Kotvičník zemní

Zdraví-AZ — https://forum.zdravi-az.com/forums/topic/kotvicnik-zemni/
Pavel Slabý — úte říj 18, 2011 10:06 am

Toto téma jsem založil, protože si myslím, že o kotvničníku tu mnoho řečeno nebylo. Je to bylina velmi zajímavá, tak bych Vás poprosil jestli byste sem mohli vkládat své zkušenosti, názory ale také například nějaká osvědčená doporučení, kde ho koupit.
Někde se prodává za 200 Kč/ 100g a někde například za 600 Kč/ 100g. Víte o něčem dobrém?:)

kos — úte říj 18, 2011 12:42 pm

Koupila jsem na http://www.prodejbylin.cz/kotvicnik_nat/index.html a je tam také obsáhle popsána zajímavá zkušenost.

Pavel Slabý — úte říj 18, 2011 12:54 pm

Prave jsem koukal dneska, ze od DR. Popov byl za 79 Kč/100g, to je ale i ta drevina v tom, ne cista nat. Co si myslite p. Jardo, bude v tom veliky rozdil? Ma cenu kupovat za 400/ 100g?

Jarda — stř říj 19, 2011 7:47 am
Pavel Slabý píše:
Prave jsem koukal dneska, ze od DR. Popov byl za 79 Kč/100g, to je ale i ta drevina v tom, ne cista nat. Co si myslite p. Jardo, bude v tom veliky rozdil? Ma cenu kupovat za 400/ 100g?

Kvalita se dost různí, to si budete muset vyzkoušet, já to nijak zmapované nemám co kdo dodává, sám to beru od solidního dodavatele a i tak se tam občas něco objeví, je třeba si uvědomit jak ta rostlina vypadá a třeba při sklizni po dešti tam může být i hlína.

Mikard — stř říj 19, 2011 9:29 am

Dobrý den,

Taky me zajímala kvalita kotvicniku a chápu, že je to individualni a nemusi to vždy souviset s cenou. Co me ale vice zajimá je to jak se připravuje takovy kotvičník ke konzumaci. Zdroje na internetu od pěstitelů se vcelku shodují v tom, že se má: cituji "Při přípravě odvaru ze sušené natě doporučujeme bylinu vařit cca 30 minut v 0,5 litru vody pro lepší vylouhování obsahových látek. Konzumuje se ve dvou až třech dávkách během dne, při nedostatku času není chybou, vypije-li se odvar najednou.
Další možností přípravy je udělat výluh. Stanovená dávka kotvičníku se zalije vroucí vodou, nechá se přiklopená 4-6 hodin vylouhovat a poté se konzumuje jako čaj. Nejlépe během dne před jídlem."

Vy například doporučujete vzít na lžičku a zapít vodou což mi vyhovuje ale mám trochu pochybnosti jestli se ty látky do těla dostanou bez výluhu a povaření....
Jinak kupuji baleni za 85 kč 100 g a podle času buď podle návodu udělám čaj (na produktu píšou stací 10 min louhovat) nebo podle Vás to zapiji vodou když nestíhám.

Jarda — stř říj 19, 2011 9:38 am
Mikard píše:
Dobrý den,

Taky me zajímala kvalita kotvicniku a chápu, že je to individualni a nemusi to vždy souviset s cenou. Co me ale vice zajimá je to jak se připravuje takovy kotvičník ke konzumaci. Zdroje na internetu od pěstitelů se vcelku shodují v tom, že se má: cituji "Při přípravě odvaru ze sušené natě doporučujeme bylinu vařit cca 30 minut v 0,5 litru vody pro lepší vylouhování obsahových látek. Konzumuje se ve dvou až třech dávkách během dne, při nedostatku času není chybou, vypije-li se odvar najednou.
Další možností přípravy je udělat výluh. Stanovená dávka kotvičníku se zalije vroucí vodou, nechá se přiklopená 4-6 hodin vylouhovat a poté se konzumuje jako čaj. Nejlépe během dne před jídlem."

Vy například doporučujete vzít na lžičku a zapít vodou což mi vyhovuje ale mám trochu pochybnosti jestli se ty látky do těla dostanou bez výluhu a povaření....
Jinak kupuji baleni za 85 kč 100 g a podle času buď podle návodu udělám čaj (na produktu píšou stací 10 min louhovat) nebo podle Vás to zapiji vodou když nestíhám.

Tak vyvaření má jistě svoje výhody, ovšem také i nevýhody, čili já se domnívám, že z dlouhodobého hlediska to bude cca stejné. Pokud je nať opravdu kvalitně rozmixovaná, nebo namletá, tak si myslím, že je její využitelnost při průchodu celou trávicí trubicí je dost slušná a srovnatelná s tím výluhem. Také úspora času, jak správně píšete, je značná a rozdíl využitelnosti patrně malý.

esie — stř říj 19, 2011 10:26 am

Dobrý den pane Jardo,

minulý týden jsem se dočetla, že kotvičník zemní se nemá užívat při chudokrevnosti - tou trpí moje 73 letá maminka.
Čaj z kotvičníku začala užívat minulý týden a zatím nemá problém - myslíte, že může pokračovat?
Děkuji předem za Váš názor a přeji hezký den :D

Jarda — stř říj 19, 2011 8:57 pm
esie píše:
Dobrý den pane Jardo,

minulý týden jsem se dočetla, že kotvičník zemní se nemá užívat při chudokrevnosti - tou trpí moje 73 letá maminka.
Čaj z kotvičníku začala užívat minulý týden a zatím nemá problém - myslíte, že může pokračovat?
Děkuji předem za Váš názor a přeji hezký den :D

Osobně se nedomnívám, že by v jeho užívání měl být nějaký zásadní problém v tomto smyslu. Dnes je chudokrevný díky překyselení kde kdo a pokud berou kotvičník, tak jim prakticky vždy naopak pomáhá.

Pavelka. — pát led 06, 2012 6:50 pm

Fungoval by sušený kotvičník na sucho? Pomlít na jemno, do pusy a zapít? Mohly by tak fungovat jiné byliny např Ginko? Odpadla by tak příprava a pítí převařené vody...

ovekyska — pát led 06, 2012 7:21 pm
Pavelka. píše:
Fungoval by sušený kotvičník na sucho? Pomlít na jemno, do pusy a zapít? Mohly by tak fungovat jiné byliny např Ginko? Odpadla by tak příprava a pítí převařené vody...

ja ho takto užívam a funguje.

Jarda — sob led 07, 2012 8:53 am
Pavelka. píše:

Určitě ano, dokonce mají některé takto aplikované byliny i lepší účinky.

Dagmara — pon led 16, 2012 12:22 pm
Jarda píše:
Pavelka. píše:

Chtěla bych se zeptat pane Zajíčku jaké množství lze takto užívat.Pokud možno na lžičky neboť nemám váhu která váží na gramy.Děkuji

jani — pon led 16, 2012 4:15 pm

Co mám informace z Karlovy univerzity, tak kotvicnik se ma uzivat dle prof. Valicka z UK odvar z jedne rovne pol.lzice drogy se zalije sklenici varici vody a nasledne vari 30 minut ve vodni lazni. Zatepla se precedi a pije se tato davka rozdelena na 3-4 dily za den. Druha varianta je, ze se jedna rovna pol.lzice zalije sklenici horké vody a necha se luhovat 4-6 hodin pije se stejne jako predesly zpusob.
NIkde jsem se nedočetla ani nedověděla, že by se kotvičník jen tak polykal a měl za takovéhoto užití nějaké účinky. Ráda se v případě opaku poučím, to vaření je " náročné " :-)

fox — úte led 17, 2012 7:48 am

Dobrý den,
na způsob extrakce účinných látek z bylin je spousta návodů a každý z nic má své výhody a nevýhody. Často se setkávám s doporučením na vývary ale také na výluhy buď v tucích/olejích (horkých) nebo v alkoholu. Abych měl klidné spaní tak osobně tyto varianty kombinuji - střídám a mám tak dobrý pocit, že jdu střední cestou ... od THC přes jinan až třeba ke kotvičníku.

Jarda — úte led 17, 2012 9:48 am
Dagmara píše:
Chtěla bych se zeptat pane Zajíčku jaké množství lze takto užívat.Pokud možno na lžičky neboť nemám váhu která váží na gramy.Děkuji

Na lžičky to neovládám, tu má každý jinou, čili 1-2 gramy, případně zpočátku i dvojnásobek.

topper1982 — pon úno 13, 2012 11:06 am

p Jarda

Zaujima ma uzivanie kotvicnika z dlhodobeho hladiska. Niekde citam ze ho netreba uzivat dlhsie ako mesiac dva a vzapati najdem clanok kde pisu ze ucinky sa dostavia po 3 mesiacoch. Ako je to vlastne s uzivanim kotvicnika vseobecne? Ja sam uzivam kotvicnik nie uplne pravidelne ale s prestavkami a musim povedat ze vyvar z bylin sa tabletam nemoze rovnat. Dam dve tri tablety po napr 500mg kotvicnika dvakrat denne a je to skutocne citit, ale ked robim caj tak kludne tam mozem dat aj velku lyzicu kotvicinka a so mnou to nic nespravi. Preto odporucam skutocne kto nema overeny zdroj odporucam radsej extrakt v kapsulach koniec koncov mozno este vyjde aj lacnejsie a ucinky su daleko lepsie. Kazdy vie ze kotvicnik cize tribulus terrestris sa da dnes za par supov kupit v kazdom fitku alebo shope zameranom na fitness a posilnovanie. Aky mate vy p Jarda teda nazor na tablety a ako je to s dlhodobym uzivanim? moze poskodit? rozhodit organizmus? Mne dlhodobejsie uzivanie cize tak mesiac dva len a len prospievalo ale uzivam uz len kapsule s presnym vytazkom, caj sa mi neosvedcil. Na tabletach je napisane ze uzivat povedzme mesiac a potom pauza ale niektori co piju vyvar a caje z kotvicnika tak ho piju aj dlhodobo aj par rokov nepretrzite. Nemozu si poskodit? Podla mna je to prirodna vec a nemoze byt na skodu ked t obude mbrat v kapsuliach aj viac ako dva mesiace nie?

Jarda — stř úno 15, 2012 12:17 pm
topper1982 píše:
p Jarda

Zaujima ma uzivanie kotvicnika z dlhodobeho hladiska. Niekde citam ze ho netreba uzivat dlhsie ako mesiac dva a vzapati najdem clanok kde pisu ze ucinky sa dostavia po 3 mesiacoch. Ako je to vlastne s uzivanim kotvicnika vseobecne? Ja sam uzivam kotvicnik nie uplne pravidelne ale s prestavkami a musim povedat ze vyvar z bylin sa tabletam nemoze rovnat. Dam dve tri tablety po napr 500mg kotvicnika dvakrat denne a je to skutocne citit, ale ked robim caj tak kludne tam mozem dat aj velku lyzicu kotvicinka a so mnou to nic nespravi. Preto odporucam skutocne kto nema overeny zdroj odporucam radsej extrakt v kapsulach koniec koncov mozno este vyjde aj lacnejsie a ucinky su daleko lepsie. Kazdy vie ze kotvicnik cize tribulus terrestris sa da dnes za par supov kupit v kazdom fitku alebo shope zameranom na fitness a posilnovanie. Aky mate vy p Jarda teda nazor na tablety a ako je to s dlhodobym uzivanim? moze poskodit? rozhodit organizmus? Mne dlhodobejsie uzivanie cize tak mesiac dva len a len prospievalo ale uzivam uz len kapsule s presnym vytazkom, caj sa mi neosvedcil. Na tabletach je napisane ze uzivat povedzme mesiac a potom pauza ale niektori co piju vyvar a caje z kotvicnika tak ho piju aj dlhodobo aj par rokov nepretrzite. Nemozu si poskodit? Podla mna je to prirodna vec a nemoze byt na skodu ked t obude mbrat v kapsuliach aj viac ako dva mesiace nie?

U čaje dlouhodobou konzumaci mohu pouze doporučit a u výtažků nedovedu jednoznačně posoudit, ale dle mého názoru by to také nijak zásadně vadit nemělo.

topper1982 — stř úno 15, 2012 11:00 pm

p Jarda

Vdaka za odpoved, este poznamka: je vobec dlhodobe uzivanie kotvicnika ci uz formou caju alebo kapsul vobec cloveku prospesne alebo si telo uz na kotvicnik zvykne a nic to s nim nerobi, je nejaka vedecka studia alebo dokaz ze dlhodove uzivanie kotvicnika je prospesne? Vsetkeho vela skodi nie?

Je podla Vas kotvicnik v kapsuliach menej kvalitny ako caj? Mne sa caj neosvedcil a to som ho pil skutocne dost, kapsulky su podla mna daleko efektivnejsie tak nevidim dovod pit hektolitre caju, dam par kapsul a je to. Stejne tie kapsule zapijam cajom ovocnym alebo mineralkou, tekutin mam dost.

Kde ej ta finta v uzivani kotvicnika? niekomu zabea inemunie, niekto da gram na lyzicku zaleje horucou vodou a je hotovy, ja dam celu lyzicku a nic necitim, kde je finta? Kapsule mozem len odporucit, stupne chut do jedla, libido, akasi sebadovera a sila. Vo forme caju hmmmm akosi nic moc, neviem kde je chyba

Jarda — čtv úno 16, 2012 10:35 am
topper1982 píše:
p Jarda

Vdaka za odpoved, este poznamka: je vobec dlhodobe uzivanie kotvicnika ci uz formou caju alebo kapsul vobec cloveku prospesne alebo si telo uz na kotvicnik zvykne a nic to s nim nerobi, je nejaka vedecka studia alebo dokaz ze dlhodove uzivanie kotvicnika je prospesne? Vsetkeho vela skodi nie?

Je podla Vas kotvicnik v kapsuliach menej kvalitny ako caj? Mne sa caj neosvedcil a to som ho pil skutocne dost, kapsulky su podla mna daleko efektivnejsie tak nevidim dovod pit hektolitre caju, dam par kapsul a je to. Stejne tie kapsule zapijam cajom ovocnym alebo mineralkou, tekutin mam dost.

Kde ej ta finta v uzivani kotvicnika? niekomu zabea inemunie, niekto da gram na lyzicku zaleje horucou vodou a je hotovy, ja dam celu lyzicku a nic necitim, kde je finta? Kapsule mozem len odporucit, stupne chut do jedla, libido, akasi sebadovera a sila. Vo forme caju hmmmm akosi nic moc, neviem kde je chyba

Nedovedu posoudit, proč na vás čaj nezabírá, ale ani proti extraktům není možné mít výhrady. Jinak si dlouhodobé podávání kotvičníku chválí veliké množství uživatelů, tak na co chcete další odborné studie, zkušenosti studie vždy předčí a zde je těch pozitivních ohlasů obrovské množství.

janin — čtv úno 16, 2012 9:46 pm
topper1982 píše:
p Jarda

p.Jardo uvádza na fóre aj túto stránku http://www.prodejbylin.cz/kotvicnik_nat/index.html

topper1982 — pát úno 17, 2012 9:46 am

p Jarda

Ved o to prave ide, ludia si kotvicnik pochvaluju prave pri dlhodobom uzivani ale vacsina kapsul tak tam odporucaju uzivat napr mesiac a potom mesiac pauzu ale preco? Odovodnuju to tym ze vraj telo si potom prestane vyrabat vlastny testosteron a aby si nenavyklo na dodavanie latok zvonku je nutna ta pauza pri uzivani. Lenze podal mojho nazoru s telo nenavykne kedze kotvicnik stimuluje len zlazy k lepsej cinnosti a nepriamo zvysuje hladinu testosteronu ak ju vobec zvysuje. Nevidim dovod po mesiaci davat si pauzu ved je le ndobre ze zlazy funguju lepsie nie? Preco teda tie pauzy pri tabletach ked pri caji to ludia piju roky? Su tablety inac stravitelne alebo silnejsie? Podla mna by ani tablety ak ich clovek uziva dlhodobo aj par mrsiacov nemali uskodit kedze kotvicnik je prirodna vec, moze si na neho telo navyknut? Nemyslim si, na vodu si clovek tiez nenavykne nikdy pretoze ak chce zit vodu pit stejne musiiiii.

Riesim ten kotvicnik preto lebo skutocne sa mi zda ze funguje a pomaha, preto sa mi zda zvlastne ze niekto ho uziva v kuse roky a niekto berie tri tyzdne a potom dava prestavku, hladam tu spravnu cestu uzivania nic viac. Nechcem si zase dlhodobym uzivanim ublizit ale skutocne neviem v com by som si ublizil, predavkovat sa tym neplanujem a pravidelne uzivanie mi zatial len prospelo.

Bol by som rad ak by sa niekto ozval kto kotvicnik denne uziva dlhodobejsie a povedzme uziva aj kapsuly ako to vidi niekto so skusenostami dlhodobymi. Mne sa to zatial osvedcuje a hcem ho skusit brat uz dlhodobo v kuse.

Jarda — sob úno 18, 2012 11:26 pm
topper1982 píše:
p Jarda

Ved o to prave ide, ludia si kotvicnik pochvaluju prave pri dlhodobom uzivani ale vacsina kapsul tak tam odporucaju uzivat napr mesiac a potom mesiac pauzu ale preco? Odovodnuju to tym ze vraj telo si potom prestane vyrabat vlastny testosteron a aby si nenavyklo na dodavanie latok zvonku je nutna ta pauza pri uzivani. Lenze podal mojho nazoru s telo nenavykne kedze kotvicnik stimuluje len zlazy k lepsej cinnosti a nepriamo zvysuje hladinu testosteronu ak ju vobec zvysuje. Nevidim dovod po mesiaci davat si pauzu ved je le ndobre ze zlazy funguju lepsie nie? Preco teda tie pauzy pri tabletach ked pri caji to ludia piju roky? Su tablety inac stravitelne alebo silnejsie? Podla mna by ani tablety ak ich clovek uziva dlhodobo aj par mrsiacov nemali uskodit kedze kotvicnik je prirodna vec, moze si na neho telo navyknut? Nemyslim si, na vodu si clovek tiez nenavykne nikdy pretoze ak chce zit vodu pit stejne musiiiii.

Riesim ten kotvicnik preto lebo skutocne sa mi zda ze funguje a pomaha, preto sa mi zda zvlastne ze niekto ho uziva v kuse roky a niekto berie tri tyzdne a potom dava prestavku, hladam tu spravnu cestu uzivania nic viac. Nechcem si zase dlhodobym uzivanim ublizit ale skutocne neviem v com by som si ublizil, predavkovat sa tym neplanujem a pravidelne uzivanie mi zatial len prospelo.

Bol by som rad ak by sa niekto ozval kto kotvicnik denne uziva dlhodobejsie a povedzme uziva aj kapsuly ako to vidi niekto so skusenostami dlhodobymi. Mne sa to zatial osvedcuje a hcem ho skusit brat uz dlhodobo v kuse.

Dle mého názoru by to nijak vadit nemělo a uškodit by jste si tím neměl.

zuzis — pát úno 24, 2012 11:20 am

Na mně teda kotvičník funguje. Když vím, že mám náročně sportovní den, dám 0,5-0,75L čaje ze 2-3čaj. lžiček, vařím 30min., přecedím, nechám vychladnout, zmrazím, pak rozmrazím, a piju. Ta energie je úžasná, tím pádem i dobrá nálada.

Inka — úte lis 13, 2012 12:07 am

Ráda bych se zeptala, užívám romixovaný kotvičník, 3 lžičky denně, je lepší ho užívat jen s vodou či s jídlem? děkuji moc. I

Jarda — stř lis 28, 2012 1:42 pm
Inka píše:
Ráda bych se zeptala, užívám romixovaný kotvičník, 3 lžičky denně, je lepší ho užívat jen s vodou či s jídlem? děkuji moc. I

Tak asi pouze zapít i když se domnívám, že v tom velký rozdíl nebude.

dushan74 — pon led 14, 2013 4:52 pm

Kotvičnik objednávam od prodejbylin (dúfam že cenovo a kvalitne výhodný)
Užívam ho cca 6 mesiac takmer denne. Pripravujem ho buď cca 2-6g namletý v kávomlynčeku a zalejem do termosky alebo ho občas 10 min.povarím, sem tam iba na sucho zjem a zapijem. Mám v pláne ho užívať dlhodobo a Dúfam že to všetko v poriadku. :P

Jarda — stř led 30, 2013 11:07 pm
dushan74 píše:
Kotvičnik objednávam od prodejbylin (dúfam že cenovo a kvalitne výhodný)
Užívam ho cca 6 mesiac takmer denne. Pripravujem ho buď cca 2-6g namletý v kávomlynčeku a zalejem do termosky alebo ho občas 10 min.povarím, sem tam iba na sucho zjem a zapijem. Mám v pláne ho užívať dlhodobo a Dúfam že to všetko v poriadku. :P

Ano, dá se užívat dlouhodobě.

Lana — sob úno 02, 2013 6:43 pm

Je k dostání u Dr Popova. V zelených lékárnách či na adrese: http://www.drpopov.cz/kotvicnik-zemni-n ... ID504.html

cibezik — stř bře 13, 2013 7:46 am

Chtěl bych se podělit o zkušenosti z kotvičníkem. Užívám ho 16 dní, nejdříve 3x denně pak jsem snížil na 2x denně. Nať zakoupenou jsem rozdrtil na prášek a asi necelou lžičku cca 1g zaleju vroucí vodou a nechám luhovat klidně hodinu.
Pozoruji na sobě tyto účinky:
- podstatné zvýšení libida, prožitek je taky intenzivnější co se ejakulace týče
- mám více energie, zvládnu se méně zadýchávat do kopce...jsem totiž nadšený turista a denně chodím pěšky min. 7 km
- tělo se mi zpevnilo
- dále pozoruji a to mi docela vadí, že potřebuji méně spánku..nikdy jsem nebyl medvěd i o víkendu vstávám před sedmou. Spím 6-7 hodin. ALe teď mi stačí klidně i 4-5. Je nepříjemne když jdu spát ve 23 hodin a ve 3 ve 4 ráno se probudím a už nemohu pořádně usnout. Prostě jsem fit.

Proto se ptám někoho fundovaného jestli to z dlouhodobého hlediska nemá negativní vliv na organismus? Neb pak když vysadím se vše vrátí k normálu? Jak dlouho se to může užívat? Dělá se pauza? Jak eliminovat to zkracení spánku?

Vševěd — pon bře 18, 2013 9:00 am
cibezik píše:
Chtěl bych se podělit o zkušenosti z kotvičníkem. Užívám ho 16 dní, nejdříve 3x denně pak jsem snížil na 2x denně. Nať zakoupenou jsem rozdrtil na prášek a asi necelou lžičku cca 1g zaleju vroucí vodou a nechám luhovat klidně hodinu.
- mám více energie, zvládnu se méně zadýchávat do kopce...jsem totiž nadšený turista a denně chodím pěšky min. 7 km
- tělo se mi zpevnilo
- dále pozoruji a to mi docela vadí, že potřebuji méně spánku..nikdy jsem nebyl medvěd i o víkendu vstávám před sedmou. Spím 6-7 hodin. ALe teď mi stačí klidně i 4-5. Je nepříjemne když jdu spát ve 23 hodin a ve 3 ve 4 ráno se probudím a už nemohu pořádně usnout. Prostě jsem fit.

Proto se ptám někoho fundovaného jestli to z dlouhodobého hlediska nemá negativní vliv na organismus? Neb pak když vysadím se vše vrátí k normálu? Jak dlouho se to může užívat? Dělá se pauza? Jak eliminovat to zkracení spánku?

Zvýšená hladina testosteronu. Do měsíce to přejde samo od sebe, tělo si to zreguluje, přestane ho tolik vylučovat - a vrátí se Vám starý život.

cibezik — čtv bře 21, 2013 7:17 am

Už jsem to pocítil, vše se vrátilo k normálu. čili pak už se to nemá brát či se má dát pauza či zvýšit dávku či i v tomto stavu to má stále pozitivní účinky? :)

Zdenek20 — čtv bře 21, 2013 10:15 am
cibezik píše:
Už jsem to pocítil, vše se vrátilo k normálu. čili pak už se to nemá brát či se má dát pauza či zvýšit dávku či i v tomto stavu to má stále pozitivní účinky? :)

Odpověď bychom spíš potřebovali od tebe :).
Dobrého pomálu, jak říkávaly naše babičky, toho bych se držel.

Tady vyjímám z líčení 10 měs. užívání od postaršího muže (odpověď tam ale bohužel také není):
"Dlouho jsem považoval dávku 2,5g na den pro mne za optimální; dokonce jsem se domníval, že nadále mi budou stačit i snížené (udržovací) dávky. Tento předpoklad se ukázal jako chybný. Pro udržení účinnosti drogy bylo naopak třeba dávku kotvičníkového prachu zvýšit až na 3,5 až 4g na den. Tentýž jev zaregistrovala má žena; i zde bylo třeba pro udržení účinku zvýšit dávku (1,75g) skoro na dvojnásobek. Je tedy zřejmé, že na kotvičník vzniká tolerance, kdy si organismus na jeho pravidelný přísun zvykne a přizpůsobí tomu svou látkovou výměnu."

Cituji z

Willis — čtv bře 21, 2013 11:33 am

Kotvičník jsem kdysi zkoušel, ale vůbec na mě nefunguje, jednoznačně nulový účinek.

cibezik — čtv bře 21, 2013 12:14 pm

Jo tak těch zkušeností od uživatelů jsem čtl plno i tu výše uvedenou. Někde jsem četl, že by se měla třeba po měsíci udělat týden pauza. Zvyšovat dávky jistě není dobrá cesta. Je to bylina a tak by se s ní mělo i zacházet. Čili dobrého po málu :D

Jarda — čtv bře 28, 2013 2:39 pm
cibezik píše:
- tělo se mi zpevnilo

Tak zpravidla se užívá dlouhodobě, ale občasná pauza je určitě dobrá. Nijak se jím nelze předávkovat toho se bát nemusíte. Spánek asi neprodloužíte, pokud to tělo nepotřebuje a můžete tedy déle ponocovat. Pro lepší účinky je vhodná kombinace s další bylinou, konkrétně se dává Maca peruánská tak do 5 g denně.

dushan74 — sob dub 13, 2013 8:27 pm

Maca, tak ja to idem vyskúšať.
Po zhruba ročnom užívaní kotvy
takmer každý deň (2čl namlete)
si skúsim dať mesačnú pauzu a
nasadím si cca 4čl denne Maca.

Išlo by to takto kombinovať,
mesiac Maca a mesiac Kotvičnik
dookola?

muflon — stř dub 17, 2013 6:08 am

Výroba lihové tinktury z Kotvičníku-kapky jsou pak levnější a nejspíš i účinnější než konzumace samotného kotvičníku....

http://www.youtube.com/watch?v=au7rLU_Vj5g

PS: první půlka videa je domácí výroba Jitrocelového sirupu (místo cukru použít třeba xylitol nebo stevii....),
...a až v druhé půlce videa je ten kotvičník :-)

dushan74 — čtv dub 25, 2013 2:36 pm
muflon píše:
Výroba lihové tinktury z Kotvičníku-kapky jsou pak levnější a nejspíš i účinnější než konzumace samotného kotvičníku....

http://www.youtube.com/watch?v=au7rLU_Vj5g

PS: první půlka videa je domácí výroba Jitrocelového sirupu (místo cukru použít třeba xylitol nebo stevii....),
...a až v druhé půlce videa je ten kotvičník :-)

super, dik za typ. ten Kotvičnik vyskúšam vylúhovať
a užívať ako extra silnú koncentráciu, pár kvapiek denne.
k tomu pridám Maca a pitný režim navýšim s osmo.vodou a šťavami.

derkel — ned dub 28, 2013 1:13 pm
Jarda píše:
Pavelka. píše:

Dobrý den, jak dlouho vydrží jemně namleté byliny(prášek), když je dám do uzaviratelných sáčků?

Jarda — čtv kvě 02, 2013 10:53 am
dushan74 píše:
Maca, tak ja to idem vyskúšať.
Po zhruba ročnom užívaní kotvy
takmer každý deň (2čl namlete)
si skúsim dať mesačnú pauzu a
nasadím si cca 4čl denne Maca.

Išlo by to takto kombinovať,
mesiac Maca a mesiac Kotvičnik
dookola?

Dává se to společně, tím se zvýší účinnost.

Jarda — čtv kvě 02, 2013 11:08 am
derkel píše:
Dobrý den, jak dlouho vydrží jemně namleté byliny(prášek), když je dám do uzaviratelných sáčků?

Tak sáčky jako moc dobrý nápad nevidím, ale dobře uzavíratelná sklenice není problém a životnost je pak i dva roky.

dushan74 — čtv kvě 02, 2013 10:38 pm
Jarda píše:
Dává se to společně, tím se zvýší účinnost.

Chcem sa opýtať, môže sa Maca užívať dlhodobo s Kotvičnikom alebo je vhodné si urobiť prestávku?
Viem že Kotvičnik nieje účinný pre
deti a mladistvých do 30 rokov.

Ako je to s užívaním Maca u deti príp.tehotnych žien. Ďakujem.

mildaso — sob kvě 18, 2013 4:51 pm

Měsíc už užívám zázračný kotvičník a je to hodně znát.Opomenout nemohu mimo jiné i větší sexuální aktivitu.Mé tělo se mi zdá pevnější a více poslouchá.Jsem čilejší a únavy jsou pryč.Pracuji v podzemí už 25 let a i v tom dost nelidském prostředí pociťuji vliv této bylinky.Skoro denně musím vyšlapat v horku 27-30 stupňů a prachu kilometr kopce se stoupáním cca 13 stupňů...což jsem před používáním byliny musel tak sedmkrát odpočívat a dnes to vyjdu na dvakrát až třikrát.Jediné negativum vidím v tom...že to nemohu dát manželce...to bych asi nestíhal :lol: .Jinak mohu jen vřele doporučit.

michal84 — úte kvě 21, 2013 3:29 pm

Nejak som úplne nepochytil to dávkovanie v prípate užívania samotnej pomletej bylinky tak by som si to chcel overiť.
Nemám doma presnú váhu tak sa chcem spýtať, je v pohode užívať 3-krát denne jednu čajovú lžičku jemne namletého konvičníku?
Alebo radšej "iba" 3-krát kávová lžička?

Vďaka

Jarda — ned kvě 26, 2013 1:52 pm
dushan74 píše:
Chcem sa opýtať, môže sa Maca užívať dlhodobo s Kotvičnikom alebo je vhodné si urobiť prestávku?
Viem že Kotvičnik nieje účinný pre
deti a mladistvých do 30 rokov.

Ako je to s užívaním Maca u deti príp.tehotnych žien. Ďakujem.

Tak dají se užívat celkem dlouho, ale vždy bych pár dní raději vynechal, aby si tělo na bylinu nenavyklo. V těhotenství to jako vhodné nevidím a dítě by ji nemělo na nic potřebovat.

Jarda — ned kvě 26, 2013 1:53 pm
mildaso píše:
Měsíc už užívám zázračný kotvičník a je to hodně znát.Opomenout nemohu mimo jiné i větší sexuální aktivitu.Mé tělo se mi zdá pevnější a více poslouchá.Jsem čilejší a únavy jsou pryč.Pracuji v podzemí už 25 let a i v tom dost nelidském prostředí pociťuji vliv této bylinky.Skoro denně musím vyšlapat v horku 27-30 stupňů a prachu kilometr kopce se stoupáním cca 13 stupňů...což jsem před používáním byliny musel tak sedmkrát odpočívat a dnes to vyjdu na dvakrát až třikrát.Jediné negativum vidím v tom...že to nemohu dát manželce...to bych asi nestíhal :lol: .Jinak mohu jen vřele doporučit.

To je opravdu test v terénu a ten nahradí jak vidno i složité studie.

Jarda — ned kvě 26, 2013 1:56 pm
michal84 píše:
Nejak som úplne nepochytil to dávkovanie v prípate užívania samotnej pomletej bilinky tak by som si to chcel overiť.
Nemám doma presnú váhu tak sa chcem spýtať, je v pohode užívať 3-krát denne jednu čajovú lžičku jemne namletého konvičníku?
Alebo radšej "iba" 3-krát kávová lžička?

Vďaka

Ani jednu vaši lžičku jsem neviděl a netuším kolik na ni nabíráte, to je pak čiré jasnovidectví, prostě udejte váhu, nebo objem.

michal84 — ned zář 01, 2013 8:56 am
Jarda píše:
Ani jednu vaši lžičku jsem neviděl a netuším kolik na ni nabíráte, to je pak čiré jasnovidectví, prostě udejte váhu, nebo objem.

Takže zarovnaná lžička má objem 3,3ml :)

Stačí takto zarovnanú ližičku užívať 3-krát denne?

Jarda — sob lis 02, 2013 5:52 pm
michal84 píše:
Takže zarovnaná lžička má objem 3,3ml :)

Stačí takto zarovnanú ližičku užívať 3-krát denne?

Tak fungovat to bude, ale běžně se bere i polévková lžíce a to je cca 8 ml.

dushan74 — sob bře 29, 2014 11:02 pm
Jarda píše:
Tak fungovat to bude, ale běžně se bere i polévková lžíce a to je cca 8 ml.

1 polievkova l. namleteho kotvicnika resp. 8 ml - 1 krat denne ??

juice — ned dub 13, 2014 10:56 am

Hezkou neděli,
chci se zeptat - může užívání kotvičníku ovlivnit menstruační cyklus? Je mi 21 a začala jsem kotvičník užívat kvůli srovnání hormonů, teď se ale nedostavila menstruace, která je jinak pravidelná. Žádné jiné léky neberu. Děkuji za odpověď.

Jarda — pon dub 14, 2014 11:31 am
dushan74 píše:
1 polievkova l. namleteho kotvicnika resp. 8 ml - 1 krat denne ??

Ano a možná i vícekrát, je třeba si účinky odzkoušet, každý reaguje trochu jinak.

Jarda — pon dub 14, 2014 11:33 am
juice píše:
Hezkou neděli,
chci se zeptat - může užívání kotvičníku ovlivnit menstruační cyklus? Je mi 21 a začala jsem kotvičník užívat kvůli srovnání hormonů, teď se ale nedostavila menstruace, která je jinak pravidelná. Žádné jiné léky neberu. Děkuji za odpověď.

Tak asi ano i když nejde o naprosto běžný jev, ovšem předpokládám, že stav se po nějaké době sám upraví do normálu.

rad10 — pon čen 23, 2014 7:16 pm

Ahoj Jardo.Bydlim kousek od Poděbrad, mohl by jsi mi zde doporučit kvalitní zdroj kotvičníku nebo tip na někoho od koho bereš sám? A ještě dotaz, dá se něčím zesílit účinek kotvičníku, skombinovat s něčím? Díky za tip.

dushan74 — pon čen 23, 2014 8:29 pm
rad10 píše:
Ahoj Jardo.Bydlim kousek od Poděbrad, mohl by jsi mi zde doporučit kvalitní zdroj kotvičníku nebo tip na někoho od koho bereš sám? A ještě dotaz, dá se něčím zesílit účinek kotvičníku, skombinovat s něčím? Díky za tip.

Skombinuj to z korenom Maca peruanska :wink:

Jarda — sob čen 28, 2014 6:54 pm
rad10 píše:

Pokud jde o kombinaci ke zvýšení účinků, tak dobře radí člen dushan74 a jinak není problém se zde pro kotvičník zastavit, je uveden v nabídce zboží na konci fóra a mám ho skladem.

xpapinekx — čtv čec 03, 2014 12:23 am

Dobrý den,
zajímá mě, jestli se Kotvičník zemní může užívat zároveň s těmito bylinkami: Třezalka,Kozlík lékařský,Dobromysl,Meduňka,Andělika lékařská,Máta peprná, Levandule, Chmel, Srdečník,Mučenka pletní, Catuaba,Rooibos zelený,Lapacho, Gotu kola, Albície,Maral,Eleuterokok,Schizandra čínská, Rozchodnice růžová, Černý rybíz, MAJORÁNKA,VACHTA,ŘEBŘÍČEK,VRBOVKA,ROZMARÝN,HLOH,JMELÍ, KONDURANGO ??
Předem děkuji za odpověď! :)

Deane — čtv čec 03, 2014 9:47 pm

Ja som pri užívaní kotvičníku necítil nijaký účinok.
Dosť sa u nás pestujú rôzne rastliny ktoré majú overené účinky a pochádzajú buď z Peru, z Číny Mexika a rôzne. No som presvedčený že účinok sa pri takýchto u nás pestovaných dostaviť nemôže lebo u nás nemôžu obsahovať určité prvky ktoré sa u nás proste nevyskytujú. Myslím že rastlina obsahuje niektoré dôležité účinné látky len keď je pestovaná v pôvodnom prostredí. Ani Aloe pestované napr. vo Švajčiarsku na farmách nemá účinok ako to z Mexika. Jednoducho je to k ničomu, u nás treba hľadať účinné látky v rastlinách ktoré sa u nás prirodzene vyskytujú. Inak je to len zbytočné vyhadzovanie peňazí. V Tatrách nenájdem Múmio ani keby som ho hľadal s lampášom na sv. Jána o polnoci. Ani kotvičník ktorý si pracne doma dopestujem nebude mať účinok ako ten s pôvodnej domoviny.

Jarda — ned čec 20, 2014 5:56 pm
xpapinekx píše:
Dobrý den,
zajímá mě, jestli se Kotvičník zemní může užívat zároveň s těmito bylinkami: Třezalka,Kozlík lékařský,Dobromysl,Meduňka,Andělika lékařská,Máta peprná, Levandule, Chmel, Srdečník,Mučenka pletní, Catuaba,Rooibos zelený,Lapacho, Gotu kola, Albície,Maral,Eleuterokok,Schizandra čínská, Rozchodnice růžová, Černý rybíz, MAJORÁNKA,VACHTA,ŘEBŘÍČEK,VRBOVKA,ROZMARÝN,HLOH,JMELÍ, KONDURANGO ??
Předem děkuji za odpověď! :)

Na to s jistotou odpovědět nedovedu, ale domnívám se že ano i když nechápu jak by jste to všechno do sebe najednou naládoval.

Jarda — ned čec 20, 2014 6:01 pm
Deane píše:
Ja som pri užívaní kotvičníku necítil nijaký účinok.
Dosť sa u nás pestujú rôzne rastliny ktoré majú overené účinky a pochádzajú buď z Peru, z Číny Mexika a rôzne. No som presvedčený že účinok sa pri takýchto u nás pestovaných dostaviť nemôže lebo u nás nemôžu obsahovať určité prvky ktoré sa u nás proste nevyskytujú. Myslím že rastlina obsahuje niektoré dôležité účinné látky len keď je pestovaná v pôvodnom prostredí. Ani Aloe pestované napr. vo Švajčiarsku na farmách nemá účinok ako to z Mexika. Jednoducho je to k ničomu, u nás treba hľadať účinné látky v rastlinách ktoré sa u nás prirodzene vyskytujú. Inak je to len zbytočné vyhadzovanie peňazí. V Tatrách nenájdem Múmio ani keby som ho hľadal s lampášom na sv. Jána o polnoci. Ani kotvičník ktorý si pracne doma dopestujem nebude mať účinok ako ten s pôvodnej domoviny.

Tak v dost věcech máte pravdu, nicméně zrovna kotvičník se zde pěstovat určitě dá a funguje dobře.

dushan74 — pát říj 02, 2015 2:01 pm

Ahoj tak mne sa podarilo si vypestovat vlastnu odrodu kotvicnika. Poviem ze som milo prekvapeny, nic
narocne. Nechal volne vysusit, zomlel na kavovom mlynceku a napchal som to do 00 velkych toboliek.
Pocitam ze by to malo mat este lepsi efekt. Co poviete ? Uzivat hned rano alebo v tomto pripade to nerozhoduje.

Mimochodom, trosku od temy - este planujem tak urobit aj so semenom lichorerisnice, nasusene semeno zomeliem a naplnim do toboliek.
Netusim ako a kolko 00 velkost toboliek mozem denne uzit a ci je to takto ok, poradite ?☺

Jarda — ned říj 04, 2015 8:33 pm
dushan74 píše:
Ahoj tak mne sa podarilo si vypestovat vlastnu odrodu kotvicnika. Poviem ze som milo prekvapeny, nic
narocne. Nechal volne vysusit, zomlel na kavovom mlynceku a napchal som to do 00 velkych toboliek.
Pocitam ze by to malo mat este lepsi efekt. Co poviete ? Uzivat hned rano alebo v tomto pripade to nerozhoduje.

Mimochodom, trosku od temy - este planujem tak urobit aj so semenom lichorerisnice, nasusene semeno zomeliem a naplnim do toboliek.
Netusim ako a kolko 00 velkost toboliek mozem denne uzit a ci je to takto ok, poradite ?☺

Takto upravený produkt, je možné užívat ve stejných dávkách jako kdyby jste si vařil čaj, tedy celé gramy a to si myslím se vám při ceně tobolek a pracnosti moc nevyplatí. Jinak v tom problém nehledejte, fungovat to určitě bude.

dushan74 — ned říj 04, 2015 9:14 pm
Jarda píše:
Takto upravený produkt, je možné užívat ve stejných dávkách jako kdyby jste si vařil čaj, tedy celé gramy a to si myslím se vám při ceně tobolek a pracnosti moc nevyplatí. Jinak v tom problém nehledejte, fungovat to určitě bude.

Tak tobolky som kupil 1000 ks za 15€ co nieje teke hrozne, myslel som ze tobolka prebehne nizsie pod zaludocne utroby a tam
kotvicnik poskytne viscej efektu.

Jarda — ned říj 04, 2015 9:46 pm
dushan74 píše:
Tak tobolky som kupil 1000 ks za 15€ co nieje teke hrozne, myslel som ze tobolka prebehne nizsie pod zaludocne utroby a tam
kotvicnik poskytne viscej efektu.

To si nemyslím, běžné tobolky se rozpustí v řádu vteřin, tedy určitě neprojdou pod žaludek. Pro takový účel se dělají enterosolventní tvrdé tobolky, které kyselému prostředí v žaludku odolávají a opravdu projdou až do zásaditého prostředí a rozpustí se až tam. Ty ovšem běžně koupit nelze a jsou mnohem dražší.

dushan74 — pon říj 05, 2015 8:09 pm
Jarda píše:
To si nemyslím, běžné tobolky se rozpustí v řádu vteřin, tedy určitě neprojdou pod žaludek. Pro takový účel se dělají enterosolventní tvrdé tobolky, které kyselému prostředí v žaludku odolávají a opravdu projdou až do zásaditého prostředí a rozpustí se až tam. Ty ovšem běžně koupit nelze a jsou mnohem dražší.

A jeje tak to môžem zostať pri priamej konzumácii
resp. čaj - klasika. Škoda pri tých tobolkach som chcel
skúsiť variantu vit. C a červené šípky namlete. Lacnejšia
forma ako Céčka v lekární, či? Ale keďže Jardo tvrdí
že sa tobolka ihneď rozpúšťa v žalúdku, efekt asi nulový.

Jarda — ned lis 01, 2015 12:23 pm
dushan74 píše:
A jeje tak to môžem zostať pri priamej konzumácii
resp. čaj - klasika. Škoda pri tých tobolkach som chcel
skúsiť variantu vit. C a červené šípky namlete. Lacnejšia
forma ako Céčka v lekární, či? Ale keďže Jardo tvrdí
že sa tobolka ihneď rozpúšťa v žalúdku, efekt asi nulový.

Tak pokud nechcete shánět někde enterosolventní tvrdé tobolky, tak někde jsem četl, že je možno ty normální obalit ve vaječném bílku, nechat zaschnout a pak údajně fungují skoro stejně, ale bez záruky, vyzkoušené to nemám.

janana — pon srp 15, 2016 7:17 pm

Přítel chce koupit kotvičník protože si přečetl, že z něho rostou svaly s čímž má delší dobu problémy.

Někde jsem ale četla, že kvalitu "tribulusů" docela ovlivňuje množství saponinů, je opravdu velký rozdíl mezi 45% a 60%?

Přemýšlím, že mu koupím možná tenhle ale má právě jen 45% - https://fitkram.cz/prom-in-tribulus-terrestris-2622 tak mě zajímá jestli to moc vadí.

Díky za pomoc.

Jarda — ned zář 04, 2016 11:39 am
janana píše:
Přítel chce koupit kotvičník protože si přečetl, že z něho rostou svaly s čímž má delší dobu problémy.

Někde jsem ale četla, že kvalitu "tribulusů" docela ovlivňuje množství saponinů, je opravdu velký rozdíl mezi 45% a 60%?

Přemýšlím, že mu koupím možná tenhle ale má právě jen 45% - https://fitkram.cz/prom-in-tribulus-terrestris-2622 tak mě zajímá jestli to moc vadí.

Díky za pomoc.

Tak jde o to co vadí, zda ta cena, nebo výkon a i vysoce kvalitní standardizovaný extrakt ještě nutně nemusí znamenat že mu svaly narostou. Kotvičník působí dosti komplexně a spíše než svaly řeší jiné věci, prostě dělá z baby chlapa a svaly jsou až sekundární projev. Na svaly a vyrýsování je lepší zvedat přímo testosteron na což jsou jiné byliny, nebo spíše jejich kombinace, které působí daleko komplexněji.

janana — ned zář 04, 2016 1:20 pm

Díky za odpověď.

Mohl by jste doporučit přímo nějaké ty byliny, které by k tomuto účelu byly vhodné?

Děkuji

SemTamTuPrídem — ned zář 04, 2016 2:27 pm
janana píše:
Díky za odpověď.

Mohl by jste doporučit přímo nějaké ty byliny, které by k tomuto účelu byly vhodné?

Děkuji

Zaujíma to aj mňa :-)

Jarda — ned zář 11, 2016 8:05 am
janana píše:
Díky za odpověď.

Děkuji

Je vícero možností a mnoho kombinací, ale ne všechno každý dobře snáší, tedy si na netu najděte byliny a testosteron a jedna ze sestav byla opravdu dobrá a je odzkoušená i ve vrcholovém sportu a to je retibolin http://www.nutri-exact.cz/produkt/113/retibolin/

PavelVa — čtv kvě 11, 2017 6:46 pm

To už dávno funguje, podívej se tady http://dokonalaerekce.cz/kotvicnik-zemni-tribulus-terrestris-recenze najdeš tam i produkty, které tuto bylinu obsahují.

Jarda — sob čec 15, 2017 12:48 pm
PavelVa píše:
To už dávno funguje, podívej se tady http://dokonalaerekce.cz/kotvicnik-zemni-tribulus-terrestris-recenze najdeš tam i produkty, které tuto bylinu obsahují.

Ne všechno ale každému dělá dobře, je potřeba si to odzkoušet.

turojan — stř čen 27, 2018 8:30 am

Na https://www.super-bydleni.cz/kotvicnik- ... a-pouziti/ jsem se dočetl, že maximální denní dávka je 1g. Požíváte někdo více?

Jarda — stř čen 27, 2018 9:35 am
turojan píše:
Na https://www.super-bydleni.cz/kotvicnik- ... a-pouziti/ jsem se dočetl, že maximální denní dávka je 1g. Požíváte někdo více?

Dávkování je hodně individuální a je potřeba si svoji dávku vychytat s tím že určitě se dá užívat dávka vyšší.

Xrazovy_nick — pon bře 22, 2021 9:45 pm

KOTVIČNÍK NEBUDE PRE KAŽDÉHO !!!!!!!

Citujem hlavné účinky, z internetu... : "Pri pravidelnom konzumovaní kotvičníka viditeľne klesá množstvo cholesterolu, lipidov a cukrov v krvi. V kombinácii s fyzickou aktivitou prispieva k premene telesného tuku na svalovú hmotu. Má pozitívny vplyv na výkonnosť, vytrvalosť, vitalitu a obranyschopnosť. Zlepšuje krvný obeh, rozširuje cievy a znižuje krvný tlak, upravuje krvnú zrážanlivosť. Pôsobí močopudne, rozpúšťa obličkové a močové kamene a pomáha pri urologických aj obličkových chorobách. Zvyšuje vylučovanie žlče, stimuluje sekréciu žalúdočných štiav a zlepšuje peristaltiku čriev. "

Takže si to zhrňme.... Pri pravidelnom konzumovaní kotvičníka viditeľné klesá množstvo cholesterolu? Ech, TAK TOTO DOBRÉ NIE JE. Už je dávno vyvrátené, že čím nižšie množstvo cholesterolu v krvi, tým lepšie. NAOPAK, bolo zistené, že čím bližšie je človek k smrti, tým má v krvi menej cholesterolu. Takže táto vlastnosť kotvičníku bude skôr NA ŠKODU, než na osoh. Navyše v krvi má zvyšený obsah cholesterolu TEN ČLOVEK, ktorý ho tam MUSÍ MAŤ, aby dlhšie žil.

Pri pravidelnom konzumovaní kotvičníka viditeľná klesá množstvo cukrov v krvi? A TO JE DOBRÉ PRE KOHO? Pre toho, kto to so sacharidmi preháňa. Ale pre ľudí na nízkosacharidovej či strednesacharidovej strave, ktorí k tomu ešte cvičia (opakujem, cvičia, ale zároveň NEKONZUMUJÚ PREBYTOK SACHARIDOV - 400,500 a viac gramov denne dajme tomu na 80kg telesnej hmotnosti v super forme), to bude NA ŠKODU, pretože na jednej strane nebudú v ketóze a preto budú fungovať primírne na glukóze (ktorú by im kotvičník neutralizoval), na strane druhej budú mať znižované množstvo cukrov v krvi z dôvodu konzumácie kotvičníku, množstvo cukrov, ktoré majú v krvi v takom množstve, ktoré znižovať NETREBA.

Upravuje krvnú zrážanlivosť.......... čiže inak povedané - riedi krv. Toto rieši uzemňovanie, a v oveľa prirodzenejším a bezpečnejším spôsobom - uzemňovaním sa nedá predávkovať.

Pôsobí močopudne............... To je dobré len pre ľudí, ktorí zadržiavajú veľa vody (to jest tí, ktorí majú hormonálne problémy, alebo tí, ktorí konzumujú príliš veľa sacharidov). NIE JE TO DOBRÉ pre ektomorfov, nie je to dobré pre ľudí konštitúcie "vietor", či kombinácie konštitúcii "vietor+žlč", alebo "vietor+sliz" (pokiaľ tam nie je nadváha).

Navyše sa všade píše aj to, že kotvičník je vyslovene NEVHODNÝ pre ľudí, ktorí sú chudokrvní, alebo majú nízky tlak............

Čo z toho vychádza? Kotvičník zemný nie je vhodný na pravidelné (to znamená aj len niekoľkomesačné) používanie pre väčšinu ľudí (a to sa bavím o ľuďoch 30+, čím mladší sú, tým ešte menej vhodný pre nich je). Je to fakt, ktorý nikto nemôže znegovať.

Čo by ho hravo prekonalo a k tomu BEZ akéhokoľvek vedľajšieho účinku (ak sa nebavíme o možnom detoxikačnom negatívnom prejave, krátkodobom)? DERIVAČNÝ KÚPEĽ A UZEMŇOVANIE. Prípadne aj jelení cvik pre mužov a pre ženy, masáž semenníkov.

hobbyman — stř kvě 05, 2021 8:19 pm

dobrý den,
rád bych se chtěl zeptat na kvalitní zdroj sušeného kotvičníku zemního.
před lety jsem ho koupil zde:

8Ɩ0ᄅ-oʇǝl-ɐu-ǝɔɐʌɹǝzǝɹ-ᴉuǝlɐq-ǝʌoɯɐɹƃ00Ɩ-ᴉuɯǝz-ʞᴉuɔᴉʌʇoʞ/ƖㄥƖ/d/zɔ˙ɐɯɹɐɟɐʌoʞᴉuɔᴉʌʇoʞ˙ʍʍʍ//:sdʇʇɥ

kvalita super, ale bohužel zatím berou jen předobjednávky a bude až v září 2021 :-(
pak jsem ho koupil od nějaký jiný firmy,ale nestál moc za nic.
za jakékoli tipy předem děkuji, pokud někoho trápí reklama, tak mi to prosím pošlete soukromou zprávu.
předem děkuji za laskavost a přeji pevné zdraví všem!

p.s. kdo chce vidět správný odkaz, tak vložte celý divný text do okénka a vygenerujte:-)
https://www.upsidedowntext.com/

roberts — čtv čec 01, 2021 9:08 am

Hele tak to je dost možný, že ti kotvičníkem ubejvá cholesterol, protože testosteron se tvoří z cholesterolu a ty jestli dáš kotvičníkem pokyn tělu k větší tvorbě, tak si toho cholesterolu bere prostě víc. Z toho bych se tolik neplašil, stačí jíst víc vepřovinek, živočišnýho tuku, vývary a tak. Mám sám odzkoušený, že se mi zvedne T pokud snídám bůček. Kotvičník a bůček k snídani je nejlepší synergie.

Mě by spíš lidi zajímalo tohle. Když má někdo vyčerpaný nadledvinky, tak neni to tak, že kotvičník na ně funguje jako stimulant a tim je dále vyčerpává?

Xrazovy_nick píše:
KOTVIČNÍK NEBUDE PRE KAŽDÉHO !!!!!!!

Citujem hlavné účinky, z internetu... : "Pri pravidelnom konzumovaní kotvičníka viditeľne klesá množstvo cholesterolu, lipidov a cukrov v krvi. V kombinácii s fyzickou aktivitou prispieva k premene telesného tuku na svalovú hmotu. Má pozitívny vplyv na výkonnosť, vytrvalosť, vitalitu a obranyschopnosť. Zlepšuje krvný obeh, rozširuje cievy a znižuje krvný tlak, upravuje krvnú zrážanlivosť. Pôsobí močopudne, rozpúšťa obličkové a močové kamene a pomáha pri urologických aj obličkových chorobách. Zvyšuje vylučovanie žlče, stimuluje sekréciu žalúdočných štiav a zlepšuje peristaltiku čriev. "

Takže si to zhrňme.... Pri pravidelnom konzumovaní kotvičníka viditeľné klesá množstvo cholesterolu? Ech, TAK TOTO DOBRÉ NIE JE. Už je dávno vyvrátené, že čím nižšie množstvo cholesterolu v krvi, tým lepšie. NAOPAK, bolo zistené, že čím bližšie je človek k smrti, tým má v krvi menej cholesterolu. Takže táto vlastnosť kotvičníku bude skôr NA ŠKODU, než na osoh. Navyše v krvi má zvyšený obsah cholesterolu TEN ČLOVEK, ktorý ho tam MUSÍ MAŤ, aby dlhšie žil.

Pri pravidelnom konzumovaní kotvičníka viditeľná klesá množstvo cukrov v krvi? A TO JE DOBRÉ PRE KOHO? Pre toho, kto to so sacharidmi preháňa. Ale pre ľudí na nízkosacharidovej či strednesacharidovej strave, ktorí k tomu ešte cvičia (opakujem, cvičia, ale zároveň NEKONZUMUJÚ PREBYTOK SACHARIDOV - 400,500 a viac gramov denne dajme tomu na 80kg telesnej hmotnosti v super forme), to bude NA ŠKODU, pretože na jednej strane nebudú v ketóze a preto budú fungovať primírne na glukóze (ktorú by im kotvičník neutralizoval), na strane druhej budú mať znižované množstvo cukrov v krvi z dôvodu konzumácie kotvičníku, množstvo cukrov, ktoré majú v krvi v takom množstve, ktoré znižovať NETREBA.

Upravuje krvnú zrážanlivosť.......... čiže inak povedané - riedi krv. Toto rieši uzemňovanie, a v oveľa prirodzenejším a bezpečnejším spôsobom - uzemňovaním sa nedá predávkovať.

Pôsobí močopudne............... To je dobré len pre ľudí, ktorí zadržiavajú veľa vody (to jest tí, ktorí majú hormonálne problémy, alebo tí, ktorí konzumujú príliš veľa sacharidov). NIE JE TO DOBRÉ pre ektomorfov, nie je to dobré pre ľudí konštitúcie "vietor", či kombinácie konštitúcii "vietor+žlč", alebo "vietor+sliz" (pokiaľ tam nie je nadváha).

Navyše sa všade píše aj to, že kotvičník je vyslovene NEVHODNÝ pre ľudí, ktorí sú chudokrvní, alebo majú nízky tlak............

Čo z toho vychádza? Kotvičník zemný nie je vhodný na pravidelné (to znamená aj len niekoľkomesačné) používanie pre väčšinu ľudí (a to sa bavím o ľuďoch 30+, čím mladší sú, tým ešte menej vhodný pre nich je). Je to fakt, ktorý nikto nemôže znegovať.

Čo by ho hravo prekonalo a k tomu BEZ akéhokoľvek vedľajšieho účinku (ak sa nebavíme o možnom detoxikačnom negatívnom prejave, krátkodobom)? DERIVAČNÝ KÚPEĽ A UZEMŇOVANIE. Prípadne aj jelení cvik pre mužov a pre ženy, masáž semenníkov.

bodhisutfa — čtv čec 01, 2021 9:20 am

Moje zkušenost je taková, že ani kvalitní tribulus v dávkování 3 gramy denně neudělal vůbec nic ani s pocitem energie, ani s libidem, ani s regenerací.

Jarda — čtv čec 01, 2021 12:41 pm
bodhisutfa píše:
Moje zkušenost je taková, že ani kvalitní tribulus v dávkování 3 gramy denně neudělal vůbec nic ani s pocitem energie, ani s libidem, ani s regenerací.

U bylinné terapie se výsledky u jednotlivých osob mohou i při stejném dávkování zásadně lišit vzhledem k docela zásadním rozdílům ve fungování organizmu konkrétního uživatele. Je potřeba vzít v potaz jaký stav organizmu má konkrétní uživatel a na něj pasovat bylinné postupy což se dle obecných doporučení trefuje docela těžko.

Richimen — úte úno 25, 2025 10:09 am

zajímali by mě vaše zkušenosti s kotvičníkem. řeším jestli může opravdu pomoct se zvýšením libida a třeba i hormonů? hledám něco co by trochu zlepšilo sexualitu a vše okolo ní. je dobré ten kotvičník kombinovat ještě s další bylinkou?

Jarda — čtv úno 27, 2025 6:57 pm
Richimen píše:
zajímali by mě vaše zkušenosti s kotvičníkem. řeším jestli může opravdu pomoct se zvýšením libida a třeba i hormonů? hledám něco co by trochu zlepšilo sexualitu a vše okolo ní. je dobré ten kotvičník kombinovat ještě s další bylinkou?

Asi vás zklamu já žádné osobní zkušenosti s kotvičníkem nemám, nikdy jsem ho nepotřeboval, ale co vím od klientů tak většinou spokojenost. Každopádně pokud chcete bezchybnou funkčnost kouzelného proutku pak nehledejte byliny, ale musíte dobře jíst, dobře spát a dobře kadit to jsou tři naprosto nezbytné faktory aby vše fungovalo jako za mlada i ve vyšším věku.

MonikaSura — úte kvě 20, 2025 2:56 pm
Richimen píše:

Chlapovi doma pomohl, bral ho v kombinaci s ženšenem a macou peruánskou v doplňku Predatorus, takže to určitě trochu pomůže. Ale taky se hodně zaměřil na životní styl. Omezení alkoholu a kouření mělo velký vliv. Na libido a erekci to pomohlo.