Chtěla bych se zeptat, jestli existuje něco na zlepšení obranyschopnosti kůže. Asi tak třikrát do roka se obsypu vyrážkou (lichen planus). Kožní lékařka říká že mám sníženou imunitu kůže a spouštěčem týhle vyrážky je stres nebo nemoc a že na to nic není. Dá mi na to mastičku (Diprosalic) tím se to zahojí ale po nějakém čase se to znovu objeví. Uvítala bych jakoukoli radu. Je mi 35 a mívám to tak od 20 let. Děkuji
Jakýkoliv kožní projev velice úzce souvisí se stavem střeva a ten zase souvisí s psychikou, čili jde o řetězec poruch, které se vzájemně ovlivňují. Podle mého názoru budete celkem bez problémů schopna vysledovat souvislost, mezi stresem, následnou špatnou defekací a následným vznikem kožních potíží. Zpravidla bohatě postačí vyčistit v takovém momentě důkladně střeva a máte klid, nebo přejít na několikadenní melounovou monodietu a máte zase klid. Ono totiž patlání jakéhokoliv šmejdu na pokožku nemá žádnou cenu a o léčbu v pravém slova smyslu vlastně vůbec nejde, patrně by to celkem dobře z pokožky odstranila i vlastní urina ve formě obkladu.
Děkuji za radu.
Neviem či to patrí do tej témy, ale spýtam sa....
Pán Jarda, čo signalizujú vyrážky na lícnych kostiach ? Sú dni, keď sa mi tam urobia vyrážky (povrchové, malilinko vystupujúce), sú červeno-oranžovej farby... miesto : lícne kosti.... čo ich môže zapríčiniť ? Do kelu, už tri mesiace si robím olejovú kúru (v ústach, očista krve), urinový klystír každé dva týždne...Jem tri krát denne (jedával som 4 krát, už mi to príde zbytočné...).
Ja by som dal otázku, či to môže byť z toho, že jedávam ryžu natural, ktorú striedam s jačmennými krúpami.... Ale keď mi odpoviete že je to z toho, tak veľmi potešený nebudem...po prvé - jedáva to kopa ľudí, a nemajú vyrážky na lícnych kostiach, po druhé - ja mám na rozdiel od nich plno detoxikácií za sebou.
Dôležité : v posledných týždňoch som veľmi zapracoval na psychike, už sa nerozčulujem, nestresujem, mávam dobrú náladu. Ale vyrážky vyšli pred troma dňami...
Každé ráno ( dopijem 40 minút pred raňajkami ) popíjam pol hodinu 8dcl mrkvovo-jablkovej šťavy...
Večer asi 4dcl mrkvovo-zelerovo-čínskokapustovej šťavy...
žiadny cukor (ani med, ani ovocie) počas dňa nekonzumujem... čím provokujem a čo, že sa mi robia vyrážky ? Krémujem sa už celé mesiace jojobovým olejom, asi dva roky používam zásadne len čisto prírodnú kozmetiku (od krému po dezodorant) takže je nemožné, aby to bola kozmetika... začínam byť zúfalý...
Pohánka a pšeno škrob neobsahujú... (ak správne viem), ale na druhej strane vysúšajú...a to si ja ako človek, ktorý masíruje a športuje nemôžem dovoliť... potom mi začnú pukať kĺby, vysúšať sa pokožka... No obilnín sa vzdať akosi nemôžem (proste ma zasýtia na rozdiel od zeleniny a ovocia), ak by som to urobil, tak by som musel začať jesť mäso tri krát denne. Čo sa mäsa týka, robí mi dobre (kupujem to najkvalitnejšie čo sa čerstvosti a pôvodu týka). Mám tú najlepšiu stolicu akú som kedy mal (pekne hnedú, tvárnu, nezapácha -doma ani nevedia, že som bol na veľkej, nie je "pozliepaná" z "bobkov", alebo z rôznoodtieňových častí, nie ja na nej ani troška hlienu - sorry za možno prílišné detaily...).
Ja skrátka neviem... čo to môže byť ? Ďakujem za odpoveď, pán Jarda.
Marek.
Vyrážky jsou vždy ze špatné krve a většinou dobře reagují na češtění střeva, protože tím se z krve dostane více bordelu. Obiloviny jsem vám tu vyvracel již mnohokrát a vy mě neposloucháte, výborně totiž množí kvasinky a tím se pak zhoršuje krev. Matlat cokoliv na pokožku je hovadina, řešení je v krvi. Podle mě je už možná lepší maso, než to obilí s lepkem a ještě tepelně upravené, ale také není maso žádným ideálem, prostě zelenina ořechy a tuk podle mého názoru musí člověka udržet při plném zdraví, ale ne každý to tak musí vnímat.
to Jarda : pán Jarda, presvedčil ste ma, začnem jedávať len bezlepkové obilniny, a to ich "vysúšanie" nejak "zneutralizujem", zistím ako. A potom dám vedieť (o niekoľko mesiacov), akú mám kvalitu kože (vždy nalačno budem robiť olejovú kúru na očistu krve).
edit : hľadal som cez google bezlepkové obilniny (či náhodou amarant, pšeno a pohánka nie sú jediné u nás dostupné) a v jednom internetovom potravinovom obchode bol pod bezlepkovými obilninami aj jazmínová ryža, a ryža natural dlhozrná a guľatozrná.... to má byť vtip ? Alebo si myslí niekto, že to že má ryža málo lepku znamená, že sa môže pridať ku bezlepkovým ? Totiž, ja som jedával 90% z obilnín ryžu natural... a mám tie vyrážky.
Pokud za tím stojí kvasinka, tak je vhodné vynechat jakékoliv obiloviny, tedy i ty bezlepkové, ale pokud jde pouze o reakce na lepek, tak funguje pohanka, proso-jáhly, amarant, quinoa a kukuřice, nic jiného k nim nepatří a pšenice už vůbec ne, to je přímo ideálně problematická obilovina.
Odkud máte informaci, že rýže obsahuje lepek? Žila jsem v domnění, že je bezlepková ...
Sranda... už som našiel dva e-shopy (a to som za tým zámerom nehľadal), kde patrí ryža natural (dlho a guľatozrná) medzi bezlepkové potraviny. Dokonca aj na stránke http://www.celishop.sk/strukoviny-a-plody... tam by si mali dať pozor... tak ako to teda je ? A čo strukoviny (mungo, adzuki, hrach...)... Pýtam sa preto, lebo začínam mať dojem, že aj na to sú rozdielne názory (no ohľadom pšena, ponáhnky, quinony a amarantu sú všetci zjednotení)... Sú teda strukoviny bezlepkové ?
Lepek obsahuje každá obilovina, tedy i ty bezlepkové, ale mají ho prostě málo, rýže je někde uprostřed a názor na ní se tedy různí.
Prakticky každé zrno nějaký lepek obsahuje a proto já nedoporučuji jejich konzumaci, nebo má být velice umírněná. Také luštěniny není vhodné ve stravě přehánět, ale nějaké rozumné množství nijak neuškodí.
Dobrý deň,
máte nejaké skúsenosti s takýmito vyrážkami? Poslednou dobou sa mi nejako častejšie objavujú na tele hlavne v oblasti hrudníka. Sú veľké asi 2mm
| Přílohy: |
![]() 1.jpg [ 10.45 KiB | Zobrazeno 34981 krát ] |
Vyzkoušel bych na to MMS a pokud by to nezabralo, tak se dá jeho účinek zvýšit pro aplikaci do pokožky přimícháním DMSO, což natlačí MMS velice rychle do tkáně a zlikviduje jak breberky, tak vydané buňky. Nicméně ten problém hledejte především v krvi, tam je vždy základ jakéhokoliv kožního projevu.
Jardo jakým způsobem aplikovat MMS na kůži kromě koupelí (dávám 50 kapek na malou vanu)? Je možné udělat ve skleničce roztok a tím kůži potírat? V jak asi koncentraci a jak dlouho nechat působit aby nepoleptalo?
Můžete si aktivovat běžný roztok, dát do takového toho postřikovače na pokojové rostliny a tím se kůže přestříkne, roztok se rozetře a nechá zaschnout. Takto by se pokožce nic nepříjemného dít nemělo, případně to místo po nějaké době omýt vodou. U aplikace neředěných aktivovaných roztoků to již je jiná, tam nechat působit cca 30 vteřin až jednu minutu a omýt. Jinak do té vany bych se nebál dát mnohem více, klidně můžete jít na 100-150 kapek, sám jsem vyzkoušel do vany více než 1000 aktivovaných kapek. To by se ovšem musela ta místnost velice dobře větrat, jinak hrozí poleptání dýchacích cest v průběhu koupele, ale na kůži to má vliv velice pozitivní.
Dobrý deň,
neviete náhodou prečo sa vytvárajú znamienka? Samozrejme každý ich máme len chcem vedieť či to je príčinou stravovania prípadne čo ich dokáže odstrániť okrem lasera a pod., mám na mysli či to postupne nezmizne alebo sa nevstrebe. Dnes som na sebe spozoroval 2 malé červené znamienka a nezdá sa mi to. Čo signalizujú?
Co signalizují, to opravdu netuším a také jejich tvorba je spojena s mnoha faktory, kde spolupůsobí vnější vlivy, psychika, stravy a další. Jejich odstraňování je celkem nesmysl, mnohdy zmiznou sama a pokud je nedráždíte, tak jsou v naprosté většině případů neškodná. Pokud vám opravdu vadí, tak můžete vyzkoušet černou mast http://www.zapper.cz/blacksalve/ a uvidíte.
Dobrý den, Jardo. Vy máte nějaké zkušenosti ohledně té černé masti, kterou jste doporučoval? Na co opravdu funguje? I na rakovinu kůže? Děkuji.
Dobrý den, dr nám poradila dělat na ošklivé vředy na kůži tvarohové obklady, ale nějak se mi nezdá její popis tohoto obkladu. Prý dát měkký tvaroh do sáčku, rozválet ho v tom sáčku na placku a přiložit to na ránu (ale i s tím sáčkem! a to mi připadá opravdu zvláštní). Samozřejmě, že jsem se dívala i na net a zatím jen v 1 případě to tak skutečně popisovali, jinak v těch ostatních případech je ten igelit jen z 1 strany, aby se neumazalo oblečení.
Znáte to někdo tak, jak nám to doporučila dr? Děkuji za případnou odpověď.
Osobní zkušenost nemám, ale pozitivních účinků je na netu popsáno celkem dost.
Tak tvaroh na problémy s pokožkou určitě funguje, ale přes igelit, to slyším poprvé.
Zdravím a prosím o radu, jak se zbavit zlatého stafylokoka na kůži.
Děkuji.
Nikdy se nejedná pouze o problém na pokožce, vždy musíte řešit i krev, ale na pokožku by mělo zabírat koloidní stříbro, MMS, nebo ještě lépe jeho nová varianta CDS.
Děkuju. Krev řeším, detoxikuju - Detoxilen + česnek medvědí v tinktuře.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat co můžu dělat s přemnoženýma kvasinkama na kůži. Doktorka mi řekla, že je to sníženou imunitou kůže, kterou způsobuje astma. Vlastně mě to moc netrápilo do doby, než mi ty vlasy začaly nějak víc padat, Nevím jestli to s tím souvisí, ale předpokládám, že když je postižená hlavně pokožka hlavy, tak jim to nemůže dělat nijak dobře. Předpokládám, že stres taky nepomáhá, ale nějak se ho nedokážu zbavit. Navíc vlasy padají víc a víc a stres už určitě není takový, jako když to začalo. Budu ráda za jakoukoliv radu. ![]()
Ono záleží kde to je, pokud by šlo o vlasovou pokožku, tak lze vyzkoušet jód, zinek, měď, koloidní stříbro, nebo MMS a CDS. Každopádně pokud máte astma je problém v zaneseném a líném střevě a problém musíte tedy řešit od střeva.
Prosím o radu ohledně mého skoro 8 letého syna, má stafylokoka na kůži, poprvé si ho přinesl před necelými dvěma roky z nemocnice, kde byl kvůli zhoršenému ekzému. Podařilo se nám ho úspěšně zkrotit díky homeopatii, v lednu ale prodělal zápal plic a stafylokok se probudil, projevuje se velkými boláky na nohách, které mokvají, ničím se nám to nedaří zlepšit. Nyní jsme dostali Belogent, nejsem z něj nadšená, protože jsou to kortikoidy, ale nic jiného nezabírá. Nasadila jsem 2x denně 10 kapek lichořeřišnice, probiotika po jídle. Syn je silný ekzematik, alergik. Moc děkuji za jakýkoli tip, jak se stafylokoka zbavit.
Dobrý den, já měla před dvěma lety něco podobného na nohách, ale spíš to byly bolavé hrbolky, byla jsem šíleně unavená, nohy takové těžké, chodit jsem ani moc nemohla, spíš se šourala.Musela jsem, ač k doktorům nechodím, za této situace přece jen jít, protože jsem se nikdy v životě s ničím takovým nesetkala, tak jsem měla obavy co to je. Lékařka listovala v knížce, kde měla seznam nemocí a léků,s ničím podobným prý se nesetkala. Řekla mě jen, že to může způsobovat streptokok a nasadila mě penicilin, který na streptokoka působí a ničí ho.Rovněž mě hned poslala na rtg plic, že bych mohla taky chytit zápal plic. Musím říct, že penicilin velmi zabral. Domnívám se, že na stafylokoka taky penicilin zabírá, já ho totiž měla jednou zjištěný v krku a taky penicilin zapůsobil. Nemůže ho mít ale každý, někdo na něj může být alergický. Snad vám to nějak pomůže posunout se dál. Přeji hodně zdravíčka a úspěchů v léčbě Alena.
Je potřeba pochopit, že to co řešíte je pouze důsledek selhávání přetížené imunity, vše co uvádíte svědčí pro zaplísnění celého těla a tedy bych se zaměřil primárně na úpravu stravy a celkové pročištění. Určitě problém neodstraníte trvale pomocí medikace, to je vždy na chvilku a zase se to vrátí a většinou ještě horší než před medikací. Podívejte se na dietu SCD, GAPS, nebo paleo a vyzkoušejte. Na pokožku se dá vyzkoušet od jódu, přes stříbro až po fungicidně působící byliny opravdu hodně věcí, ale základ je v krvi.
Dobry den, chtel bych poradit ohledne problemu s kuzi. Tvori se na rukou a nohou skrvny/defekty, ktere se zhorsuji i po pobytu na slunci. Skvrny behem zimy jsou klidne, behem letnich mesicu az krvave. Jde o zenu 56 let, nekurak, abstinent, neocko proti kovidu, neji sladkosti ani maso, smazene ci bile pecivo. Zamerena na zdravy zivotni styl, stihla. Nekde bude chyba, oslabeny organ, nebo prebytek ci nedostak neceho, jestli se s tim nekdo nesetkal. Foto prikladam.
| Přílohy: |
![]() Resizer_17219731471851.jpeg [ 816.09 KiB | Zobrazeno 11315 krát ] |
Těžko odhadovat zdroj potíží z tak minimálního množství informací, ale zaměřil bych pozornost na tři oblasti které mohou takový stav generovat i když je divné že se jedná o sezónní záležitost. První oblast jsou pochopitelně střeva tedy posledovat stav a kvalitu defekace a pokud není dokonalá zaměřit se tímto směrem. Další možnost je překontrolovat stav jater a pokud nebudou laboratorní čísla ideální vyladit játra a pokud nepomůže ani jedno pak vám zbývá se soustředit na parazitární zátěž a pokusit se tělo odblešit přičemž pro první volbu bych asi vyzkoušel Ivermectin který je vysoce bezpečný a pravděpodobnost úspěchu slušná. Někdy jde o kombinaci uvedených zdrojů tedy pak se musí například s aplikací antiparazitik souběžně nasadit i podpora jater.