Lupenka

Zdraví-AZ — https://forum.zdravi-az.com/forums/topic/lupenka/
inuška — stř led 12, 2011 10:14 am

před měsícem jsem dostala diagnozu lupenka. A ráda abych věděla jestli někdo má zkušenost s touto nemocí. Jak se k ní mám postavit co od ní mohu očekávat. A jak bych se mohla eventuelně sama léčit. Jsou nějaké potraviny které tuto nemoc potlačují. Vymítit ji nelze, ale alespoň ji trochu umírnit. Moc děkuji všem kdo mi poradí.

sakul — stř led 12, 2011 9:24 pm
inuška píše:
před měsícem jsem dostala diagnozu lupenka. A ráda abych věděla jestli někdo má zkušenost s touto nemocí. Jak se k ní mám postavit co od ní mohu očekávat. A jak bych se mohla eventuelně sama léčit. Jsou nějaké potraviny které tuto nemoc potlačují. Vymítit ji nelze, ale alespoň ji trochu umírnit. Moc děkuji všem kdo mi poradí.

Jarda Vám dá uritě nezbytné informace o čištění orgánů, především střev a vyladění PH, což je při boji s touto nemocí nezbytné. Já přidám že může dobře fungovat chlad a to nejlépe extrémní. Existují tzv. kryosauny, kde za teplot více jak mínus sto stupňů dochází k zabíjení bakterií na povrchu těla a pořádné aktivaci organizmu. Navíc přestože to vypadá děsivě je to docela zajímavý zážitek. Nutno ovšem aplikovat opakovaně.

Zkuste o tom něco načíst a případně vyzkoušet, bez pořádné očisty organismu se to však neobejde. Ale nenechte se prosím pomýlit, lupénka jde vyléčit, jenom na kožním to neumí protože léí pouze příznaky.

Jarda — stř led 12, 2011 10:20 pm
inuška píše:

Sakul vám to píše správně a pokud se týká této nemoci, tak léčit ji matláním čehokoliv na kůži je nesmysl. Jde jednoznačně o problém s krví, kdy tělo neodvádí toxiny správnou cestou přes tlusté střevo a hledá náhradní odpadní kanál. Většinou tedy stačí důkladně pročistit střevo, tělo odkyselit a problém je vyřešen, čili o její neléčitelnosti bych se vůbec nebavil, dle mého názoru je naopak celkem lehce vyléčitelná. Většinu podstatných informací zde již máte k dispozici, čili si to trochu nastudujte a v případě nejasností se znovu ozvěte.

PetraV — čtv bře 17, 2011 3:02 pm

Dobrý den,

ráda bych se s Vámi poradila kvůli lupénce, která mě začala trápit. Diagnózu jsem si stanovila sama :), jelikož lupénku máme v rodině a na kožní se mi nechce, jelikož bratranec, který ji má také mi říkal, že si tam beztak připadal jako pokusný králík. Nejprve se mi objevily flíčky v obličeji před asi 2 roky, ale to mi ještě nedocházelo oč se jedná. Od podzimu loňského roku se mi tyto flíčky začaly zvětšovat, zabíraly zhruba 9 cm2 na každé straně kolem nosu a tvářích. V posledních 2 měsících se mi však lupénka objevila i ve vlasech, kde pekelně svědí. Z obličeje jsem ji jakžtakž vytlačila pomocí konopné masti.

V posledních 2 letech jsem byla pod značným stresem - problémy v manželství, začali jsme podnikat (což nevyšlo = značná finanční ztráta), dokončovala jsem si VŠ a zároveň byla těhotná s druhým dítětem. Předpokládám, že toto vše zafungovalo jako spouštěč. Plus samozřejmě od dětství špatné stravovací návyky (je mi 33 let).

Jsem v oblasti jiného lepšího stravování úplným nováčkem a tápu. Mohl byste mi pro začátek poradit jak na to? Dohledala jsem si nějaké informace ohledně kyselinotvorných potravin atd.. Narazila jsem na knihu paní Antonie Mačingové - Najezte se do štíhlosti, kde prvních 28 dní probíhá detox těla a pak se najíždí na dělenou stravu s tím, že paní bere hodně ohled na překyselení organismu. Nedostala se Vám tato kniha náhodou do ruky? Byla by to správná cesta pro začátek?

Moc díky za veškeré rady

Jarda — čtv bře 17, 2011 8:12 pm
PetraV píše:
Dobrý den,

ráda bych se s Vámi poradila kvůli lupénce, která mě začala trápit. Diagnózu jsem si stanovila sama :), jelikož lupénku máme v rodině a na kožní se mi nechce, jelikož bratranec, který ji má také mi říkal, že si tam beztak připadal jako pokusný králík. Nejprve se mi objevily flíčky v obličeji před asi 2 roky, ale to mi ještě nedocházelo oč se jedná. Od podzimu loňského roku se mi tyto flíčky začaly zvětšovat, zabíraly zhruba 9 cm2 na každé straně kolem nosu a tvářích. V posledních 2 měsících se mi však lupénka objevila i ve vlasech, kde pekelně svědí. Z obličeje jsem ji jakžtakž vytlačila pomocí konopné masti.

V posledních 2 letech jsem byla pod značným stresem - problémy v manželství, začali jsme podnikat (což nevyšlo = značná finanční ztráta), dokončovala jsem si VŠ a zároveň byla těhotná s druhým dítětem. Předpokládám, že toto vše zafungovalo jako spouštěč. Plus samozřejmě od dětství špatné stravovací návyky (je mi 33 let).

Jsem v oblasti jiného lepšího stravování úplným nováčkem a tápu. Mohl byste mi pro začátek poradit jak na to? Dohledala jsem si nějaké informace ohledně kyselinotvorných potravin atd.. Narazila jsem na knihu paní Antonie Mačingové - Najezte se do štíhlosti, kde prvních 28 dní probíhá detox těla a pak se najíždí na dělenou stravu s tím, že paní bere hodně ohled na překyselení organismu. Nedostala se Vám tato kniha náhodou do ruky? Byla by to správná cesta pro začátek?

Moc díky za veškeré rady

Matlat na to cokoliv je na nic, problém vychází ze špatné krve a tam se také musí řešit. Stres a špatná strava je opravdu ideální kombinace a výsledku se tedy nelze divit. Uvedenou knihu neznám, ale ono je to stejně jedno, protože na nikoho nefunguje bezchybně to, co se jako platné v různých knihách uvádí. Jediná cesta je sledovat si po jídle a různých situacích pH moče a během jednoho, až dvou měsíců si postavit jídelníček přímo na sebe, což je naprosto někde jinde, než převzaté rady z knížek ušité na jiného člověka. Navíc strava není základ, to je hlavně o čistotě střev a zde je o tom napsáno textu habaděj, stačí si ho nastudovat.

Mat11 — čtv čen 23, 2011 5:12 pm

Čo sposobuje ochorenie psoriáza?
Čo by ste doporučili ako liečbu?
Viem, že ochorenia kože súvisia so stavom čreva, ale u tohto konk. som čítal, že aktivátorom je hlavne stres a dedičnost.
O dedičnosti ste sa v minulosti vyjadrili, že sa dedia zlé stravovacie návyky ako sam. ochorenie.
Vylučuje sa to v teda aj v tomto prípade?
Ďakujem

Jarda — čtv čen 23, 2011 9:32 pm
Mat11 píše:
Čo sposobuje ochorenie psoriáza?
Čo by ste doporučili ako liečbu?
Viem, že ochorenia kože súvisia so stavom čreva, ale u tohto konk. som čítal, že aktivátorom je hlavne stres a dedičnost.
O dedičnosti ste sa v minulosti vyjadrili, že sa dedia zlé stravovacie návyky ako sam. ochorenie.
Vylučuje sa to v teda aj v tomto prípade?
Ďakujem

Lupenku ovlivňuje stejný mechanizmus jako každé jiné kožní onemocnění a již jsem to zde probíral, tak si to projděte.

Mat11 — čtv čen 23, 2011 9:50 pm
Jarda píše:
Lupenku ovlivňuje stejný mechanizmus jako každé jiné kožní onemocnění a již jsem to zde probíral, tak si to projděte.

Tak, to som nevedel, že sa to nazýva aj "lupenka".
Už mi je to jasné.
Ďakujem

Marcela28 — stř úno 01, 2012 12:35 pm

Dobrý deň,

konečne som našla stránku na ktorej sa dá online diskutovať o tejto téme. Mám psoriázu a zaujímalo by ma, či by mi mohlo pitie uriny pomôcť. Pijem ju ráno a teraz aj cez deň a samozrejme, že som zmenila aj svoj jedálny lístok.

Ďakujem za odpoveď

Jarda — čtv úno 02, 2012 5:36 pm
Marcela28 píše:
Dobrý deň,

konečne som našla stránku na ktorej sa dá online diskutovať o tejto téme. Mám psoriázu a zaujímalo by ma, či by mi mohlo pitie uriny pomôcť. Pijem ju ráno a teraz aj cez deň a samozrejme, že som zmenila aj svoj jedálny lístok.

Ďakujem za odpoveď

Tak určitě mohlo, ale základ je zlepšit kvalitu krve, čili prostudujte si sirnou patlanici a další témata směřující k obnově kvalitní krve.

Peto — sob kvě 05, 2012 12:20 am

Dobrý deň. Tiež mám miernu psoriázu psoriasis vulgaris 10 rokov. Mám ešte aj pár ďalších problémov ako alergie (od malička), bolesti chrbtice, šedivé vlasy od 15r apod... ale najviac ma trápi tá psoriáza. Pomaly začínam prechádzať na ovozel stravu a obmedzujem chlieb a alkohol. Ešte som v tom nováčik a robím chyby. Zistil som, že nové drobné červené ložiská ktoré sa vytvárali po rôznych jedlách a alkohole sa skoro vôbec nevytvárajú. No Staré veľké ložiská sú bez zmeny. Aké sú vaše názory na rôzne testy intolerantnosti jedál? Alergiu na jedlo nemám. Tak trochu bezhlavo som sa vrhol do hladoviek a mám za sebou tri 36 hodinové v priebehu mesiaca. Aj keď klystýr ani iné očistné kúry som zatial nepoužíval, prežil som to :lol: strata váhy 7kg. pri 181cm z 80 na 73 kg. na Návratovku som robil 1 deň surovou zeleninou ala Partykova, varenou zeleninou riedené šťavy a večer šťavy neriedené. Naparovačku nemám, je vhodný aj tzv "slow cooker"? Pokračovať v týchto hladovkách alebo prestať a zameriať sa hlavne na stravu, zbaviť sa psoriázy a potom na pôst? Chcel by som byť totiž "úplne" zdraví a očistiť si telo aj ducha. Nachádzam sa v anglicku (bohužiaľ :( )a skúšal som aj sirnú patlaninu, no ľanový olej majú v potravinách aj bio voľne vystavený na regále a skutočne neviem posúdiť či je alebo nie je skazený. Nahorklý bol aj ako celková zmes s tvarohom. Používal som tvaroh z poľského obchodu tučný aj tesco quark cheese(anglická verzia tvarohu) s nízkym obsahom tuku. Stará literatúra odkazuje na tučný a nová na chudý tvaroh. Je nejaký spôsob ako zaslať ľanový olej z čiech alebo slovenska do anglicka? ak je tu niekto v anglicku prosím pošlite rady na overený ľanový olej. Kuriér SK/CZ-UK mrazničku nemá a prevoz trvá niekoľko dní až dva týždne. Stránku čítam len pár týždňov a celé to ešte zďaleka nemám prejdené. Ak je tento príspevok na viac tém skúsim otázky rozdeliť. Rady a kritika vítaná

sakul — sob kvě 05, 2012 7:10 am
Peto píše:
Dobrý deň. Tiež mám miernu psoriázu psoriasis vulgaris 10 rokov. Mám ešte aj pár ďalších problémov ako alergie (od malička), bolesti chrbtice, šedivé vlasy od 15r apod... ale najviac ma trápi tá psoriáza. Pomaly začínam prechádzať na ovozel stravu a obmedzujem chlieb a alkohol. Ešte som v tom nováčik a robím chyby. Zistil som, že nové drobné červené ložiská ktoré sa vytvárali po rôznych jedlách a alkohole sa skoro vôbec nevytvárajú. No Staré veľké ložiská sú bez zmeny. Aké sú vaše názory na rôzne testy intolerantnosti jedál? Alergiu na jedlo nemám. Tak trochu bezhlavo som sa vrhol do hladoviek a mám za sebou tri 36 hodinové v priebehu mesiaca. Aj keď klystýr ani iné očistné kúry som zatial nepoužíval, prežil som to :lol: strata váhy 7kg. pri 181cm z 80 na 73 kg. na Návratovku som robil 1 deň surovou zeleninou ala Partykova, varenou zeleninou riedené šťavy a večer šťavy neriedené. Naparovačku nemám, je vhodný aj tzv "slow cooker"? Pokračovať v týchto hladovkách alebo prestať a zameriať sa hlavne na stravu, zbaviť sa psoriázy a potom na pôst? Chcel by som byť totiž "úplne" zdraví a očistiť si telo aj ducha. Nachádzam sa v anglicku (bohužiaľ :( )a skúšal som aj sirnú patlaninu, no ľanový olej majú v potravinách aj bio voľne vystavený na regále a skutočne neviem posúdiť či je alebo nie je skazený. Nahorklý bol aj ako celková zmes s tvarohom. Používal som tvaroh z poľského obchodu tučný aj tesco quark cheese(anglická verzia tvarohu) s nízkym obsahom tuku. Stará literatúra odkazuje na tučný a nová na chudý tvaroh. Je nejaký spôsob ako zaslať ľanový olej z čiech alebo slovenska do anglicka? ak je tu niekto v anglicku prosím pošlite rady na overený ľanový olej. Kuriér SK/CZ-UK mrazničku nemá a prevoz trvá niekoľko dní až dva týždne. Stránku čítam len pár týždňov a celé to ešte zďaleka nemám prejdené. Ak je tento príspevok na viac tém skúsim otázky rozdeliť. Rady a kritika vítaná

Lupenka je slušně řešitelný problém, který se dá zvládnout v rámci měsíců a platí pro něj postupy, které jsou na těchto stránkách mnohokrát zopakovány. Leccos jste už zmínil, určitě se jedná o změnu stravy a vyloučení lepku a cukru, srovnání ph, suplemetnaci základních minerálů a vitamínů a dalších látek, hlavně těch související s kůží (B komplex, A, E síra, omega3 apod).

Dejte důraz na značný pohyb v přírodě. Buďte hodně na slunci, pokud to je u vás možné tak u moře a v lese, nebojte se odložit co nejvíc oblečení aby to bylo společensky únosné, hodně dýchejte a často vlezte do nějaké ještě aspoň trochu čisté řeky nebo rybníka, přestože vám to kožní asi zakazuje. Zkuste aspoň občas chodit bosý.

Problémy z kůží jsou na fyzické úrovni spojené se stravu a zanesením těla, na vnitřní úrovni je to často nedostatek kontaktu v mnoha oblastech. Kůže je totiž kontaktní orgán, který je určený k tomu, aby se dotýkal ... Nedostatek kontaktu může symbolizovat i vnitření uzavírání se nebo blokování se vůči okolí

Prozkoumejte možnost překmnožené kvasinky a parazitů. Nechte se vyšetřit na EAV a mikrospou s temným polem, to by ve VB neměl být problém

Přestože u kožních problém nemá vnější aplikace čehokoli většinou velký význam, u lupenky můžete zkusit masti Dr. Michaelse, na to že je to pouhý krém, má zvláštně velké procento zlepšení. Nutno však mít na paměti, že i kdyby pomohl, není to systémové řešení problému. A podle toho co píšete, vy potřebujete nutně systémová opatření ...

Hodně štěstí

Peto — sob kvě 05, 2012 3:27 pm

Takže by som teraz mal vykašľať na pôst a začať najprv so stravou? Mimochodom slnka je tu minimálne = v lete tak max 3 týždne, otvorené pláže prakticky neexistujú a more je ďaleko a chladné. Je vhodný vitamín d3 ako náhrada za slnko?

sakul — ned kvě 06, 2012 12:43 pm

Náhrada za slunce neexistuje, vitamin D můžete brát, přes léto jen do 1000 jednotek, případně doplňovat přes rybí tuk.

Můžete měnit stravu a zařazovat jednodenní půsty, pokud se ale cítíte připraven, není problém rozjet s patřičnými znalostmi půst delší.

pv33 — ned kvě 06, 2012 8:17 pm
sakul píše:
Náhrada za slunce neexistuje, vitamin D můžete brát, přes léto jen do 1000 jednotek, případně doplňovat přes rybí tuk.

Můžete měnit stravu a zařazovat jednodenní půsty, pokud se ale cítíte připraven, není problém rozjet s patřičnými znalostmi půst delší.

Pokud neco od vitaminu D, tak se doporucuje vitamin D3. Predavkovani u nas opravdu nehrozi diky zakazum uradu pro zakazovani vitaminu. na rozdil od USA, u nas je povoleno prodavat maximalne bud 400 nebo 1000 jednotek a smysl to ma od nekolika tisic jednotek denne.

Napriklad v clanku http://www.naturalnews.com/027522_Vitam ... osure.html
uvadeji ze toxicita se muze projevit pri dlouhodobem uzivani vit D kolem 40 tisic jednotek denne, coz u nas asi nikomu nehrozi.

Samozrejme nejlepsi je slunce.Nevim, jak jsi to myslel s tim 1000 jednotek denne, ale urcite lze mnohem vic, tady D3.

Peto — ned kvě 06, 2012 8:47 pm

Mám objednaný vitamín d3 5000 jednotiek. Zatiaľ si dám zopár krátkych hladoviek a potom skúsim 3-dennú. Chcel by som to dotiahnuť aj na dlhšiu hladovku, pokiaľ sa na to budem cítiť. Je dôležité sa riadiť mesačnými fázami, alebo je to druhoradé? Je destilovaná voda nutnosťou pri hladovke, alebo je to len také plus.

sakul — pon kvě 07, 2012 9:57 am
pv33 píše:
Pokud neco od vitaminu D, tak se doporucuje vitamin D3. Predavkovani u nas opravdu nehrozi diky zakazum uradu pro zakazovani vitaminu. na rozdil od USA, u nas je povoleno prodavat maximalne bud 400 nebo 1000 jednotek a smysl to ma od nekolika tisic jednotek denne.

uvadeji ze toxicita se muze projevit pri dlouhodobem uzivani vit D kolem 40 tisic jednotek denne, coz u nas asi nikomu nehrozi.

Samozrejme nejlepsi je slunce.Nevim, jak jsi to myslel s tim 1000 jednotek denne, ale urcite lze mnohem vic, tady D3.

To co píšete platí pro zimní a podzimní období, v létě už je třeba se chovat jinak. V případě slunečného dne se dostane do těla přesně tolik déčka kolik tělo potřebuje a pak jsou spuštěny v kůži mechanismy kdy se dále nepřeměňuje. Proto není možné se se ze slunce předávkovat. Pokud byste však do slunného dne napálil ještě nekolik tisíc jendotek a případně rybí tuk, je to jednak zbytečné vyhazování peněz ale také se můžete dostat do problémů

Jinak v zimě já suplementuji 4-5 tisíc plus rybí tuk

jani — pon kvě 07, 2012 11:34 am
sakul píše:
To co píšete platí pro zimní a podzimní období, v létě už je třeba se chovat jinak. V případě slunečného dne se dostane do těla přesně tolik déčka kolik tělo potřebuje a pak jsou spuštěny v kůži mechanismy kdy se dále nepřeměňuje. Proto není možné se se ze slunce předávkovat. Pokud byste však do slunného dne napálil ještě nekolik tisíc jendotek a případně rybí tuk, je to jednak zbytečné vyhazování peněz ale také se můžete dostat do problémů

Jinak v zimě já suplementuji 4-5 tisíc plus rybí tuk

... a já přes zimu používám horské sluníčko ( možná to má i smysl ) :idea:

Jarda — úte kvě 08, 2012 5:39 pm
Peto píše:

Člen sakul vám až na ten vitamín D3 odpověděl správně. U uvedeného vitamínu bych si v případě nedostatku pobytu na slunci určitě udělal testy na jeho hladinu v krvi a při objektivním zjištění nedostatku je třeba srovnat jeho deficit pomocí opravdu velkých dávek, ale pozor, dá se předávkovat, čili bez testu určitě nezkoušet.

Jarda — úte kvě 08, 2012 5:42 pm
pv33 píše:

Zde bych oponoval, že toxicita nehrozí, to jsem si sám vyzkoušel a není zase tak velký problém se jím předávkovat, zvláště pokud máte suplementaci spojenou s delším pobytem na slunci. Jinak v případě deficitu ta uvedená dávka není ani nijak vysoká, ale každopádně je nutné si stav hlídat.

Peto — stř kvě 09, 2012 1:57 pm

Je možné mať psoriázu aj kandidu zároveň? Kým som neprišiel na toto fórum o kandide som ani nevedel. Mám niektoré príznaky ako únava slabšie kosti štípanie konečníka no na 100% si niesom istý. Posledných 10 rokov v mojom jedálničku prevládal chlieb a rohlíky, pizza, fast foody, alkohol, kopu mäsa a pomerne málo zeleniny a ovocia. Vždy som bol nefajčiar. Pľuvacie testy mi vždy vyšly pozitívne = voda bola zakalená, biela a na spodku pohára usadeniny. Ph tester digitálny je na ceste. Na psoriazu sa odporúča jedlo nemastné neslané nie štipľavé - na kandidu tu píšete chili, cesnak cibuľa a zázvor, ktoré mi prídu šťipľavé dosť. Čo si z toho vybrať? Z tabuľky jedál na kandidu z ovocia v prvej fáze je iba citrón, limetka a avocado. Žiadne iné ovocie? Test intolerantnosti jedál mi tu anglickí"mudrci" spraviť nechcú a neviem či to nebude podobné aj na EAV test. O 3 mesiace idem domov, tak si testy spravím doma pokiaľ to nebude možné tu.

sakul — stř kvě 09, 2012 7:02 pm
Peto píše:
Je možné mať psoriázu aj kandidu zároveň? Kým som neprišiel na toto fórum o kandide som ani nevedel. Mám niektoré príznaky ako únava slabšie kosti štípanie konečníka no na 100% si niesom istý. Posledných 10 rokov v mojom jedálničku prevládal chlieb a rohlíky, pizza, fast foody, alkohol, kopu mäsa a pomerne málo zeleniny a ovocia. Vždy som bol nefajčiar. Pľuvacie testy mi vždy vyšly pozitívne = voda bola zakalená, biela a na spodku pohára usadeniny. Ph tester digitálny je na ceste. Na psoriazu sa odporúča jedlo nemastné neslané nie štipľavé - na kandidu tu píšete chili, cesnak cibuľa a zázvor, ktoré mi prídu šťipľavé dosť. Čo si z toho vybrať? Z tabuľky jedál na kandidu z ovocia v prvej fáze je iba citrón, limetka a avocado. Žiadne iné ovocie? Test intolerantnosti jedál mi tu anglickí"mudrci" spraviť nechcú a neviem či to nebude podobné aj na EAV test. O 3 mesiace idem domov, tak si testy spravím doma pokiaľ to nebude možné tu.

Vaše uvažování jde správným směrem. Kožní projevy různého charakteru jsou významném projevem kandidozy. Candida albicans produkuje několik poměrně dost toxických látek, které nesmírně zatěžují játra a ty nestačí filtrovat její metabolity. Náhradním vylučovacím orgánem je kůže a tudy se dostává ven, co orgány nezvládnou.

Další souvislost najdete u vstřebávání živin - velmi úzce řečeno vitamínů a minerálů. Při systémové kandidoze je velmi častá porucha vstřebávání živin, do těla se tedy dostává pouze část přijmutých nutrientů. Na druhou stranu kůže lupenkáře spotřebovává obrovské množství prvků (se zinkem v čele) na obnovu poškozené kůže, hojení ran, boj s infekcemi a hodně se jich spálí i při stresu, který je sekundárně spouštěn při nedobrém stavu kůže.

Tady se tedy tvoří uzavřený kruh. Do těla se dostává nedostatečné množství látek, které tělo naopak potřebuje vzhledem k nadměrné zátěži v množství velmi velkém. Stav kůže se proto horší a mohou se dostavit i následné problémy v jiných oblastech (zpravidla to začne poruchou imunity). Vystoupit z tohoto kruhu je možné jedině v rámci dvou opatření - jednak likvidace přemnožení kvasinky a zároveň masivní doplňování deficitních látek v potravě a pomocí suplementů (na základě vlasové a krevní analýzy)

V případě, že se kandidoza potvrdí nedoporučuji najet hned na nejtvrdší fázi, vzhledem k nebezpečí zamoření těla odpadem v podobě mrtvých kvasinek a rapidního zhoršení stavu kůže. Začal bych pár týdnů s potravinami z kategorie 0-3 a přitom udělal několik očistných procedur (klystýry, krátké půsty, očista jater, kloubů, zásadité koupele apod). Poté bych zužoval na 0-2 a nakonec ne dříve jak po měsíci na 0-1. Teprve zde bych začal přidávat silné fungicidy jako kys. kaprylovou, grepové kapky, oregánový olej apod. Ne všechny naráz, je účinnější je cyklit.
V této nejtvrdší fázi je třeba počkat než se kůže zcela vyčistí, což může být mnoho měsíců, často i půl rok či rok. Poté se obezřetně vracet z 0-1 na 0-3. U kožních problémů bych nedával při návratovce ovoce, ale opatrně bych začleňoval pohanku, jáhly, batáty, topinambury, basmati rýži apod.

sakul — stř kvě 09, 2012 7:18 pm

Při řešení stravy a různých fází diety, což je nepochybně velmi vhodné, je však potřeba zamýšlet se nad tím, co mi lupenka chce říci o mém vnitřním prostoru.

Proč se tělo zbavuje kůže? Proč odlupuje tak důležitou ochrannou bariéru často až na krev?

Je možné, že to je projev toho, že se něco uzavřeného uvnitř dere na povrch a je to demonstrováno právě porušováním bariéry, která nás má chránit před vnějším světem.

Může to být přílišná uzavřenost jedince či jeho emoční plytkost a lupénka je výzvou k otevření se.
Pomůže více své pocity sdílet, nebát se křičet, plakat, smát se, projevovat emoce a nedusit je v sobě. Patří k tomu také otevření se přirozenému okolí. Teď je příhodná doba shodit ze sebe co je společensky únosné a vyrazit do lesa, k vodě, lehnout do trávy. Každý den když jdu z práce tak na kraji města sundám všechno oblečení až na kraťasy, vyzuji si boty a jdu se bosý projít po poli, vykoupat do řeky a pak se povaluji někde polonahý pod stromem. Je to úžasný pocit, který dokáže dobře rozšířit naše dobře utvrzené hranice vůči ostatnímu.

Můžou to být ale také hluboko schované bloky a traumata, něco nevyřčeného, ńevykřičeného, nevyjádřeného, co se dere na povrch. Zde můžou pomoci hlubinné terapie. Jedna z velkých úlev, která se mi dostala, byla vykřičení a vymlácení svých trablí při několika seansí holotropního dýchání. To si pak člověk opravdu může vydechnout.

Lupenka dává najevo, že je něco špatně na vnitřní úrovni. Postupujte ale na všech úrovních. Vnitřní ve smyslu těla, potravy, orgánů, krve, ale také hlouběji ve smyslu stresů, denního prožívání životní situace, psychické pohody a ještě níže v oblasti hloubi naší psychiky, kde si zcela jistě hýčkáme řadu traumat, bloků, nevyřešených situací ať již nás samých nebo generací našich předků, které do jisté míry utvářeli to, jak si vedeme právě nyní.

A existuje ještě jedna úroveň, kam by se dalo jít rovnou aniž by se člověk zabýval těmi ostatními. A tou je ta duchovní, tam to lze vzít šmahem, ale ne každý je připraven zaplatit z našeho běžného pohledu dost vysokou cenu.

smajliss — stř kvě 09, 2012 8:37 pm
sakul píše:
Při řešení stravy a různých fází diety, což je nepochybně velmi vhodné, je však potřeba zamýšlet se nad tím, co mi lupenka chce říci o mém vnitřním prostoru.

Proč se tělo zbavuje kůže? Proč odlupuje tak důležitou ochrannou bariéru často až na krev?

Je možné, že to je projev toho, že se něco uzavřeného uvnitř dere na povrch a je to demonstrováno právě porušováním bariéry, která nás má chránit před vnějším světem.

Může to být přílišná uzavřenost jedince či jeho emoční plytkost a lupénka je výzvou k otevření se.
Pomůže více své pocity sdílet, nebát se křičet, plakat, smát se, projevovat emoce a nedusit je v sobě. Patří k tomu také otevření se přirozenému okolí. Teď je příhodná doba shodit ze sebe co je společensky únosné a vyrazit do lesa, k vodě, lehnout do trávy. Každý den když jdu z práce tak na kraji města sundám všechno oblečení až na kraťasy, vyzuji si boty a jdu se bosý projít po poli, vykoupat do řeky a pak se povaluji někde polonahý pod stromem. Je to úžasný pocit, který dokáže dobře rozšířit naše dobře utvrzené hranice vůči ostatnímu.

Můžou to být ale také hluboko schované bloky a traumata, něco nevyřčeného, ńevykřičeného, nevyjádřeného, co se dere na povrch. Zde můžou pomoci hlubinné terapie. Jedna z velkých úlev, která se mi dostala, byla vykřičení a vymlácení svých trablí při několika seansí holotropního dýchání. To si pak člověk opravdu může vydechnout.

Lupenka dává najevo, že je něco špatně na vnitřní úrovni. Postupujte ale na všech úrovních. Vnitřní ve smyslu těla, potravy, orgánů, krve, ale také hlouběji ve smyslu stresů, denního prožívání životní situace, psychické pohody a ještě níže v oblasti hloubi naší psychiky, kde si zcela jistě hýčkáme řadu traumat, bloků, nevyřešených situací ať již nás samých nebo generací našich předků, které do jisté míry utvářeli to, jak si vedeme právě nyní.

A existuje ještě jedna úroveň, kam by se dalo jít rovnou aniž by se člověk zabýval těmi ostatními. A tou je ta duchovní, tam to lze vzít šmahem, ale ne každý je připraven zaplatit z našeho běžného pohledu dost vysokou cenu.

To je supr příspěvek. A myslíš, že to stejně platí i na lupy, když tam je to specifiky jenom ve vlasech ?

Jarda — sob kvě 12, 2012 9:48 pm
Peto píše:

Tak člen sakul vám to popsal výborně, čili pouze k tomu testování, na to bych se zatím vykašlal, přeci jste schopen sníst jídlo a pozorovat a zapisovat si svoje reakce na konkrétní potraviny, to jsou nejlepší testy co znám.

Peto — pon kvě 14, 2012 3:33 am

Ako je to s mäsom, môže sa všetko okrem hovädzieho a bravčového? Predpokladám že skôr varené a dusené ako pečené či smažené.
Otázka na sirnú patlaninu = ak by som používal skutočne pokazený ľanový olej 50ml denne s tvarohom = aké zlé účinky by som pocítil, alebo sa to prejavuje v neskoršom období?
Krátke pôsty robím. Štvrtý 36 hodinový pôst za mnou, zatiaľ bez klystíru. Klystýr budem praktikovať po zakúpení irigátoru. Po koľkodennom pôste sa už nemusím vraciať k tabletkám na útlm alergie? Cetirizin dyhidrochloride 10mg (alerid, zyrtec...). Počas pôstu a návratovky samozrejme tabletky vynechávam.

sakul — pon kvě 14, 2012 8:29 pm
Peto píše:
Ako je to s mäsom, môže sa všetko okrem hovädzieho a bravčového? Predpokladám že skôr varené a dusené ako pečené či smažené.
Otázka na sirnú patlaninu = ak by som používal skutočne pokazený ľanový olej 50ml denne s tvarohom = aké zlé účinky by som pocítil, alebo sa to prejavuje v neskoršom období?
Krátke pôsty robím. Štvrtý 36 hodinový pôst za mnou, zatiaľ bez klystíru. Klystýr budem praktikovať po zakúpení irigátoru. Po koľkodennom pôste sa už nemusím vraciať k tabletkám na útlm alergie? Cetirizin dyhidrochloride 10mg (alerid, zyrtec...). Počas pôstu a návratovky samozrejme tabletky vynechávam.

Zkažený lněný olej smrdí a bylo by vám z něj pravděpodobně blbě. Takže určitě nepoužívat. Co se masa týče tak v každém případě se vyvarujte vepřového. Pokud jste krevní skupina 0, mohlo by Vám prospívat hovězí, takže to otestujte. Jinak preferujte pokud možno bio kachnu či jiného opeřence. Obecně ale konzumace masa a čištění těla nejdou příliš dohromady - aspoň ne u většiny lidí, je však možné že budete založením masožravec.

Ohledně vysazení antihistaminik to vá nikdo nevyvěští z koule. Bude záležet jak moc máte poškozenou imunitu a co všechno jhste si do sebe zanesl. A samozřejmě také jak rychle budete čistit. Při rychlém postup můžete poznat výsledka v rámci půl roku, ale dočišťování může trvat ještě hodně let

Peto — úte kvě 15, 2012 10:53 pm

tak to dojem kacku co som kupil co najskor :P . krvna skupina som b- (aspon myslim). Takze hovadzie a bravcove, najlepsie vsetko maso vylucim. Tak v tabletkach budem pokracovat - beriem ich od malicka asi od 6 rokov - teraz mam 30. Imunitu mam poslabsiu.
Ako je to s mrazenou zeleninou - nikde sa prakticky nepise ci je vhodna alebo nie. Su ovocne (organicke) caje vhodne? Dzusy kupovane v obchode nie su vhodne ziadne, ani bio? Mam na mysli hlavne bio repkova stava.
Otazka na tabulku potravin Sakula: preco banan a varena mrkva nie su vhodne, hroznove vino je v 4 skupine = mysli sa tym hrozno alebo vino? Niekde som cital ze na psoriazu je prave vhodna stava z mrkvy, cervenej repky, cerveneho hrozna a uhorky - len neviem ci zmixovat spolu alebo osobitne.
Je vhodna na psoriazu monodieta? Mam na mysli zlty melon a stava z neho na blenderi (odstavovac nemam).
Je vhodne alebo nevhodne sa pustat do 3 dnovej hladovky bez predchadzajucej ocisty? Partykova odporuca 5 tyzdnov klistyru a dalsie ocisty pred vobec nejakymi hladovkami. Klistyr u mna este nebol vykonany. V pripade dlhsej hladovky je nutnost destilovana voda, prip. prevarena zmrazena alebo je to len "lepsie"? je vhodne pouzivat destilovanu vodu dozivotne?
Mimochodom nie je nikto na tomto fore v anglicku? Nic lacnejsie ako granovita lanovy olej som zatial nenasiel 4.7£ za 260ml.

sakul — stř kvě 16, 2012 7:27 pm
Peto píše:
tak to dojem kacku co som kupil co najskor :P . krvna skupina som b- (aspon myslim). Takze hovadzie a bravcove, najlepsie vsetko maso vylucim. Tak v tabletkach budem pokracovat - beriem ich od malicka asi od 6 rokov - teraz mam 30. Imunitu mam poslabsiu.
Ako je to s mrazenou zeleninou - nikde sa prakticky nepise ci je vhodna alebo nie. Su ovocne (organicke) caje vhodne? Dzusy kupovane v obchode nie su vhodne ziadne, ani bio? Mam na mysli hlavne bio repkova stava.
Otazka na tabulku potravin Sakula: preco banan a varena mrkva nie su vhodne, hroznove vino je v 4 skupine = mysli sa tym hrozno alebo vino? Niekde som cital ze na psoriazu je prave vhodna stava z mrkvy, cervenej repky, cerveneho hrozna a uhorky - len neviem ci zmixovat spolu alebo osobitne.
Je vhodna na psoriazu monodieta? Mam na mysli zlty melon a stava z neho na blenderi (odstavovac nemam).
Je vhodne alebo nevhodne sa pustat do 3 dnovej hladovky bez predchadzajucej ocisty? Partykova odporuca 5 tyzdnov klistyru a dalsie ocisty pred vobec nejakymi hladovkami. Klistyr u mna este nebol vykonany. V pripade dlhsej hladovky je nutnost destilovana voda, prip. prevarena zmrazena alebo je to len "lepsie"? je vhodne pouzivat destilovanu vodu dozivotne?
Mimochodom nie je nikto na tomto fore v anglicku? Nic lacnejsie ako granovita lanovy olej som zatial nenasiel 4.7£ za 260ml.

Pokud budeme brát výživu podle krevních skupin jako vodítko pro vaše stravování tak maso bez obav můžete, jen vyloučíte kuře a vepřové. Doporučuji však ne více než 2x týdně. Z mnoha ohledů však pro vás budou vhodné probiotické mléčné výrobky. Doporučuji si začít dělat kefír a jogurt z tibetské houby. Jednak podle krevních skupin by vám tohle mělo bezvadně sedět, ale hlavně u kožních trablí bude problém se střevech s mikroflorou a pravděpodobně i hladinou vitamínů skupiny B. Obojí vám pomůže srovnat právě dobře prokvašený kefír z houby. Nechte jej ale pracovat více jak 24 hodin, spíše 36-48 aby byla bylo zpracováno co nejvíce laktozy.

Mraženou zeleninu si občas dejte, tím nic nepokazíte, ale preferujte čerstvou. Není myslím důvod v tomto ročním období znehodnocovat zeleninu mražením.

Průmyslové džusy i ty BIO přenechte lidem co chtějí vyhazovat peníze do kanálu a vy si chytře pořiďte odšťoavňovač například rohnson a za cca 1500Kč si můžete připravovat sám své čerstvé šťávy. Načtěte si ale něco o pravidlech dělání šťáv a jejíich kombinování, jelikož to co tam popisujete by jednak chtunalo strašně a jednak byste se z toho pravděpodobně slušně pos...

Pokud se ptáte na vhodnost či nevhodnost potravin tak tabulka je určena výhradně pro protikvasinkovou dietu a nevypovídá nic o tom jak jsou hodnotné potraviny pro běžného člověka. Tedy ve vašem případě si prvni ujasněte jestli příčinou vašich problémů je kandidoza a pokud ano, řiďte se tabulkou a dalšími protikvasinkovými opatřeními, které jsou všude popsané.

Pokud kandidozu vyloučíte, jděte cestou obecně zdravé výživy a očist, které jsou zde také bohatě popsané. Podle toho co píšete vás čeká poměrně dost studia, ale bez něj to nepůjde. Získané informace se vám však bohatě vrátí. Já jsem takto dostal pod kontrolu nekontrolovatelný ekzém, který 30 let neúspěšně léčila více jak desítka významných lékařů.

Máte tam spoustu dalších dotazů. Zkuste více číst a teprve pak se ptejte co vám z toho nebylo jasné. Dejte pak vědět, pokud budu moci přispět svými znalostmi, rád napíši už jenom protože si dokáži velmi dobře představit co to je mít takto poškozenou kůži.

Jarda — pon kvě 21, 2012 7:04 pm
Peto píše:

Člen sakul vám odpovídá velice dobře a pokud jde o můj názor, tak hlavně začít číst, na většinu vašich otázek zde již odpovědi jsou a mnohdy i několikrát. Bez zásadních informací budete dělat chyby a léčba se zbytečně prodlužuje, přičemž jako základ vidím zahájit pravidelné čistění střeva, což má na pokožku zásadní vliv.

PepinoCZ — stř srp 22, 2012 9:41 pm

Je mi 32 let a s lupenkou ziji od 14 let. Na tele jsem mel po celou dobu par flicku, ktere jsem nikdy moc neresil a mazal masti od kozniho lekare.
Behem posledniho roku se jakoby lupenka probudila a zacla se po tele rozsirovat. Flicky se zacaly zvetsovat a objevovat treba i na nohou, kde jsem nikdy zadne flicky nemel.
Ke vsemu se v lednu tohoto roku pridaly bolesti a otoky kloubu, ktere mi obcas zneprijemnuji pohyb, svalova unava a nechutenstvi.

Kdyz jsem navstivil obvodniho lekare se zadosti o radu a pomoc, tak se mi dostalo vety : "Moderni medicina Vam nepomuze". Jiny lekar me poslal na revmatologii, kde lekar diagnostikoval psoriatickou artritidu, dal mi prasky proti bolestem a otokum kloubu, a rozloucil se s dalsi navstevou za pul roku.

Pane Jardo, chtel bych Vas poprosit o radu, jakym zpusobem bojovat.

Upravil jsem stravu, zacal merit pH moci (kolikrat rano nenamerim nic na rozsahu 5-9), provadim ocistu tlusteho streva, provadim ocistu kloubu s bobkacem. Moje vaha se pohnula z 112kg na 103kg. Presto zadnou ulevy nepocituji. Mam pocit, ze klouby na nohach i rukach rostou.

Bolesti se objevuji i vchodidlech pri chuzi. Kdysi jsem navstivil ortopedii s podezrenim na patni ostruhu (cca 5 let zpet). Lekar ze snimku RTG vycetl, ze to neni ostruha, ale jakysi oblacek vysrazeneho vapniku. Po nekolika navstevach rehabilitace (pristroj s ultrazvukem) byla bolest v chodidlech pryc. Nemuze byt v tele nejaky problem s vapnikem (vztah lupenky, stav kloubu, ukladani-vysrazeni) ???

Moje otazka by byla jestli jsou nejake specialni postupy/ocisty na lupenku a hlavne otazka na doplnky stravy, mineraly, vitaminy, ......

P.S.: Ve Vasem foru jsem nasel doplny stravy, kdybych si neco chtel objednat tak pres nejake rozhrani Eshopu nebo soukromou zpravu ???

Diky za informace.

Xeelee — čtv srp 23, 2012 2:45 am

Stačilo by si přečíst tohle krátký vlákno a měl bys v tom jasno. Jen nevím, jestli tu je zmíněno goji (kustovnice čínská). Ta je na krev výborná.

PepinoCZ — čtv srp 23, 2012 1:26 pm

Spise mam v tom chaos, ale diky za radu. :idea:

Jarda — pát srp 24, 2012 9:40 pm
PepinoCZ píše:
Je mi 32 let a s lupenkou ziji od 14 let. Na tele jsem mel po celou dobu par flicku, ktere jsem nikdy moc neresil a mazal masti od kozniho lekare.
Behem posledniho roku se jakoby lupenka probudila a zacla se po tele rozsirovat. Flicky se zacaly zvetsovat a objevovat treba i na nohou, kde jsem nikdy zadne flicky nemel.
Ke vsemu se v lednu tohoto roku pridaly bolesti a otoky kloubu, ktere mi obcas zneprijemnuji pohyb, svalova unava a nechutenstvi.

Kdyz jsem navstivil obvodniho lekare se zadosti o radu a pomoc, tak se mi dostalo vety : "Moderni medicina Vam nepomuze". Jiny lekar me poslal na revmatologii, kde lekar diagnostikoval psoriatickou artritidu, dal mi prasky proti bolestem a otokum kloubu, a rozloucil se s dalsi navstevou za pul roku.

Pane Jardo, chtel bych Vas poprosit o radu, jakym zpusobem bojovat.

Upravil jsem stravu, zacal merit pH moci (kolikrat rano nenamerim nic na rozsahu 5-9), provadim ocistu tlusteho streva, provadim ocistu kloubu s bobkacem. Moje vaha se pohnula z 112kg na 103kg. Presto zadnou ulevy nepocituji. Mam pocit, ze klouby na nohach i rukach rostou.

Bolesti se objevuji i vchodidlech pri chuzi. Kdysi jsem navstivil ortopedii s podezrenim na patni ostruhu (cca 5 let zpet). Lekar ze snimku RTG vycetl, ze to neni ostruha, ale jakysi oblacek vysrazeneho vapniku. Po nekolika navstevach rehabilitace (pristroj s ultrazvukem) byla bolest v chodidlech pryc. Nemuze byt v tele nejaky problem s vapnikem (vztah lupenky, stav kloubu, ukladani-vysrazeni) ???

Moje otazka by byla jestli jsou nejake specialni postupy/ocisty na lupenku a hlavne otazka na doplnky stravy, mineraly, vitaminy, ......

P.S.: Ve Vasem foru jsem nasel doplny stravy, kdybych si neco chtel objednat tak pres nejake rozhrani Eshopu nebo soukromou zpravu ???

Diky za informace.

Tak myslím, že ideální by bylo projít příspěvky člena sakul, který bojoval s podobným problémem a jak píše, tak celkem úspěšně. Nicméně pokud je problém v kloubech, tak jste se nasytil kyselinou opravdu dostatečně a chvilku to prostě asi bolet bude, ono není možné vydolovat z tkání bordel nastřádaný za dvacet let do dvou týdnů. Počítejte minimálně s půl rokem, ale to musíte být opravdu na sebe tvrdý a sundat kila na svoji váhu z 18ti let. Základ je ve střevě a pokud existuje univerzální rada, tak čistit střeva a upravit pH, třeba pojídáním kvanta okurek.

PepinoCZ — pát srp 24, 2012 11:04 pm

Dekuji za rady.

Shodou okolnosti jsem vcera nakoupil okurky a vyzkousel odstavnit. Po vypiti 0.5l jsem se nestacil divit, jednak jsem navstivil toaletu 3x behem 24h (to co ze me slo ....) a jednak jsem se perfektne citil. Dnes jsem zkousel odstavnit spolu s okurkama i slupky z melounu, parada. Taky jsem dnes delal sirnou patlaninu tak doufam spravny smer je nastolen.

Dnes jsem si dopoledne mohl overit, ze obvodacka mela pravdu, kdyz pri posledni navsteve mi rekla vetu "Moderni medicina Vam nepomuze" . Po 2 letech jsem navstivil kozniho. Na otazku jestli jsou nejake doplnky vitaminy, mineraly, pro zlepseni stavu kuze jsem dostal odpoved : "Zadna odborna studie neprokazala vliv vitaminu na stav kuze." Dostal jsem predepsano hromadu hodne silnych kortikosteroidnich masti, ze jich neni v lekarnach v okrese, asi aby me nevidel dalsi 2 roky.

Jarda — sob zář 01, 2012 9:03 am
PepinoCZ píše:
Dekuji za rady.

Shodou okolnosti jsem vcera nakoupil okurky a vyzkousel odstavnit. Po vypiti 0.5l jsem se nestacil divit, jednak jsem navstivil toaletu 3x behem 24h (to co ze me slo ....) a jednak jsem se perfektne citil. Dnes jsem zkousel odstavnit spolu s okurkama i slupky z melounu, parada. Taky jsem dnes delal sirnou patlaninu tak doufam spravny smer je nastolen.

Dnes jsem si dopoledne mohl overit, ze obvodacka mela pravdu, kdyz pri posledni navsteve mi rekla vetu "Moderni medicina Vam nepomuze" . Po 2 letech jsem navstivil kozniho. Na otazku jestli jsou nejake doplnky vitaminy, mineraly, pro zlepseni stavu kuze jsem dostal odpoved : "Zadna odborna studie neprokazala vliv vitaminu na stav kuze." Dostal jsem predepsano hromadu hodne silnych kortikosteroidnich masti, ze jich neni v lekarnach v okrese, asi aby me nevidel dalsi 2 roky.

To vám řekla správně, ona moderní medicína ani nikomu pomáhat nemá, má se stále léčit, ne vyléčit, to je přeci logická blbost, když každý lékař je placen za léčení a ne za vyléčení. Čistěte střeva, jezte zdravě a nestresujte se, pak nemusíte chodit k doktorům a dostávat na nesmyslné problémy stejně nesmyslné "léky".

PepinoCZ — pon zář 03, 2012 5:20 pm

Posilam nekolik fotek lozisek lupenky. Jednak pro sebe at mam s cim porovnavat "zlepseni" a jednak pro ty, kteri me o to pozadali.

Flicky jsou biloruzove bez tvorby supin, nesvedi to, urcite pomohlo hodne se slunit a verim, ze ke zlepseni prispivaji i rady, ze kterych na foru cerpam.

Přílohy:
P1230776.JPG
P1230776.JPG [ 275.04 KiB | Zobrazeno 19372 krát ]
P1230778.JPG
P1230778.JPG [ 288.72 KiB | Zobrazeno 19372 krát ]
P1230779.JPG
P1230779.JPG [ 138.03 KiB | Zobrazeno 19372 krát ]
PepinoCZ — pon zář 03, 2012 5:23 pm

Foto holene a lytka.

Přílohy:
P1230772.JPG
P1230772.JPG [ 140.4 KiB | Zobrazeno 19373 krát ]
P1230773.JPG
P1230773.JPG [ 137.25 KiB | Zobrazeno 19373 krát ]
P1230774.JPG
P1230774.JPG [ 253.31 KiB | Zobrazeno 19373 krát ]
PepinoCZ — pon zář 03, 2012 5:26 pm

Prstenicek prave ruky, otok na kloubu, zarudnuti. Lupenka pod nehty.
Velke klouby se uklidnily, kycle a kolena vklidu, musim zaklepat na drevo. :)

Přílohy:
P1230780.JPG
P1230780.JPG [ 189.79 KiB | Zobrazeno 19374 krát ]
serych — pon zář 03, 2012 6:00 pm

Ahoj... lupenku mám cca 30 let, zhruba před 5 lety jsem se dostal do neúnosné situace, kdy jsem měl zasaženo cca 75% těla, zahnědlé nehty.. atd. Všichni to tady znají... od té doby hledám nějakou alternativní cestu, protože doktoři mně nepomohli ani v nejmenším. Celou dobu mám také candidu. Vyzkoušel jsem kde co,čarodejnice, tzv. konstelace, urinoterapii , různé léčivé čaje..atd.. poslední dva roky odkyseluji organismu více méně dle filosofie zde popsané, zdravotní stav se mi radikálně zlepšil, mám cca 10% , na holeních, zasaženo.. prostě úleva.. úplně se mi vyčistily nehty... doporučuji knihu : kyseliny a zásady od Aihara... ale candidosa se mi občas vrací.. výtoky z konečníku, svědění atd.. nasadil jsem před 10 dny tzv. patlaninu a musím říci, že trávicí trakt se mi opravdu viditelně začal srovnávat.. jenže mi začala lupenka opět vyskakovat na nehtech či pod nehty.. jinak se cítím docela dobře.. ještě zde usím zmínit čaj smilax lékařský a čaj graviola... oba je po týdnu střídám a mohu jen doporučit..

Peto — čtv zář 06, 2012 9:05 pm

Bol som na Slovensku za alergologickou a budem robit test na intoleranciu potravin. Na test mikroskopu s temnym polom ma vysmiala, ze vraj to je nejaka hlupost. Na EAV test som sa jej radsej ani nepytal. Robit si aj napriek tomu test mikroskopu s temnym polom a eav test? Pomoze mi to s urcenim mojho problemu?

Peto — čtv zář 06, 2012 9:43 pm

Vysledky krvi z Anglicka:
Dufam ze mi s vysledkami dokaze niekto pomoct. Vykricniky som uviedol tam kde mi ich napisal doktor.
Musim podotknut ze v tom case som bol na prevazne vegetarianskej strave bez chleba a alkoholu, so sirnou patlaninou.
Teraz som na slovensku 3 tydne s "normalnou stravou" ala knedlo vepro zelo a s pitim alkoholu (zhruba 4 piva denne) a uz vcera som chytil chripku so suchym kaslom. Vcera bolo v noci vyrazne ochladenie a bol som vo velmi zafajcenom podniku - som nefajciar.
Vysledky su z 25. maja 2012.

31 rokov, vyska 184cm, vaha 75 kg, bmi = 22,2, obvod pasa 86 cm

Fast alcohol screening test 2
Audit-c questionnaire 2
haemoglobin estimation 16 g/L
Red blood cell (RBC) count 5,26 10*12/L
Mean corpusc. haemoglobin (MCH) 30,4 pg
Mean corpusc. hb. conc. (MCHC) 377 g/L !!!
Haematocrit 0,424 L/L
Blood film microscopz (c)
text: red cells: no significant abnormalities seen
Mean corpuscular volume (MCV) 80,6 fL
Total white cel count 4,8 10*9/L
Neutrophil count 1,5 10*9/L !!! (krizik vraj je mala hodnota)
Eosinophil count 0,6 10*9/L !!!
Basophil count 0,1 10*9/L
Lymphocyte count 1,9 10*9/L
Monocyte count 0,3 10*9/L
Serum vitamin B12 465 ng/L
Serum folate !!!
Text: <20,0
Red blood cell distribution width 12,2
Serum TSH level 1,24 mU/L
Serum total bilirubin level (c)
Text: not done sample haemolysed
serum alkaline phosphatase 43 U/L
ALT/SGPT serum level 26 U/L
Serum potassium (c)
Text: not done sample haemolysed
serum sodium 137 mmol/L
serum chloride 95 mmol/L
serum calcium 2,46 mmol/L
corrected serum calcium level 2,34 mmol/L
serum creatinine 107 umol/L
serum urea level 2,7 mmol/L
serum total protein 68 g/L
serum albumin 51 g/L
serum globulin 17 g/L !!!
serum cholesterol (c) 4,3 mmol/L
serum HDL cholesterol level 1,6 mmol/L
serum LDL cholesterol level 2,2 mmol/L
serum triglycerides (c) 1 mmol/L
serum glucose level 5,1 mmol/L
serum fasting clucose level (c)
text: yes
serum cholesterol/HDL ratio (c) 2,7 mmol/l
serum LDL/HDL ratio 1,4
GFR calculated abbreviated MDRD
text: >60,0

Mwill — sob zář 08, 2012 8:40 pm

Dobrý den,
Chtěl bych vás poprosit o pomoc, protože s doktory to již vzdávám.
Několik let trpím padáním vlasů, lupénkou(léčba kortikosteroidy, asi před pul rokem jsem je přestal užívat) a v posledním roce i únavou (která se neustále zhoršuje), zhoršením zraku, zduřením nosní sliznice, těžkýma nohama, ztrátou sexuální touhy, stěží dosažitelného orgazmu, rány na nohách se mi takřka nehojí, na rukách mi zůstávají bílé flíčky, řidká stolice(po klistýrech již ok) jílové barvy, od puberty mám tukové kuličky v podkoží průměr tak 1cm.

Byl jsem na jaterních testech, zjistila se zvýšená přítomnost eb virů. Ct dutiny břišní, vše v normě. oční úkaz na sítnici pravděpodobně dědičné dle doktorů.

Zjistil jsem že vyloučeni cukru, potravin z bílé mouky, alkoholu, kofeinu vede ke zlepšení lupénky. Rozhodl jsem se držet proti kvasinkovou dietu(pozitivní plivací test). Žádné cukry výrobky z bíle mouky, kvasnice, alkohol, kofein, bíla rýže, lepek, ovoce. Jim skoro denně cibuli, česnek, kysané zelí, výtažek z grepových semínek, kokosový olej, jablečný ocet, domácí kefír, ostropeřcovou kašičku. Na jídlo potom jáhle, pohanku, kukuřičné těstoviny, kuřecí maso, hodně zeleniny, ryby, vajíčka. snažím se o dělenou stravu.
Mám za sebou 7 klystýrů v řadě (4x slaný roztok, 2x jab. ocet, 1x urinou). Nevšim jsem si že by vycházeli nějaké kaly nebo usazeniny ale něco jako hlen protkaný jemnýma vláskama, a jednou s něčím co vypadalo jako bílý písek a velikosi zrna 1 mm . Tento týden z pátku na sobotu jsem prováděl očistu jater dle návodu zde na stránkách, opět žádné kameny jen něco jako hlen s vlákýnkama + velká únava.
3 denní půst(zlepšení lupénky), 2 denní dieta jen na štavách(červená řepa, mrkev, grep, ananas) opět zlepšení lupénky.
Bohužel jsem zhubl z 88Kg na 72, 6% podkožního tuku, Tak se nechci moc pouštět do dalších půstů.
Hlídám si ph moče. normálně mi kolísá mezi 6-7, Chtěl bych se pomocí jedle sody a zásaditých koupelí dostat na 7,5 (všim jsem si že to má pozitivní účinek na oči)

Při dodržování toho jídelníčku se mi lupénka nijak drasticky nezhoršuje i bez užívání kortikosteroidu, ale ani nějak výrazně nezlepšuje.

Ještě doplním že mi je 25 let vážím 72Kg, trpím stresem, úzkostma.
Myslím že lupénka se mi objevila několik měsíců po užívaní antibiotik, během jejich užívání vyrážka na žaludu, která se objevila i při užívání antibiotik o několik let později.
Během káždé léčby antibiotiky se mi objeví lupénka na novém místě.

Předem děkuji za všechny rady.

Alex — sob zář 08, 2012 8:47 pm

99,99% parazity, zamerat sa na hocico ine okrem parazitov je strata casu, doktorov uz nekontaktovat. Zohnat si Albendazol, Praziquantel, Ivermectin, palinu, lugol atd, popozerat si davkovanie tu na fore alebo na nete. Parazity su tiez beh na dlhsiu trat, vidim to tak min na pol roka...

Mwill — ned zář 09, 2012 5:01 pm

Dík za radu.
Něco jsem o tom pročetl a zkusím trojčátko v pondělí nakoupím přísady a dám vidět.

Mwill — stř zář 12, 2012 7:03 pm

Tak od zítra začínám s trojčátkem.

Den Pelyněk Hřebíček Lugolův roztok
1. 1/3-1/3-1/3 –– –––-
2. 1/2-1/2-1/2 –– –––-
3. až 10. 1-1-1 –– –––-
11. 1-1-1 1-2-1 10 kapek
12. 1-1-1 3-2-3 10 kapek
13. až 21. 1-1-1 4-4-4 10 kapek

Chtěl bych se jen zeptat jestli mohu brát lugoluv roztok už od prvního dne, abych se postupně dostal na 10 kapek?

Jarda — stř zář 12, 2012 9:07 pm
PepinoCZ píše:
Posilam nekolik fotek lozisek lupenky. Jednak pro sebe at mam s cim porovnavat "zlepseni" a jednak pro ty, kteri me o to pozadali.

Flicky jsou biloruzove bez tvorby supin, nesvedi to, urcite pomohlo hodne se slunit a verim, ze ke zlepseni prispivaji i rady, ze kterych na foru cerpam.

Jednoznačně se věnujte hlavně očistám a nechte si zjistit stav zinku a mědi v séru, je to za cca 200,-Kč, což se dá.

Jarda — stř zář 12, 2012 9:10 pm
serych píše:
Ahoj... lupenku mám cca 30 let, zhruba před 5 lety jsem se dostal do neúnosné situace, kdy jsem měl zasaženo cca 75% těla, zahnědlé nehty.. atd. Všichni to tady znají... od té doby hledám nějakou alternativní cestu, protože doktoři mně nepomohli ani v nejmenším. Celou dobu mám také candidu. Vyzkoušel jsem kde co,čarodejnice, tzv. konstelace, urinoterapii , různé léčivé čaje..atd.. poslední dva roky odkyseluji organismu více méně dle filosofie zde popsané, zdravotní stav se mi radikálně zlepšil, mám cca 10% , na holeních, zasaženo.. prostě úleva.. úplně se mi vyčistily nehty... doporučuji knihu : kyseliny a zásady od Aihara... ale candidosa se mi občas vrací.. výtoky z konečníku, svědění atd.. nasadil jsem před 10 dny tzv. patlaninu a musím říci, že trávicí trakt se mi opravdu viditelně začal srovnávat.. jenže mi začala lupenka opět vyskakovat na nehtech či pod nehty.. jinak se cítím docela dobře.. ještě zde usím zmínit čaj smilax lékařský a čaj graviola... oba je po týdnu střídám a mohu jen doporučit..

Tak graviola je opravdu dobrá, ale nedá se používat bez hlubší znalosti, při špatném dávkování totiž dovede vymlátit i laktobacily ze střeva.

Jarda — stř zář 12, 2012 9:16 pm
Peto píše:
Bol som na Slovensku za alergologickou a budem robit test na intoleranciu potravin. Na test mikroskopu s temnym polom ma vysmiala, ze vraj to je nejaka hlupost. Na EAV test som sa jej radsej ani nepytal. Robit si aj napriek tomu test mikroskopu s temnym polom a eav test? Pomoze mi to s urcenim mojho problemu?

To je otázka k čemu vám bude ten test dobrý, plísně které intolerance způsobují stejně z krve nevyžene a pokud jde o temné pole, tam je patrně uvidíte, nicméně neodstraní je také, na to je čištění a změna stravy. Pokud jde o ty výsledky, tak mě zavolejte a já vám k tomu něco povím, nemohu psát stránku textu na jeden dotaz.

Jarda — ned zář 16, 2012 9:23 pm
Mwill píše:
Dobrý den,
Chtěl bych vás poprosit o pomoc, protože s doktory to již vzdávám.
Několik let trpím padáním vlasů, lupénkou(léčba kortikosteroidy, asi před pul rokem jsem je přestal užívat) a v posledním roce i únavou (která se neustále zhoršuje), zhoršením zraku, zduřením nosní sliznice, těžkýma nohama, ztrátou sexuální touhy, stěží dosažitelného orgazmu, rány na nohách se mi takřka nehojí, na rukách mi zůstávají bílé flíčky, řidká stolice(po klistýrech již ok) jílové barvy, od puberty mám tukové kuličky v podkoží průměr tak 1cm.

Byl jsem na jaterních testech, zjistila se zvýšená přítomnost eb virů. Ct dutiny břišní, vše v normě. oční úkaz na sítnici pravděpodobně dědičné dle doktorů.

Zjistil jsem že vyloučeni cukru, potravin z bílé mouky, alkoholu, kofeinu vede ke zlepšení lupénky. Rozhodl jsem se držet proti kvasinkovou dietu(pozitivní plivací test). Žádné cukry výrobky z bíle mouky, kvasnice, alkohol, kofein, bíla rýže, lepek, ovoce. Jim skoro denně cibuli, česnek, kysané zelí, výtažek z grepových semínek, kokosový olej, jablečný ocet, domácí kefír, ostropeřcovou kašičku. Na jídlo potom jáhle, pohanku, kukuřičné těstoviny, kuřecí maso, hodně zeleniny, ryby, vajíčka. snažím se o dělenou stravu.
Mám za sebou 7 klystýrů v řadě (4x slaný roztok, 2x jab. ocet, 1x urinou). Nevšim jsem si že by vycházeli nějaké kaly nebo usazeniny ale něco jako hlen protkaný jemnýma vláskama, a jednou s něčím co vypadalo jako bílý písek a velikosi zrna 1 mm . Tento týden z pátku na sobotu jsem prováděl očistu jater dle návodu zde na stránkách, opět žádné kameny jen něco jako hlen s vlákýnkama + velká únava.
3 denní půst(zlepšení lupénky), 2 denní dieta jen na štavách(červená řepa, mrkev, grep, ananas) opět zlepšení lupénky.
Bohužel jsem zhubl z 88Kg na 72, 6% podkožního tuku, Tak se nechci moc pouštět do dalších půstů.
Hlídám si ph moče. normálně mi kolísá mezi 6-7, Chtěl bych se pomocí jedle sody a zásaditých koupelí dostat na 7,5 (všim jsem si že to má pozitivní účinek na oči)

Při dodržování toho jídelníčku se mi lupénka nijak drasticky nezhoršuje i bez užívání kortikosteroidu, ale ani nějak výrazně nezlepšuje.

Ještě doplním že mi je 25 let vážím 72Kg, trpím stresem, úzkostma.
Myslím že lupénka se mi objevila několik měsíců po užívaní antibiotik, během jejich užívání vyrážka na žaludu, která se objevila i při užívání antibiotik o několik let později.
Během káždé léčby antibiotiky se mi objeví lupénka na novém místě.

Předem děkuji za všechny rady.

Tak antibiotika způsobují zaplísnění organizmu a pak se není čemu divit, nicméně zde máte vlastně dvě řešení těch vašich potíží. Jedno napsal člen Alex a druhé je ve fungicidech a protiplísňových opatřeních. Asi ideální bude projet vše najednou a uvidíte jak se tělo k tomu postaví.

Jarda — ned zář 16, 2012 9:24 pm
Mwill píše:
Tak od zítra začínám s trojčátkem.

Den Pelyněk Hřebíček Lugolův roztok
1. 1/3-1/3-1/3 –– –––-
2. 1/2-1/2-1/2 –– –––-
3. až 10. 1-1-1 –– –––-
11. 1-1-1 1-2-1 10 kapek
12. 1-1-1 3-2-3 10 kapek
13. až 21. 1-1-1 4-4-4 10 kapek

Chtěl bych se jen zeptat jestli mohu brát lugoluv roztok už od prvního dne, abych se postupně dostal na 10 kapek?

Tak můžete v tom problém nevidím.

Mwill — úte zář 18, 2012 7:09 pm

Dobrý den.. Tak zkouším zároveň trojčátko a přísnou protikvasinkovou dietu. Bohužel mám v tom jídle trošku zmatek poprosil bych někoho o kontrolu jestli nedělám nějakou zásadní chybu.

pelyněk beru 3x deně před jídlem čajovou lžičku.

-Ráno po probuzení Voda se lžící jablečného octu (5:00)
-Zelený čaj s vymačkaným citrónem a extrakt z grepových semínek(6:00)
-2x Vařené vejce, zelená paprika, okurka (12:00) ;Rád bych todle jídlo přesunul na 10:00
-lepicol s jablečným octem (14:30)
-štáva z okurky(14:30)
-3lžice kokosového oleje (15:00)
-okurka, brokolice, kedlubna, petržel; Kozí sýr rozmixovaný s česnekem cibuli pórkem, dýňovýma semínkama a nat z petržele (15:00)
-čaj bancha (16:00)
-Domácí kefír s lněným olejem a lněným semínkem (18:20)

Bohužel mám relativně fyzicky náročnou prací do které jezdím na kole 10+10km a cítím se docela unaveny při tomdle jídelníčku zkusim zvednout jednotlivé porce.

Zítra bych chtěl zařadit kysané zelí, tuňáka, oregáno, skořicu.
Chtěl bych se zeptat jestli chápu dobře že bych neměl kombinovat sacharidy které beztak nemohu s tuky nebo bílkovinami,
Zajímalo by mě jestli je nějaké podobné omezení mezi bílkovinami, tuky, a zeleninou?
Snažím se udržovat odstup mezi jídly alelspoň 3h.

Pak by mě ještě zajímalo kdy je nejvhodnější užívat kokosový olej?
Předem děkuji za odpověď.

Mwill — sob zář 22, 2012 7:25 am

Tak hlásím se po 4.dnu,
Beru GSE, kokosový olej, jablečný ocet. a další. dnes chci koupit oregánový olej.
Mám příznaky mírného nachlazení, zkrs bezsach. dietu sem docela překyselený, stolice tuhá ale bílá možná mírně zelená.
Únava neustále veliká, včera večer jsem byl jak opilý nevíte čím to může být?
plánuji pokračovat do pondělí a pak se rozhodnout jak pokračovat..
Jinak účinek na lupénku je lepší jak při půstu. cítím jak se ložiska stenčují.

Mwill — ned zář 23, 2012 4:03 pm

Včera jsem koupil litr a pul žinčice. myslel jsem že to bude něco jako domácí kefír. Boužel jse mi potom udělalo akné tak předpokládám že to má stále dost laktózy. Zlepšování lupénky jse mi zastavilo. Zase nadruhou stranu jsem se necítil tak unavený. Mám obědnaný oregánový olej tak uvidím co to udělá.

serych — ned zář 23, 2012 5:00 pm
serych píše:

... tak po třech týdnech opouštím sirnou patlaninu.. zkroutily se mi nehty, objevila se ložiska lupenky.. používal jsem striktně plnotučný kozí tvaroh " Jonáš " cca 10% tuku.. zkrátka jak je něco mléčného, zakyselí mne to a lupenka se probouzí

Amy — ned zář 23, 2012 5:11 pm
serych píše:
... tak po třech týdnech opouštím sirnou patlaninu.. zkroutily se mi nehty, objevila se ložiska lupenky.. používal jsem striktně plnotučný kozí tvaroh " Jonáš " cca 10% tuku.. zkrátka jak je něco mléčného, zakyselí mne to a lupenka se probouzí

Co zkusit jinou variantu sirné patlaniny?
Např. zde je recept na veganskou variantu. Ve vlákně také někde je varianta s ořechy...

serych — ned zář 23, 2012 5:38 pm
Amy píše:
Co zkusit jinou variantu sirné patlaniny?
Např. zde je recept na veganskou variantu. Ve vlákně také někde je varianta s ořechy...

... cizrna či ořechy postradají tuk a jsou především silně zakyselující

Xeelee — ned zář 23, 2012 7:50 pm
serych píše:
... cizrna či ořechy postradají tuk a jsou především silně zakyselující

V sirné patlanici nejde o tuky, ale o sirné proteiny (bílkoviny), které se spojí se lněným olejem. Tuk by měl jít doplnit máslem, případně nějakým olejem.

Já osobně bych nechal cizrnu naklíčit, rozmixoval bych ji s vodou a nechal hmotu zkvasit kefírovými zrny nebo kefírovou syrovátkou. Nic se nezničí vařením, výsledek bude líp stravitelný, bílkoviny se rozloží na jednotlivé aminokyseliny a ještě bude zkvašená cizrna obsahovat víc vitaminů a probiotické kultury. V tomhle stavu by se také měla mnohem snáz spojit se lněným olejem.

Recept je v tomhle příspěvku: viewtopic.php?p=24209#p24209
(vynechal bych himalájskou a draselnou (KCl) sůl)

Jarda — pát zář 28, 2012 8:43 pm
Mwill píše:
Tak hlásím se po 4.dnu,
Beru GSE, kokosový olej, jablečný ocet. a další. dnes chci koupit oregánový olej.
Mám příznaky mírného nachlazení, zkrs bezsach. dietu sem docela překyselený, stolice tuhá ale bílá možná mírně zelená.
Únava neustále veliká, včera večer jsem byl jak opilý nevíte čím to může být?
plánuji pokračovat do pondělí a pak se rozhodnout jak pokračovat..
Jinak účinek na lupénku je lepší jak při půstu. cítím jak se ložiska stenčují.

Pokud je světlá stolice, tak nechodí patrně ideálně

Marcela28 — ned zář 30, 2012 4:53 pm

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať Xeelle-ho na kustovnicu čínsku...Koľko denne sa jej má zjesť, aby začal byť účinok ?

Ďakujem za odpveď

Xeelee — úte říj 02, 2012 3:12 pm
Marcela28 píše:
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať Xeelle-ho na kustovnicu čínsku...Koľko denne sa jej má zjesť, aby začal byť účinok ?

Ďakujem za odpveď

Já se řídil doporučeným dávkováním. Jedna plná hrst denně rozdělená na tři dávky. Aspoň to tu píše Jarda, ale nejen na obalu od goji bylo něco podobného. K tomu abych zjistil jak a jak rychle to zafungovalo, bych si musel udělat několik testů krve na mikroskopu s temným polem.

Marcela28 — úte říj 09, 2012 10:25 am

no lebo ja už fakt neviem, čo robiť, aby mi zmizla tá lupienka a pritom sa riadim aj tým, čo všetko tu je napísané...už som zúfalá z toho :(

Jarda — stř říj 17, 2012 9:44 pm
Marcela28 píše:
no lebo ja už fakt neviem, čo robiť, aby mi zmizla tá lupienka a pritom sa riadim aj tým, čo všetko tu je napísané...už som zúfalá z toho :(

Tak vše zde popsané určitě není, vždy se najdou další možnosti, vyzkoušejte třeba bentonitový jíl, jak na povrch, tak vnitřně. Klidně vám ho mohu poslat, tedy ten čistý pro vnitřní aplikaci.

Marcela28 — čtv říj 18, 2012 3:11 pm

Ďakujem Vám veľmi pekne...a koľko by to stálo ?

Marcela28 — pon lis 12, 2012 12:17 pm

dobrý deň, mohla by som sa opýtať aký je rozdiel medzi obyčajným ekzémom a lupienkou ?

serych — čtv lis 15, 2012 10:21 pm

.. bohužel patlanina a ani tibetské houbičky mi nepomohly, naopak zásadní zhoršení ...jak je někde mléko, tak pro mne špatně.. poslední týden jsem si "naordinoval" trojnásobné denní dávky vitaminů B6 , B9 a B12.. naštěstí nastalo zlepšení..

Klamm — sob pro 08, 2012 11:25 pm

Ten kefír z Tibetské houby bude asi pro tělo moc kyselý. Škoda, taková dobrota. Zkoušel jsi ho dělat i z kozího mléka? Bohumil Jukl třeba píše, že na lupenku by se mělo kozí mléko dlouhodobě pít. Možná ale jen neupravené. Koukni: http://www.jukl.cz/lupenka-psoriaza/c-1170/.
Osobně jsem od něho zatím nic nezkoušel, tak účinost nemohu zaručit. Jinak to vypadá, že vychází z Jiřího Janči, což by mohl být dobrý předpoklad.

Amy — ned pro 09, 2012 2:32 pm
serych píše:
.. bohužel patlanina a ani tibetské houbičky mi nepomohly, naopak zásadní zhoršení ...jak je někde mléko, tak pro mne špatně.. ..

P. Jarda někam psal i návody na sirnou patlaninu ve variantě bez mléka. Jedna je z ořechů a cibulové zeleniny (nejlépe pórku), druhá z luštěnin, semen a cibulovin (opět nejlépe pórku).
Pak je zde varianta s MSM.
A další - opět bezmléčná vegan varianta - od člena Jeník2011.

Jarda — pon pro 24, 2012 11:31 pm
Marcela28 píše:
Ďakujem Vám veľmi pekne...a koľko by to stálo ?

150,-Kč / kilo

Jarda — pon pro 24, 2012 11:33 pm
Marcela28 píše:
dobrý deň, mohla by som sa opýtať aký je rozdiel medzi obyčajným ekzémom a lupienkou ?

Vy máte obyčejný ekzém, já myslel že ekzém je vždy neobyčejný, ale konec srandy, rozdíl skoro žádný, vždy jde o plísně v krvi.

Jarda — pon pro 24, 2012 11:35 pm
serych píše:
.. bohužel patlanina a ani tibetské houbičky mi nepomohly, naopak zásadní zhoršení ...jak je někde mléko, tak pro mne špatně.. poslední týden jsem si "naordinoval" trojnásobné denní dávky vitaminů B6 , B9 a B12.. naštěstí nastalo zlepšení..

Tak to jste bral skoro kombinaci na homocystein a pokud jste si ho nedal předtím vyšetřit, tak si to vyšetření nechte udělat, patrně je chyba zde, ale stále to souvisí s nefunkčností střeva a plísní.

Krajev — pon pro 31, 2012 5:02 pm

Anonymní dotazník
Dobrý den, jmenuji se Eva Krajčovičová, jsem studentkou Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci, oboru Speciální pedagogika – dramaterapie. Chtěla bych Vás požádat o vyplnění mého dotazníku k bakalářské práci, jejíž téma je: Aspekty života jedinců s psoriázou. Výsledky dotazníku budou sloužit výhradně pro účely mé bakalářské práce a jsou zcela anonymní.
Děkuji Vám předem za poskytnuté informace a ochotu spolupracovat.

http://login.oursurvey.biz/7148

Vševěd — stř led 02, 2013 11:07 am
Marcela28 píše:

Jsou to dvě naprosto odlišné věci.
Lupenka je autoimunitní onemocnění. A ekzém je reakce kůže na alergen, který se dostane skrz "děravé" střevo do těla.

serych — úte led 08, 2013 11:37 am
Jarda píše:
Tak to jste bral skoro kombinaci na homocystein a pokud jste si ho nedal předtím vyšetřit, tak si to vyšetření nechte udělat, patrně je chyba zde, ale stále to souvisí s nefunkčností střeva a plísní.

K této úvaze jsem se také dopracoval. Přiznám se, že zvítězila lenost a doposud jsem se na vyšetření na homocystein " nedokopal " ... Vitamin B beru dlouhodobě , ale ke zvýšení dávek na cca 4 násobek jsem se rozhodl nedávno. Hodnotím to jako velmi pozitivn s ohledem na projevy lupenky. Boj s nefunkčnosti střev a plisněmi je asi podstata mého problému. To je nekonečný boj. Nikdy by mne na napadlo se narvat nejakym dortikem ( jak jsem tady někde četl) když příznaky odeznění. Ale např. Kyselé zelí, jeden grep a nebo i zelený čaj bancha a projevy se vrací. Poslední co jsem doposud nezkusil je mms a hcl.

Jarda — úte led 08, 2013 1:25 pm
serych píše:
K této úvaze jsem se také dopracoval. Přiznám se, že zvítězila lenost a doposud jsem se na vyšetření na homocystein " nedokopal " ... Vitamin B beru dlouhodobě , ale ke zvýšení dávek na cca 4 násobek jsem se rozhodl nedávno. Hodnotím to jako velmi pozitivn s ohledem na projevy lupenky. Boj s nefunkčnosti střev a plisněmi je asi podstata mého problému. To je nekonečný boj. Nikdy by mne na napadlo se narvat nejakym dortikem ( jak jsem tady někde četl) když příznaky odeznění. Ale např. Kyselé zelí, jeden grep a nebo i zelený čaj bancha a projevy se vrací. Poslední co jsem doposud nezkusil je mms a hcl.

Tak oboje funguje, tak proč to nevyzkoušet, ale zamyslete se spíše nad stavem psychiky, dost často je problém zde.

serych — úte led 08, 2013 3:43 pm
Jarda píše:
Tak oboje funguje, tak proč to nevyzkoušet, ale zamyslete se spíše nad stavem psychiky, dost často je problém zde.

.. to jsem také řešil. opustil jsem práci, která mne bavila, ale stresovala. Změnil život. Sportuji, jezdím hodně na dovolené (s kufrem plným zeleniny ) , užívám si života... myslím, že jsem klidný a vyrovnaný... musím dodat, že se můj zdravotní stav změnil o 90%... téměř na mě nic není vidět, ale zdravý nejsem.. jakékoliv nedodržení zásad přináší hned změnu k horšímu, ani tak nevadí projevy na kůži, jako nadýmání , svědění konečníku, nepříjemný pocit v ústech... atd.. musím říci, že jsem vcelku spokojený (ve srovnání se situací před 3 roky), ale štve mne , že si jednou za týden , po fotbale, nemohu zajít s kamarády na biftek a na pár piv

Jarda — stř led 09, 2013 8:53 pm
serych píše:
.. to jsem také řešil. opustil jsem práci, která mne bavila, ale stresovala. Změnil život. Sportuji, jezdím hodně na dovolené (s kufrem plným zeleniny ) , užívám si života... myslím, že jsem klidný a vyrovnaný... musím dodat, že se můj zdravotní stav změnil o 90%... téměř na mě nic není vidět, ale zdravý nejsem.. jakékoliv nedodržení zásad přináší hned změnu k horšímu, ani tak nevadí projevy na kůži, jako nadýmání , svědění konečníku, nepříjemný pocit v ústech... atd.. musím říci, že jsem vcelku spokojený (ve srovnání se situací před 3 roky), ale štve mne , že si jednou za týden , po fotbale, nemohu zajít s kamarády na biftek a na pár piv

A to si nemůžete dát tu uvedenou kombinaci ani pokud ji zapijete dostatečnou dávkou HCl? Nicméně pokud se váš stav tak zásadně zlepšil, možná si to nemůžete dát protože prostě jistě víte, že nemůžete, prostě si představíte jaký bude problém a on je. Něco jako když mnozí přijedou z dovolené, mají na stole kvanta nakupených úkolů a hned jim hlavou projede, no z toho se podělám a za pár chvilek sedí na záchodě a vygenerovaná reakce probíhá. Takto si trávicí potíže vyvolává větší část tohoto utrápeného národa, dole na jihu to nemají, tam mají kouzelné slovo maňána, které vyloženě léčí.

serych — stř led 09, 2013 10:48 pm
Jarda píše:
A to si nemůžete dát tu uvedenou kombinaci ani pokud ji zapijete dostatečnou dávkou HCl? Nicméně pokud se váš stav tak zásadně zlepšil, možná si to nemůžete dát protože prostě jistě víte, že nemůžete, prostě si představíte jaký bude problém a on je. Něco jako když mnozí přijedou z dovolené, mají na stole kvanta nakupených úkolů a hned jim hlavou projede, no z toho se podělám a za pár chvilek sedí na záchodě a vygenerovaná reakce probíhá. Takto si trávicí potíže vyvolává větší část tohoto utrápeného národa, dole na jihu to nemají, tam mají kouzelné slovo maňána, které vyloženě léčí.

tak to máte bohužel naprostou pravdu (i když asi nejsem zas tak hysterický :-) ) .... i když jsem to párkrát zkusil, dal jsem si červené , byl jsem uvolněný a v pohodě a ráno to stejně bylo dost znát.. HCL jsem ještě nezkoušel, jestli jsem správně postřehl tak ji u vám mohu koupit (nebo i jinde), asi bych to spojil s osobní konzultací . spojím se s vámi na email pod Vaší fotkou.. Hezký večer..

Jarda — stř led 09, 2013 10:54 pm
serych píše:
tak to máte bohužel naprostou pravdu (i když asi nejsem zas tak hysterický :-) ) .... i když jsem to párkrát zkusil, dal jsem si červené , byl jsem uvolněný a v pohodě a ráno to stejně bylo dost znát.. HCL jsem ještě nezkoušel, jestli jsem správně postřehl tak ji u vám mohu koupit (nebo i jinde), asi bych to spojil s osobní konzultací . spojím se s vámi na email pod Vaší fotkou.. Hezký večer..

Ok, klidně zavolejte a nějak to pořešíme, ale i tak si udělejte krkací test, možná vám ušetří další komplikace.

smajliss — sob led 12, 2013 11:23 am

http://img10.imageshack.us/img10/8830/dscn1609hb.jpg

Myslíte, že je tohle psoriáza nebo něco jiného ?

Jarda — ned led 13, 2013 12:18 pm
smajliss píše:

Tak to po mě chcete moc, odborník na kožní choroby nejsem a mnohem lépe vám tedy odpoví kterýkoliv držitel podobného problému.

serych — ned led 13, 2013 5:42 pm
smajliss píše:

na dálku Vám nikdo nebude dělat diagnozu (krom toho lupenka má stovky rozličných projevů) ... za všech okolností, podstatná většina kožních nemocí má podobnou , ne-li stejnou příčinu... hlavně si na to nezačněte mazat kortikoidy!!!. Myslím, že zde najdete plno podnětných myšlenek..jen to chce trpělivost a čas.. začnete třeba tématem: překyselený organismus

smajliss — čtv úno 14, 2013 12:43 am
serych píše:
na dálku Vám nikdo nebude dělat diagnozu (krom toho lupenka má stovky rozličných projevů) ... za všech okolností, podstatná většina kožních nemocí má podobnou , ne-li stejnou příčinu... hlavně si na to nezačněte mazat kortikoidy!!!. Myslím, že zde najdete plno podnětných myšlenek..jen to chce trpělivost a čas.. začnete třeba tématem: překyselený organismus

Díky. Není to moje ruka :- ).. Každopádně jsem kamarádovi předepsal bezlepkovou dietu a nějaké zelené potraviny a vypadá to, že se to lepší, což je super.

Mwill — úte dub 09, 2013 6:50 pm

Tak po nějaké době bych se rád podělil o nové zkušenosti.
Lupénka mě trápí již skoro 10 let. Poslední rok ji zkouším řešit sám a nespoléhat se na doktory.
Po zjištění že nejveší zhoršení se koná po antibiotikách. A největší zlepšení po půstu nebo proti kvasinkové dietě. Jsem začal řešit kandidu
bohužel nízko sacharidová dieta mi nevyhovovala a při jejím jakémkoliv porušení třeba i po měsíci podstivého držení se moje symptomy do tří dnů vrátili.

Rozhodl jsem se zkusit 80 10 10 (založenou převážně na zelených smoothies) asi po dvou týdnech se můj stav začal zlepšovat, lupenka, vyprazdňovaní .. plynatost takřka žádná, zrak se drasticky zlepšil, na rukách v oblasti kloubku se mi oběvila červená vyrážka.
po dvou měsících jse můj stav opět začal mírně zhoršovat, do jídelničku jsem k pravidelným dávkám ostropeřce mariánského přidal kurkumu, aloeveru, a chlorelu
asi po týdnu mě začalo bolet v oblasti pravého žeberního oblouku, předpokládám že

jiddu — úte dub 09, 2013 10:33 pm
Mwill píše:
Elkimek — pon dub 15, 2013 11:28 pm

Jen pro zajímavost, asi čtyři týdny zpět se mi začla na loktu dělat suchá vyrážka, připomínající lupénku, táta i děda jsou od mládí lupenkáři. Nezávisle na tom jsem zjistil deficit D3 3,2ng/ml, přičemž kritická hranice je považována 32ng/ml. Po týdnu užívání D3 5000IU á tableta v velkých dávkách lupenka zmizela.

pv33 — pon dub 15, 2013 11:36 pm
Elkimek píše:
Jen pro zajímavost, asi čtyři týdny zpět se mi začla na loktu dělat suchá vyrážka, připomínající lupénku, táta i děda jsou od mládí lupenkáři. Nezávisle na tom jsem zjistil deficit D3 3,2ng/ml, přičemž kritická hranice je považována 32ng/ml. Po týdnu užívání D3 5000IU á tableta v velkých dávkách lupenka zmizela.

Problem je, ze asi doopravdy nevis, jestli to byla lupenka? Co to zkusit s tatou nebo dedou, kteri ji maji urcite? To by mne zajimalo.
Dik, Pavel

Jarda — úte dub 16, 2013 10:10 pm
Mwill píše:
sakul — stř dub 17, 2013 8:07 pm
Mwill píše:
pv33 — sob kvě 04, 2013 12:54 pm

Vcera jsem se dival na web Genesis2, zalozeny Jimem Humblem, autorem MMS. Mimo jine tam mel par prikladu lecby lupenky http://genesis2church.org/psoriasis.html Zajimalo by mne, jestli MMS na lupenku opravdu funguje. Trochu upraveny pocitacovy preklad 2 prispevku:

Prispevel Andrewa z 21.2. 2013 píše:
máme znamou, který trpí akutní lupénkou posledních 7 let, na rukou a na nohou, chodidla jsou nejhorší s otevřenými bolaky a obě ruce a nohy velmi svědivé a bolestivé za všech okolností. Požádal jsem ji zkusit MMS sprej, nic o tom nevedela, ale byla ochotna zkusit cokoliv co by mohlo pomoci. Udelal jsem sprej pomocí 56 ml láhve a 5 kapek MMS a 5 kapek 50% kyseliny citronove a požádal ji, aby sprejovala obě ruce a nohy, 4 nebo 5 krát denně a řekl jí, že bych se vrátil za 3 dny. Její manžel mi volal ráno a řekl, že uz ji nic neboli ani nesvedi a byl překvapen, jak rychle a jak dobře to funguje. Nyní jsou to 3 týdny a ruce ma téměř ciste bez dalšího svědění nebo bolesti. Její nohy ještě trochu potrebuji, ale zase jsou uzavřeny a žádná bolest nebo svědění a rány. Po vsech strankach skvělý výsledek a jsem si jist, že za tyden nebo tak nějak všechno bude nebo tak nejak bude vsechno ciste a ona může delat cokoliv chce bez studu jestli se ji lide divaji na ruce nebo nohy.

Roza, lupenka, boj skoncil píše:
Je mi 22 a nepamatuju si presne kdyz mi zacla lupenka. Pred 18 lety to bylo velmi spatne.
Doktori rekli ze to mam v genech a je to nevylecitelne ackoliv nikdo v rodine ji nemel. Predepsali mi krem ktery ucinkuje dokud se pouziva. mela jsem prestat jist tucne a sladke. To pomahalo. Potom zustala lupenka jen v hlave, ale velmi silna. Byla videt. Zkusila jsem taky cinske holisticke centrum, brala prasky, varila ruzny divny caje, utratila spoustu penez, bez vysledku.
jsem rovnez HIV pozitivni a nasla jsem neco o MMS a kvuli tomu zkusila. brala jsem ho 3 tydny a zjistila, ze lupenka je pryc. po skonceni protokoluu 1000 a behem pristich mesicu jsem mela hlavu cistou a krasnou a ani zadnou lupenku po tele.
Muzu jen verit, ze to tak bude porad. jsem velmi statstna, a ted je cas na HIV.
Entaro.Martin — úte říj 08, 2013 8:25 pm

Dobrý den, taky trpím lupenkou, únavou.

Rozhodl jsem se zkusit "Živou stravu".
Můj jídelníček poslední tři měsíce vypadá asi tadle:

4:00 štáva z jednoho pomeranče, citronu, limetky, grepu, naředěná 1:1 vlažnou vodou je toho asi 700ml
5:00 3 banány se skořicí a něčím dalším (borůvky, goji, včelí pyl, jahody, kokos olej)
7:00 čaj (zelený, býlí, nebo jiný bylinkový)
10:00 polosladké smothies se salátem (špenát, římskej salát, hlávkovej salát, atd) 500ml (5 jablek +150g špenátu třeba)
12:00 0,5l vody
15:00 další smothies 500mů
17:00 jaterní čaj 0,5 l
18:00 domácí kefir rozmixovaný s konopným semínkem nebo chia semínkem nebo kakaovýma bobama + salát + třeba mandle+česnek cibule + ostropercec mariansky

s každým jídlem porbiotika, 15 kapek hcl, a trávící enzymy.

Vím že mám moc chodů ale pokud dam větší množství jídla tak mě to nadýmá.
pokud uberu jen chod tak zase moc hubnu, mám velmi fyzicky náročnou práci.

Chtěl bych do jídla zařadit zeleninové šťávy(okurkovou atd) nebo mladý ječmen. bohužel už nevim kam.

Pozitiva:
Lupénka je podstatně lepší, vidím to na nehtech že odrůstají a stenčuje se zasažená kůže.
Dále zrak se mi zlepšil, lépe se mi ráno vstává, lepší imunita.

Bohužel mi stále padají vlasy, mám kruhy pod očima, šedý povlak na jazyku, nervozita, neustálé napětí a hlavně acholickou stolicí, vším tídle jsem trpěl i před dietou.

A dieta mi způsobila: zimouhřivost, menši libido, hubnutí asi 12kg vážím 68Kg což se mi už zdá málo k 178cm.

Zkoušel jsem klistýry asi 22 v řadě denně. během provádění zlešování po skončení zhoršení, překvapilo mě že jsem šel na toaletu až po 4 dnech po skončení klistýrů.

Takže chěl bych se zeptat co dál. jestli máte nějaké nápady

sestřička — stř říj 09, 2013 8:14 am
Entaro.Martin píše:

4:00 štáva z jednoho pomeranče, citronu, limetky, grepu, naředěná 1:1 vlažnou vodou je toho asi 700ml
5:00 3 banány se skořicí a něčím dalším (borůvky, goji, včelí pyl, jahody, kokos olej)
10:00 polosladké smothies se salátem (špenát, římskej salát, hlávkovej salát, atd) 500ml (5 jablek +150g špenátu třeba)
18:00 domácí kefir rozmixovaný s konopným semínkem nebo chia semínkem nebo kakaovýma bobama + salát + třeba mandle+česnek cibule + ostropercec mariansky

Chtěl bych do jídla zařadit zeleninové šťávy(okurkovou atd) nebo mladý ječmen. bohužel už nevim kam.

Pozitiva:
Lupénka je podstatně lepší, vidím to na nehtech že odrůstají a stenčuje se zasažená kůže.

Bohužel mi stále padají vlasy, mám kruhy pod očima, šedý povlak na jazyku, nervozita, neustálé napětí a hlavně acholickou stolicí, vším tídle jsem trpěl i před dietou.

A dieta mi způsobila: zimouhřivost, menši libido, hubnutí asi 12kg vážím 68Kg což se mi už zdá málo k 178cm.

Zkoušel jsem klistýry asi 22 v řadě denně. během provádění zlešování po skončení zhoršení, překvapilo mě že jsem šel na toaletu až po 4 dnech po skončení klistýrů.

Váš postup je naprosto špatný, přímo zničující. Udělejte to úplně naopak, tedy vyhněte se cukrům včetně ovoce a taky mléčným výrobkům, které jsou jednou z hlavních příčin lupenky. Mám s touto nemocí letité zkušenosti u mnoha svých pacientů a vždy jim lupenka zmizí, když se nasadí nízkosacharidová bezmléčná dieta, to je prostě záruka vyléčení u 95% pacientů. V některých případech je třeba nasadit i bezlepkovou dietu, protože lepek je po mléku druhá z nejčastějších příčin lupenky a dalších kožních problémů, například například i atopického ekzému.

Entaro.Martin — pát říj 11, 2013 4:16 am
sestřička píše:
Váš postup je naprosto špatný, přímo zničující. Udělejte to úplně naopak, tedy vyhněte se cukrům včetně ovoce a taky mléčným výrobkům, které jsou jednou z hlavních příčin lupenky. Mám s touto nemocí letité zkušenosti u mnoha svých pacientů a vždy jim lupenka zmizí, když se nasadí nízkosacharidová bezmléčná dieta, to je prostě záruka vyléčení u 95% pacientů. V některých případech je třeba nasadit i bezlepkovou dietu, protože lepek je po mléku druhá z nejčastějších příčin lupenky a dalších kožních problémů, například například i atopického ekzému.

Vzhledem k tomu že se pomale zlepšuji, bych to neviděl tak špatně. O něčem co píšete uvažuji pokud mi nepomúže vita 8:1:1.

Ještě dodám včera jsem koupil ph papírky a zjistil jsem že mam strašně vysoký ph moče. dneska po ránu 8.5. Budu měřit celý den pak uvidíme.
Jinak ph slin zase moc malý 6,5 jen. Nemáte s tím někdo zkušenosti?

Mirabelka — pát říj 11, 2013 8:23 pm

Asi před 3 dny byl na netu článek, že lupenka je genetické onemocnění. Před několika lety jsem našla článek o lupence, kdy nějaký léčitel vyráběl mast na lupenku podle své vlastní receptury, a bylo to z čerstvých vaječných žloutků. Zkusím to pohledat.

Mirabelka — pát říj 11, 2013 8:25 pm
IrenaK — stř lis 13, 2013 1:33 pm
Entaro.Martin píše:

Pozitiva:

Dobrý den, odpovím jako laik, jak bych se zařídila já.
Nejprve k jídelníčku.
Já bych měla hrozný hlad, a to nedělám žádnou těžkou práci. Není divu, že hubnete, nepřijímáte téměř žádné tuky. Přidala bych semena a ořechy, já jich jím poměrně dost, jinak nemám pocit sytosti. Hubnu i tak, ale já mám zatím nadváhu. Tuky vám pomůžou i zpracovat vitamíny. A doplní minerály. Celkově je vaše strava chudá na sacharidy a kalorie, pokud to tak můžu říct, přidala bych něco k těm travám :) - brambory, topinambury nebo něco podobného. A další druhy zeleniny, mrkvičku atd. Taky sušené ovoce dodá energii a mnoho dobrého. A avokádo - další tučná dobrota.

Také bojuji se slabou lupénkou.
Já mám na syrové stravě hodně energie, je mi stále teplo, libido nezvladatelné :lol: , takže někde děláte chybu.
Pokud myslíte kefír z tibetské houbičky, tak toho bych se nebála a za mléčný výrobek nepovažovala (jak zde říkal i pan Jarda) - rovněž bych neomezovala ovoce - to byste byl kost a kůže. V tomto myslím, že člen "sestřička" nemá pravdu. Nevěřím na jakýkoli zhoubný vliv ovoce na tělo.

Vaše strava je hodně alkalizující, proto asi to vysoké ph moči, tělo vylučuje zásady. Jestli to správně chápu, tak potom nemá možnost vylučovat kyseliny a tím pádem se očišťovat od "nemocí".
I v tom pomůžou ořechy, naklíčená čočka a jiné kyselejší ňamky 8) Nebo bych trochu ubrala toho chlorofylu (listí).

A ty další projevy - stolice, kruhy pod očima - nechala bych si neprodleně vyšetřit

Entaro.Martin píše:

Pozitiva:

Kdo vám prosím poradil nebo jak jste zjistil, že tohle je pro Vás vhodná strava? Jaká jste krevní skupina, jaký máte metabolismus? Hubnete a jste zimohřivý a jíte tohle když je venku k nule?

Zimohřivost, vypadávání vlasů, hubnutí, ale především nervozita a vnitřní napětí velmi pravděpodobně souvisí s nedostatkem aminokyselin a jsem přesvědčen že i dobrých tuků ve Vaší stravě. A stav může zhoršovat vysoký podíl cukrů.
Jenom pár možných souvislostí...

Štítná žláza, která ovlivňuje metabolismus a tedy také produkci tepla v těle, potřebuje k produkci hormonů tyrosin, což je aminokyselina. Nadledvinky které se starají mimo jiné o psychickou pohodu potřebují hromadu různých aminokyselin. Při narušení těchto dvou orgánů velmi často dochází k vypadávání vlasů, v pokročilých stádiíích i obočí

Abyste netrpěl bezdůvodnou nervozitou a stresy potřebujete mít mimo jiné v pořádku hormony, střevní mikrofloru a chemii v mozku.
Základ hormonů - pregnanelon - se tvoří z cholesterolu. Nízkotučná dieta je nejlepší způsob jak si způsobit hormonální nerovnováhu a psychicky se sesypat.
Střevní mikrofloře většinou neprospívá velké množství cukrů a to ani těch složitých. Takto je možné zhoršovat nerovnováhu bakterií ve střevech, které produkují toxiny působící na mozek. Střeva a mozek jsou i bez těchto toxinů neoddělitelně propojeny. Mít nerovnováhu ve střevech znamená mít nerovnováhu v hlavě a také na kůži.

Přenašeče vzruchů v mozku jsou výrazným způsobem tvořeny z aminokyselin, jeden z hlavních - serotonin - se tvoří z aminokyseliny jménem tryptofan. Jedním z příznaků vyčerpaného serotoninu je vnitřní napětí a nervozita, ke které není důvod.

A tady se rozbíhá pěkně zamotané kolečko. Zvýšený tlak na nervový systém díky poškozené fci štítné žlázy, nadledvinek a mikroflory má za následek vyšší potřebu živin na udržení rovnováhy, které se ale z takovéto stravy nedostává. Psychická nepohoda se projevuje na kůži a trávení, takže se nevstřebává ani to málo co se do těla stravou dostane. A to co se dostane je ihned primárně použito ve prospěch mozku, který má prioritu.
Stav kůže je druhořadý, ta se opravuje až mozek má dostatek.
Čím více jste ve stresu tím více stresového hormonu kortisolu se tvoří a tak doslova a dopísmene krade materiál pro tvorbu jiných hormonů. Takto je blokována i fce štítné žlázy

To je jen náznak možných souvislostí, je tam řada dalších příčin a následků, nebudu ale zacházet do dalších detailů. Neznám Vás ale doporučuji zvážit nízkosacharidovou stravu s vysokým příjmem protizánětlivých tuků (rybí, lněný, pupalkový) a dopněných o další dobré oleje jako jsou živočišné, kokosový a olivový) a kvalitních bílkovin. Pokud nechcete jíst maso, rozhodně aminokyseliny suplementujte. K spektru 9ti esenciálních nebo 22kompletních bych ještě navíc vyzkoušel glutamin na opravu střevní stěny a kůže, tyrosin na podporu štítné žlázy a tryptofan nebo 5htp podporu tvroby serotoninu a clekovém zklidnění

Do počátku může být vhodné mít také multivitavitamín a suplementy na podporu psychiky a nadledvinek.

Pracuji s mnoha lidmi, které mají různé problémy s kůží včetně lupénky a tohle je cesta, které se téměř bezvýhradně osvědčuje. Do co jste nastolil Vy je dost pravděpodobně cesta k rychlému kolapsu přirozených mechanismů v těle. A jakési zlepšení lupénky může být paradoxně dočasným průvodním jevem.

misujka23 — čtv lis 14, 2013 12:07 am

Sakul a Irena - bravo, lepe bych to nenapsala a musim souhlasit.
Entaro.Martin- rychle to zmente, davate telu pekny zahul.
Po klystyrech se nedostavila defekace-jiste, nevidim zadne tuky apod...
Kruhy pod ocima....jednoznacne jatra.
Ti dva Vam poradili opravdu dobre, tak se hodte do kupy, preji hodne zdravicka </p

Mirabelka — čtv lis 14, 2013 6:01 pm

Skvěle napsné, naprostý souhlas! Kde máte tuky? A podotýkám i živočišné tuky?! Máslo od krávy, pasoucí se na trávě, doma škvařené sádlo?! Víte, že hovězí lůj je nejlepší na pleť?!
Není divu, že jste pak jako vysušený zmrzlík.....

Mirabelka — čtv lis 14, 2013 6:02 pm

A domácí vajíčka, jsou potřeba. Cholesterol je životně důležitý, a to myslím vážně.

Mirabelka — čtv lis 14, 2013 6:07 pm

http://vyzivujicitradice.cz/2013/09/20/ ... -hranolky/
tady máte něco o hovězím loji. Já jsem si uvařila konopnou mast v loji a je ještě lepší, že se sádlem.

Jarda — ned pro 01, 2013 5:20 pm
Entaro.Martin píše:

Pozitiva:

Obávám se že na to jdete opravdu špatně a poslechl bych rady ve smyslu snížení příjmu sacharidů, přičemž energetický příjem ideálně zvýšíte kokosovým olejem, který navíc minimálně zatěžuje

Entaro.Martin — ned led 19, 2014 7:38 pm
adam-ala píše:
Dobrý den Martine, stále pokračujete v syrové stravě, a jaké jsou výsledky? Já mám lupénku též téměř 10 let, vyzkoušela jsem snad vše dostupné na trhu. Teď jsem již několik měsíců na syrové stravě v kterou věřím, ale mám stále pochybnosti, jestli jdu správným směrem. Také mi padají vlasy, jsem stále unavená, možná je to detox, možná to vše moc řeším. Jen by mě zajímalo jak jste teď na tom.
Tady je odkaz na zajímavý rozhovor, paní tam mimo jiné uvádí, že detox trval téměř 3/4 roku.
http://www.jajsem.com/vyleceni-atopicke ... u-stravou/
Díky Alena.

Dobry den,
boužel jsem se syrovou stravou musel přestat, i když na lupénku měla dobrý výsledky. Ložiska se mi nerozšiřovali, nesvědili a mírně se ztenčovali.

Domnívám se že mám slabší trávení tak syrovou stravu úplně nestrávím. Už po týdnu co jsem zařadil jáhle, pohanku a dušenou zeleninu jsem začal přibírat na váze a přestala mě drobit zima. Boužel lupénka se začala zase zhoršovat.

Chtěl bych zkusit nízko sacharidovou dietu. Ještě o tom chci něco přečíst.

Né že bych zavrhoval syrovou stravu rád bych se kní vrátil časem. Ale asi v kombinaci s nějakým kořením na podporu trávení.

Co jsem vypozoroval zatím tak nejhorší promne je:
Rafinovaný cukr
bílá mouka
kvasnice
alkohol
lepek
Kombinace ovoce + cokoliv jiného..
Káva
O všem je docela známo že je to škodlivé..

Rád bych vám nějak poradil. Boužel momentálně sám nevím jak dál.

adam-ala — ned led 19, 2014 11:15 pm

Díky za rady. Já stále dodržuji syrovou stravu, věřím, že se to časem zlomí a lupénky se zbavím navždy. Teď ještě plánuji různé očisty a půsty a protiparazitní kúru, myslím si, že tělo se musí vyčistit zevnitř, aby navenek vypadalo zdravě. Nevím akorát s čím lupénka souvisí, jestli jsou to zaněšená

Ates — úte led 21, 2014 6:23 am

Lupenka je léčitelná, pokud se dodržuje bezlepková a zároveň i bezmléčná strava. Pití zeleninových šťáv proces léčby lupenky výrazně urychlí. O lupenku jsem se začal podrobněji zajímat, protože jí trpěla kamarádka. Našel jsem na netu tento léčebný postup a kamarádce ho doporučil, za šest týdnů měla kůži zdravou.

adam-ala — pát led 24, 2014 9:54 pm

To pv33 - Díky za rady, vyzkouším a podělím se o zkušenosti, díky Alena.

aba — ned úno 23, 2014 6:09 pm

Dobrý den,
před cca 3 měsíci mi náběh na angínu rozjel akutní psoriázu (angína vyléčena cibulí a aloe vera tedy antibiotik).
Od té doby hledám různé info co s tím neb nemám potřebu být pokusným králíkem doktorů (3 jimi naordinované mastičky stav zhoršují a tedy je nepoužívám).
V průběhu loňského roku jsem prošla očistou (plasmový generátor, přípravky H. Clark, Joalis kapičky, chlorela, aloe vera) - tato procedura mi vyléčila hodně neduhů. Viditelně se ovšem toxiny dobře neodplavily a naopak místo přirozenou cestou odcházejí přes kůži.
Proto jsem si naordinovala očistu jater (dle vámi popsané metody epsonskou solí, oliváčem a citrónem) a mohu jen doporučit. Prozatím 1x.
1.Chci se zeptat za jak dlouho dle vašich zkušeností mohu vidět pozitivní vliv na akutní psoriázu?
2.Je třeba ještě navíc absolvovat očistu střev?
3.Pokud ano, za kolik dní nejdříve po očistě jater?
4.Opět, za jak dlouho případně po očistě střev mám vidět pozitivní vliv na psoriázu?
5. Nejsem celiakik, ale i tak se chci zeptat, zda vidíte souvislost mezi tímto onemocněním a lupénkou?
Navíc teď chodím do polária a to mi dělá také dobře. Chystám se na koupele ve vodě se solí z mrtvého moře a bahenní zábaly. Potřebuji se totiž dostat z tohoto akutního stavu co nejdříve, pracuji s lidmi a neustále schovávání většiny těla je velmi obtížné.

Co dál se mnou? díky za rady a zkušenosti.
AB

Jarda — ned bře 02, 2014 12:31 pm
aba píše:
Dobrý den,
před cca 3 měsíci mi náběh na angínu rozjel akutní psoriázu (angína vyléčena cibulí a aloe vera tedy antibiotik).
Od té doby hledám různé info co s tím neb nemám potřebu být pokusným králíkem doktorů (3 jimi naordinované mastičky stav zhoršují a tedy je nepoužívám).
V průběhu loňského roku jsem prošla očistou (plasmový generátor, přípravky H. Clark, Joalis kapičky, chlorela, aloe vera) - tato procedura mi vyléčila hodně neduhů. Viditelně se ovšem toxiny dobře neodplavily a naopak místo přirozenou cestou odcházejí přes kůži.
Proto jsem si naordinovala očistu jater (dle vámi popsané metody epsonskou solí, oliváčem a citrónem) a mohu jen doporučit. Prozatím 1x.
1.Chci se zeptat za jak dlouho dle vašich zkušeností mohu vidět pozitivní vliv na akutní psoriázu?
2.Je třeba ještě navíc absolvovat očistu střev?
3.Pokud ano, za kolik dní nejdříve po očistě jater?
4.Opět, za jak dlouho případně po očistě střev mám vidět pozitivní vliv na psoriázu?
5. Nejsem celiakik, ale i tak se chci zeptat, zda vidíte souvislost mezi tímto onemocněním a lupénkou?
Navíc teď chodím do polária a to mi dělá také dobře. Chystám se na koupele ve vodě se solí z mrtvého moře a bahenní zábaly. Potřebuji se totiž dostat z tohoto akutního stavu co nejdříve, pracuji s lidmi a neustále schovávání většiny těla je velmi obtížné.

Co dál se mnou? díky za rady a zkušenosti.
AB

1)To nejde vyjádřit konkrétním časem, velice záleží na přístupu k léčbě a důvodu proč ji máte. Podle všeho co píšete, bych si vsadil na střeva, musíte vyčistit a zregenerovat střeva.
2)Určitě ano.
3)Očisty jde konat i v týdenním intervalu, ale obecně je vyhovující odstup 14 dní.
4)Opět záleží na tom, zda se vám povede střeva restartovat. Většinou je na to třeba obrovské množství laktobacilů a ještě v konkrétní sestavě, přičemž jim pro uchycení ve střevě musíte vytvořit správné pH a pomoci jim dodáním protizánětlivě působící stravy.
5)Jakékoliv onemocnění střeva ji zhoršuje, čili jednoznačně působí negativně i toto.
Solárium nevidím jako dobrý nápad, má jiná nesporná rizika, prostě normální slunění ano, ale umělé vymoženosti raději ne. Koupele a zábaly nevidím jako problém, ale léčba musí vycházet zevnitř.

Zuzanaba — sob kvě 10, 2014 1:36 pm

Dobrý den, prosím Vás je vhodné použít na léčbu lupenky urinoterapii. Mám dvě velké ložiska na zádech, jedno pod levím prsníkem a ve vlasech. Děkuji. Hezký den. Zu

Alopat — sob kvě 10, 2014 9:47 pm

Zeptal bych se takto, dokáže urina vázat a odstranit těžké kovy z organismu, působit ve střevech jako probiotické potraviny nebo zlikvidovat parazity a patogeny. :roll:

Jarda — sob kvě 17, 2014 2:16 pm
Zuzanaba píše:
Dobrý den, prosím Vás je vhodné použít na léčbu lupenky urinoterapii. Mám dvě velké ložiska na zádech, jedno pod levím prsníkem a ve vlasech. Děkuji. Hezký den. Zu

Dobře vám odpovídá člen Alopat i když urinoterapie určitě neuškodí, nic se tím pokazit nedá.

Rascal — stř čen 04, 2014 9:31 am

Ahojky lidičky. Sama teda lupenku nemám, ale můj muž na ni trpí už nějakých 5 let. Teď konečně to vypadá, že se snad rozhodl to opravdu léčit. Je to takový ten neposlušný pacient, který stále omýlá, že je to stejně všechno zbytečný a že se nebude omezovat v jídle a s prapodivnou vírou se maže všelijakýma mastičkama včetně těch s obsahem kortikoidů. Samozřejmě je to všechno úplně k ničemu. Lupenka se zhoršuje, praská, bolí ho to, všechny hadry jsou furt od krve a svědí ho to. nehledě na to, že v létě si kraťasy mezi lidi nevezme a na koupaliště ho taky nedostaneme.
Před měsícem jsem mu koupila knihu Léčba lupénky: Přírodní alternativa - Autor: Pagano, John O. A.
Nějaká paní ji doporučovala v diskuzi, že jí to pomáhá. Hned jsme ji koupila a muži věnovala. Kupodivu mě překvapil a začetl se :-) a koupil si doporučené čaje. V knize se uvádí, že problém lupenky je taky v tom, že pacienti mají nějakou zvýšenou propustnost střeva a do těla se pak dostává mnohem více sajrajtů než u zdravého střeva. To mi příjde hodně zajímavé. A tak to tu popíjí a běhá za mnou a ukazuje mi, jak se mu kolem lupenky začínají dělat jakýsi prstence a že se to změnšuje nebo se ložisko začíná vylepšovat zevnitř. Začíná se řídit radama, kde se taktéž jak už tu jiní uváděli, že se nemá bílé pečivo a mléčné výrobky. V knize se také uvádí, že nemá rajčata a červenou papriku a podobně a že nejhorší jídlo pro lupenkáře je pizza (bílá mouka, rajčata, vepřová šunka, salám nebo čabajka s červenou paprikou, a sýr). A že se jí můj muž už za ta léta najedl.... Z masa je povoleno jen bílé maso. A pak je tam taktéž doporučena jablečná třídenní dieta s klystýry. No to je pro něj asi nejtěžší oříšek :-) Ale snad se překoná a zkusí to. Doporčuje se, aby strava byla především zásadotvorná.
Tak pevně doufám, že mu to pomůže, že se nevzdá. A snad tahle kniha pomůže i jiným lidem. A jestli se jí někdo řídí, uvítám, když se také podělí o své zkušenosti. Přecejen musím vymýšlet nové jídelníčky než co bylo doposud běžné... </p

Jarda — sob čen 07, 2014 10:15 pm
Rascal píše:
Ahojky lidičky. Sama teda lupenku nemám, ale můj muž na ni trpí už nějakých 5 let. Teď konečně to vypadá, že se snad rozhodl to opravdu léčit. Je to takový ten neposlušný pacient, který stále omýlá, že je to stejně všechno zbytečný a že se nebude omezovat v jídle a s prapodivnou vírou se maže všelijakýma mastičkama včetně těch s obsahem kortikoidů. Samozřejmě je to všechno úplně k ničemu. Lupenka se zhoršuje, praská, bolí ho to, všechny hadry jsou furt od krve a svědí ho to. nehledě na to, že v létě si kraťasy mezi lidi nevezme a na koupaliště ho taky nedostaneme.
Před měsícem jsem mu koupila knihu Léčba lupénky: Přírodní alternativa - Autor: Pagano, John O. A.
Nějaká paní ji doporučovala v diskuzi, že jí to pomáhá. Hned jsme ji koupila a muži věnovala. Kupodivu mě překvapil a začetl se :-) a koupil si doporučené čaje. V knize se uvádí, že problém lupenky je taky v tom, že pacienti mají nějakou zvýšenou propustnost střeva a do těla se pak dostává mnohem více sajrajtů než u zdravého střeva. To mi příjde hodně zajímavé. A tak to tu popíjí a běhá za mnou a ukazuje mi, jak se mu kolem lupenky začínají dělat jakýsi prstence a že se to změnšuje nebo se ložisko začíná vylepšovat zevnitř. Začíná se řídit radama, kde se taktéž jak už tu jiní uváděli, že se nemá bílé pečivo a mléčné výrobky. V knize se také uvádí, že nemá rajčata a červenou papriku a podobně a že nejhorší jídlo pro lupenkáře je pizza (bílá mouka, rajčata, vepřová šunka, salám nebo čabajka s červenou paprikou, a sýr). A že se jí můj muž už za ta léta najedl.... Z masa je povoleno jen bílé maso. A pak je tam taktéž doporučena jablečná třídenní dieta s klystýry. No to je pro něj asi nejtěžší oříšek :-) Ale snad se překoná a zkusí to. Doporčuje se, aby strava byla především zásadotvorná.
Tak pevně doufám, že mu to pomůže, že se nevzdá. A snad tahle kniha pomůže i jiným lidem. A jestli se jí někdo řídí, uvítám, když se také podělí o své zkušenosti. Přecejen musím vymýšlet nové jídelníčky než co bylo doposud běžné... </div
Martin1591 — čtv led 29, 2015 8:34 pm

Dobrý den,
rád bych se podělil se svými problémy a zkušenostmi.
Do 11 let jsem byl zcela bezstarostné dítě, pak mne ale potkala operace slepého střeva a roztočilo se kolečko nemocí opakujících se měsíc co měsíc na které jsem užíval převážně ATB.
V 16 letech se u mne projevila Lupénka bylo to v době kdy jsem byl ve velkém stresu a moje strava se skládala z bílé mouky cukru a uzenin převážně. Životní styl nebyl taky nic moc, vysedávání dlouho do noci u PC, plus moje stresová povaha kdy si všechno moc beru.
V 23 letech jsem prodělal mononukleózu a rozhodl se vzít svoje zdraví do vlastních rukou. Bohužel ze začátku nebyli všechny moje rozhodnutí nejšťastnější.
Ze začátku jsem začal omezovat cukroví a domácí buchty které jsem do té doby miloval, potom smažené, slané, oplatky, Lepek. Lupénka se mi mírně uklidnila. Rozhodně to nebyl ale žádný "veletrh".
Rozhodl jsem se zkusit Vitarianství a koncept 9:1:1. Po týdnu konzumace ovoce a zelené listové zeleniny se moje lupénka začala ohromně zlepšovat byl jsem z toho nadšen. A fungoval jsem dva týdny na vita a týden na normální stravě, bohužel se to zvrhlo v dva týdny přísné diety a týden "rozežírání". Po kole klistýrů jaterních očist atd. jsem se rozhodl přejít trvale na vitaríánství s trochou kokosového oleje. Výsledky byli ohromné boužel po půl roce jsem vážil o 20kg míň (58Kg k 187Cm) byla mne neustále zima byl jsem nervozní, s 0 sexualním apetýtem, acholickou stolicí. Jedl víc kokosového oleje který alelspopň na chvíli utěšil můj hlad.
Ve fázi vita jsem ve stolici nalezl jakoby bílé proužky domnívám se že to byla candida.
Na vita stravě se mi podstatně zlepšil zrak, přestali svědit uši, bolet záda, takřka zmizela lupénka. Boužel jsem se ke konci snažil zlepšit dietu a přidal jsem FOS které mne nadýmalo a spíš škodilo.
Po kolečkách u doktorů mě zjistili divertikl poblíž ústí žlučovodu, operaci jsem odmítl.

Rozhodl jsem se zkusit jinou cestu, po přečtení několika knih o paleo jsem zkusil Paleo AIP, nizko sach.
Moje strava se skládala ze zeleniny tuka a masa. Během prvních třech měsíců se mi po těle objevila spousta nových ložisek která mi dodnes nezmizela:/
Doufal jsem že je to jen přechodová fáze. Zařadil jsem Betain hcl trávicí enzymy a vyřadil vše co nesplňuje SCD a FOdmap. Nová ložiska se již neobjevovala ale ani nemizela.

Momentálně se soustředím na:
Podporu jater: Sylimarin, Nac, Ala, selen, nic smaženého, lecitin.
Obnovu střevní stěny: L glutamin.
Odstranění sibo: SCD dieta, Oregánový olej, probiotika bez FOS, Správná kombinace potravin.
Odstranění jídel co mne dráždí: Cibule, obiloviny, nightshade, ryby:(, ořechy, semena. Bohužel nevím odkud brat omega 3.
Podpora metabolizmu tuku: Ox bile, lecitin.
Nadledvinky: Mám černé kruhy pod očima, Špatně spím, v noci se budím, mám nízkou hladinu krevního cukru, návaly únavy. Adaptogeny, musím jíst dost často protože hlad u mne zhoršuje příznaky.

Příklad jídelníčku:
4:45 Budíček
5:00 750Ml vody + sylimarinm, nac, ala, hořčík, selen.
5:30 700g dušené mrkve s 1 lžící lecitinu + b complex, Rhodiola. oxbile, hcl, oregano oil.
9:00 400 ml vody +250ml heřmánkový čaj
10:00 700g dušené petržele + mísa listové zeleniny + 1 lžička olivového oleje. oxbile hcl.
12:30 třezalkový čaj
14:30 Smoothie 3x Kiwi, 300g špenát
16:00 Kuřecí prsní řízek 200g + 300g růžičková kapusta + 1 lžička olivového olej. Hcl oxbile
19:00 Tekutiny, čaj tulsi.
20:00 1 brokolice s 1/4 avokáda okurek, salát. Rhodiola, hcl, zinek
21:30 Spánek.

Rád bych se zeptal na několik problémů.
Rád bych zařadil vice ovoce boužel to nejde a dokážu tolerovat max jeden banán deně. Pokud bych vyřadil tuky na týden mohl bych jest víc ale zase bez tuků to taky nejde.
Pokud dám do jídla více jak jednu čajovou lžíci tuku do hodiny se mi rozostří zrak.
Pokud něco nesním těsně před spánkem budím se v noci.
Kombinace škrob + bílkovina nebo ovoce + tuk je naprosto katastrofální. je zajímavé že kokosový olej mi nedělá žádné problémy ani s ovocem.
V oku vidím nějaké oběkty, domnívam se že to jsou kvasinky nebo fibrinový vlákna.

Moje teorie je že mám sibo, to produkuje toxiny které proudí do krve. Což přetěžuje

Martin1591 píše:
Dobrý den,
rád bych se podělil se svými problémy a zkušenostmi.
Do 11 let jsem byl zcela bezstarostné dítě, pak mne ale potkala operace slepého střeva a roztočilo se kolečko nemocí opakujících se měsíc co měsíc na které jsem užíval převážně ATB.
V 16 letech se u mne projevila Lupénka bylo to v době kdy jsem byl ve velkém stresu a moje strava se skládala z bílé mouky cukru a uzenin převážně. Životní styl nebyl taky nic moc, vysedávání dlouho do noci u PC, plus moje stresová povaha kdy si všechno moc beru.
V 23 letech jsem prodělal mononukleózu a rozhodl se vzít svoje zdraví do vlastních rukou. Bohužel ze začátku nebyli všechny moje rozhodnutí nejšťastnější.
Ze začátku jsem začal omezovat cukroví a domácí buchty které jsem do té doby miloval, potom smažené, slané, oplatky, Lepek. Lupénka se mi mírně uklidnila. Rozhodně to nebyl ale žádný "veletrh".
Rozhodl jsem se zkusit Vitarianství a koncept 9:1:1. Po týdnu konzumace ovoce a zelené listové zeleniny se moje lupénka začala ohromně zlepšovat byl jsem z toho nadšen. A fungoval jsem dva týdny na vita a týden na normální stravě, bohužel se to zvrhlo v dva týdny přísné diety a týden "rozežírání". Po kole klistýrů jaterních očist atd. jsem se rozhodl přejít trvale na vitaríánství s trochou kokosového oleje. Výsledky byli ohromné boužel po půl roce jsem vážil o 20kg míň (58Kg k 187Cm) byla mne neustále zima byl jsem nervozní, s 0 sexualním apetýtem, acholickou stolicí. Jedl víc kokosového oleje který alelspopň na chvíli utěšil můj hlad.
Ve fázi vita jsem ve stolici nalezl jakoby bílé proužky domnívám se že to byla candida.
Na vita stravě se mi podstatně zlepšil zrak, přestali svědit uši, bolet záda, takřka zmizela lupénka. Boužel jsem se ke konci snažil zlepšit dietu a přidal jsem FOS které mne nadýmalo a spíš škodilo.
Po kolečkách u doktorů mě zjistili divertikl poblíž ústí žlučovodu, operaci jsem odmítl.

Rozhodl jsem se zkusit jinou cestu, po přečtení několika knih o paleo jsem zkusil Paleo AIP, nizko sach.
Moje strava se skládala ze zeleniny tuka a masa. Během prvních třech měsíců se mi po těle objevila spousta nových ložisek která mi dodnes nezmizela:/
Doufal jsem že je to jen přechodová fáze. Zařadil jsem Betain hcl trávicí enzymy a vyřadil vše co nesplňuje SCD a FOdmap. Nová ložiska se již neobjevovala ale ani nemizela.

Momentálně se soustředím na:
Podporu jater: Sylimarin, Nac, Ala, selen, nic smaženého, lecitin.
Obnovu střevní stěny: L glutamin.
Odstranění sibo: SCD dieta, Oregánový olej, probiotika bez FOS, Správná kombinace potravin.
Odstranění jídel co mne dráždí: Cibule, obiloviny, nightshade, ryby:(, ořechy, semena. Bohužel nevím odkud brat omega 3.
Podpora metabolizmu tuku: Ox bile, lecitin.
Nadledvinky: Mám černé kruhy pod očima, Špatně spím, v noci se budím, mám nízkou hladinu krevního cukru, návaly únavy. Adaptogeny, musím jíst dost často protože hlad u mne zhoršuje příznaky.

Příklad jídelníčku:
4:45 Budíček
5:00 750Ml vody + sylimarinm, nac, ala, hořčík, selen.
5:30 700g dušené mrkve s 1 lžící lecitinu + b complex, Rhodiola. oxbile, hcl, oregano oil.
9:00 400 ml vody +250ml heřmánkový čaj
10:00 700g dušené petržele + mísa listové zeleniny + 1 lžička olivového oleje. oxbile hcl.
12:30 třezalkový čaj
14:30 Smoothie 3x Kiwi, 300g špenát
16:00 Kuřecí prsní řízek 200g + 300g růžičková kapusta + 1 lžička olivového olej. Hcl oxbile
19:00 Tekutiny, čaj tulsi.
20:00 1 brokolice s 1/4 avokáda okurek, salát. Rhodiola, hcl, zinek
21:30 Spánek.

Rád bych se zeptal na několik problémů.
Rád bych zařadil vice ovoce boužel to nejde a dokážu tolerovat max jeden banán deně. Pokud bych vyřadil tuky na týden mohl bych jest víc ale zase bez tuků to taky nejde.
Pokud dám do jídla více jak jednu čajovou lžíci tuku do hodiny se mi rozostří zrak.
Pokud něco nesním těsně před spánkem budím se v noci.
Kombinace škrob + bílkovina nebo ovoce + tuk je naprosto katastrofální. je zajímavé že kokosový olej mi nedělá žádné problémy ani s ovocem.
V oku vidím nějaké oběkty, domnívam se že to jsou kvasinky nebo fibrinový vlákna.

Moje teorie je že mám sibo, to produkuje toxiny které proudí do krve. Což přetěžuje

Martin1591 — sob led 31, 2015 12:21 pm
Jarda píše:
Tak asi uvažujete správně i když mnoho záchytných bodů ve vašem příspěvku chybí. Vůbec třeba nepíšete zda a jak jste svůj stav před zahájením změn testoval, nebo zda je o střelbu naslepo a pak se trvalý výsledek moc očekávat nedá. Vždy musíte mít v ruce nějaký uchopitelný a měřitelný systém, podle kterého si budete sledovat zda jdete správným směrem, nebo je to špatně. Krevní rozbor správně nastavený ukáže hodně a vlasová analýza ještě více. Jakýkoliv zdravotní problém, je v naprosté většině o nutričních deficitech a psychice a oboje se dá kupodivu velice dobře monitorovat. Prostě člověk nesmí k problému přistupovat jako myslivec, který ví že v lese je jelen, ale nevidí ho, tak si vezme kulomet a pálí do lesa. Teoretická možnost zásahu sice existuje, ale je nepatrná, spíše trefí bábu na borůvkách, dědka na houbách, ale jelena mine. Prostě nesmíte cosi zkoušet, ale hodně testovat a přemýšlet než budete střílet. Osobně bych jako první změnu dal na noc jemně nastrouhanou mrkev s lžící kvalitního jablečného octa s matečnou kulturou a do toho nějaké sušené ovoce, tím se vám podaří snížit bakterie ve střevě, zlepšit defekaci a lépe spát, alespoň doufám. Jinak mě klidně zavolejte a co budu vědět vysvětlím.

Chystám se na vlasovou analýzu a test kortizolu ze slin pro zjištění stavu nadledvinek.
V krevních testech jsem měl kortizol vždy mírně zvýšený. Ale přisuzuji to odběru ráno na lačno a skutečností že jsem předtím utíkal asi 1,5Km.
Jinak z krevních testů mám zvýšené aslo(600) doktor nad tím mávl rukou že je to již normální. Mě se to nezdá. Zkouším to dorovnat oregánovýl olejem, lichořeřišnice, a extraktem z olivových listů.
Chudokrevnost, zvětšený mcv což jsem se dočetl že je nedostatek b12 nebo kyseliny listové, jelikož jím dostatek masa se dělo by to na nedostatek hcl a špatnou střevní mikroflóru.(Krkací test=žádná hcl)
Po několika letech se zjistilo že mám neustále vysoké protilátky na ebv. Jedinou možnost mi nabídli nějaká imunomodulace o což zatím nestojím.
Bohužel máte pravdu že většiná mého zkoušení je založen na výsledku předchozích "pokusu" a pozorování projevů.

Po braní n acetyl cysteinu spolu s oregánovým olejem se mi objevila na hřbetu ruky vyrážka ktereou jsem měl naposledy na vita stravě kdžy mě lupénka mizela. Uvažuji že to může být výsledek detoxikace a ničení nějakého patogenu, jelikož nac je dobrý(odmaskovávač) ničitel biofilmů. Na Vita stravě je v potravě spousta enzymů které podle mě také bojují s biofilmem.

Rád bych zařadil do stravy mrkvovou šťávu. Asi tak 250ml naředěných na 500ml. Myslíte že je to bezpečné? Je to sice koncentrovanější na sacharidy ale podle mne se stráví dřív než se dostanou k něčemu co by mohli krmit. A to množství nezvedne tolik krevní cukr.

Nastrouhanou mrkev ze sušeným ovocem odzkouším. Aspoň budu mít důvod si zase dat nějaký sušený fík:) Mám doma jablečný ocet nepasterizovaný, nefiltrovaný. Bude to stačit?
Po jablečným octu na noc normálně moc nespím ale uvidíme.

Děkuji za rady. Další krok budou ty dva testy: vlasová analýza a kortizol.

Jarda — sob led 31, 2015 4:56 pm
Martin1591 píše:
Chystám se na vlasovou analýzu a test kortizolu ze slin pro zjištění stavu nadledvinek.
V krevních testech jsem měl kortizol vždy mírně zvýšený. Ale přisuzuji to odběru ráno na lačno a skutečností že jsem předtím utíkal asi 1,5Km.
Jinak z krevních testů mám zvýšené aslo(600) doktor nad tím mávl rukou že je to již normální. Mě se to nezdá. Zkouším to dorovnat oregánovýl olejem, lichořeřišnice, a extraktem z olivových listů.
Chudokrevnost, zvětšený mcv což jsem se dočetl že je nedostatek b12 nebo kyseliny listové, jelikož jím dostatek masa se dělo by to na nedostatek hcl a špatnou střevní mikroflóru.(Krkací test=žádná hcl)
Po několika letech se zjistilo že mám neustále vysoké protilátky na ebv. Jedinou možnost mi nabídli nějaká imunomodulace o což zatím nestojím.
Bohužel máte pravdu že většiná mého zkoušení je založen na výsledku předchozích "pokusu" a pozorování projevů.

Po braní n acetyl cysteinu spolu s oregánovým olejem se mi objevila na hřbetu ruky vyrážka ktereou jsem měl naposledy na vita stravě kdžy mě lupénka mizela. Uvažuji že to může být výsledek detoxikace a ničení nějakého patogenu, jelikož nac je dobrý(odmaskovávač) ničitel biofilmů. Na Vita stravě je v potravě spousta enzymů které podle mě také bojují s biofilmem.

Rád bych zařadil do stravy mrkvovou šťávu. Asi tak 250ml naředěných na 500ml. Myslíte že je to bezpečné? Je to sice koncentrovanější na sacharidy ale podle mne se stráví dřív než se dostanou k něčemu co by mohli krmit. A to množství nezvedne tolik krevní cukr.

Nastrouhanou mrkev ze sušeným ovocem odzkouším. Aspoň budu mít důvod si zase dat nějaký sušený fík:) Mám doma jablečný ocet nepasterizovaný, nefiltrovaný. Bude to stačit?
Po jablečným octu na noc normálně moc nespím ale uvidíme.

Děkuji za rady. Další krok budou ty dva testy: vlasová analýza a kortizol.

Tak uvažujete celkem správně a hlavně testujte o to méně nepříjemností si užijete.

Martin1591 — pon úno 09, 2015 7:36 am

Bohužel jsem zjistil že na vlasovou analýzu mám moc krátké vlasy. Bude muset chvíli počkat:)
Jelikož mám podezření na nadledvinky a jsem docela netrpělivý člověk, udělal jsem oční test na adrenální únavu(Pupil test podle knihy Adrenal Fatigue: The 21st Century Stress Syndrome);
Vyšel jednoznačně pozitivně. Počkám ještě na test kortyzolu ze slin ale už nyní jsem začal studovat danou knihu.

A mám pár dotazů:
Doporučuje se asi 3g Vit C. Jak ho správně užívat? Dle dělení stravy bych neměl kombinovat sladké ovoce s ničím kyselým. Mohu třeba 1g C rozmixovat s jedním pomerančem kvůli flavonoidům?
A co třeba přidat do strouhané mrkve? Nenaruší to trávení sacharidů?

V knize při adrenální unavě doporučují jíst hned na snídani bílkoviny + tuky + sacharidy. Přijde mi to jako velmi náročné na trávení.
Zkusil bych kousek masa s trochou dušené mrkve s kokosovým olejem a salátem. Ale jsem zvyklí jíst maso 1x denně a to pouze se zeleninou s nízkým obsahem cukru.

Jinak na nadledvinky jestli to chápu dobře je třeba:
Hodně spát, nestresovat se, držet se v teple.
Často jíst aby člověk nepociťoval hlad aby tělo nemuselo produkovat kortyzol pro zvýšení hladiny cukru. Jíst do 30 min od probuzení.
Jinak zdravá strava. Žádný mouky uzeniny smažený a tak. Hodně zeleniny, Nízko gl ovoce, ryby.

Doplňky B5, B complex, vit c, vit e, hořčík, zinek.
Adaptogeny, lékořice.

Mírné cvičení 30 min/den.
Relaxace
Třezalkový čaj na deprese.

Potřeboval bych to nějak zkoloubit se stravou na candidu/sibo. Vyhovuje mi Low FODMAP strava. Ale ještě záleží na kombinaci. Pokud si dám tuk + mrkev tak mě to beztak nadýmá:( Což se mi kříží s doporučenímy na Adrenální únavu.

Jinak každý večer si pochutnávám na strouhané mrkvi s dvěma sušenýma fíkama a 2 lžicemi Jablečného octa. Je to výborný a stav stolice se podstatně zlepšil. Trpívám dost na zácpy.

Děkuji

Kosican87 — čtv úno 12, 2015 7:51 pm
Martin1591 píše:
..........................................Boužel jsem určitě na milion věcí zapomněl.
Přivítám rád každý příspěvek.

"Paleo nutričná ketóza" (do 20-30g sacharidov denne, bielkovín koľko chceš - živočíšnych, tukov koľko chceš, ale živočíšnych + kokosový olej môže byť ak chceš....a nech sú potraviny veľmi kvalitné, z tukov hlavne maslo). Tie novovytvorené ložiská čo si spomínal nebudeš mať preto, že si začal jesť nízkosacharidovú, stredniebielkovinnú a vysokotukovú stravu "ako takú". LEN TO TI PONÚKA PRÍRODA, v lesoch máš len mäso a tuk celoročne, ovocia tam nájdeš v celom lese "za mak", a nevyžerieš ho predsa všetkým zvieratám, nie ? ... Takže teória o ovocí v lesoch a na lúkach PADÁ, jablkový sád je vytvorený umelo, asi tak, ako polia plné repky a obilnín......Ktovie (ty vieš) čo všetko si jedol počas tvojho "paleo obdobia", lebo nie je paleo ako paleo... Kto vie, aké tuky si používal, a aké druhy mäsa si jedol. Najhoršie tuky sú zo semien a orechov (výnimka kokosový tuk), najhoršie mäso je kuracie (svalovina), nech si vraví kto chce čo chce, divina v lese rozhodne nie je biele mäso, a keby "Boh" alebo matka príroda zariadila tak, aby vhodné mäso pre človeka bolo biele, tak by myslím drvivá väčšina zvierat nemala mäso ČERVENÉ, alebo iné, vysokopurínové. Biele má z dostupných živočíchov pokiaľ viem len králik, kurča a hus, nie ? ... A zároveň je to mäso NÍZKOTUČNÉ (dá sa povedať), takže dodáva najmenej energie. AJ PRETO VŚETKY PRÍRODNÉ KMENE POVAŽUJÚ ZA OVEĽA HODNOTNEJŠIE MASTNÉ MäSO, NEŽ "LIBOVÉ".... Myslím, že nie je o čom, a že si už pochopil v čom to je............... Očisty, pôsty/hladovky (myslím tým to isté), a strava ktorú spomínam.
A ešte raz - PôSTY/HLADOVKY....

............... ZAČAŤ ZARAĎOVAŤ HLADOVKY DO ŽIVOTA............. ... Ja už si život bez nich neviem predstaviť... :wink:

Martin1591 — úte úno 17, 2015 7:34 pm

Půsty jsou určitě velice prospěšné ale myslím že pro někoho s adrenální únavou nejsou až tak vhodné.
Též myslím že ketóza při adrenální únavě není prospěšná.
Co se tyče zdroje porotejnů. Konzumoval jsem převážně králičí, bio hovězí, kachna husa, ryby.

Paleo AIp jsem na lupénku zkoušel 1 rok s výsledkem mnohem horším jak na začátku.
Mnohem víc mě sedí jíst každé 4 hodiny nějaké sacharidy s nízkým gl indexem a low foodmap+ kokosový olej.
1 Denně libové maso z kvalitního zdroje. Hodně listové zeleniny. Max 2 malé porce ovoce.

Předpokládám že kvůli adrenální únavě umě paleo aip moc nefungovalo. Ještě čekám na výsledky kortizolu.

Spíš by mě zajímalo proč když si ráno dám 2 lžíce jablečného octa tak umě stoupne ph moči ranní na 7.5 a noc na 8.
Jablečný ocet funguje zásaditě na organizmus ale todle mi přijde extrémní. Nepovedlo se mi to ph dorovnat ani 10g vit c denně.
Vysoký ph u mě způsobuje nespavost deprese noční močení, třeba i 4x za noc.

Kosican87 — úte úno 17, 2015 9:36 pm
Martin1591 píše:
Půsty jsou určitě velice prospěšné ale myslím že pro někoho s adrenální únavou nejsou až tak vhodné.
Též myslím že ketóza při adrenální únavě není prospěšná.
Co se tyče zdroje porotejnů. Konzumoval jsem převážně králičí, bio hovězí, kachna husa, ryby.

Paleo AIp jsem na lupénku zkoušel 1 rok s výsledkem mnohem horším jak na začátku.
Mnohem víc mě sedí jíst každé 4 hodiny nějaké sacharidy s nízkým gl indexem a low foodmap+ kokosový olej.
1 Denně libové maso z kvalitního zdroje. Hodně listové zeleniny. Max 2 malé porce ovoce.

Předpokládám že kvůli adrenální únavě umě paleo aip moc nefungovalo. Ještě čekám na výsledky kortizolu.

Spíš by mě zajímalo proč když si ráno dám 2 lžíce jablečného octa tak umě stoupne ph moči ranní na 7.5 a noc na 8.
Jablečný ocet funguje zásaditě na organizmus ale todle mi přijde extrémní. Nepovedlo se mi to ph dorovnat ani 10g vit c denně.
Vysoký ph u mě způsobuje nespavost deprese noční močení, třeba i 4x za noc.

SKÚSIL SI PALEO NUTRIČNÚ KETÓZU ??? NIE...........tak nepíš volovinky :-) ... A čo je to "Paleo AIp" ? ...
Samozrejme, nepíšem o tom, že paleo nutričná ketóza ťa musí naisto zbaviť lupienky/psoriázy. Skôr nie ako áno. Ale toho ťa nezbaví žiaden stravovací smer, a keď niektorí, tak ten, ktorí z teba urobí vychrtleca, a uškodí ti v iných smeroch. Neuškodia ti pôsty. Prejdi najprv na paleo nutričnú ketózu, a tak o rok začni skúšať pôsty....Popri tom rôzne očisty. KEBY SI ŽIL V PRÍRODE V LESOCH, TAK NEMÁŠ NA VÝBER, A MUSÍŠ BYŤ V NUTRIČNEJ KETÓZE.......takže TAK.

Jarda — ned dub 19, 2015 10:55 am
Martin1591 píše:
Bohužel jsem zjistil že na vlasovou analýzu mám moc krátké vlasy. Bude muset chvíli počkat:)
Jelikož mám podezření na nadledvinky a jsem docela netrpělivý člověk, udělal jsem oční test na adrenální únavu(Pupil test podle knihy Adrenal Fatigue: The 21st Century Stress Syndrome);
Vyšel jednoznačně pozitivně. Počkám ještě na test kortyzolu ze slin ale už nyní jsem začal studovat danou knihu.

A mám pár dotazů:
Doporučuje se asi 3g Vit C. Jak ho správně užívat? Dle dělení stravy bych neměl kombinovat sladké ovoce s ničím kyselým. Mohu třeba 1g C rozmixovat s jedním pomerančem kvůli flavonoidům?
A co třeba přidat do strouhané mrkve? Nenaruší to trávení sacharidů?

V knize při adrenální unavě doporučují jíst hned na snídani bílkoviny + tuky + sacharidy. Přijde mi to jako velmi náročné na trávení.
Zkusil bych kousek masa s trochou dušené mrkve s kokosovým olejem a salátem. Ale jsem zvyklí jíst maso 1x denně a to pouze se zeleninou s nízkým obsahem cukru.

Jinak na nadledvinky jestli to chápu dobře je třeba:
Hodně spát, nestresovat se, držet se v teple.
Často jíst aby člověk nepociťoval hlad aby tělo nemuselo produkovat kortyzol pro zvýšení hladiny cukru. Jíst do 30 min od probuzení.
Jinak zdravá strava. Žádný mouky uzeniny smažený a tak. Hodně zeleniny, Nízko gl ovoce, ryby.

Doplňky B5, B complex, vit c, vit e, hořčík, zinek.
Adaptogeny, lékořice.

Mírné cvičení 30 min/den.
Relaxace
Třezalkový čaj na deprese.

Potřeboval bych to nějak zkoloubit se stravou na candidu/sibo. Vyhovuje mi Low FODMAP strava. Ale ještě záleží na kombinaci. Pokud si dám tuk + mrkev tak mě to beztak nadýmá:( Což se mi kříží s doporučenímy na Adrenální únavu.

Jinak každý večer si pochutnávám na strouhané mrkvi s dvěma sušenýma fíkama a 2 lžicemi Jablečného octa. Je to výborný a stav stolice se podstatně zlepšil. Trpívám dost na zácpy.

Děkuji

Tak většinu toho chápete správně, ale pokud léčíte adrenální únavu, vždy musíte znát v jakém stavu se zrovna nacházíte. Každá fáze se léčí jinak a třeba dodáváním lékořice ve vyšších fázích je nesmysl, tím stav ještě zhoršíte. Raději mě zavolejte a vše vysvětlím, nemohu zde psát každému knihu.

LucieK — úte srp 18, 2015 10:00 am

Dobrý den, dostala jsem doporučení na přípravky od Epaderm, moje babička trpí lupénkou několik let, má to psychického původu a tyhle krémy ji pomohly. Vím,jak těžké to je, sama trpím sklerodermií, což je autoimunní choroba a taky pořád zkouším různé léčby. Zkuste Epaderm, třeba Vám též pomůže </p

Jarda — sob srp 22, 2015 10:05 pm
LucieK píše:
Dobrý den, dostala jsem doporučení na přípravky od Epaderm, moje babička trpí lupénkou několik let, má to psychického původu a tyhle krémy ji pomohly. Vím,jak těžké to je, sama trpím sklerodermií, což je autoimunní choroba a taky pořád zkouším různé léčby. Zkuste Epaderm, třeba Vám též pomůže </div
pcko — úte lis 24, 2015 9:14 pm

Dobrý den
Doktor Pagano ve své knize - léčbla lupénky: přírodní alternativa doporučuje čaje z jilmu červeného a světlice barvířské, nikde sem je nedokázal sehnat. Nevíte kde se dají sehnat?
Děkuji za případné odpovědi.

AlikAlik — stř lis 25, 2015 3:39 pm

Dobrý den, vyzkoušejte konopný olej na lupenku, koupíte ve zdravé výživě a lékárně. Všude na internetě jej najdete a pročtěte si, k čemu všemu nám může pomoci.Tady bych viděla docela úspěch v léčbě.
Přeji brzké uzdravení.
Alena

pcko — stř lis 25, 2015 8:59 pm
AlikAlik píše:
Dobrý den, vyzkoušejte konopný olej na lupenku, koupíte ve zdravé výživě a lékárně. Všude na internetě jej najdete a pročtěte si, k čemu všemu nám může pomoci.Tady bych viděla docela úspěch v léčbě.
Přeji brzké uzdravení.
Alena

Ano konopný olej používám jak do jídla, tak na pokožku.

Jarda — sob led 02, 2016 11:04 pm
pcko píše:
Dobrý den
Doktor Pagano ve své knize - léčbla lupénky: přírodní alternativa doporučuje čaje z jilmu červeného a světlice barvířské, nikde sem je nedokázal sehnat. Nevíte kde se dají sehnat?
Děkuji za případné odpovědi.

Podívejte se sem http://www.agro-el.cz/eshop/bodlakovy-olej/, ale osobně jsem k tomu dost skeptický, obsahuje hlavně omega 6 mastné kyseliny a to se zánětem nejde moc dohromady, viz zde http://tropik.cz/product.php?id_product=125. Vyzkoušené to ovšem nemám, tak to prubněte a dejte vědět, třeba se mýlím.

pcko — ned úno 14, 2016 11:17 pm
Jarda píše:
Podívejte se sem http://www.agro-el.cz/eshop/bodlakovy-olej/, ale osobně jsem k tomu dost skeptický, obsahuje hlavně omega 6 mastné kyseliny a to se zánětem nejde moc dohromady, viz zde http://tropik.cz/product.php?id_product=125. Vyzkoušené to ovšem nemám, tak to prubněte a dejte vědět, třeba se mýlím.

Děkuji Vám za uvedené odkazy. Myslíte tedy, že mi dané produkty naopak můj stav zhorší? Čaje z jilmu červeného a světlice barvířské jsou v knize doporučovány a to z důvodu, že by měly zabraňovat procházení toxinům ven do těla přes střevní stěnu. Respektive zesílit střevní stěnu.

Sonex — pát zář 09, 2016 10:36 pm

Dobrý deň mám úplne hlavu v smútku mám 22 rokov... už asi 8 rokov mam vo vlasovej časti psoriázu zasahujúcu do čela a spravila sa mi dalšia bodka na kolene .. vyskúšal som všetko možne začnem s čím všetkým : najrpv som začal u kožnej ako asi každý kortikoidy atd proste klasika ... po neúnavnom chodení 5 rokov som to vzdal a povedal som si že sa toho musím dokazať zbaviť aj sam ale zatial sa mi to vobec nedarí .. Zo stravy som vyradil všetko sladké ( jedol som kludne aj 3 čokolady za deň) ... teraz skúšam vyradiť lepok ( aj ked nie 100%) v zavodnej kuchini sa bezlepkovo tažko najete , vyššie davky Vit D ( okolo 6000 UI denne ) , ziadny alkohol , prestal som fajčit po 7 rokoch zo dna na deň , užívanie probiotík a colostra , ale aj tak žiadna zmena sa nekoná tak už som fakt z toho zúfali a zachadza to do depresivnych stavov , menej cennost , ziadne sebavedomie , stale blbý pocit či mi to nahodou nevidí niekto neviem sa sustrediť kvoli tomu na rozhovor , mám pocit že nikdy nebudem mať babu kvoli takejto **** ....
Čo som si všimol tak mám biely povlak na jazyku , čierne bodky pred očami , nepametám si už ani kedy som sa zobudil ráno svieži , zahmlene myslenie , spomalenosť atď ...
Viem že z tohto članku ide strašna zúfalosť ale stále verím že sa z toho dostanem a zažijem pocit byť čisty :) ...
Prosím napište akekolvek nápady ako by som sa to mal pokúsiť liečiť , ešte dodám že psoriazu ma aj moj otec takže to bude dedičné ... ďakujem za každú pomoc

derkel — sob zář 10, 2016 10:25 am

najděte si téma lupenka, prostudujte a postupujte stejně. Určitě to bude chtít minimálně vyčistit střeva, srovnat pH, srovnat trávení(HCL, štitná žláza), protizánětlivá strava...Nevěšte hlavu, zbavíte se toho. A závodní jídelnu bych úplně vynechal, jezte až doma nebo si berte rychle trávenou svačinku(ale radši bych v práci vůbec nejedl, stejně jste tam ve stresu a špatně se to potom tráví.)

Sonex — čtv zář 15, 2016 10:14 pm

No je tam tak veľa nazorov že jeden radí a druhy s tým nesuhlasí tak by som sa chcel spýtať čím by bolo asi najlepšie začat ?

derkel — pát zář 16, 2016 3:14 pm
Sonex píše:
No je tam tak veľa nazorov že jeden radí a druhy s tým nesuhlasí tak by som sa chcel spýtať čím by bolo asi najlepšie začat ?

vyčistit střeva, srovnat pH, srovnat trávení(HCL, štitná žláza), protizánětlivá strava, musíte si to všechno nastudovat, možná to bude stačit)

Jarda — sob zář 17, 2016 5:48 pm
pcko píše:
Děkuji Vám za uvedené odkazy. Myslíte tedy, že mi dané produkty naopak můj stav zhorší? Čaje z jilmu červeného a světlice barvířské jsou v knize doporučovány a to z důvodu, že by měly zabraňovat procházení toxinům ven do těla přes střevní stěnu. Respektive zesílit střevní stěnu.

Tak bránit průchodu toxinů do krevního řečiště to je správný postup, ale osobně bych nevsázel na nějaké čaje, ale na přirozenou schopnost regenerace střevní stěny, která je možná pouze v tom případě, že dodáte vše potřebné ve stravě, aby takový proces obnovy mohl vůbec proběhnout. Zpravidla je potřeba vyřadit konkrétní potraviny, hlavně obilí a mléko a dodat naopak kolagen, omega 3 mastné kyseliny a další látky na srovnání stavu. Stěžejní je také úprava střevní mikroflóry pomocí HSO probiotik.

Jarda — sob zář 17, 2016 5:54 pm
Sonex píše:
Dobrý deň mám úplne hlavu v smútku mám 22 rokov... už asi 8 rokov mam vo vlasovej časti psoriázu zasahujúcu do čela a spravila sa mi dalšia bodka na kolene .. vyskúšal som všetko možne začnem s čím všetkým : najrpv som začal u kožnej ako asi každý kortikoidy atd proste klasika ... po neúnavnom chodení 5 rokov som to vzdal a povedal som si že sa toho musím dokazať zbaviť aj sam ale zatial sa mi to vobec nedarí .. Zo stravy som vyradil všetko sladké ( jedol som kludne aj 3 čokolady za deň) ... teraz skúšam vyradiť lepok ( aj ked nie 100%) v zavodnej kuchini sa bezlepkovo tažko najete , vyššie davky Vit D ( okolo 6000 UI denne ) , ziadny alkohol , prestal som fajčit po 7 rokoch zo dna na deň , užívanie probiotík a colostra , ale aj tak žiadna zmena sa nekoná tak už som fakt z toho zúfali a zachadza to do depresivnych stavov , menej cennost , ziadne sebavedomie , stale blbý pocit či mi to nahodou nevidí niekto neviem sa sustrediť kvoli tomu na rozhovor , mám pocit že nikdy nebudem mať babu kvoli takejto **** ....
Čo som si všimol tak mám biely povlak na jazyku , čierne bodky pred očami , nepametám si už ani kedy som sa zobudil ráno svieži , zahmlene myslenie , spomalenosť atď ...
Viem že z tohto članku ide strašna zúfalosť ale stále verím že sa z toho dostanem a zažijem pocit byť čisty :) ...
Prosím napište akekolvek nápady ako by som sa to mal pokúsiť liečiť , ešte dodám že psoriazu ma aj moj otec takže to bude dedičné ... ďakujem za každú pomoc

Zlomená psychika zrovna není dobrá pro vyřešení vašeho problému a člen derkel vám radí dobře, prostě si to prostudovat pochopit a vyzkoušet, jiná cesta není. Bohužel na různé lidi zabírá různý postup, což je sice divné, ale logické. Jde o zamoření krevního řečiště bordelem z propustného střeva a tělo se toho pak snaží zbavit vytlačením pokožkou. Pomůže tedy cokoliv co sníží ten toxický stav, hlavně vyčistit střeva, zlepšit funkci jater a zlepšit práci mitochondrií. V poslední době jsem zaznamenal i velice dobré výsledky při aplikaci vysokých dávek lecitinu, konkrétně kolem 50 g denně, ale vyzkoušet opatrně, dá se to přehnat a mohou naskočit úzkosti, které po vysazení poměrně rychle odezní, ale nejde o nic příjemného.

koukol12 — pon čen 12, 2017 6:40 pm

Hezký podvečer,

Určitě se to vztahuje také k tématu, jak bych měl upravit PH střev po klystýrech a pro uchycení laktobacilů.

Díky

Alopat — úte čen 13, 2017 1:06 am
koukol12 píše:
Hezký podvečer,

Určitě se to vztahuje také k tématu, jak bych měl upravit PH střev po klystýrech a pro uchycení laktobacilů.

Díky

Nejlepší jsou k tomuto účelu ve vodě rozpustné betaglukany z ovsa a ječmene a rezistentní šrob ze syrových brambor (údajně 45-60% nestravitelného části z celkového obsahu škrobu) a zelených banánů (nezralé banány obsahují 70-80% škrobu v sušině, jehož obsah klesá až k 1% během žloutnutí až hnědnutí slupky ve prospěch jednoduchých cukrů). Zatím jsem dohledal tabulku, podle které bychom se měli u odrůdy banánů Cavendish z našich obchodů držet spodní hranice.

http://www.jimehlavou.cz/cz/obilniny-a-pecivo/Emag/DetailClanku/ic-219/jecmen-aneb-zdravi-ve-vsech-sferach.html
http://www.scielo.org.mx/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1405-31952014000400004
http://www.scielo.org.mx/img/revistas/agro/v48n4/a4c3.jpg
http://aem.asm.org/content/71/10/6150.full

ash — úte čen 13, 2017 8:34 pm
Alopat píše:
Nejlepší jsou k tomuto účelu ve vodě rozpustné betaglukany z ovsa a ječmene a rezistentní šrob ze syrových brambor (údajně 45-60% nestravitelného části z celkového obsahu škrobu) a zelených banánů (nezralé banány obsahují 70-80% škrobu v sušině, jehož obsah klesá až k 1% během žloutnutí až hnědnutí slupky ve prospěch jednoduchých cukrů). Zatím jsem dohledal tabulku, podle které bychom se měli u odrůdy banánů Cavendish z našich obchodů držet spodní hranice.

http://www.jimehlavou.cz/cz/obilniny-a-pecivo/Emag/DetailClanku/ic-219/jecmen-aneb-zdravi-ve-vsech-sferach.html
http://www.scielo.org.mx/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1405-31952014000400004
http://www.scielo.org.mx/img/revistas/agro/v48n4/a4c3.jpg

co treba inulin pro vyzivu hodnych bakterii? mate jakekoli zkusenosti nebo studie?
da se koupit za par korun jako prasek a pridavat do jidla.

Alopat — úte čen 13, 2017 11:40 pm

Inulin v cibuli a kávovině snáším naprosto v pohodě, avšak může to být individuální. Narozdíl od masa a nazelenalých banánů jsem u něj žádný zdravotní efekt na kvalitu stolice nezaznamenal, takže asi ho 1 cibule moc mít nebude. http://www.jimehlavou.cz/cz/vlaknina/clanek/274/inulin-prirodni-rozpustna-vlaknina.html

Jarda — ned čen 25, 2017 9:37 am
koukol12 píše:
Hezký podvečer,

Díky

Jak vám správně odpovídá člen Alopat správné bakterie žijí především na rezistentních škrobech, kterých je docela dost druhů, ale ne každý musí každému vyhovovat. Některé mohou vyvolávat i velice nepříjemné reakce ve střevě a je nutné si na ně pomalu navykat. Jinak z mého pohledu je asi nejlepší terapií pro dobře fungující střeva obyčejné chození v přírodě, ale nesmí ho být málo. Ideální doba je minimálně hodinu denně a ideál vidím tak kolem tří a více hodin chůze lesem, nebo kolem řeky, to spraví trávení většinou velice rychle.

Jarda — ned čen 25, 2017 9:43 am
ash píše:
co treba inulin pro vyzivu hodnych bakterii? mate jakekoli zkusenosti nebo studie?
da se koupit za par korun jako prasek a pridavat do jidla.

Tak inulin je dobrý, ale určitě to nebude pro každého, má silně laxativní účinky a mnoho lidí i nadýmá, tedy musíte vyzkoušet a dle snášenlivosti aplikovat.