Zdravím všechny
už dlouhou dobu čtu tohle forum, inspiruju se a dozvěděl jsem se tu spoustu věcí, ale musím už zareagovat, protože některé příspěvky mi příjdou, že už pocházejí od extrémistů v určitém smyslu. Kolikrát někdo napíše že má problém a hned začnou nékteří odpovídat, pro mě skutečné extrémisté, jak jíst jen zeleninu. Ovoce že je složitá potrava, živočišné výrobky jak jsou špatné atd. atd. Já měl velké potíže se zaživáním a celkově s fyzickou stránkou těla a to poslední roky sem byl vegan-vegetarián, je mi 35 let, po několika konzultacích s jardou poslední půl rok, jsem se řídil jeho radami a doporučení jídelníčku, kde mi doporučil začít jíst vejce, tvaroh(kupovaný), ryby(maso jinak nejím), brynzdu, tvrdé sýry, med a světe dive se po půl roce se cítím jak rybička. Ano někteří lidé skutečně nemůžou třeba mléčné výrobky nebo ovoce jako třeba s kandidou, ale jinak jíst tyto živočišné produkty je naprosto v pořádku, Moje pointa je abyste hned jak někdo příjde na forum ho nezačly strašit jak jsou všechny živočišné výrobky zlé a musí jíst jen zeleninu pokud chce být zdravý. To je prostě extrémní lež, ne zdravé. Já se tenkrát taky nechal vystrašit před pěti lety a dopad sem za 5 let skoro velice špatně. Všeho s rozumem , nejlépe selským ![]()
Tak jste zjistil, že jste všežravec, nikoliv býložravec, jak vám nakukali zdejší salátoví fundamentalisti? ![]()
Jinak naprostej souhlas. ![]()
Jen pro upresneni, co jsi tech 5 let jedl, muzes trochu vyjmenovat svuj jidelnicek? Priadne co jsi nejedl.
A jak jsi skoro spatne dopadnul?
Tolik zeleniny můžou jen ti co mají 4 žaludky.
Jedl sem pestrou stravu zeleninu, ovoce, ořechy a semena.Měl jsem jako každý vegan-vitarián, málo b vitaminu, lenivou slinivku a nedostatek některých minerálů a to mě klasicky všichni krmili řeči , tělo si vezme co potřebuje, tělo si to samo srovná a podobné nesmylsy. Pokud chce někdo být vegan nebo dokonce extremní vitarián musí chodit aspoň jednou ročně na krev či na vlasovou anylýzu, hlídat hodnoty a doplňovat některé prvky. Další věc kterou ostatní argumentují je klid, meditace apod., ano to určitě pomáhá a hodně, ale ne každý má čas nebo možnost žít klidný spirituální život, já sám chodím někdy i každý den v měsíci na 12hodin do práce, mám 14-15 čistého, sem rád že po práci skočím do zdravé výživy , projdu se po venku a udělám si sám nějaké jídlo, zaplatím 7000 nájem. Kolikrát lidé píšou musíte mít klid, meditovat atd. to jde pokud jste za vodou a pokud za ní nejste tak pešek. Necpěte to prosím ostatním nebo to zdůrazněte. Mimojíne k té stravě nejím pět let bílou mouku(jen žitný chléb z domacího kváskum a občas špaldu), cukr,soju, solim malilinko, mléko nepiju a celkově snažim se nejíst potraviny zpracované člověkem.
Dik. par veci by mi tam asi chybelo, treba lusteniny, mozna jsi je jen zapomnel napsat, co se tyka tech becek, tak vetsinou se doporucujou nutricni kvasnice a spirulina. A ja bych asi obcas dal i ryzi natural. A predevsim i kdyz jis relativne dobre ocisty strev a jater, uz proto, ze jsi psal o potizich se zazivanim.
V kazdem pripade s tebou naprosto souhlasim ze jist jen zeleninu a vynechavat i ovoce neni nejlepsi, viz muj prispevek
koukám ty budeš zrovna jeden z nich co?
to je asi jasný že když sleduji tyhle stránky a konzultuji s jardou přes půl roku, že čistím tělo. A luštěniny samozřejmě jsem jedl a jim.
ale je demokracie , klidně zpochybni vše co řeknu ![]()
Že pv33 nejí maso je v pořádku, já dnes snědl půl kila vepřovýho, on žádný, tak jsme měli každej v průměru 250g což je tak akorát ![]()
Miky, co jsi delal posledni pulrok kdy jsi konzultoval s Jardou je dost nezajimavy, to uz jsi asi bral i ty zivocisny produkty a nemel problemy. Takze jeste jednou aby bylo jasny o co slo tech 5 let. Jak pises, jedl jsi zeleninu, ovoce, orechy, semena a lusteniny. Delal jsi nejake ocisty uz v te dobe nebo jen az posledni pulrok? Pripadne jake ocisty jsi v te dobe delal? Bral jsi nejake doplnky? Bral jsi neco kvuli beckum, tedy aspon neco na B12? Dost lidi tvrdi, ze vitarianum chybi a to jsi snad vedel? Mne zajimaji realne zkusenosti, i kdyz neodpovidaji teoriim, ale chci vedet o co presne slo. Dik
Já už se ti nemíním obhajovat, vše ti zdůvodňovat a spamovat tady. Udělal jsem tohle vlákno abych lidi varoval, ať se tady nenechají zastrašit těma kravinama, jak jenom zelenina je skvělá a zdravá.mě osobně návrat k živočišným produktům velice pomohl , proto to taky můžu a s čistým svědomím říkám. to že se ti to nelíbí je mi čoveče jedno pokud s tím nesouhlasíš tvoje věc. Si jak nějakej fízl
vše musíš vědět a mít zdůvodněné už laskavě nepsamuj díky
Nerikal jsem, ze s tim nesouhlasim, jen me zajimala tva zkusenost. Tak promin
už dlouhou dobu čtu tohle forum, inspiruju se a dozvěděl jsem se tu spoustu věcí, ale musím už zareagovat, protože některé příspěvky mi příjdou, že už pocházejí od extrémistů v určitém smyslu. Kolikrát někdo napíše že má problém a hned začnou nékteří odpovídat, pro mě skutečné extrémisté, jak jíst jen zeleninu. Ovoce že je složitá potrava, živočišné výrobky jak jsou špatné atd. atd. Já měl velké potíže se zaživáním a celkově s fyzickou stránkou těla a to poslední roky sem byl vegan-vegetarián, je mi 35 let, po několika konzultacích s jardou poslední půl rok, jsem se řídil jeho radami a doporučení jídelníčku, kde mi doporučil začít jíst vejce, tvaroh(kupovaný), ryby(maso jinak nejím), brynzdu, tvrdé sýry, med a světe dive se po půl roce se cítím jak rybička. Ano někteří lidé skutečně nemůžou třeba mléčné výrobky nebo ovoce jako třeba s kandidou, ale jinak jíst tyto živočišné produkty je naprosto v pořádku, Moje pointa je abyste hned jak někdo příjde na forum ho nezačly strašit jak jsou všechny živočišné výrobky zlé a musí jíst jen zeleninu pokud chce být zdravý. To je prostě extrémní lež, ne zdravé. Já se tenkrát taky nechal vystrašit před pěti lety a dopad sem za 5 let skoro velice špatně. Všeho s rozumem , nejlépe selským ![]()
No jo, ale toto varování je také střelba mimo. Uvědomte si, že existují různé poruchy a pokud se u vás vyskytoval určitý nedostatek, který řeší živočišné produkty, tedy i maso, ještě to vůbec neznamená, že pro většinu populace není zdravá syrová zelenina a ovoce. Vždy je třeba reagovat na základě konkrétních zjištěných deficitů a dle stavu daného klienta, nikdy se nedá nic paušalizovat, každý je holt jiný, ale to že je zelenina a ovoce zdravá strava se celkem paušalizovat dá.
...a co správné pH při takové stravě toho snad není ani možné docílit.Pochybuji že při této stravě se cítíš líp... ale není to jenom strava co stres,pohyb,očisty.....
Tak ph mám po rybách , vejcích a mléčných výrobcích mnohem zásaditější než když jím jen zeleninu tak neviem ale ak ste bez sexu tak to je zle, pretože pri sexe dochadza k transmutacii energie tela na inou, potrebnou pre zdravý život muža.
očisty dělám průběžně, klystýr si dávám tak dva roky vždy když potřebuju nejvíce 2x týdně nejméně 1x za dva týdny,
Taky jsem po půl roce odpustil od syrové stravy. A to právě kvůli pH. Měl jsem věčně kolem 8 a více. Teď jsem začal jíst domácí sýry, vajíčka, rýži, jáhly a luštěniny. Všechno to vařím a tráví mi to bezvadně. Konečně se mi dostává pH do normálu a energie mám na rozdávání. Nemyslím si, že nevařená zelenina je pro každého.
Toto je ale smyšlenka a projekce nějakých vašich tužeb a názorů, ničím neopodstatněných. Obyčejné zkoumání světa IMHo dává to poznání, že jsme bezpohlavní bytosti a plně vládneme nad svým tělem, mužským či ženským. Je fuk, jestli šoustáte dvakrát denně dvacet let (třeba v nějakém manželství nebo trvalém svazku) či jednou za týden desetkrát v úterý (znám obě možnosti). Stejně se ocitnete ve stavu, kdy jste jen a jen sám se sebou (po většinu času). A pak jste i sám se svou stravou a se svým metabolismem, žádná baba vám v tom nepomůže. A ani žádnej chlap. Ani žádné forum. O transmutaci energie (podivné sousloví) leccos vím, Vámi popisovaných věcí se to nijak zvláště netýká.
Ono dost záleží na dóše daného jedince a také na ročním období, například v parném létě by se syrovou stravou neměl mít problém skoro nikdo.
V jedné knize o homeopatii se píše, že pravidelný přísun syntetických vitamínů, může paradoxně vyvolat stav, kdy tělo není schopno samo získávat tyto látky z přirozených potravin. Máte někdo takovou zkušenost?
Děkuji. S úctou Váš F. Piňon
Dnes už ťažko niečomu veriť/neveriť...
No nevím, ale asi jak u kterých, nicméně spíše si dovolím tvrdit, že mnoho vitamínů se ve stravě vyskytuje natolik sporadicky, že se lidé bez suplementace již prakticky neobejdou. Pochopitelně tím tělu situaci dost zlehčíte a ono se pak tolik nestará, nicméně po vysazení bude podle mě celkem rychle zase fungovat jako dříve, ale možná s nějakým drobným zádrhelem, který postupně odezní.