co doporučujete při nachlazení či chřipce, rýmě, aby se ji člověk co nejdříve zbavil
Ze vraj ucinne je MMS. Takisto pomaha brat megadavky vitaminu C a zinok. Vitamin C a MMS nebrat sucasne, iba jedno z toho. Menej ucinne je koloidne striebro, no najucinnejsie je prave na krcne infekcie, cize ak ho niekto pouziva, idealne prave v tomto pripade.
Najucinejsia je vsak prevencia, to vie kazdy. Dosiahnut acidobazicku rovnovahu v tele a posilovat imunitny system zdravou stravou, pozitivnym myslenim, cvicenim a otuzovanim.
Ja osobne mam velmi dobre skusenosti pocas prechladnutia co najskor prestat jest a prejst bud na hladovku o vode, alebo pit iba ovocne/zeleninove stavy. Pokial to nieje mozne tak aspon ostat na surovej zelenine a ovoci cely den. A zalahnut co najskor, vypotit sa.
Takisto musim spomenut, ze urinoterapia je velmi ucinna na akykolvek zapal v krku ci nose. Kloktat vlastnu moc, alebo aj pit. U mna je najucinejsia hladovka, spojena s pitim vlastnej moci, lezat a potit sa. Ak toto nasadim dostatocne skoro, teda ked zacinam pocitovat priznaky choroby, choroba nestihne prepuknut, behom par hodin prechadza, a pocas noci vypotim zvysok. Rano som fit, alebo sa citim, ako kedysi, ked som po par bolestnych dnoch prekonal prechladnutie. V kazdom pripade, choroba uz neprepukne.
Mozno Jarda bude mat este viac figlov.
Mimo to co píše Xion, což je celkem rozumné, bych měl ještě pár postřehů. Při nachlazení vlastně naše symbiotické bakterie začnou přes naše sliznice odstraňovat usazené hleny a zakyselení. Vhodné je jim v tom nebránit, ba naopak jim pomoci. Zde pomůže cibule v jakékoliv formě, dávkování co člověk snese. Dobrá je i aplikace česnekových kapek do nosu. Nejlepší a hlavně dlouhodobější výsledky má užívání křenové kašičky, kterou si připravíme z čerstvě nastrouhaného křenu a citrónové šťávy. Hustota asi jako u běžné hořčice a užívá se 2 x denně půl kávové lžičky, klidně i dlouhodobě. Jako velice rychlou pomoc lze aplikovat prudké odkyselení a to tak, že cca 5g jedlé sody rozpustíte ve sklenici teplé vody a vypijete. Jde to aplikovat i několikrát po sobě, ale jako trvalou metodu to rozhodně nedoporučuji.
může mě dráždit urina nosní sliznici? nebo je něčím jiným.... čím zklidnit nosní sliznici?
Urina žádné dráždění nosní sliznice nevyvolává, ba naopak má naprosto perfektní desinfekční účinky, což by mělo stav spíše srovnat. Na zklidnění můžete vyzkoušet nastříkat do nosu rozprašovačem nějaký zásaditý roztok, například slabý roztok jedlé sody, naředěné aktivované MMS a také velmi dobrá je obyčejná vincentka, přičemž aplikace je stejná.
...na zklidnění nosu je také dobrá chladná trochu osolená voda. Používám lázeňskou konvičku na vypláchnutí.
Mě osobně slaná voda v nose dost pálí, ale hodně záleží na správně zvolené koncentraci. Vincentka je vlastně taky jenom slaná voda a funguje dobře.
Tak jo - našla jsem nachlazení obecně, tak nebudu zakládat nic nového a zeptám se rovnou tady. Mému synovi je 10 let. Dosud byl v celku - dle mého názoru - zdravý. Loni měl např. ve škole zameškáno 0 hodin - nebyl opravdu celý rok nemocný. Letos je už po čtvrté za školní rok doma. Bráním se návštěvě lékaře - vím, že skončíme na paralenu - nebo tak nějak. Snažíme se tedy doma. Už jsme podle fotografie Vaší dcery - díky bohu - zvládli očistu dutin. Co byste ještě doporučoval. Jak razantně postupovat, ale tak, aby to bylo pro dítě trochu přijatelné - křenovou kašičku mi asi fakt nesní.
Projevy: Kašel, rýma, celková únava, mírná bolest hlavy, mírná bolest břicha
To, co popisujete není problém horních cest dýchacích, ale zaneseného a zahleněného střeva. Tím dnes trpí naprostá většina mladých lidí a je to z toho plastického žrádla, které jedí, protože to je in. Ideální je udělat klystýr, nebo alespoň balonkem vypláchnout konečník, kde je silné překyselení a to tlačí hleny do horních cest dýchacích. Je to vlastně náhradní kanál těla, který supluje snížené vylučovací schopnosti tlustého střeva. Třeba dnes jsem měl hovor o malé holčičce s onkologickým problémem, která jí pouze ty plastické sajrajty a pokud jsem se zeptal jak kaká, tak mi bylo řečeno, že tak 1x za týden. Takové dítě vlastně zabije jeho ošetřující lékař a měl by za to být zavřený, protože to je zanedbání základní péče, bez dobré defekace nemůže být člověk zdráv, to prostě nejde.
Věřím Vám, v tom není problém, díky Vám se dávám pomalu dohromady.
Ale je to pro mě všechno hodně nové a nevím, zda zvládnu klystýr i u svého syna. Budu se snažit.
Mimo jiné - stolici má sice pravidelnou, ale už dlouho velmi mazlavou - nezdravou. Asi by tedy potřeboval větší změnu jídelníčku.
Děkuji
Pokud má stolici mazlavou, tak jste právě diagnostikovala zdroj potíží, jak jej odstraníte, tak bude zase fungovat, jako švýcary a kadit samovyklouzávací stolici. Mimo klystýru, který moje dcera bez ohledu na vlastní názor a případné protesty absolvovala vždy, když si rozhodila trávení, můžete aplikovat větší dávky čerstvého domácího kefíru. Ten problém způsobují pomnožené kvasinky, převážně civilizační kámoška kandida a kefírky ji snadno odrovnají.
Tak abych získala větší jistotu, prosím, napište kolik vody mohu napustit? Dále pak, zda vícekát za týden.
Děkuji
Tam se nemusíte nijak bát, takto staré dítě si samo řekne jak je na tom a jeho střeva klidně pojmou i litr tekutiny. Zpočátku bych dal tak 0,5 litru a postupně, až se nebude ničeho bát, tak bych přidal. Pokud není strašpytel, tak rychle pochopí jak mu to prospívá a bude to brát jako normální očistu, stejně jako čištění zubů. Nálev jde provádět i několikrát denně, pokud je to třeba a klidně každý den po celý týden.
Dobré ráno, Jardo,
jsem zbabělec, vůbec to nezvládám udělat synovi ten klystýr, i když jsem přesvědčená, že by mu to pomohlo. Jeho stav je stále stejný, vlastně naopak - přidala se bolest v krku. Asi je hloupost ptát se Vás na jinou alternativu?
To jsou spojené nádoby a co dole odstraníte, to nepůjde nahoru. Pokud se na to necítíte, tak možná lze udělat hydrocolon, ale u dětí to neznám, to se musíte optat na nějakém blízkém pracovišti. Další možnost je dát mu vypít větší dávku roztoku epsomské soli, jako se pije při očistě jater a ta mu střeva sama vyčistí, ale je to hodně hořké, což dětem moc nejede. V každém případě se bez toho vyčištění střeva dál asi nehnete, částečně to mohou vylepšit velké dávky domácího kefíru a hodně vláknitá strava.
Moc děkuji - zkusím s tím a také se sebou něco udělat.
S klystýry u dětí jsem taky uspěla až když bylo ouvej a dalo mi to dost přesvědčování na poprvé. Pak jak zjistily, že je to sranda, šlo to. Děnně pijí kefíry z mléka a tibi krystakové limči a je to v pořádku. Srovnaly se dobře. Jen ta strava, co se vaří všade po jídelnách a je ,,dětem prospěšná " a chutná, že si tam pro obědy chodí spousty lidí nejni ideál. Ale to odbourat je na delší čas, aby děti neměly problémy ve škole se svými spolužáky a byly schopny mězi nimi přežít a nestat se takto nástrojem posměchu a šikany.
Já překyselený nejsem a přesto mě rýma dostala protože na mě prská x lidí kolem. Většinou to na mě nemá dopad, ale teď se zřejmě někdě v "ochranném štítu" objevila trhlina...
Zajímá mě ale spíš co fyzická aktivita? Když během nachlazení sportuju (fotbal, posilovna...) tak mi přijde, že se tělo pořádně vypotí a pomáhá to...ale jen dočasně. Den poté mi přijde, že je tělo aktivitou vysíleno a stav se zhorší. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti? Je lepší sport vynechat a jen polehávat a válet se doma v teple?
Keď s telom počas choroby budeš hýbať iba na to najnutnejšie, tak mu iba uľavíš a ušetríš mu energiu na to, aby sa vysporiadávalo s chorobou. Šport počas chrípok a kýchaní rôzneho druhu sa všeobecne nedoporučuje, lebo sú preťažené nájmä srdce. Pokiaľ chceš vypotiť bacilusy a iné potvory, najlepšie je vypotiť sa po perinou. Staré, dobré, účinné.
Čím nechemickým pocení vyvolat pokud teplotu nemám/nemívám? Normálně se pod peřinou nepotím, leda že bych tam měl nějakou spolupotitelku ![]()
napr. takto:
Škoricovník cejlónský – Cinnamomum zeylanicum. Nálev z 2 – 5 g prášku škorice na 1 šálku teplej vody. Bakteriocídne a sedatívne účinky, podporuje krvný obeh, zlepšuje trávenie, tlmí kŕčovité bolesti žalúdku a čriev. Zastavuje kašeľ, vyvoláva potenie, pri nachladnutiu so zimnicou, podporuje krvní obeh. Doporučuje sa pri bolestiach v oblasti pŕs a kolien, pri impotencii, pri zime v žalúdku, lieči vredy. Na bolestivé kĺby - Kôra škorice, čerstvý zázvor - 3 dni vylúhovať v 1/2 l vodky. Roztokom potierať kĺby.
Lipa veľkolistá – má výrazný účinok na podporu potenia, pije sa 3-5 x denne
Pokud vám to takhle selhalo, tak buď udělejte to, co píše Sybilla, nebo vyzkoušejte španělský plášť. Celá věc sice spočívá v tom, že si chvilku budete připadat jako žena, ale to nevadí. Vezmete dámskou noční košili, namočíte ji do vlastní uriny, potom si ji obléknete v posteli se zabalíte do igelitu a přikryjete peřinou. Garantuji pocení o kterém se vám ani nezdá a účinnost tohoto svérázného postupu je opravdu obdivuhodná.
Rýmu jsem nakonec udolal za víkend pouhým přidáním cca poloviny větší cibule nadrobno pokrájené do sirné patlaniny. Přišlo mi, že cibule má taky síry dost tak se tam ztratí. Bylo cítit že dutiny protahuje fest...
Cibulovité rostliny mají síry opravdu hodně a jsou do sirné patlanice vyloženě vhodné. Také na vyloučení a zkapalnění hlenů je cibule zcela nejlepší, hned po křenu a ten váš postup je tedy ideální, ale po mě jste chtěl pocení, tak jsem toto neřešil, to je zde již někde několikrát napsáno.
Ahoj, není to sice dotaz přímo na nachlazení, spíš na dlouhodobý zánět nosohltanu.
Můj 5-letý syn jím už trpí více méně několik měsíců. Má to kolísavý průběh, ale zatím se to ještě nevrátilo k normálu, poslední týdny je to spíš stále stejné, velmi málo toho vysmrká, ale dýchací cesty má neustále ucpané. Používáme Vincentku, jeden čas i mořskou vodu, užíval hlívu ústřičnou (Hlíváček), nyní Sinupret. Dlouhodobě se snažím o to, abych mu zvyšovala podíl syrového ovoce a zeleniny, dělám mu šťávy z pomerančů, jablek...není to vždy jednoduché. Pořád jsem doufala, že to přejde, že je to neustálou expozicí virům ve školce.
Syn je jinak zcela vitální a bez jiných obtíží snad kromě snížené chuti k jídlu, což ho provází od narození, sladkosti by samozřejmě jedl rád
.
Jak se provádí výplach dutin u dětí? A co dalšího by bylo vhodné podniknout? Děkuju. V.
Na to bych neřešil nos a horní cesty dýchací, ale střevo a pH moče. Tento stav totiž vyvolává překyselení v dolní části tlustého střeva a bez jeho odstranění se s tímto problémem budete potýkat stále v nějakých nepravidelných intervalech. Získávání virů a bakterií z prostředí je pouze důsledek, ale příčina je ve střevě, čili nevyplachovat nos, ale střeva. Jinak výplach dutin u dětí je k nahlédnutí zde i s mojí dcerou http://www.zdravi-az.cz/doc/R04_dzala_neti.pdf .
dobrý den, mám 18ti měsíční dcerku, která je stále z asi 70% kojená. již třetí týden bojujeme s "nachlazením". začalo to rýmou, po asi týdnu začala pokašlávat, pochrchlávat a to trvá dosud. před pár dny jsem nasadila dcerce "dietu" - pije čerstvě vymačkanou pomerančovou šťávu, jí pouze ovoce (banán, hrozno, hruška), rozinky nebo zeleninu (většinou krátce povařenou jako lehkou polévku) a syrová rahčata, okurky... ona je malý jedlík, máloco do ní dostanu, nejvíc miluje tu pomeranč.šťávu a hrozno
rýma okamžitě ustoupila, to jsem fakt koukala, ale přetrvává chrčení v krku a občasný kašel. nicméně poté, co kakala pravidelně každý den, má teď stolici jednou za 2-3 dny a to tekutější, lepivější, žlutější. (vždycky to byly pěkné, měkké, tmavé bobečky co jsem jen vyklopila do záchodu a plenka byla vlastně čistá
.
ještě tedy občas dostane pár kukuřičných lupínků nebo křupek (ze zdravé výživy, bez soli a konzervantů)
protože je hodně kojená, snažím se já žít co nejzdravěji. nyní jsem tedy i já vynechala pečivo (mouku), mléčné výrobky a cukr. solím málo, maso víceméně nejíme, jen občas. jim ovoce, zeleninu syrové, povařené, občas obiloviny, brambory, luštěniny...
co byste mi doporučil v její stravě doplnit nebo vysadit?
domácí kefír zařadím, mám možnost získat domácí kozí mléko a tedy tu tibetskou houbu do toho. Mohu zatím použít např bio kefírové mléko z obchodu nebo ne?
děkuji za rady
co byste mi doporučil v její stravě doplnit nebo vysadit?
domácí kefír zařadím, mám možnost získat domácí kozí mléko a tedy tu tibetskou houbu do toho. Mohu zatím použít např bio kefírové mléko z obchodu nebo ne?
děkuji za rady
To vypadá na kvasinky, čili u vás bych nasadil větší dávky česneku a dítě si to nasaje při kojení. Patrně vás překvapí, že takovéto česnekové mléko dětem velice chutná a většinou i lépe jedí. Ten kefír je výborný a klidně se zatím dá dělat i z toho kupovaného tučného mléka, ale kupovaný kefír je naprosto k ničemu, musí to být ten vyrobený pomocí houby a to u výrobku z krámu je velice nepravděpodobné. To zahlenění krku souvisí s tím špatným vyprazdňováním, čili co nejrychleji porovnat to kadění a máte pokoj.
děkuji za rady, dnes jsem nasadila česnek do salátu. není to problém, mám ho ráda. vlhká rýma již ustoupila, ale zdá se mi že ji tlačí zatuhnutá vzadu v nose (šudlá si ho, tře o mne atd.). kašel pouze v noci, ustupuje, vysušuje se.
podívala jsem se do vlákna o kvasinkách - jestli dobře chápu jedná se o kandidu. pravda je, že u malé převládají potraviny sladké. asi přehodnotím tu pomerančovou šťávu, pomeranče totiž míváme sladké. bohužel zatím nemám odšťavňovač, pouze lis na citrusy, takže zatím jiné šťávy připravovat nemohu. kefírovou houbu teprve sháním takže kefír také nasadím až tak za týden, dva...
trápí mne, že dnes je to zase už druhý den co malá neměla stolici... čím bych ji tak mohla prohnat? ráda bych aby jedla více, ale opravdu pouze uzobává: pár kuliček hrozna, pár kukuřičných lupínků, pár lžic zeleninové polévky, osminka jablka... to je celá denní strava + kojení
mám tyčový mixér, dělám si mléko z konopných semínek, ale malá ho nechce pít, jen když smíchám se šťávou z pomerančů. já sama si mixuji malým el. mlýnkem na kávu např sezam, len. ostatní: slunečnici, mandle, dýňová semena, vlašáky... jím pouze namočené samostatně nebo v salátu. mám i tyčový mixér, ale někde tady jsem četla, že např mixovat jablka (jako třeba na šťávu) není dobré.
a ještě jedna věc: trápí mne má vlastní nepříjemná detoxikace, která se objevila po přechodu na zdravou stravu podle vašeho návodu. projevuje se jako silná chřípka, s bolestmi svalů, kloubů, krku, mírnou teplotou, slabostí... dnes jsem to nevydržela (musím nějak fungovat
a dala si kávu (byla jsem zvyklá pít 1-2 denně) a cottage... detox se zastavil... co s tím? zařadit více vařené zeleniny? pohanku? kukuřici? bojím se hlavně aby stav mojí malé nebyl odrazem změny mé životosprávy - tedy: jestli ona teď nebojuje s mnou vyplavovanými toxiny?
podívala jsem se do vlákna o kvasinkách - jestli dobře chápu jedná se o kandidu. pravda je, že u malé převládají potraviny sladké. asi přehodnotím tu pomerančovou šťávu, pomeranče totiž míváme sladké. bohužel zatím nemám odšťavňovač, pouze lis na citrusy, takže zatím jiné šťávy připravovat nemohu. kefírovou houbu teprve sháním takže kefír také nasadím až tak za týden, dva...
trápí mne, že dnes je to zase už druhý den co malá neměla stolici... čím bych ji tak mohla prohnat? ráda bych aby jedla více, ale opravdu pouze uzobává: pár kuliček hrozna, pár kukuřičných lupínků, pár lžic zeleninové polévky, osminka jablka... to je celá denní strava + kojení
mám tyčový mixér, dělám si mléko z konopných semínek, ale malá ho nechce pít, jen když smíchám se šťávou z pomerančů. já sama si mixuji malým el. mlýnkem na kávu např sezam, len. ostatní: slunečnici, mandle, dýňová semena, vlašáky... jím pouze namočené samostatně nebo v salátu. mám i tyčový mixér, ale někde tady jsem četla, že např mixovat jablka (jako třeba na šťávu) není dobré.
a ještě jedna věc: trápí mne má vlastní nepříjemná detoxikace, která se objevila po přechodu na zdravou stravu podle vašeho návodu. projevuje se jako silná chřípka, s bolestmi svalů, kloubů, krku, mírnou teplotou, slabostí... dnes jsem to nevydržela (musím nějak fungovat
a dala si kávu (byla jsem zvyklá pít 1-2 denně) a cottage... detox se zastavil... co s tím? zařadit více vařené zeleniny? pohanku? kukuřici? bojím se hlavně aby stav mojí malé nebyl odrazem změny mé životosprávy - tedy: jestli ona teď nebojuje s mnou vyplavovanými toxiny?
I u malého dítěte se dá opatrně provádět klystýr pomocí balónku, který se normálně používá třeba na vaginální výplachy. Aplikuje se tak 0,5-2 dcl heřmánkového čaje a je vhodné to udělat vždy pokud se stolice nedostaví. Kromě ořechů a semen nic nemixovat, to se špatně tráví, raději důkladně rozkousat. Na ty vaše stavy je potřeba si hlídat pH moče a pokud je kyselá, což asi bude, tak musíte dodat vysoce zásadité potraviny a problém bude doufám vyřešen. Do mléka by se to dostávat nemělo, tam příroda vřadila celkem dobrou filtraci, ale něco přeci jenom projít může.
K tématu by mě zajímalo: Bývala jsem vždycky nastydlá pravidelně 2x za rok, klasický průběh-pálení nosohltanu+teplota, suchý kašel, pak odkašlávání,hleny a rýma. To celé tak 10 dní, po celou dobu zvýšená teplota. Nikdy jsem to nepotlačovala, pouze bylinky, ležení a pocení. Poslední tři roky nic, pouze na podzim jakýsi náznak, že na mě něco leze. Teď v pátek to začlo v nose, nepatrně zvýšená teplota tři dny, jinak nic a nerozběhlo se to. Brala jsem si pouze koloidní stříbro. Tak nevím, né že by mě to vadilo, ale čím to může být? Že by lepší imunitní systém? Životospráva je u mě stejná, teda s civilizačními prohřešky...Taky si říkám, že by nemuselo být na škodu se občas vyčistit chrchláním a rýmou...
Možná něco děláte lépe, čistit se chrchláním a rýmou je blbost, čistit se máte přes střevo a ne přes horní cesty dýchací, které představují náhradní kanál.
Ja teraz vôbec niesom chorý ani nemám zapchatý nos, ani teplotu ani kašel ale často sa mi stáva že vychrlem hlien. Tiež treba vyčistiť črevá pomocou klystýru? Pred 3 dňami som urobil tú očistu Sankhapraksalanu a to mi tiež vyčistilo črevá nie?
To může také být z letitých úsad, které postupně vycházejí a klystýr určitě neuškodí, ale také bych vyzkoušel křenovou kašičku. Jinak šankaprakšalána střeva pochopitelně vyčistí, ovšem určitě se musí několikrát opakovat, jeden pokus zase tak moc neznamená.
No tak to bude lebo ja som viac než 10 rokov každé ráno pil mlieko. Aj po tej očiste Sankhapraksalane mi prvá stolica vyšla aj s hlienmi to znamená že tých hlienov je tam poriadne veľa
Ono se to časem vyčistí, ale bude potřeba trochu trpělivosti.
Dobrý den, omlouvám se, že jsem psala do zpráv. Chvíli jsem bojovala s vložením příspěvku. Prosím o radu. Mám několik měsíců ucpané dutiny, hlavně večer, když si lehnu. Zároveň s tím mi začalo pískat v uších, intenzita je střídavá. Myslíte, že to může mít souvislost? Navíc se mi v oku objevila jedna zákalka, jakoby řetízek. Lze to odstranit? (je mi 23 let). Z vyšetření u doktorů vše v pořádku. Předem moc děkuji za odpověď. Klára
Zahlenění jednoznačně souvisí se zaneseným střevem a mimo pravidelné čištění střeva je vhodné hleny rozpustit křenovou kašičkou, což zlepší jejich vyloučení. Pískání s tím souviset může, ale dost často jde o vápenné úsady v uchu a je vhodné je rozpustit pomocí větších dávek hořčíku. Ten problém v oku by bylo nutné přesněji popsat, ale může jít jak o výsledek silného překyselení, což odpovídá těm ostatním problémům, tak o očního parazita, kterého jste si třeba přivezla jako živý suvenýr z nějaké exotické dovolené. Osobně bych začal od toho střeva a srovnal hodnoty pH do normálu, pak se dá odstranit prakticky vše.
Děkuji za radu. Začnu tedy s vyplachováním střev močí. Dnes jsem si upravila flašku na výplachy nosu, bohužel jsem nesehnala konvičku. Prosím ještě o radu jak velké dávky hořčíku mám brát? Hezký večer. Klára
Hořčík se bere tak, že každý den zvýšíte dávku a plynule s dávkou stoupáte, až do stavu průjmu. Pak jeden den vynecháte a berete tu dávku, která průjem ještě nevyvolala a držíte se tedy stále těsně pod tím vyvoláním průjmu. Tělo se postupně nasytí a zase nastane průjem, čili zase klesnete o jednu dávku a takto až do srovnání deficitu, což trvá tak 2-4 měsíce. Jedna dávka je tak rovná moka lžička, tedy gram chloridu hořečnatého, nebo adekvátní dávka pilulek.
Dobrý den. Zkoušela jsem chlorid hořečnatý najít na internetu, ale neúspěšně. Moc se v tom nevyznám a nerada bych objednala něco špatného. Pročítala jsem diskuze a dočetla jsem se, že ho posíláte, je to ještě aktuální? Klára
Je to aktuální a posílám i jiné zboží co se blbě sežene, koukněte sem
Děkuji, objednané věci došly v pořádku. Ještě prosím o radu jak se bere křemík. Našla jsem tady, že jedna polévková lžíce rozpustit ve vodě, platí to pro všechny uživatele? Pro upřesnění zákalky v oku- je složená z čárek a teček, různě mění tvar, je poloprůhledná a pohybuje se s okem. Je mi teprve 23 let a nějak si nedovedu představit, že bych s něčím takovým musela žít. Doufám, že se to dá odstranit. Najela jsem na stravu, kterou doporučujete, dělám si dvakrát denně mrkvovo- jablečné šťávy a PH stouplo, při prvním měření jsem byla opravdu hodně překyselená, PH 5.
Základní dávka je 25 dkg, která se bere po polévkové lžíci denně a pak se sníží dávka na kávovou lžičku denně. Nemusíte to pouze pít, klidně se dá namíchat do jídla. Po odkyselení a nějaké době demineralizace uvidíte změny. Pokud by problém přetrvával, tak se dá ještě celá problematika vysvětlit jako důsledek činnosti parazitů v oku, ale zatím bych nepředbíhal to uvidíme.
Začala jsem brát hořčík, který jsem od vás objednala, kvůli pískání v uchu. Psal jste mi, že by to mohlo být kvůli vápenatým usazeninám. Dostala jsem průjem už třetí den (po třech lžičkách), nečekala jsem, že to bude tak brzo. Jinak nevadí, když si vyplachuji nos urinou, i když ještě nemám ustálené PH? Pořád hodnoty kolem 6, ale mám pocit, že mi to ulevuje, jak mám hodně zahleněné dutiny. Klára
Ono jde o to jaké lžičky a jak nabrané, pokud jde o tři vrchovaté kávové lžičky, tak se jedná o zhruba 9, nebo dokonce více gramů a to už je solidní dávka, čili se není čemu divit, já doporučuji stoupat po zarovnané moka lžičce, což je zhruba 1 gram a pak by tedy šlo o 9 lžiček a to si myslím, že je opravdu dost. Prostě uberte na takovou dávku, která průjem nevytváří a pokračujte dál, stav se rovná tak 2-4 měsíce. Tu urinu můžete používat bez ohledu na její kyselost, kromě horší chuti nemá žádné jiné negativní vlastnosti.
Dobrý den, pokračuji v odkyselování, občas se mi povede dostat PH na 7. Jinak mám většinou kolem 6 i míň. Pročítala jsem tady jiné příspěvky a asi bych měla zkusit jedlou sodu, je to tak? Šťávy si dělám dvakrát denně, doplňuji hořčík, stravování jsem změnila, střevo čistím. Jen se pořád cítím unavená, snad nedělám něco špatně. Klára
Pokud se na správné pH nedostanete pouze stravou, tak vám jiné řešení nezbývá, ale nemusí to být jenom soda, odkyselovacích prostředků je povícero. Špatně něco určitě děláte, protože jinak by jste již nebyla překyselená a to podle těch údajů vašeho denního pH stále jste.
Mohl by jste mi tedy doporučit něco jiného na odkyselení než sodu? Na internetu je víc prostředků, ale nemáte něco ověřeného? Děkuji za radu. Klára
Z lékárny Alkala-N, nebo Tepperweinova směs v DM drogerii odkyselovací směs a určitě jsou i další možnosti.
Děkuji moc. Ráda bych se k Vám objednala i s mojí maminkou, bylo by to možné?
Je to možné, klidně zavolejte a nějak se domluvíme.
Hezký den, obracím se o radu, synovi- tři roky se rozjíždí zřejmě zánět spojivek. Oči má zarudlé, zatím moc nehnisají ale říká že ho to svrbí. Začala jsem kapat mrtvou vodu, k dispozici mám i koloidní stříbro a MMS a samozřejmě živou vodu.-doporučil by jste něco z toho? Třeba koupel v MMS by asi neškodila že? Dělali jsme zatím zásaditou koupel se kterou mám skvělé skušenosti a celkově se snažím odkyselit ho. Zatím nemohu tu mrtvou vodu vyhodnotit je to příliš krátce.
Ještě jen ať máte zpětnou vazbu, na podzim jsem tu léčila dětem to impetigo a následné projevy jako popraskané a olezlé rty a pak následně i něco jako ekzematické fleky hrubé kůže po těle. To impetigo tehdy zmizelo s mrtvou vodou co jste doporučil a zbytek jsem řešila obnovou střevní mikroflory. Staršího z toho vytáhla tibetská kyška, ten ji má rád takže se naládoval. Do mladšího to nedostanu, takže mě přišel draho ale po laktobacilech z lékárny to zmizlo všechno. Ještě jsem přidávala céčkoa omega tři v kapslích.
děkuji, mějte se pěkně, Azul.
Velice vhodné je rozkapávat oči koloidním stříbrem, sice to trochu zpočátku řeže v oku, ale funguje dobře. Každopádně je vhodné zvednout pH na hodnoty 7,5-7,8 a tam ho držet.
Děkuji na objednání určitě zavolám. Dnes jsem si koupila v DM tablety na odkyselení, ale bohužel až doma jsem si přečetla složení. Obsahují vápník, hořčík, zinek a sodík. Já bych vzhledem k tomu, že beru hořčík od vás na pískání v uších vápník neměla brát, že ně? Psal jste mi, že to může být z vápenatých usazenin..Klára
Z toho bych zase takové drama neviděl, vápník je v každé potravině a jeho vstřebatelnost je přímo úměrná dostatku vitamínu D3. Rozpustnost zase závisí na dostatku hořčíku, čili pokud budete mít dost hořčíku a málo vitamínu D3, tak zrovna moc vápníku do těla nedostanete a spíše porovnáte rozpuštěním ty nadbytky.
Dobrý den, prodělala jsem dost silný zánět nosohltanu a hlavně eustachových trubic, bylo to hrozné. Ještě po šesti týdnech mám stále zalehlé levé ucho a v pravém mě stále praská. Užívala jsem dvoje antibiotika a různé kapky od vynikajícího dědka kořenáře. Stále smrkám průhledný hustší hlen. Hlavně mě ale trápí to zalehlé a praskající ucho, jsem z toho už dost unavená. Je nějaká možnost se toho co nejdřív zbavit? Návštěva ORL by zřejmě nic nevyřešila, navíc mám dost silný syndrom bílého pláště, okamžitě se mě zvedá tlak na maximum
a je mě špatně.
Děkuji moc za vaši radu a čas. Emili
Na to bych řešil hlavně střevo a pH moče. Tento stav totiž vyvolává překyselení v dolní části tlustého střeva a bez jeho odstranění se s tímto problémem budete potýkat stále v nějakých nepravidelných intervalech. Získávání virů a bakterií z prostředí je pouze důsledek, ale příčina je ve střevě, čili vyplachovat střeva. Jinak je určitě vhodný i výplach nosních dutin a je k nahlédnutí zde http://www.zdravi-az.cz/doc/R04_dzala_neti.pdf . Mimo tato opatření bych viděl rozumné brát vysoké dávky hořčíku, což uvolní zvápenatění, které při zánětu v uchu vzniká.
Dobrý den, měla bych na Vás prosbu, měla jsem silný zánět eustachových trubic a je to už 3 měsíce a mám stále pocit zalehlých uší, levého ucha více je to dost nepřijemné
Byla jsem na ORL, doktor mě udělal všechna vyšetření, včetně sluchu a konstatoval, že mám všechno vpořádku , že je to jen pocit a ať na to nemyslím... no to ze mě udělal docela blázna, ale já mám skutečně zalehlé ucho a někdy takový tlak do uší. Proto jsem se Vás rozhodla poprosit o radu co s tímto pantem... děkuji moc Míla
Již minule jsem vám jasně odpověděl, že je to z vysoké kyselosti a patrně zánět způsobil i kalcifikace, čili dodat velké dávky hořčíku a radikálně se odkyselit.
Dobrý den,
prosím Vás, mohli byste mi poradit, jak pomoci malému čtyřletému dítěti, které začalo chodit do školky, aby nebylo nemocné "co chvíli" (i když tomu se zřejmě nevyhneme zcela)? Jak mu mohu pomoci zvýšit jeho obranyschopnost? Chodí tam týden a už má rýmu a začíná kašlat... stejně jako u dospělých je prevencí i následně již když člověk onemocní - nejlepší podávat vitamín C, mám ho podávat i jemu? V tom případě jaké množství? Dospělí - prevence 2 - 3 tis. mg, u propuknuté nemoci 6 - 10 tis. mg. Jak je tomu u dětí? Poloviční dávka? A jak jinak mu mohu pomoci, co mu pravidelně podávat, aby mi neležel doma co dva týdny nemocný?
Děkuji předem. ![]()
Tak céčko je dobré a přepočtěte to zhruba na jeho váhu, tím nic nezkazíte, jinak to ani není o tom co podávat, jako spíše co nepodávat. Nachlazení je přirozená reakce překyseleného organizmu a je tedy nutné vynechat, nebo zásadně omezit kyselinotvorná a hlenotvorná jídla, především sladké šmejdy a obilné výrobky.
Já bych poradila nedávat ho do školky a nechat doma s maminkou. Podle mě děti jsou příliš brzkým nástupem do těchto zařízení neúměrně stresovány a pak špatně prospívají. Není divu, že stonají. Já byla s dcerou doma až do té doby než ona sama vyloženě začala do té školky chtít. A to bylo v 5 letech věku. Sama toužila po kamarádech ve svém věku. Do té doby jsem ji dávala do školky maximálně na několik hodin 2-3 dny v měsíci, aby věděla že taky existuje něco jiného než maminka. Od pěti chodila do školky normálně, těšila se a nemocná nebyla ani jednou. Když měla nastoupit do školy přestěhovali jsme se z vesnice do Prahy a ani ve škole nemocná není. Zato cca před rokem jsme měli stres v rodině (nepříjemné soudy) a co se nestalo .. holka dostala neštovice. Doktorka to ani nepoznala, myslela že je to střevní chřipka, protože ji vůbec nenapadlo, že by desetileté dítě mohlo ještě nemít za sebou neštovice
Jakmile jí to vyskákalo na kůži, tak už jsem to poznala sama i bez doktorky
Já vím, peníze jsou peníze ... a je třeba jít do práce. Podle mě ale podlomené zdraví dítěte hnedka zkraje života nestojí za žádné peníze. Živořila jsem nerada ale kdybych mohla volit znovu udělám to zrovnatak. Neznám Vaši situaci a netroufám si paušalizovat. Já v tom mám ale jasno. Na prvním místě jsou vždycky lidi (hlavně blízcí) a pak teprve všechno ostatní, peníze nevyjímaje.
Žádné vitamíny ani minerály dítěti nenahradí pocit jistoty a duševní pohody které má u mámy. Když je dobrá psychika nemoc na člověka hned tak nepřijde. Pokud je dítě zoufalé, nejisté a cítí se opuštěné a nenaplněné, pak bude stonat neustále a můžete ho očkovat proti čemu chcete, nikdy to nejde proti všemu ... a těch chorob je fakt snad nekonečné množství. Toje pak nekonečný řetězec stonání do té doby než se dítě psychicky srovná s tím, že prostě "doba domácí pohody" skončila. Což v určitém věku není ještě schopno. Je to něco podobného jako debilní přechody na letní a zimní časy .. lidi jsou z toho mrtví, všichni... a stejně se to pořád dělá. (V Argentině si prý ale lidi odhlasovali, že letní čas nechtějí .. a v některých oblastech už ho tam nemají
)
Já vím, peníze jsou peníze ... a je třeba jít do práce. Podle mě ale podlomené zdraví dítěte hnedka zkraje života nestojí za žádné peníze. Živořila jsem nerada ale kdybych mohla volit znovu udělám to zrovnatak. Neznám Vaši situaci a netroufám si paušalizovat. Já v tom mám ale jasno. Na prvním místě jsou vždycky lidi (hlavně blízcí) a pak teprve všechno ostatní, peníze nevyjímaje.
Žádné vitamíny ani minerály dítěti nenahradí pocit jistoty a duševní pohody které má u mámy. Když je dobrá psychika nemoc na člověka hned tak nepřijde. Pokud je dítě zoufalé, nejisté a cítí se opuštěné a nenaplněné, pak bude stonat neustále a můžete ho očkovat proti čemu chcete, nikdy to nejde proti všemu ... a těch chorob je fakt snad nekonečné množství. Toje pak nekonečný řetězec stonání do té doby než se dítě psychicky srovná s tím, že prostě "doba domácí pohody" skončila. Což v určitém věku není ještě schopno. Je to něco podobného jako debilní přechody na letní a zimní časy .. lidi jsou z toho mrtví, všichni... a stejně se to pořád dělá. (V Argentině si prý ale lidi odhlasovali, že letní čas nechtějí .. a v některých oblastech už ho tam nemají
)
S většinou vašeho příspěvku se lze ztotožnit, ale pobyt mezi spolužáky ve školce naučí dítě najít si své místo ve společnosti a to vidím jak dost podstatné. Pokud je dítě stále v péči dospělých, stává se z něho dost často jedinec, který není příliš samostatný a to je pro další život opravdu nevhodné. Pokud se týká té změny zimního a letního času, to ani nekomentuji, větší kravina se na lidi ani vymyslet nedá.
Samozřejmě, vše chce totiž svůj čas. Na dítě které ve školce neprospívá je to evidentně brzy. Je třeba sledovat jeho vývoj a podle toho jednat. Nespěchat ale ani neprotahovat (to protahování v našich končinách stejně asi nehrozí - společnost si žádá svoje dost nekompromisně). Myslela jsem to tak,že je třeba odstranit příčinu (nadměrný stres se kterým dítě ještě není schopno se vyrovnat ptž k tomu zkrátka neuzrálo ... ale společnost to NEZAJÍMÁ !) ....
Podle mě to funguje takto: dítě nemá ještě nato aby dokázalo fungovat po takovou dobu bez jistoty domova jak je po něm požadováno. Nemůže to nikomu říct ptž tomu nerozumí, nemůže s tím nic dělat (musel by mu někdo chtít rozumět a být ochoten podle toho jednat). Dítě má tedy trvalý stres, následuje překyselení organismu potažmo snížená imunita a jedna choroba za druhou. Tam žádný vitamín C příčinu nevyřeší. Jakmile dítě dostatečně vyzraje, zmizí i choroby. Bohužel neustálé choroby právě to zrání asi zpomalí.. Kruh se uzavírá.
Vše má svůj čas. Osamostatnění samozřejmě ano, ale načasovat to jak náleží. To dítě se přeci chová intuitivně, je smutné že my jako rodiče často nemůžeme a neumíme rozumět. Není divu že je nemocné.
Já bych řešila příčinu. Hodně lidí je totiž nesamostatných ještě i v dospělém věku. Prapůvodní příčina klidně může být i v tom, že se po nich chce příliš brzy aby byli samostatní. Když si člověk nabije čumák v takhle brzkém věku může to v něm vyvolávat i celoživotní úzkosti v určitých (obdobných) situacích a řeší se to jen obtížně. Vždyť kdopak by si pamatoval co proč a jak se s ním dělo ve třech letech ve školce ? Na tohle je třeba dávat fakt bacha.
Pravda, moje dcera šla do školky natrvalo až v 5 letech (až když se jí tam vyloženě líbilo). ALe tím právě že se jí tam vyloženě líbilo, tak za prvé nebyla nemocná snad ani jednou a za druhé se úžasně rychle rozvíjela, protože ji tamní dění už skutečně zajímalo a nebyla oslabená chorobami. Ma maminku si v té školce nejspíš ani nevzpomněla
V pěti letech na vesnici ještě nevěděla ani co je tramvaj a neznala skoro nikoho jiného než nejbližší rodinu. Zato v sedmi letech už se naprosto sama pohybovala po Praze v davu (metrem, tramvají i busy) a byla s jistotou schopná trefit domů odkudkoliv kde bych ji vysadila. V životě by ji nenapadlo brečet že "se ztratila". Její spolužáci toho většinou nejsou schopni ani v jedenácti letech (ne že by byli tak tupí či pozadu nebo že by moje dcera byla tak geniální -- nejspíše ale proto, že jim to jejich rodiče nedovolí aby sami jezdili a kroutí hlavami "cože jsem to asi za matku když to dopustím".) Jo, někdy o ni mám strach, ale dnes v době mobilů se ujistím velmi rychle, zda je vpořádku. To je zas výhoda dnešní jinak pitomé civilizace.
U dětí je klíčové správné načasování. Je to individuální a je třeba sledovat chování dítěte. Pokud je ve školce nemocné, je to jasný příznak, že to vpořádku není a jako důvod se mi v první řadě jeví toto. Samozřejmě to tak být nemusí. Já to dítě neviděla, nevím jak se projevuje.
Vše má svůj čas. Osamostatnění samozřejmě ano, ale načasovat to jak náleží. To dítě se přeci chová intuitivně, je smutné že my jako rodiče často nemůžeme a neumíme rozumět. Není divu že je nemocné.
Já bych řešila příčinu. Hodně lidí je totiž nesamostatných ještě i v dospělém věku. Prapůvodní příčina klidně může být i v tom, že se po nich chce příliš brzy aby byli samostatní. Když si člověk nabije čumák v takhle brzkém věku může to v něm vyvolávat i celoživotní úzkosti v určitých (obdobných) situacích a řeší se to jen obtížně. Vždyť kdopak by si pamatoval co proč a jak se s ním dělo ve třech letech ve školce ? Na tohle je třeba dávat fakt bacha.
Pravda, moje dcera šla do školky natrvalo až v 5 letech (až když se jí tam vyloženě líbilo). ALe tím právě že se jí tam vyloženě líbilo, tak za prvé nebyla nemocná snad ani jednou a za druhé se úžasně rychle rozvíjela, protože ji tamní dění už skutečně zajímalo a nebyla oslabená chorobami. Ma maminku si v té školce nejspíš ani nevzpomněla
V pěti letech na vesnici ještě nevěděla ani co je tramvaj a neznala skoro nikoho jiného než nejbližší rodinu. Zato v sedmi letech už se naprosto sama pohybovala po Praze v davu (metrem, tramvají i busy) a byla s jistotou schopná trefit domů odkudkoliv kde bych ji vysadila. V životě by ji nenapadlo brečet že "se ztratila". Její spolužáci toho většinou nejsou schopni ani v jedenácti letech (ne že by byli tak tupí či pozadu nebo že by moje dcera byla tak geniální -- nejspíše ale proto, že jim to jejich rodiče nedovolí aby sami jezdili a kroutí hlavami "cože jsem to asi za matku když to dopustím".) Jo, někdy o ni mám strach, ale dnes v době mobilů se ujistím velmi rychle, zda je vpořádku. To je zas výhoda dnešní jinak pitomé civilizace.
U dětí je klíčové správné načasování. Je to individuální a je třeba sledovat chování dítěte. Pokud je ve školce nemocné, je to jasný příznak, že to vpořádku není a jako důvod se mi v první řadě jeví toto. Samozřejmě to tak být nemusí. Já to dítě neviděla, nevím jak se projevuje.
Tak to ste urobili podla mna dobre s tou školkou.
Je síce pravda, že dieta by sa malo asimilovat v kolektíve, no na druhej strane, je atakované "miestnym žrádlom", ktoré tie deti degeneruje. Ale možno sa mýlim a existujú školky, kde pristupujú ku stravovaniu detí vo vývoji zodpovedne a "neperú" do nich "srajdy", predsa ja som školku navštevoval už dost dávno(mám 24) a tiež som v nej dlho nepobudol.
Teda, nechat 7 ročné dieta íst samé metrom,električkou?!
Ono by to nebol vobec problém, keby sme nežili v spoločnosti presiaknutej asociálnymi individuami, ktoré sa práve koncentrujú v MHD, ale aj inde bohužial a pri predstave, že by tomu malo čelit moje osamotené dieta ma desí a žiaden mobil by pre mna nebol satisfakciou. Nuž ale je to vaša volba. Nic v zlom.
Teď už je jí 11
Naštěstí většina lidí je celkem normální a ti tam cestují s "individui" taky.
Na darebáky a podezřelá individua se jí snažím průběžně upozorňovat - aby věděla kterých detailů si má všímat. Děti mají stejně největší důvěru k lidem kteří jim připomínají vlastní rodinu a my jsme spořádaní, takže se moc nebojím. I když ...Praha je fakt ZOO a sama žasnu co všechno se tu dá potkat. Dcera je rozumná a věřím jí. Klíčové je nechtít po děcku něco co ještě nezvládá a zároveň jej nebrzdit. Takže sledovat vývoj. Ono se to furt mění.
Tak s tím se nedá nesouhlasit, je to logické a stres opravdu překyselí tělo, které pak má nedostatek obranyschopnosti z čehož jsou ty stálé problémy, nicméně samostatnost v dnešním světě plném zloby a gaunerů vidím jak velice důležitou a určitě bych ji nepodceňoval.
Děkuji, Petro, za Váš postřeh a názor. Já s našim malým čekala také se školkou tak dlouho, až tam prostě chtěl jít. Mám doma mimi, do práce nemusím, tak jsem si ho nechala doma a čekala, až o to bude stát sám. Začal chodit do školky ve čtyřech letech, a to se tam těší a líbí se mu tam, doma se mu už to trochu "táhlo" a tam je tolik nových věcí a zážitků. Ovšem je to velmi citlivý kluk, a tak to asi bude trochu trvat, až získá větší jistotu, což není v rozporu s tím, že tam rád chodí. Ale určitě souhlasím, že stres - překyselení - nemoci. Myslím, že se to asi srovná časem samo, ale chtěla jsem mu jen trochu napomoci, byť třeba céčkem nebo čímkoli jiným.
Mimochodem, co si myslíte o doplňku stravy - Sangre de drago?
Pane Jardo, prosím Vás,
jak přibližně vypočítám množství vitamínu C na osobu? Jaké je množství na kilogram váhy? Děkuji.
Jarda ja keby som bol otec toho dievčata tak mu tak ja by mu spravil taky medialny pruvan, že by aj zmenil zamestnanie. A rovnou obesit jak to robia v arabských štátoch, prípadne odrezať palec.
To se nedá vypočítat, jediný rozumný postup je, postupným navyšováním dávek se dostat do stavu, kdy tělo další dávky odmítne, tedy vyvoláte průjem, pak trochu ubrat a to je vaše dávka.
To je sice asi pravda, ale v místních zemích je to normální, čili je otázkou, zda se to dá vůbec nějak řešit.
Dobrý den. Chtěla bych se zeptat jestli se dá angína léčit něčím jiným, než antibiotiky? Díky za odpověď.
Již jsem to zde psal, většinou stačí potírat mandle lugolovým roztokem, ale je to procedura pro silné jedince. Takto nás na vojně léčil útvarový zvěrolékař major Dzurík a mohu říci, že to fungovalo skvěle, sice při té aplikaci skoro každý vystrčil oči jako šnek a zdálo se mu o všech čertech, ovšem za pár hodin bylo hej. Zřejmě by také fungovalo slabším roztokem lugolu kloktat.
Dobrý den. Už šestý den mám problémy s určitým nachlazením nebo co to je. Mám dráždivý kašel, teplotu cca 37,2, každé ráno bolest v krku a zelenohlenovitý kašel, po zbytek dne suchý kašel, rýma jen malinko, velká bolest hlavy a samozřejmě se cítím hodně unavená. Patý den aplikuji 3x denně pol.lž. koloidní stříbro, 3x denně kř.kašičku, 2xdenně výplachy nosu, ph udržuji po celý den cca 7,5, vysoké dávky vit. C. (cca 8000), 1x česnek a zázvor. Už nevím co dál mám dělat, abych se toho zbavila. Teď poslední dva dny jsem ještě přidala tymiánový sirup. Nevíte co ještě poradit? Nevím jak je to tedy s tím mms, jestli se teda asi mísí z koloidním stříbrem, tak jsem ho radši nezařadila. Jedině co mě ještě napadá je zkusit klystýr, jestli na něj večer budu mít sílu. Díky za odpověď
To vás napadá to nejlepší a měla jste si ho udělat hned na začátku a ne na něco čekat, jakýkoliv problém nahoře se musí ihned řešit dole.
Jo jo, musím nabrat sílu se do nich vrhnout. A taky mám zarudlé ruce (od prstů po zápěstí),mám v nich horkost, pálí a svědí, jejich kůže je taková vyschlá. Vysušením to asi nebude, piju dost a krémem mažu taky. Jako bych v nich měla zánět nebo co. Myslíte, že to může mít souvislost? Nebo je to počasím?
Tak teoreticky ano, ovšem není to běžné a spíše bych to viděl na to počasí.
Všem přeji hezký den.Konečně jsem se odhodlala napsat zde svůj dotaz.který se týká chronické rýmy něco málo přes 3 r. staré mé dcerky.Mám 4 malé děti (7.5 3 a 1 a půl let). Starší dva jsou zdrávi. Třetí dítko začalo smrkat před rokem a třičtvrtě. poté se narodil nejmladší.který dostal za půl roku také rýmu. Od té doby se to s náma stále vleče. Z počátku jsem to řešila omezováním potravin.které by mohly být nevhodné a snažila jsme se posilovat imunitu přírodně .Poté přišla symptom. homeopatie a nakonec konzervativní med. (jednou ATB u dcerky). Měl to být hemofilus. Krom rýmy. která je převážně hnisavá (občas čirá) . jsou děti poměrně zdrávy a nemusíme nic řešit. Bohužel jsme v začarovaném kruhu.ze kterého už nevím jak se vymotat. Souvislost bych asi našla i s duchovní příčinou nemoci.ale netuším proč je i u nejmladšího(i když vše se vším).
Něco o nás:
Co se týká zdraví rodiny.tak jsme byli po celá léta zdávi.ale pak jsem dostala 2x boreliozu a zlatého stafylokoka (min. 7 let jsem nebyla nemocná) .nejstarší dcera 1x borelioza .druhý syn měl 2x zánět stř.ucha a manžel začal trpět s páteří (1 cm vyhřezlá ploténka).Před měsícem všechny děti měly HFMD a třetí smrkající dcerka ji má nyní znovu .
Žijeme sice v SM.ale na horách.
Jíme jídla s min.cukru.masa.málo ml.výrobků. Dost jsem dbala na to co děti někde snědly (původ.obsah…).Čerstvé džusy min. obden.domácí zelenina ve velkém.natě.ořechy.Jen na těch návštěvách u rodin to pohoří.
Nevím jestli tuším správně. ale rýmu asi spojujete se střevama.ale ten nejmladší je téměř také do roku výhradně kojen.(nyní z tekutin také pije tak 90% mat.mléko) a nejsem schopna pochopit. proč má rýmu i on.(ostatní děti kojeny 2 roky.krom té mé smrkající dcerky.ta jen 1 a 3.měs.)
Takže když to shrnu.nějak se z tohoto kruhu rým nemůžeme vymotat.proto jsem Vás chtěla poprosit o radu.informaci.názor s ohledem i na věk dětí.co bychom si měli uvědomit a co nám pravděpodobně uniká v příčinách této chron.rýmy.
Děkuji
Nevím sice zcela přesně co je či není angína, ale pokud se jedná o počáteční "bolení v krku" tak mimo panem Jardou doporučovaného potírání či kloktání Lugolovým roztokem (bezesporu nejúčinnější co znám) slavím úspěchy, hlavně u dětí, ale i dospělých, s opomíjeným přípravkem z lékárny - také na bázi působení jódu - sprejem JOX. Asi za stovku investice máte rychle po ruce kapesní sprej, který při včasné a časté aplikaci účinně tlumí infekci přímo na mandlích. Vedlejší účinek : rychlá úleva... ![]()
Takže když to shrnu.nějak se z tohoto kruhu rým nemůžeme vymotat.proto jsem Vás chtěla poprosit o radu.informaci.názor s ohledem i na věk dětí.co bychom si měli uvědomit a co nám pravděpodobně uniká v příčinách této chron.rýmy.
Děkuji
Tak jednu z možností vám napsal člen fox, nicméně já se domnívám, že zde může být problém jinde a to v generačním nedostatku omega 3 mastných kyselin, které zásadním způsobem tlumí zánětlivé procesy a teoreticky tento důvod může fungovat i u toho kojeného dítěte. Také je možné vyzkoušet vygruntovat vaše střeva, protože některé toxiny mohou teoreticky do mléka přejít, nicméně zde vidím pravděpodobnost dost nízkou.
děkuji za odpověď
p.fox odepisoval na příspěvek výše.platí tedy i n náš případ* u tříleté si způsob aplikace nedovedu dost dobře představit.v krku ji nebolí.
vy píšete.že problém může být v generačním nedostatku omega 3 mastných kyselin. můžete mi poradit (nebo vložit odkaz) jak je nejvhodněji doplnit a v jakém množtví pro dceru*je pravda že ryby konzumujem minimálně.ale ořechy .dýňový olej.pšeničné klíčky přidávám do jídla.máslu se nevyhybáme.ale lněný olej jsem už nějaký ten rok nepoužila
.
Ryby, rybí olej (v pár lékárnách se dá sehnat, ale všude jsou bohužel tabletky), olivový olej, konopná semínka, lněný olej z AGRO-ELu. Toť vše. Lněná semínka obsahují omega3, ale jen jedna odrůda a jinde nemáte jistotu co kupujete. Z ostatních potravin co zmiňujete omega3 nedoplníte.
Xeelee díky.ty omega 3 m.k mě fakt nenapadly a ten deficit by tam mohl být.jsem ráda že mě na ně p. Jarda upozornil.
Nemáte tipy.které ryby a konkrétně který typ rybího oleje.oblast původu.třeba zn...*(na netu je toho spoustu.ale ty kontaminované nebudou asi ty nejlepší)
Je rozdíl v konopných semínkách a oleji* (ten mám doma)
Za odkaz na ln.olej díky (zdlouhavě bych hledala ten pravý
)
Ryby: http://www.eufic.org/article/cs/artid/o ... tty-acids/
Rybí olej: Nevím v jakých lékárnách se dá sehnat, ale když už ho seženeš v lahvičce, tak ho ber. Kdyby byl náhodou žluklej, tak reklamovat. Ty lékárny se tu někde řešily. Zkus to dohledat a kdyžtak sem napiš cos našla.
Konopnej olej bude OK. Já si dělám konopné mléko ze semínek. Nechají se přes noc máčet, pak se rozmixujou s vodou a přecedí se přes sítko, aby se odstranily slupky. Loupaná semínka sou zbytečně drahá. Já používám míň vody a pak zbytky v sítku proplachuju, aby tam zůstaly opravdu jen ty slupky. Přeci jen sem chudej jak kostelní myš.
a paraziti by to být nemohli* (máme venku dom.zvířata) a jak to zjistit*
Rybí olej kupuju zde:
http://www.nutraceutica.sk/sk/produkty/ ... _olej.aspx
zajímavé porovnání
http://www.nutraceutica.sk/sk/produkty/ ... ega_3.aspx
v levém sloupci lze zjistit více, kupuju zásadně přírodní bez příchutě, do budoucna budu brát z treščej pečeně, je to doplněk k mé habaneroskůře.
Tak rad se vám dostalo docela dost, čili jenom shrnu možnosti. Sirná patlanice, je zde celé vlákno, pak rybí olej a vyzkoušet se dají i další druhy olejů, nicméně toto je základ a od něho se musíte odrazit. Lněného oleje tak dvě až čtyři lžíce denně a rybí olej polévkovou lžíci zpočátku a pak přejít na kávovou lžičku. Pokud do toho chcete investovat, což se do zdraví vždy vyplatí, je zde i odkaz na německou laboratoř, která dělá vyšetření na skladbu omega mastných kyselin z krve.
tak sirnou patlanici už máme v ledničce (bohužel místo ln.oleje pouze konopný).děti si pochutnaly a na rybí olej čekáma až dorazí.
mimo jiné mi dnes dr.sdělila výsledky z krve jen po telefonu (klas.krev obr. nějací parazati .alergie) a má vše neg.i když jak moc to bude přesné/nepřesné asi tuším.na něm. lab. zkusím vyhledat zde odkaz a pravděpodobně do budoucna využiji....zatím díky za nasměřování
Konopný olej zrovna ideální není, ale alespoň něco, nicméně zásadní změny se asi nedočkáte. Potřebujete něco, co má omega 3 kyseliny v přebytku a dobře vstřebatelné, což nyní nemáte, v uvedeném oleji je poměr zhruba vyvážený, čili nic moc se tím srovnat nedá.
Můžete někdo sem dát odkaz na německou laboratoř, kde se dělajá zjištění omega kyselin v těle?Děkuji
Ve svých poznámkách mám toto: komunikovat v anglictine. Na teto adrese staci vyplnit udaje a oni Vam test zaslou. Fima: Omegametrix GmbH
oleje dokoupeny.lze asi těžko odhadnout. kdy by mohl být nějaký výsledek*
ještě mi není ale vůbec jasné.jak mám naložit s informací od MUDr..která mi volala.že ve stěru má hojně hemofila a streptokoka (mám si dojet pro ATB.které jsem rozhodnuta ji nepodat)....když by se teoreticky deficit omega3 doplnil.bude to stačit na tyto přemnožené bacily*poradí si její imunita* nebo se musí ještě cíleně něčím odstranit* (koloidní stříbro*) já z nouze dávám alespoň lichořeřišnici.ale stačí to*
momentálně je už týden bez rýmy. ale je cítit v dechu.
Dobrý den. Trpím velmi často rýmou, i teď přes léto protože se neustále pohybuji v klimatizovaných prostorách a nelze se tomu vyhnout. Nosní kapky podle lékárnice nelze používat dlouhodobě, navíc už mi nos zevnitř i hodně dráždí. Kamarádka mi na rýmu doporučila hot drink Herbalmed, tak jsem ho vyzkoušela a zabírá mi dobře. Zajímalo by mě ale, zda jej mohu užívat dlouhodobě. Měl by být přírodní, čistě z bylin, takže by neměl být dlouhodobě návykový jako třeba horké nápoje od Coldrexu nebo Paralenu, ale ráda bych se ujistila u odborníka
http://www.zdravi-az.cz/doc/R04_dzala_neti.pdf
Místo různých tablet a hot drinků se radši zaměř na konzumaci vitamínů z čerstvého ovozelu.
Zahlenění zdaleka nejefektivnějc ze všeho řeší Džala néti. Možná ti to bude ze začátku trošku nepříjemný, ale po chvíli ti tahle očista přijde pohodlná jako ranní čištění zubů. Co se rozšiřování cév, prokrvení sliznic a prohřívání organizmu týká... Máš rád chilli? Kapsaicin je naprosto zázračná látka se spoustou dalších úžasnejch pozitivních dopadů na organizmus. Česnek a zázvor určitě taky pomůžou. Pro tělo jsou horké pokrmy a nápoje šok, se kterým se musí vyrovnávat. Mnohem líp snáší prostě jen teplé věci a nejlépe o teplotě blízké lidskému tělu. Na doplňování tekutin je nejlepší obyčejná voda.
Určite "Džala néti", to je pecka! Odporúčam s vlastnou urinou, to budete kukať aký bordel pôjde z vás...
Uvedený produkt neznám a nedovedu tedy na tuto část dotazu odpovědět, nicméně člen Xeelee vám radí dobře a nezapomínal bych na střeva, jakákoliv problematika nahoře má vždy svůj původ dole.
Občas se objeví i rozumní lékaři, kteří se nebojí říct odlišný názor nahlas:
Na bolení v krku používám něco podobného. Naložil jsem konopí do francovky, nebo do konzuního lihu a touto tinkturou si vykloktám. Nebo to narvu na mandle rozprašovačem, což mám raději. Lugolový roztok jsem ještě nezkoušel, ale už se těším. Dobrý večer, Rozhodně bych zařadila džala néti (očista nosu a dutin). Čistit střeva (klystýry, šanka). Mozno sa jedna o histaminovu intoleranciu. Pri nej je treba dodrziavat histaminovu dietu. T.j. vyhybat sa jedlam, ktore histamin obsahuju, ale aj tym, ktore neskor zvysuju hladinu histaminu. Su to vsetky kvasene jedla (jogurty, kvasena kapusta, kysnute cesto, trvanlive salamy), dlhodobo skladovane jedla, priemyselne spracovane jedla, jedla s vysokym obsahom cukru, cokolada, rajciny, vajicka... Dalej sa treba vyhybat stresu a doplnat vitaminy.
Na jak dlouho to konopí nakládáte? Mně pomáhá na bolení v krku kvalitní domácí slivovice, nalít do malé skleničky, přidat lugol, promíchat a kloktat do vymizení potíží.Ćasto již po druhém kloktání cítím úlevu. Samotný Lugol bych si na mandle nedala,moc se na něj netěšte ha ha, jednou od jedné komunistické paní doktorky jsem tuto aplikaci jodu přímo na mandle zažila a myslela jsem, že umřu. Celý den mě bolely mandle, uši, krk, dutiny i hlava, intenzivně se mi zvýšila produkce slin a polykat to moc nešlo...no hnus. Ale v té slivovici to je v pohodě. Tento utruňk ale jen kloktám, nepopíjím... Na bolení v krku jakéhokoliv druhu včetně těžké angíny se mi osvědčilo kloktat cayenský pepř s česnekem, vymlátí to virobrebery a zabírá do pár minut ( vlastní zkušenost na sobě i synovi ). Něco vykloktat a pokud nejsou problémy se žaludkem nebo alergií na některou ze složek, tak i spolknout. Kam se hrabe lugol
Souhlas. S tim, ze cesnek jim a kloktam jen kajen. A kdyz mam tak jeste prihodim jablecny ocet.
Tak vždy když řešíte něco nahoře, je příčina dole, tedy chce to pracovat na tlustém střevě, podle všeho je problém tam a je třeba ho odstranit. Projdete si celé toto vlákno a myslím že inspirace najdete dostatek. Čištění střeva není pouze o pití slané vody, ale můžete si na vyčištění klidně i dojít na odborné pracoviště, nebo doma aplikovat klystýry, což je dle mého názoru asi nejvhodnější.
S tím lze jenom souhlasit i když pro slabší jedince to je docela silná káva. Kde se dá koupit cayenský pepř? V normálním marketu asi těžko... Jo, uz jsem to tu nekde psal. Pred par mesici nebo kdy jsem mel po spouste let ucpany nos. To jsem povazoval za urazku a nasadil jsem nejtvrdsi kalibry. To jsem mel jeste normalni kajensky pepr od kotanyiho, tak jsem ho podle navodu nasypal na hrbet ruky a nasal obema dirkama. Fakt dobry i po 5 minutach. obdobne lze naslinit prst, namocit do kajenu a dat trochu do nosu.... Zacni radsi opatrneji, at mi pak nenadavas. Drzim palce. Jo, uz jsem to tu nekde psal. Pred par mesici nebo kdy jsem mel po spouste let ucpany nos. To jsem povazoval za urazku a nasadil jsem nejtvrdsi kalibry. To jsem mel jeste normalni kajensky pepr od kotanyiho, tak jsem ho podle navodu nasypal na hrbet ruky a nasal obema dirkama. Fakt dobry i po 5 minutach. obdobne lze naslinit prst, namocit do kajenu a dat trochu do nosu.... Zacni radsi opatrneji, at mi pak nenadavas. Drzim palce.
Díky moc,takže v podstatě ne pepř, ale papričky na spuštění rými doporučuju, pokud máš možnost, infrateplo.
Díky za tip, infralampu doma mám, vyzkouším. Zabíjačková vypadá dobře.
Konopí mám naložené alespon 14 dní ve špajzu. Jednou denně lahvičku protřepám. Když to tam necháte třeba měsíc , tak by to myslím vadit nemělo. Pak se to scedí a je to. Raději to aplikuji rozprašovačem, který jsem si na to speciálně koupil za 28 kč v lekárně. Je to lahvička s tou tyčkou do krku, jako má myslím Jox nebo Stopangin. O léčbou konopí můžete následovat tento odkaz: http://www.konopijelek.cz/index.php?str ... ba-konopim. Pokud vás konopí zajímá najdete spostu informací o legislativě, legalizaci, různých odkazech atd. na: http://www.legalizace.cz/.
Velice zajímavý recept a myslím, že i potáhne pH slušně nahoru, nebo se mýlím? táto paprička má niekolko názvov u nas na slovensku sa používa bežne názov CHILLI a ja ho pestujem v záhrade. sadí sa už koncom februara do kvetináčov za oknom, klíči pomerne rýchlo potom ho vysadím na záhradku na slniečko čo mu dodá v lete sýto červenu farbu a palivosť. Dobrý den, už nějakou dobu mám problém s tím, že mám neustále pocit jako bych měl rýmu nebo byl nachlazený. Mám ucpaný nos nebo mi z něj teče. Přes léto jsem měl klid (kromě obvyklé alergie) a myslím že se to spusilo teď někdy na podzim jak začala být zima a asi jsem se nějak nachladil. Tu intenzivní rýmu jsem měl jenom asi týden ale od té doby jako by se to úplně nevyléčilo. Je mi taky docela často zima. Právě teď sedím na posteli, je mi zima na nohy přestože je tu asi 22 stupňů, mám ucpaný nos a pocit tlaku někde vzadu za nosem.
Zpravidla tento problém souvisí se zaneseným střevem a zimomřivost se špatnou funkcí štítné žlázy a nadledvinek.
Muzu se zeptat jak udelam domaci kefir ? Dekuji
Dobry den prosim pekne kde sezenu a co to je to koloidni stribro?
Kde sezenu lugolovy roztok dekuji
Kúpiš u Jardu. Namiešajú ho ale aj v lepšej lekárni. Niekedy chcú recept. Ak budú chcieť recept, skočíš k veterinárovi a povieš, že to chceš pre domáce zvieratko
Napred si zoženieš kefírovú hubu - kefírku. Možno bude mať niekto tu z fóra. Ja momentálne nemám voľné, práve som niekomu sľúbila.
Zoženieš u Jardu alebo cez internet. Koloidné striebro ničí parazitoidnú klientelu v našich telách. Prečo sa pýtaš na veci, ktoré sa tu na fóre rozoberali už mnohokrát? Napred čítaj a rob si poznámky, ak niečo nenájdeš, čo by som sa čudovala, potom sa pýtaj.
Kúpiš u Jardu. Namiešajú ho ale aj v lepšej lekárni. Niekedy chcú recept. Ak budú chcieť recept, skočíš k veterinárovi a povieš, že to chceš pre domáce zvieratko
Napred si zoženieš kefírovú hubu - kefírku. Možno bude mať niekto tu z fóra. Ja momentálne nemám voľné, práve som niekomu sľúbila.
Zoženieš u Jardu alebo cez internet. Koloidné striebro ničí parazitoidnú klientelu v našich telách. Prečo sa pýtaš na veci, ktoré sa tu na fóre rozoberali už mnohokrát? Napred čítaj a rob si poznámky, ak niečo nenájdeš, čo by som sa čudovala, potom sa pýtaj.
Omlouvam jsem tu nova a nevim jak to tady vubec chodi a ctu ale porad jsem z toho vseho zmatena a nevim co driv
A jak mam napsat Jardovi? A jak mam napsat nekomu o kefirovou houbu? Tady takhle jak pisu ted nebo kde mam psat ja vubec nevim
kefírku zkus poptat tady
Můžete psát i volat, vše je uvedeno zde http://www.zdravi-az.cz/konzultace.php Roryna: nebo poptejte v tomto vlákně fóra,jestli je někdo z okolí Čaj s medem, potit se v posteli, a hlavně odpočinek Kdyby nekdo potreboval Kefirovou houbu v okoli Cesky Brod, Kourim, Kostelec n.C.lesy, tak piste SZ me. Mohu se zeptat,jestli mi pomohou nějaké bylinky či tinktury na nachlazení a zároveň i na imunitu? Děkuji
Těch je docela hodně to není problém hodit do vyhledavače, ale takový ideální příklad je třeba echinacea. Jinak ostatní dovedou buď jedno nebo druhé a musí se většinou kombinovat. Ahoj, prosím o radu. Téma mám přečtené, ale to co doporučujete tak nevím jestli by to náš 4 letý syn zvládl, je dost vzpurný.
Pokud je již ve 4 letech vzpurný, co asi bude dělat v dospělosti, za mě bych mu velice rychle vysvětlil kdo je tady vedoucí a nebral ohledy na jeho ego. Dnešní nesmyslné metody výchovy dětí se jejich rodičům v budoucnu tvrdě vymstí, ne nadarmo platilo a platí "Škoda facky která padne vedle". V zásadě doporučuji střídat dvě metody výchovy (Komenský a Fryštenský) podle potřeby a nutnosti řešení situace s tím že mírná se jmenuje Komenský a funguje domluvou a tvrdá se jmenuje Fryštenský a funguje fackováním. Zpravidla dítě velice rychle pochopí že první metoda je lepší a ke druhé již opakovaně sahat nemusíte. Já jsem tu druhou metodu použil pokud si dobře vzpomínám asi třikrát a stačilo to až do dospělosti v pohodě. Zahlenění horních cest dýchacích plně souvisí s defekací tedy není ani tak potřeba řešit vršek jako spodek a pokud nemá kvalitní stolici ideálně vícekrát denně zaměřit se jednoznačně na tento problém. Jablka pochopitelně nevadí, tam je spoustu výživných látek a také pektinu který defekaci zlepšuje. Na odmítání jídla je ideální léčba hladem to je nejlepší kuchař a druhý den na vodě děti klidně škemrají o dušenou zeleninu kterou jinak nevezmou do úst.
![]()
Ještě jeden tip na uvolnění cest dýchacích: Nalijte podně francovky do plechového hrnečku, zapalte a po chvíli uduste ohen. Pak si hodte přes hlavu ručník a inhalujte. Zkoušel jsem zatím jen jednou a nebylo to špatné.
Dostala som sa na vašu stránku, je tu mnoho užitočných informácií, ktoré som si prečítala. Je ich však toľko, že chorý človek predsa len je radšej keď dostane odpoved jenu šitú na mieru aby sa vedel zorientovať. Už skoro rok ma trápi neustála nádcha, soplenie, praskanie v ušiach, svrbenie v nose. Hlien je priesvitný a často kýcham, miniem toľko vreckoviek, že by som sa mohla zamestnať vo výrobni aby mi stačili.
Absolvovala som dlhší pobyt pri mori a ked ani to nepomohlo tak som si povedala dosť a išla som na ORL. Výter z hrdla negatívny - bez patologického nálezu, alergologia negatívna - pele, roztoče, prach, morské prasa, atd...nič sa nepotvrdilo. Ked som sa pýtala doktorky na ORL že čo teda so mnou, skoro na mna nakričala, že ,,sople má dnes každý,, čo z toho robím takú vedu, napísala mi kortikoidový spej do nosa a poslala na domov. Sprej putoval do koša lebo vnutorne citim, že to nie je riešenie začať maskovať priznaky. Podľa tu spomínaných rád som vynechala biele pečivo a chleba, nepijem mlieko, užívam vitamín C, kvapky citrovital (vyťažok z jadier grepu). Verím, že to chce aj trpezlivosť a čas kým príde zlepšenie len neviem či na to idem správne. Pred týždňom som sa liečila na angínu penicilínom (mám ju len raz ročne) a nádcha mi v tom čase výrazne ustala. Len čo som dobrala ATB do 12 hodín som mala nádchu a znova ten kolotoč. Chcela by som sa opýtať či by mi pomohlo koloidne striebro užívať vnutorne a kvapkať do nosa? Prečítala som si na Vašej stránke aj spojitosť ,,soplenia,, s črevom, pomohla by aj očista pitím slanej vody, ktoru uvadzate? môže to byť aj morská soľ? prípadne čo by ste odporučil, nejaký postup na zlepšenie stavu. Ďakujem Vám za Váš čas!
s úctou
smolinka
Možná by se dala použít i očista čelních dutin dle léčitele Pavla Šímy.
Ještě jeden tip na uvolnění cest dýchacích: Nalijte podně francovky do plechového hrnečku, zapalte a po chvíli uduste ohen. Pak si hodte přes hlavu ručník a inhalujte. Zkoušel jsem zatím jen jednou a nebylo to špatné.
To by šlo zase o jinou "léčbu" ![]()
![]()
![]()
Slivovici, jak pise Pisnicka, samozrejme rovnez, nejen pri nachlazeni
.
Dostala som sa na vašu stránku, je tu mnoho užitočných informácií, ktoré som si prečítala. Je ich však toľko, že chorý človek predsa len je radšej keď dostane odpoved jenu šitú na mieru aby sa vedel zorientovať. Už skoro rok ma trápi neustála nádcha, soplenie, praskanie v ušiach, svrbenie v nose. Hlien je priesvitný a často kýcham, miniem toľko vreckoviek, že by som sa mohla zamestnať vo výrobni aby mi stačili.
Absolvovala som dlhší pobyt pri mori a ked ani to nepomohlo tak som si povedala dosť a išla som na ORL. Výter z hrdla negatívny - bez patologického nálezu, alergologia negatívna - pele, roztoče, prach, morské prasa, atd...nič sa nepotvrdilo. Ked som sa pýtala doktorky na ORL že čo teda so mnou, skoro na mna nakričala, že ,,sople má dnes každý,, čo z toho robím takú vedu, napísala mi kortikoidový spej do nosa a poslala na domov. Sprej putoval do koša lebo vnutorne citim, že to nie je riešenie začať maskovať priznaky. Podľa tu spomínaných rád som vynechala biele pečivo a chleba, nepijem mlieko, užívam vitamín C, kvapky citrovital (vyťažok z jadier grepu). Verím, že to chce aj trpezlivosť a čas kým príde zlepšenie len neviem či na to idem správne. Pred týždňom som sa liečila na angínu penicilínom (mám ju len raz ročne) a nádcha mi v tom čase výrazne ustala. Len čo som dobrala ATB do 12 hodín som mala nádchu a znova ten kolotoč. Chcela by som sa opýtať či by mi pomohlo koloidne striebro užívať vnutorne a kvapkať do nosa? Prečítala som si na Vašej stránke aj spojitosť ,,soplenia,, s črevom, pomohla by aj očista pitím slanej vody, ktoru uvadzate? môže to byť aj morská soľ? prípadne čo by ste odporučil, nejaký postup na zlepšenie stavu. Ďakujem Vám za Váš čas!
s úctou
smolinka![]()
Pisnicko, tento zazrak jsem nedavno objevil v Tescu http://cz.kotanyi.com/produkty/prehled- ... y/novinky/. jsou to cele asi 1 cm susene papricky a budes se divit co jedna mala nadela radosti, a za pouhych 15 Kc jich tam mas spoustu. Driv jsem kupoval Kajensky pepr od Kotanyi, meli ho i v Bille, Kauflandu, Tescu, a taky to slo, ale ted uz po nem nekoukam. A samozrejme to asi koupis i ve specializovanych prodejnach. Zkratka neco kde je psane Chilli, Kajensky pepr jsou mlete chilli papricky, tedy cerveny prasek a ne cerne kulicky.
Pisnicko, tento zazrak jsem nedavno objevil v Tescu http://cz.kotanyi.com/produkty/prehled- ... y/novinky/. jsou to cele asi 1 cm susene papricky a budes se divit co jedna mala nadela radosti, a za pouhych 15 Kc jich tam mas spoustu. Driv jsem kupoval Kajensky pepr od Kotanyi, meli ho i v Bille, Kauflandu, Tescu, a taky to slo, ale ted uz po nem nekoukam. A samozrejme to asi koupis i ve specializovanych prodejnach. Zkratka neco kde je psane Chilli, Kajensky pepr jsou mlete chilli papricky, tedy cerveny prasek a ne cerne kulicky.
No neboj, budu zkoušet pomalu, taková hrdinka zase nejsem, abych do toho šla hlava nehlava.Podívám se v Tescu, to mám nejblíž, tak snad zítra seženu.Já na pálivé moc nejsem, ale jak jsem tady na stránkách četla, lze si na to zvyknout, tak abych pomalu začala.
Chytla jsem nějakou silnou infekci, asi to kluk přinesl ze školy, jsme marodi všichni a mně se stále nedaří spustit rýmu. A to už jsem dost dlouho nemarodila, až teď mě to pokosilo.Dělám klystýry,užívám křenovou kašičku,MMS,horkou minerální koupel,dělám si zázvorový čaj,jím cibuli, česnek - tedy nevím jestli je čínský nebo český,několikrát denně prolévám nos konvičkou a ta rýma potvora ne a ne se spustit... ![]()
Cayen se dá koupit ve slušné kvalitě u prodejců koření, většinou stávají v nějakých marketech, cayen vyjde kolem 34kč a má grády.
Jinak stopro je v kauflandu, občas byl i v Bille, pod velkým názvem chilli papričky nebo chilli koření a pod tím je maličkým připsané cayenský pepř-taky kotány
, no kvalita je dost mizerná, aspon tedy z mého pohledu, kdy si denně dopřávám dvě lžičky cayenu od prodejců koření a když náhodou dojde a jsem nucena použít cayen z marketu, tak to tak pár velkých lžíc a stejně nic moc. No a super je habanero, jenže to v čr sehnat už nejde, to tesca ho přestali dovážet, já ho občas seženu na slovensku v tescu, jsou to celé čerstvé papričky.
Jinak po požití kvalitního cayenu teče člověku opravdu odevšad a v organismu se rozlije příjemné teplo, pálivost jde mírnit přidáním jakéhokoliv tuku, já si míchám speciální polívku, říkám tomu :zabijačková: ![]()
uvařím brambory ve vodě s hodně kmínem, vodu sliju a ještě horkou přeleju 2 lžičky cayenu, přidám majoránku a to docela hodně, krájený česnek, trochu vařené rýže natural (jakoby náhrada krup), trocha mleté sušené marjány, trocha kokosového tuku a třeba i pár vařených brambor, možno vkvedlat vajíčko-nejlíp jen bílek.
Pro mě úžasné papůůů, zdravé a dobré ....
Cayen se dá koupit ve slušné kvalitě u prodejců koření, většinou stávají v nějakých marketech, cayen vyjde kolem 34kč a má grády.
Jinak stopro je v kauflandu, občas byl i v Bille, pod velkým názvem chilli papričky nebo chilli koření a pod tím je maličkým připsané cayenský pepř-taky kotány
, no kvalita je dost mizerná, aspon tedy z mého pohledu, kdy si denně dopřávám dvě lžičky cayenu od prodejců koření a když náhodou dojde a jsem nucena použít cayen z marketu, tak to tak pár velkých lžíc a stejně nic moc. No a super je habanero, jenže to v čr sehnat už nejde, to tesca ho přestali dovážet, já ho občas seženu na slovensku v tescu, jsou to celé čerstvé papričky.
Jinak po požití kvalitního cayenu teče člověku opravdu odevšad a v organismu se rozlije příjemné teplo, pálivost jde mírnit přidáním jakéhokoliv tuku, já si míchám speciální polívku, říkám tomu :zabijačková: ![]()
uvařím brambory ve vodě s hodně kmínem, vodu sliju a ještě horkou přeleju 2 lžičky cayenu, přidám majoránku a to docela hodně, krájený česnek, trochu vařené rýže natural (jakoby náhrada krup), trocha mleté sušené marjány, trocha kokosového tuku a třeba i pár vařených brambor, možno vkvedlat vajíčko-nejlíp jen bílek.
Dnes vyrazím shánět cayen, uvidím jak pořídím. I když z pálivého jídla mám tak trochu respekt, jednou mě v Anglii pozvali známí Jamajčani na oběd, po jejich omáčce jsem nemohla dýchat, myslela jsem, že se udusím, jak to pálilo.
Večer mě bolel žlučník...Tak uvidím, ale kdo se bojí, nesmí do lesa... ![]()
To by šlo zase o jinou "léčbu" ![]()
Jinak s tím lugolem díky za info, ještě jsem se neodvážil a raději budu opatrnější.
miloš
košice
objednavky: milos@rbcmail.ru

Napadlo mě dát nějaké větší dávky vit. C a jakmile se stav zlepší tak se začít otužovat.
Děkuji za rady
Napadlo mě dát nějaké větší dávky vit. C a jakmile se stav zlepší tak se začít otužovat.
Děkuji za rady
.
.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
houbu já Vám mohu zaslat...napište mi přes soukromou zprávu adresu....nebo jestli jste z okolí Mladé Boleslavi, tak se můžeme i potkat
![]()
Takže, syn je často nachlazený, rýma atd. ( ze školky taky zrovna není nadšený) a moc ho nebaví jíst. Máme větší úrodu jablek, tak jsem si říkal, že bych mu je odšťavňoval a nenutil ho jíst, jen to málo co bude chtít.
Co vy na to, není tam zas moc cukru? Nebo je to úplný nesmysl?
Takže, syn je často nachlazený, rýma atd. ( ze školky taky zrovna není nadšený) a moc ho nebaví jíst. Máme větší úrodu jablek, tak jsem si říkal, že bych mu je odšťavňoval a nenutil ho jíst, jen to málo co bude chtít.
Co vy na to, není tam zas moc cukru? Nebo je to úplný nesmysl?