Dobrý den všem,
píšu zde o mém problému, jsem už nešťastná a vyčerpaná, protože mě rodina považuje za strůjce problémů.
mám často nemocné děti (např. v zimě nebyly ve školce 2 měsíce, protože měly angínu, zánět středního ucha, chřipku,teploty...). Navíc já mám nález na cervixu, a otec měl rakovinu prostaty.
Snažím se tedy změnit stravu podle zdejších rad (jednoduché cukry ne, bílá mouka ne, mléčné výrobky ne, ani mléko přímo od krávy, protože i to nám řekla statkářka že máme sterilizovat).
Rodina mě má za "špatnou matku", vyčítají mi, že ochuzuji děti prožitky z chuti, že přeci nemohu nutit děti nejíst housky a pečivo, které babička upeče z lásky. Na návštěvě jsou předkládány jídla s bílou moukou a sladkosti. případně hranolky se sýrem a kečupem.
Když argumentuji, že mi pití sody s citronem a homeopatika pomohly, tak mi řeknou, že nemám žádnou jistotu, že je to právě ono co mi pomohlo. Případně "víra tvá tě uzdravila". A dětem přede mnou říkají: " já bych ti dala uherák, hned bys pěkně vyrostla. Jsme všezravci, tak máme jíst všechno". Dostávám ponaučení, že děti trpí.
Ve školce dávají dětem chleba s nutelou, cpou je bonbonama (jako pochvala při hrách), maso 4x týdně, uzeniny minimálně 1x týdně, sladký čaj, na svačinu rohlík se sýrem (taveným).
Byli jsme na dovolené, kde byli vědci, doktoři, tudíž lidé, kteří se živí "hlavou". I ti podávají dětem smažené záležitosti, bílou mouku horem dolem.
Já jsem za blba, který jde proti proudu, a mučí děti tím, že jim namísto chleba podá hrášek s rýží natural. Rýže natural je hnusná a basta. Bezlepkové těstoviny jsou hnusné, a to že odmítám dávat dětem mléko...to už se setkávám s opovržením.
Kdybych doma maso nepředkládala, mám problémy s manželem.
Chci jen, aby byly děti i já zdraví, schopní chodit do školky. Já nepracuji, protože jsou děti stále nemocní....tudíž jsem s nimi doma, pokud svítí sluníčko, strkám je na 15 minut ven aby se jim vytvořil vitamín D.
Prosím o radu, protože nevím, jak vydržet tlak rodiny. Každá návštěva babiček je stres, dohadování a upozorňování, že dětem škodím.
Viem, že je to tvrdé, ale ja by som zatrhla návštevy babiciek, dokiaľ nebudu rešpektovať Vaše podmienky a jeden dobrý tip, čítala som na jednom fóre, kde mamimka s podobnymi problémami, keď babička predložila sladkost, tak pred jej očami letela do koša. Vraj to pomohlo a už sladkosti nenosila.
Ani nevíte, jak Vám rozumím...Sama s tím bojuji rovněž a to se nepovažuji zdaleka za extrém. Ale nedokážu neustále vzdorovat těm tlakům z okolí, hloupým poznámkám a dělat si zle v rodině
, takže jsem v mnoha směrech rezignovala. Doma to vedu v rámci možností po svém, jakmile je syn s jinými, neřeším detaily, zavřu pusu a snažím se to nějak vydržet. Blbost a neinformovanost lidí je nekonečná, ale pokud nechci žít izolovaně a rozhádaná se zbytkem společnosti, musela jsem se uvolit ke kompromisům (bohužel....). Vadí mi situace, kdy jsem např.byla před mnoha lidmi hlasitě nařčená, že jsem "ZLÁ MATKA", když jsem svému potomkovi dovolila sníst POUZE 2 dorty (on byl pochopitelně "chudák dítě - co z toho života má")...tak na to je těžké argumentovat, protože se lidi na člověka sesypou jak kobylky a nejraději by vás za odlišný způsob života upálili - kdyby to jen bylo v dnešní době možné...Já vím - není to rada:), ale jen že v tom nejste sama
tak držím palce!
Když argumentuji, že mi pití sody s citronem a homeopatika pomohly, tak mi řeknou, že nemám žádnou jistotu, že je to právě ono co mi pomohlo. Případně "víra tvá tě uzdravila". A dětem přede mnou říkají: " já bych ti dala uherák, hned bys pěkně vyrostla. Jsme všezravci, tak máme jíst všechno". Dostávám ponaučení, že děti trpí.
Ve školce dávají dětem chleba s nutelou, cpou je bonbonama (jako pochvala při hrách), maso 4x týdně, uzeniny minimálně 1x týdně, sladký čaj, na svačinu rohlík se sýrem (taveným).
Byli jsme na dovolené, kde byli vědci, doktoři, tudíž lidé, kteří se živí "hlavou". I ti podávají dětem smažené záležitosti, bílou mouku horem dolem.
Já jsem za blba, který jde proti proudu, a mučí děti tím, že jim namísto chleba podá hrášek s rýží natural. Rýže natural je hnusná a basta. Bezlepkové těstoviny jsou hnusné, a to že odmítám dávat dětem mléko...to už se setkávám s opovržením.
Chci jen, aby byly děti i já zdraví, schopní chodit do školky. Já nepracuji, protože jsou děti stále nemocní....tudíž jsem s nimi doma, pokud svítí sluníčko, strkám je na 15 minut ven aby se jim vytvořil vitamín D.
Prosím o radu, protože nevím, jak vydržet tlak rodiny. Každá návštěva babiček je stres, dohadování a upozorňování, že dětem škodím.
Neargumetujte, prostě pokračujte, děti jsou velmi vnímavé a pochopí pravděpodobně vaši snahu....kdyže ne teď tak později ![]()
Nakonec, neděláte to přece pro názor ostatních, ale pro jejich zdraví, pokračujte, nevysvětlujte ( nevšímejte si otázek : a je to dokázaný ![]()
Jděte příkladem, v klidu a s láskou, když jim předloží na návštěvě to, co nevaříte doma, nechte je ať to sní...pokračujte ve vašm přesvědčení, vymýšlejte zdravá jídla, domácí sladkosti třeba z jablek, uvidíte, že to půjde...
Má zkušenost : před zhruba 22 lety jsem také slýchávala poznámky typu : chudák dítě, musí pít obyčejnou vodu a jíst hořký grepy bez cukru, případně neloupanou rýži, oves atd....v tehdější školce na můj návrh ( zapsala jsem se do jakési rodičovské komise pro stravovaní těsně po revoluci
zařadit zkusmo karbanátky z ovesných vloček ( dodala jsem vyzkoušený, celkem chutný recept ) se mi dostalo uštěpačné odpovědi : nikdo to nechtěl jíst
.....
syn tedy rostl, mně se občas pošklebovali blízcí i ostatní...dnes je z něj nádherný dospělý, odvážný člověk a má v hlavě jasno, zdravé zuby a tělo i myšlení
a ostatní je na něm, základy jsou položeny ![]()
V současné době je zdravá výživa a strava více diskutovaná, kdo chce jíst zdravě ( někdy sice rádoby zdravě )...není už považován za asketu anebo šílence...pokračuji u 11 leté dcery a nepřipadá mi to již jako průkopnictví.. ![]()
Přestala jsem vysvětlovat, vnucovat, prostě to tak je, cukr není bílý a mouka taky ne atd...na talíři tvoří základ zelenina..
Držím vám palce!
Kašlete na to, jedte si svým proudem. Je to úplně jedno, protože když se podíváte kolem sebe, naprostá většina lidí, co do našich dětí cpou jedy, je sama nemocná. Názor od takových lidí Vás nemusí zajímat.
Já jsem to vyřešila tak, že jsem v rodině nakoupila knihy o zdravé výživě speciálně pro děti (není to ideální, ale lepší než nic). Hlavně manželova maminka je velmi odolná vůči jakýmkoliv opatřením, které prospívají zdraví (sama je hodně nemocná). Tam je to nejhorší, za zády podstrkává salám a rohlíky. Syn je zatím malý, takže s ní není sám. Do budoucna to budu řešit tak, že tam bude jen krátkodobě a když nebude schopná dodržovat elementární opatření (granko a rohlík k snídani fakt nesnesu), tak tam syn prostě dlouhodobě prázdniny trávit nebude. Tečka. Jednoduché. Do školky nám ho stejně nevezmou (není očkovaný) a mám zálusk řešit i školu tak, že se s podobně smýšlejícíma rodičema domluvíme na domácí výuce a zaplatíme si učitele pro cca 10 dětí. Takže odpadají jedy ze školky a školní jídelny (ale to uvidíme, co přinese život).
Moje okolí je celkem fascinováno mojí proměnou (viditelně se uzdravuji, zhubla jsem konečně, mám mnohem více energie, jsem veselá a psychicky jsem na tom lépe), takže se zajímá, jak to dělám. Když něco málo řeknu, hned to odmítají a tak jenom dál zírají, jak je možné se uzdravovat. A sami propadají do svých nemocí s každou další koblihou navíc. Jenom se tomu směju. Je to každého volba, každého věc, každého právo. S nikým nebojujte, nikomu se nevnucujte, žijte se svými dětmi zdravě, udělejte pro to vše potřebné a odměna bude sladká a okolí Vás nebude zajímat. Mě to takhle funguje, i když zkušenost je samozřejmě nepřenosná.
Tak chápu, že to je těžké, ale zde budete muset zaujmout tvrdý postoj, jak vám radí členka ovekyska. Nakonec zodpovědnost je na vás a ne na nich, čili jediná pravda, je ta vaše a pokud děti nebudou podvyživené, není moci, která by vám mohla tento postup násilím korigovat. Musíte ovšem vědět i fakt, že děti potřebují pro dobrý vývoj kompletní sestavu deseti esenciálních aminokyselin a pokud jim je nějak nedodáte, může to být problém pro zdravý vývoj, čili si tuto problematiku trochu nastudujte.
Děkuji za odpovědi,
jediné info které mi pediatři poskytli, že děti mají jíst maso. Našla jsem výčet esenciálních aminokyselin: histidin, isoleucin, leucin, lysin, methionin a cystein, fenylalanin, tyrosin, threonin, tryptofan, valin. Nicméně v knihovně se mi nedaří nalézt knihu kde bych si mohla prostudovat, co mají děti jíst. Mohl byste mi poradit? U výživové poradkyně jsme byli, tam jsme dostali několik rad, například aby děti jedli co nejvíce smetany s vysokým obsahem tuku, a maso, máslo...
Zároveň všude varují před fastfoody, kde se právě podává jídlo s vysokým obsahem živočišného tuku.
Mám také kuchařky, jak vařit dětem, ale tam se hodně smaží a cukru se nešetří. Pořídila jsem si knihy o zdraví, kde se maso vůbec nedoporučuje.
Můžete mi prosím poradit, jakou knihu si mám prostudovat?
Ještě přidávám tento poznatek: jezdíme na chalupu na venkov, kde děti jedí "všechno", tím myslím pečené bábovky z bílé mouky, knedlíky, hranolky, smažené masíčko, a několik jogurtů denně. Čokoláda a sladké bonbony jsou na denním pořádku. A nejsou nemocné.
Moje děti jedí zeleninu, vařené či dušené maso, ovoce, luštěniny, pohanku, žádné mléčné výrobky (občas kozí jogurt dávám do domácí zmrzliny). A jsou nemocné.
Tuto neděli se synovi udělalo špatně od žaludku, zvracel, sousedka přišla, dala mu napít vody s citronem a řekla, že nejlepším lékem je coca-cola, že tu doporučuje i pediatr. To tvrdí i moje máti, že to někde četla (a mně doporučil lékař pít coca-colu když jsem byla těhotná).
Synovi ji pít nedám, nějak mu to vysvětlím. Jen nechápu, proč jsou jiné děti zdravější než moje. Bydlíme ale v Praze, jestli to není tím vzduchem? Nebo se málo modlím?
Díky za váš názor.
Ja zapasim s podobnym problemom, takze to poznam. S tym okolim a hlavne skolkou/skolou tazko nieco urobite, ale:
- babicky jednoznacne trvdo odstavit a pokarhat!
- snazte sa aby aspon doma deti nejedli cukor, obilie a margariny (napr. z cokolad)
- podla mna maso nie je take zle, detske telo si s nim poradi lahsie
- ak mozete, ako maso im davajte morske ryby (tie chladene, nie mrazene)
- davajte detom vajcia, vacsinou ich zboznuju, vajcia su nabite vyzivnymi latkami
- zeleninu deti moc nechcu, ale zjedia skor sladke cherry paradajky, mozno salatovy list, papriku
- ovocie zjedia vacsinou bez problemov, jablka, banany, bobulove ovocie
- odstavujte im denne pomarance - maju kopec vyzivnych latok
- u nas je oblubena aj stava z jablk, zeleninova stava je zavrhnuta
- ako nahrazku chleba mozete upiect muffiny z "peletovych" muk (kokosova muka, konopna muka, muka z tekvicovych jadierok, zo slnecnice, mandlova muka a pod.) - je to hrozne jednoduche, zmiesate muku s vajcami, vodou, prisladite xylitolom, alebo medom, mala lyzicka sodabikarbony a upeciete za 1/2hod. krasne muffiny - aj ked to nie je surove, ale aspon ovela menej nezdrave ako klasika
Co sa tyka castych chorob deti, skuste sa zamerat na ortomolekulany sposob prevencie, a to vysokymi davkami vitaminov (a neverte mytom o ich pripadnej skodlivosti)
- Vitamin C (pre deti min. 1000mg denne, vo vasom pripade kludne aj 3-6000mg denne) - su na trhu perfektne 500mg cmulacie tabletky (ako cukriky s ovocnou prichutou) - vzdy po jedle, alebo im miesajte trochu praskoveho C-ka do stavy, caju
- Vitamin D3 (do 1000 IU denne - vzdy ked nie su na slnku) - tiez su na trhu v cukrikovej forme
- B komplex (napr. pouzivam Generica kvapky - sladene xylitolom - a to aspon 3x vyssie davky ako su napisane na baleni)
- multivitaminove tabletky pre deti im kupte take, v ktorych nie je aspartam, zelezo a fluor a maju co najvyssi obsah latok, a cim menej vitanimu A
- jod im dodavajte cez suseny drteny kelp (pridajte do solnicky, davajte trochu do jedla)
- sem tam sa zide aj kura kvalitnymi probiotikami - primiesajte do stavy
- doma sladte medom, xylitolom
- kazdy by mal vypit denne aspon 450 - 500ml kvalitnych tekutin na 10kg vahy (ked nechcu vodu, urobte im matovy caj s medom)
Pripajam tabulku odporucania americkych ortomolekularistov pre deti A.Hoffera a A.Saula (boli spolupracovnici L.Paulinga)
| Přílohy: |
![]() tabulka.JPG [ 67.08 KiB | Zobrazeno 36935 krát ] |
Synovi ji pít nedám, nějak mu to vysvětlím. Jen nechápu, proč jsou jiné děti zdravější než moje. Bydlíme ale v Praze, jestli to není tím vzduchem? Nebo se málo modlím?
Díky za váš názor.
Nevím jak se modlíte, ale stačí vynechat jednu nebo dvě esenciální aminokyseliny, nějaký prvek, minerál, nebo vitamín a je problém. Cola pochopitelně zdraví dětem nespraví, ale kvalitní domácí vajíčka a pobyt na čerstvém vzduchu to již je jiná káva. Rozhodně bych si do toho nenechal od nikoho kecat, chce to pouze pevnou vůli a zbytečně si problém nepřipouštět. Pokývat hlavou a dělat si vše dle svého rozumu. Maximálně bych vždy dal jasně najevo, že jde pouze o můj problém a každý by se měl starat o ten svůj, jinak řečeno zametat si před svým prahem.
Dobrý den,
děkuji za Vaše reakce,
s těmi umělými vitamíny: se mi opravdu nechce jim to podávat, máme opodstatnělý odpor.
K aminokyselinám: našla jsem např. pro tyto /cystein, tyrosin, histidin/ pouze jediný zdroj, a to kvasnice. Lze tedy podávat dětem pangamin? Co když budou mít candidu (přiznám se, že test jsem jim zatím neudělala, ale sladké s medem ode mne dostávají a ve školce občas dostávají čokoládu a bonbony) ?
Ohledně modlení....to už jsem byla trochu ironická, ale snažím se i v tomto ohledu protože se všude zdůrazňuje síla myšlenky a vliv prostředí (tím myslím aby děti žily v klidné a harmonické rodině). Osobně se domnívám, že jim právě něco chybí, něco na čem stojí imunita.
Ovoce, zeleninu se snažím podávat ve velkém, ale kombinuji je (dělám koktejly: salát plus banán, švestka), nedodržuji dělenou stravu.
Díky za recept z kokosové a mandlové mouky, to vyzkouším, ale mouka z dýňových semínek je pro nás cenově nedostupná. Snažím se, aby děti papaly ořechy, vejce jim nejede, ale to dávám do polévek.
Vitamín D jim také dávám, když nejsou venku.
Dcera je na hranici podvýživy, bere (na předpis od lékaře) denně Nutrini pití. Je také malá, chodíme a endokrinologii, tam jí potvrdili zánět štítné žlázy. Dostala homeopatika, poté se jí krevní testy zlepšily, ale stále má problémy aby se najedla (často po jídle zvrací, anorexii již vyloučili, jsou jí 4 roky). Celkem paradoxně jí ale chutná brukvovitá zelenina (nejprve jsem jí to vůbec nedávala, ale když si přímo řekne, tak jí to už nyní dám).
Díky za Vaše názory a rady.
Možná to chce zlatou střed(v)ní cestu. A strava má na infekční nemoci malý vliv, pokud nejsou na něco alergické. Na imunitu to chce rybí tuk.
Třeba místo salámu dát šunku, místo hranolek brambory, na dovolenou ať si dopřejou i zmrzlinu, ale max. jednou denně malou porci, atd.....
Coca cola je na žaludek dobrá, ale to neznamená že se má pít pořád, jen při žaludečních problémech trošku, lepší než nějaký léky na žaludek z lékárny.
Díky za Vaše názory a rady.
Právě míchání potravin vede často k kvasným a hnilobným procesům v trávicím traktu a nejjednodušší je tedy používat vždy pouze jednu potravinu, nebo velice dobře stravitelné kombinace. Kombinace jako koktejly: salát plus banán, švestka, to asi nebude to pravé ořechové, po tom kvasí skoro každý.
Dobrý den,
tak jsme přidali i dělěnou stravu (mléčné výrobky a mouku nejíme). Pouze do zeleninových salátů přidávám jako zálivku pomerančovou šťávu nebo citron+olivový olej.
Já osobně jsem si provedla očisty a půst. Výsledek je znatelný výborný. Dětem ale takovéto očisty nemohu provádět.... a právě oni jsou stále nemocné.
Syn 7 let: kašel (vlhký), zelená rýma, bolest v krku. Už jsme nasadili Bioparox, ale po ukončení léčby se mu pomalu vrací příznaky infekce. Takže to vidím, že budeme muset zajít k lékaři a ten nasadí antibiotika. Dávám mu kalobu, homeopatika, snažím se dávat zásadotvornou stravu. Kefír z tibetské houby nepozře. Dávám mu vitamíny (C, pangamin, zinek), mrkvové šťávy, čaj nebo olej z ostropestřece, hylak laktobacílky. Nevím už co dělat dál. Na čerstvém vzduchu je, psychicky se snažím aby se hodně smál a byl spokojený. Přesto je stále nemocný. Dávám mu i pití: půl lžičky jedlé sody, šťáva z citronu, voda 150ml (1x denně, obávám se abych mu neublížila tou sodou).
Zkoušela jsem i urinoterapii, ale to razantně odmítá a má dávivou reakci.
Prošla jsem si kurzy reiki, mám 2. stupeň.... ale na něj to nezabírá. Je mu to příjemné, ale infekci to nezlikviduje.
Maso dostává (pokud možno ryby nebo krůtu či kuře), ale snažím se mu dávat malé porce (asi 30g denně).
Hladovku odmítá, má hlad. Pokud mi ale potvrdíte, že alespoň jednodenní hladovka pomůže, zkusím to. Ze své zkušenosti ale vím, že hlad je neodbytný a hladovka má smysl hlavně pokud je několikadenní.
Prosím poraďte. Díky
Jako zasloužilý tatík a hlauně zasloužilý učitel (tedy stovky lidských osudů) mohu říci to, že fysické problémy (údajně nemoc) často nastavují zrcadlo vztahům. Děti velmi často utíkají do nemoci tam, kde mezi dospělými, které mají rádi, jest něco v nepořádku. Dítě to nemůže a neumí vyřešit, neb není důstojným partnerem, tedy jen ventiluje to nepohodlí. Antibiotika (a jakékoliv jiné "léky") vůbec nejsou na místě.
velmi velmi velmi správně!
martina72: Tak s tím se ztotožňuji!
Ale jinak jsou reakce okolí kolikrát natolik drsné, že člověk až zírá
! A nejhorší je, že takhle reagují zpravidla pouze ti, kteří sami NAPROSTO NEMAJÍ žádné znalosti a už vůbec ne osobní zkušenosti. Jejich postoje bývají často nejvíc agresivní. Naučilo mě to mlčenlivosti na témata alternativní léčby
= probírám věci pouze se zasvěcenci. Jinak je to ztráta času a energie
.
Také souhlasím s nickem Martina72. A vy byste to ještě pohnojili "tvrdým postupem" a nestýkáním s prarodiči......bože, kvůli jídlu?! Dělat rozbroje a dusno kvůli tomu, že babička prostě vyrůstala v jiné době a každá ta doba má svou zdravou a nezdravou stravu, však před dvaceti lety se doporučovalo A a zakazovalo Bé, teď je to naopak, no a za dalších 20 let se to zase prohodí.....skutečně malicherné důvody, proč upírat dětem prarodiče. Trendy ve výživě podléhají módě a mediální masírce.
Ke složení vašeho jídelníčku se nevyjadřuji, já vyrůstala právě na té vesnické stravě, to je ovšem v minulém století, ale našeho syna jsem krmila stejně.
To vaše zkoušení urinoteraie, to už mi přijde hodně přes čáru, chudák děcko, někdo urinoterapii prostě DÁ - že si to v hlavě odůvodní a někdo NEDÁ, a to mluvím o dospělém člověku a jeho svobodné vůli.....Připomíná mi to: My vám tu lásku prostě vnutíme, i kdyby to mělo být silou. Dítě potřebuje PESTROU stravu a vy mu ji upíráte a pak se divíte, že je pořád nemocná a špatně prospívá.
Matky, které zkouší na dětech urinoterapii, by měly být pod dozorem sociálky, tahle metoda patří jen do rukou dospělých svéprávných lidi - já sama bych to vnitřně nedala, jen zevně. Moč, které je produktem nemocného těla by jí měla vyléčit?!
Dítě jako rukojmí, prarodiče odstavení, to je fakt ta pravá a láskyplná atmosféra, aby děcko prospívalo......Vždyť je to stejné jako nucení do náboženství, do které se rodiče narodili, tak dítě musí taky, i kdybychom k tomu měli tichou domácnost s prarodiči......Však až děcko přijde do kolektivu, tak si dá i tu colu, i ty přesolené brambůrky, smažák.....a co?Z takovýho chudý "pseudovýživový" talíř by si měl člověk vybrat sám a dobrovolně, až si bude moci sám vyzkoušet i jiné krmné styly...Totalita, jenom v jiném hávu.
Ještě jsem se nesetkala se svšežravcem, co by agresivně a vehementně cpal někomu proti jeho vůli to svoje, ale naopak je zcela běžné.
Ohledně psychických důvodů, na to již začínám mít reakci jako býk na rudý hadr. Jsme úplná rodina, děti jsou chtěné, milované. Běžné problémy doma máme, ale domnívám se, že patříme mezi šťastné lidi. Krom naší rodiny znám i jiné slušné lidi, kteří bojují s nemoci svých dětí, jsou to opravdu milí klidní kultivovaní lidé, a přesto děti trpí na záněty ucha atd. Pak znám rozvedené rodiny, kde jsou (byly) děti vystavovány konfliktům, a jsou zdravé.
Mně bylo po vyšetření kapky krve řečeno, že mám v sobě infekci, po očistách jsem plná sil a energie (jako králíček duracel). Dětem ale sankhapraksalanu dělat nemohu, ani očistu jater, ani klystýry.
Jsem přesvědčena, že syn má právě v sobě parazity, candidu a plísně. Je mu 7 let, syrový česnek nepozře. Zato kečup, hranolky, palačinky, to ano. Když mu stopnu sladké, naříká. Ne jednou, dvakrát... naříká celý den. Ovoce, zeleninu baští hodně, čočku, rýži natural, pohanku, maso, vše ok. Jen kefír z tibetské houby nejí, ale přidávám mu jej do zmrzliny (domácí: z jahod a medu).
Nevím jak mu mám pomoci, co ale vím, že já měla vitariánskou stravu několik měsíců a nepomohla mi. Zřejmě jsem si krmila bacily právě medem a sladkým ovocem. Syn právě sladké miluje a já se cítím špatně, když mu zatrhávám cokoli sladkého (i hořkou čokoládu dostává 1 dílek denně).
Psychika je dneska v módě. Dá se na ni svést prakticky všechno. I když jsi v naprosto dokonalé pohodě, někdo řekne, že máš hluboko fixovaný problém
z dětství ani o něm nevíš. Chytneš klíště, dostaneš boreliózu ale problém je psychosomatického rázu. Klasická onemocnění vlastně neexistují, všechno je
v psychice. Když je nejhůř, tak se řekne, že je to trauma z předchozího života.
Jestli se vyšetření z kapky krve platí cash, tak to se nedivte, že vám něco "našli". Každý cikán chválí svoji planetu. Takto se vyrábějí pacienti, jednou je to infekce, pak paraziti, někdy karma, někdy test boží.....
Pokud je v naší populaci tolik paraziticky nakažených lidí, jak se teď hodně píše, proč nejsou tito paraziti objeveni při pitvách zemřelých?
Ona to je otázka, jednodenní hladovění nevidím u dítěte jako problém, ale spíše bych opravdu radikálně omezil na nějakou dobu sacharidy a zvýšil přísun laktobacilů. Hodnotu pH můžete hnát nahoru šťávou z okurek, což je docela pitné a vyzkoušejte autopatii, s tím by nemusel mít problém a je celkem účinná. Kuře pokud není domácí, tak asi vynechat, to je lepší kachna, nebo králík a hlavně bych dodal omega 3 mastné kyseliny, třeba rybí tuk, nebo sirná patlanice.
Nenechte se vytočit, to vám za to nestojí a pokud jde o sladké šmejdy, to je trochu problém, ale můžete najít řešení v xylitolu, stévii a lipii sladké. Sladké jídlo z nich bohatě vyrobíte a cukr v něm nebude.
Tak děkuji moc pane Jardo,
ohledně toho masa, v diskuzích píšete že nejlepší maso je čerstvě zabité. Já už zvažuji domácí králíků, ale opravdu je v tom domácím mase a z průmyslu takový rozdíl? Domníváte se, že maso z obchodu je opravdu škodlivé? Teď bylo ve zprávách, že poláci produkují kuřecí s antibiotiky, máme tedy kupovat pouze "bio" maso? Anebo se prodává vodňanské kuře, které všichni vychvalují, ani to není v pořádku? Jaké maso bychom měli kupovat, pokud neznám přímo chovatele? Existuje nějaká databáze chovatelů ke kterým může mít člověk důvěru? Doporučujete jehněčí, ryby, krůtí? (Hovězí a vepřové předpokládám ne, to nekupujeme.)
Lucie
Neviděl bych to tak tragicky.
Na jednu stranu je maso obecně špatně. Na druhou stranu, krom polského, které odmítám a priori, bych se masa nezříkal.
Osobně se snažím kupovat bio, ale ne vždycky to vyjde a tak moc se nestane...
Dobrý den všem vespolek,
po přečtení vašich reakcí zde napíši tuto moji reakci:
nechápu, z čeho usuzujete, že máme děti jako rukojmí. Kontakt s prarodiči neodmítáme, naopak podporujeme.
Prarodiče ve svém mládí rozhodně coca-colu nepili, maso měli (když se měli dobře) 1x týdně. Bonbony a konzervy taky neměli. Jedli jednoduchou, levnou stravu.
Jídlo dětem opravdu předkládáme takové, aby bylo zdravé, čerstvé a chutné. Alkohol, coca-colu u nás doma nepodáváme. Kupované sladkosti z levné čokolády a bílé mouky a hnusné marmelády doma nemáme, nevím proč bychom měli utrácet peníze za p-otraviny které škodí.
Dětem nenabízím nic, co bych předtím nevyzkoušela sama na sobě. Néti provádí už i 5ti letá dcera sama a dobrovolně.
Urinoterapii jsme začali aplikovat synovi na ekzém, poté co jsme rok neúspěšně od doktorů mazali asi 8 různými mastmi, kde byly i kortikoidy. Po aplikaci uriny na ložiska ekzému se nestal zázrak přes noc, trvalo to asi 6 týdnů, ale hnisavá rudá ekzematická ložiska již nejsou ani rozpoznatelná, kde byla (my to samozřejmě víme, protože jsme je prohlíželi každý den 2x). Zkrátka nejsou.
Ale děti mají bradavičky (po jedné návštěvě aquaparku), a tam urinoterapie zatím nijak nezabírá. Zkusím křídu. Mimochodem, zaříkávání bradavic u nás nefunguje.
Doufám jen, že mi nenapíšete, že bradavičky mají jen zlí despotové a kdybychom uměli být "v pohodě", tak na nás bradavice neskočí...asi jsme se tomu viru měli vyhnout v zatáčce v bazénu, když plavala okolo nás.
Ohledně vyšetření kapky krve: na obrazovce jsou některé věci velmi dobře viditelné, a jsou nezaměnitelné.
Ale děti mají bradavičky (po jedné návštěvě aquaparku), a tam urinoterapie zatím nijak nezabírá. Zkusím křídu. Mimochodem, zaříkávání bradavic u nás nefunguje.
Doufám jen, že mi nenapíšete, že bradavičky mají jen zlí despotové a kdybychom uměli být "v pohodě", tak na nás bradavice neskočí...asi jsme se tomu viru měli vyhnout v zatáčce v bazénu, když plavala okolo nás.
Ohledně vyšetření kapky krve: na obrazovce jsou některé věci velmi dobře viditelné, a jsou nezaměnitelné.
Luci, take it easy, nic se neděje. Jen si tady všichni povídáme. A jsme Ti velmi vděční za podnět, za to vlákno. Každý si tím pádem znovu uvědomí určité věci, obohatí se o zkušenost a názory druhých a transformuje si své postoje. S Tebou to má u každého z nás, z principu věci, pramálo společného. Neber to tedy osobně, není co.
Ta poznámka s křídou je hooodně fajn.
Když byla moje žena těhotná (a já učil) sežrala mi veškerou křídu, kterou jsem si dosti draho nakoupil (ve škole jsme fasovali šmejdy). ![]()
Osobne jsem mel moznost videt chovy Vodnanskeho kurete. Vubec to nepochazi z Vodnan. Je z Melnika, Kutne Hory atd. Roste v halach kde je v kazde hale cca 120.000 kurat a z jednodenniho kurete to jde na porazku za 28-35 dnu. Krmivem jsou specialni granule a voda. Od te doby co jsem to videl, jsem nemel zadne kure v puse. Jednim z vyznamnych odberatelu Vodnanskych kurat je Kfc.
To je pekelná odpověď. Je pro normálního smrtelníka se do takového chovu podívat? Viděla jsem různé hrůzné záběry, ale chtěla bych to někdy vidět osobně. A z čehopak se skládají ty speciální granule? Není tam přisypáno trochu masokostní moučky? Nebo drobky z kafilerie? Dřívě si tedy lidé chovali vlastní drůbež, kterou si také vlastnoručně zapíchli a spapali. Nyní hodně lidí (ale dříve přeci také) bydlí v bytech a nemá možnost si chovat vlastní dobytek na maso. A louky pro seno také schází. Takže otázka zní, kde máme kupovat kvalitní maso?
Copak vy všichni zde máte vlastní pozemek se zvěří kterou si vykrmujete?
Kdo někdy jedl dobré domácí kuře, kachnu, krůtu nebo slípku, nemůže mu to z krámu chutnat. Je to přinejmenším nahořklé a tak trochiu s málo bohatou chutí, to je první dojem, Za další se maso chová " kuchařsky divně". Nu, a ta krmiva a léčiva jsou jasná, oni si musí nějak vypomoci, ona to není prdel jet ve velkém, je to sice služba lidem "zalevno" (žroutům - kuře není nezbytná potravina)), ale zas něco za něco.
Lucindě odpovíme to, že maso není nezbytná potravina k životu. Pokud ti chutná, sežeň si ho tam, kde se dobytek, prase a drůbež pase. Víte, co žere normální slepice (tedy i kuře?) Semínka, kde co najde, trávu (kačeny žerou kopřivy), lístečky, hlínu, červy, slimáky, zeleninu, ovoce, i myši (really). Prase to samé, jsou to všežravci. Krávy mají rády v podstatě jen trávu a semtam nějaké listí ze stromů.
A malé info, lucindo, louky pro seno nejenže neschází, naopak, luk je nadbytek, bude se zalesňovat, trávu, seno a slámu v podstatě nikdo nechce, pálí se to či vyvrhává do roklí, tak je to tady na vsi.
Áno potraviny z krámu, to je kapitola sama o sebe,hlavne čo sa masa týka.
Doma jsme pred 2 roky zkouseli vychovat bio kurata (15 ks z vlastnich bio vajec) a vubec se to nepovedlo. Na bio potrave vubec nerostli. Po 4-5 mesicich sli na spalek (vaha neprekrocila ani 1 kg) a daly se sousedovi na uvareni pro psa.
Chyba bude v tom, že to byly "biovejce" a snažili jste se mít "biokuřata".
My jsem měli slepice normální (jak to tak na vsi chodí), vejce také (jejich, vysezené) a stravu (jak to tak na vsi na čtvrt hektaru krajiny chodí) také.
To taky můžete říct, že jste měl krávu a vona málo dojila, poniváč žrala trávu.
Bio jsem to nazval z toho duvodu, ze to byly vejce z naseho chovu nasimi slepicemi vysezene, takze nic kupovaneho. Kupovane byly jen kdysi ty slepice a 1-2 roky byly na nasi strave = co pozemek da.
Dobrý den vespolek, Nebyl to sice dotaz na mne, ale ja uvedu ze se snazim byt Fruktivor (plodozravec) a nemam s tim jediny problem. Pokud je neodkladne nutne snist cokoli jineho z duvodu nejake spolecenske akce, rodinne oslavy atd. tak to snim a nehroutim se z toho. Pokud je telo ok, tak si z takovych 10 prohresku za rok nic nedela. Ludindo, to, že někomu vita nesedlo nebo neprospívalo, samo o sobě nic neznamená. Všechno jde provozovat dobře anebo špatně. Navíc je důležité i to, jaký byl předchozí stav. Nechce se mi věřit, že by stačilo pár (to je konkr. kolik?) měsíců např. na zkažení zubů. Mmch, teď jsi opět bez kazů? A před vita jsi byla bez jediného kazu? A to samé i u ostatních naznačených problémů... Ale o vita tě přesvědčovat nechci, každý ať si zvolí cestu ke štěstí dle svého. Chtěla jsem vlastně napsat spíš to, že podle stylu tvých reakcí mi nepřipadáš v úplné psychické pohodě. Takže možná zádrhel je právě tam. A u tvých dětí to vypadá na špatnou imunitu (aspoň podle popisu). Protože to, čím je krmíš, je relativně zdravá strava a vklíněné školkové jídlo by je nemělo porazit. Pokud se ji na vita zkazily zuby, tak je to tim, ze krmila sladkym ovocem kvasinku a ta ji z tela vymlatila molybden. Jeho nedostatek zpusobil kazici (hnijici) zuby. Nutno doplnovat do doby, dokud se nezbavite kvasinky. Já bych si spíš tipla, že ty zuby nebyly úplně v pořádku už předtím. Změna stravování možná jenom urychlila něco, k čemu by jinak došlo časem.
Info: jednalo se o kaz, který vznikl na předním spodním zubu, tedy na jedničce. Jelikož byl tento kaz viditelný dobře, mohla jsem sledovat, jak brzy sám zmizel, potom co jsem začala jíst ty ryby. Velmi mě zajímá, pokud existují skuteční lidé kteří jsou vitariáni, a opravdu jsou silní a zdraví. Mě vitariánství ublížilo a zdravotní stav se zhoršil. Potom co jsem začala jíst maso, se zlepšil. Nazdar. Vitariáni všech zemí spojte se a přesvědčte nás, že maso není potřeba. Můj naprosto laický názor je, že problémy se zuby má na svědomí nedostatek minerálů. V těch rybách jsi zřejmě přijala některé z těch, které ti předtím ve stravě chyběly. Ale demineralizace podle mě není záležitost několika měsíců, ale propracovává se k ní dlouhodoběji. Přiznám se, že osobně žádného vitouše neznám, takže mohu soudit jenom podle sebe. Na 100% živé stravě jsem od začátku 2012, předtím tak 3 roky 90-95% - zbytek byla zelenina dušená/vařená/grilovaná, nějaké luštěniny, občas pohanka, brambory, maso zcela výjimečně a pouze ze "společenských" důvodů (např. návštěvy, kde se nehodilo odmítnout vlastnoručně uvařené jídlo). Ještě předtím jsem jedla sice v podstatě všechno, ale zato hodně střídmě. Svou fyzickou sílu si neodvažuju odhadovat, odjakživa jsem útlá bytost. Počítá-li se však i se silou vnitřní, tak bych si dovolila říct, že ta se postupem času utužuje. Zdraví je subjektivně dobré, objektivně nevím, protože k doktorům nechodím (nemám důvod, nebývám nemocná a nic mi nechybí). Když píšu, že nemám zdrav. problémy, tak tím myslím, že nemám naprosto žádné - žádné občasné virózky, žádné migrény (těch jsem si před vita užívala ve velkém), žádné "blbé nálady", žádné bolesti před ani při menzesu, žádná celulitida, zmizely i tzv. problémové partie, zato se zpevnily svaly (ne zmohutněly)... Zubní kaz nemám ani jeden. Vlasy mám lesklé a poměrně husté, nehty pevné a rychle rostoucí, pleť čistou a vypjatou. O tom, že maso není potřeba, nikoho přesvědčovat nechci. Mě zatím taky nikdo nepřesvědčil, že potřeba je. Minimálně všežravé příklady, které vídám kolem sebe, nepůsobí inspirativně. Na druhou stranu maso (v umírněném množství a uspokojivé kvalitě) nepovažuju za největší zlo. Ale sama jsem dospěla k tomu, že mně osobně nijak neprospívá (mám po něm méně jasné oči, zato je mi pak cítit pot), navíc mi jeho jezení začíná být proti srsti tak nějak vůbec - a to jsem nikdy o výživě neuvažovala z etického hlediska. Na tvém místě bych ani tolik neřešila maso, ale vyřadila bych hlavně všechny rafinované, zpracované "potraviny", jako pečivo, těstoviny, cukr, běžné ml. výrobky, sůl, škroby... Měj se Obcasnou konzumaci domaciho masa asi neni potreba zakazovat. Od doby kdy nejim maso, tak nebyvam nemocny, agresivni, nasrany, nekricim, nerozciluji se atd. ohledně toho masa, v diskuzích píšete že nejlepší maso je čerstvě zabité. Já už zvažuji domácí králíků, ale opravdu je v tom domácím mase a z průmyslu takový rozdíl? Domníváte se, že maso z obchodu je opravdu škodlivé? Teď bylo ve zprávách, že poláci produkují kuřecí s antibiotiky, máme tedy kupovat pouze "bio" maso? Anebo se prodává vodňanské kuře, které všichni vychvalují, ani to není v pořádku? Jaké maso bychom měli kupovat, pokud neznám přímo chovatele? Existuje nějaká databáze chovatelů ke kterým může mít člověk důvěru? Doporučujete jehněčí, ryby, krůtí? (Hovězí a vepřové předpokládám ne, to nekupujeme.)
Ono bohužel v řetězcích nic moc kvalitního koupit většinou nejde. Vše je o nákupní ceně, která je stlačena na nesmyslně nízkou úroveň, zisku kolem 60 % a pak logicky dodavatel musí dodat šmejd, aby se do nákupní ceny vešel. Domácí maso dnes běžně koupíte a myslím, že návrat hospodářských zvířat na vesnici bude v budoucích letech pokračovat. Osobně lidem radím jíst taková zvířata, která se prakticky nedají kontaminovat a to kachna, krůta, králík, nutrie a skopové. Rozdíl je velký, jak chuťově, tak nutričně a o kontaminaci ani nemluvě. O databázi nevím, ale určitě s tím pracuje agentura JPPUŘ (Jedna paní povídala u řezníka) a toho bych se držel. Lidé obecně moc nechválí a pokud k tomu doporučení najdou důvod, nelze ho brát na lehkou váhu. Velmi mě zajímá, pokud existují skuteční lidé kteří jsou vitariáni, a opravdu jsou silní a zdraví. Mě vitariánství ublížilo a zdravotní stav se zhoršil. Potom co jsem začala jíst maso, se zlepšil. Nazdar. Vitariáni všech zemí spojte se a přesvědčte nás, že maso není potřeba.
To bych takto neviděl, on asi není žádný jednoznačně špatný stravovací směr, spíše ho lidé špatně uplatňují vztažmo k typu svého trávení a také v nesprávném místě, tedy podnebním pásmu. Vitariánství je celoročně aplikovatelné spíše do vyšších teplot, nebo jde aplikovat zde v teplých měsících a v zimním období si ho může dovolit spíše Pita, ale Váta se pak většinou klepe zimou jako drahý pes. Navíc tělo se stravou časem i mění a nejde tedy tvrdit, že jeden stravovací směr je použitelný na celý život.
Přesně tak, to je hrůza co tu Lucinda píše. Tyhle matky by měly být pod dozorem sociálky . Pokud bych byla matkou malých dětí a jejich babička by pro mé děti a její vnoučata upekla domácí pečivo - to pravé "babičkovské upečené s láskou", při jehož pečení by babička myslela na vnoučata a těšila se, jak jim bude chutnat ......byla bych šťastná jako blecha a takové pečivo je pro děti 100 x prospěšnější, než nějaké bezlepky a křupky......líbala bych jí ruce. Užitek z toho, když by si vaše děcka v neděli ke sváče zakousla jednu nadýchanou makovou buchtu, upečenou s láskou, by se odrazil v psychice všech a došlo by ke zklidnění atmosféry v rodině a babička by měla radost, že její práce byla oceněna, že dětem chutná a že je přijímána. Děti to přežijí. Čím více jim budete něco odpírat a zakazovat, tím větší pak bude "odříkaný krajíc" a nezmůžete nic. Půsty obecně jsou záležitostí hlavy a svobodného rozhodnutí, kdy dotyčný jedinec je schopen vlastního úsudku, proč to dělá a k čemu to je, proto pokoušet se "půstovat dítě" beru ze svého pohledu jako týrání. Jakmile se dostane nějaký výživový styl do popředí, tak rodiče se toho zavile zmocní a už to cpou i dětem, které si ale volit nemohly. A čím více má dítko zdravotních problémů, tím se mu více "utahuje šroub" a má to doma "vostřejší" v jídle.......je mi jich líto. Jsem ráda, že jsem jako malá holka mohla chodit na zabíjačku, mohla si mazat patky chleba máslem a tlustou vrstvou hořčicí, chleba se sádlem a cibulí, u babičky jsem se mohla nacpat lívanců a švestkových knedlíků, maštěných sádlem.......mohla jsem pít limonádu malinovku a kofolu. Na to se totiž pak vzpomíná, a ne na to, jak dítě musí tlačit bezlepkový chleba a luštěninovou pomazánku.....a že se máma zase rafla s babičkou, která umí tak báječné borůvkové lívance....... Užitek z toho, když by si vaše děcka v neděli ke sváče zakousla jednu nadýchanou makovou buchtu, upečenou s láskou, by se odrazil v psychice všech a došlo by ke zklidnění atmosféry v rodině a babička by měla radost, že její práce byla oceněna, že dětem chutná a že je přijímána. Děti to přežijí. Čím více jim budete něco odpírat a zakazovat, tím větší pak bude "odříkaný krajíc" a nezmůžete nic. Půsty obecně jsou záležitostí hlavy a svobodného rozhodnutí, kdy dotyčný jedinec je schopen vlastního úsudku, proč to dělá a k čemu to je, proto pokoušet se "půstovat dítě" beru ze svého pohledu jako týrání. Jakmile se dostane nějaký výživový styl do popředí, tak rodiče se toho zavile zmocní a už to cpou i dětem, které si ale volit nemohly. A čím více má dítko zdravotních problémů, tím se mu více "utahuje šroub" a má to doma "vostřejší" v jídle.......je mi jich líto. Jsem ráda, že jsem jako malá holka mohla chodit na zabíjačku, mohla si mazat patky chleba máslem a tlustou vrstvou hořčicí, chleba se sádlem a cibulí, u babičky jsem se mohla nacpat lívanců a švestkových knedlíků, maštěných sádlem.......mohla jsem pít limonádu malinovku a kofolu. Na to se totiž pak vzpomíná, a ne na to, jak dítě musí tlačit bezlepkový chleba a luštěninovou pomazánku.....a že se máma zase rafla s babičkou, která umí tak báječné borůvkové lívance.......
Zde máte plnou pravdu, jednoznačně bych zde volil pouze metodu příkladu a pokud dítě bere rodiče jako nezpochybnitelnou autoritu, pak ten příklad většinou přijme. Pokud ho nepřijme, tak neřešit, jet si stále svoje a jemu dát to na čem si trvá, má patrně jinou nezpochybnitelnou autoritu, třeba babičku a pak nemá cenu s ním bojovat. Takový boj se nedá vyhrát, nakonec se dítě na truc otočí i proti vám a tam už nejde o záviděníhodnou situaci. Přidám zde svůj dotaz, děkuji - dcera 3 a půl let trpí na zadní rýmy a díky nim má už 2x píchané ucho. Jídlo se u ní snažím řešit s rozumem, nic extrémního, protože děti jsou tvrdohlavé a jak zde již bylo řečeno, babičky ji nacpou těmi největšími hnusy. Snažím se do nich občas klavírovat, ale zatím marně. Plus samozřejmě školková strava. Doma se snažím omezit (ne úplně vysadit) lepek a cukr. Hodně jí vývary z domácích kuřat, což mi doporučily bylinkářky jako nejlepší prevenci proti nemocem. Zeleniny mi sní pomálu a ovoce o trochu víc. Denně dávám Biopron, Celaskon, rybí tuk na lžičku, Dologran a sirup na imunitu (možná je to moc?). Jen mě tak napadlo, bylo by v pohodě, kdybych dávala do želatinové kapsle mačkaný česnek? Neudělá to dceři paseku v žaludku? Alergii dle výsledků z alergologie nemá na nic.
U česneku nevidím moc problém ten žaludek v pohodě dává, ale pokud se má dostavit léčebný efekt musí se aplikovat ráno a nalačno což nemusí z mnoha důvodů člověku vyhovovat. Asi bych vyzkoušel začít od minimálních dávek a pomalu stoupal a vždy mějte na paměti úsloví že "Česnek je ráno lék a večer jed". Z lékárny bych doporučoval koupit tento přípravek https://www.drmax.cz/bactoral-16-tablet a vyzkoušet ho nějakou dobu aplikovat a současně vynechat chemické zubní pasty a ústní vody, prostě namnožit v dutinách správné bakterie a docílit přirozené ochrany sliznic. Moc moc děkuji, pane Zajíčku! Tak jsme se právě vrátily s dcerou z ORL - opět píchání a antibiotika. Jsem zoufalá. Poslední píchání a ATB na konci ledna. Zase nevysmrkatelná zadní rýma, chrápání v noci. Bactoral jsem koupila, podáváme už 4 dny, tak se utěšuji, že ještě prostě nestihl zabrat jako prevence. Pastu na čištění zubů již nepoužíváme vůbec. Nejsem znalec a tak si netroufnu ta antibiotika odmítnout, abych tím nenadělala ještě větší paseku se zánětem, ale jsem si jistá, že jsou svinstvo a nechci je do dcery rvát! Co ještě můžu dělat? PS: už druhý doktor řekl, že má dcera úzké zvukovody a tvoří se jí dost mazu. Co říkáte na vyoperování mandle nebo drenážní trubičky, prosím? PS: už druhý doktor řekl, že má dcera úzké zvukovody a tvoří se jí dost mazu. Co říkáte na vyoperování mandle nebo drenážní trubičky, prosím?
Víte ono je těžké radit když člověk neví přesně jak se dcera stravuje a jak vlastně žije. Každopádně zde neřešíte příčinu a ani jeden z uvedených medicínských postupů a navrhované léčby se příčinou nezabývá a je tedy logické že z dlouhodobého pohledu nemůže jít o vyřešení daného problému. Osobně operace považuji v zásadě za mrzačící úkony v případě že není objektivně známá příčina problému a není tedy zcela jasné že operace problém vyřeší a trvale odstraní. Zde jde s vysokou pravděpodobností o důsledek špatné životosprávy, stresové zátěže a případně i dalších faktorů a ani jedno z toho operace vyřešit pochopitelně nemůže. Základ je vynechat ze stravy vše co může zahlenění spouštět, patrně něco mohou říci intoleranční testy a již nakumulované hleny ředit pomocí ACC Long, do uší několikrát denně kapat tento přípravek https://www.drmax.cz/phyteneo-otic-solution-gtt který maz naředí a zvukovody uvolní tedy odstraníte alespoň jednu z příčin vzniku zánětu. Pochopitelně je potřeba srovnat mikrobiom střeva protože problém s hleny a záněty pochází v naprosté většině případů odtud. Pokusím se na stravě více zapracovat, ale dcera chodí do školky, tam to určitě neuhlídám. Babičky se pokusím zpracovat znovu. V lékárně jsem poptávala ACC Long, ale když slyšeli, že je dceři 3 a půl, nechtěli mi jej prodat - že pro děti je jen ACC sirup. Vámi doporučené kapky do uší určitě koupím, až se jí bubínek zacelí. Jinak analýza intolerance zní dobře, vyskočila na mě při zadání do vyhledávače tato firma https://www.intolerancnitest.cz/kontakt/ - myslíte, že může být? Asi to bude dobrý start k odpíchnutí, jsem úplně bezradná, co se stravování dcery týče. Kde začít, co vysadit, co nasadit... Jinak ještě dodám, že na alergologii testy z krve vyšly všechny v pořádku. Moc děkuji, jste skvělý, pane Jardo! Jinak ještě dodám, že na alergologii testy z krve vyšly všechny v pořádku. Moc děkuji, jste skvělý, pane Jardo!
Tak sirup proč ne stejně to obsahuje stejnou účinnou látku rozdíl je pouze v dávce. Obhledně těch testů mě klidně zavolejte poradím kde bych to viděl rozumné udělat, zmíněnou firmu neznám tedy nedovedu vyhodnotit. Alergie a intolerance je poměrně zásadní rozdíl i když se domnívám že u dcery to bude spíše nějaká docela hrubá chyba ve stravě. Mám osobní zkušenost s tím že jsem neznala alternativní metody léčení a doplatila jsem na to tím, že jsem podstoupila hysterektomii s adnexektomií s řadou následků, na které mě nikdo předem neupozornil a gynekolog mi zákrok vymaloval jako naprosto bezproblémový a pro mě vlastně to nejlepší. Protože mou neznalost a postup klasické medicíny považuji za selhání medicíny, alespoň mě mohli upozornit, že je tady nějaká možnost alternativního řešení, tak jsme se rozhodla dělat alternativě osvětu, založila stránky se kterými mi pomáhá známý a blog atd. Ale hlavně, k tomuto tématu.
Ono šířit osvětu není tak jednoduché, osvícení nepřichází samo od sebe, nakonec i dítě kterému říkáte nesahej na ten sporák neposlechne a stejně to zkouší až se spálí, pak již tam nesahá a ví že je to tak správně. Dnešní život většiny jedinců je postaven na víře že někdo přemýšlí za něj a tedy on sám nemusí mozek prakticky používat. Toto je nám vštěpováno do hlav již od narození že za nás nejdříve přemýšlí rodiče, pak pedagogové na všech stupních škol, následně vedoucí pracovníci, lékaři, právníci a další jakoby odborníci různých státních orgánů, což nás udržuje v klidu a bez přemýšlení až do doby kdy nás v těžkém snu napadne myšlenka, "A kdo tedy vlastně přemýšlí za ty co přemýšlejí za mě". V tom momentě se vzbudíme hrůzou protože nám dojde že i ti co jakoby přemýšlí za mě jsou vychování tak že i za ně někdo přemýšlí a z toho plyne že téměř nikdo vlastně mozek logicky nepoužívá protože se spoléhá na zažité schéma že někdo přemýšlí za něj. V tomto je celá zhouba lidstva, protože jak začne člověk přemýšlet sám za sebe nést za sebe a své konání plnou zodpovědnost je pro systém ohrožením, což je hlavním důvodem obrany uvedeného schématu ze strany elit a je mu pochopitelně přizpůsobeno i to jak je člověk vzděláván, nebo lépe řečeno indoktrinován. V zásadě jde o logický postup vedoucí k vytvoření otroka závislého na uvedených indoktrinovaných schématech kdy svobodu těla i ducha může získat pouze tím že začne tu kulatou věc na vrcholu svého těla používat v souladu s tím k čemu ji stvořitel člověku daroval. Nedivte se tedy většinovému nepochopení vaší snahy o osvícení ono začít myslet a nést za sebe plno zodpovědnost velkou část populace doslova děsí. No, já nevidím problém jenom v té neochotě "myslet" sama za sebe. Setkala jsem se u spousty žen s tím, že by byly ochotné zkusit alternativu, ale prostě o této možnosti nevědí, a ano, v systému, kde čekají, kdo jim co řekne jim to nikdo neřekl. Na druhou stranu jsou zapřísáhlí až agresívní odpůrci alternativních metod. A bohožel, v oblasti ženských problémů klasická medicína tápe, selhává, uchyluje se k pozorování, k poškozování žen syntetickými hormony a k odstraňování orgánů a říkají tomu léčba. Přitom spousta žen by alternativu zkusila raději než operaci, ale neví o ní. Proto si myslím, že osvěta je potřeba. Spousta žen ani neví, kdy se jí jaké hormony tvoří, co způsobuje přebytek nebo nedostatek toho či onoho hormonu, že antikoncepce zabraňuje ovulaci a tím tvorbě progesteronu a co vše se změní, když jim jsou odebrány, jak lékaři tvrdí "zbytečné orgány". Prostě postup klasické medicíny mi připomíná dobu, kdy se přikládaly pijavice a pouštělo žilou.
No tak to pozor srovnávat moderní medicínskou torturu a přikládáním pijavic a pouštěním žilou bych rozhodně nedoporučoval, protože obě tyto metody jsou naprosto promyšlené a plně funkční pokud je neprovádí nějaký idiot, ale někdo kdo ví co a proč dělá. V obou případech se tak dá docílit poměrně slušných výsledků v zásadě s naprosto minimálním rizikem a rozhodně nejde o mrzačící nevratné zákroky. Jinak si neodpustím komentář že neznalost zákona neomlouvá a to ani těch lidských natož přírodních protože příroda chyby rozhodně neodpouští ani prominentům, prostě její zákony platí pro všechny stejně což bych řekl že je správně. Jiná je ta otázka víry v autority a odborníky, zde já tvrdím že kdo neví věří a kdo ví ten nevěří a vždy je lepší vědět než komukoliv věřit a spálit se. A ještě jeden poznatek k těm negativním reakcím. Že spousta lidí zcela odevzdá svou moc nad zdravím lékařům je určitý trend, či přežitek a hlavně pohodlnost, přoč přemýšlet, oni mi na to něco napíší a vedlejší účinky sledovat nechci. Tedy pohodlnost a snad i hloupost. Ale obrovské arogance a až nenávisti se mi na některých diskusích dostalo přímo od lékařů, argumentujíc především jejich studiemi. Že jsou skoro všechny cinklé nepřipouštějí a všechny alternativce či lidi propagující alternativní metody (či bylinářství, léčitelství a pod) považují za šarlatány škodící lidem a hlavně tahající z lidí peníze. neuvědomujíc si, co za peníze i z našich odvodů se točí v lékařství. Absolutně nejsou ochotni akceptovat fakt, že bylinářství, tak jak se praktikuje v našich končinách je ověřeno staletími, to východní léčitelství pak tísíciletími praxe.
Tak jistě máte pravdu že velké procento lidí vlastně v pravém slova smyslu netrpí onemocněním, jejich hlavním onemocnění je v zásadě lenost a blbost. Poplivání od starších lékařů pokud jsou argumentačně mimo berte jako výsadu a od těch mladých spíše dokonce jako pochvalu protože těch se většinou ani nemusíte ptát proč na vás vlastně plivou. Oni to ani sami mnohdy nevědí, prostě se to tak má dělat tak to tak dělají. Je tam zajímavá logika v dnešní společnosti bohužel celkem masově rozšířená která je uvedená v následujícím vtipu i když v dnešní době už jde pomalu spíše o realitu než vtip.
tak zde odpověď od Lucindy: přes léto žijeme na Vysočině, a tady se opravdu zpracují veškeré volné prostory právě pro seno pro králíky, kozy (nebo my máme menší pozemek - tak co je tráva, jde pro morčata, ale ty máme na mazlení). Samozřejmě, že největší plochy zabírají kukuřičná a pšeničná pole (plus řepka, ale je tu žito a oves). No ale lidé si tu chovají králíky pro sebe, a jim samotným to sotva na maso stačí, tudíž nemáme pasoucí se zdroj masíčka. Já si na chov králíků netroufnu... důvodů je více, mimo jiné, že jsou zkrátka rozkošní a nemohli bychom je dětem dát na talíř. Ohledně kuřat: jsou to tak blbá zbířata, že je pro mě ok setnou hlavu, oškubat, vykuchat a uvařit, ale nemám zas tolik prostoru abych ho darovala (kde jsou slepice, tam jen holá zem). A máme tu kuny. No kdybych měla trochu více m2, šla bych do svého vlastního chovu.
Co píšete o prdelovitém chovu ve velkém: to bych právě chtěla vidět. Je evidentní, že cena masa je nízká a mě zajímá, jak takový chov vypadá. Jenže...domácí maso zkrátka nedokáži sehnat.
A jestli maso nepotřebuji???? A Vy jste vegan? Já byla vitariánka. Skutečná a poctivá. Po několika měsících přišly kazy, choroby, nulová imunita, plíseň v ústech na patře (velmi bolestivá!!!). A to jsem nejedla med a sladké ovoce. Víte co mě zachránilo? Tresčí
Cim dele jsem Fruktivor, tim vice vidim jak to telu a dusi prospiva. Osobne to doporucuji kazdemu, ale malokdo to dokaze a vydrzi, vcetne ostatnich clenu me rodiny. U nich je mi jen lito, jak trpi a nejsou schopni se vzdat za ta leta ziskanych spatnych navyku (moje zena rika, ze by radsi umrela nez by se vzdala masa a chleba), ale kazdy jsme si strujcem sveho stesti.![]()
Kazdopadne to co kupujete v obchodech je humus, ktery je nadopovany antibiotiky, stresovymi hormony atd. Ja jsem maso nahradil doplnovanim vitaminu B12 a mam klid. Kdyz neni vyhnuti, zkonzumuji co musim, ale nejsem z toho nejaky odvazany.
Sily mam, ze i mne samotneho prekvapi, co lze z tela dostat za vykony.
Lucie
Ke složení vašeho jídelníčku se nevyjadřuji, já vyrůstala právě na té vesnické stravě, to je ovšem v minulém století, ale našeho syna jsem krmila stejně.
To vaše zkoušení urinoteraie, to už mi přijde hodně přes čáru, chudák děcko, někdo urinoterapii prostě DÁ - že si to v hlavě odůvodní a někdo NEDÁ, a to mluvím o dospělém člověku a jeho svobodné vůli.....Připomíná mi to: My vám tu lásku prostě vnutíme, i kdyby to mělo být silou. Dítě potřebuje PESTROU stravu a vy mu ji upíráte a pak se divíte, že je pořád nemocná a špatně prospívá.
Matky, které zkouší na dětech urinoterapii, by měly být pod dozorem sociálky, tahle metoda patří jen do rukou dospělých svéprávných lidi - já sama bych to vnitřně nedala, jen zevně. Moč, které je produktem nemocného těla by jí měla vyléčit?!
Hlavní roli hraje psychika, když se budu denně cpát vepřovým a dorty a užiju si to, budu spokojená, budu na tom často líp , než lidi co drží půsty a cpou se zeleninou a ovocem .
POkud matka není normální a sleduje jako fanatik každé závadné sousto, dítě to vycítí a je ve stresu a brání se nemocí .......zvlášt když ho začne matka ve svém fanatismu nutit do uriny a do půstů ! Matka je psychicky labilní, tak logicky dítě je rozjetý taky , dítě má radar a cítí veškerý stres dvakrát víc .
Bohužel jsem si tu všimla u více lidí, že když nasadí přísnou zdravou výživu, úplně je to dlouhodobě psychicky rozhodí , místo aby se cítili líp.
Je to věda...
Je to věda...
Snažím se dělat osvětu na některých diskusních fórech. S nenávistí od neznalých a medicíně a farmaceutickému průmyslu bezmezně věřících jsem se smířila. Nakonec, podobně mě hromada lidí napadala i při kovidu. Ale s největší nenávistí jsem se setkala od lidí, kteří se prezentují jako lékaři případně farmaceuti.
Tedy z nepochopení druhých si nedělejte hlavu, je to jenom jejich neznalost a strach. Je potřeba šířit pravdu o tom, jak medicína a farma průmysl mají na prvním místě byznys a pak teprve někde zdraví člověka. Lékaři jedou podle jakýchsi tabulek, aniž by přemýšleli, zda pomohou či ublíží. Osobně vidím největší neschopnost medicíny v oboru kožním, které až na běžně známé vyrážky nikdy nic nevyléčilo a pak je tragická situace v oblasti gynekologie, kdy nic neléčí, pouze škodí podáváním HA a HST, případně radikálním operativním řešením a ještě mezi lidi šíří lež, že některé orgány nejsou potřeba. Vrcholem škodlivosti tohoto oboru pak je podávání HA sedmnáctiletým holčinám na akné. A říkají tomu léčba.
Tedy nevzdávejte se a šiřte pravdu o alternativních metodách. Nedokázala jsem pomoci sobě, tedy se snažím alespoň pomáhat druhým.
Snažím se dělat osvětu na některých diskusních fórech. S nenávistí od neznalých a medicíně a farmaceutickému průmyslu bezmezně věřících jsem se smířila. Nakonec, podobně mě hromada lidí napadala i při kovidu. Ale s největší nenávistí jsem se setkala od lidí, kteří se prezentují jako lékaři případně farmaceuti.
Tedy z nepochopení druhých si nedělejte hlavu, je to jenom jejich neznalost a strach. Je potřeba šířit pravdu o tom, jak medicína a farma průmysl mají na prvním místě byznys a pak teprve někde zdraví člověka. Lékaři jedou podle jakýchsi tabulek, aniž by přemýšleli, zda pomohou či ublíží. Osobně vidím největší neschopnost medicíny v oboru kožním, které až na běžně známé vyrážky nikdy nic nevyléčilo a pak je tragická situace v oblasti gynekologie, kdy nic neléčí, pouze škodí podáváním HA a HST, případně radikálním operativním řešením a ještě mezi lidi šíří lež, že některé orgány nejsou potřeba. Vrcholem škodlivosti tohoto oboru pak je podávání HA sedmnáctiletým holčinám na akné. A říkají tomu léčba.
Tedy nevzdávejte se a šiřte pravdu o alternativních metodách. Nedokázala jsem pomoci sobě, tedy se snažím alespoň pomáhat druhým.
Soudce bez jakýchkoliv relevantních důkazů vynese rozsudek vinen nad obžalovaným zámečníkem obviněným z vloupání s odůvodněním že je vinen protože má na to nástroje. Zámečník se zamyslí a povídá dobře, ale v tom případě musím všechny přítomné informovat že vy pane soudče jste sexuální deviant a násilník. Soudce zrudne vztekem a šíleně se rozkřičí, chlape jak vás taková blbost vůbec napadla. Zámečník argumentuje klidně a zcela logicky, asi mě napadla stejně jako podobná blbost napadla vás, prostě na to máte nástroj tedy jste vinen. Jste prostě sexuální deviant a násilník nebo mě vysvětlete proč je to ve vašem případě jinak?
Stejnou logiku dnes a denně aplikuje velká část nemyslící populace do různých oblastí mezilidských vztahů a to i mezinárodních a různých oborů například klimatologie, energetiky, lékařství, vodohospodářství, no v zásadě bych mohl vyjmenovat všechny obory tedy spíše řeknu že ctít logické staleté, nebo dokonce tisícileté zkušenosti našich předků dnes nikdo nechce. Raději zařadí moderní aktivizmus i když pro něj nemá jakékoliv relevantní podklady, ale má svou jedinou a nezpochybnitelnou pravdu. Je jenom otázka na jak dlouho tu svou jedinou a nezpochybnitelnou pravdu má než přijde někdo jiný se svou jedinou a nezpochybnitelnou pravdou. Ona totiž ta všude velkohubě odorovaná demokracie kterou představuje především diskuze a naslouchání jinému názoru je totiž již mrtvá a jdeme poměrně rychle do bodu kdy pravdu bude mít ten kdo bude mít v ruce delší klacek.