...aneb dieta postavená na oleji.
Jen krátce co je to ketóza: stav, při kterém tělo spotřebuje všechen glykogen, svalový i jaterní. Potom už nemá z čeho
brát energii a musí se přeorientovat na jiný zdroj energie. Začně štěpit svůj vlastní tuk a dochází ke tvorbě tzv. ketonů, látek kyselé povahy,
které tělo používá jako náhradní zdroj energie místo glukózy. Obvykle se tyto diety používají k redukci tuku, kdy nemají konkurenci v efektivnosti,
protože tělo spotřebovává takřka výlučně tuk a svalovou bílkovinu nechává nedotčenou /na rozdíl od ketoacidózy, kdy tělo spaluje i vlastní bílkoviny
a která vzniká prostým hladověním/. Její velkou výhodou je že ketony potlačují chuť k jídlu a tudíž se efektivně ubráníte vlčímu hladu a chutím, kterými
nás candida trápí a dožaduje se své potravy. Další výhodou je velmi velmi nízká hladina krevního cukru, což je další záložní zdroj, ze kterého se přemnožená
candida obvykle udržuje při životě. A v neposlední řadě je to perfektní dieta, protože se při ní neztrácí svalová hmota, což má smysl jednak pro imunitu
(rozklad svalové hmoty není zrovna ideální) jednak pro psychickou pohodu člověka.
Jak se má tedy člověk, který se snaží o ketózu, stravovat? Bílkoviny se udržují zhruba na úrovni 1,2-1,5 gramu na kilogram váhy, zpočátku spíše méně,
zbytek kalorického příjmu tvoří tuky. Sacharidy by měly být na úrovni do 30 gramů na den, z hlediska candidy je ale nejlepší snažit se o teoretickou nulu.
Na námitky typu, že sacharidům se nedá nikdy úplně vyhnout říkám - není to naprosto žádný problém. Maso a vejce neobsahují žádné sacharidy. Olej taky ne.
Typický denní jídelníček:
3 omega vejce, přidat 2 lžíce oleje - např. olivový - 21 gramů bílkovin
kachní prsa 100 gramů - 2 lžíce oleje - cca 23 gramů bílkovin
tuňák v oleji, s domácí majonézou - cca 25 gramů bílkovin
...takto až do denního příjmu TH x 1,2 až 1,5... což je u 80 kg chlapa cca 100-120g a u 50 kg ženy cca 60-80 g bílkovin...
atd atd. Komu maso nevoní, může jíst sýry, ryby. U sýrů hledat ty s nejnižším obsahem laktózy.
Během pár dnů se tělo dostane do ketózy. Poznáte to podle slabosti, bolení hlavy. Tělo se adaptuje na nový zdroj energie - ketony. Během pár dnů se to zlepší
a budete mít energie dost a dost. Jen to chvilku trvá. Příznaky můžou být podobné jako u candidy, nenechat se tím zmást. Nejde o zhoršení, s tím to nemá nic
společného.
K tomu všemu samozřejmě dodržovat další postupy, které jsou běžné u candidy, tzn. antimykotika, laktobacily, vláknina - např. Lepicol. Pokud někdo nemůže
vydržet bez zeleniny doporučuju salátovou okurku v malém množství nebo salátové listy. Ne více než 300 gramů za den (cca 10 gramů sacharidů). Doporučuju
sportovat, kolo, procházky. Váha půjde dolů, ale bude to jen a jen z tuku, ne ze svalové hmoty, jak je to běžné u diet, které tady vídám.
Jeden tip na konec: když vás popadnou chutě, stačí jednoduchá věc - dát si panáka olivového nebo jiného oleje. Přejde vás to prakticky okamžitě.
Ještě bych zapomněl - že jste v ketóze doporučuji překontrolovat indikačními papírky, typu Ketophan nebo Diaphan. Alespoň ze začátku.
doporučená literatura
http://www.amazon.com/Ketosis-Candida-E ... B004LGTJQK
...takto až do denního příjmu TH x 1,2 až 1,5... což je u 80 kg chlapa cca 100-120g a u 50 kg ženy cca 60-80 g bílkovin...
atd atd. Komu maso nevoní, může jíst sýry, ryby. U sýrů hledat ty s nejnižším obsahem laktózy.
Během pár dnů se tělo dostane do ketózy. Poznáte to podle slabosti, bolení hlavy. Tělo se adaptuje na nový zdroj energie - ketony. Během pár dnů se to zlepší
a budete mít energie dost a dost. Jen to chvilku trvá. Příznaky můžou být podobné jako u candidy, nenechat se tím zmást. Nejde o zhoršení, s tím to nemá nic
společného.
K tomu všemu samozřejmě dodržovat další postupy, které jsou běžné u candidy, tzn. antimykotika, laktobacily, vláknina - např. Lepicol. Pokud někdo nemůže
vydržet bez zeleniny doporučuju salátovou okurku v malém množství nebo salátové listy. Ne více než 300 gramů za den (cca 10 gramů sacharidů). Doporučuju
sportovat, kolo, procházky. Váha půjde dolů, ale bude to jen a jen z tuku, ne ze svalové hmoty, jak je to běžné u diet, které tady vídám.
Jeden tip na konec: když vás popadnou chutě, stačí jednoduchá věc - dát si panáka olivového nebo jiného oleje. Přejde vás to prakticky okamžitě.
Ještě bych zapomněl - že jste v ketóze doporučuji překontrolovat indikačními papírky, typu Ketophan nebo Diaphan. Alespoň ze začátku.
Zrovna jsem náhodou ze studijních důvodů pár dní, cca měsíc, něco podobného zkoušel, ale s trochu vyšším příjmem sacharidů 30-60 g denně a funguje to i tak i když by patrně opravdu bylo vhodné jít s konzumací sacharidů opravdu nízko. S překonáním počáteční únavy pomáhá větší dávka antioxidantů, třeba céčko a tuk na zahnání hladu funguje skvěle, stačí si dát trochu másla. Používat se dá i dost zeleniny, třeba tyto druhy sacharidy prakticky neobsahují, nebo i méně než okurky.
Obsah sacharidů na 100 g váhy potraviny.
Salát ledový 1,90g
Zelí pekingské 1,00g
Zelí čínské 2,40g
Okurky salátové 2,60g
Brokolice 2,90g
V okamžiku, kdy se tělo adaptuje na energii z ketonů tak člověk necítí žádný nedostatek, funguje normálně dál,
jen si tělo bere z depotních zásob vlastního tuku...
Jardo, díval jste se v té době na krev? Nemám teď ani na mysli plísně, ale spíš hladinu Ery, Trombo a spol...
Budu hubnout i když na sobě v podstatě žádný tuk nemám ? BMI 18,5 - hranice mezi normální váhou a podváhou. A jak je to s acetonovým dechem, je přítomen při této dietě ?
A proč bys ji držel, když už ses z candidy vyléčil?
Docela by mne zajímalo, co to udělá s cholesterolem. Někde jsem tu, myslím, viděl Váš přízpěvek, že po několika letech takové diety, byl pekelně vysoký.
Po delší době na vysokosacharidové dietě se mi začali příznaky vracet, takže jsem ji opustil. Ale to je jedno, mohl by jsi mi prosímtě odpovědět ? díky
Určitě mohl:-) Ketogenní dieta s sebou přináší zápach z úst, je potřeba hodně pít, jakmile "vyschne v krku" je to cítit daleko víc.
Jestli zhubneš? Ano, ale jen tuk, to snad nikomu nevadí... Btw. jaké máš příznaky?
To jsem se ale ve velkém cpal mascarpone, plném mléčného tuku. Dnes je to kachní, husí, hovězí a rybí maso... plus omega vejce, mandlový olej a olej z vlašských ořechů, olivový olej...
Hodně lupů, suchá kůže za ušima a akné. Zbožně jsem si přál, aby to bylo něčím jiným než kandidou, dělal jsem očisty, ale i když někdy nastalo zlepšení, tak se to vždy vrátilo, proto nevidím jiné východisko, než kandidu, jestli tě napadá tohle, že ji nemám
A co trávení?
Určitě zajímavý přístup a bude poučné sledovat jak se ti daří.
Vidím tady však několik potencionálních problémů, které souvisí s jednostranným zaměřením. A opatření, která nejsou komplexní jsou většinou účinná jen omezeně.
Z hlediska stravy je jasným problémem zaměřenost na maso, vejce a další živočišné bílkoviny a tuky současně s absencí zeleniny, která nutně musí být nosnou části stravování při kandidoze tak, aby se mohla dát dohromady imunita.
Pravděpodobně se takto (uvidíme dle tvého testu) dá dostat množství cukrů v těle na minimum a docílit toho, že kvasinka nebude dočasně prosperovat a bude dočasně vymírat. Nicméně kvasinka není problém a to víme. Problém je zničená imunita (hlavně ve střevech) a poškozené přirozené mechanismy těla a naší - trávení, vstřebávání látek, detoxifikace apod a dalších vrstvách naší osobnosti
Řešením tedy je nejen umravňování kvasinky nízkými přísuny cukrů a vysokými dávkami fungicidů, ale také neustálá práce na obnovení poškozeného stavu.
A to při zaměření na to o čem tu píšeš nejde. U jedinců s kandidozou, kteří mají velmi často poškozené trávení, netvoří hcl, vstřebávají pouze zlomek látek ve střevech a chybí jim enzymy, je sebevraždou se zaměřovat na potraviny, kterým tohle všechno většinou chybí a které samy o sobě jsou i pro zdravý organizmus zátěží.
Mám obavy, a budu se rád mýlit, že tímto způsobem lze docílit dočasné úlevy, ale za cenu většího systémového poškození organismu. Tedy kvasinka se při sebemenším množství cukrů vrátí v plné síle a dost možné se stane problémem doživotním a neřešitelným.
Abych se příliš dlouze nevykecával a také tě více nedráždil, tak jsem ani více nezmínil další důležité aspekty, bez kterých tento problém systémově ošetřit nepůjde - práce na psychice, vyčištění svého vnitřního prostoru a vztahů kolem sebe, pohyb, dýchání, návrat k přirozeným činnostem atd atd atd.
Na té vysokosacharidovce jsem měl trochu nafouklé břicho. Teď když jsem omezil cukry, tak mi břicho splasklo. Jinak na záchod chodím jednou denně ráno. Před týdnem jsem měl asi 3 dny nazelenalou stolici, což by mohlo značit nedostatek dobrých bakterií ve střevě, ale už je to v pohodě. A jednou za čas se mi stávalo, že jsem našel ve stolici nestrávanou potravu (většinou nějakou vlákninu z ovoce).
Vidím tady však několik potencionálních problémů, které souvisí s jednostranným zaměřením. A opatření, která nejsou komplexní jsou většinou účinná jen omezeně.
Z hlediska stravy je jasným problémem zaměřenost na maso, vejce a další živočišné bílkoviny a tuky současně s absencí zeleniny, která nutně musí být nosnou části stravování při kandidoze tak, aby se mohla dát dohromady imunita.
Pravděpodobně se takto (uvidíme dle tvého testu) dá dostat množství cukrů v těle na minimum a docílit toho, že kvasinka nebude dočasně prosperovat a bude dočasně vymírat. Nicméně kvasinka není problém a to víme. Problém je zničená imunita (hlavně ve střevech) a poškozené přirozené mechanismy těla a naší - trávení, vstřebávání látek, detoxifikace apod a dalších vrstvách naší osobnosti
Řešením tedy je nejen umravňování kvasinky nízkými přísuny cukrů a vysokými dávkami fungicidů, ale také neustálá práce na obnovení poškozeného stavu.
A to při zaměření na to o čem tu píšeš nejde. U jedinců s kandidozou, kteří mají velmi často poškozené trávení, netvoří hcl, vstřebávají pouze zlomek látek ve střevech a chybí jim enzymy, je sebevraždou se zaměřovat na potraviny, kterým tohle všechno většinou chybí a které samy o sobě jsou i pro zdravý organizmus zátěží.
Mám obavy, a budu se rád mýlit, že tímto způsobem lze docílit dočasné úlevy, ale za cenu většího systémového poškození organismu. Tedy kvasinka se při sebemenším množství cukrů vrátí v plné síle a dost možné se stane problémem doživotním a neřešitelným.
Abych se příliš dlouze nevykecával a také tě více nedráždil, tak jsem ani více nezmínil další důležité aspekty, bez kterých tento problém systémově ošetřit nepůjde - práce na psychice, vyčištění svého vnitřního prostoru a vztahů kolem sebe, pohyb, dýchání, návrat k přirozeným činnostem atd atd atd.
beru na vědomí
Jak se nyní pohybuješ s množstvím ketonů v moči a jak jsi na tom s ph?
Mě se při dietě na nízkosacharidové zelenině (velká většina tvoří zelené listy), nízkosacharidových sýrech, vejcích, občas bio mase a nyní i kefíru drží okolo 1-1,5mmol/l a ph je dlouhodobě dost nízko. Bez zvedačů jako je soda, bancha a draslík je mez 5-6, nad 6 samo o sobě vyleze zcela vyjímečně a to i přes to, že velká část stravy je zásaditá a menší tvoří bílkoviny. I po silné dávce sody sice vystoupá trochu nad sedm, ale okamžitě padá zpět na 5.
Předpokládám, že se nyní pohybuji na hranici ketozy, jinak si silné překyselení nedovedu vysvětlit.
Jardo jak jste se vy pohyboval s ph během svého pokusu?
Mě se při dietě na nízkosacharidové zelenině (velká většina tvoří zelené listy), nízkosacharidových sýrech, vejcích, občas bio mase a nyní i kefíru drží okolo 1-1,5mmol/l a ph je dlouhodobě dost nízko. Bez zvedačů jako je soda, bancha a draslík je mez 5-6, nad 6 samo o sobě vyleze zcela vyjímečně a to i přes to, že velká část stravy je zásaditá a menší tvoří bílkoviny. I po silné dávce sody sice vystoupá trochu nad sedm, ale okamžitě padá zpět na 5.
Předpokládám, že se nyní pohybuji na hranici ketozy, jinak si silné překyselení nedovedu vysvětlit.
u dětí na ketogenní dietě se vyskytují ledvinové kameny z překyselení, doporučuje se užívat potassium citrate, tak to dělám já, abych tomu zabránil.
jinak mně překyselení jako takové nezajímá, všichni vyznavači alternativních léčebných metod vyznávají půst jako to NEJ, a přitom překyselení při něm
je zdaleka největší...
Takto to porovnávat nemá smysl, protože při půstu se cca 3. den tělo přepne do zřetelně jiného mechanizmu fungování, než je běžné.
Následkem toho je bourání a detox, tudíž půst provází kyselost. Veledůležité je, co se děje po půstu, kdy se rozbourané staví znovu (Partyková někde popisovala případ, kdy půstem nádor zmizel, ale protože dotyčný nezměnil zažitý způsob stravování/života, v řádech měsíců se mu nemoc vrátila znovu a v plné síle).
Když u montéra vidíš zašpiněné ruce/rukavice, taky si z toho nevyvodíš závěr, že tě tvoje permanentně špinavé pazoury už nezajímají.
Když u montéra vidíš zašpiněné ruce/rukavice, taky si z toho nevyvodíš závěr, že tě tvoje permanentně špinavé pazoury už nezajímají.
Tak to jsem nezkoumal, ale celkově se jeví, že v tom není žádný problém a po počáteční slabosti tělo funguje naprosto v pohodě.
Hubnutí se u mě nedostavilo a aceton v dechu také ne, nebo jsem to nezaznamenal.
Velice rozumný závěr z pozorování, nicméně na kratší aplikaci vidím tento postup jako dobře použitelný a patrně může lidem celkem rychle pomoci.
To je možné, ale půst trvá max. cca 40 dní, a pokud by se aplikoval bezhlavě, může silně znečištěné tělo zemřít v důsledku samootravy/překyselení, kdy vylučovací a regulační funkce narazí na své možnosti.
Čili kyselost je třeba nevytrhávat z kontextu, neboť v jiném už může být limitujícím faktorem. Zdravému montérovi mazut na rukou krátkodobě nevadí, pokud by měl k tomu nějakou nemoc kůže, pak už může mít problém.
jak kyselí jsou asi eskymáci?
Nevím, nenarodil jsem se jako eskymák, ani nežiji za polárním kruhem.
Pochybuji, že nějaká seriózní vědecká studie se tím zabývá. Fantazie přenechme básníkům.
a která seriózní vědecká studie prokázala, že překyselení způsobuje nemoci a zásaditost vede k dokonalému zdraví?
Nejspíše také žádná.
Nicméně je tu řada osobních svědectví, které můžeme mezi sebou sdílet. To s eskymáky zatím nemůžeme.
to je debata ![]()
Acidobazický píst chodí i při ketonech docela slušně, ono dost záleží na podílu zeleniny ve stravě a tu není problém dodat v dostatečném množství.
Tak ono je otázkou, zda vůbec existuje nějaká seriózní a nezaujatá studie, když všechny si nechá dělat někdo za peníze a tedy s předem jasným cílem. Jinak Eskymák musí mít pochopitelně krev neslepenou, jinak by v tom mrazu rychle chcípnul a to nejde bez správného pH.
Souhlasím naprosto. Pro mne je to vyloženě ztráta času a zamoření prostoru spamem.
Moje původní námitka byla proti podceňování kyselosti. Mlácení prázdné slámy jsi začal svými otázkami ty, já jsem se na to chytil.
Uvaž, proč sem vlastně chodíš. Právě kvůli takovýmto debatám je velmi obtížné se prokousat k cenným zkušenostem a racionální argumentaci.
Čímž debatu s tebou končím. Ocenil bych, pokud bys oplatnil stejný přístup.
Uvaž, proč sem vlastně chodíš. Právě kvůli takovýmto debatám je velmi obtížné se prokousat k cenným zkušenostem a racionální argumentaci.
Čímž debatu s tebou končím. Ocenil bych, pokud bys oplatnil stejný přístup.
já jsem třeba chodím abych někoho upozornil na ketogenní dietu jako způsob léčby candidy. ketony eliminují návaly hladu, které jsou pro
candidu běžné a pro spoustu lidí důvodem, proč mají problém se z candidy vyléčit.
racionální argumentaci? chceš po mně vědecké důkazy a sám argumentuješ "osobním svědectvím mnoha lidí".
proboha koho to zajímá? já ti to nenutím, jez si co chceš... a neříkej zase ty mně co mám dělat.
Jardo, sám přiznáváte, že jste aceton necítil, tzn. nebyl jste v ketóze, ono to ani dost dobře nejde při velkém podílu zeleniny. kdybyste byl v ketóze, pravděpodobně
by to žádná zelenina nesrovnala, ketony jsou látky kyselé povahy, které změní kyselost celého organismu... od toho je to ketóza.
Ano, pokud jste Jardo jedl nějakých až 60g sacharidů denně, tak jste téměř jistě nebyl v ketóze, pokud jste teda při tom neběhal maratony ![]()
Moje zkušenosti potvrzují že v tomto případě není možné nebo je velmi těžké držet ph v zásaditých hodnotách. Přestože se pohybuji někde na hranici (aceton v dechu nebí, malé množství ketolátek v moči však ano), bylo moje ph přes den 5,3 a přitom se má strava skládá ze zásadité listové zeleniny a například také citronu a dalších zásadotvorných potravin.
Pokud ale vypiji litr kefíru, který bežně lehce překyseluje, ph během dne vystřelí i ha hodnotu 7. Posléze bez dalších sacharidů rychle padá zase zpět a to z rána o k hodnotám pod 5
Co je ale podstatné - cítíš, že by se ti při tom pH kvasinka rozlézala nějakým šíleným způsobem? Protože všude se tvrdí,
že kyselé pH kvasince vyhovuje a vytváří prostředí pro její růst... nic takového se u mně ale neděje, podstatné pro mně je,
jestli jím cukry nebo ne...
Já se snažím aspoň na část dne dostat minimálně do mírně zásaditých hodnot pomocí silných odkyselovačů, i tak je to ale těžký boj s krátkodobým efektem.
Zůstávat delší dobu v takovémto překyselení je dost špatný nápad bez ohledu na to, jestli kvasinka prospívá v kyselých, neutrálních nebo zásaditých hladinách.
Už jenom proto, že tělo vydá značné zásoby minerálních látek na boj s kandidou a řešení následků intoxifikace organismu. Menší množství než je běžné se jich také vstřebá, kvůli často nerušenému trávení a vstřebávání látek.
A jak je všeobecně známo, udělá také vše proto, aby udrželo ph v normálních hladinách a to často opět pomocí zásadotvorných minerálních látek, kterých už tak při kandidoze je málo. Nerad bych byl plešatý a s osteoporózou zbytečně předčasně a to je asi ten nejmenší problém co mě v takovém případě čeká.
Překyselení v takovémto masivním rozsahu je důvod proč si myslím, že tento postup nesystémový a není možné jej aplikovat dlouhodbě, aniž by nedošlo k poškození dalších funkcí těla. Obávám se, že tak trochu s vaničkou vylévá i dítě.
beru na vědomí:-)
![]()
Ano, pokud jste Jardo jedl nějakých až 60g sacharidů denně, tak jste téměř jistě nebyl v ketóze, pokud jste teda při tom neběhal maratony ![]()
No, dejme tomu že ne, ale co pak naměřil ten Ketophan, když je proužek fialový.
Dobrý den pane Jardo.
Dělala jsem si plivací test a už po pár minutách se ke dnu začli spouštět vlákna. Zhruba po deseti minutách se na dně usadil bělaví povlak a dále se již nic nedělo. Zopakovala jsem několikrát se stejným výsledkem. Jedná se tedy o kandidu?
V těhotenství jsem měla kvasinkovou infekci, po týdnu vyléčemou vaginálnimi globulemi.
Tvoří se mi malé svědivé puchířky v ohybech loktu a na prstech. Tato vyrážka se mi tvoří jen v létě a hlavně když se spotím. Bříška prstů mám suchá a rozpraskaná i přes to že se intenzivně mažu mastnýmy krémy.
Také se cítím dost unavená a i když hodně piju (převážně neslazené bylinné čaje, jako mátový, šípkový, heřmánkoví a čístou vodu) tak mě dost často bolí hlava.
Mám pětiměsíčního syna, kterého stále kojím, takže se do nějakých intenzivních diet a očist pouštět nechci. Zatím se snažím zařadit více zeleniny a vynechat rafinovaný cukr.
Co více mohu udělt?
Dle popisu to na kvasinky celkem sedí, čili čistit střeva,
Dobrý den pane Jardo.
Moc děkuji za odpověd. Jen by mě zajímalo jestli se při čištění střev, jater a lymfi nemohou dostat toxiny do mateřského mléka.
Jestli není lepší počkat až přestanu kojit. Po ukončení kojení rozhodně chci upravit jídelníček.
Je to málo pravděpodobné a pokud vůbec, tak hlavně u těch jater, tam se naráz vyloučí opravdu velké množství bordelu, ale pokud to uděláte správně, tak velké riziko nehrozí ani zde.
Podla papierika mam v moči ketony.Dodržiavam dietu 70g bielkovin,pod 60g sacharidov/väčšinov okolo 45 a to na zelenine/a 200g tuku.Citim sa docela dobre ph mam cez den nanajviš okolo 6,5.
Beriem horčik,B6,D3 ukladal sa my vapnik v ladvinach.Škvrna od jodu zmizla do 4 hodin.
Robim klystir urinov s mms.
V tomto stave myslim v ketoze mam zotrvat do odoznenia priznakov kandidy ,alebo je na to určeny čas.
Jaké máš příznaky - měly by samozřejmě postupně odeznívat. Jinak určitě užívat nějaké antimykotika ať přírodní nebo léky.
A hodně laktobacilů. Průběžně čistit střevo např. Lepicolem v prášku nebo Enterosgelem...
Priznaky ?Sa priznam ani už nemam, test som si dlho nerobil.
Rano vyskušam.Na diete som od oktobra žiaden cukor ,ovocie obiloviny nič mäso iba vynimočne.
Stravu si važim presne podla tabuliek iba niečo vyše tyždna.
Slinový test nejsou příznaky.
Slinovy test dnes rano katastrofa
Celkovy stav som v pohode musim ist na odber zistit ktore mineraly a prvky my chybaju zatial beriem
chlorid horečnaty 9g denne,začal som jod,vitamin D3,B6 uvidime čo dalšie my bude chybať.
Soustřeďte se na stav kyseliny chlorovodíkové v žaludku a pokud ji budete mít málo, jednoznačně dodávat. Jinak je vhodné setrvat v ketóze opravdu nezbytně nutnou dobu na odeznění potíží, dlouhodobě asi nebude pro tělo zrovna ideální.
Vševěde, chci Tě poprosit o radu. Držela jsem protikvasinkovou dietu, ale je to fakt zdlouhavé
, proto bych ráda vyzkoušela tu tvojí, ačkoliv mě přijde "šílená":-)( jsem ovocno-zeleninový typ a těžko si stravu bez tohoto umím představit). Můžu si dovolit denně třeba lžíci kysaného zelí, cibule česnek? nebo fakt jen okurky a salát v min množství? Mám strach, že to celý měsíc nevydržím
. Je nějaká minimální doba jakou se to musí držet? nebo stačí do té doby, než budu mít v pořádku slinový test? je možné užívat sůl, či nějaké koření? Maso se může smažit na oleji? Je možné jíst i 5x denně - vejce, maso. Olej může být i kokosový? myslíš, že tělo v této kombinaci živiny z potravin zpracuje? Sýr je tedy také povolen? Moc díky za odpověď Jana
Ahoj,
prosím poraďte mi jak začít.
Mám přemnoženou kvasinku, mám i povlak na jazyku, dráždivý tračník s průjmy, jinak se cítím docela v pohodě.
Chtěla bych začít dodávat kyselinu hCl, koupila jsem si tablety betain HCL s pepsinem, ale netuším co to se mnou udelá..., musím chodit do práce.
Tak jsem si řekla, že si dám na zkoušku šťávu z kysaného zelí, co se prodává flašticka 3 decovka, vypila jsem 1 deci, ale tak jsem se procistila, že to snad tolik ani nebylo žádoucí ![]()
No a ted nevím, jestli reakce tela na betain HCL bude stejná nebo s tím budu normálně fungovat..., máte to nekdo vyzkoušené?
Stravu samozrejme změním taky, ale bez té kyseliny HCL by to bylo asi na delší trat.
Moc dekuju za pomoc a rady.
Zde je článek o tom, že ketogenní (bezsacharidová) strava zpomaluje rakovinu prostaty. Tedy nejen candida, ale i rakovinné buňky při ketogenní dietě hynou.
http://www.novinky.cz/zena/zdravi/12685 ... dieta.html
prosím poraďte mi jak začít.
Mám přemnoženou kvasinku, mám i povlak na jazyku, dráždivý tračník s průjmy, jinak se cítím docela v pohodě.
Chtěla bych začít dodávat kyselinu hCl, koupila jsem si tablety betain HCL s pepsinem, ale netuším co to se mnou udelá..., musím chodit do práce.
Tak jsem si řekla, že si dám na zkoušku šťávu z kysaného zelí, co se prodává flašticka 3 decovka, vypila jsem 1 deci, ale tak jsem se procistila, že to snad tolik ani nebylo žádoucí ![]()
No a ted nevím, jestli reakce tela na betain HCL bude stejná nebo s tím budu normálně fungovat..., máte to nekdo vyzkoušené?
Stravu samozrejme změním taky, ale bez té kyseliny HCL by to bylo asi na delší trat.
Moc dekuju za pomoc a rady.
Další čištění se konat nebude, toho se bát nemusíte, betain by měl stolici spíše vytužit, respektive upravit do normálu. Jinak asi dejte klystýry a dostatečný přísun laktobacilů.
Zajímavý článek a ihned neopomenou dodat takovou blbost jako jsou kukuřičné oleje, také zajímavé, proč asi.
Taky jsme nepochopil, proč používali právě kukuřičný olej. Podle mě by byla ketogenní dieta nejúčinnější, pokud by se během ní používal kvalitní olivový olej, případně ještě trochu čerstvého lněného.
Podle mně na typu oleje vůbec nezáleží. A dieta by ani nemusela být ketogenní. Jediné o co jde je vyřadit cukry,
a hlavně fruktózu.
Každý gram sacharidů vyživuje nádor. V dobře okysličeném těle nemůže rakovinná buňka přežít. Nechápu proč bílé pláště nesdělí tuto skutečnost pacientům, když je známa od dvacátých let minulého století. Asi by to narušilo obchod se smrtí.
Vyhladovět rakovinu je možné: Ketogenní dieta klíčem k uzdravení + VIDEO
http://www.cbn.com/cbnnews/healthscienc ... -recovery/
Jak si Elaine Cantin vyléčila rakovinu prsu ketogenní dietou (maso a tuk)
http://www.chrisbeatcancer.com/how-elai ... enic-diet/
Rakoviny se nesmíš bát (Vitamín C vytváří v těle peroxid vodíku)
Český lékař v Jihoafrické republice se vyléčil z rakoviny sám
http://www.stream.cz/uservideo/201409-r ... nesmis-bat
Metabolické stavy lidského organismu
http://www.paleo-center.com/metabolicke ... -organizmu
NUTRIČNÁ KETÓZA
Deň
1 - 3
Pri znížení uhľohydrátov v potrave pod 50g denne organizmus začne spotrebovávať vlastné zásoby glykogénu. Dochádza k úbytku hmotnosti, tento však primárne súvisí so stratou vody naviazanou na glykogén. Organizmus sa zatiaľ nezačal zbavovať tukov.
Deň
4 - 21
(v podstate prvé tri týždne) Po minutí zásob glykogénu sa organizmus začína prepínať do ketózy. Pečeň začína produkovať stále väčšie a väčšie množstvá ketónov. Tkanivá zatiaľ nie sú prispôsobené na ich využívanie, a tak väčšina vyrobených ketónov odchádza z tela močom (a asi aj dychom, že ? Je to dobrá odpoveď určená smajliss, ktorá sa pýtala na to, že ako je to s ketózou a acetónovým dychom ?, pozn. NOWOCAYN_2). Keďže organizmus už nemá dostatok pôvodného paliva (glukóza) a na nové palivo (ketóny) sa ešte neadaptoval (a asi preto acetónový dych, pozn. NOWOCAYN_2), dochádza aj k poklesu fyzickej výkonnosti.
Deň
22 - 42
(štvrtý až šiesty týždeň) Stále väčšie a väčšie množstvo buniek začína využívať ketóny ako nové palivo. Organizmus začína siahať aj po vlastných zásobách tuku, prudko klesá chuť do jedla. Vylučovanie ketónov v moči klesá na prirodzenú spodnú hranicu, avšak podiel ketónov v krvi sa drží na hornej hranici - organizmus sa adaptoval na nové palivo - ketóny.
Deň
43 - 56
(šiesty až ôsmy týždeň) Organizmus je prepnutý do ketózy, nedejú sa už žiadne ďalšie zmeny. V tomto období by sa ešte nemalo experimentovať so stravou, aby sa tkanivá stabilizovali v novom metabolickom móde. Vysoké zásoby tuku zvyčajne klesajú..........(prebraté zo stránky paleo-center.com)
Moja poznámka (NOWOCAYN_2)... Podľa mňa je acetónový dých (inak, vyskytuje sa spravidla /100%-ne/ pri prechode na ketózu ?) slúži ako "efektívny strašiak doktorov" (hoci v prechodnom období existuje), ktorí môžu pacientom nahovoriť že "zle je, zle je !, skončite s tak nízkou konzumáciou sacharidov !", lebo sú tak NAUČENÍ oficiálnou medicínou............. Veď keby drvivá väčšina ľudí fungovala NA KETÓZE, potravinový priemysel by vyzeral ÚPLNE INAK, nealkoholické nápoje, pečivá, zemiaky, cestoviny, obžerstvo.........všetky tieto na výrobu lacné sračky na ktorých sa tak dobre zarába, všetko toto by SKONČILO, potravinársky a poľnohospodársky (jeho časť) priemysel by prišiel o VEĽKÉ PENIAZE, a ľudia by zrazu boli ZDRAVŠÍ A VESELŠÍ............. Ale toto nechcú ani výrobcovia sacharidových potravín, a ani ZAPREDANÍ DOKTORI, a hlavne to nechce CELÉ ZDRAVOTNÍCTVO AJ S FARMAKOMAFIOU.....A NECHCE to aj značná časť - možno väčšina - výrobcov potravinových doplnkov prírodného charakteru - lebo by prišli o biznis, hoci skutočne môžu mať šľachetné úmysly, a v drvivej väčšine prípadov ani netušia, ako je nízkosacharidová strava bohatá na nasýtené tuky prospešná...........
![]()
Veď - pozrite na BENEFITY NUTRIČNEJ KETÓZY (sacharidy ideálne pod 40g, 50g je horná hranica)
(text pod týmto riadkom je prebratý zo stránky Paleo-center.com)
Najintenzívnejšie chudnutie. Prechod do tukového metabolizmu ( TUKOVÝ METABOLIZMUS = tuky v dostatočnom množstve, pričom sacharidy sa držia na 50-150g/deň, pozn. NOWOCAYN_2) niekedy nestačí na to, aby sa vaše tukové zásoby znížili. Príčiny môžu byť rôzne - snaha organizmu ochrániť sa pred vyhladovaním (typický problém pre ľudí, ktorí už v minulosti držali rôzne diéty) alebo celkový spomalený metabolizmus (zvyčajný napríklad pre ľudí, ktorí sú zvyknutí menej jesť). Pri prepnutí do ketózy organizmus začína ako hlavný zdroj energie vyrábať ketóny - hlavnou stavebnou látkou pri tomto procese je tuk. Preto všetky obdobia bez prísunu potravy (napr. spánok), alebo obdobia zvýšeného energetického výdaju (šport) budú automaticky spotrebovávať vaše tukové zásoby. Dôležité upozornenie - tento proces sa začína diať až po prepnutí do ketózy, t.j. po 4 týždňoch ketogenického paleo. Počas úvodnej fázy prechodu do ketózy nie je vhodné stravu žiadnym spôsobom obmedzovať, mohlo by to mať totiž práve opačný efekt - spomalenie metabolizmu a zabránenie prepnutiu vášho metabolizmu do ketózy.
Podpora liečby mozgových ochorení. Väčšina buniek mozgu sa dokáže adaptovať na využívanie ketónov, t.j. tieto bunky môžu byť prestať závislé na glukóze ako hlavnom zdroji energie. Poškodené alebo čiastočne znefunkčnené mozgové bunky (napríklad inzulínovou rezistenciou) dokážu využívať ketóny - na rozdiel od glukózy - efektívnejšie a bez obmedzení. Nahradenie problematického paliva (glukózy) ketónmi teda môže viesť k vyliečeniu a obnove funkcií mozgových buniek. Nutričná ketóza sa úspešne používa na liečbu epilepsie už približne 100 rokov. Anekdotické skúsenosti naznačujú, že nutričná ketóza môže pomôcť aj pri liečbe ďalších ochorení mozgu - skleróza multiplex, Alzheimer, Parkinson. (a tu mi niekto z tohto fóra vravel, že bez glukózy z ovocia mi nebude fungovať mozog.... Ten niekto - nepamätám už kto - sa mýlil..... pozn. NOWOCAYN_2)
Podpora liečby rakoviny. Väčšina druhov rakovinových buniek využíva ako hlavný zdroj svojej energie krvnú glukózu. Nutričná ketóza prudko znižuje objem dostupnej krvnej glukózy, vďaka čomu sa zastavuje vyživovanie rakovinových buniek. V minulých desaťročiach medzi alternatívne metódy liečby rakoviny patrila hladovka alebo diéty, ktoré prudko obmedzujú kalorický príjem (napr. pitie cviklovej šťavy). Hlavný účinok takýchto hladoviek alebo diét spočíva v tom, že prepínajú organizmus do stavu ketózy, a teda tiež rakovinové bunky "vyhladujú". Nutričná ketóza na rozdiel od hladovky môže byť aktivovaná neobmedzene dlhú dobu, navyše bez mnohých rizík hladovky (podvýživenie organizmu, ketoacidóza).
Podpora liečby autoimúnnych zápalových ochorení. Mnohé chronické zápalové ochorenia sú na bunkovej úrovni vyvolávané drobnými zápalovými ložiskami. Tieto môžu, ale aj nemusia byť vytvárané nevhodnými zložkami potravy. V stave nutričnej ketózy je väčšina tkanív organizmu zásobovaná ketónmi, ktoré - na rozdiel od uhľohydrátov a tukov - sa nikde v organizme neskladujú, sú vždy k dispozícii v krvnom obehu. Váš organizmus sa nemusí do takej veľkej miery zaoberať "manažmentom zásob" - neustálym skladovaním a uvoľňovaním zásob z tkanív na pokrytie svojich energetických potrieb. Môže sa preto venovať "upratovaniu" - zvyčajne začína liečbou poškodených a zapálených tkanív. V stave ketózy sa organizmus dokáže liečiť a regenerovať oveľa rýchlejšie, ako pri uhľohydrátovom a tukovom metabolizme.
OVCE, ešte stále veríte tomu, že POTRAVINOVÁ PYRAMÍDA (dielo Satanskej WHO) je SPRÁVNA ??? Stále sa obávate tukov ? Stále ste na vysokosacharidovej diéte ?? Bojíte sa nasýtených tukov, ktoré zatracuje práve WHO (svetová zdravotnícka organizácia, ktorá v skutočnosti o zdravie ľudí záujem NEMÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ) ????
Zamyslite sa.
Nechci tvrdit, že jsem si jistý, ale určité skladby mastných kyselin mohou zase páchat jiné zdravotní problémy a pokud jdeme do důsledku, tak smrt na rakovinu, nebo třeba mozkovou mrtvici je stále smrt, já v tom zase takový rozdíl nevidím.
Lze při ketonové dietě jíst proteinové nudle? http://www.proteinfood.cz/smacker-stihle-nudle-news/
Četl jsem že je tam vysoký riziko ledvinových kamenů. Z čeho můžou být ? Z nedostatku nějakýho minerálu ? A prý jsou jak kalciový, tak i z něčeho jinýho.
Na ketogenní dietě jsem 4 dny. Diagnostický proužek lehce zrůžověl, myslím, že to ještě není úplně ono. Pomáhala jsem si cvičením, ale dnes jsem spadla z kola a mám ošklivě natlučené koleno. Takže cvičení zatím odpadá.
Acetonový dech nemám, za to zácpu ano. Únavu jsem pociťovala 3. den, dnes je to lepší. Hlad nějak extra nepociťuji. Protože nejím maso ( tedy téměř), stravuji se především vejci, sýrem, tvarohem, dělám si vývar ze zelené zeleniny s vajíčkem, olivovým olejem a trochou smetany. Jím okurku, ledový salát, občas sním kousek rajčete. Dnes jsem měla avokádo, k večeři rybu na olivovém oleji s citrónem a trochou smetany. Na chuť zobnu slunečnicová semínka. Piju vydatně zelený čaj s citrónem. (cca 3,40 l) Dávám si i kefír. Na fórech píší různou dobu, za kterou se člověk dostane do fáze ketózy. Někde píší 2-3 dny, jinde týden nebo i měsíc. Tak nevím, jak to vlastně je...Přestože jsem žrout sladkého, na sladké nemám ani chuť, není tato dieta pro mě zatím žádným utrpením. Největší problém mám s lidmi, kteří mi stále něco nabízí k jídlu, nebo k pití. Někdy je těžké jim tyto věci vysvětlovat.
Chci vydržet, tak uvidíme...Četla jsem i o tom, že si člověk může způsobit ledvinové kameny, ale hodně piju, tak snad to bude ok. Ještě doplním hořčík a draslík. Kdyby měl někdo nějaký tipy, sem s nimi
![]()
Při ketogenní dietě se dává potassium citrate. Což je tuším citran draselný, ten jim zabrání ve vzniku.
Jak jsem psal kolegovi, citran draselný. Za jak dlouho se dostaneš do ketózy záleží od toho, kolik máš v těle glykogenu, ženy mají obecně míň (tělesná hmotnost, svaly), dostanou se do ketózy rychleji.
Díky. Kde se dá koupit ten citran draselný? Ráno byl diagnostický papírek už zabarven docela sytou růžovou,jedu 5. den. Aceton mi z dechu stále cítit není. Zaznamenávám lehký váhový úbytek, ale to je zřejmě jen voda, zatím. Unavená nejsem. Tak uvidíme, jak to půjde dál... ![]()
To už jsem také našel, je to draslík. Takže je druhá možnost jíst hodně zeleniny.
Draslík doma mám od pana Jardy, ale je to Potassium chloride - chlorid draselný. To asi nebude to samé...
Mám tenhle
http://www.yourhealthfoodstore.co.uk/vi ... e-veg-caps
všude v literatuře zmiňují právě "potassium citrate", nejsa chemikem, dodržuji doslovně, neumím posoudit, jestli by stačil
draslík jako takový...
Nedá se koupit někde v ČR? Třeba v lékárně? Z Anglie to s tím poštovným vyjde asi dost draho. Citrát draselný také obsahuje směs z DM drogerie BasenPulver. Nestačila by? Dnes držím ketonovou dietu 8. den a začaly mě bolet ledviny.
![]()
Hodně pít, hodně solit.
Jestli chcete nějakou alternativu, doporučuju Rowatinex. Silice, které rozpouštějí kamínky a písek v ledvinách, pokud tam tedy nějaké jsou. Jednu kapsli denně, preventivně.
Děkuji moc za tip. Dietu jsem na 2 dny přerušila, piju urologický čaj, koupila jsem si meloun. Dnes už ledviny téměř nebolí, tak zase najedu na dietu. Rowatinex koupím, jinak dodávám draslík, hořčík, MSM a běžně solím himalájskou solí. Tak snad to bude oukej... ![]()
Patrně ano, je ovšem otázkou o jakou vlákninu tam jde i ta může tvořit problém.
Problém je v tom objemu tuku, ten přímo žere hořčík, spotřebovává se ho až 16 x více. Pak se pochopitelně neudrží vápník v rozpuštěném stavu a začne sedimentovat v tkáních.
JAN KWASNIEWSKI na tému horčík ............
(vybral som z knihy)
1. Ke spalování cukru (glukózy) je třeba
hořčík. Organizmus nemocného spaluje větší množství cukru
a k tomu potřebuje větší množství hořčíku. Hladina hořčíku
u těchto nemocných (Buergerova nemoc) je 3× vyšší než u zdravých lidí. U všech
„pastvištních“ nemocí je patrná hypermagneziemie, tzn. zvýšená
hladina hořčíku ve tkáních i krevním séru.
Organizmus přijímá z potravy tolik minerálů a takové, které
potřebuje, jestli je spotřeba hořčíku vysoká, znamená to, že
organizmus spaluje hodně sacharidů v hexosovém cyklu, typickém
pro býložravce a otroky, při kterém syntéza (výroba)
cholesterolu je 300× menší než při přeměně glukózy v pentózovém
cyklu. Proto se u těchto nemocných ateroskleróza
nevyskytuje. Ale nemocnému je jedno, proč nemůže chodit.
Bolí ho plosky nohou, tvoří se vředy na prstech, nebo prsty
usychají, mumifikují a nemocný křičí po nocích bolestmi.
2. Cukrovka I. typu se nevyskytuje u Eskymáků. Masajů.
Hunzů, pastevců v Jakutsku, Abcházii, Gruzii a Bulharsku.
Příčinou cukrovky I. typu je cukr, neboli dieta, ve které
na 1 g bílkoviny připadá až mnohonásobně více sacharidů než
v přírodní potravě býložravců.
Ke spalování sacharidů je třeba hodně bílkoviny, vitamínů,
hořčíku a jiných stopových prvků, které se vůbec nevyskytují
v cukru, slazených nápojích, medu, škrobu. Je jich velmi málo
v potravinách rostlinného původu, ve kterých na 1 g bílkoviny
připadá více než 10 g sacharidů. Dieta, ve které je příliš málo
bílkoviny, nutí organizmus ke konzumaci většího množství
jídla, aby získal větší množství bílkoviny, vitamínů, minerálů, (No, a to je o tých napr. vitariánoch, ktorí zjedia denne aj kilá ovocia - banány, jablká, atď....)
Cukrovka I. typu
ale tím i k příjmu většího množství sacharidů. V takové dietě
chybí bílkovina nutná ke spalování sacharidů. Organizmus se
s tím vyrovnává tak, že část sacharidů přeměňuje na tuky a
tím šetří bílkovinu, vitamíny a hořčík (čo môže byť v NEPROSPECH, pozn. NOWOCAYN_2).
3. Zdravá stěna aorty a stěny věnčitých tepen neobsahují hořčík,
to znamená, že v buňkách těchto tepen se sacharidy určitě
nespalují, ani nejsou přeměňovány na tuky nebo cholesterol.
Takže pán Jarda, skôr je to asi tak, že teória o tom, ako tuk "žerie" horčík, je len TEÓRIA, ktorá ale nie je reálna. A keby bola, ľudské telo ktoré prijíma MINIMUM sacharidov, horčíka potrebuje niekoľkonásobne MENEJ, než telo napríklad vegána na vysokosacharidovej strave, alebo telo vitariána, či hoci aj "všežravca" s vysokým množstvom sacharidov v strave.
Takže sa niet čoho báť, Kachně. Môj názor, a myslím že aj Kwasniewskeho.
Rowatinex užívám v kapkách, je to pěknej hnus
(tablety neměli). Na ledviny mně to dělá dobře. Teď mě zase začaly bolet kolenní klouby, čím to může být? Nedostatkem hořčíku, jak píše pan Jarda??
Také jsem četl že potřeba hořčíku se hodně zvyšuje při konzumaci cukru, ne tuku. Ale ty kameny nemusej souviset s hořčíkem.
A zjistil jsem že po větším množství cukru mám velkou touho po bílkovinném jídle(hlavně masu), a stejně při konzumaci víc libového masa zase po sladkém. Takže ta jeho dieta je rozumná, že doporučuje hodně tuků a málo bílkovin. Pro hubnutí ten tuk ale stejně musím snížit a bílkoviny trochu zvýšit, ale nepřehánět to. Tak 80g bílkovin, 80g tuku a <50g cukru denně bude akorát.
Mozno tak pre teba, Kachně. Ja na 80g bielkovin, 80g tuku a 50g cukru by som vyzeral ako ultramaratonec....
No na 185cm a 123 kilo je to akorát. Už jsem letos skoro 20 shodil.
A jsi opravdu v ketoze? 50 g sacharidů je dost.
Pytas sa to mna, alebo Kachně ? Ja som na tak 15g (max) sacharidov denne.... Ale neviem, ci sa z tych v priemere 120g bielkovin co denne zjem, netvori u mna aj nejaka glukoza.....Dufam ze ak ano, tak len doslova par gramov..... Som v ketoze ? Ako to zistit ?.... Chcem v nej byt... Viac pre to spravit neviem...
To by mě zajímalo co jíš. 15g cukru znamená jen minimum zeleniny, žádný ovoce a ani moc jogurtů nebo smetany.
Nizkosacharidová/strednesacharidová zelenina = Kel/zeler.... dám si trochu z oboch......... K tomu možno 60ml ananásovej šťavy denne (v podobe mrazených kociek). ALEBO si ananásové kocky nedám, zeleniny len trošičku (1 porciu kelu k živočíšnemu jedlu), a k tomu tri slivky (niekedy v priebehu dňa, napr. pred druhým jedlom). Ale tu je reč o kandidóze, a tam sa slivky nehodia... ![]()
A draslík bereš v tabletách. Já bych radši trochu zeleniny a trochu smetany. Půl litru 10% smetany má 20g cukru. Půl kila brokolice má asi 10g cukru.
A draslík bereš v tabletách. Já bych radši trochu zeleniny a trochu smetany. Půl litru 10% smetany má 20g cukru. Půl kila brokolice má asi 10g cukru.
Draslík neberiem už asi rok......
A co přesně jíš ? Bez draslíku, se spoustou sodíku(že bys nejedl šunku ?), bez vlákniny.....
Draslíku by mělo být jako sodíku, ideálně trochu víc. A když si dám v lídlu lahodnou, vzduchem sušenou šunku, která má ve 200g 4 gramy sodíku ![]()
(vybral som z knihy)
jídla, aby získal větší množství bílkoviny, vitamínů, minerálů, (No, a to je o tých napr. vitariánoch, ktorí zjedia denne aj kilá ovocia - banány, jablká, atď....)
Cukrovka I. typu
tím šetří bílkovinu, vitamíny a hořčík (čo môže byť v NEPROSPECH, pozn. NOWOCAYN_2).
Takže pán Jarda, skôr je to asi tak, že teória o tom, ako tuk "žerie" horčík, je len TEÓRIA, ktorá ale nie je reálna. A keby bola, ľudské telo ktoré prijíma MINIMUM sacharidov, horčíka potrebuje niekoľkonásobne MENEJ, než telo napríklad vegána na vysokosacharidovej strave, alebo telo vitariána, či hoci aj "všežravca" s vysokým množstvom sacharidov v strave.
Mám jiné praktické zkušenosti, ale můžete tomu věřit, to je každého věc.
Nakonec na té zdravé stravě asi něco bude.
(vybral som z knihy)
Cukrovka I. typu
Mám jiné praktické zkušenosti, ale můžete tomu věřit, to je každého věc.
Také zareaguji. Jarda se vyjádřil jednoduše a krátce, asi by to bylo na místě také (neb jak říká nám známý politik: "když se plkají blbosti ... spím"
).
Odvážím se to rozvésti.
Cukrovka 1.typu má zcela specifickou příčinu. Požíváním cukru, medu, škrobů, sacharidů, či kdejakého jiného šmejdu, si ji fakt, ale jakože fakt, nezpůsobíte. Se stravováním to nemá žádnou korelaci. Proč, proboha, může diabetik 1.typu bez omezení jakékoliv jídlo, když by si tím jídlem "údajně" způsobil to, co ho v tom jídle údajně omezuje?
Smiřme se s tím, že jídelníčkem se kdovíjaké zázraky nedějí. Tělo samo ví, jak má fungovat. A dělá to, vem kde vem, bez ohledu na to, jak jíte. Jde o postoje, o Vaše směřování, o Vás. Vy jste to, co v tom těle bydlí. Ne naopak.
Mám takový dotaz, držím ketogenní dietu za účelem zbavení se boreliózy. Bylo mi doporučeno držet ji dva měsíce, už mi zbývají necelé tři týdny, ale zároveň mi začalo být špatně od žaludku - nejím krom másla ni mléčné výrobky, jen ryby, žloutky, tuky a do 20 g sacharidů denně.
Zajímalo by mě, jestli jsou u této diety žaludeční potíže běžné?
Druhý dotaz: na ruce se mi vyrazil před asi 14 dny ekzém, který vypadá jako atopický a pomalu se rozšiřuje. Je možné, že je to způsobeno dietou, nebo to může být i něco jiného? S žádnými zvláštními materiály nepracuji.
Děkuji.
Druhý dotaz: na ruce se mi vyrazil před asi 14 dny ekzém, který vypadá jako atopický a pomalu se rozšiřuje. Je možné, že je to způsobeno dietou, nebo to může být i něco jiného? S žádnými zvláštními materiály nepracuji.
Děkuji.
O léčbě boreliozy pomocí ketogenní diety už jsem četl, něco na tom bude. Nevolnosti u této diety se bohužel občas dostavují. Chce to dietu na den přerušit a pak zase pokračovat.
Zatím jsem nepřerušila, jen ubrala, jím méně a je to trochu lepší. Ale co ten ekzém? Ten by se mi přece neměl dělat, ne?
Už jsem jej měla na jaře, začal úplně stejně a zbavila jsem se jej teprve zkonzumováním 2 konopných másel. Ale nechci jej znova vařit a konzumovat a bohužel žádné masti nepomáhají (ani konopná, ani jiná).
Ekzém může být průvodním jevem vybíjení dysbakterií a plísní v těle. Pokud byla před dietou v nepořádku vaše mikroflora (jestli jste někdy brala ATB a antikoncepci a pijete chlorovanou vodu, tak odpověď je téměř jistě ano), bude na takto výrazné nízkosacharidové dietě docházet k tomu, že odumírají dysbakterie ve střevech a přitom je produkována řada toxických látek - kyselin a nerotoxinů.
Pokud nezvládají filtrovat
Jinak vždy doporučuji před protikvasinkovou nebo ketogenní dietou určitá opatření, aby se nepříjemné projevy, které mohou mít i nepříjmené následky, minimalizovaly. Už jsem je zde mnohokrát popisoval
Kolik vlákniny se má tak přijmout ? Celkově, pokud bych v jídle žádnou neměl.
Kdybych bral třeba tohle :
http://zacpa.heureka.cz/lepicol-basic-1 ... ecifikace/
tak při 20ti tobolkách denně je to 10,2g vlákniny, to je snad už OK.
Děkuji.
U ketogenní diety je důležitý pestrý jídelníček. Vůbec jsem nepochopil, proč jíte jen ryby! Je nutné jíst více druhů masa, samozřejmě co nejkvalitnějších, kromě ryb minimálně ještě aspoň biokuře a biohovězí. Taky je nutné dbát na poměr omega 6 a omega 3, což je rozhodující faktor pro vznik atopického ekzému. Semena chia a rybí tuk za studena lisovaný jsou bezpodmínečnou součástí ketogenní diety, tedy pokud nechte trpět ekzémem. Taky je potřeba dostatek kyseliny kaprylové, která je obsažena v kvalitním kokosovém oleji, například od firmy Tropicai nebo Lifefood. Pokud chcete na ketogenní dietě šetřit, ta to nemá smysl se o ni pokoušet, tohle není dieta pro socky. ![]()
Děkuji, právě jste mě označil za socku. Radíte mi podobně jako můj léčitel, je těžké se těmi radami řídit, když jste bez peněz. Ale děkuji, něco je pro mě nové, potit se můžu i zadarmo:). Antibiotika jsem v minulosti někdy užívala, antikoncepci ne.
Jedla jsem jen ryby, protože jsem vegetariánka, a teď jsem pojedla něco králíka. Ostropestřec jsem konzumovala před dietou, to mohu zopakovat. Kokosový tuk mám, ale když jej sním trošku víc, dělá se mi z něj zle. Mám obavy, že by mi nebylo moc dobře ani z rybíhu tuku - prý je nedobrý na chuť a četla jsem, že po něm nebylo lidem dobře. Byl mi doporučen tento:
Jedla jsem jen ryby, protože jsem vegetariánka, a teď jsem pojedla něco králíka. Ostropestřec jsem konzumovala před dietou, to mohu zopakovat. Kokosový tuk mám, ale když jej sním trošku víc, dělá se mi z něj zle. Mám obavy, že by mi nebylo moc dobře ani z rybíhu tuku - prý je nedobrý na chuť a četla jsem, že po něm nebylo lidem dobře. Byl mi doporučen tento:
Vzhledem k tomu, že se mi ekzém vyrazil vždy při dietě, určitě nejakou souvislost to má, nic zvláštního teď nejím, že by se alergie měla projevovat.
Na kvalitu potravin při ketogenní dietě mě upozorňoval i léčitel, ale to bohužel nejsem schopná zajistit. Pořád uvažuju o koupi toho rybího tuku, je to hrozná pálka. Takže možná nejdřív vyzkouším detoxiakci solnou lázní, pokud se teda dozvím, jak si ji připravit.
Kortikoidy jsou svinstvo, to ví už dnes každý, nevím, jak to tu vůbec můžete radit.
pan Jarda tady doporučuje na boreliózu antibiotika. co Vy na to? ![]()
a já s ním plně souhlasím, dřív se někdo mohl ohánět tím, že je to chemické, tak je to škodlivé
dneska všichni alternativní medici do sebe lijou SAVO, takže si nejsem jistý, jestli lze takto
argumentovat...
ad kvalita potravin - dělejte si co chcete...
Antibiotika jsou na nic, jsem toho důkazem, jakož i spousta nebožáků, kteří třeba končí po borelióze na vozíku, tzv. se přelečují antibiotiky pořád dokola a je jim pořád hůř. Budu se řídit radami toho, kdo má již nějaké pozitivní výsledky v léčbě této nemoci - Vy to zřejmě nebudete.
Jen si ještě dovolím poznámku - Vaše přezvisko je trochu nemístné, jako Vševěd nedovedete poradit ani sobě - vizte ten atop. ekzém, který si mažete kortikoidy - a snažíte se "radit" druhým. No nevím...
Nic lepšího na boreliózu v ranném stádiu než antibiotika neexistuje.
V pozdějším stádiu už podle všeho neexistuje vůbec nic. Ketogenní dieta je zajímavá, ale na boreliózu
podle mého názoru krátká.
Můj ekzém je způsoben potravinovou alergií. Ano, když nebudu jíst vaječný bílek, nebude se mi dělat.
Ale já si prostě někdy vajíčka dám a tak se mi ekzém udělá.
A ten nick si asi nechám u pana Jardy změnit, spousta lidí nepobere ironii...
P.S. a kdo má výsledky v léčení boreliózy? Neznám nikoho, kdo by měl lepší než doktoři s jejich ATB.
Jestli ji máte čerstvou, neváhal bych ani chvilku, protože si zahráváte. A jestli už je to starší záležitost,
tak držím palce...
Boreliózu mám starou už skoro desetiletí. Podle informací léčitele, který má již nějaké zkušenosti, je ketogenní dieta trvající 2 měsíce jediný způsob, jak se nemoci zbavit. Varianta je 6týdenní půst.
Když jsem ještě chodila na kontroly do nemocnice, doktoři mi řekli, že ty klouby už mě při změně počasí budou bolet - podotýkám, že mi bylo přes dvacet.
Já jsem velký zastánce půstu a ketodiety, ale 2 měsíce keto je teda na boreliózu hodně naivní představa, to nemusí stačit ani na tu kandidózu, natož boreliózu...; 40-půst? možná, ale to je trochu jiná liga, naprosto nesrovnatelné i s rokem na ketodietě...
Ještě se optám - dva měsíce jen na kandidu, to se mi zdá přehnané.
Ketogenní dieta funguje s časem čím dál líp, protože se na to tělo postupně adaptuje a ta adaptace právě trvá dost dlouho. Dá se ale podpořit především sportem, půstem, a ketogenními mastnými kyselinami (např. v olejích kokosovém (MCFA) a lněném (ALA)).
Tak to záleží na tom, co konkrétně jíte, ale obecně to není vůbec pravda ve srovnání s jinými dietami. A co se týče "překyselení" ketolátkami, tak to je naopak velmi prospěšné, stejně jako u půstu. Není kyselina jako kyselina. A navíc po adaptaci na ketózu se už po několika týdnech velmi zmírňuje díky lepšímu využití ketolátek tělem.
Ketogenní dieta funguje s časem čím dál líp, protože se na to tělo postupně adaptuje a ta adaptace právě trvá dost dlouho. Dá se ale podpořit především sportem, půstem, a ketogenními mastnými kyselinami (např. v olejích kokosovém (MCFA) a lněném (ALA)).
Tak to záleží na tom, co konkrétně jíte, ale obecně to není vůbec pravda ve srovnání s jinými dietami. A co se týče "překyselení" ketolátkami, tak to je naopak velmi prospěšné, stejně jako u půstu. Není kyselina jako kyselina. A navíc po adaptaci na ketózu se už po několika týdnech velmi zmírňuje díky lepšímu využití ketolátek tělem.
Tak "počáteční" únavu, která u mě trvala zhruba 3 týdny, už nepociťuju, zato mám čím dál větší chuť na běžnou stravu, jednoduše řečeno v jednom kuse myslím na jídlo, co si dám až... Je to děsně otravné.
Půsty držet nemůžu, na to nejsem stavěná, dělá se mně z hladu špatně a točí se mi hlava.
Tak to je o kontrole myšlení, pokud člověk není pořádně zaměstnán něčím zajímavým, tak velmi snadno propadne těm myšlenkám, je to vlastně absťák, hlavně kvůli cukru. Ale to taky časem přejde, akorát u každého za jinou dobu.
Jinak ty 3 týdny je jen taková základní adaptace, pak to pokračuje pomaleji pořád dál, i po roce se pořád zlepšuje využití tuků atp. Tak dlouhodobá studie sice asi neexistuje, ale někteří sportovci to pozorují.
Nikde jsem nenarazil ani na zmímku o tom, že by ketóza nějak fungovala na borélie.
Odkud to ten Váš léčitel zjistil?
Na to jsem se ho neptala.
Ale napsal mi dnes následující:
"Úspěch není jen úplné zničení borelií, ale i jejich zablokování. Často borelie přežijí hladovku nebo KD, ale posílený IS je drží v šachu a mnoho let se nemoc vůbec nezhoršuje."
Borelie mají kořínek tužší než sám člověk...
Jinak ty 3 týdny je jen taková základní adaptace, pak to pokračuje pomaleji pořád dál, i po roce se pořád zlepšuje využití tuků atp. Tak dlouhodobá studie sice asi neexistuje, ale někteří sportovci to pozorují.
Věřím tomu, že někomu může taková dieta vyhovovat, ale já jsem vegetariánka a teď jsem nucena se pořád živit živočišnou stravou - nechutná mi to a nedělá mi to dobře (neustálá zácpa).
S chutěmi na (pro mě) běžnou stravu je to naopak čím dál horší, chuť na sladké mě přejde asi až po smrti ![]()
Nucena? A kým, tím léčitelem? Ketóza se dá dosáhnout klidně i na raw vegan, akorát je to pro většinu lidí podstatně těžší. Ale pouhé vegetariánství nepředstavuje skoro žádné omezení.
Bílkoviny asi berou z luštěnin, sóji a podobně a ty v ketóze nemůžou.
Není mi jasno, jak u zdravého člověka souvisí masožroutství s nějakou ketoacidosou. Napište více. Vím, jak vzniká ketoacidosa a jaké má příčiny. Ale co s tím masem?
Tak já přece netvrdím, že typický vegetariánský jídelníček je zdravý nebo dokonce ketogenní, to je asi jasné, samozřejmě se to musí upravit, ale maso rozhodně jíst nemusí, a v dnešní době mi to ani nepřipadá vhodné, sám jsem byl v ketóze skoro vždycky bez masa.
Dají se jíst vejce, sýry. Plus tuky. Anebo jen tuky, ke ketóze dojde taky.
"jsem vegetariánka a teď jsem nucena se pořád živit živočišnou stravou" - tady nepsala jen maso. Prostě nejí nic živočišnýho a to by neměla kde brát bílkoviny.
A já teď jedl skoro půl kila vepřový kýty, trochu zeleniny a po pár dnech jsem se cejtil jako po pár dnech hladovky. Ale měl jsem jen asi 40g tuku denně a přes 100g bílkovin. Teď zkusím víc tuku, aspoň 75g a bílkovin také jen 75g a přidám kalorie, těch jsem měl také málo.
Tak mně bylo doporučeno jíst kvalitní bílkoviny - domácí vejce, ryby a biohovězí atd. - přesně jak tu psal sakul. Normálně jím jen žloutky a ryby.
Kromě másla teď nejím žádné mléčné výrobky - údajně je 70 % lidí alergických na nějaké mléčné složky, takže pro jistotu.
Pro mě je ta dieta nutnost - zdravotní důvody, oslabená imunita - být dvakrát do měsíce silně nachlazen není zrovna zábava.
Pro mě je ta dieta nutnost - zdravotní důvody, oslabená imunita - být dvakrát do měsíce silně nachlazen není zrovna zábava.
Pokud máte oslabenou imunitu (být dvakráte do měsíce nachlazen je opravdu nefysiologické), tak s tím něco dělejte. Třeba se brouzdejte každé ráno bosý v mokré trávě, přestaňte si doma přetápět, resp. netopte vůbec, otužujte se, cvičte, hodně se hýbejte, a jezte jednoduše a obyčejně. To maso a vejce a ryby vám tedy nepřidá.
Kloktejte něco, proplachujte si nos Vincentkou. Zjistěte si, zda nemáte podrážděný jícen (a tedy i dýchací cesty) žaludečními šťávami.
Mimochodem, imunitu značně oslabuje stres, emoce, vztahy, postoje. Koukněte se na to. To je ale běh na dlouhou trať. I když ... ne zas tak ... někdy ![]()
Až na to otužování dělám vše, jak radíte (i když kvalita stravy by mohla být lepší). Problém stresu, vztahů atd. je těžké řešit, když máte zároveň pořád nějaké fyzické obtíže, takže s tím pořád nějak bojuju.
Myslím, že na vině oslabené imunity je kandida kombinovaná s borelkou, proto ta dieta.
Snad se tím alespoň trochu potlačí, když už nejde vyléčit. Zjišťuju totiž, že víc jak dva měsíce rozhodně nezvládnu, natož rok, jak tu zmiňoval ravima...
Otužování typu studené sprchy by určitě bylo dobré, ale k tomu se asi neodhodlám:)
Tu sprchu dáte, ale nutné to není. Moje žena se tím vysloveně bavila. Nejprve horkou sprchu, pořádně se prohřát, třeba i dlouho ... a pak si dát ledovku. Na deset sekund. A jak jí bylo dobře.
No prostě jako sauna. Když jsem byl třeba na horách u kámoše v sauně, dotáhli jsme to se suchým teplem hooodně vysoko ... a pak šplouch do potoka, do tůňky, mínus dva stupně, vyválet se tam, a pak nahatej na sněhu, pokec, deset minut, mínus deset stupňů. Tak se na tělo musí. Ty sprchy zkuste, i když to není ono, jen náznak.
Mel bych takovy dotaz a je celkem mozne, ze jsem na foru prehledl odpoved na nej. Snazim se dostat do ketozy tim, ze konzumuji maso (hlavne tucnejsi veprove?), obcas ryby, nepravidelne vejce a pravidelne zeleninu, hlavne listovou. Kdyz se snazim dosahnout (dle meho mineni) optimalni mnozstvi bilkovin a tuku (B 120, T 200) - 184/ 84 kg, prijimam velke mnozstvi energie a nemohu se do ketozy dostat, navic jsem asi 3 kg pribral. Take se stale potykam s chuti na sladke, ktera by v ketoze mela zmizet, ale zatim nic. Kde udelali soudruzi z NDR chybu?
Jak bych mel ketozu co nejlepe nastartovat a zustat v ni?
Děkuji.
Pokud dieta masivně likviduje nějaké šmejdy, může být problémů celkem dost. Držet ji přes svoje možnosti je taky docela s otazníkem, tak trochu uberte, ketózu budete mít patrně i při vyšším příjmu sacharidů, to si musíte vysledovat.
Nepíšete kolik dáváte sacharidů, ale problém bude podle všeho tam. Pokud opravdu sacharidy radikálně omezíte, musí ketóza naskočit za dva až tři dny. Ještě se dají omezit bílkoviny, tam vidím jako maximum 1,3 g na kilo váhy a den a dodejte kokosový tuk, ten vás nahodí do ketózy prakticky ihned.
Zdravím všechny,
momentálně pobývám Portugalsku, a zřejmě se mi tu o něco více rozjela candida tak bych s ní chtěl zatočit (únava, potřeba spánku cca 10h, zhoršení zánětu dásní). Rozjela se zřejmě díky konzumaci hodně sacharidových jídel (rýže, pečivo - bagety), doma prakticky pečivo nejím. Candidu bych chtěl pokusit omezit pomocí Ketogenní diety. Je tu vcelku levný tuňák v oleji, olivový olej tak bych chtěl stravu založit na těchto položkách, dneska jsem pořídil avokádo.
Chtěl bych se zeptat:
1. jaké další potraviny by bylo vhodné do jídelníčku zařadit? kokosy, mango..? asi by nebylo od věci zkusit nějaké mořské plody
2. jaký pitný režim zvolit? momentálně jsem na vodě s citronem
3. také bych potřeboval trochu víc přibrat, vážím ubohých 60Kg při cca 180cm, tak doufám, že na této dietě nepůjdou kila dolů!?
Zkrátka bych potřeboval poradit s sestavením jídelníčku založeném na Ketogenní dietě vzhledem k lokaci, kde nyní pobývám. Děkuji.
Třetí týden se pokouším dostat do ketózy... v jídelníčku se snažím o minimum sacharidů...
Snídaně:
3 domácí míchaná vejce na lžíci ghí másla + 3 lžičky mletého lněného semínka,3 lžičky mletého sluneč. semínka,3 lžičky mletého sezam. semínka + lžíce kokosového oleje a k tomu zakusuji půlku červené kapie
Oběd:
půlku nakrájeného ledového salátu + 50g uzeného lososu ( makrela,sýr) + zalít oliváčem a lněným olejem + opět mleté lněné,sezamové a slunečnicové semínko
Večeře: to samé co na oběd...s obměnou...buď sýr,losos,makrelu...
Kohoutkové vypiju 2,5-3 litry za den....beru na lačno hořčík (magnesium lactici) 8 tablet ráno a 8 večer + též zinek 15mg v chel. vazbě ráno a večer.
Keto měřím diaphem? ...po 3 týdnech ani lehounce růžové....z váhy 88 kg/168 cm jsem se nehla ani o gram....
Kde dělám chybu??? Jídlo mne dokonale zasytí,hlad nemám,mlsná mne nehoní,ALE nejsem v ketóze a ani nejdu dolů s váhou ....
V ketóze se rychle hubne jen dokud se tělo adaptuje z cukrů na ketony, pak se to zastaví. A s tím papírkem je to to samé, když už tělo všechny ketony využije, tak je nevylučuje, tak to může být tím.
Ale u léčby kandidy snad o hubnutí nejde.
Jestli to má být na hubnutí, tak se má tak nejdýl po 14ti dnech zařadit přežírací den, neboli carb-up. 1-2 dny se konzumuje hodně sacharidů, aspoň půl kila, s tuku už tolik ne, ale také ho má být hodně. Tělo pak nebude šetřit energií a zvykne si zase spalovat cukry. Když je pak nedostane, tak zas bude rychlé hubnutí.
Na ketogenní dietu jsem se dala z důvodu léčby kandidózy a jako vedlejší efekt by měl být i úbytek váhy,který bych přivítala
....Od 3 dne si měřím ketony v moči a ani náznak růžového zabarvení po celé 3 týdny
...Takže je asi někde chyba....ale kde?? Úbytek váhy nenastal a co kandida taky zatím nevím .... Nicméně se mi za tu dobu upravila ranní teplota pod jazykem z 36,3-36,5 na 36,8
...celou dobu jsem se snažila oběhat lékárny a sehnat lugolův roztok...marně
...tak teď nevím jestli je to jen nějaký přechodný úkaz nebo jej shánět i nadále....
Tak leda že by ta semínka byl podvrh a třeba pšenice. Jinak to není možný a nic mě nenapadá. Já si ketony neměřím, ale ze začátku jsem je cejtil i čichem. Já držím keto jen kvůli dietě, takže jsem si dal přežírací den dnes. Za měsíc mám asi o 10 kilo míň.
A i při keto se musej počítat kalorie, pokud je na hubnutí. Já mám odhadem 1200Kcal denně, ale kolik je tuku v mase se nedá určit přesně, tak +/-.
A chlastám kvanta coca coly zero, kofein pomáhá dostat se do ketózy. A kokosový tuk prej taky, toho jím 20g denně.
A chlastám kvanta coca coly zero, kofein pomáhá dostat se do ketózy. A kokosový tuk prej taky, toho jím 20g denně.
Semínka jsem koupila ve zdravé výživě...slunečnici, lněné i sezamové...všechno namlela na makovém mlýnku (mám rovnátka a tak melu
) a uskladnila do mrazáku...Papírky Diapham zakoupila v lékárně a započala kontrolovat ranní moč cca od 3 dne...Jak už jsem psala výše...na snídani mám vajíčka s ghí máslem...s tím problém nemám a konzistencí mi to vyhovuje na rovnátka
k tomu přisypu směs semínek a ještě přihodím lžíci kokosového oleje...k tomu zakusuji půlku červené kapie. Na oběd a na večeři většinou půlku ledového salátu nebo zelené lusky zalité oliv. a lněným olejem + (uz. lososa nebo uz. makrelu,nivu,balkán,eidam) + směs semínek. Mléčné výrobky jsem z jídelníčku vyřadila (mlíko nepiju vůbec, jogurt bílý Holandii tak max. 3x za měsíc, když tak 15% šlehačku a nebo zakysanou smetanu), ale jak píšu nyní jsem to všechno úplně vyřadila.... Maso mne taky neláká...zamotává se to do rovnátek
.Kafe, čaj ani koly, fanty a pod. nepiju...fakt jen kohoutkovou...
Za celé 3 týdny jsem necítila acetonový dech, nebolela mne hlava....prostě v poho...ale podle toho co jsem o ketonce četla bych musela mít aspoň cca 4 kg dole za 3 týdny...
Když jsem si to počítala na výživ. kalkulačce, tak mám příjem tuků vyšší než bílkovin a sacharidy do 30g... Co se bílkovin týká,tak nevím jestli počítat g na kg váhy nebo g na kg aktivní svaloviny...
Můžete mi napsat co baštíte,že Vám to tak funguje? ![]()
Já mám jedno jídlo denně:
400g vepřové kýty(libové maso, ale tučnější než šunka, počítám 6g tuku na 100g), 40g bílých fazolí(hm. v suchém stavu),100g cibulky na osmahnutí, cca 150g rajčat a 150g papriky na dušení. Asi jen 3g soli(moc soli mi podporuje trávení a pak bych měl hlad) a trochu pepře. Do toho 20g kokosového oleje,10g slunečnicového a 10g másla. A ještě kvůli bolavému kolenu rozmíchám 20g pytlíček želatiny.
A asi 5 litrů coly zero(bez cukru, v 5ti litrech dost kofeinu a hlavně je to šidítko na sladkou chuť).
Bílkovin mám víc než tuků. A mám výšku 185 cm. A moc se nehejbu. Jeden den jsem šel asi 14 kilometrů, ale pak jsem se cejtil vyflusanej, tahle dieta je ideální pro nesportovce. Teda pro mě je chůze sport, protože mám nadváhu pár desítek kilo.
Jen mám málo vápníku, beru vápníkové tablety
Cca Cukry/tuky/bílkoviny/kalorie/vláknina/sodík/draslík
44 / 65 / 111 / 1230 / 12.6 / 1,2 / 2,6
Co???
jedno jídlo denně? a 400g masa???
Já si dám třeba v restauraci plátek masa a k tomu restovanou zeleninu a mám pomalu naplou kůžičku na břichu
...to by mi snad lezlo i ušima
...A má to nějaký důvod,že jen jedno jídlo denně?? To tak nějak odporuje tomu co se všeobecně hlásá
,ale je zase fakt,že jsem jídávala 5-6x denně většinou sice málo,ale se sacharidama a nyní bez sacharidů a i 3x je pro mne dost....
Píšete,že máte míň tuků než bílkovin...a já jsem měla za to,že to má být opačně...třeba viz. Optimální strava od Kwasniewskeho....
Jedno jídlo denně, protože to vařím a aspoň jednou se pořádně najím
Maso se tráví dlouho a s málem soli nemám hlad až do noci. A hned ráno nemám hlad nikdy. Z té zeleniny zbydou po hodině dušení jen šlupky, tak to není objemově tak velký, taky mám velkej žaludek. Kdyby to jídlo mělo dohromady 600g, tak lidi pijou klidně půllitr piva na ex, což je podobně.
A já tu dietu držím jen na hubnutí, Kwasniewski to má spíš na léčbu. Musím mít víc masa na zasycení a pak když jsem přidal 20g želatiny, tak to je asi 18g bílkovin navíc, tím mi to narostlo, jinak bych měl jen 93g bílkovin.
Učebnicový příklad překyselení oxidem uhličitým CO2 obsaženým v syceném nápoji, potažmo jedním z nejkyselejších nápojů na Zemi s Ph 2,52
norma pro sodovku 35 - 40g CO2 na 5 litrů mínus ztráta při otvírání a krkání / tělesná produkce CO2 za 24 hodin (asi 550 – 600 g)
Jenom nevím, jestli své vlastní kosti postupně vyčůráte do záchodu nebo Vám někde vznikne kamenolom. Každopádně až dojde vápník v kostech, tak se připravte na aterosklerózu, neboť se Vám kyseliny začnou usazovat na cévách v podobě pevných lipidů a cholesterolu. Kachně, Vy nás zkoušíte ?
momentálně pobývám Portugalsku, a zřejmě se mi tu o něco více rozjela candida tak bych s ní chtěl zatočit (únava, potřeba spánku cca 10h, zhoršení zánětu dásní). Rozjela se zřejmě díky konzumaci hodně sacharidových jídel (rýže, pečivo - bagety), doma prakticky pečivo nejím. Candidu bych chtěl pokusit omezit pomocí Ketogenní diety. Je tu vcelku levný tuňák v oleji, olivový olej tak bych chtěl stravu založit na těchto položkách, dneska jsem pořídil avokádo.
Chtěl bych se zeptat:
1. jaké další potraviny by bylo vhodné do jídelníčku zařadit? kokosy, mango..? asi by nebylo od věci zkusit nějaké mořské plody
2. jaký pitný režim zvolit? momentálně jsem na vodě s citronem
3. také bych potřeboval trochu víc přibrat, vážím ubohých 60Kg při cca 180cm, tak doufám, že na této dietě nepůjdou kila dolů!?
Zkrátka bych potřeboval poradit s sestavením jídelníčku založeném na Ketogenní dietě vzhledem k lokaci, kde nyní pobývám. Děkuji.
1)Tak to není o tom co zařadit, ale o počítání, aby vám vyšlo adekvátní množství sacharidů v denní dávce jídla, jako stanovení mezní dávky pro udržení ketozy.
2)Plně vyhovuje
3)Zpočátku možná ano, ale jak si tělo zvykne na jiný režim, jde spíše o denní dávku kalorií. Nad vaší potřebnou dávku buď budete topit jako kamna, nebo přibírat.
Snídaně:
3 domácí míchaná vejce na lžíci ghí másla + 3 lžičky mletého lněného semínka,3 lžičky mletého sluneč. semínka,3 lžičky mletého sezam. semínka + lžíce kokosového oleje a k tomu zakusuji půlku červené kapie
Oběd:
půlku nakrájeného ledového salátu + 50g uzeného lososu ( makrela,sýr) + zalít oliváčem a lněným olejem + opět mleté lněné,sezamové a slunečnicové semínko
Večeře: to samé co na oběd...s obměnou...buď sýr,losos,makrelu...
Kohoutkové vypiju 2,5-3 litry za den....beru na lačno hořčík (magnesium lactici) 8 tablet ráno a 8 večer + též zinek 15mg v chel. vazbě ráno a večer.
Keto měřím diaphem? ...po 3 týdnech ani lehounce růžové....z váhy 88 kg/168 cm jsem se nehla ani o gram....
Kde dělám chybu??? Jídlo mne dokonale zasytí,hlad nemám,mlsná mne nehoní,ALE nejsem v ketóze a ani nejdu dolů s váhou ....
Pokud ve stravě máte opravdu pouze 30 g sacharidů za den, mělo by stačit přidat kofein a kokosový tuk a ketoza by měla naskočit. Váha se moc pohybovat nemusí, pokud budete dost jíst, tak ani při ketoze nebudete hubnout.
Dobrý den, měla bych dotaz pro objasněný situace, ve které si nevím moc rady.
Celé tělo mám zámořené kvasinkou - mastné vlasy, které padají; chronické záněty dásní;, silný atopický exzém; bolesti kloubů atd.
Chtěla bych tedy začít s touto ketogenní dietou a zároveň pročisťovat střeva. Ale zde narážím na problém. Chtěla jsem k tomu praktikovat šanku, ale tam se po proceduře jí rýže. Dala by se nahradit něčím jiným, co není v rozporu s ketogenní dietou?
Děkuji za odpověď.
Je evidentní, že se Vám kyseliny perou v krvi o vápník. Kyselina fosforečná by hovořila pro kalcifikaci, rozpouštědlo kyselina citronová pro opuštění těla. Snažíte se nahradit oxid uhličitý vznikající při trávení sacharidů, aby se Vám netvořily ledvinové kameny ?
Spočítejte si svůj bazální metabolismus BMR, například podle nějaké on-line tabulky, podle toho stanovte množství jedlého tuku pro optimální kalorický příjem a hlídejte si s pohybem bílkoviny (dříve se říkalo, že svaly rostou v noci, rovněž tělo si z nich dokáže vyrobit sacharidy podle potřeby), aby se Vám vrátila podvýživou ztracená svalová hmota, např. zmiňovaná ryba nebo steak se stejným objemem zeleniny (domácí tlačenka, sulc i s horní vrstvou sádla s cibulí, jitrnice nebo jelita s rychlokvaškou, prejt nebo krupové s kysaným zelím - zde pozor na nadměrné množství žemle a krup, aby nebyl výrobek nastaven).
Koupil jsem si vertikální šnekový odšťavovač, který zároveň vyrábí hustou šťávu a přesnídávku v podobě jemné dužiny. Jedná se o specifiku tohoto typu přístoje. Napadlo mě tedy přes den pít Breussovu šťávu (vyjma šťávy z brambor, snad jedině pro případ hypoglykemie během přechodu do ketózy), navečer si z pyré udělat majonézový salát z červené řepy (chuť podobná hanáckému salátu), z celeru nebo lahodnou mrkev se šlehačkou, k snídani pak nejlépe tvarohový mix s lněným olejem a semínkem (alternativně vajíčka na x způsobů). V podstatě by se jednalo o vegetariánskou ketogenní dietu. Napadá mě ještě zelný salát nebo carpicco z červené řepy, rajčata s mozzarelou.
Jenom nevím, jestli své vlastní kosti postupně vyčůráte do záchodu nebo Vám někde vznikne kamenolom. Každopádně až dojde vápník v kostech, tak se připravte na aterosklerózu, neboť se Vám kyseliny začnou usazovat na cévách v podobě pevných lipidů a cholesterolu. Kachně, Vy nás zkoušíte ?
No já část bublinek vypustím protřepáním, s bublinkama to není tak dobrý. A to je zas jen teorie, co takový děti co pijou sycený nápoje ? Těm kosti nevyrostou ? A nikdy jsem nic zlomenýho neměl, tak mám snad vápníku dost.
A limonády maj nějaký regulátory kyselosti.
Jo a na ty věci(nechci psát bláboly) s kyselými a zásaditými potravinami nevěřím, to někdo začal psát, ostatní od něj opisovat a přesně ani nevědí co to znamená.
O co se perou nevím, psal jsem že mám málo vápníku v dietě, ne že bych si dělal nějaký rozbor. A krev všech lidí má stejný ph, jinak by člověk exnul.
Nejvíc škodlivin se tělo zbaví kůží a dechem, tak mám možná kyselý dech a pot.
Chtěla bych se zeptat, už 3. den se snažím o ketogenní dietu, ale dva předchozí dny se mi vždy kolem 1-2 hodiny ráno udělalo zle, bolelo mě břicho a chtělo se mi zvracet. Večer jsem většinou měla raw krekry s celým lněným semínkem, tak nevím, zda není možné, aby to způsobilo právě to semínko?Snědla jsem určitě více než 2 lžíce.
Obávám se, že nic vhodného asi nenajdete, ale ta rýže, za předpokladu že ji budete jíst pouze ten jeden den po proceduře, podle všeho nepředstavuje zásadní problém. Také zdaleka nemusí jít pouze o kandidu, jsou jiné druhy šmejdů, které způsobují uvedené problémy také, tedy vidím jako rozumné vyzkoušet jak se na to bude tělo tvářit a dle výsledku vyhodnotit vhodnost postupu.
Tak asi ano, ovšem člověk by si musel i tak sacharidy dost hlídat, stejně jich v uvedené zelenině je poměrně dost, ovšem pokud ketózu na této stravě udržíte, tak proč ne.
Je to jedna z možností, ale pokud se vám podařilo nahodit ketózu, může vám být blbě z vymírání kvasinek, tam také nejde o moc příjemné stavy.
Dobrý den, držím proteinovou dietu, končím fázi 1 po 14ti dnech a papírek se mi lehce zabarvil do růžova - dle stupnice 1,5 mmol/l - 16mg/dl. Zajímalo by mne, jestli je to v pořádku a zda-li má někdo s kontrolou moče těmito proužky zkušenost. Děkuji
Tak moc rychle vám to nejde, do ketozy se dá dostat i za tři dny, patrně jíte stále dost sacharidů, ale jinak vše máte správně a informace zde již jsou mnohokrát zmíněny, tak trochu projděte příslušná vlákna.
Děkuji za odpověď pane Jardo. Může to být tím, že konzumuji k bílkovinám denně cca 400-500 g zeleniny? Saláty, květák, brokolici, celer, ředkvičky, žampiony? Vypustila jsem papriky, rajčata. Protejnový nápoj, který piju má v jedné dávce 23g bílkovin a 2,4g sacharidů. Piju 3x denně, tj. cca 70g bílkovin denně + tofu, vejce, šunka. Zhubla jsem za 14 dní pouze 1kg, ale na centimetry v pase a přes boky je to bomba
a chci se pouze zbavit tukových polštářků...váhu mám O.K., ale nechápu, proč se při kontrole proužkami nedostanu vůbec do ketozy.
Tak 500 g zeleniny může obsahovat dost sacharidů na to, aby nebylo možné ketózy docílit. Nicméně nepovažujte ten stav za něco nezbytně nutného, pokud se dobře cítíte a vše vám funguje, je zbytečné se do ketózy dostávat, to má význam pokud se problém jinak řešit nedá.
Podle ketonů v moči vůbec nemusíte poznat, jestli v ketóze jste, nebo ne. Když se tělo dokonale adaptuje na trávení tuku, jste v ketóze a ketony z moči zmizí. Je to vlastně ideální stav, být v ketóze a nevylučovat ketony do moči.
Ates - děkuji za komentář. Konzultovala jsem i s doktorkou a pravděpodobně to tak bude, takže jsem spokojená a ketony již neřeším ![]()
To máte sice pravdu, nicméně to chce nějaký čas na adaptaci, tedy dosti pochybuji, že by tento stav naskočil někomu, kdo s dietou na ketonech začíná.
bullshit
Ates - děkuji za komentář. Konzultovala jsem i s doktorkou a pravděpodobně to tak bude, takže jsem spokojená a ketony již neřeším ![]()
ketony v moči minimálně jednou denně ráno být musí. ale co je hlavní, že jsi v ketóze poznáš podle pachuti v ústech a mizerné
chuti k jídlu. na to nepotřebuješ testovací papírky.
Zdravím,
myslím si, že mám taky kandidozu, ale nejsem si jistá. Už delší dobu mě trápí svědění konečníku. Byla jsem s tím u lékařky, dělala mi test na parazity - negativní, hemeroid nějaký malinký mám, ale ty to nejsou. S lékaři mám spíše špatné zkušenosti, nikdy mi moc nepomohli, odkážou maximálně překrývat následky, ale nikdy neřeší příčinu a s tím mám dost zkušeností :-/ Kolem konečníku mám asi ekzém a teď se mi objevil i v oblasti ohanbí nad klitorisem, kůže je suchá, jakoby zašedlá a hrozně svědí. Také mě už dlouhodobě trápí svědící a suchá kůže v uších hned na vstupu, na začátku zevního zvukovodu. Lékař mi napsal mast s kortikoidy, které zaberou jen krátkodobě, navíc nechci neustále mazat kortikoidy. Konečník si pravidelně omývám vodou a když udělám takový slabší výplach, tak ze mě jdou takové bílé kusy a vypadají právě jako kousíčky plísně. Občas prohlédnu špejlí stolici a mívám tam různé dlouhé provazce a stolice občas bývá jakoby obalená bílým povlakem, který vypadá jako plíseň nebo jako hodně hustý hlen. Dělala jsem si i test slin (našla jsem návod někde na netu) plivla jsem do sklenice s vodou a po půl hodině slina nebyla na hladině, ale plavaly různé bílé kousíčky a provazce uvnitř, jakoby padaly ke dnu. Na kořene jazku mám bílý povlak, který ale jde celkem dobře očistit kartáčkem a taky mívám pocit sucha v ústech a i po vyčištění zubů mám cítit dech. Myslíte, že se jedná o kandidozu nebo něco jiného? Co mám na to vyzkoušet? Mám za sebou 2 šankaprakšalány, nic moc zvláštního ze mě nešlo. Pokud vyzkouším ketogenní dietu, jak dlouho se drží než zabere?
Předem děkuji za rady.
Tak kandida to být určitě může i když asi je dobré si vždy uvědomit, že kandida není příčina, ale důsledek špatného metabolizmu. Jde ji umravnit mnoha postupy a bezsacharidová dieta je jeden z nich. Zabere celkem rychle, zpravidla je úleva cítit již po několika dnech po počáteční fázi vymírání kvasinek, což bývá dost nepříjemné.
Děkuji za rychlou odpověď pane Jardo,
už jsem nějakou dobu v takové přechodové fázi na jiný způsob stravy - nedokážu přejít ze dne na den, prakticky se stále učím nové věci za chodu. Z masa jím prakticky už jen ryby a taky jím mléčné výrobky a vejce. Dříve jsem jedla opravdku hrozně, skončila jsem se silným zánětem v těle a gastroenterokolitidou v nemocnici a skoro půl roku jsem byla živa hlavně z kapaček. Do toho anemie, hemofylie, půlka vlasů v tahu ... Žádný z doktorů mi nezjistil příčinu. Tehdy jsem se začala zajímat o stravu a zavodňování organismu a vlastně jsem se vyléčila sama, dokonce mi zmizely různé alergie co jsem měla. Na játře jsem měla útvar o velikosti 2-4 cm, byla jsem s tím i v tunelu a prý se jednalo o adenom, ale úplně mi zmizel, tak teď samozřejmě doktoři mlží, že prej kdovíco to bylo než aby přijali skutečnost, že jsem to odstranila správnou výživou.
Teď jsem ale byla přes vánoce u rodičů a jedla jsem tam tučné cukroví plné bílé mouky, másla a cukru, pak taky klobásky a uzené a to se asi mojemu tělu moc nelíbí, taky se mi ihned hrozně zhoršila pleť ... no poučení pro příště, chybama se člověk učí. Dietku hned od zítřka nasadím. Píšete, že vymírání kvasinek bývá dost nepříjemné?! Na co se mám připravit, poznám to?
Jen mám ještě dotaz, chci úplně vyřadit živočišnou bílkovinu - zatím tedy jako vegan, pak se snad dostanu k dalšímu kroku, k živé stravě. Mám ale obavu o dostatek vitamínu B12. Vy ho nějak doplňujete? Z informací které jsem nastudovala na vebu, tak vegani ho doplňují tabletami.
Předem děkuji za odpověď.
Z důvodu snahy trošku zhubnout, vyzkoušet něco nového, poznat lépe své tělo, zlepšit zdraví a třeba vyzrát na velký sklon k hypoglykemii (v podstatě pokud nejím po max.3 hodinách, strašně cítím pokles cukru a to i po stravě, která je dle všeobecných měřítek zdravá a s nízkým GI) jsem si řekla, že zkusím zahýbat s poměry živin ve stravě.
Mám 66kg, 30let, bazál cca 1500kcal, sedavé zaměstnání, cca 2x týdně sport, takže jsem si to převedla na pro jednoduchost na cca 80g bílkovin, 100g tuků a 100g sacharidů. A ačkoli se mi zatím nedaří se zcela do těch 100 sacharidů dostat (dnes nasbíráno na 200g vařené čočky, 1 grepu, zelenině a laktoze v ml.výrobcích) , tak trpím silnou únavou (což na 180-200g sach.nebylo). Přitom jsem dnes opravdu přijmula poctivých 100g tuků (celé avokádo, tučný tvaroh, 1 vejce, pár mandlí, kokos) a je to jak nic, cítila jsem se stejně bídně jako kdyby nebyly, moje tělo je snad uplně odmítá spalovat.
Nízkosacharidovku mi trochu ztěžuje fakt, že jsem vegetarián, a vzdát se luštěnin se mi nechce.
Je šance, že se mi na takový jídelníček tělo přivykne nebo je to blbost a pokud člověk nedokáže najet na vyloženě ketózovou dietu, tak by se měl držet klasičtějších poměrů?
Když jsem včera byla běhat nebo fyzicky dělala něco, co mě baví, ožila jsem, ale jinak jsem jela totálně na půl plynu- hypoglykemie. Až teď večer jsem z nějakého nepochopitelného důvodu ožila, což se mi teda zase moc nehodí. Je tedy něco, co by mi pomohlo lépe štěpit tuky, ať už vlastní nebo ze stravy? Děkuji
Jestli máš problémy se štítnou tak pro tebe tučná strava není to pravé a jen to prohloubí problémy,možná by šla trošku upravená verze ale musíš zkoušet.To už je lepší se o tučnou stravu nesnažit a hlad zkusit zvládnout pravidelným jednodenním půstem-bolí to ale jde to:)Jaké tuky jsi používala?
Moje štítná žláza je zvláštní. TSH v průběhu roku 2014 stoupalo ze 2,3 na 3,8, které mě už znervózňovalo, protilátky lehce nadhraniční, na sonu náznaky zánětu. Nasadila jsem Se, Zn, Bkomplex, trošku Mg, aronie, lugolův roztok (2-7 kapek týdně, dle nálady), snaha méně se stresovat. Teď jsem si nechala dělat testy a TSH mám 1,1 ! Ještě čekám na anti TPO, to jim trvá trochu déle, abych neříkala hop dříve než zjistím, kam že jsem to dopadla.
Proč by štítné žláze měly vadit tuky?
Používám hlavně mléčný, kokosový (ve formě kokosu), avokádo, olivový, mandle, chia, rybí omega 3.
Je to náročný na propočítávání, ale psychicky mi to pomáhá zvládat chutě na jiné věci. Dnes už jsem se cítila docela dobře, ne tak vyčerpaně, a to jsem nasbírala jen 80g sacharidů, 96g bílkovin (to jsem trošku přepískla, uznávám) a 105g tuků.
Ono je to pro mě nezvyk sníst "tolik" tuku, ale je mi jasné, že kde kdo to zvládne hravě během 2 jídel, v mnohem horším druhu tuku a s pytlíkem rohlíků navrch.
Tak pokud je TSH 1.1 tak to není problém.Jinak tuky všeobecně zpomalují metabolismus a štítnou žl.,kokosový tuk ji zrychluje,ale může ji zrychlit natolik že jí pak nestačí nadledvinky a při malém příjmu energie může vzniknout problém.
Jinak o hodně výhodnější je zařadit rychlé sacharidy před komplexními protože komplexní sacharidy z čočky jsou v krvi několik hodin a brání tělu účinně spalovat tuk a z toho pak může vznikat ona únava.Reaktivní hypoglykémie jakou popisuješ bude spíše nedostatek hořčíku a nadbytek vápníku.Nebereš vit.D,nebo neužíváš moc mléčných výrobků?
Vzhledem k tomu, že sacharidy blbě trávím, mám po nich nadýmání a průjem, tak pro mě je jejich konzumace docela problematická.
Mléčné výrobky jím dost, uznávám, ale i nějaký ten hořčík, většinou 100mg čistého/den. Poslední měsíce se mi udělaly bílé tečky na nehtech, doslova se vyrojily, našla jsem že se to přisuzuje nedostatku vápníku a zinku, ale ten taky suplementuju, tak nevím.
D neužívám.
Tak další experiment může být bezmléčný, jednou už jsem to zkoušela, pro vegetariána trochu problém, když se nechci cpát sojou, ale nevybavuju si, že by to něco dělalo s glykemií, tehdy jsem řešila větší problémy.
Snažím se alespoň ve snídani nahradit tvaroh rostlinným proteinem, ale chuťově to tedy není žádná hitparáda
nevíš o nějakém chutném veganském?
Bezmléčná dieta je při léčbě kandidózy velmi důležitá, mnoho lidí na to zapomíná.
Tak vánoční speciály hodně lidí odstaví na dlouhou dobu a je dobré je zásadně omezovat. Pokud jde o kvasinky, vymírání je hodně cítit prvních pár dní, většinou nejdéle týden, někdy je člověku blbě, spustí se hlenovitý průjem a tato fáze většinou do týdne odezní, nejhorší jsou první tři dny. Pokud nebudete jíst živočišné bílkoviny tak ty piluky brát musíte, nebo jíst hlínu, to jsem zde již popisoval, ale chuťově nic moc.
Mám 66kg, 30let, bazál cca 1500kcal, sedavé zaměstnání, cca 2x týdně sport, takže jsem si to převedla na pro jednoduchost na cca 80g bílkovin, 100g tuků a 100g sacharidů. A ačkoli se mi zatím nedaří se zcela do těch 100 sacharidů dostat (dnes nasbíráno na 200g vařené čočky, 1 grepu, zelenině a laktoze v ml.výrobcích) , tak trpím silnou únavou (což na 180-200g sach.nebylo). Přitom jsem dnes opravdu přijmula poctivých 100g tuků (celé avokádo, tučný tvaroh, 1 vejce, pár mandlí, kokos) a je to jak nic, cítila jsem se stejně bídně jako kdyby nebyly, moje tělo je snad uplně odmítá spalovat.
Nízkosacharidovku mi trochu ztěžuje fakt, že jsem vegetarián, a vzdát se luštěnin se mi nechce.
Je šance, že se mi na takový jídelníček tělo přivykne nebo je to blbost a pokud člověk nedokáže najet na vyloženě ketózovou dietu, tak by se měl držet klasičtějších poměrů?
Když jsem včera byla běhat nebo fyzicky dělala něco, co mě baví, ožila jsem, ale jinak jsem jela totálně na půl plynu- hypoglykemie. Až teď večer jsem z nějakého nepochopitelného důvodu ožila, což se mi teda zase moc nehodí. Je tedy něco, co by mi pomohlo lépe štěpit tuky, ať už vlastní nebo ze stravy? Děkuji
Tam bude asi problém jinde. Pokud vám problém odstranilo fyzické vypětí, tak podle všeho neštěpíte správně složité cukry a tělo je začne štěpit až po zátěži. Tady vidím dvě možnosti, buď být v zátěži, nebo je prostě nejíst a v těch luštěninách bohužel jsou. Nejsou ale ve všech, vyzkoušejte červenou čočku tam skoro nejsou.
prosim o radu s nasledujucou situaciou.
Som v keto diete asi 2.5 tyzdna, papierik na meranie ketonov sa priblizne od tretieho dna zafarbi blizko alebo presne k tej prvej urovni 1.5 ale vyssie to nejde.. od toho tretieho dna pocitujem dost velku svalovu slabost a odchadza len velmi pomaly ..
Priznaky candidy - motanie hlavy, pocit opitosti, unava, vsak ustupuju resp prichadzaju masivne napr po kokosovom oleji cize vydrzim... Zmizla aj plynatost okamzite po jedle, musel som vsak vyradit aj kefir ;( a vlastne akekolvek mliecne vyrobky.
otazka je, co stou svalovou slabostou, jem 1-2cajove lyzicky himalajskej soli denne, dodavam draslik, selen zinok, horcik, vapnik, silymarin, ALA, masove-zeleninove vyvary, drzim sa cely cas okolo 20-25g sacharidov denne(najma cesnak + zelenina listova, kapusta..) , bielkoviny som mal nazaciatku okolo 80g pri vahe 62kg, znizil som na 50+- ale svalova slabost, nechut sa hybat odchadza len velmi pomaly... Tukov jem 150-200g denne v podobe olivoveho,lanoveho oleja, masla ajurvedskeho, vajicok, resp inych olejov, sezamoveho, makoveho...
robim niekde chybu co sa tyka ketozy ..? mam taky pocit, ze to bude tak nejak kombinacia zdecimovaneho tela kvasinkami + relativne narocnej diety pre telo, tak mu to trva chvilku dlhsie...
Ľanový, sézamový a makový olej okamžite vyhoď z jedálnička, pre človeka je to ŠKODLIVÉ...
aj sol je skodliva, aj olivovy olej je skodlivy. Zalezi na mnozstve, pestrosti jedalnicka, sposobe uzitia a vobec rovnovahe takze taketo tvoje jednoznacne vyjadrenia naozaj neberiem.
Zaujimave, kupil som si ketomer, co meria ketony priamo z krvi a mam hodnotu 4.6 mmol/L, co je dokonca viac ako odporucana hodnota pri ketoze, okolo 3 mmol/L ...casom sa to urcite ustali ale vtipne je ze v moci su ketony na uplne minimalnej urovni resp ziadnej a v krvi nad maximom ...
rovnako som si zmeral krvny cukor, podvecer, vysledok 3.1... vzdy ked mi lekari robili odber tak to rano dopadlo okolo 3,9-4,1 ...takze pri ketoze to este trochu padlo, to je asi normalne nie ?
Citrin , zazvor , cesnak su zasadotvorne , su zasadotvorne aj ked si z toho spravim napoj ? Zazvor vyzmikam , citrin a cesnak vytlacim to vsetko do vody a tak to pijem pred jedlom trochu .
Bezmléčná dieta je při léčbě kandidózy velmi důležitá, mnoho lidí na to zapomíná.
To není pravda. Většina kmenů candidy neumí metabolizovat laktózu, takže ani mléko není problém.
Priznaky candidy - motanie hlavy, pocit opitosti, unava, vsak ustupuju resp prichadzaju masivne napr po kokosovom oleji cize vydrzim... Zmizla aj plynatost okamzite po jedle, musel som vsak vyradit aj kefir ;( a vlastne akekolvek mliecne vyrobky.
otazka je, co stou svalovou slabostou, jem 1-2cajove lyzicky himalajskej soli denne, dodavam draslik, selen zinok, horcik, vapnik, silymarin, ALA, masove-zeleninove vyvary, drzim sa cely cas okolo 20-25g sacharidov denne(najma cesnak + zelenina listova, kapusta..) , bielkoviny som mal nazaciatku okolo 80g pri vahe 62kg, znizil som na 50+- ale svalova slabost, nechut sa hybat odchadza len velmi pomaly... Tukov jem 150-200g denne v podobe olivoveho,lanoveho oleja, masla ajurvedskeho, vajicok, resp inych olejov, sezamoveho, makoveho...
robim niekde chybu co sa tyka ketozy ..? mam taky pocit, ze to bude tak nejak kombinacia zdecimovaneho tela kvasinkami + relativne narocnej diety pre telo, tak mu to trva chvilku dlhsie...
Otázka č.1: stolice? jednou denně, ráno, tvrdá? nadýmání nula?
Otázka č.2: ketóza nepřetržitě? po třech dnech se na ní tělo musí adaptovat a musíš povětšinu času cítit dost energie...
samozřejmě ale, že to nebude nikdy jako na sacharidech, ale ty se léčíš, takže nemůžeš čekat, že to bude procházka růžovým sadem...
doporučuju přidat k dietě něco na posílení imunity, Echinaceu nebo výtažek z hlívy, udělá to docela významný rozdíl v léčbě
Asi bych se zabýval skladbou stravy, hlavně tuků, ne každé jsou vhodné a stejně dobře hoří. Vyzkoušejte si to spočítat na nutriční kalkulačce cronometer.com a uvidíte, většinou je na první pokus patrné, kde děláte chybu. Dále tam zjistíte zda vůbec jíte dost, tam může být další problém, pokud do kotle nedávám palivo nemohu očekávat že podá výkon.
Zda to funguje zásadotvorně naměříte na pH moče, ale předpokládám že u většiny lidí ano, ale zda jde o rozumný nápad, to už je jiná věc, česnek je ráno lék a večer jed, tedy i k tomu je třeba přihlížet.
To slysim poprve, ze je cesnek vecer jed. A to jako proc?
Tak to je poměrně známé úsloví a z větší části pravdivé. Česnek poměrně silně nabudí trávení, což večer není asi ideální a u slabších jedinců i zbytečně dráždí žlučové cesty. Nemusí tak fungovat na každého, já jsem zde již dříve psal že mě je jedno kdy ho jím, ale mnoho lidí si to dovolit rozhodně nemůže.
Nedávno jsem viděl jednoho kuchaře ukazovat zajímavý fígl a stoprocentně to funguje.
Když rozkrojíte česnek (oloupaný stroužek) odshora dolů, uvidíte uprostřed takový ocásek nebo čípek.
Ten z česneku odstraňte - to je totiž to potvorstvo, které způsobuje, že je po česneku tězko.
DOBRE VEDIEŤ, vyskúšam, lebo cesnak mi chutí, ale býva mi po ňom ťažko (grganie k tomu), preto ho roky jedávam tak raz ročne, čo mi vadíííí... Díky za info.
Aha, tak diky za odpoved. To jsem vubec netusila, protoze me to taky nic nedela, ja ho jim vetsinou az vecer.
Dobry den, chci zkusit ketogenní dietu ale čtu na netu dost rozdílne navody. Obracím se na vas s prosbou. Doporučili byste mi prosím nějaký osvědčený návod či odkaz na netu jak na to? Případně co všechno při tom kontrolovat?
Jsem cca 3 měsíce na Scd ale pomohlo to jen častečně. Občas mám hypoglykemii. Asi to souvisí s vyřazením složitých cukrů?
Diky za vaše doporučení.
Zajímavá informace, o tom jsem zatím neslyšel, ale pokud funguje jenom dobře.
Jsem cca 3 měsíce na Scd ale pomohlo to jen častečně. Občas mám hypoglykemii. Asi to souvisí s vyřazením složitých cukrů?
Diky za vaše doporučení.
Tam asi již nepůjde o problém kandidy, ale předpokládám že jíte málo, tím vám z hladu vyplavuje tělo kortizol a adrenalin a to vám vyvolává hypostavy. Vyzkoušejte se při naskočení toho stavu důkladně najíst a uvidíte. Vhodné je si stravu spočítat na nutriční kalkulačce cronometer.com a poměrně snadno zjistíte co děláte za chybu. Pokud to budete mít vyplněné tak za dva dny, klidně mě zavolejte, já vám to zkomentuji a vysvětlím jak na to.
Díky za odpověd, asi jste uhodil hřebík na hlavičku. Jo stává se mi to když se málo najim a pak mam nějaky stres nebo vyraznou pohybovou aktivitu, treba dobíhání vlaku ![]()
A mohl bych poprosit o ten navod na ketogenní dietu? Rad bych ji zkusil a u toho prece človek nehladoví, ne?
Děkuji.
A mohl bych poprosit o ten navod na ketogenní dietu? Rad bych ji zkusil a u toho prece človek nehladoví, ne?
Děkuji.
Tak v zásadě bych viděl problém v nadváze. Jsi velmi malého vzrůstu, na těch tvých 175 cm by bohatě stačilo 70 kilo.
Tak při delší rozumné zátěži by neměl být problém, ale při velkém krátkodobém výkonu vám patrně rychleji dojdou baterky. Tělo se pochopitelně značně přizpůsobí, v tom by problém být neměl, ale na sacharidy je schopno podat vyšší krátkodobý výkon. Existují i cyklické diety, to patrně bude u sportovců vhodnější i když se již mnohdy blbě kombinují s rozjetou kvasinkou. Vždy to je o nějakém kompromisu, člověk si musí vybrat co chce víc, zda sportovat, nebo být zdravý, ono to dohromady většinou moc nejde. Ne nadarmo plně platí perfektní úsloví "Vrcholovým sportem k trvalé invaliditě".
Rada bych vas poprosila o nazor.
Dnes je to presne tyden, co jsem na protikvasinkove diete, ale...
Musim rici, ze u vsech problemu doslo ke zlepseni. U nekterych k vyraznejsimu, nekde k mensimu.
Muj typicky jidelnicek:
dopoledne: 1 vejce+tunak (ze sklenice, cca 50 gr)+grana padano cca 40gr a hoodne oliv.oleje+trochu rapikateho celeru
vecere: mlete hovezi+pecorino romano (cca30-40gr)+hooodne oleje+trochu rapikateho celeru (nebo ledoveho salatu)
Vzhledem k tomu, ze nemam acetonovy dech a nektere symptomy (akne, bolest v kolenou i kdyz v mensim rozsahu) stale pretrvavaji, chci se zeptat, zda muze byt problem ve vysokem podilu bilkovin? Nebo ze by ty syry (mlecny produkt, i kdyz bez laktozy) nedelaly dobrotu? Ted jsem take zjistila, ze ma rapikaty celer relativne vysoky obsah sacharidu (3.7gr/100gr), tak ho chci vymenit za ledovy salat, ktery jich obsahuje zhruba polovinu. Ale porad mi prijde, ze se pohybuju v tak nizkych prijmech sacharidu, ze to nemuze hrat moc velkou roli.
Co si o tom myslite?
Diky
To je otázka, vždy je nutné si příjem sacharidů počítat, nebo to kontrolovat podle ketonů v moči. Jak jste v ketóze, sacharidy prostě nedodáváte. Jinak ze zeleniny je asi nejvhodnější okurka, tam sacharidy prakticky nejsou. Sýry, záleží na druhu, ale třeba parmazán by problém určitě dělat neměl, obecně, čím delší doba zrání a vyšší tvrdost, tím lépe.
Zdravím, pokud jsem na nízkosacharydové dietě a mám nízký cukr, občas hypoglykemie. Někde jsem četl že lidé berou po ránu lžíci panenského kokosového oleje na srovnání cukru. Co vy na to?
Tak může to fungovat, ale současně kokosák dost zrychluje štítnou, tedy zase více cukru spálíte, asi to bude bludné kolečko.
Dobrý den, mám nějaké nejasnosti ohledně fungování ketonové diety.
1) Má vliv na "funkčnost" ketonové diety,denně jeden hrnek turecké kávy?( bez jakýchkoliv přídavků čehokoliv) nebo jde v tomto případě jenom o zbytečné zanášení těla neřádem
? (tak jako je někdo kuřák,mě káva ...oživuje, a z asi 16 hrnků denně jsem zvládla být asi měsíc a půl ůplně bez,ale ted co piju kefír tibetská houba,se nedokážu udržet) ,začínám třetí týden ketonové diety.
2)můžu bentonit,zelený jíl ?
3)Ještě mě zajímá-četla jsem v této diskusi,ale nikdo to tam nerozebral,ani nevyloučil,ani nepotvrdil(nebo se mi to nepodařilo najít)....Při ketonové dietě je vhodné,nebo i třeba, udělat snád po 14-21dnech, den , kdy se člověk přežere čehokoliv, aby v těle došlo k jakoby restartování za ůčelem lepšího výsledku ketonové diety. Předem velice děkuji za vaše reakce.
1) Kafe by nemělo být problém.
2) Také není problém.
3) Tento dotaz plně nechápu, přežre - Proč a čím? Pokud je to strava která je součástí této diety, můžete se přežrat jak chcete a je to jedno. Pokud se přežerete sacharidů, bude vám podle všeho dost blbě a můžete silně podpořit kvasinky.
Dobrý den, a co na to budou říkat
Jak prosím poznám kvalitní máslo? Je nějaké nabíízené v obchodech kvalitní nebo musí být pouze domácí? Honíte se za přízrakem, houby, klostridie a jiné bakterie jsou v rámci střevní parazitózy jen sekundárním osídlením. Pro strašáka candidy nevidíte skutečného nepřítele, který Vám požírá střevní mikroflóru a narušuje propustnost střev. Nevidím důvod pro takto drastickou dietu s počátečním rizikem vyčerpání organismu a ztráty svalové hmoty, když kvasinky zasporují a parazité zacystují a budou vyčkávat na příležitost třeba celý lidský život. Potravinové nesnášenlivosti, celiakie, malabsorpce, cukrovky především 1. typu - podle původce úplavice cukrová, motolice žlučová, záněty střev a vnitřních orgánů až po zápaly plic, cirhózu jater, encefalitidy a roztroušené sklerózy jsou způsobené parazity /zoonóza/ a především patogenními prvoky /z vody a půdy, kolonizaci může uspíšit a předcházet mírnější forma středoevropské malárie přenášená komáry, zaměstnávající IS/ doprovázenými viry a žloutenkami v jejich brvách. Vnější manifestací jsou ekzémy, mykózy, vypadávání vlasů, nesnesitelné svědění, akné, vyrážky, suchá kůže, rozpraskané koutky úst a bříška prstů (mikrofilárie), kondylomata a bradavice. JEDINÝM EFEKTEM TOHOTO EXPERIMENTU JE, ŽE VYČŮRÁTE 5KG VODY, NA KTERÉ SE VE SVALECH VÁŽE GLUKÓZA A PO PŘECHODU NA NÍZKOSACHARIDOVOU STRAVU JE ZASE NABERETE. Dysbióza je důsledkem parazitální nákazy a ačkoliv může být způsobena i jinými faktory způsobujícími chronický stres (adrenální únava, antibiotika a chemikálie, elektromagnetické pole a mikrovlnné záření, těžké kovy, zánět a bolest, toxicita plísní, parazité a patogeny, přejídání a špatný životní styl), tak role parazitů je zde zcela zásadní. Přerůstání candidy by mělo být vnímáno pouze jako symptom a ne jako příčina onemocnění, neboť kvasinka candidy je symbiotický organismus, který jinak žije ve střevech v rovnováze se stovkami druhů bakterií. Neměly byste chtít a ani nemůžete zbavit se všech kvasinek.
Tak slušné máslo se koupit určitě dá a dokonce nemusí být ani zahraniční. Hlavně se musíte řídit podílem tuku, čím vyšší tím lépe a to zda je od dobytka z velkochovů, nebo od volně žijících krav. Určitě jsou na trhu vysoce kvalitní druhy od volně pasoucích se krav tedy je potřeba si trh trochu zmapovat, nabídka je docela široká. JEDINÝM EFEKTEM TOHOTO EXPERIMENTU JE, ŽE VYČŮRÁTE 5KG VODY, NA KTERÉ SE VE SVALECH VÁŽE GLUKÓZA A PO PŘECHODU NA NÍZKOSACHARIDOVOU STRAVU JE ZASE NABERETE. Dysbióza je důsledkem parazitální nákazy a ačkoliv může být způsobena i jinými faktory způsobujícími chronický stres (adrenální únava, antibiotika a chemikálie, elektromagnetické pole a mikrovlnné záření, těžké kovy, zánět a bolest, toxicita plísní, parazité a patogeny, přejídání a špatný životní styl), tak role parazitů je zde zcela zásadní. Přerůstání candidy by mělo být vnímáno pouze jako symptom a ne jako příčina onemocnění, neboť kvasinka candidy je symbiotický organismus, který jinak žije ve střevech v rovnováze se stovkami druhů bakterií. Neměly byste chtít a ani nemůžete zbavit se všech kvasinek.
Tak jistě, vždy je lepší vyřešit příčinu než řešit důsledky, nicméně zde je příčin mnoho a pro běžného jedince jsou obtížně rozlišitelné tedy lidé řeší raději alespoň něco než nic. Dobře to určitě není, ale vzhledem ke stavu oficiální medicíny a relativně nízké úrovni potřebných znalostí v běžné populaci to asi ještě dlouho bude bohužel stejné. mozno to tu uz bolo pisane ....necital som diskusiu ...ale urcite v kazdom pripade by som nezanedbal pri tejtotukovej diete aspon 30-40 gramov vlakniny denne 10g vlakniny bude uplne stacit. K tomu kefir a mas vymalovane. Ja som mal tolko (ak nie menej) vlakniny pocas asi 3-4 rokoch co som bol v ketoze a ziadne zapchy. Nejde tak vlakninu, ako o PRObiotika.
To je podle mě bohatě, ono velké množství vlákniny může střevo dost dráždit. Na keto diete jsem 4 dny, mam dole 3kg, citim se zatim celkem dobre, trochu unava.Snazim se hodne pit vodu, vodu s citronem, caje nin 2, 5 litru snazim se 3 l.. Beru B6, C, MSM, kolagen, zinek v chelatove forme, horcik laktat do vody 2x denne 1 cajova lzicka. Ph se pohybuje 5 max 6. Dnes jsem vzala sodu, nebude to sem tam vadit na ledviny? Podrzi to B6 20g? Nebo mam pridat draslik, neboli mne nejak v zadech(ledviny), ale, vnimam je trosku. Taky nekdy trochu tlak v pravem podzebri, ale to jsem mivala i sem, tam drive, mam zluc.kaminky. Mam trochu zvyseny tlak, leky neberu, pohybuje se od 120 az 135 na 90 az 95. Mam cca 30 kg nadvahy, proto jsem se rozhodla pro keto dietu. Jin 3x denne rano: sunka, slanina, syry, vajicka + zelenina, obed: maso + zelenina, vecer: bud to co rano nebo na obed, ryby a i dusena, nebo grilovana zelenina.Pokud mam chute tak orisky, semena, syr.Nekdy mam chut na vino, mohu suche bile, cervene sem tam 2 dcl denne? Ovoce jsem zatim nemela, chci jeste pockat cca 14dni a pak bobuloviny. Ze zeleniny, listovou, zeli, kvetak,brokolice,fazolky, okurek, rajcata, paprika.Taky zampiony, prave hriby, avokafo, kedlubna, sem tam celer a mrkev. Davam si maslo, sadlo, oliv.olej, kokosovy olej a olivy.Dnes jsem si merila ketony mam je v prvnim policku slabem ruzovem. Postupuji dobre, co by ste mi jedte poradili a doporucili. Dekuji
Tak 3 kg je pouze voda nic jiného, pokud by jste si dala cokoliv s cukrem tělo se napije jako houba a je to zpět. Soda v rozumném množství dodá sodík a ten udrží vodu v buňkách i hladinu kortizolu nutnou při této stravě. Nechápu proč berete 20 g B6 to jsem snad nikdy neslyšel že by někdo bral takové dávky. Draslík by z vás vytahal ještě další vodu, což bych osobně neviděl zrovna ideální se cíleně silně odvodnit. Strava kterou popisujete stejně patrně obsahuje poměrně dost sacharidů měla by jste si to spočítat na nutriční kalkulačce cronometer.com a uvidíte jak si stojíte. Víno, respektive cokoliv s lihem, je vlastně zase trochu sporné ale pokud vám to vyjde na kalkulačce proč ne, jsou to pouze zbytečné hluché kalorie. Ohledně ketonů patrně budete muset ještě ubrat sacharidy a ono to naskočí. Jeee, blbe jsem to napsala 20 mg B 6. Prosim Vas a jake je unosne mnozstvi te sody, mam z lekarny od firmy Vitar v tabletach, tam je denni doporuceni 6 tablet. Kolik mohu vzit tablet za den a jak dlouho? A ty ostatni vit. a mineraly beru dobre? C beru 500 mg, MSM 3 g, colagen 1 pol.lzice, co mohu pridat bebo ubrat? Dekuji
Tak pokud ostatní béčka máte dle nutriční kalkulačky tak nějak v pohodě dá si brát i toto množství, ale běžně bohatě stačí polovina tedy 10 mg. Soda tak dva až čtyři gramy, ale ideálně 1,5 hod po jídle a ne zcela pravidelně. Obecně tablety vždy obsahují nějakou přídatnou látku tedy za mě raději koupit práškovou bezhliníkovou sodu. Zda to ostatní berete dobře přeci vidíte na nutriční kalkulačce, já jasnovidectví zatím neovládám tedy netuším co dodáte stravou a co tedy nemusíte třeba dodávat vůbec. Každopádně všeho moc škodí tedy třeba dlouhodobě brát 500 mg céčka může ovlivňovat negativně hladiny mědi a ceruloplazminu tedy zase i když jde o rozumnou dávku zbytečně bych ho nebral. Rozhodně je lepší dávat ho hodně v případě podpory organizmu z nějakého důvodu třeba když cítím že na mě něco leze tak klidně i 10 a více gramů za den, ale ne dlouhodobě. Dlouhodobě bohatě stačí 100-300 mg a rozložit do několika dávek za den což má mnohem lepší výsledky než jedna velká. Dekuji za odpoved Pane Jardo, mohl byste mi prosim Vas "poradit", po tydennim keto stravovani, sacharidy jsem se snazila drzet kolem 50 g, mi dnes neni dobre psychicky i kdyz beru horcik, solim himalajskou soli, piju 3 litry a beru B6. Asi mi tato strava nesedi, mivam sem tam uzkosti a strachy. Premyslim, ze bych zvedla ty sacharidy na 100 g denne,myslim, ze jste to tady psal, tesne pod hranici ketozy. Nebo bych rano byla na ovocne snidani (bobuloviny, kokos, orechy) a pak dodrzovala nizkosacharidovou dtravu dle nutri kalkulacky.
Tak ono vynechání sacharidů není jenom o tom že se rozhodnu a bude to fungovat. Musíte vzít v potaz že se tím zcela zásadně mění skladba bakterií ve střevě kde vzniká naprostá většina serotoninu, což na jednu stranu může vyvolat deficit serotoninu tedy deprese, nebo přebytek serotoninu tedy paniku a úzkosti. Většinou si stav po nějaké době sedne do normálu, ale ten přechod může být i dost problematický. Spíše než nízkosacharidovku bych asi nyní vyzkoušel cyklickou ketogenní dietu kdy se sacharidy nejí třeba dva dny a potom se jí jeden den jenom sacharidy a takto se to střídá dlouhodobě. Pochopitelně ten cyklus si musíte nastavit dle toho co vaše
Dekuji moc za odpoved, mohu si v tom sacharidovem dnu, dat treba jen ovoce, bude to stacit ? Nebo mohu v tech sacharidovych dnech stridat jakekoliv sacharidy? Nebo tam musi byt vylozene cukr. Mam tu nadvahu, tak bych to nechtela prehant. A to hubnuti a ta ketoza bude stene jako u te keto diety?
Vy evidentně nechápete jak to funguje. Obezita není důsledek přežírání, ale naopak nutriční podvýživy kdy lidé jedí hluché kalorie bez výživné hodnoty. Klasický příklad je chlast kde jde o čisté kalorie s nulovou výživnou hodnotou který navíc silně zhoršuje fungování jater kde probíhá přeměna hormonů štítné žlázy na aktivní formu. Do toho jim média a MUDrci radí nežrat, nebo žrát ve své podstatě hlušinu z umělé hmoty, což jim zpomalí štítnou žlázu ještě více a tloustnou pak pomalu i z vody. Logika celého procesu je naopak kvalitní a dostatečnou stravou nastartovat štítnou a pak můžete jíst kolik chcete a nemůžete přibrat. Štítnou rozhýbají především sacharidy a ideální je jíst tedy pomalé sacharidy jejichž glykemický index se pohybuje pod hodnotou 50 a je pak celkem jedno o jaké sacharidy jde. Tím vlastně má tělo stále co spalovat a kotel jede jak má což poznáte tak že máte stále teplé ruce a nohy. Dekuji za vysvetleni a Vas cas. Existuji i nejake leky proti kandidoze. Je vhodne jimi podporit zmenu jidelnicku, aby se toho clovek zbavil rychleji?
Kandida není příčina zdravotních problémů, ale důsledek špatného metabolizmu. Léky tedy sice existují i se zde o nich psalo, ale to je léčení nanejvýš sporné protože se vůbec netýká odstranění příčiny a tedy vlastně o žádnou skutečnou léčbu ani nejde. Změna jídelníčku pochopitelně funguje, ale musí být celkem dlouhodobá a hlavně doplněná o zásadní zklidnění psychiky, zvýšení tvorby HCl, zlepšení toku žluče a podpora tvorby vlastních enzymů. Pak se jídlo normálně stráví a kandida nemá z čeho prosperovat.
Zde je to popsáno z pohledu endokrinoložky Dr. Carolyne Dean, což je dostatečně silný kalibr pro naše pozorování a domněnky. Dlouho jsem měl podezření, že každá rozežranost má svou příčinu, ale málokdy člověk narazí na rozumné zdůvodnění, které ho pro stejný názor potěší. Na regulaci krevního tlaku a srdeční činnosti se však podílí i ostatní vitamíny a minerály jinak důležité pro správný chod štítné žlázy, teprve rozborem jídelníčku a ideálně při znalosti biochemie, si každý najde ten svůj všelék. Nejedná se o žádná záhadná onemocnění, pouze o nedostatek vitamínů a minerálů umožňující přítomnost breberek a množení virů a bakterií v jejich kožíšku, proto rostlinné jedy (zdravá strava a byliny nahrazující léky) účinkují pouze v okamžiku braní a pak se stav opět zhorší. Zájemce o pochopení odkazuji na Dr. Mathiase Ratha, i když ani ten na stránkách svého institutu https://www.drrathresearch.org/ a nadace https://www.dr-rath-foundation.org/ nezaznamenal, že někteří jedinci se, z pohledu kardiovaskulárních onemocnění, revolučním ApoA-1 Milano vývojově adaptovali i na absenci tvorby vitamínu C u lidí. Zatím je to první vlaštovka, ale ukazuje, že evoluce člověka není dokončena. https://en.wikipedia.org/wiki/ApoA-1_Milano Skutečně tedy u určitého procenta populace existují jak patologické geny, tak geny umožňující dlouhověkost, pokud o nich vím, lze rodinná zatížení regulovat potravními doplňky, většina lidí se na genetiku z pohodlnosti a neznalosti jenom vymlouvá. Magnesium-Deficient Obesity jedna z najvyzivnejsich potravin - povolena v keto strave - su vajicka
Máte sice pravdu s tím pohledem na výživové hodnoty nicméně je potřeba také zmínit že až 70% populace má na vajíčka nějakou silnější či slabší reakci formou intolerance a spouští si tak chronický zánět. Vzhledem k tomu že jde až o 7 lidí z deseti určitě je vhodné si před konzumací většího množství vajec zjistit jak si z tohoto pohledu stojí můj organizmus.
Je mozne, ze tu alergii způsobuje jen zloutek nebo jen bilek?
Ano, většinou jde o bílek, ale bohužel bez testů to nelze nijak zjistit.
Moc děkuji.
Moc děkuji.
...zaklad pre crevnu floru ...simply MUST ....chia, ryzove otruby, lanove semeno , inulin, ovsena vlaknina,psylium .....
...zaklad pre crevnu floru ...simply MUST ....chia, ryzove otruby, lanove semeno , inulin, ovsena vlaknina,psylium .....
https://drcarolyndean.com/2019/10/magnesium-deficient-obesity/
The Great Potassium Breakthrough
https://drcarolyndean.com/2020/08/the-great-potassium-breakthrough/
Podvod s nedostatkem draslíku zabíjí a mrzačí miliony lidí
http://files.naprameni.cz/200000038-64dd865d70/drasl%C3%ADk.pdf
samozrejme od sliepok s prirodzenou stravou
https://temazdravie.sk/vajcia-a-ich-vplyv-na-zdravie/
samozrejme od sliepok s prirodzenou stravou
https://temazdravie.sk/vajcia-a-ich-vplyv-na-zdravie/