Hubnuti

Zdraví-AZ — https://forum.zdravi-az.com/forums/topic/hubnuti/
JESTERKA — pát úno 06, 2009 1:13 pm

Chtěla bych Vás poprosit o radu.Mám několik let vlekoucí se rýmu, poslední 3 roky si kapu Olynth do nosu a bolí mě často hlava. Dále mám ekzém ve vlasech, asi tak 14 let, jsem pořád unavená a ospalá, v létě mi natékají nohy, v zimě mám pořád studené ruce a nohy. K doktorům nechodím a podle Vaší tabulky BMI patřím do skupiny obezita, je mi 27. Chtěla bych vyzkoušet šankhaprakšálanu, o které se zmiňujete. Zajímalo by mne, zda by nemohlo to množství vody se solí nějak moc zatížit ledviny? Vyloučila jsem ze svého jídelníčku mouku, cukr a sladkosti, místo toho jím rýžové chleby a můj jídelníček je přibližně následující: ráno a večer vláknina, lehčí oběd (např. čína-rýže + míchaná zelenina, je ale smažená...) pak třeba pár rýžových chlebů nebo kneknebrotů a večer zeleninový salát, jogurt zse rýžový chleba. K pití 2 litry vody za den. Kávu jsem vyřadila, místo toho si každé ráno vezmu tobolku Guarany a taky 2x denně konzumuji jablečný ocet v tabletách. Občas si uvařím čaj, zelený Pickwick. Prosím o radu jak nejlépe v mém případě dosáhnout zhubnutí. Díky

Jarda — pát úno 06, 2009 9:11 pm
JESTERKA píše:
Chtěla bych Vás poprosit o radu.Mám několik let vlekoucí se rýmu, poslední 3 roky si kapu Olynth do nosu a bolí mě často hlava. Dále mám ekzém ve vlasech, asi tak 14 let, jsem pořád unavená a ospalá, v létě mi natékají nohy, v zimě mám pořád studené ruce a nohy. K doktorům nechodím a podle Vaší tabulky BMI patřím do skupiny obezita, je mi 27. Chtěla bych vyzkoušet šankhaprakšálanu, o které se zmiňujete. Zajímalo by mne, zda by nemohlo to množství vody se solí nějak moc zatížit ledviny? Vyloučila jsem ze svého jídelníčku mouku, cukr a sladkosti, místo toho jím rýžové chleby a můj jídelníček je přibližně následující: ráno a večer vláknina, lehčí oběd (např. čína-rýže + míchaná zelenina, je ale smažená...) pak třeba pár rýžových chlebů nebo kneknebrotů a večer zeleninový salát, jogurt zse rýžový chleba. K pití 2 litry vody za den. Kávu jsem vyřadila, místo toho si každé ráno vezmu tobolku Guarany a taky 2x denně konzumuji jablečný ocet v tabletách. Občas si uvařím čaj, zelený Pickwick. Prosím o radu jak nejlépe v mém případě dosáhnout zhubnutí. Díky

Postupem, který popisujete, se i přes značné sebeodříkání, trvale zhubnout nedá a ani není možné se zbavit výše uvedených zdravotních potíží. Vše co píšete, je v přímém rozporu s texty těchto stránek, musíte je pořádně pročíst a snažit pochopit to, co se já snažím sdělit. Vaše popsaná strava je vysoce kyselinotvorná, zahleňující, bez vitamínů, enzymů a organických minerálních látek, navíc zcela bez radiovitality. Tímto postupem jste na nejlepší cestě k podstatně vážnějším zdravotním problémům, než které dosud máte. Uvedené tekutiny Vás zasolují a dehydrují, navíc 2 litry za den je strašně málo. Takto nevhodných tekutin, které se prakticky nevážou na tkáně, by bylo potřeba vypít minimálně 3 - 4 litry a stejně to nebude nic moc.
Chemie z tobolek a pilulí Vám narušuje činnost jater a dále zhoršuje celkový stav. Používat takové svinstvo, jako kapky Olynth do nosu, bych vůbec nezkoušel a pokud se chcete zbavit zahlenění horních cest dýchacích, vyhoďte ty kapky, denně vypijte šťávu z 5 dkg cibule doplněnou na 0,5 litru šťávou z okurky. Každé ráno proveďte očistu nosu, uvedenou pod tlačítkem (Odstranění dysbakteriózy) a sjedete dolu na (Očista dalších tělních dutin). Džala néti - očista nosních dutin, má při pravidelném užívání špičkové výsledky a je zcela bez rizika, což se o jakémkoliv produktu doporučovaném reklamou, rozhodně říci nedá. Já tuto techniku používám v chřipkových obdobích prakticky denně a za posledních 20 let jsem chřipku ani rýmu neměl a to se proti nim nijak nechráním. Naopak na mojí fotce vidíte, že mnoho vlasů zrovna nemám a i tak téměř celou zimu chodím bez čepice, šály a samozřejmě s rozepnutou bundou, protože frajeřina nezebe. Pokud přijdu promrzlý domů, tak na rozdíl od ostatních, nepiji jako cvok horký čaj, ale kopnu do sebe 0,5 litru ledové vody, nejlépe s ledovou tříští. Je to pěkná rána, ale za pár minut nevím co s energií, zatím co po horkém čaji, se za pár minut budete klepat znovu zimou, protože Vám energii nedodá, naopak ji odebírá.
Ekzém ve vlasech a trvalá únava souvisí s překyselením těla a zhoršenou funkcí jater. Otoky mohou znamenat nedostatečnou funkci ledvin, ze zasolení organizmu, kdy se anorganický sodík naváže na buňky a znemožňuje jejich normální funkci. Přečtěte si (Potraviny jako jedy i léky) téma (Pohled na bílé jedy), to Vám snad napoví co děláte špatně.
Šankhaprakšálana má kontraidikace popsané v textu a domnívám se, že Vám nijak uškodit nemůže. Je to ale opravdu razantní očistná metoda a při tak masivním zanesení organizmu, jaké popisujete, bych alespoň jedenkrát absolvoval asistovanou očistu pomocí Colonhydroterapie, abych předešel nějaké silné detoxikační reakci, kterou lze velice těžko dopředu odhadnout. Navíc poznáte ten správný pocit, který máte očistou těla docílit a další postupy, ať klystýry, nebo šankhaprakšálana Vám budou připadat mnohem jednodušší a nebudete se jich tolik bát.
Jedná se o obecné rady, kdy diagnózu pouze odhaduji na základě letitých zkušeností, na přesný postup bych Vás musel vidět a udělat si vyšetření. Pokud budete mít zájem zavolejte mi na telefon uvedený na stránkách pod mojí fotografií a domluvíme se na termínu Vaší návštěvy. Předpokládám, že k řešení je u Vás více problémů a vysvětlím Vám jak odstranit vše naráz.

lev — pon úno 01, 2010 1:49 pm

Dobrý den. Mám potíže s nadváhou a chtěla bych zhubnout a zároven neřipravit tělo o důležité vitamíny, minerály ... celkově tělo detoxikovat. Nevím, jak žačít. Potraviny, které jsem považovala za zdravé jste zavrhnul a po přečtení stránek už chápu proč. Potřebovala bych poradit s tím, jak začít, co vlastně jíst, jaké potraviny míchat, jaké ne. Napadá mě jestli by nebyla vhodná osobní konzultace???

Jarda — pon úno 01, 2010 8:02 pm
lev píše:
Dobrý den. Mám potíže s nadváhou a chtěla bych zhubnout a zároven neřipravit tělo o důležité vitamíny, minerály ... celkově tělo detoxikovat. Nevím, jak žačít. Potraviny, které jsem považovala za zdravé jste zavrhnul a po přečtení stránek už chápu proč. Potřebovala bych poradit s tím, jak začít, co vlastně jíst, jaké potraviny míchat, jaké ne. Napadá mě jestli by nebyla vhodná osobní konzultace???

Ta konzultace je nejvhodnější a nejrychlejší forma, jak si v tom nedělat ještě větší nepořádek, než v tom už máte. Počítejte, že to ani není o tom co jíst, ale spíše jak se zbavit kyselin z těla a tkání, to ostatní se již srovná samo a tělo se vrátí na svoji fyziologickou váhu, zpravidla tak na váhu z cca 18 let. Pokud budete mít zájem, tak mi zavolejte a domluvíme se na termínu návštěvy.

permonicek — úte úno 09, 2010 7:54 pm

Dobrý den, potřebovala bych od Vás poradit. Mám problém s nízkou váhou, vážím 39 kg měřím 158. Stravuji se vitariánsky. Rodiče s tím nesouhlasí a snaží se mě za každou cenu vykrmit. Dříve jsem měla sportovní postavu, díky neuvěřitelnému stresu ze školy a ze strany rodičů mám na sobě akorát tuk a svaly žádné (musela jsem kvůli rodičům rychle přibrat a nic lepšího než přejídat se večer mě nenapadlo). Stejně jsem po tomto životním stylu rychle onemocněla a začala zase hubnout. Bojím se, že si naruším metabolismus. Můžete mi poradit? Děkuji

Jarda — úte úno 09, 2010 9:47 pm
permonicek píše:
Dobrý den, potřebovala bych od Vás poradit. Mám problém s nízkou váhou, vážím 39 kg měřím 158. Stravuji se vitariánsky. Rodiče s tím nesouhlasí a snaží se mě za každou cenu vykrmit. Dříve jsem měla sportovní postavu, díky neuvěřitelnému stresu ze školy a ze strany rodičů mám na sobě akorát tuk a svaly žádné (musela jsem kvůli rodičům rychle přibrat a nic lepšího než přejídat se večer mě nenapadlo). Stejně jsem po tomto životním stylu rychle onemocněla a začala zase hubnout. Bojím se, že si naruším metabolismus. Můžete mi poradit? Děkuji

No, to se bojíte zbytečně, protože to, co popisujete, již je narušený metabolizmus. Vitariánství vám patrně drží vysoké pH a při tom je stres normálním průvodním jevem. Musíte si udržet normální hodnoty pH, což při ortodoxním vitariánství není možné a pak teprve můžete normálně fungovat. Strava, která není schopna vytvořit acidobazický píst, je špatná, ať je zdánlivě jakkoliv zdravá podle současných pohledů a názorů. Na pochopení této problematiky by ale bylo vhodnější se sejít a i při hovoru to je tak na 4-8 hodin, aby jste byla plně v obraze.

permonicek — stř úno 10, 2010 10:30 pm

To bych moc ráda, ale rodiče už jsou tak napružení, že by mě stejně nic nedovolili jíst po svým, ani kdyby mi to sestavil sám pán Bůh, takže teď budu muset trpět na vařeným za svoje hubnutí. Myslí si, že jsem blázen a chtějí mě poslat do nemocnice. Můžu se zeptat, co se může stát, když budete mít hodně zásadité tělo a skoro žádnou kyselinu? A jak to, že se při nižší váze cítím líp?

Jarda — čtv úno 11, 2010 9:41 am
permonicek píše:
To bych moc ráda, ale rodiče už jsou tak napružení, že by mě stejně nic nedovolili jíst po svým, ani kdyby mi to sestavil sám pán Bůh, takže teď budu muset trpět na vařeným za svoje hubnutí. Myslí si, že jsem blázen a chtějí mě poslat do nemocnice. Můžu se zeptat, co se může stát, když budete mít hodně zásadité tělo a skoro žádnou kyselinu? A jak to, že se při nižší váze cítím líp?

Ani jedna strana mince není ideální, ideální je pouze ten celek a stejné je to i s pH vašeho těla. Fungovat budete pouze v rovnováze, čili ani kyselé, ani zásadité přebytky v organizmu ke zdraví člověka nevedou. Kyseliny způsobí acidózu a zásady alkalózu, jak jedno tak druhé vyvolává nemoci akorát jiné, ale pokud to překročíte hodně dolu, nebo hodně nahoru následuje smrt. Hraniční hodnoty jsou 4,3 pH a 9,3 pH, pod a nad těmito hodnotami již člověk žít nemůže a logicky zemře tak, že krev přestane přenášet kyslík a vlastně se udusí. Pokud jste svéprávná a plnoletá, tak si do života nikým kecat nedejte a používejte svůj mozek k tomu, k čemu jste jím vybavená. Je to váš život, vaše zdraví a vaše rozhodnutí, ale také vaše zodpovědnost za své zdraví a život, nikdy se nesnažte tyto důležité životní rozhodnutí přesouvat na kohokoliv jiného, například rodiče, lékaře a podobně. Nikdo není o vás schopen rozhodnout lépe než vy sama, bohužel většina lidí sedí nesvéprávně v čekárnách lékařů a čekají na jejich rozhodnutí o svém zdraví a životě, jak tristní výsledek absence zdravého rozumu.

permonicek — pon úno 22, 2010 9:02 pm

Dobrý den. Tak jsem si nechala změřit tuk a bylo mi zjištěno, že jsem měla jenom 1 kg tuku !!! Je to vůbec možné?? nyní po jezení hodně kyselinotvorné potravy (ořechy) jsem nabrala na 3 kg tuku, ale víc to ani nejde, protože se mi začínají ozývat různé záněty. Taky mám teď docela vysoké procento vody v těle (???) Je možné mít tak malé procento tuku v těle? Svalovinu mám v pořádku, minerály také, doktoři se diví, že nejsem už dávno mrtvá. Děkuji za odpověď

Jarda — pon úno 22, 2010 11:37 pm
permonicek píše:
Dobrý den. Tak jsem si nechala změřit tuk a bylo mi zjištěno, že jsem měla jenom 1 kg tuku !!! Je to vůbec možné?? nyní po jezení hodně kyselinotvorné potravy (ořechy) jsem nabrala na 3 kg tuku, ale víc to ani nejde, protože se mi začínají ozývat různé záněty. Taky mám teď docela vysoké procento vody v těle (???) Je možné mít tak malé procento tuku v těle? Svalovinu mám v pořádku, minerály také, doktoři se diví, že nejsem už dávno mrtvá. Děkuji za odpověď

Ten tuk je opravdu zvláštní, ale tělo ho asi nechce z nějakého důvodu, jinak by se hned nehlásilo nějakým bolestivým signálem. Vodu v těle váže sodík a ten se dá potlačit draslíkem, třeba vařené fazole jsou dobrý a sytý zdroj. Také syrová cibule docela dobře odvodňuje. Každopádně si sledujte pH moče, ať se nepohybujete příliš mimo optimální hodnoty, to vždy znamená zdravotní potíže a ty vaše s tím budou podle všeho také souviset.

frilo — úte dub 13, 2010 8:01 pm

Dobrý deň. Jardo mám na vás dosť akútnu otázku, ktorú sa snažím vyriešiť už pár mesiacov, tým myslím moju váhu, 55 kg, čo je na moju výšku 175 cm naozaj strašne málo </p

Jarda — úte dub 13, 2010 8:33 pm
frilo píše:
Dobrý deň. Jardo mám na vás dosť akútnu otázku, ktorú sa snažím vyriešiť už pár mesiacov, tým myslím moju váhu, 55 kg, čo je na moju výšku 175 cm naozaj strašne málo </div
frilo — sob dub 17, 2010 5:46 pm

Možno to bude znieť hlúpo, ale neviete nejaký spôsob ako zistiť či to má niečo spoločné s kvasinkami? Kefír som začal piť, pil som ho síce aj predtým, ale nie zas moc. No ale ináč sa cítim úplne skvele, plný energie a tak, jediná vec, ktorá ma trápi je tá váha - reakcie ľudí, ... .

Mat — sob dub 17, 2010 6:58 pm
frilo píše:
Možno to bude znieť hlúpo, ale neviete nejaký spôsob ako zistiť či to má niečo spoločné s kvasinkami? Kefír som začal piť, pil som ho síce aj predtým, ale nie zas moc. No ale ináč sa cítim úplne skvele, plný energie a tak, jediná vec, ktorá ma trápi je tá váha - reakcie ľudí, ... .

Možete si to dat zistit zo stolice.
Može to byt candidou, ale vobec nemusí.
Ja by som sa zameral hlavne na to Ph.
Pokial sa cítete dobre tak je asi všetko vporiadku a to je podstatné.

Na to okolie sa v-y-s-e-r-t-e.
Komu sa nepáči nech ide do...!

Jarda — sob dub 17, 2010 7:22 pm
frilo píše:

Ke zjištění zda trpíte kandidou můžete použít i jednoduchý domácí test:
Ráno po probuzení a předtím než cokoli uděláte, sesbírejte sliny ve vašich ústech a poté je vyplivněte do poháru s čistou vodou. Počkejte 30 minut a poté zkontrolujte vodu. Pokud ve vodě plavou vlákna ze slin a nebo slina klesla na dno poháru, případně je voda zakalená, nebo se v ní vyskytují viditelné bílé flíčky, pak se může jednat o kandidu. Pokud kandidu nemáte slina bude plavat na vrchu a voda zůstane čirá. Váha je nepodstatný údaj, důležité je jak se cítíte.

Xion — ned dub 18, 2010 12:03 pm
frilo píše:

Frilo, akozto mam podobny problem, nieco ti poradim. Dolezite je: Odkyselit crevo, vycistit ho, to je zaklad. Druha cast, je vycistit pecen a zlepsovanie metabolizmu tukov. Prave metabolizmus tukov hra dolezitu rolu v priberani na optimalnu vahu. (alebo u niekoho pri chudnuti). No a samozrejme nezabudni doplnat dolezite latky, ako omega-3 (formou sirnej patlanine), horcik, zinok a B12. Este to moze sposobovat nedostatok jodu, ten si tiez straz. Zvysok spravi cvicenie, posilovanie a energeticke cvicenia, napriklad, pokial problem sposobuje nedostatocna cinnost stitnej zlazy, zisti, ako si na tom s jodom a zisti si, ktore cvicenia pomahaju zlepsovat cinnost stitnej zlazy.
Pokial doriesis telo zvnutra, mozes ho potom zocelit aj z vonku, ked zaradis posilovanie. To je ale az posledna faza, nie prva, v com robi chybu vacsina chudych.
Takisto chcem spomenut, ze vela poriesi hladovka, alebo poriadny post. Ono to vlastne urobi vsetko, co v tomto pripade potrebujes... odkyseli a zregeneruje crevo, traviacu sustavu a organy ako pecen, slinivka, oblicky... a casto ti pomoze vyriesit aj vela psychickych zalezitosti, ktore sposobuju energeticke bloky aj vo zvysku tela. Je to len moj osobny nazor, nie kazdemu to moze sadnut, ale ja by som vsetky tie veci vylepsil este o hladovky a posty, no to je na dlhu diskusiu, o tom si musis zistit sam. Taky 2-3 tyzdnovy post si myslim, ze by z vacsej casti vyriesil tento problem.

muflon — pát kvě 14, 2010 8:16 am

V rodine mame diabetika ktery ma dlouhodobe nekompenzovanou cukrovku(lita cukr v krvi nahoru-dolu... :( ).
Ma 180kg nebot si 5x denne picha inzulin a ten jeste vice vybuzuje hlad....
Diky vaze je pohyb minimalni, nebot cini velke potize.Zacali jsme s odkyselovanim a pitnym rezimem.Nyni najedeme na solcanku, horcik a vityminy jak je berete Vy, ale vzhledem k vaze 180kg to bude jiste potreba zvysit(vcetne B6, B12 atd...).Jake davkovani by jste doporucil.Zeleniny ji hodne.I cerstvou(kaderavou petrzel, paliva jidla apod., obcas mms stridave s kurami vit.C :wink:
Co by jste doporucil jako nejpodstatnejsi body co delat pro zlepseni stavu.? Dekuji

Jarda — pát kvě 14, 2010 9:00 am
muflon píše:
V rodine mame diabetika ktery ma dlouhodobe nekompenzovanou cukrovku(lita cukr v krvi nahoru-dolu... :( ).
Ma 180kg nebot si 5x denne picha inzulin a ten jeste vice vybuzuje hlad....
Diky vaze je pohyb minimalni, nebot cini velke potize.Zacali jsme s odkyselovanim a pitnym rezimem.Nyni najedeme na solcanku, horcik a vityminy jak je berete Vy, ale vzhledem k vaze 180kg to bude jiste potreba zvysit(vcetne B6, B12 atd...).Jake davkovani by jste doporucil.Zeleniny ji hodne.I cerstvou(kaderavou petrzel, paliva jidla apod., obcas mms stridave s kurami vit.C :wink:
Co by jste doporucil jako nejpodstatnejsi body co delat pro zlepseni stavu.? Dekuji

Tam je velice důležité nějak vyčistit játra, ale protože musí stále jíst, tak normální jaterní kůru patrně nesnese, tedy asi zpočátku aplikujte ostropestřec mariánský a další prostředky na játra, jako třeba jaterní čaje a potraviny, například endívii-štěrbák. To dostane tuk z krevního řečiště a celkově sníží potíže. Teprve potom se má význam bavit o dalším postupu. Samozřejmostí je pravidelné čištění střeva a remineralizace, jak správně píšete, vše v mezních množstvích, která snese.

Andrea 81 — stř kvě 19, 2010 10:23 am

Už třetím měsícem jsem z 80% na syrové stravě. Jídelníček se podobá tomu z minulého roku, kdy jsem zhubla 15kg. Letos se mě stále drží váha 72kg/(160cm). Po měsíci a půl jsem vysadila kefír a chlorid hořečnatý, které jste mi doporučil, protože toto bylo oproti min.roku navíc. Měla jsem pocit, že mě to zavodňuje a nafukuje, prostě nedělá dobře. Mám za sebou 2x očistu jater (jatrapraškalána). Chvíli jsem užívala sirnou směs. Minulý týden 4 dny na okurkové monodietě, která mne sice trochu odvodnila, ale při vrácení na ovocné šťávy, ovoce, zeleninu a ořechy (trochu vařené pohanky), jsem se okamžitě zavodnila. V práci 8h sedím, ale doma mám hodně vysokou fyzickou námahu. Už nevím, co se sebou dělat, minule se při změně jídelníčku projevila změna okamžitě, letos se v tom plácám 3 měsíce a bez výsledku. Pořád to připisuji regeneraci těla po těhotenství, ale už se mi to zdá dlouho. Ještě mne napadla spojitost s autoimunitou štítné žlázy, Dr.hlásí setrvalý zánětlivý stav (asi 6 let) a výsledky hladiny hormonu v normě. Každé ráno užívám v grepové šťávě 2 lžičky řas Dulse. Triphan ukazuje pH kolem 6,5 a trochu bílkoviny v moči, tak jak už tu uváděla členka ixi. Ještě se chystám na melounovou očistu, ale že by mi bylo po všech těch procedurách a stravě nějak lépe se letos říci nedá. Co by tedy mohlo moje tělo nastartovat, aby se začalo zbavovat přebytečných tuků a škodlivin ?

Jarda — stř kvě 19, 2010 10:54 am
Andrea 81 píše:
Už třetím měsícem jsem z 80% na syrové stravě. Jídelníček se podobá tomu z minulého roku, kdy jsem zhubla 15kg. Letos se mě stále drží váha 72kg/(160cm). Po měsíci a půl jsem vysadila kefír a chlorid hořečnatý, které jste mi doporučil, protože toto bylo oproti min.roku navíc. Měla jsem pocit, že mě to zavodňuje a nafukuje, prostě nedělá dobře. Mám za sebou 2x očistu jater (jatrapraškalána). Chvíli jsem užívala sirnou směs. Minulý týden 4 dny na okurkové monodietě, která mne sice trochu odvodnila, ale při vrácení na ovocné šťávy, ovoce, zeleninu a ořechy (trochu vařené pohanky), jsem se okamžitě zavodnila. V práci 8h sedím, ale doma mám hodně vysokou fyzickou námahu. Už nevím, co se sebou dělat, minule se při změně jídelníčku projevila změna okamžitě, letos se v tom plácám 3 měsíce a bez výsledku. Pořád to připisuji regeneraci těla po těhotenství, ale už se mi to zdá dlouho. Ještě mne napadla spojitost s autoimunitou štítné žlázy, Dr.hlásí setrvalý zánětlivý stav (asi 6 let) a výsledky hladiny hormonu v normě. Každé ráno užívám v grepové šťávě 2 lžičky řas Dulse. Triphan ukazuje pH kolem 6,5 a trochu bílkoviny v moči, tak jak už tu uváděla členka ixi. Ještě se chystám na melounovou očistu, ale že by mi bylo po všech těch procedurách a stravě nějak lépe se letos říci nedá. Co by tedy mohlo moje tělo nastartovat, aby se začalo zbavovat přebytečných tuků a škodlivin ?

Vysadit kefír a chlorid hořečnatý nevidím jako dobrý nápad, to se zase dostanete na začátek. To nafukování mohou dělat i kvasinky a již několikrát jsem zde popisoval plivací test, tak si ho udělejte a uvidíte. Další, co se mi nezdá je relativně velké dávka těch řas, dlouhodobě jde užívat tak maximálně jedna lžička denně. Předávkování jódem vede k dalším potížím a dodávejte selen, tak 2-4 paraořechy denně. Další možnost je nedostatečná tvorba kyseliny chlorovodíkové, což jsem zde již také popisoval, ale vhodnější vidím, aby jste mi zavolala a já vám to vysvětlím.

ettelea — stř čen 30, 2010 11:12 am

Dobrý den, mám takový dotaz..již půl roku se snažím žít podle rad, které poskytujete na těchto stránkách, zhubla jsem o 10 kg a zmizely mi mnohé zdravotní problémy. Teď jsem se však dostala trochu do problémů - od konce minulého měsíce jsem začala pracovat, je to práce spíše psychického rázu,ale jde o to že se celý den nemůžu hnout z místa a jídlo pro mne tedy obstarávají lidé, pro které se správné občerstvení skládá s housky se sýrem a šunkou a sušenky. V podstatě nebylo moc šancí jak to ovlivnit (přestože jsem odmítala jíst masitá jídla a cukrovinky), takže jsem se poslední měsíc nestravovala příliš ideálně. Teď se to ale začíná projevovat - váha mi opět stoupla, ale bohužel nejspíš tou nárazovostí mi všechen tuk šel do břicha a do stehen, které jsou teď tak trochu nepřirozeně vyboulené (a co jsem začala cvičit, zdají se dokonce vyboulenější) a opravdu VELMI intenzivně mi začaly padat vlasy, nemluvě o tom, že mě začíná trochu šimrat část ruky, kde jsem mívala ekzem. Začala jsem opět jíst jako dříve, přidala melounovou očistu, a chtěla bych si dát 3 denní hladovku. Jen si teď trochu nevím rady se stravováním. Jak začalo být teplo, zjišťuji, že mi stačí jíst jen dvakrát denně. Proto bych byla s výběrem jídla obezřetnější, protože když už my vypadávají vlasy, tak mi nejspíš budou chybět nějaké vitamíny či minerály, které bych měla pomocí jídla důkladně doplňovat (rozumějte, nechci do sebe cpát žádné prášky, byť by to byli jen vitamíny z lékárny - před zhruba 2,5 měsíci jsem nadobro skončila s hormonální antikoncepcí a chci se teď lékárenským výrobkům vyhýbat jak to jen půjde, protože bych chtěla začít s pitím uriny). Děkuji předem za radu.

Jarda — stř čen 30, 2010 9:13 pm
ettelea píše:
Dobrý den, mám takový dotaz..již půl roku se snažím žít podle rad, které poskytujete na těchto stránkách, zhubla jsem o 10 kg a zmizely mi mnohé zdravotní problémy. Teď jsem se však dostala trochu do problémů - od konce minulého měsíce jsem začala pracovat, je to práce spíše psychického rázu,ale jde o to že se celý den nemůžu hnout z místa a jídlo pro mne tedy obstarávají lidé, pro které se správné občerstvení skládá s housky se sýrem a šunkou a sušenky. V podstatě nebylo moc šancí jak to ovlivnit (přestože jsem odmítala jíst masitá jídla a cukrovinky), takže jsem se poslední měsíc nestravovala příliš ideálně. Teď se to ale začíná projevovat - váha mi opět stoupla, ale bohužel nejspíš tou nárazovostí mi všechen tuk šel do břicha a do stehen, které jsou teď tak trochu nepřirozeně vyboulené (a co jsem začala cvičit, zdají se dokonce vyboulenější) a opravdu VELMI intenzivně mi začaly padat vlasy, nemluvě o tom, že mě začíná trochu šimrat část ruky, kde jsem mívala ekzem. Začala jsem opět jíst jako dříve, přidala melounovou očistu, a chtěla bych si dát 3 denní hladovku. Jen si teď trochu nevím rady se stravováním. Jak začalo být teplo, zjišťuji, že mi stačí jíst jen dvakrát denně. Proto bych byla s výběrem jídla obezřetnější, protože když už my vypadávají vlasy, tak mi nejspíš budou chybět nějaké vitamíny či minerály, které bych měla pomocí jídla důkladně doplňovat (rozumějte, nechci do sebe cpát žádné prášky, byť by to byli jen vitamíny z lékárny - před zhruba 2,5 měsíci jsem nadobro skončila s hormonální antikoncepcí a chci se teď lékárenským výrobkům vyhýbat jak to jen půjde, protože bych chtěla začít s pitím uriny). Děkuji předem za radu.

Jak vidíte, tak je to klasika, jak se člověk trochu vyhrabe z potíží, zase se nabuřtuje a potíže má zpět. Daleko největší sajrajt je mouka a veškeré produkty z ní, to ani běžně dostupné maso se zeleninou nedosahuje její škodlivosti. Najeďte stejný postup, jako při předchozím pokusu a bude stále stejně fungovat, na těchto přírodních postupech se nic nemění po celou délku vašeho života. Osobně bych se zase tak usilovně některým doplňkům nevyhýbal, protože potraviny jsou na některé látky velice chudé a jejich dlouhodobý deficit nemohou srovnat. Minimálně hořčík, zinek, jód a selen, bych určitě doporučil a z vitamínů B6, B12,C,D a E. Urinoterapie je dobrý postup, ale také není všemocný, čili zázrak v oblasti minerálů a vitamínů určitě nehledejte.

muflon — stř čec 07, 2010 1:31 am

Docela mne prekvapil jeden asi osvicenejsi lekar ktery doporucuje merit si pH a k hubnuti odkazal na web ktery se skrze normalizaci pH a upravu metabolismu venuje napr.mimodecnemu hubnuti a upravu krevniho cukru:
http://www.revolucnihubnuti.cz/

Jde samozrejme o komercni vyuziti poznatku o pH, ale mnohe neverici Tomase zaujme uz to ze i na tomto webu jde o spolupraci s (nekterymi..)lekari..... :wink:

Jarda — stř čec 07, 2010 7:58 am
muflon píše:
Docela mne prekvapil jeden asi osvicenejsi lekar ktery doporucuje merit si pH a k hubnuti odkazal na web ktery se skrze normalizaci pH a upravu metabolismu venuje napr.mimodecnemu hubnuti a upravu krevniho cukru:
http://www.revolucnihubnuti.cz/

Jde samozrejme o komercni vyuziti poznatku o pH, ale mnohe neverici Tomase zaujme uz to ze i na tomto webu jde o spolupraci s (nekterymi..)lekari..... :wink:

Ono to opravdu funguje a porovnání pH vám zajistí váhu z cca 18 let, která je pak naprosto stabilní.

muflon — pon říj 18, 2010 9:57 pm

Jaké kdo máte zkušenosti s (TRVALÝM!!!) úbytkem váhy?

Dědek kořenář(B.Nový) radí(co sem zatím našel) :

Boragoil - Dávkování 3×D 1-2 lžičky, při obezitě dvojnásobek

Evemol

12K

Super lecitin

00-KH Pro nezdravé a nedostatečně mocné a pro tlusté, přidušené a pro zaměstnance v chemii, radiaci a lidi se zvýšenou námahou jater:
S každým jídlem 1-2 lžičky.

publikovaný Dotaz:
prosím o radu co s paní, která váží 146 kg, celý život marně bojuje s obezitou,, přidala se k tomu cukrovka vysoký tlak.Jaké výrobky od vás ji mohu doporučit?

Odpověď:
CK po každém jídle 2 lžičky do 2 dcl vody a zapít tím 1/2 lžíce OO-KH. K pití mimo jídla střídat GK, VK, 12K, UK, LVK, AK podle citu a chuti. S výživovým poradcem udělat harmonogram stravy a ten striktně dodržovat. Nezbytný je dostatek kyslíku a pohybu, tedy sifon 6 5 i víc minut co hodinu a chůze.

Vysvětlivky (zkratek) :
http://www.dedekkorenar.cz/obchodni-inf ... caste.html

----------------------

Obezita, nadměrná tloušťka

Když do malého dítěte nacpete dostatek jemu milé, tedy sladké, ale později, až se rozežere, jakékoliv potravy, bude klidnější až hodné. Nacpané bříško mu ostatně bude odkrvovat hlavu, ale i kdyby přeci jen chtělo zlobit, bude mu při tom překážet. Jakmile udělá několik rychlých pohybů a potrava se v něm sesedne, dostane hlad a po nakrmení bude zase klid. Šidíte-li ho cucavými bonbóny, rychle mu zničíte zoubky, a potom už nebude moci potravu kousat, ale hltat... (strašná představa nenažrance Otesánka).

Při takovém zacházení s dítětem donutíte jeho organizmus ke zmnožení tukové tkáně, aby se mohl nadbytku živin nějak bránit. Pomnožená tuková tkáň utěšeně roste spolu s dítětem i s jeho žravými návyky a také uklidněnou náturou ohledně tělesného pohybu a podobných aktivit. Dítko je příjemně hebké, vypolstrované a měkké na dotyk, obalené zásobou tuku jak polární velryba, radost pohledět. Všude oku lahodící oblinky, faldíky. Kosti a hrany taktně a esteticky skryty pod polštářky tuku. Ostatně jedině tělo dobře najedené se může obezitě bránit, hubené proti obezitě nemá žádnou šanci.
Zpočátku jsou u dítka tukové buňky malinké, a je-li předobře živeno, silně se rozmnožují (hyperplazie). Poměr vlastního tuku k buněčným membránám a okolním vazivům zpevňujícím tuk je natolik příznivý, že tuková vrstva je pevná a na omak i dosti tuhá. Tento poměr mnohdy při rozumné stravě vydrží až do konce puberty a zvláště na mladých dámách tvoří ony zajímavé pevné obliny, na kterých spočine se zalíbením nejen oko, ale v naší moderní době mnohdy i ruka či tělo. Je to období lákání, kdy optický zjev dělá divy, a divy, vědomy si svých divů, snaží se ještě více upoutávat, například třpytěním či jinými aktivitami, o nichž se po přečtení moderních časopisů domnívají, že je činí neodolatelnými, avšak dříve dospělí se jen diví.

Ale nechme peří, nás přeci zajímá tuk. Po období lákání přichází psychický i fyzický útlum, ale ne útlum krmení. Najednou je čas se i najíst, stresy atd. poklesly nebo se řeší najedením, zažívání se zlepšilo a tukové buňky se musejí pustit do svého úkolu – vychytávat z oběhu nadbytečný tuk. Tím se zvětšují a poměr buněčných stěn a vaziv vůči tuku se horší. Z malých tukových buněk se vyžerou obrovské měkké tukové buně, které v sobě umí zadržovat vodu (až 50 % a člověk tak získá některé vlastnosti velblouda). Vaziva se trhají a původní tuhost tukové tkáně se postupně mění v bláto. Dříve pohledné obliny se začínají prověšovat a v místech, kde se ukládá tuku nejvíce, lze pozorovat takzvanou celulitidu, kdy kůže nad tukem má vzezření pomerančové kůry. To je známka určitého potrhání v tuku vmezeřeného vaziva, kdy některé okrsky prostě již ani bránícím se zesíleným vazivem nemohou zvětšující se tukové buňky držet pohromadě. Výsledkem je v podstatě vazivo podobné rybářské síti s řídkými oky. Při dalším zvětšování objemu tukových buněk (hypertrofie, tedy hyperbuně...) dochází v podstatě k atrofii vaziva držícího tuk pohromadě a tuková tkáň se stává mnohem pohyblivější a dokáže i s vytahanou pokožkou tvořit veliké převislé faldy.

Člověk přestává tloustnout až tehdy, kdy se námaha s nesením tělesného břemene vyrovná energii spořádaného jídla. Je vhodné si počítat energii jídel a vlastní výdej.
Přestane-li tlouštík sám sebe nosit, bude námaha redukována jen na srdeční sval s úkolem tu hromadu tuku prokrvit, ale srdce to nevydrží nijak moc dlouho. Nějak si neumím představit, jak to dělají ležící rekordmani přes čtvrt tuny s malou a velkou stranou.

Užívá se po několik měsíců do vylepšení stavu a ústupu balastního tuku. Poslední jídlo dne by mělo být alespoň 6 hodin před spaním. Jídla s převahou zeleniny. Cvičit do zpocení a zadýchání (kvůli metabolizaci tukových rezerv) na noc.

Doporučené bylinné čajové koncentráty:
Zeměžlučová směs 12K 1 lžička do 0,5 l právě rozmrzlé vody a popíjet po douškách 3× denně, dopoledne, odpoledne a navečer pro průběžné tišení pocitu hladu. 1
Borůvková směs CK 1 lžička do 1–2 dcl teplé vody, pít mimo jídla 3× denně. 2
Ostropestřecová směs JK 1 lžička do 1–2 dcl teplé vody, pít po jídlech 3× denně. 1

Další, obvykle při nebo po jídlech:
Koenzym Q10 po 30 mg 3× denně 1 (jen u starších přes třicet). 1
Ginkgo biloba 24 mg 1–2× denně (jen u starších přes pětatřicet). 2
KELP (mořská řasa) 640 mg 2–4× denně (při nedostatku jódu). 3
Pupalkový olej Evemol 3× denně 1 lžička. 3

Další, obvykle mimo jídla nebo nalačno:
Golden Yacca 3–4× denně 1. Dlouhodobě. Zvyšovat postupně. Začít 2 týdny 1× denně 1 večer, 2 týdny 2× denně 1, 2 týdny 3× denně 1 atd. 3
Pít (upíjet) rozmrzlou vodu dopoledne 1–3 dcl, odpoledne 1–4 dcl, navečer 0,2–1 l (viz kapitola O rozmrzlé vodě). 1

Zevně:
Masírovat páteř nejdříve 5 minut Prvním mazáním K1 a potom alespoň 15 minut Měsíčkovým olejem MO nebo 30 minut Bylinným masážním olejem BO. Nakonec vše setřít hadříkem a nasucho zateplit starým trikem. 4

Cvičení:
Sifon 6 (refluxní vzduch 25–40 % - viz kapitola O dýchání sifonem) dechová masáž 2–4× denně 2–10 minut a na noc 15–30 minut. Zátěž zvyšovat velmi zvolna! 1
Je-li to možné, provádět systematické vícehodinové a namáhavé cvičení ekvivalentní například 5–15 km běhu nebo 40–100 km jízdy na kole nebo 2–5 km plavání nebo 3 hodiny posilování. Nezbytné parametry jsou: nenamáhat tělo jednostranně, nedělat jednu činnost déle než hodinu, dostatek kyslíku a dobře se obléci, aby nevzniklo nastuzení od silného pocení. Každý den obměňovat způsob námahy. Zátěž zvyšovat v rámci fyzických i psychických možností postupně. 1
Je dobré před spaním cvičit 5–60 minut dřepy, kliky, leh–sedy, činky, rotoped a kdeco. 1
Provádět celodenní dechové cvičení ve stylu ještěrčího dechu (...výdech, nádech, povolit, chvilku počkat, výdech, nádech, povolit, počkat..., viz Ještěrčí dech). 1
Meditační cvičení při nespecifických poruchách: Přestaňte sledovat, co se děje okolo vás. Sedněte si třeba na postel se zkříženýma nohama (turecký sed), můžete se lehce opírat bedry o pelest nebo o zeď (vleže jen když nelze sedět). Bříška natažených palců, ukazováků a malíků se dotýkají, ostatní prsty jsou volně přeloženy střídavě přes sebe. Od malíků vzdálenější prsteník se přes bližší prsteník provlékne volně pod malíky. Palci se dotýkáte oblasti solaru a malíky směřují dolů (v rámci možností). Zavřete oči a provádějte hluboké dýchání ještěrčím dechem (viz kapitola Ještěrčí dech). Při tom si představujte v duchu, jak vaše myšlenková energie jako teplo jarního slunce prohřívá tělo, ve kterém jakoby roztával led. V mysli cestujte stále po těle a mentálně prohřívejte všechna místa, kde máte pocit chladu. Meditujte tak dlouho, dokud nemáte pocit, že už toho bylo dost, avšak nejméně čtvrt hodiny 1–6× denně. 3

Pozn.:
Výrazně omezit spotřebu cukrů a živočišných tuků a více se krmit zeleninou (a zvláště zelenou listovou, ale ne zelenými bramborami nebo rajčaty). 1
Nutný je dostatek kyslíku ve vzduchu. Vyhýbat se vydýchaným prostorám. Větrat. 4
Postel upravit tak, aby hrudník byl podložen mírně šikmo nahoru a hlava ještě výše asi o 15–25 cm od roviny postele. 3
Krystal broušeného křišťálu 2–6× denně uchopte všemi nataženými prsty dominantní ruky špičkou směřující od dlaně a krouživě s ním pohybujte těsně nad žaludkem (není-li to z nějakého důvodu možné, tak alespoň držet v pěsti špičkou do středu bříška palce) místo jídla tak dlouho, až budete mít zvláštní individuální pocit v daném místě (obvykle mravenčení, chvění, teplo, tlak či jiné pocity) a do doby, kdy pocítíte teplo krystalu a ztrátu hladu či chuti na něco dobrého na zub. 1
(Tahle rada je sice humorná, ovšem u některých jedinců (dokonce i rozumných psychosomatiků) velmi účinná.)

muflon — úte říj 19, 2010 12:04 am

Zajímavý článek:
Proč někteří lidé nemohou zhubnout (z poradny MUDr.Vjačeslava Kirjuchina)

http://www.celostnimedicina.cz/proc-nek ... ubnout.htm

Jarda — úte říj 19, 2010 9:28 am
muflon píše:
Zajímavý článek:
Proč někteří lidé nemohou zhubnout (z poradny MUDr.Vjačeslava Kirjuchina)

http://www.celostnimedicina.cz/proc-nek ... ubnout.htm

Mnohdy za to opravdu mohou nervy a lidé prostě přežírají stres, místo aby doplnili hořčík a jedli normálně.

muflon — úte říj 19, 2010 11:36 pm

Spirulina- hubnutí na trvalo
http://chlorella-spirulina.euweb.cz/Spi ... rvalo.html
Úžasný a zcela přírodní prostředek, který snad nejvýrazněji a nejkomplexněji řešící otázku obezity přináší zajímavé možnosti pro ty, kdo chtějí účinně a trvale odstraňovat tuky ze svého těla.

Co za kouzlem této potraviny stojí? Spirulina patří mezi mikrořasy- zeleninu světa pod hladinou, tedy zdroj živin, který nemá nikde na naší planetě obdoby. Z hlediska podpory hubnutí se vyznačuje unikáty, které ze Spiruliny činí z tohoto hlediska vlastně superpotravinu.

Je koncentrovaným zdrojem aminokyselin (dokonce obsahuje všechny esenciální) a také sacharidů, které se společně rychle dostávají do krve což zásadním způsobem udržuje organismus v pocitu nasycenosti a uspokojení hladu. Spirulina udržuje stále koncentrace těchto látek a zásadním způsobem tak omezuje chuť přejídat se a chuť na energeticky bohaté potraviny, což je při hubnutí zásadní, a zkušenosti dietologů i jejich pacientů to potvrzují. . Dr. Richard Passwater ve své studii dokonce popisuje vliv látek obsažených v aminokyselinách Spiruliny na přenos informací z mozku k chuťovým a nervovým buňkám.

Výzkumy prokázaly, že právě Spirulina, ač je 100% přírodní, lehce stravitelná a vhodná i pro děti, dokáže v efektu konkurovat i drahým komerčním a syntetickým přípravkům. Její efekt je pozvolný a stálý, což dokládá i studie z roku 1986, která byla prováděna na skupině obézních pacientů a během několika týdnů přinesla nečekané úspěchy. Oproti drastickým dietám, kde tělo má tendenci zpomalovat metabolismus, čímž v efektu působí snaha zhubnout kontraproduktivně, sama metabolismus zrychluje a dodává živiny tělu v míře jako žádná jiná potravina této planety.

To že je Spirulina navíc komplexním zdrojem živin znamená, že tělo dostává všechny potřebné stavební prvky pro vývoj svalů a podobně, doplňuje naprostou většinu minerálů a vitamínů.

Navíc zásadním způsobem posiluje imunitu, detoxikuje ledviny a ovlivňuje zdraví pokožky. Dodává velké množství vitality a povzbuzuje psychiku.

Svou oblibu si Spirulina získává i u věhlasných odborníků, kde se často stává první volbou. Je často využívána sportovci a ve stravě dětí, což jasně ukazuje, že hubnutí směřuje na odbourávání tuků zatímco živiny a stavební látky pro svaly naopak dodává. Účinky Spiruliny neslibují zázračné zhubnutí přes noc, ale zdravé, trvalé, zcela přirozené, nenásilné hubnutí bez drastických diet a bez jojo efektu, který se objeví vždy po nesprávných metodách hubnutí odvodem vody nebo svalové hmoty z těla, zpomalení metabolismu hubnutím na úkor dodávaných živin atp.

Chlorella pyrenoidosa obsahuje vysoké množství vitaminu K a obsahuje fosfor, tryptofan , a kyselinu pantotenovou , které nejsou obsažené ve Spirulině. Navíc se chlubí unikátem označovaných jako CGF- tedy růstový faktor, který hraje zásadní roli při regeneraci. Je prokázáno, že Chlorella pyrenoidosa dokáže v některých případech dokonce zastavit vývoj rakovinových buňek.Spirulina oproti Chlorelle pyrenoidosa obsahuje Fykocyanin- unikátní látku podporující krvetvorbu přímo z kostní dřeně. Chlorella pyrenoidosa je tedy vhodnější tam, kde je třeba regenerovat, doplňovat živiny a působit léčebně či preventivně. Spirulina je vhodná spíše pro ty, co potřebují posílit svou vitalitu, budovat svalovou hmotu, urychlit spalování tuků a zabraňovat jejich ukládání. Ideální je kombinace obou!!!

Jarda — stř říj 20, 2010 9:53 am
muflon píše:
Spirulina- hubnutí na trvalo
http://chlorella-spirulina.euweb.cz/Spi ... rvalo.html
Úžasný a zcela přírodní prostředek, který snad nejvýrazněji a nejkomplexněji řešící otázku obezity přináší zajímavé možnosti pro ty, kdo chtějí účinně a trvale odstraňovat tuky ze svého těla.

Co za kouzlem této potraviny stojí? Spirulina patří mezi mikrořasy- zeleninu světa pod hladinou, tedy zdroj živin, který nemá nikde na naší planetě obdoby. Z hlediska podpory hubnutí se vyznačuje unikáty, které ze Spiruliny činí z tohoto hlediska vlastně superpotravinu.

Je koncentrovaným zdrojem aminokyselin (dokonce obsahuje všechny esenciální) a také sacharidů, které se společně rychle dostávají do krve což zásadním způsobem udržuje organismus v pocitu nasycenosti a uspokojení hladu. Spirulina udržuje stále koncentrace těchto látek a zásadním způsobem tak omezuje chuť přejídat se a chuť na energeticky bohaté potraviny, což je při hubnutí zásadní, a zkušenosti dietologů i jejich pacientů to potvrzují. . Dr. Richard Passwater ve své studii dokonce popisuje vliv látek obsažených v aminokyselinách Spiruliny na přenos informací z mozku k chuťovým a nervovým buňkám.

Výzkumy prokázaly, že právě Spirulina, ač je 100% přírodní, lehce stravitelná a vhodná i pro děti, dokáže v efektu konkurovat i drahým komerčním a syntetickým přípravkům. Její efekt je pozvolný a stálý, což dokládá i studie z roku 1986, která byla prováděna na skupině obézních pacientů a během několika týdnů přinesla nečekané úspěchy. Oproti drastickým dietám, kde tělo má tendenci zpomalovat metabolismus, čímž v efektu působí snaha zhubnout kontraproduktivně, sama metabolismus zrychluje a dodává živiny tělu v míře jako žádná jiná potravina této planety.

To že je Spirulina navíc komplexním zdrojem živin znamená, že tělo dostává všechny potřebné stavební prvky pro vývoj svalů a podobně, doplňuje naprostou většinu minerálů a vitamínů.

Navíc zásadním způsobem posiluje imunitu, detoxikuje ledviny a ovlivňuje zdraví pokožky. Dodává velké množství vitality a povzbuzuje psychiku.

Svou oblibu si Spirulina získává i u věhlasných odborníků, kde se často stává první volbou. Je často využívána sportovci a ve stravě dětí, což jasně ukazuje, že hubnutí směřuje na odbourávání tuků zatímco živiny a stavební látky pro svaly naopak dodává. Účinky Spiruliny neslibují zázračné zhubnutí přes noc, ale zdravé, trvalé, zcela přirozené, nenásilné hubnutí bez drastických diet a bez jojo efektu, který se objeví vždy po nesprávných metodách hubnutí odvodem vody nebo svalové hmoty z těla, zpomalení metabolismu hubnutím na úkor dodávaných živin atp.

Chlorella pyrenoidosa obsahuje vysoké množství vitaminu K a obsahuje fosfor, tryptofan , a kyselinu pantotenovou , které nejsou obsažené ve Spirulině. Navíc se chlubí unikátem označovaných jako CGF- tedy růstový faktor, který hraje zásadní roli při regeneraci. Je prokázáno, že Chlorella pyrenoidosa dokáže v některých případech dokonce zastavit vývoj rakovinových buňek.Spirulina oproti Chlorelle pyrenoidosa obsahuje Fykocyanin- unikátní látku podporující krvetvorbu přímo z kostní dřeně. Chlorella pyrenoidosa je tedy vhodnější tam, kde je třeba regenerovat, doplňovat živiny a působit léčebně či preventivně. Spirulina je vhodná spíše pro ty, co potřebují posílit svou vitalitu, budovat svalovou hmotu, urychlit spalování tuků a zabraňovat jejich ukládání. Ideální je kombinace obou!!!

Veškeré zelené produkty přírody upravují metabolizmus a tedy logicky i rovnají váhu do normálu.

muflon — pon lis 01, 2010 8:54 pm

Dogmata hubnutí
http://www.dedekkorenar.cz/clanky/o-zdr ... bnuti.html

Ze života: Osloví žebrající bohatého: Již tři dny jsem nejedl... Oslovený: To je obdivuhodná vůle, to já nedokážu...!

Obvyklé zásady hubnoucích diet:
1) Jestliže něco sníte a nikdo vás neviděl nebo to nikomu nechybí, tak to nemůže obsahovat žádné kalorie.
2) Jestliže je pod šlehačkou v poháru ovoce, je tím její kalorická hodnota neutralizována.
3) Jestliže jíte ve společnosti, započítávají se jen kalorie největšího jedlíka. Ostatní relativně hubnou.
4) Jestliže pomůžete ztloustnout všem v okolí, budete relativně hubenější.
5) Jíte-li nebo pijete v jakémkoliv hledišti cokoliv, jedná se o součást zábavy, a proto se kalorie nesmí započítávat.
6) Poškozené cukroví je odpad a z toho se kalorie nemohou započítávat.
7) Ze zdravotního jídla či pití, jako je šlehačka (vředová choroba), brandy (mdloby, pohnutí mysli, chřipka), ovocněšlehačkový dort (tuhá stolice), uzeniny (flatulence), piškotovošlehačkový dort (únavový syndrom, stres), pivo, Becherovka, Klášterní tajemství a Fernet (špatné trávení, opice, nervozita, nenálada), Ostropestřecová kaše OO-KH (½-1 lžíce 1-2×D – játra), ® GAMBIT–H (1 lžíce do 0,4 l vody 1-3×D – stárnutí), slivovice po ránu (hustá krev, klouby, exhumace), se kalorie nezapočítávají, protože se jedná o léčebný záměr.
8) Ochutnávky během vaření neobsahují kalorie v jakémkoliv množství.
9) Jídlo, které má hnědou, šedou nebo zelenou barvu, neobsahuje žádné kalorie, ostatní barvy jen zcela bezvýznamné množství.
10) Špatně živený organizmus v boji s obezitou podléhá!!!
11) Každá tableta na hubnutí je účinná jen tehdy, má-li kvalitní propagaci a užívá-li se výhradně místo jídel.
12) Když popřejete všem okolojedlíkům dobré chutnání upřímně, přestane chutnat vám.
13) Při jídle mlaskáním, mluvením a zvláště slibováním spalujete více energie, než přijímáte.
14) Každé sousto je nutno 50× rozžvýkat. Spletete-li se, musíte nabrat další sousto.
15) Na každé sousto nebo porci snědenou navíc je nutno pohlížet jako na opravdu poslední.
16) Myslete na to, že z deseti lidí je na Zemi 8 podvyživených, 9 hladových, 1 sytý a 1, který se snaží zhubnout jako vy. Tedy i s vámi 8+9+1+1+vy= 20! Z toho vyplývá jednoduchým výpočtem, že 190 % lidí myslí pořád jen na to, co by kde snědli, a že hubnout za těchto podmínek je opravdu těžké až skoro nemožné!
17) Předsevzetí k hubnutí je nutno zadávat dostatečně včas, aby se mysl stihla adaptovat. Nestihne-li, je nutno zadat nové datum. Ideální datum je vždy k 1.1.
18) O svém úmyslu hubnout je potřeba mnoho mluvit, aby vám to zvýšilo odvahu.
19) Je potřeba zakoupit dostatek knih o hubnutí i dietních kuchařek, případně absolvovat kurzy, aby člověk nehubnul neodborně.
20) U jakéhokoliv nápoje uváděného slovy „na zdraví“ nebo jídla označeného jako dietní se kalorie nezapočítávají.
21) Pakliže držíte jakoukoliv dietu, ale nehubnete, jedná se o fázi, kdy se tělo na nový dietní režim teprve adaptuje.

Pravidla účinného hubnutí podle dědka kořenáře:
1) Doporučuji si trochu zacvičit před jídlem. Čím víc jídla, tím více cvičení.
2) Doporučuji se před jídlem napít teplé vody s obsahem Zeměžlučové směsi 12K (1 ml na 0,5 l) nebo slabého čaje z jiných nahořklých bylin, případně čisté vody.
3) Zakazuje se jíst na noc, protože v noci se kalorický přebytek ukládá do tuku. Při nezvladatelné žravosti si dejte kousek vařeného masa nebo sražený bílek z vejce (žloutek jen v průběhu dne) nebo malý bílý beztučný jogurt či několik lžic tvarohu a jděte již brzy spát.
4) V podvečer a na noc doporučuji cvičit, aby se kalorie postupně uvolňované z pozřené stravy spotřebovaly v rezervě svaloviny. Cvičit se zadýcháním bez přerušení doporučuji alespoň hodinu, protože teprve v její druhé polovině přichází na řadu spalování tuku.
5) Tuk spotřebovává nejméně 4× více kyslíku než cukr, který ho již má zabudován v molekule, a proto je nutné udržovat přísun čerstvého vzduchu a každý nádech začínat hlubokým výdechem vypotřebovaných dýchacích plynů z plic (to platí kdykoliv).
6) Pro obnovu svaloviny doporučuji průběžně jíst trochu bílkovin dle chuti a dobrého pocitu. Jinak se živit převážně zeleninou v jakékoliv úpravě.
7) Nejíst bílou mouku, margaríny, uzeniny, tepelně barevně změněné potraviny, sladké, smažené, kořeněné, konzervované a barvené potraviny.
8) Nepřekonatelnou chuť na sladké a hypoglykemickou únavu lze kompenzovat ovocem nebo pečivem, ale dojde-li do hodiny k opakování, je nutno si na několik desítek minut za pilného dýchání lehnout, povolit napětí svalů a dechově meditovat.
9) Před přípravou každého sousta je nutno se zeptat svého těla, svého rozumu a svého podvědomí (případně ovlivněného transvitálně mnou), zda právě toto sousto tělo potřebuje nezbytně. Máte-li pochybnost, nejezte ho, jen se pro jistotu trochu napijte.
10) Stres vzniká hlavně enormní spotřebou kyslíku přetíženého mozku, ale bez námahy těla nedochází ke zvýšení dechového režimu a zrychlení oběhu pro vyplavení kyselých zplodin látkové výměny z mozku do jater a játra nemají dost kyslíku pro jejich detoxikaci. Jídlo jen odkrví mozek do trávení, ale neřeší problém, a proto eskalace problému odkrví trávení a jídlo se ve vás kazí.
11) Každému soustu stravy myšlenkově zadejte jeho úkol a jeho specifické místo určení.
12) Po snědení každého sousta se zamyslete, co bychom vám na to asi řekli vaše svědomí, vaše předsevzetí a já!
13) Nesmíte si zakazovat jídlo. Máte-li hlad, říkejte si, že můžete klidně jíst, ale že zrovna nyní nebudete.
14) Množství jídla, které zkonzumujete, si naplánujte předem a jiné si do zásoby neopatřujte.
15) Myslíte-li neustále na jídlo, produkujete hormony hladu, proto je důležité vyplnit mysl jinými závažnými úkoly nebo mechanickou námahou včetně případné namáhavé zábavy.
16) Je-li hlad nebo únava z hladu zcela nezvladatelná, lehněte si na půl hodiny a spěte. Potom se proberte a dělejte jakoby nic.
17) Zveřejňujete-li své pohybové a stravovací aktivity dne před zainteresovaným týmem, zvýší to vaši sebekázeň.
18) Je vhodné konzultovat doporučení fyzických aktivit a výživové struktury dle vašeho specifického naturelu s osobním placeným trenérem či výživovým poradcem.
19) Z vašeho hlediska je hubnutí vaše osobní věc a co je komu po tom... Pokutou za verbální diskuzi na toto téma s nehubnoucími je obvykle stres a zvýšení hladu a chuti na cokoliv zkrmitelného.
20) Každý pokušitel při zvědění informace o vašem hubnutí se vás pokusí otestovat rafinovanou až neodmítnutelnou nabídkou pokrmu. Každý je obvykle pokušitelem.
21) Ať začnete dodržovat jakákoliv dietní pravidla, bližní vám brzy dodají zcela jinou verzi, která všem ostatním účastníkům zaručeně pomohla, protože je údajně úplně nejlepší.

novakova-ma — pon říj 24, 2011 9:47 am

Myslím, že ke správnému jídelníčku to chce i určitou část pohybu. Zvolit si můžete sport, který je pro Vás nejpřijatelnější. Já ráda chodím plavat. Je to mimochodem i skvělý relax a nezatěžují se klouby.

Jarda — stř říj 26, 2011 8:05 am
novakova-ma píše:
Myslím, že ke správnému jídelníčku to chce i určitou část pohybu. Zvolit si můžete sport, který je pro Vás nejpřijatelnější. Já ráda chodím plavat. Je to mimochodem i skvělý relax a nezatěžují se klouby.

Plavání je výborné, ovšem ještě lepší je chůze, tu nenahradí vůbec nic.

Riky — pon říj 31, 2011 2:38 am

Ještě jednou přeji Dobrý den pane Jardo, ikdyž je již pokročilá noc.
Na tomhle fóru se snažím zorintovat asi pár večerů. Nabídka kurzu mne velmi zaujala, ale cítím potřebu začít něco se sebou dělat co nejdříve. Proto jsem se rozhodl, že Vás zde požádám o nějakou radu.
Je mi asi 36 a poslední dobou jsem značně zatížen jak fizickou tak i mentální prací.
Dnes jsem si uvědomil, že jsem od dubna shodil cca 8 kg a to se moje váha od 15 let pohybovala v rozmezí od 70-75kg, jen párkrát na krátko klesla na 69 či 68. Posledního půl roku jsem vnímal souvislí úbytek, který zesílil tehdy, kdy k fyzické námaze přibylo dost myslící práce i na počítači. Jsem na 66kg. K tomu ještě asi už dva týdny v chřipkovém stavu.
Delší dobu se snažím směřovat k zdravějšímu ž.stylu, ale stále nemám jasno jak se opravdu zdravě stravovat, zda syrová strava, dělená, veganská, či podle krevní zkupiny.
Kamarádka mi spočetla BMI na nějakých 20 a doporučila, abych si udělal analýzu z vlasů.
Stravuji se všelijak, od běžné české k. k pokusům o zdravou stravu. Mám přísun biozeleniny, ale jinak jím spíše vše, neorganizovaně, často vařené, z mléčných výrobků spíše sýry a kefíry, mléko jen zřídka do kara. Maso asi tak 3-5 x do týdne, někdy i 2x za den. Piji převážně vodu upravenou reverzní osmózou s mineralizační patronou, tu a tam nějaké šťávy (rád bych mnohem více)
Znepokojuje mne takový nedobrovolný úbytek váhy, také jsem poslední dobou dost podrážděný a často vzteklý z mnoha běžných často rodinných situací.
Nedělám si dost času na aktivní pohyb mimo práci, cvičení nebo relaxaci a meditaci. Jinak kromě hemoroidů, oslabeného pánevního dna a občasného nachlazení, se cítím spíše docela zdráv a pamatuji se ještě nedávmo i docela psychycky v pohodě a stabilně.
Pokud vás napadá, jak bych mohl začít a vydat se k lepšímu zdraví a pohodě, prosím poraďte.

Předem moc děkuji.
Riky

Jarda — pon říj 31, 2011 8:49 am
Riky píše:
Ještě jednou přeji Dobrý den pane Jardo, ikdyž je již pokročilá noc.
Na tomhle fóru se snažím zorintovat asi pár večerů. Nabídka kurzu mne velmi zaujala, ale cítím potřebu začít něco se sebou dělat co nejdříve. Proto jsem se rozhodl, že Vás zde požádám o nějakou radu.
Je mi asi 36 a poslední dobou jsem značně zatížen jak fizickou tak i mentální prací.
Dnes jsem si uvědomil, že jsem od dubna shodil cca 8 kg a to se moje váha od 15 let pohybovala v rozmezí od 70-75kg, jen párkrát na krátko klesla na 69 či 68. Posledního půl roku jsem vnímal souvislí úbytek, který zesílil tehdy, kdy k fyzické námaze přibylo dost myslící práce i na počítači. Jsem na 66kg. K tomu ještě asi už dva týdny v chřipkovém stavu.
Delší dobu se snažím směřovat k zdravějšímu ž.stylu, ale stále nemám jasno jak se opravdu zdravě stravovat, zda syrová strava, dělená, veganská, či podle krevní zkupiny.
Kamarádka mi spočetla BMI na nějakých 20 a doporučila, abych si udělal analýzu z vlasů.
Stravuji se všelijak, od běžné české k. k pokusům o zdravou stravu. Mám přísun biozeleniny, ale jinak jím spíše vše, neorganizovaně, často vařené, z mléčných výrobků spíše sýry a kefíry, mléko jen zřídka do kara. Maso asi tak 3-5 x do týdne, někdy i 2x za den. Piji převážně vodu upravenou reverzní osmózou s mineralizační patronou, tu a tam nějaké šťávy (rád bych mnohem více)
Znepokojuje mne takový nedobrovolný úbytek váhy, také jsem poslední dobou dost podrážděný a často vzteklý z mnoha běžných často rodinných situací.
Nedělám si dost času na aktivní pohyb mimo práci, cvičení nebo relaxaci a meditaci. Jinak kromě hemoroidů, oslabeného pánevního dna a občasného nachlazení, se cítím spíše docela zdráv a pamatuji se ještě nedávmo i docela psychycky v pohodě a stabilně.
Pokud vás napadá, jak bych mohl začít a vydat se k lepšímu zdraví a pohodě, prosím poraďte.

Předem moc děkuji.
Riky

Tak z uvedeného celkem plyne značný nedostatek hořčíku a patrně i nízké dávky tuku, který by ve stravě rozhodně neměl chybět. Udělejte si plivací a krkací test a dle výsledku se znovu ozvěte, patrně za tím budou kvasinky.

Riky — pon říj 31, 2011 12:25 pm

Díky moc za odpověď. Můžete mne ještě navést kde najdu návod,jak s udělat plivací a krkací test?
Nepodařilo se mi najít vlákno, které by mi to zodpovědělo.
Riky

Jarda — úte lis 01, 2011 10:39 am
Riky píše:
Díky moc za odpověď. Můžete mne ještě navést kde najdu návod,jak s udělat plivací a krkací test?
Nepodařilo se mi najít vlákno, které by mi to zodpovědělo.
Riky

Odpovědi jsou v těchto článcích http://www.zdravi-az.cz/publikovane_clanky.php

Riky — úte lis 01, 2011 11:43 am

Hezký den přeji.
Články si postupně určitě přečtu, snažil jsem se to vyhledat a vyčíst v příspěvcích, což se mi zprvu nedařilo, ale snad jsem to pochopil správně. Takže, dnes ráno po probuzení jsem do sklenice napustil asi deci vody z reverzní osmózy (máme instalovanou mineralizační patronu) a plivl do ní, potom jsem nasypal asi kávovou lžičku (zbytek otevřeného nevím jak starého sáčku - bez uvedení doby trvanlivosti) jedlé sody do hrnku, zalil deci vody a vypil.
Zhruba za dvacet minut jsem zkontroloval plivanec a tam bylo trochu pěny na povrchu, pěkný kus škaredého bělavého šlemu na dně a zhruba stejné množství šlemu se vznášelo ve vlásečnicích od hladiny ke dnu.
Za celou dobu po vypití vody se sodou jsem nepocítil ani sebemenší polechtání, které by vedlo ke chlapskému krknutí.
Z některých příspěvků, které jsem zde přečetl, jsem nabyl dojem, že na služby běžných výživových poradců se nelze spoléhat.

Jarda — úte lis 01, 2011 9:30 pm
Riky píše:
Hezký den přeji.
Články si postupně určitě přečtu, snažil jsem se to vyhledat a vyčíst v příspěvcích, což se mi zprvu nedařilo, ale snad jsem to pochopil správně. Takže, dnes ráno po probuzení jsem do sklenice napustil asi deci vody z reverzní osmózy (máme instalovanou mineralizační patronu) a plivl do ní, potom jsem nasypal asi kávovou lžičku (zbytek otevřeného nevím jak starého sáčku - bez uvedení doby trvanlivosti) jedlé sody do hrnku, zalil deci vody a vypil.
Zhruba za dvacet minut jsem zkontroloval plivanec a tam bylo trochu pěny na povrchu, pěkný kus škaredého bělavého šlemu na dně a zhruba stejné množství šlemu se vznášelo ve vlásečnicích od hladiny ke dnu.
Za celou dobu po vypití vody se sodou jsem nepocítil ani sebemenší polechtání, které by vedlo ke chlapskému krknutí.
Z některých příspěvků, které jsem zde přečetl, jsem nabyl dojem, že na služby běžných výživových poradců se nelze spoléhat.

No vidíte a už znáte soupeře, což vám dává mnohem lepší možnosti pro souboj, než když nevíte, kdo proti vám stojí. Testy ještě dvakrát zopakujte a pokud dopadnou stejně, tak jste prolezlý kvasinkou a naprosto bez žaludeční kyseliny, což vám zdraví nezajistí. Výživářství se studuje jako obor, čehož jsem se nikdy neúčastnil a kupodivu ke mě ti výživáři jezdí na konzultace a asi vědí i proč.

Riky — čtv lis 03, 2011 3:01 pm

Dobrý den,
testy jsem si zopakoval dnes a včera, výsledek zcela stejný, slina samý bílý šlem a po říhnutí ani náznak.
Poslední dobou si už vůbec nejsem jistý tím, co bych měl vlastně jíst.
Mám čtyřletého syna a také u něj to vnímám podobně, netuším, co je vlastně správně.
Několik různých knih o zdravé výživě jsem četl, ale zásadní a hlavně trvalou změnu jsem zatím neudělal.
Budu moc rád, když mi poradíte jak z toho najít cestu ven.

Igi — čtv lis 03, 2011 5:53 pm
Riky píše:
Dobrý den,
testy jsem si zopakoval dnes a včera, výsledek zcela stejný, slina samý bílý šlem a po říhnutí ani náznak.
Mám čtyřletého syna a také u něj to vnímám podobně, netuším, co je vlastně správně.
Několik různých knih o zdravé výživě jsem četl, ale zásadní a hlavně trvalou změnu jsem zatím neudělal.

V podstatě stačí začít jíst jen zeleninu, trochu ořechů, případně domácí kefír a k tomu nějaký zdravý tuk, např. olivový olej. Nic jiného nejíst ani zeleninu, která obsahuje hodně cukru, např. mrkev a za pár měsíců je většina zdravotních problémů pryč. Po vyřešení kvasinky můžete už i ovoce a zeleninu s vyšším obsahem cukru. Největší problém, aspoň pro mě, je závislost na vařeném jídle a nikdy moc dlouho nevydržím jíst jen syrovou stravu.

Jarda — pát lis 04, 2011 9:31 am
Riky píše:
Dobrý den,

Ono to vlastně není tak složité a vše je zde napsáno, stačí si to nastudovat, nicméně jakákoliv změna je lepší, než neudělat nic a začal bych tím co píše člen Igi a vyzkoušejte dodávat kyselinu chlorovodíkovou, což většinou zásadně zlepší trávení.

lev — čtv úno 02, 2012 5:45 pm

Pane Jardo, za jak dlouho je možné zhubnout na vitariánské stravě dvacet kilo? Někdo v jiném vlákně psal, že tolik shodil za měsíc, ale to je snad nemožné. Díky za odpověd.

Jarda — čtv úno 02, 2012 7:47 pm
lev píše:
Pane Jardo, za jak dlouho je možné zhubnout na vitariánské stravě dvacet kilo? Někdo v jiném vlákně psal, že tolik shodil za měsíc, ale to je snad nemožné. Díky za odpověd.

Nezdá se mě, že by to bylo nemožné, já jsem kdysi za tři měsíce dokázal sundat 40 kg a šlo to dobře. Základ je udržet za každou cenu správné pH a pak není problém, uvolněné kyseliny se takto dají zlikvidovat.

lev — čtv úno 02, 2012 9:04 pm
Jarda píše:
Nezdá se mě, že by to bylo nemožné, já jsem kdysi za tři měsíce dokázal sundat 40 kg a šlo to dobře. Základ je udržet za každou cenu správné pH a pak není problém, uvolněné kyseliny se takto dají zlikvidovat.

Ale při tak rychlém ubytku váhy se riskuje, že kůže bude vytahaná nebo má správné pH pozitivní vliv na elasticitu kůže? A co celulitida? Je možné se jí díky správnému pH zbavit?

Jarda — pát úno 03, 2012 1:06 pm
lev píše:
Ale při tak rychlém ubytku váhy se riskuje, že kůže bude vytahaná nebo má správné pH pozitivní vliv na elasticitu kůže? A co celulitida? Je možné se jí díky správnému pH zbavit?

Určitě se tyto problémy vyskytují při správném pH méně, ale hlavní rozdíl v této oblasti zaznamenáte dodáváním omega 3 mastných kyselin.

berushka — pon dub 02, 2012 12:07 pm

Dobrý den, potřebovala bych poradit, nebo spíš uklidnit. Dříve sem dost bláznila s hubnutím, pul roku sem jedla opravdu málo, a z jídla jsem měla výčitky. Potom sem objevila vitarianství, a za pár měsíců se mi povedlo se takhle stravovat a bez výčitek, a to je pro mě doslova zázrak. Sice mi teda zustaly jogurty a cottage sýr, protože to byla jediná strava v období mé diety a tak se jich nejde úplně zříct, prostě si bez nich to jídlo neumím představit.
Ale vitarianstvím sem i dost nabrala, vím že to je kvůli té dietě co jsem držela před tím, a tak se chci zeptat jestli se to časem srovná, nebo už budu jen nabirat. protože se toho ještě pořád celkem bojím.

smajliss — pon dub 02, 2012 12:38 pm
berushka píše:
Dobrý den, potřebovala bych poradit, nebo spíš uklidnit. Dříve sem dost bláznila s hubnutím, pul roku sem jedla opravdu málo, a z jídla jsem měla výčitky. Potom sem objevila vitarianství, a za pár měsíců se mi povedlo se takhle stravovat a bez výčitek, a to je pro mě doslova zázrak. Sice mi teda zustaly jogurty a cottage sýr, protože to byla jediná strava v období mé diety a tak se jich nejde úplně zříct, prostě si bez nich to jídlo neumím představit.
Ale vitarianstvím sem i dost nabrala, vím že to je kvůli té dietě co jsem držela před tím, a tak se chci zeptat jestli se to časem srovná, nebo už budu jen nabirat. protože se toho ještě pořád celkem bojím.

Mnoho vitariánů by Vám závidělo, protože většinou řeší opačný problém a to hubnutí. Jak to děláte ? :- ) ..

Xeelee — pon dub 02, 2012 12:45 pm
berushka píše:

Viděl bych to na optimalizaci tělesný hmotnosti. Jakýs měla BMI předtím a teď?

Ates — pon dub 02, 2012 2:03 pm
berushka píše:

Jsi pravděpodobně první člověk na této planetě, který vitariánstvím nabral. Zřejmě je to tím, že nejsi čistý vitarián. Kolik sníš těch jogurtů a cottage? Čistým vitariánstvím (myslím striktně na rostlinné bázi) se totiž jedině hubne. Ale je dobře, že nedržíš vita tak přísně a ponecháváš aspoň nějaký ten jogurt, protože pak už je to o zdraví. Zvláště, pokud vitarián inklinuje hodně k ovoci. Ovoce jde na špek nejen pod kůží, ale i v játrech (právě dnes to ve vedlejším vlákně někdo začal řešit).

smajliss — pon dub 02, 2012 2:14 pm
Ates píše:
Jsi pravděpodobně první člověk na této planetě, který vitariánstvím nabral. Zřejmě je to tím, že nejsi čistý vitarián. Kolik sníš těch jogurtů a cottage? Čistým vitariánstvím (myslím striktně na rostlinné bázi) se totiž jedině hubne. Ale je dobře, že nedržíš vita tak přísně a ponecháváš aspoň nějaký ten jogurt, protože pak už je to o zdraví. Zvláště, pokud vitarián inklinuje hodně k ovoci. Ovoce jde na špek nejen pod kůží, ale i v játrech (právě dnes to ve vedlejším vlákně někdo začal řešit).

Na vitariánství jde i přibírat. To by ale člověk nesměl vidět jenom to, co vidět chce, ale zajímat se o problematiku podrobněji. I čistě na ovoci jde žít zdravě, ale jak už často psal Jarda - je potřeba brát v potaz i klimatické podmínky a dostupnost kvalitních produktů, které v České Republice nejsou.

Tady jeden komentář z českého vitariána: "Ze nikdo na ovoci nepribere je mytus. Ja jsem pribral 10 kg, kamarad za dva roky pribral 5-6 kg svalove hmoty."
A nebo tady je jeden mladý vitarián: http://www.youtube.com/watch?v=QjdlI8rq6Aw

ovekyska — pon dub 02, 2012 3:18 pm

otazka je, ci clovek naberie tuky alebo svaly.
ak som to sporavne pochopila, pokial je niekto trebars na Grahamovej diete 811 a necvici, v podstate moze naberat tuk.
je to tak?

berushka — pon dub 02, 2012 6:23 pm

BMI jsem dřív měla 17, ted 21 což je ještě normální, ale bojím se že si moje tělo po tom hladovění, dělá zásoby a pujde to pořád výš. nechtěla bych do toho spadnout znova. A jogurt jím tak 1 každý den a cottage tak jednou za týden. Jinak děkuju za odpovědi.

Xeelee — úte dub 03, 2012 1:49 am
berushka píše:
BMI jsem dřív měla 17, ted 21 což je ještě normální, ale bojím se že si moje tělo po tom hladovění, dělá zásoby a pujde to pořád výš. nechtěla bych do toho spadnout znova. A jogurt jím tak 1 každý den a cottage tak jednou za týden. Jinak děkuju za odpovědi.

Vše pod 18,5 je klasifikovaný jako podvýživa. Nadváha je nad 24 a optimální je tak 19 až 22.

NOWOCAYN — úte dub 03, 2012 1:37 pm
smajliss píše:
Na vitariánství jde i přibírat. To by ale člověk nesměl vidět jenom to, co vidět chce, ale zajímat se o problematiku podrobněji. I čistě na ovoci jde žít zdravě, ale jak už často psal Jarda - je potřeba brát v potaz i klimatické podmínky a dostupnost kvalitních produktů, které v České Republice nejsou.

Tady jeden komentář z českého vitariána: "Ze nikdo na ovoci nepribere je mytus. Ja jsem pribral 10 kg, kamarad za dva roky pribral 5-6 kg svalove hmoty."
A nebo tady je jeden mladý vitarián: http://www.youtube.com/watch?v=QjdlI8rq6Aw

Komentár k tomu videu : Tie svaly sú skôr zmesou svalov a tuku. Akurát chudákovi pečeň pracuje na plné obrátky, aby premenila sacharidy z potravín na bielkoviny... Chlapec viditeľne nabral viac tuku ako svalov... Takže áno - je to dobrý odkaz na to, aby sa ukázalo, že sa na vitariánskej strave (kde silne prevažujú sacharidy nad tukmi a bielkovinami) dá nabrať... a ako podotýkam, hlavne tuk.
Ja mám na svojej "vysokotukovej strave" viac svalov a menej tuku, a to všetko pri výške 190cm. A to jem tri krát denne, nemusím jesť "vita stravu" každú chvíľu.

guruhonza — čtv dub 05, 2012 11:36 pm

RANDO, člověk 190/70 na sobě moc svalů nemá...

Jarda — pát dub 06, 2012 12:59 pm
berushka píše:

Trošku si stravu počítejte, tak týden, na kalkulačce stránek flora.cz a uvidíte, ono se to nezdá, ale někdy naprostá blbost konaná denně udělá veliký rozdíl. Netvrdím, že to je váš případ, ale například 2 dcl červeného vína na spaní dělá tolik energie, že člověk kyne jako buchty. Bez toho počítání se to nedozvíte a těch pár minut denně za tu informaci určitě stojí.

Ates — pát dub 06, 2012 4:17 pm
Jarda píše:
Trošku si stravu počítejte, tak týden, na kalkulačce stránek flora.cz a uvidíte, ono se to nezdá, ale někdy naprostá blbost konaná denně udělá veliký rozdíl. Netvrdím, že to je váš případ, ale například 2 dcl červeného vína na spaní dělá tolik energie, že člověk kyne jako buchty. Bez toho počítání se to nedozvíte a těch pár minut denně za tu informaci určitě stojí.

S tím naprosto souhlasím, bez vážení potravin a počítání v excelové tabulce se člověk nikdy nedozví, kolik vlastně do sebe dostane živin. Zvláště při candidě, kdy je narušen pocit hladu a nasycení, takže člověk vůbec neví, jestli je hladový nebo přežraný. :-) Bez počítaní to prostě nejde.

berushka — pát dub 06, 2012 8:36 pm

Moc děkuju, tu kalkulačku určitě zkusím :)

kapr661 — pát čen 15, 2012 10:16 am

Dobrý den, rozhodla jsem se, že budu hubnout. Myslíte si, že je Kavitace opravdu dobrá? Uvažuji o tom, že bych to vyzkoušela, ale raději se zeptám jestli to opravdu funguje. Předem děkuji za odpověď.

Jarda — úte čen 26, 2012 7:11 am
kapr661 píše:
Dobrý den, rozhodla jsem se, že budu hubnout. Myslíte si, že je Kavitace opravdu dobrá? Uvažuji o tom, že bych to vyzkoušela, ale raději se zeptám jestli to opravdu funguje. Předem děkuji za odpověď.

Tak asi funguje, nicméně nejednodušší je změnit stravovací návyky a hubnete na normální váhu sama a bez nějakého násilí.

nefthys — ned úno 10, 2013 12:45 am

ideálne je, ak chudnete najmä pohybom prevyšujúcim príjem stravy. vtedy budete mať pekné, športové a zdravé telo :)

Pamätajte: je možno lepšie jesť menej kvalitne a o to viac športovať, ako byť chudá len čisto stravou </p

Klara123 — stř srp 28, 2013 1:30 pm

Dobrý den.
Přišla jsem se tak trošku poradit. Rozhodla jsem se začít hubnout a tak nějak celkově si pročistit tělo a organismus. S jídelníčkem jsem si nevěděla rady, proto jsem začala chodit na konzultace sem - http://fajnhubnuti.cz/dietni-jidelnicek-na-cely-tyden - avšak ráda bych se poradila o nějakých přírodních detoxikačních produktech. hubnutí mi jde zatím moc dobře, ale chci dosáhnout i toho, že se zbavím veškerých škodlivých látek. Poradíte, prosím, jak na to?

Jarda — ned říj 20, 2013 12:36 pm
Klara123 píše:
Dobrý den.
Přišla jsem se tak trošku poradit. Rozhodla jsem se začít hubnout a tak nějak celkově si pročistit tělo a organismus. S jídelníčkem jsem si nevěděla rady, proto jsem začala chodit na konzultace sem - http://fajnhubnuti.cz/dietni-jidelnicek-na-cely-tyden - avšak ráda bych se poradila o nějakých přírodních detoxikačních produktech. hubnutí mi jde zatím moc dobře, ale chci dosáhnout i toho, že se zbavím veškerých škodlivých látek. Poradíte, prosím, jak na to?

Na uvedené téma zde máte čtení minimálně na celý měsíc a to se budete muset docela snažit. Navíc hubnutí není pouze o stravě, ale hlavně o spalování, tedy problém je zcela někde jinde než se všude uvádí, ostatně jako ve všem.

Gorden — sob led 18, 2014 12:56 am

Dobrý den,

mám takový menší vizuální problém. Před šesti měsíci jsem vážil 84 kilo to byla ideální váha na mojí výšku 184cm.
Postupně jsem přešel na zdravou stravu, to jest zelenina, ovoce, ořechy a postupně jsem vynechal maso, mléko, pečivo...
Nyní vážím 68,8 kilo. Zavedl jsem syrnou patlaninu každý den, jen nevím jestli to pomůže. Možná se jedná o proces detoxikace. Snažim se pravidelně posilovat, ale vynechal jsem aerobní cvičení kvůli spalování.

Děkuji za rady porady :-)

PS: zdravotně se cítím dobře, jen bych rád nabral kvůli vzhledu :-)

Ÿura — sob led 18, 2014 5:18 pm

To ze vam odchazeji svaly není projev detoxikace, ale nedostatek kalorii a zejména bilkovin. Telu sice k ziti staci rostlinna strava, ale pak nepocitejte s tim, ze budete vypadat jako fitness model. Myslim, ze když zaradite do jidelnicku kvalitni maso a domaci vajíčka, tak vam to jen prospeje a nejake to kg v podobe svalu urcite naberete zpet.

Dave — ned led 19, 2014 12:43 pm

Podivejte se na vegan fighter, ze i na rostline strave se daji budovat svaly
http://www.vegan-fighter.com/

Ÿura — ned led 19, 2014 12:52 pm
Dave píše:
Podivejte se na vegan fighter, ze i na rostline strave se daji budovat svaly
http://www.vegan-fighter.com/

Jiste daji, ale co uz ti jaksi nedochazi je, ze oni sice nejedi maso, ale pouzivaji klasicke doplnkz stravy (amina, bcaa, glutamin, syrovatkovy protein..) a v neposledni rade anabolika, rustovy hormon a jiné dobroty. To uz ti tam ale ten tvůj "vega fighter" asi nenapise :roll: .

Gorden — pon led 20, 2014 3:17 pm

Děkuji za Vaše příspěvky :-)

Jsem smířen s tím že nebudu mít svaly jako Schvarzeneger, ale chci vypadat normálně a né jako z Dachau :-). Děkuji za odkaz už ho mám prostudovaný.

Na FB ve skupine RAW cz/sk jsem se dozvěděl, že je dobré taky používat konopný protein, včelý pyl a samožřejmě vše co je napsáno na stránkách vegan fighter. Dozvěděl jsem se že si postupně moje tělo zvykne a stanový si idealní váhu samo :-).

Dnes jsem se dozvěděl, že jediné zásadité oříšky jsou mandle... Škoda myslel jsem že i natural kešu a natural pistácie.

Máte někdo nějaký zajímavý recept se syrovou brokolicí? Nemam zatím zkušenosti...

Jarda — sob bře 22, 2014 11:02 pm
Gorden píše:
Dobrý den,

mám takový menší vizuální problém. Před šesti měsíci jsem vážil 84 kilo to byla ideální váha na mojí výšku 184cm.
Postupně jsem přešel na zdravou stravu, to jest zelenina, ovoce, ořechy a postupně jsem vynechal maso, mléko, pečivo...
Nyní vážím 68,8 kilo. Zavedl jsem syrnou patlaninu každý den, jen nevím jestli to pomůže. Možná se jedná o proces detoxikace. Snažim se pravidelně posilovat, ale vynechal jsem aerobní cvičení kvůli spalování.

Děkuji za rady porady :-)

PS: zdravotně se cítím dobře, jen bych rád nabral kvůli vzhledu :-)

Tak moc nepočítejte s tím, že svaly budete mít ze vzduchu, to opravdu těžko a pokud živiny nedodáte, tělo si je asi těžko vytvoří. Přežívat se dá na neuvěřitelně malých porcích jídla, ale podávat na nich špičkové výkony a budovat svalovinu, to jde opravdu obtížně.

Maraela — ned bře 23, 2014 12:32 am

Dobrý den,mám problém s váhou.Před 7 lety jsem začala brát antikoncepci,do té doby jsem si při výšce 156cm držela váhu kolem 65 kg,po prášcích jsem začala přibýrat na váze.před 2roky jsem podstoupila sterilizaci ale váha pořád stoupá teď mám 90 kg .Jím tak nějak všechno ale nepřejídám se,večer se snažím jíst spíš zeleninu nebo ovoce.Problém s trávením,skoro všeho,i po pití říhám, a hlavně zeleniny a luštěnin mám asi 15 let,od operace žlučníku.Hladovku držet nemůžu protože když se nenajím tak mi klesne cukr a je mi špatně.Bortí se mi párteř a už jsem vyzkoušela všelijaké diety ale bez úspěchu,kvůli námahovému astmatu mám problém s cvičením.Začínají se mi přidávat další zdravotní komplikace jako je porucha cyklu a teď už 3 angína v průběhu dvou měsíců.Každý radí něco jiného a na klinice kam kvůli váze chdím by chtěli abych podstoupila bandáž žaludku a z toho mám opravdu strach.Co by jste prosím poradil?

Jarda — sob bře 29, 2014 11:42 pm
Maraela píše:
Dobrý den,mám problém s váhou.Před 7 lety jsem začala brát antikoncepci,do té doby jsem si při výšce 156cm držela váhu kolem 65 kg,po prášcích jsem začala přibýrat na váze.před 2roky jsem podstoupila sterilizaci ale váha pořád stoupá teď mám 90 kg .Jím tak nějak všechno ale nepřejídám se,večer se snažím jíst spíš zeleninu nebo ovoce.Problém s trávením,skoro všeho,i po pití říhám, a hlavně zeleniny a luštěnin mám asi 15 let,od operace žlučníku.Hladovku držet nemůžu protože když se nenajím tak mi klesne cukr a je mi špatně.Bortí se mi párteř a už jsem vyzkoušela všelijaké diety ale bez úspěchu,kvůli námahovému astmatu mám problém s cvičením.Začínají se mi přidávat další zdravotní komplikace jako je porucha cyklu a teď už 3 angína v průběhu dvou měsíců.Každý radí něco jiného a na klinice kam kvůli váze chdím by chtěli abych podstoupila bandáž žaludku a z toho mám opravdu strach.Co by jste prosím poradil?

Nanechte se mrzačit díky neschopnosti některých lékařů. Člověk určitě netloustne proto, že nemá bandáží zmrvený žaludek, ale proto, že nemá v pořádku štítnou žlázu, případně má zvýšený kortizol a mnohdy i adrenalinovou rezistenci, což ho stále obaluje tukem, protože jde vlastně o přípravu na horší časy, až dojde jídlo. Někdo se takto připravuje na horší časy tak dlouho, až ho klepne pepka. Patrně příroda vůbec nepočítala s tím, že člověk bude mít stále co jíst a tím se vlastně při stresu sám zasebevraždí, protože v přírodě by měl stres pouze pokud by neměl co žrát, nebo by ho něco honilo a při tom se moc tloustnout nedá. Mimochodem cukr většinou klesá při vysokém adrenalinu a ten se dá poměrně snadno vypnout vitamínem B3 niacinamidem, většinou stačí i malé dávky kolem 100 mg, ovšem dá se dávat daleko více.

martina72 — ned bře 30, 2014 1:07 pm
Gorden píše:
Máte někdo nějaký zajímavý recept se syrovou brokolicí? Nemam zatím zkušenosti...

Brokolice je to samé jako květák, zelí, kapusta, kedlubna, ta samá rostlina. Tedy si ji dejte do alelujá, na všecky způsoby, tak, jak vám chutná. Svaly po ní ale nerostou.

Kachně — ned bře 30, 2014 11:40 pm
Maraela píše:

Zelenina je nadýmavá, chce to jíst jen tepelně upravenou a nepřecpávat se jí. A ovoce to chce taky ubrat, je v něm hromada cukru. Já teď jím denně kromě masa a olejů 40g fazolí(hm. v suchém stavu) a 400g zeleniny(cibule, rajčata, papriky), kterou dusím hodinu s masem že z ní zbydou jen šlupky. Jím jen jednou denně(ale to vyhovuje každýmu jinak) a hubnu rychle a zatím bez cvičení.
Mám na den: 400g vepřové kýty, cca 400g zeleniny, 40g fazolí, 20g kokosového oleje, 10g slunečnicového a 12g másla.

Jarda — ned kvě 18, 2014 12:14 pm
Kachně píše:
Zelenina je nadýmavá, chce to jíst jen tepelně upravenou a nepřecpávat se jí. A ovoce to chce taky ubrat, je v něm hromada cukru. Já teď jím denně kromě masa a olejů 40g fazolí(hm. v suchém stavu) a 400g zeleniny(cibule, rajčata, papriky), kterou dusím hodinu s masem že z ní zbydou jen šlupky. Jím jen jednou denně(ale to vyhovuje každýmu jinak) a hubnu rychle a zatím bez cvičení.
Mám na den: 400g vepřové kýty, cca 400g zeleniny, 40g fazolí, 20g kokosového oleje, 10g slunečnicového a 12g másla.

To máte zajímavou sestavu na hubnutí i když pokud vám to takto funguje, proč ne.

Holčička — pon srp 18, 2014 5:59 pm

http://www.swanson.cz/niacinamide-250pcs-250mg

Přesně jak říkáte p. Zajíčku. Manžel si s tímto produktem srovnal hodnoty štítné žlázy.

Vševěd — stř srp 20, 2014 6:43 pm
Kachně píše:

Objevil jsi intermited fasting? Jak to pokračuje?

Jarda — ned zář 21, 2014 9:59 am
Holčička píše:
http://www.swanson.cz/niacinamide-250pcs-250mg

Přesně jak říkáte p. Zajíčku. Manžel si s tímto produktem srovnal hodnoty štítné žlázy.

Tak to jsem rád, že moje rady lidem pomáhají, ale uvedený produkt je zbytečně předražený, mohu vám tento vitamín B3, ve formě volně sypaného prášku, dodat kilo za 1650,-Kč a pochopitelně i jakékoliv menší množství.

KatushkaP — úte zář 01, 2015 8:47 am

Dobrý den,
už delší dobu se snažím zhubnout, ale pořád mi to moc nejde. Ať dělám co dělám, furt se nemůžu dostat pod váhu 60 kg. Zkoušela jsem proto hledat nějaké zaručené postupy na internetu. Našla jsem mimo jiné třeba i slimmax, fatburner nebo green coffee. Pomůžou skutečně tyhle přípravky nebo to jsou jen vyhozené peníze?

miram — úte zář 01, 2015 2:48 pm
KatushkaP píše:
Dobrý den,
už delší dobu se snažím zhubnout, ale pořád mi to moc nejde. Ať dělám co dělám, furt se nemůžu dostat pod váhu 60 kg. Zkoušela jsem proto hledat nějaké zaručené postupy na internetu. Našla jsem mimo jiné třeba i slimmax, fatburner nebo green coffee. Pomůžou skutečně tyhle přípravky nebo to jsou jen vyhozené peníze?

Nasad candida dietu a uvidis jak rychle zhubnes.

Parmová — úte zář 01, 2015 3:54 pm

Nejlepší hubnutí je nízkosacharidová strava. Když uberete sacharidy na den pod 2 gramy na kilo tělesné hmotnosti, půjde to jak po másle. Žádné "zázračné" doplňky stravy nepomohou.

KatushkaP — čtv zář 03, 2015 8:50 am

A není to nějak málo sacharidů? Četla jsem totiž někde, že by spíše měly omezit tuky...? Já ani moc nechci ubírat na stravě, aby zase tělo nestrádalo. Jako je mi jasné, že bych měla porce zmenšit a celkově kalorickou náročnost snížit, ale zase hladovět přece není dobré - všude se o tom mluví. Proto mě napadly ty doplňky stravy. S nima bych nemusela nic omezovat, ale pořád bych hubla. Kupříkladu u toho Green Coffee jsem našla napsané, že zlepšuje imunitu, má antioxidační účinky, a prý taky posiluje svaly. To mi přijde jako super. I když samozřejmě nepočítám, že díky němu najednou zázračně zhubnu 20 kg, ale alespoň mi to trochu pomůže dosáhnout toho cíle a navíc to má ještě další pozitivní účinky.
Co teda myslíte?

stejski — čtv zář 03, 2015 9:47 am

Všechny kamarádky kterym jsem poradil razantně refukovat sacharidy zhubly.Tuku se nebojte.Tabletky Vám tady asi nikdo neporadí....

foreteller — čtv zář 03, 2015 11:57 am
KatushkaP píše:
A není to nějak málo sacharidů? Četla jsem totiž někde, že by spíše měly omezit tuky...? Já ani moc nechci ubírat na stravě, aby zase tělo nestrádalo. Jako je mi jasné, že bych měla porce zmenšit a celkově kalorickou náročnost snížit, ale zase hladovět přece není dobré - všude se o tom mluví. Proto mě napadly ty doplňky stravy. S nima bych nemusela nic omezovat, ale pořád bych hubla. Kupříkladu u toho Green Coffee jsem našla napsané, že zlepšuje imunitu, má antioxidační účinky, a prý taky posiluje svaly. To mi přijde jako super. I když samozřejmě nepočítám, že díky němu najednou zázračně zhubnu 20 kg, ale alespoň mi to trochu pomůže dosáhnout toho cíle a navíc to má ještě další pozitivní účinky.
Co teda myslíte?

No bohužiaľ cítiť sa komfortne pri chudnutí sa nedá. Vždy sa musí aspoň čiastočne hladovať. Ak máte peniaze tak si zelený čaj kúpte. Uškodiť by nemal. Ale stále platí,že ak chcete chudnúť tak z 99,9% je to vec príjmu ( obmedzenia) kalorií.

KatushkaP — pát zář 04, 2015 10:11 am

A jaký máte názor na tu dietu, kdy jíte jen sám tuk a bílkoviny a sacharidy úplně vypustíte?

OK, tak já si možná to green coffee objednám, když píšete, že mi to nic neudělá, tak to alespoň vyzkouším :twisted:

foreteller — pát zář 04, 2015 1:08 pm

Stravovanie kazdej osoby je silne individualne. takže neverte nikomu ,kto Vám ponúkne zaručenú dietu. To neexistuje. Vekmi overený spalovač a antioxidant je zelený čaj. Napr gunpowder ( lacnejší sypaný čaj). Zelená káva je biznis. Ohladne nizkosacharidovej stravy : je to individuálne , účinné hlavne u mužov. Ženy by si mali najprv vyskúšať,ako ju znášajú nakoľko môže mať zlý vplyv na hormóny , prípadne menštruáciu . Popisane napr. http://paleoforwomen.com/carbohydrates- ... nd-health/ , https://gokaleo.com/2013/06/13/restrict ... -function/ . Ak by ste chceli konkrétnu radu ,ako začať znižovať kalórie tak by som odporúčal na začiatku vynechať 1 jedlo.
takže napr.
- vynechať raňajky. Potom by bol ľahší obed - zelenina a napr tvaroh - 250 g ( môže byť syr , mäso a pod. t.j. bielkoviny bez sacharidov ) a potom večera - štandard ( príloha , hlavné jedlo ( mäso , lušteniny a pod. )
- vynechať večeru . Potom normal raňajky a normal obed. Potom už nič.
Dôležité je vynechať všetok rýchly cukor ( biely, hnedy, trstinovy,agave,javorovy,med a pod. a sladkosti ) V čase keď sa neje tak sa neje :-) . TJ najlepšie vôbec nič. Ani "male" snacky ako oriešky ( na tie cez dietu radšej uplne zabudnite) , zelenina , zmrzlina a pod. Na zahnatie hladu si dajte ten zeleny čaj , kavu , vodu. Účinným prostriedkom na zahnatie hladu je aj pohyb. Nakoĺko sa pri ňom vylučujú rôzne látky , ako dopamin a pod. a človek pri športe stratí hlad.

A samozrejme treba mať oči otvorene a vzdelavať sa a skúšať čo je pre Vás najlepšie.

martina72 — pát zář 04, 2015 10:15 pm
KatushkaP píše:
Dobrý den,

Snad je tvůj problém ten, že hledáš zaručené (zaručeně nefunkční) recepty. Co takhle prostě jen něco u sebe změnit? 60 kg vypadá jako ideální váha, ale jsou mraky lidí, pro které je to žalostně málo, pro jiné vražedně moc, Musíš si uvědomit, co je tvoje tělo zač, kde žiješ. Ty hranice zas tak moc překrořit nejdou. Já například ne a ne přibrat na ideálních 85 (a to by mi stejně furt bylo zima - měl bych mít 95), nikdy se mi to ještě nepodařilo, potácím se okolo 81 (občas i méně - což je už hodně blbé). Tělo to nechce. Tvé tělo zřejmě nechce 59.
Vadí to něčemu?

KatushkaP — úte zář 08, 2015 11:12 am

No právě, asi nechce... Jenže já chci :mrgreen: Tak právě hledám, jak tělo ošálit 8) aby spolupracovalo. Klasické "diety" nepomohly, tak zkouším i nějaké přípravky. Zelený čaj si určitě pořídím a vyzkouším. :wink: Ta zelená káva by už taky měla být na cestě. Není tedy ještě něco, co by mohlo pomoct? :wink:

planetlab — stř zář 09, 2015 10:54 am

Jak zrychlit metabolismus a zhubnout

-nizkosacharidova dieta
-vsechno 40x pozvykat
-pit jenom ledove napoje(nejlip destilku nebo deionizovanou osmozu)
-vsechno jidlo sypat skorici
-pred kazdym jidlem sklenici jablecneho octa nebo citronove stavy
-ke kazdemu jidlu pridat chilli
-chodit v minimalnim oblecenim(kratke tricko a kratasy celorocne)
-horka+ledova sprcha
-HIIT Tabata cviceni 2x denne
-jist kokosovy/olivovy olej/maslo
-megadavky vitaminu C
-denne kafe/kavovy klystyr
-byt hodne na slunicku
-jist chrom
-jist vice mensich jidel
-denne pit/jist kakao
-jist mlete lnene seninka
-jist hodne cesneku a cibule
-jist/pit zazvor
-pravidelny klystyr
-pravidelne cisteni jater
-pravidelny vyplach zaludku
-pravidelny pust
-pravidelna vodolecba/priesnitz/kneipp

Segra (24 let, bmi 21) timto zhubla 10kg sadla a nabrala 5kg svalu za 45 dni.

KatushkaP — čtv zář 10, 2015 7:59 am

Nevím, zda si ze mě neděláte srandu, ale tohle mi přijde jako trochu extrémní dieta. Nechci si zničit žaludek a střeva, chci jen zhubnout 8) Každopádně jsem ale ještě neslyšela žádný pozitivní názor na tu Green Coffee... To je to skutečně tak špatné? :? :|

planetlab — čtv zář 10, 2015 12:01 pm

Tady mas tu green coffee, pres 5000 recenzi:

miram — čtv zář 10, 2015 8:29 pm
planetlab píše:
miram — čtv zář 10, 2015 8:51 pm

Katushko, pises, ze se nemuzes dostat pod 60kg. Neznam tvoji vysku, ale i kdyby jsi chtela shodit celych 10kg, tak je rozhodne shodis, pokud nasadis candida dietu. Uz jsem ti to jednou psala. Touto dietou se paradne procistis a predpokladam, ze tech 10 kg shodis za pouhe 4 mesice, protoze jak se vysadi cukr a mouka, tak to z cloveka pada velmi rychle dolu ta kilicka.

miram — čtv zář 10, 2015 8:56 pm
KatushkaP píše:
Nevím, zda si ze mě neděláte srandu, ale tohle mi přijde jako trochu extrémní dieta. Nechci si zničit žaludek a střeva, chci jen zhubnout 8) Každopádně jsem ale ještě neslyšela žádný pozitivní názor na tu Green Coffee... To je to skutečně tak špatné? :? :|

Neboj se, timto si rozhodne zaludek ani streva neznicis.
Pokud jsi zatim neslysela zadny pozitivni nazor na Green Coffee, tak to zrejme nebude to prave orechove. :D

Jarda — ned zář 27, 2015 10:17 am
KatushkaP píše:

Obávám se že jste nic zatím nepochopila, což je škoda. Tedy vysvětlím, že hubnutí není o množství jídla, ale o rychlosti metabolizmu a s příjmem kalorií to souvisí prakticky skoro obráceně než se lidé domnívají. Naprosto největší přírůstek na váze vám zajistí složité sacharidy v kombinaci s nevhodným tukem, ale naopak vyšší dávky správné potravy rozpohybují štítnou žlázu a člověk se automaticky srovná do ideálních parametrů. Tloušťku tedy není možné chápat jako velký příjem stravy, ale vždy jako poruchu hormonálních funkcí a tam to musíte i řešit. Doufám, že z výše uvedeného vám již dojde, že to zelené kafe vám celkem nic moc vyřešit nemůže, to pouze blokuje využití živin ze stravy a vy již nyní podle všeho trpíte praktickou podvýživou, proto se hormony netvoří. Aby jste to nepochopila zase špatně, podvýživa není o množství jídla, ale o obsahu živin v tom jídle, což dnes bohužel je opravdu tristní a většina pseudopotravin dodávaná do superhypermarketů v sobě skoro žádné živiny nemá. Jde pouze o zdroje energie, ale tělo z nich dlouhodobě žít vlastně ani nemůže, nebo rozhodně nemůže správně fungovat.

xy56 — ned kvě 15, 2016 1:48 pm

Dobrý den, začala jsem se stravovat podle SCD diety a omezila jsem polynenasycené tuky, abych zabránila vzniku zánětů, ale BMI mám stále 27, což je nadváha, a nepozoruji téměř žádné změny. Chápu, že zdravá výživa není jen o hubnutí, ale SCD dieta mluví právě o tom, že si každý najde ideální vágu. Ráno snídám ovoce (banány, jablka, hrozny, pomeranč, někdy s asi 70 g lískových ořechů), svačina se skládá z hrášku a sýru Gouda, oběd z červené čočky, fazolí adzuki nebo vajec s mrkví a s hlávkovým salátem, na druhou svačinu ovoce a večeře je obdoba oběda. Začala jsem jíst také krůtí

xy56 — úte kvě 17, 2016 10:08 pm
Gamina píše:
Na Vašem místě bych vynechala ovoce a nahradila ho zeleninou s vysokým obsahem sacharidů (řepa, mrkev, dýně). Dál bych úplně vynechala lušteniny, jsou dost těžko stravitelné a vhodné teprve poté, co se střevo relativně uzdraví. Ořechy je dobré před konzumací namáčet pro lepší stravitelnost (asi na 18-24 hodin). Sýr gouda bych vynechala - sýry jsou opět vhodné až po určitém zhojení střeva a ne každý je snese.

Zařadila bych vývary, více živočišných koncentrovaných živin - tuků, kolagenu z chrupavek, a masa. Játra jsou určitě skvělá, ale nestačí to. Potřebujete tělu dodat stavební látky, ze kterých se uzdraví, a těch ve Vaší stravě moc není.

Jíte probiotika v kapslích a kvašenou zeleninu? Pokud ne, je také nutné je zařadit. Až budete mít víc v pořádku střevo (tj. dojde ke značnému zlepšení stávajícího stavu), můžete pomalu (a jen částečně :-) ) zkusit přejít na to, jak se stravujete v současné chvíli.

Je možné i na dietách typu GAPS, SCD a Paleo nezhubnout, ale v tom případě to bývá o tom, že tělo tu váhu v současné době potřebuje (třeba kvůli skladování toxinů, které má problém vyloučit). Děláte i něco pro detoxikaci?

Děkuji moc za Vaši odpověď. Sýr už jsem vynechala a snažím se pít zeleninové šťávy z hlávkového salátu a jíst česnek. Dříve jsem pila asi 4x za týden kefír s lněným semínkem (nejedla jsem a ani nejím laktobacily v kapslích) a myslela jsem si, že tak dodám tělu laktobacilů dostatečné množství, ale asi se mýlím. Tři týdny nepiji kefír kvůli SCD dietě, ale nevím, čím nahradit laktobacily v kefíru obsažené. Mohla bych kefír pít i nadále (jedná se o mléčný výrobek, který by měl být alespoň ze začátku SCD zcela vynechán)?
Minulé prázdniny jsem zkoušela detoxikaci střev pomocí kefíru a lněného semínka (3 týdny každé ráno místo snídaně kefír a rozmixované lněné semínko), ale nepozorovala jsem žádnou změnu, asi 4x jsem čistila

Otázka jest, co myslíte "tmavým pečivem". Většina tmavého je jen obarvené. Většina celozrnného je z normální hladce vymleté pšeničné mouky s nepatrným přídavkem "něčeho" a pár semínky navrchu. Takové věci nemají žádný smysl.

Gamina — stř kvě 18, 2016 8:42 am
xy56 píše:
xy56 — stř kvě 18, 2016 2:21 pm
Gamina píše:
Probiotika: Pokud máte problémy, které se nelepší, potřebujete jich pravděpodobně o hodně více, než dodáváte. Na candidu albicans se doporučuje http://www.pro-zdravi-az.cz/boularin-/75-boularin-.html - konkuruje jí a dokáže ji celkem dobře potlačit. Pak je ale nutné začít brát širokospektrální probiotika. Problém je, že většina běžných probiotik nekolonizuje střevo - musí se brát dál a dál. Proto se, pokud netrpíte SIBO, doporučují i HSO probiotika složená z půdních mikroorganismů. Jsou celkem nedostupná, ale půdní mikroorganismy jsou i v kvašené zelenině.

Kefír, pokud jej necháváte dělat dostatečně dlouho (aby v něm nebyla laktóza) a pokud Vám nedělá problémy, můžete klidně pít taky. Otázkou je, jestli poznáte, kdyby Vám ty problémy dělal. Ale ideální je sníst něco probiotického při každém jídle. 4x týdně je nesmírně málo. Zkuste si udělat kvašenou zeleninu, ta je probiotická a nemusíte řešit, že by byla zakázaná.

Kvalitní probiotika jsou bio-kult nebo ta, co jsou zde v nabídce e-shopu.

Re: detox. Já jsem na GAPS protokolu, který vychází z SCD, ale je poměrně komplexnější. Jde o to, že SCD byla vyvynuta už dost dávno v době, kdy lidé mívali méně poškozené zažívací trakty, než dnes. Takže spousta lidí potřebuje něco komplexnějšího. No a v rámci GAPS protokolu se provozují detox aktivity 1x - 3x denně. Vy aspoň odštavňujete, to je dobře, ale zkuste třeba i koupele s různými solemi (viz příslušné vlákno tady). To, jakou detoxikaci jste dělala před lety, je celkem jedno.

Pokud navíc používáte běžné čistící prostředky, prášky na praní, kosmetiku apod, neustále zvyšujete toxickou zátěž organismu.

Jinak já jsem nedělala žádné standardní očisty, které se zde propagují, tak nevím, do jaké míry je chyba nevyčistit střevo :-) Klidně ho můžete čistit i teď, to asi ničemu nevadí. Přijde mi, že čistota střeva ani nemůže trvat věčně - to máte, jako byste se v lednu osprchovala a čekala, že zůstanete čistá do dubna.

Nereagujete na to, že jsem psala o konzumaci živočišných živin. Máte v plánu zařazovat vývary, tučné maso, více orgánů atd?

Mně SCD dietu doporučil pan Zajíček, jelikož jsem podle cronometru měla ve stravě obsaženo hodně škrobů i další složených cukrů. Dozvěděla jsem se, že k tomu je vhodná SCD, GAPS nebo paleo dieta, ale že upřednostňuje SCD dietu, (pokud bych nedodržovala SCD a chtěla bych stále jíst disacharidy a polysacharidy, musela bych jíst HSO bakterie, ale při SCD dietě ne, tedy buď - nebo) a také musím omezit polynenasycené tuky, kterých by mělo být, pokud jsem to správně pochopila kolem 10 g na den.
Když jsem se rozhodla pro SCD dietu, začala jsem vývary a kuřecím masem. Občas jím ryby, ale maso jsem dost omezovala, protože jsem si myslela, že například tučné maso se dlouho tráví a kuřecí je nezdravé, protože jsou kuřata krmená antibiotiky a pomocí směsí, i když v dnešní době si zdravé potraviny bez postřiků musíme vypěstovat jedině sami. U SCD jsem se navíc dočetla, že někdo nejí maso vůbec. Snažím se jíst vajíčka, ale to také nebude asi úplně ideální. Určitě bych ale chtěla jíst ryby pravidelně (3x týdně) a začít přidávat maso - je kuřecí dobře?

Gamina — stř kvě 18, 2016 3:14 pm

Polynenasycených tuků by myslím mělo být max. 10% celkového příjmu tuků, tj. pokud sníte denně celkem 100g tuků, tak to bude těch 10g, jak píšete.

Maso si pokud možno sežeňte domácí nebo bio, je to dost velký rozdíl z hlediska obsažených škodlivin i nutrientů. To samé platí o vejcích. Pokud berete od důvěryhodného dodavatele a jíte i kůže, chrupavky apod., tak je kuřecí pro většinu lidí dost prospěšné. To samé platí o hovězím z pastevního chovu, navíc je tučné hovězí nejlevněší, což je skvělé, protože pro GAPS, SCD apod. je nejlepší :-) Zkuste masa střídat, není ideální jíst jen jeden nebo dva druhy. Já jím často i kachní a občas jehněčí. Plus vepřové, ale to většinou s kyselým zelím, jinak je mi z něj špatně.

S tučným masem jsem na začátku měla trávicí problémy, ale pak si tělo zvyklo i na tučné hovězí :-) Je dobré začít s malými porcemi.

Pokud budete jíst ryby, tak berte pouze z divokého odchytu. Bohužel je velmi velký rozdíl mezi působením chovaných vs. volně odlovených ryb na organismus. Chované přímo podporují zánětlivé procesy v těle.

Velmi výživné jsou mořské plody - krevety, ústřice, slávky atd.

K tomu nejezení masa - pokud se člověk uzdravuje i bez masa, tak je to samozřejmě super, ale myslím, že to není možnost dostupná pro většinu lidí. Navíc, pokud nemáte k masu vnitřní odpor, je to podle mě zbytečné odmítání toho, co Vám může průchod dietou dost urychlit. Pokud ho prostě špatně trávíte, je nutné vyřešit trávicí problémy, a ne maso vynechávat.

Jarda — sob čec 16, 2016 2:47 pm
xy56 píše:
Dobrý den, začala jsem se stravovat podle SCD diety a omezila jsem polynenasycené tuky, abych zabránila vzniku zánětů, ale BMI mám stále 27, což je nadváha, a nepozoruji téměř žádné změny. Chápu, že zdravá výživa není jen o hubnutí, ale SCD dieta mluví právě o tom, že si každý najde ideální vágu. Ráno snídám ovoce (banány, jablka, hrozny, pomeranč, někdy s asi 70 g lískových ořechů), svačina se skládá z hrášku a sýru Gouda, oběd z červené čočky, fazolí adzuki nebo vajec s mrkví a s hlávkovým salátem, na druhou svačinu ovoce a večeře je obdoba oběda. Začala jsem jíst také krůtí
anetaandrea — ned zář 11, 2016 6:01 pm
Jarda píše:
Členka Gamina vám radí dobře a některé informace které jsem vám dával jste si evidentně trochu upravila, nebo nepochopila. Pokud jde o škroby, tak jsem říkal že buď je vynechat, tedy SCD, GAPS, nebo paleo, nebo dodat naopak i rezistentní škroby na nichž žijí konkrétní bakterie - HSO probiotika a ta následně tvoří butyrát, který tlumí zánět vyvolaný normálním škrobem. Bohužel si většina lidí ze správné diety třeba SCD vybere sice povolené, ale ne zrovna ideální potraviny, především sladké, tedy kvanta ovoce, což zase napere do těla fruktózu a vyvolá také problém. Právě proto upozorňuji každého na práci s nutriční kalkulačkou do doby než pochopí která potravina se jak chová. BMI paradoxně spíše klesne na tučné stravě než na sacharidech, ty se tělo snaží překopat na tuk a vytvářet zásoby na horší časy. Mimo uvedené info jste dostala i rady o některých z pohledu komplexnosti působení na metabolizmus nutných suplementech, třeba kolagen, nebo lecitin o nichž se nezmiňujete a pokud je neužíváte, nemůže být výsledek z kalkulačky v pořádku a tedy nemůžete ani očekávat předpokládané změny. Kefír je hlavně o individuální snášenlivosti, tedy těžko posoudit, to musíte vyzkoušet, zda vám bude dělat dobře, ale obecně by kvalitně prokysaný kefír vadit neměl. Klidně mě zavolejte a vyjasníme kde děláte zásadní chyby.

Dobrý den, pročítám, co píšete o scd dietě a o vybírání jen několika potravin z povolených surovin, které nám chutnají, souhlasím, i já jsem zkoušela scd dietu, ale akorát jsem přibrala. Jak tedy postupovat, abych se řídila správně podle scd, ale zároveň strava nebyla založená jen na ovoci a sladké zelenině? Je třeba se vzdát úplně všeho, co scd zakazuje, například kefír? Děkuji za Vaši odpověď.

martina72 — ned zář 11, 2016 6:47 pm

to anetaandrea: příliš si to zjednodušujete - a přitom zesložiťujete. SCD dieta rozhodně není o šrotování kopců ovoce či o absenci kefíru. Jde o to, co je pro vás vhodné. Pro mne se třeba SCD dieta vůbec nehodí (nechutnalo by mi a měl bych i k něčemu i odpor, připadalo by mi to nelogické). Nesmíte jídlo paušalizovat, starejte se o sebe (v dobrém slova smyslu). Jezte to, co vám dělá dobře, dodává vám optimismus, energii a to, po čem hubnete. Po dietě se nehubne, kde jste to, proboha četla? Hubne se po zdravé mysli a zdravé stravě. Ani jedno SCD dieta jaksi "instantně" neobsahuje ...

Ještě ku dietám - spousta lidí si myslí, že si někde přečtou seznam potravin, zakázané, povolené, doporučené ... ale už si nepřečtou, co s těmi potravinami mají dělat, jak je používat, zda je vůbec používat. Lidé chcou seznamy. Alibi. "jím povolené věci" ... a výsledek se nedostavuje ... závěr: dieta je špatně, je potřebí zkusit jinou. Klamný závěr.

Včera mi před očima defilovalo opět cca pět tisíc lidí. Polovina z nich byly valící se koule, mladí lidé, dokonce i děti. Ale bylo tam také hodně moc lidí štíhlých, pružných ... kteří jedli to samé, co ty "koule". Mají to v hlavě, ne v jídle. Tož ... jak na to?

Jarda — ned říj 02, 2016 1:11 pm
anetaandrea píše:
Dobrý den, pročítám, co píšete o scd dietě a o vybírání jen několika potravin z povolených surovin, které nám chutnají, souhlasím, i já jsem zkoušela scd dietu, ale akorát jsem přibrala. Jak tedy postupovat, abych se řídila správně podle scd, ale zároveň strava nebyla založená jen na ovoci a sladké zelenině? Je třeba se vzdát úplně všeho, co scd zakazuje, například kefír? Děkuji za Vaši odpověď.

SCD v samém základu není špatná strava pro normální život, ale jako každá dieta má své mouchy hlavně ve vysokém příjmu omega 6 mastných kyselin a velkém množství cukru z ovoce. Pochopitelně ji lze držet jako vysokosacharidovou, nízkosacharidovou i bezsacharidovou a stále půjde o SCD, nebo ji lze aplikovat i jako veganskou, vitariánskou a fruktariánskou dietu a zase stále pojedete na SCD. Co z toho je pro vás ideál, to není na odpověď ve fóru, to bych vás musel znát dost podrobně i vaše stravovací a životní zvyklosti a dle toho pak ladit co by mohlo být tím ideálem. Kefír ani jogurt nutně vadit nemusí i když jak komu a v jaké kvalitě a v jakém množství. Pokud bude potřeba klidně mě zavolejte a doladíme co je třeba.

mirkaolasova — ned zář 23, 2018 12:47 pm

Měla jsem veké problémy shubnout,aale nakonec jsem se svěřila do rukou odborníků na výživu ve svěrě zdraví.Celou mě přeměřili a doporučili jidelníček,začla jsem i cvičit a povedlo se mi zhubnout.

Jarda — úte zář 25, 2018 7:53 am
mirkaolasova píše:
Měla jsem veké problémy shubnout,aale nakonec jsem se svěřila do rukou odborníků na výživu ve svěrě zdraví.Celou mě přeměřili a doporučili jidelníček,začla jsem i cvičit a povedlo se mi zhubnout.

To má být co, informace, reklama, nebo vtip.

Alopat — úte zář 25, 2018 10:20 am
Jarda píše:
mirkaolasova píše:

To má být co, informace, reklama, nebo vtip.

Obávám se, že tady nejde o vtip, ale o přístup. Něco jako přistavit auto ke správkárně nebo posadit člověka do čekárny u lékaře, prostě přístup naprostého laika nedotčeného problematikou, čemuž nasvědčují položené otázky. I když reklama je také možná a druhý příspěvek měl dělat stafáž. Nicméně profesionál je nablízku, volejte pana Jardu (kontakt v záhlaví stránek) a svěřte se.