Dobrý den všem, mám za sebou 5 úspěšných očist jater, při několika stovky "kamenů". Nechala jsem si udělat biochemický rozbor v Motole, výsledek je v příloze. Může mi k tomu někdo kompetentní podat vysvětlení? Je tam chybně uveden materiál "moč", i když jsem uvedla, že se jedná o žlučové kameny a ne močové, ale myslím, že to není podstatné. Blanka
| Přílohy: |
![]() Játra - biochemické vyšetření2.jpg [ 37.5 KiB | Zobrazeno 101308 krát ] |
Ne ze bych mel poneti jak se dela analyza podle infracerveneho spektra, ale pokud to je z povrchu kulicek, tak by vysledek mohl byt ovlivneny tim, ze se kulicky opatlaly olejem pri pruchodu strevem.
Vite o tom nekdo neco?
Na internetu jsem našla, co obnáší infračervená spektroskopie a nezdá se, že by to byla jen analýza povrchu vzorku.
"Pevné vzorky bývají mlety v malém vibračním mlýnku s KBr.Tento výsledný homogenní prášek je potom slisován do tenké tablety, která je dále analyzována.
Další variantou je tzv. nujolovátechnika, ve které je práškový vzorek homogenizován s malým množstvím parafinového oleje a výsledná suspenze je potom měřena mezi dvěma KBrnebo NaClokénky ve formě tenké vrstvy. Vzhledem k tomu, že parafinový olej silně absorbuje v oblasti valenčních a deformačních vibrací C-H vazeb, je měření v Nujoludoplňováno měřením v oleji Fluorolube, kerýje polymerem –(CF2-CFCl)-. Nevýhodou této techniky je obtížné dosažení stejnoměrné tloušťky vrstvy a technika tudíž není vhodná pro kvantitativní analýzu."
zdroj: http://www.vscht.cz/ktk/www_324/lab/texty/ana/IC.pdf
Dotazem v biochemické laboratoři /ved. laboratoře Bc. Bunešová/ jsem si ověřila, že infračervenou spektroskopií se dělá rozbor celého vzorku nejen jeho povrchu, tzn. vzorky se skutečně skládají z mastných kyselin s převahou kyseliny linolové.
Tak vzhledem k tomu, že by se u jaterních kamenů mělo jednat převážně o cholesterol, není asi uvedený výsledek v rozporu. Cholesterol je látka tukové povahy, která je součástí každé naší buňky a to co bylo zjištěno je také tuk. Výsledek říká, že jde převážně o omega 6 mastnou kyselinu a použitý oliváč má převahu omega 9. Konkrétně za studena lisovaný olivový olej obsahuje přibližně 80% nenasycených mastných kyselin - nejvýznamnější z nich je kyselina olejová (patří do kategorie omega-9 kyselin). Z 12-15 % jsou v oleji zastoupené nasycené tuky a velmi malé množství volných mastných kyselin, které jsou určujícím znakem kvality olivových olejů. V kvalitním olivovém oleji najdeme také lecitin a široké spektrum vitamínů (E, A), minerálů a fytochemických látek. Pokud se tedy v něčem nepletu, tak z uvedeného bych soudil, že to z oliváče nebude. Možná by bylo dobré znát přesné složení cholesterolu z hlediska zastoupených omega kyselin a porovnat výsledky, ale to již neovládám.
![]() Játra - biochemické vyšetření2.jpg [ 37.5 KiB | Zobrazeno 101184 krát ] |
Cholesterol je sice "tukové povahy", ale neskládá se z mastných kyselin (jako třeba tuky). Neobsahuje vůbec žádnou kyselinu linolovou.
To je možné, já tam píšu, že složení cholesterolu neznám, ale dotaz zněl kde se tam tedy vzala.
Dobrý den, mám již po druhé podrážděnou slinivku a našli mi při ultrazvuku 15mm kameny, je mi 24 a chtějí mi vyndat žlučník, mám z toho strach protože si myslím že tam není jen tak protože se dá vyndat. Proto se chci zeptat, pomůže mi tato očista jater a co má vůbec společného se žlučníkem?? jsme momentálně Týden na silné dietě po druhém podráždění slinivky a dělá mi to velké starosti.. pomůže mi očista?? a není to v mém případě nebezpečné?? nebo mi doporučíte operaci a nic neřešit?? Děkuji Vám za pokud možno brzkou odpověď cca ve středu mám termín a nejradši bych operaci nepodstupoval. Děkuji Pavel
Osobně bych si v tom šťourat nenechal, ale rozhodnutí je na vás, jsou ze popsány postupy jak se těch kamenů pomalu zbavit, čili si to nastudujte a začněte. Teprve po základním pročištění bych viděl rozumné se pouštět do této očisty, jinak se vám může kámen seknout a to pak skončí operací. Také připomenu, že dieta, nebo hladovka, nikdy nikoho nezabije, naopak většinu nemocí dobře řeší.
Zde je odpověď doc. ing. Kamily Míkové, CSc. z VŠCHT /CSc. v oboru chemie a analýza potravin/ na moji otázku ohledně složení cholesterolu z hlediska mastných kyselin:
"Cholesterol není tuk, patří pouze k doprovodným látkám lipidů. Je to sterol, patří mezi terpenoidy (viz obr.) a tudíž neobsahuje žádné mastné kyseliny (tedy ani omega kyseliny). Pokud v biochemickém rozboru převládala kyselina linolová, tak bude nejspíš zdrojem olivový olej."
Takže mně to stále vychází tak, že vyloučené "kameny" nejsou žlučové kameny, ale olivový olej. Ráda bych, kdyby mě někdo přesvědčil o opaku.
Když to vezmu čistě podle svých zkušeností, tak proč jsem tedy při prvních 3 očistách vyloučila slušné množství cholesterolových kamenů různých odstínů a při dalších nic (max. možná chol. bláto)? Přitom bylo použito stejné množství oleje (dokonce i stejná láhev)....tohle by zas mohl někdo vysvětlit mě? Pokud to tedy NEjsou usazeniny z jater, tak proč se ze stejného oleje nejdřív 3x po sobě vytvoří "kameny" a pak 4x nic???
Souhlas s tím co píše prokera. Ze začátku toho za ty roky má v sobě člověk hromadu a vyletují z něho balvany. Postupem je toho čímdál míň a to i přesto, že používám už delší dobu maximální dávky oleje i šťávy. Někdy vyletí řádově desítky ks ovšem někdy téměř nic a to dělám v ideálním čase a pořád stejným postupem. Pokud by to byl jen olej, logika mi říká, že by toho mělo vylétávat pořád stejně a ne čímdál míň... No a ikdyby to nebyly kameny, minimálně si pročistíš střeva což není na škodu tuplem ![]()
No, obávám se, že nikdo takový zde k dosažení není a je otázkou zda je podstatné znát co a proč z člověka leze. Pokud mu to zlepší zdravotní stav jak zde mnoho členů z vlastní zkušenosti potvrzuje, je na to třeba vědět i proč se tak děje? Asi bych zvážil i odpovědi jichž se vám již dostalo, na tom je také kus logiky, kterou by také musel někdo vysvětlovat, ale není důvod, pokud očista funguje, já osobně se v tom nešťourám, mě to fungování stačí.
Ahoj, dlouho mě vrtalo hlavou, zda ony kameny opravdu nejsou jen olejovým shlukem.
Moderní medicína sice má své mouchy, ale co se týče určení typu materiálu (tedy chemický rozbor)
je myslím poměrně schopná.
To, že kamínky vycházejí postupem času méně si vysvětluju tím, že tělo nemá tolik sil takové množství oleje zaráz odbourávat
a vylučovat a tudíž se prostě někde usadí.
Nechci být rejpal, jen mi to vrtalo hlavou kvůli obavám, abych si touto procedurou spíše neublížila.
Chtěla bych se zeptat, jaké příznivé pocity máte po jejím provedení? jaké zlepšení kvality života vnímáte?
Evidentně se tím člověk žádných kamenů nezbaví a zlepšení stavu je jen placebo efekt.
Právě že žádnou změnu jsem nezaznamenala, protože jsem ani neměla žádné významnější zdravotní potíže, než jsem začala s těmito očistami. Sama bych se ráda dozvěděla, zda a jak konkrétně to někomu pomohlo. Už jsem absolvovala 6 očist /o úplňcích/ a při každé toho vyšlo hodně.
![]() Játra - moje očista2 2.9.2012.JPG [ 40.73 KiB | Zobrazeno 32461 krát ] |
Tak mi pak vysvětlete, jak se do žlučníku ty kameny dostaly, bez provádění očisty zde popisovaným způsobem? Obrázků ucpaných žlučníků je na netu plno, viz. např. tyto:
TO Hokisek: zkuste pohledat na internetu, jak velmi různorodě vypadají žlučové kameny, anatomii jater, atd. Někdo vápenné-tvrdé- jako kámen,mít nemusí nikdy a záleží hodně na ostatních faktorech ( např. dobrá
Tak věc u které mohu také s čistým svědomím říct, že na ni měla vliv JO v dobrém smyslu je vymizení vystouplých žil na spodní části břicha. Jsem dost hubená a ty žíly byly hodně v létě vidět, když jsem si vzala kratší oblečení nebo plavky. Malachov pokud si vzpomínám toto popisuje jako kolaterály vzniklé při přetížení jater. Už po 1. očistě jsem zaznamenala velkou změnu. Mám jich za sebou 7 a po žilách ani památky a to mě "zkrášlovaly" dobrých 8 let. Tzn. že
Ale jinak - kdo nevěří - nemusí dělat - povinnost to naštěstí není:) . Osobně si myslím, že je to dobrá prevence proti x potížím v budoucnu a raději se přemoct a jednou za čas
To myslíte vážně? Celá rodina 6 členů samý tvrdý šutry, tedy mám bohaté zkušenosti kolem žlučníkových stavů. Sám s ním mám problémy, zatím kameny se mi vyhýbají. Především proč se tvoří, je to dlouhodobá nespokojenost, chci něco nějak a nemůžu, z toho hněv, rozčilování, hněv smrtelný to hřích, pak stažení v oblasti a chemické pochody...a je to tak nějak.
I kdyby to placebo efekt byl, tak je to šuma fuk. Podstatný je právě ten efekt a zlepšení stavu. A to tam je.
Tvrdý cca 1,5 cm měli rodiče a sourozenci, já bydlím daleko, a měl jsem ty gumový velký i malý, a nefotil jsem je, je toho plný web. Doporučuji si to vyřešit v hlavě, tam vznikají nemoci, nesprávným přístupem k životu. Stále jsem byl nasra..., zuřil na všechno na všechny, chtěl to tak a tak, nešlo to, pak to ničí
To myslíte vážně?
Nereagujte prosím byla to kachna.
To zlepsenie stavu moze byt vdaka tomu, ze pecenova ocista je zaroven kratka hladovka a ocista creva pomocou Epsomskej soli. uprimne receno jsem nad podobnymi otazkami take nekolikrat uvazoval, ackoli ociste jater verim a delam ji, mam jich za sebou uz asi cca 20, nepocitam je .Celkem hodne jsem minimalne prvni tri ocisty pocitil na celkove uleve.Potom jsem nejaky cas ocistu neudelal a zacalo me casem bolet v jaterni krajine, tato bolest vsak po dalsich dvou ocistach zmizela.Po prvnich cca 8-10 ocistach jsem uz zadne zelene utvary nevyloucil, pul rok jsem tomu dal klid a pote jsem zase kameny vylucoval. Kazdopadne me napadlo zkusit pouzit pri ociste jiny olej - jine barvy, treba ze slunecnicoveho seminka. zda-li kameny zmeni barvu. nebo olej obarvit potravinarskym barvivem [ja vim ze je to chemickej hnus] ale dalo by se tim neco zjistit. Kazdopadne mi ale neprijde nijak divne, ze v kamenech jsou latky z olivoveho oleje, vzdyt ty skoro 2dcl co tam vecer kopnete museji preci nekudy zase vylezt Kazdopadne me napadlo zkusit pouzit pri ociste jiny olej - jine barvy, treba ze slunecnicoveho seminka. zda-li kameny zmeni barvu. nebo olej obarvit potravinarskym barvivem [ja vim ze je to chemickej hnus] ale dalo by se tim neco zjistit. Kazdopadne mi ale neprijde nijak divne, ze v kamenech jsou latky z olivoveho oleje, vzdyt ty skoro 2dcl co tam vecer kopnete museji preci nekudy zase vylezt
To s tí barvivem je dobrý nápad. A opravdu, tady nejde o to, že by někdo chtěl někomu brát víru, ale bavíme se o tom kvůli zdraví a zda tato očista nemůže zdraví uškodit. Z rozboru vyšlo, že kamínky jsou složeny z mastných kyselin z převahou linolové a dále pak že cholesterol žádné mastné kyseliny neobsahuje a že kyselina linolová = olivový olej. "dukazem toho, ze z jater neco leze je zapach z vyloucene hmoty po ociste" - k tomu mě napadá, že se při této očistě možná vylučují nějaké usazené segmenty z žlučových cest, ale ne kameny samotné. těžko říct. dovolím si citovat "vanada" z příbuzného vlákna o očistě "Dobrý den, Video zde: http://www.youtube.com/watch?v=g3aLGl3SbKY " Tak já mám pořád ten dojem, že při očistě sice možná MŮŽE lézt z člověka i ten olej, ale NEJEN ten. Jsem přesvědčená, že vždy s sebou smete i nějaký ten bordel k tomu. Jinak fakt nerozumím tomu, proč při měsíčních pauzách mezi očistami jsem později opakovaně nevylučovala žádný "kámen" a když jsem tomu dala delší pauzu, najednou se opět pár kamenů objevilo...
No kvůli tomu se obávám o zdraví - mám dojem, že je to z toho důvodu, že tělo ten olej nezvládlo vyloučit a usadil se v játrech a jinde.
Tak to fakt netuším:( - třeba se ozve někdo s názorem...?
me to prijde dost nesmyslne. Pokud je telo necim predavkovano, tak se spusti prujem, a kdyby se mi usadily v jatrech 2dcl oleje, tak to bych asi mel uz tezke problemy, resp. po x ocistach uz bych byl asi v nemocnici. A ze bych tloustnul, to jsem si taky nevsimnul.Podle me je ta uvaha nesmyslna.Mimo jine je to pomerne dost kvalitni tuk,takze to pro telo zas takovy problem nebude. Takove menu v mcdn nebo kfc bude pro jatra vetsi tukova salva(jeste ke vsemu prepaleneho jedovateho tuku). na uvahu - keby boli kamienky co su v zachode z olivoveho oleja, vyslo by ich vzdy rovnake mnozstvo, lebo oleja je rovnake mnozstvo, a nahromadenej zlce, s ktorou sa to zmiesa, priblizne tiez. Jedina moznost ze by to tak nebolo je, ze by sa zlc niekedy s tym duskom olivoveho oleja minula a nemohli by vzniknut. Lenze, nemyslim si, ze telo by ten olivovy olej "minulo" zlcou. Za tych par hodin v creve by sa to zmiesalo. To je dokaz, ze ide skutocne o bordel z pecene, nie o zlc + olej. Přesně tak - mám podobný pohled na věc jako vy dva (6ma, Xion). Má to pro mě větší logiku.
To jsou jen nepřímé "důkazy", respektive názory. Faktem zůstává, že se v literatuře tvrdí, že to jsou žlučové kameny a biochemický rozbor tvrdí opak. Kdyby literatura tvrdila jen to, že je to zdravá metoda očisty jater, byla bych spokojená.
Můj názor je, že je to zdravá metoda očisty jater... dál to neřeším a jsem spokojený "me to prijde dost nesmyslne. Pokud je telo necim predavkovano, tak se spusti prujem, a kdyby se mi usadily v jatrech 2dcl oleje, tak to bych asi mel uz tezke problemy" "na uvahu - keby boli kamienky co su v zachode z olivoveho oleja, vyslo by ich vzdy rovnake mnozstvo, lebo oleja je rovnake mnozstvo, a nahromadenej zlce, s ktorou sa to zmiesa, priblizne tiez." "všechno nejde změřit, zanalyzovat.." vážím si vašich příspěvků tady na foru, ale zde s vámi musím nesouhlasit. ad 3 - Pokud jde o Boha, tak to opravdu nejde, ale v případě hmotných, navíc rukou uchopitelných věcí, to jde velmi dobře no ja myslim ze nema valnou cenu to dale rozebirat, muj nazor (ktery uz jsem vyse psal) je, ze pritomnost ol.oleje v kamenech mi neprijde nijak zvlastni, ale soucasti kamenu je take(ovsem z jake casti?) bordel z jater. Chcem sa spytat, ci tu je niekto taky, kto si kamene rozpustal postupne setrne dlhsi cas, cize rano na lačno 1,5 lyzice oliv. oleja a 1 lyzica citronovej stavy.....Ci aj tato forma je ucinna a ako dlho trva, aby som sa zbavil kamenov?? Vdaka..
To máte nějaké popletené. Olej s citronovou šťávou kameny nerzpouští. Přečtěte si pořádně popis očisty a poté vlákno očista jater, ať to správně pochopíte. Co se týká vyloučených kamenů: Já už mám za sebou více než 20 očist a myslím si také, že to co ze mě lezlo tak do té patnácté, byl bordel z jater. V posledním půlroce už je dělám jen před černým měsícem a už ze mě toho jde minimum. Na straně 93 ve vláknu o očistě jater je obrázek mé "nejpovedenější očisty" a nevím jakým způsobem by se ve mě za takovou chvíli vyrobil shluk tohoto bordelu a to ještě není zdaleka vše, co ze mě vyšlo. Nevěděl byste někdo o jiné metodě jak si spravit
Také jsem zapochybovala, připadalo mi totiž úžasné ( skoro přílíš ), že se skutečně vylučují kameny...
Nevidíte náhodou čerta za každým patníkem? Pokud vím tak národy kde teče oliváč proudem patří k nejdéle žijícím a vypustíte takovou ptákovinu. Co se týká vyloučených kamenů: Já už mám za sebou více než 20 očist a myslím si také, že to co ze mě lezlo tak do té patnácté, byl bordel z jater. V posledním půlroce už je dělám jen před černým měsícem a už ze mě toho jde minimum. Na straně 93 ve vláknu o očistě jater je obrázek mé "nejpovedenější očisty" a nevím jakým způsobem by se ve mě za takovou chvíli vyrobil shluk tohoto bordelu a to ještě není zdaleka vše, co ze mě vyšlo.
Svatá pravda, proč stále dělat výzkum něčeho co maká tisíce let dobře a neznám nikoho, komu by to uškodilo. Prostě někteří lidé jsou civilizací tak zblbnutí, že chtějí mít odbornou studii i na každou kravinu a i když to evidentně funguje, tak bez několika docentských podpisů a referencí v odborném tisku stejně neuvěří.
já jsem prostě jen člověk, který se ptá. nejsem zvyklá dělat něco jen proto "že se to tak dělá". překvapuje mne, že zrovna vy mne kvůli tomu podezříváte z hledání čertů. olivový olej je zdravý, ale rozhodně ne přijatý nárazově v takovém množství. To, že tahle očista nějak funguje je jasné a nemá smysl to zpochybňovat. Už jenom ta příprava v podobě diety + očista střeva a možná něco z jater udělá hodně. Ani 200ml olivového oleje nárazově nemůže udělat nic extra špatného - když to nevyjde průjmem, tak se prostě stráví a přemění na energii, některé mastné kyseliny se použijou třeba ke stavbě buněk nebo na syntézu jiných důležitých látek atp., nic se rozhodně v játrech ani jinde dlouze nezdrží a neusadí.
Celou věc by možná někdo opravdu hodně fundovaný mohl vědecky vysvětlit, což třeba já ovšem považuji za nepodstatné. Není prakticky možné zaznamenat negativní ohlasy na tuto očistu a pokud něco evidentně funguje, tak i kdyby to bylo jenom na základě víry, tak to je dobře a nemá cenu to hanět. Nakonec známé úsloví "Věř a víra tvá tě uzdraví" asi nekoluje světem bezdůvodně. Jak to je už jsme se vlastně dozvěděli v jednom z prvních příspěvků od Hokiska, kde cituje doktorku, která vysvětluje, že o kameny se nejedná. A ravima to připomněla. Hovoří pro to i zkušenosti s mnohonásobným čistěním některých zde, z nichž těch kamínkových útvarů vyšlo dohromady enormní množtví (což si nedokážu představit, že by jich
náhodou jsem k naší diskusi našla - http://voices.yahoo.com/why-liver-flush ... 76998.html
Kiddo, na jakoukoliv prirodni metodu existuje nekde clanek o tom, ze to je na nic a ze to muze byt i nebezpecne. Vetsinou to muze byt nebezpecne pouze pro neci prijmy. Jestli je tve hobby takove stranky hledat, tak doporucuju quackwatch.com nebo pokud to chces v cestine tak sysifos.cz. A jestli mas hruzu, ze se ti neco pri ociste stane, tak muzes zvolit to, co doporucuji doktori. Tedy muzes si nechat zlucnik uriznout. Na nic jineho se nase veda nezmohla. Kiddo, prolistovala jsi tuto diskuzi nebo vic veris strankam z netu? Nasla jsi ze mel nekdo opravdu vazne problemy pri ociste? Tim nemyslim, ze mu bylo blbe, ale fakt neco vaznejsiho s trvalymi nasledky? Andreas Moritze nekde psal, ze absolvoval ocistu snad 10x a z toho jednou ze mu bylo blbe. Ale ze to je porad mnohem lepsi nez prijit o zlucnik. Kdybych veril obdobnym recem, treba jisteho prof MUDr Hert DrSc ze sysifos.cz, tak nebudu riskovat delsi pust a budu mit dodnes astma. A kdyby mu veril kamos, tak se lekne breussovky a nezbavi se rakoviny. Kiddo, prolistovala jsi tuto diskuzi nebo vic veris strankam z netu? Nasla jsi ze mel nekdo opravdu vazne problemy pri ociste? Tim nemyslim, ze mu bylo blbe, ale fakt neco vaznejsiho s trvalymi nasledky? Andreas Moritze nekde psal, ze absolvoval ocistu snad 10x a z toho jednou ze mu bylo blbe. Ale ze to je porad mnohem lepsi nez prijit o zlucnik. Kdybych veril obdobnym recem, treba jisteho prof MUDr Hert DrSc ze sysifos.cz, tak nebudu riskovat delsi pust a budu mit dodnes astma. A kdyby mu veril kamos, tak se lekne breussovky a nezbavi se rakoviny.
Jednoznačný souhlas, kdyby to bylo problematické, natož nebezpečné, tak to lidé selským rozumem za ty stovky let prostě prokouknou a zapomenou na to. Můj závěr je takový, že nelze předpokládat, že většina našich předků byla debilních, to vidím spíše naopak. Těch přitroublých v dnešní době silně přibývá a jsou ochotni věřit více než ti ve středověku. Jak může třeba někdo věřit blábolům a ekonomickém růstu když se pouze tisknou tuny peněz a tvoří dluhová bublina, nebo globálnímu oteplování a podobných blbostí je pochopitelně mnoho a věří jim skoro každý. Bohužel podobné nesmysly produkuje i moderní medicína a vše se děje pochopitelně ve prospěch lidí, ale kterých, těch lobistů, nebo nás občanů. Ahoj, Já si pořád myslím, že nejjednodušší je proceduru zkrátka nedělat - pokud v ni člověk nevěří. Takové to detailní rozšťourání všeho mi přijde zbytečné. Navíc jsou lidi, které NIC nepřesvědčí a VŽDY si budou hledat argumenty, aby věc zpochybnili...znám takových dost ze svého okolí. Každý se naštěstí může svobodně rozhodnout, zda do toho chce jít nebo ne, nevidím žádný problém okolo toho:).
Děkuji za příspěvek, ano, jde mi o pravdu, resp. o to, proč veškerá literatura týkající se očisty jater tvrdí, že vyloučený produkt jsou žlučové kameny, toť vše.
A rôzna farba kameňov (raz svetlozelené, raz tmavšie zelené, raz takmer čierne, raz "zlatavý piesok"), raz 2,5cm veľkosti, raz 5mm veľké, raz guľaté, raz "beztvaré a hranaté"....... NESTAČÍ TO AKO DôKAZ ??? ....
Tak potom budem ďalšia, ktorá uvedie zlepšenie, resp. vymiznutie jedného z viacerých zdravotných problémov zaznamenaného s odstupom času. Previedla som celkom 10 očíst pečene v období od júla 2012 do apríla 2013. Dôvodom boli viaceré zdravotné problémy, niektoré značne sťažujúce život, iné menej. Na AZ som za posledné viac ako dva roky strávila veľa času čítaním tém, ktoré ma zaujímali, väčšinou som však musela odísť od PC skôr, ako by som chcela pre bolesti chrbta, nepoznajúc ich pravú príčinu. Trvali skoro dva roky a ozývali sa pravidelne bez ohľadu na polohu tela a patrili medzi tie nepríjemnejšie symptómy. Myslela som si, že ich príčinou bude asi vychýlená chrbtica pre skrátenie jednej nohy o 3,5 cm, ako dôsledok koxartrózy najvyššieho stupňa. Nakoľko najsilnejšie však boli v strede chrbta, bola tu možnosť, že zdrojom bolestí budú vnútorné orgány, nedalo sa to rozoznať. Záver - prostredníctvom očíst pečene som dosiahla úplné vymiznutie vyššie uvedených bolestí chrbta napriek tomu, že vychýlená chrbtica nič nezmenila na svojej polohe. A ešte jeden príklad úspešnej očisty pečene mojej netere Od začiatku januára tohto roka, bolesti (koliky) v oblasti žlčníka, tmavý moč, bledá stolica, žlté očné bielka. Stanovisko MUDr. na sone - 6 malých kamienkov, cca 0,6 cm, jej odporúčanie - odstránenie žlčníka skalpelom bez ohľadu na to, aký je plný, inak vraj hrozí prederavenie, čo môže byť aj životu nebezpečné... Neter sa v tom období obmedzovala v „normálnom jedle“, akonáhle však skúsila jesť niečo, čo pred tým jedávala bežne, bolesti sa jej vrátili. Koncom marca previedla prvú a doteraz jedinú očistu pečene. Vylúčené „kamene“ boli v množstve asi veľkej vrchovatej polievkovej lyžice, niektoré tvrdé, iné mazlavej konzistencie, najväčšie mali priemer cca 2 cm (viď obr. 2). Záver – po prevedení jedinej očisty je normálne, ako predtým, bez bolestí, chystá sa však na moje odporúčanie ešte na ďalšiu očistu. P. S. Pred rokmi moja mama zomrela pri operácii žlčníka. Na platenej konzultácii s lekárom sa dozvedela, že o operácii laserom, ktorú jej prevedú, už o 3 dni ani nebude vedieť, je to vraj spoľahlivá a bezpečná metóda... Zmýlil sa iba v čase, lebo ona sa o tom nepresvedčila už nikdy. ...i já mohu potvrdit fungování této procedury.Tento týden jsem očistu provedla po 1.Bylo vyloučeno víc než 200 tukových kamínků.Jsou měkké a po rozetření na papír velmi husté a mastné.Zelený tuk má velmi jemnou strukturu.Papír byl spolehlivě promaštěn.Největší byl 1,5 cm.Je nemožné,aby ve střevech byly vytvořeny za 10 hodin po vypití oleje s citrusy.Následně jsem si svá
... něco žluto-zelenýho, velikosti rozlámané pohanky ze mě lezlo už kdysi, když jsem dělal klystýry při půstu. V záchodě to plavalo na hladině. Na pohled ten samý neřád ze mě lezl i teď při jaterní očistě, jen ho bylo mnohonásobně víc a daleko větší kusy.
To je pravda, ale nezbytné je vyprovokovat nějak žlučník k činnosti, aby
Tak jsem našla na internetu naprosto vyčerpávající bakalářskou práci na téma "žlučové ústrojí", je zde popsáno vše od fungování žlučníku, složení žluči, až po posis nejrůznějších kamenů, které může lidské tělo vyvtořit, včetně jejich chemiského složení a velikosti. Nechybí ani statistické údaje, pro extra velké pečlivky. Také bych ráda přispěla na téma - jestli očista jater přináší pozitivní účinky na zdraví. Pro nevěřící, kteří si myslí, že kamínky se udělají ve střevě z oleje a džusu! Olivový olej s citronem jsem vyzvracela, přesto to ještě před tím stačilo nakopnout žluč, aby se vyplavila a vzala s sebou co má. Takže mně se rozhodně nemohly udělat kamínky z olivového oleje ve střevě. A co bylo zelených pěkných kamínků! Ale každý ať věří na co chce Toto téma je nepochybně trochu zbytečné a hlavně se v něm objevují matoucí informace, které mohou nezkušené čtenáře svézt z cesty. Při jaterní očistě se samozřejmě čistí
Ano, diky za doplneni, ted je to presne. Zadne joginske stojky
Tomu nerozumiem
To není o hloubce zavedení hadičky, ale o množství napouštěného nálevu. Tyto klystýry se dělají s relativně malým objemem nálevu a právě o tom je řeč.
Cholesterol skutečně není látka tukové povahy, ale látka steroidní povahy, jako např. pohlavní hormony. Žádné mastné kyseliny zde nenajdete.
Tak sul kyseliny olejove a horciku to asi nebude, tedy pokud si nemyslis, ze si to horcik nacucne z tela. Protoze obdobne "kameny" jsou i kdyz to delas bez epsomky, jen olej a citrusovou stavu. A taky nemyslim, ze by to bordel ze strev obarvil na zelenou. Zde nejnovější poznatky o cholesterolu:
Je velice zajímavé, jak se zde stále usilovně řeší z čeho ty kameny vlastně jsou, místo toho, aby se řešilo jak ta kůra pomáhá, což je podstatné a složení kamenů na to nemá nejmenší vliv. Já sám jsem se tím složením nikdy hlouběji nezabýval, ale vždy se mohu pouze usmívat nad neuvěřitelnou konstruktivní schopností oponentů, kteří za tím hledají ten olej. Již jsem to zde uváděl, že ty samé kameny z jater odcházejí i po pořádně udělaném kávovém klystýru a je nad slunce jasnější, že rezavá voda a kofeinem žádný olej neobsahuje, no a nyní je možné MUDrovat jak se tam ten olej vlastně dostává, když se při kávovém klystýru nepoužívá.
Zajímavé a je otázkou zda vůbec cholesterol představuje nějaký problém, ono je celkem jasné, že mnoho našich předků mělo cholesterol vysoký a nemělo to na jejich zdravotní stav nejmenší vliv. To je úžasné, že kúra pomáhá, ale pokud to nejsou /dle biochem. rozboru/ kameny, tak by bylo dobré, kdyby prameny neuváděly, že to kameny jsou. Navíc téma je skutečně složený vyloučených kamenů a ne účinky očisty jater. Komu to pomáhá, bude jistě pokračovat, mě nedostatek přesných informací nebo logického vysvětlení od dalších kúr odradil. Mě očista jater také pomohla. Byl jsem indikován na odstranění žlučníku (cholecystoektomie) kvůli chronickým potížím. Po první očistě ze mě vyšly kameny viz přiložený obrázek a stav se výrazně zlepšil. Operaci vidím jen jako krajní možnost.
Tak si raději nechte časem na základě daleko přesnějších informací od lékařů vyšmiknout žlučník, to je přeci logicky lepší, nebo se mýlím. Pro mě to logičtější není, pokud se mohu sebenelogičtějším a naprosto nevysvětlitelným postupem zbavit problémů, nebudu zkoumat co tam funguje, hlavně že to funguje.
To vidím jako velice rozumné rozhodnutí. len pre vysvetlenie... v priprave kavoveho vyplachu, ako prvy vyplach sa pise 0,5-1,5 l ,, ma to byt uz kava aleboo urina ? p.s. ja to robim : urina, kava,kava,urina.
dik v priprave kavoveho vyplachu, ako prvy vyplach sa pise 0,5-1,5 l ,, ma to byt uz kava aleboo urina ? p.s. ja to robim : urina, kava,kava,urina.
dik
Tam je myšleno voda, ale urina klidně ano.
ok, dakujem p. Jarda., tak snad to je ok Chtěl bych se podělit o jeden poznatek. Jaterní očistu jsem dělal zatím třikrát. Když jsem ji dělal podruhé, stalo se mi, že za tři hodiny po vypití směsi olivového oleje a grepové šťávy jsem celou směs vyzvracel. tak snad to je ok
Tak toho kafe dáváte dost, i když ono to zase tolik nevadí, pokud dávka člověku nedělá blbě, není problém.
No nevím, nikdy jsem si žádné reakce nevšiml a míchal jsem to jak těsně před spotřebou, tak dopředu a vždy stejné, spíše si myslím, že vám to ten den prostě nesedlo.
Stejnou zkusenost ma i dalsi osoba, takze za sebe se priklanim k tomu, ze to michani vliv ma.
Dejme tomu, že máte pravdu, ale proč pak na netu tato informace není více častá, já osobně jsem se s ní nesetkal.
Dejme tomu, že máte pravdu, ale proč pak na netu tato informace není více častá, já osobně jsem se s ní nesetkal.
Dva nejznamejsi navody na ocistu jater, navod dr Huldy Clark, viz http://www.drclark.net/cleanses/advance ... nse-recipe a navod Andrease Moritze z jeho knihy The Amazing Liver Cleanse, maji shodne specifikovany, ze se grepy maji vymackat ve 21:45 a stava se ma prilit do olivoveho oleje a poradne protrepat. A tuto smes vypit ve 22:00, takze je smes namichana maximalne ctvrt hodiny pred pitim. Tvuj "poznatek" znamena pouze, ze by se mely dodrzovat navody. Kdyby sis poradne precetl navod na http://zdravi-az.cz/Dalsi_druhy_ocisty01.php tak se ti nemuze stat, ze smes namichas 2 hodiny dopredu.
Díky za info, rozšířil jsi mé obzory No nevím, nikdy jsem si žádné reakce nevšiml a míchal jsem to jak těsně před spotřebou, tak dopředu a vždy stejné, spíše si myslím, že vám to ten den prostě nesedlo.
Tak nevím - já mám za sebou 11 očist a většinu jsem dělala s namíchanou směsí i dřív než 2 hodiny předem, skladovala jsem v lednici, ale NEPROTŘEPÁVALA - teprve těsně před užitím a nezaznamenala nikdy rozdíl
Mne je tiež vždy zle asi také 2 a viac hodín po vypití zmesy olivového oleja a citrónovej/grepovej šťavy..... Našťastie som z toho ešte nezvracal, akurát som (mám tiež asi 12 očíst urobených) asi 6 krát z toho šiel na WC s miskou (ktorú používam na očistu žalúdku), pre istotu....Našťastie to vždy "vybuchlo" z dolnej strany =)......
Malachov píše, že není dobré před očistou jater (pečene) držet hladovku. Doporučuje 3-5 dní odstup od poslední hladovky.
Ešte mi dohľadaj, že mal na mysli 1 dňovú hladovku (a nie 7 či viac dňovú), a potom si vezmem tvoj príspevok k srdcu....
Já to v návodu na hlavních stránkách nepíšu jinak, ale nesetkal jsem se nikdy s tím, že by někde bylo výslovně uvedeno, že se ta směs nesmí připravovat dříve. Sice teoreticky může dojít k oxidaci té šťávy, ovšem pokud do ní dáme i ten olej, tak už poměrně těžko, protože olej okamžitě utvoří pokličku a tím oxidaci prakticky zastaví, čili při uchování v chladu a temnu zde problém nevidím, což potvrzuje i členka prokera. Sám jsem si směs míchal jak přesně dle návodu, tak dopředu a nezaznamenal jsem žádný rozdíl.
Me spatne jeste nikdy nebylo. Delala jsem ocistu jater zatim celkem 4x a u me je uplne jedno jestli 1 den predtim jim (tim myslim jen velmi lehka jidla) a nebo se postim. 2x jsem si zkousela pred ocistou udelat sanku a pak jsem tu ocistu delala ale az ctvrty den po sance, tam se musi dodrzet maly odstup. Treti ocistu jsem delala jak bez predchozi sanky, tak take bez klystyru a ani tehdy me blbe nebylo, ale kaminku vyslo jenom 45 ks. Já jsem začal očisty prktikovat cca. od začátku 2010 . Dělal jsem je každých 14 dní - první půlrok / až lezlo minimum kamínků / - druhý půlrok už po měsíci . Před očistama jsem měl bolesti cca. 2x do týdně . Měl jsem 2 kameny a zánět žlučníku . Zánět odezněl s. patlaninou a koliky už po první očistě se neopakovaly / ale tlak v podžebří byl / . Od roku 2011 je dělám preventivně každých půlroku , cítím se OK bez bolestí a tlaku v podžebří . Poslouchejte doktory - nechte si vyoperovat žlučník - nedostatek žluči vede k zácpě / znám starší lidi , kteří ho nemají a trpí ukrutnou zácpou a bez projímadel se nevyprázdní / . Játra Vám ve stáří nebudou fungovat jako ve 20-ti . Prvotní příčina kamenů ve žlučníku - pocit viny , sebeobviňování !!! Proč neustále hledáte vysvětlení , na světě jsou věcí , co věda nikdy nepochopí ani nevysvětlí . Hledej te příčinu hlavně v sobě !!! Nemoc vždy začíná na psychické úrovni .
Zácpa je většinou způsobena: Potraviny, které mohou zadržovat stolici ve střevech. (Hodí se při průjmech).
Na to s jistotou odpovědět nedovedu, ale spíše si myslím, že momentální stav HCl v žaludku na to moc velký vliv mít nebude. Vypitá směs nemá prakticky žádné nároky na trávení a zpracovává se tělem velice snadno, spíše může vadit játrům a slinivce jak žaludku.
Inspirativní zkušenost a jinak máte plnou pravdu, operace pacienty pouze doživotně zmrzačí a moc pomoci se tím nedočkají natož odstranění opravdové příčiny, tou se operace nezabývá vůbec. Mala by som k téme jednu otázku. Ja už od roku 2010 patrím k ľuďom, ktorí žiaľ operáciu prekonali a sú doživotne postihnutí tráviacimi ťažkosťami. Mala som komplikovanú operáciu a asi mesiac po, som chodila s vývodmi. Ja na rozdiel od iných mávam práve časté hnačky a nie zápchu. Občas mi tak strašne kručí v bruchu, že sa hanbím ísť medzi ľudí a to som od operácie prešla na vegánsku stravu, lebo po tej normálnej som sa cítila na zomretie. Nedokázala som sa však vzdať rafinovaných cukrov, takže asi aj preto tie problémy. Pred časom som sa vzdala aj závislosti od bielej múky a cukru. Problémy s trávením už nie sú až tak markantné, ale napriek tomu nemôžem konzumovať množstvo zdravých a chutných potravín, lebo mám z toho ohromné bolesti pečene. Z toho usudzujem, že očistou by som mala prechádzať aj ja, napriek tomu, že žlčník už nemám. Viete mi prosím poradiť či je to v takomto prípade vhodná cesta, alebo mi doporučíte niečo iné? Ďakujem za rady. K tomu, že kamienky by mali byť vyzrážanými soľami horkej soli alebo olejové útvary z oliváča by som chcela povedať vlastnú skúsenosť. Kedysi keď som bola podstatne mladšia a ešte silne mäsožravá, som absolvovala týždeň na zelenine a ovocí, cca na štvrtí deň som začala vylučovať mäkké zelené útvary podobné kamienkom. Nepoužívala som žiadnu soľ a ani olej. Takže čo z ovocia sa mohlo vyzrážať mne? Ospravedlňujem sa za ironický tón. Teraz len ľutujem, že som podobnú očistu nerobila pravidelne a prípadne, že som neskúsila túto s oliváčom. Pred 4 rokmi som už o nej vedela a stále som to odkladala.
Tak člověk je na světě proto, aby konal chyby a z nich se snad poučil, jak vidíte i na vašem případě, nakonec to po všech peripetiích člověk většinou pochopí. Na mnoha místech je zde opakováno, že právě lidé bez žlučníku mají očisty konat pravidelně a pokud z vás šel bordel i po pouhém nasazení odlehčené stravy, tak
V souvislosti s očistou jater určitě ne, ale jinak v tématech o hydrataci organizmu je mnoho užitečných postřehů. Antikomentáře jsou přirozené, dokonce jsem byl na jedné stránce odsuzující alternatiovní metody vybrán jako odstrašující případ, což mě potěšilo, je alespoň vidět, že moje práce je hodná komentářů a navíc o kom se nemluví, ten jako by neexistoval. rad bych se zeptal, zda-li mohu provest kavovy klistyr kdyz jsem jeste nikdy zadnou ocistu nepodstoupil. Jde mi o to jestli nemam zacit s necim jinym prvne. Dekuji.
Klidně můžete, ale pokud kafe ve větším množství nepijete, tak raději opatrně a s menším množstvím kávy, reakce může být dosti silná. podla mna, kamene zmeknu od oleja a stavy, a obsahuju jedovatu kyselinu zlcovu.
S tím se většinou dá souhlasit, životní prostředí a "moderní strava" vykazují opravdu neskutečnou kontaminaci. Možná časem ti přemýšlející přejdou na krmení pro zvířata, to je dnes mnohem kvalitnější a levnější než žrádlo pro lidi. Dokonce nějaká americká reportérka to vyzkoušela, jela tuším měsíc na psích a kočičích konzervách a mám dojem i nějakém druhu namočených granulí a světe div se, zhubla o 7 kg a většina zdravotních problémů se na krevních výsledcích zásadně zlepšila. Asi něco na tom bude, že konzervanty a lahodná "neškodná" Éčka člověk ke zdraví mít opravdu nemusí a do zvířecího žrádla se naštěstí většinou nedávají. Paradoxně tedy mnoho bezdomovců jí lépe než ostatní populace a pokud by se jim povedlo eliminovat chlast, tak jejich životní styl nemusí být tak špatný.
Tak nad tímto článkem jsem se řádně zasmál ale něco fakt na tom bude... Musím se přidat k těm, komu přijde, že kritici očisty jater jsou ti praví šarlatáni. Ať je v těch kamenech, co chce, není o co stát. Vyvozuji to ze své začátečnické chyby, kdy po první očistě jsem ze sebe pořádně nedostal všechno svinstvo a tři dny poté jsem se cítil jak přejetý parním válcem a měl jsem tmavou moč. Část nedočištěných kamenů se nejspíše přes střevní stěnu vstřebala zpátky do krve a začala tam úřadovat... Jinak jaterku považuji za královnu očist - po ní vždy zaznamenám největší skokové zlepšení zdravotního stavu (konkrétně atopického ekzému). Ať je v těch kamenech klidně ježek v kleci a v něm technické výkresy auta na vodu, hlavně že jsou venku...
Já to vidím stejně, co a proč se vyloučí je naprosto nepodstatné, hlavně že se člověku uleví. Čus lidi, jaterní očistu jsem si zkusil na vlastní kůži a pro ostatní mohu jen doporučit. Pro nevěřící jsem udělal i fotku. Pro spekulanty zda jde o "sražený olej" jednoduše nesmysl! Mám osobní zkušenost, kdy mi cca 3cm kámen(y) cestují žlučovodem do dvanáctníku. Nebolestivé ale pocítitelné. To že by ústy pozřená olejová směs cestovala žaludkem - dvanáctníkem - žlučovodem do žlučníku (jater) tam se zformovala a pak zase cestovala zpět? To myslíte vážně? zdraví zdar! jaterní očistu jsem si zkusil na vlastní kůži a pro ostatní mohu jen doporučit. Pro nevěřící jsem udělal i fotku. Pro spekulanty zda jde o "sražený olej" jednoduše nesmysl! Mám osobní zkušenost, kdy mi cca 3cm kámen(y) cestují žlučovodem do dvanáctníku. Nebolestivé ale pocítitelné. To že by ústy pozřená olejová směs cestovala žaludkem - dvanáctníkem - žlučovodem do žlučníku (jater) tam se zformovala a pak zase cestovala zpět? To myslíte vážně? zdraví zdar!
Pěkná sbírka drahých kamenů. Mohu použít místo olivového oleje nějaký jiný? Třeba kokosový? děkuji Nejdřív jsem to udělala s olivovým olejem a měla jsem zelené kamínky. Ted jsem to udělala s kokosovím a občas tam byla bíla miny hrudka a jinak nic, takže si myslím že ty kameny opravdu způsobuje olej. To že to někomu pomůže je podle mě způsobeno tím že díky soli si vyčistíte střevo.
Tak jiný olej používat určitě můžete, ale zrovna kokosák jako jediný tuk
Kameny vypudí i kávový klystýr, tedy tam určitě olej nemá žádnou souvislost a pokud je kafe navíc aplikováno spodem, tak se ani do jater nedostane, což je celkem jednoznačná odpověď veškerým pochybovačům. Prostě je vypudí cokoliv co způsobí prudké vyprázdnění žlučových cest a není problém si to ověřit a nevěřit na duchy. Dobrý den, 60 ml změříš jakoukoliv kuchynskou odměrkou, která má mililitry, nasypeš tam krystalky. Nebo můžeš tak jak já použít 4 polévkové lžíce a bude to taky fungovat. Třeba tady https://cs.wikipedia.org/wiki/L%C5%BE%C3%ADce uvádějí, že takže to přesně sedí. Já si právě nebyl jistý, zda je v návodu skutečně myšlena sůl jako taková (krystalky), anebo její roztok. Zmátly mě ty uváděné mililitry a to, že v lékárně upozorňovali na nutnost sůl zředit. Mám to tedy chápat, že je tím myšleno "60 ml krystalků Epsomské soli". Žádnou vodu do soli nepřidávat, ředí to ten olivový olej a grepová šťáva. Díky. Mám to tedy chápat, že je tím myšleno "60 ml krystalků Epsomské soli". Žádnou vodu do soli nepřidávat, ředí to ten olivový olej a grepová šťáva. Díky. Tak Epsomská sůl se ředí. Pročti si pořádně návod http://zdravi-az.cz/Dalsi_druhy_ocisty01.php: Takže si odměříš 60 ml (nebo 4 lžíce) suchých krystalků epsomky a těch 60ml nasypeš do 720 ml vody. Tím vznikne roztok a podstatně slabší, než těch 40%. A v tom návodu máš popsáno i co dělat s tím olejem a grepovou šťávou. Aha, díky. Je fakt, že jsem postup očisty zatím jen proletěl očima a tohodle si nevšiml. Zaměřil jsem se na nákup všeho potřebného a zarazil se při nákupu té soli, protože udávat něco sypkébo v mililitrech není úplně obvyklé. Takto už je mi to jasné úplně.
Tak člen pv33 vám to vysvětlil dobře a pokud jde o tu sůl v mililitrech to je z toho důvodu, že je snadnější dát třikrát malého panáka, kterého má doma skoro každý, než to vážit, protože dost lidí doma váhu ani nemá. Jinak lékárníci profesionálně lidi oblbují a sami o tom nevědí nic. Díky za potvrzení, já to dokonce přesně takto nakonec i sám vyhodnotil. Mám doma barovou odměrku, takže jeden velký a jeden malý panák. Tak jsem rád, že to tak bylo správně. Očistu jsem absolvoval na Štědrý den, průběh byl úplně v pohodě, hořká sůl s vodou i grepová šťáva s olejem mi v podstatě chutnaly, takže velká spokojenost a moc díky za opravdu detailní návod krok-za-krokem. Ještě jedna věc, která mi nebyla 100% jasná - po vypití oleje s grepem si mám lehnout do polohy A nebo B. Zkusil jsem v ní vydržet ležet, co to šlo, ale po hodině jsem to vzdal a musel jsem polohu změnit a do rána jsem spal "normálně", jak jsem zvyklý, včetně toho, že se sem tam převalím. Je to v pohodě, nebo se předpokládá, že v té jedné poloze člověk vydrží až do rána? Díky. Před rokem na mém vyšetření sona lékař prohlásil, že ve žlučníku mám doslova kamenolom a že se diví, že mi stále ještě žlučník funguje. Očistu jsem neustále z různých důvodů odkládala až do letošního roku (listopad 2015), kdy už jsem měla záchvatové stavy, což mě donutilo to nevzdat jen tak a jít do očisty i navzdory bolestem, načež jsem měla zadní jištění přes kamaráda, že jeho kamarád (chirurg) mě z případného akutního stavu zachrání a bude-li třeba, tak žlučník vyoperuje. V tomto stavu a s touto pojistkou jsem tedy šla do očisty. Pozitivní výsledek se dostavil den pro proběhnuté očistě, žlučník projevil ohromnou "vděčnost, že se uklidnil, přestal bolet, velmi se mi, téměř okamžitě ulevilo, skončilo nekonečné nadýmání, které se uvolňovalo za neskutečného vrnění kručení a bolestí břicha o zácpách ani nemluvě (pomáhala "Magnesia laktici" z lékárny). Teď mám lepší chutě k jídlu, trávení bez plynů a bolesti jsou zaplať pánbůh pryč. Asi měsíc po očistě se to znovu trošku zhouplo k horšímu, tak jsem podstoupila před 2 dny 2. očistu, která už nebyla tolik dramatická coby do pocitu a velikosti kamenů, nicméně počet kamenů byl odpovídající té první, ale veliké byly přibližně jako hrášky. Plánuji další 2 očisty a pak se nějak vypravím a propašuji na sono, které by mělo jasně prokázat, jestli jsem ty kameny ze sebe dostala, či nikoliv. Nicméně je mi mnohem, mnohem lépe a žlučník zachráněný a o to hlavně mi šlo. Do toho však jakýsi škarohlíd mi zkazí radost a začne mi vykládat, že si těmi "drastickými" očisty, (poznamenávám, že operace je daleko, daleko drastičtější a přidávám video) můžu uhnat rakovinu jater, tak pak si jednu nedej Tady, jak jsem slíbila přikládám laparoskopickou operaci žlučníku. Upozorňuji, jen pro silné povahy: https://www.youtube.com/watch?v=N_cyW5Mu34A
Dik, ze jsi se tu podelila o svou praktickou zkusenost, ktera opet potvrzuje, ze uz po 1 ociste jater se muze zlepsit traveni a zdravotni stav. Samozrejme bys mela s ocistama pokracovat, ale to asi chapes. Já jsem první očistu absolvoval letos přesně na štědrý den, tedy cca před týdnem. A mohu potvrdit, že nadýmání, kterým jsem do té doby trpěl víc než rok, zmizelo (ať jsem snědl cokoli, okamžitě jsem se celý nafouknul; žádné bolesti jsem sice neměl, ale bylo to samozřejmě nepříjemné). Takže velký dík. P.S.: Největším problémem v mém případě bylo sehnat Epsomskou sůl. Obíhal jsem lékárny u nás v Brně, a všude jen kroutili hlavami. Uspěl jsem až v lékárně polikliniky Zahradníkova, kde po počátečním kroucení hlavou jsem paní řekl svůj příběh, jak běhám sem tam, ona se poté zahleděla do monitoru, chvíli něco hledala, pak mi řekla, ať dvacet minut počkám a Epsomská sůl najednou byla. Pokud zažíváte něco podobného, doporučuji papírek s chemickým vzorcem soli, na to by lékárníci mohli reagovat líp než na onen "tajuplný" název. A také dávat bacha a odmítnout sůl Glauberovu, to občas nabízejí jako "to stejné", ale ono to je něco úplně jiného. No, obávám se, že nikdo takový zde k dosažení není a je otázkou zda je podstatné znát co a proč z člověka leze. Pokud mu to zlepší zdravotní stav jak zde mnoho členů z vlastní zkušenosti potvrzuje, je na to třeba vědět i proč se tak děje? Asi bych zvážil i odpovědi jichž se vám již dostalo, na tom je také kus logiky, kterou by také musel někdo vysvětlovat, ale není důvod, pokud očista funguje, já osobně se v tom nešťourám, mě to fungování stačí.
Nehodí se mi to do krámu tak se v tom nešťourám - jste legrační! Takže velký dík. P.S.: Největším problémem v mém případě bylo sehnat Epsomskou sůl. Obíhal jsem lékárny u nás v Brně, a všude jen kroutili hlavami. Uspěl jsem až v lékárně polikliniky Zahradníkova, kde po počátečním kroucení hlavou jsem paní řekl svůj příběh, jak běhám sem tam, ona se poté zahleděla do monitoru, chvíli něco hledala, pak mi řekla, ať dvacet minut počkám a Epsomská sůl najednou byla. Pokud zažíváte něco podobného, doporučuji papírek s chemickým vzorcem soli, na to by lékárníci mohli reagovat líp než na onen "tajuplný" název. A také dávat bacha a odmítnout sůl Glauberovu, to občas nabízejí jako "to stejné", ale ono to je něco úplně jiného.
epsomku jsem taky nemohla nikde sehnat, nakonec jsem ji objednala v potřebách prorybičky.... epsomku jsem taky nemohla nikde sehnat, nakonec jsem ji objednala v potřebách prorybičky....
Co se týká epsomky, stačilo by dát dotaz tady do diskuze. A jedna z odpovědí by byl link na Fichemu http://www.fichema.cz/sran-hoenat-hok-s ... 01033.html. Koukám, že mají i výbornou cenu: 79,- korun za 1 kg. Já platil 170,- za čtvrt kila, tedy 8x tolik.
Cena je nižší asi proto, že se jedná "pouze" o potravinářskou kvalitu. Tady máte farmaceutickou kvalitu, 1kg/220,- Kč: http://www.pro-zdravi-az.cz/siran-horecnaty-/12-siran-horecnaty-epsomska-sul-1-kg.html http://www.pro-zdravi-az.cz/siran-horecnaty-/12-siran-horecnaty-epsomska-sul-1-kg.html
Aha, díky, to mě vůbec nenapadlo řešit. Očistu jsem absolvoval na Štědrý den, průběh byl úplně v pohodě, hořká sůl s vodou i grepová šťáva s olejem mi v podstatě chutnaly, takže velká spokojenost a moc díky za opravdu detailní návod krok-za-krokem. Ještě jedna věc, která mi nebyla 100% jasná - po vypití oleje s grepem si mám lehnout do polohy A nebo B. Zkusil jsem v ní vydržet ležet, co to šlo, ale po hodině jsem to vzdal a musel jsem polohu změnit a do rána jsem spal "normálně", jak jsem zvyklý, včetně toho, že se sem tam převalím. Je to v pohodě, nebo se předpokládá, že v té jedné poloze člověk vydrží až do rána? Díky.
Tak píšu tam že v jedné z těch poloh máte vydržet cca 20 minut, pak je to již jedno.
Vidíte to máte pěkné drahé kameny, ale ono to vždy chce nějaký čas na sobě pracovat. Základem je stav bez potíží a zda někde medicína něco vidí, nebo nevidí, to bych za moc směrodatné nepovažoval. Operace navíc nic neřeší, pouze problémy odsouvá, ale zato pak bývají mnohem horší, tedy držet se dokud je to možné.
Myslíte, že jsem legrační, no jak se to vezme, ale nakonec i zlepšení nálady léčí, tak proč ne. Jinak by mě docela zajímalo jak jste vydedukoval, že se mě to nehodí do krámu. Já se pouze nehodlám stále dokola zabývat naprosto nesmyslnou argumentací pseudoodborníků, kteří pouze teoretizují a nic věcného z nich nikdy nevypadlo. Problém jsem zcela jasně vysvětlil zde http://www.zdravi-az.cz/Dalsi_druhy_ocisty02.php a nemám osobní ambice přesvědčovat stále dokola další a další "odborníky", kteří mají svá tvrzení založená na spekulacích a nic objektivního z nich bohužel nepadá. Tedy dále trvám na tom, že mě bohatě stačí že to funguje a je mě prakticky jedno proč, prostě to nějak funguje a co více by od toho měl člověk chtít. Robím očistu druhýkrát, a opäť celú noc nespím. Otázka znie, či je medzi vypitím oliváču so šťavou a rannou dávkou epsomky dovolené piť iné tekutiny. Pijem po malých dúškoch vodu, lebo sa cítim dehydrovaná. Je to v poriadku? Ešte by ma zaujímalo, či môže mať pitie soli vplyv na obličky a močové ústrojenstvo, ak sa správne nevstrebe. Celú noc ma totiž príšerne bolel mechúr ako pri prechladnutí. Ďakujem za odpovede. ahoj, měl bych dotaz. Tři dny zpátky jsem si jen tak z preventivních důvodů zařadil do jídelníčku: 6x lecitin1325 mg/den, 2x ostropetřec, 1g ornitnin před spaním. Včera ráno jsem v záchodě nemohl spláchnout takovou černou kuličku, myslel jsem si, že tam přítelkyně něco hodila. Ale dneska ráno jsem tam našel další, větší -asi 1 cm. Myslel jsem že kameny jsou použe žluto-zelené. Prý jsou ale někdy i černé.Je to pravda? A jak je možné, že by odcházely sami bez nějaké důkladné očisty...? Kámen jsem se snažil rozříznout, je to jak ztvrdlá montážní pěna kolem oken Ešte by ma zaujímalo, či môže mať pitie soli vplyv na obličky a močové ústrojenstvo, ak sa správne nevstrebe. Celú noc ma totiž príšerne bolel mechúr ako pri prechladnutí. Ďakujem za odpovede.
Pít v průběhu kůry ideální není, ale když to jinak nejde, nedá se nic dělat, prostě se napijete. Každopádně bych doporučil pít více před vlastní kůrou a to vodu s himálajskou solí, tak půl lžičky soli na litr vody, ta podrží vodu v těle a neměla by jste mít takovou žízeň. Kámen jsem se snažil rozříznout, je to jak ztvrdlá montážní pěna kolem oken
Mozem potvrdit, co pisal Jarda. Raz zo mna vysli pri jednodnovej hladovke kamene same, bez ocisty. Pocas toho jedneho dna hladovky som citil oblast pecene velmi pracovat, aj mi tam tak skvrkalo, presne ako pri tej ociste s olivovym olejom, kratko po vypiti oleja.
Nepředpokládám, že "odborníkům" jde o vědecký důkaz, těm jde hlavně o poplivání dobrého a levného postupu, což s pravdou nemá co společného. Ono ani není co dokazovat, stačí si to vyzkoušet a člověk pochopí snadno a bez vědeckých dobroznání zda mu to k něčemu je, nebo není. Mám dotaz. Dokáže očista jater snížit vysokou hodnotu cholesterolu?
Ano a není důvod proč by tomu tak nemělo být. Jinak ale vysoký cholesterol není pouze o játrech, ale hodně i o hormonech což spolu úzce souvisí, nicméně se tato možnost moc neprezentuje. Ono zabordelené tělo nemůže produkovat hormony z cholesterolu a tím člověku cholesterol snižovat a pak se léčí jeho vysoké hodnoty, což je blbost. Cholesterol ve své podstatě člověka chrání a zalepuje díry v poničených cévách tedy když ho statiny rozpustí tak většinou člověk zhebne a je definitivně vyléčený. Vysoký cholesterol je hlavne o stravovaní a životnom štýle (pohyb atd)
To ani moc ne, spíše o hormonech i když pohyb je také o hormonech a strava z jistého pohledu taktéž. U čtvrtého čištění jater olejem jsem den předem provedla vodní saunu dle Bolotova. Druhý den jsem v deset vypila olej s grep šťávou a ve dvě hodiny v noci mně bylo hrozně zle. Téměř celý olej jsem vyzvracela. Přesto ze mně vyšlo hodně kamenů a drtě. Víc než kdy před tím a víc než při pátém čištění. Kdyby kameny byly z oleje ,tak by jich bylo pořád stejnavé množství .I barva a odstíny drtě a kamenů se liší u jednotlivých kůr.
Tak jistě a tyto jednoduché a naprosto logické argumenty odpůrci tohoto postupu nemohou nějak pobrat, prostě se jim to nehodí do krámu když je to přeci jednoznačně zmýdelněný olej. Pochopitelně jejich tvrzení nemá žádný logický základ a o nic jiného než bohapustou teoretizaci se neopírá a vysvětlit proč to za různých jiných podmínek funguje také to prostě nedovedou. Dnes jsem nabyl novou zkušenost, která sice nijak více neosvětluje složení jaterních kamenů, ale jde o hodně zajímavou zkušenost tedy ji sem písnu. Trochu experimentuji se složením stravy a jedu teď dost svéráznou dietu kterou již držím nějakou dobu. Prostě jede se šest dní keto s minimem sacharidů a sedmý den zase skoro jenom sacharidy. V neděli mívám sacharidový a masový den kdy je trochu problém nacpat do sebe tu nálož potřebných kalorií bez podílu tuku, jde o ohromné množství jídla. Konkrétně ráno 900 g vařené pohanky k tomu 350 g vařených fazolek 10 g oliváče a 150 g kimchi, dále na oběd 600 g vařených brambor a 150 g krůtího masa a večer zase 600 g vařená pohanka, 300 g vařeného květáku a 10 g oliváče. Dnes ráno jsem dal klystýr protože ty sacharidy sice dávám jednou týdně kvůli dobré funkci jater, ale střevu se moc nelíbí tak abych ho zbytečně netrápil. Posnídal jsem 350 g vařených fazolek, jedny sardinky 125 g v olivovém oleji 130 g oliváče a 150 g kimchi, což je sice relativně malý objem jídla, ale kalorická nálož obrovská. Zhruba kolem jedné odpoledne jsem cítil diskomfort ve střevě tedy jsem si řekl že dám ještě klystýr, ať ty sacharidy kompletně odstraním a po pohledu do záchoda jsem docela čuměl na relativně bohatou předštědrovečerní nadílku drahých jaterních kamenů. Chvilku jsem to moc nechápal, nic neprobíhalo v duchu jaterní očisty a stejně k ní došlo. V neděli to sacharidové přežírání rozhodně nepřipomínalo doporučovanou lehkou stravu před jaterkou ani pokus o uvidění prasátka večer to jedině že bych se večer díval do zrcadla tak bych ho asi viděl. Zcela bez tuku ten den také nebyl, tedy by se teoreticky neměla ani nakumulovat žluč potřebná k vypuzení kamínků. Ten druhý den nebyl nijak výjimečný z pohledu té ranní dávky tuku, takové dávky tuku prostě jím ve dnech kdy nejím žádné sacharidy. Tělo je tedy na tu ranní olejovou nálož naučené a nikdy mě to nedělalo problém. Tedy jediný rozdíl proti jiným dnům byl ten klystýr ráno který vyvolal potřebu toho druhého klystýru. Vykladačům zmýdelnění oliváče epsomkou bych pro jistotu podotkl že tu jsem pochopitelně pro zpestření jídelníčku nebral, nebyl sebemenší důvod. Jediné co mě napadá je že se prostě tělo operativně rozhodlo v momentě kdy zjistilo že se toho svinstva může rychle zbavit, protože první klystýr uvolnil cestu, tak to prostě samo od sebe vyhodilo a řeklo si o ten druhý výplach, aby nedocházelo ke zpětnému vstřebávání. Každopádně tato zkušenost mě zase trochu otevřela obzor možností a situací ve kterých mohou jaterní kameny z těla odcházet a řeknu na rovinu že mě to hodně překvapilo. Dobrý den Jardo, Prosím vás jak zamezit nebo zastavit průjem na ketogenní dietě? Když jím nízkosacharidově cca 150g sacharidů denně, tak průjem nemám, ale když vyřadím sacharidy a dostanu se do ketozy, tak dostanu průjem. Dokonce nepomůže ani aztécká hlína 3 lžíce denně. Stojí to podle vás za ten dlouhodobý průjem? Případně, jak ho zastavit? Díky Michal Prosím vás jak zamezit nebo zastavit průjem na ketogenní dietě? Když jím nízkosacharidově cca 150g sacharidů denně, tak průjem nemám, ale když vyřadím sacharidy a dostanu se do ketozy, tak dostanu průjem. Dokonce nepomůže ani aztécká hlína 3 lžíce denně. Stojí to podle vás za ten dlouhodobý průjem? Případně, jak ho zastavit? Díky Michal
Nevím zda nemáte trochu hokej v názvosloví diet. Ketogenní dieta je taková kdy se tělo kvůli deficitu sacharidů ve stravě donutí jet na tuky a z nich produkuje ketony které lze naměřit v moči pomocí papírků Keto Phan které lze koupit v lékárně. Silně pochybuji že by jste tohoto stavu docílil na příjmu 150 g sacharidů denně, což pomalu není ani nízkosacharidová dieta. Jinak pokud by jste opravdu byl v ketóze pak jde nejspíše o první část vymírací fáze šmejdů ze střeva a tam je průjem spíše výhoda než nevýhoda. Běžně trvá 3-7 dní a pak by se měl stav stabilizovat i když vím i o případech kdy byl průjem i několik týdnů. Možná jsem to špatně napsal. Když jím nízkosacharidově, tak průjem nemám. Když jsem v ketoze (20g sacharidů denně), tak ho mám. Když jsem ji držel minule měsíc, tak jsem měl průjem celý měsíc. Čím víc dám vlákniny z nízko-sacharidové zeleniny, tím je to horší. Tzn., že vy ten průjem berete spíš jako pozitivum? Co demineralizace? Sice davám denně tak 20g soli rozpuštěných v roztoku s jablečným octem a popíjím celý den a 1-2 gramy hořčíku bisglycinátu, ale s tím průjmem by k té demineralizaci mohlo dojít i tak ne? Nehledě na váhový úbytek, což je u mě nežádoucí. Jde ho tedy nějak zastavit?
Pokud jste tedy schopen docílit stavu ketózy, myslím měřitelně, což by asi při tak nízké hladině sacharidů bylo pravděpodobné, vyzkoušel bych lehce zvednout sacharidy až do úrovně kdy budete ještě schopen se dostat do ketózy, třeba 50-70 g a tak by šlo jet i delší dobu. Nicméně z pohledu fungování organizmu je lepší pokud budete střídat cyklicky ketózu šest dní a jednou za týden dáte den zase prakticky skoro jen na sacharidech, což jsem zde již někde také popisoval. Další možnost je vyzkoušet na noc těsně před spaním dávat vápník v laktátu co máme na e-schopu a ten bych řekl také může fungovat na zpevnění stolice a celkové zklidnění. Nepíšete kolik dáváte vlákniny, ale na vlákninu je potřeba dost pít, nebo ji snížit třeba o třetinu, prostě vyzkoušet co vlastně tělu vadí. Jo podle Ketophanu jsem. Objednal jsem si ten vápník od vás. Dlouho jsem vycházel z toho, jak jste psal, že vápníku má téměř každý přebytek, tak jsem ho nikdy nesuplementoval. Schválně jsem dal svoji stravu do Cronometru. Dlouhodobě nejím žádné mléčné výrobky mimo Ghi. Všechno jsem měl ok, akorát vápník na 40%. Zkoušel jsem tam dávat různé potraviny a podle Cronometru v podstatě není možné dostat se na 100% bez mléčných výrobků. Možná jen s pomocí máku, což na keto není moc možné vzhledem k dalším cukrům. Možná ještě kdyby člověk snědl 400g sardinek denně. Nechápu to, z čeho vycházíte, že má většina lidí nadbytek vápníku? Pouze z toho, že jedí hodně mléčných výrobků? Jídelníček mám cca maso různé druhy, zelená zelenina, olivovej olej, Ghí, kokosový olej, nějaké koření a protein izolát. Sem tam vejce nebo kokosové mléko. Zdá se mi to v pohodě na Keto, ale zřejmě žádej nic moc zdroj vápníku. Četl jsem příznaky nedostatku vápníku a docela to sedí. Myslíte si, že když dlouhodobě nejím mléčné výrobky a jídelníček vypadá, jak vypadá je možný nedostatek vápníku? Suplementy: Vitamin C - 5000mg, B komplex od generica forte tak 5 tablet, hořčík bisglycinát, ašvaganda, Gaba, kozlík, omega 3, laktoferin, 15g himalájské soli s jablečným octem.
Zdravim Jarda, nieco podobne sa mi uz stalo. Teda, ze odisli bez jaternej ocisty. Iba pri obycajnom poste. Teda iba som hladoval. Nejaky cas predtym, minimalne ale niekolko hodin, som citil neskutocne tlaky v peceni, nie bolestive, ale take vseliake zblnkanie, a take tie skvrkave procesy. Islo urcite o lokalitu v tele, kde je pecen. Bol som prave v meste, takze za chodze, trvalo to ale asi aj pol hodinu, mozno hodinu to vseliake skvrkanie. Potom som mal dalsiu stolicu dokonca bez klystiru, ono to vyvolalo hnacku same, asi ta toxicita. Niektore boli dost velke a mali trochu inu farbu nez pocas pecenovych ocist, boli menej zelene a viac tmave. Po tejto skusenosti sa mi neskutocne ulavilo, teda dalsie tyzdne som si vsimol, ze mi je lepsie, a mam aj viac energie. Vtedy som pochopil, ze to nemoze byt olej, ja osobne si ale myslim, ze su to pozostatky vseliakych usadenin v pecenovych kanalikov, plus zatvrdnuta zlc v zlcniku, nejde o vapenate kamene... teda, ja by som to ani nevolal kamene. Je to taky foremny maz, je mozne, ze v tele, je to este viac tekute, a stvrdne to potom v stolici. V kazdom pripade, je to nieco, co v peceni, kanalikoch a zlcniku urcite nema byt, nieco ako ked je zaspineny komin, a pride kominar odstrani to. Teda hovorim, ze ide o detox, nieco, coho sa telo zbavi z tej pecene, co tam vznika dlhodobym procesom a je to dobre. Ta pecenova ocista vlastne urobi na to idealne podmienky, aby sa toho telo zbavilo, a tak to telo samozrejme vyuzije, a zbavi sa toho. Ale moze sa mu to podarit aj svojvolne, pri urcitych podmienkach, napriklad pri hladovke sa to moze podarit, atd... v kazdom pripade, je to dokaz, ze ide o detox a nielen o stvrdnuty olej. Je to urcite nejaky odpad nahromadeny v tele.
Tak on ani ten cronometer nelze brát jako univerzální a jediné možné definitivní řešení i když je mnohem lepší než pouhý odhad. Já vycházím z vlasových analýz kterých zde mám stovky kde naprostá většina lidí je vápníkem předávkována a má z toho mnoho potíží. Také je s otazníkem zda to vhodné rozpětí které mají nastaveno v cronometru je opravdu ideální, což u jiných položek není vždy pravda. Navíc některé funkce vápníku dovede zastoupit vyšší dávka hořčíku a v keto se netvoří v těle záněty tedy není ani potřeba tolik vápníku na jejich hašení. Cronometer také umožňuje vybrat si z několika druhů jídelníčků u nichž se pak dost liší referenční rozpětí tak vyzkoušejte přepnout na keto to tam myslím také mají, nebo něco podobného. Krátkodobě je lepší být raději s vápníkem níže než vysoko na tom se shodne mnoho vyhlášených kapacit a myslím že mají pravdu. Každopádně tím že vyzkoušíte vápník dodávat nemáte moc co pokazit tedy bych ho vyzkoušel třeba 4-6 tablet denně vždy večer těsně před spaním a uvidíte jak budete reagovat.
Jsem potěšen že podobné zkušenosti má i někdo další a tím lépe je možno zdokumentovat situace které vůbec s očistou jak je popsána nesouvisí a bordel odchází za naprosto jiných podmínek než jaké vytváří očista. Pak je pro všechny popírače efektivnosti tohoto jednoduchého postupu velice těžké až nemožné hlásat nějakou svojí pseudovědeckou vymyšlenost, že jde o zmýdelnění olej aplikovaný při jaterní kůře, což je pochopitelně naprostá blbost. Nevím o jediném případu kdy by si kdokoliv z těch vědátorů dal tu práci podrobit vyšlé konkrementy opravdu pořádné analýze s nějakým jasným závěrem o jejich složení. Jde o podobné demagogické počínání jako fašistické prosazování jediného správného názoru na naši orientaci k některé z mocností a kdo nesouhlasí s tím že USA jsou nositelem demokracie a tvrdí že Rusko je na tom dnes pomalu lépe je oflastrován spoustou hanlivých nálepek. Nálepky dostane aniž se ti co ho nálepkují vůbec zamyslí nad významem slova demokracie která stojí především na akceptování faktu že ne každý musí mít stejný názor jako je ten oficiální.
Zdravim, me by zajimalo kde je presne podstata tvorby tech kamenu. Ja jsem udelal,10 jaterek,prvnich 6 vyslo mraky kamenu zelenych, posledni 4 nevyhazelo uz nic povazoval jsem to za vycistene, kdyz uz nic nevyslo. To uz bylo pred 5 lety. Ale nedavno jsem nasel v zahode par zelenych kamenu a to jsem zadnou ocistu nedelal. Predpokladam Jardo, ze jste taky cistil dokud bylo co a snazite se zdrave zit a stejne tam jsou. Predpokladam Jardo, ze jste taky cistil dokud bylo co a snazite se zdrave zit a stejne tam jsou.
Předpokládám že původ tvorby bude v sníženém toku žluče a podle mě stačí stres aby se tok snížil a po určité době se konkrementy vytvoří. Pochopitelně dost ta tvorba koreluje se způsobem stravování, ale pokud by teklo žluče dost patrně by se tvorba zcela zastavila i při relativně špatné stravě. Jardo, jak si psal, jedu teď dost svéráznou dietu kterou již držím nějakou dobu. Prostě jede se šest dní keto s minimem sacharidů.
To si musí člověk nastavit dle vlastních požadavků a já to dost měním tedy třeba takto.
Hodně zajímavé, pokud to správně chápu je tam poměrně dost vápníku, což vyvrací ty teorie o zmýdelnění oliváče epsomkou kde by vápník pochopitelně těžko byl v takovém množství. ..to byla první očista. V druhé šly kameny větší, skoro 2cm a ty poslední byly ve vápenné krustě. Přitom na ultrazvuku mně řekli, že tam mám jen písek, ale žlučník obrovský.. myslíte, že se nemusím bát třetí očisty, když ty poslední kameny byly tvrdé? 1%= 10.000 ppm
Pokud vám nebylo blbě tak proč se bát osobně bych moc nezkoumal a čistil. Hromada vapniku a kde je horcik? Při očistě systému bychom rozhodně neměli zapomínat ani na ženšen https://eshop.guaranaplus.cz/zensen. Já jsem jej dostala doporučený od mého kamaráda, který je také praktickým lékařem. Ten starý dědula, ke kterému chodím, mi říká, že všechno vyřeší léky. Ale já chci žít zdravě a nebýt závislá na svých játrech. Nebudu chodit s davem, nechám si poradit od odborníka.
Pokud je to reklama tak asi ne zrovna na ideálním místě a pokud jde o
Zajtra idem na ocistu pecene po 12 rokoch znova, dnes mam den bez tuku, viac menej na ovoci, ak si robim caj mozem sladit medom?
V tom by neměl být problém, med vám vyloučení žluče nespustí. Zdravím dělal jsem teď očistu jater po dlouhý době a vyšli ze mě asi 2 mm až 3 mm kamínky bylo jich asi 10. Měli zelenou barvu.
Tak tohle určitě nejsou jaterní kameny tohle to se dělá ve střevech v tom už mám úplně jasno.
Podľa mňa je táto metóda bullshit. Žlčníkové kamene do veľkosti 1,5 cm spoľahlivo odstránite 1) konzumáciou tuku 2) pomocou žlčových solí (bežne dostupný suplement), ktoré šutre rozložia na menšie a 3) tiež pomáha masáž žlčníka (v pravej časti pod rebrom). Tvorba kameňov je samozrejme multifaktoriálna záležitosť (tak ako pri všetkom komplexnom), ale jednou z príčin je neschopnosť plne stiahnuť žlčník - sluggish gallbladder (lenivý žlčník). V tom prípade dočasne pomáha masáž po mastnom jedle (ja napr. vyslovene cítim úľavu a lepšie potom trávim) a dlhodobo je potrebné vyriešiť, prečo je hladké svalstvo disfunkčné (deštrukcia myelínu na nervových spojeniach ap)..
Jednu věc vám závidím a to je ta že máte okamžitě ve všem jasno. Tato schopnost je dána dvěma skupinám lidí a to géniům nebo blbcům, rozhodně ji nemají lidé obecně, jde o výjimečnou schopnost a její nedostatek je kompenzován přemýšlením a dlouhodobým studiem. Sám tuto schopnost nemám tedy ji musím kompenzovat a nad problémy se zamýšlet tedy zde je moje zamyšlení nad tímto problémem https://www.zdravi-az.com/Dalsi_druhy_ocisty02.php .
V zásadě bych i souhlasil, jde opravdu o více příčinovou problematiku nicméně v naprosté většině případů je za tím stres a špatná strava. Tlakové řešení této disfunkce funguje opravdu dobře a pokud je prováděno pravidelně má slušné výsledky.
vím co jsem viděl a vlastní oči jsou vlastní oči. The FIRST Sign of Gallstones over 80% of the Time Gallbladder FLUSH Using Acupressure Jardo a to vás někdy nenapadlo ,že ten blbec jste třeba vy.
Ale no, keep calm..
Děkuji za uznání, budu o tom přemýšlet. Nakonec i rodina mě celá léta říká že jsem blbej pokud něco v takovém rozsahu dělám pro lidi zdarma, možná mě to konečně dojde a budu taky lidi dojit protože tak je to vlastně správně. To jako nikdy nikdo neměl ve žlučníku zjištěné kameny a po očistě nešel znovu na ultrazvuk, jestli tam jsou anebo ne? Jednoduché. ověření ne?
To ani ne, protože se bavíme o více druzích konkrementů s tím že ty voskovité sono nevidí a vidí jen ty tvrdé kde je již nahromaděn i vápník. Většinou odcházejí ty voskovité konkrementy a naopak ty tvrdé se musejí rozdrobit případně zcela rozpustit hořčíkem a zvýšeným tokem žluče. V zásadě jakékoliv konkrementy se tvoří především z důvodu nízkého toku žluče a zvýšením toku žluče je zase rozpouštíte. Stav bych přirovnal ke tvorbě krápníků kdy na kámen kape voda s vysokým obsahem minerálií v zásadě jde o nasycený roztok a tím dochází k narůstání materiálu. Pokud na stejné místo začnete kapat vodu s nízkou nebo žádnou mineralizací zase začne docházet k odmývání již vzniklé hmoty.
mozna bych mohl o ultrazvuk pozadat a overit.. mel jsem dva cca centimetrove potvrzene pred cca sesti lety + nejaky pisek. parkrat do roka hezky bolestivy zlucnikovy zachvat.. pri tom poslednim kdyz uz byla bolest velika najednou jak kdyz luskne prsty a bolest zmizela (ze by vysel kamen?) od te doby se zachvat neopakoval. posledni zachvat tak byl cca dva roky zpatky. pocitove se zlepsilo traveni a pocit "ucpanosti" - sice nemuzu snist "celou kachnu na posezeni a zapit ji vypecenym tukem" jako ve dvaceti ale muzu ji snist ctvrtku a klidne se toho kachniho tuku napit a jeste mi je potom dobre, coz je asi primerene veku.. u tech kamenu je potreba pocitat ze to je vsechno na mesice nebo i roky k reseni ale jsem rad ze jsem nebezel do nemocnice zlucnik vyndavat - i pres preventivni doporucovani lekaru...
Docela si dopřáváte, kachna plovoucí ve vlastním tuku je pro žlučníkáře hodně silná káva tedy asi ten žlučník zase v tak mizerném stavu mít nebudete. Jinak na kachně nevidím nic špatně, pro zdravé trávení jde o jednu z velice dobrých potravin.
Logicky očista jater je velký průvan pro
Logicky očista jater je velký průvan pro
![]()
Samozrejme, ze taky velky tlak zlci zoberie zo sebou aj nejaky ulozeny bordel z oblasti zlcovodov, ale tato tema je o niecom inom, a to, ci je ta horda kamienkov co stale vychadza co zlcnika, alebo nie.
Zlepsenie zdravotneho stavu moze byt teda cisto vdaka hladovke a ociste creva Epsomnskou solou.
.
jinak dalsim dukazem toho, ze z jater neco leze je zapach z vyloucene hmoty po ociste. Takovy pri sankapranksalane nebo klystyru neznam. a jsem rad ze se techto smradlavych veci zbavim.
.
jinak dalsim dukazem toho, ze z jater neco leze je zapach z vyloucene hmoty po ociste. Takovy pri sankapranksalane nebo klystyru neznam. a jsem rad ze se techto smradlavych veci zbavim.
Oslovila jsem kvůli tomu doktorku, která se očistama zabývá a dozvěděla jsem v podstatě jen že - v laboratoři o tom nic nevědí - a - kameny jsou cholesterolové. Po tomhle si kladu otázku zda se vůbec někdy někdo zabýval tím odkud se tento recept na očistu bere a je-li skutečně funkční..
už po několikáté jsem si udělal jaterní očistu a pokaždé toho ze mě dost vychází. Ale chci se zeptat, jestli máme všichni jistotu, že kameny, které z nás vycházejí, jsou skutečně žlučové kameny. Dnes jsem náhodou narazil na video, ve kterém Markus Rothkranz tvrdí, že tyto kameny jsou: olivový olej, který jsme večer vypili, spolu se steroly a cholesterolem z jídla a nebo žlučové soli vylučované střevem. Skutečné žlučové kameny by prý klesly ke dnu.
Ked som si robieval ocisty, tak som si vsimol, ze kamienkov bol vzdy iny pocet, a v prve ocisty ich bolo dost malo, skoro ziadne, potom ich bolo neuveritelne mnozstvo, a potom zase pomenej. To je v rozpore s tym, ze z olivoveho oleja a zlce by mali vzniknut kamienky, lebo potom by vznikli vzdy.
Z toho logicky vyplyva, ze tie kamienky su z pecene a zlcnika, a vznikli este pred tym, nez tam je ten olej.
Všechno nelze změřit, zvážit, analyzovat...
ad 1 a 2 - tahle logika může fungovat u jednoduchého početního příkladu za jak dlouho se napustí/vypustí bazén jestliže..?
ovšem v těle se může něco uložit - a to nejen podkožně, ale i formou vnitřního tuku kolem orgánů, v cévách a arteriích, který není viditelný. rovnice příjem rovná se výdej zde neplatí. dokonce ani příjem rovná se příjem ne (vezmu si několik mg železa a tělo vstřebá sotva stopu). průjem se při nadměrném příjmu tuků nespouští, tuk se prostě uloží, ovšem kdyby tomu tak opravdu bylo vůbec bych se nezlobila - svět plný štíhlých lidí a cpaní se čokoládou bez následků na váze:- ).
jinak komu se ocista nezda, nelibi, ma o ni pochyby nebo ji neveri prece neni nikym nucen ji delat.
teorie o usazovani oleje v organech a arteriich je pro me minimalne divna.nehlede na to, ze to je kvalitni a prospesny tuk a ne vyjetej mogul z fritaku.
V každém případě je podle mě zbytečné to takto pitvat. Pokud se po očistě cítím lépe, tak vím, že to funguje. Kdyby to nefungovalo, tak to nedělám. Právě po těchto očistách se zřetelně zlepšily nebo odezněly mé zdravotní problémy. Navíc ten nárůst energie.
"Cholesterol není tuk, patří pouze k doprovodným látkám lipidů. Je to sterol, patří mezi terpenoidy (viz obr.) a tudíž neobsahuje žádné mastné kyseliny (tedy ani omega kyseliny). Pokud v biochemickém rozboru převládala kyselina linolová, tak bude nejspíš zdrojem olivový olej."
Takže mně to stále vychází tak, že vyloučené "kameny" nejsou žlučové kameny, ale olivový olej. Ráda bych, kdyby mě někdo přesvědčil o opaku.
Našla jsem odkaz na fr.internetu, kde je fotka " změkčených" kamenů, které jsou identické s mými dnes ráno vyloučenými "hrášky" . Fotka ilustruje popis procedury, podobné té již zmíněné ( zde doporučována lékaři ) a změkčení je vysvětleno užitím většího množství jablečné šťávy, jejich bezbolestné vyloučení roztažením žlučovodu sulfátovou solí
Úžasné je tělo a jeho samoléčící schopnosti ![]()
http://www.soleil-levant.org/presse/art ... rticle=720
V každém případě je podle mě zbytečné to takto pitvat. Pokud se po očistě cítím lépe, tak vím, že to funguje. Kdyby to nefungovalo, tak to nedělám. Právě po těchto očistách se zřetelně zlepšily nebo odezněly mé zdravotní problémy. Navíc ten nárůst energie.
A druhá věc je, že tohle vlákno má v názvu "složení vyloučených kamenů", a je naprosto evidentní, že to žlučníkové kameny nejsou ani náhodou, je to vypitý olej smíchaný se žlučí plus obsah střev. A to, že ta očista lidem pomáhá nebo že se počty kamenů liší atp. nejsou ani trochu důkazy o opaku.
A druhá věc je, že tohle vlákno má v názvu "složení vyloučených kamenů", a je naprosto evidentní, že to žlučníkové kameny nejsou ani náhodou, je to vypitý olej smíchaný se žlučí plus obsah střev. A to, že ta očista lidem pomáhá nebo že se počty kamenů liší atp. nejsou ani trochu důkazy o opaku.
dotyčný se vyjadřuje, že tato očista může být i nebezpečná
dotyčný se vyjadřuje, že tato očista může být i nebezpečná
Pokud zvazujes nebezpeci nejake metody, doporucuju porovnavat to nebezpeci s rizikem, ze tu metodu nepouzijes. v tomto pripade treba ze budes mit dal blby traveni, coz vede ke spouste dalsich problemu. A nebo ze si nechas zlucnik uriznout a to traveni bude jeste horsi a zdravotnich problemu zacne pribyvat.
Pokud zvazujes nebezpeci nejake metody, doporucuju porovnavat to nebezpeci s rizikem, ze tu metodu nepouzijes. v tomto pripade treba ze budes mit dal blby traveni, coz vede ke spouste dalsich problemu. A nebo ze si nechas zlucnik uriznout a to traveni bude jeste horsi a zdravotnich problemu zacne pribyvat.
článek jsem sem hodila jen proto, aby tu bylo zastoupeno i jiné názorové spektrum.
hovoří se tam, avšak o něco podrobněji, o věcech, na které jsem přišla i vlastní úvahou a už dříve o nich sem napsala.
víte, mě vrtá hlavou, odkud se tenhle postup vlastně vzal? ví to někdo? kdybych byla paranoidní, navrhnu možnost, že od samotných doktorů a to proto, abychom si dříve oddělali
článek jsem sem hodila jen proto, aby tu bylo zastoupeno i jiné názorové spektrum.
hovoří se tam, avšak o něco podrobněji, o věcech, na které jsem přišla i vlastní úvahou a už dříve o nich sem napsala.
víte, mě vrtá hlavou, odkud se tenhle postup vlastně vzal? ví to někdo? kdybych byla paranoidní, navrhnu možnost, že od samotných doktorů a to proto, abychom si dříve oddělali
většina to dělala tzv preventivně a rozdíl vlastně ani nepocítili, popsané byly jen bolesti při proceduře a někdy bezprostřední nával energie nebo únavy po ní. Marťan je první u koho vidím dát zlepšení zdravotního stavu do přímé souvislosti s procedurou.
Ako teda pomohla očista pečene mne, nič viac, nič menej...
Prvú očistu som si modifikovala tak, aby som mala úplnú istotu, že všetko, čo bude v rámci nej opúšťať telo, nebude produktom strávenej, resp. nestrávenej potravy, teda deň a pol predtým som pila iba precedenú zeleninovú šťavu v malom množstve a robila klystíry, dokým nevychádzala iba čistá voda. Vylúčilo sa postupne asi 300 malých zelených "kameňov" a potom opakovane spústa nejakej žltej drte, ktorá klesla na dno (viď obr. 1), množstvo som odhadla asi na 5 hrstí ruky. Ak sú tu úvahy o tom, že zelené kamene sú produktom nejakej reakcie s olivovým olejom a síranom horečnatým v črevách, produktom čoho je potom "drť" žltej farby vylúčená na konci očisty, dokonca aj po klystíroch... Som presvedčená, že sa nevytvorila v črevách a už vôbec nie z olivového oleja.
Posledné dve očisty z uvedených 10 - tich sa nevylúčilo už takmer nič, "zelené kamene" už vôbec nie.
O niečo menej relevantnejším prínosom z očíst pečene je aj značné zlepšenie pigmentových škvŕn na tvári, ktoré som riešila už niekoľko rokov pred tým, ako som našla AZ, pomocou kozmetických prípravkov, samozrejme neúspešne. Do akej miery však v tomto prípade dopomohli tieto očisty neviem, isté je len to, že už nemusím nutne používať make up.
Toľko moje skúsenosti.
obr.1.jpg [ 6.6 KiB | Zobrazeno 29584 krát ]
Přílohy:

obr.2.jpg [ 14.53 KiB | Zobrazeno 29584 krát ]
Tím chci jen říct že olej a citron vylučování neřádu umocňují ale (a toto jen hádám) nejsou nezbytné.
Tím chci jen říct že olej a citron vylučování neřádu umocňují ale (a toto jen hádám) nejsou nezbytné.
Já mám jasno, jen co mi dorazí epmsomská sůl, pročistím svá
Já mám jasno, jen co mi dorazí epmsomská sůl, pročistím svá
Mám vážnou autoimunitní chorobu, léčím se prostř.biologické léčby, která s sebou nese mnoho vedl.účinků, jedním z nich je pro mě nepříjemná a do očí bijící flekatost-tj. tvoří se mi na obličeji hnědé skvrny, stačí se poškrábat nebo si přeležet obličej při spaní, na místě otlaku zůstane hnědá skvrna, už nezmizí, toto se děje jen při kontaktu se sluníčkem-někde jsem četla, že skvrny vznikají kromě hormon.změn/těhotenství/ i neschopností přetížených jater odbourávat melatonin.....loni na jaře jsem neváhala, od března do července jsem 1x za měsíc prováděla tuto kůru tj. cca 5x, zlepšila jsem se natolik, tj.
, je to svoboda mysli a rozhodování.
takze vsemozne vykruty, stojky na hlave a podobne cviky, ktore sa snazia tekutinu dostat hlbsie do creva su tu neziaduce !!!
a samozrejme najlepsie je pouzit bio kavu, jemne prazenu...![]()
, dalo by sa to prosím, trochu rozviesť? Myslí sa tým zavedenie iba kúska hadičky?
Vďaka za odpoveď.
, dalo by sa to prosím, trochu rozviesť? Myslí sa tým zavedenie iba kúska hadičky?
Vďaka za odpoveď.
Tyto "kameny" budou spíše sůl kyseliny olejové (z toho olivového oleje) a hořčíku, obarvené bordelem ze střev.
Tyto "kameny" budou spíše sůl kyseliny olejové (z toho olivového oleje) a hořčíku, obarvené bordelem ze střev.
http://www.osel.cz/index.php?clanek=7435
http://www.osel.cz/index.php?clanek=7435
kameny pri prvni jaterni ociste_maly.jpg [ 78.36 KiB | Zobrazeno 23469 krát ]
vdaka.
vdaka.
tych navodov a postupov je viac, tak mam trosku chaos., ja varim8 lyzic kavy 3 minuty v 1.5 l vody..necham vychladit a potom rozdelim na 2 davky...![]()
Problém byl způsoben tím, že jsem si směs namíchal dvě hodiny dopředu. Jak se to smíchá, tak asi začne grepová šťáva s olivovým olejem nějak reagovat a postupně se změní na něco obtížně stravitelného.
Když jsem očistu dělal poprvé a potřetí, tak jsem si směs namíchal vždy těsně před vypitím a procedura se podařila bez problémů.
tych navodov a postupov je viac, tak mam trosku chaos., ja varim8 lyzic kavy 3 minuty v 1.5 l vody..necham vychladit a potom rozdelim na 2 davky...
![]()
Problém byl způsoben tím, že jsem si směs namíchal dvě hodiny dopředu. Jak se to smíchá, tak asi začne grepová šťáva s olivovým olejem nějak reagovat a postupně se změní na něco obtížně stravitelného.
Když jsem očistu dělal poprvé a potřetí, tak jsem si směs namíchal vždy těsně před vypitím a procedura se podařila bez problémů.
Přílohy:

ocista.JPG [ 47.37 KiB | Zobrazeno 22560 krát ]
Tyhle návody jsem neznal. Četl jsem Malachova, Partykovou a Maška. Na zdravi-az.cz používám především diskuzní fórum.
- šoufl mi bývalo nezávisle na míchání.
- šoufl mi bývalo nezávisle na míchání.
Neviem čím to bude, že niekomu to nerobí žiaden problém, a niekomu je z toho menej či viac zle.... Veď ja konzumujem množstvo tuku, takže to nebude "nezvykom" na tuk....
A rovnako mi bolo zle aj v deň očisty pečene, keď deň predtým som mal hladovku...Takže jeden deň úplne bez jedla, pitie len vody a uriny + klystíry, druhý deň na vode a epsomskej soli + klystíry, večer zmes oleja so šťavou, ale vždy po tých dvoch hodinách sa to snažím nejak "zachrániť", eliminovať ten nedobrý pocit v žalúdku.... Ale dám si očistu znovu, no neviem ešte kedy...možno za mesiac, za dva....
............proste sa toho nevzdám.....JEDNOZNAČNE.
Neviem čím to bude, že niekomu to nerobí žiaden problém, a niekomu je z toho menej či viac zle.... Veď ja konzumujem množstvo tuku, takže to nebude "nezvykom" na tuk....
A rovnako mi bolo zle aj v deň očisty pečene, keď deň predtým som mal hladovku...Takže jeden deň úplne bez jedla, pitie len vody a uriny + klystíry, druhý deň na vode a epsomskej soli + klystíry, večer zmes oleja so šťavou, ale vždy po tých dvoch hodinách sa to snažím nejak "zachrániť", eliminovať ten nedobrý pocit v žalúdku.... Ale dám si očistu znovu, no neviem ešte kedy...možno za mesiac, za dva....
............proste sa toho nevzdám.....JEDNOZNAČNE.
Posledne jsem do sebe predem uz ani necpala jablka a ani jsem nepopijela jablkovy dzus, ten jsem pila az v den ocisty (2 litry) a presto byla tato 4. ocista nejmasivnejsi. Nactyrikrat (v teto posledni jedine ociste) ze me vyslo celkem 276 kaminku (nejdriv jsem udala spatne cislo, ale pred chvili jsem je pracne spocitala na porizenych fotografiich a byla jsem prekvapena kolik je jich moc) a spousta zlute drte ze me take vysla. Pred touto posledni ocistou jsem si ale udelala jak sanku, tak taky klystyr a myslim si, ze to je uplne to nejlepsi co muze kazdy udelat. Pak to jde vsechno velmi hladce.
Problem se zaludkem ma mozna ze ten, kdo nema srovnane HCL ale k tomu by se mohl vyjadrit pan Jarda, to me ted jen tak napadlo.
nesprávnou výživou
nedostatečným přísunem tekutin
nedostatkem vlákniny
nedostatkem pohybu
stresem, nepravidelným režimem
vyhasnutým vyprazdňovacím reflexem - zadržování stolice při spěchu, ze společenských důvodů, při vynechávání snídaně, které podporují činnost střev a vyprazdňování, ochabnutím střevní peristaltiky
Bílá loupaná rýže a vše, co se z ní připravuje
Brambory
Mrkev pasírovaná nebo ve formě polévky či šťávy
Jalovec a rybízová šťáva
Přezrálé banány, jemně nastrouhaná jablka. Jablka nastrouhaná nahrubo, nakrájená nebo celá mají neutrální účinky
Mléko a sýry (ne však zakysané mléčné výrobky)
Vejce, zejména natvrdo
Maso
Bílé pečivo a výrobky z bílé mouky
Kakao a výrobky z kakaa, čokoláda
Černý čaj, slazené nápoje
Posledne jsem do sebe predem uz ani necpala jablka a ani jsem nepopijela jablkovy dzus, ten jsem pila az v den ocisty (2 litry) a presto byla tato 4. ocista nejmasivnejsi. Nactyrikrat (v teto posledni jedine ociste) ze me vyslo celkem 276 kaminku (nejdriv jsem udala spatne cislo, ale pred chvili jsem je pracne spocitala na porizenych fotografiich a byla jsem prekvapena kolik je jich moc) a spousta zlute drte ze me take vysla. Pred touto posledni ocistou jsem si ale udelala jak sanku, tak taky klystyr a myslim si, ze to je uplne to nejlepsi co muze kazdy udelat. Pak to jde vsechno velmi hladce.
Problem se zaludkem ma mozna ze ten, kdo nema srovnane HCL ale k tomu by se mohl vyjadrit pan Jarda, to me ted jen tak napadlo.
ako viete, kamenov je vsak mnoho druhov a maju rozne zlozenie, ako pise Malachov. kazdy ma ten druh kamenov podla svojho zivotneho stylu a stravy, ale najrozsirenejsie su tie zelene.
kamene sa tvoria zo znecisteneho zivot. prostredia, vody, jedla a ečok v nom. v davnych dobach sa ludom tvorili tiez, teda hlavne majetnym, ktori mali bohatu stravu a prejedali sa, ale v dnesnej dobe sa tvoria vsetkym lebo priroda je znecistena a ludia sa prejedaju a potraviny su zlej kvality. uboha pecen to vsetko musi filtrovat a ked uz nevladze zacne tvorit kamene a v nich skladuje vsetky jedy co nemohla vylucit, lebo jedy sa najlepsie usadzuju v tukoch, z toho ma povod aj celulitida.
ako viete, kamenov je vsak mnoho druhov a maju rozne zlozenie, ako pise Malachov. kazdy ma ten druh kamenov podla svojho zivotneho stylu a stravy, ale najrozsirenejsie su tie zelene.
kamene sa tvoria zo znecisteneho zivot. prostredia, vody, jedla a ečok v nom. v davnych dobach sa ludom tvorili tiez, teda hlavne majetnym, ktori mali bohatu stravu a prejedali sa, ale v dnesnej dobe sa tvoria vsetkym lebo priroda je znecistena a ludia sa prejedaju a potraviny su zlej kvality. uboha pecen to vsetko musi filtrovat a ked uz nevladze zacne tvorit kamene a v nich skladuje vsetky jedy co nemohla vylucit, lebo jedy sa najlepsie usadzuju v tukoch, z toho ma povod aj celulitida.![]()
Pokud se nepletu a pochopil jsem mnou prostudovaný text tu i u jiných zdrojů tak přikládám jak jaterní kameny tak žlučníkový bordel.
Pokud se nepletu a pochopil jsem mnou prostudovaný text tu i u jiných zdrojů tak přikládám jak jaterní kameny tak žlučníkový bordel.
konečně jsem si pořídil Epsomskou sůl na tuto očistu. Chci se ale zeptat, jak to je s jejím dávkováním. V návodu se udává její množství v mililitrech. Prodali mi ji ale v "klasické" podobě, a tedy jako krystalky soli na gramy. Jen mi při tom sami řekli, že na vnitřní užití mám použít maximálně 40% roztok s vodou. Tak si te´d nejsem jistý, jestli v návodu udávaných 60 ml je vlastně 60 g Epsomské soli, anebo jde o 60 ml jejího roztoku (netuším jak silného). Uděláte mi v tom prosím jasno?
Díky.
konečně jsem si pořídil Epsomskou sůl na tuto očistu. Chci se ale zeptat, jak to je s jejím dávkováním. V návodu se udává její množství v mililitrech. Prodali mi ji ale v "klasické" podobě, a tedy jako krystalky soli na gramy. Jen mi při tom sami řekli, že na vnitřní užití mám použít maximálně 40% roztok s vodou. Tak si te´d nejsem jistý, jestli v návodu udávaných 60 ml je vlastně 60 g Epsomské soli, anebo jde o 60 ml jejího roztoku (netuším jak silného). Uděláte mi v tom prosím jasno?
Díky.
. Pane Zajíček, Vám patří velký dík za to, že jste a zato, co děláte pro své bližní, na oplátku posílám fotodokumentaci z mé 1.očisty jater:
Takže mně to stále vychází tak, že vyloučené "kameny" nejsou žlučové kameny, ale olivový olej. Ráda bych, kdyby mě někdo přesvědčil o opaku.![]()
![]()
. Pane Zajíček, Vám patří velký dík za to, že jste a zato, co děláte pro své bližní, na oplátku posílám fotodokumentaci z mé 1.očisty jater:
Asi taková struktura.Hodně porézní. Bez zápachu. Je to kámen? A odkud pochází(žlučník,

DSC_0032.JPG [ 36.15 KiB | Zobrazeno 22369 krát ]
Asi taková struktura.Hodně porézní. Bez zápachu. Je to kámen? A odkud pochází(žlučník,
Kedze som teda jeden den nejedol, na druhy den som si na moje prekvapenie vsimol v stolici, odisli prakticky len zelene zlepene kamienky. A prave po tom dni som sa citil o dost lepsie, a ten stav uz pretrvaval. Takze, islo ocividne o samovolnu ocistu pecene, ktoru telo vykonalo pocas 1 dna hladovania.
Zaroven, je to pre mna dokaz, ze tie zelene kamienky, niesu z olivoveho oleja. Je to fakt z pecene a zlcnika. Samozrejme, pri ociste s olivovym olejom sa to smiesa s tym olivovym olejom. Preto tam odbornici z laboratoria najdu ten obsah kyseliny olejovej. Ale keby skumali tie moje, alebo tie, ktore odijdu ludom bez pouzitia oleja, tak tam ziaden obsah kyseliny olejovej nenajdu.
Kedze som teda jeden den nejedol, na druhy den som si na moje prekvapenie vsimol v stolici, odisli prakticky len zelene zlepene kamienky. A prave po tom dni som sa citil o dost lepsie, a ten stav uz pretrvaval. Takze, islo ocividne o samovolnu ocistu pecene, ktoru telo vykonalo pocas 1 dna hladovania.
Zaroven, je to pre mna dokaz, ze tie zelene kamienky, niesu z olivoveho oleja. Je to fakt z pecene a zlcnika. Samozrejme, pri ociste s olivovym olejom sa to smiesa s tym olivovym olejom. Preto tam odbornici z laboratoria najdu ten obsah kyseliny olejovej. Ale keby skumali tie moje, alebo tie, ktore odijdu ludom bez pouzitia oleja, tak tam ziaden obsah kyseliny olejovej nenajdu.
Přílohy:

Nadílka jaterních kamenů.JPG [ 78.96 KiB | Zobrazeno 30540 krát ]
Tak bud to jsou jeste stare kameny co uz tam jsou opravdu dlouho z dob nezrizeneho zivota a
nebo tam naky smejdi ucpavaj jaterni kanalky a tam se potom tvori kameny.
Jinak jsem cetl v jedne knize o jatrech, ze kameny v jatrech se tvori prevazne z zivocisnych bilkovin.
Tak bud to jsou jeste stare kameny co uz tam jsou opravdu dlouho z dob nezrizeneho zivota a
nebo tam naky smejdi ucpavaj jaterni kanalky a tam se potom tvori kameny.
Jinak jsem cetl v jedne knize o jatrech, ze kameny v jatrech se tvori prevazne z zivocisnych bilkovin.
Mohl by si prosím napsat složení, nebo co konzumuješ v keto, myslím konkrétně.
Děkuji
Mohl by si prosím napsat složení, nebo co konzumuješ v keto, myslím konkrétně.
Děkuji
Přílohy:
Cronometer KETO.pdf [357.63 KiB]
1208 krát
Cronometer KETO-Vegan.pdf [390.4 KiB]
1175 krát
Kdyz to vidim, tak si rikam, jestli tyto kameny nesouvisi s deficitem horciku, kdy se telo zbavuje nadbytku Ca touto nestastnou cestou....
Tak jsem je vyndal, A prozkoumal ,rozmáčknoul jsem je a uvnitř byla ta Vypitá emulze olivový olej a citrus, Obalený zelenou hmotou i to po ní vonělo a v te chvíli jsem pochopil že tyhle ty kameny se opravdu tvoří ve střevech a že to není z jater.
Ale tím netvrdím že ta očista nefunguje ,dají se tak určitě odstranit kameny ze Žlučníku potvrzené ultrazvukem.
Kdybyste měl tohle v játrech ,tak už jste dávno mrtvý a to říkám všem co si myslí ,že tyhle zelený ,hnědý, A jiný odstíny , mají v játrech je to hovadina.
Kdybyste měl tohle v játrech ,tak už jste dávno mrtvý a to říkám všem co si myslí ,že tyhle zelený ,hnědý, A jiný odstíny , mají v játrech je to hovadina.
Neříkám že je očista špatná je to velice dobrá věc a vždycky se mi velice uleví, po ní.
Já vím stoprocentně že ty kameny se ve střevech vytvořit můžou.
Za blbce se nepovažuju ,ale někdy jednám impulzivně.
Doktorka na ultrazvuku která to dělá už 20 let mi říkala že se s ničím takovým nesetkala a že nic takovýho v játrech neviděla.
A když jse jí Řek, že ty kameny třeba ultrazvuk nevidí, Tak mi řekla že by to viděla , jinak by to nedělala.
Z toho mi vychází že se kameny v játrech běžně nevyskytují a vznikají jenom v průběhu očisty ,buď ve střevech a nebo možná i v játrech ale to si nejsem jistý.
Do jater si nevidím, A telefon na ústřednu do jater nemám ,že bych tam brnknul. ![]()
Ale jak jste říkal každý ať si udělá svůj názor.
https://www.youtube.com/watch?v=rHTsJmiIx9M
A ani o tom nevíte a třeba vám to ani nikdy nedojde.
Btw. nadávať do blbcov je výsada nášho maskota z Košíc, ktorý si tým samo-lieči svoje zhubné ego
.
A ani o tom nevíte a třeba vám to ani nikdy nedojde.