Sice je to tady o lidech, nicméně mnoho z nich bere zvířata jako součást rodiny. Nemyslím tedy hospodářská zvířata, ale ty tzv. domácí mazlíčky. Někde jste psal, že máte psy, čím krmíte je? Čím krmit kočku? Pokud se totiž já cpu jenom živou stravou, přijde mi divný kupovat zvířeti ty průmyslové konzervy a granule, to bude zřejmě předražený odpad na entou ![]()
To máte pravdu, naši psi jsou napůl vegetariáni a pokud jíme ty naše saláty, tak škemrají o jablka, banány, rajčata a další potraviny. Ráno dostávají plnou misku strouhaných jablek, nebo mrkve a kousek masa, nebo pár kvalitních granulí. K pití mají vodu s MMS proti parazitům a jejich moč je světlá i v zimním období na sněhu. Ostatní psi ji mají skoro hnědou, což je známka překyselení a zasolení organizmu. Zajímavé je, že každý z našich psů má rád něco jiného, jak co se týká zeleniny a ovoce, ale vybírají si i oříšky.
Ano s tím souhlasím. Naše psiska baští také v podstatě co my. A vybíraví jsou. Fena mi chodí i na čili papričky. Na zahradě sklízí všechno ovoce i zeleninu. Jak špatně přivřu skleník, čekám do druhého dne na další dozrátí.
Milují i angrešt a vůbec se neopíchají a nechtí mi naučit jak do toho lezou bez škrábanců.
Kolikrát mi vypili šťávy připravené pro nás, byť misky s vodou jsou stále plné. Denně baští česnek a schroupají ho jak my po stroužcích. Dostávají i kefírky a žádné srajděry po ňom nemají. Hovínka i moč je u nich v pořádku.
A co máme kočku, tak bez problémů jako masožravec slupne pohankovou kaši. Jo jak něco neuklidím, krmím zvířata. Ale i tak co si uloví v přírodě jsou bíložravci. Vděčně mi nosí denně na okno své trofeje a chodí si pro pochvalu.
Nevím, čím mám krmit kocoura.
Žádnou zeleninu nebo ovoce do něj nedostanu a nechci mu kupovat průmyslové konzery. Máte někdo nějaké nápady jak krmit kočky a jak o ně pečovat, abych neriskoval nějaké parazity, když mi kocour "vleze do postele"? MMS v pití je na nic, kocour doma skoro nepije.
Chtěla bych se zeptat, co s potkany. Ačkoli se prakticky vždy stravovali zdravě (zrní, ovozel, naklíčené zrní, trošku bio jogurtu a jen na chuť masovou granuli), trpí mi hodně na nádory. Hlavně jedna potkanička, tu už teď čeká 3.operace (roste jí již 4.nádor). Také jsou nachlazení a asi se z toho bez antibiotik nedostanou. Trošku to podrývá moji důvěru v moc zdravé stravy, nikdy jsem je nekrmila nezdravě.
Do kocoura se zeleninou asi neuspějete, spíše kvalitní masíčko a do toho mu párkrát za rok nacpat adekvátní dávku antihelmintik, které ho červů zbaví. Součastně jě vhodné se také odčervit, ať si ty potvůrky nepředáváte, sám mám tři pesany, kteří chodí také až do postele a jinak se to prakticky dělat nedá.
Zdravá strava je pouze jedna složka zdraví a druhá stejně podstatná složka je psychická-stresová zátěž. Sice nepředpokládám, že jim nějak cíleně škodíte, ale můžete jim škodit nevědomě. Další možností je umístění chovného zařízení na nějaké patogenní zóně, která je energeticky vysává a z toho pak plynou ty nemoci. Každopádně bych jim do pití dával neaktivované MMS, které je zbaví drobných parazitů a vhodné by bylo celkové odčervení, které jim zajistí nějakou základní šanci na čistý organizmus. Parazity mohou mít i z krmení, protože v přírodě se vyskytují jejich jednotlivá stádia prakticky všude a stačí třeba kousek pampelišky a máte zamořený celý chov.
Správne sa domnievam, že jedenie masa a pečiva vedie ku agresivite aj u psov?
Náš pes je iba hydinu(kura - prsné časti, stehná) a ovsené vločky. Vobec neje granule pre psov určené a je príšerne agresívny a žiarlivý. Je to malý ratlík(fenka) a mám pocit, že sa tým masom a obilninou prežiera, pretože ja aj korpulentný(dost).
Ešte som si všimol, že miluje tuky, a hlavne kokosový. Pridáva sa mu do každého jedla(aspon jedna zdravá vec).
Existuje nejaký fígel,ktorý by platil na psa a zároven ho prinútil jest ovo-zel, resp. niečo pre psa vhodné?
Ďakujem
Maso mu nijak nevadí, ale mělo by obsahovat i tvrdé části, třeba klouby, chrupavku a měkčí kosti, jinak špatně kadí a to samé mu vyvolává obilí, které je pro psa dost nevhodné. Tento druh psů je agresivní celkem normálně, čili já to ze stravy nevidím tak jisté. Rozhodně není vhodné psa přecpávat, raději ho krmte méně a pak vám vydrží déle. Pokud má pes hlad, žere všechno, jako naši pesani a běžně jedí nastrouhané jablko, mrkev, škemraj o banány, avokádo a mnoho dalších syrových potravin, včetně tibetské houby.
Trochu nechápu váš příspěvek - jak se může masem přežírat? Granule se někdy krmí stylem "dosypávám do misky a pes si bere kolik chce" ale maso takhle krmit nelze, dává se jen porce, kterou pes sní hned a je zcela ve vašich rukách, jakou má pes figuru, kolik mu toho dáte.
Místo ovesných vloček dávejte vařenou rýži, bude vhodnější. A pokud je tlustý, je zřejmě i žravý a když mu do toho přistrouháte zeleninu, určitě to sní. Začněte na malém množství a postupně zvyšujte poměr.
Také si nemyslím, že by maso ve stravě zcela změnilo osobnost zvířete.
Dnes bol pokusu o zmenu, ale zatial nič moc. Čo sa týka defekácie má pravidelnú a vizuálne je jej produkt kvalitný.
Zrejme bude lepšie mu spravit ramadán a potom mu podsunút ten ovo-zel.
Dnes dostala aj kefírek a nestažovala si, takže aspon jedno pozitívum zatial.
Ďakujem
Místo ovesných vloček dávejte vařenou rýži, bude vhodnější. A pokud je tlustý, je zřejmě i žravý a když mu do toho přistrouháte zeleninu, určitě to sní. Začněte na malém množství a postupně zvyšujte poměr.
Ďakujem za tip.
Každé zvíře má od přírody stejně poruchový příjem stravy jako člověk, pokud se mu nedopřává hladovění a pak se dá i z hodného a štíhlého psa vypěstovat vzteklá koule, což často vidím při procházkách se svým psem, který pochopitelně skrmený není.
S radostí jsem zjistila, že se zde řeší i problémy zvířat. Prosím o názor, zda by pomohlo 10 leté feně německého ovčáka, která má na mléčné žláze bulky (již 2x operací odstraněné a zdá se že se objevují znovu) podávat sirnou patlaninu a případně jakou dietu k tomu. Krmíme granulemi pro seniory (Calibra).
Granule jsou největší svinstvo vůbec, je to samá sůl a mrtvý produkt. Našim psům je dáváme celkem okrajově, dostávají hodně jablek, mrkve, dokonce i kefírovou houbu a lněný olej, ten nejstarší i Sanogel, čili klidně ji to dávejte a myslím, že jí určitě neuškodíte.
Koukám,že všichni máte rozumné a uvědomnělé psy,nezkažené civilizací.Mýmu pejsanovi naopak chutná to,co je nejméně zdravé.Voní mu uzené,uzeniny,sýry,dokonce mu granule chutnají víc,než domácí strava.Zeleninu a ovoce do huby nedá.Ale dostává celý život kvalitní vařenou stravu a cokoli navíc pouze jako pamlsek,má smůlu.
Každej pesan je sice jinej, ale ovoce a zeleninu jedí skoro všichni, tak mu vyzkoušejte nastrouhat mrkvičku, do toho trochu masa a uvidíte.
Dobrý večer, zajímalo by mě, zda je vhodné dávat psům zbytky drtě, které zůstávají po oďšťavení. Vzhledem k tomu, že odšťavuji na obyčejné odstředivce, zůstává např. celerová nebo mrkvová drť ještě docela šťavnatá. Je mi to líto vyhodit a psům to chutná, když jim to smíchám třeba s trochou tvarohu. Zazanamenala jsem tu ale někde názor, že v té drti už jsou jenom samé škodlivé látky. To bych psům dávat nechtěla.
Názor je to sice správný, ovšem je to v každém případě mnohokrát méně škodlivé, než kvalitní granule a rozhodně bych se toho bál méně, než toho umělého psího žrádla. V nějakém množství jim to dáváme také a nezaznamenal jsem, že by s tím měl některý z našich psíčků problém, což se po delším podávání granulí zaznamenat určitě dalo.
Dobrý večer,
pane Jardo, vyrozuměla jsem z této diskuse, že máte psy, takže máte určitě dobrý vztah ke zvířatům a nebudete se tedy zlobit, když se na Vás obracím s prosbou o radu pro kozy.
Mohl byste mi doporučit něco "přírodního" co bych mohla dát kozám, které kašlou. Kašlou 2 kozy a to hlavně po ránu, když jdou ze stáje ven na pastvu. Ten kašel ale přetrvává už několik měsíců. Podle veterináře to může být nachlazení. Zkusili jsme jim dávat homeopatika, ale výsledek žádný. Tak jako pro sebe, tak i pro naše zvířata mám radši přírodní léčbu. Pokud to jde, veterinárním lékům se chci raději vyhnout.
Kozy jsou odčervené, očkované a celý den jsou venku na velké pastvině, do stáje chodí jenom na noc. Kromě toho kašle jsou v pohodě, nemají žádné známky nemoci, jsou v dobré kondici. Ještě mě napadlo, jestli nemohly vdechnout nějakou osinu v seně... a ta že by je dráždila ke kašli. Co by jim pomohlo, to něco co dráždí ke kašli, dostat z těla ven ?
Děkuji za radu.
No zvířat máme sice plný dům, ale zrovna kozy tedy nemám a nijak je neovládám. Mohu tedy pouze teoretizovat a vyzkoušel bych jim do pití přidávat v rozumné dávce neaktivované MMS, což celkem spolehlivě pomáhá na mnoho neduhů a uškodit jim to nemůže, pokud to nebudete s dávkou přehánět.
Děkuji, zkusím to. Informace o MMS a kde se dá sehnat asi najdu tady na stránkách. Jdu hledat.
Co na blechy ?
Prosím, neměl by zde někdo radu, čím přírodním odblešit psy ? Dávala jsem jim mezi lopatky takovou "kapku" od veterináře, proti blechám a klíšťatům, ale je to chemie. Obojky proti blechám jsou také chemické a já bych radši něco přírodního.
Za každou radu děkuji.
Tak co na blechy, to opravdu netuším, naši pesani je občas mají, pak zase nemají, ale i když nám lezou až do postele, tak se za celá léta nikdy nepovedlo, že by blecha skočila na nás. Asi jsou to ty blechy psí, co na člověka nelezou a nebo jíme něco, co jim nechutná.
Zatím jsem nenašla téma týkající se našich kamarádů zvířátek a tak si dovoluji svoji prosbu směřovat sem. Pejskovi mé kamarádky - špicovi - našli nyní nádor v plicích a tlačí mu na srdíčko a průdušnici. Na veterině chemoterapii nedoporučili, neboť jsou s ní mizivé výsledky a pejskovi by bylo moc špatně. A my nevíme, co by mu mohlo pomoci. Máte někdo nějakou zkušenost s podobným problémem? Předem děkuji.
Obecně psi lépe prospívají na kvalitním BARF krmení a ne na granulích a lze vyzkoušet podávání vitamínu B17.
Jak píše Kometa tím vitamínem B 17 nic nezkazíte, ale já bych souběžně najel na naprosto přírodní psí stravu, což si naprosto nejlépe zjistíte v nějaké ZOO, jak tam krmí třeba vlky, nebo psa dingo. Také je vhodné dávat do pití neaktivované MMS s tím jsou výborné výsledky a pomalu se musíte dostat na nějakou rozumnou dávku. Začít tak na jedné kapce do 0,5 litru vody a vyměňuje se mu to tak minimálně třikrát denně. Nic jiného k pití dostat nesmí a pak to prostě pije, tedy naši pesani to pijou docela rádi a nesmrdí ji z tlamy.
Moc Vám děkuji za rychlou odpověď a přeji hezký den ![]()
Ještě jednou dobrý den pane Jardo,
chci Vás jen informovat, že Jeff je s MMS stále aktivní už mám s ním domluvenou schůzku ohledně vyzvednutí MMS - jen mně doporučil s Vámi ještě prokonzultovat zda to MMS pro nemocného pejska /nádor na plicích - viz dotaz a Vaše doporučení ze včerejška/má být opravdu NEaktivované - prosím Vás proto ještě o potvrzení, abychom něco neudělali špatně. Moc Vám předem děkuji.
To, že Jeff funguje, je dobrá zpráva a to MMS se jim dává do té vody opravdu neaktivované. Ono se totiž postupným okyselováním vody pomalu aktivuje, což je nutné, protože pes vám nebude aktivované MMS pít těsně po aktivaci a po delší době je již k ničemu, protože chlordioxid vám vyprchá a už to nefunguje. Proto jsem vám také radil minimálně třikrát denně tu vodu vyměnit a také musíte vzít v potaz, že pes má daleko silnější žaludeční kyselinu a MMS se mu tedy po vypití aktivuje přímo v žaludku, čímž se chlordioxid uvolní přímo v těle a docílí se tak nejvyšších účinků i při malé dávce.
Ještě jednou Vám moc děkuji za cenné rady. ![]()
Dobrý den pane Jardo,
dovolila bych si Vás poprosit o radu - popř. o zkušenost čím odstranit zubní kámen u pejska.Máme oříška - zubního kamene má dost - zvláště na zadních zoubcích.
Je zdravý a je mu 8-9 let /nemáme ho od narození/, veterinářka doporučuje odstranění laserem
za úplné narkózy - a toho se právě obáváme, že by mu mohlo uškodit - hlavně to není určitě nic dobrého.Děkuji Vám předem za radu a příp. ostatním za zkušenosti.
Existuje na to nějaký prášek, jmenuje se nějak jako Plaque Off, ale sama s ním zkušenost nemám a nevím, nakolik funguje jen jako prevence a nakolik umí léčit.
Děkuji za příspěvek - Plaque off opravdu existuje - již jsme zkoušeli - je výborný jako prevence, odstraňuje zápach z tlamiček - je to hlavně přírodní zdroj jódu z mořských řas /neobsahuje žádné chemické sajrajty /-ale bohužel již vytvořený zubní kámen neodstraní.
dovolila bych si Vás poprosit o radu - popř. o zkušenost čím odstranit zubní kámen u pejska.Máme oříška - zubního kamene má dost - zvláště na zadních zoubcích.
Je zdravý a je mu 8-9 let /nemáme ho od narození/, veterinářka doporučuje odstranění laserem
za úplné narkózy - a toho se právě obáváme, že by mu mohlo uškodit - hlavně to není určitě nic dobrého.Děkuji Vám předem za radu a příp. ostatním za zkušenosti.
Můžete mu vyzkoušet vyčistit zuby pomocí aktivovaného MMS, což docela pomáhá, nebo mu dlouhodobě dávat do pití neaktivované MMS. To likviduje kdejaké šmejdy a také bakterie, které způsobují ten zubní kámen, čili za delší čas se to postupně srovná a jako vedlejší produkt máte výbornou imunitu u pejska.
Pane Jardo,
děkuji za rychlou odpověď -na MMS se chystáme všichni v rodině - už jsme zakoupili u Jeffa - takže ani domácí mazlíčci nepřijdou zkrátka. Hezký den
Měla bych dotaz krmení našeho psa masem....dávat mu maso lehce převařené (jak mi všichni říkají, že kvůli tomu, aby nechytli něco špatného nebo neměli červy) NEBO syrové (kdy jsem četla, že je pro psa lepší)?
Máme pejska, který semnou jí všechno sladké ovoce, mrkev, okusuje na zahradě hrušky, dýni, švestky...atd. Taky má rád kefír z tibetské houby - na začátku této diskuze jsem však četla, že vaši psi jí i tibetskou houbu - znamená to, že ji jí jako takovou nebo to znamená, že jí kefír? ---- A pokud jí tu houbu, je prospěšná jako jídlo i pro člověka?
Děkuji ![]()
Náš 14letý pinč trpí šedým zákalem-nemáte někdo zkušenosti, zda se dá nemoc alespoň nějak zastavit? Třeba MMS, změna výživy, byliny, apod.? Na jedno oko zřejmě nevidí, na druhé zatím ano, ráda bych mu zachránila alespoň zbytky zraku. Děkuji.
Máme pejska, který semnou jí všechno sladké ovoce, mrkev, okusuje na zahradě hrušky, dýni, švestky...atd. Taky má rád kefír z tibetské houby - na začátku této diskuze jsem však četla, že vaši psi jí i tibetskou houbu - znamená to, že ji jí jako takovou nebo to znamená, že jí kefír? ---- A pokud jí tu houbu, je prospěšná jako jídlo i pro člověka?
Děkuji ![]()
Oni dnes jsou ti pesani v dost mizerném stavu a je otázkou, zda si na syrové maso nebude muset zvykat, ale jinak je to pro ně určitě prospěšnější. Jedí pouze kefírovou houbu a jenom v momentě, kdy se likvidují přebytky, což zase není tak často. Člověk ji pochopitelně jíst může, nebo se dá rozmixovat do toho kefíru a vypít.
Vyzkoušejte mu změnit stravu, přidejte mu do stravy třeba strouhané okurky a do misky s vodou přidat MMS, což ho zbaví drobných parazitů a chtělo by ho určitě odčervit.
Zdravím Vás pane Jardo a všechny ostatní,
prosím laskavě o radu týkající se našeho 9 letého pejska - křížence špice:
Preventivně jsme mu nechali udělat rozbor krve podle kterého má úplně v pořádku játra a ledviny, ale bohužel vysoký obsah kyseliny močové.
Dost nás to překvapilo - protože mu dáváme obden syrové maso, dále doma vařené králečí, kuřecí či krůtí, rýži, mrkev osmahnutou na tuku, sporadicky granule, či kupovanou paštiku.
Jídlo samozřejmě nesolíme ani jinak nekořeníme. Je velmi čilý, každý den s ním někdo z rodiny chodí na dlouhé procházky do lesa - má obecně hodně pohybu.
Celkově je však nimravý a stává se, že místo své porce doslova vymete misku kočkám, které mají dost často granule. Od stolu - pokud jíme - mu přes jeho úsilovné žebrání nic nedáváme.Obecně se zeleninou a ovocem je s ním velmi těžké pořízení.
Můžete nám, prosím, poradit jak se vysoké hladiny kyseliny močové u pejska zbavit.
Děkuji předem a přeji hezký den ![]()
Asi nejednodušší postup je dávat mu pít živou vodu s pH cca 10-12 pH, nebo okurkovou, či melounovou šťávu, které mají pH cca 9. Naši pesani to pijí stále a jsou fit, Mikeš má už 14 let a je celkem jura.
Moc děkuji za rychlou odpověď - zkusíme dávat našemu pejskovi šťávy, živou vodu nemáme bohužel k dispozici -jen to bude asi s našim mlsounem pěkná "rachota".
Přeji Vám krásný den ![]()
Dobrý den,
koukám, že se objevilo i téma týkající se našich čtyřnohých kamarádů, a tak i já přispěji svým dotazem. Máme doma pejska (rasa Kavalír King Charles Spaniel-věk 5 let), který za poslední 4 měsíce navštívil tolikrát veterináře, že nejen on ale i my sami jsme z toho celkem neštastní. Na podzim mu objevili již v tak mladém věku šelest na srdíčku (srdíčko se zvětšuje, tlačí na průdušnici, chlopně chátrají), který se podle veterináře u pejsků nedá léčit a tak dostal jen nějaké vitamíny na zlepšení krevního oběhu. Do toho se přidal vleklý zánět s ouškem a záněty pachových žlázek okolo ocásku. Krmíme ho podle doporučení speciálními granulemi pro psy s problematickým trávením Eucanuba Intestinal (v minulosti totiž prodělal akutní zánět slinivky břišní-teď je slinivka prý díky granulím v pořádku), k tomu každé ráno vařené kuřecí maso s rýží nebo těstovinami a sem tam ovoce, zelenina či piškotek. Pejsek je v pořádku a kromě toho, že so občas již dusí, což je prý následek tlaku srdíčka na průdušnici, má elánu dost. Vím, že nejste přímo veterinář a touto problematikou se do hloubky nezabýváte, ale přesto jsem se chtě zeptat, zda nemáte nějakou radu, jak mu pomoci alespoň s těmi opakovanými záněty, tak aby se přitom nevrátily problémy se slinivkou. Veterinář provádí jen výplachy žlázek a do uší po antibioticích, která sice zabrala na zánět, ale otok zvukovodu zůstal, doporučuje octovou vodu. Přechod na BARF mi kvůli slinivce nedoporučil.
Děkuji velmi předem za odpověď
koukám, že se objevilo i téma týkající se našich čtyřnohých kamarádů, a tak i já přispěji svým dotazem. Máme doma pejska (rasa Kavalír King Charles Spaniel-věk 5 let), který za poslední 4 měsíce navštívil tolikrát veterináře, že nejen on ale i my sami jsme z toho celkem neštastní. Na podzim mu objevili již v tak mladém věku šelest na srdíčku (srdíčko se zvětšuje, tlačí na průdušnici, chlopně chátrají), který se podle veterináře u pejsků nedá léčit a tak dostal jen nějaké vitamíny na zlepšení krevního oběhu. Do toho se přidal vleklý zánět s ouškem a záněty pachových žlázek okolo ocásku. Krmíme ho podle doporučení speciálními granulemi pro psy s problematickým trávením Eucanuba Intestinal (v minulosti totiž prodělal akutní zánět slinivky břišní-teď je slinivka prý díky granulím v pořádku), k tomu každé ráno vařené kuřecí maso s rýží nebo těstovinami a sem tam ovoce, zelenina či piškotek. Pejsek je v pořádku a kromě toho, že so občas již dusí, což je prý následek tlaku srdíčka na průdušnici, má elánu dost. Vím, že nejste přímo veterinář a touto problematikou se do hloubky nezabýváte, ale přesto jsem se chtě zeptat, zda nemáte nějakou radu, jak mu pomoci alespoň s těmi opakovanými záněty, tak aby se přitom nevrátily problémy se slinivkou. Veterinář provádí jen výplachy žlázek a do uší po antibioticích, která sice zabrala na zánět, ale otok zvukovodu zůstal, doporučuje octovou vodu. Přechod na BARF mi kvůli slinivce nedoporučil.
Nedovedu takto posoudit stav, ale trávení zásadně zlepší přidávání kyseliny chlorovodíkové do pití, dá se aplikovat MMS a v neposlední řadě bych vsadil na parazity, čili kvalitní odčervování doporučuji jednoznačně. Vše se zde již probíralo, tak to projděte.
Chovám naháčky, loni mi odešla fenečka ve věku 15 let a 3měsíce ( pořád to bolí i přes ten slušný věk) No k věci. Holčinu jsem si brala ve třech a půl rocích z prostředí, které nebylo pro ni moc ideální. Co otvor to zánět, astma, slabé srdíčko, volné klouby... mohla bych pokračovat do nekonečna. Tehdy mi ji dala dohromady klasická vet. péče a já jí cpala denně mumio na posílení imunity. Ve 14ti letech byla hodně, hodně špatná, na uspání, přestávala chodit, dusila se čindál častěji / astma srdíčko / na lécích jsem ji neměla. Asi v 5ti letech byla na kastraci - šílený zánět dělohy v pokročilém stavu už se selháváním ledvin, játra..... zachránili mi ji.
Takže jelikož zabírala dieta Budwigové na mě, míchala jsem ji i fenečce, denně namíchaná lžíce ( podle toho kolik zrovna snědla, já jí dopřávala co měla chut ) tvarohu + lněný olej + drcené lněné semínko + další co budwig patří ( včetně kayenu, jí jsem dávala špetku, je to na prokrvování a na srdíčko ), mám doma ozonátor, tedy jsem jí dávala pít ozonovou vodu, která ji, jako mě, bezvadně okysličovala, byla po ní čilejší, záchvaty dušnosti ustoupily uplně. Na kloubečky jsem jí dávala drkotinu ( vývar z prasečích nožiček ), mumio jsme samozřejmě dávali po celý její život, beru ho také roky. Její stav se opravdu velmi zlepšíl a já ji na této životní urovni držela ještě v plnohodnotném životě rok a tři měsíce.
Záněty neměla, ale podle zkušeností co mám i se zvířátky, tak bych určitě nasadila MMS, to vám záněty zcela jistě pořeší. Nahlédněte na forum u pramene - mms a léčení zvířat, jsou tam konkrétní příklady. Přeji hodně úspěchů a ještě spoustu krásných chvilek s vaším miláčkem ve zdravíčku.
Dobrý den Vám všem,
vím, že toto forum je o léčení lidí, ale i zvířata jsou součástí našich životů a tak je to i v naší domácnosti - kočky i pejsek jsou jejími opravdovými členy.
Kocourkovi je nyní 17 let od jeho 8 let kdy měl potíže s močovým měchýřem a veterinární péče víc škodila než pomáhala jsme ho drželi díky bylinkám a mumiu ve velmi dobré kondici, v poslední době to však vypadá, že jeho ledviny opravdu stárnou - během krátké doby se začal opatrně pohybovat, více pije, ale chuť k jídlu má stále velmi dobrou. Veterináři nás opět o "péči" přesvědčili: "je starej".... a tím jejich "péče" končí.On má stále zájem - chodí venku po zahradě, je zvídavý a tak bych si dovolila obrátit se na Vás zda máte nějakou zkušenost se starší kočičkou - jak ji dále ledviny posílit - v literatuře se uvádí dodávat omega kys -a tuky sami užíváme olej z tresčích jater a ghí - zkoušíme pomalu dodávat dále jsem se dočetla, že je vhodné doplňovat draslík - ten máme pro nás od pana Jardy, ale vůbec nevím jak dávkovat......, sacharidy - nevím zda třeba přidávat glukopur do levinového čaje...Budu Vám velmi vděčná za jakoukoli radu a zkušenoust.
Přeji hezký den všem a děkuji předem za jakoukoli radu.
Tak v tom vám asi moc nepomohu, kočky doma nemáme i když nám tu bydlí skoro všechna domácí zvířata, ale Beník-knírač je opravdu nemusí. Nicméně obecně kočkám často chybí taurin a ten pokud vím je na ledviny také docela dobrý.
Pane Jardo,
velmi děkuji za odpověď, taurin určitě Mikešovi zkusíme.
Zatím podáváme mumio, jaterní přípravek Regavet a Mikeš se během 2 týdnů velmi zlepšil - osvědčila se nám i ledviny šetřící paštika od Hill´s k/d - kocourek je totiž velmi mlsný a tato výživa mu velmi chutná. Celkově je velmi při chuti a již zase leze po stromech.
Moc díky za Váš čas a cenné rady - to platí i pro ostatní členy fóra.
Máte doma někdo fretku? Čím ji krmíte? Všude píšou, že fretka musí mít především maso a na ovoce a zeleninu nemá přizpůsobený žaludek.
Jenže ta naše, jakmile vidí papriku, je úplně šílená, to samé okurka, pomeranče, jablko. Místo masa si radši vezme papriku mám ten pocit. Když spí a slyší vrzání dveří, který vedou do spíže kde je paprika, vystřelí kolikrát jako tryskomyš a běží ji ulovit. Denně dostává docela dost zeleniny, jinak kvalitní granule a teď jsme ji koupili kuřecí
Zdravím, máte někdo zkušenosti z granulemi lisovaných za studena? My už nějakou dobu používáme a zdá se mi to jako dobrá alternativa. Jinak doplňujeme čerstvou zeleninou s lněným semínkem a olejem a teď máme i dobrý zdroj masa/kostí (každý týden čerstvé z farmy) kde kupuji čerstvé mléko. Do pití přidáváme himalájskou sůl a MMS. Bud rád za další zkušenosti. Petr
Jenže ta naše, jakmile vidí papriku, je úplně šílená, to samé okurka, pomeranče, jablko. Místo masa si radši vezme papriku mám ten pocit. Když spí a slyší vrzání dveří, který vedou do spíže kde je paprika, vystřelí kolikrát jako tryskomyš a běží ji ulovit. Denně dostává docela dost zeleniny, jinak kvalitní granule a teď jsme ji koupili kuřecí
Dobrý den,
také bych se chtěla na toto téma poradit. Máme 8letého pejska Tibetskou dogu. Celou dobu byl v pohodě, i navzdory tomu, čím ho doma rodina krmí, ale nyní se mu udělal v uchu opravdu ošklivý zánět. Má vevnitř ucha krvavé boláky a vytéká mu z ouška hnis. Čištění ho opravdu hodně bolí a já si ani nemyslím, že mu může nějaká mastička pomoct. Vyčetla jsem nějaké informace o BARF stravě, tak bych chtěla na ní najet a také mě zaujaly informace o koloidním stříbru. Myslíte, že by bylo možné přídávat mu do misky s vodou KS?V jaké koncentraci?Máte ho prosím v nabídce zboží, myslím, že jsem ho nenašla. Rozmýšlím právě o KS nebo o MMS. Moc děkuji.
Tak KS muzete ousko vytirat a zaroven mu dat kapku do tlamky,nebo treba na piskot-je to jako antibiotika. ![]()
A ustoupí díky KS zánět?Pokud přidám i přírodní stravu pro pejsky mělo by to stačit?
Ja nevim, musite zkusit.
Ja svemu pejskovi objevila bouli na brise, takze ji ted davam L-Lysin, MSM, collagen a ted najedu i na KS,jsou na to super ohlasy, stejne jako na MMS u zvirat, tak to zkusim a uvidime.K veterinari s ni nepujdu.Zkusim v nejhorsim i MMS.
treba sem jeste nekdo napise a poradi.
Stříbra se moc bát nemusíte, to je prakticky bezproblémové, prostě trochu přidat do pití a do ucha bez omezení. Pes poměrně rychle zjistí, že mu to dělá dobře a nijak se tomu nebrání.
Naše fenuša trpívala na chronický zánět ucha, zápach, červeno, později hnis z rozškrábání, bouli, která byla naplněná tekutinou jsme co chvila museli píchat a to se opakovalo pořád dokola. Až jsem jí tam začla patlat mmsko, občas i do tlamky kapku. Už je to víc jak asi rok a zánět se neobjevil zpět, KS vůbec nezabíralo, ani lugol ani peroxid ... takže u nás zabralo jen mmsko. Jestli chcete, můžu vám sehnat komplet balení za 300kč, beru ho ze slovenska.
Dobry den vsetkym,
chcela by som sa opytat vas, ktori mate skusenosti. Mame osemtyzdnovu fenku Jacka Russela. Od chovatela som ju kupila uz raz zaockovanu. Nie je to papierovy pes, takze nejake preslachtenie by hrozit nemalo. Chcem sa opytat ako postupovat v takom pripade, ak uz nechcem malu ockovat? Je na prirodzenej strave, surove maso plus nejaka ta zelenina, casom pridame potrebne mnozstvo kosti. Nehrozia nejake komplikacie vzhladom k tomu, ze uz bola zaockovana? Ako je to s mms pri podavani pre psov? Mozem uz dat mms aj takemu malemu stenatu, alebo je lepsie pockat? Nechcem zbytocne ani odcervovat kadejakym bordelom, ked mms by malo dokonale postacovat. Pripadne je vhodne aj CDS?
Dakujem vsetkym za pomoc ![]()
Dobrý den,
Už jste někdo zkoušel 3-týdenní test od Puriny One? Je to fajn příležitost jak vyzkoušet kvalitní krmivo a při tom zjistit, jestli přináší Vaší kočce nějaké pozitivní účinky jak ve zdraví, tak i v tělesné kondici. Pokud byste měl někdo zájem, test naleznete zde: http://www.purina-one.cz/3tydenni-test/. Zaregistrujete se a systém už Vás bude zdarma upozorňovat, jak máte postupovat a co zaznamenávat. Během chvilky hotové a opravdu zajímavé..
Dejte vědět, co Vám vyšlo.
tak před 10ti letama si pamatuju že naše slepice milovaly kukuřicu. Ale dneska to vůbec nežerou. Dívají se na to jako kdyby to byl žlutej kameň. Copak GMO kukuřice je i v ČR? Já myslel že to mají jen v USA.
No nevím, u psů je to trochu riskantní, zvláště pokud bude mít kontakt s psím okolím, nebo očuchávat psí exkrementy. Pak je odčervování zcela nutné a asi i vakcinace, jinak riskujete, že vám zemře, zvláště pokud jde o mladého psa u starších již takový problém není.
Toť otázka, oficiálně by tu být patrně neměla, ale co víte.
Neviem ci tato tema este funguje,ale opytam sa.Moj pes nechce pit vodu z vodovodu.Vonku pije z kaluzi,riek a ked je zima,tak je sneh.Doma pije vodu len vynimocne a ked je velmi smadny a to zebre zo sprchy.
Ked je u otca,nema problem u nich pit.Neviem ci tam maju lepsi vodu alebo co ![]()
No ako pisem,doma nechce a pije vonku.Pokial vonku na prechadzke nenajde daku rieku,kaluz,tak sa napije aj doma,ale clovek sa mu musi prosit a behat za nim s miskou s vodou. ![]()
Neviete kde je problem?Co mu chuti viacej spinava kaluz a smradlavy Vah?Bojim sa ze pije malo a ci mu ta voda z vonku dako neskodi...
Tak voda z louží mu neškodí určitě v tom problém není a doma vyzkoušejte zda si z té misky vezme vodu kterou naberete venku z řeky, nebo u otce z jiného zdroje. Celé se mě to zdá na nějakou vadnou misku, která vypouští nějaký bordel a on to cítí, proto z ní nechce pít. Také mu můžete dát tu vaši vodu třeba do porcelánového talíře a pokud ji pít bude misku ihned vyhoďte.
Pan Jarda, dakujem za odpoved
Miska je uz vymenena, ale stale pit nechce. Mal taku umelu, teraz ma kovovu a asi skusim keramicku... Moj posledny pokus. Zo sprchy stale pije a uz ked idem do sprchy, stoji a knuci az mu dam napit vody... Takze myslim ze voda v umyvadle, (odkial mu vodu naberam) bude ta ista co nam tecie zo sprchy, tak neviem kde este moze byt problem...
Takze pije aj z vahu a sem tam ma hnacku, tak neviem ci je to z tej vody...
Miska je uz vymenena, ale stale pit nechce. Mal taku umelu, teraz ma kovovu a asi skusim keramicku... Moj posledny pokus. Zo sprchy stale pije a uz ked idem do sprchy, stoji a knuci az mu dam napit vody... Takze myslim ze voda v umyvadle, (odkial mu vodu naberam) bude ta ista co nam tecie zo sprchy, tak neviem kde este moze byt problem...
Takze pije aj z vahu a sem tam ma hnacku, tak neviem ci je to z tej vody...
Tak porcelán je ideální, některý pes nemá rád chuť kovu a z řeky asi nic moc i když průjem by po tom mít asi neměl.
Ono je také potřebí přihlédnouti k temperamentu a založení zvířete. Naši koně a kočky pili/y výhradně čistou, až tu nejčistší vodu, obecně, ovšem třeba kočky si olíznou i kdejaký šmejd, majíce výhodu zvracení (což kůň nemá). Pes je obecně prase, které všechno spase, umí i blít. Tož mu s tím pitím pomožte, podbídněte mu nějaké bláto, které mu bude chutnat, proč by měl pít to, co se zdá dobré vám? Též, některé zvíře preferuje vodu prýštící, jiné odstátou, některé chladnou, jiné ... Prostě moc mudrujete, nechte to na psoj.
Do kocoura se zeleninou asi neuspějete, spíše kvalitní masíčko a do toho mu párkrát za rok nacpat adekvátní dávku antihelmintik, které ho červů zbaví. Součastně jě vhodné se také odčervit, ať si ty potvůrky nepředáváte, sám mám tři pesany, kteří chodí také až do postele a jinak se to prakticky dělat nedá.
Adekvatna davka znamena normalne podla napisaneho davkovania?
A kolko kvapiek mms dat macke do vody? moze taku vodu pit stale?
A kolko kvapiek mms dat macke do vody? moze taku vodu pit stale?
Ano normální dávkování, to bohatě stačí a zda vám bude pít MMS to netuším, kočky jsou dost vybíravé.
No veru,vodu z musky hltal, az kym nezistil ze tecie aj z tocky.
Necham to na klasicke odcervenie a bueem aj seba trojcatkom.
Inak je vhodne mackam nieco extra pridavat do krmiva,napr vit C (v akych davkach) alebo ine doplnky?
A neviem, ci sa tu riesilo aj ockovanie- to proti besnote asu bohate staci,ze?
Necham to na klasicke odcervenie a bueem aj seba trojcatkom.
Inak je vhodne mackam nieco extra pridavat do krmiva,napr vit C (v akych davkach) alebo ine doplnky?
A neviem, ci sa tu riesilo aj ockovanie- to proti besnote asu bohate staci,ze?
Předpokládám že kočka bude velice ráda pokud jí budete dávat do jídla kolagen, céčko pro ní význam nemá, umí si ho vyrobit. Očkování má význam pouze v případě že se volně pohybuje venku, očkovat kočku trvale žijící v bytě je blbost.
Snad má někdo zkušenost jinou, třeba i drastickou .... ale našich 11 kocourů v řadě nebylo nikdy očkováno, ani jim nebyly podávány žádné vitamíny či umělá strava. Jedli jednak to, co si ukradli (spousta lidí dává před dveře kastrůlky s kdečím), jednak, co si ulovili - myši a ptáky, jednak měli doma většinou kuřecí krky z krámu - někteří měli rádi spíše syrové, jiní vařené. Zeleninu žrali, v podobě listů rostlin - kočky si požvýkají poměrně dost zeleného, s tím, že se to nedá měřit, většinou jaksi u toho nejste. Klíšťata jsme jim vyndavali sami, když toho bylo moc (ono není příjemné rozšlápnout nacucané klíště, které odpadlo od zviřátka a octne se pod bosou nohou na podlaze), proti blechám (když už bylo zablešení neúnosné) ty nějaké hnusné jedy v podobě kapky do zátylku, která se vstřebá do krve a blechy chcípnou. Co s nimi chcete ještě provádět? Jaký vlastně jest problém?
dobry den, pred nedavnem jsem si poridila stene, mel uz pul roku, byl hubeny (2kg), od zacatku mel problémy s krvavými průjmy s hlenem, na veterine jsme byli jako doma. nejdriv se potvrdily kokcidie, kterých jsme se zbavili, jenze problémy pretrvavaly dal. zkouseli jsme ruzne druhy granuli, předpokládala se nejaka alergie, skončil na hypoalergennich, s temi se to celkem urovnalo, ale průjmy se občas objevovaly dal. po zmene veterinare a po rozboru krve se zjistilo, ze ma spatne fungujici slinivku, neumi zpracovávat tuky a navíc k tomu i SIBO, coz je bakterialni prerustani v tenkem streve. bylo nam receno, ze je to nevratne a do konce života bude muset byt na nízkotučných granulích. ted ma 15 mesicu, skoro 4 kg. je něco, cim bych mu mohla pomoci? předem moc dekuji za radu
Na to mohu reagovat pouze tím co si myslím, odborně a do hloubky problém neovládám. Každopádně pes má mnohem silnější tvorbu HCl v žaludku, což by mělo spolehlivě eliminovat uvedené potíže. Podle všeho má tu tvorbu sníženou, dost to ovlivňuje stres a možná by se bylo vhodné podívat tímto směrem. Nedovedu si představit proč by pes při správném krmení a dobré pohodě měl mít tento problém, HCl bakterie spolehlivě likviduje a zásadně zvyšuje tvorbu jak žluče, tak pankreatických sekretů a mělo by vše fungovat. Možná by bylo dobré se poptat v nějaké ZOO, čím se správně krmí psovité šelmy, ale jistě vím že granule to nejsou.
Na to mohu reagovat pouze tím co si myslím, odborně a do hloubky problém neovládám. Každopádně pes má mnohem silnější tvorbu HCl v žaludku, což by mělo spolehlivě eliminovat uvedené potíže. Podle všeho má tu tvorbu sníženou, dost to ovlivňuje stres a možná by se bylo vhodné podívat tímto směrem. Nedovedu si představit proč by pes při správném krmení a dobré pohodě měl mít tento problém, HCl bakterie spolehlivě likviduje a zásadně zvyšuje tvorbu jak žluče, tak pankreatických sekretů a mělo by vše fungovat. Možná by bylo dobré se poptat v nějaké ZOO, čím se správně krmí psovité šelmy, ale jistě vím že granule to nejsou.
Zvíře sice nemám, ale četla jsem o BARF stravování pro psy - syrové maso apod. https://www.masoksezrani.cz/m/
Hezke odpoledne vsem,
Mate tu nekdo zkusenost jak prikrmovat pejska a kolik krat do dne ?
Vim ze je rozdil zda je to stene nebo dospely pejsek, jen me zajima jak to resite. ![]()
Predpokladam ze jsou zde lide ktery vyznavaji zdravou stravu a zivotni styl.
Dekuji za rady ![]()
Mate tu nekdo zkusenost jak prikrmovat pejska a kolik krat do dne ?
Vim ze je rozdil zda je to stene nebo dospely pejsek, jen me zajima jak to resite. ![]()
Predpokladam ze jsou zde lide ktery vyznavaji zdravou stravu a zivotni styl.
Dekuji za rady ![]()
Nějak moc nechápu výraz "přikrmovat pejska", tedy netuším co vlastně chcete vědět. Pokud je to myšleno jako krmit pejska pak hodně záleží o jakou rasu půjde a u větších plemen je skoro ideální kontaktovat v některé ZOO chovatele psovitých šelem a on vše většinou ochotně vysvětlí. Každopádně tato informace nelze unifikovat, malá vyloženě gaučová plemena bývají docela choulostivá a například krmit je syrovým masem nemusí být dobrý nápad.
Můj desetiletý pejsek začal mít problémy s kůží. Dělaly se mu boláky. Přešla jsem na krmení syrovým masem a neuvěřitelně rychle se mu kůže spravila a také pookřál po energetické stránce, je prostě veselejší. Tak jako lidé potřebují mít vyváženou, kvalitnípřirozenou stravu pro dobré zdraví, tak i zvířata to mají stejně.
Upozorňuji adoranty anglických či latinských pojmenování běžných věcí, že s títmto měli problém již obrozenci. Opravdu, ale opravdu, se jim nelíbilo poněmčování, hraní si na hogofogo tím, že po německu komolím kde co, či dokonce předstírám, že v češtině pojmenování neexistuje (jsme přece primitivové). BARF je obchodní název, vymyšlený marketingovými profíky, nic víc. Jde o zkratku (není to slovo samo o sobě). Nemá žádný smysl ho užívat. Zkratka je účelová. Sice poněkud kostrbatě vyjadřuje, o co jde, ve skutečnosti jde hlavně o to, aby to dobře znělo. Smysl je tak triviální, že zabývat se myšlenkou, že jde o nějakou revoluci či směr či vynález, je poněkud hloupé.
Ku stravě zvířat asi tůlik - koně jsme krmili trávou a senem z trávy, kozy jsme krmili trávou (či senem) a větvemi s listy či jehličím, králíky zrním, lupením a senem z trav, slepice zrním (a vším rostlinstvem a živočištvem, které si nalovily - slepice je všežravec, mnohá masožrout), kocoury syrovým masem s kostmi (převážně drůbeží) a tím, co si nalovili.
Žádná BARF strava ti nebyla, jen normální, přirozené žrádlo, které se ani nějak nepojmenovává.
Dělejte to se psem stejně.
BARF znamená, v přeneseném slova smyslu, přestat cpát zvířati odpadky a chemikálie.
Pokud jste to doposud činili, jste prostě buď hlupáci nebo lumpové nebo obojí.
Kočka je sice masožravec, ale když má hlad, tak sežere i rohlík nalámaný do mléka. Syrové maso si snadno uloví, bohužel většinou s pro nás nebezpečným dárečkem jako je toxoplazma, škrkavky či tasemnice. Počet nakažených lidí a z toho propukající choroby zákonitě vzrůstá s věkem, neboť se snižuje produkce HCl a vitamínu D.
To, že kočka sežere kdejaký blivajs, neznamená to, že je fajn ji tak krmit.
Naši koně taky žrali kdeco, třeba arabský bělouš mi vždy oblízal celou motorofku či rozblízal a rozsypal krabici s mastnými, novými, hřebíky, kdykoliv jsem mu něco kmotil v ohradě.
Kočky jsou docela mlsné a pokud by to považovaly za blivajz, tak by nechodily loudit na statek, ale odešly by lovit ptáky do sadu nebo hlodavce na pole za humna.
Místo těch motorových a mazacích olejů jste měl zkusit přikrmovat hubenou herku přidáním jedlého oleje do šrotu (např. kukuřičného) nebo ještě lépe nasypat olejniny a pokrutiny. Arabský bělouš Vám zřetelně dával najevo, co mu chybí (mastnota) a Vy jste jej ignoroval a ještě dnes se mu posmíváte, protože "koně jsme krmili trávou a senem z trávy". Podceňujete zvířata, která si v přírodě dokáží najít adekvátní bylinnou léčbu.
Kůň, který nepracuje, žádné obilniny (šrot), tedy vysokoenergetickou stravu, značně měnící metabolismus, dostávat nejenže nemusí, ale ani nesmí. Zničil byste mu klouby a kopyta (pokud pomineme občasné koliky, které ho také nepotěší).