Dobrý den pane Zajíček,
dnešní medicína o Herpesu říká, že ho má v sobě většina populace a jen někomu se projeví a když ho člověk dostane, tak ho z těla nedostane. Prý je to dedičné. Babička i maminka projev Herpesu často mívá na své pokožce.
Mám je už od mala. Občas jsem měl období, kdy byly občas, kdy ne. Teď je zase období, kdy je mám poměrně často. Jeden zmizí a druhý nebo třetí den se objeví další. Zajímavé je, že to období trvá zhruba měsíc a také už přes měsíc jsem čistě jen na vita stravě. Zřejmě tam je nepříznivá mezera.
Něco jsem tu o tom přečetl, ale moc tady toho na toto téma není. V tomto týdnu mám tedy v plánu vyčistit střevo, játra a ledviny. Mohu takhle vše v poměrně rychlém sledu? Rád bych věděl co je při této očistě vhodné konzumovat a čeho se naopak vyvarovat. Nebo jak postupovat co se týče stravy a aktivit.
Dále bych rád věděl, co konkrétně by jste mi doporučil po očistě, abych se těch neřádů zbavil jednou pro vždy.
Vím, že takhle přes písmenka se to dá řešit značně obtížněji, tak bych se rád dohodl i na nějakém komplexním vyšetření, pokud je to možné.
dnešní medicína o Herpesu říká, že ho má v sobě většina populace a jen někomu se projeví a když ho člověk dostane, tak ho z těla nedostane. Prý je to dedičné. Babička i maminka projev Herpesu často mívá na své pokožce.
Mám je už od mala. Občas jsem měl období, kdy byly občas, kdy ne. Teď je zase období, kdy je mám poměrně často. Jeden zmizí a druhý nebo třetí den se objeví další. Zajímavé je, že to období trvá zhruba měsíc a také už přes měsíc jsem čistě jen na vita stravě. Zřejmě tam je nepříznivá mezera.
Něco jsem tu o tom přečetl, ale moc tady toho na toto téma není. V tomto týdnu mám tedy v plánu vyčistit střevo, játra a ledviny. Mohu takhle vše v poměrně rychlém sledu? Rád bych věděl co je při této očistě vhodné konzumovat a čeho se naopak vyvarovat. Nebo jak postupovat co se týče stravy a aktivit.
Dále bych rád věděl, co konkrétně by jste mi doporučil po očistě, abych se těch neřádů zbavil jednou pro vždy.
Vím, že takhle přes písmenka se to dá řešit značně obtížněji, tak bych se rád dohodl i na nějakém komplexním vyšetření, pokud je to možné.
U tohoto onemocnění jde čistě o kyselost v těle a předpokládám, že pokud odstraníte překyselení budete mít pokoj. Očisty mohou zásadně pomoci, ale odstranit se dá pouze srovnáním překyselení a udržením správné acidobazické rovnováhy. Očisty se dají dělat ve velice rychlém sledu, ale je třeba počítat s intenzivní detoxikační reakcí, která může být i dost nepříjemná pokud je organizmus nějak masivně zamořen toxiny. Při očistách je ideální vitariánská strava, nebo lehká vegetariánská strava. Okamžitou pomoc při výskytu zajistí potírání aktivovaným MMS, po kterém zpravidla velice rychle zase zmizí. Většinou se také dá vysledovat spojitost s konzumací hovězího masa a je vhodné toto maso ze stravy zcela vyřadit. Pokud máte zájem se sejít, tak mě zavolejte a nějak se domluvíme.
Takže jestli to chápu dobře, měl bych se při očistě vyvarovat tuků? To měřenií PH organismu se měří na moči a slinách jestli se nepletu. U moči by PH mělo být okolo 7 a u slin je to jak?
Na opar mi vždy pomůže potírání Florsalminem:

Někdy si vozívám opary z víkendových akcí a tak jsem vysledovala závislost na náladě - když je dobrá nálada, nevadilo, že jsem celý víkend mrzla ve vlhku a pila alkohol - opar se neobjevil. Ale jakmile byla nálada špatná, tak ani průměrná teplota a střídmost v alkoholu nepomohla.

Někdy si vozívám opary z víkendových akcí a tak jsem vysledovala závislost na náladě - když je dobrá nálada, nevadilo, že jsem celý víkend mrzla ve vlhku a pila alkohol - opar se neobjevil. Ale jakmile byla nálada špatná, tak ani průměrná teplota a střídmost v alkoholu nepomohla.
Já bych raději se od oparů uplně oprostil, jsou více otravní jak komáři. Když už se opar objeví, tak používám propolisovou tinkturu a biolampu. Když opar vyraší doma, tak se ani neobjeví, protože ho hned podchytím, ale doma to se stává docela ojediněle.
Možná časem zkusím to MMS sice pořádně nevíc o co jde, ale to časem zjistím.
Ano, tuky pouze kvalitní a málo. Moč a sliny se měří třeba při každém močení a pH opisuje takovou pravidelnou křivku, kdy u moče je ráno cca 5,5 pH, odpoledne cca 7,5 pH a večer cca 6,0 pH. Čili moč je většinu dne kyselá a sliny spíše zásadité, tedy ráno cca 6,5 pH, odpoledne cca 7,8 pH a večer cca 7,0 pH. Průměrné pH všech náměrů by vám měly ukázat číslo 6,4-6,8 pH.
Kromě překyselení a nedostatků živin jsem si všimla, že vznik oparu může zapříčinit i jen zranění rtů - před pár dny mi rty velmi vyschly a popraskaly - z jednoho místa mi tekla krev - a následující den se mi tam vyklubal opar.
Takže my co na to trpíváme bychom si na to měli dávat pozor a při špatném stavu rtů se preventivně ládovat Cčkem, více dbát na Ph a preventivně mazat něčím protivirovým.
me na podobne problemy pomaha nasledujici komplexni terapie podporena dietou ala http://www.pravekadieta.cz, kterou bych rozhodne nepodcenoval ikdyz zni uz od nazvu primitivne, obcas si dopreju podomacku pripravenych mineralnich suplementu-jde predevsim o zinek, chrom, selen, doplneny obcasnym pitim mineralky Vincentka a to vse beru cyklicky v rozmezi 50-500% DDD (pokud dany prvek neco takoveho definovaneho ma) a podle chuti. U selenu se doporucuje maximalne 200 mikrogramu/den po dobu zvysene zateze ci pri rekonvalescenci po nemoci nebo pretizeni treba beru 200 mikrogramu/den po dobu 1 tydne a to este nepravidelne zkratka jak si vzpomenu.
Jinak tocim bylinkove caje.
Takze tady mam zhruba vycuc jak na to jdu od lesa ja (mozna z toho udelam nekdy desatero:)):
Komplexni terapie:
1) dodrzovat pravidelny denni rezim v souladu s cirkadialnim rytmem, doslova chodit spat se slepicema a vstavat, dodrzovat pravidelne cas jidel, obcas zaradit pust, ale hlavne chodit pravidelne alespon 2x denne na cerstvy vzduch nejlepe do lesa, podel reky a na houby, ci jen tak lehce projit, v lete se obcas vykoupat v prirodni vode v rece ci rybniku nehlede na vizualni kvalitu a mirny obsah sinic, napr. lide v Indii se nekoupaji v rekach jen tak nazdarbuh, lidske telo ma tento zpusob ocisty zapsano v DNA a zkratka to potrebuje pro dlouhodobe zdravi, vic vysvetlovat neni treba to je proste empiricky potvrzeny fakt. Timto zpusobem by se mela normalizovat strevni mikroflora, ktera musi byt co nejvic prirozena jinak se nedokazi spravne travit ziviny i z tech nejkvalitnejsich potravin. Mam vyzkouseno ze dost pomaha na kvalitni traveni a stolici a tim i nervy obycejne chozeni naboso v prirode, je potreba se obcas od prirody uspinit. Uzkostliva hygiena neni nic prirozeneho, lidska DNA se vyvinula interakci s okolim!
2) zkusit ranni otuzovani studenou vodou alespon krk a casem treba i cele telo, otuzovani je ale individualni zalezitost a me samozrejme vyhovuje postup ktery je asi neprijemnejsi i pro zacatecnika: Nejdriv teplou sprchu dle pomeru libosti/fakture za teplou vodu a pak koncetiny studenou a pak cele telo a hlavne cca 10-20 samostatne otuzovat krk. Stitna zlaza se vyskytuje hadej kde?
3) vyhybat se potravinam a zpusobu zpracovani ktery neni overeny po generace, jist sezoni ovoce a zeleninu, jist v klidu a pohode a obcas si po obede schrupnout anebo kdykoliv si telo rekne.
4) nelecit sekundarni problemy nemoci praskovanim, je to neprirozene, zbytecne a vlastne i skodlive, samotne telo ma samo o sobe nejdokonalejsi lecebne mechanismy s nejmensimi moznymi vedlejsimi nezadoucimi ucinky !!!,
5) najit si kazdy den dostatek casu na svoje telo, naslouchat mu nejlepe porad a kdyz chce odpocivat tak mu dat odpocinek nebo o co si rekne, empiricky vyhodnocovat vse co do tela prijde a i formu v jake to vychazi, kvalitni stolice je zaklad. Mit v hlave poradek a nevytesnovat psychicke kliny komercnimi nesmysly, ktere akorat uzaviraji zhoubny kruh.
6) lidske telo je naprogramovane v DNA tak aby dokazalo vymlatit z prirozeneho okoli maximum, prirozne okoli je to co je zapsano v DNA, nedodavali se telu prirozene okoli zacne se telu neceho nedostavat, jde o komplexni zalezitost, konkretne o tech vlivech by bylo tema na dlouho. Zkratka je podstatny fakt ze lidska DNA je jako mor, je sama o sobe dokonala ikdyz posledni dobou diky civilizaci ztraci na dokonalosti. V prirode preziva jen nejsilnejsi druh, ktery se dokazal nejrychleji a nejlepe prizpusobit okoli, zpusoby prizpusobeni a evolucni zmeny kterymi je schopny ziskat ci uz jednou ziskal vyhodu ma zapsane v DNA na tzv. hluchych mistech (seda hmota DNA) o kterych se toho zatim moc nevi, pomalu se zacinaji rozkryvat. Mezi zviraty a lidmi neni v tomto smeru vyznamejsi rozdil. Teda jeden je ze lidska DNA se zda jednodussi nez DNA cerva. I lidska DNA podleha tlaku zmen okoli a pokud sou zmeny okoli prilis drasticke dochazi i v prubehu zivota jedince k nechtenym aktivacim useku DNA (genove prepinace), zmene useku (mutace), pokud sou tyto zmeny v kratkem obdobi prilis rychle metabolismus jedince se s tim tezko popere. Geneticky evolucni vyvoj cloveka zkratka jaksi nestiha kopirovat zmeny okoli, protoze zivot cloveka je delsi nez priroda zamyslela, kdyby zil kratce tak dochazi k rychlejsi variabilite diky krizeni DNA a k rychlejsimu prizpusobovani. Je to jako problem s bakterialni antibiotickou rezistenci. Bakterie maji tak kratky zivot ze pokud nektera disponovana prirozenou imunitou prezije utok toxinu, jeji DNA se rychle prirozenou cestou duplikuje a vznikne imunni generace. Zkratka neprirozene chovani v neprirozenem okoli, tedy v rozporu s informacemi v DNA daneho jedince, zpusobuje metabolicke poruchy. Mozna by se to dalo vysvetlit snadneji a jasneji ale nenapadlo me jak to rict jinak.
7) vliv stravy-to je nadlouho
pokud clovek zije prirozene tak se domnivam ze i psychicka odolnost vuci stresum naroste, ale i tak je lepsi rozpoznat stresy a vychybat se jim nejlepe preventivne.
9) nejist dlouhodobe pravidelne radeji zadne jidlo, Syndrom z prejedeni se z nejakeho jidla je docela dobry indikator jak si skladat jidelnicek a jist pestre.
10) uf sem vysilen, urcite by es nasly i dalsi faktory ale uz nemam sil.
Jinak tocim bylinkove caje.
Takze tady mam zhruba vycuc jak na to jdu od lesa ja (mozna z toho udelam nekdy desatero:)):
Komplexni terapie:
1) dodrzovat pravidelny denni rezim v souladu s cirkadialnim rytmem, doslova chodit spat se slepicema a vstavat, dodrzovat pravidelne cas jidel, obcas zaradit pust, ale hlavne chodit pravidelne alespon 2x denne na cerstvy vzduch nejlepe do lesa, podel reky a na houby, ci jen tak lehce projit, v lete se obcas vykoupat v prirodni vode v rece ci rybniku nehlede na vizualni kvalitu a mirny obsah sinic, napr. lide v Indii se nekoupaji v rekach jen tak nazdarbuh, lidske telo ma tento zpusob ocisty zapsano v DNA a zkratka to potrebuje pro dlouhodobe zdravi, vic vysvetlovat neni treba to je proste empiricky potvrzeny fakt. Timto zpusobem by se mela normalizovat strevni mikroflora, ktera musi byt co nejvic prirozena jinak se nedokazi spravne travit ziviny i z tech nejkvalitnejsich potravin. Mam vyzkouseno ze dost pomaha na kvalitni traveni a stolici a tim i nervy obycejne chozeni naboso v prirode, je potreba se obcas od prirody uspinit. Uzkostliva hygiena neni nic prirozeneho, lidska DNA se vyvinula interakci s okolim!
2) zkusit ranni otuzovani studenou vodou alespon krk a casem treba i cele telo, otuzovani je ale individualni zalezitost a me samozrejme vyhovuje postup ktery je asi neprijemnejsi i pro zacatecnika: Nejdriv teplou sprchu dle pomeru libosti/fakture za teplou vodu a pak koncetiny studenou a pak cele telo a hlavne cca 10-20 samostatne otuzovat krk. Stitna zlaza se vyskytuje hadej kde?
3) vyhybat se potravinam a zpusobu zpracovani ktery neni overeny po generace, jist sezoni ovoce a zeleninu, jist v klidu a pohode a obcas si po obede schrupnout anebo kdykoliv si telo rekne.
4) nelecit sekundarni problemy nemoci praskovanim, je to neprirozene, zbytecne a vlastne i skodlive, samotne telo ma samo o sobe nejdokonalejsi lecebne mechanismy s nejmensimi moznymi vedlejsimi nezadoucimi ucinky !!!,
5) najit si kazdy den dostatek casu na svoje telo, naslouchat mu nejlepe porad a kdyz chce odpocivat tak mu dat odpocinek nebo o co si rekne, empiricky vyhodnocovat vse co do tela prijde a i formu v jake to vychazi, kvalitni stolice je zaklad. Mit v hlave poradek a nevytesnovat psychicke kliny komercnimi nesmysly, ktere akorat uzaviraji zhoubny kruh.
6) lidske telo je naprogramovane v DNA tak aby dokazalo vymlatit z prirozeneho okoli maximum, prirozne okoli je to co je zapsano v DNA, nedodavali se telu prirozene okoli zacne se telu neceho nedostavat, jde o komplexni zalezitost, konkretne o tech vlivech by bylo tema na dlouho. Zkratka je podstatny fakt ze lidska DNA je jako mor, je sama o sobe dokonala ikdyz posledni dobou diky civilizaci ztraci na dokonalosti. V prirode preziva jen nejsilnejsi druh, ktery se dokazal nejrychleji a nejlepe prizpusobit okoli, zpusoby prizpusobeni a evolucni zmeny kterymi je schopny ziskat ci uz jednou ziskal vyhodu ma zapsane v DNA na tzv. hluchych mistech (seda hmota DNA) o kterych se toho zatim moc nevi, pomalu se zacinaji rozkryvat. Mezi zviraty a lidmi neni v tomto smeru vyznamejsi rozdil. Teda jeden je ze lidska DNA se zda jednodussi nez DNA cerva. I lidska DNA podleha tlaku zmen okoli a pokud sou zmeny okoli prilis drasticke dochazi i v prubehu zivota jedince k nechtenym aktivacim useku DNA (genove prepinace), zmene useku (mutace), pokud sou tyto zmeny v kratkem obdobi prilis rychle metabolismus jedince se s tim tezko popere. Geneticky evolucni vyvoj cloveka zkratka jaksi nestiha kopirovat zmeny okoli, protoze zivot cloveka je delsi nez priroda zamyslela, kdyby zil kratce tak dochazi k rychlejsi variabilite diky krizeni DNA a k rychlejsimu prizpusobovani. Je to jako problem s bakterialni antibiotickou rezistenci. Bakterie maji tak kratky zivot ze pokud nektera disponovana prirozenou imunitou prezije utok toxinu, jeji DNA se rychle prirozenou cestou duplikuje a vznikne imunni generace. Zkratka neprirozene chovani v neprirozenem okoli, tedy v rozporu s informacemi v DNA daneho jedince, zpusobuje metabolicke poruchy. Mozna by se to dalo vysvetlit snadneji a jasneji ale nenapadlo me jak to rict jinak.
7) vliv stravy-to je nadlouho
pokud clovek zije prirozene tak se domnivam ze i psychicka odolnost vuci stresum naroste, ale i tak je lepsi rozpoznat stresy a vychybat se jim nejlepe preventivne.
9) nejist dlouhodobe pravidelne radeji zadne jidlo, Syndrom z prejedeni se z nejakeho jidla je docela dobry indikator jak si skladat jidelnicek a jist pestre.
10) uf sem vysilen, urcite by es nasly i dalsi faktory ale uz nemam sil.
Tim chci rict ze to neni urcite jen o tom davat si "pozor a ladovat se ceckem", telo pracuje komplexneji. POchybuji ze vas ladovani ceckem dlouhodobe zbavi oparu.
POvim vam takovou nedavnou prihodu. Tuhle sem ochutnal primo z kere tvrde sipky, normalne sem okousaval cervenooranzovou slupku sipku samozrejme bez seminek a vite ceho sem si pote vsiml? Ze se mi prave tim okusovanim cerstvych sipku krasne vyhladily rty, a to okamzite.
Zni to lacine kdyz to takhle reknu, ale at se propadnu do zapadniho nemecka, bylo to tak.
Zdravím, herpes je způsoben nepoměrem aminokyselin arginin/lysin. Nevím co je vita strava, ale předpokládám, že jíte hodně ořechů a skoro žádné bílkoviny typu maso/vejce/. No a v tom je ten zásadní problém. Dodáváte tělu prakticky velmi vysoké množství argininu, které Vám ty opary způsobuje. Pokud budete jíst ořechy, vyrovnejte to buď okamžitým příjmem čisté aminokyseliny lysin, ale zdravější bude jíst maso.
Další zásadní věc je okamžitě při prvních příznacích herpesu mazat herpesinem - mastí obsahující acyklovir. Tak se tomu herpesu dá účinně předejít, ale musí to být co nejdřív.
Když ale čtu, jak popisujete že máte opary prakticky nepřetržitě, nejsem si jistý, že trpíte skutečně na opary, ty se tak často nikomu nedělají. Obvzlášť na kůži. Jsou to skutečně mokvavé puchýřky, které popraskají a změní se ve strupy? Obzvlášť na kůži to bolí jako čert, nechce se mi věřit, že to máte skutečně tak často.
Překyselení je bezesporu problém, nicméně v tomto případě to s oparem nikterak nesouvisí.
Osobně mám jiný názor a právě masem, konkrétně hovězím se viry dostanou do těla a dělají bordel. To, co popisujete je už zase pouze odstraňování důsledků, nikoliv příčin a tou je konzumace masa.
http://vitaminy.doktorka.cz/lysin-nejen-proti-oparum/
Arginin je jedním z reaktivujících činitelů oparu, krom toho i UV záření a u někoho se vyrazí třeba po chřipce nebo nachlazení, když je prostě organismus oslabený. Příčinu herpes virů odstraníte
jen těžko, protože tím se většina z nás nakazila už v raném mládí a nic s tím asi nenaděláme. Teorie o přenosu herpes viru do těla hovězím masem je velmi
Nicméně - nejsem od toho, abych tady obhajoval všeobecně známé informace... pokud dotyčný skutečně nechce jíst maso, ať si tedy alespoň obstará L-lysin, který proti oparům velmi dobře funguje.
pro zajímavost, tady jsou zdroje lysinu:
High in Lysine Dietary sources:
* beef
* brewer's yeast.
* cheese
* chicken
* dairy products,
* eggs
* fish
* meat
* milk
* potatoes
* soybeans
* yogurt
a argininu:
High in Arginine Dietary sources:
* brown rice
* caffeine
* chocolate
* coconut
* nuts
* nut products
* oatmeal
* raisins
* seeds
* whole wheat bread
Pořád mi vrtalo hlavou tvrzení, že hovězí maso obsahuje Herpes virus. Jak jsem se mýlil! Skutečně ho obsahuje:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Infek%C4%8 ... tida_skotu
Infekční rinotracheitida skotu (také infekční bovinní rinotracheitida, zkratka IBR latinsky: rhinotracheitis infectiosa bovum) je virové onemocnění skotu, vzácně i jiných zástupců čeledi turovitých a jelenovitých. Původcem je bovinní herpes virus BHV-1. Probíhá ve formě respirační (záněty horních cest dýchacích a spojivek), formě genitální (záněty na pohlavních orgánech obou pohlaví) nebo ve formě latentní (bez klinických projevů). Vyskytuje se po celém světě a probíhá enzooticky. Onemocnění významně ovlivňuje produktivitu v chovech skotu – snižuje laktaci u krav, snižuje hmotnostní přírůstky, snižuje plodnost krav (problémy se zabřezáváním, potraty). V České republice probíhá od roku 2006 povinný národní ozdravovací program s cílem eradikovat IBR z českých chovů skotu.
Pro zajímavost uvádím označení lidského herpes virus - Herpes simplex, herpes vulgaris, herpes labialis. Tvrdit, že člověk se nakazí z konzumace hovězího masa je
![]()
konstrukce vskutku na Nobelovu cenu.
Pane Jardo, se slovy klasika "To jsou blechy psí, ty na člověka nejdou" Vám tleskám.
Pro zajímavost uvádím označení lidského herpes virus - Herpes simplex, herpes vulgaris, herpes labialis. Tvrdit, že člověk se nakazí z konzumace hovězího masa je
![]()
konstrukce vskutku na Nobelovu cenu.
Pane Jardo, se slovy klasika "To jsou blechy psí, ty na člověka nejdou" Vám tleskám.
To je čistě váš problém a pokud máte dětskou radost z nalezené lopatičky, já vám ji brát nemíním. Za svým tvrzením si stojím a že ho nehodláte přijmout, to není moje starost. Touto záležitostí se zabývalo dost velice chytrých lidí na to, abych měl dobrý důvod to tvrdit a sám ho možná ani nemám, protože jsem ani jako dítě nic z hovězího nikdy jíst nechtěl. Jinak virus se zjišťuje pouze na základě protilátek, čili když si o tom něco načtete, tak zjistíte jak se opět může člověk mýlit, ale vy jste Vševěd.
Já vím, a když budu chtít po Vás nějaký důkaz toho tvrzení, napíšete mi, že nejsem bůh a že mi na nic odpovídět nemusíte.
...ztráta času, já jen doufám, že ostatní vidí objektivně Vaši "odbornost" a udělají si obrázek.
Koneckonců za léčitele jak se zdá, se může vyhlásit každý. Na doktora se musí udělat škola, a to už každý nezvládne. Ovšem obzvlášť pikantní
je když takovýto "léčitel" ty doktory, kterým vědomostmi nesahá ani po kotníky, kritizuje.
Spánembohem ![]()
Moji odbornost zde dávám veřejně k posouzení, na rozdíl od naprosté většina lékařů, kteří se stále schovávají v komoře. Váš názor vám neberu, tak proč stále opakujte dokola to samé, na víc nemáte než na bezduché napadání, to je smutné, ale jde o váš názor. Ostatní možná mají jiný, čili nepřesvědčujte mě, to je k ničemu, přesvědčte o tom ostatní a to se budete asi muset dost snažit, zatím z vás nic zajímavého nevypadlo. Také jste si asi nevšiml, že zatím je v tomto státě svoboda projevu, čili mohu kdykoliv kritizovat kohokoliv a to se vám asi nelíbí, tak to zakažte, pak to dělat nebudu, já zákony dodržuji.
Ještě k aminokyselině Lysin:
http://vitainfo.cz/eshop/detail.php?idzb=156
Základní použití a dávkování:
* k doplnění kvality stravy rostlinného původu
* ke zlepšení stavu při virových infekcích, především herpetických (oparových)
* ke zlepšení využití vápníku
* podporuje tvorbu a "údržbu" kolagenu a pojivových tkání obecně, například i po zraněních nebo chirurgických zákrocích. Dávky se pohybují v rozmezí několika gramů podle situace. Musí být vyvážen příjmem argininu. Nové objevy ukazují na možnost, že nadbytek lysinu vznikající konzumací nadměrných množství živočišných bílkovin po dlouhou dobu je rizikový s ohledem na zvyšování hladiny LDL cholesterolu. Proto se doporučuje použít lysin s argininem tak, aby poměr byl minimálně 1:1 nebo 1:2 (čili ve prospěch argininu)
* při makrobiotické a vegetaiánské dietě dlouhodobě 1,0 - 2,0 g denně
* pro zlepšení tvorby svalové hmoty společně s argininem v poměru minimálně 1 díl argininu a 1 díl lysinu, protože lysinu je přebytek ve stravě s bohatým obsahem živočišných bílkovin
* proti chronickým atakům viróz, především herpetických virů - denní dávka profylakticky minimálně 1,0 - 2,0 g denně.
Nedostatek lysinu je v obilovinách, zcela chybí v kukuřici, naopak hojně se nachází ve všech živočišných tkáních. Z toho vyplývá, že vegetariáni mohou mít nedostatek lysinu, což je nepříznivé hlavně u jejich dětí a potom paradoxně u starých osob. Nedostatkem lysinu však mohou trpět také děti konzumující běžnou smíšenou stravu ovšem s převahou sladkostí, chleba a Corn Flakes.
...což vysvětluje, proč se Vám herpesy na Vaší stravě opakují...
* podporuje tvorbu a "údržbu" kolagenu a pojivových tkání obecně, například i po zraněních nebo chirurgických zákrocích. Dávky se pohybují v rozmezí několika gramů podle situace. Musí být vyvážen příjmem argininu. Nové objevy ukazují na možnost, že nadbytek lysinu vznikající konzumací nadměrných množství živočišných bílkovin po dlouhou dobu je rizikový s ohledem na zvyšování hladiny LDL cholesterolu. Proto se doporučuje použít lysin s argininem tak, aby poměr byl minimálně 1:1 nebo 1:2 (čili ve prospěch argininu)
* pro zlepšení tvorby svalové hmoty společně s argininem v poměru minimálně 1 díl argininu a 1 díl lysinu, protože lysinu je přebytek ve stravě s bohatým obsahem živočišných bílkovin
* proti chronickým atakům viróz, především herpetických virů - denní dávka profylakticky minimálně 1,0 - 2,0 g denně.
Nedostatek lysinu je v obilovinách, zcela chybí v kukuřici, naopak hojně se nachází ve všech živočišných tkáních. Z toho vyplývá, že vegetariáni mohou mít nedostatek lysinu, což je nepříznivé hlavně u jejich dětí a potom paradoxně u starých osob. Nedostatkem lysinu však mohou trpět také děti konzumující běžnou smíšenou stravu ovšem s převahou sladkostí, chleba a Corn Flakes.
Neměl jsem ho nikdy, čili nic se neopakuje a nic se tím nevysvětluje.
reagoval jsem na
Souhlasim s timto fenomenem, mam osobni zkusenosti. Staci zmenit alespon na cas skladbu jidelnicku a suplementace lysinem neni potreba. herpes zmizi sam.
Ja mam, ale i lide v mem okoli, jen pozitivni zkusenosti s L-Lysinem a je pravdou, ze od te doby co ho beru v soli, uz jsem nemel zadny opar.
Pouzivam k soleni jidel Halso sul, ktera obsahuje na 1g 356mg drasliku a 290mg L-Lysinu. Zadny NaCl.
Cili musim se postavit za nazor Vseveda.
Pouzivam k soleni jidel Halso sul, ktera obsahuje na 1g 356mg drasliku a 290mg L-Lysinu. Zadny NaCl.
Člověk na běžné stravě by ho nedostatek mít neměl, ale pomáhat asi může, tak proč to nevyzkoušet.
Dobrý den pane Jardo. Moje dcera poslední měsíce trpí na lišej okolo úst, který jí svědí a tak si ho pořád olizuje, čímž ho samozřejmě zhoršuje a jak jsem se zde dočetl, tak ho způsobuje vir Herpes. Píše se zde, že ho lidé "získávají" z hovězího masa, což se mi u ní moc nezdá, protože hovězí maso prakticky nejí. Chtěl bych jí toho zbavit, ale ani podle tohoto tématu mi není zcela zřejmé, co proto můžu udělat. U výše uvedeného L-lysinu je upozornění, že není vhodný pro děti. Pokud to lze řešit pomocí např. MMS mohl byste mi popsat postup pro blbce? Nerad bych něco pokazil a dceři ublížil. Jinak holku se snažím stravovat co nejzdravěji, i když mě to zbytek rodiny občas sabotuje a to co jedí ve školní jídelně ani nekomentuju, ale víc jak rok už nebyla vůbec nemocná, hodně sportuje, je velmi živá, jediný problém je, že se u ní musí hlídat defekace, protože ji občas zadržuje. Má prostě moc práce, že nemá čas jít na záchod. V poslední době už ale chodí denně. Je jí 8 let. Děkuji předem za odpověď. Velmi si vážím vaší práce.
Tim ze se rekne primarni pricina je vir Herpes vzdycky kvetu. Tyto i dalsi viry jsou u vetsiny lidi latentni a beznou soucasti tela. Nejde proti nim bojovat jinak nez podporit psychiku, nedovolit patologicke mysleni, podporit metabolismus, zkratka prakticky vse co tu doporucuju. 8 let neni mnoho ale pokud pro ni chcete opravdu neco udelat tak snizit svoje ambice, dat ji casem vic svobody a duvery, bezpeci, primerene nezakazovat, nenakazovat, nekritizovat a tak dale vite jak to myslim. Myslim ze v tomto veku by mohla pochopit i ledascos z knihy Nenechte sebou manipulovat a pokud chcete dcerku vychovat v realite dnesniho sveta tak by se umela realnym hrozbam efektivne branit ikdyz se to rodicum nelibi.
jojo, dejte osmiletýmu děcku přečíst knížku "Nenechte sebou manipulovat" a hlavně jí nic nepřikazujte, protože z toho se jí dělá lišej:-) Hlavně ne žádný úkoly do školy! To je to nejhorší:-)
nejde o jeho nedostatek, jde o jeho vzájemný poměr s argininem, tzn. můžete mít dostatek lysinu, ale pokud jednorázově přeženete příjem argininu například tím, že sníte hodně
ořechů, může se vám vyrazit, pokud na ně trpíte.
Ono není důležité, zda hovězí pravidelně jí, nebo nejí, to stačí jíst jednou a pokud máte smůlu, tak již není co řešit, ale pokud udržíte správné pH organizmu, je vysoce nepravděpodobné, že se stane aktivní. Všechno se odvíjí od kvality krve a srovnané psychiky, čili perfektní defekace je základ, tím se udrží čistá krev a pokud možno zajistit pohodu, pak je výsev oparů velice nepravděpodobný.
Jinak, k ničemu vás nenavádím, ale někde jsem se dočetl, že místo, na kterém se má vytvořit herpes /je to poznat už dopředu, kůže v tom místě zčervená, je napnutá a hodně to bolí/
stačí pomazat ušním mazem a herpes se nevyrazí. Je to poněkud nechutné, ale velmi účinné - vyzkoušeno.
pane Jardo, už jsem vám to tady psal jednou, v hovězím mase je přítomný hovězí herpes virus, který se na člověka přenést nemůže, a i kdyby, nepředpokládám, že by dotyčný dával své osmileté
dceři tatarák... tepelnou úpravou se všechny baktérie a viry zabijí... to jen tak na okraj.
Osobně se domnívám, že je to zcela jinak, ale proč to stále rozebírat. Dle mého názoru je virus pouze něco jako fotokopie dané matrice a na to vám stačí i plodová voda, čili ono to bude asi trochu složitější než tvrdíte.
No, já se nepřu o tom, že VŠICHNI do jednoho máme herpes virus v sobě, k jeho primoinfekci dojde už k dětském věku a nevyhne se nikomu z nás...
ale rozhodně se tak nestane pojídáním hovězího masa.
Nyní moje slova potvrzujete a zároveň vyvracíte, to je přeci nesmysl. Hovězí je zdroj té matrice a je naprosto jedno, kdo ho jí zda matka, nebo dítě, prostě se infikujeme z pojídání hovězího, ale pouze informačně, je to něco jako homeopatie, ale obráceně.
zdravym vas co by ste mi odporucal na vaginalny herpes stravujem sa dost dobre uz 2 rok a som na dalsej ociste a to MMS a mam uz za sebou 6 kur ocist na pecienku a samozrejme aj criev no ale cez tuto kuru mi vyskocili pupinky naplnene tekutinou nad varlatami hlavne ked dlho je clovek zapareny v teple ale moze to byt aj reakcia cistenia MMS? aku by ste zvolil cestu mikrobionalnu alebo protiparaziticku neviem co s tym objavuje sa to tak 3 krat do roka majte s pozdravom
To honíte nějaké šmejdy po těle a už nevědí kudy kam, ale můžete použít na potírání aktivované MMS, nebo koloidní stříbro, ale s tím MMS opatrně, nenechávat to dlouho.
ten herpes co to vyvolava pisu vsade ze nejde sa ho zbavit len potlacit co vy nato?ja sa s tymi nazormi lekarov neviem akosi vyrovnat len aby mali kseft,nic nejde nafurt ale brat lieky na furt ano! dufam ze tato stranka bude dlho frcat ste fakt dobry a vsetkych co maju problemi ich na vas odporucam s pozdravom CIMO
Zvýšením kyselosti spustíte do aktivního stavu spící virus, čili pokud nezvýšíte kyselost nic nespustíte. Odstranit se nedá, je přirozenou součástí těla, akorát ho nemusíte spouštět.
Nebýt tohoto tématu, ani bych si neuvědomil, že otravné opary jsem už víc než rok neměl. A to stačilo se spotit, proběhnout s mokrou hlavou po venku, stresovačka, napít se z cizího pohárku atd. Prostě jsem je měl na můj vkus až příliš často. Hovězí jsem nenáviděl už odmala, ale řekl bych, že imunita byla celkem o ničem a hodně mi pomohlo denní ládování se nikoliv "ceckem" jak tu někdo psal
ale céčkem...
Tak céčko imunitu dost vylepší a zdravý životní přístup prakticky neumožní virům škodit.
Tepelnou upravou se take nici prirozene vyskytujici latky jako vitamin C...a musi se prijimat z ovoce...
Zjistil jsem ze ten draslik mi docela pomaha. Napr. pri vyssi telesne namaze docela zlepsuje svalovou cinnost a celkovou regeneraci. Davam si cca 500 mg drasliku/den do piti. Uzivam ve dnech podle potreby, takze ne neustale.
vaginálny herpes ktorý zposobuje pupinky naplnene tekutinou nad varlatami
![]()
Vy budete asi hermafrodit:-)
btw. ty pupínky jsou zlatý stafylokok...
jojo, hovězí maso je PLNÉ vitamínu C
![]()
zdravy metabolismus, homeostaze ma dumyslne mechanismy jak si vystacit i s malymi davkami vit C., ktere jsou napr. v syrovem mase, umi si ho recyklovat takze se ho tolik nespotrebuje. Divoka zver zije symbioticky a prakticky ho nepotrebuje, metabolismus si ho vytvori sam. Pointa u cloveka je v tom navodit spravnou homeostazu a ne si ji porusovat a pak dodavat neprirozene vysoke davky ktere neresi pricinu te nerovnovahy. obdobne je to i u jinych vitaminu.
maso neni pravdepodobne plne vit C ale tvoje reci jsou plne lzi a urazek! ![]()
Premejslej nez neco vyplodis... ![]()
Námořníci jedli maso na kila a dokud si s sebou nevzali na palubu kysané zelí, trpěli na kurděje. To jste určitě v dějepise brali, ne?
V hovězím mase není ani mg vitamínu C, pane chemiku
![]()
Koukal jsem, jak tě Sroll setřel, a bylo mi tě líto, ale vidím, že tobě to nedocvakne ani za sto let...
P.S. argumentovat metabolismem divočáka u lidí, to perfektně vystihuje tvoji odbornost
No nevim nevim...mozna ze namornici trpeli i jinou psychickou deprivaci a naslednou metabolickou poruchou asi jako ty...a pak meli vyssi potrebu cecka...mozne to je...dokazat se to neda stejne jako to ze v mase neni vitamin C...dokaz mi alespon nejakym odkazem ze tam skutecne nejni...to jsem zvedavej! Vytri mi oci! Budu rad...
Sroll me nestira ale diskutuje to je neco co ty neumis... ![]()
Zkusím ti to vysvětlit tak jak se to vysvětluje dětem ve škole.
Nejdřív jezdili námořníci se sušeným masem a měli kurděje.
A potom jeden mořeplavec přikázal naložit sudy s kysaným zelím a kurděje byly pryč.
Co myslíš - odstranil tím kysaným zelím psychickou deprivaci, nebo jim jenom dodal chybějící vitamín C?
Doloz mi tvoje tvrzeni odkazy...jinak je beru jako vyplod tvoji psychicke deprivace. ![]()
Wiki ma monopol na pravdu? hmmm zajimave...neni to spis o paradigmatu?
A co to "K prevenci kurdějí postačuje dávka 20–30 mg/den." v mase je myslim kolem 30 mg/kg masa, coz je asi nerealne jist denne. Proc ale uzivat megadavky?
Kde se teda vit C v lidskem tele nebo tele zvirete koncetruje kdyz ho neni v mase podle tvych slov ani mg to mi neni jasne? Neni to tim ze se v susenem mase vit C rozklada na oxidovanou formu ktera neni ucinna? Takze staci kysane zeli nechat na vzduchu a mozna ze toho vitaminu tam za par hodin taky moc nebude. Vis nejhorsi je kdyz nekdo ucelove pouziva informace.
Este mi vysvetli jak je mozne ze eskymaci vydrzi i bez kysaneho zeli?
Pane Jardo, můžete prosím tady panu retardovanému říct, jak to bylo s kurdějema? Třeba to od vás vezme.
Mám pravdu nebo ne?
Este mi vysvetli jak je mozne ze eskymaci vydrzi i bez kysaneho zeli?
Vytri mi zrak! ![]()
Vnitřnosti, které eskymáci jedli, v surovém stavu, obsahují daleko větší množství vitamínu C, než hovězí maso, kde je řádově
několik mg na 1 kg. Navíc se živili i řasami, které nacházeli v žaludcích, ve fermentovaném stavu. Vytřu si s tebou víš co...
Tak pokud jde o logiku céčka a eskymáků, myslím, že to máte správně, oni jedí syrové vnitřnosti, řasy a bobule, což určitě na lodích nikdo nepoužíval a z toho patrně plynul ten problém kurdějí, který vyřešilo až zelí.
Tak pokud jde o logiku céčka a eskymáků, myslím, že to máte správně, oni jedí syrové vnitřnosti, řasy a bobule, což určitě na lodích nikdo nepoužíval a z toho patrně plynul ten problém kurdějí, který vyřešilo až zelí.
Tak kdyz to jarda posvetil tak musim uznat asi na tom neco bude, ale to neresi proc o tom diskutujeme protoze jsme docela odbocili...zacali jsme mluvit o megadavkach vit C a ted najednou pripoustis ze lidem staci vit C z potravy takze by se dalo rict ze megadavky syntetickeho biotechnologickeho nejsou potreba kdyz vis co jak kde a jak jist. Skoda ze se nemluvi take o psychice moreplavcu? jak se asi mohla podilet na tom nedostatku? neni mozne ze to zeli ma i jine latky ktere v soucinosti s chutnou zelnou prilohou vylepsuji gastronomicky zazitek z jidla natolik ze namornici jidlem mene stradali? Hmmm? Neni to mozne?
Brečíš na špatném hrobě. Megadávky vitamínu C v syntetické formě doporučuje pan Jarda. Já jsem o tom nenapsal ani čárku. Tak by ses měl asi obrátit na něho...
Pro Vseveda:
hej tady jsem nasel neco na zamysleni...co ty na to rikas?
http://cs.wikipedia.org/wiki/Caligula
"Nemoc a změna chování
Šest měsíců po slibném zahájení své vlády se Caligula nervově zhroutil a následně prodělal vážné onemocnění, patrně encefalitidu, jak lze usuzovat z líčení antických historiků. Filón, jenž popisuje císařovu nemoc, spatřoval příčinu choroby v Caligulově rostoucí zálibě v horkých a studených lázních, nespoutanému holdování alkoholu a hledání potěšení v rozkoši s chlapci a ženami. Obyvatelstvo celé říše bylo naprosto ochromeno zármutkem a sympatiemi k churavému Caligulovi.[20] Ten se sice posléze úplně vyléčil, nicméně Filón zdůrazňuje, že blízkost smrti přivodila určitý zlom v jeho chování. Obdobně i Josephus si povšiml v jeho počínání zřetelné změny k horšímu.[23]"
Mozna je to jen nahoda ze zrovna po nervovem zhrouceni prodelal encefalitidu mozna uz to zhrouceni byla inkubacni predehra encefalitidy...tezko rict ale kdyz je to takto receno tak to zni jako by patologicka psychika predurcovala cim onemocnis za par dni...a nemusi te ani kousnout kliste.
Takze porad veris na pohadku o patologickych mikroorganismech spirochetach borelioze, chlamydioze, hovnoze?
Obávám se, že zde je to trochu jinak a spirochetální nákaza je opravdu možná i bez toho klíštěte, dokonce si dovolím tvrdit, že v neakutní formě je hostitelem spirochet naprostá většina lidí.
http://www.wikiskripta.eu/index.php/Encefalitida
ano, těch druhů je spoustu a jenom některé mají něco s klíštětem...
ale upřímně nerozumím tomu, co to má společného s kurdějema a už vůbec ne s herpesem... a co má dokazovat
nějaká historka dva tisíce let stará... a už vůbec nerozumím tomu, proč to vůbec rozebírám...
To máte pravdu, jde o mutace a i v těle se tvoří další mutace, tak já osobně bych je zase tak nerozlišoval, zvláště pokud vím jak se jich lidé zbaví, což jsou mnohdy neuvěřitelné příběhy. Jinak lepší je se na to vybodnout, než řešit nesmyslně původ chrousta.
Vševěd:
Zdravím, herpes je způsoben nepoměrem aminokyselin arginin/lysin. Nevím co je vita strava, ale předpokládám, že jíte hodně ořechů a skoro žádné bílkoviny typu maso/vejce/. No a v tom je ten zásadní problém. Dodáváte tělu prakticky velmi vysoké množství argininu, které Vám ty opary způsobuje. Pokud budete jíst ořechy, vyrovnejte to buď okamžitým příjmem čisté aminokyseliny lysin, ale zdravější bude jíst maso.
Vševěde, jaká je tvoje odbornost, když můžeš napsat takový nebetyčný blud, že někdo nejí bílkoviny typu maso/ vejce ... to by je musel jíst syrové, aby ty bílkoviny do sebe dostal. Jsi přesně z těch, kteří si nechali vymýt mozek režimem, který chce mít lidi tam, kde potřebuje a proto jim klátí do hlavy nesmysly, jen aby byly podporovány big farmy s nehoráznými velkochovy a v neposlední míře i farmacie, která pak " léčí " důsledky nastavených bludů. Takže gratuluju ke ztrapnění se
. A k doktorům, těm je vnucováno také to, co systém potřebuje, aby věděli, jsou studijně vytěžování tak, aby neměli moc času zabývat se ničím jiným - tedy tím, jak jsou věci doopravdy. Jejich odbornost je zaměřena dvěma směry - umí určit diagnosu a umí na ni nacpat kopu léků, ktéré jim podstrkuje farmacie, které jde o zisky, nikoliv o zdraví lidí, umí léčit, potlačovat důsledky nemocí, ale neumí vyléčit. Kdyby mudrlanti neměli přístup k lékům a ke skalpelu ... kde by byli, co by uměli??? ![]()
Přečti si něco o Hyppokratovi, dnešní mudrci mu nesahají ani po kotníčky. Člověk je otráven a zničen léky - ale prakticky je zabit lege artis ![]()
Od r. 1948 se neskládá Hyppokratova přísaha, ale jen lékařský slib, jeho přísaha by byla porušována ve všech bodech ![]()
Podívej, maso a vejce obsahují bílkoviny - souhlas, bílkoviny se skládají z aminokyselin, v tom máš jasno, ale to bys to maso a vejce musel sníst syrový, aby se tam ty bílkoviny - aminokyseliny zachovaly. Aminokyseliny se vařením od 42°C ničí, takže je jakoukoliv tepelnou úpravou totálně zlikviduješ. Takže konzumace masa není vůbec o bílkovinách ![]()
Vševěde, jaká je tvoje odbornost, když můžeš napsat takový nebetyčný blud, že někdo nejí bílkoviny typu maso/ vejce ... to by je musel jíst syrové, aby ty bílkoviny do sebe dostal. Jsi přesně z těch, kteří si nechali vymýt mozek režimem, který chce mít lidi tam, kde potřebuje a proto jim klátí do hlavy nesmysly, jen aby byly podporovány big farmy s nehoráznými velkochovy a v neposlední míře i farmacie, která pak " léčí " důsledky nastavených bludů. Takže gratuluju ke ztrapnění se
. A k doktorům, těm je vnucováno také to, co systém potřebuje, aby věděli, jsou studijně vytěžování tak, aby neměli moc času zabývat se ničím jiným - tedy tím, jak jsou věci doopravdy. Jejich odbornost je zaměřena dvěma směry - umí určit diagnosu a umí na ni nacpat kopu léků, ktéré jim podstrkuje farmacie, které jde o zisky, nikoliv o zdraví lidí, umí léčit, potlačovat důsledky nemocí, ale neumí vyléčit. Kdyby mudrlanti neměli přístup k lékům a ke skalpelu ... kde by byli, co by uměli??? ![]()
Přečti si něco o Hyppokratovi, dnešní mudrci mu nesahají ani po kotníčky. Člověk je otráven a zničen léky - ale prakticky je zabit lege artis ![]()
Od r. 1948 se neskládá Hyppokratova přísaha, ale jen lékařský slib, jeho přísaha by byla porušována ve všech bodech ![]()
Podívej, maso a vejce obsahují bílkoviny - souhlas, bílkoviny se skládají z aminokyselin, v tom máš jasno, ale to bys to maso a vejce musel sníst syrový, aby se tam ty bílkoviny - aminokyseliny zachovaly. Aminokyseliny se vařením od 42°C ničí, takže je jakoukoliv tepelnou úpravou totálně zlikviduješ. Takže konzumace masa není vůbec o bílkovinách ![]()
To myslíte opravdu vážně?
![]()
můžete mi prosím toto svoje tvzení nějak doložit? pak se vám omluvím a budu vám děkovat, že jste mně vzdělala:-)
...myslel jsem že vařením od 42°C se ničí vitamíny a minerály nikoli bílkoviny to by pak většina populace která přežívá na tepelně zpracované stravě měla jejich nedostatek což se mě nějak nezdá.Odkud čerpáte informace.
BÍLKOVINA
Bílkovina se skládá z aminokyselin. Aminokyseliny jsou řetězy atomů, které neslouí jen jako stavební kameny
k tvorbě bílkovin, ale mají také aktivní úlohu.
Jinými slovy: aminokyseliny jsou nejen stavební kameny bílkovin, ale - představíme-li si je jako budovu
- účastní se vech činností, které se v takové budově odehrávají.
V takovém domě jsou cihly, malta, stavební dřevo, elezo atd., dále výtah, studená a teplá voda, klimatizační
zařízení, kanalizace, světlo, telefon atd.
Podobně jsou aminokyseliny člověka nebo zvířete nositeli velkého počtu činností. Bez nich není ádná tělesná
funkce moná.
Význam vitality aminokyselin pochopíte, jestlie si uvědomíte, e během esti minut po smrti přestanou
být molekuly v těle ivými, organickými, a e tím ustane jejich vekerá činnost a aktivita.
Pokud tělo ije, mají molekuly jiskru ivota, která jim umoňuje pokračovat v jejich práci.
ivot molekul se projeví a stane postřehnutelným teprve jejich činností. Princip ivota je buď v molekule
přítomen, nebo ne. Jestlie je přítomen, pak je molekula ivý organizmus, schopný dodávat ivotní sílu a energii.
Jestlie v ní ivot není, je anorganická a patří do nerostné říe.
V přírodě není nic v klidu. Vechno buď postupuje dopředu, dělá pokroky, vyvíjí se, nebo degeneruje
a rozpadá se.
Minerální říe obsahuje v anorganické formě vechny molekuly, ze kterých je svět sloen. Pokud je molekula
v minerální říi, má určitou, pevně stanovenou vibraci, ale není ivá. Můe se říci, e její vývoj jde opačným
směrem. Jako anorganické stavební kameny prvků nemohou se samy od sebe dopředu vyvíjet. Mohou se vak
rozpustit a v tomto rozputěném stavu být přijaty rostlinami a tímto způsobem jim můe být dán ivot. Jenom
cestou rostlinného vývoje se mohou molekuly stát ivými.
Původním účelem stvoření rostlinné říe bylo a je dávat molekulám ivot, to znamená přeměňovat
minerální anorganické molekuly v ivé organizmy. Jestlie se horkem rostlinný ivot rozruí, vrací se molekuly
samy od sebe zpět do minerálního stavu, protoe nikdy nemůe existovat současně ivot a smrt.
Zkoumáním činnosti aminokyselin zjiťujeme, e jsou tvorbou a růstem krvinek ivotně důleité pro
neruenou funkci láz, pro zdraví kůe, vlasů a kloubní chrupavky, pro neruenou činnost jater a pro
nespočetné dalí ivotně důleité funkce.
Bílkovina, ze které se skládá maso zvířat, ryb a drůbee, byla vybudována z organických, ivých atomů
zvířecího krmiva. Jejich maso je plnohodnotná bílkovina. Aby vak mohlo nae tělo ivočinou bílkovinu strávit,
musí si ji nejdřív rozloit na původní aminokyseliny a potom z nich vytvořit svoji vlastní bílkovinu.
Větina lidí je přesvědčena, e maso je pro výivu lidského těla nevyhnutelně nutné.
Za prvé je maso otrávené, protoe straným strachem před porákou vyplaví nadledvinky jed do krve zvířete.
Za druhé je toto maso mrtvý produkt, který se okamitě po smrti zvířete začne kazit. Mimoto se maso
a aminokyseliny dále ničí horkem při vaření a pečení.
Protoe větina lidí jí denaturované potraviny, a přes to dál ije, je těko je přesvědčit, e molekuly v naí
potravě musí být ivé, organické, aby nae tělo mohlo být vitální a zdravé. Neivé, anorganické molekuly vedou
k degeneraci a zanikání těla.
Zdraví na dlani aneb Ve pro zdraví http://www.zdravinadlani.zde.cz
KOST SOFT® Dr. Norman W. Walker: Zdraví a salát Strana 26
Tak jak je ivot dynamický, magnetický a organický, tak je smrt statická, nemagnetická a anorganická. ivot je
produkován ivotem a to platí také pro molekuly v naí potravě. Jestlie jsou molekuly v aminokyselinách ivé,
organické, splní svoji úlohu. Jsou-li vak porákou zvířete nebo vařením potravy zničeny, ztratí své vitální
vlastnosti, kterými měly podporovat činnost aminokyselin.
Vechna zelenina a ovoce obsahují nutné iyoucí molekuly, ze kterých si můe organizmus vytvořit
aminokyseliny. Lidské tělo nemůe vyuít ve svůj prospěch ádnou plnohodnotnou bílkovinu jakéhokoliv
masového výrobku. Můe získat ty nejlepí molekuly z čerstvé zeleniny a její ťávy a vytvořit si z nich
ivotně důleité aminokyseliny a bílkovinné látky.
Konzumace masa nebo ostatních masových výrobků a extraktů vede k nahromadění nadměrného mnoství
kyselin, z nich je kyselina močová nejkodlivějí. Svalovina ji přijme asi tak, jako houba nasákne vodu. Jakmile
nahromadění kyseliny močové dosáhne bodu nasycení, kyselina vykrystalizuje a její krystalky způsobují bolesti
při revmatizmu, dně, neutritidě, ischiasu anod.
Zvířata vytvářejí z aminokyselin, získaných z rostlinné říe, daleko větí, silnějí a zdravějí těla ne člověk
konzumací masa.
Jestlie by bylo zapotřebí jetě více důkazů k vyvrácení falených tvrzení ve prospěch masa, pak bychom se
měli poohlédnout mezi masoravými zvířaty po zvířatech taných - ale marně, ádná nenajdeme. Chybí jim jak
síla, tak vytrvalost. Naproti tomu vechna býloravá zvířata, koněm počínaje přes býka a ke slonu, mají
enormní sílu a vytrvalost získanou konzumací syrových rostlin.
Co jsou to aminokyseliny? Jsou sloeny z atomů uhlíku, vodíku, kyslíku a dusíku, které jsou seskupeny do
různých vzorců. Dvě z nich obsahují atomy síry, dvě dalí jódové atomy.
K nevědeckému popsání aminokyselin můeme pouít jako příkladu růi, její tvar, vzorek a barvu květních listů.
Tak jako tyto určují různé druhy růí, tak stanoví skupiny atomu typ aminokyseliny. Aminokyseliny se pak seskupují
do vzorců, typických pro různé druhy bílkovin.
Nyní následuje výpočet nejhlavnějích aminokyselin, jejich sloení, jejich nejdůleitějích funkcí a vlastností.
Alanin
Se skládá ze 40% uhlíku, 8% vodíku, 36% kyslíku a 16% dusíku. Jeho molekulární váha je asi 89. Je součástí
kalciumpanthotenátu (vitamin) a má co do činění se zdravou kůí, hlavně s pokokou a zdravými vlasy. Dále je
důleitý pro zdravou funkci nadledvinek.
Je obsaen v následujících potravinách: alfalfa (vojtěka), syrové nesolené mandle, avokádo, olivy,
smetana, karotka, celer, pampelika, salát, řeřicha potoční, jablka, meruňky, hrozny, pomeranče, jahody,
rajská jablíčka.
Arginin
je sloen z 41,5% uhlíku, 8% vodíku, 18,5% kyslíku a 32% dusíku. Molekulová váha asi 174, závislá na
kontrakci molekul.
Je důleitou součástí chrupavky a tkání, ze kterých se přirozeným usazováním vápníku tvoří kosti. Je důleitý
pro strukturu a funkci rozmnoovacích orgánů. Přispívá k udrování degenerace buněk pod kontrolou a chrání
tkáně před tvorbou vředů a rakoviny.
KOST SOFT® Dr. Norman W. Walker: Zdraví a salát Strana 27
Je obsaen v následujících potravinách: alfalfa, zelená zelenina a saláty, karotka, tykev, okurky, celer, pór,
ředkvička, syrové brambory, pastinák.
Kyselina asparágová
se skládá z 36% uhlíku, 5,5% vodíku, 48% kyslíku, 10,5% dusíku. Molekulová váha asi 133.
Pomáhá oddalovat naruování kostí a zubů a podporuje prolínání vápníku z krve do buněk. Je důleitá pro plíce
a dýchací cesty, stejně jako pro srdce a krevní cévy.
Pramenem kyseliny asparágové jsou tyto potraviny: citrony, grapefruity, nesolené mandle, jablka, meruňky,
karotka, celer, okurky, petrel, ananas, ředkvička, penát, rajská jablíčka, řepové listy, řeřicha potoční
a červený meloun.
Cystin
Skládá se z 30% uhlíku, 5% vodíku, 26,5% kyslíku, 11,5% dusíku, 27% síry. Molekulová váha 240.
Jedna z nejdůleitějích součástí vlasů. Důleitá substance při tvorbě červených krvinek. Udruje tkáně zdravé
a odolné proti jedům a infekcím. Má vliv na funkci mléčné lázy, zvlátě v době kojení.
Pramenem cystinu jsou následující potraviny: alfalfa, karotka, řepa, zelí, květák, paitka, cibule, česnek,
křen, růičková kapusta, jablka, rybíz, ananas, maliny, paraořechy, lískové ořechy.
Dijodtyrosin
Skládá se z 25% uhlíku, 2% vodíku, 11% kyslíku, 3% dusíku, 59% jódu. Molekulová váha 433.
Podílí se na funkcích vech láz, předevím na funkci lázy títné, hypofýzy, nadledvinek a lymfatických láz.
(viz tabuli o endokrinních lázách).
Najdeme ho v mořských řasách, karotce, celeru, penátu, rajčatech a ananasu.
Kyselina glutamová
Skládá se z 41% uhlíku, 6% vodíku, 43,5% kyslíku, 9,5% dusíku. Molekulová váha 147. Tvoří pětinu součástí
inzulínových molekul.
Zúčastňuje se vylučování zaívacích ťáv v těle a tvorby glykogenu. Je důleitá pro játra, která přeměňují za
pomoci amylolytických enzymů glykogen na cukr poskytující energii. Má silný dezinfekční účinek. Brání vzniku
anémie (chudokrevnosti) a zabraňuje nebo zpomaluje odeznění účinku vitaminu C.
Následující potraviny dodávají prvky potřebné pro glutamovou kyselinu: zelené fazole a růičková kapusta
(syrové), karotka, zelí, celer, řepové listy a tykvové listy, pampelika, petrel, salát, penát, papaya.
Glycin
Skládá se z 32% uhlíku, 7% vodíku, 42,5% kyslíku, 18,5% dusíku. Molekulová váha 75.
KOST SOFT® Dr. Norman W. Walker: Zdraví a salát Strana 28
Účastní se tvorby chrupavek a vláken svalových. Má mírnící účinek na nadměrnou tvorbu pohlavních hormonů.
Dobrým pramenem glycinu jsou následující potraviny: karotka, pampelika, tykev, celer, petrel, penát,
čerstvé nesolené mandle, alfalfa, česnek, syrové brambory, fíky, pomeranče, citrony, borůvky, maliny,
grapefruit, červený meloun.
Histidin
Je sloen ze 46% uhlíku, 6% vodíku, 21% kyslíku, 27% dusíku. Molekulová váha 155.
Podporuje tvorbu glykogenu v játrech. Pomáhá zabraňovat tvorbě patologických hlenů v organizmu. Je
důleitou součástí hemoglobinu (červené krevní barvivo) a spermií, které při oplodnění pronikají do vaječné buňky.
Proto má mnoho co do činění s těhotenskými komplikacemi, například s potratem, předčasným porodem, mrtvým
plodem, sterilitou atd.
Dobrým pramenem histidinu jsou následující potraviny: křen, ředkvička, karotka, řepa, celer, okurka,
endivie, pór, česnek, cibule, pampelika, tykvové listy, granátová jablka, zralé a zelené papaya-plody.
Hydroxyglutamová kyselina
Skládá se z 37% uhlíku, 5% vodíku, 49% kyslíku, 9% dusíku. Molekulová váha 163.
Svým účinkem se podobá kyselině glutamové, ale má větí vliv na tvorbu aludečních ťáv.
Následující potraviny jsou jejím dobrým zdrojem: karotka, celer, petrel, salát, penát, rajská jablíčka,
hrozny, borůvky, maliny, ryngle.
Hydroxyprolin
Je sloen ze 46% uhlíku, 7% vodíku, 36,5% kys11iu, 10,5% dusíku. Molekulová váha 131.
Podílí se na činnostech jater a lučníku, předevím na emulgaci tuků a na boji proti luknutí tuků. Dále se podílí
na tvorbě hemoglobinu a globulinu v červených krvinkách.
Ke krytí potřeby jsou dobré následující potraviny: karotka, řepa, salát, pampelika, tykev, okurka, nesolené
mandle, kokosový ořech, avokádo, olivy, meruňky, třeně, paraořechy, fíky, rozinky, hrozny, pomeranče,
ananas.
Isoleucin
Obsahuje 55% uhlíku, 10% vodíku, 24% kyslíku, 11% dusíku. Molekulová váha 131.
Podílí se na regulaci brzlíku v dětství a mládí a regulaci hypofýzy v mládí a dospělosti, předevím co se týče
růstu a regenerace tkání těla. Je důleitou látkou při obnově hemoglobinu v červených krvinkách. Pomáhá
regulovat veobecnou výměnu látkovou.
Isoleucin obsahuji následující potraviny: vechny ořechy (kromě burských), cashews a jedlé katany,
avokádo, olivy, zralé papaya-plody, kokosový ořech, slunečnicová semena, výcarský sýr.
KOST SOFT® Dr. Norman W. Walker: Zdraví a salát Strana 29
Leucin
Jeho sloení a molekulová váha jsou stejné s isoleucinem. Rozdíl je v uspořádání atomových řetězců, které
způsobuje pravotočivost leucinu, zatímco uspořádání atomových řetězců v isoleucinu ho činí levotočivým. Tím má
leucin vyrovnávající účinek na funkce isoleucinu. Je obsaen ve stejných potravinách jako isoleucin.
Lysin
Skládá se ze 49% uhlíku, 10% vodíku, 22% kyslíku, 19% dusíku. Molekulová váha 146.
Podílí se na funkci jater a lučníku, předevím na látkové výměně tuků. Je nezbytně nutný pro regulaci
současného působení epifýzy, mléčné lázy, lutého tělíska a vaječníků. Zabraňuje degeneraci tělních buněk
a tkání.
Potraviny, které nám dodávají lysin, jsou: karotka, řepa, okurka, celer, petrel, penát, pampelika, listy
tykve, zelené a zralé papaya-plody, alfalfa, sojové výhonky (mladé, asi 15 cm dlouhé), jablka, meruňky,
hruky, hrozny.
Methionin
Obsahuje 40% uhlíku, 7,5% vodíku, 21,5% kyslíku, 9% dusíku, 22% síry. Molekulová váha 149.
Důleitá součást krevního barviva, tkání a krevního séra. Podílí se na funkci sleziny, slinivky břiní
a lymfatických uzlin.
Potraviny dodávající methionin: růičková kapusta, zelí, květák (syrové), ťovík, křen, paitka, česnek,
řeřicha potoční, ananas, jablka, paraořechy a lískové ořechy.
Neuleucin
Patří také k leucinové skupině; sloení a molekulová váha jsou stejné jako u isoleucinu. Je známý také jako
glycoleucin. Je levotočivý a pomáhá udrovat funkce leucinové skupiny v rovnováze.
Phenylalanin
Skládá se z 65,5% uhlíku, 7% vodíku, 19% kyslíku, 8,5% dusíku. Molekulová váha 165.
Podílí se na odstraňování odpadových látek jak z potravin, tak z opotřebovaných buněk a tkání těla, dále se
podílí na funkci ledvin a močového měchýře. Přítomností alkoholu v těle ztrácí velkou část své účinnosti.
Potraviny dodávající potřebné části pro tvorbu phenylalaninu: karotka, řepa, okurka, penát, petrel, rajská
jablíčka, ananas, jablka.
Prolin
Je sloen z 52% uhl’ku, 8% vodíku, 28% kyslíku, 12% dusíku. Molekulová váha je 115.
Podílí se na aktivitě bílých krvinek (leukocytů). Reguluje emulgaci tuků.
KOST SOFT® Dr. Norman W. Walker: Zdraví a salát Strana 30
Dodávají ho následující potraviny: karotka, řepa, salát, pampelika, tykev, okurka, nesolené mandle,
kokosový ořech, avokádo, olivy, meruňky, třeně, paraořechy, fíky, rozinky, hrozny, pomeranče, ananas.
Serin
Obsahuje 34% uhlíku, 7% vodíku, 46% kyslíku, 13% dusíku. Molekulová váha 105.
Účastní se čitění tkání v těle, předevím sliznic plic a průduek. Neúčinný za přítomnosti nikotinu (kuřáci
tabáku).
Jeho součásti dodávají: křen, ředkvička, pór, česnek, cibule, karotka, řepa, celer, okurka, petrel, penát,
zelí, alfalfa, papaya, jablka, ananas.
Threonin
Skládá se ze 48% uhlíku, 9% vodíku, 24% kyslíku, 19% dusíku. Molekulová váha 119.
Je aktivní při výměně atomů aminokyselin v těle, upravuje rovnováhu mezi řetězovou strukturou aminokyselin
a jejich funkcemi.
Je obsaen ve zralých plodech papaya, karotce, alfalfě a ostatní zelené listové zelenině.
Thyroxin
Skládá se z 23% uhlíku, 1,5% vodíku, 8% kyslíku, 2% dusíku, 65% jódu. Molekulová váha 777.
Podílí se na činnosti títné lázy, hypofýzy, nadledvinek a varlat. Pomáhá regulovat veobecnou látkovou
výměnu a rychlost chtěných a nechtěných reakcí.
Potraviny, které obsahují thyroxin: mořské řasy, karotka, celer, salát, penát, tykev, rajská jablíčka,
ananas.
Tryptophan
Je sloen z 65% uhlíku, 6% vodíku, 15% kyslíku, 14% dusíku. Molekulová váha 204.
Je to substance základního významu při tvorbě buněk v těle od primární pohlavní buňky a k tkáním. Podílí se
na tvorbě a funkci aludečních a pankreatických ťáv (pankreas = slinivka břiní). Podporuje výkonnost zraku.
Následující potraviny udrují jeho rovnováhu: karotka, řepa, celer, endivie, pampelika, fenykl, zelené fazole
(syrové), růičková kapusta (syrová), paitka, penát, alfalfa, tykev.
Tyrosin
Je sloen z 59,5% uhlíku, 6% vodíku, 26,5% kyslíku, 8% dusíku. Molekulová váha 181.
Bezpodmínečně nutný k tvorbě červených a bílých krvinek. Podílí se na tvorbě a vývoji tělových buněk a tkání.
Podporuje funkci nadledvinek, hypofýzy a títné lázy. Aktivní sloka pigmentových buněk ve vlasech.
KOST SOFT® Dr. Norman W. Walker: Zdraví a salát Strana 31
Potraviny obsahující tyrosin: alfalfa, karotka, řepa, okurka, salát, pampelika, tykev, chřestové pičky
(syrové), pór, petrel, zelená paprika, penát, řeřicha potoční, mandle (syrové nesolené), výcarský sýr,
jahody, meruňky, třeně, jablka, červený meloun, fíky.
Valin
Skládá se z 51% uhlíku, 9,5% vodíku, 27,5% kyslíku, 12% dusíku. Molekulová váha 73.
Podlí se na funkci lutého tělíska, mléčné lázy a vaječníků a na jejich spolupráci s ostatními lázami. (viz
endokrinní lázy.)
Potraviny obsahující valin: karotka, tykev, pampelika, mandle (syrové nesolené), salát, pastinák, dýně
(syrová), celer, řepa, petrel, rajská jablíčka, jablka, granátová jablka.
Abychom vysvětlili, jak jsou atomové řetězce v aminokyselinách uspořádány, stačí uvést jako příklad leucinovou
skupinu:
leucin: (CH3)2 CHCH2 CH(NH2) COOH (souhrnný vzorec: C6H13O2N)
isoleucin: CH3CH2CH (CH3) CH (NH2) COOH (souhrnný vzorec: C6H13O2N)
norleucin: CH3 (CH2)3CH (NH2) COOH (souhrnný vzorec: C6H13O2N)
Tyto tři aminokyseliny mají sice stejný souhrnný vzorec, ale způsob, jakým jsou atomy navzájem spojeny, mění
vlastnosti, účinek a funkce kadé kyseliny.
Jestlie pozorujeme tu obrovskou mnohotvárnost atomových kombinací a s tím spojenou práci, můeme
snadno pochopit hodnotu ivota v kadém atomu. Dále můeme pochopit důvod, proč je pro tělo o moc snadnějí
vybudovat svoji vlastní bílkovinu ne rozloit mrtvé molekuly vařeného masa zvířat.
Je paradoxní, e celé společenství civilizovaných lidí spěchá se zbraní v ruce proti zvířeti, které usmrtilo nebo
poranilo jediného člověka, ale na druhé straně se shromaduje slavnostně naladěno, aby ulovilo a usmrtilo
bezbranného ptáka nebo zvíře a potom snědlo jeho mrtvé pozůstatky. A co je jetě horí: chová a opatruje ptáky
a jiná domácí zvířata, chrání je proti nemoci a nebezpečí jenom proto, aby je usmrtilo, uvařilo a s poitkem snědlo!
Konzumace masa je jen a jedině otázkou osobního vkusu, záliby a vlastního úsudku. Nutnost opatřit
tělo potřebnou bílkovinou neexistuje.
Souhrnně bych rád řekl, e vím z praktické zkuenosti, e bílkovina z masa není pro lidské tělo nutná, ba
naopak je kodlivá. Těkou tělesnou práci můete vykonávat lépe a s mení únavou, kdy krtnete maso ze svého
jídelníčku a zvyknete si dodávat tělu nutnou bílkovinu rozmanitým čerstvým ovocem, saláty, zeleninou a čerstvými
ťávami, které obsahují vechny potřebné látky, kterých tělo dovede vyuít k tvorbě vlastní bílkoviny.
Z estetického a morálního hlediska není usmrcování zvířat, ptáků a ryb, vaření a konzumace masa to, co určila
příroda lidskému tělu jako potravu. ivot zvířatům byl dán stejným stvořitelem jako nám. Nemáme právo ádné
zvíře, nebo dokonce člověka připravit o ivot. Nae vibrace klesá o několik oktáv usmrcením zvířete, ať u
z důvodu sportovního nebo obchodního. Klesá stále víc konzumací masa, a klesne neodvratně na úroveň zvířat.
Například nízké pudy, sklon k alkoholu, kouření a veobecná ztráta zábran závisí zřejmě na mnoství
zkonzumovaného masa. Jestlie se masa vzdáme, dostaví se jako přirozený důsledek zlepení naeho
zdraví, naich vlastností, budeme mít víc porozumění, víc energie, síly, vitality a vyí intelekt.
KOST SOFT® Dr. Norman W. Walker: Zdraví a salát Strana 32
Z fyziologického hlediska vzato, zvyuje konzumace masa obsah kyselin v těle. Zaívacím procesem
a rozkladem masa na jeho původní aminokyseliny se tvoří v těle velké mnoství kyseliny močové. Kdyby ji
tělo mohlo okamitě vyloučit, způsobila by asi méně kody.
Ve skutečnosti přijmou vak nae molekuly enormní mnoství této kyseliny močové která nakonec tvoří
pičaté, ostré krystalky které z způsobují bolesti známé jako revmatizmus, neuritis, ischias, dnu a některé
nemoci jater.
V průběhu svých výzkumů jsem analyzoval tisíce vzorků moče a bez výjimky jsem zjistil, e obsah kyseliny
močové v moči u jedlíků masa tvoří jen desetinu a pětinu toho mnoství, které by se mělo vyloučit. To znamená,
e svaly ji přijmou pět a desetkrát víc, ne odejde ledvinami.
Jestlie by neexistoval ádný jiný důvod proč krtnout maso z naeho jídelníčku, pak jsou bolesti,
vznikající nahromaděním kyseliny močové v organizmu, dostatečnou příčinou.
Za shlédnutí jednoznačně stojí dokument na ulozto.cz - raději vidličky než nože
Je mi trochu smutno, když dospělý člověk věří těmto nesmyslům. Nebudu Vám to vyvracet...
btw. Norman Walker nikdy neexistoval ![]()
To je divné, pokud má hrob, tak by existovat měl.
Nepletes si to s Jarou Cimrmanem? ![]()
Na vícero místech jsem četl, že je to reklamní tah prodejců odšťavovačů:-)
Pokud existoval a živil se jenom šťávami, patrně zemřel na selhání ledvin. Dostat do těla dostatečné množství živin jen šťávami znamená
konzumovat den za dnem litry tekutin... Což znamená šílené přetížení ledvin, navíc spousta zeleninových šťáv je diuretických...
On nepil pouze šťávy a vůbec si myslím, že je o něm zbytečně mnoho polopravd rozšířených po netu, nicméně dožil se hodně slušného, nebo podle jiných zdrojů úctyhodného věku a na co v tom věku 93-118 let zemřel, není zase tak podstatné, nicméně na ledviny bych to nešacoval, spíše prostě na stáří.
Dobrý den,
celkem trpím na opary. Chtěl jsem se zeptat, jestli pomůže při klubání či vyklubání oparu vnější aplikace mrtvé vody na postižené místo. A co proplachování úst mrtvou vodou? Píše se, že mrtvá voda je dobrá dezinfekce, ale herpesu se zároveň dobře daří v kyselém prostředí. Proto se ptám. Děkuji.
Myslím, že by měla fungovat, navíc nevysušuje jako jiné prostředky, což je dobré.
Ahoj. No já jsem měla také problémy s opary a naštěstí to časem všechno přešlo. Není však od věci se někde podívat a mrknout se na nějakou radu, jak tomu zamezit. Určitě to samoléčbě pomůže. Zkuste mkrnout sem: http://cs.medixa.org/nemoci/opar-rtu
Většinou s názory Vševěda nesouhlasím, ale tentokrát mu musím dát zapravdu. Dr. Walker je fitivní postava stejně jako třeba Jára Cimrman. Proto taky existují na celém světě jen dvě údajné fotografie tohoto člověka. Nezůstaly po něm žádní potomci, žádní příbuzní. Neexistuje přesný životopis tohoto člověka. Dokonce i údajná délka jeho života není pevně stanovena a vyskytuje se v mnoha verzích od 93 let do 145 let. Na netu se vyskytuje pár pofidérních fotek náhrobků, což má být důkaz existence tohoto fantoma.
Knihy pod pseudonymem Walker byly napsány anonymním autorem na zakázku výrobců odšťavňovačů.
Myslíte, že pokud dáte stejný odkaz skrytě na více míst, tak to nebude reklama? Pokud to sem natlačíte znovu, smažu všechno.
Není té konspirace až moc, čili všichni výrobci odšťavňovačů mají kartel a vykonstruovanou osobu, která jim prodává zboží. No, mě to připomíná skoro něco tak dokonalého jako církev, ta má také svoji modlu a přitom jde o nejlépe organizovaný podnik na světě. Lepší know hou snad nikdo nemá a hlavního aktéra také nikdy nikdo neviděl. To mě na prodej odšťavňovačů, což je na trhu okrajové zboží, připadá jako opravdu šibalský kousek.
Většinou s názory Vševěda nesouhlasím, ale tentokrát mu musím dát zapravdu. Dr. Walker je fitivní postava stejně jako třeba Jára Cimrman. Proto taky existují na celém světě jen dvě údajné fotografie tohoto člověka. Nezůstaly po něm žádní potomci, žádní příbuzní. Neexistuje přesný životopis tohoto člověka. Dokonce i údajná délka jeho života není pevně stanovena a vyskytuje se v mnoha verzích od 93 let do 145 let. Na netu se vyskytuje pár pofidérních fotek náhrobků, což má být důkaz existence tohoto fantoma.
Knihy pod pseudonymem Walker byly napsány anonymním autorem na zakázku výrobců odšťavňovačů.
Obcas mu taky v necem verim.
Ale nesmime ho moc chvalit aby nam jeste nezpychl. ![]()
Není té konspirace až moc, čili všichni výrobci odšťavňovačů mají kartel a vykonstruovanou osobu, která jim prodává zboží. No, mě to připomíná skoro něco tak dokonalého jako církev, ta má také svoji modlu a přitom jde o nejlépe organizovaný podnik na světě. Lepší know hou snad nikdo nemá a hlavního aktéra také nikdy nikdo neviděl. To mě na prodej odšťavňovačů, což je na trhu okrajové zboží, připadá jako opravdu šibalský kousek.
http://blog.jaykordich.com/?tag=dr-norman-walker
V tomto článku zmiňuje Jay Kordich (dosud stále žíjící 91 let starý pán, velký propagátor odšťavňování) osobní setkání s Dr. Walkerem v 60. letech.
V tomto článku zmiňuje Jay Kordich (dosud stále žíjící 91 let starý pán, velký propagátor odšťavňování) osobní setkání s Dr. Walkerem v 60. letech.
To zní mnohem lépe než ta snůška nesmyslů co se zde již řešila, já osobně nepředpokládám že by šlo o vymyšlenou osobu, na to po něm existuje moc kvalitní, rozsáhlé a pracné dílo. Proti tomu naprostá většina mediálně glorifikovaných po sobě naopak zanechala tolik paskvilů, že člověk ani nemůže pochopit, jak takové osoby mohou řídit společnost a určovat veřejné normy. Dr. Walker určitě nebyl duch, ale pokud chcete, tak spíše fenomén.
Zdravím, mě na opary lysin moc nepomáhá, beru 1 čajovou lžičku denně a Bkomplex. Myslíte, že mám brát víc toho lysinu?
Tak léčba pomocí suplementace konkrétních aminokyselin je určitě dobrá, ale rozhodně není samospásná tedy vždy je potřeba se na problém dívat komplexně a řešit ho v širším spektru možností. Konkrétně lysin má význam podávat v dávce cca 1-4 g denně a více asi nic nezlepší spíše může i zhoršit. Já bych se bavil o tom že za problémem stojí slabší imunita a spouští ho většinou ataky stresu tedy zvednout imunitu a snížit stres.
Děkuji. Imunita souvisí hodně se stavem střev a já mám v poslední době ve stolici tmavý hlen místo klasického světlého. Nevíte co to znamená? Děkuji.
Barva stolice i hlenu se může měnit z více důvodů v závislosti na stravě, bakteriální kontaminaci, nebo při krvácení do střeva. Vzhledem k tomu že žádné konkrétní potíže neuvádíte viděl bych to na tu stravu tedy si pozorně vysledujte závislost barvy na konkrétní potravině.
Teď hodně jím třtinovou melasu tak to bude tím...
Také mě napadá kávový klystýr u kterého když spěchám, tak vynechávám filtraci přes plátno a filtruju jen přes jemné sítko. Myslíte že to může škodit, když to takhle ošidím? Děkuji.
Tak melasa barví dost silně a to kafe nevím z hlediska barvy, ale horší filtrace podle mě nevadí.
Lysin by měl blokovat množení virů, které je podporováno argininem. Takže Lysin je potřeba brát zejména pokud čšlověk přijme potravu s argininem. A množství potravin s argininem je vhodné redukovat.
Máte zkontrolováno jakou máte hladinu vitamínu D a selenu? Pokud máte problém s opary, tak kromě konzumace zinku bych doporučil dostat hladinu D a selenu do horní poloviny normálního rozsahu, ideálně někam sem:
selen na 1,1 až 1,5 umol/l
vitamín D 100 až 150 nmol/l
Lysin by měl blokovat množení virů, které je podporováno argininem. Takže Lysin je potřeba brát zejména pokud čšlověk přijme potravu s argininem. A množství potravin s argininem je vhodné redukovat.
Máte zkontrolováno jakou máte hladinu vitamínu D a selenu? Pokud máte problém s opary, tak kromě konzumace zinku bych doporučil dostat hladinu D a selenu do horní poloviny normálního rozsahu, ideálně někam sem:
selen na 1,1 až 1,5 umol/l
vitamín D 100 až 150 nmol/l
Vlasovku ještě udělanou nemám, ale chystám se jí do vánoc udělat. Selen beru pravidelně, protože dávám Lugol, zinek taky, déčko jen občas + K2 mk7. Které potraviny obsahují hodně argininu?
Ten vitamín D si nechte udělat v laboratoři. A pokud ho konzumujete jen občas, tak se obávám, že bude malý zázrak, když budete mít 75 nmol/l, což je hladina kterou bílé pláště považují za normální, ale reálně je hluboce nedostatečná.
Pokud na to nemáte peníze tak se na to dá jít tak, že do kalkulačky na odkaze níže (bohužel v AJ) strčíte informaci o své hmotnosti (např. 80 kg) a informaci na jakou hladinu byste se chtěl dostat (např. 100 nmol/l) z kalkulačky vám vypadnou dvě denní dávky (pro uvedených 80 kg a 100 nmol/l vypadne 2000 IU a 8000 IU).
Vy byste pak měl po dobu alespoň půl roku poctivně konzumovat něco mezi těmi dvěma hodnotami a pak zkusit přesvědčit doktora, aby vám nechal udělat hladinu vitamínu D.
Já se na svých hezkých loňských 106 nmol/l při mých cca 85 kg dostával skoro dva roky a za tu dobu jsem zkonzumoval množství, ze kterého bych se měl podle většiny MUDrů měl předávkovat.
Já se na svých hezkých loňských 106 nmol/l při mých cca 85 kg dostával skoro dva roky a za tu dobu jsem zkonzumoval množství, ze kterého bych se měl podle většiny MUDrů měl předávkovat.
Moc děkuji. Nejlepší kalkulačka bude asi cronometr? Tím pádem budu muset současně s D3 zvýšit příjem K2 a retinolu?
Zapomněl jsem přidat odkaz na tu kalkulačku:
https://www.grassrootshealth.net/project/dcalculator/
Kávový klystýr se nemusí filtrovat přes plátno, jemné sítko stačí. Ale musí být opravdu jemné.