Dobry den, manzel se osm let leci s koznimi problemy. Z pohledu kozniho lekare je zdravy. Svedive mapy na tele, ale neustupuji. Nedavno se mu zablokovalo prave rameno az ke krku. Vydupali jsme si vysetreni u gastroenterologa a museli jsme jej nutit, aby manzela poslal na vysetteni zlucniku. Sono je ok, ale HIDA ukazala, ze zlucnik funguje na 10%. Navrh je okamzite zlucnik vyoperovat. Chceme nejprve zkusit lecbu. Dostal Isochol a muzu rict, ze se mu ulevilo. Snazim se masirovat reflexni bod zlucniku na pravem chodidle. Pije bylinne caje na jatra a zlucnik. Je vubec mozne zlucnik "rozchodit"? Co mu muze pomoci? Dekuji.
Osobně vám držím palce ve vašem hledání a snažení .... a věřím,že se vše zlepší ...
Jen malá poznámka!!!
"... vydupali jsme si vysetreni u gastroenterologa a museli jsme jej nutit, aby manzela poslal na vysetřeni zlucniku ... "
Trošku divné poměry, pokud je tomu tak, jak píšete ... trošku si na to tam u vás v místě posviťte. Přece platíte zdravotní pojištění, ni?
(zde jsem měl v sedm pohovor a účelový odběr krve, v půl osmě byl svoz krve, v půl deváté měla internetem doktorka v compu nazpět výsledky, ve třičtvrtě telefonovala na gastro (měli obsazeno), v jedenáct jsem tam zvonil (protože jsem se bohužel mezitím nasnídal), ve dvanáct odmítal další vyšetření (dalších orgánů) a případnou hospitalisaci - tak má fungovat zdravotnictví, ni?)
Vypadá to na napadení žlučníku prvoky či parazity, po jeho odejmutí začnou likvidovat sousední orgán. Na zprovoznění jater, žlučníku a střev, kde se nachází příčina Vašich kožních problémů (samostatně to mohou být i vlasovci, což ale píšu spíše pro ostatní) tady máte v záhlaví návody na očistu - buďte však v kontaktu se svým lékařem, kdyby došlo k zablokování žlučových cest. Odčervení si musíte zajistit sám nebo v nejbližší krajské nemocnici.
Dekuji. Opravdu jsme si vysetreni vydupali. Hned bylo receno, ze kozni problemy manzela rozhodne nesouvisi se zlucnikem. Protom internet je plny clanku o spojitosti. Cekame na kolonoskopii a pak prejdeme jinam.
Dekuji za tip na parazity.
Moc si preji jeho uzdraveni!
Jak vám správně píše člen Alopat, jednoznačně čistit a čistit, správná strava a bylinná podpora a hlavně odstranit ze života stres. Játra a žlučník v naprosté většině případů zlobí kvůli přemíře stresu.
Chtěl jsem se zeptat, jestli je tento produkt https://www.jarrow.com/product/284/Bile_Acid_Factors stejný jako čisté ox bile, nebo to má jiné účinky? Děkuji
Sice daný přípravek neznám, ale podle všeho se jedná o prakticky stejný produkt.
Chtěl bych se zeptat na dodávání žluče (Ox bile, GB-3 nebo podobný produkt). Mělo by se to dávkovat po jídle, ale nikde sem nenašel kdy přesně po jídle. Trávenina by v žaludku měla být přece kyselá, takže tam hned po tom, co dojím, nemůžu dávat ox bile, které je alkalické, ne? Když jsem to zkoušel dát třeba 3/4 hodiny po jídle, tak mě jak kdyby začla nepříjemně pálit žáha.
Máte někdo zkušenost, kdy přesně to dávat? Díky
Přesně se asi nejde trefit, protože každé jídlo trávíte jinak rychle a žluč se za normálních okolností k trávenině přidá až v momentě kdy opouští trávenina žaludek a má kyselost pod 3 pH, což je u zdravého jedince zhruba v rozmezí 1-2 hodin po jídle. Pochopitelně již samo dodávání žlučových solí touto cestou je mimo běžný pořádek tedy asi bude nutné si spíše vypozorovat co vám bude sedět po jakém jídle.
Já do sebe hážu GB-3 tak asi 15 až 30 minut po jídle, někdy ale rovnou s tučným jídlem. Začínat se s GB-3 má od 1-0-0 a má se stoupat k 3-3-3. Já se dostal na 3-3-3 a žáha se mi nikdy neozvala. Mám pocit, že díky GB-3 se mi zlepšilo trávení tuků, konkrétně stoupla chuť na tuky (mám chuť na máslo), ale možná to nesouvisí.
Možná to s tím souvisí. Já mám třeba na tuky chuť pořád a i když se najím tak mám chuť do sebe nacpat ještě dvě hrsti mandlí a zajíst to pečeným vepřovým kolenem. Je to tím, že jsem celkem podvyživený, i když dávám HCL a suplementuju i tu žluč. Bohužel jsem se párkrát takhle přejedl, napral jsem do sebe moc tuků a pak mě to totálně ucpalo, i když jsem dal mnohem víc HCL a nebo víc toho ox bile. Nevím, kde může být problém.
Ořechy a maso netvoří zrovna ideálně stravitelnou kombinaci po tom by asi bylo blbě většině lidí tedy asi bych se nad tím trochu zamyslel než to do sebe nasypu. Další otázkou je zda si při takové stravě vůbec můžete ve střevě udržet potřebnou mikroflóru která tvoří od imunity počínaje až po vitamíny, některé hormony a protizánětlivě působící látku butyrát konče prakticky vše co se týká zdraví člověka, tedy možná ani nemáte problém nahoře, ale spíše i nebo jenom dole, což následně zásadně ovlivní to co řešíte nahoře.
No máte pravdu, že problém bude dole. Tu kombinaci co jsem napsal výše si nedávám, jen na to mám prostě chuť - ořechy a tučné všeobecně.
Taky mě napadlo, je možné, že mám problémy s trávením proto, že jím jen nějaké potraviny, které točím stále dokola? Nejvíc jím asi řepu, mrkev (denně vařené, dušené nebo srové - je to asi základ všech mých jídel), květák, brokolici, hlávkový salát, řepné listy, polníček, quinoa, rýže, jáhly, pohanka, minimálně červená čočka (2x do měsíce), kedluby, zavařené okurky, kysané zelí (mléčně kvašené), ředkvičky, avokádo, mandle, vlašské ořechy, lněná a chia semínka, olivový olej, ghee, kokosový olej, hovězí nebo krůtí maso, sardinky,
Taky mě napadlo, je možné, že mám problémy s trávením proto, že jím jen nějaké potraviny, které točím stále dokola? Nejvíc jím asi řepu, mrkev (denně vařené, dušené nebo srové - je to asi základ všech mých jídel), květák, brokolici, hlávkový salát, řepné listy, polníček, quinoa, rýže, jáhly, pohanka, minimálně červená čočka (2x do měsíce), kedluby, zavařené okurky, kysané zelí (mléčně kvašené), ředkvičky, avokádo, mandle, vlašské ořechy, lněná a chia semínka, olivový olej, ghee, kokosový olej, hovězí nebo krůtí maso, sardinky,
Žluč se dává 1,5 -2 hod.po jídle.Je ovšem otázkou zda žluč býložravce je účinná u všežravce-člověka.Co se týká té kombinace masa a ořechů nic moc,ale říká se ,že tělo si samo řekne.Já to mám občas také, zřejmě neutralizace kyselotvorného masa.
Moc děkuji pane Jardo, myslíte že je dobré užívat to floraphage třeba měsíc a pak zařadit probiotika nebo je tam dávat hned? Tu bryndzu jsem nesehnal, obchodech to je pasterované, tam asi bude hodně kaseinu a žádné živé bakterie, co na to říkáte? Třeba toto: Moc děkuji S kaseinem se v případě kozumace bryndzy budete muset smířit a nepodléhat dezinfomacím (šíří je nakažení lidé se špatným splávkem) a poplašným zprávám o škodlivosti mléčných bílkovin (opak je pravdou), protože 100% bryndza je odjakživa kaseinový sýr. Pokud chcete prvotřídní kvalitu s nadějí na zlepšení zdravotního stavu, tak musí být ve složení uvedeno nepasterizované ovčí mléko, i když pokud nenakupujete přímo ze dvora, tak žádnou záruku nečekejte - výrobcům se moc věřit nedá a budou se v době neexistence ČSN snažit podvádět jak jen se dá. Není podstatné, co si tady mumláme, když už se k tomu vyjádřil mikrobiolog: Pasterizování brynzu ničí PROVĚŘIT: Tu bryndzu jsem nesehnal, obchodech to je pasterované, tam asi bude hodně kaseinu a žádné živé bakterie, co na to říkáte? Třeba toto: Moc děkuji
Nebrat složky samostatně, ale najednou, prostě Floraphage dáte v průběhu stejného dne kdy jíte ty ostatní složky s probiotiky. I ta bryndza co uvádíte je určitě dost dobrá na to aby fungovala, ale nepasterovaná je pochopitelně ještě lepší. Zdravím vás, chtěl jsem se zeptat na bolesti jater/žlučníku po ořeších nebo kokosovém oleji s tím, že kokosový olej mi to dělá strašně moc. Když si ho dám, tak mě strašně začne píchat v pravém podžebří. Pomohla by na toto nějaká protiparazitální kůra? Z toho co tak sleduji mám pocit, že mám nějakého parazita v játrech nebo žlučovodech. Když si dávám různé jaterní kůry (hořké byliny, chanca piedra čaj, schisandru, sylimarin apod) tak mi to vůbec nepomáhá. Moc děkuji
Kokosák parazity snad ani nelikviduje, ten je dobrý na kvasinky a možná i nějaké bakterie. Pokud vám to dělá stále stejný druh kokosáku vyzkoušel bych jiný druh, většinou se dost liší jak kvalita tak reakce na konkrétní druh kokosáku. Chtěl bych se zeptat na
Pro Mojzo, mám pocit,že jsem asi vám psala,že zřejmě budete typ Váta.Nevím to jistě,musíte si to sám zjistit dle testu.Jestli jsem se náhodou strefila ,tak pozor na to hořké.To vám nedělá dobře.Musíte si jídelníček přizpůsobit dle vašeho typu .To co jednomu pomůže, může jinde ublížit.
Ano psala jste mně Farář Ferda nedoporučuje jíst pepř.Nadměrné množství může vyvolat rakovinu střev.Tělo si s ním neumí poradit.V Indii jí hodně koření aby se potrava rychle strávila, protože je tam takový hic,,že se vše rychle kazí.Mám dojem,že vy chcete aby se potrava déle trávila a vy více přibral na váze.Možná Indové mají lepší schopnost se s tímto kořením vlivem tisíciletého požívání lépe vypořádat. No můžu vám říct, že když jsem vynechal úplně ořechy (sice jsem jedl jen makadamové, pekanové, vlašské a minimum mandlí - všechno samozřejmě máčené přes noc a někdy i víc, přelité i horkou vodou kvůli případným plísním atp.), tak se mi stav zlepšil. Sice jsem je jedl fakt v malých množstvích, ale víceméně denně.
Zůstává mi ale pořád žlutavá barva kůže, což mi přijde divné, jaterní testy jsou v normě a bilirubin je na hodnotě 10 umol/l (ref.meze jsou tu nastaveny na (5 - 21 umol/l) takže ten by to prostě způsobovat neměl,
Zůstává mi ale pořád žlutavá barva kůže, což mi přijde divné, jaterní testy jsou v normě a bilirubin je na hodnotě 10 umol/l (ref.meze jsou tu nastaveny na (5 - 21 umol/l) takže ten by to prostě způsobovat neměl,
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat na bolest žlučníku. Nemyslím, že mám úplně žlučníkový záchvat, je mi ale na zvracení, píchá a bolí mě ve žlučníku/játrech a také na druhé straně ve slinivce. Bolest hlavy a stolice úplně žlutá. Jsem teď jen na vývarech, pohance a vincentce, ale úplně se to nelepší. Nevím, jestli jde o nějaké kameny nebo jiný problém, co by na to ale mohlo pomoci? Přemýšlel jsem nad hořkými čaji (mám tu Hercampuri a chanca piedra) nebo jaternímí/žlučovými kapkami - nebylo by to ale třeba kontraproduktivní? Co třeba žlučové kyseliny (mám Oxbile) a nebo suplementovat taurin? Taky si dělám tlakové masáže slinivky i žlučníku prstama. Předem moc děkuji Nevím, jestli jde o nějaké kameny nebo jiný problém, co by na to ale mohlo pomoci? Přemýšlel jsem nad hořkými čaji (mám tu Hercampuri a chanca piedra) nebo jaternímí/žlučovými kapkami - nebylo by to ale třeba kontraproduktivní? Co třeba žlučové kyseliny (mám Oxbile) a nebo suplementovat taurin? Taky si dělám tlakové masáže slinivky i žlučníku prstama. Předem moc děkuji
Tak tok žluče je ovlivněn hlavně kyselinou v žaludku, tukem ve stravě a podstatné jsou látky nutné pro její tvorbu. Vyzkoušet tedy lze vše co píšete zhoršení bych se asi nebál, ale souběžně by bylo dobré vyčistit střevo od malých šmejdů kteří mnohdy omezují vytvářením vnitřního stresu tok HCl a tím pádem i žluče. Bohatě by mohl zafungovat klystýr, případně kombinace s endiaronem v rozpisu co jsem zde již mnohokrát uváděl protože bolest hlavy jsou většinou endotoxiny od šmejdů ze střeva. Byla mi diagnostikována kalcifikace vnejší strany žlučníku tzv."porcelánový žlučník". Lékař doporučuje operaci pro vysoké riziko výskytu rakoviny žlučníku. Jsem překvapená, neboť jsem 30 let striktní vegetariánka, žádné maso, mléčné výrobky, žádná vejce a z tuku jen kokosový a olivový olej. Mohu se pokusit něco uděat o bez operace?
Tak bavíme se vlastně o zánětu který tělo hasí vápníkem a tím vznikají kalcifikace. Základ je tedy jakoukoliv cestou tlumit zánět a podával bych raději více položek než méně. Důvodem zánětu může být cokoliv od dlouhodobého působení malých šmejdů zalezlých do žlučových cest, na ty by pomohlo odparazitování, až po mizerný tok žluče, což může být i důsledkem uvedeného stravovacího režimu. Bez příjmu živočišných bílkovin je zpravidla citelně zhoršená produkce HCl v žaludku, což má za následek i snížené vylučování žluče. Z mého pohledu je potřeba nasadit megadávky hořčíku, cca 10 mg na kilo váhy a den, který je schopen udržet vápník ve stavu kdy si nesedá do míst zánětu, nebo obecně do měkkých tkání a současně tlumí efektivně i zánět. K tomu dodávat kofaktoriální látky které umožní jeho podržení v těle tedy bór a vitamín B6 s tím že vápník rozpouští a odvádí z měkkých tkání také křemík tedy denně pít přesličkový čaj. Na zlepšení toku žluče buď překopat jídelníček, nebo denně dávat taurin cca 4 g, který tok žluče celkem silně zlepšuje a jíst hořké byliny které zvyšují tvorbu HCl i žluče. Kokosový olej
Vážený pane Jaroslave. Děkuji vám za odpověď. Ziji téměř 30 let v USA a nikdo mi tady nebyl schopen dát jinou odpověď, než doporučit operaci. Souhlasím s vámi, odstranění žlučníku je jen záruka dalších problémů nikoliv řešením jádra primárního problemu. Několik místních a důvěryhodných lecitelu mi poradilo jist 3 dny jablka a pít vodu a potom pít mix z citronu a olivového oleje, dovolila jsem si jejich protokol zjednodušit, což lze najít na Google i tak jako rady na vypuzeni kamenů zevnitř. Alternativni řešení kalcifikace na povrchu žlučníku z vnější strany nikdo neuvádí, nekonkretizuje, možná neví. Není to běžná varianta, což je pochopitelné. Ještě jednou velmi děkuji, že děláte tak důležitou a dobrou práci pro lidi, kteří pomoc potřebuji. Spojím se s vámi telefonicky. Brona
Tak obě uvedená léčitelská doporučení mají sice svoje výhody, ale obávám se že ani jedno plně neřeší problém. Vyzkoušet je pochopitelně můžete tím se nic pokazit nedá, ale výsledek bych určitě nečekal v řádu dnů, tam se bavíme spíše o řádu měsíců. Bol som na kontrole a žlčové kamene sú fuč, takže konzumácia tuku v primeranej miere + žlčové kyseliny (Ursomed) to vyriešili. Ešte treba poriešiť príčinu ich tvorby : životospráva..
No vidíte, to je hodně inspirativní příspěvek i pro ty co alternativním postupům zrovna nevěří.
V žaludku je kyselé prostředí a ve dvanáctníku zásadité.Jestliže pylorus je poškozen, zásadité látky pronikají do žaludku a kyseliny je neutralizují.V důsledku neutralizace vznikají plyny-říhání a soli.Prý mohou i kyseliny proniknout do okolí žlučovodů a neutralizací se zde vytváří kameny.
Poškození počáteční části dvanáctníku nelze prý léčit,ale je možné tuto odchylku zkorigovat a pylorus opravit.-odstraňováním žaludeč.šťáv po nějakou dobu.Dle Bolotova pomocí výlisků získaných odšťavovačem.
Tohle jsem nezkoušela,ale aby se pylorus zavřel,je dobré asi 30až 40min.po jídle cucat asi 1g solí(na špičku nože)
To jsem zkusila a kdybych na to nezapomínala,je to dle mně dost účinný.
Vynikající je i vlaštovičníkový kvas.Protože jsem neměla, žádné velké trávicí problémy po jeho měsíčním užíváním jsem nic výrazného nezaznamenala,akorát to,že dříve jsem chodila třeba 3xdenně na velkou a nyní jen jednou denně.Stolice se také více zabarvila do hněda.
Jestliže je nízký tlak,chladnutí nohou,výrazný zápach z úst,bílý povlak na jazyku, nedostatek žaludeční kyseliny atd.může být problém v pyloru.Od toho se odvíjí další problémy se slinivkou,žlučníkem,játry,střev.sliznicí apod.
https://www.rohlik.cz/1320399-statek-ho ... NUQAvD_BwE
https://zahranicni.ihned.cz/c1-24109850-slovaci-nevedi-jestli-je-brynza-jako-brynza
https://cs.wikipedia.org/wiki/Libor_Ebringer
http://www.madeta-velkoobchod.cz/produkt-11346
https://sortiment.makro.cz/cs/cerstva-ovci-bryndza-str-4x150g/115607p/
https://nakup.itesco.cz/groceries/cs-CZ/products/2001005236942
https://www.rohlik.cz/1320399-statek-ho ... NUQAvD_BwE
jím víceméně to, co by váta měla jíst (sice se některé zdroje na internetu trochu liší, ale budiž). Problémy s játry se ale hodmě řeší těmi hořkými věcmi, proto je jím mebo piju v čajích, pořád jsem ale prostě do žluta. Je ale pravda, že mi to někdy nesedne, nepřičítal jsem to ale těm tinkturám, je pravda že to ale může být tím. Koření na podporu trávení samozřejmě dávám taky - zázvor, fenykl, někdy malinko chilli, kurkuma, trochu pepře apod., přesně tohle i pro váty doporučují. Jím denně taky poměrně velké množství košťálové zeleniny, která čistí a podporuje
Strava by měla být,dle vzoru našich předků,jednoduchá.Složená s minimem ingrediencí.Stejně jako čaje z většího počtu bylin nebo různé kombinace léků mohou navzájem vytvářet negativní interakce.Znáte jistě tu pohádku"Jak pejsek s kočičkou pekli dort".
Tělo se lépe naučí strávit jednoduché a často opakující se jídlo.Tibeťané vystačí s campou z ječmene.Moc nespoléhejte na kupované zázračné přípravky.Zdravý organismu se s nimi srovná,ale kde je problém ,můžou uškodit.Ne vždy,když je někomu blbě,je to známka očisty.Na