Hyperaktívny, dráždivý močový mechúr

Zdraví-AZ — https://forum.zdravi-az.com/forums/topic/hyperaktivny-drazdivy-mocovy-mechur/
bettyma — pon říj 25, 2010 9:48 pm

Ahoj, prosím o radu, názor - v súčastnosti si liečim hyperaktívny močový mechúr / LIEKY OD UROLÓGA + bylinky + skúšam podporiť telo aj čchi-kungom / tiež mám aj problém s plynnatosťou - laktóza a káva -o tých to viem naisto - tiež zrejme aj dráždivé hrubé črevo.
Viem, že dať presnú radu je ťažké, ale dúfam, že sa stav dá postupom času upraviť - nerada by som doživotne brala chémiu :(
Srdečná vďaka!

Jarda — úte říj 26, 2010 7:28 am
bettyma píše:
Ahoj, prosím o radu, názor - v súčastnosti si liečim hyperaktívny močový mechúr / LIEKY OD UROLÓGA + bylinky + skúšam podporiť telo aj čchi-kungom / tiež mám aj problém s plynnatosťou - laktóza a káva -o tých to viem naisto - tiež zrejme aj dráždivé hrubé črevo.
Viem, že dať presnú radu je ťažké, ale dúfam, že sa stav dá postupom času upraviť - nerada by som doživotne brala chémiu :(
Srdečná vďaka!

Já se nedomnívám, že zde je problém dát použitelnou radu, sice těch symptomů nepopisujete moc, ale i to málo celkem stačí. Dle mého názoru jste zamořená kvasinkou a ta se vám stará o ty zmíněné problémy. Nastudujte si zde věci na kvasinky, udělejte si kvasinkový plivací test a vyzkoušejte nasadit fungicidní rostliny.

bettyma — úte říj 26, 2010 12:53 pm

Ďakujem Vám za skorú odpoveď - kvasinky, tak táto príčina ma pokiaľ ide o dráždivý mechúr nenapadla, v súvislosti s plynnatosťou aj áno - preskúmam...

Sybilla — úte říj 26, 2010 3:08 pm
bettyma píše:
Srdečná vďaka!

Tak tento problém riešim od februára t.r. Žijem, až na chvíľkové excesy vcelku zdravo, pľuvací test na kvasinku mám negatívny, a dokonca ani medicína nenašla žiadne mikroorganizmy,či už v krvi alebo inde v tele, ktoré by spôsobovali zápal a teda ten hyperaktívny mechúr. Keďže som vyčerpala dostupné možnosti, konečná diagnoza znela, lieky na potláčanie nutkania t.j. chémia do konca života. Jeden z MUDr-cov to nazval dokonca neurovegetatívnou dystóniou. S tým sa vraj tiež nedá okrem liekov nič robiť. Tiež sa mi nepáči do konca života chrúmať nejaké pilule (ešte som s nimí ani nezačala) a tak dolujem na internete ako najlepšie prírodným spôsobom zreparovať neurovegetatívny systém. Pretože u mňa je to nie o kvasinkách ale o impulzoch, ktoré si systém v mozgu vysiela ako sa mu zachce. Ako ho vrátiť do starých kolají ešte stále ani netuším. Ešte chvíľu budem oprimista a budem dúfať, že mne sa to podarí zvrátiť. :lol:

bettyma — úte říj 26, 2010 10:08 pm
Sybilla píše:
Pretože u mňa je to nie o kvasinkách ale o impulzoch, ktoré si systém v mozgu vysiela ako sa mu zachce.

:wink: Rozumiem Ti - kvasinky zatiaľ nemôžem vylúčiť, test som nerobila, ale dľa lekárov som OK...
Teda bežné vyšetrenia u urológa :(

Vševěd — stř říj 27, 2010 12:53 pm

částé urologické potíže plus nadýmání - to je na milion procent problém s candidou. Nemíváte i gynekologické záněty?

Sybilla — stř říj 27, 2010 10:02 pm
Vševěd píše:
částé urologické potíže plus nadýmání - to je na milion procent problém s candidou. Nemíváte i gynekologické záněty?

Ja teda nemám ani jedno ani druhé. Keďže mám protekciu, urobili MUDr.ci aj také testy, ktoré obyčajne bežným smrtelníkom nerobia. Okrem začínajúcej osteoporózy (aspoň niečo našli) som zdravý človek, iba môj močový mechúr si velí sám a s tým si nevedia poradiť. Teda vedeli by, ale to sú iba pilule, ktoré neriešia príčinu a tie ja jesť nebudem. Proste ľudovo povedané, zblbla nejaká energetická dráha a tú treba dať do poriadku. Hľadám rodeného číňana, aby to skúsil z ich metódami. Ešte som ho nenašla.

Jarda — čtv říj 28, 2010 8:23 am
Sybilla píše:
Ja teda nemám ani jedno ani druhé. Keďže mám protekciu, urobili MUDr.ci aj také testy, ktoré obyčajne bežným smrtelníkom nerobia. Okrem začínajúcej osteoporózy (aspoň niečo našli) som zdravý človek, iba môj močový mechúr si velí sám a s tým si nevedia poradiť. Teda vedeli by, ale to sú iba pilule, ktoré neriešia príčinu a tie ja jesť nebudem. Proste ľudovo povedané, zblbla nejaká energetická dráha a tú treba dať do poriadku. Hľadám rodeného číňana, aby to skúsil z ich metódami. Ešte som ho nenašla.

Než najdete Číňana, tak najděte mapu akupresurních bodů a pokuste se ovlivnit sama dráhu močového měchýře, to by neměl být žádný problém a možná to zabere. Ovšem ta osteoporóza signalizuje i tak nedostatek minerálních látek a omega 3 mastné kyseliny, takže to nemusí být pouze o energetických dráhách.

Sybilla — čtv říj 28, 2010 10:03 am
Jarda píše:
Než najdete Číňana, tak najděte mapu akupresurních bodů a pokuste se ovlivnit sama dráhu močového měchýře, to by neměl být žádný problém a možná to zabere. Ovšem ta osteoporóza signalizuje i tak nedostatek minerálních látek a omega 3 mastné kyseliny, takže to nemusí být pouze o energetických dráhách.

S tým nedostatkom minerálov a vitamínov to je úplná pravda. Napadlo ma to pri tom lugole čo sme tu rozoberali, keďže nejem žiadne továrenské hnusy, musela som mať nedostatok jódu napriek konzumácii morských rias-ktovie ako sa u mňa vstrebávajú, pretože lugolova škvrna na zápästí zmizla bleskom. A s jódom som sa zamyslela aj nad nedostatkom ostatných. Moje telo hneď vyslalo signály, ktoré som vypočula, najmä čo sa týka D-3 ky, pretože som roky nechodila na slnko. No a k nej som naštudovala a dokúpila aj ostatné a tie už v liečebných dávkach beriem cca dva týždne. Musím povedať, že sa tá minerálno-vitamíonová kúra už začala prejavovať v kladnom zmysle. Vypla sa pokožka prestali padať vlasy a zmizli kruhy pod očami a nechcem to zakríknuť, ale urgencia už nie je taká nezvládateľne akútna. Akupresúrne body na dráhe MM som našla už dávnejšie, ale myslela som, že lepší účinok by mala akupunktúra a na tú hľadám toho ázijca, nemusí byť nutne číňan :D . Našim s rýchlokurzami neverím.

loeX — čtv říj 28, 2010 11:14 am

Tak tu akupresuru bych raději nezkoušel, samozřejmě za předpokladu, že tomu dokonale nerozumíte. Výběr bodů se provádí na základě diagnostiky problému, a ta je stejně jako samotný výběr velmi komlikovaná. Pokud by Vám stačil vietnamec tak je jeden ve Svitavech. Bohužel Vám toho moc nevysvětlí jelikož má takový nával, že musí brát pacienty na akupunkturu po čtyrech, ale i přes to množství mu to funguje - vozíčkáři vstávají, slepí vidí atd.:) Jinak pokud jsou problémy s moč. měchýřem a bavíme se v rámci tčm, tak je jistojistě problém v ledvinách, takže bych zkusil nějaké bylinky na to, třeba houbu cordyceps.

bettyma — čtv říj 28, 2010 12:26 pm

Ahojte, dobrá správa - premnoženie kvasiniek test nepotvrdil :) Inak môžem potvrdiť čo píše Sybila - pokiaľ ide o mechúr. máme rovnaký problém, len ja beriem lieky... Totiž som si myslela, že vyberiem krabičku-45 dní a bude po chorobe...Až dodatočne som zisila, o čo to vlastne ide....Gynelkologicky som fit :) a keď si dám pozor na kávu a akékoľvek stopy mlieka aj nafukovanie je v normíle, len stolica ešte nie...
:oops: :)

Jarda — čtv říj 28, 2010 3:33 pm
Sybilla píše:
S tým nedostatkom minerálov a vitamínov to je úplná pravda. Napadlo ma to pri tom lugole čo sme tu rozoberali, keďže nejem žiadne továrenské hnusy, musela som mať nedostatok jódu napriek konzumácii morských rias-ktovie ako sa u mňa vstrebávajú, pretože lugolova škvrna na zápästí zmizla bleskom. A s jódom som sa zamyslela aj nad nedostatkom ostatných. Moje telo hneď vyslalo signály, ktoré som vypočula, najmä čo sa týka D-3 ky, pretože som roky nechodila na slnko. No a k nej som naštudovala a dokúpila aj ostatné a tie už v liečebných dávkach beriem cca dva týždne. Musím povedať, že sa tá minerálno-vitamíonová kúra už začala prejavovať v kladnom zmysle. Vypla sa pokožka prestali padať vlasy a zmizli kruhy pod očami a nechcem to zakríknuť, ale urgencia už nie je taká nezvládateľne akútna. Akupresúrne body na dráhe MM som našla už dávnejšie, ale myslela som, že lepší účinok by mala akupunktúra a na tú hľadám toho ázijca, nemusí byť nutne číňan :D . Našim s rýchlokurzami neverím.

Naprostá většina potíží lidí souvisí s nějakou kvasinkou, nebo plísní a podle toho je potřeba se i chovat, například nedostatek jódu v těle dává těmto organizmům neuvěřitelný prostor a nedostatek selenu, zinku, mědi a dalších prvků také, čili tuto rovnováhu není dobré podceňovat. Podobné vlastnosti mají i některé vitamíny, čili ani toto nepodceňovat.

Jarda — čtv říj 28, 2010 3:36 pm
bettyma píše:
Ahojte, dobrá správa - premnoženie kvasiniek test nepotvrdil :) Inak môžem potvrdiť čo píše Sybila - pokiaľ ide o mechúr. máme rovnaký problém, len ja beriem lieky... Totiž som si myslela, že vyberiem krabičku-45 dní a bude po chorobe...Až dodatočne som zisila, o čo to vlastne ide....Gynelkologicky som fit :) a keď si dám pozor na kávu a akékoľvek stopy mlieka aj nafukovanie je v normíle, len stolica ešte nie...
:oops: :)

Sežeňte si peroxid hořčíku a i to se srovná, jinak velice dobrý prostředek je i oregano, které si klidně můžete rozmixovat a naplnit do tobolek.

bettyma — čtv říj 28, 2010 7:46 pm

Ďakujem, už pátram na nete čo to ten peroxid horčíka vlastne je a kde ho zohnať :)
Nasadila som aj v malom množstve picles - mám z cibule,kapusty a cvikle.

Sybilla — čtv říj 28, 2010 8:31 pm
bettyma píše:
Ďakujem, už pátram na nete čo to ten peroxid horčíka vlastne je a kde ho zohnať :)

S pickles nešetri, smelo si daj, čo hrdlo ráči a telo znesie bez krátkych šprintov :D . Tvoje vnútornosti sa iba potešia.

Jarda — čtv říj 28, 2010 9:25 pm
bettyma píše:

Sybilla to píše správně, tím salátem pickles šetřit zrovna nemusíte, ten sice chutná vám, ale kvasinkám určitě ne.

Foxyna — sob říj 30, 2010 6:35 am

:wink: Od léta mám problémy s močovým měchýřem, urolg říká, že mám hyperaktivní močový měchýř ale já to kolikrát nestíhám doběhnout. Nyní se mi stává, že kolikrát sedím potřebuji na toaletu a zvednu se a jsem jasná je to ze mně venku. Byla jsem i u gynekologa udělal stěry a řekl, že mám escherichia coli ++. přečetla jsem si, že to je bakterie která je potřebná
v těle člověka, ale že múže také způsobovat samovolný únik moči. Někdo říká také, že je to nečistota, ale já se pokud možno neustále sprchuji na bidetu tak už fakt nevím co mám udělat aby jsem byla v poho. Dali mi také léky Toviaz na to aby se močový měchýř zklidnil. Také jsem po operaci dělohy poradte co udělat abych byla zase v pohodě. prý cvičení na to nemá smysl ale přeci nebudu brát léky zbytek svéh života na to aby jsem to v klidu stíhala :lol:

Foxyna

Jarda — sob říj 30, 2010 8:20 am
Foxyna píše:
😉 Od léta mám problémy s močovým měchýřem, urolg říká, že mám hyperaktivní močový měchýř ale já to kolikrát nestíhám doběhnout. Nyní se mi stává, že kolikrát sedím potřebuji na toaletu a zvednu se a jsem jasná je to ze mně venku. Byla jsem i u gynekologa udělal stěry a řekl, že mám escherichia coli ++. přečetla jsem si, že to je bakterie která je potřebná
v těle člověka, ale že múže také způsobovat samovolný únik moči. Někdo říká také, že je to nečistota, ale já se pokud možno neustále sprchuji na bidetu tak už fakt nevím co mám udělat aby jsem byla v poho. Dali mi také léky Toviaz na to aby se močový měchýř zklidnil. Také jsem po operaci dělohy poradte co udělat abych byla zase v pohodě. prý cvičení na to nemá smysl ale přeci nebudu brát léky zbytek svéh života na to aby jsem to v klidu stíhala :lol:

Foxyna

Velice záleží na mnoha faktorech jak se v tomto vlákně dočtete, ale toto bych já osobně viděl od střev a je potřeba se tedy zaměřit na kvalitu defekace. Popište, pokud možno přesně, jak jste na tom s defekací, ale předpokládám, že to bude zdroj problému. Většina bakterií a kvasinek žije jako anaerobní organizmy bez kyslíku a pokud nemáte v pořádku střeva, tak tam nemůžete mít dostatek kyslíku k přežití správných, tedy aerobních bakterií-laktobacilů. Potom dochází k silnému dráždění přilehlých orgánů a močový měchýř mezi ně samozřejmě patří.

Sybilla — sob říj 30, 2010 9:30 pm
Foxyna píše:
😉 Od léta mám problémy s močovým měchýřem, urolg říká, že mám hyperaktivní močový měchýř ale já to kolikrát nestíhám doběhnout. Nyní se mi stává, že kolikrát sedím potřebuji na toaletu a zvednu se a jsem jasná je to ze mně venku. Byla jsem i u gynekologa udělal stěry a řekl, že mám escherichia coli ++. přečetla jsem si, že to je bakterie která je potřebná
Foxyna

Pokiaľ ti našli skutočne iba E. coli, tak nebudeš mať problém do konca života pokiaľ dodržíš pár jednoduchých zásad. Táto potvora spôsobuje tú tvoju urgenciu s inkontenciou, pretože dráždi sliznicu a preto sa jej treba za každú cenu zbaviť, nemá totiž v močových cestách čo hľadať. Dostáva sa tam obvykle z konečníka, kde jej príroda pridelila miesto a kam patrí a tam má plniť svoju funkciu. Pokiaľ tam máš nasťahovanú okrem nej ešte inú mikroskopickú potvoru, ktorú ti zatiaľ nenašli a neidentifikovali, budeš mať problémy, dokiaľ sa ich nezbavíš. Nemá zmysel brať ATB len tak na skúšku, tento problém vyrieši iba konkrétny liek na konkrétneho parazita a toho ti musia napred nájsť. Pokiaľ je to naozaj iba E.coli, tak zakiaľ podstúpiš ďalšie vyšetrenia, naordinuj si, tinktúru z lichořeřišnice (má siné antibakteriálne účinky práve na E.col) 3x denne po 15 kvapiek, potom odvar z vresu, ďalej odvar z dubovej kôry, kúp si mrazené čučoriedky a jedz koľko zvládneš, ďalej brusinkovú šťavu čistú bez akýchkoľvek prísad-predáva sa v obchodíkoch so zdravou výživou, tak každú hodinu 1 polievkovú lyžicu a poseď si večer v repíkovom kúpeli-stačí v lavóre. Ešte pomáha extrakt z grepfruitových jadierok. A na pár týždňov zabudni na mäso šunky, syry a všetko v čom je cukor v akejkoľvek forme - týka sa aj chleba a pečiva. A prvé čo sprav je, nažeň svojho partnera tiež na vyšetrenie, pretože ak to nespravíš, budeš ako tie armády nešťastníc, čo vypisujú po internete, že sa im to stále vracia. To by pre začiatok mohlo stačiť a uvidíš, čo ešte nájdu. Nedaj sa odbiť, žiadaj ďalšie dôkladnejšie laboratórne vyšetrenia, však platíš dane, tak nech to zdravotníctvo využiješ. :D

Jarda — ned říj 31, 2010 8:45 am
Sybilla píše:
Pokiaľ ti našli skutočne iba E. coli, tak nebudeš mať problém do konca života pokiaľ dodržíš pár jednoduchých zásad. Táto potvora spôsobuje tú tvoju urgenciu s inkontenciou, pretože dráždi sliznicu a preto sa jej treba za každú cenu zbaviť, nemá totiž v močových cestách čo hľadať. Dostáva sa tam obvykle z konečníka, kde jej príroda pridelila miesto a kam patrí a tam má plniť svoju funkciu. Pokiaľ tam máš nasťahovanú okrem nej ešte inú mikroskopickú potvoru, ktorú ti zatiaľ nenašli a neidentifikovali, budeš mať problémy, dokiaľ sa ich nezbavíš. Nemá zmysel brať ATB len tak na skúšku, tento problém vyrieši iba konkrétny liek na konkrétneho parazita a toho ti musia napred nájsť. Pokiaľ je to naozaj iba E.coli, tak zakiaľ podstúpiš ďalšie vyšetrenia, naordinuj si, tinktúru z lichořeřišnice (má siné antibakteriálne účinky práve na E.col) 3x denne po 15 kvapiek, potom odvar z vresu, ďalej odvar z dubovej kôry, kúp si mrazené čučoriedky a jedz koľko zvládneš, ďalej brusinkovú šťavu čistú bez akýchkoľvek prísad-predáva sa v obchodíkoch so zdravou výživou, tak každú hodinu 1 polievkovú lyžicu a poseď si večer v repíkovom kúpeli-stačí v lavóre. Ešte pomáha extrakt z grepfruitových jadierok. A na pár týždňov zabudni na mäso šunky, syry a všetko v čom je cukor v akejkoľvek forme - týka sa aj chleba a pečiva. A prvé čo sprav je, nažeň svojho partnera tiež na vyšetrenie, pretože ak to nespravíš, budeš ako tie armády nešťastníc, čo vypisujú po internete, že sa im to stále vracia. To by pre začiatok mohlo stačiť a uvidíš, čo ešte nájdu. Nedaj sa odbiť, žiadaj ďalšie dôkladnejšie laboratórne vyšetrenia, však platíš dane, tak nech to zdravotníctvo využiješ. :D

No dokopat lékaře k nějakému smysluplnému vyšetření je tedy opravdu zábavná činnost. Při ní se zpravidla tak rozčílíte, že budete mít pH špatné celý týden a to vám bude vaše nezvané kámoše tak dobře krmit, že se paradoxně váš stav o hodně zhorší, ale jiné řešení asi nyní opravdu není. Ono střílet do lesa ve kterém sice je jelen, ale já ho nevidím, povede k jeho ulovení velice sporadicky a musím vyplýtvat opravdu mnoho munice. Po dobu těch vyšetření je ale nezbytně nutné mít srovnané pH na hodnotách 7,5-7,8 a to by mělo infekci výrazně utlumit.

bettyma — čtv lis 11, 2010 12:03 am

Možno stojí za pokus aj využiť EFT - napr. viď http://www.eft-ahc.cz/cesky/prace.pdf - zatiaľ som skúsila len pár ťukaní, samozrejme zázrak na počkanie sa nedeje, ale veríme :)

Petr 2 — čtv lis 11, 2010 8:08 am

Po lecbe antibiotiky pri oslabene imunite diky stresum (fyz. i psych. predevsim) a nasledne i antibiotikum sem taky trpel na drazdivy mocak.
Srovnanim primarnich faktoru se to spravilo. Trvalo to ale tak dlouho jak dlouho se lecila imunita a fyz. psych. stres.
Je mozne ze se to da urychlit podle mne jedine dlouhodobym relaxem napr. u more spojenym s fyz. i psych uspokojenim, sebenaplnenim v praci i ve spolecnosti. Chodit co nejvic na cerstvy vzduch a do prirody. To sou podle mne primarni priciny.
Pak je mozne si pohravat s bylinkama a treba pomohou:
lesni boruvky, odvar z jarni dubove kury, jarni boruvkove nate, jarnich borovicovych pupenu, jarni miza z brizy belokore,lipovy, zaludovy caj,atd...
hodnotnou literaturu najdete zde:
http://www.ulozto.cz/5987251/knihy-pro- ... zdravi-rar

Anebo zkusit periodicke superdavky iontoveho zinku treba po dobu tydne brat obden rano 50-100 mg zinku podle hmotnosti uzivatele. ja mam docela dobre zkusenosti s octanem zinecnatym. Kutni toxicke davky sou vic jak 200 mg/den (horecka svarecu kovu) a hlavne nebrat dlouhodobe jinak hrozi deficit jinych stopovych prvku.
Zinek pry spravuje plisnemi (ci jinymi bakteriemi nevyvazene prirozene strevni mikroflory) proderavelou strevni stenu ktera pravdepodobne prave zpusobuje problemy s mocakem. Osobne sem vyzkousel a mozna ze na tom neco bude ale tezko rict estli to pomuze kazdemu.

Jarda — čtv lis 11, 2010 9:29 am
bettyma píše:
Možno stojí za pokus aj využiť EFT - napr. viď http://www.eft-ahc.cz/cesky/prace.pdf - zatiaľ som skúsila len pár ťukaní, samozrejme zázrak na počkanie sa nedeje, ale veríme :)

Tak určitě jde o dobrou a velice účinnou metodu, tady proč to nevyzkoušet, uškodit si tím nemůžete.

Jarda — čtv lis 11, 2010 9:36 am
Petr 2 píše:
Po lecbe antibiotiky pri oslabene imunite diky stresum (fyz. i psych. predevsim) a nasledne i antibiotikum sem taky trpel na drazdivy mocak.
Srovnanim primarnich faktoru se to spravilo. Trvalo to ale tak dlouho jak dlouho se lecila imunita a fyz. psych. stres.
Je mozne ze se to da urychlit podle mne jedine dlouhodobym relaxem napr. u more spojenym s fyz. i psych uspokojenim, sebenaplnenim v praci i ve spolecnosti. Chodit co nejvic na cerstvy vzduch a do prirody. To sou podle mne primarni priciny.
Pak je mozne si pohravat s bylinkama a treba pomohou:
lesni boruvky, odvar z jarni dubove kury, jarni boruvkove nate, jarnich borovicovych pupenu, jarni miza z brizy belokore,lipovy, zaludovy caj,atd...
hodnotnou literaturu najdete zde:
http://www.ulozto.cz/5987251/knihy-pro- ... zdravi-rar

Anebo zkusit periodicke superdavky iontoveho zinku treba po dobu tydne brat obden rano 50-100 mg zinku podle hmotnosti uzivatele. ja mam docela dobre zkusenosti s octanem zinecnatym. Kutni toxicke davky sou vic jak 200 mg/den (horecka svarecu kovu) a hlavne nebrat dlouhodobe jinak hrozi deficit jinych stopovych prvku.
Zinek pry spravuje plisnemi (ci jinymi bakteriemi nevyvazene prirozene strevni mikroflory) proderavelou strevni stenu ktera pravdepodobne prave zpusobuje problemy s mocakem. Osobne sem vyzkousel a mozna ze na tom neco bude ale tezko rict estli to pomuze kazdemu.

To jste uhodil hřebík na hlavičku, na deficitu zinku je založeno mnoho zdravotních potíží, které mizí po jeho dodání velice rychle. Má to ovšem jedinou mušku, že mnoho lidí netuší, jak nezbytné je dodávat zinek vždy s mědí a na cca 30 mg zinku je vhodné dodávat cca 1 mg mědi. Nicméně nedoporučuji jít s mědí moc vysoko, to může být toxické pro játra a horní hranici bych viděl tak 3-4 mg denně, zatím co u zinku se dá celkem bez potíží jet až těch 180-200 mg denně i delší dobu.

bettyma — sob led 08, 2011 10:35 pm

Ahojte,
dobrá správa - nasadila som pred časom bylinky na preliečenie obličiek + cvičenie čchi-kung a od 1.1. som bez liekov :) Problémy s dráždením síce ešte v "zostatkovej forme" mám, ale som rada, že som neskočila na názor lekára - hyperaktívny mechúr je liečiteľný, ale nevyliečiteľný :wink:

Ďakujem všetkým za pomoc a podporu! :)

Jarda — sob led 08, 2011 10:38 pm
bettyma píše:
Ahojte,
dobrá správa - nasadila som pred časom bylinky na preliečenie obličiek + cvičenie čchi-kung a od 1.1. som bez liekov :) Problémy s dráždením síce ešte v "zostatkovej forme" mám, ale som rada, že som neskočila na názor lekára - hyperaktívny mechúr je liečiteľný, ale nevyliečiteľný :wink:

Ďakujem všetkým za pomoc a podporu! :)

Ono se dá vyléčit skoro všechno, jenom se to nechce nechat nachytat od lékařů k nějakému polykání všemocných pilulí.

bettyma — úte úno 01, 2011 6:48 pm

Pozdravujem :)
Dostala sa ku mne rada - mudra na posilnenie energie močového mechúra - od Kim da Silva:
pravá ruka - palec, prostredník a prsteník spojiť špičkami prstov
ľavá ruka - palec a prostredník spojiť špičkami prsteníček pritlačiť o prvý článok palce druhým/prostredným/ článkom
držať 4x denne 7 minút s odstupom medzi mudrami min. 8 minút.
Zatiaľ skúšam prikrátko na zhodnotenie / cca 5 dní /
:wink: zistila som, že stránky knihy sa dajú obracať aj s rukou v mudre a tak mám aspoň čas na pár minút čítania :wink: :D :D

Jarda — úte úno 01, 2011 7:49 pm
bettyma píše:
Pozdravujem :)
Dostala sa ku mne rada - mudra na posilnenie energie močového mechúra - od Kim da Silva:
pravá ruka - palec, prostredník a prsteník spojiť špičkami prstov
ľavá ruka - palec a prostredník spojiť špičkami prsteníček pritlačiť o prvý článok palce druhým/prostredným/ článkom
držať 4x denne 7 minút s odstupom medzi mudrami min. 8 minút.
Zatiaľ skúšam prikrátko na zhodnotenie / cca 5 dní /
:wink: zistila som, že stránky knihy sa dajú obracať aj s rukou v mudre a tak mám aspoň čas na pár minút čítania :wink: :D :D

Také dobrý postup, ona energie se dá různě směrovat a slušně to pak funguje.

Yaninka — pát čec 12, 2013 12:24 pm

Vážený pane Zajíčku,
je mi 27 let. Asi 1 a 3/4 roku mě trápí podivná bolest močového měchýře, jakoby uvnitř něco žilo, stěhovalo se z místa na místo a někdy spíš tak vnitřně svědilo, doprovází to pocit na močení. Kromě absolvování peripetií s několika západními lékaři (obvodní, urologie, gynekologie, internista) a velkým množstvím antibiotik, které potížím nijak nepomohly a výsledky všech konečných testů neprokázaly nic konkrétního, jsem se dostala do rukou lékaře, který se zabývá alternativní medicínou. Svitla mi z počátku naděje. Za příčinou vidí přemnožení kvasinek v trávicím traktu, konkrétně rodu Aspergillus. Vidí je ve vzorku moči pod mikroskopem, jinak průkaz nebyl, ale údajně je velice obtížné to prokázat. Nasadil mě i partnerovi protikvasinkovou dietu a několik podpůrných doplňků pro očistu organismu s tím, že za tři měsíce bude vše ok. Dietu a pokyny jsem držela rok a tři měsíce, z počátku velice náročné, protože jsem musela úplně vysadit cukr, po kterém jsem shodila a byla bez energie, při 170 cm jsem měla 54 kilo. Chodili jsme s partnerem téměř každý měsíc na kontroly a vždy nám lékař řekl, že je to na dobré cestě a ať vydržíme. Partner říká, že již téměř žádné problémy s měchýřem nemá. Ale já ano a už jsem po tak dlouhé době psychicky na dně, stálo mě hodně energie, času a peněz problém řešit, ale výsledek žádný. Mám pocit, že můj život už nikdy nebude plnohodnotný, téměř vše ovlivňuje náš problém. Partner je na tom obdobně, možná i hůře (sexuální život na bodě nula). Dietu jsem začala před dvěma měsíci porušovat, jen rafinovaný cukr nejím, pouze přírodní a v malém množství. Cítím se o něco lépe, cukr mi vrátil energii. Ale problémy s břichem mám pořád. Doktor mi doporučil hydrocolon terapii, na kterou nemám peníze. Narazila jsem na Váš blog, kde jsem se dočetla o šankhaprakšálaně a zaujala mne. Ovšem při zanešení těla Candidou prý není úplně vhodná. Navíc, netuším, co mi vlastně doopravdy je. Nesetkal jste se někdy s podobným problémem? Napadá Vás, na koho bych se měla obrátit, co dělat? Myslíte, že by mi Šanka mohla nějak uškodit a raději se do ní nemám pouštět?
Moc děkuji za Váš názor. Jana.

Yaninka — pát čec 12, 2013 4:08 pm

Ještě k mému problému - při pročítání blogu mne zaujala diskuze Bludicky a Muflona, kterou kopíruji níže. Asi by stály za zmínku ještě jisté události před počátkem našich problémů. Přítel odjel na rok pracovně do Japonska, s oblibou si užíval jejich jídlo, pak ho začaly trápit velké problémy s krkáním a nadýmáním, bolestí břicha, byl nafouklý jako balón a vyskytovalo se to pravidelně každý den v různých intervalech po dobu několika měsíců. K tomu měl obrovské množství lupů. Vyhledal tam lékaře a byl na několika vyšetřeních včetně kolonoskopie. Nezjistili nic. Nakonec to samo postupně odeznělo, když se vrátil do Čech, Za půl roku po návratu nám začaly oběma ty potíže s močovým měchýřem. Chvíli před nimi jsme měli oba nějaký problém se zažíváním, já zvracení a průjem, divné bolesti žaludku, nemohla jsem dva týdny jíst nic kromě uvařené rýže. Přítel měl po stejnou dobu jen ty bolesti žaludku. Tím vlastně začalo mé chození po lékařích, kdy mi praktická lékařka při poklepání na břicho zjistila citlivost v oblasti močových cest. Napadá Vás nějaká souvislost s tím vším? Moc děkuji. J.
Bludicka:
Kde si čítal, že aspergillus oryzae je škodlivá? Veľa druhov ušľachtilých plesní a kultúr sa používa pri výrobe potravín, syrov, salám. Makrobiotici majú problémy z iného dôvodu a nie z konzumácie misa a sójovej omáčky.

Len tak pre zaujímavosť aspergillus oryzae sa používa dnes v kopec doplnkoch výživy pri výrobe enzýmov a to nielen nattokinase a vitamínu K2:
http://www.iherb.com/Now-Foods-ChewyZym ... bles/12655
http://www.iherb.com/Source-Naturals-Es ... ules/44544
http://www.iherb.com/Life-Extension-Sup ... Caps/12187

Ono totižto dnes sa už drtivá väčšina systémových a tráviacich enzýmov nevyrába zo žlče zvierat ako to bolo kedysi, ale pestovaním z plesní a hlavne z aspergillus oryzae a aspergillus niger! A ak by boli také škodlivé, tieto doplnky by sa nemohli vyrábať.
Muflon:
Jenže Češi nejsou tak adaptovaný na aspergilus jako Japonci co to jedí po mnoho staletí a po mnoho
generací...(taky trvalo chvíli než jsme se adaptovali na brambory co nerostly původně v Evropě....

Tak nedávno pan Jarda někde psal, že "na milost" by vzal když už ze sojových výrobků, tak nějak ještě že by se dalo jíst to fermentované: tempeh, miso a natto...

Pouze je obtíž že Sunfood Dobruška nějak přestala vyrábět to natto....

pv33 — pát čec 12, 2013 6:51 pm

Yaninko, stejne jako pri vetsine zdravotnich problemu pomuzou ocisty, nejaky druh pustu a zmena stravy. A stejne jako pri vetsine zdravotnich problemu, mimo urazu..., je nejdulezitejsi vyhybat se lekarum, protoze VYlecit temer nic nedokazou, ale dokazou ublizit, coz jsi snad uz pochopila. A vetsinou nepridaji ani na psychice, kdyz lzou ze je tvuj problem nevylecitelny.

Ty jsi asi zlepsila stravu, ale bez ocist je to casto na nic. Takze prvni co bych doporucil je sanka a ocista jater a pokud muzes tak jeste pust. A pak ta strava.

> Myslíte, že by mi Šanka mohla nějak uškodit a raději se do ní nemám pouštět?
Pokud si nebudes davat velke davky soli, tak urcite neuskodi a rozhodne bys s ni mela zacit.

> Pouze je obtíž že Sunfood Dobruška nějak přestala vyrábět to natto....
To jsem nekde cetl. Zakazali prodej Natta, protoze to je levna konkurence Warfarinu a dalsich svinstev na redeni krve. A vedlejsi ucinky jen pozitivni. Tak proc to nezakazat?

> o šankhaprakšálaně a zaujala mne. Ovšem při zanešení těla Candidou prý není úplně vhodná.
To rika kdo ze pri Candide neni vhodna? Podle mne je to naprosty nesmysl.

Yaninka — pon čec 15, 2013 4:07 pm

Někde v diskuzi jsem četla, že šanka není vhodná proto, že se po ní jí samotná rýže, kterou kvasinky mají rády, a tak se mohou přemnožit. Ale už nevím kde. Tuším, Jarda psal, že se po prvním jídle má sníst několik kapslí probiotik, které tomu předejdou.

Zkusila jsem šanku včera. Trvalo sice déle, než se vytvořil sifon, ale vyšlo to. Co jsem vypila, šlo prakticky hned ven. Akorát se mi asi po 20 minutách udělalo špatně a začala jsem zvracet, v poslední vodě, kterou jsem vyzvracela, byla krev. Nesetkal jste se s tímto jevem? Trochu mě to vyděsilo, tak jsem už radši nic nedělala, počkala jsem půl hodiny a dala si rýži s máslem. Pak mi bylo dobře. S těmi probiotiky jsem to prokaučovala, když jsem si je chtěla vzít, všimla jsem si, že jsou tři měsíce prošlá. Používám místo nich tibetskou houbu, ale to teď nešlo, takže nic...
Když jsem musela kvůli zvracení skončit, voda byla téměř čistá, takže si myslím, že se to povedlo. Jen mě dnes to břicho bolí trochu víc, než jindy...

Zkusila jsem ráno i ten plivací test na kvasinky, byla tam jak vlákna, tak i bílé skvrnky, hodně.

Díky za odpověď. Podívám se na ty půsty a zase se vracím zpět na striktní dietu.

Jarda — ned zář 08, 2013 12:21 pm
Yaninka píše:
Vážený pane Zajíčku,
je mi 27 let. Asi 1 a 3/4 roku mě trápí podivná bolest močového měchýře, jakoby uvnitř něco žilo, stěhovalo se z místa na místo a někdy spíš tak vnitřně svědilo, doprovází to pocit na močení. Kromě absolvování peripetií s několika západními lékaři (obvodní, urologie, gynekologie, internista) a velkým množstvím antibiotik, které potížím nijak nepomohly a výsledky všech konečných testů neprokázaly nic konkrétního, jsem se dostala do rukou lékaře, který se zabývá alternativní medicínou. Svitla mi z počátku naděje. Za příčinou vidí přemnožení kvasinek v trávicím traktu, konkrétně rodu Aspergillus. Vidí je ve vzorku moči pod mikroskopem, jinak průkaz nebyl, ale údajně je velice obtížné to prokázat. Nasadil mě i partnerovi protikvasinkovou dietu a několik podpůrných doplňků pro očistu organismu s tím, že za tři měsíce bude vše ok. Dietu a pokyny jsem držela rok a tři měsíce, z počátku velice náročné, protože jsem musela úplně vysadit cukr, po kterém jsem shodila a byla bez energie, při 170 cm jsem měla 54 kilo. Chodili jsme s partnerem téměř každý měsíc na kontroly a vždy nám lékař řekl, že je to na dobré cestě a ať vydržíme. Partner říká, že již téměř žádné problémy s měchýřem nemá. Ale já ano a už jsem po tak dlouhé době psychicky na dně, stálo mě hodně energie, času a peněz problém řešit, ale výsledek žádný. Mám pocit, že můj život už nikdy nebude plnohodnotný, téměř vše ovlivňuje náš problém. Partner je na tom obdobně, možná i hůře (sexuální život na bodě nula). Dietu jsem začala před dvěma měsíci porušovat, jen rafinovaný cukr nejím, pouze přírodní a v malém množství. Cítím se o něco lépe, cukr mi vrátil energii. Ale problémy s břichem mám pořád. Doktor mi doporučil hydrocolon terapii, na kterou nemám peníze. Narazila jsem na Váš blog, kde jsem se dočetla o šankhaprakšálaně a zaujala mne. Ovšem při zanešení těla Candidou prý není úplně vhodná. Navíc, netuším, co mi vlastně doopravdy je. Nesetkal jste se někdy s podobným problémem? Napadá Vás, na koho bych se měla obrátit, co dělat? Myslíte, že by mi Šanka mohla nějak uškodit a raději se do ní nemám pouštět?
Moc děkuji za Váš názor. Jana.

Dobře vám odpovídá člen pv33, čili jednoznačně čistit co se čistit dá a pokud jde o to šanku s krví na konci, tak zase se tolik bát nesmíte. Většinou jsou při delších zdravotních problémech sliznice trávicího traktu natrávené a mírně kapénkově krvácejí, což je bohužel dost běžné a většina lidí to neví. Probiotika navíc nijak na použitelnosti neztrácejí s časem a tři měsíce vůbec neberte jako problém, pouze nemají tu účinnost, ale fungují pochopitelně i dvojnásobnou dobu zcela bez problémů, tak je klidně doberte. Osobně bych se také zaměřil na nadledvinky a pokud jste v trvalém stresu, tak ten problém bude spíše z tohoto zdroje, protože rozhozený kortizol může jak za záněty, tak infekce, akorát záleží, zda ho máte moc, nebo málo.

JanaBr. — stř úno 03, 2016 5:16 pm

Zdravím vás,

sice už je téma starší, ale podařilo se mi na něj narazit když jsem gůglila informace na hyperaktivní močový měchýř. Já mám v této oblasti taky velké problémy - mám neustále problém s močovým měchýřem - asi z prochladnutí, nedostatku tekutin. Mám za sebou i ledvinovou koliku - týden v nemocnici na kapačkách s ATB, pročištění ledvin, stent. Kdo to zažil asi chápe, že je to fakt hodně nepříjemná bolest. :( Nepřeji ji nikomu! Po tom všem se to se mnou tak nějak pořád táhne a pořád musím chodit na záchod. Tak teď nevím, jestli náhodou nemám spíš hyperaktivní močový měchýř?! Nebo je to spíš důvodem těch špatných ledvin atd jak sem popisovala výše? Na webu http://www.musimcasto.cz/ jsem objevila otestování na hyper. zkoušel jste to někdo? Můžu tomu věřit?

Jinak jak jsem vyčetla tady - důležité je hodně pít, pročišťovat, zbavit se plísní a kvasinek? + zkusit bylinky, brusinky..?

Díky a krásný den všem

Jana

Jarda — ned úno 21, 2016 3:32 pm
JanaBr. píše:
Zdravím vás,

sice už je téma starší, ale podařilo se mi na něj narazit když jsem gůglila informace na hyperaktivní močový měchýř. Já mám v této oblasti taky velké problémy - mám neustále problém s močovým měchýřem - asi z prochladnutí, nedostatku tekutin. Mám za sebou i ledvinovou koliku - týden v nemocnici na kapačkách s ATB, pročištění ledvin, stent. Kdo to zažil asi chápe, že je to fakt hodně nepříjemná bolest. :( Nepřeji ji nikomu! Po tom všem se to se mnou tak nějak pořád táhne a pořád musím chodit na záchod. Tak teď nevím, jestli náhodou nemám spíš hyperaktivní močový měchýř?! Nebo je to spíš důvodem těch špatných ledvin atd jak sem popisovala výše? Na webu http://www.musimcasto.cz/ jsem objevila otestování na hyper. zkoušel jste to někdo? Můžu tomu věřit?

Jinak jak jsem vyčetla tady - důležité je hodně pít, pročišťovat, zbavit se plísní a kvasinek? + zkusit bylinky, brusinky..?

Díky a krásný den všem

Jana

Tak ono je jedno co testem zjistíte, stejně se toho potřebujete zbavit a asi vás trochu vyděsím že to může dělat i psychický problém, ale snad ne. Prostě pořádně propláchnout a odbreberkovat, to se zde již určitě mnohokrát probíralo, ale můžete vyzkoušet i pročistit střeva. Pokud špatně kadíte, tak může být problém i ve špatné střevní mikroflóře a průnik toxinů do oblasti močového měchýře může také způsobovat časté nucení.