Tak jsem Jardo shlédl vaše instruktážní video o liposomech. Musím říct, že jestli to funguje, všechna čest. Ve videu ukazujete výrobu liposomů na příkladu vitamínu C. Zakládám tento topic, pro diskuzi o variantách výroby liposomů.
Mě osobně by zajímalo, jak si například stojí liposomy oproti chloridům a jestli by například šlo udělat liposomy mědi a zinku z chloridů, jestli by to bylo efektivnější. Z čeho všeho jdou liposomy udělat a v jaké formě musí účinná látka být?
Mě osobně by zajímalo, jak si například stojí liposomy oproti chloridům a jestli by například šlo udělat liposomy mědi a zinku z chloridů, jestli by to bylo efektivnější. Z čeho všeho jdou liposomy udělat a v jaké formě musí účinná látka být?
prosim ta, mohol by si sem dat ten odkaz na to Jardovo instruktazne video, nikde ho neviem najst. dik
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=THPgVv14byM
Lecitin a chloridy se moc nemusejí, čili to moc nemaká, ale také nechápu proč to tak dělat, když chloridy mají naprosto špičkovou vstřebatelnost. Tento postup je vhodný spíše pro látky, které tělo třeba i odmítá a dá se tak oklamat.
A to mohou být například jaké krom toho vitamínu C?
Dobrý den Jardo, je na výrobu liposomů vhodná tato UZ čistička AURUS 600?
http://www.ultrazvuk-sro.cz/
Má totiž oproti běžným UZ frekvencím 42kHz frekvenci 50kHz, ale časovač až na 16minut... Děkuji
Pane Jardo, zajímalo by mě, jestli je možné ten nápoj zpočátku vyrábět i bez té UZ čističky.
To je nesmysl, a pokud to šlo jinak, budete k tomu potřeboval dražší přístroj. Tohle je asi ta nejlevnější varianta.
O liposomech
O liposomech
Jo, už tomu rozumím, díky
Prakticky veškeré vitamíny, mnohé minerály, léčivé byliny a další látky, dokonce i aminokyseliny, soubor je opravdu široký.
Nevidím v ní problém, ale já nejsem na ultračističky odborník.
Tak jde i když ne tak kvalitní, třeba vzniká i dlouhodobým mixováním za vysokých otáček.
Když se liposom dokáže dostat podobně jako injekce do žíly přímo do krevního řečiště, nešlo by takto dodat hcl aby měla obdobnž účinek jak injekcí?
Možná ano, nikdy jsem HCl do toho nezkoušel přidat, ale vitamín C je také kyselina.
Tak pozor, objednal jsem si tuhle čističku, přišel mi přístroj který jsem si objednal avšak má frekvenci pouze 42kHz. Volal jsem jednateli ten mi řekl: "Jéé aháá já se na to podívám a ozvu se". Tak to sem teda zvědavej co mi řekne, jestli mi vůbec něco řekne" To sem si mohl koupit AEG z Alzy o 300kč levnějš...
edit: Tak mi nabídli vrácení zboží nebo 300kč slevu, kterou mi pošlou na účet, takže fajn a solidní jednání
Tak mě vyšla o cca 100kč víc než AEG z alzy a má časovač na 16minut oproti tý od AEG.
Zdravím. Dnes jsem v lekárně (musel jsem jich oběhnout 5
) sehnal magnesium peroxid (snad to bude skutečně ono v nějaké čisté slušné kvalitě) a zajímalo by mne, jestli by se dal aplikovat taky skrze liposomy? Pokud ano myslíte že by to mohlo ještě zvednout účinek? Jak moc?! Čističku ještě nemám a už teď jsem na tom s penězi více než bídně, ale říkám si že pokud by to mělo nějaký výraznější efekt, tak si ty peníze prostě sehnat budu muset.
Dále prosím chápu správně, že když mi zmiňovaný peroxid hořčíku nedají v úplně čisté kvalitě, tak ho čistička pročistí tak, aby mi nemohli nějaké nežádoucí příměsy v něm obsažené ublížit? Nebo abych si neublížil musím mít 100% záruku čistoty produktu? Jaké jsou potom možná rizika??? A o kolik jsou větší, než když budu aplikovat pouze ten objednaný peroxid klasickou cestou přes kapsle? A vyplatí se investovat do nějaké dražší čističky, nebo to funguje všechno zhruba na stejném principu? Btw. když by to s tím peroxidem hořčíku fungovalo, nemohlo by se stát, že by se člověk spíše vznášel než chodil?
Díky za odpovědi
Nevím jestli má čistička schopnost ti zlepšit kvalitu nějaké látky, to pochybuju. Její funkce je vtom že ti zabalí účinné látky do lecithinu a tím se vytvoří liposom.
Btw, na co je peroxid hořčíku?
Btw, na co je peroxid hořčíku?
Zkuste použít místní vyhledávač nebo googla kde zadáte peroxid hořčíku či peroxid magnesium. Odpovědí budete mít dost, ale v podstatě to dokáže dostat do těla kyslík a snad i hořčík. (mimochodem u toho hořčíku by mne zajímalo, jestli by to dokázalo srovnat výraznější deficit?!!) No a mne právě napadlo, že skrze ty liposomy by to mohl být hlavně díky tomu kyslíku daleko větší šrumec. (proto jsem na konci psal, že by se pak člověk mohl vznášet
)...
Aha. No deficit hořčíku se rovná pravidelně a dlouho, cca 3 měsíce. Já ho rovnám chloridem hořečnatym.
Tak jen pro zajímavost. Třetím dnem beru liposomy vit. C obohacené o glutathoin a pár dalších antioxidantů. Dva dny k tomu beru samostatně liposom vit. C ( nedošlo mi že ho v tom liposomu s glutathoinem mám taky ). Dnes ráno se u mě pravděpodobně objevila cytotoxicita vitamínu C. Mám menší nevolnosti břicha a rozjela se mi pořádná plynatost. Co jsem vyčetl, je to dobrá zpráva jelikož se jedná o řádnou detoxikaci.
Zdravím,děláte nějakou přestávku mezi 3 denními cykly při braní liposomálního vit.C?Nemáte nějaký návod jak brát ostatní vitamíny?v jakém poměru míchat a podobně?Děkuji Míra Peterka
Ještě jedna věc,neničí vit.C železo které je v mixéru?
Dobrý den pane Jardo a všichni členové tohoto skvělého fóra,
také chceme začít vyrábět liposomy a v posledním čísle Receptů prima nápadů 6/2013 uvádí pan Jarda úžasný návod na očistný koktejl, kde kromě jiných ingrediencí používá Glutathion tablety á 500 mg a Resveratrol á 100 mg /ostatní ingredience máme/ velmi prosím o zaslání
odkazu na nějaký vhodný zdroj kde je možné tyto přípravky ve slušné kvalitě a ceně zakoupit - nebo je možné je objednat i u Vás pane Jardo?
Předem velmi děkuji za odpověď a přeji hezký den ![]()
http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Re ... ules/45676
http://www.iherb.com/Cardiovascular-Res ... ules/44868
slušná cena je diskutabilní Glutathion není levná věc a v ČR ho prakticky neseženete. Jinak se těšte, chutná a voní to výtečně ![]()
Moc Vám děkuji ![]()
Sice přímo s uvedenou látkou zkušenosti nemám, ale chlorid hořečnatý excelentně vysráží lecitin a liposom z něho vyrobit nejde, což myslím bude v tomto případě obdobné, čili spíše problém, než nějaký užitek, ale můžete to vyzkoušet, třeba se pletu.
V mixéru nemáte železo, ale nerez a to je něco jiného.
Já je běžně nemám, to by musela být docela náhoda a koupit se dají některé u nás, třeba ten Resveratrol a jiné bohužel pouze v zahraničí.
zde se dá Resveratrol koupit http://www.symbinatur.com/RESVERATROL-STAR-produkt-840.html ale nevím jestli je postačující
To je zbytečně drahé. Kupte si ho tady http://www.iherb.com a tady máte kód na slevu 10dolarů BWJ744. Poštovné je fajn, kolem 4dolarů, dodání do 10 dnů. Pokud nakoupíte za víc jak 60dolarů, máte slevu na DHL expres, které stojí cca 12dolarů máte to doma za dva dny.
Tak jsem studovala návod v receptáři na výrobu liposomů, ale nějak nechápu ten kurkumin, lze ho koupit samotný a kde ? Nebo se se dá 100 g kurkumy.?
Děkuji Jitka
Kdyby ste dala 100g kurkumy, překročila by ste povolený procentuální limit pevných složek roztoku a nevytvořila by ste liposomy. Napište Jardovi maila jestli nemá kurkumin.
Každý neumí anglicky a nakupovat v cizině. My dřívějších ročníků většinou musíme nakupovat drahé.
Dobrý den všem - vzhledem k tomu, že bychom chtěli vyrábět liposomy najednou pro 4 osoby vybíráme ultrazvuk. čističku s větší nádobou - viz odkaz níže:
http://www.deramax.cz/ultrazvukova-cist ... 604-c-975/
má výkon 60W, ale frekvence 40 kHz - běžně mají 42 kHz - prosím - myslíte, že by to mohl být pro výrobu liposomů problém? Popřípadě - máte někdo s podobným typem čističky nějakou zkušenost?
Bohužel jsem technický antitalent .
Moc děkuji předem za případnou odpověď a znovu díky za toto fórum ![]()
Tak poproste někoho známého, určitě mátě nějakého synovce, vnuka nebo znáte někoho, kdo to zvládne. Tady v ČR ty věci prostě neseženete a hlavně by jste se nedoplatili.
má výkon 60W, ale frekvence 40 kHz - běžně mají 42 kHz - prosím - myslíte, že by to mohl být pro výrobu liposomů problém? Popřípadě - máte někdo s podobným typem čističky nějakou zkušenost?
Netuším jestli 2kHz udějí rozdíl, ale nevidím problém udělat liposomy na dvakrát ne? Já mám Auris 600 z http://www.ultrazvuk-sro.cz/
výhoda je ta, že lze zapnout na 16 minut a nemusíte každý 3 minuty mačkat tlačítko což mě vyhovuje, protože zvuk čističky mi není ani trochu příjemný a jaksi má vliv na mou hlavu.
Čistící frekvence: 42 KHz. U čističky 5600A je volba DEGAS, která významně urychlí a zefektivní odplynění, sníží povrchové napětí kapaliny a tím dojde k dokonalému přilnutí k povrchu čištěného předmětu. .Má táto volba DEGAS vplyv na naše použitie čističky? Je to výhoda ?
http://www.inoptik.cz/sk/p/ultrazvukova-cisticka-a5600
alebo
je lepšia voľba vyššia čistiaca frekvencia: 49 kHz ? Tak jsem začal tvořit a pít liposomální vit.C,od té doby mám rýmu?Nevím jestli to s tím souvisí nebo ne?Prodělal jsem i mírné nachlazení tak nevím?Do fáze kdybych měl hnačku jsem to ještě nedotáhl a to jsem zkoušel pít 5 x 0.5cl denně.Podle zdrojů kteří píší o injekčním nebo orální konzumaci vit.C jsou dávky které člověk může brát opravdu velké.Nemáte s tím někdo nějakou zkušenost?Míra
Mohli byste mi prosím vysvětlit, jak probíhá liposomální kůra, k čemu je dobré ji provádět, jak často a poslední věc - jaký práškový vitamin C je vhodné použít. Díky!
Tak já se dozvěděl zajímavé informace, které pravděpodobně objasnili mé problémy při lipo. vitamínu C. Šlo hlavně o nadýmání a průjem. Totiž, prý 4g lipo. vitamínu C se rovnají 15g intravenózního vitamínu C.
Mě se průjem, osmotickej průjem dostavil při 17g lipo vitamínu C a tak jsem ho bral moc. Po chvilce to odeznělo.
Další zajímavá informace je ta, že pokud má člověk v puse amalgám, není vhodné užívat alaa kyselinu ani glutathion a to z důvodu špatné chelace, která může toxický bordel z amalgámu dopravit třeba i do mozku či kamkoliv jinam.
Těch produktů tam mají hodně, jak zjistit, který koupit, aby v něm byl skutečně výtažek z hroznových slupek a ne pouze extrakt z křídlatky japonské? ![]()
Asi tak jako tomu co je v lékárně, pokud ale bezmezně věříte MZČR a SUKLu tak už vůbec ![]()
Vaší odpovědi tedy moc nerozumím, jen jsem chtěla vědět, který Resveratrol z iherb.com koupit, aby byl kvalitní...
No, nijak. Jak můžete stoprocentně vědět, že to co se prodává u nás v lékárně obsahuje to co tam píšou? Asi stejná jistota. Dával jsem sem odkaz na Resveratrol kterj mám já, na kolik je to stopro resveratrol jakej píšete, to vám nikdo neřekne. Občas se to u produktu píše, tak projedtě nabídku.
Pro zájemce!
Mám tu 48 kapslí 100mg Resveratrolu, 48 kapslí 300mg Alfa-lipové kyseliny, 48 kapslí 200mg Co-Q10, a 96 kapslí 500mg Glutathionu.
Já už to potřebovat nebudu. Je to asi měsíc otevřený, dobře skladovaný, v chladu a tmě. Tak kdyby měl někdo zájem, napište PM, na ceně se domluvíme.
Mám tu 48 kapslí 100mg Resveratrolu, 48 kapslí 300mg Alfa-lipové kyseliny, 48 kapslí 200mg Co-Q10, a 96 kapslí 500mg Glutathionu.
Já už to potřebovat nebudu. Je to asi měsíc otevřený, dobře skladovaný, v chladu a tmě. Tak kdyby měl někdo zájem, napište PM, na ceně se domluvíme.
To tě tak rychle ty liposomy uzdravily a nebo jsi se lekl toho amalgánu v puse ![]()
Neseděj mi. A celý to co dělám chci vzít z trošku jinýho úhlu, třeba a pravděpodobně se k tomu vrátím ale je nesmysl aby mi to tu leželo když to teď nevyužiju.
Nevíte někdo, kdy je nejlepší liposomy užívat? Mám na mysli, jestli na lačno nebo po jídle nebo před spaním atd...
3x denně...
před nebo po jídle ![]()
Malý rozdíl v kmitočtu není zase takový problém, ale jinak nedovedu odhadnout.
Každý snese něco jiného, ale i 30 g v liposomu není zase tak velký problém spotřebovat za jeden den. Uvedené komplikace budou pouze odezva organizmu na to céčko a předpokládám rychlé odeznění.
Tak ona to není žádná kůra, jde pouze o zefektivnění aplikace některých látek, což má z pohledu léčby i její ceny zásadní význam. Provádět ji lze kdykoliv i dlouhodobě, nebo pouze občas, zde není žádný předpis a omezení. Používá se obyčejná kyselina askorbová v prášku alespoň v potravinářské kvalitě.
Před jídlem a nechat trochu prostor na vstřebání.
Dobrý den,můžete mi prosím pane Jardo sdělit odkud pochází vámi dodávaná kyselina askorbová?
Řeším tady poměry látek v liposomech. Na videu je poměr 30g lecitin, 30g C a 15g soda. To vše dorovnat vodou na půl litru. Výsledkem je 12x 0,04litru dávek o síle 2500mg liposomárního vitamínu C.
Tomu už rozumím, teď ale potřebuju vyrobit poloviční sílu t.j. 1250mg. Dám tedy 15g C a 7,5g sody, ale není mi jasné kolik tam naperu toho lecitinu. Jak se ten lecitin vlastně musí dávkovat ? Chci to zase dolít na půl litru abych měl těch 12 dávek. Děkuju za odpovědi
Jardo v Lidli maju ultrazvukovu čističku ma 50w a 46kHz, bude vhodna na výrobu lyposomatického Vitaminu C ? Podla parametrov je to celkom bežna čistička cena 25 eur.
Môžem použiť na vyrobu lyposomatickeho vitaminu c hydrogenuhličitan draselný?
Luban, logicky tam daj tolko lecitinu ako vitaminu-C a kludne to môžeš doliať 500ml vody.
Tak mě napadá jiná věc. Týká se to jedlé sody. Budu brát denně liposom. C podle videa a pak denní příjem sody bude 3x2,5g. Za měsíc 225g. Není to palba a co si s tím tělo počne? Jím hodně ovoce a zeleniny včetně jejich šťáv tak draslíku jako oponenta sodíku mám dost. Ale stejně - za rok to hodí 2,7kg sody do těla. Ví někdo jak se ta soda chová v těle?
pak se nabízí jako řešení tvůj námět - používat draselnou jedlou sodu /hydrogenuhličitan draselný/
zásaditej askorbát se z toho vyrobí taky a s lecitinem by to mělo snad spojit. Má někdo zkušenosti s tímto řešením? Potom stejná otázka - jak se chová hydrogenuhličitan draselný v těle, když ho zkonzumuju v liposomech 1,3kg za rok. To by bylo v případě když bych střídal při výrobě liposom. c hydrogenuhličitan draselný a hydrogenuhličitan sodný.
Zdravím, přidávám se k zájemcům o odpověď na tuto otázku. Moc děkuji
http://www.seekinghealth.com/optimal-li ... esium.html
Taketo mi prislo mailom.
Otazka dna znie: chlapi, ako to urobime doma? Ccko si takto robim uz pol roka.
Zdravím, přidávám se k zájemcům o odpověď na tuto otázku. Moc děkuji
na wiki jsem nastudoval kyselina askorbová + hydrogenuhličitan vznikne askorbát, kysličník uhličitý a voda. Z hydrogenuhličitanu zůstane pouze sodík (nebo draslík) zbytek (CO2) uteče do vzduchu, sodík se vymění s jedním vodíkem z kyseliny askorbové, trochu vody nám zředí výslednou směs. Žádné kg hydrogenuhličitanů ročně se nekonají - vyšumí. Doufám že půjde vyrobit i askorbát vápenatý nebo hořečnatý z kyseliny askorbové a uhličitanu vápenatého (hořečnatého). Bylo by bezva kdyby se k tomu vyjádřil někdo z chemiků na fóru. Ještě k hydrogenuhličitanu draselnému je ho třeba dát 17gramů (na 30g Céčka). Obsah draslíku ve výsledném askorbátu je 18,25% z toho lze spočítat množství draslíku v dávce a porovnat s doporučenou (maximální) dávkou draslíku.
Já ji nakupuji zde v republice, ale předpokládám, že jako vše je dnes dovážena z Číny. Nevidím na tom nic špatného, u chemikálií je důležitá deklarovaná kvalita a pokud vám ji v té dané kvalitě dodá Číňan, nebo Němec není v tom prakticky rozdíl.
Objem lecitinu není zase tak zcela podstatný, ten můžete klidně i zachovat, podstatný je podíl suchých složek v roztoku a čím je jich méně procent, tím kvalitnější liposom se vyrobí.
Měl jste sem dát link, ale asi bude vyhovovat. hydrogenuhličitan draselný se patrně použít dá i když netuším proč by jste to dělal, draslík ve velkém množství a rychle natlačený do buněk nemusí být dobrý nápad.
Ta je zreagovaná, copak nevidíte na tom videu jak to po smíchání pění. Další věc co nechápu, proč by jste bral rok takové dávky, vy řešíte nějakou vážnou nemoc.
Mělo by to jít vyrobit s jakýmkoliv hydrogenuhličitanem, ovšem na rozdíl od sody se ty ostatní dost obtížně shánějí, konkrétně hořečnatý se zde asi nekoupí vůbec. Chlorid hořčíku do lecitinu zabalit nejde, to jsem zkoušel, směs se srazí a je nepoužitelná, ale možná by tam šel zavařit citrát hořčíku, na to se chystám.
Dobrý den Jardo, chtěl bych se prosím zeptat, jestli je normální když výsledná teplota hotového roztoku lipos.C (dělaného podle Vašeho návodu) po 30 min. v UZ čističce je 45 stupňů. Koupil jsem novou čističku(bez ohřevu) http://www.tipa.eu/cz/cisticka-ultrazvu ... l/d-85311/. Dnes jsem poprvé dělal roztok a mám strach, jestli ta teplota nemůže snižovat účinek vitamínu C. Předem děkuji za odpověď, s pozdravem Ivoš.
Zdravím, při shánění jsem narazil na potenciální zdroj :
hydrogenuhličitan hořečnatý, těžký
~ 4 MgCO3 * Mg(OH)2 * 5 H2O
je použitelný ?
Pokud ano, otestuji dostupnost a podělím se ![]()
Zdravím, při shánění jsem narazil na potenciální zdroj :
hydrogenuhličitan hořečnatý, těžký
~ 4 MgCO3 * Mg(OH)2 * 5 H2O je použitelný ?
Zdroj je v testování - dodávka 25 USD/kg na cestě........ ! ![]()
Zdroj je v testování - dodávka 25 USD/kg na cestě........ ! ![]()
Tak už je doma ! Je sice trochu hodně jemný, vmíchávání není pro netrpělivé, ale dá se.
První várka vypita..... chutná podobně jako mariánskolázeňská voda. Také po ní lehce krkám - zřejmě neutralizace v žaludku.
Uvidíme, co dá delší konzumace.....
Tak zase tomu nerozumím.... dal jsem 30 g askorbové a postupně přidal 17 g hydrogenuhličitanu hořečnatého. Ten se zdárně zvolna rozpouštěl, nakonec utvořil kal na dně. Někde jsem vyčetl, že by roztok měl nakonec být až alkalický.... zkusil jsem pH...... pH=7, takže neutrální. V papírech má ten hydrogenuhličitan, že se ve vodě nerozpouští - takže po zneutralizování kyseliny už se pH zvedat nemůže, zůstává v roztoku nerozpuštěný....? Pak nemůže být alkalický....leda po vypití a dalším rozpuštění v žaludeční HCl.... ? To asi bude ono, neboť se dostavuje mírné krkání..... ![]()
Tak ta teplota může odpovídat, výsledný produkt je trochu teplejší než ruka, která má cca 37 stupňů. Tato teplota vám nemá co pokazit, složky ji bez problémů snášejí.
To si budete muset vypočítat, kolik se ho dá dávat, dávkování bude určitě jiné než u toho draslíku. Patrně ho tam máte moc, když se vše nezreaguje s tím céčkem.
Dobrý den,
mám babičku, které je 80 let a před 3 lety prodělala operaci ledviny, díky které má teď jen 1 ledvinu. Nyní jsme zjistili pomocí vyšetření u lékaře, že se jí objevila rakovina na plících a je to už docela rozsáhlé. Zaujala mě Vaše metoda na výrobu vitamínem C, jelikož jsem se dočetla, že je to účinná léčba právě proti rakovině. Na internetu jsem se ale dočetla, že pro tuto metodu léčby je potřeba, aby měl pacient zdravé ledviny. Chci se zeptat, zda je možné ji ten vitamín C podávat formou nápoje nebo nikoli. Nebo zda byste mi mohl doporučit nějakou jinou metodu léčby na rakovinu plic, která by alespoň zpomalila průběh. Bohužel jíst nám zdravě nezačne, je velmi paličatá a nechce pít ani žádné bylinky.
Děkuji Vám za odpověď.
Tělo nadbytek vitamínu C vyloučí, takže je nesmysl brát velký dávky, k ničemu to není. S tím vitamínem C experimentujou, ale píchaj ho rovnou do krve injekcema.
Děkuji Vám za odpověď.
No v uvedeném věku se již strom ohýbá velice obtížně a domnívám se, že pokud vám nebude plně důvěřovat, tak s ní nehnete a zbytečně budete trápit jak ji, tak sebe. Problém jednoznačně plyne ze zaneseného střeva a pouhé dodávání céčka sice asi proces trochu zpomalí, nicméně předpokládám nezastaví. Vždy je u rakoviny plic potřeba hlavně obnovit plnou funkci tlustého střeva, což je u starších lidí hlavní důvod pro vznik tohoto druhu rakoviny. Přesvědčit takto starého člověka k provádění klystýrů, nebo jiných druhů očisty střeva je skoro z říše snů i když jsem se v několika případech také setkal s neuvěřitelnou vitalitou a chutí do života u stejně starých lidí, kdy pro ně nebylo problémem konat cokoliv, pokud jim to pomůže, ale takový člověk se bohužel nevidí tak často. Pokud již budete dávat pouze to céčko, tak asi formou liposomů a snažit se udělat ten mix co komplexně řeší celé tělo a posiluje i imunitu, jak uvádím v jednom článku o liposomech v Publikovaných tématech na hlavních stránkách.
Budu zkouset delat liposomy pouze v mixeru tak bych se rad zeptal jestli je nejaka urcita doba po kterou je dobre mixovat/teplota kterou bych mel dosahnout/konzistence ci tak?
Mixer mame hodne kvalitni (44000 otacek za minutu) takze si myslim, ze bych mohl dosahnout celkem slusneho vysledku i bez UZ cisticky. Spise mi jde o to jestli ma ten mix byt bez zbytku na dne ci tak.
Kym som cakala na cisticku, tak som si prvu davku tiez urobila len vo Vitamixe. Mlatila som to v nom asi 3-4 minuty. Ak mas na slusny mixer, tak investuj aj do cisticky. Neviem ako, ale je to po tom ultrazvuku ine. ![]()
Cisticku jenom kvuli liposomum kupovat nemuzu, to mi pritelkyne neschvali takze se proste pokusim z toho dostat maximum.
Je velky rozdil mezi tim Vitamixem a UZ cistickou ve finale ?
Na to nedovedu odpovědět, takový mixér nemám, ale patrně by vám to fungovat mohlo. Směs se nesmí nijak oddělovat, prostě rovnoměrně konzistentní roztok.
Zdravím pán Jarda
Tie liposomy vydržia v chlade len tie 3 dni,alebo radšej robiť polovičnú dávku aby polovica vevyšla nazmar?
Ako dlho to možem užívať na podporu imunity?
Ďakujem.
Na to nedovedu odpovědět, takový mixér nemám, ale patrně by vám to fungovat mohlo. Směs se nesmí nijak oddělovat, prostě rovnoměrně konzistentní roztok.
Hlasim uspech! Ani nebylo nutne pouzivat nejvyssi vykon mixeru. Nechal sem ho bezet na stredni vykon nekolik minut a smes se ani po 3 dnech neoddeluje, nic se neusazuje na dne. Bereme pouze preventivni davky (jako podporu na proti-plisnove kure) takze nemuzu objektivne urcite jestli to 100% funguje.
Tak vydrží i déle, ovšem některé popraskají a obsah se vybaluje ven, což sníží využitelnost, kvůli které je vyrábíte. Je rozhodně lepší si vyrábět buď menší množství, nebo dávat menší koncentraci účinných složek a pít pak větší množství. Vše je relativní, zde neplatí nějaká absolutní doporučení a méně koncentrovaný produkt, navíc má i vyšší životnost, protože liposomů je v roztoku vlastně méně a nemohou se o sebe tak snadno třít a tím praskat. Dají se užívat dlouhodobě v tom není problém.
No vidíte, to je dobrá informace a fungovat to bude, tam není žádný logický důvod proč by směs fungovat neměla.
Mam obavy, ze nefunguje. Dopila som flasku a novu davku som len vyslahala vo vitamixe. Do druheho dna sa sice nic neoddelovalo, ale uz viem, co mi vadilo. Ten roztok bol kysly. Tak som to naliala do cisticky a zultrazvukovala a uz to ma zase chut ako nariedena majoneza
Jak tady čtu příspěvky ostatních členů, nikdo se k domácí výrobě liposomů nepostavil kriticky. Začnu tedy u sebe.
1. Dokonalým smícháním lecitinu a ve vodě rozpuštěného AS (askorbátu sodného) přeci "jen tak" nevzniknou liposomy, ale emulze, mrkni na wiki co je Emulze a co je Lipozom
2. Jak by jste si představovali, že ultrazvuková čistička z emulze vyrobí lipozomy? Podle mě nevyrobí ani náhodou. Podívejte se na obrázek v příloze, je to řez liposomu, celé to musí být přibližně 0,3 mikrometru velké a ještě uvnitř musí být ten vitamín C.
3. Dr.Thomas E. Levy, dnešní nepsaná autorita na vitamín C píše, volně přeloženo.
"Jednou jsem onemocněl vážnou chřipkou/nachlazením. Protože jsem neměl při sobě vitamín C pro nitrožilní použití. Udržoval jsem ústní dávky, tak vysoké abych měl permanentní průjem. Uvědomujíc si potřeby vysokých dávek vit. C., vzal jsem 5 nebo 6 gramů liposomálního produktu na jednou do džusu. Po jedné hodině od užití jsem se cítil hodně dobře. Vzal jsem si ještě několik balíčku liposomálního Céčka a překonal jsem tu vážnou chřipku/nachlazení jako nikdy předtím, dokonce s opakovanými dávkami infúzí od 50 do 100 gramů (céčka) po dobu několika dnů. Poněkud jsem ignoroval vědecké postupy a trvalo pouze asi 8 až 12 měsíců, než se to opakovalo, znovu mě, znovu stejný scénář, mým příbuzným a přátelům. Teprve poté jsem si uvědomil co to ty liposomy jsou."
Na otázku jestli doma udělaný liposomální vit. C je opravdu liposomální odpověděl: "Přezkoumal jsem sofistikované testy dvou různých domácích přípravků. Oba měli NULA liposomů. Ale je jasné, že ultrazvukovou čističkou připravíte opravdovou emulzi, která je určitě lepší než samotný vitamín C."
zdroj: http://www.naturalhealth365.com/author/dr-thomas-e-levy
4. Zkusil jsem na sobě doma dělaný ultrazvukovou čističkou, a taky jsem zkusil od výrobce http://www.livonlabs.com/europe.html, koupeno na https://www.swansonvitamins.com/livon-laboratories-lypo-spheric-vitamin-c-30-0-2-fl-oz-pkts
U doma dělaného nerozhodovalo jestli jsem bral 2, 4 nebo 6 gr vitamínu C. U toho koupeného s 1 gr ráno a 1 gr večer jsme překonali všichni intezivní pálení v krku, který každý z nás nezávisle shledal jako závažné před prvním podáním a na konci léčby (druhý den) jako by se nic nepřihodilo ![]()
Navrhuji proto, domácí výrobě tak jak ji známe nyní, neříkat liposomální vitamín C,
co třeba, vitamín C s lecitinem v emulzi (apod.)
| Přílohy: |
![]() liposomal-technology.jpg [ 10.62 KiB | Zobrazeno 23474 krát ] |
Tak kyselý by opravdu být neměl, asi bude nutné to důkladněji prověřit a vyzkoušet.
1. Dokonalým smícháním lecitinu a ve vodě rozpuštěného AS (askorbátu sodného) přeci "jen tak" nevzniknou liposomy, ale emulze, mrkni na wiki co je Emulze a co je Lipozom
2. Jak by jste si představovali, že ultrazvuková čistička z emulze vyrobí lipozomy? Podle mě nevyrobí ani náhodou. Podívejte se na obrázek v příloze, je to řez liposomu, celé to musí být přibližně 0,3 mikrometru velké a ještě uvnitř musí být ten vitamín C.
3. Dr.Thomas E. Levy, dnešní nepsaná autorita na vitamín C píše, volně přeloženo.
"Jednou jsem onemocněl vážnou chřipkou/nachlazením. Protože jsem neměl při sobě vitamín C pro nitrožilní použití. Udržoval jsem ústní dávky, tak vysoké abych měl permanentní průjem. Uvědomujíc si potřeby vysokých dávek vit. C., vzal jsem 5 nebo 6 gramů liposomálního produktu na jednou do džusu. Po jedné hodině od užití jsem se cítil hodně dobře. Vzal jsem si ještě několik balíčku liposomálního Céčka a překonal jsem tu vážnou chřipku/nachlazení jako nikdy předtím, dokonce s opakovanými dávkami infúzí od 50 do 100 gramů (céčka) po dobu několika dnů. Poněkud jsem ignoroval vědecké postupy a trvalo pouze asi 8 až 12 měsíců, než se to opakovalo, znovu mě, znovu stejný scénář, mým příbuzným a přátelům. Teprve poté jsem si uvědomil co to ty liposomy jsou."
Na otázku jestli doma udělaný liposomální vit. C je opravdu liposomální odpověděl: "Přezkoumal jsem sofistikované testy dvou různých domácích přípravků. Oba měli NULA liposomů. Ale je jasné, že ultrazvukovou čističkou připravíte opravdovou emulzi, která je určitě lepší než samotný vitamín C."
zdroj: http://www.naturalhealth365.com/author/dr-thomas-e-levy
4. Zkusil jsem na sobě doma dělaný ultrazvukovou čističkou, a taky jsem zkusil od výrobce http://www.livonlabs.com/europe.html, koupeno na https://www.swansonvitamins.com/livon-laboratories-lypo-spheric-vitamin-c-30-0-2-fl-oz-pkts
U doma dělaného nerozhodovalo jestli jsem bral 2, 4 nebo 6 gr vitamínu C. U toho koupeného s 1 gr ráno a 1 gr večer jsme překonali všichni intezivní pálení v krku, který každý z nás nezávisle shledal jako závažné před prvním podáním a na konci léčby (druhý den) jako by se nic nepřihodilo ![]()
Navrhuji proto, domácí výrobě tak jak ji známe nyní, neříkat liposomální vitamín C,
co třeba, vitamín C s lecitinem v emulzi (apod.)
To máte asi pravdu i když jde patrně pouze a dokonalou formulaci názvu produktu, pro mě je spíše důležité zda pomáhá a tam se evidentně i odborníci shodují, že pozitivní efekt tím člověk i tak docílí. Zda se tam vyskytuje NULA liposomů, no nevím, já jsem docela dost dlouho zkoumal výsledný produkt pod mikroskopem a řekl bych že liposomy tam vidět bylo. Jak kvalitní nedovedu odhadnout, na takový účel bych musel mít dokonalejší přístroj, nicméně pěkně formované kuličky tam určitě plavou.
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat jestli je dobrý nápad podávat liposomatické céčko někomu kdo se léčí s Aritmií a bere léky na ředění krve a na vysoký tlak ??
Budu moc vděčná za odpoveď ![]()
Děkuji Eva
Tak spíše není dobré mu dávat ty léky, naprostou většinu z uvedeného by odstranilo dodávání vysokých dávek hořčíku. Jinak pochopitelně uvedené prostředky kombinovat jde a podle všeho bude potřeba omezit postupně ty léky.
Dobrý den,
1) matka užívá pravidelně již více než měsíc liposomální vitamin C a zároveň chodí na chemoterapii, naměřili jí tam nízkou hodnotu železa v krvi. Chci se zeptat jak/jestli dodávat do těla železo, třeba zde se píše že vitamin C a železo NEkombinovat...
2) zde se píše ohledně Vitaminu C, že "Při dávkách nad 4 g denně (50000 % DDD) dochází k tvorbě ledvinových kamenů a velkému zatížení jater.", tak se chci zeptat co na tom může být pravdy a jestli se tedy obávat v případě dlouhodobé konzumace liposomálního vit. C ?
děkuji
Ahoj,
náhodou jsem narazil na zajímavý výrobní postup lipozomálního C, vypadá velmi fundovaně
http://www.qualityliposomalc.com/index.html
rozhodně vyzkouším, ale hlavně by mne zajímal názor zdejšího oponenta JendaC, zvláště pak na příslušný US patent
http://www.google.com/patents/US20120171280
1) matka užívá pravidelně již více než měsíc liposomální vitamin C a zároveň chodí na chemoterapii, naměřili jí tam nízkou hodnotu železa v krvi. Chci se zeptat jak/jestli dodávat do těla železo, třeba zde se píše že vitamin C a železo NEkombinovat...
2) zde se píše ohledně Vitaminu C, že "Při dávkách nad 4 g denně (50000 % DDD) dochází k tvorbě ledvinových kamenů a velkému zatížení jater.", tak se chci zeptat co na tom může být pravdy a jestli se tedy obávat v případě dlouhodobé konzumace liposomálního vit. C ?
děkuji
1)Dodávat železo je dosti problematické konání, pokud nedochází ke krvácení nemělo by se nijak z těla ztrácet a spíše pak jde o využitelnost a o to jaké formy železa zrovna v těle jsou. Asi nejbezpečnější je dávat větší dávky zelených potravin, což je sice v zimním období dost problém, ale hned zjara by šlo dávat zelený nápoj a železo se zpravidla stabilizuje. Každopádně céčko může železo tlačit dolů, ale to dělají i některé chemoterapie.
2)Ono jde o to co myslíte pod pojmem dlouhodobá konzumace. Pokud se bavíte o délce aplikace v řádu do tří měsíců, tak se domnívám, že nemůže nastat žádný problém a je otázkou zda vůbec nějaký nastane za jeden rok. Konzumace takto velkých dávek po dobu několika roků již problém představovat může, ale i tak zdaleka ne u každého a většinou spíše zase žádný problém nebude.
Velice zajímavý postup, ale podle všeho by fungovat měl.
Dívala jsem se na ten návod pana Jardy http://www.receptyprimanapadu.cz/zdravi ... posomy.htm
a zajímalo by mě, jestli když budu míchat jen vit. C, sodu, lecitin, jestli můžu mixovat zrovna všechno dohromady.
A pak se může směs nalít přímo do čističky, nebo je nutné ji ta dát v nějaké skleněné nádobě?
(nevím, jak velkou čističku koupit).
Časování je tedy 30 minut? Nebo stačí i kratší doba?
musis ji nalit primo do cisticky, kdyz ji tam das ve sklenene nadobe tak to fungovat nebude
ja koupil tu co ma jarda, stala necelych 900,- a mam ji jenom na tohle, pripadne pokud se tu objevi nejaky dalsi navod na vyrobu
je na pul litru, coz podle videa staci na 3 dny pro 2 lidi
30 minut je minimum, cim vic tim lip, ja dneska dal 39 minut priste dam vic
jakou to ma mit chut kdyz uz to je komplet hotove ? mel sem v lecitinu hrudky,zalil vodou a po peti minutach rozslehal v mixeru a pak nechal jeste odstat
citim tam v tom nejakou majonezu, trosku slane nebo horke a po vypiti jako by mastne
Koupila jsem si čističku a zkouším vyrábět lip. C. Tu mi poslal kdosi odkaz na toto video: https://www.youtube.com/watch?v=YHKBhz7OCB4#t=11
Prý oxygenované "C" je mnohem lepší než liposomální.
Slyšeli jste o tom něco?
ja koupil tu co ma jarda, stala necelych 900,- a mam ji jenom na tohle, pripadne pokud se tu objevi nejaky dalsi navod na vyrobu
je na pul litru, coz podle videa staci na 3 dny pro 2 lidi
30 minut je minimum, cim vic tim lip, ja dneska dal 39 minut priste dam vic
Půl litru na 6 dní? Nejraději bych vyrobila třeba 2 dávky zároveň - umívat každý týden mixér a další věci, procedura nejmíň na hodinu a to nemluvím o zasviněné kuchyni...
Jak dlouho lze lip. C skladovat (třeba v lednici)?
Žel časovač mám max na 8 min, tak je nutné u toho sedět a vždy znova zapnout - otrava.
Žel časovač mám max na 8 min, tak je nutné u toho sedět a vždy znova zapnout - otrava.
pul litru mame ve dvojku na 3 dny , myslim ze bylo psane ze po trech dnech se uz ten vitamin C muze zacit "rozbalovat" a nebude mit takovou silu , nebo presneji nedostane se tam kde se nejvic vyuzije
a jinak priprava je malickost, poprve sem se s tim taky babral dlouho, ted uz ne, navazim si to zaleju, nastavim budik 15 minut, obcas promicham, promixuju a pak uz jen do cisticky na 45 min, kdyz porovnam kolik stoji vit C v lekarne a jako ze tam krome C je plno chemie tak udelat tohle je hracka
nejake myti mixeru neresim , nevim teda co mas za mixer ale umyti mixeru je otazka 2 minut , ja navic vsechno pak nahazim do mycky , a o bordelu v kuchyni nic nevim teda
pokud je pro tebe hodina jednou za 3 dny moc, abys udelala neco pro sve zdravi tak to neres vubec, nakup v lekarne tobolky plne chemii a uzivej je , usetris cas a dealeri z tebe budou mit velkou radost
a jinak priprava je malickost, poprve sem se s tim taky babral dlouho, ted uz ne, navazim si to zaleju, nastavim budik 15 minut, obcas promicham, promixuju a pak uz jen do cisticky na 45 min, kdyz porovnam kolik stoji vit C v lekarne a jako ze tam krome C je plno chemie tak udelat tohle je hracka
nejake myti mixeru neresim , nevim teda co mas za mixer ale umyti mixeru je otazka 2 minut , ja navic vsechno pak nahazim do mycky , a o bordelu v kuchyni nic nevim teda
pokud je pro tebe hodina jednou za 3 dny moc, abys udelala neco pro sve zdravi tak to neres vubec, nakup v lekarne tobolky plne chemii a uzivej je , usetris cas a dealeri z tebe budou mit velkou radost
Tobolky plné chemií? O čem to mluvíte? Ten vitamín C, který kupujete, to není "chemie"?
no podivej se, kupuj si co chces , laduj do sebe co chces, distributori vitaminovych doplnku potrebujou takove lidi kteri jim plati za nic pri kterem ti zanesou bordelem dalsi organy aby si clovek pak koupil dalsi jejich "zazrak"
jeste dotaz k te vyrobe vitaminu C , kdyz se tam pouziva soda, tak pak kdyz dam pulku hotoveho vyrobku tak se vlastne i odkyseluju, tou sodou ? protoze vzdycky kdyz dam pulku tak krknu jako po sode
moje matka toto liposom. céčko užívá dlouhodoběji a moč je poslední dobou pořád zásaditá.
citace: "jedlá soda (soda bicarbona) je bílý prášek se zásaditou reakcí "
muzete tu nekdo napsat co vsechno se da "zabalit" do liposomu krome vitaminu C ?
videl sem tu odpoved ze skoro vsechno ale to mi jako amaterovi tak trosku na nic , treba chlorod horecnaty by tam zabalit sel ? nebo neco jineho co vetsine dnesnich lidi chybi a slo by to dodavat touhle cestou ?
Zdravím všechny a měl bych otázku:
používám Céčko ve formě askorbátu sodného. Chci používat i askorbát vápenatý a draselný. Koupil jsem tedy hydrogenuhličitan draselný, ale neměli hydrogenuhličitan vápenatý, tak jsem koupil UHLIČITAN VÁPENATÝ. Po smíchání UHLIČITANU VÁPENATÉHO s kyselinou askorbovou ta směs je taková jakoby nerozpuštěná.
Tak se ptám: je rozdíl - uhličitan a hydrogenuhličitan?
Udělal jsem tu směs špatně?
Jsem na téhle stránce a tématu naprostý nováček, ale po prostudování diskuse už vidím první problém.
Ultrazvukové čističky.
Už výraz "čistička" je zavádějící. Čistička je žena, která něco čistí. Ale tímto slovním spojením je zaplevelena velká část "mainsreamu", a nejen v souvislostech ultrazvukového čištění...
Navrhuji používat výraz "Ultrazvukový generátor".
Z diskuse vyplývá, že za správný ultrazvukový generátor považují všichni diskutující malý a nevýkonný přístroj, spatřený v Jardovu videu, a pokud s tímto něco řeší, řeší nanejvýše časový spínač tak, aby umožňoval delší časy sepnutí. No narosté nepochopení shlédnutého.
NIKDO v diskusi se nezajímá o ultrazvukový výkon použitého přístroje, který je pro tvorbu liposomů naprosto zásadní.
Proto jsem si pořídil ultrazvukový generátor o akustickém výkonu 120W, o účinném objemu vany 700 až 2500 ml, tak, abych nemusel řešit problém pro kolik lidí, na kolik dní, zda v ledničce, či po konzervaci mimo ni, atd...
Předpokládám, že výšeuvedené problémy budu moci řešit velmi operativně, vše při nejvyšší kvalitě liposomů.
Váš Děda Ladin
Víte, uhličitan vápenatý je ve vodě prakticky nerozpustný. Pálením se z něj vyrábí nehašené vápno (oxid vápenatý), působením kysličníhu uhličitého a vody pak onen hydogenuhličitan vápenatý, který reaktivní je a zpětně degraduje zase na uhličitan vápenatý a vodu a oxid uhličitý. Tedy si kupte opravdu hydrogenuhličitan. Z toho koupeného si vypalte vápno a po vyhašení (nutný proces) si tím třeba s přídavkem jemného písku si něco přeštukujte (nechte si to na opravy zdí před malováním).
Konecne trochu kvalitni slova..Mohu se zeptat jaky typ ultra.generatoru mate?Docela dlouho koukam po 120w..napadla me VGT-1730T 3l 120W..Trochu ale litam v tech kHz.Hraje tam taky velkou roli kHz co se tyka kvality lipo?Chtelo by to i poradnej mikroskop
diky mejte se Tolar
Ono to hodně pění a nevím co to udělá, já bych to dohromady nemíchal, to bude asi jako "Hrnečku vař". Dávat přímo do čističky a vařit minimálně 30 minut.
citim tam v tom nejakou majonezu, trosku slane nebo horke a po vypiti jako by mastne
Ta chuť je taková divná, ale je normální.
Proč stále zkoušíte něco inovovat, když si nepřečtete ani základní návod. Jak vám píše správně člen gorol, po třech dnech se zase začne vazba rozpadat, tak jak to chcete uchovat déle.
Tak záleží na více faktorech, ale určitě tato směs tělo spíše odkyseluje.
videl sem tu odpoved ze skoro vsechno ale to mi jako amaterovi tak trosku na nic , treba chlorod horecnaty by tam zabalit sel ? nebo neco jineho co vetsine dnesnich lidi chybi a slo by to dodavat touhle cestou ?
Tak opravdu jde skoro všechno, ale zrovna chlorid bohužel nejde, ten ten roztok vysráží. Dá se glutathion, Q10, kyselina alfa lipoová, resveratrol a mnohé další.
To je k ničemu, tam reakce vůbec probíhat nebude. Uhličitan a hydrogenuhličitan to je jako hodinky a holinky, oboje se sice natahuje, ale jiná podobnost tam není.
Tak je otázka zda jste nad tím nějak vyzrál, stejný problém jsem na počátku řešil mnoho dní, než mě někdo, kdo se v tom opravdu vyznal sdělil, že podstatný není ani tak celkový výkon, jako nejvyšší možný výkon přepočtený na využitelný objem. Pokud použijete tento logický fakt, máte vlastně na stejný objem méně výkonu, tedy asi za ty prachy nic moc. Další důležité info je, že není dobré ve velké čističce pracovat s malým množstvím tekutiny, to generátoru zásadně neprospívá a vše rychle odchází. Podotýkám, že to není z mojí hlavy, ale přímo od výrobců těchto přístrojů, kde jsem chtěl za jakkoliv nesmyslné peníze vyrobit super stroj, což bohužel technicky není možné.
Jardo myslite,ze jde do liposomu zabalit i kyselina hyaluronová?Jestli ano jake mnozstvi teto latky?
Jen zde koupíte : http://www.sova-eshop.cz/produkt/ultraz ... erky-5763/ v této nízké ceně na 30 min bez přepínání.
Přístroj má 18 různých voleb: 90sec, 120sec, 150sec, 180sec,
210sec, 240sec, 270sec, 300sec, 330sec, 360sec, 540sec, 720sec, 900sec, 18min, 21min,24min, 27 min, 30 min.
Mám jí a liposomy vytvářím bez problémů.
Já to zas tak neprožívám, ať se rozpadají. 7 g C je podle stejně dost i bez liposomů. Případně bych to mohla po třech dnech znovu "převařit" v čističce, kdyby se mi chtělo.
Děkuji zde za Jardovu reakci na můj vstupní příspěvek.
Opravdu, celkový akustický výkon ultrazvukového generátoru nemusí vypovídat nic o jeho "efektivní" výkonnosti pro tvorbu liposomů. V tom má Jarda pravdu.
Ale, pro mnohonásobném přečtení okolostojících příspěvků si i nadále dovolit tvrdit, že zde diskutující, nemají v problematice ultrazvukového "míchání" jasno. Viz ty různé úvahové pokusy o liposomaci mixérem, atp.
Rád se k tomuto tématu zde vrátím v některém budoucím příspěvku.
Pro pořádek uvádím, že jsem svou "ultrazvukovou čističku" dodnes nevyzkoušel naostro, byv zviklán informacemi o pouhé někokadenní životnosti vytvořených liposomů...
Myslím, že toto diskusní vlákno má velkou budoucnost, musíme si toho hodně vysvětlit, hodně pochopit a hodně odzkoušet.
Váš Děda Ladin
Víte, uhličitan vápenatý je ve vodě prakticky nerozpustný. Pálením se z něj vyrábí nehašené vápno (oxid vápenatý), působením kysličníhu uhličitého a vody pak onen hydogenuhličitan vápenatý, který reaktivní je a zpětně degraduje zase na uhličitan vápenatý a vodu a oxid uhličitý. Tedy si kupte opravdu hydrogenuhličitan. Z toho koupeného si vypalte vápno a po vyhašení (nutný proces) si tím třeba s přídavkem jemného písku si něco přeštukujte (nechte si to na opravy zdí před malováním).
Milý [antibush1]i,
[Martina72]u neber vážně. Je to holka v obraze, ale má poněkud perfidní smysl pro humor, který, bohužel, použila právě na tvůj příspěvek.
Já naopak oceňuji, že se snažíš o askorbát komplexní, tělu přijatelnější, než jen ten stroze sodný. Velmi přínosná myšlenka, z tvé strany.
Onen rozdíl mezi uhličitanem a hydrouhličitanem není zas tak zásadní. Nemám to odzkoušené, ale zkus dát mírný přebytek kyseliny askorbové na ten uhličitan. Musí to fungovat.
Děda Ladin
To je k ničemu, tam reakce vůbec probíhat nebude. Uhličitan a hydrogenuhličitan to je jako hodinky a holinky, oboje se sice natahuje, ale jiná podobnost tam není.
Milý [antibush1]i,
Zde si dovolím s Jardou nesouhlasit. Dnes už mohu říct: mám to odzkoušené: Onen rozdíl mezi uhličitanem a hydrouhličitanem není opravdu zas tak zásadní. Zkus dát mírný přebytek kyseliny askorbové na ten uhličitan a přihřej to, a míchej. Funguje to, askorban vápenatý vznikne, když je roztok čirý (pravý, ne suspenze).
Tolik Děda Ladin
Liposomům ZDAR!
Ahoj TOLARe,
můj typ ultrazvukového generátoru je CE-72000A - výrobce neznám.
S těmi kHz se to má asi tak, že pokud se frekvence pohybuje kolem oněch 42kHz, je to v pořádku. Vyšší kHz jsou řádově dražší (pokud jsou), pod 18kHz to není ultrazvuk. A čím vyšší kHz a W, tím vyšší výkon generátoru.
Ve svém dalším příspěvku jsem bezděky napadl výkon Jardovy "čističky" - UZ-generátoru, že je nevýkonná. Myslel jsem tím, že Jarda vyrobí na té své AEG 600ml roztoku liposomů na jedno sezení, já 700 až 2100ml. V jaké kvalitě? To posoudíme v budoucnu, doufám, že i s tvým přispěním (viz tvá zmínka o "pořádném mikroskopu").
Ale základní srovnání je následující:
Jarda vyrobí na svém generárotu 600ml liposomů.
50W / 600ml = 0,0833 W/ml - Jardova vložená energie "míchání" na 1 ml liposomů
Já vyrobím na svém generátoru min. 700ml liposomů
120 / 700ml = 0,1714 W/ml - Má vložená energie "míchání" na 1 ml liposomů
Tak který generátor je výkonnější?
Pokud se ukáže, že delší "liposomací" dosáhnu já stejné kvality liposomů jako Jarda, pak výkon mého generátoru se rázem zvedne oproti Jardovu o 2100/600 = o 350%. Prosím přepočti.
A o to mi jde. Ne vyrobit zásobu liposomů pro dva lidi na pět dní, ale vyrobit liposomy pro celou rodinu, popř. pro onen pár na delší dobu. Samozřejmě po zakonzervování.
Takže, asi tak.
Děda Ladin
[728 704 395]
Ta otázka mne trápí už delší dobu a řešení nakousnul Tolar. Jak poznáme, že ty naše liposomy jsou ty nejliposomovatější?
Prý mikroskop.
Dobře, jak tady vypadají?
Nebo - jak mají vypadat?
Poraďte mi, příslušnou techniku mám k dispozici, výstupy rád vrátím ke všeobecnému použití.
Váš Děda Ladin
S tím UHLIČITANem VÁPENATým to není tak jednoduché, ale o zásadní komplikaci se nejedná. Uhličitan a hydrogenuhličitan, to jsou dvě různorodé látky. Přesto, obě jsou pro náš účel použitelné.
Použij na potřebné množství uhličitanu mírný přebytek kyseliny askorbové a suspensní směs dohřej na 60-80st.C. Uvidíš, že se změní ze suspense na pravý (čirý) roztok, a máš vystaráno. Reakce proběhla.
Získal jsi askorbát vápenatý.
Jen nevím, k čemu ti bude. Napiš na fórum, ať se poučíme. A s tím askorbátem draselným zacházej úplně opatrně - to už jsi v oblasti myokardu a myslím si, že tvá ztráta by byla citelná jak zde v diskusi, tak i v občanském životě České republiky.
Zdraví Děda Ladin
[728704395]
jsme na tom stejne dědo-)
myslim ze mikroskop je potreba.Melo by jit o velmi malé kulovité útvary o průměru od 20 do 5000 nanometrů, což jsou útvary výrazně menší než útvary v obvyklých emulzích..Myslim,ze fota a ruzne infa jak vypadaj konkretne by dohledat slo.Mozna by slo i kontaktovat laboratore a pozadat je o nejake informace.Dale by se dali liposomy koupit profi treba od Livonu a zkoumat pod mikroskopacem co je tam videt..Ja verim,ze Jarda to ma prokoumany nicmene mam brouku v hlave docela dost...treba
napriklad- napisu to tak jak ctu:
suroviny Na výrobu lipozómů se díky svým vlastnostem hodí 4 skupiny látek: a) fosfolipidy (mylně označované jednotným názvem lecitiny, získávány ze sóji či z vajec)
chapete to tak jako ze timto se vysvetluje ze vlastne fosfolipid tedy neni lecitin?
no a pak vyroba-
vysokotlaká homogenizace (podobná jako při homogenizaci kravského mléka)
jestli je to tak jak jsem opsal,tak to prece nemuzeme obejit Ultrazvukovým generátorem..
ale asi se jen priblizit...Nechci to ale cele nejak zpochybnovat,to vubec ne..Jen se snazim najit nejake informace...Ten brouk v hlave je ten ze oni to vychytavaj v laboratorich a my tady jedem podomacku s pristrojem za par kacek a mame to taky.Jarda ale napsal ze to pod mikroskopem sledoval a nasel je,tak snad to je cele v poradku-)
pak by me zajimala jeste jedna vec.Vime o te vyhode prostoupeni ucinne latky.Ja se chytnu toho slova prostoupeni..ano je to zadouci.Ale je to cele prozkoumano v jinem smeru?Kdyz nepouzivame liposomy a normalne fungujeme tak by se dalo rict,ze je i vyhoda v neprostupovani..Chapu to tedy tak ze je ta nepropustnost i k uzitku ze se do tela nedostanou treba nezadouci latky.Jinymi slovy priroda to ma vychytany.Ta nepropustnost je pro nas v zivote taky dulezita. A ted.Vime 100pro ze na zaklade pouzivani liposomu se vlastne zaroven i nenarusuje funkce te nepropustnosti organismu z dlouhodobeho pohledu uzivani liposomu? Ale treba nad tim jen zbytecne moc premyslim...
Podle všeho asi ano, ale myslím, že je to zbytečné, ta se vstřebává velice dobře a není k tomu důvod.
Ty látky v roztoku nemají pochopitelně ani nekonečnou životnost, tedy i tak to nevidím jako dobrý nápad.
To máte sice hezkou teorii, ale praxe vám ukáže, že to tak není. Pokud vaříte v silné čističce malé množství látky, přístroj se poměrně rychle zničí, což asi není cílem. Vždy je potřeba se bavit nikoliv o celkovém výkonu, ale výkonu na nějakou jednotku obsahu čističky, zpravidla se uvádí na litr a to vám pak vychází bohužel jinak.
Pod mikroskopem je vidět malé kuličky, čím menší a hustší tím lépe.
Původní dotaz zněl takto:
Tedy odpověď že pouhým smícháním se k cíli nedostane, snad celkem sedí. Pokud s tím bude hodně blbnout, tak asi nějak uspěje, ovšem hrát si doma na chemika, to asi není cílem.
Dobrý den, prosím Vás, rád bych zabalil kurkumin místo kys. askorbové. Je to dobrý nápad? Kolik gramů kurkuminu by to mělo být na kolik lecitinu? Jedlá soda také? Vyrábíme teď liposomální Cčko podle Jardova návodu (video). Děkuji
Tam jste omezen pouze celkovým procentuálním podílem přidaných složek do směsi, aby se nedělal roztok moc koncentrovaný, což pak snižuje životnost. Volba množství je tedy na vás a jinak pochopitelně tak jak je uvedeno, ta soda je tam kvůli neutralizaci céčka. Nápad je to dobrý, kurkumin se dobře rozpouští a s lecitinem se lépe vstřebává. Ideálně tam přidejte v poměru 100:1 i piperin, tím využitelnost stoupne celkem zásadně.
Dobrý den, chtěla bych požádat o radu, zda na místo kyseliny askorbové by bylo možné za pomocí ultrazvukové čističky zabalit např. vitamic C z aceroli viz odkaz níže.
Děkuji.
Děkuji.
Tak předpokládám že ano, ale nikdy jsem to nezkoušel, třeba resveratrol je podobný prášek a ten jde.
je mozne ten liposomalni vitamin C davat dvouletemu decku ?
Tak v rozumné dávce určitě ano, stejně jako mu dáte céčko z lékárny.
Dobrý den,
dělám již po několikáte liposomy a prvních několik dávek bylo v pořádku, ale teď poslední 3 dávky se stalo to, že se lecitin a céčko nespojily a plave tam něco jako hmota. Dnes jsem jedu dávku vylil a ted dělám druhou a vypadá to stejně. Prostě se to chová jako sliz. Postup dodržený. Má někdo podobné zkušenosti. Lecitin se velice těžko rozmýchavá tak si pomáhám šejkrem což by asi nemělo být na škodu. Suroviny jsou od pana Zajíčka tak zde by taky problém být neměl. Připojil jsem fotku svého výtvoru.
| Přílohy: |
![]() P2170563.JPG [ 303.32 KiB | Zobrazeno 26274 krát ] |
To je divné, takto by se to chovat nemělo, lecitin je sojový, nebo slunečnicový a ze kdy, myslím přibližné datum dodání? Zatím mě nenapadá v čem by mohl být problém.
Podla tohto, to domace vyrabanie Liposomu vitaminu C, spolu s lecitinom a ultrazvukom, nefunguje
http://www.peakenergy.com/articles/nh20 ... nutrients/
Pise tam, ze to vyprodukovalo 0 liposomov vitaminu C, teda slovom, ziade.
Este nikto mi to nedokazal vyvratit.
Takze to je problem, ze sa tu mozno klamete v nadeji, ze tam nejake su, ale pritom niesu.
Ako viem, ze i placebo ma svoj ucinok, ale zase len nejakych 10%. To by sa mi s tym zas tak nechcelo blbnut, radsej by som zobral o 10% vitaminu C viac.
Pise tam, ze to vyprodukovalo 0 liposomov vitaminu C, teda slovom, ziade.
Este nikto mi to nedokazal vyvratit.
Takze to je problem, ze sa tu mozno klamete v nadeji, ze tam nejake su, ale pritom niesu.
Ako viem, ze i placebo ma svoj ucinok, ale zase len nejakych 10%. To by sa mi s tym zas tak nechcelo blbnut, radsej by som zobral o 10% vitaminu C viac.
Tak názorů že to funguje, nebo nefunguje najdete na netu docela dost, ovšem nikde není popsán jednoznačně a věrohodně mechanizmus jak ty informace rozlišit, tedy je otázkou zda jim je člověk ochoten naslouchat a vyzkoušet si na vlastním těle jak to tedy vůbec je, nebo prostě jenom věří a nic raději zkoušet nebude.
Ano, píše, že jednoduchým působením ultrazvuku na lecitin a vitamin c nevznikají žádné:
Zároveň ale píše, že ta emulze, kterou podomácku vyrobíme je absorbována mnohem lépe než běžný vitamin C. Píše, že se však absorbuje do krve a ne do buněk tak jak se to děje u lypozomů:
"Ultrasonic treatment does results in a legitimate emulsion, which is absorbed much better than just regular vitamin C. However, that is just absorption into the blood, not enhanced uptake inside the cells, as with liposomes.
So, such a preparation can certainly help the sick patient, and probably more effectively than just regular vitamin C can help."
Zajímalo by mě jestli lze v domácích podmínkách nějak určit zda to, co doma vyrobíme jsou lypozomy a zda by šlo poznat o jaký druh lypozomů jde. Z Wikipedie je vidět, že existuje více druhů lipozomů:
Dobrý deň,
pár krát som robila liposomarny vitamín C podľa Vašho videa a chcem sa spýtať či by bolo možné namiesto vitamínu C použiť pri výrobe liposomárnej smesi askorbát vápenatý L-forma? Je to čistý práškový nekyslý VITAMÍN C s vápnikom - bez konzervačných a iných pridaných látok
Ostatný postup by bol dodržaný podľa Vášho videa.
Ďakujem za odpoveď.
Obávám se, že to bez dokonalého laboratorního vybavení poznat nelze. Sám zde mám docela slušný mikroskop, včetně kamery a natáčení záznamu, ale že bych se k něčemu dopracoval bych si tvrdit nedovolil. Já jsem to pak již dále nezkoumal, prostě to fungovalo, tedy to asi bylo správně.
Pokud se ve vodě dobře rozpouští tak předpokládám že by s tím neměl být zásadní problém. To ovšem platí pouze za předpokladu že se směs nesrazí, což dělají prakticky veškeré formy hořčíku. Osobní zkušenost nemám, musela by jste to na nějakém menším vzorku vyzkoušet.
Tak dnes som robila liposomárnu smes podľa Vašho videa a namiesto vitamínu C som použila nekýslý vitamín C s vápnikom-askorbát vápenatý.Všetko prebehlo v poriadku ,nič sa nezrazilo. Je to podobné ako s C vitamínom,len má trošku inú chuť.
To je dobrá zkušenost, může jiným ušetřit problémy.
Dobrý den,
chystám se udělat liposomy podle videonávodu z kurkuminu a piperinu.
V jiném vlákně jsem četl, že kurkuminu může být až 12g denně. Je to správně? Není to překlep nebo záměna s kurkumou?
Jak dlouho se může skladovat kurkumin? Mám ho cca něco přes rok.
Děkuji za odpověď.
Tak překlep to není, ale to jsou dávky pro těžká onemocnění a není důvod se tím ládovat v uvedeném objemu pouze cvičně. Rozumná dávka je cca do 2 g, když budete chtít jít hodně vysoko, tak do 4 g, ale dál už jen pokud je to nutné. Kurkumin vydrží minimálně dva roky, ale při dobrém skladování v hermeticky uzavřeném obalu klidně i několikanásobek této doby.
Děkuji,
"céčkové" liposomy jsem dělal v 1 litru (mám litrovou čističku) po dobu 40 minut a užíval jsem 4-5 dní.
Kurkuminu dám tedy 10g + piperin a postup jinak stejný.
Bude to součást očistné kůry.
To bude určitě bohatě dost.
Velmi zaujimava tema, aj myslienka. Dik Jarda. Aj ked roky je to na nete, prave cez Tvoje video som sa o tomto dozvedel a ako sa hovori, lepsie neskor nez nikdy, no ne..
Len by ma zaujimao, ale neviem ci sa k tomu da nejak dopracovat, kedze kritikov je vela, no aj ti su potrebni...
Ten Dr. Thomas Levy ktory pracoval pre LivOn, sice pise pekne, ale nenapisal to podstatne, AKO si to vyrobit DOMA. Snad LivOn nepouziva magicky mimozensky pristroj o hodnote aspon $1milion alebo 25 milionov ceskych korun, plus minus.. jeho clanok len a len kritizuje doamcu vyrobu, posiela cinikov/kritikov niekam prec a to je vsetko. Okrem toho, ze on sam ma mizernu imunitu, lebo sa mu vratila chripka za 8-12 mesaicov - no ja beriem Ester C a pomaha, ale toto tazko dokazem garantovat, a vedecky overit, niekedy sa mi zda, ze nepomaha, totiz zdravie nie je len o tom, ze dam si 1476,73 minigramov neviem coho a hotovo... Tipujem ze zdravie funguje trochu komplexnejsie, a to napriklad - mozno mi 1g/hod C pomoze tak akurat, ale ak si po tejto slusnej davke dam ladovu sprchu, tak je telo pod urcitym stresom, a ani 1g/h nebude stacit, no ked sa zabalim do teplej deky, tak je tato davka viac nez je treba. Velmi jednoduchy priklad, no a ked k tomu pridam zlozitost hektickeho, stresujuceho zivota pod tiahou frakcneho bankoveho systemu, stat, ktory len caka kedy urobim chybu, aby ma pokutoval, tak stres-faktor je podla mna pomerne velky hrac, hlavne pri rychlom rieseni. To by som rovno mohol napisat, ze kaslat na LivOn a rovno si dat antibiotikum, a bude mi lepsie a rychlejsie. Nuz ale samovrah nie som. Okrem toho, jeho vyrok "will continue to revolutionize medicine in the years to come" - istezeeee, jasneee, uz to vidiiim, farmakoncern vyrobi nejaky liposom a svet bude ruzovy, gombicka, rozpravka a to vsetko len za 1dolar/1gram, kde 1 sacok do 45-60minut ulavi od chripky, ano, jasne... take clanky som cital aj s datumom 2000, 1980 a podobne... tento je s datumom 2014. je to len a len moj nazor, ktory moze byt uplne odtrhnuty od reality a nespravny, chybny, no obavam sa, ze dotycny Dr. je v pozicii konfliktu zaujmov. Hold, v tomto svete musim byt tvrdy a kriticky aj ja, nie len on.
No tak moje vedomosti co som zatial, na vlastnej kozi zazil - udajne vitamin C dodava hnacku. Co ej to hnacka ?
Googlim si obrazky hnacka, je ich malo, ale tu je nieco
http://www.sestra.sk/Hna%C4%8Dka
(nebojte sa, su tam len ilustracie, nie realne foto, bezpecne otvorit)
Typ 5 az 7 je hnacka (z obrazku)
Nedavno som mal herpes,a lebo nieco podobne na pere, to sa mi stava, ked to prezeniem s fyzickou pracou, kde sa potim, niekolko hodin, blizko k 0C a relativnej vlhkosti kolo 70%, pricom nedodrzujem pitny rezim, a ked tak vodu blizko k 0C, jedlo tiez halabala, nie je cas. Hold pracovat treba. Nuz a k pointe - zacal som citit nejaku tu vyrazku/herpes na pere. tak som si dal, ale zial az 24hodin po otmto pocite, cca 1g/hod Cecka znacky ester (preco toto spominam, udajne nezposobuje hnacky a dlhsie sa drzi v tele z dovodu vacsich molekul, ma aj vapnik, je to vlastne askrobat vapenaty? len sakra drahy (- myslim ze minimalne 3x ako bezny askrobat, ale zas mozno ucinnejsi), a preto hladam ine riesenie). Davku si nikdy nezapisujem, rano si dam 2-3g, pred spanim tiez, niekedy zabudnem, no pointa je 15-20g/den tam asi bolo, 3-4 dni za sebou. Ale teraz k tej hnacke - Aky typ hnacky by som mal podla teorii mat z takej davky celaskonu? 5? 6 ? 7? Horko tazko by som dosiahol an typ5.. 6 a 7 urcite ne, to tu par rokov uz nebolo. cize nech som kriticky na svoju teoriu, mam rad kritiku, sam som neveriaci Tomas co sa tohto tyka, lebo nerad zijem v naicite, tak nech mam tu typ5. lenze tu mam niekedy aj ked si dam poraidne vela cokolady alebo slahacku/mliecne. Takze tolko k mojej teorii o hnacke. Snad to niekomu pomoze, nemam zial k dispozicii iny celaskon, no schvalne ho vyskusam a dam vediet. Obycajnu kys askrobrovu, dam si 1g/hod a uvidime. idealne ked budem citit chorobu, aby som napodobil scenar, kedze niekde som pocul, ze telo toelruje vyssie davky, ked je slabe, co aj dava logiku, ci je to pravda, to neviem.
Niekto tu poslal link, ze k tomu treba alkohol (viacmenej vo finale 12% v roztoku), celkom zaujimava teoria tiez. Tych otazok mam nekonecne vela, napriklad ci je toto lepsie, ako povodne Jarda ukazal vo videu. Tym nechcem kritizovat jarod sposob, ba naopak, chvalim ho, lebo ma to sem pritiahlo a mozem skumat dalej. A ci nieco donekonecna vylepsovat - obcas si myslim ze ano, ale obcas ze nie - pokial je to vylepsenie za rozumnu cenu, tak preco nie. Netusim aky rozdiel tam je, asi jedine skusit na sebe, aj ked obavam sa, ze je to dost nepresny test... (vela inych faktorov, ako priklad ladova sprcha)
Este k tym kritikam na ultrazvukovy gnerator ala "cisticku" - prepocitavali sa tu rovnice objem/vykon, ci uz Watt alebo Wett, este sa nevyznam, ale nemozem jednoducho doplnit rorovnice aj ČAS ? Tj, ak mam 50W, tak ju pustim o 2.4x dlhsie ako 120W a mam to iste? To potom nema ziadne negativum viacmenej, lebo taky isty pocet kWh mi to spali, to ani nei je podstatne, kedze nikdy mi nizsia cena elektrickej energie nevynahradi cenovy rozdiel medzi 50eurovou a 500eurovou cisticou/generatorom. Snad Deda pochopil, o co mi ide. No pokial nemozno casom suplovat nizky vykon, a to napriklad preto, lebo mlatenim 500g kladiva do betonu ho nikdy nerozbijem, ani keby do toho trieskam 5 rokov, ale s 1200g kladivom uz ano, lebo vyvinie vyssiu silu/energiu, tak toto je asi jediny dovod preco ist do silneho generatoru, no sam neviem, ako ten lipozom a cely proces funguje, ci je tam cas dolezity, alebo len okamzity vykon....
Inak, k tomu mikroskopu, neda sa prenajat si hodinu mikroskopovania v nejakom labaku? Keby vieme cenu, mozno by sa dala urobit nejaka zbierka od nadsencov. Otazne je, ci to stoji za to, ci sa z toho da nieco zistit, niekto tu navrhol, porovnat ten LivOn s domacim produktom pod mikroskopom.. Zatial som to cez google nezistil. Tak len tak, ci nahodou niekto nevie...
![]()
EDIT:
liposom alebo nie, to mi pripomina oznacenie destilovanej vody, priamo v lekarni na flaske je napisane DESTILOVANA, a potom mozno niekde je malym pismenom napisane ze je demineralizovana. Tak ako to je... oznacenie ako oznacenie.. podla clankov co som cital, cista voda ani neexistuje, ale oznacujeme ju tak. Hovori sa, ze ciste H2O je kyselina, ktora skoroduje aj kov napr, alebo nieco take. Principialne nie je mozne, aby cista voda bola cistou v nejakom obale - rozlozila by obal a uz by nebola cista. Ale aj tak je tam napisane, DESTILOVANA. Este by nesmela byt v dotyku so vzduchom.. To len na margo, ci nahodou dotycny Dr. LivOn neslovickaril s liposomom tak, ze ten liposom domaci nie je perfektny, a dosahuje definiciu len na 98% napriklad, tj, je ovalny, namiesto dokonalej gule a podobne. Skoda ze ten jeho clanok nenapisal aj nejake porovnanie. Napr foto z mikroskopu, alebo rozsah, rozmer, pocet, nieco vedeckejsie, nez len "do not try at home" - co je skoda, lebo triezva kritika by sa zisla, ale henten clanok mi pride... nie ako nulovy lipozom, ale nulova informacna hodnota.
Len by ma zaujimao, ale neviem ci sa k tomu da nejak dopracovat, kedze kritikov je vela, no aj ti su potrebni...
Ten Dr. Thomas Levy ktory pracoval pre LivOn, sice pise pekne, ale nenapisal to podstatne, AKO si to vyrobit DOMA. Snad LivOn nepouziva magicky mimozensky pristroj o hodnote aspon $1milion alebo 25 milionov ceskych korun, plus minus.. jeho clanok len a len kritizuje doamcu vyrobu, posiela cinikov/kritikov niekam prec a to je vsetko. Okrem toho, ze on sam ma mizernu imunitu, lebo sa mu vratila chripka za 8-12 mesaicov - no ja beriem Ester C a pomaha, ale toto tazko dokazem garantovat, a vedecky overit, niekedy sa mi zda, ze nepomaha, totiz zdravie nie je len o tom, ze dam si 1476,73 minigramov neviem coho a hotovo... Tipujem ze zdravie funguje trochu komplexnejsie, a to napriklad - mozno mi 1g/hod C pomoze tak akurat, ale ak si po tejto slusnej davke dam ladovu sprchu, tak je telo pod urcitym stresom, a ani 1g/h nebude stacit, no ked sa zabalim do teplej deky, tak je tato davka viac nez je treba. Velmi jednoduchy priklad, no a ked k tomu pridam zlozitost hektickeho, stresujuceho zivota pod tiahou frakcneho bankoveho systemu, stat, ktory len caka kedy urobim chybu, aby ma pokutoval, tak stres-faktor je podla mna pomerne velky hrac, hlavne pri rychlom rieseni. To by som rovno mohol napisat, ze kaslat na LivOn a rovno si dat antibiotikum, a bude mi lepsie a rychlejsie. Nuz ale samovrah nie som. Okrem toho, jeho vyrok "will continue to revolutionize medicine in the years to come" - istezeeee, jasneee, uz to vidiiim, farmakoncern vyrobi nejaky liposom a svet bude ruzovy, gombicka, rozpravka a to vsetko len za 1dolar/1gram, kde 1 sacok do 45-60minut ulavi od chripky, ano, jasne... take clanky som cital aj s datumom 2000, 1980 a podobne... tento je s datumom 2014. je to len a len moj nazor, ktory moze byt uplne odtrhnuty od reality a nespravny, chybny, no obavam sa, ze dotycny Dr. je v pozicii konfliktu zaujmov. Hold, v tomto svete musim byt tvrdy a kriticky aj ja, nie len on.
No tak moje vedomosti co som zatial, na vlastnej kozi zazil - udajne vitamin C dodava hnacku. Co ej to hnacka ?
Googlim si obrazky hnacka, je ich malo, ale tu je nieco
http://www.sestra.sk/Hna%C4%8Dka
(nebojte sa, su tam len ilustracie, nie realne foto, bezpecne otvorit)
Typ 5 az 7 je hnacka (z obrazku)
Nedavno som mal herpes,a lebo nieco podobne na pere, to sa mi stava, ked to prezeniem s fyzickou pracou, kde sa potim, niekolko hodin, blizko k 0C a relativnej vlhkosti kolo 70%, pricom nedodrzujem pitny rezim, a ked tak vodu blizko k 0C, jedlo tiez halabala, nie je cas. Hold pracovat treba. Nuz a k pointe - zacal som citit nejaku tu vyrazku/herpes na pere. tak som si dal, ale zial az 24hodin po otmto pocite, cca 1g/hod Cecka znacky ester (preco toto spominam, udajne nezposobuje hnacky a dlhsie sa drzi v tele z dovodu vacsich molekul, ma aj vapnik, je to vlastne askrobat vapenaty? len sakra drahy (- myslim ze minimalne 3x ako bezny askrobat, ale zas mozno ucinnejsi), a preto hladam ine riesenie). Davku si nikdy nezapisujem, rano si dam 2-3g, pred spanim tiez, niekedy zabudnem, no pointa je 15-20g/den tam asi bolo, 3-4 dni za sebou. Ale teraz k tej hnacke - Aky typ hnacky by som mal podla teorii mat z takej davky celaskonu? 5? 6 ? 7? Horko tazko by som dosiahol an typ5.. 6 a 7 urcite ne, to tu par rokov uz nebolo. cize nech som kriticky na svoju teoriu, mam rad kritiku, sam som neveriaci Tomas co sa tohto tyka, lebo nerad zijem v naicite, tak nech mam tu typ5. lenze tu mam niekedy aj ked si dam poraidne vela cokolady alebo slahacku/mliecne. Takze tolko k mojej teorii o hnacke. Snad to niekomu pomoze, nemam zial k dispozicii iny celaskon, no schvalne ho vyskusam a dam vediet. Obycajnu kys askrobrovu, dam si 1g/hod a uvidime. idealne ked budem citit chorobu, aby som napodobil scenar, kedze niekde som pocul, ze telo toelruje vyssie davky, ked je slabe, co aj dava logiku, ci je to pravda, to neviem.
Niekto tu poslal link, ze k tomu treba alkohol (viacmenej vo finale 12% v roztoku), celkom zaujimava teoria tiez. Tych otazok mam nekonecne vela, napriklad ci je toto lepsie, ako povodne Jarda ukazal vo videu. Tym nechcem kritizovat jarod sposob, ba naopak, chvalim ho, lebo ma to sem pritiahlo a mozem skumat dalej. A ci nieco donekonecna vylepsovat - obcas si myslim ze ano, ale obcas ze nie - pokial je to vylepsenie za rozumnu cenu, tak preco nie. Netusim aky rozdiel tam je, asi jedine skusit na sebe, aj ked obavam sa, ze je to dost nepresny test... (vela inych faktorov, ako priklad ladova sprcha)
Este k tym kritikam na ultrazvukovy gnerator ala "cisticku" - prepocitavali sa tu rovnice objem/vykon, ci uz Watt alebo Wett, este sa nevyznam, ale nemozem jednoducho doplnit rorovnice aj ČAS ? Tj, ak mam 50W, tak ju pustim o 2.4x dlhsie ako 120W a mam to iste? To potom nema ziadne negativum viacmenej, lebo taky isty pocet kWh mi to spali, to ani nei je podstatne, kedze nikdy mi nizsia cena elektrickej energie nevynahradi cenovy rozdiel medzi 50eurovou a 500eurovou cisticou/generatorom. Snad Deda pochopil, o co mi ide. No pokial nemozno casom suplovat nizky vykon, a to napriklad preto, lebo mlatenim 500g kladiva do betonu ho nikdy nerozbijem, ani keby do toho trieskam 5 rokov, ale s 1200g kladivom uz ano, lebo vyvinie vyssiu silu/energiu, tak toto je asi jediny dovod preco ist do silneho generatoru, no sam neviem, ako ten lipozom a cely proces funguje, ci je tam cas dolezity, alebo len okamzity vykon....
Inak, k tomu mikroskopu, neda sa prenajat si hodinu mikroskopovania v nejakom labaku? Keby vieme cenu, mozno by sa dala urobit nejaka zbierka od nadsencov. Otazne je, ci to stoji za to, ci sa z toho da nieco zistit, niekto tu navrhol, porovnat ten LivOn s domacim produktom pod mikroskopom.. Zatial som to cez google nezistil. Tak len tak, ci nahodou niekto nevie...
![]()
EDIT:
liposom alebo nie, to mi pripomina oznacenie destilovanej vody, priamo v lekarni na flaske je napisane DESTILOVANA, a potom mozno niekde je malym pismenom napisane ze je demineralizovana. Tak ako to je... oznacenie ako oznacenie.. podla clankov co som cital, cista voda ani neexistuje, ale oznacujeme ju tak. Hovori sa, ze ciste H2O je kyselina, ktora skoroduje aj kov napr, alebo nieco take. Principialne nie je mozne, aby cista voda bola cistou v nejakom obale - rozlozila by obal a uz by nebola cista. Ale aj tak je tam napisane, DESTILOVANA. Este by nesmela byt v dotyku so vzduchom.. To len na margo, ci nahodou dotycny Dr. LivOn neslovickaril s liposomom tak, ze ten liposom domaci nie je perfektny, a dosahuje definiciu len na 98% napriklad, tj, je ovalny, namiesto dokonalej gule a podobne. Skoda ze ten jeho clanok nenapisal aj nejake porovnanie. Napr foto z mikroskopu, alebo rozsah, rozmer, pocet, nieco vedeckejsie, nez len "do not try at home" - co je skoda, lebo triezva kritika by sa zisla, ale henten clanok mi pride... nie ako nulovy lipozom, ale nulova informacna hodnota.
Tak jsem z toho nějak nepochopil zda se na něco ptáte, nebo zda jde pouze o informaci.
je to vlastne otazka, ci niekto vylepsil povodnu recepturu, napr o ten alkohol, alebo ci sa daju rozne vzorky postupu porovnat pod mikroskopom, ktory by sa prenajal na kratky cas v nejakom labaku, alebo kde maju fakt pristroj ktory jasne ukaze rozdiel, ak to je vobec mozne...
Alkohol je pouze konzervační prostředek tedy ho klidně můžete použít pro delší skladování, ale já osobně vidím rozumné to raději dělat vždy čerstvé. Pokud jde o sledování pod mikroskopem na to nedovedu odpovědět, ale předpokládám že potřebné vybavení bude mít většina laboratoří, ovšem asi vás k tomu nikde nepustí.
Pročetl jsem "poctivě" toto vlákno a měl bych jeden dotaz. Zatím se tu neřešila problematika možnosti zavlečení do organismu nějaké nečistoty, nebo infekce. Zabalenou látku posíláme přímo do krve, ale co když k ní přibalíme ještě něco co jsme nechtěli?
Tak jistě, ovšem zase je potřeba si uvědomit že dost velká část civilizované společnosti má i tak propustná střeva a do té krve jde svinstvo i tak, tedy je otázkou zda je možné si uškodit látkou v níž je vlastně konzervant a tedy jde o látku dosti odolnou proti kontaminaci živým organizmem. S jistotou na tento problém odpovědět nedovedu možná má tuto oblast někdo nastudovanou lépe.
Jde tu de facto o nitrožilní aplikaci.
Pokud se v medicíně něco aplikuje nitrožilně, je ta látka vždy laboratorně uzavřena v nepropustném obalu a z něj se vytáhne až na místě sterilní jehlou atd...
Naproti tomu zde si nitrožilně aplikujeme látku, která je zabalená v igelitovém sáčku, zavázaném na mašličku a takto přepravována poštou přes různá špinavá poštovní depa a pošťácká auta ...no nechci ani domýšlet
))
Domnívám se, že s liposomální úpravou experimentuje tolik lidí, že kdyby kontaminace byla reálný problém, tak by se o tom vědělo. Použití alkoholu bezpečnost dále zvyšuje, navíc tělo si umí poradit s kde čím. Přijde mi to jako umělý problém.
Co se týče ověření pod mikroskopem, tak mi známý biochemik zmiňoval, že je na ověření toho, zda skutečně vzniká liposománní produkt je potřeba elektronový mikroskop a pracoviště vybavené na práci s biologickými vzorky, protože s takovýmto vzorkem se pracuje jinak, než např se vzorkem kovu nebo plastu.
Pokud se v medicíně něco aplikuje nitrožilně, je ta látka vždy laboratorně uzavřena v nepropustném obalu a z něj se vytáhne až na místě sterilní jehlou atd...
Naproti tomu zde si nitrožilně aplikujeme látku, která je zabalená v igelitovém sáčku, zavázaném na mašličku a takto přepravována poštou přes různá špinavá poštovní depa a pošťácká auta ...no nechci ani domýšlet
))
Domýšlet ani není potřeba jak nakonec píše člen pefi za tu dobu co se s tím pracuje by se někde na netu již objevil minimálně jeden příklad tohoto problému a o ničem takovém opravdu nevím.
No teda pane Zajíčku, nebyla tohle maličko arogantní odpověď? Domýšlet se není třeba? Jakože lidé nemyslete?
![]()
Třeba zrovna teď běží kauza z Frýdlandské nemocnice, kde se do naprosto sterilního léku podávaného nitrožilně dostala bakterie a způsobila opravdu nehezké potíže. A myslím, že tam byla sterilita 1000x větší... prostě je normální, že se třeba dlouho nic neděje a pak se to najednou stane. Nepodceňoval bych to, tady je opravdu zaděláno na průšvih a myslím, že dítě v mateřské škole by to pochopilo ![]()
Já bych to viděl jinak a to tak že chcete vidět čerta někde kde evidentně není. Pokud by jste si moji předchozí odpověď přečetl a interpretoval tak jak je napsaná určitě nejde o nabádání k nemyšlení, ale o konstatování že matematicky vyjádřeno se pravděpodobnost toho co popisujete limitně blíží nule. V tom špitále nepředpokládám že by se celá věc stala jak popisujete, jenom si vyzkoušejte představit jak nějaký producent vyrábí sterilní lék a dělá pochopitelně tisíce balení a zrovna do té dávky kterou otevře samozřejmě správně a sterilně personál v okresním špitále se dostane bakterie, hodně divné nemyslíte. Nebude to spíše tak že tam mají bordel jak v tanku o sterilitě prostředí ve špitále bych vůbec neuvažoval tam prostě z logiky věci nejde mimo operační sály sterilitu zajistit, tedy vaše prostředí v bytě pokud vám běžně nechodí po kuchyňském stole slepice nebo jiná zvířátka bude patrně daleko lepší než v tom špitále.
To, že se něco dlouhodobě používá a problémy s tím nejsou, je jeden z normálních způsobů, kterými se prokazuje bezpečnost. Co víc můžete chtít ?
Co se týče toho, že v nemocnici byla sterilita 1000x větší - jste příliš velký optimista. Jsou země, kde než lékař/sestra šáhne na pacienta, vezme si rukavice, ale ČR to podle mých zkušeností opravdu není.
K vámi zmíněné kauze:
V příbalovém letáku se píše:
1) Propofol 1% MCT/LCT Fresenius je určen pouze k jednorázovému použití. Zbytek nepoužité emulze musí být zlikvidován.
2) Před použitím, by gumová membrána měla být čištěna s použitím spreje obsahující alkohol nebo tampónem namočeným v alkoholu.
3) Naředění 5% injekčním roztokem glukózy (50 mg/ml) nebo 0,9% injekčním roztokem chloridu sodného
(9 mg/ml) nebo smíchání s 1% injekčním roztokem lidokainu (10 mg/ml) bez konzervačních látek
(alespoň 2 mg propofolu na ml) musí být provedeno asepticky (za kontrolovaných a validovaných
podmínek) bezprostředně před podáním a podání pacientovi musí být uskutečněno do 6 hodin od
přípravy.
To znamená, že v nemocnici nejen že nedodrželi první podmínku jednorázového použití (tak to píší v novinách), ale ještě se jim podařilo nedodržet i druhý požadavek - alkoholem otřít víčko (a mít sterilní jehlu). Docela solidní oddíl ...
----
Jinak pokud se bojíte kontaminace, tak reálně hrozí zejména kontaminace toxiny v použitých surovinách, protože jinak by liposomy měly být stejně velké nebo menší, než bakterie, tedy transport bakterií liposomy by příliš fungovat neměl. Pokud se vám bakterie namnoží v surovinách a vyprodukují toxiny, tak problém vyrobit můžete, ale asi není překvapení, že když budete mít zkažené vstupní suroviny, tak budete mít zkažený výsledný produkt.
Pokud dokážete vyrobit preparát, kde se mimo tělo budou ve velkém množit viry, aby hrozila virová kontaminace, tak z vás může být miliardář, protože z toho mála co vím o výrobě očkovacích látek, tak je prý docela těžké množit viry "ve zkumavce" ...
Dále může hrozit kontaminace materiálem nádoby, takže ideální je dělat to v nádobce z čistého zlata ![]()
Vy mi tu oba stále vysvětlujete, že prozatím se neobjevily potíže a tak je to bezpečné. Já si ale myslím, že takto se to nedá brát. Pokusím se to vysvětlit na jiném jednoduchém příkladu:
Když budu vozit v autě píchlou rezervu, tak s ní mohu jezdit mnoho let, možná i celý život když budu mít štěstí, ale přece jen není dobře vozit v autě píchlou rezervu, neb se mi to může pěkně vymstít je to tak?
I když se léta nic neděje, neubírá to nic na faktu, že je to velmi riskantní...
Všem se omlouvám, nebudu již dále prudit a vyklidím zbaběle bitevní pole ![]()
Když budu vozit v autě píchlou rezervu, tak s ní mohu jezdit mnoho let, možná i celý život když budu mít štěstí, ale přece jen není dobře vozit v autě píchlou rezervu, neb se mi to může pěkně vymstít je to tak?
Všem se omlouvám, nebudu již dále prudit a vyklidím zbaběle bitevní pole ![]()
Tak nejde o prudění jde o názor a máte na něj nárok, což vám nikdo nebere. Nějaké nepatrné riziko ovšem hrozí u naprosto každé činnosti, tedy aplikuji příklad ze stejného oboru dopravy jako jste dal vy. Přecházení silnice je velice běžná činnost a patrně vás nic nepotká za celý život, ale pokud přehlédněte jedoucí Tatru máte smůlu. Přesto předpokládám přecházíte silnice a dobrovolně se vystavujete tomuto riziku. Tak prostě funguje život a bát se života je nesmysl stejně jiné řešení neexistuje než ho nějak prožít.
Ten váš příklad ale vůbec neodpovídá. Odpovídal by to situaci, kdy ty doma udělané produkty nijkdo nekonzumuje a vy byste byl první, kdo by ho zkusil zkonzumovat.
Mám lepší příklad.
Představte si, že spousta lidí si dlouhá léta nenakupuje nemrznoucí zimní směs do odstřikovače, ale míchá si ji z vody z vodovodu a zbytků z pálení slivovice a problémy s tím dlouhodobě nejsou. A vy se nyní dožadujete důkazu, že s tím problémy být nemohou, protože ve výrobě se používá destilovaná voda a průmyslové "čisté" chemikálie a ne alkoholové zbytky neznámého složení. Jaký lepší důkaz chcete, než že problémy s podomácku vyrobenou kapalinou do ostřikovače nejsou?
Jasně, pokud si někdo místo vody z vodovodu nalije do nádobky ostřikovače splaškly nebo místo slivovice použije aceton, tak problémy budou, zatímco v komerčním produktu ani aceton ani splašky téměř určitě nebudou.
Dobry den, dnes jsem doma pripravila lipozomalni vitamin c a dost me zarazila neliba vune a chut. Da se s tim neco delat? Je to citit rybinou, tak to ma byt?
A pak jsem se chtela zeptat, jestli existuje cisticka, ktera ma vyjimatelnou vnitrni nadobu. Ted mam cisticku pujcenou a dost me znepokojuje, ze ta ma ten vnitrek zabudovany a mezi tou nerezovou vanou a plastovym okrajem je skvira. To se samozrejme neda dukladne vymyt. Existuji takove cisticky?
Zaujal me tento model, ma ji nekdo?
https://www.ultrazvuk.eu/ultrazvukova-c ... -desc-full
A pak jsem se chtela zeptat, jestli existuje cisticka, ktera ma vyjimatelnou vnitrni nadobu. Ted mam cisticku pujcenou a dost me znepokojuje, ze ta ma ten vnitrek zabudovany a mezi tou nerezovou vanou a plastovym okrajem je skvira. To se samozrejme neda dukladne vymyt. Existuji takove cisticky?
Zaujal me tento model, ma ji nekdo?
https://www.ultrazvuk.eu/ultrazvukova-c ... -desc-full
S tou chutí toho moc nenaděláte pouze vyzkoušet jiný druh lecitinu, ale zásadní rozdíl asi nebude. Osobně jsem čističku s vyjímatelnou nádobou neviděl většinou je totiž zdroj ultrazvuku pevně připevněn ke dnu nádoby. Ten model co uvádíte neznám a nevšiml jsem si že by tam byl napsán výkon, což je dost podstatný údaj, ale jinak vypadá opravdu dobře.
Moze niekto predlozit dokaz z labaku (aspon jeden), ze to vyrobi vobec liposomy?
Moze niekto predlozit nejaky dokaz, alebo studiu o tom, ze sa to lepsie vstrebava (a o kolko %, ci neblbnete zbytocne).
Odporucam si precitat tento clanok, ako je to s tymi "super" formami vitaminu C oproti kyseline askorbovej.
Jelikož jsou četné studie, kde se řeší závislost množství ultrazvukové energie na velikosti liposomů, tak nějaké liposomy to nejspíš vytvářet bude.
http://lmgtfy.com/?q=liposome+size+ultrasonic
Háček je akorát v tom, že v profi produkci se používají sonikátory s poměrně velkým výkonem do malého objemu, což lze s trochou štěští nejspíš kompenzovat délkou "sonikace" tak, aby dodaná energie byla ekvivalentní. V sonikátoru stačí jednotky až desítky sekund, v čističce pak desítky minut.
Dobrý den tak jsem vytvořil ten liposomální vitamin c a žádny kuličky tam okem nevidím, je to taková hustější hmota která chutná no nic moc ale ja sem prase a vypiju to, pokavad to není koriandr tak sním - vypiju vše. Ale chci se zeptat jak mám zjistit, že se to povedlo, mikroskop ani lupu nemám. no popíšu to jako takovou hustější masnou tekutinu, která se těžko pije.
To nejde okem zjistit i mikroskop je z tohoto pohledu docela problém, tam sice dle nasvětlení něco vidět je, ale spíše to chce mít temné pole. Těžko pije je divný pojem pokud jsem si to zde dělal neměl jsem s pitím toho výsledného produktu žádný problém.
Dobře těžko pije, jako vypiju to ale divnou chut to má o to mě ani nejde to mě nevadí, v ultrazvukové čističce jsem to měl asi 45 minut (aj když jsem to měl 30minut chutnalo to stejně ale to je jedno o chut mi nejde) jen jestli nevíte o nějákem domácím testu jestli se to povedlo? Myslím ty lisosomy jestli se povedli?
Ne to doma zjistit nejde.
Dobrý den,
chtěl jsem se poradit ohledně lipozomálního vitamínu C. Čím dál víc se setkávám s touto formou céčka a nevím, co je teda nejlepší. Liposomální céčko, nebo klasické céčko, nebo jaké teda céčko? Umí mi někdo poradit?
Pokud by někdo nevěděl, tak zasílám odkaz třeba na tento článek https://www.senzamedical.cz/blog/co-je-liposomalni-vitamin-c/
Díky,
Standa
Liposomální céčko je lepší než klasické céčko, ale za nejlepší zdroj se jednoznačně považuje přírodní komplex látek v potravinách který působí o dost jinak a hlavně bez jakéhokoliv vedlejšího účinku tedy obecně camu camu, acerola, šípky, rakytník, nebo kvašené potraviny třeba kimchi, kysané zelí a další. Z mého pohledu je normální céčko ideální pro léčebné aplikace ve vysokých dávkách a krátkodobě, ale pro trvalé zásobení těla tímto vitamínem používat jednoznačně zdroje z potravin.
Dobrý den,
mám dotaz ohledně koronaviru. Žiju v rizikové zemi, snažím se být opatrná, ale v noci jsem začala trošku kašlat. Buď chlup na mandlích a nebo počátek korona, čas ukáže.
Ale co jsem našla tak to má dobře reagovat na vysoké dávky vitamínu C. Třeba 10g denně, prostě si každou hodinu lupnout gram.
Zítra by mi mělo být doručeno kilo céčka, takže budu mít dost pro všechny v domě.
Ale až po objednání mi došlo, že vlastně nevím, jak to do sebe dostat v takovém množství.
Pokud to zreaguju se sodou, nebudu pak zas mít přemíru sodíku? Nejde to zreagovat s něčím lepším? Mám tu ještě trošku citrátu vápenatého a zásaditého prášku z DM (maltodextrin, citrát hořečnatý, citrát draselný, citrát vápenatý, citrát sodný, uhličitan sodný, oxid křemičitý (protispékavá látka), citrát zinečnatý, síran manganatý, citrát měďnatý, chlorid chromitý, molybdenan sodný, seleničitan sodný.), bude mi to reagovat s tím?
Taky mám myslím někde lecithin, má smysl se pokusit liposomovat Cčko ve vitamixu, bez ultrazvukové čističky? spojí se alespoň něco?
díky moc
Ale co jsem našla tak to má dobře reagovat na vysoké dávky vitamínu C. Třeba 10g denně, prostě si každou hodinu lupnout gram.
Zítra by mi mělo být doručeno kilo céčka, takže budu mít dost pro všechny v domě.
Ale až po objednání mi došlo, že vlastně nevím, jak to do sebe dostat v takovém množství.
Pokud to zreaguju se sodou, nebudu pak zas mít přemíru sodíku? Nejde to zreagovat s něčím lepším? Mám tu ještě trošku citrátu vápenatého a zásaditého prášku z DM (maltodextrin, citrát hořečnatý, citrát draselný, citrát vápenatý, citrát sodný, uhličitan sodný, oxid křemičitý (protispékavá látka), citrát zinečnatý, síran manganatý, citrát měďnatý, chlorid chromitý, molybdenan sodný, seleničitan sodný.), bude mi to reagovat s tím?
Taky mám myslím někde lecithin, má smysl se pokusit liposomovat Cčko ve vitamixu, bez ultrazvukové čističky? spojí se alespoň něco?
díky moc
Já bych to tak složitě neřešil, prostě si to céčko navažete na přírodní zdroje céčka, což vytvoří C komplex a ten pak berte rozloženě v průběhu dne. Jako příklad rozmixujete 150 g sušeného rakytníku na prášek do toho nasypte 50 g toho práškového céčka a prošejkrujete. Ten prášek se na ten rakytník nalepí a vznikne celkem homogenní směs. Ta se dávkuje měřící lžičkou o objemu 1 cm3 a v té jedné dávce je cca 150 mg céčka navázaného tak že působí dlouhodobě. Lžička pochopitelně může mít jiný objem a pokud nemáte rakytník tak navázat třeba na šípky, nebo jiný významnější zdroj céčka.
Ztatil jste důvěru v liposomální céčko?
Zajímám se o to proto, že jsem viděla video kde chlápek tvrdí, že Covid je biologická zbraň a že jako taková musí mít protilátku (to dává smysl) a že to protilátkou jsou vysoké dávky cčka. Akorát že mám dojem, že takové množství kyseliny bude moc dráždit ústa, žaludek a vlastně celé trávení. A protože jsem zahlédla i nějakou studii, že na to funguje intravenózní céčko, tak mi ten liposom připadá nejlepší.
Děláme 2x denně smoothie, tak můžu něco hodit i tam, ale co si tak pamatuju tak už i jen 1 gram z toho udělá odporně kyselou břečku.
V tom případě si k výrobě sežeňte hydrogenuhličitan draselný a sodný, které kyselinu askorbovou neutralizují na askorbát draselný a sodný.
Zajímám se o to proto, že jsem viděla video kde chlápek tvrdí, že Covid je biologická zbraň a že jako taková musí mít protilátku (to dává smysl) a že to protilátkou jsou vysoké dávky cčka. Akorát že mám dojem, že takové množství kyseliny bude moc dráždit ústa, žaludek a vlastně celé trávení. A protože jsem zahlédla i nějakou studii, že na to funguje intravenózní céčko, tak mi ten liposom připadá nejlepší.
Děláme 2x denně smoothie, tak můžu něco hodit i tam, ale co si tak pamatuju tak už i jen 1 gram z toho udělá odporně kyselou břečku.
Důvěru jsem neztratil, ale tak jak to navrhujete vyrábět se moc o liposomu mluvit nedá, ono ani v tom ultrazvuku ještě není úplně dokonalé. Máte asi pravdu že podle všeho se opravdu jedná o nějakého laboratorně upraveného šmejda a protilátka je možná spíše oxid dusnatý který právě lépe vzniká při vysokých dávkách céčka. Brát ho v tom množstvím co je ve studii jako nitrožilní je opravdu nemožné. Tam se dávalo 24 g denně nitrožilně tedy pokud má reálně desetinásobný efekt muselo by se orálně dát 240 g tedy čtvrt kila za den, což je pochopitelně hovadina. Nicméně jsem viděl i video na kterém doktor vysvětloval jak dokázal dostat hrobníkům z lopaty tuším 70 let starou paní s cukrovkou a špatným srdcem orálním céčkem 10 g denně v pomalu uvolňované formě. Tedy tělo bylo pod céčkem trvale 24 hodin denně a šlo o stav hodně špatný tedy mladšího člověka by takový postup měl chránit patrně dostatečně a proto jsem vám psal to co jsem psal. Pokud je o to zamíchání do smoothie v tom není problém, problém je malá frekvence braní protože dvakrát denně udělá dvě vlny vysokého stavu v organizmu a dál není chráněn zatím co pokud budete brát každou chvilku trochu toho prášku co jsem vám napsal nedráždíte žaludek a držíte srovnanou vysokou hladinu C v organizmu.
Skrze Vitamínem C vyvíjený oxid dusnatý a měření krevního tlaku je pak možné sledovat účinnost daného produktu. U základního krystalického céčka jsou to pouhé dvě hodiny, než mi vylétne tlak zpátky. U megadávek nad 500 mg se navíc hovoří o tom, že se chová jako oxidant a generuje peroxid vodík. Patrně dost záleží na průběhu methylace, jevu zvaném NOS uncoupling a aktivitě Cu-Zn-SOD. Z tohoto pohledu se jeví vhodné TK regulovat Nebivololem, dlouhodobě užívat antioxidační dávky s postupným uvolňováním a krátkodobě použít vysoké dávkování, pokud na mě něco leze.
Objednala jsem si magnesium bicarbonate, který by snad s ascorbic acid měl vyrobit magnesium ascorbate a zabít 2 mouchy jednou ranou.
Uvažovala jsem jsem ještě o uhličitanu vápenatém, ale pokud je riziko vysokých dávek Cčka ledvinové kameny, tak možná s vápnékem lépe nepřehánět, ne? Uhličitan draselný asi netřeba, když pijeme denně litr smoothie.
Tak asi budu střídat sodu s hořčíkem, to by šlo, ne?
Nevíte po jaké době a dávkách ty ledvinové kameny vznikají?
Uvažovala jsem jsem ještě o uhličitanu vápenatém, ale pokud je riziko vysokých dávek Cčka ledvinové kameny, tak možná s vápnékem lépe nepřehánět, ne? Uhličitan draselný asi netřeba, když pijeme denně litr smoothie.
Tak asi budu střídat sodu s hořčíkem, to by šlo, ne?
Nevíte po jaké době a dávkách ty ledvinové kameny vznikají?
Ještě jsem našel návod na magnesium milk vznikajícího reakcí hydroxidu hořečnatého s perlivou vodou, což by bylo zajímavé vylepšit si takto přírodní (CO2 sycenou) minerální vodu Magnesia a přídavkem Vitamínu C si z ní udělat kyselku. Jde o poměry sodík / draslík a vápník / hořčík. Vápníku mají severské národy dost z mléka a ostatní se snadno vstřebává formou chloridů.
Magnesium bicarbonate supplementation
https://www.toxinless.com/magnesium-bicarbonate
Vitamín D3, možná rizika opalování a dávek 5000 UI
https://www.stalemladi.cz/vitamin-d3-mozna-rizika-davek-5000-ui-opalovani/
Téma: Parathormon a poruchy jeho sekrece a účinku
http://pfyziolklin.upol.cz/?p=6346
Magnesium bicarbonate supplementation
https://www.toxinless.com/magnesium-bicarbonate
Vitamín D3, možná rizika opalování a dávek 5000 UI
https://www.stalemladi.cz/vitamin-d3-mo ... opalovani/
Téma: Parathormon a poruchy jeho sekrece a účinku
http://pfyziolklin.upol.cz/?p=6346
Viděla jsem, že někdo používá hydroxid hořečnatý, ale přišlo mi jistější dát ten magnesium bicarbonate, když tomu moc nerozumím.
Reaguje to míň bouřlivě než soda, ale když zamíchám do teplé vody magnesium, voda se mléčně zakalí, po přidání céčka jemňounce perlí a po pár minutách se zase zprůzrační. Dělám si to teď tak, aby to pořád bylo trochu kyselé, neb prý čistej ascorbic acid na CV funguje nejlépe, ale aby ta kyselost byla snesitelná a nerozleptalo mi to zuby a krk.
Nicméně už se mi povedlo koupit 48Hz ultrazvukovou čističku, lecitin mam doma, tak můžu zkusit ten liposom.
Bude to hodně špatné když místo destilky použiju třeba Evian vodu? Žiju v zahraničí a destilku ani kojeneckou se mi zatím sehnat nepodařilo.
Reaguje to míň bouřlivě než soda, ale když zamíchám do teplé vody magnesium, voda se mléčně zakalí, po přidání céčka jemňounce perlí a po pár minutách se zase zprůzrační. Dělám si to teď tak, aby to pořád bylo trochu kyselé, neb prý čistej ascorbic acid na CV funguje nejlépe, ale aby ta kyselost byla snesitelná a nerozleptalo mi to zuby a krk.
Nicméně už se mi povedlo koupit 48Hz ultrazvukovou čističku, lecitin mam doma, tak můžu zkusit ten liposom.
Bude to hodně špatné když místo destilky použiju třeba Evian vodu? Žiju v zahraničí a destilku ani kojeneckou se mi zatím sehnat nepodařilo.
Předpokládám že Evian voda by nemusela dělat zásadní problém.
Lecitiny se zásadně liší v mnoha ohledech tedy musel by jste specifikovat v kterém ohledu má být lepší zda z hlediska fungování štítné žlázy, nebo z hlediska rozpustnosti, případně z pohledu snadné výroby lipozomů, nebo z nějakého jiného pohledu. Obecně se lépe chovají lecitiny slunečnicové i když zase jsou dražší, což je také jedno z podstatných kritérií.
Chystám se na výrobu lipozomálního vitamínu C....
Ps...není to nějaké blbost? vitamin C a v kvalitě GMO?
https://www.namaximum.cz/kategorie/kloubni-vyziva/vitamin-c-v-prasku/
Ps...není to nějaké blbost? vitamin C a v kvalitě GMO?
https://www.namaximum.cz/kategorie/kloubni-vyziva/vitamin-c-v-prasku/
Tak tam je problém v tom že ne každý lecitin se dá dobře zpracovat na lipozom a já ty konkrétní lecitiny co uvádíte vyzkoušené nemám tedy v tom poradit nedovedu. Prostě kupte menší vzorek a vyzkoušejte zda se bude dobře rozpouštět a pojit s vitamínem C.
Ahoj..chci se zeptat..je to normální že ultrazvuková čistička tekutinu zahřívá? Koupil jsem čističku ULTRASONIC CDS-300 a po 30 minutách byla tekutina s vitamínem C a lecitinem teplá,přitom v popisu není uvedené že má ohřev.
Ano, je to zcela normální. Perete do kapaliny ultrazvukem energii a tak se kapalina ohřívá.
Tak to může být jak píšete ale tím lilosomatickej driák zničím,ne?
Tak záleží na docílené teplotě, ale nepředpokládám že docílíte teploty která by zásadně vadila.
No spíš mne zajímá jestli ta čistička zahřívá tekutinu vám všem...Proč se teda dělají čističky které mají i zahřívání když ta čistička hřeje sama od sebe...? Pane Jardo,i ta vše co máte na videu vám směs na lipo c vitamín zahřívá? Nevím jestli ji mám vrátit a koupit jinou.
Tak samozřejmě zahřívá, jde o přirozený proces jakéhokoliv vlnění že produkuje energii v nějakém prostoru. Každopádně zahřívání není nijak zásadní prostě je to trochu vlažné tedy z pohledu toho co tam produkuji v zásadě nepodstatné. Čističky mají ohřev aby bylo možné čistit předměty třeba za bodu varu tedy při relativně vysokých teplotách kdy působí jak to teplo tak vlnění, ale na výrobu lipozomu je taková funkce zbytečná.
Ještě dotaz..je nutné používat destilovanou vodu z lékárny? Nedávno jsem ji v lékárně kupoval a nic levného to teda není a ještě ktomu ta voda smrděla plastem z petky ve které to mají uskladněné.
Je mi divné proč destilka když ta není vůbec určená pro pití a může být i nebezpečná.
Je mi divné proč destilka když ta není vůbec určená pro pití a může být i nebezpečná.
Kvalitní destilka nemá být čím nebezpečná, ale pokud jde o ty dodávané v plastu tam riziko pochopitelně je protože ta voda je hladová a z plastu je schopna si natahovat bordel. Na výrobu liposomu je sice vhodná skoro jakákoliv voda, ale lze použít i vodu třeba kojeneckou a neměl tím vznikat zásadní problém.
Kupujete někdo lslunečnicový lecitin v prášku z Fichemy? Koupil jsem sojovej z 4fitness a to byl šmejd hnusnej smradlavej,,smrdělo a chtnalo to jek leklá veleriba,ted mám ten slunečnicivej a zajímalo by mne jestli je to normální že je hotovej lipo vitamin C produkt ze slunečnicového lecitinu tak hodně hnědo tmavej ? a na chuti trošinku připomíná rybí tuk.?
Dík p.Jardo za radu...koupil jsem tu kojeneckou v Dr.max
Ps..je nutné dávat tu sodu?
Dík p.Jardo za radu...koupil jsem tu kojeneckou v Dr.max
Ps..je nutné dávat tu sodu?
Slušné lecitiny máme na e-schopu, ale pokud vím tak ani Fichema nemá špatné zboží. Slunečnice je trochu tmavší a má jinou chuť to asi sedí. Soda je pouze na neutralizaci toho céčka jinak lze vyrábět liposom i bez sody v tom není problém.
Dospěl jsem ke stejnému výsledku - tmavohnědá hmota podivné chuti, výrobu jsem zatím zvládl jednou (místo UZ jsem použil vitamix), ale čekal jsem že výsledek nebude vypadat tak podivně odpudivě, takže jsem s tím dál neexperimentoval. Jel jsem podle receptury na bázi vodky, možná o to byl výsledek chuťově podivnější.
Komerční americký lecitin byl přitom chuťově vynijkající ![]()
Potvrzuji, že jsem měl na vstupu nově koupený slunečnicový lecitin buď Fichema nebo Dr. Hoffman - už nevím.
tak já ted mám slunečnicovej z Fichemy a je chutově ok ale co mne zajímá nejvíc...Když dám vit c spolu s lecitinem do čističky na 30 minuta pak dám tročku na tácek a popráším špetkou sody tak proč to pění? Pokud lecitin obalí askorutin a zapouzdří jej tak proč ve výsledku pění?? to by nemělo...hledal jsem na youtube a našel jsem toto
Patrně se nezabalí všechno a reaguje ten zbytek.
Dobrý deň, ak som dobre pochopila pri kombinácii askorbát vápenatý a lecitín už nedávam do zmesy sódu bikarbónu?/tá je tam iba v prípade že potrebujem vyšumeť kyselinu askorbovú/
Hmotnosť zachovávam? 30g lecitínu a 30gramov askorbátu vápenatého?
Ďakujem
Ďakujem
Ano, tam skutečně sodu přidávat není potřeba protože kyselina askorbová je již zneutralizovaná.