Lugoluv roztok ČR - poštou

Zdraví-AZ — https://forum.zdravi-az.com/forums/topic/lugoluv-roztok-cr-postou/
6ma — stř zář 08, 2010 10:00 am

Pro ty co schání Lugola
Nechal jsem si poslat 1l roztoku odsud http://www.lekarnagalenica.cz/lekarnaga ... -roztok-1l

Došel do dvou dnů, cena roztoku 360 + 120 pošta = vyřízení bylo rychlé

takže mohu doporučit a nemusíte běhat po lékarnách a hledat a hledat kde ho namíchají :)

muflon — ned zář 19, 2010 11:38 am
6ma píše:
Pro ty co schání Lugola
Nechal jsem si poslat 1l roztoku odsud http://www.lekarnagalenica.cz/lekarnaga ... -roztok-1l

takže mohu doporučit a nemusíte běhat po lékarnách a hledat a hledat kde ho namíchají :)

Koukám na složení které uvádí na tom odkaze(e-shopu), má to:
Složení tohoto Lugolova roztoku na 1l je:

10g jodu
25g jodidu draselného
965g vody(purificate)

Obsah jodu je 130mg/ml

Pan Jarda ve vlákně " Jód " přesně k této koncentraci říká:
Podle lékařů jde o roztok 1 %tní, ale ve skutečnosti
je chemicky 2,78 %tní
a jedna metrická kapka(=např.oční kapátko, samostatně k zakoupení v lékárně-tj.bez lahvičky) jedna metrická kapka tohoto Lugolu obsahuje 1,39 mg čistého jódu.

Jarda — ned zář 19, 2010 11:55 am
muflon píše:
Koukám na složení které uvádí na tom odkaze(e-shopu), má to:
Složení tohoto Lugolova roztoku na 1l je:

10g jodu
25g jodidu draselného
965g vody(purificate)

Obsah jodu je 130mg/ml

Pan Jarda ve vlákně " Jód " přesně k této koncentraci říká:
Podle lékařů jde o roztok 1 %tní, ale ve skutečnosti
je chemicky 2,78 %tní
a jedna metrická kapka(=např.oční kapátko, samostatně k zakoupení v lékárně-tj.bez lahvičky) jedna metrická kapka tohoto Lugolu obsahuje 1,39 mg čistého jódu.

Je to normální, že to mají blbě, oni se s tím v lékárnách zase tak nešiškují, nějaký ten gram sem, nebo tam, nakonec lidí je všude jako sraček, jak se říká v Černých baronech. Počítejte se mnou, čistý jód 1 gram a 2,5 g jodidu draselného. Jodid draselný je KI, takže molekuly 1:1. Dá se tedy říct, že 2.5 gramu KI obsahuje cca 1.78 g jódu, protože jód je cca 2.5x těžší než draslík. Dohromady s volným jódem je to tedy 2.78 g suchého jódu ve 100 ml vody = 2.78 g : 2000 kapek = 1,39 mg na kapku. Pokud vám vyšlo cokoliv jiného, tak mě opravte.

muflon — pon říj 18, 2010 8:44 pm

Má už někdo zkušenost s tím odkazem na Lugol? :
http://www.lekarnagalenica.cz/lekarnaga ... -roztok-1l

- zda dodávají i běžnému člověku bez ICO (živn.listu) ?
(píšou tam totiž že jde o položku spadající nikoli pod volný prodej, ale pod zdravotnický materiál (že by jen dodávky pro lékárny a zdravotníky, ale to asi ne- když první příspěvek zní že mu to poslali....)

Host — ned říj 31, 2010 12:45 pm
6ma píše:
Pro ty co schání Lugola

Jaké kapátko si k tomu Lugolovi objednat ? Našel jsem tam toto http://www.lekarnagalenica.cz/lekarnaga ... 0/0/5/1304 tak to doufám udělá na 1 kapku těch 1,39 mg.
Chtěl bych začat 5 kapek ráno + 5 večer po dobu týdne a pak vystoupat do nebeských výšin. Mimoto dodávat selen samozřejmě - lze tablety nahradit paraořechy eventuelně v jakém množství ? Než velikost kapky bude ale asi podstatná změna teplota + test na flek...

Jarda — ned říj 31, 2010 10:49 pm
Host píše:
Jaké kapátko si k tomu Lugolovi objednat ? Našel jsem tam toto http://www.lekarnagalenica.cz/lekarnaga ... 0/0/5/1304 tak to doufám udělá na 1 kapku těch 1,39 mg.
Chtěl bych začat 5 kapek ráno + 5 večer po dobu týdne a pak vystoupat do nebeských výšin. Mimoto dodávat selen samozřejmě - lze tablety nahradit paraořechy eventuelně v jakém množství ? Než velikost kapky bude ale asi podstatná změna teplota + test na flek...

To takto z obrázku nejde posoudit, musí to dělat dvacet kapek na 1 ccm, tedy jde o kapátko metrické. Brát lugol podle vlastních představ je celkem neopatrné, postup dávkování jsem zde již určitě popisoval, tak to dohledejte, ono z nebeských výšin by se totiž mohlo hravě spadnout a natlouci si ústa. Selen berte v kapslích, to se paraořechama dodat nedá a skutečně je zásadní jak teplota, tak skvrna.

muflon — pon lis 01, 2010 12:04 am
Host píše:
Jaké kapátko si k tomu Lugolovi objednat ? Našel jsem tam toto http://www.lekarnagalenica.cz/lekarnaga ... 0/0/5/1304 ...

Vypadá to jako stejné co mám vyzkoušené jako osvědčené metrické(20k na 1ccm...kdyžtak po koupení ještě ověřte!!!) - obyčejné oční kapátko, které jsem kupoval zde:
http://www.lekarna.cz/kapatko-ocni-alfa-2ks-blistr/
nebo zde:
http://www.lekarna.cz/kapatko-ocni-alfa ... discussion

muflon — stř lis 03, 2010 1:35 pm

Na flašce od Galenici co je odkaz v prvním příspěvku, píšou:

Iodi Solutio Aguosa
Vyrábí Fagron a.s., Holická 1098/31M, Olomouc

CHRÁNIT PŘED SVĚTLEM,
Skladovat při 15-25stupních
Přípravek není sterilní
Určeno pro MagistraLiter přípravu
PO ODBĚRU UZÁVĚR DŮKLADNĚ DOTÁHNOUT....
EXPIRACE JE CCA 9měsíců...(objednal sem včera a záruka je do července)

Dotaz na pana Jardu:
Došla nám flaška naprasklá a téměř vše po otevření víčka láhve vyteklo(reklamovali jsme a v pohodě vše uznali a poslali jinou...). V baliku ale předtím nebyla ani kapka, až při otevření uzávěru to vybouchlo jak ŠAMPUS a vyteklo horem(flaška se nerozbila takže žádné střepy, ten cca čtvrtlitr co zbyl jsme přes sítko pro jistotu přecedili...)
...Myslím že PPL jak jeli tak se to asi skrz tu prasklinu natlakovalo a vzduchové bublinky to napumpovali asi nebo to nějak zreagovalo se vzduchem....
Můžeme ten zbytek ze "zreagovaného" Lugolu ještě použít? (asi takto spousta jodu přišlo tou chem.a tlakovou reakcí do pryč... :( ?
(nejspíš tam bude o dost menší obsah jodu...)

Jarda — stř lis 03, 2010 9:58 pm
muflon píše:
Na flašce od Galenici co je odkaz v prvním příspěvku, píšou:

Iodi Solutio Aguosa
Vyrábí Fagron a.s., Holická 1098/31M, Olomouc

CHRÁNIT PŘED SVĚTLEM,
Přípracek není sterilní

Dotaz na pana Jardu:
Došla nám flaška naprasklá a téměř vše po otevření víčka láhve vyteklo(reklamovali jsme a v pohodě vše uznali a poslali jinou...). V baliku ale předtím nebyla ani kapka, až při otevření uzávěru to vybouchlo jak granát a vyteklo horem(flaška se nerozbila takže žádné střepy, ten cca čtvrtlitr co zbyl jsme přes sítko pro jistotu přecedili...)
...Myslím že PPL jak jeli tak se to asi skrz tu prasklinu natlakovalo a vzduchové bublinky to napumpovali asi nebo to nějak zreagovalo se vzduchem....
Můžeme ten zbytek ze "zreagovaného" Lugolu ještě použít? (asi takto spousta jodu přišlo tou chem.a tlakovou reakcí do pryč... :( ?
(nejspíš tam bude o dost menší obsah jodu...)

To, co zbylo je podle mého názoru v pořádku a není mě jasné jak by se mohl lugolův roztok zkazit, když se vlastně jedná o desinfekční prostředek a zkazit se tedy nijak nemůže. To natlakování je velice podivné a nenapadá mě rozumná varianta jak by se to mohlo stát.

Host — čtv lis 04, 2010 6:30 pm
muflon píše:
CHRÁNIT PŘED SVĚTLEM,
Přípravek není sterilní

Lze toho Lugolu z toho litrového balení odlét do malé skleněné lahvičky pro lepší manipulaci a zbytek skladovat ve špajzi nebo někde kde je tma/pokojová teplota?

Jarda — čtv lis 04, 2010 9:20 pm
Host píše:
Lze toho Lugolu z toho litrového balení odlét do malé skleněné lahvičky pro lepší manipulaci a zbytek skladovat ve špajzi nebo někde kde je tma/pokojová teplota?

Lugol se nekazí, pokud je ve tmě a dobře uzavřený, dokonce se nedá ani kontaminovat, protože jde o silný desinfekční prostředek.

muflon — pát lis 05, 2010 9:47 pm
Host píše:
...PO ODBĚRU UZÁVĚR DŮKLADNĚ DOTÁHNOUT....

Myslím že pokud se pořádně nedotahuje nebo netěsní dobře uzávěr, tak nějaká část aktivního jodu možná vyprchává do vzduchu...ale snad ty ztráty nebudou nijak dramatické...(oproti jodidované soli odkud velmi brzy vysublimuje pryč, je i "vyprchalý" Lugol pořád rozdíl "nebe a dudy"... :lol:

PS: Já pro lepší pocit, dávám pod víčko ještě 2-3xpřeložený kousek mikrotenového sáčku...snad to trochu lépe těsní.... :wink:
(v lékárně měl první náš koupený Lugol pod víčkem tlustší průhlednou folii..., ta se ale brzy poničila otevíráním...)

Jarda — sob lis 06, 2010 9:37 am
muflon píše:
Myslím že pokud se pořádně nedotahuje nebo netěsní dobře uzávěr, tak nějaká část aktivního jodu možná vyprchává do vzduchu...ale snad ty ztráty nebudou nijak dramatické...(oproti jodidované soli odkud velmi brzy vysublimuje pryč, je i "vyprchalý" Lugol pořád rozdíl "nebe a dudy"... :lol:

PS: Já pro lepší pocit, dávám pod víčko ještě 2-3xpřeložený kousek mikrotenového sáčku...snad to trochu lépe těsní.... :wink:
(v lékárně měl první náš koupený Lugol pod víčkem tlustší průhlednou folii..., ta se ale brzy poničila otevíráním...)

Z uzavřené lahvičky bude ztráta vytěkáním tak malá, že bych se s tím vůbec nezabýval a pokud tomu chcete zabránit zcela, tak jedině používat láhev se zabroušeným hrdlem, ale to je drahé a dost problematické, čili já osobně bych to neřešil.

Host — sob pro 04, 2010 3:21 pm
Jarda píše:
To takto z obrázku nejde posoudit, musí to dělat dvacet kapek na 1 ccm, tedy jde o kapátko metrické. Brát lugol podle vlastních představ je celkem neopatrné, postup dávkování jsem zde již určitě popisoval, tak to dohledejte, ono z nebeských výšin by se totiž mohlo hravě spadnout a natlouci si ústa. Selen berte v kapslích, to se paraořechama dodat nedá a skutečně je zásadní jak teplota, tak skvrna.

Kapátko jsem sehnal metrické a po 3 týdny jsem bral lugol takto: startovací týden 5+5 (ráno/večer), další týden 10+10 a pak 15+15 kapek denně. Na každých 10 kapek jsem dával tabletu selenu (100 mcg). Teplota ani skvrna žádná změna. Nohy i ruce mám pořád studené, ale řekl bych že to pomádá na candidu protože chutě na sladké se v týdnu bez lugolu vracejí. Teď po týdenní pauze mám v plánu pokračovat 20+20, pak 25+25 a nakonec 30+30 kapek na den za suplementace selenem. Jen se zeptám: Když má matka deficit jódu, bude rovněž přenesen i na potomky?

Jarda — ned pro 05, 2010 9:57 am
Host píše:
Kapátko jsem sehnal metrické a po 3 týdny jsem bral lugol takto: startovací týden 5+5 (ráno/večer), další týden 10+10 a pak 15+15 kapek denně. Na každých 10 kapek jsem dával tabletu selenu (100 mcg). Teplota ani skvrna žádná změna. Nohy i ruce mám pořád studené, ale řekl bych že to pomádá na candidu protože chutě na sladké se v týdnu bez lugolu vracejí. Teď po týdenní pauze mám v plánu pokračovat 20+20, pak 25+25 a nakonec 30+30 kapek na den za suplementace selenem. Jen se zeptám: Když má matka deficit jódu, bude rovněž přenesen i na potomky?

Velký deficit jódu se za týden srovnat určitě nedá, to by jste musel užívat nějaké naprosto nesmyslné dávky, což je značně nebezpečné a dědit se nic nedědí, dědí se pouze špatné stravovací a životní návyky, což zajistí zhruba stejné deficity a zdravotní potíže jako u vašich rodičů. Pokud se budete stravovat a žít jinak, tak není důvod ke stejným problémům a je vysoce nepravděpodobné je mít. Je holým faktem, že kvasinky jód nesnášejí a velice rychle po jeho aplikaci ustupují, to je příjemný vedlejší produkt lugolové léčby.

Věra — ned led 09, 2011 12:55 am

Dobrý den, nabízím pelyněk nať - 600gr. za 156,-Kč, i menší množství, vitamín B-1 firma Swanson 250 tbl./100mg za 219,-Kč, vitamín D-3 Swanson 250tbl./2000iu za 189,-Kč, plus poštovné. Samozřejmě osobní odběr také možný, jsem z Ostravy. Prosím pište: vera.valkova@centrum.cz, nebo volejte tel: 777277369. :) přeji krásný den Věra :)

6ma — sob úno 05, 2011 11:07 pm

a proc pisete do tematu o lugolu?nema to s nim nic spolecneho, vytvorte si pro inzerat vlastni tema, tam to bude take jednoznacne videt, zde to najde jen ten, kdo hleda lugol

sakul — ned úno 06, 2011 9:39 pm

Po vyčerpávajícím běhání po lékárnách jsem so objednal lugol zminňovaný v úvodním příspěvku.

Po ránu mám teplotu pod jazykem 36,2 stupňů, takže zřejme solidní deficit. Jaké dávkování byste Jardo v mém případě doporučil na rychlé srovnání? A je možné lugol kapat ráno do vody společně s měďí, hořčíkem a zinkem?

Děkuji velice

Jarda — ned úno 06, 2011 11:04 pm
sakul píše:
Po vyčerpávajícím běhání po lékárnách jsem so objednal lugol zminňovaný v úvodním příspěvku.

Po ránu mám teplotu pod jazykem 36,2 stupňů, takže zřejme solidní deficit. Jaké dávkování byste Jardo v mém případě doporučil na rychlé srovnání? A je možné lugol kapat ráno do vody společně s měďí, hořčíkem a zinkem?

Děkuji velice

Již jsem to zde psal a pro český lékopis platí následující dávkování. Po jedné do pěti kapek a pak tuto dávku týden, po jedné do deseti kapek a pak tuto dávku týden, po dvou do dvaceti kapek a pak tuto dávku týden, po čtyřech do čtyřiceti kapek a pak tuto dávku týden a pak už můžete vyjet klidně i na 70 kapek a brát do srovnání stavu, jak teploty, tak kontrolní skvrny. Zpočátku se to bere jednou denně a vyšší dávky raději nadvakrát. Je to možné míchat, ale zinek bych raději bral odděleně, třeba večer, to se více využije.

Host — úte čen 07, 2011 9:05 pm
6ma píše:
Pro ty co schání Lugola
Došel do dvou dnů, cena roztoku 360 + 120 pošta = vyřízení bylo rychlé takže mohu doporučit a nemusíte běhat po lékarnách a hledat a hledat kde ho namíchají :)

Vypadá to, že tento zdroj je bohužel pasé a to jsem od nich měl 2 lahvinky pozdního jodo-sběru...

Jarda — stř čen 08, 2011 8:25 am
Host píše:
Vypadá to, že tento zdroj je bohužel pasé a to jsem od nich měl 2 lahvinky pozdního jodo-sběru...

Asi byl moc mladý a je třeba ho nechat uzrát, ale spíše moc zdravý a tudíž není dobré ho dodávat.

beto — stř čen 29, 2011 1:38 pm

Koupil jsem Lugolův roztok před několika dny tady> http://www.naprameni.cz
Objednávka byla bez problémů, koncentrace odpovídá tomu o čem se tu píše, to znamená 1% jako v lékárně Galenica, která je už ale mimo. Navíc je na lahvičce přesný rozpis roztoku, který odpovídá přesně tomu, co všichni asi poslední dobou marně sháníte.

majkaj — čtv lis 10, 2011 1:19 pm

To je zajímavé, dnes mi v lékárně tvrdili, že ho namíchají, ale je jen na lékařský předpis.

Jarda — čtv lis 10, 2011 10:13 pm
majkaj píše:
To je zajímavé, dnes mi v lékárně tvrdili, že ho namíchají, ale je jen na lékařský předpis.

No a lékař vám ho nenapíše, čili proč vás posílat do řiti rovnou, když to takto oklikou jde také dobře a ještě máte dobrý pocit, že vám chtějí vyhovět.

Smile.07 — stř led 25, 2012 10:42 pm

Dobrý den, pracně jsem sháněla Lugolův roztok v lékárnách, až jsem sehnala v sousedním městě. Zítra si ho jdu vyzvednout. Je namíchán : 15 g jodu, 37,5 g jodidu draselného a 500 destilované vody, chtěla bych se zeptat kolika procentní roztok to je. Děkuji za odpověď. :?

Marťan — čtv led 26, 2012 9:25 am
Smile.07 píše:
Dobrý den, pracně jsem sháněla Lugolův roztok v lékárnách, až jsem sehnala v sousedním městě. Zítra si ho jdu vyzvednout. Je namíchán : 15 g jodu, 37,5 g jodidu draselného a 500 destilované vody, chtěla bych se zeptat kolika procentní roztok to je. Děkuji za odpověď. :?

Ověřte si raději ještě jednou množství - poměr surovin. Nezdá se mi, že by vám v lékárně namíchali takto silný roztok. Vychází to téměř 4 mg na kapku, což je skoro 3x vyšší koncentrace než má český lékopis.

Jarda — čtv led 26, 2012 8:58 pm
Smile.07 píše:

To je opravdu divná koncentrace a jak píše člen Marťan, raději si to ověřte.

Jitka69 — stř led 23, 2013 12:05 pm

Dobrý den, objednala jsem si ze stránek Mach chemikálie , a teď nevím jestli je to 5 % a nebo jen 0,5 %. Na můj dotaz mi výrobce napsal toto.

1000 ml lugolova roztoku obsahuje 5 g jódu a 10 g jodidu draselného. Nerada bych se předávkovala. Děkuji.

Jarda — stř úno 13, 2013 1:52 pm
Jitka69 píše:
Dobrý den, objednala jsem si ze stránek Mach chemikálie , a teď nevím jestli je to 5 % a nebo jen 0,5 %. Na můj dotaz mi výrobce napsal toto.

1000 ml lugolova roztoku obsahuje 5 g jódu a 10 g jodidu draselného. Nerada bych se předávkovala. Děkuji.

Je to ten silnější.

zadane — čtv úno 14, 2013 11:35 pm
Jarda píše:
Jitka69 píše:

Je to ten silnější.

Není-li to překlep a je to opravdu v 1 litru, pak je to pouze 0,5%! (Tzv. pětiprocentní je totéž, ale ve 100 ml.)
Je-li to tak, bude to korespondovat s relativně nízkou cenou u toho Macha (jak koukám, 202+DPH za litr). I když, za 1/2,3 koncentraci účinných látek to je vlastně cena spíš vyšší.

Pro interní použití by to neměl být problém, máte v kapce skoro polovinu (oproti tomu doporučovanému lékopisnému ředění, podle kterého je psáno zdejší dávkování), tedy prostě dáte dvojnásobek (resp. při větším počtu kapek bude mít smysl počítat přesněji 2,3 násobek) kapek. Otázka je, jak při transdermálním používání (které se považuje za vhodnější). Tam by to znamenalo natírat si větší plochu kůže, což asi nebude vítané.

Jarda — pon bře 11, 2013 11:12 pm
zadane píše:
Není-li to překlep a je to opravdu v 1 litru, pak je to pouze 0,5%! (Tzv. pětiprocentní je totéž, ale ve 100 ml.)
Je-li to tak, bude to korespondovat s relativně nízkou cenou u toho Macha (jak koukám, 202+DPH za litr). I když, za 1/2,3 koncentraci účinných látek to je vlastně cena spíš vyšší.

Pro interní použití by to neměl být problém, máte v kapce skoro polovinu (oproti tomu doporučovanému lékopisnému ředění, podle kterého je psáno zdejší dávkování), tedy prostě dáte dvojnásobek (resp. při větším počtu kapek bude mít smysl počítat přesněji 2,3 násobek) kapek. Otázka je, jak při transdermálním používání (které se považuje za vhodnější). Tam by to znamenalo natírat si větší plochu kůže, což asi nebude vítané.

No vidíte, to máte pravdu i já jsem si nevšiml té nuly navíc, protože tak slabá varianta se běžně vůbec nedělá, čili to člověka nenapadne, ale je dobré, že jste na to upozornil.

mac432 — čtv dub 25, 2013 10:50 pm

Daruji něco kolem 2,5 dl Lugolova rotoku (z lékárny - 1g jódu, 2,5 g jodidu draselného, na 100 ml rotoku). Pokud by měl někdo zájem, pište do zpráv. Možno osobně předat - Ostrava, Brno.

m2011 — ned lis 17, 2013 7:47 pm

Mé zkušenosti s dostupností lugola:
První lékarna v našem městečku - nemají, už se nepoužívá, doktoři ho už nepředepisují, a kvůli mě objednat kilo jodu se nevyplatí :( -> odkázali mě na lékarnu v nemocnici v Karlových Varech - tam by mi ho připravili, ale jen na předpis (získat předpis jsem raději nezkoušel) :roll: .
Druhá lékarna - nemají, ale velmi ochotná lékarnice nabídla, že se poptá u dodavatele :) - za 5 dní mi sama zavolala, že mi dodá 5% lugola (tvrdila 5g jodu a 10g jodidu draselného) 1L za ~450Kč - při převzetí jsem si hned koupil i purifikovanou vodu na zředění 1L za 31Kč - když jsem si to chtěl naředit na 1% lugola, na etiketě čtu: :shock:

Složení: Iodum 10g, Kalii iodidum 25g, Aqua purificata 965g

dodavatel je firma Fagron a mám tento lugol

A co teď s tou purifikovanou vodou, vylít, vypít? Trvanlivost ma do dubna.

Jarda — ned lis 24, 2013 6:46 pm
m2011 píše:
Mé zkušenosti s dostupností lugola:
První lékarna v našem městečku - nemají, už se nepoužívá, doktoři ho už nepředepisují, a kvůli mě objednat kilo jodu se nevyplatí :( -> odkázali mě na lékarnu v nemocnici v Karlových Varech - tam by mi ho připravili, ale jen na předpis (získat předpis jsem raději nezkoušel) :roll: .
Druhá lékarna - nemají, ale velmi ochotná lékarnice nabídla, že se poptá u dodavatele :) - za 5 dní mi sama zavolala, že mi dodá 5% lugola (tvrdila 5g jodu a 10g jodidu draselného) 1L za ~450Kč - při převzetí jsem si hned koupil i purifikovanou vodu na zředění 1L za 31Kč - když jsem si to chtěl naředit na 1% lugola, na etiketě čtu: :shock:

Složení: Iodum 10g, Kalii iodidum 25g, Aqua purificata 965g

dodavatel je firma Fagron a mám tento lugol

A co teď s tou purifikovanou vodou, vylít, vypít? Trvanlivost ma do dubna.

Tak destilka vám vydrží v té skleněné flašce prakticky neomezeně, čili to bych nyní neřešil.

luckocis — sob lis 30, 2013 9:31 pm

Dobrý den,
chci se zeptat, jestli je při užívání Lugola nutné/potřebné užívat nějaký doplněk, cosi čtu o selénu. Začala jsem o užívat kvůli chronickém problému s mandlemi. Žádné doplňky zatím neužívám. Zatím jsem na 10-ti kapičkách a nechci umřít nebo se otrávit. taky bych rada vedela, jestli lze pozorovat nejake priznaky uzivani lugola. Děkuji. 8)
Lucia :P

petr.7 — pát úno 21, 2014 6:19 pm

Dobrý den,
v lékárně mi tvrdili že se lugoluv roztok nevyrábí a nepoužívá místo něj mi nabízeli Povidone Iodine Solution.
Dá se tato dezinfekce používat místo lugolu vnitřně.

Jarda — ned úno 23, 2014 8:39 pm
luckocis píše:
Dobrý den,
chci se zeptat, jestli je při užívání Lugola nutné/potřebné užívat nějaký doplněk, cosi čtu o selénu. Začala jsem o užívat kvůli chronickém problému s mandlemi. Žádné doplňky zatím neužívám. Zatím jsem na 10-ti kapičkách a nechci umřít nebo se otrávit. taky bych rada vedela, jestli lze pozorovat nejake priznaky uzivani lugola. Děkuji. 8)
Lucia :P

Tak selen je určitě vhodný, ale měla by jste řešit příčinu a tou jsou zanesená a nefunkční střeva. Umřít na 10 kapek lugolu, to se vám asi nepovede, dost lidí bere mnohonásobky uvedené dávky a evidentně to přežijí.

Jarda — ned úno 23, 2014 8:41 pm
petr.7 píše:
Dobrý den,
v lékárně mi tvrdili že se lugoluv roztok nevyrábí a nepoužívá místo něj mi nabízeli Povidone Iodine Solution.
Dá se tato dezinfekce používat místo lugolu vnitřně.

Docela vám kecají, prostě ho pouze vyrábět nechtějí a zda jde ta dezinfekce vypít to nevím, spíše asi ne.

Sc3r0 — úte dub 15, 2014 3:36 pm

Prosím vás, navěďte mě trochu. Pročetl jsem celou tuhle stránku, ale už nevím kde byla ta část o lugolově roztoku a jeho dávkování a jeho přesné složení tak jak to doporučil pan Jarda, nemůžu to najít. Díky moc

fox — úte dub 15, 2014 4:44 pm
Sc3r0 píše:
Prosím vás, navěďte mě trochu. Pročetl jsem celou tuhle stránku, ale už nevím kde byla ta část o lugolově roztoku a jeho dávkování a jeho přesné složení tak jak to doporučil pan Jarda, nemůžu to najít. Díky moc

možná v tomto vláknu ::

danca63 — sob dub 26, 2014 2:57 pm

Prosím, můžete mi poradit, kde sehnat Lugolův roztok? Možná hledám blbě, ale našla jsem ho jej jenom na slovenských stránkách a je tam napsáno česky, že je to podle českého lékopisu. Podle toho jej mají z ČR.
http://bezvazdravi.webnode.cz/products/lugolov-roztok/

Jarda — ned kvě 04, 2014 8:29 am
danca63 píše:
Prosím, můžete mi poradit, kde sehnat Lugolův roztok? Možná hledám blbě, ale našla jsem ho jej jenom na slovenských stránkách a je tam napsáno česky, že je to podle českého lékopisu. Podle toho jej mají z ČR.
http://bezvazdravi.webnode.cz/products/lugolov-roztok/

No je to trochu Kocourkov, jak ostatně je dobrým zvykem v naší kotlině, ale klidně mě zavolejte a vše vysvětlím, nějaké možnosti určitě jsou.

evuska.antonuska — sob srp 09, 2014 4:09 pm

1) jak spravne namichat lugoluv roztok( abych vedela co rict v lekarne)
2)jak ho Pak brat
3) proc ty kapky nemuzu natrit Na kuzi, kdyz se Rika ze nejvice se vstrebava jod kuzi?pokud je jedina moznost to pit,muzu mixovat s dzusem Nebo necim kvuli chuti?
4) jak Pak poznam,ze mam dost jodu
5) po skonceni lugola budu Na jak dlouho zdrava s dostatkem jodu,any h vedela kdy opakovat...

Dekuji :D

Jarda — ned zář 07, 2014 7:56 pm
evuska.antonuska píše:
1) jak spravne namichat lugoluv roztok( abych vedela co rict v lekarne)
2)jak ho Pak brat
3) proc ty kapky nemuzu natrit Na kuzi, kdyz se Rika ze nejvice se vstrebava jod kuzi?pokud je jedina moznost to pit,muzu mixovat s dzusem Nebo necim kvuli chuti?
4) jak Pak poznam,ze mam dost jodu
5) po skonceni lugola budu Na jak dlouho zdrava s dostatkem jodu,any h vedela kdy opakovat...

Dekuji :D

Sc3r0 — čtv led 22, 2015 11:01 am

Dobrý den,
včera mě to dost překvapil a navíc vzhledem k tomu, že každý tvrdí, že ho namýchají v každé lékarně v pohodě. Včera mi ve třech lékárnách ze tří řekli, že ho namýchají, ale jedině na předpis. Nechce se mi k doktorovy ani nevím co bych mu měl říci, on by se ten ješitný alopat stejně urazil, kdybych na něj vychrlil oč jde a že by se nakonec ukázalo, že toho vím o dané problematice víc než on. Urazil by se.... však to znáte. Co teď. Objednal bych od pana Jardy, ale nechce se mi zbytečně platit poštovné, kvůli troše lugola. Dost možná to bude i tím že je diskuze stará už pár let. Ale na netu se taky dá koupit bez předpisu nebo u pana Jardy taky nepotřebuju předpis, tak co to je za volovinu?

Jarda — stř led 28, 2015 10:57 pm
Sc3r0 píše:
Dobrý den,
včera mě to dost překvapil a navíc vzhledem k tomu, že každý tvrdí, že ho namýchají v každé lékarně v pohodě. Včera mi ve třech lékárnách ze tří řekli, že ho namýchají, ale jedině na předpis. Nechce se mi k doktorovy ani nevím co bych mu měl říci, on by se ten ješitný alopat stejně urazil, kdybych na něj vychrlil oč jde a že by se nakonec ukázalo, že toho vím o dané problematice víc než on. Urazil by se.... však to znáte. Co teď. Objednal bych od pana Jardy, ale nechce se mi zbytečně platit poštovné, kvůli troše lugola. Dost možná to bude i tím že je diskuze stará už pár let. Ale na netu se taky dá koupit bez předpisu nebo u pana Jardy taky nepotřebuju předpis, tak co to je za volovinu?

To je hra slovních výrazů v unijním bordelu. Stejná látka deklarovaná jako léčivo vyžaduje předpis lékaře, deklarovaná jako hnojivo nevyžaduje předpis žádný, nebo třeba časem bude možná potřeba doporučení zahradníka. Lékařům a úředníkům těžko vysvětlíte, že člověk může k léčení používat i hnojivo a je to pouze na jeho zdravém uvážení. Znám poměrně hodně lidí, kteří po nárazu do legislativní zdi, přešli na samostatné uvažování a přímo doma v kuchyňských podmínkách vzniklo dokonce intravenózní léčivo, které bylo následně nitrožilně aplikováno s výborným výsledkem. To již nemyslím lugol, jenom vysvětluji co všechno je mnohdy nutné, aby člověk nezhebnul podle nastavených pravidel a mohl dýchat ten zasmrádlý místní vzduch ještě nějakou dobu.

miram — čtv led 29, 2015 3:37 am

Pred tydnem me kamaradka zvestovala, ze ma jeji 7 lety syn v hroznem stavu mandle, ze byva velmi casto nemocny a antibiotika bere stale dokola. Lekar usiluje samozrejme o vytrhnuti mandli. Navic ma ten chlapec streptokoka pyogenes, tak jsem ji poradila, aby mu ty mandle bud potirala lugolem anebo aby lugol naredila s vodou a aby si to kloktal. Byla jsem presvedcena o tom, ze to zabere a ze streptokok to vzda.
Takze ona v dobre vire, zacala hned nadruhy den obihat lekarny (na Slovensku) ale lugol ji nikdo neprodal, pry je to pouze na lekarsky predpis. Zasla tedy k tomu krcnimu lekari, rekla mu o tom, co se ode me dozvedela a poprosila ho, jestli by ji ten lugol nepredepsal. A ten dokturek se ji predstavte si vysmal. Rekl ji, ze nepomuze potirat lugolem mandle, kdyz to ma pry take v nose a v dutinach a zepry lugol stejne nefunguje na zadneho streptokoka, takze by to bylo zcela zbytecne. Hotovo! Zametene! Prisla domu s prazdnou. :mrgreen:
Verim, ze kdyby ji to ten MUDrc predepsal, tak uz mohlo byt dneska klukovi urcite daleko lepe.
Tady v USA s lugolem zadny problem nemame, neni to zajimave?

Sc3r0 — čtv led 29, 2015 7:04 pm
Jarda píše:
To je hra slovních výrazů v unijním bordelu. Stejná látka deklarovaná jako léčivo vyžaduje předpis lékaře, deklarovaná jako hnojivo nevyžaduje předpis žádný, nebo třeba časem bude možná potřeba doporučení zahradníka. Lékařům a úředníkům těžko vysvětlíte, že člověk může k léčení používat i hnojivo a je to pouze na jeho zdravém uvážení. Znám poměrně hodně lidí, kteří po nárazu do legislativní zdi, přešli na samostatné uvažování a přímo doma v kuchyňských podmínkách vzniklo dokonce intravenózní léčivo, které bylo následně nitrožilně aplikováno s výborným výsledkem. To již nemyslím lugol, jenom vysvětluji co všechno je mnohdy nutné, aby člověk nezhebnul podle nastavených pravidel a mohl dýchat ten zasmrádlý místní vzduch ještě nějakou dobu.

A jak to řešit? Dá se něco namluvit doktorovy aby mi to předepsal, nebo je to jen mrhání času... No asi počkám až mi dojde kokosák a budu ho od vás objednávat a přiberu i lugol.

miram — pát led 30, 2015 7:07 am
Sc3r0 píše:
A jak to řešit? Dá se něco namluvit doktorovy aby mi to předepsal, nebo je to jen mrhání času... No asi počkám až mi dojde kokosák a budu ho od vás objednávat a přiberu i lugol.

Musis doktora necim podmaznout ... :D

Jarda — ned dub 12, 2015 10:57 am
miram píše:
Pred tydnem me kamaradka zvestovala, ze ma jeji 7 lety syn v hroznem stavu mandle, ze byva velmi casto nemocny a antibiotika bere stale dokola. Lekar usiluje samozrejme o vytrhnuti mandli. Navic ma ten chlapec streptokoka pyogenes, tak jsem ji poradila, aby mu ty mandle bud potirala lugolem anebo aby lugol naredila s vodou a aby si to kloktal. Byla jsem presvedcena o tom, ze to zabere a ze streptokok to vzda.
Takze ona v dobre vire, zacala hned nadruhy den obihat lekarny (na Slovensku) ale lugol ji nikdo neprodal, pry je to pouze na lekarsky predpis. Zasla tedy k tomu krcnimu lekari, rekla mu o tom, co se ode me dozvedela a poprosila ho, jestli by ji ten lugol nepredepsal. A ten dokturek se ji predstavte si vysmal. Rekl ji, ze nepomuze potirat lugolem mandle, kdyz to ma pry take v nose a v dutinach a zepry lugol stejne nefunguje na zadneho streptokoka, takze by to bylo zcela zbytecne. Hotovo! Zametene! Prisla domu s prazdnou. :mrgreen:
Verim, ze kdyby ji to ten MUDrc predepsal, tak uz mohlo byt dneska klukovi urcite daleko lepe.
Tady v USA s lugolem zadny problem nemame, neni to zajimave?

Tak zajímavé to je, protože tam je na komerčním přístupu založeno naprosto všechno a tedy by se vám měl lékárník snažit narvat to nejdražší co vůbec má.

Jarda — ned dub 12, 2015 11:03 am
Sc3r0 píše:

Tak nic složitého to zase není. V prodejnách chemických potřeb si zakoupíte příslušné množství čistého jódu a jodidu draselného a doma smícháte s příslušným množstvím destilované vody, tedy nic co by průměrně zručný člověk nezvládl a tam kupodivu předpis nutný není. Pouze budete muset možná ukázat občanský průkaz, aby se následně dalo dohledat, zda si třeba doma nevaříte perník.

mac432 — ned lis 29, 2015 10:28 pm

Dobrý den,

našel jsem doma lahvičku Lugolova roztoku, výroba 04-2013. Při mém hledání ohledně životnosti Lugolova roztoku jsem našel informaci, že roztok by se jen tak zkazit neměl a životnost je celkem dlouhá. I tak bych se pro klid svědomí raději zeptal zkušenějších, mohu tento roztok stále ještě s klidným svědomím používat, nebo se ho už raději zbavit a pořídit si nový. Roztok byl skladován v uzavřené láhvi v pokojové teplotě v temnu.

Děkuji mnohokrát za odpověď.

Jarda — sob led 02, 2016 10:28 pm
mac432 píše:
Dobrý den,

našel jsem doma lahvičku Lugolova roztoku, výroba 04-2013. Při mém hledání ohledně životnosti Lugolova roztoku jsem našel informaci, že roztok by se jen tak zkazit neměl a životnost je celkem dlouhá. I tak bych se pro klid svědomí raději zeptal zkušenějších, mohu tento roztok stále ještě s klidným svědomím používat, nebo se ho už raději zbavit a pořídit si nový. Roztok byl skladován v uzavřené láhvi v pokojové teplotě v temnu.

Děkuji mnohokrát za odpověď.

Osobně bych se vůbec neobával nějakého problému, jde o roztok jódu ve vodě, tedy jednoho z nejsilnějších likvidátorů bakterií vůbec, tedy pokud vám při špatném uzavření z toho neutekl jód, tak není problém a to by se stalo opravdu těžko, když říkáte že lahev byla uzavřena. Maximálně se nepatrně snížila koncentrace jódu, ale tím bych se nezabýval, fungovat určitě bude i tak.

martin6879 — stř pro 14, 2016 12:45 am

Dobrý den,
mám problémy s krční mandlí , chronické čepy , náhodou jsem narazil na toto téma,
chtěl bych se zeptat,jestli lze použít pro výrobu lugolova roztoku tento jodid draselný,
nebo by bylo lepší ho užívat jednotlivě , když to je přímo k léčbě určené ,zde je odkaz na stránku prodejce,
předem děkuji za odpověd,

https://www.alternamedica.cz/alternamed ... d-draselny

Gamina — stř pro 14, 2016 6:15 am
martin6879 píše:
Dobrý den,
mám problémy s krční mandlí , chronické čepy , náhodou jsem narazil na toto téma,
chtěl bych se zeptat,jestli lze použít pro výrobu lugolova roztoku tento jodid draselný,
nebo by bylo lepší ho užívat jednotlivě , když to je přímo k léčbě určené ,zde je odkaz na stránku prodejce,
předem děkuji za odpověd,

https://www.alternamedica.cz/alternamed ... d-draselny

Jde o jód ve velkém homeopatickém ředění, takže v podstatě cukrové tabletky bez jódu. Není tedy možné je použít na výrobu lugolova roztoku. Kromě toho, na lugolův roztok potřebujete i čistý jód.

martin6879 — stř pro 14, 2016 1:38 pm

moc Vám děkuji , jsem rád že jsem nekoupil placebo a můžu poprosit jestli by jste mi nedoporučil internetový eshop , kde se dá zakoupit jodid draselný , čistý jod

Gamina — stř pro 14, 2016 4:04 pm
martin6879 píše:
moc Vám děkuji , jsem rád že jsem nekoupil placebo a můžu poprosit jestli by jste mi nedoporučil internetový eshop , kde se dá zakoupit jodid draselný , čistý jod

To bohužel netuším, zkoušel jste googlit? A nechcete koupit rovnou ten lugolův roztok? Mají ho na likochem.cz

Jinak já proti placebu nic nemám, funguje mi většinou výborně a bez vedlejších účinků, ale lugolův roztok z toho nepřipravíte.

martin6879 — stř pro 14, 2016 9:15 pm

Děkuji moc,koupím si raději ten roztok, jinak já mám s placebem ve formě homeopatik špatné zkušenosti, proto píšu placebo,protože nezabírají vůbec na nic, nechal jsem si předepsat homeopatika cca v hodnotě 2000 kč od specialisty na homeopatickou léčbu a vůbec na nic nezabraly, takže z mého pohledu je to podvod a jenom vytahujou z lidí peníze.
Mělo by to být zakázané prodávat.

Gamina — stř pro 14, 2016 10:59 pm
martin6879 píše:
Děkuji moc,koupím si raději ten roztok, jinak já mám s placebem ve formě homeopatik špatné zkušenosti, proto píšu placebo,protože nezabírají vůbec na nic, nechal jsem si předepsat homeopatika cca v hodnotě 2000 kč od specialisty na homeopatickou léčbu a vůbec na nic nezabraly, takže z mého pohledu je to podvod a jenom vytahujou z lidí peníze.
Mělo by to být zakázané prodávat.

Totéž by mohla spousta lidí říct o normálních lécích. Mně každopádně zabírají homeopatika bez problémů, takže nechápu, proč odsuzujete něco, co Vám sice nezabralo, ale spoustě lidí to pomáhá. V Německu se homeopatika používají i v nemocnicích, když normální léky nezabírají, a to často se skvělými výsledky. Navíc nedoceňujete fakt, že nemají vedlejší účinky - ani při předávkování. Ale to už jsme off-topic.

martin6879 — čtv pro 15, 2016 1:46 am

Víte co nechápu ? Jak může mít sladidlo na přírodní bázi vedlejší účinky,jak Vás to proboha mohlo napadnout ? Proč by je mělo mít ? A už vůbec nechápu proč si myslíte že za uzdravení z běžných nemocí jako je chřipka,nachlazení můžou homeopatika ? když se dělaly pokusy s Placebem a Homeopatiky , tak výsledky byly uplně totožné.

Gamina — čtv pro 15, 2016 7:06 am
martin6879 píše:
Víte co nechápu ? Jak může mít sladidlo na přírodní bázi vedlejší účinky,jak Vás to proboha mohlo napadnout ? Proč by je mělo mít ? A už vůbec nechápu proč si myslíte že za uzdravení z běžných nemocí jako je chřipka,nachlazení můžou homeopatika ? když se dělaly pokusy s Placebem a Homeopatiky , tak výsledky byly uplně totožné.

Nezlobte se, ale Váš příspěvek postrádá logiku a nebudu odpovídat.

Hodně štěstí s tím lugolem a berte v potaz, že když budete ze začátku dávkovat příliś vysoké dávky a nebo když vynecháte dávku, nejspíš se dočkáte nepříjemných vedlejších účinků.

martin6879 — pát pro 16, 2016 10:43 pm
Gamina píše:
Nezlobte se, ale Váš příspěvek postrádá logiku a nebudu odpovídat.

Hodně štěstí s tím lugolem a berte v potaz, že když budete ze začátku dávkovat příliś vysoké dávky a nebo když vynecháte dávku, nejspíš se dočkáte nepříjemných vedlejších účinků.

Dobrý den,lugol zatím neužívám,nejprve si o tom víc přečtu a nastuduji z dostupných informací,zatím mám v tom zmatek,ale budu se snažit to zvládnout apochopit tuto problematiku,jen bych měl ještě jeden dotaz na pána Jardu,cca před rokem a půl jsem si zastřihl nehet na palci u nohy až do masa,nevěnoval jsem tomu pozornost a ten palec mi do 14 dnů natekl , strašně to bolelo a tvořil se mi hnis, paní doktorka mi předepsala betadine mast a roztok a s tím jsem si to mazal a potíral a vymačkával hnis,ale ten jod mi na to nezabral ,dva měsíce jsem se trápil , nakonec mě obvodní doktorka poslala na chirurgii na odstranění nehtového lůžka , ale v tu dobu jsem zrovna onemocněl angínou,takže jsem dal přednost antibiotické léčbě angíny, ta mi až po třetích ATB ustoupila ale pořád mě bolelí mandle, s ůžasem jsem přišel na to že palec na noze byl do týdne po prvních antibiotikách vyléčený, mám ho nádherný hezčí než na druhé noze,ještě že jsem neposlechl obvodní a nešel na tu chirurgii,asi bych se trápil v bolestech doted,nicméně ty antibiotika mi pomohly na to nehtové lůžko a navíc mi odstranily plíseň mezi prstama na noze, nyní mám voňavoučké nohy jako miminko ,žádné mykoidní krémy ani betadine na tu plísen vůbec nezabíraly,trápilo mě to7 roků a najednou antibiotika a mám po problému,ale ty mandle mě trápí pořád ,na to na co měly ty antibiotika účinkovat, tak nezabraly ,až po třetích ATB se mi trochu ulevilo,ale od té doby mám chronickou tonzilitidu,má otázka zní,jaktože ten jodový krém nezabral na ten palec a místo toho zabraly antibiotika , které jsem měl předepsané na angínu ???? Jod ničí veškeré bakterie a viry , tak proč mi nezabral na obyčejný zánět nehtového lůžka ???

martin6879 — ned pro 25, 2016 7:40 pm

Dobrý den,
ten lugoluv roztok už mi přišel,chtěl bych se zeptat máte někdo zkušenosti s užíváním vnitřně ?
Mě napadlo začít postupně první týden jednu kapku denně a postupně navyšovat o jednu kapku za týden.
Můžu tu 1 kapku lugoluva roztoku rozpustit ve 200 ml vincentky ??? nebo je lepší použít vodu ???
200 ml Vincentka obsahuje asi stejné množství jodu jako jedná kapka lugolu takže budu mít dvojnásobný příjem jodu .
A kolik se užívá toho Selenu k jedne kapce lugolu , koupil jsem v DM drogerii mají 60 tablet po 50 mikrokramu na tabletu za,
cena je 35 Kč, to si myslím že je dobrá cena a navíc je to sladké,takže se to dá cumlat jako bonbon.

Jurri — pon pro 26, 2016 11:25 am

Prodám Lugolův roztok ve skleněné lahvi o bojemu 0,5l. Od pana Jardy, již nepoužívám. Možnost předání Brno.

martin6879 — úte pro 27, 2016 12:40 am
Jurri píše:
Prodám Lugolův roztok ve skleněné lahvi o bojemu 0,5l. Od pana Jardy, již nepoužívám. Možnost předání Brno.

já už mám lugolův roztok a nyní začínám postupně užívat, ale zajímalo by mě proč ho prodáváte,pomohl Vám ? Jak jste ho užíval napište,budu rád za každou informaci , předem děkuji

martin6879 — čtv led 05, 2017 1:42 pm

Zatím užívám vnitřně lugol + selen více jak týden , dvakrát denně začínal jsem jednou kapku denně nyní užívám ráno tři a večer tři kapky a zatím nepocituji nějaké zlepšení co se týše krčních mandlí, stále mám pocit rohlíku v krku , občas mě zabolí levá mandle taková řezavá bolest a pernamentně mě dráždí hlen za mandlí je to jak silné lepidlo a to vykašlávání toho hlenu mi rozdráždí krk až mě to bolí a pocituji lehtání a sucho v krku , takže těch 6 kapek lugolu nemá žádný účinek , nicméně budu zkoušet užívat lugol dál 3 kapky ráno a 3 kapky večer, 3 kapky nadávkuji do prázdného 10ml nosního spreje ,doleju vodou a vystříkám to na mandle, později napíšu jestli to zabírá

ash — čtv led 05, 2017 4:00 pm
martin6879 píše:
Zatím užívám vnitřně lugol + selen více jak týden , dvakrát denně začínal jsem jednou kapku denně nyní užívám ráno tři a večer tři kapky a zatím nepocituji nějaké zlepšení co se týše krčních mandlí, stále mám pocit rohlíku v krku , občas mě zabolí levá mandle taková řezavá bolest a pernamentně mě dráždí hlen za mandlí je to jak silné lepidlo a to vykašlávání toho hlenu mi rozdráždí krk až mě to bolí a pocituji lehtání a sucho v krku , takže těch 6 kapek lugolu nemá žádný účinek , nicméně budu zkoušet užívat lugol dál 3 kapky ráno a 3 kapky večer, 3 kapky nadávkuji do prázdného 10ml nosního spreje ,doleju vodou a vystříkám to na mandle, později napíšu jestli to zabírá

ted zrovna citim ze se o me pokousi nachlazeni a tak si do trochy vody prdnu cca 10 - 15 kapek treba trikrat denne. urcite bych se nebal i vic. ale je to kratkodobe, pak myslim vetsi davka neni takovy problem.

martin6879 — čtv led 05, 2017 10:38 pm
ash píše:
ted zrovna citim ze se o me pokousi nachlazeni a tak si do trochy vody prdnu cca 10 - 15 kapek treba trikrat denne. urcite bych se nebal i vic. ale je to kratkodobe, pak myslim vetsi davka neni takovy problem.

já taky nechci moc riskovat , dělal jsem si ten test s tím kolečkem na vnitřní straně zápěstí a vydrželo mi cca 5 hodin , potom už nebylo po něm ani stopa, tak nevím co s tím , rád bych zvýšil dávku nad 6 kapek za den ale mám strach , když jsem četl že lidé kteří mají nedostatek jodu v těle by neměli jod užívat , protože se může jednat o špatnou štítnou žlázu

ash — čtv led 05, 2017 10:57 pm
martin6879 píše:
já taky nechci moc riskovat , dělal jsem si ten test s tím kolečkem na vnitřní straně zápěstí a vydrželo mi cca 5 hodin , potom už nebylo po něm ani stopa, tak nevím co s tím , rád bych zvýšil dávku nad 6 kapek za den ale mám strach , když jsem četl že lidé kteří mají nedostatek jodu v těle by neměli jod užívat , protože se může jednat o špatnou štítnou žlázu

tak asi peclive nastuduj

martin6879 — sob led 07, 2017 12:00 am

děkuji za info , jen mě ještě zajimá jedna věc , díval jsem se do přibalového letáku spreje JOX a ten obsahuje 85 mg jodu na ml oproti tomu lugoluv roztok jen 28 mg jodu na ml , takže by neměl být problém , když si ten lugol nebudu ředit a budu si ho stříkat přímo do krku na mandle , oproti JOX spray je lugol teoreticky několikrát slabší , takže by neměl být problém ho stříkat neředěný do krku , mám pravdu nebo se pletu ?

martin6879 — pon led 09, 2017 1:10 pm

takže ten lugol je u mě bez jakýchkoliv léčebných účinků , nepociťuji vůbez žádné zlepšení co se týče zánětu mandlí ,naopak mě mandle začíná bolet víc a víc,
doktoři na krčním nejsou blbí,nejsou hloupí, mají ohromné znalosti a zkušenosti, proto Vám žádný krční doktor nedoporučí jod a lugolův roztok pro léčbu mandlí,
prostě to nemá požadovaný léčebný efekt,s lugolem si můžete leda tak doplnit jodový deficit a to je tak všechno,ale taky se nedoporučuje, je lepší užívat jod bez elementárního jodu , ten je toxický pro tělo, sice to jsou malé dávky ale přesto

martin6879 — pon led 16, 2017 12:23 pm

nicméně jaktože když konzumuji denně kefír , který obsahuje probiotika , dále už tři týdny beru lugolův roztok ,selen,vit A,E,C, koloidní stříbro pod jazyk ,mám GKS100, tak se ptám jaktože dostanu chřipku,nyní se mě ujala střevní chřipka,průjem, včera celý den zvracení , dnes bolesti v nosní dutině a pomalu to přechází na krk , tak ani prevence nepomohla , zase jsem nucen nasadit paralen, strepfen a pokud to nezabere tak ATB , a ještě beru endiaron ,ten je supper ten mi zabral na průjem a zvracení a bez vedlejších účinků

znovu opakuji, moje zkušenosti jsou že koloidní sříbro,lugol,kefír bez jakýchkoliv léčebných účinků a se spoustou vedlejších účinků !!!!

koloid je pěkné svinstvo, pokud ho pijete , užíváte vnitřně, tak vám rozhodí celou imunitu, zabíjí ve střevech přátelské bakterie,
to jsem věděl ,takže jsem ho bral na zkoušku jen pod jazyk a potom vyplivnout , a i přesto jsem dostal střevní chřipku, takže je to pěkná kravina,ten kdo tvrdí že koloid léčí a pomáhá je blázen , není schopen pomoct tam kde pomáhá obyčejný endiaron,paralen atd. !!

ash — pon led 16, 2017 12:41 pm
martin6879 píše:
nicméně jaktože když konzumuji denně kefír , který obsahuje probiotika , dále už tři týdny beru lugolův roztok ,selen,vit A,E,C, koloidní stříbro pod jazyk ,mám GKS100, tak se ptám jaktože dostanu chřipku,nyní se mě ujala střevní chřipka,průjem, včera celý den zvracení , dnes bolesti v nosní dutině a pomalu to přechází na krk , tak ani prevence nepomohla , zase jsem nucen nasadit paralen, strepfen a pokud to nezabere tak ATB , a ještě beru endiaron ,ten je supper ten mi zabral na průjem a zvracení a bez vedlejších účinků

znovu opakuji, moje zkušenosti jsou že koloidní sříbro,lugol,kefír bez jakýchkoliv léčebných účinků a se spoustou vedlejších účinků !!!!

koloid je pěkné svinstvo, pokud ho pijete , užíváte vnitřně, tak vám rozhodí celou imunitu, zabíjí ve střevech přátelské bakterie,
to jsem věděl ,takže jsem ho bral na zkoušku jen pod jazyk a potom vyplivnout , a i přesto jsem dostal střevní chřipku, takže je to pěkná kravina,ten kdo tvrdí že koloid léčí a pomáhá je blázen , není schopen pomoct tam kde pomáhá obyčejný endiaron !!

nejak mi to zobecneni "ze to nefunguje" nesedi... pomerne dost lidi se shoduje ze to funguje.
mozna vic casu, kontrola davkovani, kontrola ostatnich souvislosti, dusevni pohoda...?
lecba prirodni cestou - kvalitni stravou proste probiha jinak nez podani pilulky ktera prevalcuje priznaky za par minut nebo hodin.

martin6879 — pon led 16, 2017 12:54 pm
ash píše:
nejak mi to zobecneni "ze to nefunguje" nesedi... pomerne dost lidi se shoduje ze to funguje.
mozna vic casu, kontrola davkovani, kontrola ostatnich souvislosti, dusevni pohoda...?
lecba prirodni cestou - kvalitni stravou proste probiha jinak nez podani pilulky ktera prevalcuje priznaky za par minut nebo hodin.

nemyslete si, moc rád bych tomu věřil že to tak je,ale už roky zkouším různé preparáty na přírodni bázi a postupy , spousta peněz v čudu a ani jediný náznak že by něco z toho na něco pomáhalo ,čínské houby kořen ženšen rakytníkový olej a spoustu a spoustu dalších , nyní dělám závěr, všechno to jsou je báchorky typu jedna paní povídala ... je to business , hlupáci kupujou a chytráci z toho mají radost jak se jim penízky rozmnožujou

Alopat — pon led 16, 2017 4:05 pm

Ano, to je problém našeho zdravotnictví a lékařské inkvizice, že pro ni ve jménu lidského utrpení a nekonečného zisku existuje pouze dysbakterióza (bakterie, kvasinky, houby a plísně) a to ještě jenom některá - upalovat za použití mikroskopu pod temným polem! a daleko závažnější parazitózu jako prvoky a helminty u savců naprosto nevidí a odmítá, včetně jejich vzájemné symbiózy (např. škrkavky s amébami a ty zase s pro nás ovšem patogenními bakteriemi způsobujícími závažná infekční a průjmová onemocnění) a virového imunitního spouštěče (tak jak fungují např. herpetické viry u borelie), přitom většinu onemocnění vedle malarické imunodeficience, za současného vyčerpání HCl, H2O2, O2 a Vitaminu C, způsobují naším zbývajícím obranným mechanismem (dalším je neovaskularizace a rakovina) zavápňovaná mikrofilária a právě prvoci obvykle požírající na nadbytečném cukru jedoucí kvasinky a plísně, ale při nezodpovědném přemnožení, stěhování (migraci a nelegálním přechodu hranice) za zdroji a nemilosrdném dobývání nového území i lidské tkáně podobné jejich oblíbené původní potravě ve střevech - pro nás obtížně stravitelného a tudíž přebytečného (nerozloženého - bakteriemi mléčného kvašení nefermentovaného či z nedostatku žaludeční kyseliny a trávicích enzymů špatně natráveného) lepku (chrupavka) a kaseinu (slinivka).

http://www.maskrtnica.cz/spasi-kvaskovy-chleba-vase-traveni/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18680953
http://www.magazinzdravi.cz/namacena-ryze-natural-hodnotnejsi

Jarda — sob led 21, 2017 6:56 pm
martin6879 píše:
Dobrý den,lugol zatím neužívám,nejprve si o tom víc přečtu a nastuduji z dostupných informací,zatím mám v tom zmatek,ale budu se snažit to zvládnout apochopit tuto problematiku,jen bych měl ještě jeden dotaz na pána Jardu,cca před rokem a půl jsem si zastřihl nehet na palci u nohy až do masa,nevěnoval jsem tomu pozornost a ten palec mi do 14 dnů natekl , strašně to bolelo a tvořil se mi hnis, paní doktorka mi předepsala betadine mast a roztok a s tím jsem si to mazal a potíral a vymačkával hnis,ale ten jod mi na to nezabral ,dva měsíce jsem se trápil , nakonec mě obvodní doktorka poslala na chirurgii na odstranění nehtového lůžka , ale v tu dobu jsem zrovna onemocněl angínou,takže jsem dal přednost antibiotické léčbě angíny, ta mi až po třetích ATB ustoupila ale pořád mě bolelí mandle, s ůžasem jsem přišel na to že palec na noze byl do týdne po prvních antibiotikách vyléčený, mám ho nádherný hezčí než na druhé noze,ještě že jsem neposlechl obvodní a nešel na tu chirurgii,asi bych se trápil v bolestech doted,nicméně ty antibiotika mi pomohly na to nehtové lůžko a navíc mi odstranily plíseň mezi prstama na noze, nyní mám voňavoučké nohy jako miminko ,žádné mykoidní krémy ani betadine na tu plísen vůbec nezabíraly,trápilo mě to7 roků a najednou antibiotika a mám po problému,ale ty mandle mě trápí pořád ,na to na co měly ty antibiotika účinkovat, tak nezabraly ,až po třetích ATB se mi trochu ulevilo,ale od té doby mám chronickou tonzilitidu,má otázka zní,jaktože ten jodový krém nezabral na ten palec a místo toho zabraly antibiotika , které jsem měl předepsané na angínu ???? Jod ničí veškeré bakterie a viry , tak proč mi nezabral na obyčejný zánět nehtového lůžka ???

Některé věci co píšete jsou naprosto logické a není se čemu divit. ATB se za určitých okolností dají aplikovat i jako prevence proti střevní rakovině a jsou na netu skupiny které je dlouhodobě užívají z tohoto důvodu. Člověk by si na první nástřel řekl, že to je banda tupounů, ale pokud se nad tím zamyslíte je to docela logické, protože zlikvidují bakteriální šmejdy ve střevě. Z uvedeného logicky plyne že jste na těch nohách asi léčil plíseň která tam nebyla a šlo o bakteriální problém. Totéž by měl zvládnout na pokožce a do hloubky cca 5 cm pod pokožkou jód, ovšem musí jít minimálně o standardní lugol v koncentraci 1% a natírat stále, aby místo bylo pod trvalým krytím, nebo aplikovat silnější variantu 5-10% a to zlikviduje skoro všechno na co se podíváte, nicméně takový patrně nekoupíte, ten by si musel člověk doma vyrobit.

Jarda — sob led 21, 2017 7:09 pm
martin6879 píše:
nemyslete si, moc rád bych tomu věřil že to tak je,ale už roky zkouším různé preparáty na přírodni bázi a postupy , spousta peněz v čudu a ani jediný náznak že by něco z toho na něco pomáhalo ,čínské houby kořen ženšen rakytníkový olej a spoustu a spoustu dalších , nyní dělám závěr, všechno to jsou je báchorky typu jedna paní povídala ... je to business , hlupáci kupujou a chytráci z toho mají radost jak se jim penízky rozmnožujou

Vzhledem k tomu že veškeré uvedené věci mnoha tisícům lidí na netu evidentně fungují a ještě navíc velice dobře, jde nakonec o stovkami let prověřené záležitosti, tedy je potřeba se zamyslet ne nad tím kdo vás jak podvedl, ale zda nemám jiný problém než vůbec řeším. Pokud máte například problém hormonální, tak ho asi nevyřeší koloidní stříbro, nebo rakytníkový olej, což ovšem vůbec neznamená že ty produkty mohu takto zatracovat. Každá z těch věcí pomáhá tam kde pomáhat umí, ale panacea není ani jediná z nich. Problém bude asi v tom že to jedete metodou pokus omyl a to můžete takto zkoušet řadu let a uspět vůbec nemusíte.

Jarda — sob led 21, 2017 7:17 pm
Alopat píše:
Ano, to je problém našeho zdravotnictví a lékařské inkvizice, že pro ni ve jménu lidského utrpení a nekonečného zisku existuje pouze dysbakterióza (bakterie, kvasinky, houby a plísně) a to ještě jenom některá - upalovat za použití mikroskopu pod temným polem! a daleko závažnější parazitózu jako prvoky a helminty u savců naprosto nevidí a odmítá, včetně jejich vzájemné symbiózy (např. škrkavky s amébami a ty zase s pro nás ovšem patogenními bakteriemi způsobujícími závažná infekční a průjmová onemocnění) a virového imunitního spouštěče (tak jak fungují např. herpetické viry u borelie), přitom většinu onemocnění vedle malarické imunodeficience, za současného vyčerpání HCl, H2O2, O2 a Vitaminu C, způsobují naším zbývajícím obranným mechanismem (dalším je neovaskularizace a rakovina) zavápňovaná mikrofilária a právě prvoci obvykle požírající na nadbytečném cukru jedoucí kvasinky a plísně, ale při nezodpovědném přemnožení, stěhování (migraci a nelegálním přechodu hranice) za zdroji a nemilosrdném dobývání nového území i lidské tkáně podobné jejich oblíbené původní potravě ve střevech - pro nás obtížně stravitelného a tudíž přebytečného (nerozloženého - bakteriemi mléčného kvašení nefermentovaného či z nedostatku žaludeční kyseliny a trávicích enzymů špatně natráveného) lepku (chrupavka) a kaseinu (slinivka).

http://www.maskrtnica.cz/spasi-kvaskovy-chleba-vase-traveni/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18680953
http://www.magazinzdravi.cz/namacena-ryze-natural-hodnotnejsi

Tak to máte plnou pravdu, medicína to je v mnoha oborech pouze věda pro vědu a je tristní že třeba kožaři nazývají nějakého léčitele mastičkářem, nebo psychiatři jiného šarlatánem, nebylo by vhodnější si zametat před vlastním prahem. Od kožaře mě chodí klienti všemi mastmi mazaní a problém mají v naprosté většině případů ve střevě a od psychiatrů mě chodí lidé sice s dobře vypnutou hlavou, ale neschopni ničeho normálního a opět je většinou problém ve střevě. Není ve světle těchto zjištění do očí bijící jak jednoduše na to šlo tisíce našich předků s pravidelnou aplikací odsuzovaných klystýrů a dalších očist.

vaclavka — pon pro 25, 2017 11:27 am

Lugolův roztok a další užitečné věci lze koupyt na https://www.likochem.cz/
Přeji pěkný den všem....

Tosky — stř led 24, 2018 9:58 am

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, dá li se Lugolův roztok použít při výskytu radioaktivního jódu v ovzduší. Když pročítám dávkování o kterém se bavíte, přijde mi 1ml kde je potřebných 130 mg jodidu draselného (dávka pro dospělého člověka proti ozáření) docela velká. Tablety jodidu draselného obsahují 65 mg a dospělý člověk má sníst dvě.
Mám namysli konkrétně tento roztok: https://www.likochem.cz/cz-detail-90201 ... 00-ml.html

Děkuji za ujasnění :idea:

Jarda — ned úno 18, 2018 11:56 am
Tosky píše:
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, dá li se Lugolův roztok použít při výskytu radioaktivního jódu v ovzduší. Když pročítám dávkování o kterém se bavíte, přijde mi 1ml kde je potřebných 130 mg jodidu draselného (dávka pro dospělého člověka proti ozáření) docela velká. Tablety jodidu draselného obsahují 65 mg a dospělý člověk má sníst dvě.
Mám namysli konkrétně tento roztok: https://www.likochem.cz/cz-detail-90201 ... 00-ml.html

Děkuji za ujasnění :idea:

Tak 1 ml je dvacet kapek a to zase jednorázově není tak hrozné množství, například v trojčátku berete několik dní po sobě 10 kapek tedy polovinu této dávky a zcela bez problémů. Každopádně pokud se chystáte na radioaktivní apokalypsu tak je lepší si koupit přímo čistý jodid draselný tam máte jistotu. Navíc pracuje trochu jinak než lugol tedy by to asi bylo jistější.

Tosky — čtv bře 08, 2018 10:25 pm

Děkuji za odpověď. Tablety jsou dobrá věc pro náhlé a rychlé použití. Obávám se, že dlouhodobá zásoba je finančně trochu náročnější. Četl jsem právě, že po černobylu dávali v Polsku tento roztok dětem žádné větší nárůsty nemoci z ozáření nezaznamenali.

Jarda — pát bře 09, 2018 7:43 am
Tosky píše:
Děkuji za odpověď. Tablety jsou dobrá věc pro náhlé a rychlé použití. Obávám se, že dlouhodobá zásoba je finančně trochu náročnější. Četl jsem právě, že po černobylu dávali v Polsku tento roztok dětem žádné větší nárůsty nemoci z ozáření nezaznamenali.

Tak on by měl fungovat teoreticky jakýkoliv zdroj jódu protože pokud štítnou naplníte vysokou dávkou čistého jódu prostě pak již nenasaje ten radioaktivní. Otázkou je co udělají jiné druhy jódu se zbytkem těla, protože ten jodid draselný je vysoce bezpečná látka i v relativně vysoké dávce, což u jiných forem jódu nelze tvrdit z takovou jistotou. Dokonce v medicíně našich předků platilo úsloví, "Nemáš-li co dáti, dej kalii iodatii", tím se prostě nedá nic podělat a hodně to pomáhá.

Jurgen — stř pro 26, 2018 10:32 am

prodám/dým lugola, asi 3/4 l, namíchané u sv. anny v brně.
737 - 4a6a1 - 65 osům.

Jarda — stř pro 26, 2018 10:40 am
Jurgen píše:
prodám/dým lugola, asi 3/4 l, namíchané u sv. anny v brně.
737 - 4a6a1 - 65 osům.

To máte jak ze šifrovacího zařízení, abych pravdu řekl tak bych to asi nedal.