Z jedné kaolinky (oddělení obchodu) mi odepsali tyto zajímavé informace:
...vyrábíme řadu "přečištěných" kaolinů, přesný termín je "plavený kaolin", kde podíl částic nad 60 µm (obsahujících křemen) je v oblasti kolem 0,005%. Do kosmetiky se používá náš kaolin Kolloid (práškový kaolin). Kaoliny pro farmacii mají prakticky shodné vlastnosti, ale musejí splňovat dvě podmínky :
1) parametry podle evropské normy PharmaEur6 + pravidelná kontrola laboratoří s certifikací pro tuto normu
2) schválení SÚKL (podmíněno splněním požadavků HACCP)
Protože tyto podmínky nesplňujeme, resp. jejich splnění by pro nás nebylo rentabilní, nemůžeme dodávat kaolin pro farmacii s požadovanými atesty.
Vyrábíme kaoliny především pro keramický, papírenský a chemický průmysl.
Když by byl zájem více lidí, pan Jarda to sem možná přihodí do inzerce...tak se kdyžtak ozvěte kdo má zájem...Určitě by to bylo levnější než ty předražené kosmetické dovážené...
(navíc český kaolin patří mezi nejlepší na světě kvalitou..!)
...vyrábíme řadu "přečištěných" kaolinů, přesný termín je "plavený kaolin", kde podíl částic nad 60 µm (obsahujících křemen) je v oblasti kolem 0,005%. Do kosmetiky se používá náš kaolin Kolloid (práškový kaolin). Kaoliny pro farmacii mají prakticky shodné vlastnosti, ale musejí splňovat dvě podmínky :
1) parametry podle evropské normy PharmaEur6 + pravidelná kontrola laboratoří s certifikací pro tuto normu
2) schválení SÚKL (podmíněno splněním požadavků HACCP)
Protože tyto podmínky nesplňujeme, resp. jejich splnění by pro nás nebylo rentabilní, nemůžeme dodávat kaolin pro farmacii s požadovanými atesty.
Vyrábíme kaoliny především pro keramický, papírenský a chemický průmysl, nejmenší balení je ventilový papírový pytel 25 kg (práškový kaolin)...
Když by byl zájem více lidí, pan Jarda to sem možná přihodí do inzerce...tak se kdyžtak ozvěte kdo má zájem...Určitě by to bylo levnější než ty předražené kosmetické dovážené...
(navíc český kaolin patří mezi nejlepší na světě kvalitou..!)
Tak zde vidím také velký otazník nad případnou bakteriální kontaminací, což například u talířů pálených za vysokých teplot určitě nevadí, ale po požití by to mohlo u slabšího jedince problém vyvolat. Minimálně by bylo potřeba přesně znát, při jakých teplotách se tato surovina suší a pokud jde o relativně vysoké teploty, tak bych se toho zas tolik nebál. Nakonec naši předci jedli hlínu naprosto běžně a nic špatného se nedělo.
Dědek kořenář(B.Nový) píše u výrobku Enterosgel o křemíku obecně:
Křemík pro organizmus:
Při pomalém dávkování při jídlech se křemík z malé části umí vstřebávat a je to náš dosud neznámý oblíbenec. Křemík je systémový prvek mimořádné důležitosti pro organizmus. Podílí se na sycení stárnoucích buněk (ne organizmu jako celku) vodou, zlepšuje plasticitu vaziv, kloubů a svalů (bolestí a vrzání), plasticitu pokožky (vrásky a stařecké tuhnutí kůže), zpomaluje degradaci podkožního kolagenu (stárnutí pleti), v pokožce dále snižuje tendenci k pigmentovým a podobným změnám a zvyšuje odolnost proti všem typům záření.
Křemík celkově posiluje imunitu a zvláště v prevenci rakoviny. Zlepšuje pružnost cév a je vhodným doplňkem terapie při všech oběhových chorobách, přitom se s žádnou chemickou léčbou nekříží. Omezuje aktivitu patogenních mikrobů v trávení a eliminuje značnou část jimi produkovaných toxinů. Zvyšuje aktivitu jaterních a slinivkových enzymů, podílí se na eliminaci ekzémů, akné a plísní při vnitřním i zevním použití. Zlepšuje funkce celého organizmu a zpomaluje významně projevy stárnutí, jako je hučení v uších, rukytřes, přecitlivělost a slábnutí očí apod. Lze očekávat příznivý účinek i na omezení tvorby patogenní amyloidní tkáně (Alzheimer) a dalších zmutování (změny DNA, rakovina) vlivem přeprogramování buněk viry. Obecně zvyšuje odolnost na virové nákazy a tkáňové změny.
To se ale děje toliko při pravidelném a dlouhodobém užívání současně s jídlem, takže si to užíváte a změny budete pozorovat jen minimálně, protože stárnout budou hlavně bližní kolem, kteří do této aktivity neinvestují.
Pro toto dlouhodobé užívání doporučuji brát KŘEM(Enterosgel)
zhruba ¼-½ lžičky s obědem, aby se dostal do organizmu spolu s natráveninou, tedy půl až jeden mililitr denně podle hmotnosti. Užívá se vložením přímo do úst a zapitím, což je lehce pískové chuti, nebo po rozmíchání ve vodě, kde je téměř bez chuti.
Ošetřovatelům nedůsledníků doporučuji přidávat jim to prostě do polévek, do kaší a podobně. Podle mě si hladovec ani nevšimne.
A ten hliník v tom nevadí?
Já se ptal na to samé ještě než vzniklo tohle vlákno, přeci jen hliníkovými příbory se dnes už nejí....a odpověď pana Jardy byla: ...je to opravdu velice jemný prášek a nic špatného v něm nehledejte(pozn.: To je reakce na dotaz ohledně obsaženého hliníku...!). Jeho aplikací rozhodně nic nezkazíte a na mnoho věcí je opravdu nepřekonatelný.
PS: Zajímá mne jak nejlépe brát ten bílý jíl. Zatím jej beru nalačno, ve sklence vody se rozpouští dobře, a přidám 1 kapku 3,5%HCL....
PS: Zajímá mne jak nejlépe brát ten bílý jíl. Zatím jej beru nalačno, ve sklence vody se rozpouští dobře, a přidám 1 kapku 3,5%HCL....
Již jsem to zde někde psal, je potřeba začít s polévkovou lžící a jako první kůru využívat 25 dkg. Potom přejít na kávovou lžičku a ta se pak bere stále, přidávat tu kyselinu je asi vhodné, ta by ve zdravém žaludku byla stejně.
Chutná to dobře, jako mléko
...skutečně to ani nějak moc nekřupe mezi zuby(mam to z lekarny kde mi to po ustní prosbe objednali pres http://www.kulich.cz).
...davkovani jsem mel jiz od Vas napsane, šlo mi o to zda nalačno...protože dědek kořenář píše "dávkování při jídle"(viz o dva příspěvky výše) -i když to se zmiňoval o dodávání křemíku pravidelným užíváním předraženého Enterosgelu....
...Beru to nalačno z obavy narušení trávení, ale dědek kořenář říká že se to(Enterosgel) má brát s jídlem aby se to dostalo do těla s natráveninou...TO MYSLÍM JE KVULI HCL-BEZ NEJZ SE NIC NEVSTREBA....Ale když přidávám 3,5%HCL 1 kapku do sklenky(nevím zda to stačí), tak se možná dát brát i nalačno.
Ale možná je lepší brát to přeci jen s jídlem?
...ráno nebo večer...
...musí se sklenkou pořád míchat jinak samozřejmě sediment klesne dolu...
...davkovani jsem mel jiz od Vas napsane, šlo mi o to zda nalačno...protože dědek kořenář píše "dávkování při jídle"(viz o dva příspěvky výše) -i když to se zmiňoval o dodávání křemíku pravidelným užíváním předraženého Enterosgelu....
...Beru to nalačno z obavy narušení trávení, ale dědek kořenář říká že se to(Enterosgel) má brát s jídlem aby se to dostalo do těla s natráveninou...TO MYSLÍM JE KVULI HCL-BEZ NEJZ SE NIC NEVSTREBA....Ale když přidávám 3,5%HCL 1 kapku do sklenky(nevím zda to stačí), tak se možná dát brát i nalačno.
Ale možná je lepší brát to přeci jen s jídlem?
...ráno nebo večer...
...musí se sklenkou pořád míchat jinak samozřejmě sediment klesne dolu...
Tak zde se ničeho bát nemusíte, jde opravdu o zcela bezpečnou záležitost a je celkem jedno zda to aplikujete do jídla, nebo nalačno. Tento jíl se ale nechová jako absorbent, jde pouze o zdroj minerálů, hlavně křemíku. U Sanogelu a Enterosgelu jde o zcela jiné vlastnosti a je tedy nutné ho dodat pokud možno zároveň se zdrojem toxinů, které při průchodu trávicím traktem absorbuje.
Ano Bílý jíl beru pouze jako zdroj křemíku kvůli křečovým žilám,kapilárám, hemoroidům a lámavým nehtům....
--------------
PS: pokud sem dobře pochopil B.Nového(dědka koř.) tak ten Enterosgel používá i na doplňování křemíku do těla...a detox a další účinky jsou oproti Bílému jílu značný bonus navíc...a cena je u Enterosgelu na 1kg(=4tuby Enterosgelu) o cca 300kč víc (pokud uvažuju právě v daný čas aktuální akční ceny Enterosgelu...) než je cena cca 800kč za 1kg Bílého jílu(kaolinu) z lékárny... ![]()
Více o tom jak užívat a jaké účinky má Enterosgel(Sanogel) viz vlákno: Více o tom jak užívat a jaké účinky má Enterosgel(Sanogel) viz vlákno: Již mám doma Zelený jíl. Uvádí se tam, že mám nechat vyluhovat, sediment pak vylít. Co Vy na to?
Takto se dolomit asi užívat nedá, protože sedimentuje prakticky vše a pak vlastně naprostou většinu vyhodíte. Sice přímo s tímto druhem jílu osobní zkušenost nemám, ale bílý jíl se pouze rozmíchá a vypije. Zatím jsem zkusila jednu lékárnu. Zkoušeli objednat, ale nedodali jim. Ale nabídli místo toho CaCO3 - uhličitan vápenáty - Calcium carbonicum. Že to je jen jedna složka ze spektra bílého jílu, a ta se používá na žaludek, už si bohužel nepamatuji, proč přesně.
To je vám k ničemu, neobsahuje to křemík a právě o ten u toho bílého jílu kráčí. Pokud toho jílu koupíte více, nevadí, nijak se nekazí, vydrží tisíce let, což vás patrně již trápit nebude. To kilo se dá celkem v pohodě za nějakou dobu spotřebovat, čili náhradní možnosti uplatnění, jako, že by jste si doma vyráběla třeba porcelán, bych asi nehledal. Nicméně jedno uplatnění by ten jíl pro vás, jako pro ženu, mít mohl. Ženy si ve své péči o pokožku libují a rády na sebe pořád něco patlají a na to se právě ten jíl výborně hodí, čili to můžete vyzkoušet a určitě budete spokojena, jak křemík pokožce svědčí. Děkuji
Já pořídil hned v první lékárně, a nebyla ani nemocniční...je to spíše o ochotě...(stejně jako u Lugolu a HCL). Objednal sem si 1kg za cca 800kč.
Patrně to jde takto nahradit, ovšem je otázkou, co si tělo je schopné ze sorbetu vzít, když podle původního návodu se nic do těla nevstřebává, ale opravdu tento problém detailně zmáknutý nemám, čili se k tomu těžko mohu nějak fundovaně vyjádřit. Bílý jíl to je jiná kapitola, ten je jednoznačně přímo vhodný k doplnění křemíku a velice dlouho se k tomuto účelu úspěšně používá, může sloužit i jako základní zdroj křemíku. A tohle by nešlo použít?
Tak to netuším, nejsem si jistý, co všechno to obsahuje. Zvažuje dvě varianty jak brát křemík(bílý jíl): Mám za to že křemík je bližší zeleným rostlinám než té melase, a hlavně ta soda v melase by nejspíš neutralizovala využití křemíku v těle...(i když ten draslík a ostatní minerály nejspíš z melasy tělo částečně využije...). Mám za to že křemík je bližší zeleným rostlinám než té melase, a hlavně ta soda v melase by nejspíš neutralizovala využití křemíku v těle...(i když ten draslík a ostatní minerály nejspíš z melasy tělo částečně využije...).
Já ho do ničeho nemíchám a piji ho vždy samostatně večer, pouze rozpuštěný ve vodě. Ovšem pokud se kouknu na ty dvě varianty, tak asi spíše s tou zelenou šťávou. Tak už mám přes lékárnu přes http://www.kulich.cz, 1 kg Kaolinum Pondersum, Kaolin těžký. 790 korun. "Nepochází z přežvýkavců". Mikrobiologická čistota vyhovuje pro kat. 2 a 3A. Látka není určena k vnitřnímu použití. Tára: 93 g.
Jsou to kraviny a proč je tam píšou, je otázkou i pro mě. Běžně to denně beru a zapíjím vodou, ale pokud se bojíte případné nesterility, což je stejně nesmysl, tak si toho část vysypte na pečící plech do trouby a ohřejte to na teplotu vyšší než 100°C a máte jistotu, že je to ok. Dobře. Berete to Vy, a Vaše čisté tělo se s tím popere. Můžu i já zanešená? Nějakých nečistotek se moc nebojím, jen mě napadlo, jestli k tomu nemají nějaký vážnější důvod, že píšou "Není k vnitřnímu použití". Vyrábí se vůbec nějaká čistší verze, kde bude napsáno: "Ok k vnitřnímu použití" ? Na těchto stránkách je k objednání bílý jíl z Francie za slušnou cenu.
Nehledejte nesmysly, jídlo z obchodní sítě asi jíte a to je tak zamořené, že proti tomu je ten jíl naprosto sterilní. Arzén se také považuje za prudce jedovatý a přesto se jím tady mnoho století léčilo, dokonce se to dodnes dělá i když se o tom běžně neví. Podle mě ten kaolín můžete užívat zcela bez obav.
Pokud to není nějak naparfémované a dá se to užívat orálně, tak je to super cena.
Na obalu píšou, že kaolin se používá pro různé účely, díky svému složení a měkkosti tohoto jílu je běžně používaný v cosmetice a farmakologii.
Pokud to berete orálně a nic to nedělá, tak není potřeba dalších důkazů a lze to doporučit. Naparfémování většinou orální konzumaci znemožňuje s okamžitou platností, protože to by se ani nedalo spolknout. Pán Jardo, podarilo sa mi vypatrat takyto zdroj kremiku, dnes som ho aj kupila, kedze s bielym ilom je to trosku problematicke...myslite, ze okrem toho, ze je to predrazene, to bude dostatocnym zdrojom?
Jako zdroj křemíku daný produkt patrně vyhovuje, ale nedovedu posoudit ani vstřebatelnost, ani dávkování, bílý jíl je velice levný a odzkoušený, tak proč nejít touto cestou. Jak lze skladovat bílý jíl a sypaný vit.C, aby to neztvrdlo? Mám to ponechat v pytlíčkách nebo to mohu přesypat do skleněné nádoby z víčkem?
Bílý jíl určitě vydrží i dlouhodobě otevřený zcela bez problémů a vitamín C také hodně dlouho, ale u toho, nebo nějakých jiných solí, je nejvýhodnější skladování v půllitrových PET lahvích, kde je přístup vzduchu znemožněn a skladovatelnost tedy prakticky neomezená. Sám mám takto uskladněné sole, které používám pouze občas a nezkazí se ani za několik let. Tak, zadovážim si aj ja "Francúzsky íl utrajemný" (pod tým ho záujemcovia nájdu v googli), čo je vlastne zelený ultrajemný íl na vnútorné použitie (a samozrejme kľudne aj na vonkajšie). Otázka na pána Jardu : Mám si objednať rovno viacero balení (čo keď to jedného dňa "farmaceutická lobby" zakáže predávať...), urobiť si tú 250g kúru, a potom dávať denne určité množstvo ? Ak áno, aké množstvo zeleného ílu by mohlo byť ako denná dávka kremíku (lebo toho je tam podstatne najviac) ? Mal by som ten zelený íl užívať spolu s jedlom, alebo skôr nalačno či pred spaním (3 hod po jedle) ?
Jíl má nekonečnou životnost a můžete ho tedy koupit naprosto neomezené množství. Používá se stejně jako bílý jíl a dávkování jsem zde již popisoval. Užívá se buď nasypaný do jídla, nebo rozmíchat do vody a vypít, každý den kávovou lžičku. Bílý jíl se dá užívat vnitřně zcela bez problémů, je to pouze čistá hlína, tu jíte při konzumaci každé hůře omyté zeleniny a jak vidíte stále žijete. to Jarda : Pán Jarda, a čo tak urobiť si telovú masku (na prečistenie pokožky a dodanie minerálov cez kožu a do kože) z bieleho či zeleného ílu, ale rozrobiť to nie z vodou, ale napríklad s na 1/4 odmrazeným (teda nasýteným, koncentrovaným) močom, ktorý pred použitím trochu ohrejeme ? Bol by to dobrý nápad ?
Patrně ano, ale nedovedu odhadnout, zda se kůže pak nestane pouze jednosměrně propustnou, tedy moč nepotáhne škodliviny ven z těla a dovnitř nepůjde skoro nic, budete holt celou věc muset vyzkoušet. Já jíl užívám bud ve snídani smíchám se šlehačkou, rozdrcenené ořechy, kokosové máslo, kakao, sirná patlanina a podobně prostě na zahuštění jídla
V tom není problém a jíl se dá opravdu užívat v jakékoliv kombinaci. Tak jsem vyzkoušel Original Silicea Balsam 500ml ..... 350,- Bral jsem na lačno ráno a večer 1PL se zapitím vodou. Jako jednorázovka pro rychlé doplnění super. Jak dlouho má trvat počáteční fáze braní bílého jílu - tedy jedné lžíce než se přejde na čakovou lžičku? Předpokládám že jde i míru deficitu, ale řádově, jde o týdny či měsíce? Také mne zajímá aplikace na kůži - předpokládám, že prostě smíchám s vodou, naplácám na kůži a nechám třeba hodinu působit? Jaký efekt tato maska může mít? Děkuji Také mne zajímá aplikace na kůži - předpokládám, že prostě smíchám s vodou, naplácám na kůži a nechám třeba hodinu působit? Jaký efekt tato maska může mít? Děkuji
Tam není určena doba, prostě si odvážíte 25 dkg jílu a berete ho po jedné polévkové lžíci denně, tak dlouho, až ho spotřebujete, pak přejdete na malou lžičku a tu můžete brát skoro pořád. Na pokožku aplikovat jako zábal, nebo masku a tělo si z toho vše co potřebuje natáhne, to se obávat nemusíte. Moje zkušenosti s kaolínem: Koupila jsem v Praze v keramických potřebách (nevím přesný název obchodu, ale je to myslím na Kolbenově, kdyžtak se to dá lehce na netu dohledat), 1 kg za 20,-kč včetně DPH. Mají ho tam běžně bez objednávání. Vyčetla jsem to na fóru http://www.dlouhevlasy.cz, kde si děvčata myjí vlasy bentonitem a pleť kaolínem (místo šamponu a sprchových gelů). Musím uznat, že nic nehojí hnisavé akné tak rychle jako kaolín (snad jen kostival). Na zbytek těla používám místo mýdla kaši rozmíchanou ve vodě. Je z toho neuvěřitelně jemná pleť - miminkovská.
Vnitřně jsem zatím nezkoušela, protože mám i zelený jíl z Francie, ale myslím,
P.S. OT: Jinak mýt se dá i bentonitem - koupila jsem 5kg v TESCU - za bratru 37,- kč (prodávají to jako kočičí stelivo) Koupila jsem v Praze v keramických potřebách (nevím přesný název obchodu, ale je to myslím na Kolbenově, kdyžtak se to dá lehce na netu dohledat), 1 kg za 20,-kč včetně DPH. Mají ho tam běžně bez objednávání. Vyčetla jsem to na fóru http://www.dlouhevlasy.cz, kde si děvčata myjí vlasy bentonitem a pleť kaolínem (místo šamponu a sprchových gelů). Musím uznat, že nic nehojí hnisavé akné tak rychle jako kaolín (snad jen kostival). Na zbytek těla používám místo mýdla kaši rozmíchanou ve vodě. Je z toho neuvěřitelně jemná pleť - miminkovská.
Vnitřně jsem zatím nezkoušela, protože mám i zelený jíl z Francie, ale myslím,
P.S. OT: Jinak mýt se dá i bentonitem - koupila jsem 5kg v TESCU - za bratru 37,- kč (prodávají to jako kočičí stelivo)
Obě hlíny jednoznačně mají špičkové vlastnosti, ale stejně by se ten popisovaný problém, měl řešit hlavně vyčištěním krve, čili se zaměřte i na toto.
Četl jsem,že zelený jíl čistí dobře střeva.Hledal jsem zda se dá sehnat větší množství.Narazil jsem na stránky http://www.centrumkrmiv.cz kde prodávají 1kg za 375.-Kč.Co si o tom p.Jardo myslíte.Byl by vhodný i pro nás?
Tak záleží pro jaký účel, na vnější aplikace nevidím problém a na vnitřní nedovedu čistotu těchto produktů posoudit, nicméně zásadní problém v tom určitě nebude. Farmacie to vyžaduje dodávat sterilní, tedy po důkladném ohřátí a to možná bude jediný rozdíl.
A pokud se užívá mladý ječmen a chlorella má význam brát i zelený jíl?
Tak určitě, je v něm mnoho prospěšných látek a odvádí škodliviny z těla. bydlím v oblasti, kde je všude spousta toho bílého jílu, jsou tu celé jílové kopce..tak si řikám proč to někde kupovat...dá se to použít? jde mi hlavně o vnější užití, ale jak tak čtu, tak může být zajímavé i vnitřní...co si o tom myslíte Jardo? díky
Na vnější použití to řešit nemusíte, to určitě použít jde, ale vnitřně by jste ho musel minimálně sterilizovat, třeba v kuchyňské troubě na plechu v tenké vrstvě. Dobrý den pane Jardo. Chtěla jsem se vás zeptat, jestli se křemík dá nebo nedá předávkovat, jestliže nevím, zda ho mám dostatek či ne a budu ho brát ve formě bílého jílu dle schématu - 25 dkg denně po lžíci a následně lžičku. Děkuji za odpověď a zdravím.
Velice obtížně, touto formou si tělo vezme pouze to co potřebuje a zbytek vyloučí. Dobrý den p.Jaroslav
Tak to nedovedu posoudit, na vnější aplikace nevidím problém, ale vnitřně by přeci jenom měl mít nějakou slušnou kvalitu, nicméně stále to je jen hlína, což si je třeba uvědomit. Jardo robila som si z kaolinu masku na tvar, lebo mi ostalo este z vlasov... neviete preco sa mi tvar vyhadzala vyrazkami, resp takymi malymi cervenymi flakmi a pupakmi ako po bodnuti komarom? na pohlad nic strasne a neskor to odznie, to hrozne to svrbi a vyzera to ako alergicka reakcia, no pride mi to dost divne... dakujem
Tak alergie to pochybuji, spíše vytáhl na povrch toxiny z vnitřku a to je spíše dobře, než špatně, ale holt to tak nemusíte vnímat.
aha, to ma nenapadlo. budem skusat dalej a uvidim co to spravi, dnes som sa s tym namazala cela a bola som cervena od hlavy po paty Dobrý deň, môže sa spolu miešať biely íl a MSM bez narušenia účinkov? Myslím v jednom pohári
V tom nevidím problém, nijak se to netluče, maximálně jíl na sebe něco málo naváže, ale myslím, že nepůjde o zásadní rozdíl. Jardo myslite,ze by tento jíl mohol byt vhodny na uzivanie http://www.iherb.com/Frontier-Natural-P ... 53-g/30763, alebo tento druhy http://www.iherb.com/Frontier-Natural-P ... 53-g/30761, alebo su ucinky stejne??
Oboje vyhovuje, liší se barvou, ale pokud jde o cenu, tak já ho uvádím v nabídce na konci fóra, za cenu mnohem lepší, tak se podívejte.
Jardo a ten bily jíl, co mate v ponuke to je ten na vnutorne uzivanie,ano? Objednam si od Vas, poslem potom v SZ objednavku...Este sa spytam, ake je post. na SK a ako je to podla vahy odstupnovane?? pytam sa preto,ze by som v jednej obj, mal viac toho naraz...
Ano, plně vyhovuje pro vnitřní aplikace a poštovné se moc neliší, jde o cca 250-300,-Kč, ale vaše pošta si ještě něco účtuje a tu sumu neznám, to se zeptejte u vás. Jinak váha je omezena na 20 kg, čili zboží tak do 18 kg, plus obal. Dobrý večer pane Jardo,
Ano, je v nabídce zboží uveden a není problém ho zaslat. Pane Jardo, Děkuji.
Protočit to tyčovým mixérem, nebo ho prostě nasypat do jídla a sníst. beru lžičku bentonitu denně kvůli zapáchajícím větrů. Zatím bych řekla, že to pomáhá. Jen nevím, jestli to vyřeší i příčinu a zda bentonit můžu brát dlouhodobě? např. tu jednu lžičku.
Tak příčinu bentonit asi nevyřeší, ten přeci není běžnou součástí jídelníčku, jinak se dá brát dlouhodobě a v daleko vyšší dávce, až tři polívková lžíce denně. Hrozí při braní bílého jílu tvoření ledvinových kamenů nebo se nemusím obávat? Děkuji
Nikdy jsem nic podobného nezaznamenal, ani u klientů, ani v literatuře, obecně se považuje suplementace bílým jílem za vysoce bezpečnou. Pán Jarda, chcem sa opýtať na Váš názor... doužíval som 21 dňovú kúru zeleným Francúzkym ílom a chcem pokračovať Kaolínom tých 25 dkg veľkou a potom malou lyžičkou ... treba nejakú týždňovú prestávku medzi kúrami alebo možno na kaolín nabehnúť aj hneď na druhý deň ? ... z ílom iba začínam a musím uznať, že je to najlepší liek čo som na sebe otestoval v četne Lugolu, a Chloridu horečnatého ktorí si aplikujem transdermálne ....
Tam není problém, můžete klidně hned navázat na předchozí kůru, přestávka není nutná. Taky jsem si Bentonit objednala a je to super. Ekzem zmizel a můžu jen a jen všem doporučit. Kdyby někdo chtěl,tak posílám odkaz kde sem to objednala já. http://www.vylecse.cz/149-bentonit-azte ... 20019.html Skutečně by mne velmi zajímaly názory na OBSAH HLINÍKU V JÍLU, zvláště, když jsou ho tam řádově procenta a přitom se všude úzkostlivě vyhýbáme např. hliníku jako protispékavé látce v sodě bicarboně, hliníkovému nádobí a dokonce i alobalu, aby nějaký ten hliníkový atom nepřeskočil do zabaleného krajíce chleba a s ním pak do nás. A najednou mám požít doslova gramy hliníku? Ptám se proto, že mne zkušenosti s jílovou terapií zaujaly, nicméně obsah hliníku opravdu nelze brát na lehkou váhu, nejen kvůli následné návštěvě TOHO NĚMCE
Osobne vychazim z tech doporuceni, kdyz nekdo komu verim rekne, ze nemam pouzivat hlinikovy nadobi, tak ho nepouzivam, a kdyz rekne, ze jsou uzitecne obklady z jilu, tak si je klidne dam. Mozna je problem v tom, ze je treba podstatny rozdil mezi nejakou slouceninou hliniku a hlinikem. Treba ze v te sloucenine je hlinik jiz vazany a nemuze reagovat s mym telem a v nadobi a folii vazany neni a muze se navazat ne mne
To je zbytečně drahé na venkovní použití, ale nic se tím pokazit nedá.
Dobře vám odpovídá člen pv33, opravdu jde o hliník pevně chemicky vázaný, který se do těla neuvolňuje. Dobrý den, chci se zeptat na Vaše zkušenosti s kaolinem. kOupila jsem zde http://www.lavender.cz/NATURADO-Bily-ji ... r-d119.htm , nechtěli jsme s mužem hned celé kilo z lékárny a jelikož tu někdo házel odkaz a nic negativního k tomu, zkusili jsme. Ted k otázce, 14dní jsem užívala psylium a vše ok, pak k tomu přidala 1lž kaolinu, 3 dny bez obtíží, pak se mi udělalo zle, nafouklé břicho, křeče, špatná persistaltika pocit kamene dole v žaludku, průjem. Vše jsem přestala brát po srovnání jsem opět začala psylium, týden vše ok. Včera jsem přidala večer kaolin a v noci mě zase probudily křeče a zle od žaludku. Nedokážu vidět v čem je problém, manžel je se vším ok. Děkuji za radu Hezký den Jitka
Tak jde o horninu, což nemusí každý snášet dobře, zvláště pokud máte podrážděné střevo může se stav zhoršit. Dobrý den pane Jardo,
Podle tohoto webu to může dobře fungovat na zmírnění některých potíží - o kousek. Zajímalo by mě, jak se zachová kaolín, když ho večer přidám do jogurtu, který bude dítě jíst až druhý den ve škole. Nezreaguje něco s něčím v něco nevhodného? A druhý dotaz, ten mě hodně zajímá . jogurt směřuje tělo k nízkému pH, kaolín je silně zásadotvorný - předpokládám správně, že se to mezi sebou navzájem vyruší, jogurt tělo neokyselí a možná ho kaolín i trochu vytáhne k vyššímu pH? Máte nějaký zvláštní důvod pro to, abyste dítěti míchala do jídla kaolin? Silné akne. Je mu 16 a jogurt si neodpustí, což se mi dopoledne kvůli překyselení moc nelíbí, a tímhle by se mohlo vyřešit obojí. Nu, šestnáctiletý člověk často akné má ...a často to přetrvává pět, osm, deset, i více let. Jde o běžnou věc. Se zakyselením organismu to nijak nesouvisí. Přece mu nebudete sypat kaolin do kysaného zelí atd. Ostatně - jogurt či kefír rozhodně organismus nepřekyseluje. Člověk s akné naopak by měl pít dobrý kefír po litrech (a vynechat civilizační srágory ... čti:běžná jídla a pití). To byste musela zde orientačně uveřejnit váš rodinný (a jeho mimorodinný) jídelníček, abychom dostali trošku obrázek. Píšu, že má silné akné, normální bych neřešila. Starší kluk měl tu a tam pupínek, tenhle toho má plné tváře. Jogurt pokud vím překyseluje, navíc to mám na sobě vyzkoušené. A připravit ho o něj nechci. Děláme si jogurt doma. Kromě toho pije na noc kefír z tibeťanky a má hodně ovoce i zeleniny i zeleninových + zelených šťáv (tak půl litru). Možná je to demodex, každopádně, co jsem zatím nastudovala, tak kaolín je na akné chválený, jinak vím ještě tea tree oil, zinkovou mast, sírové mýdlo, do vany mu dávám kromě himalájské soli i síran hořečnatý. Máte ještě nějaký nápad? Nápad již nemám, snad jen - považovat to za normální a nechat tomu několik let, tělo se přemění. Možná mu to vadí ve "společenském" životě, ale ve vztazích jde především o "duši a srdce" člověka.
Pokud vezmeme jako příčinu autizmu nějakou otravu mozku tak bentonit jako sorbent a chelační prostředek bude vždy do určité míry fungovat protože na sebe nějaké procento škodlivin naváže a vyvede z těla ven. Osobně to ale vidím jako vylévání kbelíku pomocí cedníku, prostě něco málo vylijete, ale zásadní problém se neřeší. Osobně bych pátral po zdrojích intoxikace, protože pokud nejde o trvalé a tím pádem diskutabilně odstranitelné poškození mozku alkoholizmem matky, což by asi nastalo až u naprostého notorika, tak bude patrně příčina ve špatné stravě, většinou za tím stojí spíše nějaké očkování, obilí a mléčné potraviny. Jejich vysazení a srovnání nutrientů nutných k plnému fungování mozku zpravidla podává velice slušné výsledky, tedy proč to nevyzkoušet. Jinak bentonity se opravdu liší dle místa těžby a ten pravý je pouze z USA. Osobně ale nevidím problém na koupele a zábaly používat jakýkoliv, fungují všechny a ani nemusí jít o nějakou super kvalitu, dá se aplikovat i kvalita technická kterou koupíte za pár korun v potřebách pro zvířata. Já zde mám produkt dosti čistý a zbytečně drahý pro venkovní aplikace, ten je určen k vnitřnímu použití, což můžete vyzkoušet také, tím se nic pokazit nedá. Pokud bude něco nejasné, klidně mě zavolejte a poladíme co a jak.
Nepředpokládám že by tím vznikal nějaký problém, kromě chuti by mělo být vše stejné, ale asi tím ani ten problém nevyřešíte. Většinou jde o reakci na obilí a mléko, ale paradoxně se setkávám i s problémem tolerance živočišných bílkovin, tedy by jste musela vyzkoušet některé speciální diety, třeba SCD, GAPS, paleo, nebo veganskou dietu po nějakou dobu a pokud by třeba veganství problém zlepšilo musel by na této stravě vydržet minimálně do doby než se porovnají v těle hormony. Zdravím. Má bentonit podobné účinky jako např. enterosgel? Ten mi přijde dost drahý a chci brát pravidelně něco účinného na detoxikaci, odplavení toxinů. Dobrý den, chtěl bych se zeptat k Bentonitu. Někde jsem vyčetl, že by bentonit neměl přijít do styku s ničím kovovým, protože na sebe váže i kovy. Je tedy velký problém pokud budu Bentonit uchovávat v kovové krabičce, měl jsem ho tam chvíli, tak jsem to raději hned dal jinam ? A co když budu bentonit nabírat polévkovou lžíci, je tento kontakt také nějak zdravotně závadný ? Dočetl jsem se také, že již při samotném styku s kovem bentonit ztrácí své schopnosti.
Tak funguje dost podobně tedy by to mělo být v pořádku i na likvidaci malých šmejdů.
No nevím zda to není přehnané, letmý kontakt s kovem nemůže zničit skoro nic, pouze asi lehce poškodit a podle všeho ani skladování v suchém stavu by nijak vadit nemělo. Uvědomte si že zařízení na kterém se vyplavuje je celé z kovu, tedy mě tento názor připadá jako hovadina.
No já nevím jestli je to přehnané, ale často mi to vrtá hlavou. Téměř u všech bylinek se nedoporučuje kontakt s kovem. Například i u ostropestře. Já si jich hodně melu na kovovém mlýnku, ale furt si nejsem jistý do jaké míry ty kovové nože oslabí a nebo na sebe naváže účinné látky, nebo je znicí? Ani nevím jak to přesně funguje. Hodně léčitelů, bylinkářů a tak. doporučuje i používat umělohmoutnou lžičku pro úžívání růžných tinktur atd.
Na netu se dají koupit za hříšné prachy mlýnky na obilí s normálním mlecím kamenem. Zpravidla velice dobře vypadají, ale zase cena kolem 20000,-Kč není pro každého. Dobrý den, prošel jsem si forum a na doplnění křemíku doporučujete bílý jíl. Jaký výrobek byste mi doporučil na orální doplnění ? Nerad bych experimentoval, raděj si připlatím. A také co je důležité jak můžu křemík dlouhodobě doplňovat a hlavně udržovat ( jaké jsou ty nejlepší zdroje ve stravě na které je třeba nezapomínat ?) Děkuji prošel jsem si forum a na doplnění křemíku doporučujete bílý jíl. Jaký výrobek byste mi doporučil na orální doplnění ? Nerad bych experimentoval, raděj si připlatím. A také co je důležité jak můžu křemík dlouhodobě doplňovat a hlavně udržovat ( jaké jsou ty nejlepší zdroje ve stravě na které je třeba nezapomínat ?) Děkuji
Křemík dodají okurky, přeslička, cola de caballo, bílý jíl a křemelina. Vše se dá užívat orálně a dlouhodobě. prošel jsem si forum a na doplnění křemíku doporučujete bílý jíl. Jaký výrobek byste mi doporučil na orální doplnění ? Nerad bych experimentoval, raděj si připlatím. A také co je důležité jak můžu křemík dlouhodobě doplňovat a hlavně udržovat ( jaké jsou ty nejlepší zdroje ve stravě na které je třeba nezapomínat ?) Děkuji Křemík dodají okurky, přeslička, cola de caballo, bílý jíl a křemelina. Vše se dá užívat orálně a dlouhodobě.
Okurky a veškerou zeleninu bych moc nedoporučoval,s vitamíny a minerály doplníte do těla také těžké kovy,a různé chemikálie a jedy z postřiků a prášků na hnojení , kdo si dnes pěstuje vlastní zeleninu , ten ví co jí ale když si zeleninu kupujete v obchodech tak 100 % si kupujete uměle vypěstovanou zeleninu , urychlenou různýma chemickýma přípravkama , hnojiva ,postřiky atd. spíš si tím uškodíte,.
No nevím zda to je správně pojaté, pochopitelně jak uměle pěstované druhy zeleniny tak vzduch ve městech v dnešní době za moc nestojí, ale určitě je to menší zlo dát si okurku ze supermarketu než nějakou polotovarovou pseudopotravinu s trvanlivostí téměř nekonečnou a jít se projít v sice zamořeném ovzduší je stále zdravější než třeba pobyt v zahulené putyce. zdravím zdravim, poradi mi prosim niekto, ci tento bentonit https://www.agrokomp.sk/obchod/bentonit-praskovy-1kg/ je spravnej kvality pre vnutorne pouzitie - coby absorbent toxinov? dakujem
Obecně si asi neuškodíte žádným bentonitem, spíše je otázkou zda může nebo nemůže být bakteriálně kontaminován a na to již odpověď neznám. Dobrý večer , chcel by som sa spýtať či je nejaký velký rozdiel medzi : Bíly jíl vs Kremelina vs Bentonitový jíl (aztécký jíl, aztécká hlína) Je možné tieto 3 látky spolu zmiešať či je to zbytočne ? predpokladam že každá jedna látka natiahne do seba bordel a vylúči ho z criev, zaludka a podobne. Ide mi len o to či by to bol problém zmiesať a užívat spolu v nejakej rozumnej dávke na odkovenie (ortuť, olovo, kadmium , hlinik atd.) Ďakujem za odpoved a prajem peknú nedelu. Bíly jíl vs Kremelina vs Bentonitový jíl (aztécký jíl, aztécká hlína)
aztecky il som este nepouzival, ale kedze som riesil dilemu biely il a kremelina, tak jednoznacne u mna vyhrala kremelina, pokial mas na mysli vnutorne uzivanie. Zdravím, poradíte, prosím, někdo zdroj - kde nakupujete Bentonit (aztéckou hlínu) v potravinářské kvalitě?? Bíly jíl vs Kremelina vs Bentonitový jíl (aztécký jíl, aztécká hlína) Je možné tieto 3 látky spolu zmiešať či je to zbytočne ? predpokladam že každá jedna látka natiahne do seba bordel a vylúči ho z criev, zaludka a podobne. Ide mi len o to či by to bol problém zmiesať a užívat spolu v nejakej rozumnej dávke na odkovenie (ortuť, olovo, kadmium , hlinik atd.) Ďakujem za odpoved a prajem peknú nedelu.
Určité rozdíly tam jsou, ale ne zase tak velké a pokud jde o smíchání to jsem sice nikdy nezkoušel, ale předpokládám že by v tom neměl být problém. Ještě prosím, jak jsem pochopila, je toho bentonitu více druhů - podle čeho mám poznat ten správný, který má největší obsah montmorilonitu a kterému se naopak vyhnout ? Moc děkuji Moc děkuji
To asi nejde amatérsky rozlišit, ale obecně by měl mít přírodní natrizaci (bentonit sodný) a to má jedině ten z USA případně se zde používají bentonity natrizované uměle, což není úplný ideál, ale asi by šlo použít i nenatrizovanou variantu která se běžně přidává do krmiva dobytku, což sice nebude v souladu s orgány místní zdravotní a hygienické správy, ale fungovat to bude. Toto představuje problém spíše pro prodejce než konzumenty protože ten správný je moc drahý a na ty ostatní vás vždy nějaký orgán uvaří pokud bude chtít. Nakonec jde vlastně o hlínu tedy co budete zkoumat když ve výrobním procesu se ohřívá natolik že bakterie to přežít nemohou a pro jistotu je ještě možné si prášek vysypat na plech dát do trouby a ohřát klidně nad 150 stupňů a to bakteriím už bude horko až moc. Bíly jíl vs Kremelina vs Bentonitový jíl (aztécký jíl, aztécká hlína) Je možné tieto 3 látky spolu zmiešať či je to zbytočne ? predpokladam že každá jedna látka natiahne do seba bordel a vylúči ho z criev, zaludka a podobne. Ide mi len o to či by to bol problém zmiesať a užívat spolu v nejakej rozumnej dávke na odkovenie (ortuť, olovo, kadmium , hlinik atd.) Ďakujem za odpoved a prajem peknú nedelu.
Čistá křemelina má být bez jílovitých částic, neboť ucpávají ty křemičité schránky a tím pádem je značně snížená její účinnost. Poraďte mi, prosím, kde objednat větší množství bentonitu? Na internetu jsou většinou balení 100g apod.. a nebo mi vyjede pod bentonitem kočkolit. V lékárně mi řekla paní za 0,5kg asi 1200,- Kč.. Moc ráda bych ho vyzkoušela a nejsem schopná na něco rozumného narazit
Celkem použitelná je i verze používaná k čeření vína tak se podívejte na nějaké vinařské stránky. moc děkuji - celkem použitelný, to znamená, že úplně ono to není, z Vašeho pohledu? Našla jsem ještě tento - https://www.pravebio.cz/redmond-vzacny-bentonitovy-jil/ Našla jsem ještě tento - https://www.pravebio.cz/redmond-vzacny-bentonitovy-jil/
Tak stále je to hlína a fungovat bude i když ideál to není. Ten co uvádíte je ten nejlepší co se vůbec dá koupit a tomu odpovídá i ta nesmyslná cena tedy toho bych se nebál. Ahojte, mam otazku. Da sa pouzivat kaolin (mam od pana Jardu) ako maska na tvar (popri konzumovaniu podla protokolu tu X krat spomenutom) po dobu 30 dni kazdy den, a po 30 dnoch sa ustalit na 3x za tyzden dlhodobo ?
Každý jíl je sorbent tedy může vysušovat a to asi není ve zmíněných případech dobré. Určitě se takto používat dá i když budete vypadat jako indián na válečné stezce. Jarda, neda sa pri dlhodobom brani kremeliny vo vacsom mnozstve (myselene to maximalne doporucene, 2 polievkove lyzice denne), predavkovat kremikom? Je to nejak osetrene, ako prenika ten kremik do tela v creve, pasivnym prenosom, ci aktivnym? Moze sa brat take mnozstvo aj cely rok?
To by mi taky docela zajímalo.Zkusila jsem ji brát asi 14 dní,ale měla jsem trochu nafouklé břicho a ne zrovna dobrý pocit.A pak jako náhodou jsem otevřela staženou knihu Medical medium zrovna na straně ,kde psal o křemelině.Aby nedošlo k omylu,opíšu malou ukázku,takže omluvte případné gram.chyby-Diatomite clings tenaciuosly to the sides of your intestinal tract And colon,and severely interferes with their ability to absorb the nutrients from your food.On top od that ,it damages your hydrchloric acic and kills good bacteria.In some cases it causes initial vormiting and diarrhea ,followed by longlasting gastric spazm and pain.
Na to nedovedu s jistotou odpovědět, předpokládám že spíše ne protože naši předci pojídali hlínu a různé podobné křemičité materiály v docela slušném množství tedy by si to tělo asi mělo umět regulovat. Například u přesličky, tedy organického křemíku, se dlouhodobé pravidelné užívání dokonce doporučuje a lze tak řešit docela dost zdravotních potíží. Dostala som od jedného starého pána liečiteľa Bentonit, ktorý sám chodí brávať niekde do prírody. Mám ho ale strach brať. Nemôžu sa mi z neho vytvoriť napr. obličkové kamene?Ak je to bentonit mal by sa úplne rozpustiť vo vode?
Bentonit je dobrá věc jako stelivo pro kočky. Pokud Vám jde o křemík bez v horninách hojně obsaženého hliníku, tak si v rámci právě probíhajícího asijského týdne dojděte do Lidlu koupit bambusové výhonky a klíčky fazolí Mungo. V opačném případě by bylo dobré si dohledat studie o vstřebatelnosti a účincích hliníku, on i v tom léčebném kamenném másle nejspíše plní roli adjuvans provokujícího imunitní reakci, což by se dalo ověřit testem protilátek - hladin imunoglobulinů vs. buněčné imunity. Vyšetření základních tříd protilátek IgG, IgM, IgA dává obraz o stavu humorální imunity organismu. T-helper 1 and T-helper 2 adjuvants induce distinct differences in the magnitude, quality and kinetics of the early inflammatory response at the site of injection Názor producentů a prodejce: Nevíte někdo, kde sehnat bentonit podobný na eshopu zdraví a-z k vnitřnímu užití? Na eshopu u Jardy je dlouhodobě nedostupný. Mám s ním výbornou zkušenost v oblasti čistění střev a úpravy stolice.
Ten bentonit co byl na našem e-schopu již se bohužel nevyrábí a patrně ani znovu vyrábět nebude protože šlo o speciální šarže pro farmaceutický průmysl a ten od jeho používání patrně odstoupil. Docela slušné bentonity lze pokud vím koupit na vinařských e-schopech, jsou sice určeny k čeření vín, ale nevidím důvod proč by nebylo možné je konzumovat.
Třeba tento?
Já ty materiály neznám a na dálku se to těžko posuzuje, nicméně pokud se tím zlepší kvalita vína je vysoce nepravděpodobné že by si tím mohl člověk uškodit. Já ty materiály neznám a na dálku se to těžko posuzuje, nicméně pokud se tím zlepší kvalita vína je vysoce nepravděpodobné že by si tím mohl člověk uškodit.
Pokud uvedený výrobní postup nepochází ještě z doby, kdy starověcí Římané sladili víno olovem a ředili vodou z olověných trubek. Sice se to krátkodobě (šokově) osvědčilo, ale ty dlouhodobé následky. Dokonce je možná i výroba hliníku z jílu pomocí kyselin, tedy nepůjde o zanedbatelné množství. Orientační představu si můžeme udělat z kontaktu křemeliny s kyselinou, celkově bylo z křemeliny koncentrovanou kyselinou sírovou anebo dusičnou vyextrahováno 1,1 miligramu hliníku na gram suroviny. V žaludku oproti tomu číhá zředěnější kyselina chlorovodíková, ale přesto. Z hlediska bezpečnosti potravin to dnes vypadá na dvojí metr při použití hliníkového nádobí (přehnané obavy) vs. hlinitokřemičité horniny (skutečné nebezpečí). Nicméně souhlasím s panem Jardou, že je důležitá kvalita vnitřně používaného produktu, aby Vám po něm nebylo špatně jako mě z balzámového (průmyslově vyrobeného) terpentýnu. https://www.bezpecnostpotravin.cz/varovani-pred-konzumaci-jilu.aspx Ničí Bentonit střevní mikroflóru? jestli ne ,proč tedy když přidám do šťávy zeleninový Bentonit, tak nevykvasí?
To by jste asi musel i zkoumat jak kterou, některé kmeny patrně ano a jiné zase ne, nebo rozhodně ne všechny druhy bakterií. Osobně bych si dovolil tvrdit že ani neničí, spíše bych použil výraz oslabuje, což může mít vliv i na to kvašení, ale vyzkoušené to nemám.
S tím hliníkem jste to trefil, je spíše bakteriostatický než baktericidní. Antibacterial Effect of Aluminum Surfaces Untreated and Treated with a Special Anodizing Based on Titanium Oxide Approved for Food Contact Dobrý den,
Bílý jíl - kaolín je poměrně drsná látka a u citlivých jedinců může dráždit střevní stěnu což v konečném důsledku může mít odezvu i na pleti. Nejde sice o běžnou záležitost, ale je to určitě možné. Prostě bych ho na týden vysadil a uvidíte zda se stav porovná a pokud ne je potřeba problém hledat jinde než v tom kaolínu. Ma tu nekdo zkusenosti s tekutym kremikem jako je napr. tohle? https://www.zdravimkuspechu.cz/organicky-koloidni-kremik https://www.fubo.cz/ostatni-vitaminy-a-mineraly/geosilica-pure-300ml-koloidni-kremik/?gclid=CjwKCAjw586hBhBrEiwAQYEnHctYjaCTEa0lUyd3HmY4bbwQeT_093RKLDKnwlqqZVTOkrU5fCLnIRoCc9IQAvD_BwE
Já stále nedovedu pochopit proč nevyzkoušíte tu přesličku a řešíte kde co okolo, těch vedlejších účinků přesličky se zrovna moc najít nedá pokud vůbec nějaké jsou. Mnoho léčitelů a to velice významných ji doporučovalo na denní užívání po celý život a vy tomu nevěříte. Já chápu že je opruz denně si vařit čaj, ale pokud mě pomůže pak v tom nehledám problém. Zde máte co všechno spraví její aplikace a i to jaká doporučení k ní měla bylinářská elita https://www.bylinky21.eu/herbar/preslicka-ucinky Tam jde o ten mozny efekt snizeni vitaminu B1 a taky to, ze i ta preslicka bude urcite odvodnovat. Coz si ja nemuzu dovolit jelikoz uz tak mam problem s udrzenim tekutin v tkanich.. Jinak ale jak pisete varit si kazdy den caj jen kvuli doplneni jednoho prvku. To je pro me dlouhodobe neudrzitelne... Objednal jsem tohle https://www.adamraw.cz/geosilica/ budu davkovat jednou tolik co DDD a mel bych poznat jestl jsem mel vyraznejsi problem s nedostatkem kremiku.. Pokud to co uvadi je pravda, tak je to zdaleka nejlepsi doplnek s kremikem co jsem zatim nasel..
Tak doplňovat B1 by měl skoro každý člověk žijící v moderním západním, myšleno od reality utrženém světě. Pak sem dejte vědět jak vám ten přípravek zafungoval to může být pro dost lidí přínosná informace. Jinak to odvodnění z přesličky není zase tak strašné myslím že tam zásadní komplikace nejsou. Dobrý den, Při míchání bentonitu s vodou používejte POUZE dřevěné, keramické nebo skleněné potřeby. NIKDY nepoužívejte kovové nebo běžné plastové materiály. Jelikož bentonit působí jako „magnet“, natáhne do sebe kovové a plastové částice z těchto materiálů, kvůli čemuž bude bentonit následně neaktivní a zcela k ničemu. Při míchání bentonitu s vodou používejte POUZE dřevěné, keramické nebo skleněné potřeby. NIKDY nepoužívejte kovové nebo běžné plastové materiály. Jelikož bentonit působí jako „magnet“, natáhne do sebe kovové a plastové částice z těchto materiálů, kvůli čemuž bude bentonit následně neaktivní a zcela k ničemu.
Tak sorbční schopnosti bentonitu jsou nezpochybnitelně velice dobré, ale tak dobré aby v krátkém čase nějakého zamíchání do sebe něco zásadního nasál o tom si dovolím silně pochybovat. Tak rychle nerozpouští kovy ani kyseliny a louhy v plné koncentraci natož bentonit ve vodě. Pokud by za ten krátký čas vůbec něco nasál půjde o nějaké naprosto minoritní množství které nemá co a jak zásadně ovlivnit.
--------------
PS: pokud sem dobře pochopil B.Nového(dědka koř.) tak ten Enterosgel používá i na doplňování křemíku do těla...a detox a další účinky jsou oproti Bílému jílu značný bonus navíc...a cena je u Enterosgelu na 1kg(=4tuby Enterosgelu) o cca 300kč víc (pokud uvažuju právě v daný čas aktuální akční ceny Enterosgelu...) než je cena cca 800kč za 1kg Bílého jílu(kaolinu) z lékárny...
Takže CaCO3 mi asi k ničemu nebude...?
Budu zkoušet třeba v nemocničních lékárnách.
Ale chci se zeptat ostatních, jak pořídili - museli jste kupovat jen ve velkých baleních? Když mi nabídnou kilo, není to moc? Jak jinak se dá bílý jíl ještě použít?
Takže CaCO3 mi asi k ničemu nebude...?
Budu zkoušet třeba v nemocničních lékárnách.
Ale chci se zeptat ostatních, jak pořídili - museli jste kupovat jen ve velkých baleních? Když mi nabídnou kilo, není to moc? Jak jinak se dá bílý jíl ještě použít?![]()
S tou pokožkou u žen jste to hrozně hezky vystihl ![]()
Krásnou dobrou noc...
Ale chci se zeptat ostatních, jak pořídili...
Dá se to podle dedka korenare (B.Nový) řešit i levněji pomocí malých dávek Enterosgelu(cca 1/4 č.lž). Nevím co na to pan Jarda, možná ten jíl bude účinnější, ale každopádně levná záležitost to není....možná časem až bude e-shop zde na zdravi-az bude cena lidovější.... ![]()
Dá se to podle dedka korenare (B.Nový) řešit i levněji pomocí malých dávek Enterosgelu(cca 1/4 č.lž). Nevím co na to pan Jarda, možná ten jíl bude účinnější, ale každopádně levná záležitost to není....možná časem až bude e-shop zde na zdravi-az bude cena lidovější.... ![]()
1) spolu s melasou,sodou a citr.stavou
nebo spíše přidat bílý jíl
2) spolu s vojtěškou(kterou beru s BetainHCL(s pepsinem) a s řasama-kelp nebo chlorella apod.)
1) spolu s melasou,sodou a citr.stavou
nebo spíše přidat bílý jíl
2) spolu s vojtěškou(kterou beru s BetainHCL(s pepsinem) a s řasama-kelp nebo chlorella apod.)
Je to prosím ono a mohu užít vnitřně
? Co znamenají ty zajímavé údaje?
Je to prosím ono a mohu užít vnitřně
? Co znamenají ty zajímavé údaje?
http://www.lavender.cz/clay.html
http://www.lavender.cz/clay.html
Bez přísad a konzervantů. Dávám sem fotku složení co je na obalu.
Přílohy:

Bílý jíl.jpg [ 122.23 KiB | Zobrazeno 25329 krát ]
Bez přísad a konzervantů. Dávám sem fotku složení co je na obalu.
http://www.vitar.sk/produkty1/prirodne- ... tal-kremik
http://www.vitar.sk/produkty1/prirodne- ... tal-kremik
Ďakujem za odpoveď.
edit : Je biely íl, ktorý predávate, vhodný aj na vnútorné používanie ?
Ďakujem za odpoveď.
edit : Je biely íl, ktorý predávate, vhodný aj na vnútorné používanie ?
a nebo poslední dobou piju jíl v kefíru před spaním je to lahodný mléčný drink
asi to nebude mít nejrychlejší vstřebatelnost jako je postup s 2dcl vody a jedné kapky HCl, ale myslím, že by se to nemělo nijak bít s kefírem nebo sem zatím nezaznamenal, žádné negativní účinky.
a nebo poslední dobou piju jíl v kefíru před spaním je to lahodný mléčný drink
asi to nebude mít nejrychlejší vstřebatelnost jako je postup s 2dcl vody a jedné kapky HCl, ale myslím, že by se to nemělo nijak bít s kefírem nebo sem zatím nezaznamenal, žádné negativní účinky.
http://www.silicea.com/cz/produkte/orig ... balsam.php
(14dní pouze 1balení pak jsem přešel na kaolín)
Ted mám nehty bez rýhování, bez třepení a pevné. ![]()
Trvale kvůly ceně ne => tam vede kaolín.
Na obličej to rozpatlám ve Vincentce, udělám kašičku. Těsně po zaschnutí ještě aplikuji navrch jojobový olej, popřípadě kokosový - pleť pak tolik "netáhne" a nechávám přes noc. VYNIKAJÍCÍ VĚC, vřele doporučuji.
Když mám chuť/náladu přidám si tam i kapinku nějakého esenciálního oleje, ale nutné to není.
že když se ten kaolín prohřeje v troubě, tak by to mělo být OK. (Otázka je jestli tam nejsou příměsi těžkých kovů - to netuším, ale na druhou stranu - co by dělaly zrovna v kaolínu, že ano ? )
Nicméně vnitřně jsem fakt nezkoušela nemůžu posoudit (to používám na doplnění křemíku "Křemíkovou bombu" od Dr. Popova).
ten používám na mytí vlasové pokožky. Šampony (laureth a lauryl sulfáty) jsem cca před 9 měsíci vyřadila a nijak mi nechybí. Jediná nevýhoda bentonitu je, že po něm koupelna vypadá jakoby se tam prohnalo stádo divokých sviní ![]()
Na obličej to rozpatlám ve Vincentce, udělám kašičku. Těsně po zaschnutí ještě aplikuji navrch jojobový olej, popřípadě kokosový - pleť pak tolik "netáhne" a nechávám přes noc. VYNIKAJÍCÍ VĚC, vřele doporučuji.
Když mám chuť/náladu přidám si tam i kapinku nějakého esenciálního oleje, ale nutné to není.
že když se ten kaolín prohřeje v troubě, tak by to mělo být OK. (Otázka je jestli tam nejsou příměsi těžkých kovů - to netuším, ale na druhou stranu - co by dělaly zrovna v kaolínu, že ano ? )
Nicméně vnitřně jsem fakt nezkoušela nemůžu posoudit (to používám na doplnění křemíku "Křemíkovou bombu" od Dr. Popova).
ten používám na mytí vlasové pokožky. Šampony (laureth a lauryl sulfáty) jsem cca před 9 měsíci vyřadila a nijak mi nechybí. Jediná nevýhoda bentonitu je, že po něm koupelna vypadá jakoby se tam prohnalo stádo divokých sviní ![]()
V modelarskom obchode som natrafil na Kaolin pre modelárov 1kg 3,6eur, len neviem či by to bol vhodny typ pre konzumáciu, na obale nie je uvedené zloženie.
V modelarskom obchode som natrafil na Kaolin pre modelárov 1kg 3,6eur, len neviem či by to bol vhodny typ pre konzumáciu, na obale nie je uvedené zloženie.
najvacsi problem bol na dekolte, tam ma to neskutocne svrbi este teraz. asi najskor skusim detoxikacny solny kupel a potom spravim kaolin. dakujem ![]()
![]()
![]()
měla bych zájem o koupi bílého jílu a také jste měl v nabídce bentonit - zajímalo by mě, zda by byla možnost ho také eventuálně od Vás koupit ?
Mirka
měla bych zájem o koupi bílého jílu a také jste měl v nabídce bentonit - zajímalo by mě, zda by byla možnost ho také eventuálně od Vás koupit ?
Mirka
zajímal by mě Bentonit - tzv. Aztécká hlína. Bentonit se u nás dostane koupit ve vinařských potřebách a používá se na čiření vína. Dostane se několik druhů. Bentonit sodný, bentonit vápenatý, aktivovaný... Snižuje bílkovinový zákal, obsah usazenin, redukuje riboflavin - který má negativní vliv na chuť a barvu vína. Určitě bude zdrojů získávání bentonitu několik a je možné, že se nějak liší ? Pracujeme tu s ním celý život a nikdy jsem netušila, co je to za skvost. Mate mě tu jenom ten - sodný a vápenatý... Třeba víte více ?
Do Vaší nabídky se bohužel nemohu dostat, abych si objednala. Nejdříve jsem si myslela, že už je uzavřena, protože mi to vyhazuje že je zamčena, což předpokládám, že je neaktuální. Domnívala jsem se, že jsem normální uživatel internetu a vcelku se slušně vyznám, ale nějak jsem narazila. Můžete mi, prosím, poradit ? Děkuji.
Mia
zajímal by mě Bentonit - tzv. Aztécká hlína. Bentonit se u nás dostane koupit ve vinařských potřebách a používá se na čiření vína. Dostane se několik druhů. Bentonit sodný, bentonit vápenatý, aktivovaný... Snižuje bílkovinový zákal, obsah usazenin, redukuje riboflavin - který má negativní vliv na chuť a barvu vína. Určitě bude zdrojů získávání bentonitu několik a je možné, že se nějak liší ? Pracujeme tu s ním celý život a nikdy jsem netušila, co je to za skvost. Mate mě tu jenom ten - sodný a vápenatý... Třeba víte více ?
Do Vaší nabídky se bohužel nemohu dostat, abych si objednala. Nejdříve jsem si myslela, že už je uzavřena, protože mi to vyhazuje že je zamčena, což předpokládám, že je neaktuální. Domnívala jsem se, že jsem normální uživatel internetu a vcelku se slušně vyznám, ale nějak jsem narazila. Můžete mi, prosím, poradit ? Děkuji.
Mia
Přeji hezký den všem
jak se obecně tvrdí.
jak se obecně tvrdí.
. V kazdem pripade u mnoha prvku je podstatny rozdil v jake sloucenine jsou obsazeny. V nektere kombinaci mohou byt neskodne a jinde treba jedovate.
Přeji hezký den všem
jak se obecně tvrdí.
chtěla jsem se Vás zeptat, co si myslíte o autismu příp. Aspergerovu syndromu a bentonitových koupelích. Dá se něco očekávat v případě, že tento stav byl zapřičiněn alkoholismem matky v těhotenství? Mám kamaráda a chtěla bych mu pomoci. Po jaké době by se mohl dostavit nějaký výsledek?
Prošla jsem si nějaké zahraniční weby a tam hovoří o Calcium bentonite clay bath, tedy vápenatých bentonitových koupelích. Úplně se v tom nevyznám a zajímalo by mě, zda bentonit z Vašeho e-shopu spadá do této kategorie.
Také bych se chtěla zeptat, zda existuje rozdíl mezi bentonitovými jíly podle místa výskytu. Četla jsem, že ty nejkvalitnější jsou z některých oblastí USA a Austrálie.
Děkuji Vám za odpověď
chtěla jsem se Vás zeptat, co si myslíte o autismu příp. Aspergerovu syndromu a bentonitových koupelích. Dá se něco očekávat v případě, že tento stav byl zapřičiněn alkoholismem matky v těhotenství? Mám kamaráda a chtěla bych mu pomoci. Po jaké době by se mohl dostavit nějaký výsledek?
Prošla jsem si nějaké zahraniční weby a tam hovoří o Calcium bentonite clay bath, tedy vápenatých bentonitových koupelích. Úplně se v tom nevyznám a zajímalo by mě, zda bentonit z Vašeho e-shopu spadá do této kategorie.
Také bych se chtěla zeptat, zda existuje rozdíl mezi bentonitovými jíly podle místa výskytu. Četla jsem, že ty nejkvalitnější jsou z některých oblastí USA a Austrálie.
Děkuji Vám za odpověď
Děkuji Vám za odpověď
díky
díky
Zjistil jsem si, že velkoobchody, které prodávají mleté byliny ve velkém je melou na strojích z nerezové oceli. Ta by vadit neměla jako kov, nebo mezi tím není rozdíl?
Například na bentonit používám umělohmotnou lžičku, protože nechci mít pochybnosti. Ale nevím co s tím mlýnkem.
Zjistil jsem si, že velkoobchody, které prodávají mleté byliny ve velkém je melou na strojích z nerezové oceli. Ta by vadit neměla jako kov, nebo mezi tím není rozdíl?
Například na bentonit používám umělohmotnou lžičku, protože nechci mít pochybnosti. Ale nevím co s tím mlýnkem.
Je to stejné jako se sportováním venku,zrovna dnes jsem viděl na chodníku podél cesty běhat místní fotbalisty , a říkal jsem si vy máte ale vypatlaný mozek , lidi tady topí uhlím a kaly a kdoví čím ještě, kotle na uhlí tu mají v každé chalupě a vy si tady vědomě ničíte zdraví , plíce,srdce,zanesené tepny jedem z ovzduší , no prostě zdravější je si v dnešní době zapálit cigaretu než sportovat venku a zato bych dal ruku do ohně,sice nekouřím,nikdy jsem nekouřil ani kopuřit nebudu , protože je to pí.....a ,ale tenhle názor zastávám.
Je to stejné jako se sportováním venku,zrovna dnes jsem viděl na chodníku podél cesty běhat místní fotbalisty , a říkal jsem si vy máte ale vypatlaný mozek , lidi tady topí uhlím a kaly a kdoví čím ještě, kotle na uhlí tu mají v každé chalupě a vy si tady vědomě ničíte zdraví , plíce,srdce,zanesené tepny jedem z ovzduší , no prostě zdravější je si v dnešní době zapálit cigaretu než sportovat venku a zato bych dal ruku do ohně,sice nekouřím,nikdy jsem nekouřil ani kopuřit nebudu , protože je to pí.....a ,ale tenhle názor zastávám.
Robi v podstate to iste, co biely il, cize je zdrojom kremika, a pomaha detoxikovat/cistit crevo, ale vdaka svojej strukture, pomaha lepsie cistit crevo od usadenin, a parazitov. Hlavne malicke larvicky/mrle.
https://www.vitatrend.cz/blog/neni-krem ... melina-n18![]()
![]()
myslíte, že je nějaká jistota, že je to opravdu jíl kvalitní, když už to stojí tolik peněz? Po otevření to člověk nijak nepozná, prášek jako prášek..
myslíte, že je nějaká jistota, že je to opravdu jíl kvalitní, když už to stojí tolik peněz? Po otevření to člověk nijak nepozná, prášek jako prášek..
A este ma zaujima.....Moze sa nanasat pri maske aj na pery ? Na internete som cital, ze "vynechavame okolie oci a ust". V pripade oci to chapem...Ale v pripade ust/pier to nechapem vobec...
Dakujem za odpoved.
A este ma zaujima.....Moze sa nanasat pri maske aj na pery ? Na internete som cital, ze "vynechavame okolie oci a ust". V pripade oci to chapem...Ale v pripade ust/pier to nechapem vobec...
Dakujem za odpoved.
IT can take months to shake loose from your intestinal tract.
Proto asi ta velká žízeň při jejím užívání,tělo se jí chce zbavit.
Metody - Hladiny IgG, IgA a IgM https://uia.fnplzen.cz/cs/node/615
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2807488/
https://www.pravebio.cz/co-je-to-bentonitovy-jil-a-proc-se-nazyva--zivym/
http://www.sukl.cz/sukl/zadost-o-poskytnuti-informaci-ze-dne-12-11-2017
https://www.vinarskepotreby.cz/canapure ... ozvaz.html
https://www.bezpecnostpotravin.cz/potravinarska-inspekce-zjistila-doplnek-stravy-skodlivy-pro-lidske-zdravi-s-mimoradnym-mnozstvim-rozpoustedel-a-dalsich-nepovolenych-latek.aspx
http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?f=18&t=240&p=94495&hilit=k%C5%99emelina#p94495
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7764488/
Potravinářská inspekce zjistila doplněk stravy se škodlivým obsahem hliníku a olova
https://www.szpi.gov.cz/clanek/potravinarska-inspekce-zjistila-doplnek-stravy-se-skodlivym-obsahem-hliniku-a-olova.aspx
A food-grade silicon dioxide is hypocholesterolemic in the diet of cholesterol-fed rats
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/8207542/
T-helper 1 and T-helper 2 adjuvants induce distinct differences in the magnitude, quality and kinetics of the early inflammatory response at the site of injection
Quercetin and Bornyl Acetate Regulate T-Lymphocyte Subsets and INF-γ/IL-4 Ratio In Utero in Pregnant Mice
asi 14 dní užívám večer 1 PL bílého jílu a pozoruji zhoršení pleti, zvlášť na čele se mi udělalo celkem dost pupínků.
Dělám k tomu urinové klystýry - obden, ale žádné zlepšení se nekoná. Když jsem neužívala jíl, tak pleť byla pěkná i bez klystýrů.
Co to znamená?
Díky za odpověď
asi 14 dní užívám večer 1 PL bílého jílu a pozoruji zhoršení pleti, zvlášť na čele se mi udělalo celkem dost pupínků.
Dělám k tomu urinové klystýry - obden, ale žádné zlepšení se nekoná. Když jsem neužívala jíl, tak pleť byla pěkná i bez klystýrů.
Co to znamená?
Díky za odpověď
Je to proste oxid kremicity, ale v tekute podobe.. U toho kremiku se zda, ze je problem vstrebavani a pro lidi co nemaji opravdu robustni traveni, zdrava streva a pod.. je pojidani kremeliny, jilu nebo i treba toho bambusoveho extraktu problematicke.. Preslicka a caj z ni je pekna vec, ale jako vetsina tehle rostlinek ma plno negativnich ucinku hlavne co se tyce dlouhodobe konzumace. Jelikoz dodavani kremiku by asi mela byt dozivotni zalezitost.. Takze proste hledam nejakou ekonomicky dostupnou variantu kremiku v tekute podobe..
Je to proste oxid kremicity, ale v tekute podobe.. U toho kremiku se zda, ze je problem vstrebavani a pro lidi co nemaji opravdu robustni traveni, zdrava streva a pod.. je pojidani kremeliny, jilu nebo i treba toho bambusoveho extraktu problematicke.. Preslicka a caj z ni je pekna vec, ale jako vetsina tehle rostlinek ma plno negativnich ucinku hlavne co se tyce dlouhodobe konzumace. Jelikoz dodavani kremiku by asi mela byt dozivotni zalezitost.. Takze proste hledam nejakou ekonomicky dostupnou variantu kremiku v tekute podobe..
co si o tom myslíte?
co si o tom myslíte?