Neblbnite s vitaminmi

Zdraví-AZ — https://forum.zdravi-az.com/forums/topic/neblbnite-s-vitaminmi/
Xion — čtv říj 23, 2014 2:33 pm

http://s1307.photobucket.com/user/jayoj ... rary/Selen
http://s1307.photobucket.com/user/jayoj ... itamin%20D

miram — čtv říj 23, 2014 6:00 pm

Selenium
Dietary Supplement Fact Sheet

http://ods.od.nih.gov/factsheets/Seleni ... fessional/

miram — čtv říj 23, 2014 6:10 pm
Xion píše:

Zacaly me padat vlasy a ja stale hledam co me chybi ....a ono me nakonec prebyva! :mrgreen:
Beru denne hodne selenu jak se tak divam, takze odedneska si zacinam servirovat pouze polovicni davky.
Diky moc za upozorneni Xion!

Jarda — ned říj 26, 2014 1:15 pm
Xion píše:

Zde se názory dosti různí, ovšem je třeba si uvědomit, že v našich končinách má naprostá většina lidí déčko v deficitu a se selenem to v místních podmínkách není také nic moc o čemž svědčí naprostá většina krevních výsledků, nebo je zajímavé pozorovat větší počet vlasových analýz. Jen pro zajímavost, mám jich zde stovky a vidím tam stále to samé, není to divné.

Xion — úte říj 28, 2014 3:31 am
Jarda píše:
Zde se názory dosti různí, ovšem je třeba si uvědomit, že v našich končinách má naprostá většina lidí déčko v deficitu a se selenem to v místních podmínkách není také nic moc o čemž svědčí naprostá většina krevních výsledků, nebo je zajímavé pozorovat větší počet vlasových analýz. Jen pro zajímavost, mám jich zde stovky a vidím tam stále to samé, není to divné.

To je samozrejme v poriadku, v tom clanku europanom doporucovali doplnat selen, ale 50mcg, nie 200 alebo dokonca 400, ako niektori beru. Ja som len upozornil, ze niektore vitaminy a mineraly potrebuju trafit "zlaty stred". A ze pokial sa ide nad tento zlaty stred, uz naopak zacina skodit.
U selenu takisto treba uvazit vstrebatelnost, vacsia je u tych aminokyselinovych formach. Takze podla tej studie je napriklad 200mcg aminokyselinovej formy uz ten skodlivy strop, dokonca pre americana je by to bolo este horsie.

Co sa tyka vitaminu D, tak tam zase uviedli zlaty stred, ze je potrebne trafit tu koncentraciu v krvi okolo 32. Vychadzaju z toho, ze telo sa vyssej koncentracii brani, a to aj ked je intenzivne vystavene slnecnemu ziareniu, napriklad u surfistov, ktori su denne aj niekolko hodin na slnku. Nad tuto hodnotu to uz nejde a je to totozne s clovekom, ktory je na slnku ovela menej.
"Blbnutie" s vitaminom D, kedy niektori beru 5000 alebo aj 10000 ci 20000 IU denne, umelo vyhodi hodnoty aj na 80... keby telo take hodnoty chcelo, tak by predsa vyslo pri intenzivnom slnecnom ziareni aj nad hodnotu 32, ale ono sa tomu brani a ziaden dalsi narast nad 32 uz pri dalsom slneni vyskumy nezaznamenali. Preto tam doporucuju vitamin D doplnat iba v zime, pre tych, co su pocas leta dostatocne na slnku, a iba okolo 1000 IU. Je tam aj tabulka, ako priblizne trafit tych 32. Zavisi to dokonca aj od rovnobezky, na ktorej sa clovek slni. Ak sa niekto slni hodinu denne, bez opalovacieho krema, urcite nepotrebuje vitamin D doplnat. Keby ho telo chcelo viac, predsa pusti jeho koncentraciu v krvi nad tych 32 jednotiek.

Pavel Veselý — úte říj 28, 2014 7:40 am

Tak surfaři nebo plavci v moři jsou hodně diskutabilní testovací skupina.Kdysi jsem četl článek od jednoho dálkového plavce který psal že jeho kůže díky poškození mořskou vodou nedokáže vyrábět vitamin D tak ho musí užívat v doplńcích.Co je na tom pravdy nevím,nemáme tu moře tak mě to dál nezajímalo.

miram — úte říj 28, 2014 5:26 pm
Xion píše:
To je samozrejme v poriadku, v tom clanku europanom doporucovali doplnat selen, ale 50mcg, nie 200 alebo dokonca 400, ako niektori beru. Ja som len upozornil, ze niektore vitaminy a mineraly potrebuju trafit "zlaty stred". A ze pokial sa ide nad tento zlaty stred, uz naopak zacina skodit.
U selenu takisto treba uvazit vstrebatelnost, vacsia je u tych aminokyselinovych formach. Takze podla tej studie je napriklad 200mcg aminokyselinovej formy uz ten skodlivy strop, dokonca pre americana je by to bolo este horsie.

Co sa tyka vitaminu D, tak tam zase uviedli zlaty stred, ze je potrebne trafit tu koncentraciu v krvi okolo 32. Vychadzaju z toho, ze telo sa vyssej koncentracii brani, a to aj ked je intenzivne vystavene slnecnemu ziareniu, napriklad u surfistov, ktori su denne aj niekolko hodin na slnku. Nad tuto hodnotu to uz nejde a je to totozne s clovekom, ktory je na slnku ovela menej.
"Blbnutie" s vitaminom D, kedy niektori beru 5000 alebo aj 10000 ci 20000 IU denne, umelo vyhodi hodnoty aj na 80... keby telo take hodnoty chcelo, tak by predsa vyslo pri intenzivnom slnecnom ziareni aj nad hodnotu 32, ale ono sa tomu brani a ziaden dalsi narast nad 32 uz pri dalsom slneni vyskumy nezaznamenali. Preto tam doporucuju vitamin D doplnat iba v zime, pre tych, co su pocas leta dostatocne na slnku, a iba okolo 1000 IU. Je tam aj tabulka, ako priblizne trafit tych 32. Zavisi to dokonca aj od rovnobezky, na ktorej sa clovek slni. Ak sa niekto slni hodinu denne, bez opalovacieho krema, urcite nepotrebuje vitamin D doplnat. Keby ho telo chcelo viac, predsa pusti jeho koncentraciu v krvi nad tych 32 jednotiek.

Ja ziju na Floride a dotedka jsem brala selen 100 mcg/denne. Vitaminu D si myslim, ze mam dost, chodim kazdy den tak na 1-1,5 hodiny na prochazku a nepocitam ruzne prace na zahrade, koupani v bazenu, atd. Celych 15 let co tady ziju jsem ho nedoplnovala ani v zime.

Ale ted nastal problem, padaji me vlasy a ja stale hledam co me chybi. Mozna, ze to bude nakonec tim selenem, ale kdovi? Ted jsem snizila davku na polovinu a uvidim co se bude dit. Ale mozna, ze se maji sem tam delat prestavky v brani selenu a ty jsem ja nedelala, beru ho denne uz snad 3/4 roku.
Hlava me zacala desne svedet a vlasy me zacaly padat tedka posledni dva tydny az tak, ze jsem si koupila Dandruff sampon, s Menthol Selenium Sulfide 1% a nevidim zatim vubec zadnou zmenu, spis naopak ...mozna ze mam opravdu preSELENovano. Nemela bych ten selen na nejaky cas uplne vypustit???

miram — úte říj 28, 2014 6:46 pm

Tak tedka, po precteni tady tohoto clanku je me uz jasno, kde je zakopany pes ... too much selenium can cause selenosis, a condition marked by hair and nail loss, garlic breath, fatigue and nerve damage ...OMG! :mrgreen:
Selenium Supplements: Too Much of a Good Thing?
http://abcnews.go.com/blogs/health/2012 ... ood-thing/

Takze ja selen musim opravdu vysadit, vzdyt mam prisun take v oresich, ve vajickach a obcas si dam lososa (uloveneho v Aljasske ciste rece).
(Sockeye salmon is a good source of various minerals. Each serving has approximately 45 mg of calcium, 33 mg of magnesium, 319 mg of potassium, and 37.7 mcg of selenium. Sockeye salmon also contains zinc, iron, and copper in small amounts).
http://www.livestrong.com/article/29138 ... nutrition/

pv33 — stř říj 29, 2014 12:56 am
Xion píše:

Xione, kdyz uz tu uvadis kus nejake knihy, docela by mne zajimal autor a nazev knihy. Predpokladam, ze ty to vis. A mozna se to da nejak najit pres ten odkaz, ale mne to v tom pripade uteklo. Urcite by bylo jednodussi, kdybys to k tomu odkazu pridal. Pro mne je casto dulezite nejen ze nekdo neco napsal, ale i kdo to napsal, protoze nekterym zdrojum verim a nekterym ne, i kdyz pusobi text verohodne.
Dik, Pavel

Xion — čtv říj 30, 2014 1:41 pm
miram píše:
Tak tedka, po precteni tady tohoto clanku je me uz jasno, kde je zakopany pes ... too much selenium can cause selenosis, a condition marked by hair and nail loss, garlic breath, fatigue and nerve damage ...OMG! :mrgreen:

Takze ja selen musim opravdu vysadit, vzdyt mam prisun take v oresich, ve vajickach a obcas si dam lososa (uloveneho v Aljasske ciste rece).
(Sockeye salmon is a good source of various minerals. Each serving has approximately 45 mg of calcium, 33 mg of magnesium, 319 mg of potassium, and 37.7 mcg of selenium. Sockeye salmon also contains zinc, iron, and copper in small amounts).

Ja som si pamatal tak, ze selen je vo vyssich davkach jedovaty, a ze hlavne americky farmari s tym mali na niektorych miestach problem, ze sa im priotravil na urcitych pastivach dobytok, uplne hromadne. Bolo to, ked sa pasli na pode, kde je prilis vela selenu.
Preto, ma dost podivilo, ake megadavky sa tu doporucuju, ale aj vsade mozne inde.
Pre americanov je to dokonca este o hodne nebezpecnejsie, lebo casto ani deficit nemaju. Hlavne zeny, tie potrebuju menej selenu, nez muzi. Takze najviac ohrozenou skupinou su zeny, zijuce na uzemi ameriky.

A celkovo to blbnutie s vitaminmi, clovek musi toho vela vediet, aby vedel, v akych kombinaciach co brat, a ako sa triafat do zlateho stredu. Takisto nebezpecne su vitaminy B, typu B-50, alebo B-100. Na to si tiez dajte pozor. Vitaminy skupiny B musia byt v urcitych pomeroch, aby dobre fungovali. Teda nesmie byt rovnako kazdeho 50mg. Ale jedneho napriklad 3x menej, nez ineho, musia tam byt zachovane tie pomery. http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-B- ... psules/110

U selenu je takisto nutne doplnat jod, aj vitamin E. Ale u vitaminu E je zase problem. V tej knizke bolo aj upozornenie na osial s antioxidantami. U Vitaminu E musia byt zastupene vsetky varianty, nielen jedna, alebo niekolko. Ked sa berie len chemicky vitamin E vo velkom mnozstve, v skutocnosti blokuje tie ostatne formy. Cize najhorsie robia ti, co beru 200 alebo 400mg dlhodobo, a je tam len jedna, alebo len dve formy. Vtedy si zase skodia. Necudo, ze niektore firmy zacali robit ultrakvalitne doplnky na prirodnej baze, ako nutrilite. Su aj 3x drahsie, ale u niektorych vitaminov je to proste nutnost urobit to kvalitne.
Inak myslim si, ze deficit selenu, ktory je tak casto videny, je v skutocnosti sposobeny dlhodobym deficitom jodu, cize naprikald american moze mat dostatok selenu v strave, ale kvoli jodu vykazuje aj selen znizene hodnoty, v skutocnosti telo bojuje uplne s niecim inym, nez s nedostatkom selenu, v skutocnosti ho ma prebytok v krvi, lebo ho nevie spracovat. Cize, ked si taky clovek este zacne doplnat selen, tak si v skutocnosti skodi. Ale vlasova analyza mu aj tak ukaze nedostatok selenu, lebo do tela tam kde sa ma, sa nakoniec nedostane.
Takisto si dajte pozor na doplnanie selenu z paraorechov. Ide o to, ze mnozstvo selenu v paraorechoch sa moze z jednotlivych oblasti lisit az desatnasobne. Takze mozete mat vrecusko paraorechov, kde je v 100g az 2000 mikrogramov selenu, ale takisto take, ktore ma len 200. Je jasne, ze z toho prveho sa lahko mozete priotravit. Kvoli tomu, si myslim, ze paraorechy niesu vhodny zdroj na doplnanie selenu.

miram píše:
Ja ziju na Floride a dotedka jsem brala selen 100 mcg/denne. Vitaminu D si myslim, ze mam dost, chodim kazdy den tak na 1-1,5 hodiny na prochazku a nepocitam ruzne prace na zahrade, koupani v bazenu, atd. Celych 15 let co tady ziju jsem ho nedoplnovala ani v zime.

Ale ted nastal problem, padaji me vlasy a ja stale hledam co me chybi. Mozna, ze to bude nakonec tim selenem, ale kdovi? Ted jsem snizila davku na polovinu a uvidim co se bude dit. Ale mozna, ze se maji sem tam delat prestavky v brani selenu a ty jsem ja nedelala, beru ho denne uz snad 3/4 roku.
Hlava me zacala desne svedet a vlasy me zacaly padat tedka posledni dva tydny az tak, ze jsem si koupila Dandruff sampon, s Menthol Selenium Sulfide 1% a nevidim zatim vubec zadnou zmenu, spis naopak ...mozna ze mam opravdu preSELENovano. Nemela bych ten selen na nejaky cas uplne vypustit???

Tak zase vsetko by som nehadzal len na selen, ale je to rozhodne rizikovy faktor. Navyse si prave v najrizikovejsej skupine ludi na predavkovanie selenom, teda zena zijuca v amerike. Rozhodne ho nachvilu vysad, alebo ostan brat len 50mcg tabletku kazdy druhy den. Takisto si sleduj, ako si na tom s jodom, a vitaminom E. Na spravne vyuzitie selenu treba totiz dostatok vitaminu E. Hlavne pokial sa beru vyssie davky, su dolezite aj zvysene davky vitaminu E. A samozrejme, nie v tej syntetickej forme, o ktorej som pisal.

pv33 píše:
Xione, kdyz uz tu uvadis kus nejake knihy, docela by mne zajimal autor a nazev knihy. Predpokladam, ze ty to vis. A mozna se to da nejak najit pres ten odkaz, ale mne to v tom pripade uteklo. Urcite by bylo jednodussi, kdybys to k tomu odkazu pridal. Pro mne je casto dulezite nejen ze nekdo neco napsal, ale i kdo to napsal, protoze nekterym zdrojum verim a nekterym ne, i kdyz pusobi text verohodne.
Dik, Pavel

Zistim Ti to.

champion — pát říj 31, 2014 3:21 pm
miram píše:

Neblbnite.
Selenan sodný je skutečně toxický. Ověřil jsem si to na sobě ještě v době,
kdy se neprodávaly pilulky se selénem. 100 mcg denně vyvolává hyperkeratózu,
podobnou předávkování vitamínu A. Zadírají se nehty a bolí. Vlasy NEpadají.

Naproti tomu esenciální aminokyselina selenomethionin je zdravá a příjem
selénu v podobě selenocysteinu a methioninu ani v dávkách 0,8 až 1 mg (800-1000 mcg)
nevyvolává u eskymáků žádné negativní účinky.

proc-nemuzete-byt-zdravi-kdyz-budete-jist-pestrou-stravu

Pozor na levné přípravky v podobě kvasnic živených selénanem sodným!
Najděte si selenomethionin 200 mcg v kapsli. Užívat 2x denně.

miram — pát říj 31, 2014 5:06 pm
champion píše:
Neblbnite.
Selenan sodný je skutečně toxický. Ověřil jsem si to na sobě ještě v době,
kdy se neprodávaly pilulky se selénem. 100 mcg denně vyvolává hyperkeratózu,
podobnou předávkování vitamínu A. Zadírají se nehty a bolí. Vlasy NEpadají.

Nejsem si tim moc jista, ze vlasy NEpadaji, pokud se selen predavkuje. Brala jsem ho denne 100 mgc velmi dlouhou dobu, k tomu jeste denne orechove mleko, sem tam nejaka ryba (Salmon, Cod, Tuna), vajicka jim dost casto ...takze si myslim, ze to udelalo svoje. Kazdopadne jsem selen vysadila a uvidim co se bude dit. Nejdriv jsem si myslela, ze me vlasy padaji protoze mam deficit jodu. Pred 10 dny jsem si udelala test s kapkou Lugolu na zapesti a skvrna zmizela do 4 hodin. Dalsi den jsem to zopakovala, skvrna zmizela po 5 hodinach. Takze jsem koupila hned 2 baleni Lugolu a zacala jsem to uzivat podle navodu. Ten den, kdyz jsem dosla k 5 kapkam, jsem si vecer pred spanim udelala opet test a rano jsem tomu nemohla ani uverit, protoze tam skvrna stale jeste byla. Takze jsem si uz dal kapky oralne nekapala, ale test jsem udelala jeste predevcirem a taky vcera (skvrna drzela celych 21 hodin!) ...jsem jako v Jirikove videni. Nechapu jak je to mozne, ze po tak kratke dobe mam jod opet v poradku. Zajimave je to taky treba s horcikem. Nekde jsem tady cetla, ze Jarda bere denne 14 tablet. Me staci 4 tablety (Magnesium Citrate-100 mg). Jakmile si dam vic, tak uz me to prohani.

http://healthyeating.sfgate.com/much-se ... -5210.html

...Four ounces of salmon only has about 10 percent of this amount. Early selenium toxicity leads to brittle nails and hair loss.

http://ods.od.nih.gov/factsheets/Seleni ... fessional/

Health Risks from Excessive Selenium

Chronically high intakes of the organic and inorganic forms of selenium have similar effects [6]. Early indicators of excess intake are a garlic odor in the breath and a metallic taste in the mouth. The most common clinical signs of chronically high selenium intakes, or selenosis, are hair and nail loss or brittleness. Other symptoms include lesions of the skin and nervous system, nausea, diarrhea, skin rashes, mottled teeth, fatigue, irritability, and nervous system abnormalities.
As discussed earlier, Brazil nuts contain very high amounts of selenium (68–91 mcg per nut) and could cause selenium toxicity if consumed regularly. Acute selenium toxicity has resulted from the ingestion of misformulated over-the-counter products containing very large amounts of selenium [2,5]. In 2008, for example, 201 people experienced severe adverse reactions from taking a liquid dietary supplement containing 200 times the labeled amount [65]. Acute selenium toxicity can cause severe gastrointestinal and neurological symptoms, acute respiratory distress syndrome, myocardial infarction, hair loss, muscle tenderness, tremors, lightheadedness, facial flushing, kidney failure, cardiac failure, and, in rare cases, death [2,6].
The FNB has established ULs for selenium from food and supplements based on the amounts of selenium that are associated with hair and nail brittleness and loss (see Table 3) [6].

redbat — pát říj 31, 2014 5:15 pm

A sakra :( uz mi je to asi jasne... To neuveritelne svrbenie pokozky hlavy a tela... Myslela som ze je to z B50 lebo v dni, ked som brala selen (200mcg) som brala aj b50 a ono to bude asi tym selenom :( nebrala aom to kazdy den, ale kazdy druhy ci treti... Skusim si to odsledovat http://www.iherb.com/Now-Fods-Selenium- ... -Vcaps/818 + mala som na nechtoch biele horizontalne ciary, nikdy predtym som take nemala, maximalne take male ciarky, ako ked chyba zinok

miram — pát říj 31, 2014 5:31 pm
redbat píše:
A sakra :( uz mi je to asi jasne... To neuveritelne svrbenie pokozky hlavy a tela... Myslela som ze je to z B50 lebo v dni, ked som brala selen (200mcg) som brala aj b50 a ono to bude asi tym selenom :( nebrala aom to kazdy den, ale kazdy druhy ci treti... Skusim si to odsledovat http://www.iherb.com/Now-Fods-Selenium- ... -Vcaps/818 + mala som na nechtoch biele horizontalne ciary, nikdy predtym som take nemala, maximalne take male ciarky, ako ked chyba zinok

Ja jsem brala tento: http://www.nowfoods.com/Selenium-100mcg ... ablets.htm

Mas uplne stejne priznaky jako jsem mela ja. Po par dnech (myslim, ze je to dneska akorat tyden) co jsem selen vysadila a hlava uz me tak priserne nesvedi.

redbat — pát říj 31, 2014 6:25 pm

Ufff tak ho skusim vysadit... Obcas beriem este thyroid energy tam je tiez selen, tak mozno aj toto dopomohlo tej reakcii... Uz budem brat len thyroid energy, tam je selenu len 60 mcg aj to na 2 kapsule

Inac vsimla som si ubudajuce vlasy ale pripisovala som to jeseni... : zacala som brat msm tak mozno pomoze

redbat — pát říj 31, 2014 6:35 pm

A teraz citam ze selen moze sposobit aj peripheral neuropathy -http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/peripheral-neuropathy/basics/definition/con-20019948 mala som asi dva tyzdne bolesti ruk, akoby ma boleli zily alebo neviem ako popisat tie pocity... Tak toto tiez mohlo suvisiet so slenom ale nemuselo

redbat — sob lis 01, 2014 11:54 am

Xion prosim ta co je to za knizku co mas naskenovanu?

Xion — ned lis 02, 2014 10:29 pm

http://www.pantarhei.sk/knihy/zdravie-z ... dravi.html

redbat — ned lis 02, 2014 11:02 pm

Dakujem!

redbat — pon lis 03, 2014 10:38 am

je tam nieco aj o msm? uvazujem ze si to objednam vo forme e knihy...

Xion — pát lis 07, 2014 12:57 pm

Nieje. Nie so vsetkym tam ale suhlasim, co som tam cital. Napriklad o vitamine C tam pisu tie klasicke bludy.
Preto by som sa aj na ten selen este podrobnejsie pozrel, ci to nahodou neplati naozaj len na ten selenan sodny z rias. Ci v tych vyskumoch pouzivali aj aminokyselinove formy.
Chcel som len upozornit na mozne rizika predavkovania, lebo ludia sa tym zacali cpat naozaj vo velkej miere.
Bezpecny je len horcik, vitamin C a vitaminy skupiny B. Ostatne podla mna nie a treba o tom vediet.

Konkretne tam bola aj kapitola o nebezpeciach vapniku. Tym si skodi tiez neuveritelne mnozstvo ludi, predavkovava sa nim, a pritom telo ho nevie spravne pouzit, takze sa kadetade usadza. A to plati aj pre vysoku konzumiaciu mliecnych vyrobkov. Poukazali tam na fakt, ze z niektorych vyskumov vychadzalo, ze nie mlieko robi tie veci z osteroporozov, ale predakovanie vapnikom a jeho nemoznost vyuzitia. Cize tie zname grafy o tom, ako zvysena miera konzumacie mliecnych vyrobkov umerne zvysuje mnozstvo vyskytu osteroporozy v populacii, v skutocnosti nesuvisi s mliecnymi vyrobkami, ale s predavkovanim vapnikom, ktory sa nevie vyuzit. A oni ti ludia casto k tomu este beru dalsi vapnik v tabletkovej forme... Casto by problemy zmizli, keby sa znizil prijem vapnika, a doplnil horcik, a vyrovnal spravne pomer s fosforom. Samozrejme aj velmi casto este chybajuci vitamin D a bor a najma kremik http://www.bio-life.cz/clanky/slozeni-p ... nehty.html
ktory je potrebny na zabudovavanie vapniku do kosti. A prave kremik byva u mnoho ludi vyplytvany, pretoze ho telo pouziva na boj s jednobunkovymi parazitmi, ktore su rozsirene viac a viac.

Xion — pát lis 07, 2014 2:14 pm

A u vitaminu E si dajte pozor, aby tam boli zastupene vsetky v komplexe, ako tu
http://www.iherb.com/Now-Foods-Gamma-E- ... ftgels/299
neberte take, kde je len jedna alebo dve formy. Dokopy ich je 8 foriem a musia byt v roznych pomeroch. Ak sa berie iba jedna forma, vo velkej miere, moze to blokovat nejake cinnosti inych foriem. A tiez nevidim dovod brat viac ako 200IU denne.

P.S. Popripade tento je dobry
http://www.iherb.com/Life-Extension-Gam ... gels/16386
(U Swansonu tento http://www.swansonvitamins.com/swanson- ... -120-sgels)

redbat — pát lis 07, 2014 4:36 pm

Uz ju citam. Zatial len tak hala bala nie vsetko. Diky za tipy na tie doplnky.

miram — pát lis 07, 2014 9:11 pm
Xion píše:
A u vitaminu E si dajte pozor, aby tam boli zastupene vsetky v komplexe, ako tu
http://www.iherb.com/Now-Foods-Gamma-E- ... ftgels/299
neberte take, kde je len jedna alebo dve formy. Dokopy ich je 8 foriem a musia byt v roznych pomeroch. Ak sa berie iba jedna forma, vo velkej miere, moze to blokovat nejake cinnosti inych foriem. A tiez nevidim dovod brat viac ako 200IU denne.

P.S. Popripade tento je dobry
http://www.iherb.com/Life-Extension-Gam ... gels/16386
(U Swansonu tento http://www.swansonvitamins.com/swanson- ... -120-sgels)

Zadny z techto nemam. Ten muj je tady, beru denne 400 I.U.

miram — pát lis 07, 2014 9:16 pm

Xion a jak je to prosim te se zinkem? Beru ho kazdy den spolu s magneziem (1 x 50 mg) a to uz hodne dlouho, nemela by tady byt nejaka prestavka?

redbat — pát lis 07, 2014 9:28 pm

Ja mam tento :

Xion — pon lis 10, 2014 12:10 pm
redbat píše:
Uz ju citam. Zatial len tak hala bala nie vsetko. Diky za tipy na tie doplnky.

Nie vsetko bude pravda, ved som hovoril. Este som necital knizku, kde by bolo vsetko 100% pravdive.
Ale co sa tyka selenu, vitaminu E, antioxidantov a vitaminu D, tak tie veci, co tam pisali, urcite treba zobrat do uvahy a blizsie ich preskumat.

miram píše:
Xion a jak je to prosim te se zinkem? Beru ho kazdy den spolu s magneziem (1 x 50 mg) a to uz hodne dlouho, nemela by tady byt nejaka prestavka?

Viem len, ze davky 15-30mg su bezpecne aj dlhodobo. A, ze aminokyselinova forma ma vstrebatelnost okolo 60%, kym tie ostatne iba okolo 15%. Takze aj s tym treba pocitat. A este, ze prilis vela zinku blokuje vstrebavanie medi a zeleza, kedze ma spomedzi kovov prioritu. Preto je treba brat rozumne mnozstvo. Crevo je preto take dlhe, aby sa najprv vstrebal zinok, a neskor, ked uz ho je malo, aj zelezo a med. Preto je rozumne vacsie mnozstvo brat oddelene, napriklad k malemu kusku jedla, ktore sa rychlo stravi (napriklad jeden banan). A potom, k inemu jedlu, zase zobrat trochu vitaminu C, ktory zvysuje vstrebavanie zeleza.

redbat píše:
redbat — pon lis 10, 2014 6:15 pm

no ved prave :/// kto to mohol tusit :D musim si doplnit info kym nieco kupim :) a co s tymto? mozno sa bude dat pouzit neviem... do nejakej masti? kremu? na vonkajsie pouzitie? ci aj na to je zly? hmmm skoda ho :) alebo doberiem... aj tak neberiem kazdy den... a potom kupim lepsi </p

miram — úte lis 11, 2014 8:44 am

Xion, diky moc za odpoved!

Ates — pon lis 17, 2014 10:22 am
Xion píše:
Tak predcim zacnete brat vitamin E, precitajte si toto. Aby ste videli, ze vas nebalamutim.
http://www.paleolit.sk/tokos-pheros-alfa-tokoferol/

Problém je, že přírodní vitamín E je vždy obsažen jen potravinách s nadměrný obsahem škodlivých omega 6. Nastává tedy dilema, jestli do sebe cpát omegu 6, která způsobuje záněty, nebo trpět nedostatkem vitamínu E. Každopádně umělý vitamín E je prokazatelně rakovinotvorný a rozhodně ho nelze doporučit.

NOWOCAYN_2 — pon lis 17, 2014 12:37 pm
Ates píše:
Problém je, že přírodní vitamín E je vždy obsažen jen potravinách s nadměrný obsahem škodlivých omega 6. Nastává tedy dilema, jestli do sebe cpát omegu 6, která způsobuje záněty, nebo trpět nedostatkem vitamínu E. Každopádně umělý vitamín E je prokazatelně rakovinotvorný a rozhodně ho nelze doporučit.

Hmm....tak nad tým som sa nikdy nezamýšľal (možno preto, že viem, že E-čko je vitamín rastlinného pôvodu).... Ale - žeby to bolo fakt o tom, že E-čko nie je pre človeka (z potravy, neviem, či si ho dokáže vytvárať sám) dôležité ?...NEDIVIL BY SOM SA. Kľudne to tak môže byť. PREČO BY NIE ??? Bolo by divné mysieť si, že každú rastlinnú látku človek potrebuje pre život....
Ja osobne by som sa vôbec nedivil, keby "boom" vitamínu "E" nastal práve vtedy, keď WHO chcela, aby ľudia začali konzumovať rastlinné oleje, ktoré ten vitamín E obsahujú.
A môj názor na to ? KAŠLAŤ NA TO. Kľudne jesť zeleninu (najlepšie tú nízkosacharidovú), trochu ovocia, ako doplnok ku živočíšnym potravinám vysokej kvality, maslu z farmy, atď... Vitamín E je podľa mňa pre človeka nepotrebný vitamín, nakoľko je obsiahnutý v tukoch rastlín, a tuky v rastlinách sa prakticky nachádzajú len v semenách, a tie pre človeka prirodzené proste NIE SÚ, hoci v malom množstve by mu škodiť nemuseli, napr. ako "chuťovka" pre toho, komu to chutí...

miram — pon lis 17, 2014 10:39 pm

K pokryti denniho prijmu vitaminu E staci hrstka slunecnicovych seminek a salek brokolice denne.

miram — úte lis 18, 2014 1:02 am
NOWOCAYN_2 píše:
No ja len, že kde v divokej prírode vezmeš slnečnice, alebo brokolicu... To akože príroda nezariadila, aby to mal človek k dispozíci tam, kde sa objaví ? ....Les, lúka...

No hlavne ze priroda zariadila tyto potraviny, ktere ty konzumujes Nowocayn .... kel, zeler, kaleráb, ananas ...ty je nachazis v lese a na louce?

NOWOCAYN_2 — úte lis 18, 2014 11:08 pm
miram píše:
No hlavne ze priroda zariadila tyto potraviny, ktere ty konzumujes Nowocayn .... kel, zeler, kaleráb, ananas ...ty je nachazis v lese a na louce?

Tieto zeleniny o ktorých tu píšeš KONZUMUJEM Z HĽADISKA CHUTI, NIE Z HĽADISKA VITAMÍNOV, MINERÁLOV....... Žiadnu z týchto zelenín nepovažujem za potravinu, bez ktorej by som trpel nedostatkom nejakého vitamínu "X".... :wink:

NOWOCAYN_2 — úte lis 18, 2014 11:22 pm
miram píše:
Historie slunecnice - jsou evidence, ze byla slunecnice kultivovana uz 3000 let pred Kristem.

Evidence suggests that the plant was cultivated by American Indians in present-day Arizona and New Mexico about 3000 BC. Some archaeologists suggest that sunflower may have been domesticated before corn.

http://www.sunflowernsa.com/all-about/history/

A :? :? :?
Obilniny sú tu asi 8000 rokov pred Kristom.... A nájdeš ich v lese či na lúke ? SOTVA.... :D
Proste tie potraviny ktoré sú v lesoch a na lúkach CELOROČNEEEEEEEEEEE, tie sú pre človeka najprirodzenejšie, lebo človek chce jesť CELOROČNE, a neviem komu by nepreplo z toho jesť v od neskoršej jari do jesene sacharidy, a od jesene do jari tuky a bielkoviny (alebo chceš jesť v zime jablká ? Nech sa páči...celú jeseň ich môžeš oberať pre seba, až v lese neostane pre iných nič.. :D )........ To by ti teda tráviace orgány "ďakovali", keby si takto totálne zmenila stravu, lebo ako píšem, les ponúka v studenom období LEEEEN živočíšnu potravu.
A teraz mi ukáž nejakého živočícha, ktorý od neskoršej jari do jesene konzumuje len plody (ovocie, zelenina, orechy), a v zime len mäso...
Opakujem už POSLENDÝ KRÁT...........Človek tak isto AKO KAŽDÝ INÝ ŽIVOČÍCH MÁ PRÁVO V PRÍRODE NÁJSŤ PRE NEHO NAJVÝŽIVNEJŠIU POTRAVINU, A TO AJ VTEDY, KEĎ SA ZRAZU ZJAVÍ V LESE, ČI V JÚLY, ALEBO V JANUÁRI.... Podľa teba ale príroda je asi BLBÁ, lebo keď sa človek objaví zrazu v lese v zime (a vlastne hocikedy, veď tam dokopy rastie z ovocia pár kg lesného ovocia na celý les + krásne trpké trnky a na jeseň až-až kyslé šípky :D ...a huby, ktoré SAMÉ O SEBE NEZASÝTIA, LEN SI TO SKÚS :wink: ), tak bude odkázaný podľa teba len na to, ĆO MU PODĽA TEBA ŠKODÍ (mäso), A JE JEHO SMOLA, ŽE SI NEUROBIL ZÁSOBY NA ZIMU, AKO ŠKREČOK, a to zásobu z ovocia, zeleniny (toto v lese nenájdeš, ale o.k....), orechov (tiež som nevidel žiadny orech v našom stredne-veľkom lese...)... :D :D :D
Človek nie je škrečok....
Ukáž mi, čo teraz v lese nájdeš....pre človeka....ako potravu....V našom lese - slovenskom, českom..... LEN MäSO........LEN MäSO....... tak už otvor oči, preboha, lebo to nie je normálne....Príroda keď v tomto období ponúka človeku na lúkach a v lese LEN MäSO (svalovina, vnútornosti, špik, tuk, kosti, krv...), TAK ASI SOTVA TO NEBUDE PRE ČLOVEKA TÁ NAJLEPŚIA STRAVA..... :wink: :wink: :wink:
Človek ti totiž nebude jesť listy, trávu, kôru, huby samé o sebe. Pozri sa, koľko sacharidov obsahujú huby...MINIMUM, a to tak isto bilekovín a tukov - s tým samotným NEZASÝTIŠ SEBA, jedine, že by si ich zjedla 3kg, a pekne si roztiahla žalúdok....tak, nech sa páči, zbieraj huby celý deň, a to len vtedy, keď sú, čiže možno tak dokopy 3 mesiace v roku (90 dní) ? ......ani zhnité žalude, ktoré aj tak nie sú potravou pre človeka, ale konzumujú sa V NÚDZI.
Už si to dúfam pochopila...
MäSKO, MäSKO, MESÍČKO, ĎAKUJEM ZVIERATKÁ ZA TO, ŽE VÁS MôŽEME PAPAŤ.

miram — čtv lis 20, 2014 9:31 pm
NOWOCAYN_2 píše:
A :? :? :?
Obilniny sú tu asi 8000 rokov pred Kristom.... A nájdeš ich v lese či na lúke ? SOTVA.... :D
Proste tie potraviny ktoré sú v lesoch a na lúkach CELOROČNEEEEEEEEEEE, tie sú pre človeka najprirodzenejšie, lebo človek chce jesť CELOROČNE, a neviem komu by nepreplo z toho jesť v od neskoršej jari do jesene sacharidy, a od jesene do jari tuky a bielkoviny (alebo chceš jesť v zime jablká ? Nech sa páči...celú jeseň ich môžeš oberať pre seba, až v lese neostane pre iných nič.. :D )........ To by ti teda tráviace orgány "ďakovali", keby si takto totálne zmenila stravu, lebo ako píšem, les ponúka v studenom období LEEEEN živočíšnu potravu.
A teraz mi ukáž nejakého živočícha, ktorý od neskoršej jari do jesene konzumuje len plody (ovocie, zelenina, orechy), a v zime len mäso...
Opakujem už POSLENDÝ KRÁT...........Človek tak isto AKO KAŽDÝ INÝ ŽIVOČÍCH MÁ PRÁVO V PRÍRODE NÁJSŤ PRE NEHO NAJVÝŽIVNEJŠIU POTRAVINU, A TO AJ VTEDY, KEĎ SA ZRAZU ZJAVÍ V LESE, ČI V JÚLY, ALEBO V JANUÁRI.... Podľa teba ale príroda je asi BLBÁ, lebo keď sa človek objaví zrazu v lese v zime (a vlastne hocikedy, veď tam dokopy rastie z ovocia pár kg lesného ovocia na celý les + krásne trpké trnky a na jeseň až-až kyslé šípky :D ...a huby, ktoré SAMÉ O SEBE NEZASÝTIA, LEN SI TO SKÚS :wink: ), tak bude odkázaný podľa teba len na to, ĆO MU PODĽA TEBA ŠKODÍ (mäso), A JE JEHO SMOLA, ŽE SI NEUROBIL ZÁSOBY NA ZIMU, AKO ŠKREČOK, a to zásobu z ovocia, zeleniny (toto v lese nenájdeš, ale o.k....), orechov (tiež som nevidel žiadny orech v našom stredne-veľkom lese...)... :D :D :D
Človek nie je škrečok....
Ukáž mi, čo teraz v lese nájdeš....pre človeka....ako potravu....V našom lese - slovenskom, českom..... LEN MäSO........LEN MäSO....... tak už otvor oči, preboha, lebo to nie je normálne....Príroda keď v tomto období ponúka človeku na lúkach a v lese LEN MäSO (svalovina, vnútornosti, špik, tuk, kosti, krv...), TAK ASI SOTVA TO NEBUDE PRE ČLOVEKA TÁ NAJLEPŚIA STRAVA..... :wink: :wink: :wink:
Človek ti totiž nebude jesť listy, trávu, kôru, huby samé o sebe. Pozri sa, koľko sacharidov obsahujú huby...MINIMUM, a to tak isto bilekovín a tukov - s tým samotným NEZASÝTIŠ SEBA, jedine, že by si ich zjedla 3kg, a pekne si roztiahla žalúdok....tak, nech sa páči, zbieraj huby celý deň, a to len vtedy, keď sú, čiže možno tak dokopy 3 mesiace v roku (90 dní) ? ......ani zhnité žalude, ktoré aj tak nie sú potravou pre človeka, ale konzumujú sa V NÚDZI.
Už si to dúfam pochopila...
MäSKO, MäSKO, MESÍČKO, ĎAKUJEM ZVIERATKÁ ZA TO, ŽE VÁS MôŽEME PAPAŤ.

MäSKO, MäSKO, MESÍČKO :? :? :? :roll:
Tim na me nezapusobis Nowocayn ...s pani RAKOVINOU jsem se ja rozloucila pred 6 lety a nehodlam se s ni uz nikdy vic setkat.

Xion — úte pro 09, 2014 4:19 pm

Nenechajte sa nim vyprovokovat. Ved aj jeho maso bude nakoniec niekto papat.

Zatial vam tu dam zatial asi najlepsi vitamin E komplex, aky som na iherb objavil.
A obsahuje dokonca aj male mnozstvo ALA a koenzym Q, co sa hodi. A ani cena nieje prehnana.
http://www.iherb.com/MRM-Complete-E-60-Softgels/10997

Kosican87 — úte pro 09, 2014 5:20 pm
Xion píše:
Nenechajte sa nim vyprovokovat. Ved aj jeho maso bude nakoniec niekto papat.

Práve som došiel zo stretnutia s jedným košičanom, ktorý držal pred X rokmi 30 dňový pôst, a pred rokom 35 dňový. Je to 40-tnik. Spomínal na to, ako si po prvej dlhodobej hladovke na vode a urine (čiastočne urine, nepil ju úplne každý deň), 30 dňovej, v prvý deň návratovky si dal ako prvé a jediné jedlo mäso, a veľmi veľa (ale bez ničoho, žiadna príloha), bravčové mäso. Neudržal sa, proste ho "musel" zjesť (jedol ho so "zatemnenou mysľou"), a po zjedení čakal na to najhoršie... Ale jemu ani neprišlo zle...... NESTALO SA MU NIČ. NESTALO SA MU NIČ. A do tretice - NESTALO SA MU NIČ.
Xion, choď sa liečiť (v domácich podmienkach, a bez liekov), príroda sa nemýli, mäso je naša najprirodzenejšia potravina.
(samozrejme, nikomu neodporúčam takú návratovku, ani ja by som si PRE ISTOTU toto ako prvé jedlo nedal, ale toto je FAKT, a mne to povedal do očí, na posedení na zelenom čaji, ktoré trvalo 3 hodiny).

jani — úte pro 09, 2014 6:59 pm
Kosican87 píše:
... príroda sa nemýli, mäso je naša najprirodzenejšia potravina.

sežral ho syrové? To je přírodně snad i přirozené :lol:, nebo je od přírody přirozenější vařené, solené, ochucované a hlavně " vykrmené z velkochovů a tedy plné růstových hormonů a jiných protipřírodních svinstev?
Přijde mi to trochu "mimo mísu".
Jsou tu lidé, kterým se třeba po šance taky nic nestalo a jsou i tací, kteří zkončili na jipce ....

Kosican87 — úte pro 09, 2014 8:01 pm
jani píše:
sežral ho syrové? To je přírodně snad i přirozené :lol:, nebo je od přírody přirozenější vařené, solené, ochucované a hlavně " vykrmené z velkochovů a tedy plné růstových hormonů a jiných protipřírodních svinstev?
Přijde mi to trochu "mimo mísu".
Jsou tu lidé, kterým se třeba po šance taky nic nestalo a jsou i tací, kteří zkončili na jipce ....

Pomýlil som sa, nebolo to údené koleno (to jedol jeho kamarát, ale to je iná téma, a to koleno nejedol hneď po hladovke - ten ani hladovku nedržal). Bolo to klasické bravčové mäso. To, či bolo z domáceho chovu alebo z veľkochovu, to je teraz vedľajšie. A pre všetky kmene ktoré vedia založiť oheň, je prirodzené mäso varené/opekané. Keď už tak extrémne o tej "prirodzenosti", choď spať na seno, a nie do postele... :wink:
"Mimo mísu" je trepať ľuďom, že po 7, 21 či 40 dňovom pôste sa má robiť tak isto dlhá návratovka. A KVôLI TOMU SI TAKÚ 21 či 30 - 40 DŇOVÚ HLADOVKU (ktorá už fakt stojí za to) dá jeden z 20 000, a to som možno ešte napísal malé číslo...
Ja by som si napr. pravdepodobne nikdy nedal 7 dňový urinový pôst, keby tomu malo nasledovať 7 dní návratovky. 7 dní návratovky si dám pri 28 dňovom urinovom pôste, keď sa tam raz dopracujem.
KOPU ĽUDÍ SI TU NIKDY NEDÁ DLHŠIE HLADOVKY AKO 3 ČI MAX. 7 DNÍ, LEBO SA NEBOJA PôSTU, ALE NECHCÚ TRPIEŤ POČAS NÁVRATOVKY, ktorá má ÚDAJNE (podľa určitých zdrojov "ovocníčko-zeleninárov") trvať tak isto dlho ako pôst samotný.
A AJ POTREBA PRED PôSTOM URČITÉ OBDOBIE "ODĽAHČOVAŤ STRAVU" JE TOTÁLNY BLUD
......... Spomínaný môj nový kamoš ani pred prvým, ani pred druhým (30, 35 dní) pôstom nič také nerobil, rozhodol sa totiž spontánne, a posledné jedlo mal buď mäso, alebo vajíčka.
Ale o.k., toto je téma o niečom inom, takže o pôste bude písať v téme "pôst".

Xion — stř pro 10, 2014 3:51 am

B-komplex som nasiel asi jeden z najlepsich
http://www.iherb.com/Country-Life-Glute ... Caps/49068
alebo starsi, o polovicu lacnejsi
http://www.iherb.com/Country-Life-Glute ... Caps/12081
ten druhy je asi naj za rozumnu cenu, ten prvy je dost drahy, ale ma este par veci vylepsenych

Nickname — stř pro 10, 2014 10:35 am
Kosican87 píše:
"Mimo mísu" je trepať ľuďom, že po 7, 21 či 40 dňovom pôste sa má robiť tak isto dlhá návratovka. A KVôLI TOMU SI TAKÚ 21 či 30 - 40 DŇOVÚ HLADOVKU (ktorá už fakt stojí za to) dá jeden z 20 000, a to som možno ešte napísal malé číslo...
Ja by som si napr. pravdepodobne nikdy nedal 7 dňový urinový pôst, keby tomu malo nasledovať 7 dní návratovky. 7 dní návratovky si dám pri 28 dňovom urinovom pôste, keď sa tam raz dopracujem.
KOPU ĽUDÍ SI TU NIKDY NEDÁ DLHŠIE HLADOVKY AKO 3 ČI MAX. 7 DNÍ, LEBO SA NEBOJA PôSTU, ALE NECHCÚ TRPIEŤ POČAS NÁVRATOVKY, ktorá má ÚDAJNE (podľa určitých zdrojov "ovocníčko-zeleninárov") trvať tak isto dlho ako pôst samotný.
A AJ POTREBA PRED PôSTOM URČITÉ OBDOBIE "ODĽAHČOVAŤ STRAVU" JE TOTÁLNY BLUD
......... Spomínaný môj nový kamoš ani pred prvým, ani pred druhým (30, 35 dní) pôstom nič také nerobil, rozhodol sa totiž spontánne, a posledné jedlo mal buď mäso, alebo vajíčka.
Ale o.k., toto je téma o niečom inom, takže o pôste bude písať v téme "pôst".

Nowocayne, oslovuji tě tak proto, že se tak zase chováš!! Nedržíš slovo!! Ve vlákně půst to taky svým monologem pěkně spamuješ, i když se snažíš psát o půstu, ale teorie nikoho nezajímá!! Ty se k delšímu nikdy nedopracuješ, když budeš více kecat než konat! A je mně jasné proč do delších nejdeš, čekáš až najdeš jistotu v co nejkratší návratovce a pak možná do toho půjdeš!! Co já mluvil s lidmi, tak se nikdo nebojí návratovky, ale samotného půstu!! A já doporučuji návratovku jak doporučuje Pavel Mácha a to proto aby nikdo s ničím zbytečně nehazardoval, i když by se mu nic nemuselo stát a taky proto, že v návratovce ještě tělo čistí a spálí hodně z toho co nespálí v půstu, takže ty nic neraď!!!!! Jarda ani Pavel si na triko nevezmou ničí zdravotní komplikace a proto jsou obezřetní!! Ty nejdříve vyzkoušej svoji návratovku a pak raď se svoji fotkou a adresou veřejně!! Třeba nikomu neublížíš a ještě se přiučíme!! I Pavel zná rychlostartovací jídlo, ale neřekne nikomu, třeba se ti to povede s úspěchem zjistit a do té doby mlč o návratovce po dlouhých půstech!!

a ještě nás pouč, ale věcně o tom mase a ohni a rád bych přesně, tak jak si napsal o obilí před 8.000 lety.....
Kdy došlo k tomu, že byl schopný pračlověk či člověk ulovit maso a poté období kdy dokázal mít oheň na to pečení, že vůbec zjistil, jak ten oheň, který třeba ještě neuměl ani založit, jen vznikl v přírodě použije na to maso :? :idea:

Xion — ned pro 14, 2014 5:54 pm
Xion píše:
Zatial vam tu dam zatial asi najlepsi vitamin E komplex, aky som na iherb objavil.
A obsahuje dokonca aj male mnozstvo ALA a koenzym Q, co sa hodi. A ani cena nieje prehnana.
http://www.iherb.com/MRM-Complete-E-60-Softgels/10997

Objavil som este lepsi na iherbe:
http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Fa ... tgels/3304
Je lepsie vyvazeny, lebo obsahuje malo d-alfa Tocopherolu. Ten MRM mal 400 IU denne, co je privela. Sice mal 2x tolko gama-tocopherolu, ale to je nanic, kedze privela alfa-tocopherolu zbytocne blokuje ten gama.
Tento od Jarrow ma menej gama-tocopherolu, ale tym, ze ma velmi malo alfa-tocopherolu, moze sa vyuzit vsetok.
Zato vsak ma tocomin suprabio formulu, cim sa stanu toconitrienoly lepsie vstrebatelne. Obsahuje ich priblizne rovnake mnozstvo, ale su lepsie vyuzitelne. A prave tieto robia vacsi ucinok, nez tocopheroli. Celkovo je teda ovela efektivnejsi za priblizne rovnaku cenu.
Zatial som v tej cenovej kategorii lepsi nenasiel.

Teoreticky este vychadza dobre moznost brat 2 tabletky vitaminu E, jednu iba cisto z Tocotrienolmi, a druhu z tocopherolmi, kde je malo alfa, a vela gama verzie.
Napriklad toto su len cisto tocotrienoli, s tou suprabio formulou:
http://www.iherb.com/Carlson-Labs-Tocom ... gels/55852
K nim este najst nejaky vhodny gamma vitamin E.
http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Ga ... ftgels/205
Je to vsak otravnejsie brat 2 tabletky. Snad keby to vyslo o dost lacnejsie, este som to neprepocital presne, ale vyzera to nejak tak podobne.

Jarda — úte pro 23, 2014 8:43 pm
Xion píše:

Tak každá studie, má svého zadavatele, který ji platí a tak jasně řekne co chce aby se zjistilo. Takto to dnes bohužel platí skoro ve všem a je otázka čemu věřit. Pokud správně vyberu testovací skupinu, zjistím vám přesně to co chcete, třeba že většina lidí má nedostatek rtuti a olova v těle a je tedy nutné tyto dvě zdravé látky do stravy dodávat. Další aspekt je jak by měl člověk reagovat na dlouhodobý zjištěný deficit, zda pouze srovnat hladinu a čekat, nebo zvednout hladinu k horní hranici rozpětí a čekat na srovnání kratší dobu.

Jarda — úte pro 23, 2014 9:19 pm
miram píše:
Ja jsem brala tento: http://www.nowfoods.com/Selenium-100mcg ... ablets.htm

Mas uplne stejne priznaky jako jsem mela ja. Po par dnech (myslim, ze je to dneska akorat tyden) co jsem selen vysadila a hlava uz me tak priserne nesvedi.

Ladit stav prvků v těle metodou pokus omyl, je dost pochybné konání. To si člověk může dovolit asi jenom u hořčíku, toho má málo prakticky každý. Jinak je nutné vždy vycházet z nějakého vyšetření a mít tak možnost sledovat zda daný prvek po suplementaci stoupá, nebo klesá a zda to sedí s potřebou mého těla. Ideální je třeba vlasová analýza, nebo alespoň laborka, což u selenu není problém.

Xion — úte led 13, 2015 12:59 pm

Este pozor na toto
http://www.paleolit.sk/kyselina-listova ... sa-v-krvi/

Kyselinu listovu. Treba uzivat taky b-komplex, kde je zastupena vo forme folatu.

petraukulele — úte led 27, 2015 1:17 pm

Mě se moc líbí, co řekl Hippokrates:
„Člověk se rodí zdráv a všechny nemoci do něj vstupují s jídlem“

A je to tak, takže pokud chceme být zdraví, nejvíce nám k tomu pomůže jíst kvalitně a tak, jak je pro naše tělo přirozené :)

Xion — sob led 31, 2015 4:39 am

Tak dalsia palka. Vacsina vitaminu C je vyrobena z geneticky modifikovanej kukurice.
Je to v popise tohoto, o ktorom firma vyhlasuje, ze pouzivaju kyselinu askorbovu z NON-GMO kukurice.

Kosican87 — sob led 31, 2015 3:56 pm
miram — sob led 31, 2015 5:32 pm
Xion — stř úno 04, 2015 2:08 pm

Tak vydiskutoval som to s DM

Citace:
Sehr geehrter Herr .....,

vielen Dank, dass Sie sich an uns gewandt haben.

Bei der Herstellung der Ascorbinsäure des Vitamin C-Pulvers von DAS GESUNDE PLUS werden keine gentechnisch veränderten Organismen eingesetzt. Das Produkt ist GMO-frei.

Mit freundlichen Grüßen
Ihr dm-ServiceCenter

Nathalie Fluhar

Ospravedlnujem sa za falosny poplach. Takze mozete ho sypat bez obmedzenia.

miram — stř úno 04, 2015 11:42 pm

Pred chvilinkou jsem se divala na zpravy v telce a upozornovali na to, ze ruzne zdravotni doplnky (tady v USA) jsou pouho-pouhy "fake".
70% ze vsech prodavanych doplnku jsou podvod a neobsahuji vubec zadne bylinky a nic takoveho, co je uvedeno na obalu. Je to pekny podfuk. (Walgreens, Target, Walmart atd).
Doufam, ze se to same nedozvime casem take o vitaminech. :mrgreen:

pv33 — čtv úno 05, 2015 12:59 am
miram píše:
Pred chvilinkou jsem se divala na zpravy v telce a upozornovali na to, ze ruzne zdravotni doplnky (tady v USA) jsou pouho-pouhy "fake".
70% ze vsech prodavanych doplnku jsou podvod a neobsahuji vubec zadne bylinky a nic takoveho, co je uvedeno na obalu. Je to pekny podfuk. (Walgreens, Target, Walmart atd).

Zlaty USA, tim myslim treba Swanson a iherb, ne Walmart, u nas je to mnohem horsi. Tedy u nas se vitaminy v pouzitelnych davkach temer neprodavaji, nad nama bdi EU a Codex Alimentarius. A nedavno jsem zjistil, ze vitaminy co jsem koupil na iherb.com byly OK a totez koupene u nas dany vitamin asi neobsahovalo nebo jen velmi malo.

fasting — čtv úno 05, 2015 9:45 am
miram píše:

To je pravda, většina bylinných doplňků neobsahuje téměř žádné množství účinné látky.

Jarda — ned úno 08, 2015 6:58 pm
pv33 píše:
Zlaty USA, tim myslim treba Swanson a iherb, ne Walmart, u nas je to mnohem horsi. Tedy u nas se vitaminy v pouzitelnych davkach temer neprodavaji, nad nama bdi EU a Codex Alimentarius. A nedavno jsem zjistil, ze vitaminy co jsem koupil na iherb.com byly OK a totez koupene u nas dany vitamin asi neobsahovalo nebo jen velmi malo.

Tak cílem není lidi léčit, ale dobře zinkasovat a udržet nemocné.

Kosican87 — čtv úno 19, 2015 11:43 am

Zaujímalo by ma, či nemôžem byť predávkovaný selénom, aj keď ho neberiem v tabletkách, ale ho užívam len v potravinách...
Dôvod : Mesačne zjem okolo 180-210 vajec (vajíčka majú dostatok selénu), pričom spolu so soľou ich okorením peprom, ktorý zvyšuje niekoľkonásobne vstrebávanie selénu (o čo mi nešlo, robil som to len pre chuť)... Je to možné ? Vajíčok sa nevzdám, mám ich väčšinou z farmy, sú super výživné, len možno netreba v kombinácii s nimi užívať peper, keď ich nejem týždenne nejakých 5 ako možno väčšina z vás...
V oblasti líc mám totiž stále povrchové nehnisajúce vyrážtičky (niekedy ich takmer absolútne nevidno, niekedy zčervenajú, niečo ako také "ružovkasté fleky", záleží od toho, akým poveternostným podmienkam (vietor, mráz, slnko) je vystavená moja tvár.
Mám teda skúsiť odstrániť peper zo stravy ?
Pre nezaineresovaných (čo sa týka mojej osoby), mám za sebou veľké množstvo silných detoxikácií ktoré stále priebežne vykonávam, aj pôsty, a dodržujem princípy harmonického stravovania (dostatočné odstupy pitia pred a po jedle, jem najneskôr o 18-tej hodine, jem v kľude - bez pozerania telky, internetu či čítania, väčšinou v tichosti).

champion — čtv úno 19, 2015 2:07 pm
Kosican87 píše:
Zaujímalo by ma, či nemôžem byť predávkovaný selénom, aj keď ho neberiem v tabletkách, ale ho užívam len v potravinách...

Z vašeho popisu se dozvídáme málo informací.
Víme, že jíte málo pestrou stravu.
Víme, že se podrobujete nějakým šarlatánským metodám. Žádnou detoxikaci nepotřebujete, ta probíhá v játrech a ledvinách bez jakéhokoliv přičinění.
Víme, že jste emocionálně založený, máte sklon k fanatismu možná i k vegetariánství.

Naopak nám chybí informace o vašem věku, výšce a hmotnosti.
Chybí, co vám na to řekl lékař.
Léčíte se na psychiatrii? Prozraďte, jaké máte choroby, které vás pudí podstupovat dietu. S čím se léčíte.
Chybí informace, kde vyrůstáte vy a kde slepice.

Závěr 3-6 vajec denně nemusí být nic zvláštního, když byste byl mladý v růstu. K předávkování selénem nemohlo dojít. Prospělo by vám navštívit kožního i praktického lékaře. A jíst pestřejší stravu, tj. maso, přednostně červené (toho jíte málo), zeleninu, ovoce, živočišné tuky. A omezovat příjem mouky, zrní i brambor a přidat otruby špaldové a ovesné.

miram — čtv úno 19, 2015 4:53 pm
Kosican87 píše:
Dôvod : Mesačne zjem okolo 180-210 vajec (vajíčka majú dostatok selénu), pričom spolu so soľou ich okorením peprom, ktorý zvyšuje niekoľkonásobne vstrebávanie selénu (o čo mi nešlo, robil som to len pre chuť)... Je to možné ? Vajíčok sa nevzdám, mám ich väčšinou z farmy, sú super výživné, len možno netreba v kombinácii s nimi užívať peper, keď ich nejem týždenne nejakých 5 ako možno väčšina z vás...
V oblasti líc mám totiž stále povrchové nehnisajúce vyrážtičky (niekedy ich takmer absolútne nevidno, niekedy zčervenajú, niečo ako také "ružovkasté fleky", záleží od toho, akým poveternostným podmienkam (vietor, mráz, slnko) je vystavená moja tvár.
Pre nezaineresovaných (čo sa týka mojej osoby), mám za sebou veľké množstvo silných detoxikácií ktoré stále priebežne vykonávam, aj pôsty, a dodržujem princípy harmonického stravovania (dostatočné odstupy pitia pred a po jedle, jem najneskôr o 18-tej hodine, jem v kľude - bez pozerania telky, internetu či čítania, väčšinou v tichosti).

Myslim, ze by to chtelo zkusit na cas drzet candida dietu. Vim, ze se tomu budes vsemozne branit, protoze nebudes chtit prijit o sve svaly (tak se me zda, ze na tech svalech si hrozne moc zakladas a jde ti o ne urcite vic, nez o ty vyrazky a o zdravi). Candida dieta te dobre procisti a tvoje nehnisajuce vyrazticky urcite zmizi. O pepri si precti tady, ty anglicky rozumis. https://www.organicfacts.net/health-ben ... epper.html

Kosican87 — čtv úno 19, 2015 4:59 pm
champion píše:
Z vašeho popisu se dozvídáme málo informací.
Víme, že jíte málo pestrou stravu.
Víme, že se podrobujete nějakým šarlatánským metodám. Žádnou detoxikaci nepotřebujete, ta probíhá v játrech a ledvinách bez jakéhokoliv přičinění.
Víme, že jste emocionálně založený, máte sklon k fanatismu možná i k vegetariánství.

Naopak nám chybí informace o vašem věku, výšce a hmotnosti.
Chybí, co vám na to řekl lékař.
Léčíte se na psychiatrii? Prozraďte, jaké máte choroby, které vás pudí podstupovat dietu. S čím se léčíte.
Chybí informace, kde vyrůstáte vy a kde slepice.

Závěr 3-6 vajec denně nemusí být nic zvláštního, když byste byl mladý v růstu. K předávkování selénem nemohlo dojít. Prospělo by vám navštívit kožního i praktického lékaře. A jíst pestřejší stravu, tj. maso, přednostně červené (toho jíte málo), zeleninu, ovoce, živočišné tuky. A omezovat příjem mouky, zrní i brambor a přidat otruby špaldové a ovesné.

Vidno, že o mne vieš H*VNO, ale píšeš, že koľko a čoho jem. Ja nejem žiadne iné mäso, než červené (hovädzie, bravčové), a to červené mám na striedačku s vajíčkami. Svoje rady si nechaj pre....radšej nikoho. Nič v zlom </p

Kosican87 — čtv úno 19, 2015 5:02 pm
miram píše:
Myslim, ze by to chtelo zkusit na cas drzet candida dietu. Vim, ze se tomu budes vsemozne branit, protoze nebudes chtit prijit o sve svaly (tak se me zda, ze na tech svalech si hrozne moc zakladas a jde ti o ne urcite vic, nez o ty vyrazky a o zdravi). Candida dieta te dobre procisti a tvoje nehnisajuce vyrazticky urcite zmizi. O pepri si precti tady, ty anglicky rozumis. https://www.organicfacts.net/health-ben ... epper.html

Miram, ja mám vyše roka denne do 20g sacharidov, niekedy menej ako 10g....A spolu 5 rokov som na nízkosacharidovej strave. Keď JA mám mať candidu, tak potom ju má KAŽDÝ STADIAĽ, lebo ja tu z vás konzumujem NAJMENEJ sacharidov...</p

petraukulele — čtv úno 19, 2015 9:30 pm

Já si třeba myslím, že vitamíny jsou důležité, ale neříkám, že bychom je měli futrovat horem spodem a hlavně uměliny, ale naučit se je získávat z potravin a přirozenou cestou

Deane — sob úno 21, 2015 10:27 am

Názory sú rôzne, ani ja nie som milovníkom umelých vitamínov. Dolu citované dávam ako príklad názorov, nie ako môj názor.

Vyhoďte vitamíny, päťkrát týždenne si nalejte víno a v nedeľu sa poriadne vyspite!
Tak vidí recept na dlhý život americký onkológ David Agus

Ako zástanca génového testovania v rámci prevencie je hviezdou medzi americkými onkológmi. "V našich génoch sú uložené predpoklady k ochoreniam, ktoré nás môžu v budúcnosti ohroziť. Každý by mal absolvovať genetický test, aby vedel, aké sú u neho riziká," tvrdí Agus. V rozhovore pre nemecký denník Bild prezradil tipy, ktoré človeku predĺžia život.
1. V nedeľu sa poriadne vyspite
"Ľudské telo má isté návyky, ktorým škodí stres, s ktorým sa väčšina z nás denne stretáva. Psychické zaťaženie je tiež jedným z hlavných predpokladov pre vznik ochorení. Pokiaľ počas pracovného týždňa vstávate skoro ráno, telo sa potrebuje zotaviť. S touto "nedeľnou rezervou" si organizmus vystačí minimálne do stredy."
2. Vždy jedzte v rovnakom čase
"Aj keby vaše jedlo malo predstavovať iba jablko, aj tak si ho dajte!Štúdie jasne ukazujú, že ľudia, ktorí menia časy, kedy jedia, majú až o 80 percent vyšší predpoklad pre vznik cukrovky."
3. Zbavte sa nepohodlných topánok
"Ženy majú potrebu nosiť vysoké podpätky za každú cenu. Ak ich ale začnú bolieť nohy, mali by sa ich okamžite zbaviť. Dôvodom je fakt, že táto bolesť má za následok bolestivé zápaly, ktoré majú často smrteľné následky! Napríklad sazvyšuje riziko vzniku rakoviny, srdcových ochorení a Alzheimerovej choroby."
4. Cvičte maximálne hodinu denne
"Pohyb je zdravý, ale nie pokiaľ sa jedná o nadmerné cvičenie. Ak už cítite bolesť, prestaňte. Svaly na stehnách sú síce fajn, pokiaľ chcete bežať maratón,ale nie vo chvíli, keď hrozí, že tým vaše zdravie utrpí."
5. Ruky preč od vitamínov
"Vitamíny A, B alebo C - žiadna štúdia dosiaľ nepreukázala, že pokiaľ ich beriete, ste viac chránení pred ochoreniami srdca či pred rakovinou. Práve naopak. Vitamín D a C vyživuje zdravé bunky, prečo by sa ním nemohla nakŕmiť aj rakovinová bunka? U žien, ktoré užívajú multivitamíny, je až o 15 percent vyššie riziko rakoviny prsníka ako u tých, ktoré ich neberú."
6. Neseďte celý deň
"Pokiaľ presedíte väčšinu dňa, má to nepriaznivé následky na váš metabolizmus.Keď sedíte päť hodín denne, je to ako by ste vyfajčili škatuľku cigariet.Pokiaľ máte sedavé zamestnanie, snažte sa aspoň pri telefonovaní prechádzať. A keď chcete kolegom niečo povedať, nepíšte im e-mail, ale povedzte im to osobne."
7. Každý deň si dajte detský acylpyrin
"Je v ňom obsiahnutých 75 miligramov kyseliny acetylsalicylovej, vďaka ktorej znížite riziko vzniku rakoviny až o 40 percent, riziko srdcových chorôb o 22 percent a mŕtvice o 17 percent. Samozrejme existujú aj vedľajšie účinky,ako je napríklad riedenie krvi, ale nežiaduce účinky má aj auto. Faktom ostáva,že užívanie detského acylpyrínu má viac výhod ako nevýhod."
8. Nejedzte čerstvú zeleninu zo supermarketu
"Väčšina vitamínov je obsiahnutá v hlboko zmrazenom ovocí a zelenine. Rovnako ako v potravinách, ktoré sú zmrazené šokom (napr. ryby sú tak bez ľadových kryštálikov, ktoré ich inak znehodnocujú)."
9. Vyhoďte mixéry a lisy na ovocné šťavy
"Koľko ovocia sa zmestí do pohára? Veľa. A teraz hádajte: skutočne chce vaše telo zjesť desať mrkiev naraz? Nepovedal by som. Ovocné šťavy sú kalorické bomby, ktoré navyše pri styku s kyslíkom stratili väčšinu živín."
10. Výťahom sa vyhnite ako čert krížu
"Výťahy sú asi jedným z najmenej zdravých vynálezov všetkých čias. Použite radšej schody. Navrhoval by som, aby nám za používanie výťahov spoločnosti platili. A keď už sme pri tom, mali by ste parkovať auto trochu ďalej od práce."
11. Pravidelne pite červené víno
S radosťou si ho doprajte pokojne aj 5 krát týždenne. Je výborné pre vaše srdce a cievy.

Xion — sob bře 28, 2015 6:49 pm
Xion píše:
Este pozor na toto
http://www.paleolit.sk/kyselina-listova ... sa-v-krvi/

Kyselinu listovu. Treba uzivat taky b-komplex, kde je zastupena vo forme folatu.

Ten clanok z neznameho dovodu odstranili. Tak davam novy (bohuzial v anglictine)
Ide o varovanie pred uzivanim syntetickej kyseliny listovej (hlavne vo vyssich davkach)
http://www.thehealthyhomeeconomist.com/ ... g-us-sick/

Bohuzial, prave tato forma sa nachadza vo vacsine B-komplexov, hlavne tych lacnejsich.

champion — sob bře 28, 2015 10:11 pm
petraukulele píše:
Já si třeba myslím, že vitamíny jsou důležité, ale neříkám, že bychom je měli futrovat horem spodem a hlavně uměliny, ale naučit se je získávat z potravin a přirozenou cestou

Co lidi nutí psát škodlivé mýty a poučky, které kazí zdraví?

Věci se mají tak, že současná strava neobsahuje dostatečné množství vitamínů, naopak obsahuje nadlimitní množství těžkých kovů převážně kadmia. Z tohoto důvodu je nesmyslné doporučení získávat vitamíny přirozenou cestou z potravy. Vitamíny musíme přijímat z umělých zdrojů, tj. z tablet. Naproti tomu racionální výživa se změnila tak, aby obsahovala méně těžkých kovů. Je to dáno způsobem zemědělství a také touhou lidí po předhotovených potravinách. Nikdo už nemůže změnit trend ničení přírody.

Zde uvidíte několik příkladů nesmyslných klišé, které lidi dodržují místo racionální výživy, a to jim určitě neprospěje. http://www.dobrotaprozdravi.cz/zdrave-n ... ise-skodi/

Jarda — sob kvě 09, 2015 5:53 pm
Kosican87 píše:

Tak možné to pochopitelně je, není problém si stravu pár dní spočítat na nutriční kalkulačce, třeba cronometer.com a uvidíte. Pokud se předávkováváte denně, tak po nějaké době asi problém bude, tělo má pouze omezené regulační možnosti. Pochopitelně směrodatné by bylo vyšetření hladiny selenu, které se na některých pracovištích provádí, ale netuším kolik stojí.

Pavel Veselý — sob kvě 09, 2015 7:04 pm
champion píše:

Věci se mají tak, že současná strava neobsahuje dostatečné množství vitamínů, naopak obsahuje nadlimitní množství těžkých kovů převážně kadmia. Z tohoto důvodu je nesmyslné doporučení získávat vitamíny přirozenou cestou z potravy. Vitamíny musíme přijímat z umělých zdrojů, tj. z tablet. Naproti tomu racionální výživa se změnila tak, aby obsahovala méně těžkých kovů. Je to dáno způsobem zemědělství a také touhou lidí po předhotovených potravinách. Nikdo už nemůže změnit trend ničení přírody.

Zde uvidíte několik příkladů nesmyslných klišé, které lidi dodržují místo racionální výživy, a to jim určitě neprospěje. http://www.dobrotaprozdravi.cz/zdrave-n ... ise-skodi/

Toto je velmi nebezpečný příspěvek a řekl bych že i skrytá reklama.

Jarda — sob kvě 09, 2015 8:52 pm
champion píše:

Buďte propagátor, čeho chcete, ale nepište tu takovou blbost, že je lepší vitamín z krabičky, než vitamín z kvalitní domácí zeleniny a ovoce.

Jarda — sob kvě 09, 2015 8:57 pm
Pavel Veselý píše:
Toto je velmi nebezpečný příspěvek a řekl bych že i skrytá reklama.

Tak zase tak skrytá není, ale nebezpečné to opravdu je.