Prodám vysoce kvalitní kokosový olej od firmy Tropicai, rozlévaný do nestandardních obalů.
Cena za 1000 ml je 420,-Kč plus dobírka.
V případě zájmu o menší objem, bude cena oleje zachována a připočítá se pouze rozdíl ceny jiného obalu.
Také je případně možné plnit i obaly dodané zákazníkem.
Jedná se o naprosto ideální tuk, který je tělu prospěšný z mnoha pohledů.
Jedním z hlavních kladů je vysoký obsah kyseliny kaprylové cca 5 %, která mimořádně účinně likviduje kvasinku kandidu (Candida Albicans). Dále svou vhodnou skladbou obsažených mastných kyselin vyloženě šetří játra a nezatěžuje slinivku, se kterou má mnoho lidí vážné potíže a ani to nemusí vědět. Nezanedbatelnou výhodou je zlepšení příjmu vitamínu D při opalování, na což vám stačí, před odchodem na sluníčko, si vzít lžičku tohoto oleje a pak vlastní péče o pleť, protože tento olej naprosto předčí jakékoliv krémy a to i opalovací s nějakým faktorem, protože s ním se prostě nespálíte. Dalším a velice podstatným kladem je snadná skladovatelnost, mimořádně dobrá chuť a jeho vhodnost do většiny jídel i kuchyňských úprav, včetně smažení. Zdaleka se nejedná o celkový výčet kladných vlastností, ten je opravdu dlouhý a v jiné části fóra si o nich můžete přečíst.
Má podobný účinek i samotný kokos? Ovoce posypané strouhaným kokosem je velmi chutné, ale dávat si tam tuk mi připadá zvláštní.
Čerstvý, syrový, strouhaný kokos ano, ale ten prodávaný ne, ten je totiž odtučněný. Proti jeho chuti nic nemám, ale kyseliny kaprylové obsahuje minimum, čili zde je opravdu nutný čistý olej.
Odtučněný? Koukla jsem na pytlík a ve 100gr je 60gr tuku, to se mi nezdá moc odtučněné.
Vyzkoušejte odšťavnit čerstvý syrový kokos a namočený strouhaný kokos, pak bude vše jasné a pochopíte o čem mluvím.
Tak už tuším, proč se ty kokosy chovají odlišně - některé jsou opravdu asi odtučněné. Včera jsem si koupila pytlík v Albertu a tam je tuku jen asi 22%, tedy třetina co v tom, který jsem si koupila minule.
Vaše nabídka kokosového oleje je super, díky, asi jí časem využiji. Jakou má tento olej trvanlivost?
Vaše nabídka kokosového oleje je super, díky, asi jí časem využiji. Jakou má tento olej trvanlivost?
Zhruba rok až dva, ale pochybuji, že vám tak dlouho vydrží, je totiž velice chutný.
Co sa tyka sposobu uskladnenia, ten rok - dva je pri izbovej teplote v tme?
Ja som ho porozlieval do mensich flasiek, a vzdy mam vytiahnutu len jednu, ostatne som dal do mrazaku. Nieje to teda nutne? Staci v ladnicke, alebo kludne niekde v spajzi?
U tohoto oleje to nutné není, ten je vysoce stabilní i v běžné pokojové teplotě, ale zmrazení mu nijak také neškodí a životnost se pak dá garantovat opravdu dlouhodobá.
Nevadí, když strouhaný kokos z obchodu nebo velmi hrubý strouhaný od Lifefood přidávám skoro do všeho? Do ovocné šťávy nevadí? Do patlaniny nevadí? Do ořechového mléka s odšťavenou mrkví nevadí?
Kokos opravdu nevadí skoro nikde, ale přehánět to s ním také nemusíte, všeho s mírou.
Kokosový olej od Lifefoodu má na obalu informaci, že obsahuje 8% kyseliny kaprylové. Je možné, aby se to lišilo?
Obávám se, že ta informace je mylná, dosáhnout se dá tak 5,6% a o vyšším podílu jsem zatím neslyšel.
jak mám prosím přesně užívat kokosový olej, když se chci zbavit kvasinky? Mohu ho užívat i když se snažím zbavit se překyselení?
Používat ho můžete vždy, v tom není problém, akorát musíte dokázat udržet správné pH a to není problém udržet na život podporujících hodnotách stravou, nebo odkyselovačem. Rozumné množství je tak dvě, až čtyři polévkové lžíce denně.
Mala by som záujem o zaslanie kokosového oleja i prípadných ďalších produktov na Slovensko.
Bolo by to možné?
Ďakujem
Ano, není to problém, napište mě email, nebo soukromou zprávu a manželka vám požadované zboží pošle.
Neskusil ho již někdo?
http://www.biozero.cz/kokosovy-olej-100-1kg.html
215Kč + 90Kč poštovné.
http://www.iherb.com/Coconut-Oil
4,5 - 8$ za 454g
(184 - 326Kč)
1$ = 18,50Kč (sakumprdum)
1361g 80$ -> 4$ (74Kč) poštovné No track, 10days to EU
215Kč + 90Kč poštovné.
4,5 - 8$ za 454g
(184 - 326Kč)
Zajímavé, jen to chce znát tu kvalitu a to vždy sedět nemusí, ono známé úsloví „nemám tolik peněz, abych si mohl kupovat levné věci“, platí ve všech oblastech a u potravin dvakrát, tam nejde jenom o prachy, ale i o zdraví a to se nedá penězi vyvážit.
215Kč + 90Kč poštovné.
4,5 - 8$ za 454g
(184 - 326Kč)
Mně se u toho Biozeráckého nelíbí slovíčko "rafinovaný"... mám raději informaci "za studena lisovaný", kterou tam naopak postrádám.
A to druhé mi nepřipadá o nic výhodnější než kokosák od pana Jardy (kalkulujeme-li s tím dražším a kvalitativně srovnatelným).
To Kometa:
Děkuji za upozornění.
Ten z biozero.cz je RBD. ![]()
http://en.wikipedia.org/wiki/Coconut_oil
Ono to platí stále stejně, že za málo peněz je málo muziky.
Někde zde na fóru píšete, že kokosový olej může provokovat zánětlivé procesy a rozházet poměr prvků v organismu. Rád bych ho vyzkoušel, ale tohle mě celkem zarazilo. Jak by to tento olej dokázal? Jde tedy o to nepřekračovat čtyři lžíce denně a pak se není čeho bát?
Jakýkoliv olej, z dlouhodobého pohledu, může vyvolávat problémy, protože se vždy nějak rozhodí poměry mastných kyselin, čili brát ho určitě můžete i v uvedeném množství, ale ne jako jediný tuk, vždy je třeba dodat širší skladbu mastných kyselin a rozumné je tedy užívat více druhů olejů, nebo tuků.
jaké má být skupenství kokos. oleje? Mám doma jeden, co je v pevném stavu. Ale někde jsem viděl pojem tekutý kokos. olej. To je jich více druhů nebo jde jen o teplotu podání?
Kokosový olej mení skupenstvo podľa okolitej teploty. V lete, alebo vykúrenej miestnosti, keď je okolo 25 stupňov, ho budeš mať tekutý a ako bude teplota klesať bude tuhnúť. Nie je to na závadu.
Jak správně píše členka Sybilla, kokosový olej taje při teplotě 25 stupňů a pod touto teplotou je tuhý a nad ní tekutý.
Dobrý den, četl jsem tvůj článek o kokosovém oleji. Já dovážím ze Srí Lanky ten nejlepší kokosový olej a to v Bio a nebio kvalitě. Náš bio kokosový olej je také už na pultech Billy, bohužel je tam špatná etiketa. Je deklarován jako Bio kokosový tuk.
Pokud máš zájem o velká balení není to pro nás žádný problém, můžeme dopravit i sudy.
Hledáme partnery pro obchodní spolupráci.
Pokud máš zájem najdi web http://www.serendib.cz
Ahoj
Můj kontakt je uvedený na hlavních stránkách pod mojí fotografií, zde http://www.zdravi-az.cz/ a pokud chcete, tak mě zavolejte, určitě je blbost řešit takovéto téma ve fóru.
Zkoušel někdo tento tuk?
http://www.dobrykolonial.cz/Mydlar/249-Kokosový-tuk-1000-g
Na skladě maj jen 10litrový balení za 729 Kč.
http://www.dobrykolonial.cz/Mydlar
Da se kokosovy olej/tuk vyrobis s pomoci dvouhrideloveho odstavnovace (napr. Angel)?
Tak to nedá, ten zpracuje pouze syrové ořechy na výborné kokosové máslo a kokosový olej se dělá ze sušené hmoty, což odšťavňovač nedovede.
Dobrý den, zaujala mě nabídka kokosového oleje od Vás, mohu se zeptat, je olej nerafinovaný a lisovaný za studena?Děkuji za odpověď.
Ano, jak se tam píše, jde o velice kvalitní druh oleje.
Ještě Vám Stejsi napíšu, že - aniž bych chtěl dělat tuhle Jardovi vyloženě reklamu - my jsme s manželkou otestovali několik výrobců kokosového oleje, ale tenhle Tropicai hodnotíme jednoznačně jako špičku - jak na kosmetické účely, tak do receptů, čili na jídlo. Chuťově je přímo úžasný. Tenhle určitě doporučuju.
Mimochodem lepší cenu jsem nesehnal, takže taky beru zde od Jardy, jednou za čas tak pět až deset kilo.
Také se připojuji.Od pana Zajíčka je chuťově nejlepší.
tiez mam tu istu skusenost, aj som z inych stran pocula chvalu.
Já se rovněž připojuji - od pana Jardy je kokosák prostě nej ![]()
Plne souhlasim a zeptam se - jaky nejlepe zvolit postup na preliti kokosaku od pana Jardy z plastovych lahvi do vlastni sklenene dozy? Predpokladam, jednoduse zahrat a prelyt. Co mne ale zajima, jak moc tepla voda se na rozpusteni kokosaku v PETkach da pouzit, aby mu to nejak 'neublizilo'. Diky.
Jindro, jak ten olej uchováváte? Nepředpokládám, že za měsíc spotřebujete 5kg ![]()
Dá se taky mrazit jako lněný olej?
dělám to takto jak píšete. samozřejmě ohřev s ohledem na enzymy, tedy raději pozvolna ve vlažné vodě než ve vodě vřelé nebo třeba na vařiči/v mikrovlnce, to ne ne, enzymy by šly fuč.
tedy, zahřívám pozvolna ve vlažné vodě nejvýše do 45 °C, ale u kokosáku stačí i méně, však víte, teče krásně už při necelé třicítce
zatímco lněný olej se kvůli trvanlivosti vyloženě doporučuje zmrazit, kokosový olej leží na druhé straně pomyslné křivky trvanlivosti = je velmi trvanlivý; kokosák stačí držet v mírném chladu (mám ve spíži). Kokosový olej je olej nasycený a je velmi stabilní.
Zmrazit jej můžete, ale nevidím benefit a těm enzymům to nejlíp dělat taky nebude.
Ano, jak se tam píše, jde o velice kvalitní druh oleje.
Děkuji, nebyla jsem si jistá.
Děkuji všem za reakce, hlavně Jindrovi. ![]()
Už asi 2 roky si pročítám tyhle stránky, ale přijde mi, že pořád zjišťuju něco novýho ![]()
Ten kokosový olej si určitě objednám, zatím mám zkušenosti pouze s Lifefoodem a s Purity vision z DM.
Každopádně jsem ještě neobjevila lepší věc na péči o tělo a chtěla bych vyzkoušet i zdravou čokoládu. Dokonce někde psali, že kokosový olej je i výborný lubrikant, to jsem zatím ale nezkoušela ![]()
Tak pro ten posledně jmenovaný účel aplikace je vyloženě vhodný, tam si myslím že reklamace určitě nebude. Zvláště v kombinaci s medem by z hlediska protikvasinkového a antimikrobiálního působení v kombinaci se skvělou chutí měl vyhovět pro jakékoliv hrátky.
Dobry vecer,
poohlizim se po co nejlevnejsi variante kvalitniho kokosaku (asi jako vetsina z nas v tomto vlakne:-) ) a narazila jsem na tento olej. http://www.ekoworld.cz/bio-kokosovy-ole ... l/d-72689/ Pisi, ze je to bio a za studena lisovany a puvodem je ze stredni Ameriky. Akorat baleni je jen 2.5l. Nicmene cena za kilo pak vychazi nejakych 342,-s DPH. Tak jsem se chtela jednak podelit - treba by to nekoho (pana Jardu?) mohlo zajimat - a take bych rada vyzvedela pripadne zkusenosti s touto znackou. ![]()
Mejte se a diky za pripadne reakce
Eva
Uvedený olej neznám a nedovedu posoudit, na trhu je mnoho druhů a vyznat se v nich není možné. Prostě ho vyzkoušejte a uvidíte zda vyhovuje.
...A treba ti to ? ... Ak máš partnera, ktorý Ta nevie zvhlčiť svojou pozornosťou k Tebe, tak asi áno... Poradím - radšej zmeň partnera, než aby si si strkala kokosový olej do pindulky ako lubrikant... ![]()
"Prichucovať" fajnučkú ženskú pindulku nejakým kokosovým olejom a medom ? ... To je vyslovené rúhačstvo....
![]()
Žena po přechodu ztrácí vlhkost ať má sebelepšího partnera nebo si myslíte, že po přechodu nemá na sex nárok. Kokosový olej se dá používat jako lubrikant. Je to vyzkoušené.Nejlepší je začít masáží kokosovým olejem a pak pokračovat. Je to skvělé, akorát se nesmí ohlížet na to, že se vše umastí.
Chtel bych se zeptat, pokud uz obcas osmazim na panvi nejake to maso, je lepsi pouzit klasicky treba slunecnicovy olej, nebo panensky kokosovy? Vzhledem k mnozstvi oleje, ktere na smazeni pouziji, je mi to jedno, i kdyz je ten kokosovy drazsi.
Můj názor je, že kokosový se použít dá bez negativních účinků. Ale i olivový - v něm údajně ani při vyšších teplotách nevznikají jedovaté látky, je to jeden z nejstabilnějších olejů a je i levnější;).
horší varianta než olej slunečnicový snad už není
z těch běžně používaných kupujte namísto slunečnicového olej řepkový
použití kokosového je (z důvodu jeho vysoké tepelné stability) mnohem vhodnější, to jste trefil, akorát že do smaženého jídla přejde kokosová chuť (tam, kde je vůně panenského kokosového oleje nežádoucí, se používá rafinovaný, ale neztužený kokosový olej, tvz. RBD – reffined, bleached, deodorized).
a vydlabte se na smažení 🙂 buďte rád, že jste zdravý
Tak dobře vám odpovídá člen Jindra, čili je určitě vhodný, akorát trochu změní chuť.