Odřeniny

Zdraví-AZ — https://forum.zdravi-az.com/forums/topic/odreniny/
Marcela28 — pon čen 11, 2012 10:53 am

Dobrý deň,

chcela by som sa opýtať, čo pomôže na rýchle zahojenie odreniny...Stalo sa mi to úrazom v sobotu a mám to dosť veľké. Čo si na to mám priložiť ? Aký obklad prípadne mastičku ?

Ďakujem

S úctou

janin — pon čen 11, 2012 11:49 am
Marcela28 píše:
Dobrý deň,

chcela by som sa opýtať, čo pomôže na rýchle zahojenie odreniny...Stalo sa mi to úrazom v sobotu a mám to dosť veľké. Čo si na to mám priložiť ? Aký obklad prípadne mastičku ?

Ďakujem

S úctou

Skúste vlastnú urinu.

Xeelee — úte čen 12, 2012 9:19 pm

Výbormá je konopná mast nebo med. Dej med na ránu, obvaž ji a denně měň. U masti to asi nebude potřeba.

sakul — úte čen 12, 2012 11:03 pm

Skvělé je také pojmenovat téma nějak smysluplně, to dělá úplné zázraky.

Jarda — stř čen 20, 2012 10:34 pm
Marcela28 píše:
Dobrý deň,

Ďakujem

S úctou

Tak rady jste dostala dobré, ale dříve se užíval med se sádlem v poměru 1:2.

prokera — čtv čen 21, 2012 7:09 am
janin píše:
Skúste vlastnú urinu.

Přesně tak - urina mě osobně zahojí vše tak rychle a dobře jako nic jiného:)!

Lenca — čtv čen 21, 2012 8:30 am

Souhlasím s použitím uriny...Tatínek na hlubokou ránu v nemocnici dostal mřížku stříbra (pochvaloval si), u obvoďáka mu to sundali a dali Aviril, další lékař doporučil jodovou mast Betadine, dezinfikuje a podporuje hojení (v 1g masti 10mg aktivního jodu), taky si pochvaloval.

jani — čtv čen 21, 2012 9:19 am

TAky se přikláním k urině, jako prvotní desinfekce hodně pomáhá koloidní stříbro a pak doléčujeme mrtvou a živou vodou.

Jirik.TK — čtv čen 21, 2012 11:21 am
Marcela28 píše:

Za starých časů, kdy nebylo tolik informací, jako dnes, jsem jako puberťák jezdíval na kole a samozřejmě občas z něj slítnul. A tu a tam byla výsledkem hluboká odřenina, která mokvala a nehojila se. I týdny. A jednou mi poradil cca 80 letý lékař ve výslužbě, že je třeba zamezit přístupu vzduchu a doporučil přípravek Akutol, což je nějaká pryskyřice rozpuštěná v etylacetátu. Při postříkání rány to příšerně pálilo, ale během dvou tří dnů rána zaschla a vytvořil se strup.

esie — čtv čen 21, 2012 11:43 am

A co na hojení odřenin použít urinu? Nebo kyselinu HCl?
Hezký den :D

Jirik.TK — čtv čen 21, 2012 11:49 am
esie píše:
A co na hojení odřenin použít urinu?

OK. Na normální odřeniny i řezné rány funguje perfektně.

pisnicka12 — ned pro 02, 2012 12:38 pm

Ahoj, mám dotaz. Nehezky jsem si před týdnem pořezala nožem palec pravé ruky a museli mi ho v nemocnici šít - 4 stehy. Mohu i na toto větší a hlubší řezné poranění používat urinu k lepšímu vyhojení?

fox — pon pro 03, 2012 3:42 pm
pisnicka12 píše:
Ahoj, mám dotaz. Nehezky jsem si před týdnem pořezala nožem palec pravé ruky a museli mi ho v nemocnici šít - 4 stehy. Mohu i na toto větší a hlubší řezné poranění používat urinu k lepšímu vyhojení?

Osobní zlušenost : okamžitá pomoc je nejlépe urina. Vypláchne, očistí a desinfikuje. Aplikovat se dá samozřejmě kdykoli a to i na zdravou kůži pro její lepší kondici.
Na jakékoli poškození kůže od jara do podzimu funguje přiložení pavučiny (co nejčistší a bez pavouka). Obsahuje slušně účinná přírodní antibiotika, která nedovolí vzniknout zánětu. Dnes mám ale problém čistou pavučinu sehnat..

pisnicka12 — čtv pro 06, 2012 12:42 am

Asi můj příspěvek nepatří mezi odřeniny, ale přesto chci zveřejnit úspěch mé léčby urinou. 2.prosince, na základě přečtených příspěvků zde na fóru, jsem začala na svůj pořezaný prst aplikovat urinu a dnes 5. prosince je prst téměř k nepoznání. Přikládám foto. Sama jsem si dnes vytáhla stehy, nebudu čekat dvě hodiny někde u doktora v čekárně. :D Dříve bych vážně nevěřila, jak je urina léčivá a jak rychle působí...Slabé povahy raději nekoukat! :oops:

Přílohy:
Popis souboru: palec
palec.jpg
palec.jpg [ 83.52 KiB | Zobrazeno 21819 krát ]
dagal — pát pro 07, 2012 4:08 pm

Všechna čest,za 3 dny takhle zhojený prst :D já osobně si nejsem jistá,zda bych urinu měla odvahu použít :roll:

tomaso — pát pro 07, 2012 4:46 pm

Urina je skvělá..!

pisnicka12 — sob pro 08, 2012 10:51 am
dagal píše:
Všechna čest,za 3 dny takhle zhojený prst :D já osobně si nejsem jistá,zda bych urinu měla odvahu použít :roll:

No počůrat si prst nevyžaduje zase tolik odvahy :D Už moje babička mi říkala, když před lety sekali trávu a někdo se sekl srpem,
tak si to někde v křoví počůral a bylo. I za války se to tak dělalo a byla jsem velmi překvapená, že se ohledně uriny dělají seriozní výzkumy,
třeba v Japonsku. Já jsem se nejprve taky trochu bála, zda může přijít urina do čerstvé rány. Ale může. Dnes mám prst 14 dní po úraze a mám ho nadobro zhojený. A to jsem měla jít teprve za dva dny na stehy...

Přílohy:
P1070453.JPG
P1070453.JPG [ 23.92 KiB | Zobrazeno 5125 krát ]
dagal — sob pro 08, 2012 3:22 pm
pisnicka12 píše:
¨No počůrat si prst nevyžaduje zase tolik odvahy :D Už moje babička mi říkala, když před lety sekali trávu a někdo se sekl srpem,
tak si to někde v křoví počůral a bylo. I za války se to tak dělalo a byla jsem velmi překvapená, že se ohledně uriny dělají seriozní výzkumy,
třeba v Japonsku. Já jsem se nejprve taky trochu bála, zda může přijít urina do čerstvé rány. Ale může. Dnes mám prst 14 dní po úraze a mám ho nadobro zhojený. A to jsem měla jít teprve za dva dny na stehy...

Hm,bez komentáře :) asi taky zavedu,já jsem každou chvilku nějaký problém

Jarda — pon pro 24, 2012 11:29 pm
pisnicka12 píše:
No počůrat si prst nevyžaduje zase tolik odvahy :D Už moje babička mi říkala, když před lety sekali trávu a někdo se sekl srpem,

Pěkný příklad jak naši předci měli pod čepicí, nikdo z nic by si asi na to antibiotika nedal. Takto zdokomentované je to pro pochybovače dost silný argument k vyzkoušení.