Co si myslíte o Mace? Pro koho a proč je vhodná a pro koho naopak není? Jaké s ní máte kdo zkušenosti?
Tento měsíc jsem jí začala užívat, jednu vrchovatou lžičku denně. Slibovala jsem si od ní, že mi třeba srovná hormony, zvýší chuť na sex a nebo prostě jen prospěje organismu celkově. Místo toho jsem pozorovala permanentní snadnou naštvatelnost a zhoršené akné - tedy opak toho, co jsem chtěla. Akné považuju za hormonální, protože se mi dělalo v "koutech"-tam je kůže zvýšeně citlivá na testosteron, proto tam chlapům padaj vlasy. Zdálo se mi tedy, že mi to hormony naopak rozhasilo. Hledala jsem na zahraničních webech a zjistila, že asi nejsem jediná, kdo z ní není nadšen.
Dávkování jsem tedy snížila tak na 1/3, což se i doporučuje v druhé části menstruačního cyklu, a akné se mi zlepšilo. Ale také prvně v životě pozoruji mírné špinění po sexu.
Dost mě teď zlobí klouby, tak doufám, že je to také jen dočasné kvuli těm hormonům. Bolí mě záda v místech, kde už mě nebolely měsíce a doufala jsem, že už nebudou ![]()
Tak teď čekám na menstruaci jak na smilování a doufám, že se ty klouby zase srovnaj ![]()
Nevím, co s tou macou, mám jí ještě přes půl kg, jestli jí dávat šanci nebo s ní pohnojit kytky ... ![]()
Já bych ji tak snadno nezatracoval, ona potřebuje pro svoji práci v těle určitý soubor minerálů a stopových prvků, čili jejich srovnání do normálu vidím jako primární a vylepšení výkonu těla, pomocí této byliny, jako sekundární. Těžko může fungovat v prostředí s nedostatkem určitých látek a stavět něco z ničeho.
Nejspíš bude záležet taky na kvalitě od dodavatele(prodejce)...možná koupit malé množství od různých dodavatelů a porovnat. Taky je možné že se účinek výrazně liší u mužů a žen(i když píšou že prospívá prej oběma...). ![]()
Slyšel jsem chválit např.tuto od Santa Natura:
http://www.biorenesance.cz/biorenesance ... NTA-NATURA
Měla jsem doma malý balíček od Lifefoodu, ale to je dost drahé. Pak jsem si koupila z Německa přes ebay velké balení. Porovnala jsem barvu, vůni, chuť a všechny další vlastnosti co šly a byly od sebe k nerozeznání.
Má nějaký smysl kupovat Macu praženou? Neškodí spíše než pomáhá,když je takto zpracovaná? Na jednom webu ji mají k prodeji jako zdravou náhražku kávy,tak nevím,co si o tom myslet.
Zde odpovědět nedovedu, ale předpokládám, že to nevymyslel někdo zdejší, ale půjde o nějaký původní domorodý postup a pak v tom problém nehledejte.