Ahoj, právě jsem narazila na tento článek o bakteriích http://www.damauklid.cz/cs/clanky/38-bakterie-cihaji-v-kazde-domacnosti-vite-jak-se-jich-zbavit co na to říkáte? je to fakt nebo je to spíš úsměvné, každopádně mě to dost přivedlo k zamyšelní....
![]()
Toto není článek s informační hodnotou, to je reklama, účelově napsaná věc. Tedy je to naprosto nedůležité, chcete-li úsměvné. Nějaké kdovíjaké zamyšlení snad z toho nevyplývá. Že se takové články píší, ví každý, nikoho to nemůže překvapit. Fakta to jsou, ale naprosto nedůležitá.
Tak pravda to asi je, ale úsměvná určitě ne. Nyní si představte, jak jsem zde již několikrát psal, jak náš dávný předek jde lesem, již 14 dní nic nežral a šilhá z toho hladem. Pokud najde pěkného chcíplého koně, určitě nepoběží na hygienickou stanici se vzorkem, zda není ta mršina kontaminována nějakou bakterií. Naopak předpokládám, že by měl obrovskou radost, že našel 6 metráků jídla, tetelil by se radostí na jak dlouho mu to vydrží a narval by se až mu konina poleze z uší. Nechytí pochopitelně většinou nic, což zakládá důvod k přemýšlení, proč tomu tak bylo v dané době a dnes to je jinak. Myslím, že z tohoto by jste si mohla vyvodit jednoduchý závěr, že bakterie jsou všudypřítomné, likvidovat je je blbost, která nikam nevede, prostě je potřeba mít dobrou imunitu a bakterie nezkoumat. Ty nám paradoxně vlastně trénují imunitní systém, což by si měl člověk považovat a ne je hubit.