Zdravím všechny,
zajímalo by mě, jestli má někdo zkušenost s konzumací hmyzu. Podle mého názoru by to mohlo být dost dobré zpestření jídelníčku bez jakýchkoliv negativních dopadů. Sice si netroufám chytat na zahradě kobylky a za živa je polykat, což by asi bylo nejlepší, ale napadá mě možnost kupovat hmyz sušený pro domácí zvířata. Stojí to pár korun a údajně pouhá lžíce takového hmyzu plně nahradí pořádný telecí steak co se např. bílkovin týče. Navíc hmyz obsahuje i spoustu jiných zdraví prospěšných substancí.
Denně si mixuju různé nápoje s množstvím zelené hmoty, takže do toho hodit lžíci hmyzu by bylo velmi jednoduché, a asi nebylo ani nijak chuťově postřehnutelné.
Otázkou je pouze snad to, odkud takový hmyz pochází a čím je krmen během života, a jaká je technologie sušení s ohledem na zachování co nejvíce živin.
Neřeší někdo podobnou otázku ?
Sice jsem zkoušel opravdu hodně exotických pokrmů dokonce i smažené mravence, což chutnalo asi jako buráky, ale takový produkt co popisujete určitě ne tedy tam vás asi moc posunout nedovedu.
On ten hmyz není zase tak výživný, jak se nám neustále snaží podsouvat média.
Ono spíše bude záležet o jaký konkrétně půjde protože například červy patří u některých indiánů k základním zdrojům bílkovin.
Dobrý den ,v létě když jsou kobylky ,tak je normálně sbírám a jím,
Rozmixuju je živé do mrkvové šťávy a ani nevím že jsem nějaký hmyz jedl, myslím necítím žádnou chuť hmyzu ,jestli to má nějaký přínos netuším.
zkoušel jsem sníst i pár kobylek samotných a nepřipadalo mi to nějak špatný ,docela mě to chutnalo.
Mám doma potkany a ty se můžou po kobylkách utlouct ,takže to nebude asi nic špatného.
Tak určitě na konzumaci kobylek nejde hledat nějaká podstatná negativa spíše jde o překonání odporu zakotveného v našem mozku že hmyz je fuj a není k jídlu. Podle mě by bohatě stačilo seřídit myšlení mladé generace že hmyz fuj není a další generace ho již bude považovat za normální potravinu jako dnes třeba vnímá kuře.