanku tak jak jsem ji popsal, tak dochází k výraznému zvýšení močení. Nevím, co to způsobuje.
Dnes jsem měl jeden z těch horších dnů, i proto sem píšu.
Víte mi něco poradit ještě?
Děkuji.
Ondřej
Asi by bylo lepší si o tom vašem problému popovídat telefonem protože tam je potřeba znát dost podstatné detaily které sem nepíšete. Každopádně obecně bych vyzkoušel ještě dvě věci, jednak si vyrobit čípky s tymiánovým olejem, ty dost solidně znecitlivují rektum a likvidují obdivuhodné množství malých šmejdů kteří ve střevě škodí. Vyrobit se dají snadno tak že si dáte do hrníčku kakaové máslo a kokosák zhruba napůl a po rozpuštění nakapete tymián a nalijete tu hmotu do širokého brčka na pití. Dáte zatuhnout do mrazáku, následně na velice krátkou dobu namočíte do teplé vody a vymáčknete z toho brčka takovou dlouhou tyčku kterou si nožem nakrájíte na válečky se správnou délkou a váhou. Inspirativní video máte třeba zde https://www.youtube.com/watch?v=PdYpjDAEZYw. Na jeden čípek dejte zpočátku 1-2 kapky toho oleje a můžete postupně zvednout až na tři kapky na čípek případně i více pokud to nebude nepříjemné. Dají se aplikovat vícekrát za den a většinou si je klienti pochvalují jak na střeva tak na plíce. Další možnost je vynechat ze stravy oxaláty respektive snížit jejich denní příjem pod 100 mg. Jinak pohanka je poměrně silný detoxikační prostředek tak možná proto to močení.
Dobrý den, asi před týdnem jsem při hygienických procedurách objevil malou bulku u řitního otvoru.
Začal jsem hledat důvod na internetu a viděl jsem tento obrázek s různými typy hemoroidů https://sk.pinterest.com/pin/1059190406098663202/
Myslíte, že by tato bulka mohla být vnější hemeroid? Setkal se někdo s tímto problémem? jak jste byli léčeni?
Tak je to možné, pročtěte si vlákno, dejte hořčík a upravte stravu. Velice pomáhá hluboké vymytí konečníku studenou vodou.
Udělal se mně hemeroid, podruhé v životě. Je prosím vhodný klystýr v akutní fázi, kdy ještě trochu krvácí?
Dále pátrám po příčině: poslední měsíc jsem přidala čerstvé šťávy, začala kúru se sirnou patlaninou, přidala hořčík chelát a jím spoustu chili.
Co z toho by mohlo být příčinou?
Děkuji.
Tak pokud klystýr provedete extra citlivě předpokládám že si nepohoršíte. Ještě lepší by patrně byl klystýr olejový basti ten by měl problém spíše zklidňovat. Jinak konzumace pálivého jídla, jako je chilli, může u některých lidí způsobit nepohodlí při hemoroidech. Pálivé koření samo o sobě hemoroidy nezpůsobuje, ale může dráždit trávící trakt a zhoršit symptomy, jako je pálení nebo svědění. Pokud máte hemoroidy, může být užitečné omezit konzumaci pikantních jídel a zaměřit se na stravu bohatou na vlákninu, dostatečný pitný režim a pravidelný pohyb, aby se předešlo zácpě, která hemoroidy zhoršuje. Prostě je limitně důležité docílit takzvané samovyklouzávací stolice kdy pocítím nucení, sednu na záchod a vyklouzne exkrement v zásadě bez zbytečného tlaku.
Děkuji za odpověď.
To chilli jsem jedla dříve, než jsem měla hemeroid. Jím dost ovoce a zeleniny, denně piju nejméně 3 litry a ujdu okolo 9000 kroků. Přesto mám sklon k zácpě a nadýmání. Tak jsem začala s výše uvedenou regenerační kúrou a od té doby mám permanentní průjem, nadmutá jsem ještě víc a jako bonus se mně udělal ten hemeroid.
Může být příčinou nadbytek hořčíku? Beru 430 mg čistého hořčíku z chelátu a k tomu 800 mg oxidu proti zácpě (při průjmu neberu).
Tak průjem může velká dávka hořčíku pochopitelně vyvolávat i když mě se zase tak velká ta dávka nezdá. Vyzkoušel bych psyllium to docela dobře plastifikuje stolici ale chce dost vody což se domnívám že i tak pijete, ale jde o to kolik vody reálně zadržíte což ovládá sodík tedy asi bych vyzkoušel více solit a teoreticky by šlo vyzkoušet bifidobakterie.
Možná jste na to kápnul. Málo solím, hodně piju a přitom mám hodně žízeň, sucho v puse a suchou kůži. Přitom piju i docela minerálky typu magnesia a tam sůl je.
V zahraničí existují fóra kde se lidé kurýrují pomocí vysokých dávek soli a zabírá to kupodivu na docela široké spektrum zdravotních problémů. Pokud nemáte vysoký tlak nebo otoky klidně bych vyzkoušel 20-50 g za den, ono je to hnusné ale funguje to docela dobře. Pokud jde o minerálky v těch většinou zase tolik sodíku není musela by jste si načíst etikety. Mezi minerálky s nejvyšším obsahem sodíku v Česku patří Poděbradka, tu zde v Poděbradech sice mám zdarma ale pil jsem jí pouze v mládí a Hanácká kyselka. Například Poděbradka obsahuje 500 mg sodíku na litr, což je výrazně více než některé jiné minerálky, jako třeba Magnesia, která má jen 5 mg na litr. Poměrně vysoký obsah sodíku má také Ondrášovka. Každopádně vypít litr Poděbradky je docela dost vody a jak vidíte sodíku celkem prd to je lepší přesolit polévku, tam dáte klidně 5 g a stále bude ještě docela jedlá.
Díky za tipy. Tlak mám max. 60 / 90, třeba kotníky mám kost a kůže, ale občas mívám otoky očí, tak nevím.
Toho bych se nebál, muselo by jít o vážnější a pravidelný problém jednorázové změny bych moc neřešil.