Na trhu se objevil přípravek TwinOxide, pomocí kterého lze chlordioxid vyrábět z chloritanu sodného (NaClO2) aktivovaného pomocí hydrogensíranu sodneho (NaHSO4). Protože jsem našel na v přípravku použitý postup jen samou chválu (http://www.e-voda.cz/clanek/70/novy-bez ... loriciteho, http://www.vodovod.info/index.php/clank ... hloriiteho, http://www.mms-selbsthilfe.de/forumdisp ... -TwinOxide), rozhodl jsem se použitý postup vyzkoušet také.
Nejdříve bylo nutné sehnat hydrogensíran sodný. Koupil jsem ho v čistotě pro analýzy jako monohydrát (obsahuje jednu molekulu krystalické vody) třeba tady:
Nejdříve bylo nutné sehnat hydrogensíran sodný. Koupil jsem ho v čistotě pro analýzy jako monohydrát (obsahuje jednu molekulu krystalické vody) třeba tady:
Dovolím si citovat příspěvek Jardyx z mnou založeného vlákna na "Forum U Pramene" na toto téma: Jardax přípravu CDS za pomocí hydrogensíranu přivedl podle mého názoru k naprosté dokonalosti! Perfektní opakovatelnost, žádné patlání se s x láhvemi a y hadičkami. Teoreticky vypočítaná koncentrace oxidu chloričitého. Nejdříve bylo nutné sehnat hydrogensíran sodný. Koupil jsem ho v čistotě pro analýzy jako monohydrát (obsahuje jednu molekulu krystalické vody) třeba tady:
Tak ještě jeden způspb přípravy CDS, tentokrát bez hadiček Perfektní opakovatelnost, žádné patlání se s x láhvemi a y hadičkami.
Tak to je paráda, naprosto dokonalé, gratuluji, ono zde v české kotlině nikdy nebylo o přemýšlivé lidi nouze. Až poslední dobou se nám stav dost zhoršuje ke spokojenosti vládnoucí nadkasty, prostě máme více ovčanů a méně svobodných občanů.
Paráda, to je i pro ty méně zdatné chemiky velice dobře napsáno.
To nemá chybu, opravdu dokonalé, jak za starých časů, kdy se ještě dalo říkat zlaté české ručičky a hlavičky.
Díky díky Jardo
Nevím, jak to je, tady p. Jardax uvádí, že bere 10 ml chloritanu, ale na youtube uvádí 15 ml chloritanu, mohl by to nějak upřesnit? Děkuji Jana500 zdravim Vas, chcem sa opytat, pri tomto postupe ako chuti/"vonia" vysledny produkt?:-) vdaka Nesrovnatelné s mms, cítit je to stejně, ale chuťově nepoznáš, že něco piješ. Pokud tedy myslíš srovnání CDS/MMS. Jardo, ty se nakonec staneš na tom CDS zavislákem! Aktivace hydrogensíranem sodným jsem také vyzkoušel, ale nemám odvahu tuto novinku na sobě sondovat. Mám totiž špatné zkušenosti s CDS vyrobené pomocí kyseliny citronové, namícháno bylo a síle cca 80, mé zdravotní potíže jako zázrakem vymizely za dva dny, ale musel jsem léčení ukončit, protože z CDS se uvolnil volný chlór a poleptal mi vnitřnosti a na patře se mi udělaly puchýřky. To by se s hydrogensíranem sodným nemělo stát. Nyní užívám druhý den CDS aktivovaný kyselinou solnou o slabší koncentaci, CDS je vyrobený zkumavkovou metodou, kterou považuji za nejbezpečnější, zkumavka plave v petláhvi, použil jsem delší zkumavku a CDS se zdá bezpečný, bez chlóru, chlór je těžký plyn, pokud při výrobě vznikne, zůstává na dně zkumavky.
Nechci urazit, ale to je totální zmatek. O jakém volném chlóru mluvíte? A pokud je některá z metod aktivace proti tomu bezpečná, tak to je naopak aktivace hydrogensíranem. Chemická reakce je naprosto jednoznačná. Nic postranního nevzniká. I firma vyrábějící TwinOxide, ve kterém se právě hydrogensíran používá, garantuje, že nic jiného než chlordioxid nevzniká. To ostatně uznáváte i vy. Tak proč se toho bojíte?
Jen bych upozornil, že nějaká zkumavka by vás ochránit neměla. Chlór i chlordioxid jsou oba plyny těžší než vzduch. Takže na dně zkumavky zůstávají oba a při větších množstvích ze zkumavky i oba "vytečou". Jenom se blbě zeptám, mám chloritan sodný 25% roztok + práškový NaHSO4 - chci to vyzkoušet s 15ml NaClO2, kolik toho práškového mám přidat ? Chemie mě jaksi minula Zde jsem se hned v prvním příspěvku pokusil spočítat množství hydrogensíranu: Vedlo mne k tomu hlavně okouzlení z CDS.
Děkuji za vyčerpávající vysvětlení, zní to vše logicky a jde o zajímavé zkušenosti. Sám používám CDS aktivované normálně kyselinou citrónovou na ústní hygienu a funguje opravdu dobře. Škoda že jste tu citrónovou nezkoušel, zajímalo by mě srovnání chuti obou vzniklých CDS. Myslím si, že chuť CDS způsob aktivace nemůže ovlivnit. Asi by to mělo chutnat stejně. (Aktivované MMS jsem zkoušel s HCl a hydrogensíranem. S hydrogensíranem byla chuť určitě přijatelnější.) Ovlivnit by to snad mohly jen reakce nečistot v chloritanu obsažených. Pokud by s nimi kyselina náhodou nereagovala také za vzniku např. chlóru. Hydrogensíran mi připadá natolik jemný, že s nečistotami by snad ani nemusel reagovat. Hydrogensíranu dávám také přednost před HCl a kys.citronovou i při výrobě CDS proto, protože s hydrogensíranem probíhá reakce až do úplného vyčerpání. Když jsem zkoušel reakci chloritanu se zředěnou HCl, tak při malých koncentracích se už reakce zastavila nebo vůbec nerozběhla (píšu o tom někde v tom vlákně na Forum u Pramene), kdežto u hydrogensíranu probíhala stále i při silném zředění. Zajímavá kniha o CDS a MMS: http://ulozto.cz/xjxCWkqP/andreas-kalck ... -mozne-pdf Hydrogensíranu dávám také přednost před HCl a kys.citronovou i při výrobě CDS proto, protože s hydrogensíranem probíhá reakce až do úplného vyčerpání. Když jsem zkoušel reakci chloritanu se zředěnou HCl, tak při malých koncentracích se už reakce zastavila nebo vůbec nerozběhla (píšu o tom někde v tom vlákně na Forum u Pramene), kdežto u hydrogensíranu probíhala stále i při silném zředění. Zajímavá kniha o CDS a MMS: http://ulozto.cz/xjxCWkqP/andreas-kalck ... -mozne-pdf
Děkuji za praktické zkušenosti.
Doplnila bych, že CDS s MMS se vzájemně doplňují, protože např. ne na každou rakovinu působí CDS, někde je lepší klasické MMS. A teď je i nový způsob přípravy- CDH. Není u toho potřeba žádných kyblíků, hadiček, zkumavek, papírků atd. a je velice silné, účinné, chutnější, snáší se lépé...Podrobnosti Fórum u Pramene. Neříkají tomu CHD, ale CDH a jedná se o normální už známou přípravu MMS aktivovaného kyselinou solnou akorát to nepřipravují při použití, ale předem v PET láhvi.
OK, opraveno, přeťukla jsem je. CDH je správně. Nikdo netvrdí, že je to pokrok nebo něco jiného,je to jenom nový způsob přípravy, který nevyžaduje kyblíky, hadičky, měřící papírky atd. A vlastně to už pokrok je, když není potřeba všech těch věcí. Já jsem byl do používání chloritanu aktivovaného do zásoby v láhvi také ze začátku zamilovaný(nejdříve tím HCl a pak hydrogensíranem). Na ty příměsy jsem taky myslela, jestli nemají nějaký význam, to máš pravdu. Ahoj Sisi Batles, psal jsi o těchto svých zkušenostech také na U Pramene zde: Pro Batles: Ahoj, Ahoj, Zostali mi neake antiparazitika po kure. ak by mal niekto zaujem. kontakt Gertrudus@azet.sk Ahoj Batlesi, ráda Tě tady vidím. Já si koupila 1kg hydrogensíranu, udělala jednou a odložila. Nevím proč, ale intuitivně po něm nesahám.
Vím, před půl rokem o tom psal Andreas Kalcker. Vypadá to, že existuje tendence opět se od CDS vrátit k roztokům i se zbytky chloritanu a jeho nečistot. Batlesi, píšeš "Na základě testů slušného počtu jsem prozatím totálně odstoupil od hydr.gen.sír.sodného. Není to bezpečné...."
Toto je snad subjektivní Můžeš podrobněji (pro blbé, jako jsem já, krok za krokem) popsat, jak jsi to tvé testování dělal? Ty testy byly dělány na nemocných lidech? Byly dělány po požití tohoto CDS? Věděli ti jedinci, které CDS užívají? Ty otázky si dáváš potichu sám sobě nebo nahlas?
Jo a ještě jedna věc: po výrobě CDS2 jsem vyvíječ odložil a za pár dní si na něj vzpomněl, potřeboval jsem další CDS. Když jsem vylíval směs, ona byla hustá jak řídký sopel. Nikdy se mi to při aktivaci s HCl nestalo. Tím prostě potvrzuji, že hydrogensíran sodný je nějak naprosto odlišný. Který způsob přípravy CDS pomoci hydrogensíranu jsi použil? Tvrdil jsi, že podle JardaX. JardaX měl myslím tři způsoby. V posledních týdnech se píše o CDH. Zatím do toho nejdu, protože to není tak čisté, jako CDS.
Proč? V čem to není tak čisté? Já se rozhoduji tak nějak intuitivně, to přiznávám a tady z toho jsem nadšená. Zatím studuji všechno kolem. Zkoušel jste někdo výrobu zastudena ve skle? Máte nějaké zkušenosti a výsledky? Je to obdoba různých plastových kyblíků, ale ve flašce od okurek. Než to složitě vysvětlovat, lepím foto. Jediná možná reakce s plastem je tady s pytlíkem, kterým je to zakryté.
Pro osobní užívání je to v pořádku. Po stránce praktičnosti je to pro mne nevhodné - potřebuji vyrobit 4 litry CDS o přesné koncentraci. Trvá mi to 15 minut.
Po nějakém takovém skle, ale v menším objemu se pořád poohlížím. A k tomu po nějaké vhodné skleničce. U té láhve od okurek mi trochu vadí zbytečně velký objem vzduchu nad hladinou. Moc toho ClO2 unikne. Přikládám fotku své výroby. Aby nemohlo nic uniknout, tak hydrogensíran tam stříknu stříkačkou až po uzavření nádoby. Používám 5+5 ml. Hotový roztok pak doplním na půl litru. Získám tak 0,5 litru CDS s ClO2 vyrobeného z cca 100 kapek chloritanu, tedy 10 ml pak obsahuje plyn ze dvou kapek chloritanu. Já jsem ten "studený" režim nevymyslela, popravdě jsem ho okoukla z nějakého španělského videa od Humblových spolupracovníků z jižní Ameriky. Používali tam takovou běžnou skleněnou dozu na skladování špaget z IKEA. Batles
Batlesi do jaké šťávy dáváš chloritan? S čím se pak aktivuje? Nějaké citrusy? Já jsem vyzkoušela pití samotného chloritanu na lačno - ať si najde HCl v žaludku - pokud jsem pochopila správně, to byl ten úplně první Humblův postup, když neměl co dát indiánům proti malárii.
Šťáv používám vícero druhů: domácí bezová s citronem a kupovanou typu Relax - malina. Biobrusinková také jde. Ono jich jde vlastně takto aktivovat pouze chloritanem hromadu druhů, nutno však aspoň jednou změřit Instatestem (ať má člověk jistotu) a pak je může dělat a pít bez měření. Počet ppm se pohybuje od 25 do 50 v půl až 3/4 litru aktivace pouze chloritanem 20minut zavřená lahev. To video od Pavla E znám, používá tam různé nápoje s přidanou kyselinou citronovou. Drahoši, obdivuji tvoji trpělivost a ochotu se bavit s neználkem... Věř mi, že neprocitne. Zaslepen starými názory - chybnými, neochota přijímat nové - stařecký syndrom, podlehnutí moci peněz....nad se někdy zamyslí - bez spěchu - a přestane lhát sám sobě!
Na HCl v žaludku se mnoho lidí spoléhat nemůže v dnešním světě plném stresu s ní má problém naprostá většina lidí. Teď to ještě čeká na někoho, kdo má ty zázračné proužky na měření koncentrace ClO2, aby to celé "ocejchoval".
Fichema.cz Pro více informací o CDS2, doporučiju navštívit FB - https://www.facebook.com/groups/382886911808866/
Nemáte v tom odkazu nějakou chybu? Nemohu se tam dostat. Jen drobná informace, která většině uživatelů mms s HCl uniká - kalsický způsob přípravy využívá pouze 1/3 chloritanu, zbytek chloritanu pijete nevyreagovaný... Pro reakci se používá 25%ní NaClO2, 4%ní HCl a objemový poměr 1:1 Pro reakci se používá 25%ní NaClO2, 4%ní HCl a objemový poměr 1:1
Zajímavé zjištění a nejde zrovna o zanedbatelný rozdíl. Následně jsem ještě zjistil, že situace je ještě horší! Technický chloritan totiž obsahuje poměrně dost hydroxidu sodného (popř. uhličitanu sodného) a část kyseliny se spotřebuje na jeho neutralizaci. Přesněji vyčíslím později, ale odhadem je potřebné míchání 1:3 (1 objemový díl chloritanu a 3 díly 4%ní HCl).
jardax, zkoušel jsi přemýšlet i o tom, zda tato tvá zjištění znamenají něco i při přípravě CDS2? Pro reakci se používá 25%ní NaClO2, 4%ní HCl a objemový poměr 1:1
Pridat 2.44x 4% kyseliny chlorovodikovej nebude prave najvhodnejsie riesenie, z toho dovodu, ze v kazdej kvapke je predsa 96% vody, a ta rozriedi aj roztok chloritanu sodneho, cize uz nebude akoby 24,5% ale napriklad 10%. Vysledok bude, predpokladam ten, ze reakcia bude prebiehat pomaly. A tym padom zase mozno viac clo2 unikne/vyprcha. Nebude to totozne s tym, akoby si zvysil koncentraciu hcl 2.44x, teda na cca 10%. Cize, najspolahlivejsim riesenim bude teda pouzit 10% kyselinu chlorovodikovu. Lenze, s tou sa zas uz dost blbo pracuje, a navyse uz aj dost prcha (bude sa tazko udrzovat 10% pri opakovanom otvarani flasky bude postupne klesat.)
Jasně že spotřebovává. Problém je ovšem v tom, že obsahy hydroxidu se u různých šarží velice liší. Tak dalo by se titrovat z nějakého většího množství a následně upravit dávku hgs. Podstatně jednodušší je ale obsažený hydroxid zneutralizovat octem do neutrálního pH a teprve pak nechat proběhnout reakci s hgs.... Podle spotřeby octu bys už snadno odvodil přibližné množství obsaženého NaOH. Xion - ".......Vysledok bude, predpokladam ten, ze reakcia bude prebiehat pomaly. A tym padom zase mozno viac clo2 unikne/vyprcha".
Diky, jasne... vedel by si vypocitat, aky je cas reagovania pri pouziti 2,5x nasobneho mnozstva 3,5-4% kyseliny chlorovodikovej? Teda aby sa premenil vsetok chloritan na chlordioxid?
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 45#p114645
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 74#p114674
Teď to ještě čeká na někoho, kdo má ty zázračné proužky na měření koncentrace ClO2, aby to celé "ocejchoval".
vycházím z reakce 5 NaClO2 + 4 NaHSO4 ---> 4 ClO2 + NaCl + 4 Na2SO4 + 2 H2O - takže hydrogensíran. Při použití HCl nebo citronky vzniká směs více látek a výpočet by byl značně nepřesný.
Molárky spočítal xdraho. Z 452,5 g chloritanu vznikne 269,8 g chlordioxidu. 10ml 24.5%ního roztoku obsahuje 3g chloritanu.
Ze 3 gramů chloritanu vznikne 1.78g oxidu chloričitéhu. Pokud jej rozpustíme v jednom litru vody, vznikne koncentrace přibližně 1780ppm.
takže koncentrace okolo 100ppm vznikne naředěním na 18l.
Polopatě: rozpustíte oxid chloričitý, který vzniknul z 10ml 24.5%ního roztoku chloritanu reakcí s hydrogensíranem v jednom litru vody. Naředit 1:17 a koncentrace by měla být cca 100ppm - tolik teorie.
Papírky ukážou, okolik jsem se seknul ![]()
Edit: Ještě pro ty, kteří se bojí, že jim petka v důsledku vysokého tlaku exploduje.
1.7g oxidu chloričitého zaujímá při 20°C objem 0.141l - cca 1.5 deci. Jednak teplota je výrazně nižší - menší objem a pak se chlordioxid průběžně rozpouští ve vodě. Takže z přetlaku žádné strachy ![]()
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=P4pIjkT-QAA
Teď to ještě čeká na někoho, kdo má ty zázračné proužky na měření koncentrace ClO2, aby to celé "ocejchoval".
vycházím z reakce 5 NaClO2 + 4 NaHSO4 ---> 4 ClO2 + NaCl + 4 Na2SO4 + 2 H2O - takže hydrogensíran. Při použití HCl nebo citronky vzniká směs více látek a výpočet by byl značně nepřesný.
Molárky spočítal xdraho. Z 452,5 g chloritanu vznikne 269,8 g chlordioxidu. 10ml 24.5%ního roztoku obsahuje 3g chloritanu.
Ze 3 gramů chloritanu vznikne 1.78g oxidu chloričitéhu. Pokud jej rozpustíme v jednom litru vody, vznikne koncentrace přibližně 1780ppm.
Polopatě: rozpustíte oxid chloričitý, který vzniknul z 10ml 24.5%ního roztoku chloritanu reakcí s hydrogensíranem v jednom litru vody. Naředit 1:17 a koncentrace by měla být cca 100ppm - tolik teorie.
Edit: Ještě pro ty, kteří se bojí, že jim petka v důsledku vysokého tlaku exploduje.
1.7g oxidu chloričitého zaujímá při 20°C objem 0.141l - cca 1.5 deci. Jednak teplota je výrazně nižší - menší objem a pak se chlordioxid průběžně rozpouští ve vodě. Takže z přetlaku žádné strachy ![]()
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=P4pIjkT-QAA![]()
Měření ukázala, že výpočet perfektně sedí. Není tedy potřeba pomocí papírků nic měřit, pouze dodržet objemy, koncentrace a ředění.
L![]()
Četl jsem, jak si vezmeš ráno litr CDS do auta (300 ppm?) a celý den z toho popíjíš. A dokonce bez jídla!
Stále se ti ještě nepodařilo se předávkovat?
Já už také jen CDS, ale takové dávky do sebe necpu ![]()
Jsi opravdu výzkumník. Něco jako myslím Pasteur. Ten, aby ověřil účinnost své vakcíny, tak dokonce sám sebe nakazil.
Ta zkumavka v petláhvi se mi nelíbí z toho důvodu, protože hladina, na které dochází k rozpoštění chlordioxidu ve vodě, je hrozně malá a nakonec vlastně ani nebudete vědět kolik se toho vlastně rozpustilo. A pokud budete chtít mít jistotu a budete čekat na vyrovnání barev obou kapalin ve zkumavce a petláhvi, tak se asi načekáte. Postup dle Jardax je daleko přehlednější a přesnější. http://www.youtube.com/watch?v=P4pIjkT-QAA![]()
Díky.
CDS je chuťově snesitelnější a bezpečně je bez nežádoucích příměsí, které s chloritanem vždy koupíme a při běžné aktivaci i pozřeme. Každopádně ale chloritan aktivovaný hydrogensíranem je lepší než aktitovaný pomocí kyseliny solné. (Na vyzkoušení aktivace pomocí kys. citronové jsem si netroufl. Obávám se jistých nevolností.)
A člověk může mít CDS do zásoby v ledničce a kdykoliv ho v případě potřeby okamžitě použít.
Momentálně ho používám hlavně ráno místo ústní vody.
CDS mám v lednici nadělané do zásoby z 5 ml chloritanu (řekněme, že to je přibližně 100 kapek) a odpovídajícího množství hydrogensíranu do 0,5 litru vody. Beru cca 10 ml, což by mělo odpovídat množství chlordioxidu ze 2 kapek chloritanu. Naředím na 50 ml a vyplachuji ústní dutinu a pak to spolknu.
Dále CDS běžně používám když mám obavy, že se u mne začínají projevovat příznaky chřipky, rýmy nebo nachlazení. Pak to uvedené množství beru i několikrát za den. Už minimálně rok a půl nevím co je to chřipka, nachlazení nebo rýma.
Teď jsem to zakřikl a zítra jsem nemocný ![]()
No a často CDS také používám pro desinfekce při poranění nebo desnfekci nohou při návratu z bazénu a podobně.
CDS je chuťově snesitelnější a bezpečně je bez nežádoucích příměsí, které s chloritanem vždy koupíme a při běžné aktivaci i pozřeme. Každopádně ale chloritan aktivovaný hydrogensíranem je lepší než aktitovaný pomocí kyseliny solné. (Na vyzkoušení aktivace pomocí kys. citronové jsem si netroufl. Obávám se jistých nevolností.)
A člověk může mít CDS do zásoby v ledničce a kdykoliv ho v případě potřeby okamžitě použít.
Momentálně ho používám hlavně ráno místo ústní vody.
CDS mám v lednici nadělané do zásoby z 5 ml chloritanu (řekněme, že to je přibližně 100 kapek) a odpovídajícího množství hydrogensíranu do 0,5 litru vody. Beru cca 10 ml, což by mělo odpovídat množství chlordioxidu ze 2 kapek chloritanu. Naředím na 50 ml a vyplachuji ústní dutinu a pak to spolknu.
Dále CDS běžně používám když mám obavy, že se u mne začínají projevovat příznaky chřipky, rýmy nebo nachlazení. Pak to uvedené množství beru i několikrát za den. Už minimálně rok a půl nevím co je to chřipka, nachlazení nebo rýma.
Teď jsem to zakřikl a zítra jsem nemocný ![]()
No a často CDS také používám pro desinfekce při poranění nebo desnfekci nohou při návratu z bazénu a podobně.
Při výrobě CDS pomocí hydrogensíranu tedy mám jistotu, že vždy se prakticky vše zreaguje. Získám tím přesnou opakovatelnost výroby CDS. Aby nemohlo skoro nic uniknout, modifikoval jsem postup dle JardaX tak, že hydrogensíran vstříknu injekční stříkačkou do štaprle s chloritanem až po zavření nádoby s vodou. A pak buď stříkačku zapíchnutou ve víku nechám nebo vytáhnu a vpich okamžitě zalepím izolepou.
Při výrobě CDS pomocí hydrogensíranu tedy mám jistotu, že vždy se prakticky vše zreaguje. Získám tím přesnou opakovatelnost výroby CDS. Aby nemohlo skoro nic uniknout, modifikoval jsem postup dle JardaX tak, že hydrogensíran vstříknu injekční stříkačkou do štaprle s chloritanem až po zavření nádoby s vodou. A pak buď stříkačku zapíchnutou ve víku nechám nebo vytáhnu a vpich okamžitě zalepím izolepou.
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 24#p125324
A mně přijde chutnější a má být i účinnější. Taky skladováním neztrácí na síle. Což jsou pro obyčejného uživatele jako já, veliké výhody. ![]()
Pak ale přišel nápad s CDS a ten mi připadá lepší proto, protože ve výsledném produktu nejsou obsaženy nečistoty z chloritanu, kterých se prý při jeho výrobě dá zbavit jen velmi nesnadno. Pokud by je tam člověk nechtěl, musel by si sehnat chloritan s čistotou pro analýzy a to už je úplně jiná cenová kategorie a i sehnatelnost je ještě daleko horší.
Dnes se začíná ve světě prosazovat desinfekce pitné vody chlordioxidem místo chlórem nebo fluorem a také se bere z chloritanu jen ten vzniklý plyn a zavádí se do desinfikované vody.
Na druhé straně je ale otázka, zda nakonec i ty příměsy nemají v malých koncentracích nějaký blahodárný vliv.
Možná proto se říká, že na některé problémy je lepší aktivované MMS než CDS. To chce asi více zkušeností od více lidí.![]()
Náhodně jsem při svých nekonečných studiích a pokusech zabloudil přes odkazy i sem a vidím kamarádku ![]()
Při výrobě CDS aktivovaného hydrogensíranem sodným není něco v pořádku
![]()
Mám to mnohokrát ověřené. První pokusnou várku jsem vyrobil někdy před létem a pak laboroval tak, aby mi přesně dávaly 1000ppm na litr. Nejradši používám "podtlakovou" metodu podle JardyX. Reakční lahev se absolutně vyzreaguje.....
Tohle CDS ale dělá v některých případech paseku. Měsíce zkoumám a testuji nejen na nemocných přes Oberon i kinez.sval.testem. Zjistil jsem, že ti těžce nemocní zvláště po chemoškách mají tak slabě výkonný metabolismus, že jim CDS aktivov. hydrog.sír.sodným doslova krade životní sílu ![]()
Zatím jsem nenašel nemocného, kterému bych s čistým svědomím nabídl k užívání tohle CDS.
Používám CDS aktivované kyselinou HCl.
U běžně nemocných lidí s dobrým kořínkem problém při testech totiž není. Jde o metabolismus. To značí, že v CDS s hydrog.sír.sodným je něco vadného a škodlivého, protože testy nelžou a už vůbec ne svalový test. Málo lidí se ho naučilo používat i v běžném životě a to je velká škoda ![]()
Měli by rychle jasno, co je vhodné a co ne.
Ještě jedno opakované překvapení při otevření vyvíjecí lahve jsem zažil: hadíčka pod víčkem byla černá
Tohle se nikdy nestane ani u citronky, ani u HCl. Vždy byla tmavě žlutá.
Každý způsob výroby CDS při stejné koncentraci má rozdílnou chuť. To znamená jedinou věc: že se při vyvíjení jedná vždy o jiné složení plynu. Teoretici můžou říkat co chtějí, ale praxe je jiná.
Všem přeji veselý den a vzhůru ke zdraví,
Batles ![]()
Tak už vím, co je to ten "kineziologický svalový test"!
http://www.tetakaterina.cz/132-potvrzov ... -test.html
Jsem sice přístupný všemu, ale tady opravdu nevím.
To už můžu na testování toho, které CDS je lepší, zrovna použít siderické kyvadélko nebo proutek.
Princip je u všech metod vlastně vždy stejný. Testuji změny v napnutí svalů ruky.
Kyvadélko nebo proutek mi to bude indikovat daleko přesněji.
To už se ale dostáváme z oblasti zdraví a případně chemie někam úplně jinam.
Podotýkám, že proutkaření jsem si x-krát zkoušel a věřím mu co se týká hledání vody, geopatogenních zón a podobně.
Takové to "rozmlouvání" s kyvadélkem, proutkem nebo v tomto případě s vlastní rukou se mi ale moc nezdá.
chápu tě. Ono jde o to, že lidské tělo nelže při kontaktu s jakýmkoli médiem (materiál, frekvence, slovo-informace) a dá odpověď. Všechno to jsou vlastně informace. I slovo vyslané k tobě tě posílí, nebo oslabí. Máme v těle dokonalé antény na tento příjem i vysílací antény na odpověď.
Jsou to tři nervové soustavy (které se ještě dělí na další).
Pokud budeš cokoli na kýmkoli testovat kineztestem, vždy je třeba testovat metabolismus (ruka s potravinou či léčivým přípravkem na břichu) a pak reakce pro nervový systém (ruka na čele). Pak je na tobě, jak vyhodnotíš odpovědi. Jsou často být rozdílné! Pokud chceš pomoci např. člověku, kterému se třepou končetiny, tak je důležitější vyhodnotit reakce nervových systémů....
Největší dík patří dr Vollovi, který jako první standartizoval akubody a podal vysvětlení. Na tomto principu pracuje Salvie i Oberon. Žádný zázrak se tedy nekoná. Oberon pouze dává mnohem rychlejší a přesnější odpovědi, než Salvia.
Vždy je třeba měřit účinnost léčebných preperátů na několika strukturách těla. To je velmi důležité k získání obrazu o léku. Na Salvii tyto testy trvají velmi dlouho, Oberon to udělá velmi rychle. Proto jsem dal přednost Oberonu před Salvií. No a Salvie neumí diagnostikovat konkrétní choroby na mnoha místech těla, to by poradce musel sedět hodiny a hodiny a stále testovat....
Přesně takto to dělám i s CDS s hydrog.sír.sodným. Tohle CDS má mnohem lepší chuť, těšil jsem se na to, jak to s radostí budu doporučovat lidem. No bohužel, je v tom něco špatného. I MMS1 má rozdílné vlastnosti od klasického CDS.
Když to tak shrnu, tak CDS s HCl dává v průměru z šesti testů 4 kladné reakce, jednu nulovou a jednu škodlivou.
CDS se síranem dává z těchto testů 2 kladné reakce, dvě nulové, jednu škodlivou a jednu velmi škodlivou. Proto ho nepoužívám, svým způsobem je nebezpečný.
Testy kyvadélkem jsou velmi citlivé na vlastní emoce, mnohdy ani nepoznáš, že je nevědomky ovlivňuješ. Testy svalu levé ruky však nelžou, pokud testovaný člověk vědomě nepodvádí - proč by to ale dělal, že. Memusí ani vědět, co testuješ.
Testy s kyvadélkem totiž budeš dělat ty sám (na daného člověka) a tam je právě ta možnost vysoké chyby. Když ale testuješ na dotyčném kineztestem, máš v tom jasno....
Když si uděláš pár kineztestů na svých nejbližších a oni pak na tobě, po čase se ti stane, že když vezmeš cokoli do ruky a přiložíš k břichu či hlavě, tak ruka, kterou jsi před tím vzpažil zareaguje a ty už ani nebudeš potřebovat partnera. Rozeznáš to sám.
Těmito testy získáš jistotu, že nikomu neublížíš a budeš mít jistotu i klid, že máš bezpečný postup ![]()
Měj se hezky Drahoši, jsi správný chlap ![]()
Batles
Salvii ani Oberon nemám. Zkus, prosím, otestovat CDS z hydrogensíranem vyrobené ale bez těch hadiček tak, jak píšu výše.
Už kdysi jsem si také všiml, že ty hadičky nejsou tak úplně neutrální. Kdo ví z čeho to vlastně je. Jestli je to nějaký silikon nebo co. Měl jsem hadičky z mototechny. Možná, že kdyby jsem použil nějaké z např. transfuzní soupravy, tak by se to chovalo jinak.
Aktivuji směsí kys. citr. a HCL v poměru 2:3, tak, jak jsi mi to kdysi poradil. To mi vyhovuje.
Dokonce jsem se dočetla, že po vyzkoušení všech možných kyselin se doporučuje používat jen: kys.citronovou, HCL, ocet, kys. mléčnou.
Ten pán, co vymyslel Gefeu solution (obdoba CDH), doporučuje ocet balsamico, u něho je možné sledovat vývoj roztoku i vizuálně, od tmavě hnědé po žlutou. Koncentraci bych musela pohledat.
Už přišli na to, že ty nepříjemné průvodné jevy jako zvracení, průjem atd. má na svědomí krátká doba aktivace.
Je moc dobře, že se lidé stále zkoušejí a testují kde co. Po čase se vždycky objeví nějaká lepší cesta.
Akorát je blbé to, když se někdo do něčeho zakouká a zkamení mu při tom mozek ![]()
Mám dojem, že nějaká parta lidí oblbuje dav na facebooku s cédéeskem aktivovaným hydr.ge.sír.sodným na základě hlavně teorií a dojmů, že by to mělo být úplně úžasné a lepší než klasické CDS s HCl. Dali tomu název CDS2 či co. Ono to také nějak funguje, první testy jsem dělal loni v létě, ale bylo to velké zklamání.
Na základě testů slušného počtu jsem prozatím totálně odstoupil od hydr.gen.sír.sodného. Není to bezpečné....
Měj se hezky,
Batles ![]()
Nemohu si pomoci, ale podle mého názoru i zde je hydrogensíran výhodnější než HCl nebo kyselina citronová.
http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?p=125745#p125745
Vaše námitky, siso a Batlesi, jsou pouze subjektivní a vašim zavrhováním už předem znemožňujete odzkoušení všech cestiček.
Myslím si, že je to škoda pro celý vývoj kolem MMS.
Asi máš zkušenosti s většim počtem lidí. Tak se o tom podrobněji rozepiš. Takové všeobecné zavrhnutí je k ničemu.
Zkus tedy ty superjemné koncentrace přípravy, které hydrogensíran umožňuje, jak o tom píšu v uvedeném odkazu.
:
Když to tak shrnu, tak CDS s HCl dává v průměru z šesti testů 4 kladné reakce, jednu nulovou a jednu škodlivou.
CDS se síranem dává z těchto testů 2 kladné reakce, dvě nulové, jednu škodlivou a jednu velmi škodlivou. Proto ho nepoužívám, svým způsobem je nebezpečný.
Víš co bude lepší pro tvou jistotu? Udělalj si testy sám a máš jasno....
Upřímně řečeno, zatím jsem to nezkoušel.Nenašel jsem jedince, který by takové zkoušení nepřevedl ve srandu.
Myslím, že nemáš jasno v tom, co je to originální kineziologický test, teta Katerína jede jaksi psychotronicky, no ono to funguje také. Já chci ale cítit svaly dotyčného a vidět Vegetotesty na vlastní oči. Dal jsem to nejméně dvakrát ke stažení na U pramene, pod názvem Domácí testy. Některé z nich jsou od Jardy Zajíčka.
Upřímně řečeno, zatím jsem to nezkoušel.Nenašel jsem jedince, který by takové zkoušení nepřevedl ve srandu.
Aby toho nebylo málo, tak při stejném ppm obě CDS dávají rozdílné pH. CDS2 je dost kyselé - 6 pH. Klasické CDS 6.4 pH. V praxi to znamená čtyřnásobnou koncentaci kyselých iontů v CDS2-s hydrog.sír.sodným. Vždy měřeno v deci směsi o síle 100ppm.
No a tyhle kyseliny v těle eliminovat minerálama, to je taky slušný rozdíl.
Nic není tak, jak to vypadá na první pohled.....
Myslím, že Lukáši Sehnalovi ještě vůbec nedošlo, kde je problém. No, snad na to přijde časem sám.
Nemám na starosti doma kokršpaněla, ale zcela něco jiného, takže svůj čas daruji nemocným a nehazarduji. Vždy si to co je nové a vypadá to dobře, otestuji ze všech stran.
V posledních týdnech se píše o CDH. Zatím do toho nejdu, protože to není tak čisté, jako CDS.
Batles
Ten s tou rychlovarou konvici? Píšeš, že "podtlakovou". Teď si nemohu uvědomit, která to je.
Ten "sopl", který ti zůstal, je zbytek hydrogensíranu. Asi jsi použil nadbytek, ne přesné množství, jak jsem kdysi spočítal.
Když použiješ přesné množství, jak uvádím v tom mém prvním příspěvku o hydrogensíranu
Batles
Děkuji za odpověď. ![]()
Přílohy:

IMG_1045.JPG [ 37.18 KiB | Zobrazeno 33442 krát ]
Děkuji za odpověď. ![]()
v CDH je fyzicky přítomen chloritan, o jehož čistotě se můžem jen dohadovat a ne každý si pořídí chloritan z czchem-tady opravdu nejsou vidět žádné usazeniny ani po dlouhodobém stání. Pro běžné menoci a čištění těla je CDH určitě v pořádku.
Pokud má člověk v těle kulminováno olovo a rtuť, nemůžu nechat nemocné toto navyšovat.
Osobně občas používám metodu, kdy se do nějaké šťávy s vodu přidá pouze chloritan a nechá se aktivovat 20 minut. Chuť je opravdu velmi dobrá-záleží samozřejmě na druhu šťávy.....
Batles
S tím pytlíkem je to dobrý nápad. Už se mi to sklo bude asi hledat podstatně snáz.
Přílohy:

Vyroba CDS.jpg [ 75.15 KiB | Zobrazeno 38106 krát ]
Já procesím CDS pro sebe a pár známých, tak nechci vyrábět několik litrů najednou, jsem zastánce názoru, že CDS by se nemělo dlouho skladovat, ale spotřebovat do 1 měsíce. Pokud se tam dá více vody a více reakčního roztoku, tak bude proces mít méně ztrát.
Pro lepší absorbci chlordioxidu používám na začátku reakce vymraženou vodu ještě cca s polovinou ledu.
http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/50213546/
Batles
Já jsem vyzkoušela pití samotného chloritanu na lačno - ať si najde HCl v žaludku - pokud jsem pochopila správně, to byl ten úplně první Humblův postup, když neměl co dát indiánům proti malárii. Jo, také to funguje, ale pouze s desetiprocentním účinkem. I to je dobré
Pavel Eiselt dal na net video, kde dělá tyhle testy a ochutnává
Velmi dobře mu vyšel i Redbul. Zkus si to najít na Yuotube, stojí to za to.
Odkaz uložený nemám..
Batles
Myslela jsem, jestli nejdeš cestou nějakého sirupu bez citronky, tedy reakce s HCl v žaludku.
Myslela jsem, jestli nejdeš cestou nějakého sirupu bez citronky, tedy reakce s HCl v žaludku.
Testovací proužky na měření koncentrace oxidu chloričitého (chlordioxidu).
http://www.fichema.cz/indiktory-ph-paprky/1421-testovaci-prouzky-oxid-chloricity-chlordioxid-6373950372768.html
Rozsah: 0 - 500 ppm
Balení: 50 ks
Země původu: USA
cena (k 7.12.2014): 349 Kč
Po přepočtu na molární hnotnosti je potřebné množství reakčních látek 452.21g NaClO2 + 145.84HCl
Hmotnostní poměr je pak 1 : 0.325
Hustota HCl 4% - 1.018g/cm3, chloritan pak 1.22g/cm3
1ml roztoku NaClO2 potom obsahuje 0.305g NaClO2 a 1ml roztoku HCl pak 0.0407g HCl.
Pokud se tedy doporučuje objemový poměr 1 : 1, skutečný výsledný poměr chemikálií je 1 : 0.133
V praxi se tedy běžně používá 2.44x méně kyseliny, než by bylo potřeba ke kvantitativně správnému průběhu reakce!
Nápravou je použití kyseliny s koncentrací cca 10% nebo zvýšit dávku 4%ní kyseliny 2.44x.
- Při této chybě (v případě MMS) se vypije společne s ClO2 i značné množství chloritanu.
- Při přípravě CDS se zbytečně nevyužije značné množství chloritanu.
- Celý proces se zbytečně prodražuje.
Po přepočtu na molární hnotnosti je potřebné množství reakčních látek 452.21g NaClO2 + 145.84HCl
1ml roztoku NaClO2 potom obsahuje 0.305g NaClO2 a 1ml roztoku HCl pak 0.0407g HCl.
Pokud se tedy doporučuje objemový poměr 1 : 1, skutečný výsledný poměr chemikálií je 1 : 0.133
V praxi se tedy běžně používá 2.44x méně kyseliny, než by bylo potřeba ke kvantitativně správnému průběhu reakce!
Nápravou je použití kyseliny s koncentrací cca 10% nebo zvýšit dávku 4%ní kyseliny 2.44x.
- Při této chybě (v případě MMS) se vypije společne s ClO2 i značné množství chloritanu.
Jestli náhodou ten hydroxyd nespotřebovává i hydrogensíran?
Jestli náhodou ten hydroxyd nespotřebovává i hydrogensíran?
Není problém nechat vyreagovat v uzavřené nádobce....
Není problém nechat vyreagovat v uzavřené nádobce....