Moc dobré, ale pozor! Držte se návodu ![]()
Krok třetí: očista kloubů
Tento krok děláme vždy až po dokonalé očistě střev!
Postupujeme takto: Vaříme asi 5 gramů bobkového listu ve 3 dl vody 10 minut a minimálně 3-4 hodiny (lépe však přes noc) louhujeme (nejlépe v termosce), Odvar přecedíme a pijeme malými doušky během 12 hodin. Nepít po 20. hodině. Může se dostavit bolest v krku, vylučování hlenů z průdušek a nosu, bolesti svalů, ale druhý den se cítíte fit. Tato reakce je vyvolána spojitostí imunitního systému ve střevě s imunitními buňkami v krku a v hlavě. Při silném vylučování solí a dalšího odpadu z těla se na čas sliznice střeva zahltí a tím se aktivizují obranné buňky v mandlích, nosních dutinách i v průduškách.
POZOR! Pokud bychom vypili vše najednou, mohlo by dojít ke krvácení!
Proceduru opakujeme po třech dnech, pak po týdnu a během prvního roku každé čtvrtletí. Celkově je třeba asi 30 gramů bobkového listu. Později, podle potřeby, provádíme očistu kloubů jednou ročně, ale vždy po důkladné očistě střev. Pečlivě provedená kůra vyplaví z kloubů súl a zbaví vás mnohaletých bolestí a únavy kloubů. Vede k vyléčení osteochondrózy či infekční polyartritidy.
Při této kůře se dostaví zajímavý vedlejší efekt: posílení libida a erekce.
Dělal jsem tuto očistu již v lednu a podle jiného návodu. V něm sice bylo upozornění na možné bouřlivé reakce, ale nepsali jaké. Večer mi začalo kapat z nosu jako z vodovodu, začalo bolení v krku a na plících. Vyděsil jsem se, že se jedná o rychlý nástup chřipky a proto jsem nasadil MMS. Až později jsem se dověděl, že zbytečně. Trvalo to přes 3 dny, než jsem se cítil zdráv, možná právě proto, že jsem se léčil.
![]()
Krok třetí: očista kloubů
Tento krok děláme vždy až po dokonalé očistě střev!
Postupujeme takto: Vaříme asi 5 gramů bobkového listu ve 3 dl vody 10 minut a minimálně 3-4 hodiny (lépe však přes noc) louhujeme (nejlépe v termosce), Odvar přecedíme a pijeme malými doušky během 12 hodin. Nepít po 20. hodině. Může se dostavit bolest v krku, vylučování hlenů z průdušek a nosu, bolesti svalů, ale druhý den se cítíte fit. Tato reakce je vyvolána spojitostí imunitního systému ve střevě s imunitními buňkami v krku a v hlavě. Při silném vylučování solí a dalšího odpadu z těla se na čas sliznice střeva zahltí a tím se aktivizují obranné buňky v mandlích, nosních dutinách i v průduškách.
POZOR! Pokud bychom vypili vše najednou, mohlo by dojít ke krvácení!
Proceduru opakujeme po třech dnech, pak po týdnu a během prvního roku každé čtvrtletí. Celkově je třeba asi 30 gramů bobkového listu. Později, podle potřeby, provádíme očistu kloubů jednou ročně, ale vždy po důkladné očistě střev. Pečlivě provedená kůra vyplaví z kloubů súl a zbaví vás mnohaletých bolestí a únavy kloubů. Vede k vyléčení osteochondrózy či infekční polyartritidy.
Při této kůře se dostaví zajímavý vedlejší efekt: posílení libida a erekce.
Dělal jsem tuto očistu již v lednu a podle jiného návodu. V něm sice bylo upozornění na možné bouřlivé reakce, ale nepsali jaké. Večer mi začalo kapat z nosu jako z vodovodu, začalo bolení v krku a na plících. Vyděsil jsem se, že se jedná o rychlý nástup chřipky a proto jsem nasadil MMS. Až později jsem se dověděl, že zbytečně. Trvalo to přes 3 dny, než jsem se cítil zdráv, možná právě proto, že jsem se léčil.
![]()
Již jsem to tu někomu psal, že očista kloubů pomocí bobkového listu je dost náročný koníček, ale je opravdu účinná a chce to být na ni dobře připravený, což jsi si zjevně vyzkoušel. Myslím, že jsem to formuloval, že bobkový list to je smrťák a také to není moc bezpečné, pokud se to přežene s dávkováním. Jinak správné provedení a pravidelné opakování je rozhodně velice dobrý postup ke zlepšení celkového zdravotního stavu.
S vavřínem máme dobré zkušennosti. Začínáme tedy na poloviční dávce a tam se ukáže reakce organismu na tuto léčbu. Postupně se dávka vavřínu navyšuje a opravdu na klouby nic lepčího neznám. I u starých lidí, kteří si na klouby stěžují v podstatě stále se osvědčil a běhají jak čiperky. Jednou za čas si udělají ,,kůrku" jako prevenci a jsou spokojeni.
postup stejný jako s bobkovým listem, akorát se použije vavřín?
vavřín = bobkový list
Zdravím, většina lidí zná tuto rostlinu pouze jako bobkový list - koření do omáček..., ale je to zároveň i velice nenáročná rostlinka, co může mít každý doma v bytě a přes léto na zahrádce. Já jsem cvok a snažím se o všelicos v pěstování a tak i vavřín se dostal do naší domácnosti. Roste celkem bujaře, že si lupínka suším svá doma.
| Přílohy: |
![]() vavriny.jpg [ 27.79 KiB | Zobrazeno 74089 krát ] |
Potřebovala bych poradit nějaký způsob očištění kloubů pro svou 60 letou matku, která trpí velkými bolestmi hlavně kloubů zápěstí a páteře, někdy se nemůže ani hnout. myslíte, že by způsob s bobkovým listem byl vhodný ? Může se použít i kupovaný sušený bobkový list ?
díky Michala
Jednoznačně ne, tato očista se dá provádět pouze po předchozích očistách střeva a jater, jinak se vyloučené toxiny okamžitě rozlezou po celém těle a dělají velké potíže. V této fázi ji nejvíce uleví rychlé snížení překyselení, na které můžete použít cca 8-10 g sody ve sklenici teplé vody, pokud chcete, tak do toho rozmíchejte lžičku melasy s betaglukany a přidejte citrón. Pít se to dá i několikrát denně, ale musíte stále sledovat pH moče a nedostat se moc nad 7,5 pH.
Zdravím, ve Vašem případě bych měla také obavy. Vypucovat klouby takto je báječné, ale poměrně náročné pro organismus. Je třeba na to být důkladně připraven.
Určitě bych dbala rady pana Zajíčka a napřed řádně vyčistila střeva a játra.
Pak můžete zkusit i tuto kůru. Možná by jste se k tomu do Vánoc mohly dopracovat.
Použít můžete i sušený bobkový list. Já si jej také trhám a suším.
Sama na sobě jsem tuto očistu také provedla, poněvač jsem pokusný králík a než někomu něco doporučím, musím mít jistotu, že to funguje.
Začala jsem na čtvrtinové dávce a odnesla jsem to rýmou. Za půl roku jsem to zkusila s poloviční dávkou po druhé a zas rýma.
Ale je fakt, že mi to hodně pomohlo. Měla jsem pocit lehkosti.
Pokud je člověk připraven je to dobré, pokud né a chtěl by to dělat se zanešenými střevy či játry může ho to položit na lopatky. To bych Vám nepřála. Znám jednoho takového chytrolína, co si nedal říct a bylo mu řádně zle, že se 3 dny nemohl hnout a byl rád, že jen leží, pije rozmifované bejlí a čůrá. Zkusil si moc, ale také mu to pomohlo a nemusel na operaci s kyčlema.
Tuto bylo ale fakt šílenství - prosím nedělejte to.
Děkuji za odpověď,
takže nejdříve se pokusíme o očistu střev, pak jater způsobem, který popisujete a pak bychom mohli přistoupit ke kloubům, raději tedy v nižší dávce. Myslíte, že ty střeva a játra stačí pročistit jen jednou?
A ještě jsem si vzpomněla na kamarádku, která má taky problémy s klouby - koleny, již byla i na operaci, stále ale nic moc. Je jí 41 let, vitální, sportovní žena. Jak byste doporučili postupovat v jejím případě ?
Díáky Michala
To určitě ne, střeva se musí čistit tak dlouho, dokud provádíte další očisty a játra se také dělají tak dlouho, dokud z nich něco leze. Normálně to je program na celý rok a pokud by to šlo velice rychle, tak možná bude stačit 6 měsíců, ale co to je proti zbytku života bez potíží. Navíc k zásadnímu zlepšení dojde již většinou už po těch prvních očistách střev a jater. To samé se týká vaší kamarádky, ale bylo by vhodné, aby jste ji nasměrovala sem, kde si nastuduje jak vytlačit z těla kyseliny.
Zdravím,
nejni to tak rychlé. Je třeba mít čistá střeva, jakožto skládku odpadu, aby do nich mohly padat odpadky z jater. Játra bývají zanešena hodně a i když je to orgán velice šikovný a schopný obnovy nesmíme jej trápit. Já sama začala očistou střev, pak očistou jater a střev zárovaň, abych měla stále volné a čisté ,,odpadkové cesty". Až budete mít toto vše vypucované, můžete se pustit do kloubů. Ono jak se z kloubů budou vyplavovat fujtajbly budou potřebovat volnou cestu. Neberte to ve zlém, ale bude toho dost a tak na to buďte připraveni.
Já se na to chystám po Velikonocích, abych byla fit do sezóny. Mám pocit že mám čisto všade, tak to zas prubnu. Pak Vám napíši zda jsem to zas odnesla rýmou, či nee. ![]()
Když budete šikovné, dalo by se to zvládnout do Vánoc ale záleží vše na tom, jak máte zanesená játra.
Ta se pucují dlouhodobě a je s nimi víc práce jak se střevy.
Nicméně vše je zvladatelné, pokud se chce. Držím palce, aby se dařilo. ![]()
zdravím. když jsem se rozhodl pro jaterní očistu, pročítal jsem si všechno o této proceduře,kde a co se dalo.zaujala mě i očista kloubů. pracoval jsem celý život venku a většinou dost fyzicky -15 let jako zootechnik, 14 jsem pěstoval , choval a prodával své produkty na trhu, poslední 4 roky dělám zahradnickou. proto klouby a záda bolí, vržou, jsem po ránu celý ztuhlý. chovám koníky, tak se na nich rozhýbám.
.protože podmínkou kloubní očisty je důkladná očista střev a jater,rozhodl jsem se využít vypucování těla po jaterní očistě.
.v pátek jsem provedl 2 jaterní očistu, v poho, večer uvařil bobek, a v sobotu po ukončení JO a rýžové kaši jsem začal popíjet. to množství se mě zdálo malé na těch 12 hod, tak jsem použil na dávkování, polévkovou lžíci. co 3 čtvrtě hodiny 3 lžíce. vyšlo to akorát do 20 hod.musím se přiznat, že už jsem pil lepší věci.nevím, zda-li víra tvá tě udravila, či je ta očista opravdu tak razantní, ale již odpoledne,jsem se cítil báječně. nic nebolelo, nevrzalo.fakt. dnes ráno při vstávání trošku tuhá zádíčka,nohy a ruce ne,po protažení a sejití schodů ani ta už ne. žádnou reakci- rýma atd. nemám. jen v podvečer a ráno na velké-spíš malé, tam byly 2-3 krvavá vlákna, což přisuzuji podrážděné zlaté žíle
. zkusím pokračovat při další JO.
Jsem Vám moc vděčná, za upozornění, budu trpělivá a povedu k tomu maminku i kamarádku. Mamka internet nemá a kamarádka tak nějak nestíhá ( počítač má obsazený dětmi), takže já hledám informace, zkouším na sobě, tlumočím a předávám své poznatky. Osobně jsem si očistu střev provedla před týdnem, nepřipadala jsem si nějak zanesená, možná, že je to tím, že jsem štíhlá, je mi 36 let a snažím se žít zdravě, teď tedy zkusím na sobě očistu jater ( možná, že dořeší mé drobné problémy s pletí - přetrvávající slabé akné, většinou vázané na menses). Játra tedy začnu čistit do 14 dnů po střevech. Po jaké době po první očistě jater mám zopakovat znovu střeva? A ty játra mám dělat jednou týdně dokud něco bude vycházet ?Ještě jsem se chtěla zeptat, zda nevadí, když souběžně popíjím čaj Lapacho ( má také čistící účinky). A jaký je Váš názor na čištění jater tinkturou z vlaštovičníku ?
Děkuji za Váš zájem a ochotu, dobré myšlenky a rady budu šířit dál. Michala
Střeva můžete jet celkem dlouhodobě bez přestávky, pokud to jedete urinou, tak já mám vyzkoušeno více jak 60 dní v kuse, zcela bez problémů. Játra se jedou po 14 dnech do té doby, dokud cokoliv vychází. Ten čaj nevadí a co se týká vlaštovičníku, tak rozumné množství je také dobré, ale je to hodně silná bylina a ve větších dávkách dost nebezpečná.
Zdravím a přeji Vám mnoho úspěchů. Také neumím sedět a jsem stále v pohybu. Na takovéto ,běhavce" působí bylinky trošku jinak a příjemněji než na človíčky pohodáře až pecivály. Ti pak mívají problémy. Vzhledem k tomu, že nikdy nevím s kým mluvím, upozorňuji preventivně na možná rizika. ne každý je otrlec a snese vše.
U mě se projevuje vodnatá rýma. Žádné bolesti, naopak mám pocit lehkosti a chutě dop práce. Tak jaru zdar ![]()
Zdravím na vlaštovičník pozor. Řadí se mezi bylinky- pro obsah alkaloidů podobným opiátům / chelerythryn, homochelidonin, sanguinaurin, chelidonin / Už přičichnutí k rozkvetlé bylině je omané. Má i ostrou, hořkou chuť, která by Vás měla odradit.
Nicméně se užívá při dráždivém kašli, k uklidnění žaludečních křečí, při žlučníkových chorobách a dobře redukuje i astmatické záchvaty. Tady platí množství 1 moka lžičky na 1/4 litru vody a to pouze z natě rostliny.
Vynikající je čerstvá šťáva na likvidaci bradavic. Ty mizeji jen se jimi potírají. ![]()
U citlivějších lidiček působí dráždivě na kůži a mohou vznikat puchýře. Při vyšších dávkách po požití, vyvolává zvracení, ale i krvavé průjmy a snadno způsobí ochrnutí, zástavu dechu až smrt.
Jináč je to v podstatě plevelná bylinka, kterou spíš vyhazujeme, že se snadno množí a hyzdí záhonky. ![]()
| Přílohy: |
![]() vlas.jpg [ 21.5 KiB | Zobrazeno 24051 krát ] |
Děkuji, chtěla jsem použít tinkturu koupenou v Čaji života u pana Vondráka, je super a věřím mu. (Sama bych si na přípravu prostředku z této jedovaté rostliny asi netroufla. ) U něj jsem poprvé slyšela o vylučování cholesterolových usazenin třeba velikosti hrášku až fazole. Bohužel takhle ta očista asi bude trvat mnohem déle.
Michala
Děkuji, takže zhruba 14 dní po první očistě střev, přidám očistu jater a zároveň klystýr urinou ( jaké množství moči?, mám tu moč shromaždovat během dne v lednici nebo při pokojové teplotě?) ten klystýr mám prováděť každý den ráno nebo večer po celou dobu čištění ? Nezlenoší mé střevo? a po čtrnácti dnech znovu játra a stále klystýr nebo lépe vždy zhruba po měsíci očistu celého střeva slanou vodou ? mám užívat po celou dobu čištění každý den nějaká probiotika ? Nezlobte se, ale raději se ptám více, abych to udělala pořádně. Michala
Tak to je báječné. Děkuji. Experimentovat s bylinkami se dá a dobře pokud o tom kousek víte.
Já tu mám staré ozkoušené receptíky a těch se držím. S novými recepty, co si uzpůsobuji sama pracuji opatrně a napřed důkladně testuji sama na sobě. Přeci jen to musí být zdraví prospěšné. ![]()
To je zbytečné blbnutí, to co z vás dostane ten čaj za rok, to vyperete na dva pokusy zde uváděnou cestou.
Nevím, co myslíte tou první očistou střev, klystýry urinou můžete provádět od samého začátku. Urinu můžete shromažďovat kdykoliv v průběhu dne i noci a skladovat v běžné teplotě. Klystýr vždy nalačno a je jedno zda ráno, či večer. Střevo bude fungovat jak za mlada. Jako zdroj laktobacilů pijte domácí kefír, který upraví i další zdravotní komplikace. Játra se opakují po 14 dnech do té doby, dokud z nich něco leze a pak jednou za čtvrt roku.
No já nevím, zda je vhodná nepřevařená urina, obsahující krom jiného, také živé baktérie. Přeci jen se mohou střevní stěnou dostat zpět do těla. A nebo se mýlím?
Hezký den
Všechno v těle obsahuje živé bakterie a pokud jsou v moči, tak jsou i ve střevě a prakticky všude, čili převařování nevidím jako nutné, ale pokud to komukoliv připadá jako riskantní, není problém si urinu převařením sterilizovat. Akorát bych to nedoporučoval dělat v bytě, to vám bude potom dost dlouho byt vonět jako veřejné záchodky. Navíc převařením stoupá i detoxikační schopnost uriny a pokud ji dokonce svaříte na poloviční, či čtvrtinový objem, tak jde o opravdu unikátní léčivo, které likviduje vše, co do těla nepatří.
Zkusila jsem očistu kloubů, průběh v pohodě, večer mírný náznak rýmy. Druhý den zhruba v poledne intenzívně zbarvená, kalná a pachnoucí moč, vše se postupně vracelo do normálu až do večera. Další den ráno byl ještě výrazný povlak na jazyku, takže soudím, že nějaké čištění proběhlo. Bolesti kloubů jsem neměla, takže účinnost v tomto směru potvrdit nemohu.
Kůra ale velmi intenzivně zbarvila zubní sklovinu a jen pozvolna se běžným čištěním vracím k bílé. Myslím, že na to narazí každý, kdo kůru udělá, proto bych zde uvítala nějakou radu, čím ty zuby po kůře vybělit.
co zkusit MMS?
Spíš je nesmíte zabarvit, to se dělá tak, že výluh pijete jako kořalku rovnou do krku a na zuby se tím pádem vůbec nedostane. Jinak by patrně pomohlo kloktat MMS, to udrží zuby v celkem slušném stavu, případně je čistit mořskou solí, což je sice hnusné, ale účinné.
Ahoj všem,
tak jsem si o víkendu čistila klouby, postupovala jsem dle Partykové (3 dny, každý den 3dc vývaru z bobkového listu). Předchozí očisty jater proběhly, zároveň pravidelné očisty střev a během procedury jsem čistila střeva ráno i večer. Již několik let mě bolí kříže (ranní ztuhlost, čím méně pohybu tím horší, někdy se mi u sportu bolest téměř ztratí, ale je v podstatě permanentní), občas cítím kolena a někdy klouby na rukou (je mi 36 let). Tak jsem očekávala, že nějaké zlepšení pocítím. Po této první proceduře jsem nezaznamenala žádné změny, ani výrazné reakce na kůru, třetí den mne trochu bolela hlava a mám pocit, že mi všude ty klouby nějak víc "lupou" (ramena, kyčle). Zkusím druhé kolo (za 14 dní) a dám vědět, pokud budou zaznamenané zkušenosti přínosné pro ostatní.
Magda
tak jsem si o víkendu čistila klouby, postupovala jsem dle Partykové (3 dny, každý den 3dc vývaru z bobkového listu). Předchozí očisty jater proběhly, zároveň pravidelné očisty střev a během procedury jsem čistila střeva ráno i večer. Již několik let mě bolí kříže (ranní ztuhlost, čím méně pohybu tím horší, někdy se mi u sportu bolest téměř ztratí, ale je v podstatě permanentní), občas cítím kolena a někdy klouby na rukou (je mi 36 let). Tak jsem očekávala, že nějaké zlepšení pocítím. Po této první proceduře jsem nezaznamenala žádné změny, ani výrazné reakce na kůru, třetí den mne trochu bolela hlava a mám pocit, že mi všude ty klouby nějak víc "lupou" (ramena, kyčle). Zkusím druhé kolo (za 14 dní) a dám vědět, pokud budou zaznamenané zkušenosti přínosné pro ostatní.
Magda
Bobkový list u někoho dělá naprosté divy a u jiného zdánlivě nedělá celkem nic, ovšem jde pouze o zdání, čistí vždy a vždy celkem razantně, ale ono dost záleží na zanesení tkání, třeba toho zrovna v kloubech zase tolik nemáte.
Da sa predavkovat chondroitin sulfatu alebo glukosamin sulfatu?
Tak to tedy netuším, na to by měl umět odpovědět dodavatel.
Dotaz na kloubní spolutrpitele: Také se vám teď zhoršily kloubní bolesti? Mně a kamarádce, co má také problémy s klouby, se teď právě zhoršily, tak přemýšlím, jestli to třeba nemůže souviset s počasím nebo erupcema na slunci nebo prostě s čímkoli mimo nás
Magda
Ahoj. Prosím, jak se přesně dělá ta očista kloubů a ostatního bobkovým listem? Jal dlouho vařit, kolik bobkového listu na jednu dávku a jak dlouho celkově užívat? (Jak dlouho trvá očistná kůra). Díky.
A nebylo by jednodušší si to nejdříve přečíst a teprve pak se ptát, toto vlákno má dokonce pouze tři stránky, čili směle do toho.
Dobrý den,
chtěl jsem požádat o názor a nebo o radu.
Popis situace:
Měl jsem delší dobu občasné problémy se dnou. Objevila se v ukazováčku pravé ruky, který mám po úrazu, a potom i klasicky v palcíh u nohou a částečně kotnících. Začal jsem s tedy se změnou životního stylu.
Již cca tři měsíce jsme na 85 % na syrové stravě, provedl jsem očistu tlustého střeva, dále držel 25 denní půst a dokonce zvládl návratovku. V průběhu půstu se mi objevily bolesti kloubů. Myslel jsem, že po skončení a nezvorané návratovce se vše upraví, ale bolesti přetrvávají a už snad ani neustupjí. Bolí mne postižený kloub ukazováčku a kotníky, a to někdy tak, že nemohu chodit. Můj dotaz je, jestli mám provést očistu kloubů, nebo zda mi poradíte něco jiného co bych mohl zkusit??
Děkuji.
Na dnu funguje srovnání pH a na to zase jsou velice vhodné obyčejné okurky, nebo okurková šťáva. Jinak pokud se při hladovce vyloučilo spousta kyselin, což je normální, tak se dostanou právě do kloubů a odtud je vhodné je dostat pomocí okurek, nebo popisované očisty kloubů pomocí bobkového listu. Vyzkoušel bych asi prvně ty okurky a následně bobkový list. Také můžete vyzkoušet nějaké byliny, třeba Cola de Caballo - Equisetum arvense.
Moc děkuji,
zkusím ty okurky koupil jsem nový odšťavňovač. Asi to bude dobré jako monodieta?
Připojuji dotaz prosím, pane Jardo. Okurky jaké? Nakládané (kyselé), nebo syrové? Díky. M.
Zdravím
Okurky syrové salátové. MYslím, že jsem zde i vyčetl , že v kombinaci s cibulí. ( také syrovou )
Trochu nad tím pouvažujte, dna je z kyselin a jaké okurky tedy potřebujete, kyselé, tedy kyselinotvorné, nebo zásadotvorné, já bych dal ty syrové.
Ano, vyčetl jste to správně a nešetřit na množství okurek, tu cibuli přehánět nemusíte, ta ředí krev, čili opravdu pouze 50 ml cibule denně.
Dobrý den,
a děkuji, u jsem začal s okurkami a cibuli tedy budu dávat střídmě.
Dobrý den,
Chci zkusit očistu kloubů, zařadil jsem ji jako poslední protože vyžaduje relativně už čisté tělo a přesné provedení a podle mě, je podle stupně náročnosti ta nejvíc nejnáročnější na důslednost a přesnost podle postupu. Tak tedy zasebou mám 6x šánku, 4x jater detox, parazitickou kůru hřebíčkem (končejíc dneškem), dále provádím: néti,derivační koupel, reminelizační koupel (dvou solí a sody dle jardy),pár jednodeních půstu a jeden třídení
jídelníček: ovozelo, ořechové mléko, kefír, sirná patlanina, sem tam ty sýry a jednou za čas i to maso doplnky: začal jsem užívat kyselinu askorbovou,zinek
výše popsané procedury a stravování provádím půlčtvrtého měsíce.... takže si myslím, že už je čas to zakončit očistou kloubů
Ted k věci: Bobkový list v množstvví 5 g (1 kůra) je v sušeném stavu jak se prodává běžně v obchodech jako koření do polévek? ten extrakt se musí popíjet teplý ? vyžaduje to přímo procedura či to nemá význam? to množství tekutiny si rozdělim do oněch 12 hodin a budu to pít po panácích... měl bych se nějakému jídlu či látce při této kůře raději vyhnout? a poslední dnes jak jsem napsal jsem ukončil antiparazitickou kůru hřebíčkem kolik stačí od této procedury k očistě kloubu dnů volna na zpamatování? nebo ji můžu rovnou vyzkoušet následující den? Děkuji moc
Chci zkusit očistu kloubů, zařadil jsem ji jako poslední protože vyžaduje relativně už čisté tělo a přesné provedení a podle mě, je podle stupně náročnosti ta nejvíc nejnáročnější na důslednost a přesnost podle postupu. Tak tedy zasebou mám 6x šánku, 4x jater detox, parazitickou kůru hřebíčkem (končejíc dneškem), dále provádím: néti,derivační koupel, reminelizační koupel (dvou solí a sody dle jardy),pár jednodeních půstu a jeden třídení
jídelníček: ovozelo, ořechové mléko, kefír, sirná patlanina, sem tam ty sýry a jednou za čas i to maso doplnky: začal jsem užívat kyselinu askorbovou,zinek
výše popsané procedury a stravování provádím půlčtvrtého měsíce.... takže si myslím, že už je čas to zakončit očistou kloubů
Ted k věci: Bobkový list v množstvví 5 g (1 kůra) je v sušeném stavu jak se prodává běžně v obchodech jako koření do polévek? ten extrakt se musí popíjet teplý ? vyžaduje to přímo procedura či to nemá význam? to množství tekutiny si rozdělim do oněch 12 hodin a budu to pít po panácích... měl bych se nějakému jídlu či látce při této kůře raději vyhnout? a poslední dnes jak jsem napsal jsem ukončil antiparazitickou kůru hřebíčkem kolik stačí od této procedury k očistě kloubu dnů volna na zpamatování? nebo ji můžu rovnou vyzkoušet následující den? Děkuji moc
Tak připraven jste na to slušně v tom problém nebude. Ano, jde koupit normálně jako koření v obchodě. Osobně se domnívám, že teplý být nemusí, vyhnout by se člověk měl čemukoliv co zakyseluje, protože toho kyselého sajrajtu vyloučíte i tak dost. Nechal bych tam tak dva dny odstup, ale delší doba asi není nutná.
Dobry den, pán Jarda. Chcela by som si urobit túto ocistu. Mám za sebou 2 pecenové a dve sanky. Poslednú som robila pred tyzdnom. Bude to stacit, mozem ocistu klbov vyskúsat? Alebo pred zahájením vecer klystír? Dakujem za radu.
Tak patrně by to stačit mělo, ale ten klystýr bych určitě doporučoval, čím více toho budou střeva schopna odvádět, tím bude procedura snesitelnější.
Dobrý den.
Druhý den provádím očistu kloubů 3x denně před jídlem deci výluhu z Bobku. Žádné výrazné bolesti nebo chřipkové stavy, ani hleny či jiné příznaky se nedostavily. Jak dlouho mám tento režim udržovat? Střeva jsem čistil týden a půl, játra jsem nečistil,protože v Sedmi krocích ku zdraví jsou až na dalším místě, a já předpokládal, že jednotlivé kroky jsou chronologicky seřazeny. Mám očistu kloubů přerušit, a pokračovat až po játrech?
Děkuji R.
Druhý den provádím očistu kloubů 3x denně před jídlem deci výluhu z Bobku. Žádné výrazné bolesti nebo chřipkové stavy, ani hleny či jiné příznaky se nedostavily. Jak dlouho mám tento režim udržovat? Střeva jsem čistil týden a půl, játra jsem nečistil,protože v Sedmi krocích ku zdraví jsou až na dalším místě, a já předpokládal, že jednotlivé kroky jsou chronologicky seřazeny. Mám očistu kloubů přerušit, a pokračovat až po játrech?
Děkuji R.
Ne, to klidně dojeďte do konce a není nezbytné, aby vám bylo blbě, určitě čištění probíhá i tak.
Dobry vecer, mám za sebou túto ocistu. Zacala som polovicnou dávkou ale ked sa nic nedialo tak som si urobila obden vyvar z 5g. Nic ma rkantného som nepocitovala, ziadne hlieny a podobne. Pockala som tyzden a popíjala som este jeden den. Nakolko mám dojem ze sa nic nedialo, hoci hlieny cítim v dutinách, kedy to mozem zopakovat? Mám teraz skúsit pit 3krát deci pocas dna?
Dakujem
Ono se nic neděje pouze zdánlivě a dávky bych tedy určitě bez rozmyslu nezvyšoval, to může být značně nebezpečné. Také nějaké časté opakování nevidím jako moc dobrý nápad, držte se osvědčených postupů, nic se nemá přehánět.
Pán Jarda, tak uz ten moj príspevok pre dnesok nie je pravda. Tak sa zdá ze u mna trebalo pár dní, v pondelok som popíjala caj a dnes v noci ma velmi boleli klby na nohách zápestie a hánky na rukách ale aj tam kde to pred tym nebyvalo.
Pekny den
Tak vidíte, nějaké závodění není vhodné, prostě dle návodu a raději nespěchat.
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, co by přitel měl dělat se svým kolenem, které si včera vyhodil při fotbale. Hrozně ho bolí. Nedoporučil byste nějaké formy léčení? Děkuji
Tak prvně by měl lékař překontrolovat, zda tam nejsou nějaké přetrhané vazy a pokud jde pouze o pohmoždění, tak ideální je obklad z kostivalu lékařského, což jsem zde již někde popisoval.
doktor to zkontroloval, byla pro něj sanitka a jsou to prý jen natažený vazy, ne přetrhaný... a kostival myslíte mast nebo pouze z odvaru
Tak na to kostival bohatě stačí a pouze se ten kořen po nabobtnání v horké vodě rozmixuje, dá na gázu a tou se to pak omotá a navrch dejte igeliťák.
neviem práve, či môj dotaz patrí práve sem, ale spýtam sa....
mám obe kolená po plastike ACL, a jedno koleno mi pravidelne stuhne pri stoji napr. v kostole...
kamarát mi vravel, že to bude spôsobovať chrupavka alebo ten vystrekovaný maz v kolene pri pohybe....
preto sa chcem spýtať, čo mi odporúčate na tú chrupavku? kúpiť si artroskop alebo sa vys**ť na takého prípravky?
preto sa chcem spýtať, čo mi odporúčate na tú chrupavku? kúpiť si artroskop alebo sa vys**ť na takého prípravky?
Já bych volil tu druhou variantu a raději bych si nastudoval, jak to vlastně a tou chrupavkou je. Vždy je to o kyselosti tkání, správné výživě, minerálech, stopových prvcích, vitamínech a enzymech. Teprve pokud nic z uvedeného nezabere, tak bych něco vstřikoval, ale pochybuji o funkčnosti tohoto postupu.
Dobrý deň,
rád by som sa spýtal
pri očiste kĺbov s BL, by ma zaujímalo či je nevhodné piť ten vývar tesne pred alebo po jedle..?
dnes som mal vývar zo 4g, ale ani to so mnou nehlo, trošku viac cítim kolená, čiže super, lebo sú obidve po operácii, tak hádam sa zbavujú nadbytočností, o 3 dni dávam 6g...
túto očistu robiť každý štvrťrok po dobu....aj napr. 10 rokov vkuse?
Ďakujem
dnes som mal vývar zo 4g, ale ani to so mnou nehlo, trošku viac cítim kolená, čiže super, lebo sú obidve po operácii, tak hádam sa zbavujú nadbytočností, o 3 dni dávam 6g...
túto očistu robiť každý štvrťrok po dobu....aj napr. 10 rokov vkuse?
Ďakujem
To neposoudím, já bych zde doporučoval držet se pečlivě vyzkoušených návodů a neexperimentovat, toto není něco na hraní, detoxikační reakce mohou být dost silné a značně nepříjemné.
dobre, ďakujem...už viem, že to s ničím netreba preháňať, pomaly ďalej zájdeš...
v deň pitia vývaru, som necítil nič, na druhý deň, bolesti hrdla, do večera som bol chorý jak pes, keď som si ľahal večer spať, totálne mi kvapkalo z nosa....dnes, na tretí deň už ma hrdlo nebolí, ale hlieny idú zo mňa vo veľkom, zelené a husté....
teraz neviem, či som vlastne chorý alebo je to z toho BL ![]()
v deň pitia vývaru, som necítil nič, na druhý deň, bolesti hrdla, do večera som bol chorý jak pes, keď som si ľahal večer spať, totálne mi kvapkalo z nosa....dnes, na tretí deň už ma hrdlo nebolí, ale hlieny idú zo mňa vo veľkom, zelené a husté....
teraz neviem, či som vlastne chorý alebo je to z toho BL ![]()
No vidíte, jak je bobkáč silný, to vám toho bordelu uvolnil moc a tělo ho nestíhá vylučovat, čili jednoznačně nasadit klystýry.
zdravim Vas Jardo dnes som bol na rengene a napisali mi sinistriskoliozu a ze mam osteochondrozu L4-5 ,L5S1 takze vyrastky nijake, zacalo ma to lomiet ked som detoxikoval a dostal som zapal priedusiek raz som vstal rano s prisernou bolestou s tejto casti chrbta ako nikdy detoxikoval som vtedy na MMS 1. Som si isty ze to bol zapal a trvalo to dost dlho prikladal som si na to aj GODZILU. NO asi zacnem znova brat chloritan horecnaty,B6 aD3 no neviem ci aj nijaky vapnik v dobrej forme a hlavne cvicit co uz aj robim a idem skusat aj recepta od Malachova co by ste mi vy poradil na vas ja dam s pozdravom ,vdaka poprosil by som nijake davkovanie neviem v akych mnozstvach to brat.A este je to aj z prekyslenia myslim na to beriem odkyslovaciu zmes namiesanu v lekarni neviem ci je dobra beriem hu rano na lacno 1čl na 300ml vody je to zmes :fosforecnan sodny 10,0g
uhlicitan draselny 10,0g
uhlicitan vapenaty 100,0g, hydrogenuhlicitan sodny 80,0g
uhlicitan horecnaty 50,0g je to vlastne 0,5 kg este raz vdaka
Nebere se chloritan hořečnatý, ale chlorid hořečnatý a vápník by neměl být potřeba, nicméně pokud chcete mít jistotu, tak se dejte udělat laboratorní testy na uvedené minerály. Dávkování jsem zde mnohokrát popisoval, tak trochu pohledejte. Jinak ta směs na překyselení je dobrá a není problém ji užívat.
dakujem pomylil som sa takze chlorid davkovanie viem aleco na tie platnicky ci staci cvicit co robim 2 x denne,a ci pri tom pomaha aj ta ocista klbov.alebo aj infra sauna vdaka
Ano, pomáhá vše co jste uvedl.
Jardo,
mel bych dotaz jak kuru provadet protoze:
v uvodu for aje navod 1. den popijet celkem 3dl,3.den pit zase 3dl a pak po tydnu zase 3.dl, ale pise se v dalsich rpispevcich i tento postup ocisty
Na jednu kůru je zapotřebí 15 g bobkového listu. Pět gramů bobkového listu vaříme ve 300 ml vody 5 minut. Vše nalijeme do termosky a necháme 3—4 hodiny odstát. Roztok slijeme a po malých doušcích pijeme během 12 hodin. Pozor! Není možné vypít všechno najednou vzhledem k nebezpečí vyprovokování krvácení! Proceduru provádíme 3 dny. Roztok připravujeme každý den čerstvý. Za týden je možné proceduru zopakovat. Strava má být vegetariánská — bez živočišných bílkovin. V prvním roce provedeme 4 očistné kúry, v každém čtvrtletí jednu. V dalších letech stačí jedenkrát za rok. Musí jí vždy předcházet očista střev. Tato kúra vám pomůže zbavit se usazenin solí v kloubech, bolesti při změnách počasí a kloubní únavy.
tzn. prni tri dny za sebou popijime odvara pak za tyden zase tri dny?,jaky je tedy spravny postup?nebo je to jedno zda zvolim prvni nebo druhou variantu?
tzn. prni tri dny za sebou popijime odvara pak za tyden zase tri dny?,jaky je tedy spravny postup?nebo je to jedno zda zvolim prvni nebo druhou variantu?
Tady naprosto nechápu, na co se vlastně ptáte, nějak to upřesněte, abych se v tom vyznal.
nasel jsem dve varianty postupu
1) prvni tri dny se pije odvar a po tydnu se to zopakuje(tedy zrejme zase 3dny) pak kazdych ctvrt roku
2) prvni den se pije odvar,treti den se pije odvar a po tydnu se to zopakuje,pak kazdych ctvrt roku
jakou z techto variant doporucujete? popr pokud ani jednu,muzete popsat jak to doporucujete provadet vy?
Diky
Tak jsem dodělal očistu kloubů
Jel jsem to takto(dle Partykove)
1. den 3dl
2. den 3dl
3. den 3dl
7 dni pauza
11. den 3dl
12. den 3dl
13. den 3dl
Citelně se mi nedělo vůnec nic, žádná rýma apod. co tady všichni popisují.První tři dny očisty jsem dělal každý den klystýr , při dalším třidenním kole jsem udělal klystýr až po dokončení
Zajímalo by mě jestli se toto dá považovat za znak už relativně pročištěného těla, mám za sebou asi 5x sankpranksalanu, 12x očistu jater(nepamatuji si presne, mozna je to vickrat ale 12x urcite)
dale 2x ocista lymfy, 4x ocista ledvin, nespocet klystyru, antiparazitickou kuru a pak jeste ocistu nadlevinek.
Čistí bobkový list kompletně celé tělo nebo co ještě kromě kloubů?
Díky
Díky
Asi bych to vyhodnotil jako dobrý stav, bobkáč vyplavuje bordel z celého těla a hlavně z kloubů, čili pokud se nic nedělo, považoval bych to za známku slušného stavu těla.
Dobrý den pane Jardo,
ráda bych věděla, co jsem udělala špatně, ev. jak to napravit. Protože mám trošku problém s vrzajícími koleny, rozhodla jsem se provést očistu kloubů. První očistu jsem absolvovala na podzim. Po přečtení tématu a na základě dobrých rad jsem použila jen 3 gramy bobkového listu na nálev a pila jej tři dny (první, třetí a desátý den). Tuto očistu jsem podstoupila až po očistách střev a jater. Po kůře jsem nepociťovala žádné detoxikační příznaky, nic mi nebylo, ale nepociťovala jsem ani žádné příznivé účinky na klouby.
Očistu jsem se rozhodla zopakovat nyní již v plné dávce 5 gramů na nálev. Mezi druhou a třetí dávkou se mi na nohou a bohužel i na tváři objevily červené pupínky, spíš pupeny, vypadá to jako silnější kopřivka, některé se jakoby slévají. Nejvíce jsou rozesety na holeních od kolen dolů a na vnější straně stehen. Trošku to svědí, ale ne nijak závratně, dá se to vydržet. Na tváři to má spíše ráz zarudlých fleků. zítra to bude týden a vyrážka nemizí, spíše se mi zdá, že občas něco přibude. Jinak se cítím dobře, normálně funguju.
Jídelníček se asi rok snažím udržovat zdravý, jím ovoce (ráno), zeleninu, patlanici, piju hodně šťáv, kefír, pečivo výjimečně, maso minimálně, provádím klystýry (cca 1x týdně), chytám se na pátou očistu jater, mám za sebou i nějaké šanky. Jsem přiměřeně fyzicky aktivní. Ph moče po ránu nižší, během dopoledne vystoupá k 7,5, ale pak jde razatně dolů i při zeleninových jídlech a šťávách. BMI 21.
Zajímalo by mne, jestli výše popisovaný akutní problém může být reakce na vavřínovou kůru nebo je to jiná záležitost? Nikdy jsem netrpěla na žádnou potravinovou alergii. Jak se můžu nepěkných boláků co nejdříve zbavit? Předem děkuji za dobré rady.
No nevím zda na toto mám dobré rady, patrně jste opravdu uvolnila velké množství toxinů, které nepobírá střevo a játra, čili by to chtělo denní klystýry, na vyčištění střeva a ostropestřec a schizandru čínskou na podporu jater a hodně pít nějaké krev čistící čaje. Nic jiného mě nyní nenapadá, ale je možná i souvislost s nějakým parazitem, kterého jste poškádlila a pokud to nezmizí v nějaké dohledné době po doporučených opatřeních, tak bych nasadil antiparazitární opatření, třeba trojčátko, nebo antihelmintika.
Děkuji pane Jardo, nasadila jsem všechny Vámi doporučené zbraně a zdá se, že nezvaná okrasa se dala pomalu na ústup. Ale i tak mám v úmyslu trojčátko absolvovat.
To je dobře a tím trojčátkem nic nepokazíte, prostě se těch šmejdů musíte stejně zbavit.
Bolest v krku, zapálený celý krk, zvýšená teplota a únava. Mohu toto přisuzovat k očistě kloubů? Nebo je to jen nachlazení? Bobkový list jsem pila minulou středu, po třech dnech v neděli, třetí várka bude v pondělí. První očista proběhla bouřlivě, bolest hlavy a kloubů. V neděli to bylo v pohodě, bez problémů. Ale od včera, to jest dva dny po očistě, mně bolí hlava, zvýšená teplota, bolest v krku. Klystýry provádím urinou každý den.
To se blbě odhaduje, ale bobkáč takové potíže vyvolává docela často.
Vývar sem pil jak limodádu. Asi sem toho předchozími očistami a vhodnou stravou vyplavil víc než sem si myslel a zas tak velký usazeniny sem v mém věku mít nemoh. Neudělalo to se mnou vůbec nic. Mám zatím pročištěný jen střeva, tak sem si to na zkoušku zkusil se čtyřmi gramy vařenýho bobkáče bez louhování. Pak sem po třech dnech stejný množství louhoval 24 hodin a nechal ho v termosce i v den pití. Nic. Po dalších třech dnech sem si dal to samý a po týdnu sem použil šest gramů. Bez reakce. Takže teď budu rok pít vývar čtvrtletně a pak jednou ročně.
To je dobré, bobkáč je docela raketa a pokud nic nedělá, opravdu zanesený asi nebudete.
Dobrý den,
provedla jsem očistu kloubů. Nic podobného jako rýma, hleny, chřipka, bolest hlavy mě nepostihlo. Nicméně asi 2 dny po očistě se mi blokla krční páteř, taková ta nepříjemná bolest, při otáčení hlavy, zajímalo by mně, jestli to může s očistou souviset. Přijde mi, že je to dost divná reakce na očistu organismu, u jiných očist bych si to vůbec do spojitosti nedávala, ale u očisty kloubů si tím tak jistá nejsem. A také mně začala dost svědit pokožka na páteři, konkrétně mezi lopatkama a dole na bedrech, viditelné není nic a jsou to, dá se říci, pouze body na páteři, které celkem dost svědí. O podobných reakcích na očistu, jsem se zde asi ještě nedočetla, tak by mně zajímalo, zda to s tím může souviset. Díky Pavluša
Tak souviset to může, uvědomte si, že tou očistou rozkvrdláte bordel usazený v těle a to se může dočasně nějak negativně projevit na vícero místech.
Doporučení na harmonizaci kloubů pro všechny,kromě těch,kteří mají již provedenou endoprotézu nebo transplantaci srdce,ledviny,
Dobrý den Měl bych také jeden dotaz. Pozůstatkem této vleklé peripetie, která mě čirou náhodou přivedla k věcem jako je MMS, CDS a další druhy očisty a zdraví prospěšných látek, byla malá ostruha. A na pohmat bylo jasné, že právě s touhle mrškou se něco děje. Bolel mne úpon šlachy. Vida, že je asi ostruha rozpouštěna, sem nasadil po týdnu další, tedy 3. kolo. Bohužel ostruha bolí stále...trochu, lehce, neomezuje mne to, ale stále to cítím. ............................ Nevíte co s tím dále? Přiznám se bez mučení, že když sem nepozoroval žádné větší změny ve stavu kloubů a ani ve vylučovaných látkách, tak sem se vykašlal na očistu střev. Mohl by tohle být problém? Je mi jasné, že mi tady vynadáte, že očista nemohla být úplná, když sem si nevyčistil tlusté střevo, ale souvislost s bolavou ostruhou mi tady jaksi moc nesedí. Předem moc dík za rady a postřehy Pozůstatkem této vleklé peripetie, která mě čirou náhodou přivedla k věcem jako je MMS, CDS a další druhy očisty a zdraví prospěšných látek, byla malá ostruha. A na pohmat bylo jasné, že právě s touhle mrškou se něco děje. Bolel mne úpon šlachy. Vida, že je asi ostruha rozpouštěna, sem nasadil po týdnu další, tedy 3. kolo. Bohužel ostruha bolí stále...trochu, lehce, neomezuje mne to, ale stále to cítím. ............................ Nevíte co s tím dále?
Jen krátce a někde jsem to tu už dávala + očista vápenatých usazenin (česnek+citrony) TRPĚLA JSEM OSTRUHAMI, HRUZA. BYLINKÁŘKA MI PORADILA, 14 DNÍ NA NOC DÁVAT NA PATU NASTROUHANÉ SYROVÉ BRAMBORY, JE TO 9 LET ZPÁTKY, POMOHLA TO http://diskuse.doktorka.cz/ostruhy/ - diskuse Prý pomáhají i vložky do bot a domácí obuv od fy obuv Hanák ..... Měl bych také jeden dotaz. Pozůstatkem této vleklé peripetie, která mě čirou náhodou přivedla k věcem jako je MMS, CDS a další druhy očisty a zdraví prospěšných látek, byla malá ostruha. A na pohmat bylo jasné, že právě s touhle mrškou se něco děje. Bolel mne úpon šlachy. Vida, že je asi ostruha rozpouštěna, sem nasadil po týdnu další, tedy 3. kolo. Bohužel ostruha bolí stále...trochu, lehce, neomezuje mne to, ale stále to cítím. ............................ Nevíte co s tím dále? Přiznám se bez mučení, že když sem nepozoroval žádné větší změny ve stavu kloubů a ani ve vylučovaných látkách, tak sem se vykašlal na očistu střev. Mohl by tohle být problém? Je mi jasné, že mi tady vynadáte, že očista nemohla být úplná, když sem si nevyčistil tlusté střevo, ale souvislost s bolavou ostruhou mi tady jaksi moc nesedí. Předem moc dík za rady a postřehy
Nemyslím si, že to nevyčištěné střevo by mělo znamenat převeliký problém, ovšem každopádně odejde toho bordelu z těla méně, což je škoda, pokud se člověk o vyčištění tkání snaží. Také nelze očekávat, že nárůstek zvápenatělé tkáně rozpustíte za dva dny, jenom si vemte jak dlouho jste ho tvořil. Prostě vše chce svůj čas, vždyť i voda pomalu, ale jistě, likviduje skálu. Po 2 letech váhání (4roky trpím na klouby) jsem se vrhla na bobkový list. 2 dny poloviční dávku, 2 dny plnou a zítra asi taky ještě dám plnou a pak pauzu. Vývar je poctivej, až to člověku šněruje jazyk. Musím uznat, že se cítím trochu hůř, pobolívá mě hlava, na kterou moc netrpím, a více cítím klouby (se kterými mám dlouhodobě potíže) a hlavně mě bolí záda, což je zvláštní, na ty tolik netrpím (teda kromě páteře, ta je na tom stejně jako jiné klouby), ale ledviny to snad nejsou, při poklepání nebolí. Nejsem si teda uplně jistá, jestli jsou ty projevy znakem očisty nebo spíš otravy organismu, ale to je tak se všemi těmito detoxikačníma hračičkami. Nejsem si teda uplně jistá, jestli jsou ty projevy znakem očisty nebo spíš otravy organismu, ale to je tak se všemi těmito detoxikačníma hračičkami.
Proč hned kolaps, ten opravdu nemusí přijít, ale nesmíte to přehánět, bordelu se bobkáčem uvolní opravdu dost a tělo s tím má i tak co dělat. citace Cingroš: Jiný recept na očistu kloubů doporučuje pít uvedený odvar z bobkového listu (podobné účinky prý má i odvar z listu brusnice) dva týdny nepřetržitě, 3krát denně asi třetinu sklenice čtvrt hodiny před jídlem. Dobry den pane Jardo, Obavala jsem se co bude v noci, Cingros popisoval v jeho pripade velkou bolest zad, bolest v krku, hnede zbarvene hleny, derouci se z nosohltanu ....ja jsem nic takoveho nezaznamenala, tak nevim. Pane Jardo prosim vas muzete mi rict co si o tom myslite? Jakto, ze ze me nevyslo vic nejakeho bordylku? Je to snad tim, ze jsem pred timto provadela Shanku a pak tyden na to Ocistu jater a zlucniku? (to bylo 17-18 dubna). Nebo si myslite, ze toho ze me vypudi vic to bobkove listi az priste? Dekuji moc uz ted predem za vasi laskavou odpoved. Tak jsem tady jeste jednou, neda mi to. Ja jsem totiz pred chvili ochutnala svoji urinu a ona ma uplne jinou chut nez mela vcera po cely den ....jakto??? Vcera jsem cely den nejedla pri te ociste kloubu a byla to takova prijemna chut a dneska je slana. Neni to po vcerejsich 2 tabletach acidophilusu, 2 tabletach ostroperce a 8 tabletach magnesia, ktere jsem si dala vcera po klystyru pred spanim? Vcera jsem delala opet po 3 dnech ocistu kloubu, stejnym postupem jako poprve (bobkovy list). Nemela jsem zadny problem a spala jsem v klidu celou noc. Citim se super, ale zacaly me bolet hrozne dasna, (nebo je to kost?) na prave strane, nad sestkou zubem a taky dole, pod mustkem. Pokud nic nejim, nic necitim, jen kdyz zacnu kousat jidlo, nebo proste stisknu zuby k sobe. Dobry den pane Jardo. Nevim co se stalo, ale po poslednim cisteni kloubu (to az po provedeni 3. casti, do te doby bylo vsechno ok, vysel nejaky pisek a ja jsem se predtim z toho cisteni radovala). Jenze tedka me zacala neuveritelne bolet zada, take hlava me trochu poboliva. Predtim jsem takove silne bolesti zad nemela. Nevim co si o tom mam tedy myslet. Je to velmi neprijemne, boli me nejen kriza, kde mam nejaky hrbolek, ale i stredni pater ....tam je vyhrezla plotynka, ale dennodennim chozenim (1-2 hod/kazdy den) se to nejak posledniho pul roku srovnalo tak, ze jsem uz od listopadu nemusela sahnout po tabletkach od bolesti. Obavala jsem se co bude v noci, Cingros popisoval v jeho pripade velkou bolest zad, bolest v krku, hnede zbarvene hleny, derouci se z nosohltanu ....ja jsem nic takoveho nezaznamenala, tak nevim. Pane Jardo prosim vas muzete mi rict co si o tom myslite? Jakto, ze ze me nevyslo vic nejakeho bordylku? Je to snad tim, ze jsem pred timto provadela Shanku a pak tyden na to Ocistu jater a zlucniku? (to bylo 17-18 dubna). Nebo si myslite, ze toho ze me vypudi vic to bobkove listi az priste? Dekuji moc uz ted predem za vasi laskavou odpoved.
Pokud přidáváte do klystýru citrón, jablečný ocet, nebo urinu převařování vidím jako zbytečné, třeba citrón dávají v arabských zemích do vody i proti choleře a tu snad vodárny běžně ani nedodávají. Jinak vidím průběh jako dobrý, ne z každého musí vylézt vetřelec, jak si všichni myslí. Pokračovat v dalších očistách tak po týdnu od této kůry, až si organizmus trochu sedne.
Ta urina musí být slaná, když bobkáč sole vytlačuje z tkání a musí ty úsady někudy ven.
Tak vyzkoušejte žvýkání kostivalu, je to zde někde v jiném vlákně popsáno, ten umí celkem zázraky. Pokud jde o B6 tak bohatě stačí 100 mg denně, běžně se dává ta 20-50 mg.
Ono jde o to jaký problém tam vlastně tu bolest vyvolává, pokud zánět, dávejte tak 12 g kurkumy denně a uvidíte, nicméně těsně po očistě může jít pouze o rozkarbovaný bordel, který si musí trochu sednout, což bude tak týden vyžadovat a poslední možnost je nedostatek kolagenu a kyseliny hyaluronové, oboje se dá snadno dodávat a přidal bych i MSM. Další očistu můžete udělat po kratší době, ale asi ne rychleji než za měsíc až dva, přeci jen jde o dost velkou zátěž pro tělo. Hrozne moc vam dekuji za vsechny odpovedi na moje otazky pane Jardo! Velmi si toho vazim! Samozrejme ze vyzkousim vsechno co mi radite. Diky moc!
Pane Jardo prosim vas mam jeste dalsi otazku. Nemuzu tady sehnat tu kurkumu, ale koupila jsem si zatim alespon tady tyto kapslicky.
Tam jde o kurkumin, tedy extrakt z kurkumy, ale i tak za dost peněz. Jinak kurkumu vám mohu poslat a je uvedena v nabídce zboží zde
Dobrý deň, pane Jardo Môj problém je skôr chirurgická záležitosť, ale zaujímal by ma váš názor, poprípade by ste ma možno vedeli nejako lepšie nasmerovať. Pred 6 rokmi som mal štvornásobnú zlomeninu ramennej kosti v oblasti lakťa. Pri operácii mi kĺb síce opravili, lenže moje telo nejako zle zareagovalo a celý kĺb mi zvápenatel. Ruku mám teraz v lakti takmer neohybnú. Mám ju cca v 90 stupňovom uhle a ešte ju dokážem asi 10 stupňov vystrieť. Problém vznikol pravdepodobne zo zápalu v tele. Mám od narodenia silný atopický ekzém a niekoľko krát mi operáciou odstraňovali polypy z tenkého čreva. Polypy mám v žalúdku, dvanástniku aj tenkom čreve, ale posledné roky s nimi nemám problém. Za to atopický ekzém sa výrazne zhoršil po poslednej, tretej, operácii lakťa asi pred štyrmi rokmi. Od vtedy som mal s ekzémom veľké problémy a až poslednou dobou sa mi začalo dariť nejak ho dostať pod kontrolu. Lakeť bol po poslednej operácii síce ohybný skoro úplne, ale o pár týždňov zatuhol do polohy, v ktorej ostal dodnes. Zrejme nejaký stres pre telo, možno narkóza, aktivoval zápal a tým aj kožnú reakciu a už spomínanú reakciu pri ktorej zvápenatelo okolie lakťa. Operácie lakťa boli prevedené dobre a priamo po operácii bola ruka takmer úplne ohybná. Po pár týždňoch ale zatuhla až na polohu, v ktorej zostala dodnes. Chirurg mi povedal, že ďalšiu operáciu si už robiť netrúfa, hlavne kvôli neprimeranej obrannej reakcii organizmu. Ale ja vôbec nemám chuť to vzdať a rád by som to ešte vyskúšal. V prvom rade by som sa chcel zamerať na celkový detox. Postupoval by som zrejme podla Cingoša. 1 - črevá (klystír) Moja otázka je: Je správny predpoklad, že zvápenatenie vzniklo zápalovou reakciou a je na začiatok dobré riešenie horeuvedený postup očisty? Nemôžu mať niektoré kroky nežiadúci účinok na môj problém (napríklad ten bobkový list)? Poprípade vedeli by ste ma trošku nasmerovať, ohľadne čoho sa mám viac informovať, kde by som mohol hľadať pôvodcu svojho problému, respektíve či by som mohol zvoliť nejaké alternatívne postupy liečenia, napríklad rázová vlna, osteopatia...? Alebo mám teda hodiť flintu do žita, ako mi radia doktori a naučiť sa s tým žiť? Toto riešenie sa mi ale vôbec nepáči a mám moc veľkú vôľu to napraviť, na to aby som to len tak vzdal. Ďakujem
Tak pokud to již máte koupené, určitě není problém, ale nedovedu doporučit konkrétní dávku. S čistým kurkuminem mnoho zkušeností nemám, ale zaznamenal jsem na zahraničních fórech o léčbě rakoviny, že lidé berou opravdu extrémní dávky a žádný problém. Při platbě předem na účet mám vyzkoušeno zaslání zboží do většiny evropských zemí i když někde to mají opravdu komplikované. Môj problém je skôr chirurgická záležitosť, ale zaujímal by ma váš názor, poprípade by ste ma možno vedeli nejako lepšie nasmerovať. Pred 6 rokmi som mal štvornásobnú zlomeninu ramennej kosti v oblasti lakťa. Pri operácii mi kĺb síce opravili, lenže moje telo nejako zle zareagovalo a celý kĺb mi zvápenatel. Ruku mám teraz v lakti takmer neohybnú. Mám ju cca v 90 stupňovom uhle a ešte ju dokážem asi 10 stupňov vystrieť. Problém vznikol pravdepodobne zo zápalu v tele. Mám od narodenia silný atopický ekzém a niekoľko krát mi operáciou odstraňovali polypy z tenkého čreva. Polypy mám v žalúdku, dvanástniku aj tenkom čreve, ale posledné roky s nimi nemám problém. Za to atopický ekzém sa výrazne zhoršil po poslednej, tretej, operácii lakťa asi pred štyrmi rokmi. Od vtedy som mal s ekzémom veľké problémy a až poslednou dobou sa mi začalo dariť nejak ho dostať pod kontrolu. Lakeť bol po poslednej operácii síce ohybný skoro úplne, ale o pár týždňov zatuhol do polohy, v ktorej ostal dodnes. Zrejme nejaký stres pre telo, možno narkóza, aktivoval zápal a tým aj kožnú reakciu a už spomínanú reakciu pri ktorej zvápenatelo okolie lakťa. Operácie lakťa boli prevedené dobre a priamo po operácii bola ruka takmer úplne ohybná. Po pár týždňoch ale zatuhla až na polohu, v ktorej zostala dodnes. Chirurg mi povedal, že ďalšiu operáciu si už robiť netrúfa, hlavne kvôli neprimeranej obrannej reakcii organizmu. Ale ja vôbec nemám chuť to vzdať a rád by som to ešte vyskúšal. V prvom rade by som sa chcel zamerať na celkový detox. Postupoval by som zrejme podla Cingoša. 1 - črevá (klystír) Moja otázka je: Je správny predpoklad, že zvápenatenie vzniklo zápalovou reakciou a je na začiatok dobré riešenie horeuvedený postup očisty? Nemôžu mať niektoré kroky nežiadúci účinok na môj problém (napríklad ten bobkový list)? Poprípade vedeli by ste ma trošku nasmerovať, ohľadne čoho sa mám viac informovať, kde by som mohol hľadať pôvodcu svojho problému, respektíve či by som mohol zvoliť nejaké alternatívne postupy liečenia, napríklad rázová vlna, osteopatia...? Alebo mám teda hodiť flintu do žita, ako mi radia doktori a naučiť sa s tým žiť? Toto riešenie sa mi ale vôbec nepáči a mám moc veľkú vôľu to napraviť, na to aby som to len tak vzdal. Ďakujem
Tak házet flintu do žita, je myslím předčasné, minimálně bych vyzkoušel velké dávky hořčíku, srovnat vitamín D3 a K2, zařadil bych velké dávky kurkumy cca 12 g denně proti zánětu a dá se vyzkoušet Godzila, prostě elektroléčba. Těch možností je poměrně hodně, klidně mě můžete zavolat, stejně bych potřeboval přesnější informace o stavu a mohl bych vám pak lépe a cíleněji poradit. Dobrý den pane Jardo, mám dotaz, provedl jsem očistu kloubů po střevech a játrech, mám za sebou 3 dávky bobkového listu, další má následovat po 1/4 roce, to se jede jedna dávka bobkáče, nebo opět 3? Jinak mám naplánovanou očistu ledvin, odstup od kloubů 14 dní postařuje? Děkuji za odpověď a za skvělé rady.
Podle mě by měla stačit jedna dávka, ale i projetím všech by jste zřejmě také nic nepokazil. Těch 14 dní stačí v tom by neměl být problém.
Velice děkuji za odpověď i za skvělé rady. Dobrý deň, som po 3 dňoch očisty kĺbov, teraz by mala nasledovať 7dni pauza a potom zasa 3dni. Chcem sa opýtať či je možné počas tejto kúry užívať aj antiparazitálnu kúru súčasne(trojčátko) resp. iba klinčekovú kúru resp. či to je vôbec vhodné riešiť aj tieto kúry zároveň? Resp. bude vhodné počas čakacej doby robiť šankprakšalánu? Ďakujem som po 3 dňoch očisty kĺbov, teraz by mala nasledovať 7dni pauza a potom zasa 3dni. Chcem sa opýtať či je možné počas tejto kúry užívať aj antiparazitálnu kúru súčasne(trojčátko) resp. iba klinčekovú kúru resp. či to je vôbec vhodné riešiť aj tieto kúry zároveň? Resp. bude vhodné počas čakacej doby robiť šankprakšalánu? Ďakujem
Ahoj Matue, som po 3 dňoch očisty kĺbov, teraz by mala nasledovať 7dni pauza a potom zasa 3dni. Chcem sa opýtať či je možné počas tejto kúry užívať aj antiparazitálnu kúru súčasne(trojčátko) resp. iba klinčekovú kúru resp. či to je vôbec vhodné riešiť aj tieto kúry zároveň? Resp. bude vhodné počas čakacej doby robiť šankprakšalánu? Ďakujem
Dobře vám odpovídá členka miram, není dobré dělat detox natvrdo z toho může mít člověk snadno nepříjemné komplikace. Dobrý den,
Tak tato očista rozvíří v těle letitý usazený bordel a ten pak chvilku zlobí. Spojitost tam bude asi s jistotou a jak dlouho to bude mizet, to záleží co pro to děláte, já bych vyčistil střeva, což by mělo pomoci hodně rychle. Hezký den, včera jsem zkusila poprvé tuto kůru. Jaterní testy mám ok. Klystýr jsem provedla. Nevím jestli chápu dobře, že ji mám udělat 3 dny za sebou? Nebo znovu po třech dnech. Pak po týdnu. Pak každého čtvrt roku. Mám obrovské problémy s pohybem již 6 měsíců, dnes jsem se probudila s bolestí v krku, jsem celá zahleněná, polykám hleny celý den, teče mi z nosu a bolest kloubů a zad je nesnesitelná. Také mám pocit, že mě bolí na plicích, jak kdybych byla zahleněná i tam. Také podivný pohyb ve střevech
Tak spojitost bych tam viděl skoro jistou, bobkáč je opravdu třída v rozhýbání a uvolnění bordelu v těle, tedy uvedené problémy jsou dokonce zmíněny v základním návodu. Uvolnění obrovského množství hlenů je dosti běžné a jedná se o jeden z doprovodných příznaků. Jinak postup včetně dávkování bych řekl je dosti pochopitelně rozepsaný hned v úvodním příspěvku tohoto vlákna
Děkuji moc, už vím, co mě zmátlo, já to totiž hledala i na internetu a jsou dokonce postupy, kde je uvedeno 3 dny po sobě, proto jsem si nebyla jistá. Děkuji za odpověď. Zkusím poslat ještě dotaz na můj celkový stav. Jsem na tom blbě a doktoři nevědí proč, lépe řečeno vše končí větou... jste mladá... srovnejte si to psychicky. Momentálně už bez berlí nedojdu ani před dům. Ozvu se, hezkou neděli všem
Tak psychika dělá hodně v tom mohou mít i pravdu, nicméně je to pouze půl pravdy, také vám musejí říci i tu druhou půlku, tedy proč máte tu psychiku špatnou a to z nich předpokládám nevypadlo. Ahojte.
Podle mě v tom zásadní rozdíl nebude, ale s jistotou to zodpovědět nedovedu, tento druh vlivu jsem nikdy nezkoumal. Dobrý den, je možné (a bezpečné) provádět očistu bobkovým listem i během menstruace, když bobkový list také ředí krev?
Tak asi ano, ale bude vám více blbě než normálně a budete více krvácet než normálně, tedy pokud to máte celkem v pohodě bude to horší a pokud to i nyní stojí za prd může to být hodně na prd.
Tak železo se v těle postupně kumuluje a dělá spoustu problémů, od poničených cév, které pak tělo záplatuje cholesterolem až po rakoviny. Dobré je v mládí chodit darovat krev a darovat tak dlouho dokud vás vezmou, což je tuším i více než 70 let.
A když nemohu darovat krev?
Tak jde o to proč nemůžete, ono snižovat železo bez znalosti jeho stavu v těle je taky blbost, tedy by muselo předcházet vyšetření, které si při tom odběru dělají a dle toho by se pak dalo radit co na to nasadit. My jsme se ženou chtěli před lety chodit darovat krev a opakovaně nás odmítli, protože máme prý málo železa. takže máme opačný problém. Zajímavé, že oba.
Nejste náhodou vegetariáni? Člověk konzumující pravidelně maso má železa obvykle nadbytek, což mimochodem taky není dobré.
Ne, v té době jsme nebyli. Já nejsem ani nyní, manželka 3 roky ano. Dobrý den.
Proč tedy myslíš, že u některých lidí dochází k vysokým hladinám železa? A proč mají vegetariání často opačný problém, tedy nedostatek železa? Lukopren : mozno kombinacia psenice s mäsom, zemiakov s mäsom... Nedoatatok pohybu a tym nevyuzivanie zeleza na jeho ucely, atd. Rozhodne to nebude samotnym mäsom, som si uplne isty. Ak by to tak bolo, potom by sa uz na tomto svste nedalo skutocne NA NIC spolahnut = priroda by ukazala svoju nedokonalu tvar, symbioza cloveka s divokou prirodou by bola od korenov (clovek v minulosti nepachal na prirode zlo) narusena, chybna.... A tomu proste neverim... Hacik bude niekde inde... JEDINE, ZEBY V TOM MALA PRSTY KYSELINA FYTOVA.... Prave sa mi mari, ze o niecom takom som cital... Ze kyselina fytova moze takto blokovat vyuzitie zeleza (jeho hojny zdroj je cervene mäso) v tele. Nemysli si, ze branenie vstrebavania zeleza kvoli kyseline fytovej znamena, ze ho vylucime formou stolice....
Vegetariání často mají deficit B12, což je na vstřebávání železa potřeba. Také mají deficit B6 a zinku a nadbytek mědi (nevhodně složená vegetariánská strava poměr Zn:Cu cca 4:1) , tělo si při pokusu zbavit se mědi postupně vymlátí zásoby molybdenu,
A kolik masa týdně by podle Vás bylo rozumné jíst.
Dospelý človek (dajme tomu 75kg vážiaci muž, to je vraj taká norma) určite aspoň 200g mäsa... DENNE... Myslíš, že koľko by si ho jedol v prírode aby si prežil ? Pol kila denne by ti nestačilo... Lebo by tam bolo málo tuku... Ale keďže máš možnosť konzumovať maslo, masť, kokosový tuk, vajíčka (hlavne žĺtka), tak nemusíš jesť kilo mäsa denne aby si nebol hladný.
Jenže i to železo samotné vegetariánům chybí. Rostlinné zdroje železa jsou totiž pro člověka prakticky nevyužitelné. Platí to i o zinku. Obecně kovy lidský organismus vstřebá nejlépe z živočišných zdrojů.
Asi jak kdo. Manželka už nejí 3 roky maso a všechny výsledky má v pořádku. Jí třeba ovčí sýry a tvarohy, občas vajíčko. kov : moj 76 rocny dedko ma vraj vsetky vysledky v poriadku... Jedine co robi ore zdravie je p9byt na slnku na zahrade (a aj to cele roky slnku vystavuje len tvar, predlaktia a nohy od kolien dole), a pohyb na zahrade. Denne si vypije do nalady... Kupel si nerobil 30 rokov (dobre citas), do prirody VOBEC NECHODI CELE ROKY ROKUCE (na dovolenke bol naposledy v roku 1992...), pokial viem, mal kednu jednodnovu hladovku, ked mu ored rokmi bolo zle od zaludka. Ten bobkový list může byt sušený - klasický co se prodává v potravinách, nebo raději čerstvý?
Normálně sušený prodávaný jako koření.
jsme sice off topic ale - ve svém věku 60+ jsem tak dlouho daroval, až mi po 3 letech řekli že mám v krvi málo železa, předhodili pilule a pozvali za měsíc.. pilule do koše, podle doporučení Jardy veškeré nekvašené mléčné produkty vynechány, více švestek, trochu melasy a ejhle - po měsíci OK .. teď řeším jak letos v létě po 65 letech věku pokračovat s dárcovstvím..
Tak jistě, ono tělo pokud dostane co dostat má funguje až neuvěřitelně dobře. Dobry den, Chcem sa opytat ohladom 7- krokovej ocisty. Neviem ci je autor Cingros alebo Partykova, ale je to asi to iste. O ich prevedeni (okrem 2 a 7) som prestudoval fora, je tu toho dost, skor ma zaujima ine: A. Ich poradie – urcite 1. Ocista strev musi byt vzdy prva,a druha asi 4. Ocista Jater B. Ich kombinacie. C. Nenasiel som tu info o c. 2 boj s dysbakteriemií.
Po tomto vsetkom by som sa chcel pustit do chelacie – cize az ked bude dost sily dufam ze vdaka tymto ocistam. Chcem sa opytat ohladom 7- krokovej ocisty. Neviem ci je autor Cingros alebo Partykova, ale je to asi to iste. O ich prevedeni (okrem 2 a 7) som prestudoval fora, je tu toho dost, skor ma zaujima ine: A. Ich poradie – urcite 1. Ocista strev musi byt vzdy prva,a druha asi 4. Ocista Jater B. Ich kombinacie. C. Nenasiel som tu info o c. 2 boj s dysbakteriemií.
Po tomto vsetkom by som sa chcel pustit do chelacie – cize az ked bude dost sily dufam ze vdaka tymto ocistam.
1) Tak střevo vidím jako naprosto primární tedy tento bod musíte dodržet, ale u těch ostatních bych na tom pořadí zase tak tvrdě netrval, pokud bude střevo schopné toxiny vylučovat je celkem docela nepodstatné odkud je budete primárně dolovat a vylučovat. Pochopitelně je dobré mít pročištěná i játra aby dokázala efektivně uvolněné škodliviny z krve vychytávat a vylučovat do střeva. Dakujem za podrobnu odpoved.Ja uz len k tej Dysbioze kratke dotazy:
1) Osobně bych vločky nedoporučoval protože, jak jsem zde již určitě mnohokrát psal, zrno je prostě konzerva a po otevření by se měla ihned spotřebovat, nakonec sardinky si asi tak neotevíráte týden před konzumací. Obsažené složky v rozdrceném zrnu žluknou, oxidují a plesniví tedy takové potravině bych se obloukem vyhýbal a vždy jel z celého zrna čerstvě rozdrceného. Konkrétně bezpluchý oves přes noc namočit a ráno rozmixovat, nebo si koupit vločkovač a dělat si vločky těsně před spotřebou. Pokud správně chápu dotaz tak se ptáte jak jablečný ocet ovlivňuje bakterie v střevě. On mimo to že dodává některé minerální složky tak upravuje hodnoty pH v trávicím traktu a tím omezuje možnosti rozvoje proteobakterií které pro své množení preferují ve střevě zásadité pH přičemž laktobacilům a bifidobakteriím naopak vyhovuje pH kyselé.![]()
Podle návodu sem si provedl očistu kloubů pomocí vylouhovaného odvaru z bobkového listu. Nejprve jednou, poté za týden znova. Nepozoroval sem žádné zabarvení moči a neměl sem žádné potíže. To mne trochu mrzelo, ale asi nejsme tak zanesený jak sem myslel. Je mi 30 let a jsem vlastně zcela zdravý...až na hlavu jak někteří přímo či nepřímo říkají ![]()
Po druhém kole mne ale začala bolet achillova šlacha. Ne přímo, ale u patní kosti. Měl sem mezi roky 2010 až 2012 vleklé problémy se zánětem konkrétně achillovy šlachy. Bohužel asi jen díky retardovaným ortopedům u nás v Jihlavě, jsem byl doma vždy jen měsíc a už mě hnali do práce, kde sem byl 8 hodin na nohách. Marodil sem s tím v průběhu 3/4 roku víc než půl roku. Nakonec sem z této práce odešel.![]()
Předem moc dík za rady a postřehy ![]()
Existuje naprosto spolehlivý postup, jak se zbavit ostruhy za pár dní, max. několik týdnů: V nějaké větší lékárně poprosto o 2dcl ricinového oleje. Dále si obstarejte nějaké kvalitní arnikové nebo kostivalové mazání. Nejdůležitější část je ale černý bez. Několik čerstvých listů si přiložte večer před spaním na patu a ovažte bavlněným hadříkem nebo obvazem. Ráno sundejte a patu ošetřete tím mazáním. Takto každý den až do vymizení bolesti. Přes den (třeba odpoledne) je vhodné patu natřít ricinovým olejem a držet v teple.
Podle návodu sem si provedl očistu kloubů pomocí vylouhovaného odvaru z bobkového listu. Nejprve jednou, poté za týden znova. Nepozoroval sem žádné zabarvení moči a neměl sem žádné potíže. To mne trochu mrzelo, ale asi nejsme tak zanesený jak sem myslel. Je mi 30 let a jsem vlastně zcela zdravý...až na hlavu jak někteří přímo či nepřímo říkají ![]()
Po druhém kole mne ale začala bolet achillova šlacha. Ne přímo, ale u patní kosti. Měl sem mezi roky 2010 až 2012 vleklé problémy se zánětem konkrétně achillovy šlachy. Bohužel asi jen díky retardovaným ortopedům u nás v Jihlavě, jsem byl doma vždy jen měsíc a už mě hnali do práce, kde sem byl 8 hodin na nohách. Marodil sem s tím v průběhu 3/4 roku víc než půl roku. Nakonec sem z této práce odešel.![]()
Uznávám, že bych se k tomu mohla stravovat ještě o trochu lépe, vlivem náročné práce přeci jen piju 2 kávy denně, sem tam sním něco sladkého či těžšího. Ale alespoň zvedám pH minerálama, zobu spirulinu a chlorellu a dost piju.
Tak jsem zvědavá, co to provede. Hlavně se dnes chystám do fitka na orbitrack, snad tím podpořím výměnu látek v kloubech a nikoli svůj kolaps ![]()
Uznávám, že bych se k tomu mohla stravovat ještě o trochu lépe, vlivem náročné práce přeci jen piju 2 kávy denně, sem tam sním něco sladkého či těžšího. Ale alespoň zvedám pH minerálama, zobu spirulinu a chlorellu a dost piju.
Tak jsem zvědavá, co to provede. Hlavně se dnes chystám do fitka na orbitrack, snad tím podpořím výměnu látek v kloubech a nikoli svůj kolaps ![]()
Dobrý den pane Jardo,
je opravdu možné podle výše uvedeného návodu postupovat? nehrozí předávkování a s tím spojené problémy když za 14 dní vypiji odvar ze 70g bobkového listu??? za posledních pár let mám 7xsanku a asi 6x
Dobrý den pane Jardo,
je opravdu možné podle výše uvedeného návodu postupovat? nehrozí předávkování a s tím spojené problémy když za 14 dní vypiji odvar ze 70g bobkového listu??? za posledních pár let mám 7xsanku a asi 6x
Vcera (22 dubna) jsem si udelala uplne poprve tady tuto ocistu kloubu. Povarila jsem 5gramu bobkoveho listi ve 3 dcl vody, nechala louhovat v termosce az do rana. Rano jsem to zacala popijet po lzicich, rozvrhla jsem si to pekne na celych 12 hodin a namisto ovocnych stav a vody, jsem odchytavala cely den urinu a pila jsem pouze urinu. S popijenim toho vyvaru jsem koncila pred 20 hodinou a uvedomila jsem si, ze jsu nejaka ospala, tak jsem si sla udelat radeji uz kolem 21 hod klystyr, nejdriv z prevarene vody s jablecnym octem (musi se ta voda prevarovat???) ....a druhy jsem si nachystala uz odpoledne, ten byl kavovy). Octovy jsem v sobe dokazala podrzet poprve v zivote celych 20 minut, tak jsem byla stastna jako blecha, ale ten druhy se ve me moc neohral, po 8 minutach sel ven.
Pak jse si dala 2 kapslicky Probiotic Acidophilus, 2x koncentrovany extrakt Milk Thistle (Ostropestrec) a 8 tablet Magnesia. Divala jsem se na film a kolem 23 hod ve me zacalo hodne nahlas vrcet a bublat. Ve 12 hod jsem sla na WC a vysel ze me pisek a jeden jediny hlen, bily, asi 4 cm dlouhy a to bylo vse.
Spokojene jsem si lehla a spala jsem az do 5 hod do rana, to me vzbudilo skroukani v brise, vysla ze me zase jen troska pisecku, jinak nic a to se opakovalo znovu tedka rano, kdyz jsem vstavala ...uz jsem navstivila WC 3x a pokazde vysla trocha pisku.
No rozhodne tuto ocistu dokoncim az do uplneho konce ...takze znovu za 3 dny a pak po tydnu, atd, ....dle presneho rozpisu.
A jeste jedna otazka ...tuto kuru dokoncim v sobotu 1. kvetna a moc rada bych vedela, kdy si muzu zase zopakovat Ocistu jater a zlucniku? Muzu s tim zacit hned tyden po skonceni teto kury?
A nebo ze by po jidle, ktere jsem snedla asi pred 40 minutama? Ze by se to stalo tak rychle? ![]()
Nakrajela jsem si syrove hlavkove zeli, nastrouhala do toho mrkev, pridala cibuli, zazvor a nakonec jsem do toho vmichala 2 vrchovate lzice pickles (zeli, cibule, mrkev a cesnek), zakapla lehce coleslaw dresingem. Ale to jidlo se me nezdalo vubec tak slane jako je ta urina.
Nad tou sestkou nahore jsem to citila uz po prvnim dnu ocisty (pred 3 dny), je to od te doby i trochu napuchle to misto, jenom nad sestkou). Uz 2 mesice beru magnesium (jenze ho do sebe uz nedostanu vic jak 6 tablet za den, okamzite me navyseni zmeni stolici, (a nebo to mam ze syrove zeleniny?, nevim cim to je). Pojidam take mandle, ktere si predem macim, abych je mohla chroupat i ted, kdyz mam problemy s kousanim), uzivam i vit. C - momentalne 12 denne -500mg a B6 - 1 denne (tento vitamin nevim kolik ho mam jist denne?). Zvykam hrebicek, vyplachuju si dutinu urinou a taky peroxidem 3%, cistim si zuby kasickou ze sody a oliv. oleje, jim hodne syrovou cibuli, zazvor a cesnek ...a nevim co mam delat jeste, abych nemusela jit k zubari, protoze ten by me to jiste rozfikl.
Pane Jardo moc vas prosim o radu ...co s tim mam delat? DEKUJI!
Jenze tedka me to uz tyden boli jako cert, jak v sede, tak ve stoje, v noci kdyz chci zmenit polohu lezeni. Dalsi ocista kloubu by se mela delat az po ctvrt roce. Nemohla bych ji delat driv? Ja to nevydrzim s takovyma bolestma cele 4 mesice.
Pane Jardo prosim vas poradte mi co s tim mam delat, DEKUJI!
Vcera (22 dubna) jsem si udelala uplne poprve tady tuto ocistu kloubu. Povarila jsem 5gramu bobkoveho listi ve 3 dcl vody, nechala louhovat v termosce az do rana. Rano jsem to zacala popijet po lzicich, rozvrhla jsem si to pekne na celych 12 hodin a namisto ovocnych stav a vody, jsem odchytavala cely den urinu a pila jsem pouze urinu. S popijenim toho vyvaru jsem koncila pred 20 hodinou a uvedomila jsem si, ze jsu nejaka ospala, tak jsem si sla udelat radeji uz kolem 21 hod klystyr, nejdriv z prevarene vody s jablecnym octem (musi se ta voda prevarovat???) ....a druhy jsem si nachystala uz odpoledne, ten byl kavovy). Octovy jsem v sobe dokazala podrzet poprve v zivote celych 20 minut, tak jsem byla stastna jako blecha, ale ten druhy se ve me moc neohral, po 8 minutach sel ven.
Pak jse si dala 2 kapslicky Probiotic Acidophilus, 2x koncentrovany extrakt Milk Thistle (Ostropestrec) a 8 tablet Magnesia. Divala jsem se na film a kolem 23 hod ve me zacalo hodne nahlas vrcet a bublat. Ve 12 hod jsem sla na WC a vysel ze me pisek a jeden jediny hlen, bily, asi 4 cm dlouhy a to bylo vse.
Spokojene jsem si lehla a spala jsem az do 5 hod do rana, to me vzbudilo skroukani v brise, vysla ze me zase jen troska pisecku, jinak nic a to se opakovalo znovu tedka rano, kdyz jsem vstavala ...uz jsem navstivila WC 3x a pokazde vysla trocha pisku.
No rozhodne tuto ocistu dokoncim az do uplneho konce ...takze znovu za 3 dny a pak po tydnu, atd, ....dle presneho rozpisu.
A jeste jedna otazka ...tuto kuru dokoncim v sobotu 1. kvetna a moc rada bych vedela, kdy si muzu zase zopakovat Ocistu jater a zlucniku? Muzu s tim zacit hned tyden po skonceni teto kury?
A nebo ze by po jidle, ktere jsem snedla asi pred 40 minutama? Ze by se to stalo tak rychle? ![]()
Nakrajela jsem si syrove hlavkove zeli, nastrouhala do toho mrkev, pridala cibuli, zazvor a nakonec jsem do toho vmichala 2 vrchovate lzice pickles (zeli, cibule, mrkev a cesnek), zakapla lehce coleslaw dresingem. Ale to jidlo se me nezdalo vubec tak slane jako je ta urina.
Nad tou sestkou nahore jsem to citila uz po prvnim dnu ocisty (pred 3 dny), je to od te doby i trochu napuchle to misto, jenom nad sestkou). Uz 2 mesice beru magnesium (jenze ho do sebe uz nedostanu vic jak 6 tablet za den, okamzite me navyseni zmeni stolici, (a nebo to mam ze syrove zeleniny?, nevim cim to je). Pojidam take mandle, ktere si predem macim, abych je mohla chroupat i ted, kdyz mam problemy s kousanim), uzivam i vit. C - momentalne 12 denne -500mg a B6 - 1 denne (tento vitamin nevim kolik ho mam jist denne?). Zvykam hrebicek, vyplachuju si dutinu urinou a taky peroxidem 3%, cistim si zuby kasickou ze sody a oliv. oleje, jim hodne syrovou cibuli, zazvor a cesnek ...a nevim co mam delat jeste, abych nemusela jit k zubari, protoze ten by me to jiste rozfikl.
Pane Jardo moc vas prosim o radu ...co s tim mam delat? DEKUJI!
Jenze tedka me to uz tyden boli jako cert, jak v sede, tak ve stoje, v noci kdyz chci zmenit polohu lezeni. Dalsi ocista kloubu by se mela delat az po ctvrt roce. Nemohla bych ji delat driv? Ja to nevydrzim s takovyma bolestma cele 4 mesice.
Pane Jardo prosim vas poradte mi co s tim mam delat, DEKUJI!
Muzete mi prosim vas rict kolik jich mam brat denne a jak dlouhou dobu? V jednom baleni je jich pouze 90ks - 1/500mg.
Mom vam dekuji a preji vam krasny vikend, M.
Muzete mi prosim vas rict kolik jich mam brat denne a jak dlouhou dobu? V jednom baleni je jich pouze 90ks - 1/500mg.
Mom vam dekuji a preji vam krasny vikend, M.
2 - disbakterióza (cesnak)
3 - kĺby (bobkový list)
4 - pečeň a žlčník (grep + olivový olej)
5 - ľadviny (melón)
6 - lymfa (citrusové šťavy)
7 - cievy
2 - disbakterióza (cesnak)
3 - kĺby (bobkový list)
4 - pečeň a žlčník (grep + olivový olej)
5 - ľadviny (melón)
6 - lymfa (citrusové šťavy)
7 - cievy
Ja osobne bych delala pouze ocistu kloubu, antiparazitalni kuru bych do toho vubec neplantala. A behem 7 denni pauzy bych provadela urinove klystyry. Sanku bych si udelala az par dni po ukonceni ocisty kloubu. Neni potreba si jeste vic zatezovat organy, i tak toho budou mit dost. A konec koncu, vsechno ma svuj cas, nac spechat? Dlouhy cas se tvoje telo zanaselo a potrva to jiste delsi dobu, nez se zase vycisti. To neni jako hop na kravu a je tele.
To je muj nazor, je to ale jen na tobe jak si to udelas.
Před několika týdny (3-4) jsem poprvé dokončil třetí fázi očisty kloubů s bobkovým listem. Žádné podstatné průvodní jevy jsem nepozoroval.
Až teď, po této delší době mi začalo téct z nosu a postupně vše přešlo do úporného kašle. Už mě to drží druhý týden!
Vzhledem k tomu, že pravidelně půstuji (i když většinou jenom krátké půsty), mě to trochu překvapilo, protože takovéto problémy jinak prakticky vymizely.
Dotaz: Může mít tato "nachcípanost" spojitost s očistou kloubů, která proběhla už před delší dobou? Jak dlouho se mohou projevovat následky po skončení procedury?
Děkuji za případnou odpověď
Před několika týdny (3-4) jsem poprvé dokončil třetí fázi očisty kloubů s bobkovým listem. Žádné podstatné průvodní jevy jsem nepozoroval.
Až teď, po této delší době mi začalo téct z nosu a postupně vše přešlo do úporného kašle. Už mě to drží druhý týden!
Vzhledem k tomu, že pravidelně půstuji (i když většinou jenom krátké půsty), mě to trochu překvapilo, protože takovéto problémy jinak prakticky vymizely.
Dotaz: Může mít tato "nachcípanost" spojitost s očistou kloubů, která proběhla už před delší dobou? Jak dlouho se mohou projevovat následky po skončení procedury?
Děkuji za případnou odpověď
Je to reakce na toto? A jak to je tedy s tím odstupem?
Děkuji moc za radu
Je to reakce na toto? A jak to je tedy s tím odstupem?
Děkuji moc za radu![]()
![]()
Už asi takmer dva roky som si nerobil očistu pomocou bobkového listu (očista vhodná hlavne na kĺby, ale vlastne pre celé telo). Konštantne si udržujem organizmus čistý vďaka vhodnej strave, športu, dennej 22 hodinovej lačňovke, a rôznemu detoxu. Keďže však duša nie je šťastná, a nie som "tuhý koreň" od narodenia (skôr som slabšej konštitúcie), radšej robiť toho detoxu viac, než menej...
Otázka znie : Na kĺby najviac vplýva znamenie kozorožec, a ten najbližšie bude 22-23. novembra/listopadu...
Mám s očistou za pomoci bobkového listu teda počkať do toho dátumu, alebo je úplne jedno, v akej časti lunárneho cyklu túto očistu prevediem ?
Ďakujem pekne za odpoveď.
Už asi takmer dva roky som si nerobil očistu pomocou bobkového listu (očista vhodná hlavne na kĺby, ale vlastne pre celé telo). Konštantne si udržujem organizmus čistý vďaka vhodnej strave, športu, dennej 22 hodinovej lačňovke, a rôznemu detoxu. Keďže však duša nie je šťastná, a nie som "tuhý koreň" od narodenia (skôr som slabšej konštitúcie), radšej robiť toho detoxu viac, než menej...
Otázka znie : Na kĺby najviac vplýva znamenie kozorožec, a ten najbližšie bude 22-23. novembra/listopadu...
Mám s očistou za pomoci bobkového listu teda počkať do toho dátumu, alebo je úplne jedno, v akej časti lunárneho cyklu túto očistu prevediem ?
Ďakujem pekne za odpoveď.![]()
Jsem tu poprvé a zaujala mě diskuze kolem očisty kloubů (a nejen kloubů).
Nenašla jsem nebo přehlédla přesný recept a jak správně užívat.
Mohla bych o něj poprosit.
Moc děkuji
Jsem tu poprvé a zaujala mě diskuze kolem očisty kloubů (a nejen kloubů).
Nenašla jsem nebo přehlédla přesný recept a jak správně užívat.
Mohla bych o něj poprosit.
Moc děkuji
Dava ti to logiku ? Mne vobec... Je to proste blud, a zelezo je vysoke Z INYCH DOVODOV, nie z dovodu mäsa ako takeho.
1. Spomenute nevhodne prilohy
2. Nedostatok pohybu
3. Mozna konzumacia len cistej svaloviny bez vnutornosti (to je chyba)
4. Nedostatok HCL a z toho dovodu a zle asymilovane zelezo
5. Nedostatok vitaminu D a z toho dovodu zle asymilovane zelezo
6. Atd, atp...
Moznosti je vela. Ale ja verim v mudrost prirody. Je prilis jednoduche zatratit dennu konzumaciu mäsa... V divokej prirode (mimo tropov) by to znamenalo istu podvyzivu. Tam ani niet z coho ineho prijimat kalorie nez z mäsa a zivocisneho tuku v mäse... A nechce sa mi verit, zeby varenie vo vode/dusenie bez osmahnutia (100 stupnov celzia) tak znehodnotilo zelezo, zeby sa zle zabudovavalo do tela a ostavalo v krvi, alebo sa ukladalo na nevhodnych miestach.
Inak povedane - cim menej kyseliny fytovej v strave, tym menej nevyuziteho zeleza v organizme.
![]()
Musíš si uvedomiť, že človek je hlavne MäSOŽRÚT... takže mäso určite ideálne každý deň.
Ja osobne jem denne nejakých 400g mäsa, 6 domácich vajec so surovým žĺtkom (bielka varím), surové maslo, masť, trochu kokosového tuku, fermentovanú ovsenú a pohánkovú kašu, ryžu natural, trochu fermentovanej zeleniny. 2x týždenne 55g surového medu so surovým maslom a škoricou, 2x týždenne 1 banán rozmixovaný vmiešaný do ryže s maslom.
DENNE zjem 110-120g bielkovín, 230-250g tukov a okolo 180g sacharidov v dvojhodinovom "okne" (IF 22/2)... Celkový čas jedenia je asi 40 minút... Ale jem dve jedlá za ten čas (ktoré sa spolu "nebijú"), a medzi nimi je pauza (počas ktorej nepijem)...
Po jedle sa napijem až o 4 hodiny.
Jem väčšinou medzi 9tou a 11tou hodinou doobeda. Večer nejem NIKDY, najneskôr dojem druhé jedlo o 13tej hodine (ak som prvé začal jesť o 11tej hodine).
Tie vysledky odzrkadluju h*vno, nie skutocnost. Nehnevaj sa za to slovo...
Proste moj "majster sveta dedko" ked som hovoril ze poda je vycerpana, chyba tam horcik a ine mineraly (hlavne stopove prvky), a ze vsetci mame nedostatok nejakych mineralov (aspon pokial nesuplementujeme), on povedal, citujem : "Ja mam vsetko, mne nic nechyba, vsetky vysledky mam v norme..."
Takze medzi mojim dedkom a nejakym cely zivot zdravo zijucim 76 rocnym muzom co si porobil mnozstvo detoxov, konzumuje spickovu stravu a ma spickovy pohyb, nebude ziadny rozdiel, lebo obaja maju vysledky v norme.... Naco sa starat o zdravie, staci sa neprezierat, a vsetko bude v norme... No urcite...
....
Zaujimalo by ma kolko milionov ludi malo UDAJNE dobre vysledky zdravotneho stavu, a o mesiac ci rok na to otrcili kopyta, pricom vobec nezmenili za ten cas zivotospravu... ![]()
1. Krok první: očista střev.
2. Krok druhý: boj s dysbakteriemií
3. Krok třetí: očista kloubů
4. Krok čtvrtý: očista jater
5. Krok pátý: očista ledvin
6. Krok šestý: očista lymfatických cest
7. Krok sedmý: očista cév
Ostane sa mozu robit v hocijakom poradi? Ci musi to byt tak ako je cislovane bez PRESKAKOVANIA??
Znovu 1. Ocista strev sa moze kombinovat asi s kazdou
Viem ze niektori kombinovali aj 6. očista lymfatických cest zo 4. očista jater – pokial neboli vyzdimany s tej prvej.
S jednotkou sa da kombnovat aj 2?
Ostatne sa asi kombinovat nedaju, ci ano?
Ten cesnak, jablka , ocot – vyzera ze tam nieco co pokazit.
Dalej ani c. 7 očista cév sa tu nespominala, resp .. vyhladavac nenasiel – tam je to koprove seminko , kozlik, med –
Dakujem
1. Krok první: očista střev.
2. Krok druhý: boj s dysbakteriemií
3. Krok třetí: očista kloubů
4. Krok čtvrtý: očista jater
5. Krok pátý: očista ledvin
6. Krok šestý: očista lymfatických cest
7. Krok sedmý: očista cév
Ostane sa mozu robit v hocijakom poradi? Ci musi to byt tak ako je cislovane bez PRESKAKOVANIA??
Znovu 1. Ocista strev sa moze kombinovat asi s kazdou
Viem ze niektori kombinovali aj 6. očista lymfatických cest zo 4. očista jater – pokial neboli vyzdimany s tej prvej.
S jednotkou sa da kombnovat aj 2?
Ostatne sa asi kombinovat nedaju, ci ano?
Ten cesnak, jablka , ocot – vyzera ze tam nieco co pokazit.
Dalej ani c. 7 očista cév sa tu nespominala, resp .. vyhladavac nenasiel – tam je to koprove seminko , kozlik, med –
Dakujem
2) Kombinovat kroky pochopitelně lze, ale je potřeba počítat s tím že pokud je tělo hodně zabordelené může dojít k docela silným herx reakcím které mohou být dost nepříjemné, základ je nic neuspěchat. Osobně bych si raději vyzkoušel všechny kroky samostatně a teprve když vím co se bude dít tak jít do kombinací.
3) Dysbióza je zde poměrně hojně probíraným tématem, ale bohužel není soustředěna v jednom vlákně tedy spíše budete muset vyhledat konkrétní slovní spojení a projít si příspěvky v různých vláknech. Berte to ovšem tak že už vlastní očista střeva je v zásadě boj s dysbakteriemií. Není to pouze o pojídání česneku nebo jiných přírodních antibiotik i když ten česnek je určitě dobrý a sám jej konzumuji v koňských dávkách. Patří sem například i pojídání fermentovaných potravin kdy nejen likvidujete špatné bakterie pomocí bakteriocinů které produkují hodné bakterie, ale současně dobré bakterie dodáváte. Jde o širší téma podobné z pohledu na lidskou populaci migračním vlnám kdy můžete při příchodu nevhodných migrantů stát rozložit a zničit nebo při příchodu jiných stát budovat a tvořit tak ideální prostředí pro všechny jeho obyvatele. Ne vždy je tedy multi kulti ten nejlepší způsob jak zlepšit podmínky pro život a zdraví populace nebo konkrétního jedince.
Chelaci doporučuji nasazovat velice opatrně, ne vždy je dobré zbavovat se nějakou velice drsnou metodou toxinů moc rychle lze si tím přivodit i docela nepříjemné potíže.
1.Odvar z ovsa.Mozu to byt aj vlocky,alebo cely ovos? V pripade vlociek asi nepremyvat.Ten jablcny ocot ,aku specialnu ulohu zohrava v tomto kroku c.2?- viem ake vyhody,ale nie v suvislosti s tymto bodom
2.Odstup cesnaku od probiotik.,( alebo u zvysku rodiny antibiotik od probiotik).Aby ich nelikvidoval hned v zaludku/ tenkom creve
Tu mozno zavisi ci nalacno alebo s jedlom?
Ako je v navode- hodina,tak staci asi
Ine je to ked sa vezme antibio. s jedlom, vtedy moze strasit v zaludku aj par hodin.
3.To iste chelacia.- odstup. Napr.EDTA ako pisete,opatrne.Aky odstup chelatorov a nasledne dodavanie chloridov zinok,med,mangan..atd..by bolo dobre?Aspon par hodin predpokladam.
1.Odvar z ovsa.Mozu to byt aj vlocky,alebo cely ovos? V pripade vlociek asi nepremyvat.Ten jablcny ocot ,aku specialnu ulohu zohrava v tomto kroku c.2?- viem ake vyhody,ale nie v suvislosti s tymto bodom
2.Odstup cesnaku od probiotik.,( alebo u zvysku rodiny antibiotik od probiotik).Aby ich nelikvidoval hned v zaludku/ tenkom creve
Tu mozno zavisi ci nalacno alebo s jedlom?
Ako je v navode- hodina,tak staci asi
Ine je to ked sa vezme antibio. s jedlom, vtedy moze strasit v zaludku aj par hodin.
3.To iste chelacia.- odstup. Napr.EDTA ako pisete,opatrne.Aky odstup chelatorov a nasledne dodavanie chloridov zinok,med,mangan..atd..by bolo dobre?Aspon par hodin predpokladam.
2) Česnek probiotika nelikviduje, ale naopak podporuje a množí a totéž platí pro většinu přírodních antibiotik. Pochopitelně se musíme bavit i o dávkách kdy například oreganový olej dejme tomu v dávce 5-10 kapek bude probiotickým bakteriím vyhovovat a spíše jim pomáhat, ale v nějaké koňské dávce může už některým vadit, nicméně nebavíme se o jednorázové aplikaci, ale o dlouhodobém užívání. Česnek je obecně nejúčinnější ráno nalačno ovšem ne každý ho snese tedy opatrně.
3) Tak chelace je obecně složitější problematika, ale odstup od suplementů je zde docela nutný, osobně bych to viděl alespoň na dvě hodiny.