Asi dva měsíce dosti intenzivně pročítám toto pozoruhodné forum a některé rady zde uveřejněné také realizuji.
Protože na sobě shledávám evidentní zdravotní úlevy, rád bych vám to zde sdělil a zároveň vás vybídl k podobné sdílnosti...![]()
Mne celá léta bolelo v bedrech a stupňovaly se zažívací problémy. Také jsem hubenější, než bych chtěl (194/77), ale to už přestávám řešit. Vzal jsem za své, že když umožním trávicímu traktu, aby mohl víc využít ta kvanta jídla (žrádla), která do sebe peru, vyreguluje si optimální váhu sám...
Jedním z prvních impulzů směrem k očistě zažívání byla rada mé kamarádky, když jsem jí ukazoval plíseň pod nehtem palce na noze. Ničím jsem to nemohl vystrnadit a ona jen suše řekla: "No ale to máš určitě plíseň v tlustém střevě...". Tak jsem se začal o tohle víc zajímat a poprvé v životě jsem začal brát otázky stavu zažívání vážně (bude mi 50). Také se mi dostalo té cti seznámit se s pálením žáhy a tady jsem fakt VĚDĚL, že to se NEBUDE opakovat...hroznej zážitek. V posledním roce se mi výrazně zhoršil zrak na blízko a při mhouření levého oka mi cukala tvář od ústního koutku až k oku... jak cvok...
Výsledky z irisdiagnostiky mluvily jasně- výrazné překyselení, slabá tvorba trávicích šťáv, plísně ve střevech..
První jsem dal 4x hydrocolon a pak jsem narazil na Jardovo forum. Líbí se mi, že Jarda sděluje zájemcům vlastní poznatky a nenabízí za každou třetí větou potravinové doplňky z vlasního e-shopu...
Obstaral jsem si kefírovou houbičku a každý večer vypiju půl litru kefíru z kravského mléka z automatu. Dále jsem začal při každém močení sledovat pH, abych si udělal vlastní obrázek, jak co působí. Maje doma léta nepoužívaný odšťavňovač Moulinex, začal jsem dělat ovocné a zeleninové šťávy. Dopolední strava je nyní ve znamení ovoce a oříšků. V poledne si většinou dám někde normální prasečí jídlo a odpoledne piju zeleninovou šťávu. nejsem tedy moc 100%ní, ale u mne je i toto pokrok.
Prozatímní výsledek: poznal jsem blažený stav sytého, ale nenacpaného břicha, výrazně se snížila bolestivost lýtek (na thajské masáži jsem onehdá málem vypustil duši), škubání z tváře zmizelo, zmizel věčný přetlak a pálení z očí, velmi se omezila odpolední únava, jsem víc schopen pozorné vědomé činnosti, MIZÍ BOLEST Z BEDER (cvičím jogu a teď jsem zaznamenal úplně skokové zlepšení v oblasti křížové kosti a SI skloubení), začínám se usmívat...![]()
Pokud vytrváte, tak bude ještě líp a i ve vašem věku můžete fungovat jako ve dvaceti. Kalendářní věk totiž nemá s tím reálným nic společného a stejně jako existují dvacetiletí starci, tak se vyskytují sedmdesátiletí mladíci.
VŚICHNI, OTEVŘEL JSEM TOTO VLÁKNO NE JAKO SOUKROMÉ, ALE PRO VŠECHNY.
Kdo máte tu potřebu, napište zde vlastní zkušenost s tím, jak se vám po změnách v zažitých stereotypech ULEVILO.
Moc často zde totiž takové příspěvky nevidím a určitě bychom se tak navzájem inspirovali a podporovali ![]()
To jste sice nakousl správné téma, ale lidé bohužel píší většinou pouze do té doby, než se jim uleví, pak již nemají důvod ke sdělování pocitů a ke ztrátě času spojeného a tím psaním.
Ja tiež dosť rád praktizujem rady z tejto stránky ale väčšinou čítam ako píšem. Táto stránka mi dala nový smer, ktorým sa chcem uberať len škoda, že o tom nevedia moji najbližší a je ich ťažšie presvedčiť ale dúfam, že nato samy prídu.
Někomu to sice dojde až na smrtelné posteli, ale určitě to dojde každému, takže se nemusíte bát.
V tomto kontexte ma tak napadlo, prečo vlastne človek umrie?
Mohol by sa pri zachovaní všetkých život-predlžujúcich faktorov(perfektná defekácia,živá strava min 80%, mineralizácia,pohyb,
vyrovnanost,sexuálna aktivita,očistné kúry) dožit povedzme 200 rokov?
Prečo teda umrie, ked všetko beží ako má a jeho telesná schránka je v ukážkovom stave?
Ja síce nesúhlasím s názorom, že telo má íst do hrobu zhumplované a priklánam sa ku tomu, čo som vyššie uviedol, no je pravda, že smrt si na každého "doklepne", no otázka je prečo, ked logicky ku tomu nie je dovod.
Jakési pomyslné maximum je 120-130 let výjimečně 150 let, těch 200 let se mě zdá nemožné, ale vše je vlastně o stárnutí buněk tedy o kyslíku a kyselosti. Spíše mě stěžejně důležité připadá stálé zdraví a plná tělesná i duševní svěžest než maximální dosažený věk. Protože dožít se vysokého věku ve stavu, kdy nikoho nepoznám, mumlám kraviny neznámou cizí řečí, když půjdu na malou, tak pak zjistím, že jsem byl také trochu na velké, to již mě jako smysluplné nepřipadá.
tak se take pripojim s postrehy a jak postupuji
na stranky jsem narazil nekdy v cervnu kdyz me boleli celni dutiny a nechtel jsem jit k doktorovi a uz vubec ne antibiotika ,no nasel jsem kdesi na internetu techniku NETI ale nikde zadny navod, az jsem se dogooglil sem, zkusil jsem a za den byla bolest fuc!Asi za tri tydny jsem se vratil a procetl dalsi texty a tim jsem vlastne zacal, musim rict ze jsem opravdu rad ze jsem stranky nasel jelikoz si myslim ,ze jsem mel najeto na docela slusne prusery v obdobi par let, kdyz se zpetne ohlizim na svou psychiku ale i fyziku ![]()
ted po asi 6 ocistach jater - zasadne zmizela uzkost a stres z naprostych prkotin- jenomze kdyz clovek tento problem ma, tak mu to ani neprijde, az ted si zpetne uvedomuji, ze jsem byl celkem solidni uzlicek nervu, kvuli kazde kravine vynervovany, nasrany, kazdy den dva cholericke zachvaty treba jen z toho ze clovek nemuze 30sec. najit klice od auta, uzkost jen z toho ,ze ma clovek jet nekam mhd apod. ted je to vsechno pryc, pryc je i alergie, touto dobou jsem posledni dva roky kazde rano pul hodiny kejchal jak debil, fakt na masli, ted me ani nezasvedi nos, samozrejme je za mnou x sankhapranksalan, a klystyru, zmizeli bolesti hlavy, zmizelo 3/4 speku, zmizelo akne, zmizel smrad z nohou, zmizel smrad z podpazi, ano clovek se namatla po vysprchovani deodorantem ,ale vecer stejne smrdi jak prase a diky smiseni smradu z deodorantem jeste hur, ze to pali aj v nose, to ted neexistuje, ani po vetsim zapoceni.
a to stale nemam jatra cista, pri posledni ociste, kterou jsem konecne trefil pred cerny mesic ze me vylitalo asi tak 50 sutru 3-5mm, predtim uz ze me nevyslo skoro nic, takze vsem doporucuju pokud to jeste neudelali, to takto nacasovat a az pokud ani tak nic nevyjde, tak bych si byl jisty ,ze je vycisteno
dalsi postrehy oprotoi minulosti - lepe se mi vstava, clovek je porad v takove celkove pohode, drive velke problemy jsou nyni prkotiny, najednou se zmeni nazor na spoustu problemu z: no to je v prdeli, co ted? na: a ma vubec cenu nad tim premejslet? nasrat, mam jen jedny nervy
ale zdaleka neni vyhrano, co je ted hlavnim cilem je umoudrit candidu, vyresit zvetsena prsa a vyresit to ,ze mi porad poradne nestoji a tim padem neni ani chut na sex, hruza ![]()
To 6ma: skvělý příspěvek, drž se...![]()
To all: Teď jsem se vrátil z víkendu v Krkonoších. Byli jsme nad Pecí s partou kamarádů... Já takhle vlastně nikdy nikde nebyl... Teď mne to ale hnalo za čerstvým vzduchem a protažením těla. V sobotu od rána azuro a tak jsme vyrazili pěšky na trasu Růžohorky, Sněžka, luční, Výrovka, Pec. nádherná záležitost. vzali jsme si běžkové hole a řek bych, že se tím požitek z výletu znásobil- líp se zapojila horní část těla včetně dýchání. Dnes v neděli jsem já NETURISTA vyrazil s dvěma TURISTY na vycházku do Obřího dolu, s tím, že to nebudeme nijak přehánět a půjdeme, kam až to bude možné. Nečekali jsme, že to bude možné až do sedla pod Sněžkou... No a když už jsme tam byli a zpátky se nám nechtělo, střihli jsme to zase na Sněžku a pak doslova seběhli na Růžohorky a dolů do Pece.
Proč to tady takhle vykládám?... Já VŮBEC necítil žádnou únavu, žádné zadýchání... Dnes jsme na Sněžku vyjeli jak lasičky a dolů jsme místy radostně BĚŽELI. V poslední době jsem přestal hrát tenis a nedělám žádné aerobní sporty, jen trochu jógu. Hodně jím ovoce a ovocné šťávy, oříšky a sirnou patlanici. Kontroluji pH a doplňuji minerály. poslal jsem vzorky na rozbor vlasů, výsledky teprv přijdou... Nejsem vůbec stopro... Dám si skoro cokoliv a zažívání dá často najevo, že to nechce... Ale i tak jsem zaznamenal tento obrovský pokrok. je to skvělá motivace k dalšímu čištění... teď mám políčeno na játra a štítnou žlázu. pak zas písnu...
ale zdaleka neni vyhrano, co je ted hlavnim cilem je umoudrit candidu, vyresit zvetsena prsa a vyresit to ,ze mi porad poradne nestoji a tim padem neni ani chut na sex, hruza ![]()
Pár kroků ke zdraví určitě pomůže, ale ještě bude potřeba ujít další část cesty, ovšem důležité je, že jste na té správné cestě a nezabloudit. Na konci té cesty je totiž nový a docela jiný život, což za tu cestu stojí i když je zdánlivě trnitá.
To all: Teď jsem se vrátil z víkendu v Krkonoších. Byli jsme nad Pecí s partou kamarádů... Já takhle vlastně nikdy nikde nebyl... Teď mne to ale hnalo za čerstvým vzduchem a protažením těla. V sobotu od rána azuro a tak jsme vyrazili pěšky na trasu Růžohorky, Sněžka, luční, Výrovka, Pec. nádherná záležitost. vzali jsme si běžkové hole a řek bych, že se tím požitek z výletu znásobil- líp se zapojila horní část těla včetně dýchání. Dnes v neděli jsem já NETURISTA vyrazil s dvěma TURISTY na vycházku do Obřího dolu, s tím, že to nebudeme nijak přehánět a půjdeme, kam až to bude možné. Nečekali jsme, že to bude možné až do sedla pod Sněžkou... No a když už jsme tam byli a zpátky se nám nechtělo, střihli jsme to zase na Sněžku a pak doslova seběhli na Růžohorky a dolů do Pece.
Proč to tady takhle vykládám?... Já VŮBEC necítil žádnou únavu, žádné zadýchání... Dnes jsme na Sněžku vyjeli jak lasičky a dolů jsme místy radostně BĚŽELI. V poslední době jsem přestal hrát tenis a nedělám žádné aerobní sporty, jen trochu jógu. Hodně jím ovoce a ovocné šťávy, oříšky a sirnou patlanici. Kontroluji pH a doplňuji minerály. poslal jsem vzorky na rozbor vlasů, výsledky teprv přijdou... Nejsem vůbec stopro... Dám si skoro cokoliv a zažívání dá často najevo, že to nechce... Ale i tak jsem zaznamenal tento obrovský pokrok. je to skvělá motivace k dalšímu čištění... teď mám políčeno na játra a štítnou žlázu. pak zas písnu...
Jak jsem již psal v předchozím příspěvku je to trnitá cesta, ale výsledek stojí za to a všem co po ní jdou, nezbývá než gratulovat k takovému rozhodnutí.
no musim rict ,ze z toho mam strasnou radost, a hrozne me to bavi, jak u sebe tak i radit jinym(no moc to u nich nezabira a to ani jen pouhy odkaz na tento web), to, ze clovek vi, ze muze vylecit, resp. predejit uplne jakekoli nemoci ,je spadnuti tak obrovskeho sutru ze srdce, ze to je pro lidi ,tohoto neznale, snad nepredstavitelne.
Vzdycky jsem nekde cetl, jak nekdo dostal kdejakej sajrajt a ve 30ti pro nej skoncil defacto normalni zivot a tyden jsem z toho byl preslej
a pritom je to vlastne, po pochopeni aspon tech zakladnich pochodu v tele ,vlastne vsechno tak jednoduche.
nejvic k smichu(spis nez k vzteku) mi ale prijdou vsichni okolo, co melou, at clovek neblbne, a ze je to a tamto kravina, pritom clovek citi, jak je mu den ode dne lepe, ale to jim nevysvetlite, potom kdyz na vas/nas vidi zmeny, tak vam jeste nadavaji ze jste zhubl, ze to je spatne apod,
najednou clovek oproti drivejsku vidi ,jak jsou lide nemocni, pomalu je to az uchylka, jak na lidi okolo porad koukate a vidite a taky citite jak jsou zasrani od hlavy az k pate, je jim blbe, jsou unaveni, k tomu ale vite, co je treba udelat, ale temer nikomu to nevysvetlite, nikdo vas neposloucha, a kdyz ano, kdyz vas nekdo vyslechne, tak pomerne mala cast lidi se vezme aspon 1/4 rad/pravidel k srdci a jeste mene jich vubec neco zmeni, nebo reknou ze ta a ta nemoc je prece prkotina, tuhle jsem slysel od cloveka s autoimunitou, ze je to vlastne uplna habadura a proc by se to melo vubec resit, vzdyt je to jenom ,,neco s krvi",takze prece nic zavazneho - no to by se clovek podelal a vlepil tomu tupci facku, a to ma vice nez 40let navic oproti me, tak co pak s onim rcenim ,ze cim starsi tim moudrejsi ![]()
nejvic k smichu(spis nez k vzteku) mi ale prijdou vsichni okolo, co melou, at clovek neblbne, a ze je to a tamto kravina, pritom clovek citi, jak je mu den ode dne lepe, ale to jim nevysvetlite, potom kdyz na vas/nas vidi zmeny, tak vam jeste nadavaji ze jste zhubl, ze to je spatne apod,
najednou clovek oproti drivejsku vidi ,jak jsou lide nemocni, pomalu je to az uchylka, jak na lidi okolo porad koukate a vidite a taky citite jak jsou zasrani od hlavy az k pate, je jim blbe, jsou unaveni, k tomu ale vite, co je treba udelat, ale temer nikomu to nevysvetlite, nikdo vas neposloucha, a kdyz ano, kdyz vas nekdo vyslechne, tak pomerne mala cast lidi se vezme aspon 1/4 rad/pravidel k srdci a jeste mene jich vubec neco zmeni, nebo reknou ze ta a ta nemoc je prece prkotina, tuhle jsem slysel od cloveka s autoimunitou, ze je to vlastne uplna habadura a proc by se to melo vubec resit, vzdyt je to jenom ,,neco s krvi",takze prece nic zavazneho - no to by se clovek podelal a vlepil tomu tupci facku, a to ma vice nez 40let navic oproti me, tak co pak s onim rcenim ,ze cim starsi tim moudrejsi ![]()
To jsem rád, že vás to baví, ale s tím přesvědčováním opatrně, já od jisté doby dělím lidi na dva druhy pacientů. Jedni jsou nepřipravení, ty nepřesvědčíte, nebo jenom obtížně a pak ti druzí, ti již jsou připravení a poznáte to tak, že z nic něco teče a ideální je když teče krev. Pak se jim to v šišce přepne a hledají pomoc i za tu cenu, že si místo běžné večeře dají klidně dvacet deka jídla s chutí slepičího trusu s medem, zapijí to vlastní močí a velice jim chutná. Těm druhým jde o zdraví a udělají pro to vše i zdánlivě nemožné a těm prvním o to mít pravdu, doplním tedy pouze další příhodné úsloví, prostě „zvyk je železná košile“.
Veľmi podobné skúsenosti mám tiež. Chalanisko má na tele ekzém a raz v slabej chvíľke sa opýtal, že čo má robiť. Hovorím vysaď 5 bielych jedov a jedz ovocie a zeleninu. Vydržal to asi 14 dní a vizuálne sa mu polepšilo o 50% + prestalo ho svrbieť celé telo, prestal mať opuchnuté oči, alergie na rôzne jedlá. Lenže človek je tvor nepoučitelný a keď sa mu trošku polepší, tak skĺzne do starých koľají. Jedálniček sa mu znovu zmenil na pečivo, hranolky, čipsy, čokolády, skrátka nasadil 5 bielych jedov. O dva dni znovu alergie, opuchnutá tvár, svrbenie celého tela. Potom sa pýtal, že či má žiť len na ovocí a zelenine... Nasledovalo behanie po doktoroch, alergológoch zakázali mu niektoré ovocie, zeleninu, všade sú totižto podľa nich nebezpečné alergény, dostal tabletky, mastičky, dodržuje síce nejakú smiešnu diétu, ktorá mu raz funguje raz nie a neustále skúma v ktorom jedle je použité aké korenie, lebo raz opuchne a raz nie. Sám pre seba som si skonštatoval, že ešte mu nie je natoľko zle, aby bol ochotný pristúpiť na hocičo, ako píše aj pán Jarda, aj na tie slepačie hovná.
Keby človek iba kecal len tak do vetra tak sa nečudujem ale sám som živým príkladom, ako sa zbaviť ekzémov a alergií, ibaže keď sa začnú ľudia vôkol vás pýtať, čo si preto spravil a poviete im aby nežrali 5 bielych jedov a čo najviac ovocia a zeleniny tak zrazu sa im to nepáči a hľadajú niečo viac pohodlné. Ideálne aby mohli žrať úplne všetko len v nejakých magických kombináciach ktoré potrebujú objaviť. Jedna kamarátka na to hovorí, že "Nie každému je dovolené pochopiť"...
Kamarádka to říká dobře, opravdu není každému dáno pochopit plně souvislosti a vždy zde bude chodit veliké procento utrápených moulů, kteří výborně krmí nenažranou medicínu.
Ahoj Tomaso a všichni další, kteří čtou toto téma. Na Tvou výzvu bych i já chtěla přispět svou troškou do mlýna. Zkusím shrnout to nejdůležitější - v červnu loňského roku jsem dostala výstrahu shůry v podobě těžké žlučníkové koliky. Protože nic není náhoda, věděla jsem, že je to důsledek mnoha příčin, které předcházely - celoživotně špatný způsob stravování, stres z rozchodu z přítelem, stěhování, extrémní fyzická zátěž atd. Místo navrhované OP jsem se rozhodla pro alternativní způsob léčby, hledala, gúglila až jsem se dostala na tuto stránku. V rychlém sledu následovala kardinální změna stravování, detoxy střeva, jater, ledvin, kloubů, praktikování urinoterapie, laškování s MMS, půsty, sledování pH, různé koupele a další. Velmi rychle jsem zaznamenala pozitivní změny počínající úbytkem hmotnosti, zlepšení dýchání, svěží mysl, zmizel tlak v oblasti jater a žlučníku, markantní posun k celkovému zlepšení psychiky. Ruku v ruce se změnou péče o fyzickou stránku došlo automaticky i na psychohygienu (Bř. Kafka, M. Foučková a další) - prostě po 9 měsících konstatuji úžasné změny. Kromě toho, že si mé okolí povšimlo zhubnutí, slyším ze všech stran, jak jsem omládla a zkrásněla - k čemuž nepochybně přispěla nejen redukce hmotnosti, ale i vylepšení pleti, vlasů, držení těla a nakonec spolu s přechodem na pozitivní myšlení člověk začal i jinak a něco jiného vyzařovat.
Za to vše vděčím panu Jardovi, kterému nelze dost poděkovat za to, že v dnešní době, kdy si každý nechá zaplatit za všechno, on zcela nezištně poskytuje a šíří své tvrdě nabyté know-how - díky pane Jardo!!! Moc si toho cením a vážím, ale Vy víte, že se Vám vše vrátí, už se asi vrací.
Je však nutné být neustále ve střehu, protože dlouholeté špatné návyky v oblasti stravování jsou bohužel opravdu železnou košilí. Ale tak nějak rozumně, aby se z člověka nestal pomatený šílenec, který se bude mrskat a trestat za občasný "úlet".
Je mi jasné, že je přede mnou ještě dlouhá cesta, než se budu cítit úplně fit - čekají mě další jaterní detoxy a hlavně se nějak účinně musím poprat s bolestí pravého ramene, která bohužel přetrvává po celou dobu přechodu na nový způsob života, t. j. celých těch 9 měsíců a v posledním měsíci, až se systematicky snažím o odkyselování organismu, jsou bolesti dokonce již tak nesnesitelné (především v noci, nemohu vůbec spát), že si zahrávám s hříšnou myšlénkou jít k doktorům lékařům
, čemuž se ale stále ještě bráním. Vyzkouším znovu bobek, urinové zábaly a pak uvidím.
I já se snažím šířit osvětu mezi svými bližními, když si stěžují na své zdravotní problémy, ale je svatá pravda, co zde píše pan Jarda - u někoho (většiny) musí holt dojít až na tu krev, aby pochopil.
Zdravím všechny, kteří už vědí ... a ještě jednou děkuji!!!
Zdravím všechny, kteří už vědí ... a ještě jednou děkuji!!!
To víte, že vím, že se to vrátí, jinak bych se této problematice tolik nevěnoval celých 27 let a pokud se týká lékařů nic vám nebrání absolvovat vyšetření a další péči odmítnout. Alespoň si uděláte jasno v dalším postupu a mnohdy se tento postup vyloženě vyplatí, protože v lese naslepo těžko trefíte jelena, kterého nevidíte, ale pokud ho vidíte, tak je to mnohem jednodušší.
Tak jednak bych rád trochu oživil toto ne příliš rozvinuté vlákno, druhak sedím večer doma u compu nemaje nikoho kolem sebe (asi to tak chci) a mám sdílnou... Asi za 7 hodin to bude 50let, co jsem přišel na svět...![]()
Chci zde sděli svou radost nad podařenými zdravotními aktivitami posledních měsíců. Asi hlavní problémy, které mě přinutily se rozhýbat, byly:
- už skoro nehybná bedra (netušil jsem, co je to ohnout se v pánvi, ohýbal jsem se jen v bedrech)
- zažívací problémy (nadýmání, průjmy hubenost)
- v posledních týdnech se stupňují problémy s otoky kotníků, zhoršování zraku na blízko, velice slabá sexuální chuť
Asi rok a půl cvičím pravidelně jógu s velmi fundovanou cvičitelkou. Některé cviky dělám i doma a výsledky v oblasti kříže jsou ohromné. Hanka (jogistka) tvrdí, že jsem se zlepšil o 80%...
Také chodím k jiné kamarádce na muzikoterapii. Jednak se tím zlepšuji coby sborový zpěvák a druhak se pracuje na přetváření některých mých rysů či postojů. Je to moc zajímavé a mnohdy fakt úžasné.
Asi před třemi lety jsem si založil druhou živnost- masážní studio. Je to činnost, ve které je mi dobře a cítím zde značný potenciál. Uvědomuji si také, že potíže, ze kterých se hrabu, mi umožňují pochopit totéž u jiných.
Taky jsem přestal se závodním sportem (tenis). Dřív jsem byl zvyklý pořád se honit za balonem, teď mi ta soutěživost začíná připadat spíš docela absurdní. Začínám mít spíš cuky občas se podívat do přírody a tak...
No a teď asi 7 měsíců se dost zabývám otázkami výživy, čištění, zklidňování, odkyselování, remineralizace a tak. Jednou z významných učebnic je pro mne toto fórum (thanks, Jarda).
Rozhodl jsem se vyčistit tlusté střevo a nadále ho už tak nemučit a dopřát zažívání, aby mohlo využívat kvanta stravy, která se do něj dostávají. Nejprve hydrocolon a zvýšení procenta živé stravy, omezení pečiva a sladkostí (med), pití čerstvé (zatím hlavně ovocné) šťávy, denní pití 0,5 l domácího kefíru atd.
V posledních dnech- po obdržení výsledků z vlasové diagnostiky- jsem zařadil příjem jódu, zvýšil příjem draslíku a sodíku a také jsem začal používat zředěnou HCl asi 20 minut před všemi jídly.
Ta Kyselina chlorovodíková se jeví jako jeden z klíčů k dalšímu zlepšování mé pohody a zdraví. Vždycky jsem měl tušení, že mám slabou žaludeční kyselinu a teď se to nepřímo potvrzuje. Dokonce jsem v posledních týdnech nabral asi 2kg váhy. Mám teď 79 kg na 194 cm a byl bych rád, kdyby to ještě tak o pět kilo popolezlo...
Teď v posledních dvou týdnech se mi velmi zhoršilo otékání kotníků. nebývale moc teď sedím (časté zkoušky pěveckého sboru a studium skladeb doma). Prý je to žilní nedostatečnost. Léky ale brát nechci i když detralex mi docela zabíral. Věřím, že pes je zakopaný jinde, tak na tom musím nějak zapracovat. Z akutního stavu mi pomohla dvojí návštěva thajské masáže (šílená bolest na vnitřní straně stehen), dočasné zvednutí nohou při spánku a zakoupení elastických punčoch. Teď mám kotníky jak modelka...
Zhoršuje se mi vidění na blízko. Brýle jsem oddaloval, ale teď jsem si je opatřil (1,5 diop) a nouzově je používám.
Další obtíží, která zatím nemizí, je sklon ke svalovým křečím, který mě provází celý život. Je to něco s distribucí cukru. Vlasová anylýza odhalila téměř absenci sodíku a draslíku, naopak hořčík mám ve vyšší normě...
Křeče jsou u mne spojeny se zažívací nepohodou. Dnes se chystám na zítřejší jaterní očistu a mám tedy beztučný den. Teď po návratu z jógy jsem neodolal a nacpal se zeleninovým vývarem s pohankou, rýží a zeleninou. Udělal jsem si toho nějak moc a trochu se nafoukl. No a jak ťukám do klávesnice, chytla mne křeč do pravé ruky, že se mi dlaň úplně srolovala do ruličky... Vzal jsem si dvě tablety glukózy a hned to přešlo. Dá se ale čekat, že mně to lapne do nohou ve spánku... to je vždycky legrace k popukání..
No takže je pořád dál na čem pracovat. Přehoupla se půlnoc, tak jdu spát. mějte se všichni krásně, jsem rád, že jste...
T.
Asi rok a půl cvičím pravidelně jógu s velmi fundovanou cvičitelkou. Některé cviky dělám i doma a výsledky v oblasti kříže jsou ohromné. Hanka (jogistka) tvrdí, že jsem se zlepšil o 80%...
Také chodím k jiné kamarádce na muzikoterapii. Jednak se tím zlepšuji coby sborový zpěvák a druhak se pracuje na přetváření některých mých rysů či postojů. Je to moc zajímavé a mnohdy fakt úžasné.
Asi před třemi lety jsem si založil druhou živnost- masážní studio. Je to činnost, ve které je mi dobře a cítím zde značný potenciál. Uvědomuji si také, že potíže, ze kterých se hrabu, mi umožňují pochopit totéž u jiných.
Taky jsem přestal se závodním sportem (tenis). Dřív jsem byl zvyklý pořád se honit za balonem, teď mi ta soutěživost začíná připadat spíš docela absurdní. Začínám mít spíš cuky občas se podívat do přírody a tak...
No a teď asi 7 měsíců se dost zabývám otázkami výživy, čištění, zklidňování, odkyselování, remineralizace a tak. Jednou z významných učebnic je pro mne toto fórum (thanks, Jarda).
Rozhodl jsem se vyčistit tlusté střevo a nadále ho už tak nemučit a dopřát zažívání, aby mohlo využívat kvanta stravy, která se do něj dostávají. Nejprve hydrocolon a zvýšení procenta živé stravy, omezení pečiva a sladkostí (med), pití čerstvé (zatím hlavně ovocné) šťávy, denní pití 0,5 l domácího kefíru atd.
V posledních dnech- po obdržení výsledků z vlasové diagnostiky- jsem zařadil příjem jódu, zvýšil příjem draslíku a sodíku a také jsem začal používat zředěnou HCl asi 20 minut před všemi jídly.
Ta Kyselina chlorovodíková se jeví jako jeden z klíčů k dalšímu zlepšování mé pohody a zdraví. Vždycky jsem měl tušení, že mám slabou žaludeční kyselinu a teď se to nepřímo potvrzuje. Dokonce jsem v posledních týdnech nabral asi 2kg váhy. Mám teď 79 kg na 194 cm a byl bych rád, kdyby to ještě tak o pět kilo popolezlo...
Teď v posledních dvou týdnech se mi velmi zhoršilo otékání kotníků. nebývale moc teď sedím (časté zkoušky pěveckého sboru a studium skladeb doma). Prý je to žilní nedostatečnost. Léky ale brát nechci i když detralex mi docela zabíral. Věřím, že pes je zakopaný jinde, tak na tom musím nějak zapracovat. Z akutního stavu mi pomohla dvojí návštěva thajské masáže (šílená bolest na vnitřní straně stehen), dočasné zvednutí nohou při spánku a zakoupení elastických punčoch. Teď mám kotníky jak modelka...
Zhoršuje se mi vidění na blízko. Brýle jsem oddaloval, ale teď jsem si je opatřil (1,5 diop) a nouzově je používám.
Další obtíží, která zatím nemizí, je sklon ke svalovým křečím, který mě provází celý život. Je to něco s distribucí cukru. Vlasová anylýza odhalila téměř absenci sodíku a draslíku, naopak hořčík mám ve vyšší normě...
Křeče jsou u mne spojeny se zažívací nepohodou. Dnes se chystám na zítřejší jaterní očistu a mám tedy beztučný den. Teď po návratu z jógy jsem neodolal a nacpal se zeleninovým vývarem s pohankou, rýží a zeleninou. Udělal jsem si toho nějak moc a trochu se nafoukl. No a jak ťukám do klávesnice, chytla mne křeč do pravé ruky, že se mi dlaň úplně srolovala do ruličky... Vzal jsem si dvě tablety glukózy a hned to přešlo. Dá se ale čekat, že mně to lapne do nohou ve spánku... to je vždycky legrace k popukání..
No takže je pořád dál na čem pracovat. Přehoupla se půlnoc, tak jdu spát. mějte se všichni krásně, jsem rád, že jste...
T.
Zajímavé čtení a ten sodík s draslíkem není problém dorovnávat pomocí himalájské soli a chloridu draselného. Jinak bych asi viděl rozumné si načíst i organickou síru, tedy MSM a možná by to také něco vyřešilo.
mně úplně dostalo to líčení výletu na Sněžku, úplně si dovedu představit ten pocit, jak člověk s lehkostí běží dolů...uáááá....já teda naposledky zažila pořádnou túru ještě jako pionýr, ale snad se zas dočkám...
už několik měsíců lákám manžela na blízké kopečky, přestěhovali jsme se na venkov, ale nechce, potvůrka, nechce...slíbí, ale nedodrží....je to workoholik a taky trochu ten případ, kterej něco změní, až krev poteče, jak obvykle píše Jarda, takže si holt asi počkám anebo budu muset zařadit manželkózní vydírání-to sice funguje, ale nemám to ráda ![]()
já sama už leta laškuju s vita, ale jak se mi trošku uleví, tak šup a jsem zpátky u šitů - většinou to teda souvisí s tím, že když mám před sebou nějaký náročný úkol, to přestanu jídlo hlídat a jsem zas v pr...teda v háji...
když jím zdravě, jí se mnou zdravě i manžel, ale ne že by chtěl, jen je línej se zabývat jakoukoliv přípravou jídla a tak sní, co mu dám pod nos (když nejsem doma, často nesní nic, nebo jen něco vyzobe ve stoje u ledničky)
teď už mi ale bylo tak hrozně, že snad vydržím, zatím dodržuju jídelníček podle Jardy a provádím klystýry, až očistím střevo, tak půjdu do jaterní očisty....protože jsem se cítila mizerně, tak jsem si nechala udělat testy z krve a kupodivu vše ok, ale vyšly mi dost blbý jaterní testy, prej jsem buď alkoholik nebo po žloutence...nevím ani o jednom, spíš to přičítám stravě a stresu posledního roku (už je to ale za mou, teď už pohoda, sluníčko)...
no nic, vlastně jsem nechtěla psát o sobě, spíš jen konstatovat, že mě ten popis vycházky do hor zase pěkně nakopl a už se moc těším, až se úpravami životního stylu dle těchto stránek zbavím nekonečné únavy a taky někam zajdu na pořádnej výšlap ![]()
jo a hlavně jsem chtěla napsat, že už se mooc těším, až sem budu zapisovat své zdravotní úspěchy...i po deseti dnech na vita se už cítím mnohem líp, krásně mi zbělela bělma, ale ještě je hromada toho, na čem se musí zapracovat..
už několik měsíců lákám manžela na blízké kopečky, přestěhovali jsme se na venkov, ale nechce, potvůrka, nechce...slíbí, ale nedodrží....je to workoholik a taky trochu ten případ, kterej něco změní, až krev poteče, jak obvykle píše Jarda, takže si holt asi počkám anebo budu muset zařadit manželkózní vydírání-to sice funguje, ale nemám to ráda ![]()
já sama už leta laškuju s vita, ale jak se mi trošku uleví, tak šup a jsem zpátky u šitů - většinou to teda souvisí s tím, že když mám před sebou nějaký náročný úkol, to přestanu jídlo hlídat a jsem zas v pr...teda v háji...
když jím zdravě, jí se mnou zdravě i manžel, ale ne že by chtěl, jen je línej se zabývat jakoukoliv přípravou jídla a tak sní, co mu dám pod nos (když nejsem doma, často nesní nic, nebo jen něco vyzobe ve stoje u ledničky)
teď už mi ale bylo tak hrozně, že snad vydržím, zatím dodržuju jídelníček podle Jardy a provádím klystýry, až očistím střevo, tak půjdu do jaterní očisty....protože jsem se cítila mizerně, tak jsem si nechala udělat testy z krve a kupodivu vše ok, ale vyšly mi dost blbý jaterní testy, prej jsem buď alkoholik nebo po žloutence...nevím ani o jednom, spíš to přičítám stravě a stresu posledního roku (už je to ale za mou, teď už pohoda, sluníčko)...
no nic, vlastně jsem nechtěla psát o sobě, spíš jen konstatovat, že mě ten popis vycházky do hor zase pěkně nakopl a už se moc těším, až se úpravami životního stylu dle těchto stránek zbavím nekonečné únavy a taky někam zajdu na pořádnej výšlap ![]()
Ty játra umějí odrovnat i nějaké sladké šmejdy, třeba buchty, nebo frgály, či jiné podivné pochutiny z tepelně upravené mouky s tukem a cukrem. Jinak předsevzetí dobrá jen je uvést do denní praxe.
no, tak to se není čemu divit, já jsem typickej buchto-sladkožrout...taky proto se pečivu vyhýbám, jak můžu, protože když ho začnu jíst, vůbec nejsem schopná přestat, miluju čerstvej chleba a jakýkoliv sladký buchty, jsem schopná toho sežrat neskutečný množství....teď mi překvapivě nejvíc chybí ten chleba, to je fakt boj....ale snažím se....ostatní věci zvládám docela dobře, nejsou pro mě takové pokušení (dokonce ani čokoláda či smažené), ale to pečivo
...není na to nějak trik, jak ty žrací touhy potlačit? asi ne, co? ![]()
No, chleba je nejsilnější droga vůbec a již mnohokrát jsem zde psal, že člověk který je schopen se zříci chleba se stane nezávislým na čemkoliv a patrně by ho nerozhodilo již nic. Jediný konkrétní postup je nadřazení logiky nad chutí a to se opravdu nedá natrénovat za pár dní.
Tak nevím jak u ostatních, ale já chleba nejím proto, že by mi nějak obzvlášť chutnal, ale protože jsem tak nějak za celej svůj život zvyklej ho jíst. Bez něj by mi třeba večeře připadala prázdná a že mě to nemůže zasytit. Jsou aspoň o trošku vhodnější rohlíky?
ach to jsem tušila, no bude to proces, ale zbavit se toho musím, je mi jasné, že mám určitě i kvasinky a spoustu jiných problémů, je to nezbytnost...ale asi ještě párkrát ujedu, manžel mě občas ukecá, abych chleba upekla a já nejsem takový drsoň, abych mu násilím vnutila svůj stravovací systém a když už je to doma, je těžké odolat....ale žila jsem delší dobu v cizině a naučila jsem se žít bez spousty svých oblíbených potravin, tak snad to postupně zvládnu...
V tom pocitu je právě ta závislost a je jedno, zda jde o chleba, nebo jiné pečivo.
Držím palce, ono je to víc než potřeba, protože ve vyšším věku není člověk schopen tepelně upravené obiloviny trávit.
Jedině mohu souhlasit je to tak, ale jak říkal pan Werich -má to tak být. ![]()
Zdravím vás všechny a hlavně pana Jardu.Moc děkuji za to ,že mi byly ukázány tyto vlákna a tím mohu pro sebe něco udělat.
Jsem přes svůj věk dosti pohyblivý i snad pracovitý člověk - V loni v srpnu jsem si zlomila ruku a tím jsem nemohla se tak pohybovat a pracovat a lenošila. Začaly mě problémy s pravým okem -hnisavý zánět a proplachy Betadine a když to nepomáhalo vyšetření a zjištěn Stafylokok auerus. Mudři nasadili ATB a pokračovali s proplachy a pohoda.
Ale u mne nebyla a začla hledat na netu ,jak to řešit. Objevila ,že za to může candida a najela na dietu bez cukru, ale to nebyla ta správná dieta- bohužel ještě v lednu jsem jedla celozrnné rohlíky -asi to tak mělo být-.Také jsem objevila lék proti Stafylokoku- Stafal - stál 160kč a měl krátkou respiraci, tak jej stáhli(nemohli na něm vydělat) a dělali výzkum aby jej vytvořili v prášku. Našla jsem si podobný lyzát Broncho Vaxom a využívala jej a ten Stafylokok už v lednu nebyl, ale ta kvasinka zůstala a ještě Haemophilus influenzae v krku a dělal mi ty problémy s průdušky.
Takže jak jsem pochopila ,že tyto stránky jsou ty správné- okamžitě najela tu dietu pana Jardy a začala žít dle jeho rad. Dnes po 3 měsících mě alergolog( velmi zkušený býval přednostou celého oddělení a teď vypomáhá v důchodu) řekl, že jsem zdravá a a to mám ještě zanesená játra a ještě jiné orgány. Takže je mi dost let ale cítím se duchem mladá a vím ,že bude ještě líp.
Moje okolí si všímá,prý mám pěknou pleť - co by řekli na urinu
Někdy trochu řeknu , ale neslyší nevidí- takže jejich problém- po té JO jsem taková jak píše Tomaso přestávají mě různé věci vadit.
Tak vám všem přeji hodně síly ,hlavně ten chleba ať vám nevadí, a všeho dobrého
a úplně nejvíc posílám díky panu Jardovi za jeho úžasnou trpělivost co měl se mnou a že mě věřil jako ten pan primář- moc to pomáhá.
Postupně to pro vás bude ještě horší, protože ty nemoci jsou na lidech většinou přímo vidět, a mnoho lidí zůstane stát s otevřenou hubou, pokud jim z ničeho nic řeknu,“Ty vaše potíže s játry by jste měl neodkladně řešit, jinak bude vážný problém“. Pak se ptají jak jsem na to přišel, když je vidím prvních pět minut, ale ono je to tak markantní, že by si toho nevšiml jen slepý člověk. Oni lidé jsou zblblí z těch oficiálních informací o úspěších medicíny, ale že to vlastně je všechno jenom byznys, to nedovedou nějak pochopit.
Tak pozitivní zprávy jsou vždy dobré a ať vám to vydrží, člověk nesmí polevit ani na chvilku, on se démon těla zmocní velice rychle a čím je člověk starší, tím déle je třeba démony vyhánět.
Je mi lepšie, ale je to ťažké.
Pracujem na sebe zatial dva mesiace. Začala som knižkou od Teperweina a veľmi skoro potom som narazila na tieto stránky. Detoxikujem, pucujem, odkyslujem, pucujem. Dosť ma vyčerpáva detoxikácia.
To čistenie je tak vyčerpávajúce. Ale cítim že mi pomáha. Robím si urinové klistýry, vyplachujem nos. Vždy sa mi spustí hromada hlienov, ktoré ma potom ťažia v žalúdku, takže čistím aj žalúdok. Pri tom, čo zo mňa vychádza pri pečeňovej očiste sa budem čistiť aspoň rok.
pH sa mi stále nedarí udržať, stále chudnem (za dva mesiace z BMI 25 na BMI 20,5) a tým sa zo mňa vyplavuje hromada kyselin. Teším sa z tej uhorkovej poplašnej Nemeckej správy. Uhorky sú tak lacné, že sa pustím do tých uhorkových štiav.
Spočiatku zdravého stravovania sa okamžite dostavilo zlepšenia fyzické aj psychické. Potom bol úlet smerom dolu a teraz je to ako na hojdačke. Raz hore, raz dole. Hovorím o únave, vyčerpanosti, kolísaniu nálad, závratoch, slabosti. Som bledá, proste to, že som unavená mi vidno už v tvári. Pociťujem niekedy takú zvláštnu bolesť v podbrušku, ako keby sa tam niečo ozývalo, nejaký zastaralý zápal. Sem tam pociťujem pichanie v žalúdku, zase len taká náznaková skoro bolesť, Pocit tlaku v oblasti tesne pod rebrami, občasné pichanie v lýtkach, občas menší únik moči.
Podobné problémy s vyčerpanosťou má aj môj partner.
Rozprávame sa doma o tom ako reagujú na našu zmenu kolegovia. Od vtipkovania až po prehnané obavy. Rovnako aj v rodine majú najväčšiu starosť, aby sme to s tými bylinkami neprehnali a neotrávili(ďatelina). Na to im s úsmevom odpovedám, aby to neprehnali a neotrávili tým mäsom a chlebom. Ale keď vidia našu vyčerpanosť, tak sa im ani nedivím, že majú obavy.
Nehodlám prestať a vrátiť sa k tomu stravovaciemu šialenstvu, viem že toto je dobrá cesta a je mi jasné že to ešte potrvá, kým sa dáme do poriadku.
Prosím môžete mi poradiť, ako tieto stavy trochu dostať pod kontrolu?
Pracujem na sebe zatial dva mesiace. Začala som knižkou od Teperweina a veľmi skoro potom som narazila na tieto stránky. Detoxikujem, pucujem, odkyslujem, pucujem. Dosť ma vyčerpáva detoxikácia.
To čistenie je tak vyčerpávajúce. Ale cítim že mi pomáha. Robím si urinové klistýry, vyplachujem nos. Vždy sa mi spustí hromada hlienov, ktoré ma potom ťažia v žalúdku, takže čistím aj žalúdok. Pri tom, čo zo mňa vychádza pri pečeňovej očiste sa budem čistiť aspoň rok.
pH sa mi stále nedarí udržať, stále chudnem (za dva mesiace z BMI 25 na BMI 20,5) a tým sa zo mňa vyplavuje hromada kyselin. Teším sa z tej uhorkovej poplašnej Nemeckej správy. Uhorky sú tak lacné, že sa pustím do tých uhorkových štiav.
Spočiatku zdravého stravovania sa okamžite dostavilo zlepšenia fyzické aj psychické. Potom bol úlet smerom dolu a teraz je to ako na hojdačke. Raz hore, raz dole. Hovorím o únave, vyčerpanosti, kolísaniu nálad, závratoch, slabosti. Som bledá, proste to, že som unavená mi vidno už v tvári. Pociťujem niekedy takú zvláštnu bolesť v podbrušku, ako keby sa tam niečo ozývalo, nejaký zastaralý zápal. Sem tam pociťujem pichanie v žalúdku, zase len taká náznaková skoro bolesť, Pocit tlaku v oblasti tesne pod rebrami, občasné pichanie v lýtkach, občas menší únik moči.
Podobné problémy s vyčerpanosťou má aj môj partner.
Rozprávame sa doma o tom ako reagujú na našu zmenu kolegovia. Od vtipkovania až po prehnané obavy. Rovnako aj v rodine majú najväčšiu starosť, aby sme to s tými bylinkami neprehnali a neotrávili(ďatelina). Na to im s úsmevom odpovedám, aby to neprehnali a neotrávili tým mäsom a chlebom. Ale keď vidia našu vyčerpanosť, tak sa im ani nedivím, že majú obavy.
Nehodlám prestať a vrátiť sa k tomu stravovaciemu šialenstvu, viem že toto je dobrá cesta a je mi jasné že to ešte potrvá, kým sa dáme do poriadku.
Prosím môžete mi poradiť, ako tieto stavy trochu dostať pod kontrolu?
Osobně bych se v tom vašem případě podíval na stav jódu a pokud ho budete mít málo, tak se ho snažte srovnat. Také dost pomáhá dodat síru a celkově nabíjí velké dávky vitamínů skupiny B, tak proč to nevyzkoušet.
Dobrý deň. Ďakujem za rady.
Akým spôsobom dodávať síru? Zatial jedávame sírnu patlaninu, pór v šalátoch. Dodávam B1, B5 a B6 z lekárne.
Akým spôsobom dodávať síru? Zatial jedávame sírnu patlaninu, pór v šalátoch. Dodávam B1, B5 a B6 z lekárne.
Najděte si na netu potraviny se sírou a další možnost je suplementovat MSM-methyl sulfonyl methan, což je zdroj organické síry.
Dobrý večer prajem p.Jardovi a všetkým členom tohto vynikajúceho fóra,ktoré som objavila asi pred rokom,v stave hlbokej beznádeje a úporného hľadania.Ale nič nie je náhoda...
Mám 47 rokov,168cm a 55kg.Na jar budú dva roky,kedy mi diagnostikovali reumatoidnú artritídu/podľa lekárov nevyliečiteľné autoimunitné ochorenie/.Bol to pre mňa obrovský šok,pretože dovtedy som bola zdravá,lieky som prakticky nepoznala a odmietala som ich dávať aj deťom.V nemocnici ma nastavili na MTX/cytostatikum/,nesteroidné antireumatiká a sulfasalazín.Keď som sa dozvedela,že MTX musím brať do konca života,psychicky som bola na tom veĺmi zle a veľmi nerada,ale mesiac som brala antidepresíva,ktoré som sa rozhodla rýchlo vysadiť/pomohla mi tinktúra z rakytníka,dopĺňala serotonín/.Pred tým,než som našla tieto stránky,mojimi pomocnými barličkami bola etikoterapia /Mudr.Vogeltanz,Mudr.Rusnák/a regulačná fyziologická medicína Mudr.Lebenhart.Pomohli mi objasniť duchovnú príčinu ochorenia.Po troch mesiacoch som vysadila cytostatiká a pomaly aj ostatné lieky/vedľajšie účinky sa prihlásily skoro-krv v moči,depres.stavy,silné menštr. krvácanie/.Hľadala som ďalej a ako som spomínala,od januára minulého roku študujem toto fórum naozaj poctivo,myslím,že už mám prečítané všetko a dnes si neviem predstaviť deň,kedy by som stránku p.Zajíčka neotvorila,tuším som na nej závislá ![]()
Po konzultácii /v septembri/ u p. Jardu,som začala pracovať na svojej fyzickej schránke.Vyšetrením krvi,som zistila hlavne veľký nedostatok vit.D3 /na spodnej hranici/,začala som dodávať aj B6,B12,B1,B5,MSM,Selenium,B12,digest.enzýmy,kys.listovú,rybí tuk,alpha lipoovú kys.,kokosový tuk,vitt.C ,chlorid zinočnatý a horečnatý /toho mám stále málo,už som na 33g/,sírnu patlaninu a teraz si robím aj kefír.Som na protikvasinkovej strave /tuky a bielkoviny/-zatiaľ slina raz klesá,raz neklesá,dodávam HCl.Robím pravidelne klystýry-urinové,výplach žalúdka,očistu pečene a kĺbov.Pijem živú vodu,chodím skoro každý deń do lesa na vychádzky,praktikujem néti,tiež urinou.
Som len na začiatku cesty k uzdraveniu,ale už teraz sa teším z výsledkov.Som 6ty mesiac bez liekov
CRP vo výsledkoch z krvného odberu bolo negatívne,také som nemala ani keď som užívala lieky./mám za sebou 2 kúry s lékořicou zatiaĺ/.PH zatiaĺ udržujem len pomocou odkyseľovacej zmesi,uhorkovej šťavy.Z toho som trochu smutná,nedarí sa mi vystúpiť bez nich vyššie.Ale tých kyselín mám v sebe určite za tie roky nazbieraných veľa.Ono to naše rodinné podnikanie /14 zamestnancov/ sa pri mojej citlivej povahe podpísalo dlhodobým stresom na totálnom prekyslení ,samozrejme k tomu ešte veĺa sladkostí,ktorými som to tlmila.
Chcem sa týmto srdečne poďakovať p.Jardovi za jeho úsilie,ochotu pomáhať nám,ktorí sme sa rozhodli uzdraviť sa a tiež ostatným členom tohto fóra za ich osobné skúsenosti,ktoré mi pomáhajú nevzdať sa a upevňujú moju vieru v uzdravenie.Ešte raz srdečná vďaka všetkým.
Přeju (a jistě nejen já) hodně sil, trpělivosti a vytrvalosti ![]()
PS: na tu závislost na fóru pozor
, vím o čem mluvím, nic se nemá přehánět...a jako vy se čtením, tak já zase se psaním nejspíš občas přibrzdit
... - tímto se za sebe omlouvám všem pokud se někdy nevyjadřuju stručně a srozumitelně...ale snad Vám aspoň některé příspěvky také trochu pomohly ![]()
Dobrý večer, jsem moc ráda za váš příspěvěk, který je zase inspirací pro mě. Je mi 34 a RA mám od 17 let. Stav doposud byl vždy jak na houpačce. Zatím užívám jen sulfasalazin a léky na bolest.(ostatní léky zatím odmítám).Po druhém porodu 06/2011 se mi ale stav rapidně zhoršil. Po naprostém vyčerpání a beznaději jsem náhodou našla tyto stránky (na kterých jsem mimochodem také závislá
)
a už po měsíci změn v jídelníčku vidím rapidní změny. Také jsem vysadila léky na bolest. Problém je, že starší dítě domů nosí virozy a já jsem jako magnet na vše co kolem letí. Takže se mi potíže zase trochu vrátily. Musím si udělat test na kvasinky. Mám toho ještě mnoho ke studování a jak říkám, nemůžu se od toho odtrhnout. Takže díky za pozitivní příspěvek.
Děkuji za uznání, to vždy potěší a není to zase tak často. Jsem rád, že vaše výsledky dokazují, že cesta je i tam, kde ji lékaři nevidí, nebo vidět nechtějí, protože tím přicházejí o stálé odběratele léků, což je výborný kšeft s lidskou nevědomostí. Základ je vždy vědět a pak také konat, což mnoho lidí také nedělá a tím si zásadně škodí.
PS: na tu závislost na fóru pozor
, vím o čem mluvím, nic se nemá přehánět...a jako vy se čtením, tak já zase se psaním nejspíš občas přibrzdit
... - tímto se za sebe omlouvám všem pokud se někdy nevyjadřuju stručně a srozumitelně...ale snad Vám aspoň některé příspěvky také trochu pomohly ![]()
Ďakujem moc za podporu.Tá tiež posilní a motivuje.
Naozaj rád píšete,čítam si Vaše príspevky často.Určite si v nich nájdem vždy niečo pre seba.Takže díky a prajem veľa zdravíčka.
Držím Vám palce.Určite to bude lepšie,treba si veriť.Máte to trošku ťažšie,keďže máte ešte malé detičky,ale postupne to zvládnete.
Treba sa hlavne zbaviť liekov,ktoré ako p.Jarda písal zbytočne prekyslený organizmus ešte viac prekysľujú.Mne sulfasalazin /brala som ho rok/ spôsobil,že sa mi objavila v moči krv..Preto som ho postupne vysadila a bola som len na lieku proti bolesti,ktorý som si neskôr tiež dávala len občas.Rána sú pre mňa tiež ešte nie ideálne,pretože prsty na rukách a nohách sú stuhnuté,nedajú sa zovreť.O chvíľku to však pominie.Záleží,ako ich cez deň namáham.Musím sa stále odkyselovať,vtedy je to lepšie.No a hlavne mi zápal spôsobil zväčšenie veĺkých kĺbov na ukazováku a palci oboch rúk,na chrupavke nosa /špička/ a tiež na kĺúčnej kosti sú akoby usadeniny-výrastky.Snáď to horčíkom rozpustím.Mám pred sebou ešte kus práce,ale začalo ma to baviť,mám to ako detektívku
,čakám,čo sa zasa zlepší.
Podľa mikroskopického pozorovania živej kvapky krvi/kontrola min.týždeň/ som mala síce krvinky ešte zlepené,ale spóry plesní skoro žiadne.Potešila som sa,dodržiavam ďalej bezsacharidovú stravu.Síce som 10 kg schudla,ale držím sa na váhe 55kg stabilne.A BMI hovorí o normálnej váhe,takže som spokojná/moje okolie nie-tvrdia,že by som mala pribrať/.
Tak Vám prajem tiež veľa síl,pevnej vôle a viery.A samozrejme život bez liekov ![]()