Zdravím ![]()
Chci se zeptat, v pondělí jsem byla na laserovém odstranění celkem pěti znamének různých velikostí a to z kosmetického důvodu. Toš zákrok byl docela i zábavný - navzdory mému očekávání. Co mne ale nedělá moc radost jsou ty rány co zatím po tom zůstaly. Třeba to někdo z vás také někdy podstoupil.
Nuže vypadají asi jako kdyby vám někdo rozleptal kůži, a tak se vám naskytne pohled na kousek odhalené tkáně a okraje rány jsou takové zubaté. ![]()
Nu, vypadá to docela děsivě, hlavně ta má největší. Podle doktorů se to bude hojit tak, že vznikne za pár dní stroupek. No a podle nich je nutné několikrát denně / prý až 6x) nanášet alpu na vatičce. To má být jednak dezinfekce, a taky to má vysušit ránu, aby mohl vzniknout ten strup.
A abych se dostala k tomu, co bych chtěla vědět. Inu zajímalo by mne, čím to hojení urychlit, co si myslíte o té alpě a nějaké další nápady třeba. Hodí se i nějaké tipy co jíst aby se do toho hojení tělo lépe pustilo.
Pokud tu bude někdo kdo s tím má zkušenost tak budu ráda za jeho povyprávění jak probíhalo hojení.
Díky za odpovědi.
Můžeš si rány potřít medem, obvázat a měnit jednou denně, můžeš použít konopnou mastičku a dobrej je prej i Hemagel.
(Naprosto souhlasím s následujícím příspěvkem od 6ma. Po šankaprakšaláně se mmj. zlepší i stav pleti.)
hojeni urychli ,pokud se ulehci telu od traveni nevhodne potravy, coz znamena jist nejlepe syrovou stravu a k tomu nejlepe dodavat vitaminy a mineraly navic, pri tom bych se soustredil na udrzeni spravneho pH
A co oplachování vodou s mořskou solí? Někde píšou, že mořská voda je dobrá i na otevřené rány, co myslíte vy?
To nevím, ale ještě sem si vzpomněl na to, že rychlejšímu hojení tržných a sečných ran napomáhá vtírání přepuštěnýho másla.
A abych se dostala k tomu, co bych chtěla vědět. Inu zajímalo by mne, čím to hojení urychlit, co si myslíte o té alpě a nějaké další nápady třeba. Hodí se i nějaké tipy co jíst aby se do toho hojení tělo lépe pustilo.
Pokud tu bude někdo kdo s tím má zkušenost tak budu ráda za jeho povyprávění jak probíhalo hojení.
Díky za odpovědi.
Tak rad se vám dostalo myslím dost a dobrých, nicméně bych přidal koloidní stříbro, nebo urinu, to funguje také dobře a hlavně jde o snadnou dostupnost.