Dobrý deň,
chcela by som sa opýtať, čo pomôže na rýchle zahojenie odreniny...Stalo sa mi to úrazom v sobotu a mám to dosť veľké. Čo si na to mám priložiť ? Aký obklad prípadne mastičku ?
Ďakujem
S úctou
chcela by som sa opýtať, čo pomôže na rýchle zahojenie odreniny...Stalo sa mi to úrazom v sobotu a mám to dosť veľké. Čo si na to mám priložiť ? Aký obklad prípadne mastičku ?
Ďakujem
S úctou
Skúste vlastnú urinu.
Výbormá je konopná mast nebo med. Dej med na ránu, obvaž ji a denně měň. U masti to asi nebude potřeba.
Skvělé je také pojmenovat téma nějak smysluplně, to dělá úplné zázraky.
Ďakujem
S úctou
Tak rady jste dostala dobré, ale dříve se užíval med se sádlem v poměru 1:2.
Přesně tak - urina mě osobně zahojí vše tak rychle a dobře jako nic jiného:)!
Souhlasím s použitím uriny...Tatínek na hlubokou ránu v nemocnici dostal mřížku stříbra (pochvaloval si), u obvoďáka mu to sundali a dali Aviril, další lékař doporučil jodovou mast Betadine, dezinfikuje a podporuje hojení (v 1g masti 10mg aktivního jodu), taky si pochvaloval.
TAky se přikláním k urině, jako prvotní desinfekce hodně pomáhá koloidní stříbro a pak doléčujeme mrtvou a živou vodou.
Za starých časů, kdy nebylo tolik informací, jako dnes, jsem jako puberťák jezdíval na kole a samozřejmě občas z něj slítnul. A tu a tam byla výsledkem hluboká odřenina, která mokvala a nehojila se. I týdny. A jednou mi poradil cca 80 letý lékař ve výslužbě, že je třeba zamezit přístupu vzduchu a doporučil přípravek Akutol, což je nějaká pryskyřice rozpuštěná v etylacetátu. Při postříkání rány to příšerně pálilo, ale během dvou tří dnů rána zaschla a vytvořil se strup.
A co na hojení odřenin použít urinu? Nebo kyselinu HCl?
Hezký den ![]()
OK. Na normální odřeniny i řezné rány funguje perfektně.
Ahoj, mám dotaz. Nehezky jsem si před týdnem pořezala nožem palec pravé ruky a museli mi ho v nemocnici šít - 4 stehy. Mohu i na toto větší a hlubší řezné poranění používat urinu k lepšímu vyhojení?
Osobní zlušenost : okamžitá pomoc je nejlépe urina. Vypláchne, očistí a desinfikuje. Aplikovat se dá samozřejmě kdykoli a to i na zdravou kůži pro její lepší kondici.
Na jakékoli poškození kůže od jara do podzimu funguje přiložení pavučiny (co nejčistší a bez pavouka). Obsahuje slušně účinná přírodní antibiotika, která nedovolí vzniknout zánětu. Dnes mám ale problém čistou pavučinu sehnat..
Asi můj příspěvek nepatří mezi odřeniny, ale přesto chci zveřejnit úspěch mé léčby urinou. 2.prosince, na základě přečtených příspěvků zde na fóru, jsem začala na svůj pořezaný prst aplikovat urinu a dnes 5. prosince je prst téměř k nepoznání. Přikládám foto. Sama jsem si dnes vytáhla stehy, nebudu čekat dvě hodiny někde u doktora v čekárně.
Dříve bych vážně nevěřila, jak je urina léčivá a jak rychle působí...Slabé povahy raději nekoukat! ![]()
| Přílohy: |
Popis souboru: palec![]() palec.jpg [ 83.52 KiB | Zobrazeno 21819 krát ] |
Všechna čest,za 3 dny takhle zhojený prst
já osobně si nejsem jistá,zda bych urinu měla odvahu použít ![]()
Urina je skvělá..!
No počůrat si prst nevyžaduje zase tolik odvahy
Už moje babička mi říkala, když před lety sekali trávu a někdo se sekl srpem,
tak si to někde v křoví počůral a bylo. I za války se to tak dělalo a byla jsem velmi překvapená, že se ohledně uriny dělají seriozní výzkumy,
třeba v Japonsku. Já jsem se nejprve taky trochu bála, zda může přijít urina do čerstvé rány. Ale může. Dnes mám prst 14 dní po úraze a mám ho nadobro zhojený. A to jsem měla jít teprve za dva dny na stehy...
| Přílohy: |
![]() P1070453.JPG [ 23.92 KiB | Zobrazeno 5125 krát ] |
Hm,bez komentáře
asi taky zavedu,já jsem každou chvilku nějaký problém
Pěkný příklad jak naši předci měli pod čepicí, nikdo z nic by si asi na to antibiotika nedal. Takto zdokomentované je to pro pochybovače dost silný argument k vyzkoušení.